Legfontosabb > Fürdő

Melyik akril a legjobb a fürdőhelyre

Megjelenés ideje: 2017. július 30. Kategória: Az anyagról.

Ez egyike a leggyakrabban feltett kérdéseknek a fürdő helyreállítási módjának kiválasztásakor. Minden nap szó szerint megkérdezzük. Ebben a cikkben a következő kérdésekre válaszolunk:

 1. Mi a különbség a szilikon, akril és ömlesztett fürdő között?
 2. Mi a jobb a stakril vagy a plastol?
 3. Melyik a jobb szilikát vagy folyékony akril Lux
 4. Melyik a jobb plasztol vagy folyékony akril

Azok számára, akik nem akarják mélyen megérteni ezt a kérdést, rövid választ adtunk:

- a fürdők ömlesztett módszerrel történő helyreállítására szánt anyagcsoport neve (technológiai "ömlesztett fürdő"). Nem egy adott anyag, hanem egy anyagcsoport - csakúgy, mint minden számítógép, a gyártótól függetlenül, számítógépeknek.

Stakril, Plastol,
Ecowanna et al.

- Ezek a nevek a különböző ak gyártótól származó folyékony akril nevek (analógia útján, az anyag neve "zománc" és a gyártó "Tikkurila").

- ez a fürdőhelyreállító technológia neve, amelyhez folyékony akril használják. A technológia jelentése az, hogy az új fürdőt szó szerint a régire öntik.

Ez azt jelenti, hogy lehetetlen választ adni, ami jobb, akril vagy stacryl, mert maga a kérdés helytelen és összehasonlítja az egyenlőtlen fogalmakat egymással. A STAKRIL ACRYLA TÍPUSA a fürdőhelyek helyreállításához, amelyet az Ecolor St. Petersburgban gyárt.

De más gyártók akriljait hasonlíthatjuk össze. Nézzük meg, milyen márkájú folyékony akril általában.

A fürdőkád akriljának választéka

Sajnos az idő múlásával a mûködés eredményeképpen bármelyik, még a legmagasabb minõségû fürdő bevonata is használhatatlanná válik. Ez sok tényezőnek köszönhető - itt és agresszív kémiai vegyületekből, túl kemény vízből és a rozsda hatásából.

Mindazonáltal nem érdemes sietni a szóban forgó fürdőkádat, ami elvesztette korábbi megjelenését. Napjainkig számos hatékony módszert fejlesztettek ki a sérült bevonat helyreállítására, amelyek közül az egyik a fürdők akril bevonatának használata.

Különleges akril fürdő bevonat segít neki helyreállítani

Ennek a döntésnek a kihasználásával minden gyakorlati tulajdonosa visszaállíthatja a sérült padlót - és ehhez elegendő pénzösszeget költhet. Érdemes megjegyezni, hogy ez a technika meglehetősen egyszerű: a tapasztalat azt mutatja, hogy gyakorlatilag mindenki öntheti akrilát a fürdőtartály felületén, hogy rendben legyen.

Fajták és kulcsfontosságú előnyök

Beszélgetés arról, hogy mi folyékony fürdő akril, először figyelmet kell fordítanunk erre a figyelemre méltó anyag fő típusaira. Ezt azzal magyarázták, hogy sokan, akik a fürdőjüket rendezni szeretnék, pontosan olyan fajta önterülő akrillát kapnak, amely a legtöbb pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

A mai napig kétféle ilyen anyag van, amelyek közül leginkább figyelemre méltóak.

 1. Plastol. Viszonylag nemrégiben jelentkezik, az ilyen típusú akril bevonatnak számos nyilvánvaló előnye van. Könnyen használható és jól elterjedt, és lehetővé teszi a fürdők felületének kiváló megjelenését. A készlet tartalmaz egy tartályt, amelynek tömege fehér és egy palack, amelyen keményítő van. Ez a bevonat szagtalan, és körülbelül háromnegyed órán belül lefagy; mint a buborékok vagy csepegések megjelenéséig, akkor a plastol technológiájának betartása mellett kizárták őket.
 2. Stakril. Az ömlesztett akril anyag az első osztályú anyagok képviselői közé tartozik. És ez is nagyon praktikus és tartós, azonban a könnyű alkalmazási, ez valamivel alacsonyabb, mint a fenti verzió - különösen a hideg évszakban. Az előző verziótól eltérően éles illata van, amely eltávozik a kompozíció felületén való alkalmazás után 2-3 órával.

A piacon elérhető olyan akrilfürdők, amelyek megfelelnek a jelenlegi minőségi és biztonsági előírásoknak, a következő előnyökkel jár:

 1. Nagy erő. Empirikusan bebizonyosodott, hogy a szóban forgó bevonat hat milliméteres rétege könnyedén ellenáll a kalapácsnak.
 2. Alacsony hővezető képesség. A gyakorlat azt mutatja, hogy az akrilfesték jelentősen lassul a vízhűtésben - átlagosan a hőmérséklet fél óránként 1 fokkal csökken. Az öntöttvas vagy acél tartályok esetében ez a szám sokszor kevesebb - 1 ° C 3-4 percig.
 3. Nagy működési erőforrás. A folyékony akril fürdők, amelyek védőbevonatként működnek, nem igényelnek helyreállítást 10-15 évig.
 4. Ellenáll az agresszív háztartási vegyi anyagoknak. Ennek az előnynek köszönhetően a fürdőkád akrilfestéke évek óta nem sűrűsödik, és a lehető legjobban megtartja a megjelenést.

Ezenkívül felsorolnia kell a szóban forgó anyagnak az alkalmazásával kapcsolatos előnyeit, például:

 • tökéletesen sima felületet kap;
 • nagy mértékű megszilárdulás - átlagosan körülbelül másfél nap;
 • csomók, foltok és egyenetlen szín hiánya, az alkalmazott bevonat egységes konzisztenciájának köszönhetően;
 • csökkentve a buborék képződésének valószínűségét, mivel a fürdőszobában lévő akril nem enged át levegőt.

Rendkívül fontos megemlíteni, hogy ez a fajta bevonat lehetővé teszi, hogy hatékonyan elrejtse a helyreállított tartály felszínén észlelt összes foltot.

Előkészítő munka

Most érdemes elmondani, hogy ezek a fő tevékenységek, amelyek a fürdő helyreállítására készülnek folyékony akril segítségével. A folyamatot magában foglaló cselekvési sorrendnek konkrét lépésekből kell állnia.

Annak érdekében, hogy a folyékony akril ne kerüljön a padlóra, azt maszkoló szalaggal kell beilleszteni.

 1. Ragasztó ragasztószalagok a padlón a helyreállítandó fürdõtartály alatt - az akril megakadályozása érdekében.
 2. Felületkezelés detergensekkel, amely lehetővé teszi a szennyezés jelentős csökkentését, valamint megszabadulni a mészkészlet nagy részéből.
 3. Felületi csiszolás. Abban az esetben, ha a fürdő "karcolódik" a karcolásoktól és sárgás foltoktól, azokat csiszolópapírral kell eltávolítani. A bevonatban erősen őrölt piszok vagy mély repedések jelenlétében ajánlott csiszológépet használni. Ilyen helyzetekben jobb védőmaszkot viselni, mivel a felületkezelés ilyen módszere nagy mennyiségű por keletkezését eredményezi. Ha a felszínen zománc van, ami mechanikailag nehezen eltávolítható, akkor savakat is használhat - persze, nagy gonddal.
 4. Miután az összes őrlésből származó felületi töredéket vízzel lemossák, zsírtalanítást végzünk. Ehhez a feladathoz egy oldószert használnak (ezenkívül rendszeres szódabikarbóniát is használhatunk - vízzel hígítva "zagy" állapotba).
 5. Ha súlyos sérülést okoz a felületen (zsetonok, gömbök, repedések stb.
 6. Ami az ilyen helyzetekben leginkább megfelelő anyagokat illeti, ez egy autótest és epoxi.
 7. A fürdő felmelegítéséhez forró vízzel legfeljebb negyed órán keresztül fel kell tölteni a tartályt.
 8. A felületet egy erős hajszárító segítségével szárítjuk.

Ezenkívül, mielőtt a fürdőt folyékony akril segítségével helyreállítanánk, mindkét lefolyót el kell távolítani, mind az alsó, mind a felső. Ez azért szükséges, hogy kiküszöbölhető legyen az alkalmazott bevonat maradványainak valószínűsége a csatornarendszerben.

Helyreállítási folyamat

Ami azokat a lépéseket illeti, amelyek végrehajtása bevonó-akril fürdő alkalmazását teszi szükségessé, ezek elsősorban a következők:

 1. Főzés folyékony akril. Ehhez alaposan keverje össze a keményítőt az alaptal, 10-15 percen belül.
 2. Az elkészített keveréket egy 1-1,5 literes tartályba öntjük, amellyel egy szokásos műanyag palackot használhatunk, ahol a felső rész le van vágva.
 3. A bevonat a fürdőszoba sarkán (különösen - ahol a fal mellett van).
 4. A folyékony akril további lemerülése - egy 5 cm-es réteg - úgy, hogy könnyen a tartály közepére áramoljon.
 5. Támogatás a fürdő peremén (a folyadék akrilát a lehető legegyenletesebben és zavarás nélkül kell alkalmazni).
 6. "A kör lezárása" (nincs szükség anyag hozzáadására - a foltok kialakulásának elkerülése érdekében).
 7. A "második kör" kezdete - most a tartály oldalánál kezdődik.
 8. A fürdő alján levő felesleget eltávolítjuk egy spatulával a leeresztő nyíláson keresztül az előzetesen beépített tartályba.

Az eljárás időtartamát tekintve átlagosan 3-4 óra - feltéve, hogy nincs jelentős leállás. A szakemberek gyorsabban megoldják ezt a problémát - körülbelül két órán belül, ami teljesen természetes.

Azt is célszerű hozzáfűzni, hogy ha kívánja, nemcsak tökéletesen fehér, hanem bármilyen más akril kompozíció is alkalmazható a fürdő felületére. Ehhez egyszerűen hozzá kell adni az érdekes festéket - egy különleges pasztát, amelyet színezésnek neveznek. Fontos megjegyezni, hogy az így kapott keverékben az oldat tartalma nem haladhatja meg a 3 százalékot - a bevonat szilárdsági jellemzőinek csökkentése érdekében.

És mi a következő?

Miután az akrilfestéket a fürdőszobába helyezték, a helyiséget lezárni kell, hogy megakadályozzák a súlyos levegő rezgések előfordulását. Először is ez az intézkedés szükséges ahhoz, hogy csökkentse a por és rovarok bejutásának valószínűségét a tartály felszínén.

A folyékony akrilnal kezelt felület teljes szárítása különböző időpontokban történik, amit az alkalmazott készítmények sajátosságai okoznak. Az utóbbi szobahőmérsékleten való megszilárdulásának minimális időtartama kevesebb, mint egy nap, és a maximum 3-4 nap lehet. A második lehetőség az ún. Hosszúszárú vegyületek használata, amelyek a javítás során egyre gyakrabban használatosak - kiváló teljesítményük miatt.

Az összes munka végső foka - élvezve az eredményt.

A helyreállítási munkálatok befejezésekor a felső és alsó szilvák felszerelése az előbbi helyekre történik, és a burkolatot védő maszkoló szalag is eltávolításra kerül. Továbbá csak az eredményt csodálhatja meg - egy tökéletesen felújított fürdőszoba, amelynek bevonata tökéletes körvonalakkal és egységes árnyalattal képes "büszkélkedni".

Működés és gondozás

Végül meg kell jegyezni, hogy a fürdők visszahelyezésére szolgáló bevonatot, amelyet ebben az anyagban vizsgálnak, nem tekinthető megterhelőnek a működésének jellemzői szempontjából. Mint említettük, a folyékony akril nagyon lassan viselkedik, anélkül, hogy különösen érzékeny lenne a súlyos hőmérsékletváltozásokra, a mechanikai stresszre és más kedvezőtlen tényezőkre.

Ha kiválasztja azokat a szabályokat, amelyek betartása hozzájárul az alkalmazott akril bevonat felhasználási időtartamának maximális meghosszabbításához, akkor ezek a következők:

 • törölje le a fürdő belső felületét a fürdőzés után fennmaradó vízből (amelyhez normál száraz ruha van);
 • a csiszoló tisztítószerek elutasítása;
 • a kemény vegyi anyagok - lúgok, savak stb. valószínűségének minimalizálása;
 • a sókat és egyéb kozmetikumokat tartalmazó fürdő kiegészítők használatának elkerülése (különösen a színezőanyagokat tartalmazó készítmények használata).

Ezenkívül jobb, ha nem helyeznek fém edényeket és hasonló tárgyakat a fürdőbe, ami károsíthatja a fedelet.

Vigyázzon, nehogy nehéz tárgyak esni tudjanak a magasságból az akril bevonatú felületre, hogy elkerüljék a forgácsolást és a koptatást. Ha azonban ilyen kellemetlenség merült fel, akkor nem szabad idegesíteni - elegendő a sérült területek helyreállítása a fent leírt fúró technikával.

Miután válaszolt a kérdésre, hogy mi a legjobb megoldás a fürdőbevonatok helyreállítására, a folyékony akril használata biztonságosan tekinthető az egyik leginkább figyelemre méltó válasznak. Ezen anyag használata nem különösebben nehéz, és teljesítményjellemzői objektíven megérdemlik a legmagasabb pontszámot. Figyelemre méltó az akril kompozíciók költsége a piacon: nagyon mérsékelt, különösen akkor, ha figyelembe veszi az összes számos előnyét.

A fürdő folyadék akril helyreállítása: fontolja meg ennek a módszernek az előnyeit és hátrányait

Lehetőség van bizonyos típusú fürdőszobai berendezések helyreállítására, amelyek folyékony akril bevonattal rendelkeznek. Mint minden anyaghoz, a folyékony akrilnak is vannak előnyei és hátrányai. A szakértők véleménye és ajánlásai segítenek megérteni az ezen anyagok alkalmazásának minden előnyét és hátrányát a fürdők visszaállításához.

Folyékony akril anyag tulajdonságai

A vízvezeték, mint minden háztartási cikk, végül haszontalan lesz, és elveszíti vonzó megjelenését. A fürdőben repedések, zsibbadások, érdesség jelentkezik. Bizonyos esetekben a zománc visszavonul. Erős tisztítószerek károsítják a felületet a csiszolóanyagokkal. A szennyeződés a mikrotömbökben és a rozsdaformákban halmozódik fel. És akkor a vízvezetékcsere helyett.

Néha tényleg szükség van egy új fürdőre (deformálódott vagy repedt esetre, az eltűnt zománc nagy területére stb.). De a legtöbb esetben a fürdőt még saját kezűleg is meg lehet állítani.

Ma már a fürdés helyreállításának számos módját használják:

A legfrissebb és legegyszerűbb fürdővisszaválási módszer a folyékony akril használata. Mi a folyékony akril?

A folyékony akril egy kétkomponensű nagy sűrűségű zománc, amely egy bázisból és egy keményítőből áll. Az akril bevonatnak számos olyan tulajdonsága van, amely különbözteti meg a többi anyagtól:

 1. Nagy szilárdság - ellenáll a mechanikai igénybevételnek, nem kopik.
 2. Félig folyékony konzisztencia - a fürdő felületén elterjedt, teljesen sima felületet képez.
 3. Alacsony hővezetőképesség - a fürdővíz hosszú ideig hőt takarít meg (vízhűtés 1 ° C-on 30 percen keresztül).

Fontos! Néha a folyékony akril azonosítható a régóta ismert Stakrilrel. Ez rossz. A Stakril egyéb jellemzője az erősség és a kopás, és minden tekintetben alacsonyabb a folyékony akril esetében.

A folyékony akril használatának előnyei

Annak érdekében, hogy a régi fürdő új életet kapjon a folyékony akril segítségével, nagyon egyszerű. Ezzel a munkával még saját magaddal is megbirkózhatsz, anélkül, hogy szakembereket vonzana.

Az ömlesztett bevonat nem szükséges:

 • speciális felület előkészítése folyékony akril alkalmazása előtt;
 • professzionális eszközök;
 • a fürdő lebontásával és a szomszédos csempék eltávolításával.

Mi szükséges a fürdő helyreállításához:

 • csiszolópapírral;
 • folyékony akril;
 • mosószer vagy szóda;
 • spatula;
 • a víz;
 • egy kis szabadidő.

A folyékony akril alkalmazása csak néhány órát tart.

Az ömlesztett akril bevonat felhasználásának eredménye:

 • sima fényes felület;
 • esztétikai megjelenés;
 • az új felület nagy mechanikai szilárdsága;
 • a felújított fürdő hosszú élettartama (legfeljebb 15 év);
 • a helyreállítás lehetősége.

A folyékony akril használata a fürdő helyreállításához lehetővé teszi, hogy teljesen új bevonatot kapjon. A külső és a fizikai-mechanikai paraméterek tekintetében az új fürdő nem fog előidézni, és egyes esetekben felülmúlja azt.

A folyékony akril használatának hátrányai

Számos előnye ellenére a folyékony akrilnak hátrányai vannak.

 1. Először is, hogy legalább 3 napig tart a felület befejezése és néha több. A szárítás folyamán a por és apró törmelékrészek a töltelék felületéhez ragaszkodnak, majd a megjelenés elromlik.
 2. Másodszor, az akril felület kezeléséhez speciális, nem abrazív tisztítószerekre van szükség, amelyek nem olcsóak.
 3. Harmadszor, a helyreállítás magas költségei.

A fürdők folyadék akril helyreállításának lépései

A folyékony akril használatával először fel kell készíteni a fürdő felületét.

Először is meg kell szüntetni a díszítő játékot és a szilvát. A kád és a lefolyó felületén tiszta csiszolópapírt takarítanak meg, ezzel megszabadulva a rozsdától, karcolásoktól és apró repedésektől. Ezután a fürdőt alaposan mossák mosószerekkel és folyó vízzel. A fürdés után a szóda sztrippelése tökéletes. Ez mossa le a szennyeződést és zsírtalanítja a felületet, hogy jobban tapadjon folyékony akrilnal.

Ha a fürdő mély repedésekkel és forgácsokkal rendelkezik, akkor az autóipari gitt használatos. Ez a gitt azonnal megszárad, és könnyen alkalmazható. Száradás után a vakolt területeket csiszolópapírral csiszolják. Akkor öt emberre van szüksége ahhoz, hogy alaposan mossa le az egész fürdőt.

A fürdőkészítmény utolsó fázisa fűt. A meleg vizet a fürdőbe visszük és 10 perc múlva lemegyünk. Törölje szárazra a felületet.

Működjünk folyékony akrilnal

Először is, a polimer bázist keményítővel keverjük össze.

A kész polimer keveréket először a fürdő peremén egy egyenletes vastag rétegben alkalmazzuk. Ebben az esetben fontos, hogy az akril a fürdő oldalsó felületén áramlik. A második szint kezdődik az oldalsó lejtők közepétől.

Fontos! Lehetetlen a frissen öntött akril megérintése - ez helyrehozhatatlan hibákhoz vezethet. Nem is adhat akrilt a tetejére - megszakítja a bevonat integritását.

A fürdő alján egy vastag réteg acryl felhalmozódhat. A felesleges simítót a leeresztő nyílásba kell helyezni, és a felületet ki kell emelni. Egyébként ne felejtsd el előzetesen lecsatlakoztatni a szifont, különben az akril meggyulladna benne.

Festés után a fürdőszoba szoba zárva van. Nem kell oda menned, amíg az akril teljesen megszárad.

Tulajdonos véleménye

Azok, akik úgy döntöttek, hogy a fürdőt folyékony akrilnal helyreállítják, elsősorban pozitív visszajelzést adnak erre a módszerre. Megjegyezzük, hogy a helyreállítás teljesen megoldja a régi fürdő cseréjét:

 • hófehér bevonat;
 • nincs szükség a régi fürdőre, és vegye le a csempe a fürdőszobában;
 • a fürdő melegebb lesz;
 • a javítási munkálatok rövid idő alatt zajlanak;
 • a helyreállításhoz nincs por és szennyeződés;
 • olcsóbb, mint egy új fürdő megvásárlása;
 • hosszú ideig a megjelenés továbbra is fennáll.

Az emberek dicsérik a folyékony folyadék akrilát, és tanácsot adnak rokonainak és barátainak. Ahogyan kellene, vannak negatív vélemények is. Alapvetően:

 • duzzadt borító;
 • Hat hónappal a helyreállítás után a bevonat felbomlott, és a sárgaság jelent meg.

Az egész negatív elemzésével a szakértők azt mondják, hogy az emberek csak rossz minőségű bevonatot kapnak, ha nem követik a folyékony akril alkalmazási szabályait. A folyékony akrilfürdõk helyreállítását az összes szabály nem fogja hátrányosan befolyásolni.

Az ömlesztett akril magas költségeiről kifogásolható. A munka költsége miatt megengedheti magának, hogy csak a legolcsóbb üvegtáblát vásárolja meg. Ez a fürdő a test súlya alá süllyed majd, és gyorsan lehűl. Ezenkívül a fürdõ bontása az egész helyiség javítását vonja maga után. Tehát mindenkinek a sajátja!

Természetesen a fürdő folyadék akril helyreállítása előnyökkel és hátrányokkal is rendelkezik. A megfelelő alkalmazás és a további működtetése ömlesztett akril szolgál majd sok éven át.

Folyékony fürdő akril

A rossz vízminőség és a hosszú távú használat rozsdásodást okoz a fürdőszobában, repedések és forgácsok. A fürdő teljes cseréje sok időt és további pénzügyi veszteségeket igényel. A régi terméket le kell bontani, és ez nem mindig lehetséges és helyénvaló. Gyakran a fürdés lebontása után komplex építési munkákat kell elvégeznie ahhoz, hogy helyreállítsa a régi típusú szobát.

Miért előnyös a bunker akrilmentes töltése?

Még a fürdőkád javítására szolgáló különféle technológiák átfogó összehasonlítása sem kételkedik abban, hogy melyiket preferálja.

Akril fürdőkád helyreállítása - gyors felszíni helyreállítás

A technológiai előnyök rövid listája

 1. A felhasználási szabályok függvényében a folyékony akril fürdőkád tíz évig vagy tovább.
 2. Az anyagnak alacsony a hővezetőképessége - csökken a hőveszteség, így a vízkezelés feltételei kényelmesebbé válnak. A hőtakarékosság hatása jelentősen megnő, ha öntés előtt a fürdő külső felületeinek szigetelését habarccsal végzi.

Habszigetelés

A zománcfürdők restaurálása (restaurálása) akrilokkal

A fürdő a helyreállítás után nem fél a háztartási vegyi anyagoktól és sokkhatásoktól

Van egy megjegyzés - az előnyök csak abban az esetben lehetnek, ha a munkát a gyártó ajánlásaival összhangban végzik. Szüksége van az eszközökre, a készségekre, a türelemre és a vágyakra.

Mi a folyadékfürdő akril

Folyékony akrilfül

Stakril - folyadék helyreállításához

Kétkomponensű akrilát (észter) és keményítő alapú anyag. A speciális berendezésekben lévő akrilátok poliakrilátokká polimerizálódnak, nincsenek színük és illatuk. Ásványi színeket adtak hozzá, hogy fehérek legyenek. A butil-akrilátok, a legbiztonságosabb anyagok, leggyakrabban folyékony akrilok előállításához használatosak. Az egészségügyi ellenőrző hatóságok kivétel nélkül engedélyeztek akril bevonatokat minden helyiségben.

A keményítővel való keverés során kémiai reakciók kezdődnek, aminek következtében új, szilárd intermolekuláris kötések képződnek. Szigorúan az a folyadékfürdő akril egy különösen rezisztens polimer festék, amelynek semmi köze a zománchoz. A zománcozott bevonatok fizikai tulajdonságainak összehasonlítása a gyártók szokásos, de hatékony hirdetési trükkje. Az összes polimer anyag és epoxigyanta nem tekinthető teljesen ártalmatlannak az emberi szervezetre. A folyékony akril felületkezelése nem zománcozott, hanem festés, ez a tudás szükséges a munka technológiájának megértéséhez.

Fontos. Soha ne használja az ismeretlen gyártók termékeit, az állami szabályozó szervezetek nem teszik kötelezővé a teszteket, és bőrirritációt vagy mélyebb elváltozásokat okozhatnak. Ezenkívül az ilyen bevonatoknak nincs elegendő tapadása a fürdő felszínéhez, néhány hónapos intenzív használat után elkezdenek lepecsételni. És az utolsó. A keménység és a mechanikai terhelésekkel szembeni ellenállás szempontjából lényegesen alacsonyabbak a licencelt vállalkozások termékei esetében. A vevők megkísértik a hamisítványok alacsony árát, de az alacsony minőségű anyagok használatának megőrzésére való törekvés gyakran kétszeres költségnövekedést eredményez. És ez a legjobb, néha a következmények nagyon szomorúak lehetnek.

Milyen eszközökre és eszközökre van szükség

 1. Csiszolópapír. Segítségével szilárd betéteket tisztítanak a fürdőből. Nehéz tisztítani a kezét, jobb, ha olyan speciális gumikont használ, amelyhez csiszolópapír van csatlakoztatva. Csiszolópapír finom csiszolóanyaggal, a szám nem lehet alacsonyabb mint 80.

Egy sor gumi spatulas

Fúró és fúvóka keverő

A fényképen a professzionális hajszárító

Ha a fürdõ nagyon öreg, és lyukakon vagy csiszolt zománcon keresztül van, akkor ezeket üvegszálas gumival kell lezárni. De ilyen helyzetek ritkák.

A munka algoritmusa

Eszközök készítése, vásárolt anyagok - elkezdheti a munkát.

A fürdő helyreállítása előtt

1. lépés: Óvatosan ellenőrizze a fürdő állapotát, határozza meg a tisztítás módját. Ügyeljen arra, hogy milyen anyagokat kell kitöltenie a fal és a fürdő oldalán.

Távolítsa el a varrást a fal és a fürdőszoba között. Ha a centen alapuló anyagokat használják a tömítéshez, akkor ezeket kemény merev eszközökkel kell eltávolítani. A munkálatok meglehetősen bonyolultak, nagyon óvatosan kell megérintenie a kalapácsot, mindenesetre nem szabad károsítani az oldalán lévő zománcot. Ha a pecsétet egy szakember végezte el, akkor a réteg eltávolítása több mint egy órát igényelhet. Nemcsak a fürdő oldalát, hanem a fal szomszédos felületét is tisztítani kell. Itt a munka a használt alapanyagoktól függ.

A régi tömítőanyag eltávolítása a fürdő oldaláról

2. lépés: Távolítsa el az építési hulladék nagy részeit, ismét vizsgálja meg a felületet. Lássuk a hibákat - helyesbítsük őket.

3. lépés Indítsa el a belső felület tisztítását és a fürdő oldalát. Javasoljuk, hogy mechanikus eljárást használjon fúróval. Állítsa be a patront közepes sebességgel, nyomja meg a csiszolószövetet a kezelendő felületekhez fanatizmus nélkül. Ismét emlékeztetünk arra, hogy a tisztítás eredményeképp nem szabad eltávolítani az összes zománcot, és a lehető legnagyobb mértékben tartsa tiszteletben.

Kezdje az oldallal, jobb, ha a szerszámot több helyen ugyanazon a helyen tartja, mint a fúró fordulatainak és a préselés erőinek növeléséhez. Annak érdekében, hogy jobban ellenőrizhesse a csiszolás minőségét, folyamatosan fújja ki a felületen kialakuló port. Ne állítsa le a munkafúrót egy helyen, hanem folyamatosan mozogjon. Az első érintkezést és kilépést a munkakapcsolóról lassan, hirtelen mozgások nélkül kell végrehajtani.

A régi fürdő felületének előkészítése

4. lépés Ha a szifon kialakítása lehetővé teszi, majd távolítsa el a lefolyó felső részét és a túlfolyást, rengeteg szennyeződés keletkezik.

Távolítsa el a pántoló tetejét

Tisztítsa meg ezeket a felületeket, távolítsa el a port. Ez történhet száraz ruhával vagy porszívóval. Ellenőrizze a fürdő felületét, ha szükséges, homokos területeket manuálisan. Így az éles hajlítás helyszínei feldolgozottak. Különös figyelmet fordítsunk a mosogató közvetlen közelében lévő alsó részre.

Óvatosan alaposan csiszolja a fürdő alját

A rossz minőségű fürdők rossz tulajdonsággal rendelkeznek: ezeken a helyeken a túlterhelés túl nagy, nem minden víz jut be a csatornába. Az ismételt szárítás után pedig makacs foltok és kalcium-lerakódások jelennek meg. Ne próbálja meg eltávolítani őket csak csiszolással, tele van a zománc teljes eltávolításával. Használjon más tisztítási technológiákat.

 1. Használja a szódabikarbónát. Egy fúrógépet használhat gumi fúvókával. Szórja meg a szóda apró részleteit, és tisztítsa meg a fürdőt. Van vágy és erő - kézzel dörzsölje a felületet.
 2. Aktív mosószer fluor-savval. Savasan öntsük a savat a fürdő körüli oldalra, ne öntsünk nagy mennyiséget, ne hagyjuk a gyógyszert a padlón. Az oldalak kis kinyúlásokkal rendelkeznek, de nem tudnak sok folyadékot tartani. Egy mosószerrel szivacsot áztatva, körkörös vagy mozgó mozgásban tisztítsa meg a fürdőt. Ha a szilárd kalciumrészecskék a felületen maradnak, a kémiai reakció a szén-dioxid levegőbe történő kibocsátásával kezdődik. Ne félj tőle, nem mérgező. De ha allergiásak, akkor nemcsak gumi kesztyűt kell használnia, hanem légzőkészüléket is.

Fontos. Ne használja tisztítani a fürdő termékek, mivel a összetétele sósav, akkor aktívan feloldja a zománc, rendkívül kellemetlen következményekkel járhat.

Miért kell gondosan eltávolítani az összes foltot? Két okból. Az első az, hogy a fürdő felületére vékony réteg akrilt alkalmaznak, így foltok jelennek meg rajta. A második a folyékony akril adhéziós együtthatója a kezeletlen felületek csökkenésével, a delamináció kockázatának növekedésével.

5. lépés: Alaposan öblítse le a fürdő felületét a mosószer maradékanyagaiból erős víznyomással. A sav jobb eltávolítása érdekében tiszta szivacsot használhat. Lég a helyiségben, kapcsolja be a szellőztetést.

6. lépés Kívánatos, hogy teljesen eltávolítsa a szifont, ha ez nem lehetséges, győződjön meg róla, hogy az alsó kupakot lecsavarja és a tartályt a lyuk alatt helyettesíti. Felgyülemlik az áramló akril fürdő folyadék. Szigorúan tilos az anyag belépése a csatornacsatornába. Az a tény, hogy a folyékony akril kikeményedése még a vízben is bekövetkezik, kémiai reakció. A nagydarabok keményítése után eltömítheti a rendszert, ezért hosszú ideig és keményen kell tisztítani. Néha ez szükségessé teszi a fürdés lebontását.

A régi szilva leszerelése

Távolítsa el a régi szifont

Gyakorlati tanácsok. Ha műanyag szifon van felszerelve, cserélje ki egy újat. Műanyag a műtét során elveszíti eredeti megjelenését, egy teljesen fehér új bevonat csúnyán néz ki. Kevés műanyag szifon van, a többletköltségek nem feltétlenül befolyásolják a fürdő befejezésének árát.

7. lépés: Alaposan zsírtalanítsa a felületet bármilyen oldószerrel, ne bánjon, törölje le az összes felületet, különösen az ízületeket és a hajlításokat. A zsírtalanító fogyasztása nem kevesebb, mint 200 ml standard káddal 170 cm hosszú.

Alaposan zsírtalanítsa a felületeket.

Gyakorlati tanácsok. Ha a fürdő függőleges felületén zománcozott zacskók vannak, akkor ezeket a helyeket automata gittal kell lezárni.

A horizontális forgácsokat az akril szorítja meg. A forgácsolást rendes módon végezzük: alaposan fel kell keverni az alapot és a keményítőt a fém spatulán, az anyagot a káros felületekre kis gumi spatulával kell felhordani. A gittszárítás után a javított helyeket finom csiszolással csiszolni kell. Nem szükséges homokfésülni, a kisebb karcolásokat megszorítani.

Oldalhiba

8. lépés: Hagyja a fürdőt megszáradni, nincs idő - szárítsa meg hajszárítóval.

Fontos. A bevonat minősége nagymértékben függ a keményedési körülményektől, a fürdőt legalább + 21 ° C-os és legfeljebb + 25 ° C-os szobahőmérsékleten akrillal töltötték. A folyékony akrilnak ugyanolyan hőmérsékletnek kell lennie. Ezek nem kiegészítő követelmények, hanem a bevonási technológia szerves része.

9. lépés: Védje a felületet a fürdő kerülete alól akrilból. Ehhez használjon maszkoló szalagot, újságot vagy papírt.

Ragasztó maszkoló szalagot úgy, hogy ne fesse a falakat

A padló lefedése filmmel

Ragassza fel a felületet a kád kerületén a falhoz való érintkezési ponton. Ne várjon óvatosan, és ne piszkos legyen. Nem történik meg. Sokkal jövedelmezőbb, ha nem engedélyezi a szennyezést, mint kiküszöbölni őket. Ha a fürdőnek dekoratív képernyője van, akkor teljesen zárja be az újságokat. Győződjön meg róla, hogy a padlót a kád szélén takarja. Ha a folyékony akrilkábel beáramlik a kerámia burkolatokba, akkor nem távolítható el innen. A készítmény gyorsan felszívódik a cementhabarcson, így nem lesz oldószer. Ezenkívül a fürdő akril bevonata nem reagál az oldószerekre, ez az egyik előnye. Üzem közben folyamatosan ügyeljen arra, hogy a védelem megbízható és ne sérüljön meg.

10. lépés: Az anyag előállítása. Kb. 4 liter anyag szükséges szabványos fürdő esetén, a meghatározott értékek kissé eltérhetnek a márkától és a gyártótól függően, olvassa el figyelmesen a használati utasítást. Az anyag előkészítése - egy nagyon fontos pont, ne rohanjon, és felelősségteljesen megközelítse a munkát.

 1. Az alap lehet fém vagy műanyag tartály. Nyissa ki a fedelet, keverje össze az alapot legalább öt percig. Nagyon kívánatos egy fúró használatát kis keverővel. A homogenitás manuális elérése nagyon nehéz. Különösen, ha meg kell keverni az alapot a keményítővel.

A képen a kompozíciót kézzel keverjük össze

Keverjen legalább 10 percig. A tapasztalatlan kézművesek abbahagyják a keverést, miután a kompozíció egyenletesen fehérré vált. Ez egy érvénytelen hiba, legalább tíz percet kell kevernie. Ez az egyetlen módja az egységes összetétel elérésének. Mi következik a heterogén összetétel következményeiről?

Keverjük 10-15 percig.

Megfelelő kapacitás - Műanyag levágott palack

Vannak olyan lehetőségek, amikor az akril alapja túl vastagnak bizonyult, ez az anyag tartós vagy helytelen tárolása miatt következik be. Ne számíts rá, hogy a keményítő hozzáadásával vékonyabb lesz. Az anyagot csak xilollal hígítsa.

Kis adagokban keverjük állandó keverés közben, a teljes keverési idő legalább öt perc.

Módszer "ömlesztett fürdő". A helyreállítási kompozíciók megválasztása és az összes érv

Sok lehetőség van az egészségügyi termékek helyreállítására, az egyik legnépszerűbb módja - folyékony fürdő "folyékony akril". A "folyékony akril" folyadékfürdőre vonatkozó vélemények gyakran nagyon hízelgőek, a bevonási eljárás egyszerűsége miatt. Az első folyékony akril vegyületek kezdték használni a finneket. Azonban az alkalmazott anyagok olcsósága és a módszer hatékonysága miatt hamarosan elterjedt az egész világon. A módszer sajátossága, hogy ez a helyreállítási módszer kézzel, szakemberek bevonása nélkül történhet.

Minden háztartási tárgynak megvannak a saját életük, de néha jó dolgok, amelyek elvesztették eredeti vonzó megjelenését, helyreállíthatók. Az egészségügyi termékek megkezdése óta eltelt évek után mély repedések és karcolások, forgácsok, rozsdafoltok jelentkeznek, néha a zománcfolt rongyos lesz. De néha a termék minősége még mindig nagyon jó, ezért nem akarok megszabadulni tőle. Ezután felmerül egy ésszerű kérdés: hogyan lehet helyreállítani a vízvezeték-felszerelést?

Visszaállítjuk a vízvezeték-elvezető berendezést

Az "ömlesztett fürdő" módszer alkalmas acél, öntöttvas és akril vízvezeték bevonatok helyreállítására. Az ömlesztett fürdő helyreállítása a következő előnyökkel jár:

 • teljesen sima és még vízvezeték felület;
 • tartós vastag falú bevonat minimális hőelvezetéssel;
 • egy megfelelően bevont üveges rétegnek nincsenek pórusai vagy csíkozásaik, ami zománcozáskor történik;
 • akril bevonat módszer, amely megfelel bármilyen konfigurációra és méretre szanitáris felszerelésre;
 • Ez a módszer nem igényel vízelvezetés lebontását, és ezt követően a burkolólapok és a deformált felületek miatt a fürdőszobát nem kell javítani.

Milyen összetételű ömlesztett fürdőt választani?

Az "ömlesztett fürdő" technológia elsősorban két vegyületet használ:

A nem szakemberek tévesen feltételezik, hogy ez ugyanaz az anyag, de lényeges különbségeket mutatnak azok jellemzőiben.

A Stakrilom vízvezeték jó tíz évvel ezelőtt kezdett el kezelni. Ez az anyag jól bevált, mivel alacsony költséggel és jó bevonatállósággal rendelkezik. Vízvezeték, kezelt stakil, négy napig szárad. Ezenkívül a bevonat meglehetősen sebezhető a mechanikai sérülésekkel szemben. Ezért üveges kezeléssel ellátott fürdőben nem ajánlott az állatokat karmokkal, fém tárgyakat felhelyezni, stb.

Ezzel szemben a folyékony akril viszonylag korábban jelent meg a háztartási cikkek piacán. Ez az anyag fényes felületet biztosít, szinte sebezhetetlen a mechanikai károsodásoknak, és nincs negatív éles szaga. A folyékony akril legfeljebb 36 órán keresztül szárít magas páratartalmú körülmények között.

Az egészségügyi felületek helyreállításához sztrikil és folyékony akril használható. Mindazonáltal közöttük van különbség az alkalmazás módjában, valamint a végeredményben.

Vízvezeték előkészítése a helyreállításhoz

Az ömlesztett akrilfülkék helyreállítása az összes előkészítő munkával három-négy órát vesz igénybe. Annak érdekében, hogy minden restaurálási munkálat sikeres legyen, és örömmel töltötte el az eredményt, ismerkedjen meg azzal a részletekkel, hogy töltőfürdőt készítsen.

A vízvezeték helyreállításával kapcsolatos minden munkát a régi zománcrétegek tisztítószerével kezdik. Ehhez szüksége lesz:

 • kétkomponensű összetétel a felületek helyreállításához;
 • Erős eszközök a rozsdafoltok és lerakódások eltávolítására;
 • súroló tisztítószerek;
 • alapos csiszolással (építési fúró vagy daráló) csiszolópapírral;
 • puha ecset vagy gumi spatula nem szilárd anyagokból.

Először is a vízvezeték felületét meg kell tisztítani a plakk, valamint a rozsdafoltoktól. Ezután a csiszolópapír feldolgozza a termék teljes felületét úgy, hogy teljesen matt legyen. Ezután a csiszoló mosószert használják.

Fontos: Az összes fázis között a vízvezetéket vízzel kell mosni. Az előkészítő munka végén a vízvezeték felületének teljesen száraznak kell lennie. Annak érdekében, hogy a folyékony akril jól álljon, a termék felületét zsírtalanítani kell.

Fürdő visszanyerése

Amint befejeződik az előkészítő munka, a restaurálás legfontosabb része - az üveg alkalmazása. Készítsen egy edényt az alappal és keverje össze egy keményítővel. A keveréket tizenöt percig jól keverni kell a komponensekhez, és kölcsönösen kölcsönhatásba lépnek, és a készítmény homogén tömegsé válik.

A kész akrilkompozíciót először a vízvezeték oldalaira kell felhordani, majd egy egységes burkolóréteget kell elosztani a hélixen. Ezt a munkát gyorsan kell elvégezni, mert körülbelül egy óra elteltével a hígított készítmény elkezd sűrűsödni.

Tipp: Ha első alkalommal akrillal kezeli a felületet, jelentős anyagot vásároljon annak érdekében, hogy elegendő legyen a teljes felületi térfogathoz.

Ebben a szakaszban a fürdő helyreállítása véget ér. Három nap után a fürdőszoba szabadon használható.

A módszer előnyei és hátrányai

Ha úgy dönt, hogy visszaállítja a fürdőt, fényképeket és videókat láthat, részletesen elmondva a helyreállítási eljárást. Azonban mielőtt eldöntöd ezt a folyamatot, meg kell mérlegelnie az előnyöket és hátrányokat, miután megvizsgálta a töltőfürdő összes előnyét és hátrányait.

 • a bevonat tartóssága (akár tíz év üzemidő);
 • az ömlesztett akril szinte nincs kellemetlen szag;
 • a bevonat fényes és sima lesz;
 • az akril fürdő visszanyerése csak néhány órát vesz igénybe;
 • megőrzi a hőt;
 • az ömlesztett akril fürdő kijavítása nem igényel előkészítést;

Hátrányok a fürdőben:

 • az ömlesztett akrilfürdő legalább három napig szárít;
 • az akril költsége magasabb, mint a bevonatok helyreállításához szükséges egyéb anyagoké;
 • a fürdőkád helyreállításához szükséges ömlesztett szkraraknak különös gonddal kell eljárniuk, a szokásos agresszív eszközök a vízmosás mosásához károsíthatják a fürdők felületét;

A magas árak okai

Miért drágább a tömeges akril akril, mint más anyagok? Az ömlesztett akril kádak javítása drága lesz, nem az anyag magas költsége miatt, hanem a vízvezeték bevonatának módja miatt. A sötétség jelentős mértékű fogyasztása azért van, mert a felesleges anyag a helyreállítás folyamán leüríti a leeresztő lyukat. Ezenkívül a csatorna és a túlcsordulás eltávolításának és telepítésének költségei hozzáadódnak (ha a helyreállítást a munkavállalók végzik).

Annak érdekében, hogy válaszoljon arra a kérdésre, hogy mennyibe kerül egy ömlesztett fürdő, először meg kell becsülni a szaniterek mennyiségét, hogy elég anyagot vásároljon, és vegye figyelembe azt a tényt is, hogy a jóhiszemű gyártók jó minőségű alapanyaga kicsit többet fog kerülni, mint a kétes termelésű anyagok.

A tömeges módszerrel kapcsolatos mítoszok eloszlatása

Ha a terméket az anyag alkalmazása előtt jól tisztítják és zsírtalanítják, az akril tökéletesen kötődik a fürdő felületéhez. Ha a bevonat elkezd eltávolodni a falakról és az alapról, akkor rosszul csinálta az előkészítő munkát.

 1. Az ömlesztett akril a fürdőszobában nem olyan megbízható, mint az akril betét a fürdőszobában.

Ha megfelelően van felszerelve, a bélés legfeljebb tizenöt évig tart, ezután kénytelenek ártalmatlanítani. Az ilyen berendezések felszerelése magában foglalja a dekoratív burkolólapok eltávolítását a falak falának csomópontjánál. És az egészségügyi termékek belső mennyisége jelentősen csökken. A folyékony akril, az élet lejártát követően újra alkalmazható a fürdőszobába, amely nem igényel tőkeinjekciót.

 1. Az új vízvezeték beszerzése olcsóbb lesz a helyreállításhoz képest.

Igen, a folyékony akril pénzbe kerül, de a vízvezeték-feldolgozáshoz nem szükséges szétszerelni a régi berendezéseket és újakat telepíteni. Ezután javításokat kell végezni a fürdőszobában. A költségek ebben az esetben egyszerűen nem hasonlíthatók össze.

Az ömlesztett fürdő javát szolgáló érvek

Mint minden más helyreállítási módszer, az ömlesztett módszernek hátrányai vannak, de ennek a módszernek az előnyei egyértelműen érvényesülnek:

 1. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a folyékony akril a felületen vastag rétegre esik, képes a kisméretű szabálytalanságok kijuttatására, valamint a gyártási hibák kiegyenlítésére;
 2. Ez a bevonatolási eljárás nem hagyja el a csíkot és más hibákat a termékek felületén;
 3. A helyreállításhoz nem kell a csempeit lebontani a falakról, amire szükség van az akril bélés esetében;
 4. Technológiailag a folyamat kevesebb időt vesz igénybe a zománcozáshoz képest;
 5. Az előkészítő munkában nincs primer alkalmazása;
 6. A fürdő helyreállításának tömeges módszere nem igényel különleges képességeket egy személytől;
 7. Ez a bevonat is fenntarthatóbb;
 8. A vízvezeték nem szívja fel a plakátot és a piszkot.

találatok

A fürdőkád töltési módja számos hátrányt jelent, összehasonlítva az egészségügyi berendezések helyreállításának egyéb módszereivel:

 • először, a folyékony akril lehetővé teszi a helyreállítást anélkül, hogy a berendezést először lebontanák;
 • Másodszor, az ilyen típusú vízvezeték-helyreállítás alkalmas bármilyen anyagból (fém, öntöttvas és akril) készült fürdők,
 • harmadszor ez a technológia nem csökkenti a fürdő belső térfogatát.

Mindenesetre az ömlesztett akril helyreállítása sokkal olcsóbb lesz az új berendezések vásárlásához képest. És ha meg akarja javítani a fürdőt, akkor ez a módszer tökéletesen megfelel.

Kompozíciók kiválasztása a fürdőhelyek helyreállításához: folyékony akril, ömlesztett akril vagy stakril?

Az EcoVanna folyékony akril, a Plastal ömlesztett akril és a Stakril folyó akril három összetétel áll rendelkezésre az orosz fogyasztók számára acél és öntöttvas fürdőtartályok helyreállításához az ömlesztett fürdő módszerrel.

Amikor megkérdezik, hogy milyen fürdőzés jobb, minden restaurátor eltérő módon válaszol. Számos oka van. Néhányan őszintén választják az anyagot, amely észrevételeiknek megfelelően mindent megmutatott. Mások dicsérik a legolcsóbb kompozíciót (annak ellenére, hogy a munka végső költsége általában nem különbözik a legköltségesebb anyag kiválasztásakor felmerülő költségektől). Mégis mások dolgoznak az összes vonaton, ennek megfelelően a szolgáltatás költségeit. Az egyetlen dolog, amely teljesen megegyezik mindenféle módon, a gondoskodó a szint fürdő.

Folyékony akril "EcoVanna"

Az akrilfürdő helyreállítása az EcoVanna márkával egyenrangúan a legelismertebb "Stacril Ecolor" anyaggal versenyez.

 1. A kétkomponensű anyag jól keveredik
 2. A buborékok ritkán alakulnak ki, műanyag, folyékonyak
 3. Nincs sötét árnyalata
 4. Szag van, de nem olyan hangsúlyos, mint az üveges
 5. Beállítási idő - 36 óra

Sok restaurátor szerint ez az anyag kevésbé tartós, mint a szilikát.

Tömeges stakril, pontosabban lefolyó

A fürdőkád helyreállítása a töltés módszerével sokat köszönhet az anyagnak. Ez a legrégebbi kompozíció az orosz piacon. A stacki fürdő továbbra is a verseny előtt áll.

 1. A kétkomponensű anyagú szkrkril gyengén kevert, a teljes homogenitás elérése érdekében nehéz.
 2. Buborékok és csepegők gyakran kialakulnak, ha alkalmazzák.
 3. A nem kevert keverék alkalmazási helyén rosszul megszilárduló területek jönnek létre.
 4. A folyékony keveréknek erős kémiai illata van.
 5. A fürdőkád stacki bevonata teljesen, 2 vagy 4 napig lefagy, a márkától függően.

A stakril azonban erősebb, mint az EcoVanna, és az anyag ára alacsonyabb. Ennek megfelelően a stakrilovoe fürdő fedele olcsóbb.

Műanyag akril fürdő bevonat

Az orosz piac legfiatalabb anyaga, amellyel a fürdőt vissza lehet állítani, a Plastal márka akril. Rólam a következőket mondhatja:

 1. Jó folyékonyságú anyag
 2. Keverjük össze jól
 3. A plaszticitás és folyékonyság miatt kényelmesen használható.
 4. A buborékok ritkák
 5. Sima felületet képez.
 6. Nincs szaga

A restaurátorok szerint az erő tulajdonságai valamivel gyengébbek a fő versenytársnál - a bevonat "nem tartja jól a csapást", még akkor is megsérülhet, ha egy műanyag palackot söpörnek le.

Akril, hogy visszaállítsa a fürdőt: hogyan kell választani?

A weboldalunk egyik cikkében már leírták, hogyan történik az akril fürdők visszaállítása. Pontosabban, a fürdő folyadék akrillal való öntésével (lásd a "Folyadék akril helyreállítása" című cikket). A házigazda működését könnyű elvégezni és megtenni. A kérdés az, hol vásárolnak folyékony akril a fürdőszobában?

Hol vásárolhat akrilt a fürdő helyreállításához?

A hálózati erőforrások áttekintése azt mutatja, hogy ez az eljárás nem népszerű az első trónon. A moszkoviták túl gazdagak ahhoz, hogy akril bevonatot készítsenek a fürdőkből: elhasználódtak a termékek, újakat vásárolnak. Az értékesítési helyek címe alapján, a reklámon keresztül, a folyékony akril akvárium egyre inkább keresett a periférián, az Orosz Föderáció kis- és közepes méretű városaiban.


De nem minden reménytelen. A főváros lakóinak és környékének, akik akrillát akarnak vásárolni, használják az S-Vanna szolgáltatást. A folyékony akril ára az Ecolor fürdőhöz a keményítővel együtt 1,800 rubelről indul. egy 2350 gramm dobozban, és ahogy a megrendelés nő, az árak csökkentek (például 30 doboz ára csak 900 rubel)

Árak az akril folyékony fürdőre

Körülbelül ugyanazok az árak a folyékony akrilgyártó cégtől, az EcoVanna LLC-től: 1700-1800 rubel. adagonként, a fürdőkád méretétől függően (120-170 cm), amelyhez elegendő az üveg.


A tartományban minden olcsóbb. Az áldott Togliatti akril fürdőben a "Plastoll" 900 rubel. egy palack helyreállításához a termék völgy 1,2 m és 1300 rubelt. - 1,7 m-es fürdőhöz.

A "Plastol Super" akrilfesték már drágább: 1400 és 1800 rubel. a bank számára.

Ne felejtse el a kérdést: "Hol vásárolni akril fürdő?" - Például Nizhny Novgorod. Az 1500 akció (1,5 m-es fürdetés) vagy 1700 (1,7 m-es fürdő) dörzsölésére akril kupakot vásárolhat.

Általában véve az árak ugyanolyanok, és Moszkvától a leginkább a külvilág felé hiányzik.


Meg kell érteni, hogy az akril ára a fürdő számára nemcsak a "nagyvárosi" és a "tartományi" szállítóktól függ, hanem a termék minőségétől is. Ismeretes, hogy az akril fürdők restaurálásának első mintái idővel sárga színűek, a tökéletesebb készítmények stabilizálják a színt stb. Különböző márkák és sűrűségek, hajlamosak a buborékok képződésére, stb. jellemzőit.

Így jutottunk el a leginkább aktuális témához: az ömlesztett akril vázai a fürdőben. Talán elmondja nekünk, hogyan kell kiválasztani egy folyékony akrilt a fürdőhöz.

Tudjon meg többet a fürdők zománcozásának választásáról: típusok és funkciók - olvassa el a következő címen: http://remontspravka.com/enamel-bathtub-selection/

Javítás zománcfürdő - megtalálja a honlapunkon is.

Olvassa el a kád javításával kapcsolatos részletes utasításokat.

Vélemények az ömlesztett akril a fürdőben

A fürdőszoba feltöltése folyékony akrilnal - őszintén szólva, művészet. És ha igen, akkor a különböző akril fürdő restaurációs termékek technikai és kémiai-technikai tulajdonságai mérséklődnek a mesterek "görbület-erect-edgedness" szintjével szemben, akik ezt a munkát vállalják. És az otzovik helyszínekre vonatkozó megjegyzések alapján a görbület érvényesül.


Azok a polgárok, akik merészek vásárolni ömlesztett akril a fürdőszobában nem panaszkodnak!
Talán maga az akril szagtalan, de nincs garancia arra, hogy a keményítő annyira szagtalan lesz, mint az akrilpolimer.

Lehetséges, hogy maga a öntés is steril, de a fürdő szakképzett szervezetei által végzett előzetes tisztítás porfelhőket és szennyeződéseket okoz a padlón.

Valaki panaszkodik a bevonat egyenetlen vastagságára, valaki - a foltokra, valakire -, hogy a folyadék akril, amikor a fürdőszobát öntik, nem áramlik bele a lefolyó lyukba, és azt "hajtják".

De nincs nyilvánvaló panasz a leginkább folyékony akrilról (annak tapadása, szilárdsága stb.). És még dicséret is van: "A fürdő fehér, káprázatos fehér. A fürdés kellemes és nem csúszós ", - a" Ajánlom "webhelyet.
Következtetés: miután a fürdő akrillal való helyreállítását elképzelte, kiemelt figyelmet kell fordítani a csapatok kiválasztására, amelyek a fürdőszobát folyadék akrilnal töltik. A legegyszerűbb a fürdőkádakhoz való folyékony akril kiválasztása áron: a drágább, minél nagyobb a polimer alapsűrűsége, mint általában: kisebb a buborékok esélye, annál egyenletesebb a bevonat stb.


De ha a csapata képes az akril és a keményítő keverésére, és egyenletesen rétegbe öntse a fürdőt, és eltávolítja a buborékokat, akkor ő és a kezében lévő kártyák! A végeredmény ugyanaz lesz, mint a legdrágább fürdőköntvényben!


Egy másik megjegyzés: lakások vásárlása a másodlagos piacon, az emberek gyakran öntöttvas káddal ellátott apartmanokat vesznek igénybe, és kényelmetlenül érzik magukat, mivel az öntöttvas pórusos anyag, alacsony az egészségügyi tulajdonsága. Bár az öntöttvas fürdők zománcozottak, az a gondolat, hogy más emberek mosnak benne, és hogy a víz az öntöttvas pórusainak mosása után továbbra is összekeverik az új felhasználókat.
Ezekben az esetekben a fürdő folyékony akrilnal történő öntése jó módja annak, hogy megszabaduljon az ilyen típusú komplexektől.