Legfontosabb > Fürdő

Akrilfürdő helyreállítása - "Acryl-MSC"

Még a fürdőkád legmegfelelőbb működése sem tarthatja örökre tökéletes megjelenését. Kis háztartási károk, karcolások, tisztítás nem megfelelő eszközökkel - mindez elhomályosítja a felületet, ami homályos, szürke, és végső soron megromolja az egész fürdőszoba megjelenését.

Nem szabad elhamarkodott döntéseket hoznia, és elkezdheti lebontani a fürdőt. A modern javítási technológiák lehetővé teszik a felület fehérségének és fényes ragyogásának helyreállítását, amely sok időt és jelentős összeget takarít meg a tulajdonos számára.

A fürdő helyreállítása a zománc helyreállítására, a fürdőkád kopott felületére. A fürdő modernizációjának modern módszere az "Ömlesztett fürdő". Ezt a módszert folyékony (tömeges) akril alkalmazásával alkalmazzák. A lefedettség minősége csak az összes elvégzett munkafolyamat szabályainak kötelező betartásával érhető el. A fürdőszobai akril helyreállításának eljárása két fázisban zajlik:

Fürdőfelület előkészítés

 1. Csiszolós sweep;

A fürdő előkészítésének folyamata a rozsda és a mészkő alapos tisztításával, a szilikon és a cement maradványokkal kezdődik, a sarokcsiszolók (bolgár) segítségével, csiszoló fúvókával.

Tisztítás után a felületet kémiai összetétellel kezeljük a szerves anyag eltávolítására (fertőtlenítés).

A bevonás előtt a harmadik lépésben a fürdőterületet oldószerrel és szakemberrel kell zsíroldni.

Akril bevonat

 1. A munkadarab előállítása;

A két komponensből, az akrilből és a keményítőből álló anyagot homogén tömegig gyúrjuk. Nem ajánlott keverőgépet használni. Ehhez illesszen be egy kis feldolgozott fadarabot. Fontos, hogy az akrilát óvatosan az edény sarkában és falában keverje össze. Egy ilyen készítménynek egy ideig (5-10 perc) állni kell a felhordás előtt.

 • Az anyag felhordása a felületen;

  Folyékony akril a fürdő oldalára kis mennyiségű öntéssel töltik fel. Miután az akril bevonásra került a fürdő összes falához, meg kell kezdeni a fürdő oldalainak kiegyenlítését, majd a fel nem töltött részek faláról a spatulákkal alulról felfelé emelve. A végső szakasz a kád aljához igazodik, hogy a kád kívülről leereszkedjen és eltávolítsa a cseppeket.

  Az akril szárítása során egy fedett fürdőben nem ajánlott egy szomszédos mosogatót használni a vízcseppek behatolásának elkerülésére. 24 órán belül célszerű lezárni a fürdőszobát, hogy a por ne essen a felületre.

  Fontos! A fürdő akril helyreállításának minősége elsősorban a mester szakszerűségétől függ. Különböző cégek állítólag "behozott anyagot" kínálnak, de a fürdőhelyreállítási szolgáltatási piacon az összes meglévő akrilgyártmányt Oroszországban gyártják.

  Szagtalan anyag! Nem mérgező! A kikeményedési idő 24-36 óra!

  Garancia a munkában 3 év! Az anyag élettartama 15-20 év!

  Mesterek legalább 5 éves szakmai tapasztalattal! Regisztráció Moszkva!

  Egy szerződést kötünk és egy munkát végezzünk!

  Helyreállító fürdő folyékony akril felhasználásával

  Az akrilalapú fürdő restauráció vezető szerepet tölt be a helyreállítási technológiák jelenlegi piacán, melynek felületét vékony, de tartós, új anyagból álló réteggel fedjük le. A biztonság, a munka gyorsasága, kiváló eredményei, a bevonat tartóssága és a különböző mértékű romlottságú felületeken való felhasználhatósága miatt a helyreállítási módszert a fogyasztók széles körben használják és bízzák.

  Az akril fürdők bevonására alkalmas anyagok már számos cégnél vásárolhatók, amelyek a fürdők javítására szakosodtak. Azonban ennek az anyagnak a megmunkálása szakképzettséget és bizonyos készségeket igényel, ezért tökéletesen sima felületet kapjon csíkok, rétegek és rések nélkül, jobb tapasztalt kézművesek szolgáltatásainak használata.

  A fürdő helyreállításához szükséges eszköz

  A munka megkezdése előtt a kádat leválasztják a szennyvízcsatornáról, a szifont és a csapot eltávolítják, és a tartályba felesleges akril tartály kerül behelyezésre.

  Az előkészítési eljárás a régi bevonat eltávolításával kezdődik. A felületet alaposan meg kell tisztítani, különös figyelmet fordítva a repedésekre és forgácsokra. Különösen mély károsodás van gittal. Ezután a fürdőt kémiai kezelésnek vetjük alá speciális eszközökkel és zsírtalanítjuk, majd megszárítjuk. Csak ezután a felület bevonásra késznek tekinthető.

  A munkadarabot közvetlenül a munka megkezdése előtt készítik el. Az egyik legfontosabb jellemzője a szag és az abszolút biztonság hiánya mind a mester, mind a bérlők számára. Az akrilok elkezdenek kis csepegtetni, az oldalaktól kezdve, a perem körül. A folyamat során a mester leereszkedik alsó és alsó szintre, amíg az anyag a fürdő alját fedezi. Ezután egy spatulával simítsa ki az eljárás során keletkező sagokat, és távolítsa el az akril felesleget a leeresztő nyíláson keresztül. Az akril teljes szárításának időtartama 24-36 óra, amely után egy szifont és egy keverőt szerelhetünk be a fürdőbe, és csatlakoztathatjuk a csatornarendszerhez.

  Az akril fürdő helyreállításának előnyei

  A fürdő folyadék akril helyreállítása olyan technológia, amely számos előnnyel jár, mint más módszerek:

  • Kevesebb, mint 36 óra alatt minden fürdés megjelenik egy új termék megjelenésén. Sem a teljes csere, sem a zománcfestés nem ad ilyen időmegtakarítást;
  • A folyékony akril bevonat sokkal olcsóbb, mint egy új fürdő. És ha úgy gondolja, hogy nemcsak fürdést, hanem új vízvezetéket kell vásárolnia, valamint javítania kell a falakat és a padlót, akkor a helyreállítás előnyei nyilvánvalóvá válnak.
  • Az ömlesztett akril vékony, de tartós réteget képez a fürdő felületén. Az anyag plaszticitása ellenáll a forgácsolásnak és repedésnek. A takarékosság élettartama legalább 15 év, megfelelő gondossággal.
  • A fényes megjelenésű akril felület teljesen csúszós, még nedvesedés után is. Ezáltal a bevonat biztonságos a gyermekek és az idősek számára.
  • Az akril nem igényel komplex ellátást vagy speciális tisztítószereket. A puha ruhával vagy szivaccsal a szokásos szappan könnyedén megtisztítja a felületet. Nagyon fontos, hogy az akril megakadályozza a mikroorganizmusok kialakulását, ami a fürdőt higiénikusvá teszi.

  Örülünk, hogy meglátogatjuk ügyfeleink között!

  az "Acryl-MSK" vállalat vezetője, Vladynlav Dobrynin

  Folyékony akrilfül

  A folyékony akril egy epoxid alapú polimer készítmény. Az ömlesztett acryl az öntöttvas, acél, akril fürdők restaurálásához készült. A helyreállításhoz használt technológia "ömlesztett fürdő". Napjainkban sok vállalat foglalkozik a folyékony akril gyártásával és szállításával. De a jobboldali vezető a legrégebbi ECOLOR cég, amely a "Stacril Ecolor" -t gyártja. A folyékony akril "Stakril Ecolor" megfelel a környezetvédelmi előírásoknak és normáknak. Az ömlesztett akril minden szükséges minőségi bizonyítvánnyal rendelkezik. A Stakril kényelmesen működik, elegendő folyékonyság van, nagyon kényelmes a fürdő felületére. Nem hagy elmosódásokat és buborékokat. Nem hajlamos a sárgaságra az idő múlásával.

  Minden egyes Oroszországba szállítjuk

  Átlátszó epoxigyanta

  Átlátszó folyékony akril a művészet számára. Alkalmas öntésre és öntésre. Csomagoljuk mind a kis, mind a nagy konténereket.

  Ár 1 kg 800 rubelből

  Stacril Ecolor 36 óra 120 cm-es fürdőhöz

  Az epoxi-akril kétkomponensű zománc a "DOW" és a "BASF" / Németország /
  Súly: 2,7 kg

  Stacril Ecolor 36 óra 150 cm-es fürdőhöz

  Az epoxi-akril kétkomponensű zománc a "DOW" és a "BASF" / Németország /
  Súly: 3,4 kg

  Stacril Ecolor 36 óra 170 cm-es fürdőhöz

  Az epoxi-akril kétkomponensű zománc a "DOW" és a "BASF" / Németország /
  Súly: 4,0 kg

  Stacril Ecolor Profi 16 óra 120 cm-es fürdőhöz

  Az epoxi-akril kétkomponensű zománc a "DOW" és a "BASF" / Németország /
  Súly: 2,7 kg

  Stacril Ecolor Profi 16 óra 150 cm-es fürdőhöz

  Az epoxi-akril kétkomponensű zománc a "DOW" és a "BASF" / Németország /
  Súly: 3,4 kg

  Stacril Ecolor Profi 16 óra 170 cm-es fürdőhöz

  Az epoxi-akril kétkomponensű zománc a "DOW" és a "BASF" / Németország /
  Súly: 4,0 kg

  A vezető gyártók nyersanyagaiból készült

  A fürdő folyadék akril helyreállítása: fontolja meg ennek a módszernek az előnyeit és hátrányait

  Lehetőség van bizonyos típusú fürdőszobai berendezések helyreállítására, amelyek folyékony akril bevonattal rendelkeznek. Mint minden anyaghoz, a folyékony akrilnak is vannak előnyei és hátrányai. A szakértők véleménye és ajánlásai segítenek megérteni az ezen anyagok alkalmazásának minden előnyét és hátrányát a fürdők visszaállításához.

  Folyékony akril anyag tulajdonságai

  A vízvezeték, mint minden háztartási cikk, végül haszontalan lesz, és elveszíti vonzó megjelenését. A fürdőben repedések, zsibbadások, érdesség jelentkezik. Bizonyos esetekben a zománc visszavonul. Erős tisztítószerek károsítják a felületet a csiszolóanyagokkal. A szennyeződés a mikrotömbökben és a rozsdaformákban halmozódik fel. És akkor a vízvezetékcsere helyett.

  Néha tényleg szükség van egy új fürdőre (deformálódott vagy repedt esetre, az eltűnt zománc nagy területére stb.). De a legtöbb esetben a fürdőt még saját kezűleg is meg lehet állítani.

  Ma már a fürdés helyreállításának számos módját használják:

  A legfrissebb és legegyszerűbb fürdővisszaválási módszer a folyékony akril használata. Mi a folyékony akril?

  A folyékony akril egy kétkomponensű nagy sűrűségű zománc, amely egy bázisból és egy keményítőből áll. Az akril bevonatnak számos olyan tulajdonsága van, amely különbözteti meg a többi anyagtól:

  1. Nagy szilárdság - ellenáll a mechanikai igénybevételnek, nem kopik.
  2. Félig folyékony konzisztencia - a fürdő felületén elterjedt, teljesen sima felületet képez.
  3. Alacsony hővezetőképesség - a fürdővíz hosszú ideig hőt takarít meg (vízhűtés 1 ° C-on 30 percen keresztül).

  Fontos! Néha a folyékony akril azonosítható a régóta ismert Stakrilrel. Ez rossz. A Stakril egyéb jellemzője az erősség és a kopás, és minden tekintetben alacsonyabb a folyékony akril esetében.

  A folyékony akril használatának előnyei

  Annak érdekében, hogy a régi fürdő új életet kapjon a folyékony akril segítségével, nagyon egyszerű. Ezzel a munkával még saját magaddal is megbirkózhatsz, anélkül, hogy szakembereket vonzana.

  Az ömlesztett bevonat nem szükséges:

  • speciális felület előkészítése folyékony akril alkalmazása előtt;
  • professzionális eszközök;
  • a fürdő lebontásával és a szomszédos csempék eltávolításával.

  Mi szükséges a fürdő helyreállításához:

  • csiszolópapírral;
  • folyékony akril;
  • mosószer vagy szóda;
  • spatula;
  • a víz;
  • egy kis szabadidő.

  A folyékony akril alkalmazása csak néhány órát tart.

  Az ömlesztett akril bevonat felhasználásának eredménye:

  • sima fényes felület;
  • esztétikai megjelenés;
  • az új felület nagy mechanikai szilárdsága;
  • a felújított fürdő hosszú élettartama (legfeljebb 15 év);
  • a helyreállítás lehetősége.

  A folyékony akril használata a fürdő helyreállításához lehetővé teszi, hogy teljesen új bevonatot kapjon. A külső és a fizikai-mechanikai paraméterek tekintetében az új fürdő nem fog előidézni, és egyes esetekben felülmúlja azt.

  A folyékony akril használatának hátrányai

  Számos előnye ellenére a folyékony akrilnak hátrányai vannak.

  1. Először is, hogy legalább 3 napig tart a felület befejezése és néha több. A szárítás folyamán a por és apró törmelékrészek a töltelék felületéhez ragaszkodnak, majd a megjelenés elromlik.
  2. Másodszor, az akril felület kezeléséhez speciális, nem abrazív tisztítószerekre van szükség, amelyek nem olcsóak.
  3. Harmadszor, a helyreállítás magas költségei.

  A fürdők folyadék akril helyreállításának lépései

  A folyékony akril használatával először fel kell készíteni a fürdő felületét.

  Először is meg kell szüntetni a díszítő játékot és a szilvát. A kád és a lefolyó felületén tiszta csiszolópapírt takarítanak meg, ezzel megszabadulva a rozsdától, karcolásoktól és apró repedésektől. Ezután a fürdőt alaposan mossák mosószerekkel és folyó vízzel. A fürdés után a szóda sztrippelése tökéletes. Ez mossa le a szennyeződést és zsírtalanítja a felületet, hogy jobban tapadjon folyékony akrilnal.

  Ha a fürdő mély repedésekkel és forgácsokkal rendelkezik, akkor az autóipari gitt használatos. Ez a gitt azonnal megszárad, és könnyen alkalmazható. Száradás után a vakolt területeket csiszolópapírral csiszolják. Akkor öt emberre van szüksége ahhoz, hogy alaposan mossa le az egész fürdőt.

  A fürdőkészítmény utolsó fázisa fűt. A meleg vizet a fürdőbe visszük és 10 perc múlva lemegyünk. Törölje szárazra a felületet.

  Működjünk folyékony akrilnal

  Először is, a polimer bázist keményítővel keverjük össze.

  A kész polimer keveréket először a fürdő peremén egy egyenletes vastag rétegben alkalmazzuk. Ebben az esetben fontos, hogy az akril a fürdő oldalsó felületén áramlik. A második szint kezdődik az oldalsó lejtők közepétől.

  Fontos! Lehetetlen a frissen öntött akril megérintése - ez helyrehozhatatlan hibákhoz vezethet. Nem is adhat akrilt a tetejére - megszakítja a bevonat integritását.

  A fürdő alján egy vastag réteg acryl felhalmozódhat. A felesleges simítót a leeresztő nyílásba kell helyezni, és a felületet ki kell emelni. Egyébként ne felejtsd el előzetesen lecsatlakoztatni a szifont, különben az akril meggyulladna benne.

  Festés után a fürdőszoba szoba zárva van. Nem kell oda menned, amíg az akril teljesen megszárad.

  Tulajdonos véleménye

  Azok, akik úgy döntöttek, hogy a fürdőt folyékony akrilnal helyreállítják, elsősorban pozitív visszajelzést adnak erre a módszerre. Megjegyezzük, hogy a helyreállítás teljesen megoldja a régi fürdő cseréjét:

  • hófehér bevonat;
  • nincs szükség a régi fürdőre, és vegye le a csempe a fürdőszobában;
  • a fürdő melegebb lesz;
  • a javítási munkálatok rövid idő alatt zajlanak;
  • a helyreállításhoz nincs por és szennyeződés;
  • olcsóbb, mint egy új fürdő megvásárlása;
  • hosszú ideig a megjelenés továbbra is fennáll.

  Az emberek dicsérik a folyékony folyadék akrilát, és tanácsot adnak rokonainak és barátainak. Ahogyan kellene, vannak negatív vélemények is. Alapvetően:

  • duzzadt borító;
  • Hat hónappal a helyreállítás után a bevonat felbomlott, és a sárgaság jelent meg.

  Az egész negatív elemzésével a szakértők azt mondják, hogy az emberek csak rossz minőségű bevonatot kapnak, ha nem követik a folyékony akril alkalmazási szabályait. A folyékony akrilfürdõk helyreállítását az összes szabály nem fogja hátrányosan befolyásolni.

  Az ömlesztett akril magas költségeiről kifogásolható. A munka költsége miatt megengedheti magának, hogy csak a legolcsóbb üvegtáblát vásárolja meg. Ez a fürdő a test súlya alá süllyed majd, és gyorsan lehűl. Ezenkívül a fürdõ bontása az egész helyiség javítását vonja maga után. Tehát mindenkinek a sajátja!

  Természetesen a fürdő folyadék akril helyreállítása előnyökkel és hátrányokkal is rendelkezik. A megfelelő alkalmazás és a további működtetése ömlesztett akril szolgál majd sok éven át.

  Tömegkád akril

  További információért kattintson az anyag nevére:

  További információért kattintson az anyag nevére:

  Kezdje biztonságban üzletét! Kompozíciók értékesítése és fürdőhelyek helyreállítása.

  24 óra keményedés, minimális szag, tökéletes fehérség!

  Ecset, megkeményedik 24 órán át, oldószer nélkül

  A minőség az FBUN Research Disinfectology által megerősített

  Elsődleges fedél 3D-s padlókhoz!

  Fekete fürdő zománc egyedi tulajdonságokkal!

  Mosószer akril fürdőhöz és felülethez

  Tisztelt vásárlók! Az árak várhatóan a következő pozíciókban emelkednek: Art-Eco, Art-Massiv. Ez a kulcsfontosságú importált nyersanyagok árának emelkedése miatt következett be. Siess, hogy rendeljen a régi áron!

  A Liquid Acrylic © anyagot 2009-ben fejlesztették ki, és egy fehér festékanyag, amelyet a fürdésre öntéssel alkalmaznak. Zománcunk nem "Stakril", és nem "Tömeges akril". A zománcgyártást az NPK EcoVanna cég végzi. Az anyag magában foglalja a külföldi gyártók HUNTSMAN (Multinational Company), Evonik (Németország), Byk Chemie (Németország) nyersanyagait, valamint szakképzett személyzet és korszerű berendezések garantálják az akril kiváló minőségét.

  "Plastol" borítású bevonatok

  Plastall ömlesztett akril

  Köszönjük, hogy regisztrált a Plastall.ru oldalon. Az új jelszót elküldtük az e-mail címedre. A személyes fiókjában módosíthatja.

  További lépésekkel egy üzenetet küldtek a levelekhez.

  Az üzenetet sikeresen elküldtük. Köszönöm.

  Az üzenetet sikeresen elküldtük. Köszönöm.

  A profilod sikeresen elküldve a Plastol Plus-nak.
  A közeljövőben cégünk alkalmazottja felveszi Önnel a kapcsolatot.

  Az üzenetet sikeresen elküldtük. Köszönöm.

  Folyékony fürdő akril

  A rossz vízminőség és a hosszú távú használat rozsdásodást okoz a fürdőszobában, repedések és forgácsok. A fürdő teljes cseréje sok időt és további pénzügyi veszteségeket igényel. A régi terméket le kell bontani, és ez nem mindig lehetséges és helyénvaló. Gyakran a fürdés lebontása után komplex építési munkákat kell elvégeznie ahhoz, hogy helyreállítsa a régi típusú szobát.

  Miért előnyös a bunker akrilmentes töltése?

  Még a fürdőkád javítására szolgáló különféle technológiák átfogó összehasonlítása sem kételkedik abban, hogy melyiket preferálja.

  Akril fürdőkád helyreállítása - gyors felszíni helyreállítás

  A technológiai előnyök rövid listája

  1. A felhasználási szabályok függvényében a folyékony akril fürdőkád tíz évig vagy tovább.
  2. Az anyagnak alacsony a hővezetőképessége - csökken a hőveszteség, így a vízkezelés feltételei kényelmesebbé válnak. A hőtakarékosság hatása jelentősen megnő, ha öntés előtt a fürdő külső felületeinek szigetelését habarccsal végzi.

  Habszigetelés

  A zománcfürdők restaurálása (restaurálása) akrilokkal

  A fürdő a helyreállítás után nem fél a háztartási vegyi anyagoktól és sokkhatásoktól

  Van egy megjegyzés - az előnyök csak abban az esetben lehetnek, ha a munkát a gyártó ajánlásaival összhangban végzik. Szüksége van az eszközökre, a készségekre, a türelemre és a vágyakra.

  Mi a folyadékfürdő akril

  Folyékony akrilfül

  Stakril - folyadék helyreállításához

  Kétkomponensű akrilát (észter) és keményítő alapú anyag. A speciális berendezésekben lévő akrilátok poliakrilátokká polimerizálódnak, nincsenek színük és illatuk. Ásványi színeket adtak hozzá, hogy fehérek legyenek. A butil-akrilátok, a legbiztonságosabb anyagok, leggyakrabban folyékony akrilok előállításához használatosak. Az egészségügyi ellenőrző hatóságok kivétel nélkül engedélyeztek akril bevonatokat minden helyiségben.

  A keményítővel való keverés során kémiai reakciók kezdődnek, aminek következtében új, szilárd intermolekuláris kötések képződnek. Szigorúan az a folyadékfürdő akril egy különösen rezisztens polimer festék, amelynek semmi köze a zománchoz. A zománcozott bevonatok fizikai tulajdonságainak összehasonlítása a gyártók szokásos, de hatékony hirdetési trükkje. Az összes polimer anyag és epoxigyanta nem tekinthető teljesen ártalmatlannak az emberi szervezetre. A folyékony akril felületkezelése nem zománcozott, hanem festés, ez a tudás szükséges a munka technológiájának megértéséhez.

  Fontos. Soha ne használja az ismeretlen gyártók termékeit, az állami szabályozó szervezetek nem teszik kötelezővé a teszteket, és bőrirritációt vagy mélyebb elváltozásokat okozhatnak. Ezenkívül az ilyen bevonatoknak nincs elegendő tapadása a fürdő felszínéhez, néhány hónapos intenzív használat után elkezdenek lepecsételni. És az utolsó. A keménység és a mechanikai terhelésekkel szembeni ellenállás szempontjából lényegesen alacsonyabbak a licencelt vállalkozások termékei esetében. A vevők megkísértik a hamisítványok alacsony árát, de az alacsony minőségű anyagok használatának megőrzésére való törekvés gyakran kétszeres költségnövekedést eredményez. És ez a legjobb, néha a következmények nagyon szomorúak lehetnek.

  Milyen eszközökre és eszközökre van szükség

  1. Csiszolópapír. Segítségével szilárd betéteket tisztítanak a fürdőből. Nehéz tisztítani a kezét, jobb, ha olyan speciális gumikont használ, amelyhez csiszolópapír van csatlakoztatva. Csiszolópapír finom csiszolóanyaggal, a szám nem lehet alacsonyabb mint 80.

  Egy sor gumi spatulas

  Fúró és fúvóka keverő

  A fényképen a professzionális hajszárító

  Ha a fürdõ nagyon öreg, és lyukakon vagy csiszolt zománcon keresztül van, akkor ezeket üvegszálas gumival kell lezárni. De ilyen helyzetek ritkák.

  A munka algoritmusa

  Eszközök készítése, vásárolt anyagok - elkezdheti a munkát.

  A fürdő helyreállítása előtt

  1. lépés: Óvatosan ellenőrizze a fürdő állapotát, határozza meg a tisztítás módját. Ügyeljen arra, hogy milyen anyagokat kell kitöltenie a fal és a fürdő oldalán.

  Távolítsa el a varrást a fal és a fürdőszoba között. Ha a centen alapuló anyagokat használják a tömítéshez, akkor ezeket kemény merev eszközökkel kell eltávolítani. A munkálatok meglehetősen bonyolultak, nagyon óvatosan kell megérintenie a kalapácsot, mindenesetre nem szabad károsítani az oldalán lévő zománcot. Ha a pecsétet egy szakember végezte el, akkor a réteg eltávolítása több mint egy órát igényelhet. Nemcsak a fürdő oldalát, hanem a fal szomszédos felületét is tisztítani kell. Itt a munka a használt alapanyagoktól függ.

  A régi tömítőanyag eltávolítása a fürdő oldaláról

  2. lépés: Távolítsa el az építési hulladék nagy részeit, ismét vizsgálja meg a felületet. Lássuk a hibákat - helyesbítsük őket.

  3. lépés Indítsa el a belső felület tisztítását és a fürdő oldalát. Javasoljuk, hogy mechanikus eljárást használjon fúróval. Állítsa be a patront közepes sebességgel, nyomja meg a csiszolószövetet a kezelendő felületekhez fanatizmus nélkül. Ismét emlékeztetünk arra, hogy a tisztítás eredményeképp nem szabad eltávolítani az összes zománcot, és a lehető legnagyobb mértékben tartsa tiszteletben.

  Kezdje az oldallal, jobb, ha a szerszámot több helyen ugyanazon a helyen tartja, mint a fúró fordulatainak és a préselés erőinek növeléséhez. Annak érdekében, hogy jobban ellenőrizhesse a csiszolás minőségét, folyamatosan fújja ki a felületen kialakuló port. Ne állítsa le a munkafúrót egy helyen, hanem folyamatosan mozogjon. Az első érintkezést és kilépést a munkakapcsolóról lassan, hirtelen mozgások nélkül kell végrehajtani.

  A régi fürdő felületének előkészítése

  4. lépés Ha a szifon kialakítása lehetővé teszi, majd távolítsa el a lefolyó felső részét és a túlfolyást, rengeteg szennyeződés keletkezik.

  Távolítsa el a pántoló tetejét

  Tisztítsa meg ezeket a felületeket, távolítsa el a port. Ez történhet száraz ruhával vagy porszívóval. Ellenőrizze a fürdő felületét, ha szükséges, homokos területeket manuálisan. Így az éles hajlítás helyszínei feldolgozottak. Különös figyelmet fordítsunk a mosogató közvetlen közelében lévő alsó részre.

  Óvatosan alaposan csiszolja a fürdő alját

  A rossz minőségű fürdők rossz tulajdonsággal rendelkeznek: ezeken a helyeken a túlterhelés túl nagy, nem minden víz jut be a csatornába. Az ismételt szárítás után pedig makacs foltok és kalcium-lerakódások jelennek meg. Ne próbálja meg eltávolítani őket csak csiszolással, tele van a zománc teljes eltávolításával. Használjon más tisztítási technológiákat.

  1. Használja a szódabikarbónát. Egy fúrógépet használhat gumi fúvókával. Szórja meg a szóda apró részleteit, és tisztítsa meg a fürdőt. Van vágy és erő - kézzel dörzsölje a felületet.
  2. Aktív mosószer fluor-savval. Savasan öntsük a savat a fürdő körüli oldalra, ne öntsünk nagy mennyiséget, ne hagyjuk a gyógyszert a padlón. Az oldalak kis kinyúlásokkal rendelkeznek, de nem tudnak sok folyadékot tartani. Egy mosószerrel szivacsot áztatva, körkörös vagy mozgó mozgásban tisztítsa meg a fürdőt. Ha a szilárd kalciumrészecskék a felületen maradnak, a kémiai reakció a szén-dioxid levegőbe történő kibocsátásával kezdődik. Ne félj tőle, nem mérgező. De ha allergiásak, akkor nemcsak gumi kesztyűt kell használnia, hanem légzőkészüléket is.

  Fontos. Ne használja tisztítani a fürdő termékek, mivel a összetétele sósav, akkor aktívan feloldja a zománc, rendkívül kellemetlen következményekkel járhat.

  Miért kell gondosan eltávolítani az összes foltot? Két okból. Az első az, hogy a fürdő felületére vékony réteg akrilt alkalmaznak, így foltok jelennek meg rajta. A második a folyékony akril adhéziós együtthatója a kezeletlen felületek csökkenésével, a delamináció kockázatának növekedésével.

  5. lépés: Alaposan öblítse le a fürdő felületét a mosószer maradékanyagaiból erős víznyomással. A sav jobb eltávolítása érdekében tiszta szivacsot használhat. Lég a helyiségben, kapcsolja be a szellőztetést.

  6. lépés Kívánatos, hogy teljesen eltávolítsa a szifont, ha ez nem lehetséges, győződjön meg róla, hogy az alsó kupakot lecsavarja és a tartályt a lyuk alatt helyettesíti. Felgyülemlik az áramló akril fürdő folyadék. Szigorúan tilos az anyag belépése a csatornacsatornába. Az a tény, hogy a folyékony akril kikeményedése még a vízben is bekövetkezik, kémiai reakció. A nagydarabok keményítése után eltömítheti a rendszert, ezért hosszú ideig és keményen kell tisztítani. Néha ez szükségessé teszi a fürdés lebontását.

  A régi szilva leszerelése

  Távolítsa el a régi szifont

  Gyakorlati tanácsok. Ha műanyag szifon van felszerelve, cserélje ki egy újat. Műanyag a műtét során elveszíti eredeti megjelenését, egy teljesen fehér új bevonat csúnyán néz ki. Kevés műanyag szifon van, a többletköltségek nem feltétlenül befolyásolják a fürdő befejezésének árát.

  7. lépés: Alaposan zsírtalanítsa a felületet bármilyen oldószerrel, ne bánjon, törölje le az összes felületet, különösen az ízületeket és a hajlításokat. A zsírtalanító fogyasztása nem kevesebb, mint 200 ml standard káddal 170 cm hosszú.

  Alaposan zsírtalanítsa a felületeket.

  Gyakorlati tanácsok. Ha a fürdő függőleges felületén zománcozott zacskók vannak, akkor ezeket a helyeket automata gittal kell lezárni.

  A horizontális forgácsokat az akril szorítja meg. A forgácsolást rendes módon végezzük: alaposan fel kell keverni az alapot és a keményítőt a fém spatulán, az anyagot a káros felületekre kis gumi spatulával kell felhordani. A gittszárítás után a javított helyeket finom csiszolással csiszolni kell. Nem szükséges homokfésülni, a kisebb karcolásokat megszorítani.

  Oldalhiba

  8. lépés: Hagyja a fürdőt megszáradni, nincs idő - szárítsa meg hajszárítóval.

  Fontos. A bevonat minősége nagymértékben függ a keményedési körülményektől, a fürdőt legalább + 21 ° C-os és legfeljebb + 25 ° C-os szobahőmérsékleten akrillal töltötték. A folyékony akrilnak ugyanolyan hőmérsékletnek kell lennie. Ezek nem kiegészítő követelmények, hanem a bevonási technológia szerves része.

  9. lépés: Védje a felületet a fürdő kerülete alól akrilból. Ehhez használjon maszkoló szalagot, újságot vagy papírt.

  Ragasztó maszkoló szalagot úgy, hogy ne fesse a falakat

  A padló lefedése filmmel

  Ragassza fel a felületet a kád kerületén a falhoz való érintkezési ponton. Ne várjon óvatosan, és ne piszkos legyen. Nem történik meg. Sokkal jövedelmezőbb, ha nem engedélyezi a szennyezést, mint kiküszöbölni őket. Ha a fürdőnek dekoratív képernyője van, akkor teljesen zárja be az újságokat. Győződjön meg róla, hogy a padlót a kád szélén takarja. Ha a folyékony akrilkábel beáramlik a kerámia burkolatokba, akkor nem távolítható el innen. A készítmény gyorsan felszívódik a cementhabarcson, így nem lesz oldószer. Ezenkívül a fürdő akril bevonata nem reagál az oldószerekre, ez az egyik előnye. Üzem közben folyamatosan ügyeljen arra, hogy a védelem megbízható és ne sérüljön meg.

  10. lépés: Az anyag előállítása. Kb. 4 liter anyag szükséges szabványos fürdő esetén, a meghatározott értékek kissé eltérhetnek a márkától és a gyártótól függően, olvassa el figyelmesen a használati utasítást. Az anyag előkészítése - egy nagyon fontos pont, ne rohanjon, és felelősségteljesen megközelítse a munkát.

  1. Az alap lehet fém vagy műanyag tartály. Nyissa ki a fedelet, keverje össze az alapot legalább öt percig. Nagyon kívánatos egy fúró használatát kis keverővel. A homogenitás manuális elérése nagyon nehéz. Különösen, ha meg kell keverni az alapot a keményítővel.

  A képen a kompozíciót kézzel keverjük össze

  Keverjen legalább 10 percig. A tapasztalatlan kézművesek abbahagyják a keverést, miután a kompozíció egyenletesen fehérré vált. Ez egy érvénytelen hiba, legalább tíz percet kell kevernie. Ez az egyetlen módja az egységes összetétel elérésének. Mi következik a heterogén összetétel következményeiről?

  Keverjük 10-15 percig.

  Megfelelő kapacitás - Műanyag levágott palack

  Vannak olyan lehetőségek, amikor az akril alapja túl vastagnak bizonyult, ez az anyag tartós vagy helytelen tárolása miatt következik be. Ne számíts rá, hogy a keményítő hozzáadásával vékonyabb lesz. Az anyagot csak xilollal hígítsa.

  Kis adagokban keverjük állandó keverés közben, a teljes keverési idő legalább öt perc.

  Folyékony akril fürdők 1200 rubelből - Online áruház

  A folyékony (folyékony) akril egy kétkomponensű készítmény, amellyel gyorsan és pontosan visszaállíthatja a kopott vízvezetékeket otthon. A legmodernebb anyagfelhasználási módszert használja - az öntés módját (az ecset nélkül).

  A négy márkás akril mindig ügyfeleink rendelkezésére áll: Stakril Ecolor, Plastol, Ecowanna és Finnacryl. Az akril árusítása online áruházunkban nagykereskedelmi és kiskereskedelmi.

  A piacon a legmagasabb minőség a mai napig minden helyreállításra szánt anyag:

  • Ezek a külföldi gyártók modern nyersanyagainak jobb formulái szerint készültek.
  • Jellemzőbb tulajdonságaik vannak, aminek köszönhetően képes lesz a zománc kényelmesebb és gyorsabb frissítésére (kiváló kenhetőség és tapadás, kifutások és rések nélkül)
  • Egy sűrű rétegbe öntjük, és fedjük le a régi zománc minden hibáját.
  • Fekete fehérséget és nagyon erős felületet adnak, amely 15 éve szolgál.
  • Különböző színárnyalatokban lehet színezni.
  • Elhaladt a zománc minőségi tesztjein és bizonyítványokkal rendelkeztek.

  A legjobb ár ügyfeleinknek.

  Megvan a legjobb arány a termékek ára és minősége Moszkvában. Jelenleg minden termék kedvezmény.

  "Akril-Moszkva" - Moszkvai akrillák helyreállítása

  Az Acryl-Moscow cég 2007 óta működik Moszkvában és a moszkvai régióban.

  "Acryl-Moscow" -

  cég felső osztály!

  A lélekkel dolgozunk érted.

  Siess fel a problémás fürdővel

  Rendelje meg a fürdőt cégünkben!

  A legfejlettebb technológiákkal foglalkozó "Liquid bath" (folyékony akrilos öntés módszere) "Acryl-Moscow" mindig a legmagasabb színvonalú munkavégzést végzi!

  Az ömlesztett akril helyreállítása nem igényli a kád felszámolását és ártalmatlanítását. Nem csak pénzt takarít meg, hanem 20 évig is szolgál.

  Sok oka van annak, hogy az ügyfelek a fürdőhelyreállítási szolgáltatásokra vonatkoznak:

  • az akril bevonat ideális, tartós és környezetbarát;
  • az akril nem szennyezi a szennyeződéseket, nem hámlik le és nem hámozik le;
  • nem kell vásárolni vásárolni egy új fürdő, pénzt költeni a szállítás és a telepítés;
  • a helyreállítási munkák csak 2-3 órát vesz igénybe;
  • A fürdőkupak frissítésének ez a módja optimális a lakás kiadása vagy értékesítése során.

  Miután megkapta a rend, a szakemberek a „akril-Moszkva” a lehető leghamarabb el fog jönni az otthoni és kapcsolja egy régi rozsdás fürdő egy fényes új szépség!

  Mindig örülünk, hogy veled együttműködünk!

  A régi akril eltávolítása

  1 000 dörzsölje

  Ha a fürdőt előzőleg zománcozották (festékeltávolítás)

  700 dörzsölje

  A műanyag leeresztő szétszerelése

  200 dörzsölje

  Vasaló / vasaló leeresztése

  600 dörzsölje

  Új pántoló szilva készlet

  500 dörzsölje

  300 dörzsölje

  Az akril bélés eltávolítása (fürdő a fürdőszobában)

  1 200 dörzsölje

  Csiszoló súroló fürdő

  500 dörzsölje

  Tömeges akril sarok

  300 dörzsölje

  Ismételt elhagyás a vízelvezető akril helyreállítása után

  1 000 dörzsölje

  A mester távozása Moszkvában (Moszkvában - ingyen!)

  100 dörzsöléstől

  Akril mosdóbevonat

  1000 dörzsölje

  A kiváló minőségű akril kádak helyreállítása!

  Ha nem könnyedén nézed a fürdődet, de kellemetlen használni.
  Ha a fürdő eltávolításával történő felújítás nem szerepel a tervekben..
  Ha úgy gondolja, hogy a jó vízvezeték ára túl magas..
  Ha nem akarod túlfizetni a zománc javítására..

  • Gyönyörű modern fürdőszoba hófehér fényes fürdőszobával
  • Robusztus bevonat kiváló tulajdonságokkal
  • A legjobb áron - mindössze 3 ezer rubel
  • Hivatalos 3 éves garancia

  A technológia: a kád van töltve akril gyöngy (folyékony polimer), amelynek jelentése egymástól függetlenül és fokozatosan lefelé folyik, töltő minden repedések és elrejtik alatt az összes hibáit. A bevonat sűrű és egyenletes, a fürdő tökéletesen festetlen csíkok és buborékok nélkül.

  Akril - a legmodernebb, megbízható és környezetbarát anyag. Ha az akril bevonat száraz, akkor készen áll arra, hogy több mint 20 éve szolgálja Önt. Az új zománc nem reped, nem fog lehúzódni az idő múlásával, vagy mérgező anyagokat bocsát ki. A méltóságteljes akril ellenáll a több száz csepp zuhanyfejnek és több ezer hirtelen hőmérsékletváltozásnak. Véletlenül elrontani ilyen zománc az életkörülményekben lehetetlen!

  Módszer "ömlesztett fürdő". A helyreállítási kompozíciók megválasztása és az összes érv

  Sok lehetőség van az egészségügyi termékek helyreállítására, az egyik legnépszerűbb módja - folyékony fürdő "folyékony akril". A "folyékony akril" folyadékfürdőre vonatkozó vélemények gyakran nagyon hízelgőek, a bevonási eljárás egyszerűsége miatt. Az első folyékony akril vegyületek kezdték használni a finneket. Azonban az alkalmazott anyagok olcsósága és a módszer hatékonysága miatt hamarosan elterjedt az egész világon. A módszer sajátossága, hogy ez a helyreállítási módszer kézzel, szakemberek bevonása nélkül történhet.

  Minden háztartási tárgynak megvannak a saját életük, de néha jó dolgok, amelyek elvesztették eredeti vonzó megjelenését, helyreállíthatók. Az egészségügyi termékek megkezdése óta eltelt évek után mély repedések és karcolások, forgácsok, rozsdafoltok jelentkeznek, néha a zománcfolt rongyos lesz. De néha a termék minősége még mindig nagyon jó, ezért nem akarok megszabadulni tőle. Ezután felmerül egy ésszerű kérdés: hogyan lehet helyreállítani a vízvezeték-felszerelést?

  Visszaállítjuk a vízvezeték-elvezető berendezést

  Az "ömlesztett fürdő" módszer alkalmas acél, öntöttvas és akril vízvezeték bevonatok helyreállítására. Az ömlesztett fürdő helyreállítása a következő előnyökkel jár:

  • teljesen sima és még vízvezeték felület;
  • tartós vastag falú bevonat minimális hőelvezetéssel;
  • egy megfelelően bevont üveges rétegnek nincsenek pórusai vagy csíkozásaik, ami zománcozáskor történik;
  • akril bevonat módszer, amely megfelel bármilyen konfigurációra és méretre szanitáris felszerelésre;
  • Ez a módszer nem igényel vízelvezetés lebontását, és ezt követően a burkolólapok és a deformált felületek miatt a fürdőszobát nem kell javítani.

  Milyen összetételű ömlesztett fürdőt választani?

  Az "ömlesztett fürdő" technológia elsősorban két vegyületet használ:

  A nem szakemberek tévesen feltételezik, hogy ez ugyanaz az anyag, de lényeges különbségeket mutatnak azok jellemzőiben.

  A Stakrilom vízvezeték jó tíz évvel ezelőtt kezdett el kezelni. Ez az anyag jól bevált, mivel alacsony költséggel és jó bevonatállósággal rendelkezik. Vízvezeték, kezelt stakil, négy napig szárad. Ezenkívül a bevonat meglehetősen sebezhető a mechanikai sérülésekkel szemben. Ezért üveges kezeléssel ellátott fürdőben nem ajánlott az állatokat karmokkal, fém tárgyakat felhelyezni, stb.

  Ezzel szemben a folyékony akril viszonylag korábban jelent meg a háztartási cikkek piacán. Ez az anyag fényes felületet biztosít, szinte sebezhetetlen a mechanikai károsodásoknak, és nincs negatív éles szaga. A folyékony akril legfeljebb 36 órán keresztül szárít magas páratartalmú körülmények között.

  Az egészségügyi felületek helyreállításához sztrikil és folyékony akril használható. Mindazonáltal közöttük van különbség az alkalmazás módjában, valamint a végeredményben.

  Vízvezeték előkészítése a helyreállításhoz

  Az ömlesztett akrilfülkék helyreállítása az összes előkészítő munkával három-négy órát vesz igénybe. Annak érdekében, hogy minden restaurálási munkálat sikeres legyen, és örömmel töltötte el az eredményt, ismerkedjen meg azzal a részletekkel, hogy töltőfürdőt készítsen.

  A vízvezeték helyreállításával kapcsolatos minden munkát a régi zománcrétegek tisztítószerével kezdik. Ehhez szüksége lesz:

  • kétkomponensű összetétel a felületek helyreállításához;
  • Erős eszközök a rozsdafoltok és lerakódások eltávolítására;
  • súroló tisztítószerek;
  • alapos csiszolással (építési fúró vagy daráló) csiszolópapírral;
  • puha ecset vagy gumi spatula nem szilárd anyagokból.

  Először is a vízvezeték felületét meg kell tisztítani a plakk, valamint a rozsdafoltoktól. Ezután a csiszolópapír feldolgozza a termék teljes felületét úgy, hogy teljesen matt legyen. Ezután a csiszoló mosószert használják.

  Fontos: Az összes fázis között a vízvezetéket vízzel kell mosni. Az előkészítő munka végén a vízvezeték felületének teljesen száraznak kell lennie. Annak érdekében, hogy a folyékony akril jól álljon, a termék felületét zsírtalanítani kell.

  Fürdő visszanyerése

  Amint befejeződik az előkészítő munka, a restaurálás legfontosabb része - az üveg alkalmazása. Készítsen egy edényt az alappal és keverje össze egy keményítővel. A keveréket tizenöt percig jól keverni kell a komponensekhez, és kölcsönösen kölcsönhatásba lépnek, és a készítmény homogén tömegsé válik.

  A kész akrilkompozíciót először a vízvezeték oldalaira kell felhordani, majd egy egységes burkolóréteget kell elosztani a hélixen. Ezt a munkát gyorsan kell elvégezni, mert körülbelül egy óra elteltével a hígított készítmény elkezd sűrűsödni.

  Tipp: Ha első alkalommal akrillal kezeli a felületet, jelentős anyagot vásároljon annak érdekében, hogy elegendő legyen a teljes felületi térfogathoz.

  Ebben a szakaszban a fürdő helyreállítása véget ér. Három nap után a fürdőszoba szabadon használható.

  A módszer előnyei és hátrányai

  Ha úgy dönt, hogy visszaállítja a fürdőt, fényképeket és videókat láthat, részletesen elmondva a helyreállítási eljárást. Azonban mielőtt eldöntöd ezt a folyamatot, meg kell mérlegelnie az előnyöket és hátrányokat, miután megvizsgálta a töltőfürdő összes előnyét és hátrányait.

  • a bevonat tartóssága (akár tíz év üzemidő);
  • az ömlesztett akril szinte nincs kellemetlen szag;
  • a bevonat fényes és sima lesz;
  • az akril fürdő visszanyerése csak néhány órát vesz igénybe;
  • megőrzi a hőt;
  • az ömlesztett akril fürdő kijavítása nem igényel előkészítést;

  Hátrányok a fürdőben:

  • az ömlesztett akrilfürdő legalább három napig szárít;
  • az akril költsége magasabb, mint a bevonatok helyreállításához szükséges egyéb anyagoké;
  • a fürdőkád helyreállításához szükséges ömlesztett szkraraknak különös gonddal kell eljárniuk, a szokásos agresszív eszközök a vízmosás mosásához károsíthatják a fürdők felületét;

  A magas árak okai

  Miért drágább a tömeges akril akril, mint más anyagok? Az ömlesztett akril kádak javítása drága lesz, nem az anyag magas költsége miatt, hanem a vízvezeték bevonatának módja miatt. A sötétség jelentős mértékű fogyasztása azért van, mert a felesleges anyag a helyreállítás folyamán leüríti a leeresztő lyukat. Ezenkívül a csatorna és a túlcsordulás eltávolításának és telepítésének költségei hozzáadódnak (ha a helyreállítást a munkavállalók végzik).

  Annak érdekében, hogy válaszoljon arra a kérdésre, hogy mennyibe kerül egy ömlesztett fürdő, először meg kell becsülni a szaniterek mennyiségét, hogy elég anyagot vásároljon, és vegye figyelembe azt a tényt is, hogy a jóhiszemű gyártók jó minőségű alapanyaga kicsit többet fog kerülni, mint a kétes termelésű anyagok.

  A tömeges módszerrel kapcsolatos mítoszok eloszlatása

  Ha a terméket az anyag alkalmazása előtt jól tisztítják és zsírtalanítják, az akril tökéletesen kötődik a fürdő felületéhez. Ha a bevonat elkezd eltávolodni a falakról és az alapról, akkor rosszul csinálta az előkészítő munkát.

  1. Az ömlesztett akril a fürdőszobában nem olyan megbízható, mint az akril betét a fürdőszobában.

  Ha megfelelően van felszerelve, a bélés legfeljebb tizenöt évig tart, ezután kénytelenek ártalmatlanítani. Az ilyen berendezések felszerelése magában foglalja a dekoratív burkolólapok eltávolítását a falak falának csomópontjánál. És az egészségügyi termékek belső mennyisége jelentősen csökken. A folyékony akril, az élet lejártát követően újra alkalmazható a fürdőszobába, amely nem igényel tőkeinjekciót.

  1. Az új vízvezeték beszerzése olcsóbb lesz a helyreállításhoz képest.

  Igen, a folyékony akril pénzbe kerül, de a vízvezeték-feldolgozáshoz nem szükséges szétszerelni a régi berendezéseket és újakat telepíteni. Ezután javításokat kell végezni a fürdőszobában. A költségek ebben az esetben egyszerűen nem hasonlíthatók össze.

  Az ömlesztett fürdő javát szolgáló érvek

  Mint minden más helyreállítási módszer, az ömlesztett módszernek hátrányai vannak, de ennek a módszernek az előnyei egyértelműen érvényesülnek:

  1. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a folyékony akril a felületen vastag rétegre esik, képes a kisméretű szabálytalanságok kijuttatására, valamint a gyártási hibák kiegyenlítésére;
  2. Ez a bevonatolási eljárás nem hagyja el a csíkot és más hibákat a termékek felületén;
  3. A helyreállításhoz nem kell a csempeit lebontani a falakról, amire szükség van az akril bélés esetében;
  4. Technológiailag a folyamat kevesebb időt vesz igénybe a zománcozáshoz képest;
  5. Az előkészítő munkában nincs primer alkalmazása;
  6. A fürdő helyreállításának tömeges módszere nem igényel különleges képességeket egy személytől;
  7. Ez a bevonat is fenntarthatóbb;
  8. A vízvezeték nem szívja fel a plakátot és a piszkot.

  találatok

  A fürdőkád töltési módja számos hátrányt jelent, összehasonlítva az egészségügyi berendezések helyreállításának egyéb módszereivel:

  • először, a folyékony akril lehetővé teszi a helyreállítást anélkül, hogy a berendezést először lebontanák;
  • Másodszor, az ilyen típusú vízvezeték-helyreállítás alkalmas bármilyen anyagból (fém, öntöttvas és akril) készült fürdők,
  • harmadszor ez a technológia nem csökkenti a fürdő belső térfogatát.

  Mindenesetre az ömlesztett akril helyreállítása sokkal olcsóbb lesz az új berendezések vásárlásához képest. És ha meg akarja javítani a fürdőt, akkor ez a módszer tökéletesen megfelel.

  A fürdők felújítása folyékony akrilnal: hogyan kell megfelelően kitakarni az öreg fürdőt új zománccal

  Az öntöttvas fürdőkádakat festették a műhelyben porfestékkel. Otthon ezt a folyamatot nem lehet megismételni. De a fürdők folyadék akril helyreállítása minden házban megvalósítható, könnyű.

  A fogadó mesterek, az anyagokról szóló tanácsok és a folyékony akril részletes munkamódszere segíteni fog a kézműveseknek.

  Milyen akril választani a fürdőszobában?

  Először is foglalkozzunk a feltételekkel. A jól használható fürdőkád helyreállítására tervezett akril termékek hazai piaca tele van márkákkal. "Plastol", "Yarly", "Standard", "Stakril", "Finnacril", sőt "Ekoemalka" - sok neve van. Minden zománc kétkomponensű, azonos áron - 1400-1500 rubel. 3,4 kg-os tégelyhez, ami elég ahhoz, hogy egy és fél méteres akrilfedeleket lehessen fedezni.

  A "folyékony akril" csoport összes festéke, beleértve a minden fent megjelölt márkanév, a fürdő helyreáll. Ie kétkomponensű akril van öntött a falakra a szaniter tál, amely polimerizálja és keményedik, így egy sima és tartós bevonat egyik napról a másikra.

  Tömeges fürdő - nem árucikk és festési technológia. Az új festékbevonatot a meglévő kopott festékréteg fölé öntik. A gyártók kifejlesztik az akril-zománcos fürdőt helyreállító anyagok sorozatát, amelynek képletei gondosan el vannak rejtve a versengő vállalkozásoktól.

  A fürdőszobák és ügyfeleik helyreállításáért felelős mesterek körében bármilyen márkájú folyékony akril nevezik a stakrilnek. Bár a "Stakril" egy szentpétervári székhelyű "Ecolor" márkanév, a népszerű pletyka a márka nevét az összes folyékony akril kompozícióhoz rendelte.

  Az ok egyszerű: "Stakril" volt az első széles körben reklámozott polimer anyag a fürdőszobai helyreállításhoz, amely általánosságban vált általánosan a folyékony akrilok számára. Az akril alapú lakk lakkok technikailag helyes megnevezése "nagy akril". Ezért akril fürdőfesték kiválasztásakor meg kell hívnia a termék bizonyos márkáját, és nem "van stacril".

  Most a minőségről. Az ömlesztett akrilgyártó vállalatok LLC "Ecolor" ("Stakril"), LLC "Plastol" (eponymous márka), LLC "Ekovanna" (névadó márka) és ZAO NPK "YarLi" ("Yarli". Termékeik a legmagasabb minőségűek a hazai piacon. Az önjavító zománcozáshoz a fürdőszobában ki kell választani az egyik ilyen márkát.

  Amellett, hogy rendelkezik saját technikai laboratóriumaival, több éves tapasztalattal rendelkezik a termékek gyártása és forgalmazása terén Oroszországban, mind a négy felsorolt ​​akrilgyártó cégnek egy másik előnye van - próbálják utánozni. És mint tudod, értelmetlen a rossz márka és egy hamis termék kiadása.

  Hamisított akril töltőanyag

  Lakástulajdonosok érdeklődnek a zománc restaurálásához a fürdőben, minden évben egyre többet. Miután a növekvő kereslet a gyártók tömeges akril bővítési termelés és javítja a sorozat akril zománcok egészségügyi berendezések. De a legkülönfélébb "vállalkozók" arra törekszenek, hogy pénzt szerezzenek ezen a festékanyagon.

  Az első típus: olyan kisvállalkozások, amelyek a helyi (helyi) piacon egy rést kívánnak elfoglalni. Mielőtt a saját termelésű folyékony akril fogyasztókhoz megy, a nagyvállalatok termékeit ömlesztve (nem kiskereskedelmi konténerekben) vásárolják, öntik be a konténerbe, és saját márkanév alatt eladják.

  Az ügyfelek egy "új termék" elhelyezését néhány hónapon belül értékesítették, ezek a cégek nem saját termékeiket, hanem saját termékeiket öntik be. Megfelelő eszközök, berendezések és szakemberek nélkül ezek a gyártók olyan technológiákat fejlesztenek ki, amelyek optimális teljesítményt nyújtanak a folyékony akril számára, a megkérdőjelezhető szállítóktól származó nyersanyagok felhasználásával.

  A második típus: hasonló vállalatok is beszereznek nagy mennyiségű folyékony akril keményítőt a jól ismert gyártóktól, de csak az eredeti, címkével ellátott csomagolásban. Miután minden tartályt kinyitunk, onnan a termék egy részét öntjük és oldószert adunk hozzá. A hígított akrillát a piacra hozza és az eredeti termék védjeggyel árusítja.

  Ha a folyékony akrilt oldószerrel hígítjuk, teljesítménye drámaian csökken. Ez a bevonat rosszul tapad a fürdőhöz, túl folyékony és törékeny. Rövid idő elteltével a festett fürdő sárgára vált, a zománc elpirul. Ne feledje, hogy a folyékony akril nem lehet hígítani semmi mással, mint a keményedővel.

  A harmadik típus: egy kisvállalkozás több híres márkájú akrilgyártmányt vásárol, megpróbálja másolni őket. Miután kifejlesztett egy nagyon hozzávetőleges képletet és technológiai folyamatot, ez a vállalat megvásárolja a legolcsóbb lehetséges nyersanyagokat. A termelés világos címkével és nevekkel kezdődik.

  A gyártó nem tesz kísérletet egy bizonyos termék márka népszerűsítésére, mivel alacsony minőségű termék, és hamarosan nem lesz vásárló számára. Azonban a cég gyakran megváltoztatja a konténerek alakját és a termék nevét, ezzel újra és újra újraindítja az értékesítését. Minőség, mint a folyékony akril nem nevezhető, csak olcsó.

  A formula javítása, a folyékony akrilgyártás technológiai folyamatának javítása, legnagyobb hazai gyártói több mint öt-nyolc évig. Csak a termékeik szolgálhatnak a lehető leghosszabb ideig, nem rendelkeznek szagokkal és ellenállnak a sárgulásnak. Ezért szükséges a nagyvállalatok zománcainak megválasztása a fürdő kijavításához.

  A hamis önterülő akril jelei

  Oroszország regionális piacain leggyakrabban a "Stakril", az "Ekovanna" és a "Plastol" hamis zománcok jelennek meg. A szimulátorok megzavarása érdekében a márkák gyártói rendszeresen módosítják a dobozok színterét és formáját folyékony akrilnal, keményítővel. Megtalálhatja a márkanév aktuális típusát azáltal, hogy meglátogatja a gyártó honlapját és tanulmányozza a termék leírását.

  Az áruk azonban különbözõ régiókban eltérõ módon különböznek egymástól - egyes tételeket hónapokig vásárolnak. A gyári garanciális időszak alatt és megfelelő tárolás mellett a tared folyékony akril teljes mértékben használható.

  Tegyük fel, hogy felajánlotta a márka termékét, mondjuk a Plastol - az eltarthatósági idő rendben van, de a vödröt a gyártó elavult formatervezése díszíti. Az eladó elmagyarázza: az akril szállítmánya a műanyag palackok tervezésének megkezdése előtt érkezett, és a termék többi része eredeti.

  Vizsgálja meg az akril vödröt és a keményítő palackot:

  • Jelölés a borítón. A "Plastol" a tálcaszám fedelén lézer litográfiás módszerrel kinyomtatja a tételszámot. Az "Ekovanny" és a "Stakril" gyártók tapadókorongokkal ellátott borítékokat jelölnek, ahol a tételszámot kinyomtatják. Nincs más címke a borítón.
  • Színborító Győződjön meg róla, hogy az üveg és a palack kupakjának színével egyezik meg a termék képével a gyártó honlapján.
  • Márka logó. A doboz és a palack oldalsó felületén található címkéknek tartalmazniuk kell a gyártó érvényes logóját;
  • A matricák helytállósága. Az akriloldatok oldalán található címkéket az oldószerrel ellátott palackokon az eredeti gyártó alkalmazza gépi ragasztással. A torzítások, összezúzott területek azt jelentik, hogy a címkét manuálisan ragasztották és ez hamis;
  • Integrity tömések. A műanyag védőeszköz az erősítő palack kupakján és a folyékony akril palackokon sértetlennek kell lennie (nem repedve).

  A folyékony keményítőt tartalmazó palack sapkákat általában egy jelöléssel írják alá, amikor a köteg felszabadul - ez normális. Nincs elég hely a palackzárra a teljes nyomtatáshoz vagy a címke elhelyezéséhez.

  DIY fürdő helyreállítása

  A medence zománcozásának önálló helyreállítása átlagosan 1200-1700 rubelt takarít meg (annyira a mester veszi). Azonban ki kell értékelnie készségeit a munka megkezdése előtt: a vízvezeték-szerelési és festési munka összeszerelésének minimális tapasztalata rendkívül szükséges. A fürdő előkészítése és új bevonat készítése pontosságot igényel, különben nem fog hosszú távon elérni.

  Alkalmazott anyagok és eszközök

  Tehát elegendő mennyiségű folyékony akril és keményítő kapott. Felhívjuk a figyelmet: szükség van egy mennyiségű akril zománcra, ami elég ahhoz, hogy befejezze a fürdőszobát. A szovjet kibocsátás 1400-1700 mm hosszú, az európai termékek legfeljebb 1800 mm hosszúak.

  A gyártók a folyékony akril tartályokon jelzik a fürdő hosszát, amelyre a tared anyagmennyiségét kiszámítják. Mérjük meg a tál hossza közepén, az egyik oldalról a másik széléig. Ha a munkaterület hosszabb, mint a bankon feltüntetett méret akrilnel - több anyagot kell beszereznie. Ez fontos.

  A "folyadékfürdő" technológiát alkalmazó zománcozáshoz a következő eszközök és anyagok szükségesek:

  • Eszköz keveréshez - 1 db. (szélessége 40-60 mm, fogantyú hossza 500-600 mm). Ha kézzel keveredik az akril keményítővel és színével, szüksége lesz egy fa vagy műanyag lapátra. A fúró mixelésével csak manuálisan végezhető el.
  • Emery papír - 5 db. (230x280 mm). A P60 (ISO-6344) vagy a 25-H (a GOST 3647-80 szerint) vízzáró anyagra van szükség.
  • Oldószáma 646 vagy 647 - 1 db. Szükséges a fürdőszoba csésze felületének zsírtalanításához a csiszolás és az öblítés után.
  • Spatula - 1 db. (szélesség: 100 mm). Egy fém spatula illeszkedik, de csak új, szennyeződéstől mentes és rozsdás foltoktól;
  • A ragasztószalag (ragasztószalag) szélessége 50 mm. Kétféle ragasztószalag szükséges - festés (papír) és rögzítés (filmen);
  • A tapéta kés szükséges a ragasztószalag vágásához és a szárító lyukból szárított akrilfoltok vágásához a túlfolyás újratelepítése előtt.
  • Egyenes és keresztirányú csavarhúzók, amelyek eltávolítják a csatorna-túlfolyó szifont. Gáz kulcs is előfordulhat;
  • Széklet. Sokkal kényelmesebb az akril keveredése keményítővel, és az elkészített zománcot egy tartályba írja fel, ha egy vödröt folyékony akrilra helyez a széken.

  Elvileg a fürdő falainak és aljának elkészítéséhez akrilos öntésre elegendő ahhoz, hogy kézzel kezeljük őket csiszolópapírral. De csak akkor, ha korábban nem festett, vagyis. a gyári zománc felületén. Ellenkező esetben meg kell tisztítani a fúrót vagy a darálót. A fúró másodlagos zománcának eltávolítása során a P40 (vagy 40-H) márkájú ragacsos rögzítőelemek és csiszolókorongok szükségesek az azonos típusú csiszolókorongokhoz.

  Kötelező jogorvoslat:

  • Munkaruha - nadrág, hosszú ujjú ing vagy dzseki. A bőrön lévő akrilcseppek nem veszélyesek, de a szárítás után nehéz eltávolítani őket.
  • Fejfedők - legalább a kendő. A szőrzet nem érhet a zománcozásra az öntési folyamat során.
  • A légzőkészülék legalább egy "szirom". A fürdő tisztítása erős porkibocsátást eredményez, ezért ne lélegezze be az ilyen levegőt.
  • Eldobható latexkesztyű. A kezeket óvni kell a folyékony akril bevonásától.

  Újságpapírok vagy PVC-filmek szükségesek ahhoz, hogy a vízvezeték szerelvényeit felújítsák és felakaszthassák. Emlékeztetünk arra, hogy nagyon nehéz eltávolítani az edzett akril cseppjét, amely a helyreállítási folyamat során kiömlött.

  A fürdőszoba előkészítése

  Gyűjtsük össze és vegyük ki azokat a tételeket, amelyek általában ebben a szobában vannak: fogkefék, törölközők, mosodai kosár, egyéb kozmetikai és higiéniai cikkek. Ha lehetséges, távolítsa el a zuhanytálcát - a függöny keresztlécét is el kell távolítani.

  Ha a szekrény és a mosógép a vízvezeték oldalához közel állnak, mozgatni kell őket, vagy lehetetlen teljesen eltávolítani. Elég 100 mm-es rés van a kád falán és a közelben lévő tárgyak között.

  Annak érdekében, hogy a régi zománc porrészecskéi ne kerüljenek a következő helyiségekbe, a fürdőszobában lévő szellőző lyuk PVC fóliával borított. Nem nyitható meg a restaurálás befejeződéséig.

  Ha a fürdőszobában van egy felemelhető gázoszlop, valamint egyéb tárgyak és készülékek, amelyek a porfelesleg következtében szenvedhetnek - szükség van az újságlapok vagy műanyag burkolat lezárására ragasztóval rögzítve.

  A felújított fürdő táljának előkészítése

  A tál belső felületét gondosan tisztítsa meg kézzel csiszolópapírral, speciális fúvókával vagy csiszoló tárcsával ellátott darálóval. Kézi eltávolításhoz használjon speciális csiszolópapírt a csiszolópapír hozzáadásához vagy egy megfelelő szélességű, rövid fadarab körül.

  A fürdő zománcozott felületének tisztítására van szükség, különös figyelmet fordítva az alsó, a fenékfal és a kanyarok átmenetének zónájára. Mozgás a sztrippelés során körkörös és vízszintes, felváltva helyettesítve. Összefoglalva, minden körzeten körkörös mozdulattal kell járni.

  A csupaszolás célja: a rozsda eltávolítása és a belső felületén egy sekély (legfeljebb 0,5 mm-es) enyhülés kialakítása. Az ilyen szabálytalanságok biztosítják a folyékony akril megbízható rögzítését és nem okozzák a túllépését. Ha a fürdő a festés helyreállítása előtt megpróbálja helyreállítani a festéket, akkor ezt a zománcréteget teljesen el kell távolítani. Emlékeztetünk arra, hogy ne próbálja teljesen eltávolítani a gyári zománcot a fürdőből - ez nem szükséges.

  A kaparás teljesnek tekinthető, ha a teljes belső felület (az oldalakat is beleértve) enyhén durva, a gyári zománc bevonat és a kiugró szélek nélkül.

  Mosó és szárító vízvezeték

  Kézi elektromos készülékekkel végzett tisztítás után a helyiség levegője nagyon poros lesz. A por kicsapásához öntsük rá a fürdőt és a csempézett falat forró csapvízzel körülötte. Minél melegebb a víz, annál több gőzt ad, annál jobb.

  Távolítson el annyi port, amennyit csak lehet a csésze a falat körül a tál körül, a zuhanyfüggöny sín, a mosogató felületek, a mosógép, a keverő és egyéb tárgyak. Lehetetlen elhagyni a port kategorikusan - a legcsekélyebb vázlat, és fel fog szállni, a frissen alkalmazott akril bevonatnak köszönhetően.

  Teljesen tisztítsa meg az eltávolítás után felhalmozódott porrészecskék felületét. Cserélje le a kádat a vízzel, és használjon folyékony detergenseket csiszoló részecskék nélkül. Vegyük figyelembe: minél tisztább a tál, annál erõsebb az akril zománc.

  Az öblítés befejezése után teljesen zárja be a csaptelep vízcsapjait. Távolítsa el a zuhanycsövet (lesz egy tömítés, ne veszítse el), lépjen másik helyiségbe. Több mint egy csepp víz ne legyen a kádban. Ha a csaptelep szivárog, csomagolja be műanyag burkolattal, vagy szélsőséges esetekben zárja le a vizet a vízcsövekkel ellátott zárószelepekkel.

  Távolítsa el a csatorna túlfolyását, gondosan - a festés után vissza kell helyezni. A leeresztő nyílás alatt egy megfelelő, fél liter térfogatú edényt kell felszerelni, ahol a felesleges folyékony akril egyesül a zománcozó anyag öntésének folyamatában.

  Fordítsa fel a csatorna térdén lévő nyílást, ahol a leeresztő csővezeték előzetesen be van dugva. Ellenkező esetben a konyhában lévő mosogatón átfolyó víz áramolhat.

  Szárítsa meg a fürdőszobát és a szomszédos felületeket tartalmazó tálat, csempézett falakat. Mosás után vízcseppet kapnak rájuk. Használjon szöszmentes pamutszövetet, és lehetőség szerint egy épületszárítót.

  Különösen óvatosan ürítse ki a fürdőkád sarkaihoz tartozó területeket, mindig vízcseppek maradnak. Ha ezeken a területeken a repedések nehezen szárazak - használjon hajszárító hajszárítót.

  Fürdő padló és zsírtalanítás

  Az akril bevonat alkalmazásának folyamatát oldalak foltjai kísérik. A padlón újságot, polimer filmet kell elhelyeznie - átfedés, az élek zárolása. Nagyon nehéz lebontani az akrilcseppeket a padlóról, ezért próbálja meg biztonságosan blokkolni a padlóburkolathoz való hozzáférést.

  Az oldalak melletti falak, amelyeket papíron és szalagon is beillesztettek, mielőtt mindkét oldalon eltakarják a maszkoló szalagot. Ha a csúszó képernyő széles oldala teljesen lebontásra van szüksége. Ha a képernyő csempézett - fedje le újságokkal (film).

  Ha a vízvezeték szerelvényeket mélyen átszúrják a zománcra, akkor óvatosan át kell áttörni őket. Használjon gyorsan száradó autótestet - auto-zománcozott boltokban adják el. A gitt használatához használja a csomagoláson feltüntetett gyártó utasításait.

  A zománcozás előkészítésének utolsó szakasza a felületek zsírtalanítása. Ha egy szöszmentes ruhát nedvesít az oldószerrel, akkor az egész fürdőt maximális minőségben törölje le. Továbbra is összegyűjti a porrészecskéket és a cölöpöket, a dörzsölés és zsírtalanítás után. Nyitott, száraz, tiszta tenyér a fürdő oldalán és falán sétálgat, az alján pedig lerakja a szemetet. Ezután mozgassa a szemetet alulról a leeresztő nyílásba.

  Folyékony akril előkészítése alkalmazásra

  Az akril zománc összekeverése előtt az edényeket tartalmazó edényeket szobahőmérsékleten egy napig melegíteni kell. A legjobb üzemi hőmérséklet 24-26 o C. Ha a helyiségekben az akril beöntésénél a hűtés (kevesebb, mint 20 o C), a keveréket melegen meleg vízzel kell felmelegíteni. A hő akril folyadékot több mint 26 ° C-os hőmérsékleten kell tartani.

  Nyissa ki az akril vödröt, a keményedő palackot (latexkesztyűben!), Adja a keményítőt az akrilüvegbe. Ezután készítsen egy fából készült (műanyag) spatulát a gyártó utasításainak megfelelően. Ne feledje, hogy eltérő időt adnak a keverési folyamatnak.

  Például a plasztol prémiumot 12 percig keverni kell, majd 3 percig szopni, majd óvatosan keverni 3 percig. És a téglalapos keverés után a stakrillel és egy három perces iszapot önthetünk a fürdő falaira.

  Annak érdekében, hogy az akril zománcot megdöntsék, a keverék háromperces keverése után cseppekre öntsük a színsémát a keverés megállítása nélkül. De legfeljebb 5 csepp - az akril tömege sűrűsödik, lehetetlen dolgozni vele. A díszítő és védő zománc telített színe lehetetlen, csak fényes árnyalatok.

  Keverés a körkörös mozdulatok végrehajtásához, időközönként megváltoztatva irányát. A keverés során a penge a vödör falán és alján ment végbe, eltávolítva az el nem reagált akrilt és összekötve egy keményítővel. Fogadd el az idejét, vezessd a scapulát simán - a légbuborékok elfogadhatatlanok. Használjon keverőt a fúrónál nem lehet, mert a keverék sok levegőt tartalmaz.

  A keveréshez szükséges idő, szigorúan állítsa be a tárcsázó tárcsát vagy az okostelefon képernyőjét. Szigorúan be kell tartani a gyártó által a keverékkészítési folyamatban feltüntetett perceket.

  Öntött akril zománc a fürdőben

  Egy vödör folyékony akril túl nagy ahhoz, hogy a zománcot kiöntse belőle. Készítsen egy kis műanyag edényt, például ugyanazt a palackot a keményítő alatt. Vágja félbe, szárítsa meg rongyot.

  A keverés befejezése után 40-60 perc elteltével az akrilkeverék megszilárdul, és ezzel nem lehet vele dolgozni. Ne pazarolja el az idejét. Tegyél egy üveg akril a fürdőbe, majd - előkészített tartály öntésre. Töltse fel az utolsó akril tömeget, és folytassa az alkalmazást.

  Álljon a fürdőszoba mellé, úgy, hogy bármelyik él a szélek helyzetének megváltoztatása nélkül érjen el. Ne helyezze a lábát közvetlenül az oldal szélére - az akril leesik rájuk.

  Az első szakasz - lökhárítók

  Indítsa el a folyékony akril öntését a fürdőkád bal széléről, fokozatosan jobbra tolva. Az oldalakat olyan mennyiségű zománnyal kell feltölteni, hogy teljesen lefedi a felületet, és nem szükséges újra öntni. Töltse fel az akrilát a tartályban üresen.

  Legyen óvatos - ha túl sok akrilt öntesz, az oldalról a padlóra esik, és a zománc nem feltétlenül elegendő az egész fürdőhöz. Ha üres terület van az oldalán, akkor alkalmazza a kompozíciót a spatulára, és zárja be a fel nem használt helyeket.

  A második szakasz - falak

  A kompozíciót két fordulóban kell lefedni. Először halad át a fürdőszoba tálca hátuljának szélétől (ahol a fal teljesen függőleges helyzetbe kerül) balról jobbra. Ne mentse különösebb zománc-összetételt, túlfolyását az aljára, de még meg kell festeni.

  A falakon az első átadás majdnem felét fedezi. Legyen óvatos - az ömlesztett tartályból érkező cseppek nem eshetnek a kompozícióval már lefedett felületre. Ellenkező esetben a csepegés látható lesz. Különösen sok akril szórást a fürdő hátán, kevésbé függőleges, és a kompozíció lassan áramlik. Vegye ki az akril vödröt a kezelendő edényből.

  Végezze el a második lépést ugyanabban az irányban, mint az első. Csak a zománcot kell felönteni attól a szinttől, amelyre a veremnek akrilkompozíciója volt az előző lépés során. Ezután a folyékony akril teljesen lefedi a falakat, egész magasságban.

  Amikor leeresztik az aljára, a vegyület megpróbálja lefolyni a lefolyó lyukba - ne hagyja, vegye a spatulával a fürdő alja középpontjába. Az akriltömeget közvetlenül az edényből le kell engedni a fürdőkád aljára, majd távolítsa el az üres edényt oldalra és távolba, hogy ne zavarja.

  A vödröt nem kell a folyékony akrilból eldobni, hogy összegyűjtsük az egész kompozíciót, és áthelyezzük a fürdőbe! Ezekben a helyeken sok olyan anyag van, amely nem keveredik a keményítővel, és amikor egy fürdőkádba rakja, elkerülhetetlenek a válások és a sárga helyek.

  A harmadik szakasz - a kopasz foltok lezárása

  Az észlelés, hogy nem teljesen lezárt a területek a falak ne aggódj, ez általában. Használjon spatulát, hogy összegyűjtsön egy kis mennyiségű anyagot az aljáról, majd kösse be zárt helyre. Az akrilbevonás elegendő ahhoz, hogy az alsó szintre áramoljon.

  Ellenőrizze a falakat, keressen hibákat - valahol megérintette az alkalmazott bevonatot, vagy csepp alakult ki a folyékony anyag hiánya miatt. A spatuláról lefelé fordítsuk a hibás helyeket akrilnal egy olyan térfogatban, amely lehetővé teszi, hogy az aljához áramoljon. Ezután minden hiba igazodik.

  A negyedik szakasz - akril bevonat alja

  Itt folyékony anyag elég - kiszivárgott a falakból, és öntött egy dobozból. Használjon spatulát az akril bevonatnak az aljához igazításához, így a réteg egyenletessége szemmel látható. Gondosan járjon el, anélkül, hogy a falon lévő átmeneti alsó részeket elkapná. Most a felesleges zománc lefolyhat a lefolyóba, ne zavarja ezt.

  A zománcréteg teljes összehangolásához tartsa az emelőrúd élét az alsó felület mentén - rajzoljon rácsot rájuk. Ezután kb. 15 percig hagyja önmagát a fürdőben, és az akril bevonat önmagában is kijön.

  Egy spatulával marad, hogy összegyűjti az abroncs alsó pereméről lógó akrilcseppeket. A spatulát óvatosan tartsa anélkül, hogy a fürdő fő síkját elkapná. Várjon 10-15 percet - ismét csepp alakulhat ki.

  Hogyan kell egy ömlesztett fürdőt szárítani?

  Az akril bevonat fokozatosan megerõsödik, minden egyes órában egyre több. A zománcöntés eredményeinek alapos ellenőrzésével a munkavállalók néha enyhe hibákat észlelnek, és megpróbálják törölni őket a környező területek akrilájával. Ezt nem teheti meg! Minden, a zománc már edzett elég, és minden érintés csak akkor teszi rosszabbá. Várja meg az előszárítást (polimerizáció), majd alkalmazza a gyári javító készletet.

  Az akrilkompozíciónak az egészségügyi tartály felszínére történő felhordásának időpontjától számított 48 óra elteltével az előzetes polimerizáció bekövetkezik. Addig senki sem - sem te, sem más háztartások, vagy háziállatok - nem szabad belépni a fürdőszobába. Ellenkező esetben minden porszemcsét, minden olyan hajat, amelyet a nyitott ajtón átáramló levegő vezet be, elakad és elrontja a frissen festett tál megjelenését.

  Annak érdekében, hogy a levegőben lévő szennyeződéseket ne terjessze, ne érintse meg a padlón elhelyezett akrilfóliákat. Biztonságosabb ezeket később eltávolítani, várva a 48 órás polimerizációt.

  Ideje felvenni a pántot

  Az új zománc réteg teljesen száraz, nem kell többet várni. Tegye fel a lefolyó-túlfolyó pántot, miután eltávolította a meghajtót az áramló akril számára, és vágja el a száraz csíkot egy tapéta késsel. Összeszerelés előtt ellenőrizze a tömítések megfelelőségét a burkolaton - ha rugalmassága elmaradt, kenje meg a tömítőanyaggal a munkavégzés előtt.

  A lefolyót és a túlfolyást behelyezve csavarja vissza a leeresztő csövet az előző pozícióba (a befogadó nyílást vízszintesen "a fürdőn" fordítja). Csatlakoztassa a pántot, vegye le a védőfóliát a keverőből és nyissa ki a vizet - ügyeljen arra, hogy a lefolyó ne áramoljon. Mindent egybevetve a fürdőkád javításra és használatra készen áll.

  Hasznos videó a témában

  A tál akril zománcozása, korábban más zománccal festett, és kemény gittből állt az egyes részekből:

  Videó utasítás a fürdő befejeződésének folyékony akril helyreállításával a plastol restaurálási készítmények gyártójától:

  A következő videó leírja a pántok felszerelésének folyamatát, amelyet az akril zománc felhordása előtt szétszereltek:

  A cikk utasításai alapján a fürdő zománcburkolatát helyreállíthatja. A frissített kapacitás addig tart, amíg gondosan megjavították. Ne feledje, hogy az ömlesztett akril kikészítése óvatos tisztítást igényel. A csiszolóeszközök használata nem lehetséges, csak folyadék, valamint az oldószer tartalmú anyagok nem fognak megközelíteni.