Legfontosabb > Fürdő

Tömeges fürdő előnyei és hátrányai

Az utóbbi időben az egyik legkedvezőbb alternatíva a kád helyreállítása az ömlesztett módszerrel. Ezzel a módszerrel nemcsak az alapokat csökkentheti, hanem a fürdő frissítését is.

A fürdő helyreállításához nyújtott szolgáltatások minőségének javítása érdekében a mester összes munkáit fényképezzük és elérhetővé tesszük a weboldalunkon található visszajelzésekhez. Ha meg szeretné tekinteni a véleményeket, vagy véleményt nyilvánít a varázsló által végzett munkáról, kattintson a linkre, hogy visszajelzést kapjon a fürdőről.

? Az ömlesztett fürdő előnyei:

1. A fürdőkád hosszú élettartama a módszer frissítése után (ilyen "fürdő" használható a következő tíz-tizenöt évig).
2. Vastag akril-réteg, amely lehetővé teszi, hogy elkerülje a kádfelület jövőbeni károsodását.
3. Nem alkalmazható ecsettel, hanem öntve, amely szintén vastag, egyenletes réteget tartalmaz.
4. Az akril egyenletesen kerül alkalmazásra, nem hagyja a mögötte egyenlőtlenséget, ami esztétikus megjelenést és természetes ragyogást kölcsönöz a fürdőnek.
5. kifogástalan fényes felület.
6. Az akril még képes mikroszkopikus rések kitöltésére a fürdőben, ami ismét garantálja, hogy a textúra egyenletes.
7. A folyékony akril nem bocsát ki semmiféle maró és irritáló szagot.
8. A plusz az akril nagyon gyors száradása is.
9. A munka nem késik több hétig, de rövid idő alatt (néhány nap alatt).
10. Új 2015, folyékony akril 24 óra. (Lásd itt)

A töltőfürdő hátrányai

1. Amikor a fürdő száraz, nem tanácsos megérinteni, és jobb, ha egyáltalán nem megközelítik. Ha por és egyéb részecskék esnek a felszínre, a nézet nem lesz azonos.

Ma a tervezők számos fürdőszobai tervezési lehetőséget fejlesztettek ki. Ez a fürdő nem kerülhető el. A fürdőkád fehér színét mindig divatosnak tartották, de a fürdők jelenlegi helyreállítása nemcsak a régi fürdő tökéletes felületét teszi lehetővé, hanem a megfelelő szín kiválasztását is a design számára. Ez általában zománc vagy akril keverék, színes festékkel. A festék mennyisége attól függ, hogy mekkora sötétséget szeretnénk kapni.

Sokan olyan sötét fürdőt akarnak, amely okos megfontolásokon alapul, hogy a szennyezés nyomai inkább fehér fürdőben láthatók, mint egy sötétben. Igen, nehezebb a fürdõszobában.

Ha használhatja a fürdőt, akkor hívjon minket +375 29 7615516; +375 44 5873477 és rendeljen. Az ömlesztett fürdő árai itt láthatók.

Stackiás fürdő

A fürdő hosszú távú használata nem vezet nyom nélkül: még a legérzékenyebb zománc repedésekkel az idő múlásával, romlik, sárga színűvé válik és a fürdő időnként csak rémisztő megjelenést kölcsönöz. Ezen a ponton a buzgó tulajdonos elkezdi kiszámítani a jövedelmezőbbet: helyreállítani a fürdőt vagy még vásárolni egy újat?

Új fürdő vásárlása legalább tízezer rubel lesz. Természetesen a lehetőség win-win, hanem a legdrágább: elvégre a vízvezeték-berendezések cseréje sok további munkát tartalmaz.

A mai napig három fő módja van a helyreállításnak: akril bélés behelyezése, akrilfürdő zománcozás, töltőfürdő (stacryl). Mindegyik módszer persze megvan az előnye és hátránya, de részletesebben fogunk élni a harmadik módszerrel.

Stakril - kétkomponensű epoxikémiai anyag. Az első komponens, vastag fehér anyag, az anyag alapja. A második összetevő, átlátszó és folyékony, egy erősítő. Ha egy anyagot megváltoztatnak, kémiai reakcióba lépnek, és folyékony, vastag, átlátszatlan, folyékony műanyaghoz hasonló anyagot állítanak elő.

Az ilyen anyagok edzésének időtartama 24 órától 4 napig terjed, a márkanévtől függően. A folyékony állapotban eléggé mérgező, ha keményedik, teljesen biztonságos és szagtalan. A zárt edényben a stakril üzemideje 12 hónap, -5 és +30 ° C közötti hőmérsékleten.

Előnyei és hátrányai az "ömlesztett fürdő"

Tehát az üveganyagok fő előnyei más anyagok előtt:

 • Hosszú élettartam 15 évig
 • Tartósság és ütésállóság. Véletlenül a glassryl "rugalmas" tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a fújásokat, például a véletlenszerűen elesett lelket, súlyos következmények nélkül elviseljük.
 • Antibakteriális tulajdonságok. Nem porózus szerkezete miatt az anyag nem piszkálja a szennyeződéseket és a mikrobákat.
 • Garantált fehérség a garantált élettartam alatt
 • Egyszerűség és egyszerű gondozás. Egy ilyen fürdőszoba egyszerű és egyszerű tisztítható még a közönséges szappanoldattal is.
 • Vonzó fényes felület
 • Biztonság és szagmentes
 • A víz hőmérsékletének hosszú ideig tartó megtartása. Ilyen fürdőszobában az összegyűjtött víz nem sokáig hűlni fog.
 • Az előkészítő szétszerelés hiánya működik a fürdőkád vagy csatorna és pattogófürdő közelében
 • A fürdők restaurálásának lehetősége szokatlan, nem szabványos formák
 • Egész "vastag" bevonatréteg - 5-8 mm

Hátrányok: stakrilovoy fürdő:

 • Egész hosszú keményedési idő: 24 óra és 4 nap között
 • Az akril bélés behelyezése lehetetlenné válik az üveg alkalmazása után. "Vyshkurivaniye" stakryla nagyon nehézkes
 • Az anyag toxicitása folyékony formában. Amikor vele dolgozik, speciális kesztyűt és maszkot kell használni.
 • A fürdőkád helyreállításának képessége csak jelentős károk hiányában
 • A "töltőfürdő" technológia megsértése esetén a bevonat hamvasztása és a rétegek lemerülése hamarosan lehetséges. Ezért jobb, ha a helyreállítási munkát a szakembereknek bízzák meg.

Vélemények

"A régi fürdőt üveggel helyreállítottam, nagyon örültem az eredménynek: sima, fényes felület, de hat hónap elteltével a felület kezdett" szó szerint "elhagyni a rétegeket, ismét meg kellett hívnom a mestereket, tehát kevés, hogy körülbelül 5000 adta a" fürdőt " fizetni a szétszerelésért, egyébként nagyon hosszú, zajos és poros.
Kirill, 44, Dmitrov

A fürdő restaurálása a stakrilommal: a munka szakaszai

1. Előkészítő. Az üvegfürdő alkalmazása előtt alaposan zsírtalanítani és csiszolni kell. Ha a fürdőt korábban zománccal helyreállították, teljesen eltávolítani kell. Jobb, ha a kádat porszívóval átmegy, hogy kiküszöbölhető legyen a villi és egyéb apró részecskék felszínre kerülésének lehetősége, és a fürdőt hajszárítóval szárítsa meg.

2. Tömeges. Ezután hígítsuk a készítményt, óvatosan és lassan keverjük legalább 10 percig, hogy a keményítő teljesen összekeveredjen az alaptal. A keverőt nem lehet használni! A kész készítmény 70 percen belül használható.

Az alábbi videó bemutatóban részletesen láthatja a fürdőkád üveg restaurálásának minden szakaszát:

Ez a 3400 - 4500 rubel helyreállítása az ilyen szolgáltatásokat nyújtó cégtől függően magában foglalja Önt, és magától a fürdő méretétől függően + az anyavállalat költsége 1700-2000 rubel. Bizonyos esetekben más munkákra lehet szükség: az előző zománcréteg eltávolítása - 300-500 rubel; színárnyalat minden színben - 200-300 rubel; pótpántok - 1500 rubel.

Vannak más módok a kád visszaállítására. Például nagyon hasonló a technikában a stacrylic - folyékony fürdő folyékony akril használatával.
És az akril betétekről itt olvasható.

Mint ez a cikk? Tartsa be a VKontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter, a Google+, vagy iratkozzon fel a hírlevélre!

Mi a jobb - akril bélés vagy folyékony akril?

Számos módja van a régi fürdő visszaállítására, de leggyakrabban két lehetőség közül választhat: ömlesztett akril vagy akril bélés. Mindkét módszer az öntöttvas vagy acél fürdők visszaállítására szolgál.

Az első esetben a tál belső felületének fehérségét és integritását helyreállítják speciális zománcozással, amely az egész felületen egyenletesen eloszlik. Az ilyen technológia kapta az "ömlesztett fürdő" nevet.

A második lehetőség az ABS műanyagból készült speciális bélés beépítése, amelynek külső akril bevonata (PMMA vagy polimetil-metakrilát) van. A bélés pontosan a fürdő méretéhez és formájához van igazítva, és különleges ragasztóval rögzítve. Ez a technológia neve "fürdő a fürdőben".

Mindkét lehetőségnek van előnye, árnyalata és hátránya, amit részletesebben megvizsgálunk és kiderítjük, melyik a jobb - akril betét vagy folyékony akril.

Előnyei és hátrányai az akril fürdőbevonatoknak

Az akrilbõl készült bélés nyilvánvaló elõnyei a következõk:

 • Az anyaggyártás és a belső felület minősége pontosan ugyanolyan, mint a hagyományos akril fürdőké.
 • A fürdőszobát másnap használhatja.
 • A régi fürdő további hő- és zajszigetelést kap.

Annak ellenére, hogy minden előnye van, egy akril behelyezése hiányosságokkal is rendelkezik.

 • Először is, az építési költségek meglehetősen magasak.
 • Másodszor, a betét behelyezése előtt le kell szerelni az összes burkolólapot a fürdőszobaterület peremén, távolítsa el a lefolyót és a túlfolyást. Bizonyos esetekben szükség lehet a csatornacserére.
 • Az akril bélés harmadik hátránya - csak szabványos méretű fürdőkhöz készült.
 • A negyedik hátrány - az akril bélése nem állítható vissza sérülés esetén.

Van még egy dolog, hogy az akrilbélésen fürdőkúra helyreállításával foglalkozó vállalatok csendben vannak - a bázis (öreg fürdő) telepítése során apró rések keletkeznek, mivel nagyon nehéz elérni a felületek tökéletes illeszkedését. Rendszeres rakomány esetén ugyanazon a helyen (például állóhelyzetben álló zuhanyozás közben) a szerkezet lazulni kezd és deformálódni kezd. Idővel a felszínen mikrotörések keletkeznek, ahol víz áramlik, ami stagnálni és rothadni fog, ami végül a bélés leszereléséhez és egy új telepítéshez vezet.

Előnyei és hátrányai az akril fürdő fedele

A folyékony akril használata előnyei:

 • Az ömlesztett akril bármilyen méretű és konfigurált acél vagy öntöttvas fürdők számára készült, beleértve a nem szabványos modelleket is.
 • Nincs szükség további munkák elvégzésére, például több csempecsomó eltávolítására a fürdő oldalán.
 • Megfizethető költség.
 • A szakértők által végzett munka minimális feltételei.

A folyékony akrilnak szinte nincs hibája - gyorsan szárad, kitűnő teljesítményt, esztétikai és higiénikus tulajdonságokat kínál.

Rövid összefoglaló

Tehát mindegy, ami jobb - tömeges akril vagy akril bélés? Figyelembe véve a fürdőszobában elhelyezett két zománchelyre helyezett két népszerű módszer jellemzőit, előnyeit és árnyalatait, bizalmasan lehet mondani, hogy a tálat folyékony akril bevonatának helyreállítása minden fő mutatóban jobb:

 • Gyorsabb. Az akril 8-24 óráig lefagy, attól függően, hogy a szoba hőmérséklete milyen hőmérsékleten van, míg a fürdőszobát egy beépített béléssel nem lehet korábban, mint egy nap.
 • Olcsóbb. A fürdő folyadék akrilnal történő javításának költsége lényegesen olcsóbb, mint egy bélés telepítése.
 • Könnyebb és tartósabb. Még akkor is, ha idővel a bevonatot valamilyen módon megsérülték, a szakemberek gyorsan visszaállítanák. Abban az esetben, akril bélés kell teljesen megváltoztatni, de ez nagyon drága. És ne felejtsük el, hogy az alsó sorban lévő csempe bontsa a fürdőszoba körvonalát az akril bélés telepítésekor.

Ha gyorsan és kedvező áron kívánja helyreállítani a fürdőt, és régóta elfelejteni a zománc és a rozsdafoltok zsetonjait - vegye fel a kapcsolatot a cég szakembereivel, akik bármilyen bonyolultságot elvégeznek a tálban lévő folyadék akril bevonatának helyreállításával kapcsolatban.

A fürdőhelyek helyreállításának módszerei - a módszerek összehasonlítása.

Tisztelt látogató, ebben a cikkben megismerjük a fürdőhelyre vonatkozó meglévő módszereket, összehasonlítjuk a módszerek technológiáit, előnyeit és hátrányait.

Ha már eldöntötte a fürdő helyreállítási módjának kiválasztását, és az árakat érdekel, akkor megtalálhatja őket a "Fürdőkártyák helyreállítása" oldalon.

Nem tesszük ki az okokat, mert a fürdőkád elvesztette fehérségét és ragyogását, függetlenül attól, hogy rossz víz vagy agresszív mosószerek miatt van-e, vagy a zománcot kopott vagy megrepedt.
Csak tedd magad előtt, hogy a fürdő ebben az állapotban nem felel meg neked, és "meg kell tenned valamit" :).

A fürdő helyreállítása vagy új vásárlás?

És úgy tűnik. Itt van egy kád, amely 30-40 évig állt a házban. Miért nem pénzt takarít meg és vesz egy újat, ugyanazt. Úgy nézel ki, hogy több tíz év, és állni.
Általában ez az első ötlet, amely olyan embereknél jelenik meg, akik szembesülnek ezzel a helyzetgel.
És amikor telefonon megkérdezzük, akkor általában elmagyarázzuk, hogy ez a látszólag jó lehetőség miért nem tűnik a legtöbb embernek.
És a lényeg itt egyáltalán nem egy új fürdő ára (általában drágább, mint a fürdő helyreállítása, lásd az "árak"), de abban a tényben, hogy vannak ilyen fürdők, amelyek készültek a technológiák és a tény, hogy az ország "Szovjetunió". Nem találsz semmilyen boltban. Már nem adták ki 10 éve, de nem szabadulnak meg az "abszolút" szóból.

És a zománc ereje a modern fürdőben olyan kétséges, hogy gyakran megkérdezed, hogy érdemes-e túlfizetni. Elrendelték, hogy helyreállítsák a kevesebb mint 4 évvel ezelőtt vásárolt fürdőket, ahol a zománc már "megemésztette" az öntöttvas keretet.
Nos, ha beszélünk az árról. Érdemes azt gondolni, hogy egy új fürdő beszerzése, a telepítéssel és szétszereléssel kapcsolatos "bajban" kívül tiszta formájába csak egy frissen fehér zománcozott réteg kerül.
Nos, mivel az ügy csak a zománc rétegében van, szóval érdemes, csak "változtatni"?

Mint korábban írtuk, ebben a cikkben pontosan megvizsgáljuk a helyreállítás módszereit, ahol a zománcburkolat közvetlenül frissül, miközben megőrzi a régi dobozt a fürdőből, akár vasból, akár vasból. És csak azokat a módszereket vizsgálja meg, amelyeket otthon készíthet.

Tehát a kád, a vas vagy az öntöttvas helyreállítása elején felsoroljuk az összes módszert: 1. módszer - A fürdő klasszikus zománcozása. 2. módszer - Akril bélés elhelyezése a fürdőben, - (más szóval a "Bath in the bath" módszer) 3. módszer - Helyreállítás módja az öntési módszer alkalmazásával. - (aka: a fürdőt folyékony akril, üveg és ömlesztett zománc öntésével töltsük fel.) 4. módszer - A fürdő mosogatószeres bevonása. - (A módszer nagyon specifikus és nem túl praktikus, de érdemes megemlíteni)

Tekintsük részletesebben a módszereket, hasonlítsuk össze az árakat, és vonjunk le néhány következtetést magunkra:

A fürdő zománc helyreállításának módja.

A zománcozás vagy a klasszikus zománcozás a legrégebbi helyreállítási módszer. Azokban a szovjet időkben, amikor az új fürdők nem voltak "elérhetőek", és egy durva fürdőkádban, az első dolog, ami a fürkészni nem kedvelt, hozzáértő embereknek eszébe jutott, "miért nem festjük csak a régi fürdőt". Így van. Természetesen a festék különbözik a festéktől, és nem minden festék alkalmas a fürdő zománcozására, de elvileg a folyamat technikája hasonló a felület bármilyen banális festéséhez. A fürdő zománc minőségétől és gyártásától függően az ilyen módon felújított fürdő átlagosan 1-5 évig tart.

A zománcozás előnyei

 • Olcsó. (ez a legolcsóbb módja a fürdő visszaállításának)
 • Nem kell szétszerelni a fürdőt, vegye le a leeresztő szifont.
 • Lehetőség van mind az öntöttvas, mind a vasfürdő helyreállítására.

A zománcozás hátrányai

 • Sárgulás - Az epoxi zománcok idővel sárgulnak.
 • A repedések megjelenése - "Tough" zománc - nagyon érzékeny a hatásokra, idővel átszúrva.
 • Hosszú szárítás - (A fürdőszobát csak 5-7 napon belül lehet használni)
 • A gyári öntvények másolata - A zománc nem rejtja el a fürdő gyári szabálytalanságait, bármilyen kilyukadást vagy mélyedést mutathat ki

Ennek a módszernek a költsége általában attól függ, hogy a zománc melyik fürdőt fedezi, és általában 3000 (a legolcsóbb festék) 4900-ig terjed (jó, külföldi).
Mivel a fő szempont az ezt a módszert - az „olcsó”, általában nincs más pótdíjak nem biztosított, csak az, hogy ha valaha is korábban zománcozott a fürdőben, majd a master-hoz díjat a tisztítást, a régi réteg (400-500 rubelt ).

Mit kell figyelni:

 • Fontos, hogy a zománcot kifejezetten fürdők számára tervezték. Csak az emberek biztonságosak. Majdnem mindenki más, ha meleg vízzel érintkezik, mérgező enzimeket bocsát ki.
 • A fürdőt legalább 2 réteggel kell lefedni, ideális esetben 4.
 • Érdemes időt szánni és ellenállni a zománcgyártó által meghatározott teljes száradási időnek.

A helyreállítás módja akril béléssel.

Akril betét, "Fürdő a fürdőkádban", Akril betét - sok név, egy jelentést jelenít meg. Ez a helyreállítás folyamata, amikor egy új műanyag vályú, amely megismétli alakját, a fürdő belső felületébe kerül. Ezt a vödröt speciális fürdésre ragasztják a fürdőhöz, és a gyártók és a kézművesek ötlete szerint a szerelőnek kb. 15 évig kell tartania.

 • Az akril, a zománc anyagtól eltérően sokkal műanyagabb és nem hajlamos a forgácsolásra, zománcként.
 • Mindig fehér - A műanyag nem sárgul el az idő múlásával.
 • Ideálisan sima felület.
hátrányai:
 • A bélés és az öntöttvas kád között lévő üregek, amelyekbe a víz behatolhat és elkezdhet rothadni.
 • Tilos acél fürdőkbe szerelni.
 • A régi csatorna szifon kötelező lebontása.
 • A bélésanyagot egy különleges ragasztóhabos fürdőben tartják. És végül képes lesz kibírni.
 • A fal és a fürdő közötti rés szükséges (legalább 3 cm).

Az akril bélés telepítésének költsége első pillantásra nem tűnik nagynak. Tipikusan a cégek üzembe helyezői bejelentik az árat a 4000 - 4700 rubel tartományban. De érdemes megjegyezni, hogy ezeket az árakat gyakran csak a bélés kiszállítására, emelésére és felszerelésére utalják. Fel kell készülnie további költségekre, "egy mérő-tanácsadó érkezése" - (általában 500 rubel). Előfordulhat, hogy extra díjat kell fizetnie a régi vízelvezető szifon lebontásához és egy új (600 - 1200 rubel) telepítéséhez. Nos, ha a fürdőt egy csempebe ágyazják, akkor azt is meg kell fizetni a bontásért (általában 300-600 rubel falonként).

Az akril pozitív tulajdonságait (mint anyagot) hosszú ideig lehet festeni, és elvben az a gondolat, hogy a bélést a fürdőbe telepítsük, nem rossz neked. De ahogy az idő megmutatta, ebben a módszernél van egy hátránya, amely 3-5 évre csökkenti az ilyen fürdők élettartamát. Ez a ragasztó, amellyel a bélés a fürdõhöz és a fürdõ felületéhez nem tökéletesen lapos.
Mi ez a hiány? Abban a pillanatban, amikor lépkedsz a fürdő alján, ahol a bélés telepítve van, felszínének mikrobendája megtörténik, és amikor kijön a fürdőből, az ellenkező irányba hajlik. Azokban a helyeken, ahol a fürdõ érintkezik a béléssel, ezek a görbék minimálisak, ugyanazon a helyen, ahol gyári egyenetlenség van, az eltérítési amplitúdó nagyobb.
A belső felületre felvitt poliuretán habot úgy tervezték meg, hogy a bélés belső és az első - második évben sikeresen elférjen vele. De az idő múlik és folyamatosan a "meddő" a fürdő alja mentén, elkezd lehámlani, és üregek jelennek meg az üregekben, amelyekbe a víz elkezd esni. Mi történik ezután, azt hiszem, nincs értelme elmondani, a víz a sötétben rothad idővel, és a szag hihetetlen.
A bélésekkel kapcsolatos ilyen problémák rendszeresen jelentkeznek, és a gyártók - a feltalálók az agyuk után kutatva úgy döntöttek, hogy valahogy megszabadulnak egy gyenge összekötődéstől. Így újfajta fürdőkúra helyreállítása volt folyékony akrilnal. Az alábbi módszerről.

Helyreállítás módja Folyékony akril.

Ezt a helyreállítási módot emblémázott akrilnak is nevezik. És tudva, hogyan történik a klasszikus módszer, ezt megértheted.
Dióhéjban ez ugyanaz az anyag, amelyből akrilbélés készül, nagyon hasonlít a műanyaghoz, de folyékony állapotban készül. A "nyers"; A forma úgy néz ki, mint a "sűrített tej". Nos, az "öntés" módszerrel a fürdésre alkalmazzák, ha ránézünk a bal oldali rózsaszínre, akkor nagyjából megjelenik az eljárás.

 • Száradási idő - Általában 36 óra elteltével használható.
 • A fürdőszoba és az akril között nincs ragasztóanyag. Ebből a bevonat erősebb.
 • A folyékony akril örökölte az akril bélés jó tulajdonságait, az idő múlásával sem sárgára süllyed, a kádban is jól hőt takarít meg, és ellenáll a savas mosószereknek.
 • Lehetőség van mind az öntöttvas, mind a vasfürdő helyreállítására.
 • Ajánlatos eltávolítani a leeresztő szifont.
 • Tömeges akril, teljesen kipróbálja a fürdő görbéit, és ha a fürdőben gyári szabálytalanságok vannak, észrevehetőek lehetnek.

A fürdők folyadék, ömlesztett akril (ömlesztett fürdő) módszerrel történő helyreállításának költsége általában 3,500 - 4,100 rubel. A kád méretétől függ, a használt akril tömegaránytól. Általában az ár az ilyen típusú helyreállítás kiszámítható, az egyetlen dolog, hogy mint zománcozás ha fürdőt korábban zománcozott kell pótlékot (400-500 rubelt), és ha szükséges, távolítsa el a régi szifon, hanem mesterek a munkát, hogy egy díj (400-700 rubelt )
A folyékony akril viszonylag új anyag. A gyártók gyakran változtatják meg a kompozíciókat, ahogy azt mondják: "a minőség javítása", de a valóságban ez nem mindig így van. Sajnos rendszeresen ellenőrizni kell a folyékony akril minőségét. Már többször megjegyezték, hogy miután az elismert gyártó frissítette az akrilok összetételét, minőségük csökken. És maga a gyártó soha nem ismeri fel az ilyen kötést. Tehát a tanácsainknak, hogy ne hallgassuk meg az ügyfelek rossz szavainkat, ellenőrizzük minden vásárolt anyagot.

Liner vagy töltőfürdő: a technológiai és technikai jellemzők összehasonlítása

Az új fürdő telepítésének kérdése nem lett volna nehéz, ha nem sok problémát vetne fel vele. Végtére is, nem csak egy új termékre és annak szállítására fordítanak, hanem egy régi vízvezeték-termék bontásáról és egy újabb telepítéséről.

Ezért egyes felhasználók számára a régi fürdő helyreállítása a legkedvezőbb árú megoldás. Továbbra is csak azt kell meghatároznia, hogy a bélést vagy a töltőfürdőt a frissítéshez használják-e.

Minden a "fürdő" módszerrel történő helyreállításról szól,

Az ömlesztett akrilfürdő a legalkalmasabb módja annak, hogy gyorsan és sérülés nélkül frissítse a régi fürdőt.

De még ez a modern technológia hátrányai is vannak. Mi a módszer előnyei és hátrányai?

Érvek az akril javára

Az acryl egy viszonylag új anyag, amelyet először a múlt század 90-es években használt a finn gyártóknak köszönhetően. Használata lehetővé teszi egy tökéletesen sima felület létrehozását, nagyon sima, pórusok és csíkok nélkül. A pozitív tulajdonságok, amelyek megkülönböztetik az akril helyét a helyreállítástól (pl. Epoxi zománcból), az alábbiak:

 • tartós, 15 éves teljesítményig tart;
 • a kompetensen kivitelezett munkák feltételei mellett a festék lefedi a felszínt, minden repedést és érdességet kitöltve teljesen egyenletes réteget teremt;
 • Még egy nem-professzionális alkalmazható folyékony akril is, bár a bosszantó hibák elkerülése érdekében ismernie kell az árnyalatokat;
 • a zománchoz képest, amely legfeljebb 7 napig szárít, az akril szárítása körülbelül 3 napig tart;
 • az ömlesztett fürdő módszere öntöttvasból, acélból, műanyagból, bármilyen méretben és konfigurációban használható.

Az ömlesztett akril jó tapadást mutat. Ez a tulajdonság különösen fontos, ha a ház jó minőségű fürdő, de elveszítette a megjelenését.

A töltőfürdő hátrányai

A fürdő akril bevonásával kellemetlenség lehet. Például a füst és a por által feltöltött fürdőház polírozása és az egyes mesterek feldolgozásához felhasznált oldószer erős szaga van. Ezért a munka idején jobb, ha olyan gyermekeket és családtagokat küldünk, akik hajlamosak allergiás reakcióra a barátokkal vagy rokonokkal szemben.

A helyreállítás elvégzéséhez nagyon óvatosnak kell lenned. Bár az akril használata egyszerűbb, mint a zománc, de a tapasztalt mestereknek néha bajuk van: az oldal melletti csempe piszkos lehet, és a fürdő felületén egyenetlen lehet.

Egy másik probléma, ami akkor jelentkezhet, amikor a fürdőt akrilokkal kezelik, az alkalmazás előtt rossz minőségű felületkezelés. Ennek eredményeképpen két homogén vagy eltérő anyag kötése rosszul megy végbe, és a bevonat kezd duzzadni, sárga színűvé válik, repedéseket, zsebeket képez.

A sérült rétegek alatt víz jut, ami rontja a fürdőszobai egészségügyi állapotot, mert ilyen távoli helyeken baktériumok és gombák fejlődnek.

Helyreállítás folyadék akrilnal

A kád felújítását folyékony akrilnal még egy nem szakember is elvégezheti. Ugyanúgy, mint bármely más munkához, titkai és árnyalatai nem nélkülözhetők, ami segít elkerülni a bosszantó hibákat.

Alapvető előkészítő munka

Szellőzést kell biztosítani a por és az erős szag elterjedésének megakadályozására. A munkához szerszámokra lesz szükség, így jobb előkészíteni:

 • komponensek folyékony akril előállításához;
 • vízálló 1 csiszolópapír;
 • csavarhúzó, fogó, fogó;
 • fúró vagy csiszológép, hajszárító;
 • kesztyű és légzőkészülék;
 • gitt kést, gitt.

Önmagában a folyékony akril kevéssé szaga, de a felület tisztítására és zsírtalanítására szolgáló eszközök képesek agresszív illékony anyagokat kibocsátani. Ezért jobb, ha megvédi magát és légzőkészüléket használ a munkavégzés során.

Az akril alkalmazására való felkészülés magában foglalja a helyiség alapos tisztítását. Minden tárgyat ki kell venni a fürdőszobából, mossa azokat a felületeket, ahonnan valami a fürdőbe önthet. A króm csapok és zuhanyfejek védelme érdekében a káros füstök hatásait eltávolítják és kivonják a helyiségből. A mosógépet óvatosan celofánnal csomagolják.

A fürdő tisztítása és a fény kiürítése

Új bevonat alkalmazása előtt fel kell készíteni a felületet. Tisztítja a "Pemolyuks" vagy más aktív detergens segítségével. Használhat oxálsavat, ha légzésvédővel rendelkezik. A szuszpenzió elkészítésével dörzsölte a falakat, és 15 percig hagyja, majd mossa le, töltse fel a fürdőt vízzel. 20 perc múlva lemegy.

Az öntöttvas fürdő felső rétegen alkalmazzunk egy darálót és speciális szilícium-karbid lemezeket. Használhat egy elektromos fúrógépet is, melyet egy kötözőkefével használnak. Az akrilfürdőben a falakat sima és egyenletes matt felületre tisztítják. Ha a kád ón, akkor távolítsa el a rozsdásodat, és próbáljon meg nem törölni az anyagot.

A csiszoló megmunkáláshoz az 1. számú csiszolópapírt kell használni. A durva szemcsés anyag olyan mikrotömböket készíthet, amelyekbe a festék nehezen behatolható, és lerakódásgátlót képeznek.

A csiszolóanyag feldolgozása az akril tapadásának és tapadásának javítása érdekében történik. A mély repedésekkel és forgácsokkal rendelkező területeket festés előtt helyezzük el.

A felületi előkészítés minőségét zseblámpával vezérelheti - egy régi, fényes bevonattal nem szabad káprázni. Kiemelve őket, ellenőrizze az összes centimétert centiméterrel. Megtarthatja a köröm felületét - nem szabad csúsztatni és el kell érnie.

Felületi zsírtalanítás a festés előtt

A fürdőből porszívóval kell összegyűjteni a port, és alaposan zsírtalanítani kell a savas alapanyagokkal (pl. "Sanox" és "Adrilan") készült termékekkel. Alkalmazzuk őket egy új ecsettel vagy háztartási szivacsral, próbálva megmenteni egyetlen helyet sem. Ammóniát használnak a lefolyó és a túlfolyás körül.

A zsírtalanítás nagyon fontos a sikeres munkavégzéshez, mert a maradék zsír a felülethez nem tapad. Idővel ezeken a helyeken kezdődik az akril réteg hámlása.

A savas anyaggal lefedett fürdőt körülbelül másfél óráig kell állni, majd vízzel tölti fel. Ezután a fürdő felületének nagyon forrónak kell lennie. Ha ez nem következik be, add hozzá egy másik fél üveg anyagot a vízhez. Amikor a fürdőben lévő víz lehűl, leeresztik. Annak érdekében, hogy a kezét ne agresszív megoldássá ne nedvesítse, a parafát egy lánc vagy egy kötött horgászzsinór segítségével húzza ki.

Vannak speciális eszközök a felület zsírtalanítására, amelyet a folyékony akrilgyártók gyártanak. Használatuk egyszerűbb és nem igényel sok időt és energiát.

A zsírtalanítás minőségét egy vízáramlással ellenőrizheti, amely egyenletes rétegben áramlik, és nem cseppben gyűjthető össze. A tisztaságot oldószeres ruhával lehet ellenőrizni - ha alaposan megdörzsölte a felületet, akkor tiszta marad, ami azt jelenti, hogy a tisztítás sikeres volt.

Most el kell távolítanod a lefolyót és a túlcsordulást, és el kell végezned az alatta rejtett területek feldolgozását. Ha nem lehet eltávolítani őket, a túlcsordulás maszkoló szalaggal van burkolva - ez megvédi a festéket a belsejéből. A műanyag csésze a leeresztőhálóra ragasztva, egészségügyi tömítőanyag segítségével.

Alkatrészek előkészítése alkalmazásra

Az ömlesztett akril kiválasztása kívánatos az elv szerint: minél drágább, annál jobb. A frissített kádat legalább 15 évig kell működtetni, így nem szabad kipróbálni - a rossz minőségű anyagok meg tudják szüntetni az összes töltött erőfeszítést. A legismertebb márkák közül az "EcoVannu", a "YarLi" és a legnépszerűbb a Stacril és a Plastall.

A festett fürdőnek a vízcseppekből való védelme érdekében, amely kondenzátum formájában összegyűjthető, a csapot műanyag zacskóval csomagolják. A padlózat burkolólapja festéktől védett, cellofánnal vagy újsággal terjesztve a fürdő peremén.

Az oldalfal közelében lévő fal maszkoló szalaggal van lezárva. A folyékony akril kényelmes munkavégzése érdekében szükséges, hogy a helyiség hőmérséklete 24-26 ° C legyen. Ezt megelőzően az anyagokat be kell vezetni a helyiségbe, és legalább 24 órán keresztül meg kell őrizni, hogy hőmérsékletük megegyezzen a környezeti hőmérsékletével.

A munkadarab elkészítése a következő: egy keményítőt öntünk a vödörbe az alapanyaggal és körülbelül 10-12 percig fagott spatulával keverve. Ebben az esetben nem megfelelő a fúvókák, például a keverő alkalmazása. Külön figyelmet kell fordítani a tartály falaira és aljára. Mielőtt az alapot keverjük, távolítsuk el a lapokból a spatulával, és engedjük lefolyni. Nagyon pontosan be kell tartani a gyártó által meghatározott arányokat.

Annak érdekében, hogy a festék jól kevert legyen, vízfürdőben szobahőmérsékletre állítható, de nem túlmelegítve, mivel a túl meleg akril folyadékká válhat. Ez túlságosan vékony festékréteg képződéséhez, a bevonat területek sárgulásához és hámozásához vezet. A keveréket fedővel lefedjük, és aktiváljuk a keményítő tulajdonságait 15 percig.

Hogyan alkalmazzunk akrilt a fürdőbe?

Mielőtt a folyadék akrilát a fürdő leeresztése alatt felvetné kb. Fél liter kapacitást - ez feleslegessé teszi a festéket. Az anyagot ismét öt percig keverjük. Alkalmazásnál használjon tiszta, fél literes műanyag poharat.

Tegye a keveréket a fürdő oldalára, a legtávolabbi saroktól kezdve. A lassan leeresztő festék lefedi az egész felületet, és alulról gyűjti össze, ahol akár 5 milliméter réteg is lehet. Az akril egyenletes eloszlása ​​fémspatulával. A cikcak mozgások alját töltik.

A rajz vége felé a szerkezet kiegyenlített. Az eredmény felméréséhez vigye el egy zseblámpát, és ellenőrizze, hogy a teljes felület egyenletesen festett-e. Ha üregeket találunk, akkor egy spatulával a festéket alulról húzzuk le, és egy nem szakadt területre vezetünk. A munka végén a spatulával eltávolítanak nem fagyott akrilcseppeket a fürdő oldaláról.

48 óra elteltével távolíthatja el a filmet, és telepítheti a szifont és a túlfolyást. A végső száradás egy további 48 órán belül megy végbe. Ugyanakkor lehetőség nyílik a fürdő használatára.

Akril bélés: a specifikáció és a telepítés

Az akril bélés 4-6 mm vastag fürdő lábak és leeresztő lyukak nélkül. A régi felett helyezkedik el, és speciális rögzítőhab segítségével rögzíthető. A bélés telepítésekor a régi fürdõ szolgál támogatóként, ezért konfigurációjának teljesen azonosnak kell lennie. A legkisebb eltérés problémákat okoz a működés során.

Előnyei és hátrányai a telepítés

Ennek a módszernek a fő előnyei a következők:

 • a frissített termék élettartama körülbelül 15 év;
 • nem kell megszabadulni a régi fürdőtől;
 • a bélés fényes felülete nem szennyezi a piszkot és a baktériumokat;
 • Az akril réteg kopásálló.

Azonban a "legfontosabb" érvek egyike a szilárd öntöttvas alap megőrzésének vágya, mivel az ilyen fürdők gyakorlatilag sosem szabadulnak fel vagy szabadulnak fel, de nem olcsóak.

Abban az esetben, ha a régi fürdőt a falba süllyesztett oldallal szerelték fel, akkor a falba vágnia kell egy hornyot, vagy ha csempeburkolatot kell elhelyezni, akkor távolítsa el a csempefödröt vagy a szomszédos csempék sorát. Természetesen vissza kell állítanod a szoba régi szép megjelenését. Ezeknek a munkáknak a elvégzésével a fürdőkád helyreállítása kevésbé jövedelmező, mint a fürdőkád töltésének módja, különösen akkor, ha bérelsz a mestereket, és nem mindent magadnak.

Gyakran előfordul, hogy a varázsló mesterei korrigálják a bélés és a fürdő paramétereinek eltérését a hab használatával, üregekkel töltve. Ez rossz tömítést eredményez, ami a felső réteg hámlását eredményezi, repedés kialakulását.

Az akril bélés legjelentősebb hátrányai nem megfelelő telepítésnek tulajdoníthatók, de nem az anyagnak vagy a terméknek. A problémák oka lehet az alacsony minőségű tömítőanyag alkalmazása is.

Zománc, ömlesztett vagy bélés: a fürdő és személyes élmény visszaállításának módja

A fürdő helyreállítása

Az új fürdő nem olcsó. Az akril modellek ára öt ezer rubelből, öntöttvasból indul - nyolcról, a felső árszint pedig a végtelenig. Ne felejtse el hozzáadni a csere költségét: a régi fürdő lebontását; a mozdulók fizetése, hogy vegyék ki a házból; új fürdő bevezetése és felszerelése; oldalsó csempe átrendezése.

A régi fürdő frissítése átlagosan 2000-5000 rubel lesz, a fürdő méretétől, a helyreállítás típusától és az anyagtól függően, sokan választják ezt a módszert. Magam az utolsó javítás során pontosan a helyreállítást végeztem, nem pedig csere. Saját választásom az ömlesztett akrilra esett, de más módszereket is figyelembe vettem, mert mindegyiküknek vannak előnyei és hátrányai.

Tartalom:

Zománcfürdő

A legolcsóbb megoldás a fürdő új zománcozással történő bevonása. Alkalmas öntöttvas és acél fürdőkhöz. Ez a fürdőt egy ecsettel festette, egy különleges vízálló kompozícióval. A zománc segít eltávolítani az érdességet, a sárgaságot, a rozsdát, a karcolásokat, a repedéseket és a forgácsokat, de nem képes nagyobb károkat és deformálódást okozni. A zománc fontos a fürdőválasztáshoz, mivel más zománcok forró vízzel érintkezve mérgező anyagokat bocsátanak ki.

A szakember átlagosan két órával dolgozik ezzel a munkával, de a fürdő legalább további 24 órát vesz igénybe (a pontos idő függ a zománc minőségétől és a szellőzéstől a fürdőszobában), ezúttal nem használható, de jobb otthon hagyni: a fürdő kiszárad, szagú szag árad az egész lakásban.

A megújult bevonat kb. 5 évig tart, ha nem dörzsölje azt csiszoló eszközökkel, és nem befolyásolja a hatásokat, amelyekre a zománc érzékeny.

Előnyök:

 • alacsony ár;
 • egy vékony réteg, amely nem különösebben "elfogyasztja" a fürdő térfogatát;
 • a szifon felújítása során nem szükséges szétszerelni;
 • ha a csempe a kád oldalára kerül, akkor azt sem kell leszerelni.

hátránya:

 • alacsony szilárdság;
 • foltok lehetnek a keféből, ha nem szakszerűek;
 • sokáig szárad;
 • éles szag a munka és a szárítás idején;
 • nem távolítja el a nagy károkat;
 • viszonylag alacsony lefedettség.

Akril bélés "fürdő a fürdőben"

Ahelyett, hogy egy régi bevonaton dolgoznánk, egy új műanyag vödröt egyszerűen behelyezzük a fürdőbe, megismételve annak alakját. Egy speciális habra van szerelve, és új fürdőt lát. Azonban sok "de":

Először is, ez a módszer nem alkalmas acél fürdők és fürdők készült vékony vas, mert hajlítani. Bár ez a mozgás lehetetlenné válik a szem számára észrevehetően, nagymértékben csökkenti a bélés élettartamát: elhagyja vagy mikrotömbölyödik, amelyben víz esik, ott stagnál és kellemetlen szagot kezd.

Másodszor, ha van egy régi szovjet fürdő, akkor valószínűleg egyenetlen és nem szabványos méretű, így a bélés egyszerűen nem illik. Vagy ugyanaz lesz a probléma, mint a fenti bekezdésben.

Harmadszor, ebben az esetben egy másik elem is beletartozik: az a ragasztóhab, amely a bélést tartja. Ha alacsony a minősége, vagy vannak más kedvezőtlen tényezők, a fürdő egyszerűen megszűnik.

A bélés ragasztása és beállítása körülbelül 2 óra, és egy nap után a fürdőt vízzel töltötték. Egy nap után használhatja. Az akril nem dörzsölhető csiszolóanyagokkal. Jobb, ha nem tartalmaz éles forró vizet, és hagyja, hogy a fürdő fokozatosan felmelegedjen.

Előnyök:

 • nincs szaga a helyreállítás során;
 • a repedések, zsetonok és egyéb vizuális hibák tökéletes helyreállítása - ez szó szerint új fürdő;
 • ütésálló és meleg az érintőanyaghoz;
 • nem sárga idővel.

hátránya:

 • szerkezeti megbízhatatlanság;
 • a meghatározott élettartam körülbelül 15 év ritkán valós;
 • magas ár;
 • a szifon leszerelésére / felhelyezésére szolgáló pótdíjak szükségessége;
 • ha a fürdő a csempebe épül, akkor meg kell szétszerelni a csempe;
 • 7-8 mm vastagság "enni" a fürdő térfogatát.

Tömeges akril

Ez a módszer ugyanazt az anyagot használja, mint az akril bélés, de folyékony formában alkalmazzák, ami megoldja a fürdőbetét problémáinak nagy részét. Alkalmas minden közös kád és zuhanytálca típusára. A helyreállítás ára függ a fürdő és az anyag mérettől: az akril tartósabb, gyorsan szárad és a nyugati gyártók magasabb árat kapnak.

A mester kb. Két órát dolgozik: felkészíti a fürdőt, majd az oldalról öntse a kompozíciót. Az akril lefolyik, egy vékony, egységes réteget alkotva. Ha az akril gyorsan szárad, akkor 16 óra múlva használhatja a fürdőszobát, más típusú akril 24-48 órán keresztül.

Előnyök:

 • ütésállóság;
 • átlagár;
 • magas szintű helyreállítás;
 • magas élettartam 15-20 év;
 • meleg az érintő bevonat;
 • nincs szükség semmire szétszerelni: sem süllyedés, sem cserép;
 • nem szaga;
 • nem sárga idővel.

hátránya:

 • a gondatlan munkafelület egyenetlen lehet;
 • ha a fürdő eredetileg deformálódott, az akril megismétli ezt a formát, de nem távolítja el.

Személyes tapasztalat

Amint az a fenti összehasonlításból látható, a folyékony akril számos előnnyel jár. A fürdésemhez az anyagi Stacril szabványt választottam, de a Plastall szabvány anyagával visszaállítottam a fürdőt, mondván, hogy nincs különbség köztük. Fürdő 1,5 méter hosszú, fizettem 3,600 rubelt. Garancia - 3 év.

24 órán át kiszáradtam a fürdõm, de a mester nagyra értékelte a levegõ levegõjét és hõmérsékletét, és 20 órán keresztül hagyta használni. És ez történt. Miközben a fürdő szárításra került, fontos volt, hogy ne engedje, hogy a vízcseppek és a porrészecskék leesnek rajta, ezért a javítás befejezése után jobb a kád helyreállítása.

Szárítás után a bevonatot a varázsló utasításainak megfelelően kellett finomítani (a továbbiakban nem okozott): a kád és a kád kádja alatt felhalmozódott festékszivárgások késsel és enyhén csiszolva kellett őket levágni. A lefolyó területén végeztük, de az oldalán féltünk a bevonatok károsodásától. Most már a fürdõ nem néz ki nagyon finom, de nem látsz felülrõl.

A cég honlapján olvasható, hogy nincs szükség a lecsapolás szétszerelésére. Már eltávolítottuk a javítással és cserével kapcsolatban, ezért nem tudom megerősíteni ezt az információt.

A fürdõ most újnak látszik, fényes és még mindig meleg érintésre. Az összes hibát (érdesség, virágzás, elmosódottság) biztonságosan elrejtik egy akril réteg alatt. Azt is tetszett, hogy az akril helyettesíti a fürdőszobát és a csempe közötti oldalt - nem volt szükség a ragasztó ragasztására. A mínuszokból: a töltés nem teljesen simán történik, és ha alaposan megnézed, láthatod, hogy a fürdő kissé dombos. Azt hiszem, ez minőségi probléma, nem anyag.

Ajánlások az ápolásra, amit a mester adott nekem:

 • Ne kapcsolja be azonnal a forró vizet, meleg vízzel kezdje, különben a fürdő hőmérsékletváltozása miatt esetleg megreped.
 • Ne tegye be a fürdõtárgyakat, amelyek megkarcolhatják: az akril ellenáll a hatásnak, de nem karcolás. És a fém edények nem csak karcolják meg a bevonatot, hanem foltokat is hagynak.
 • Ne áztassa az instabil festékkel festett ruhadarabokat, és ne ürítse ki a folyadékokat festékmaradványokkal.
 • Ne mossa le csiszolóanyagokkal és kemény szivacsokkal.
 • Ne mossa le az oxálsav tartalmú fürdő vegyi anyagokat, hogy elkerülje az akril sötétedését és károsodását: a mester azt tanácsolta, hogy hétköznapi tündér vagy szappanos vizet használjon, és távolítsa el a komplex foltokat Pemolux típusú termék alkalmazásával legfeljebb 5 percig. Ha a csapokat kémiai úton mosom vagy mosson valamit a medencében, alaposan öblítse le a fürdőt, hogy a termék ne maradjon a felszínen.

Hat hónap telt el - a repülés normális: a fürdõ frissnek látszik, és nem nehéz gondoskodni róla!

Az akril fürdők visszaállítása: fontolja meg a módszer előnyeit és hátrányait

Nem is olyan régen, az egyetlen módja annak, hogy helyreállítsák a régi fürdő volt, hogy alkalmazzon egy új réteg zománc. De az előrehaladás nem áll meg, és most bárki, aki valamilyen okból nem meri megváltoztatni a fürdőt egy újabbak számára, rendelkezésre áll egy módja annak, hogy helyreállítsa a régi fürdőt akrilokkal. Ez a módszer jelentősen növeli a vízvezetékek élettartamát. Az akril bevonat előnyeiről, és hogy van-e mínusz, és további megvitatásra kerül majd.

Modern helyreállítási módszerek

A fürdők akrillel történő helyreállítása jelenleg kétféleképpen valósul meg:

 • akril bélés felszerelése;
 • folyékony akril (az úgynevezett stakril) alkalmazásával.

Technológiailag ezek a módszerek nagyon különbözőek. Ha a folyékony akril alkalmazása hasonló a zománcozáshoz, a bélés telepítése teljesen más technológia. Mindkét lehetőséget részletesebben is megvizsgáljuk.

Az akril bélés telepítése

Az akril bélés egy betét a fürdőben, teljesen lefedve az öntöttvas vagy fém alapanyagot. Az ilyen bélés telepítése után a fürdõ nem fog különbözni az új akril megjelenésétõl, mert maga a bélés ugyanabból az anyagból készül és ugyanazt a technológiát használja, mint a fürdõ.

Az akril egy hófehér anyag, mely ellenáll a különböző hatásoknak, és ezért tartós. Az akril réteg alatt elrejti az ütésálló műanyag alapját, amely a termék alakját adja. Az akrilbélés nem változtatja meg a fürdőszoba térfogatát, mert az ilyen bélés telepítése hasonló ahhoz a tényhez, hogy egy műanyag poharat helyezünk be egy másikba: a szemüvegek mennyisége ugyanaz, annak ellenére, hogy könnyen beilleszthetők egymásba. Ugyanez történik a béléssel. A bélések csak bizonyos szabványosított méretekben léteznek, amelyek a legtöbb fürdőre vonatkoznak.

Bélés beillesztése - a módszer előnyei

 1. Kemény, ütésálló, kopásálló felület.
 2. Hófehér sima, de nem csúszós bevonat.
 3. Ellenáll a háztartási vegyi anyagoknak.
 4. Az ár a bélés a telepítés alatt ára egy új fürdő.
 5. Gyors telepítés.

Helyezze be a bélést - hátránya a módszer

 1. Az akril réteg vastagsága a bélésen alacsonyabb, mint az akrilfürdőé.
 2. A telepítéshez szükséges alap (régi öntöttvas vagy fémfürdő).
 3. A gyártás lehetetlen egyedi méretek szerint.
 4. Önnek rendelkeznie kell tapasztalattal vagy szakemberrel. A bélés telepítése önmagától nem fog működni.
 5. A bélés telepítésekor a fürdővel szomszédos burkolólapot lebontják.

Figyelmeztetés. Megpróbálja a bélést a saját kezével felszerelni, anélkül, hogy a képesítések és tapasztalatok jelenléte nélkül a leggyakrabban rossz minőségű telepítést eredményezne, és rövid időn belül megakadályozza a bélés teljes megsemmisítését.

Az ilyen helyreállítás költsége alacsonynak tűnik, de figyelmet kell fordítanunk arra, hogy az ár tartalmazza-e a bélés szállítását, emelését és felszerelését. Ezenkívül meg kell fizetnie a régi vízelvezetés lebontását és egy új berendezés beszerelését, valamint a csempe lebontását, ha a káddal szomszédos.

Tapasztalt szakértők szerint az akril bélés erős és tartós, ha a telepítés helyesen történik, és minőségi anyagokat használ. Az ilyen telepítésben azonban mínusz van, ami jelentősen csökkentheti az élettartamot.

Az a helyzet, hogy maga a bélés nem tud tökéletesen követni a fürdő kontúrjait. A helyeken, ahol van egy kis rés, a bélésen mikrobend van kialakítva. Ahhoz, hogy a bélés helyén maradhasson, speciális ragasztót hívnak le, amely az első néhány év során azonban idővel jár, amikor "felduzzad", a ragasztó elkezd hámozni az ilyen mikrobendők helyén. Így üregek képződhetnek az ungluing helyeken. Amikor a víz bejut az ürességbe, stagnál és kellemetlen szagot lát.

Ezenkívül, ha a bélés telepítése során a leeresztő szifont húzza, repedés alakulhat ki, és ha nem érik el, a víz belélegezhet. Ezért a bélés telepítését csak olyan bizonyított szakembereknek kell megbízniuk, akiknek jelentős tapasztalata van ezen a területen.

Helyreállítás folyadék akrilnal

Ha a fürdőszoba nem illeszkedik a szabványos méretekhez, akkor a bélés felhelyezése nem működik. Ebben az esetben használhatja a folyékony akril helyreállítási módját, vagy úgynevezett "stakrilom". És magát a módszert is nevezik - egy ömlesztett fürdő módszere.

Sokan úgy vélik, hogy ez ugyanaz, mint a zománcfürdő, de nem az. A gyártóknak megfelelő anyagot ugyanazok használják, mint akril bélés gyártására, csak folyékony formában, és a "beöntéssel", nem ecsettel történik a fürdőben: az akril a falon egyenletes áramlással van felhordva.

Folyékony akril helyreállítása - a módszer előnyei

 1. Ragasztó közbenső réteg hiánya.
 2. A kiváló minőségű folyékony akril nem sárga.
 3. A háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenállás.
 4. Helyreállíthatja és öntöttvas és fém fürdőt hozhat létre.
 5. A csempét nem kell szétszerelni, még akkor sem, ha a káddal szomszédos.

Helyreállítás folyadék akrilnal - a módszerrel szemben

 1. A leeresztő eszközök lebontásának szükségessége.
 2. Ha a kádban gyári rendellenességek vannak, akkor az akril teljesen ismételni fogja őket.
 3. Jelentős lehet a réteg teljes megszáradásához szükséges idő.

Az ilyen helyreállítás megbízhatósága, mint bármely befejező munka, nagymértékben függ a munkák anyagainak és technológiájának minőségétől. Ha az alkalmazás során hiba történt, ez buborékok képződéséhez vezethet, amelyek az üvegréteg későbbi megzavarásával járhatnak.

Ezenkívül sok szakértő az ilyen réteg túlmelegedésének elfogadhatatlanságára utal. Ha túl magas hőmérsékletnek van kitéve, a felső réteg is megszakadhat.

Figyelembe kell venni, hogy a stacril meglehetősen új anyag, és a gyártók gyakran korrigálják a gyártási képletét a "minőség javítása" érdekében, azonban a szakértők szerint ez néha ellentétes. Ezért jobb, ha a már bevált anyagot pozitív visszacsatolással használjuk.

következtetés

Általánosságban elmondható, hogy a fürdők akrillal történő helyreállítása, mind folyékony, mind pedig betétet használva, csökkentheti a javítás költségeit. De figyelembe kell vennie az olyan árnyalatokat, mint a csempék és a leeresztő eszközök szétszerelése, a választott módszertől függően. Ráadásul a rossz minőségű anyagok és a telepítési hibák minden erőfeszítést megtagadhatnak, és a megtakarítások mellett további költségeket is kap. Leggyakrabban a mesterek egy új fürdő megvásárlását és az akril helyreállítását javasolják, csak olyan esetekben, amikor az új fürdő megvásárlása és felszerelése nem lehetséges.

Stakril - zuhanykabin - felülvizsgálat

Bevonatfürdő folyékony akril. Előnyök, hátrányok, hátrányok. Mit kell keresni a fürdő helyreállításakor? Áttekintés a fotós fürdőről egy év használat után.

Van egy nagyon kicsi sit-iron fürdő (120 * 70), már nem tömeggyártás, és nincs lehetőség kicserélni. És a megrendelés nagyon drága, az akrilbélések szintén nem alkalmasak, mivel nem ilyen méretűek, csak megrendelésre készültek.

Először fürdeni igyekeztek zománcozni, de néhány hónapon át hasadtak. A nézet kopott.

Úgy döntöttünk, hogy helyreállítjuk a fürdőt folyékony akrilnal.

4,500 rubel volt, a mesterek, akik az interneten keresztül jutottak el, amikor megérkezett, azt mondta, hogy a cégnek egy százalékát kell fizetnie a megrendelésért, és általában a cég az Avito oldalon keresztül lépett be.

A mester sok újságot, rongyot és folyékony akrilát hozott magával. De a folyamatban még mindig kérdeztem egy papírt, sokat vesz igénybe, háttérképek maradványai és hasznosak voltak.

Mit kell keresni, jellemzőket, előnyöket és hátrányokat:

 1. Ellenőrizze, hogy a mester szorosan lezárja-e a lefolyót (ahogy a mester a fotómba tette, eltávolította a rácsot, az újságokat a telefonba forgatta, szorosan és szorosan dugta be a lyukat), ne engedje, hogy az akril kifolyjon a fürdőbe, különben meg kell változtatnia költségek.
 2. Ellenőrizze, hogy a mester nem hagyja-e el a foltokat és csepeg a csempere, a munkát jól és pontosan kell elvégezni. A friss akril könnyen tisztítható, de a halott vágtam le a pengét. Az oldószer nem próbált, talán tisztít.
 3. Ellenőrizze, hogy a főnök nagyon óvatosan tisztította-e a fürdőt a régi bevonatból, csak akkor lesz jó fogású és sima bevonat.
 4. A folyékony akril viszkózus és vastag, nagyon szorosan a fürdőben helyezkedik el.
 5. Megígérték, hogy egy napra száraznak, és nem szabad megengedni egyetlen csepp vizet folyékony akrilra, különben buborékok mennek. Tény, hogy teljes és abszolút száradás történt csak a 3 nap reggelén, magam is féltem, hogy a fürdőben rögtön megpaskoltam, mivel féltem, hogy lábnyomok maradhatnak.
 6. A szag, ha a fürdőszobát lezárják, akkor más helyiségekben nem szagoltam. De a fürdőszobai szag volt. Amikor kimentem a házból, kinyitottam a fürdőszobát és az ablakot, hogy szellőzzem.
 7. Tisztítom a fürdőt egy szivaccsal (kemény oldallal) a szokványos, nem megtakarító eszközökkel (ugyanaz, mint a WC-kagyló folyadék és por típusú üstökösök, domesticos stb.), Karcolások nem jelentek meg. Bár a memo, amely elhagyta a mester kijelentette, hogy nem használható por eszközök, mert lehetnek karcolások.

Saját benyomások:

Az esztétikus fürdőkád nagyon jó. Az akril simán feküdt, kicsit duzzadt, de ha jól nézel ki. Kényelmes a lábakra, egy kis csúszás. Fürdő fehér.

Egy éves használat után nem keletkezett zseton, kissé sárgás színű. Egy helyen egy érthetetlen sárga folt volt, nem tudom megmondani a megjelenés okait. Nézd meg a fotót. A kádban gyökerezik és nem tisztítják.

Fotó közvetlenül a fürdő folyadék akril helyreállítása után: