Legfontosabb > Tervezés

Zománcfürdő vagy folyékony akril, ami jobb? - Videó véleménye.

Zománcozás fürdők vagy folyékony akril, ami jobb (vélemény) a téma nagyon fontos - ezért kérem, hogy olvassa el a teljes cikket a végén, ami egy teljes megértése a szolgáltatást, amit szeretne alkalmazni, hogy a fürdő. Ez a kérdés elsősorban aggodalmaskodik mindazok számára, akik életük első ízben úgy döntöttek, hogy az öntöttvas szépségüket időben megölik, és nem minőségi vízzel. Melyik a jobb vagy milyen módszer választani? Egy ilyen cikket tettünk közzé - ez az úgynevezett: „A bevonat fürdő zománc vagy akril, ami jobb Vélemények, videók”.Egy olvasni: zománcozás fürdők árai Moszkva véleménye 2015-2020g, kádak restaurálása acrylic véleménye 2015-2020g.., a fürdő helyreállítása folyékony akril felülvizsgálatokkal és árakkal 2015-től., fürdõfestés zománc árakkal és felülvizsgálatok a 2015-2020-ra, Vélemények a képek néhány év múlva.

A fürdős zománcot 1980 körül fejlesztették fel, a Szovjetunió egyik védelmi üzeménél. A "Liquid Acryl" és a "Bulk Bath" anyagot 2006-ban találták fel, St. Petersburgban, fürdő zománcozással. Az a helyzet, hogy amikor a fürdő felületén ecsettel zománcozott festékkel vannak rosszul látható kefejelek. A Szentpétervár városának mesterei ügyfelei közül nagyon gazdag emberek voltak, akik olasz és francia káddal rendelkeztek. De rozsdás víz a csapból pótalkatrészek és külföldi kádak és szeretnének pénzt keres extra jövedelem az ilyen „navarochennyh ügyfelek” mester Szentpétervár kérték, a vegyészek a Tudományos Kutató Intézet, azzal a kéréssel, hogy vizsgálja felül a zománc fürdő tervezett alkalmazás ecsettel az új anyag, amelyet öntéssel lehet alkalmazni. Honnan tudhatok erről? Kérdezd meg. 1999 óta csak fürdőjavítást végeztek. És Szentpétervár zománcozó mesterek és az általuk felajánlott vegyészek fordultak hozzám, és a fürdőkhöz tartozó többi mesterekhez 2006-ban tanácsot adtak erről a kérdésről. Nagyobb mennyiségű lágyítószert adtak a meglévő fürdő zománcnak. A kapott anyag lehetővé tette nemcsak a kefét, hanem az öntési eljárást is. Azóta ez az anyag FOLYÉKONY ACRYL néven ismert, és az alkalmazás módja vagy szolgáltatása BULK BATH vagy BULK ACRYL. Tehát zománc zománcozás fürdők és folyékony akril „ikrek”, amelyek közel azonos kémiai képlete folyékony akril lehet alkalmazni, hogy ömlött ki a vödör.
Gyártunk és zománcozás fürdők és helyreállítása folyékony akril fürdők, valamint a kádak restaurálása akril folyékony, javítási fürdő folyékony akril bevonófürdő folyékony akril festék folyékony akril fürdők. Ne lepődj meg arról, hogy ezek a szavak szinonimák - másképp írták és hangzottak, de ugyanazt jelentik, hogy átadják a fürdőt a megrendeléshez.
Bűnös vagyok előtted, soha nem válaszoltam a kérdésre: Fürdők zománcozása vagy folyékony akril, ami jobb? Ezt biztosan megteszem a 8 (906) 744-1-744 telefonszámon 10 órától 10 óráig. Nincs hétvége és ünnepünk Hívás - mi megmondjuk, mi a biztonságosabb.

Zománcos fürdők vagy folyékony akril, melyeket a jobb áttekintések a szöveg alatt helyeznek el.
Ezeket a korábbi ügyfelek véleménye alapján állítjuk össze, 2015-től számukra küldött levelük alapján.


A zománcfürdők vagy a folyékony akril jobb, mint az 1-es számú értékelés. Lakás kijavítása során károsodott a fürdõ, és ráöntött egy doboz festéket. A fürdő többi része rendben van, és nem annyira öreg, mint az öntöttvas pot - körülbelül 15 éves. Megpróbálták lebontani magukról a festéket, és megjavítani a helyzetet. A legjobbakat akartuk, kiderült, mint mindig - a festékkel együtt levettük a fürdő zománcát. Úgy döntöttek, hogy megmentik a fürdőt anélkül, hogy helyükre cserélnék. A munkahelyi kollégák tanácsára mentek ki a cég mestereihez, nagyon jó hírnevet élveznek. A helyszínen elfogadott helyreállítási módszer kiválasztásáról a mesterekkel folytatott konzultációt követően. Mesterek másnap reggel érkeztek, orosz, helyi, nagyon barátságos emberek. Miután megvizsgáltam a fürdőt, arra a következtetésre jutottunk, hogy jobb zománcozni. Más módszerek is léteznek: folyékony akril öntés, akril bélés telepítése, de zománcozással biztonságosan frissíthetjük. Az ömlesztett folyékony akril csak a festékezéssel különbözik a zománcozás során, míg a zománcozott festék ecsettel van ellátva, folyékony akrilnal közvetlenül a fürdő felületére öntik egy vödörből. Az önterülő akril minden előnyével ez a módszer még mindig rosszabb, mint a zománcozás a tartósságra, a mesterek tanácsára, mi választottuk. A fürdőt gyorsan megtisztították, gyorsan festették, két óra múlva minden készen állt. Három napig várta a szárítást, azt örömmel használjuk. A fürdő megszabadult a folttól, egyenletes, sima és csillogó lett. Több köszönet a mestereknek és a cégnek a kiváló minőségű, operatív munkához. Ivan Loginov, Domodedovo.


Zománcos fürdők vagy folyékony akril, ami jobb, mint a 2. számú értékelés. A feleség már régen igényelt fürdetést, vagy cserélni vagy javítani. Öreg, a zománc eltűnt, sok zseton van, és a felületet kicsavarják. Az interneten a fürdők restaurálásához mentünk erre a társaságra, nem töltöttünk hosszú időt, az árakat választottuk és választottuk őket. Kiderült, hogy három lehetőség van a fürdők felületének helyreállítására - zománc, ömlesztett folyékony akril és akril betét a fürdőbe. Mi választottunk egy öntött fürdőt, vagy inkább, a feleség úgy döntött, érdekesnek tűnt - hogyan öntik ezt a fürdőt. Az öntés nagyon egyszerű - a finn, jó minőségű folyékony akril hígítása közvetlenül a használat előtt történik. A zománcot vödörben gyűjtjük össze, és vékony rétegre öntjük a fürdő előzőleg kezelt felületére egyenletes körökben. Amikor ugyanazt a festéket zománcozottan alkalmazzák a fürdőhöz, speciálisan előkészített ecsettel. Mindegyik módszernek megvannak az előnyei és hátrányai, mindenkinek van választása, a mesterek nagyon lelkiismeretesnek bizonyultak, figyelmeztetett arra, hogy a zománcozás a leginkább kipróbált módszer, ez is a legkedveltebb. De a feleség ragaszkodott hozzá, a fürdőt ömlesztve készítették, folyékony akrilból. Gyorsan, 3 órán belül nagyon óvatosan dolgoztak. Mester szlávok, moszkvai munkások, nagyon tapasztalt, nyugodt és tisztességes munkások. A fürdőt a legmagasabb szinten gyártották, nem hagytak semmiféle szennyeződést, nagyon diszkréten és udvariasan kezelték őket. A fürdő meglepően szép, kényelmes, sima és egyenletes volt. Nem vettünk fel további fizetést, csak a megrendeléskor megadott összeget fizettük meg, nagyon elégedettek vagyunk a fürdőszobával, köszönjük a kézműveseknek a jó munkát. Mindannyian ajánlják ezt a vállalatot a fürdők restaurálásához. Artem Menshikov, Klimovsk.


Zománcfürdő vagy folyékony akril, ami jobb, mint a 3. számú értékelés. A fürdőkádat szabadon áramoltatták, nagyon érdekes volt számomra is -, milyen volt, ezért fogadtam el a kísérletet. Igaz kísérlet egy szakálla kiderült, folyékony fürdők már hosszú ideje. Egyáltalán nem jöttem rá, ismerőseim, barátaim, szomszédjaik fürdõhelyeinek helyreállítását végezték, de a legtöbben zománcost választottak. Azt is terveztem, hogy zománcozni a fürdőt, meggyőződésem, hogy a zománc erősebb és jobb, mint a festék. Megfigyelték az egész folyamatot, nem különbözött enamelingektől. Tudom, hogy a szülői házban zománcozott, körülbelül hat évvel ezelőtt zománcozották a fürdőt. Három év garanciával, a fürdő még mindig megjelenhet. A fürdőt gondosan készítették, mint a zománcozásnál. A felhasznált anyag kiváló minőségű finn tapintással és erősítővel. A festéket összekeverték és azonnal alkalmazták, és itt láttam a különbséget a zománcozás és a folyékony akril között. A folyékony akril nem mosható a fürdőbe egy ecsettel, egy vödör tele van, és a folyadék akrilát öntik a fürdőre, a tetejétől kezdve. Az akril lefolyik, egy héj mögött hagyva, vastag és meglehetősen vastag. Nincsenek feltűnő hornyok, mint a kefével történő festésnél, de fennáll annak a veszélye, hogy az összes leeresztő és leeresztő csövet eltörik, ha nem működik gondosan. Mesterünk nagyon óvatosan, aprólékosan, szorgalmasan dolgozott, nem kaptak semmit, nem csepegtek, a zománcfelület meglepően egyenletes, sima és meleg volt. Különben, azt akarom mondani a mesterek - a cég tartalmaz egy személyzet kizárólag szlávok élnek Moszkvában, a mesterek nagyon udvarias, kedves és barátságos. Köszönöm szépen az ügyfelekkel való kitűnő munkát és kultúrát. Nagyon elégedettek vagyunk a fürdőszobával, örömmel használjuk, mindenkinek ajánljuk. Marina Rudaeva, Lobnya.


Zománcfürdő vagy folyékony akril, ami jobb, mint a 4 vélemény. Nyugdíjasok vagyunk, együtt élünk. A lakás felújította a fürdőt, teljesen kopott, máris kellemetlen belépni. Megkérdezték fiaikat, hogy segítsenek jó, megbízható kézműveseket találni, lehetőleg nem migránsokat. Mindent megtettek, a feleségükkel jöttek, amikor a mesterek megérkeztek, hogy segítsenek, rendben tartsák. Mesterek megérkeztek előttük, miután megvizsgálta a fürdőt, azonnal megkezdte a munkát. A töltőfürdőt akartam, a szomszéd ezt csinálta magának. De gondolkodásukra mindazonáltal úgy döntöttek, hogy zománcolnak, bár nincs különösebb ok arra, hogy kétségbe vonják a folyékony akril állapotot. A szomszéd nem büszkélkedhet, a fürdő valóban nagyon szép, több mint két éve, és semmi sem változott. De a zománcozás valahogy közelebb állt a szívhez, már egyszer csináltuk az országházban, már tudjuk. Moszkvai lakosok zománcozották magukat. Nagyon jól csinálták a fürdőt, hosszú ideig készítették, majd ecsettel festették. Festett speciális, drága finn zománc, ez egy hátrány - három napig szárad. De a szag nem erős, ami fontos számunkra, mindkettő mind a szagokra allergiás. A fürdő nagyon szép volt, a mesterek nagyon ügyesek, rendezettek, gyorsak. Nem volt takarítás utánuk, volt valami szemetet, aztán összegyűjtötték és végrehajtották. A kis nővér csak utána törölte a padlót. Nagyon elégedettek vagyunk a fürdőszobával, Isten megtiltja az egészséget és a jó szerencsét mindezekben a mesterekben és a társaságban, ahol dolgoznak. Javasoljuk őket, tudják és képesek mindent megtenni a fürdőjavítással kapcsolatban. Voropaevy, Noginsk.


Zománcos fürdők vagy folyékony akril, ami jobb, mint az 5 értékelés. A fürdőt a cég mesterei javították. Nagyon szerettük a mestereket, nagyon tenyésztettek, megfelelőek, tiszták. Folyékony akrilból készült javítások, öntött fürdő. A festék (importált, finn, drága és nagyon jó minőségű!) Vödrön gyűjtötték és a fürdőre öntötték. Töltsön egyenletes patakba, körökben, hogy lapos és sima legyen. Lehajolt, és a fürdőt egy új zománccal tetejére fordította. A fürdőt gondosan kezelték, polírozották, tisztították és szárították, és csak akkor kezdtek el festeni a festéket. A módszer ezért ömlesztett fürdőnek nevezik, mivel a festéket öntik, és nem alkalmazzák ecsettel. Igaz, a mesterek minden tisztességesen elmondtak nekünk - az ecsettel végzett zománcozás még jobb, megbízhatóbb, és sokkal több tapasztalattal rendelkezik ezzel. Az ömlesztett akril azonban nem kevésbé rosszabb a zománcozásnál, kivéve, ha ecsettel történő festés esetén a festék jobban és megbízhatóabban felszívódik az öntöttvasba. De elégedettek vagyunk a csempézett fürdővel, nagyon szép és meleg. Legközelebb a zománcozás lesz))). Köszönet a mestereknek, mindannyian ajánljuk ezt a céget tisztességesnek és végrehajtónak. Munkavállalók úton, szlávok, moszkvai emberek. Mind a munkában, mind a beszélgetésekben nagyon szépek, kulturálisak, ezért különösen hálásak nekik. Kameshkova Natalia, Ruza.


Zománcos fürdők vagy folyékony akril, ami jobb a 6-os felülvizsgálat. Nyár van, nyári szezon. Van két házunk - a saját és a szüleinkből örökölt. A második, amit a nyári nyaralóknak bérelünk. A fürdőben hosszú ideig, és könnyesen megkérdezi a javítást, a kezek nem jutottak el. Ezúttal ragaszkodtam ehhez a társaság mestereivel. Egy moszkvai lakásban egy javító céget ismerünk, töltőfürdőt tettek nekünk, nagy örömmel használjuk. De a dachában úgy döntöttek, hogy megcsinálják a zománcot. Az ömlesztett fürdő jó, de tisztán és óvatosan kell eljárni - a zománc károsodásának elkerülése érdekében kerülje a vágást és a piercinget, az éles dolgokat a fürdőszobában, ne öblítse le a kutyákat és a macskákat. Én magam követem mindezt, de nem ismert, hogy a bérlők vezetnek majd. És a zománcozás egy szép dolog, ellenáll minden bajnak, nagyobb biztonsági ráhagyással rendelkezik. Ezt a mesterek elmagyarázták nekünk - zománcozással, a festék ecsettel való felhordásával fizikai nyomást gyakorol a festendő felületre, segíti a festék jobb dörzsölését, áthatol a mikroporonokban, kitölti az összes rést, és ennek eredményeképpen a zománc bevonat tartósabb és tartósabb. És egy speciális megközelítés nem igényel gondoskodást. Három óránál kevesebbet csináltak a fürdõben, a finn félezacélfestéket Reaflex 50 festette meg, különleges festékkel festették. A fürdő ragyogott, nincsenek nyomok a régi ronda zománcról. Nagyon köszönöm a cég munkatársainak, fiatalosak, frissek és gyönyörűek. Mindannyiuknak ajánljuk őket, mint a legjobb fürdőzónákat. Ekaterina Foschenko, Zaraysk.


Zománcos fürdők vagy folyékony akril, ami jobb a 7-es értékelés. Vásároltunk egy lakást a közeli Moszkva külvárosokban, jó állapotban volt, nem igényelt semmilyen speciális javítást. Még mindig kissé felfrissült festékkel és mázzal, de a fürdő nem volt fontos. Komoly beavatkozást követelt. Miután átnéztük a hálózatban található webhelyeket, elmentünk ehhez a céghez, megrendeltük. A mesterek pontosan a kijelölt időpontban minden másnap jöttek, nagyon örültünk, amikor tisztességes, barátságos és udvarias szlávokat láttunk. És amikor megtudták, hogy moszkoviták voltak, örömmel fogadták őket - az ázsiai köztársaságok bevándorlásait mindig is elvárják. A srácok alaposan ellenőrizték a fürdőt, aztán megkezdték a munkát. Mi választottuk a töltőfürdőt, igazán kedveltem a barátját. A mesterek arra figyelmeztetnek, hogy egy ilyen fürdõ is jól néz ki, de ez egy kicsit rossz - nem szabad mosni erõs termékekkel, védve a dudoroktól és karcolásoktól. E tekintetben a töltőfürdő rosszabb, mint az ecsettel történő zománcozás. Ecsettel történő zománcozás a leginkább megpróbált módja a fürdők visszaállításának, mondták, de ragaszkodtam hozzá - együtt élünk, még nem tervezünk gyermekeket, nem tartjuk otthon az állatokat. A mesterek nem vitatkoztak és ragaszkodtak hozzá, mindent megtettek, ahogy kérdeztem. A rózsaszín árnyalatú ömlesztett fürdő nagyon szép volt. Itt szeretnék elmondani ezeket a mestereket, hogy köszönöm az ilyen szépséget és tisztességes, tiszta, becsületes munkát. Nagyszerűek, csak fürdőt rendeljen tőlük! Margarita Lykova, Vnukovo.


Zománcos fürdők vagy folyékony akril, ami jobb a 8. számú áttekintés. Diákok vagyunk, bérelni egy lakást Moszkvában. Kiderült, hogy a fürdő nem volt jó, a tulajdonos megígérte nekünk, hogy megcsináljuk. Nevetett, megkértek, hogy otthon legyenek, azt mondta a mester jön zománcfürdőbe. Várakozásaink voltak a bevándorlók, de a moszkvai nagybácsik, rusichi megérkezett, megfelelő férfiak, üzlet és nyugalom. A tulajdonos elindult utánuk, megforgatta, majd azt is mondta - tudta volna, hogy a moszkoviták jönnek, nem fog aggódni, el fog menni)) Az emberek nagyon mozgékonyan dolgozták, feldolgozták és szárították a fürdőt, aztán nagyon érdekes volt számunkra. Várakozásaink szerintünk - ecsettel, festékkel... És ez a folyékony fürdő, amit hívtak, a festéket egy kis vödörben gyűjtik össze, és az egész fürdőből, a kreatív kreativitásból öntik ki. Igazán figyelmeztettek minket arra, hogy enyhén óvatosan kell kezelnünk őket, puha habszivacsmal és egyszerű szappannal vagy porral kell lemosnunk, ezért a fogadó rendelt egy ilyen likőrnek, hogy megkönnyítse a tisztán tartást. Mindent átadtunk Nina néniünknek, ő a kedves elfünk. Maguk a férfiak nagyon hűek lettek - pozitív, nyugodt, kulturális és minden. Türelmesen elmagyarázták mindent nekünk, dolgoztunk egy területen, nem csináltunk rendetlenséget, három órán belül befejeztük. Amikor Nina néni jött, nem vette észre, hogy javítás történt a házban, csak látta a fürdőt, és ott volt egy kis szünet. A fürdő igazán kiderült. A zománc sokkal megbízhatóbb, a töltőfürdőt könnyebb tisztítani, és mindketten lila lehetőséggel rendelkezünk, a fő egy hűvös fürdő és a férfiak megfelelőek. Nagy tiszteletben tartás tőlünk! Alex Daniilov, Moszkva


Zománcos fürdők vagy folyékony akril, ami jobb a 9. számú áttekintés. Az anyósom tûzolt a kádban. Láttam egy barátot, nagyon lenyűgözött. És amikor lenyűgözött, a józan ész pihent a pálya szélén. Jó. Vettem a kapcsolatot a mesterek, hogy a barátja, nem volt gond az előadók keresésére. Megpróbáltam megnyugtatni - tegyünk egy zománcozott kefét a szentpétervári szüleitektől, láttuk - jó dolog, és a tartós, megpróbált és igaz módszer erősebb. De a meggyőződés arról, hogy valami elvileg nem lehetséges. Amikor a mesterek megérkeztek, megkértem őket, hogy magyarázzák meg az anyósnak, hogy a zománcozás jobb. Jól bevált srácok türelmesen, határozottan rágódtak rá, zománcról és a töltőfürdőről. A zománcozás ellen csak a hornyok láthatók a szemnek. Nem rendelkeznek ezzel, mert természetes sörtékkel használják a keféket, amelyeket előfeszítettek és feldolgoztak, hogy a szőrszálak ne jöhjenek ki, és hogy a festék tökéletesen egyenletes, hornyok nélkül is jól jön a töltőfürdő, de a anyósnak macskája van, mindenhol jár, a karmok a karcolásokat a tömeges folyékony akrilra és az egész kinézet romlanak, bár az erő nem fog szenvedni ettől. Egyszóval meggyőztük, a mesterek az ötödik kefével a fürdő zománcozását tették. Bath új jött ki ragyogó, anyó-in-law megnyugodott, és mi boldogok vagyunk. Nagyon köszönjük a vállalat mestereit a türelemért, a toleranciájukért és a munka minőségéért és hatékonyságáért. Ajánlásaink mindig velük vannak. Astakhov Sergey. Kashira.


Zománcfürdő vagy folyékony akril, ami jobb, mint a 10 értékelő. Lakás megvásárlása, javítások. A fürdő jó állapotban volt, úgy döntöttek, hogy nem érik hozzá. Csak a felújítás végén, az új, ragyogó fürdőszobában, egy kicsit elhalványult. A helyzet orvoslása érdekében felhívtuk a cég mestereit, hogy frissítsék a fürdő felületét a helyén. Anélkül, hogy túl sok zúgás, nyüzsgés és új javítási káosz lenne a lakásban. Barátokkal való munkánkkal ismerjük őket, nagyon szerettük a munkájukat. A barátok egy fürdőt rendeltek nekik, nagyon elégedettek vele. A fürdő meleg, barátságos, de egy barátnő felesége azt tanácsolta nekünk, hogy végezzünk minden zománcot, van egy kutya, fürödünk vele a fürdőszobában. A fürdő nem szereti a karmokat, éles sarkokat. A mesterek, amikor megérkeztek, ugyanazt mondták - amikor zománcozott, a festéket ecsettel viselték, erõvel nyomva és jobban az öntöttvason tartották, hallgattuk õket - csak azért hitelesek, mert nem migránsok, hanem a szlávok. És a tapasztalt kézművesek tele vannak kézzel, magabiztos, professzionális mozgalmakban. A fürdőt csiszolták, mosották és szárították, majd magas minőségű, drága importált festékkel festették, ecsettel festve. Van egy kitűnő fürdõ fényes, sima, friss zománccal, és ez egy élvezet. Nagyon köszönjük ezeket a mestereket arany kézzel, mindenütt ott vagyunk, és mindenki a munkájukkal kapcsolatos professzionalizmusukról és lelkiismeretes hozzáállásukról beszél. Több ilyen cég ilyen mesterekkel. Mironov, Zvenigorod.

Mi jobb, mint egy fürdős- vagy fürdő zománc

Előbb-utóbb minden fürdő elveszíti eredeti, hibátlan megjelenését. Annak érdekében, hogy pénzt takarítson meg, a szakértők azt ajánlják, hogy ne menjenek el a boltba egy új vízvezetékhez, hanem helyreállítsák a régiet.

A fürdő helyreállításának pozitív aspektusai

Nem számít, mennyire óvatosan a háztartás nem használta a vízvezetéket, idő nyomai még mindig be vannak nyomva. Különféle mosószerek, kémiai csiszolóanyagok, szélsőséges hőmérsékletek és sok mechanikai hatás károsítja a fürdők felületét. Hófehér bevonatot veszít és rendkívül vonzóvá válik.

A modern technológiák lehetővé teszik minden anyag fürdőjének helyreállítását. Azonban a munka megkezdése előtt érdemes kiválasztani a helyreállítási módszert.

A helyreállítás legáltalánosabb módszerei:

 1. Az ömlesztett akril fürdők helyreállítása.
 2. A fürdőszoba zománcozása.

Mindkét módszer kitűnő munkát végez a küldetéssel az aljára. Ráadásul a fürdő helyreállítása kisebb költséggel jár, mint egy újabb beszerzése. A fürdőszobában nem lesz szükség a kozmetikai javításokra, a kommunikáció összekapcsolása miatt.

Tömeges módszer

A helyreállításhoz leggyakrabban használjon tömeges akril fürdőt. A fürdő falára öntik (innen a név), és várjon, amíg önállóan áramlik, és tökéletesen sima felületet képez.

A folyékony-akril folyadékfürdők számos pozitív tulajdonsággal bírnak:

 1. Nem szükséges kipukkanni a forgácsokat és repedéseket a kádban a restaurálás előtt.
 2. Az akril monolitikus szerkezete miatt, amely nincs pórusokkal, a szennyeződés nem képes penetrálni az anyagréteg alatt.
 3. Az akril réteg megakadályozza a rozsda megjelenését és terjedését.
 4. Nagyon könnyű gondozni az akril felületekre. A tisztítást puha felületű szappanos nedves szivaccsal lehet elvégezni.
 5. A hardverboltban az akril tömegek hatalmas színvisszaadási lehetőségei találhatók.

Az ömlesztett akrilnak több hátránya van. Például, ha az acélfürdő https://epraktika.ru/catalog/stalnye_vanny/ nem félek semmilyen kárból, akkor akril bevonattal nem lesz sebezhető a legkisebb karcolásokkal szemben.

zománcozás

A zománcozó fürdők egy kicsit drágábbak lesznek, mint a helyreállítás az önterülő akril segítségével. Az otthoni zománcfürdő csak két szakaszból áll:

 • a felújított felület előkészítése;
 • zománcozás a felületen.

A zománc megfelelő felhordása érdekében a felületet minőségi módon kell feldolgozni. A csiszolóanyagok segítségével teljesen eltávolítani kell a régi zománcot és rozsdát. Ezután törölje le a felületet zsírtalanító szerrel és szárítsa meg a fürdőt.

Biztosítani kell, hogy ne maradjon rongyokból álló szál és haj a felületen.

A saját kezű zománcozás a következő algoritmus szerint történik:

 1. A zománcot és a keményítőt a kívánt arányban keverjük össze.
 2. Ecsettel vagy szórással felhordja az első zománcréteget.
 3. Az utasításokban megadott idő után egy második réteget alkalmaznak.

A fürdő teljes száradása előtt legalább 7 napig kell tartani. A felújított zománcozott felület általában nem fél a mechanikai károsodástól, mi az előnye az ömlesztett akriloknál.

A helyreállítás mindkét módja jó. Azonban, ha van pénzügyi lehetőség és idő a munka, akkor jobb zománcozni. És azok számára, akik meg akartak menteni, az akril nagy tömege megfelelő, mert kiváló teljesítményjellemzőkkel is rendelkezik.

Zománcozás vagy öntözőfürdő, ami jobb

Körülbelül 15 évvel ezelőtt, ez a kérdés nem is állt, mert Kivéve a zománcot, nem volt más helyreállítás. De a tömeges akriltechnológia megjelenésével a helyzet nem változott sokat. Az akril legelső mintái nem voltak a legmegbízhatóbbak és számos hátránnyal rendelkeztek, például erős szaggal, idővel sárguláskor, buborékok megjelenésekor. És a negatív visszajelzések többsége csak abban az időben utal.

De ahogy az idő telt el, ez a technológia aktívan fejlődött és javult, a technológusok a gyárakban folyamatosan finomították anyagukat, és most a legtöbb paraméterben felülmúlják a többi helyreállítási módszert.

Gondoljunk részletesebben arra, hogy jelenleg milyen különbségek vannak e módszerek között:

Liner vagy töltőfürdő: a technológiai és technikai jellemzők összehasonlítása

Az új fürdő telepítésének kérdése nem lett volna nehéz, ha nem sok problémát vetne fel vele. Végtére is, nem csak egy új termékre és annak szállítására fordítanak, hanem egy régi vízvezeték-termék bontásáról és egy újabb telepítéséről.

Ezért egyes felhasználók számára a régi fürdő helyreállítása a legkedvezőbb árú megoldás. Továbbra is csak azt kell meghatároznia, hogy a bélést vagy a töltőfürdőt a frissítéshez használják-e.

Minden a "fürdő" módszerrel történő helyreállításról szól,

Az ömlesztett akrilfürdő a legalkalmasabb módja annak, hogy gyorsan és sérülés nélkül frissítse a régi fürdőt.

De még ez a modern technológia hátrányai is vannak. Mi a módszer előnyei és hátrányai?

Érvek az akril javára

Az acryl egy viszonylag új anyag, amelyet először a múlt század 90-es években használt a finn gyártóknak köszönhetően. Használata lehetővé teszi egy tökéletesen sima felület létrehozását, nagyon sima, pórusok és csíkok nélkül. A pozitív tulajdonságok, amelyek megkülönböztetik az akril helyét a helyreállítástól (pl. Epoxi zománcból), az alábbiak:

 • tartós, 15 éves teljesítményig tart;
 • a kompetensen kivitelezett munkák feltételei mellett a festék lefedi a felszínt, minden repedést és érdességet kitöltve teljesen egyenletes réteget teremt;
 • Még egy nem-professzionális alkalmazható folyékony akril is, bár a bosszantó hibák elkerülése érdekében ismernie kell az árnyalatokat;
 • a zománchoz képest, amely legfeljebb 7 napig szárít, az akril szárítása körülbelül 3 napig tart;
 • az ömlesztett fürdő módszere öntöttvasból, acélból, műanyagból, bármilyen méretben és konfigurációban használható.

Az ömlesztett akril jó tapadást mutat. Ez a tulajdonság különösen fontos, ha a ház jó minőségű fürdő, de elveszítette a megjelenését.

A töltőfürdő hátrányai

A fürdő akril bevonásával kellemetlenség lehet. Például a füst és a por által feltöltött fürdőház polírozása és az egyes mesterek feldolgozásához felhasznált oldószer erős szaga van. Ezért a munka idején jobb, ha olyan gyermekeket és családtagokat küldünk, akik hajlamosak allergiás reakcióra a barátokkal vagy rokonokkal szemben.

A helyreállítás elvégzéséhez nagyon óvatosnak kell lenned. Bár az akril használata egyszerűbb, mint a zománc, de a tapasztalt mestereknek néha bajuk van: az oldal melletti csempe piszkos lehet, és a fürdő felületén egyenetlen lehet.

Egy másik probléma, ami akkor jelentkezhet, amikor a fürdőt akrilokkal kezelik, az alkalmazás előtt rossz minőségű felületkezelés. Ennek eredményeképpen két homogén vagy eltérő anyag kötése rosszul megy végbe, és a bevonat kezd duzzadni, sárga színűvé válik, repedéseket, zsebeket képez.

A sérült rétegek alatt víz jut, ami rontja a fürdőszobai egészségügyi állapotot, mert ilyen távoli helyeken baktériumok és gombák fejlődnek.

Helyreállítás folyadék akrilnal

A kád felújítását folyékony akrilnal még egy nem szakember is elvégezheti. Ugyanúgy, mint bármely más munkához, titkai és árnyalatai nem nélkülözhetők, ami segít elkerülni a bosszantó hibákat.

Alapvető előkészítő munka

Szellőzést kell biztosítani a por és az erős szag elterjedésének megakadályozására. A munkához szerszámokra lesz szükség, így jobb előkészíteni:

 • komponensek folyékony akril előállításához;
 • vízálló 1 csiszolópapír;
 • csavarhúzó, fogó, fogó;
 • fúró vagy csiszológép, hajszárító;
 • kesztyű és légzőkészülék;
 • gitt kést, gitt.

Önmagában a folyékony akril kevéssé szaga, de a felület tisztítására és zsírtalanítására szolgáló eszközök képesek agresszív illékony anyagokat kibocsátani. Ezért jobb, ha megvédi magát és légzőkészüléket használ a munkavégzés során.

Az akril alkalmazására való felkészülés magában foglalja a helyiség alapos tisztítását. Minden tárgyat ki kell venni a fürdőszobából, mossa azokat a felületeket, ahonnan valami a fürdőbe önthet. A króm csapok és zuhanyfejek védelme érdekében a káros füstök hatásait eltávolítják és kivonják a helyiségből. A mosógépet óvatosan celofánnal csomagolják.

A fürdő tisztítása és a fény kiürítése

Új bevonat alkalmazása előtt fel kell készíteni a felületet. Tisztítja a "Pemolyuks" vagy más aktív detergens segítségével. Használhat oxálsavat, ha légzésvédővel rendelkezik. A szuszpenzió elkészítésével dörzsölte a falakat, és 15 percig hagyja, majd mossa le, töltse fel a fürdőt vízzel. 20 perc múlva lemegy.

Az öntöttvas fürdő felső rétegen alkalmazzunk egy darálót és speciális szilícium-karbid lemezeket. Használhat egy elektromos fúrógépet is, melyet egy kötözőkefével használnak. Az akrilfürdőben a falakat sima és egyenletes matt felületre tisztítják. Ha a kád ón, akkor távolítsa el a rozsdásodat, és próbáljon meg nem törölni az anyagot.

A csiszoló megmunkáláshoz az 1. számú csiszolópapírt kell használni. A durva szemcsés anyag olyan mikrotömböket készíthet, amelyekbe a festék nehezen behatolható, és lerakódásgátlót képeznek.

A csiszolóanyag feldolgozása az akril tapadásának és tapadásának javítása érdekében történik. A mély repedésekkel és forgácsokkal rendelkező területeket festés előtt helyezzük el.

A felületi előkészítés minőségét zseblámpával vezérelheti - egy régi, fényes bevonattal nem szabad káprázni. Kiemelve őket, ellenőrizze az összes centimétert centiméterrel. Megtarthatja a köröm felületét - nem szabad csúsztatni és el kell érnie.

Felületi zsírtalanítás a festés előtt

A fürdőből porszívóval kell összegyűjteni a port, és alaposan zsírtalanítani kell a savas alapanyagokkal (pl. "Sanox" és "Adrilan") készült termékekkel. Alkalmazzuk őket egy új ecsettel vagy háztartási szivacsral, próbálva megmenteni egyetlen helyet sem. Ammóniát használnak a lefolyó és a túlfolyás körül.

A zsírtalanítás nagyon fontos a sikeres munkavégzéshez, mert a maradék zsír a felülethez nem tapad. Idővel ezeken a helyeken kezdődik az akril réteg hámlása.

A savas anyaggal lefedett fürdőt körülbelül másfél óráig kell állni, majd vízzel tölti fel. Ezután a fürdő felületének nagyon forrónak kell lennie. Ha ez nem következik be, add hozzá egy másik fél üveg anyagot a vízhez. Amikor a fürdőben lévő víz lehűl, leeresztik. Annak érdekében, hogy a kezét ne agresszív megoldássá ne nedvesítse, a parafát egy lánc vagy egy kötött horgászzsinór segítségével húzza ki.

Vannak speciális eszközök a felület zsírtalanítására, amelyet a folyékony akrilgyártók gyártanak. Használatuk egyszerűbb és nem igényel sok időt és energiát.

A zsírtalanítás minőségét egy vízáramlással ellenőrizheti, amely egyenletes rétegben áramlik, és nem cseppben gyűjthető össze. A tisztaságot oldószeres ruhával lehet ellenőrizni - ha alaposan megdörzsölte a felületet, akkor tiszta marad, ami azt jelenti, hogy a tisztítás sikeres volt.

Most el kell távolítanod a lefolyót és a túlcsordulást, és el kell végezned az alatta rejtett területek feldolgozását. Ha nem lehet eltávolítani őket, a túlcsordulás maszkoló szalaggal van burkolva - ez megvédi a festéket a belsejéből. A műanyag csésze a leeresztőhálóra ragasztva, egészségügyi tömítőanyag segítségével.

Alkatrészek előkészítése alkalmazásra

Az ömlesztett akril kiválasztása kívánatos az elv szerint: minél drágább, annál jobb. A frissített kádat legalább 15 évig kell működtetni, így nem szabad kipróbálni - a rossz minőségű anyagok meg tudják szüntetni az összes töltött erőfeszítést. A legismertebb márkák közül az "EcoVannu", a "YarLi" és a legnépszerűbb a Stacril és a Plastall.

A festett fürdőnek a vízcseppekből való védelme érdekében, amely kondenzátum formájában összegyűjthető, a csapot műanyag zacskóval csomagolják. A padlózat burkolólapja festéktől védett, cellofánnal vagy újsággal terjesztve a fürdő peremén.

Az oldalfal közelében lévő fal maszkoló szalaggal van lezárva. A folyékony akril kényelmes munkavégzése érdekében szükséges, hogy a helyiség hőmérséklete 24-26 ° C legyen. Ezt megelőzően az anyagokat be kell vezetni a helyiségbe, és legalább 24 órán keresztül meg kell őrizni, hogy hőmérsékletük megegyezzen a környezeti hőmérsékletével.

A munkadarab elkészítése a következő: egy keményítőt öntünk a vödörbe az alapanyaggal és körülbelül 10-12 percig fagott spatulával keverve. Ebben az esetben nem megfelelő a fúvókák, például a keverő alkalmazása. Külön figyelmet kell fordítani a tartály falaira és aljára. Mielőtt az alapot keverjük, távolítsuk el a lapokból a spatulával, és engedjük lefolyni. Nagyon pontosan be kell tartani a gyártó által meghatározott arányokat.

Annak érdekében, hogy a festék jól kevert legyen, vízfürdőben szobahőmérsékletre állítható, de nem túlmelegítve, mivel a túl meleg akril folyadékká válhat. Ez túlságosan vékony festékréteg képződéséhez, a bevonat területek sárgulásához és hámozásához vezet. A keveréket fedővel lefedjük, és aktiváljuk a keményítő tulajdonságait 15 percig.

Hogyan alkalmazzunk akrilt a fürdőbe?

Mielőtt a folyadék akrilát a fürdő leeresztése alatt felvetné kb. Fél liter kapacitást - ez feleslegessé teszi a festéket. Az anyagot ismét öt percig keverjük. Alkalmazásnál használjon tiszta, fél literes műanyag poharat.

Tegye a keveréket a fürdő oldalára, a legtávolabbi saroktól kezdve. A lassan leeresztő festék lefedi az egész felületet, és alulról gyűjti össze, ahol akár 5 milliméter réteg is lehet. Az akril egyenletes eloszlása ​​fémspatulával. A cikcak mozgások alját töltik.

A rajz vége felé a szerkezet kiegyenlített. Az eredmény felméréséhez vigye el egy zseblámpát, és ellenőrizze, hogy a teljes felület egyenletesen festett-e. Ha üregeket találunk, akkor egy spatulával a festéket alulról húzzuk le, és egy nem szakadt területre vezetünk. A munka végén a spatulával eltávolítanak nem fagyott akrilcseppeket a fürdő oldaláról.

48 óra elteltével távolíthatja el a filmet, és telepítheti a szifont és a túlfolyást. A végső száradás egy további 48 órán belül megy végbe. Ugyanakkor lehetőség nyílik a fürdő használatára.

Akril bélés: a specifikáció és a telepítés

Az akril bélés 4-6 mm vastag fürdő lábak és leeresztő lyukak nélkül. A régi felett helyezkedik el, és speciális rögzítőhab segítségével rögzíthető. A bélés telepítésekor a régi fürdõ szolgál támogatóként, ezért konfigurációjának teljesen azonosnak kell lennie. A legkisebb eltérés problémákat okoz a működés során.

Előnyei és hátrányai a telepítés

Ennek a módszernek a fő előnyei a következők:

 • a frissített termék élettartama körülbelül 15 év;
 • nem kell megszabadulni a régi fürdőtől;
 • a bélés fényes felülete nem szennyezi a piszkot és a baktériumokat;
 • Az akril réteg kopásálló.

Azonban a "legfontosabb" érvek egyike a szilárd öntöttvas alap megőrzésének vágya, mivel az ilyen fürdők gyakorlatilag sosem szabadulnak fel vagy szabadulnak fel, de nem olcsóak.

Abban az esetben, ha a régi fürdőt a falba süllyesztett oldallal szerelték fel, akkor a falba vágnia kell egy hornyot, vagy ha csempeburkolatot kell elhelyezni, akkor távolítsa el a csempefödröt vagy a szomszédos csempék sorát. Természetesen vissza kell állítanod a szoba régi szép megjelenését. Ezeknek a munkáknak a elvégzésével a fürdőkád helyreállítása kevésbé jövedelmező, mint a fürdőkád töltésének módja, különösen akkor, ha bérelsz a mestereket, és nem mindent magadnak.

Gyakran előfordul, hogy a varázsló mesterei korrigálják a bélés és a fürdő paramétereinek eltérését a hab használatával, üregekkel töltve. Ez rossz tömítést eredményez, ami a felső réteg hámlását eredményezi, repedés kialakulását.

Az akril bélés legjelentősebb hátrányai nem megfelelő telepítésnek tulajdoníthatók, de nem az anyagnak vagy a terméknek. A problémák oka lehet az alacsony minőségű tömítőanyag alkalmazása is.

Zománc, ömlesztett vagy bélés: a fürdő és személyes élmény visszaállításának módja

A fürdő helyreállítása

Az új fürdő nem olcsó. Az akril modellek ára öt ezer rubelből, öntöttvasból indul - nyolcról, a felső árszint pedig a végtelenig. Ne felejtse el hozzáadni a csere költségét: a régi fürdő lebontását; a mozdulók fizetése, hogy vegyék ki a házból; új fürdő bevezetése és felszerelése; oldalsó csempe átrendezése.

A régi fürdő frissítése átlagosan 2000-5000 rubel lesz, a fürdő méretétől, a helyreállítás típusától és az anyagtól függően, sokan választják ezt a módszert. Magam az utolsó javítás során pontosan a helyreállítást végeztem, nem pedig csere. Saját választásom az ömlesztett akrilra esett, de más módszereket is figyelembe vettem, mert mindegyiküknek vannak előnyei és hátrányai.

Tartalom:

Zománcfürdő

A legolcsóbb megoldás a fürdő új zománcozással történő bevonása. Alkalmas öntöttvas és acél fürdőkhöz. Ez a fürdőt egy ecsettel festette, egy különleges vízálló kompozícióval. A zománc segít eltávolítani az érdességet, a sárgaságot, a rozsdát, a karcolásokat, a repedéseket és a forgácsokat, de nem képes nagyobb károkat és deformálódást okozni. A zománc fontos a fürdőválasztáshoz, mivel más zománcok forró vízzel érintkezve mérgező anyagokat bocsátanak ki.

A szakember átlagosan két órával dolgozik ezzel a munkával, de a fürdő legalább további 24 órát vesz igénybe (a pontos idő függ a zománc minőségétől és a szellőzéstől a fürdőszobában), ezúttal nem használható, de jobb otthon hagyni: a fürdő kiszárad, szagú szag árad az egész lakásban.

A megújult bevonat kb. 5 évig tart, ha nem dörzsölje azt csiszoló eszközökkel, és nem befolyásolja a hatásokat, amelyekre a zománc érzékeny.

Előnyök:

 • alacsony ár;
 • egy vékony réteg, amely nem különösebben "elfogyasztja" a fürdő térfogatát;
 • a szifon felújítása során nem szükséges szétszerelni;
 • ha a csempe a kád oldalára kerül, akkor azt sem kell leszerelni.

hátránya:

 • alacsony szilárdság;
 • foltok lehetnek a keféből, ha nem szakszerűek;
 • sokáig szárad;
 • éles szag a munka és a szárítás idején;
 • nem távolítja el a nagy károkat;
 • viszonylag alacsony lefedettség.

Akril bélés "fürdő a fürdőben"

Ahelyett, hogy egy régi bevonaton dolgoznánk, egy új műanyag vödröt egyszerűen behelyezzük a fürdőbe, megismételve annak alakját. Egy speciális habra van szerelve, és új fürdőt lát. Azonban sok "de":

Először is, ez a módszer nem alkalmas acél fürdők és fürdők készült vékony vas, mert hajlítani. Bár ez a mozgás lehetetlenné válik a szem számára észrevehetően, nagymértékben csökkenti a bélés élettartamát: elhagyja vagy mikrotömbölyödik, amelyben víz esik, ott stagnál és kellemetlen szagot kezd.

Másodszor, ha van egy régi szovjet fürdő, akkor valószínűleg egyenetlen és nem szabványos méretű, így a bélés egyszerűen nem illik. Vagy ugyanaz lesz a probléma, mint a fenti bekezdésben.

Harmadszor, ebben az esetben egy másik elem is beletartozik: az a ragasztóhab, amely a bélést tartja. Ha alacsony a minősége, vagy vannak más kedvezőtlen tényezők, a fürdő egyszerűen megszűnik.

A bélés ragasztása és beállítása körülbelül 2 óra, és egy nap után a fürdőt vízzel töltötték. Egy nap után használhatja. Az akril nem dörzsölhető csiszolóanyagokkal. Jobb, ha nem tartalmaz éles forró vizet, és hagyja, hogy a fürdő fokozatosan felmelegedjen.

Előnyök:

 • nincs szaga a helyreállítás során;
 • a repedések, zsetonok és egyéb vizuális hibák tökéletes helyreállítása - ez szó szerint új fürdő;
 • ütésálló és meleg az érintőanyaghoz;
 • nem sárga idővel.

hátránya:

 • szerkezeti megbízhatatlanság;
 • a meghatározott élettartam körülbelül 15 év ritkán valós;
 • magas ár;
 • a szifon leszerelésére / felhelyezésére szolgáló pótdíjak szükségessége;
 • ha a fürdő a csempebe épül, akkor meg kell szétszerelni a csempe;
 • 7-8 mm vastagság "enni" a fürdő térfogatát.

Tömeges akril

Ez a módszer ugyanazt az anyagot használja, mint az akril bélés, de folyékony formában alkalmazzák, ami megoldja a fürdőbetét problémáinak nagy részét. Alkalmas minden közös kád és zuhanytálca típusára. A helyreállítás ára függ a fürdő és az anyag mérettől: az akril tartósabb, gyorsan szárad és a nyugati gyártók magasabb árat kapnak.

A mester kb. Két órát dolgozik: felkészíti a fürdőt, majd az oldalról öntse a kompozíciót. Az akril lefolyik, egy vékony, egységes réteget alkotva. Ha az akril gyorsan szárad, akkor 16 óra múlva használhatja a fürdőszobát, más típusú akril 24-48 órán keresztül.

Előnyök:

 • ütésállóság;
 • átlagár;
 • magas szintű helyreállítás;
 • magas élettartam 15-20 év;
 • meleg az érintő bevonat;
 • nincs szükség semmire szétszerelni: sem süllyedés, sem cserép;
 • nem szaga;
 • nem sárga idővel.

hátránya:

 • a gondatlan munkafelület egyenetlen lehet;
 • ha a fürdő eredetileg deformálódott, az akril megismétli ezt a formát, de nem távolítja el.

Személyes tapasztalat

Amint az a fenti összehasonlításból látható, a folyékony akril számos előnnyel jár. A fürdésemhez az anyagi Stacril szabványt választottam, de a Plastall szabvány anyagával visszaállítottam a fürdőt, mondván, hogy nincs különbség köztük. Fürdő 1,5 méter hosszú, fizettem 3,600 rubelt. Garancia - 3 év.

24 órán át kiszáradtam a fürdõm, de a mester nagyra értékelte a levegõ levegõjét és hõmérsékletét, és 20 órán keresztül hagyta használni. És ez történt. Miközben a fürdő szárításra került, fontos volt, hogy ne engedje, hogy a vízcseppek és a porrészecskék leesnek rajta, ezért a javítás befejezése után jobb a kád helyreállítása.

Szárítás után a bevonatot a varázsló utasításainak megfelelően kellett finomítani (a továbbiakban nem okozott): a kád és a kád kádja alatt felhalmozódott festékszivárgások késsel és enyhén csiszolva kellett őket levágni. A lefolyó területén végeztük, de az oldalán féltünk a bevonatok károsodásától. Most már a fürdõ nem néz ki nagyon finom, de nem látsz felülrõl.

A cég honlapján olvasható, hogy nincs szükség a lecsapolás szétszerelésére. Már eltávolítottuk a javítással és cserével kapcsolatban, ezért nem tudom megerősíteni ezt az információt.

A fürdõ most újnak látszik, fényes és még mindig meleg érintésre. Az összes hibát (érdesség, virágzás, elmosódottság) biztonságosan elrejtik egy akril réteg alatt. Azt is tetszett, hogy az akril helyettesíti a fürdőszobát és a csempe közötti oldalt - nem volt szükség a ragasztó ragasztására. A mínuszokból: a töltés nem teljesen simán történik, és ha alaposan megnézed, láthatod, hogy a fürdő kissé dombos. Azt hiszem, ez minőségi probléma, nem anyag.

Ajánlások az ápolásra, amit a mester adott nekem:

 • Ne kapcsolja be azonnal a forró vizet, meleg vízzel kezdje, különben a fürdő hőmérsékletváltozása miatt esetleg megreped.
 • Ne tegye be a fürdõtárgyakat, amelyek megkarcolhatják: az akril ellenáll a hatásnak, de nem karcolás. És a fém edények nem csak karcolják meg a bevonatot, hanem foltokat is hagynak.
 • Ne áztassa az instabil festékkel festett ruhadarabokat, és ne ürítse ki a folyadékokat festékmaradványokkal.
 • Ne mossa le csiszolóanyagokkal és kemény szivacsokkal.
 • Ne mossa le az oxálsav tartalmú fürdő vegyi anyagokat, hogy elkerülje az akril sötétedését és károsodását: a mester azt tanácsolta, hogy hétköznapi tündér vagy szappanos vizet használjon, és távolítsa el a komplex foltokat Pemolux típusú termék alkalmazásával legfeljebb 5 percig. Ha a csapokat kémiai úton mosom vagy mosson valamit a medencében, alaposan öblítse le a fürdőt, hogy a termék ne maradjon a felszínen.

Hat hónap telt el - a repülés normális: a fürdõ frissnek látszik, és nem nehéz gondoskodni róla!

Milyen jobb módja a fürdő helyreállítása: akril vagy zománc?

Általánosságban elmondható, hogy a fürdőszoba javításának folyamata nem annyira bonyolult, a szoba kicsi, és a falakat új olasz csempével helyezték el, és mindent megtettek. De nem, hogy ez a ház már elég öreg, és alaposabb felújítást igényel, mondja a régi és kopott vízvezeték, és különösen - a fürdő. Idővel elveszíti színét, teljesen vonzóvá válik, és nem illeszkedik a szoba új belsejébe. Természetesen, ha az eszközökkel megoldja ezt a problémát, nagyon egyszerű, csak a legközelebbi szaniter boltba kell mennie, válasszon egy megfelelő fürdőt, és mindent megtett. És ha nincs ilyen pénz, vagy egyszerűen nincs vágy, hogy pénzt költsön, akkor továbbra is meg kell tennie a helyreállítást, vagy hogy szakemberektől rendelje el ezt a szolgáltatást. Kétféle helyreállítás létezik: zománc vagy akril, ezért részletesebb ismereteket kell szereznünk annak érdekében, hogy a megfelelő választás legyen.

Zománc bevonat

Ezzel az anyaggal önmagában elvégezheti a helyreállítást, csak meg kell ismerkednie az anyag sajátosságaival és a munka szakaszaihoz. Ez az információ akkor lesz szükség, amikor egy személy észreveszi, hogy a régi fürdőszobai burkolat leválik, a zománc már nem ragyog, elvesztette a színét, bizonyos helyeken repedések keletkeztek, és néha rozsda észrevehető.

Megjegyzendő, hogy nem minden fürdők helyreállnak, és kezdetben a szakértők tanácsot adnak a bevonat állapotának felmérésére. Két lehetőség közül választhat:

 1. Ha a bevonat durva, repedések vagy forgácsok jelennek meg rajta, a csillogás és a szín elvész, vagy vörös foltokká válik, akkor ez nem oldja meg a régi vízvezetéket, helyreállítható és új zománc borítja.
 2. Ha nagy a repedések és a károsodások a bozót esetében, akkor a leeresztő szakaszban vannak lyukak, és a csővezeték új elemei egyszerűen nem illenek bele az átmérőhöz, akkor a helyreállításnak nincs értelme. Ilyen helyzetben új fürdőt kell vásárolnia.

By the way, sok ember úgy véli, hogy egy új bevonat nem lehet opció egyáltalán, és minden helyzetben meg kell fürödni más vízvezeték. Annak megértéséhez, hogy a helyreállítás szükséges-e, költségszámításokat kell elvégezni. Tehát a zománc vásárlása és a szakemberek által fizetett szolgáltatások költsége 2-3 ezer rubelt fog fizetni, és az új fürdő megvásárlása a telepítési szolgáltatásokért fizetendő összeg legalább 10-15 ezerrel fog kerülni. Semmi értelme sem vitatkozni, a helyreállítás valóban segít pénzt megtakarítani, és ha mindent megtesz, akkor a vízvezeték-berendezések felújítása 300-400 rubelt és néhány órás szabad időt fog fizetni.

Új vízvezeték vásárlásakor nem csak a telepítést, hanem a régi szerkezet szállítását és leszerelését is meg kell fizetnie. A fürdőkészülék beépítésének jellemzői miatt valószínűleg cserélni kell a csempéket, új csöveket kell telepítenie, és ez időt és pénzt is igénybe vesz.

Zománcozás jellemzői

Nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen zománcozás önmagában nem lehetséges, mint a termelési körülmények között. A vállalkozásoknál mindez több olyan szakaszban történik, amelyek a házban lehetetlenek:

 • Eleinte az öntöttvas fürdõ nagyon forró, hogy az anyag pirosra forduljon;
 • Ezt követően a tálca belső felületét egyenletes porszórással borítják be porlasztásos technológiával;
 • Ha magas hőmérsékletnek van kitéve, a por elolvad és elterjed, ezzel zománc bevonatot biztosítva a fürdőszobában.

És amikor a gyári zománc 15-20 éves szavatossági időtartamot kapott, és a test még mindig ép, és nagyon hosszú ideig használható, akkor a tulajdonosok úgy döntenek, hogy zománcozni fogják magukat. Természetesen ez a lehetőség valószínűtlen, hogy akár 20 évig is szolgálhat, de néhány évig a fürdő szebb és megbízhatóbb lesz.

A fürdő helyreállításának egész folyamata több szakaszból áll:

 1. Először meg kell tisztítani a tál felületét mechanikusan.
 2. Miután ezt a fürdőt speciális eszközzel zsírtalanították.
 3. A harmadik lépésben a zsírtalanítószert eltávolítjuk.
 4. Ezután egy különálló zománc első réteget (alapozó) alkalmaznak a bevonatra.
 5. Ezután egy második zománcréteget kell alkalmazni.

Különböző módok a fürdőszoba zománcozására

Ma már csak háromféleképpen lehet visszaállítani a fürdő zománcozásával:

 1. Vegyél anyagot és öntse be a tésztát ecsettel.
 2. Rendelje meg a kézművesek szolgáltatásait, akik az ecsetet is használják.
 3. Olyan vállalati alkalmazottak vonzása, akik a fürdőket zománcozott permetezéssel helyreállítják.

Mindezen módszerek közül közel azonos munkamenetek:

 1. Először ki kell venni a régi bevonatot a tálból. Ehhez használjon szivacsot vagy kefét, valamint egy speciális por, mint a "Pemolyuksa" (a legfontosabb dolog az, hogy nem kell klór a kompozícióban). A porfelület fölött csiszoló kővel kezeljük. Ezután le kell mosni a maradványokat a kőből és a tisztítószerből.
 2. A következő lépés az összes szabálytalanság és rozsda eltávolítása. Ezután a felületet zsírtalanítani kell.
 3. Töltse fel a tálat forró vízzel és hagyja 10 percig, majd a folyadékot leöblítik, és a fürdőt törlőruhával tisztítják (szöszmentes). Ennek eredményeképpen sima, enyhén matt fürdőt kell kiderítenie.
 4. Ezután fel kell készíteni a keményítőre és a zománcra épülő keveréket.
 5. Ebben a szakaszban a tálat az első anyagréteget (alapozó) borítják, majd szárazra hagyják.

 1. A munka utolsó szakasza a zománc második rétegének egységes alkalmazása lesz.

Mindezen manipulációk után az eljárás teljesnek tekinthető, 3-4 órát vesz igénybe.

Helyes helyreállítási tippek

Először úgy tűnik, hogy az egész eljárás meglehetősen egyszerű, és mindenki képes kezelni. Ezenkívül a zománcozásnál részletes útmutatás található a munka elvégzéséhez. A valóságban sok finomság van, amelyeket figyelembe kell venni a folyamatban:

 • Ne hagyja figyelmen kívül a felület zsírtalanítását, különben nem fog működni annak érdekében, hogy a tálat az új zománc jó tapadása biztosítsa;
 • Ha az összes munkát önállóan végezzük, akkor speciális súroló kő vagy vízálló csiszolópapírt kell készíteni, és fokozatosan eltávolítjuk a régi zománcot. Ez az eljárás sok időt és idegrendszert igényel, ezért türelmesnek is kell lennie;
 • Ha a zománcot ecsettel viszi fel, akkor különösen óvatosnak kell lenni, mert a felület simasága nemcsak a kényelmet, hanem a vízvezeték élettartamát is befolyásolja. A legjobb a lapos ecset használata természetes szálból;
 • Az első rétegre kevesebb mint fél edényt kell tölteni zománccal;
 • A második réteg alkalmazása előtt hagyja a fürdőt 10-15 percig száradni;
 • Nem lehet előkészíteni a keveréket szemmel, így minden kiváló minőségű lesz, ezért minden javasolt aránynak szigorú betartása szükséges;
 • A zománcozás során elkerülni kell a különböző buborékokat és foltokat, különben a bevonat feltörni és lehámozni.

Hogyan törődjünk a fürdőszobával zománcozás után

Miután a vízvezeték új zománcot kapott, szükséges néhány ajánlást követni a felhasználáshoz, ami segíteni fogja az élettartam meghosszabbítását:

 • A fürdő tisztaságának megőrzése érdekében nem szükséges erőteljes szerszámokat használni a fehérítőben;
 • Ne használja a vegyi anyagok savakon alapuló vegyi anyagait;
 • A legjobb, ha mosóporokat vagy mosogatószereket használnak, és puha ruhával vagy szivaccsal alkalmazzuk;
 • Különböző lakkok, beleértve a hajápoló termékeket is ki kell zárni a tálba való belekerüléshez;
 • A fürdőben való mosásnál ne használjon fehérítőt.

Összefoglalva, azt mondhatjuk, hogy a zománcozás jó módja annak, hogy helyreállítsuk a fürdőt, amit önmagad megtehetsz, és egyúttal sok pénzt takaríthatsz meg. De szem előtt kell tartani, hogy az ilyen munkák elvégzésének tapasztalata nélkül minden nagyon nehéz lesz, különösen a régi zománc eltávolítása. Fennáll annak a veszélye is, hogy rossz minőségű eredmények vannak.

Akril alkalmazás

 • A módszer meglehetősen egyszerű, így a helyreállítás kézzel történhet. Ez a megoldás lehetővé teszi az akár nagyon régi öntöttvas fürdők frissítését is, és ez 80% -kal olcsóbb lesz, mint az új vízvezeték;
 • Az akril használata visszaállítja az élettartamot, még a fürdő színét is elveszti, az anyag visszatükrözi a ragyogást és a simaságot. Érdemes megjegyezni, hogy az ideális simaság ellenére a felület nem lesz csúszós;
 • Ezenkívül elegendő az akril vigyázása, ezért különféle vegyi eszközöket lehet használni, amelyek nem okoznak ártalmat az anyagnak;
 • A folyékony akril kiváló hangszigetelést biztosít, így a vízgyűjtés vagy a zuhanyzás csendes lesz, és senkit sem fog bántani;
 • Az akril bevonat növeli a szigetelést, a víz hosszú ideig tartja a vízhőmérsékletet. Összehasonlításképpen akár öntöttvas változatot is készíthet, amely 3 percenként 1 fokot veszít, de akár 30 percig is eltarthat, hogy a víz lehűlhessen egy akril fürdőben;
 • Az anyagot 4-6 mm-es rétegben alkalmazzák, az akril megtölt minden repedést, forgácsot és egyéb károkat. A formatervezésnek számos előnye van, nem csak fehér színben, hanem más lehetőségeket is választhat.

A módszer hátrányai

A folyékony akril használata nem mindig csak előnyös, mert az anyagnak saját hátrányai vannak:

 • A helyreállítási technológiát nagyon szigorúan kell elvégezni. A legkisebb hiba miatt a bevonat nem lesz tartós, és gyorsan megsérül;
 • Ha az ilyen munkát először végzik el, jobb, ha legalább egy felügyelő és tanácsadó szakembert meghívnak;
 • A folyékony akril bizonyos típusai mérgező anyagokat tartalmaznak a kompozícióban, így a munkát átfogó és gumikesztyűvel kell elvégezni;
 • Ha a fürdő felszínén elég erős károsodások vannak, az akril nem fog megbirkózni velük, előzetes restaurációt kell végezni;
 • Az anyag nagyon hosszú ideig megszárad, 3-4 napig is eltarthat;
 • Ha a folyékony akril nem megfelelően van felhordva, nagyon nehéz lesz eltávolítani a felületről.

Akril restaurációs technológia

Fedje le a fürdő folyékony akril egy pattanás. Mielőtt elkezdené a helyreállítást, győződjön meg arról, hogy elkészíti a tál felületét a helyreállításhoz.

 1. Először, a felületet porjal kell tisztítani, majd azonnal csiszoló kővel vagy más kemény anyaggal kell tisztítani a vízvezeték felületének tisztításához. Ha van egy chip a tálban, akkor tisztítani kell, amíg fémes csillogás nem fog megjelenni.
 2. A régi bevonat eltávolítása után a fürdőt forró vízzel óvatosan leöblítik. Minden maradék port és csiszolóközt el kell távolítani.
 3. A fürdő felületének nem csak tisztának, hanem száraznak is lennie kell. Ehhez egy épületszárítót kell használni, és a kis tárgyakat egy hagyományos porszívóval kell eltávolítani.

Amint már említettük, hosszú ideig akrilot szárítunk, és ebben az időben meg kell védeni a vizet. A tusoló permetezőt a mosogatóba kell helyezni, vagy bármilyen tartályba kell helyezni, és a keverőt műanyag zacskóval kell feltekerni.

A felső és az alsó lefolyó jobb lesz csavarni, és minden lyuk alatt kis tartályt kell felhelyezni a felesleges folyékony akril számára.

Hogyan kell elkészíteni az anyagot a helyreállításhoz?

Valójában a folyékony akril készítése egyszerű. Először ki kell önteni a keményítőt a tartályba az alappal és alaposan keverni kell 10 percig. Ha a két összetevő nem keverik megfelelően, akkor a felújított felületen meg nem jelenő foltok jelennek meg. Jobb, ha nem használsz keverőt erre a célra, mert az eszköz nem fog megbirkózni az akril keverésével, amely a vödör falán telepedett le.

A kapott keveréket kis áramlásra kell önteni a fürdő oldalán. Ha az anyag eléri a tál felét, akkor a tartályt akrilnel kell mozgatni a kerület mentén, és egyenletesen öntse a fürdőbe. Ne állítson meg mindaddig, amíg az akril nem takarja le a tálca egész területét.

Az eljárás során nincs sagging és foltosodás, nincs értelme kiegyenlíteni. Az ecset használata azonban csak káros hatással lehet a fürdő felületének simaságára és homályosságára.

Azok a felhasználók is, akik ilyen típusú vízvezeték helyreállításával foglalkoznak, aggodalmukat fejezi ki a fürdő használatának kérdésével kapcsolatban. A kemény felület kb. 24 óra alatt lesz, de ahhoz, hogy teljesen megszáradjon, az akrilnek 2-4 napra van szüksége. Ez az idő közvetlenül függ a szobai levegő hőmérsékletétől és az anyagtól. A szakértők szerint a nagyon gyorsan száradó anyag nem lehet nagyon erős.

Népszerű folyékony akril gyártók

Mindegyik vállalat egyedi összetevőt állít elő különböző anyagokkal a kompozícióban. Egyes gyártók akrilt használnak, a többi - metil-metakrilsavat. Szintén különböző mennyiségben adjunk hozzá más anyagokat: sztirol, poliuretán, epoxigyanta. A legnagyszerűbb folyékony akrilgyártó márkák a következők:

Eleinte a "Stacrip" cég megjelent a folyékony akril piacon, 2004-ben történt. Az anyag a vízvezeték-feldolgozás során vastag réteg akrilból áll, ami lehetővé teszi a repedések, forgácsok és egyéb károk teljes kiküszöbölését.

Az Eco-Bath cég nemrégiben elindította termékeit, de magas színvonalának köszönhetően már népszerűvé vált. Az akril sima réteget helyez a felületen, miközben buborékok és szivárgások nem keletkeznek. Az anyag megmunkálásakor könnyen keverhető, nincs éles aroma. Már 36 órán belül a fürdő kiszárad, és használatra kész.

A "Plastall" cég a közelmúltban megjelent a piacon, és képes volt figyelembe venni a versenytársak összes hiányosságát. A cég termékeivel az öntési eljárás nagyon óvatosan zajlik. Bevonás vagy szárítás után buborékok nem jelennek meg. Továbbá nincs kellemetlen szag.