Legfontosabb > Tervezés

Hogyan szereljünk be egy fürdőszobába egy műanyag sarokot a saját kezünkkel?

Fürdőszoba - egy komplex mikroklímájú szoba, igényes a befejező anyagok javításában. A megnövekedett páratartalom, az elégtelen levegőztetés és a hőmérséklet változások a kopás gyorsabb kopását eredményezik.

Ezért a folyamat során fontos, hogy minden rést és ízületet elkülönítsenek a nedvesség behatolásától. A legveszélyeztetettebb pont, amely gyakran nedvességet, kellemetlen szagokat vagy penészedést okoz, a mosó tartály és a fal közötti rés. A probléma megoldása érdekében a tapasztalt kézművesek ajánlják a fürdőszobához speciális sarkokat, amelyek megbízhatóan védenek a szivárgás ellen.

A sarkok típusai

A fürdőszoba műanyag sarkai, amelyeket más néven süllyesztettek is, gyakorlatiasak és olcsóak a mosó tartály és a fal közötti rések kiküszöbölésére a falak egyenetlensége, a méretbeli eltérések vagy az egészségügyi berendezések beépítési technológiájának megsértése miatt.

A műanyag oldal polivinil-kloridból készül, 3-6 cm széles és 1,8-3 m hosszú sarok formájában. A műanyagból készült szegélyek könnyedén rögzíthetők a saját kezével szilikon tömítőanyaggal vagy folyékony szögekkel. A következő típusú határok léteznek:

 • Belső sarkok a fürdőben. Ezek műanyag határok sarok formájában, amelyek rögzítettek a burkolat alatt a falak csempe, majd telepítve a oldalán a fürdő. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy megbízhatóan elkülönítse a csészét a tál és a fal között a víz bejutásától.

Figyelj! Válassza ki, milyen típusú műanyag borda alkalmas a vízszigetelés a közös, szüksége van, a jellemzői alapján a helyzet. Ha a fal és a régi fürdőszoba közötti csatlakozást szeretné lezárni, akkor jobb az öntapadós oldal felszerelése, és a tartósabb kompozitok tökéletesek az új vízvezeték szerelvényekhez.

A sarkok érdemei

A tál és a fal közötti csatlakozások tömítésére szolgáló speciális szerszámok megjelenése előtt a kézművesek rögtönzött eszközökkel próbálták elszigetelni őket nedvességálló cement vagy sűrített olajfesték segítségével. De az ilyen intézkedések hatása ideiglenes volt, a szakadékot rendszeresen meg kellett volna tölteni. A műanyag fürdőszobai sarkok hatékony megoldást jelentenek a keletkező résbe áramló víz problémájára. A következő előnyökkel rendelkeznek:

 1. Egyszerű telepítés. A fürdőkádban lévő műanyag sarkokat saját kezével rögzítheti az egészségügyi berendezések telepítésének bármely fázisában, mivel folyékony körmökkel vagy tömítőanyaggal vannak felszerelve, anélkül, hogy a falba lyukak lennének.

Fontos! A fal és a tartály közötti mosás megfelelő lezárásához a fürdőszoba megfelelő sarkát kell kiválasztania. Annak érdekében, hogy biztosítsa a kopogás elleni védekezést a víz kiszivárgása vagy fröccsenése közben, az oldal szélessége 2-4 cm-rel szélesebb legyen, mint a rés szélessége.

Egy sarok behelyezése egy új fürdőbe

Új fürdő beszerelése után jobb, ha nem kezdjük használni, amíg a csésze és a fal közötti csatlakozás le van zárva. Ahhoz, hogy megakadályozza a víz bejutását ebbe a résbe, használhatunk műanyag sarkokat a kádra vagy öntapadós vízszigetelő szalagra. Ehhez plasztikus lefutókra van szükség a vízvezeték felszerelésének, tömítőanyagának, antiszeptikus anyagának, moláris ragasztószalagjának, sörétes és szúrófűrészének vagy kézi fűrészének a lökhárítók fűrészeléséhez. A telepítés ebben a sorrendben történik:

 • A fürdőkád oldalát a fal mellett szomszédos vízzel és szivacsokkal tisztítják szennyeződéstől és portól.
 • A fal magasságától megegyező távolságot kell mérni a fürdő oldalán, majd ehhez a sérüléshez moláris ragasztószalagot kell rögzíteni, hogy megvédje a falburkolatot a szennyeződéstől.

Vegyük figyelembe, hogy a 90 fokos szög alakú műanyag határok legfeljebb 1-2 évig szolgálnak, mivel ez az építési folyadék miatt felhalmozódik bennük, ami a penész terjedését okozza. Idővel a sarok sötét virágzá válik, a rossz higiénia, a kellemetlen szag oka. Egy ideje lehet megszabadulni a formától a fertőtlenítőszerektől, de végül le kell cserélni a járdaszegélyt.

A kerékpánt felszerelése a régi fürdőre

A fürdő hosszú, intenzív működése során fokozatosan elhasználódik a fal és az eszköz közötti kötés vízszigetelése. A fürdőkád műanyag sarkai kiválóan alkalmasak a rés újracsatlakozására, mivel nem igénylik a falburkolat lebontását, és a beépítés nem rontja el a díszítő bevonatot. Ebben az esetben az oldal felszerelése ebben a sorrendben történik:

 1. Először lebontották a régi járdákat. Az eltávolításhoz használjon spatulát vagy kést.

Tapasztalt kézművesek azt állítják, hogy a fürdőszoba műanyag sarkai alkalmasak akril fürdők számára, valamint ha a falak ugyanabból az anyagból készült panelekből készülnek. A PVC szegélyek rögzítése a kerámia burkolatokhoz átmeneti megoldás, amely legfeljebb 2-3 évig tart.

Hogyan kell ragasztani a járdát a fürdőben: a telepítési szabályok elemzése és a telepítési utasítások

Az egészségügyi berendezések értékesítésének statisztikája azt sugallja, hogy míg a fürdőszobák elrendezése során a felhasználók inkább fürdők. Kedvezőbbek, könnyebben telepíthetők, bár nem védik az épületszerkezeteket a nedvességtől, például a zárt zuhanyzókból vagy a hidroboxokból.

Ebben az esetben a nedvesség problémájának megoldása főként arra a kérdésre korlátozódik, hogy milyen anyagot és hogyan kell ragasztani a kádat a fürdőbe a megbízható vízszigetelés biztosítása érdekében.

Kiválasztás a járdára

Csak nem tudják lezárni az ízületet a fürdőszoba és a fal között - szokásos cement-gittet használnak, vagy ragasztanak műanyag sarkokat egy konyhaszekrényhez.

De kifejezetten ezekre a célokra tervezték:

 • Rugalmas ragasztószalag. Ezt ideiglenesen (egy vagy két évig) védik a nedvességtől;
 • Műanyag sarok. Olyan sokkal tartósabb szolgáltatásra tervezték, amely könnyen cserélhető, ha szükséges - a szoba felújításakor, a fürdő megváltoztatásakor vagy a termék sárgulása miatt.
 • Kerámia vagy természetes kőből készült határ. A legköltségesebb megoldás jó javításra szolgál, megbízható vízszigetelésként szolgál.

A fenti termékek mellett gyakran használnak habos vagy polisztirol habból készült határokat. Mivel azonban nem nedvességállóak, és nem a fürdők oldalára történő beépítésre szánják őket, nincs értelme tovább vizsgálni.

1. opció. Műanyag sarok a nedvesség védelmére

A falak és a fürdőszoba közötti csuklócsatlakozás a legpraktikusabb megoldás a műanyag járda. A termék élettartama nem túl hosszú, de ezt könnyen ellensúlyozza az a tény, hogy olcsó, könnyen telepíthető és leszerelhető.

Illeszkedhet a csempe és alatta. Az értékesítés során számos lehetőség áll rendelkezésre, különböző méretekkel, kötőelemekkel, bármilyen színnel és árnyalattal.

2. opció. Kerámia elemek kerete

A fürdőszoba kerámia sarkát gyakran csempével vagy külön-külön vásárolják meg - széles skálájuk jellemzi. Ez a határ megbízhatóan elszigeteli az ízületek szivárgását, hosszú élettartammal rendelkezik.

A kerámia határok előnyei közül a következőket jegyezheti külön:

 • a sárgulás ellenére;
 • nagy mechanikai szilárdság;
 • vegyi ellenálló képesség a mosószerekhez.

Lehetetlen kihagyni a kő - márvány, gránit figyelmét és határait. Ezeket akkor használják, ha korábban már használják ezt az anyagot a belső térben, például fürdőkád, mosdó vagy díszítő betét készítéséhez, amikor a falak felé néznek.

3. opció. Rugalmas szalag az ízületek szigeteléséhez

A szalag öntapadó elem a legegyszerűbb módja annak, hogy megóvja a fürdő mögötti helyet a szivárgásoktól. Ez egy polietilén szalag belső ragasztóval, amely védő réteggel van bevonva.

A szalag sarka nem áterzi a vizet, és képes kitartani a dinamikus terhelést a bővítés és a tömörítés során.

Az ilyen elem ideiglenes intézkedésnek tekinthető, amely előbb-utóbb cseréhez lesz szükség, mivel a ragasztókészítményre alkalmazott rétegek nem nagyon jó minőségűek. Ezenkívül a beépítéssel nehéz a sarkoknál a megfelelő ízületek elérése.

Általános szabályok a süllyesztési sarok számára

Bármilyen anyagot választanak a fal és a fal közötti ízületek tömítéséhez, van néhány alapvető formai részlet. Nélkülük, alig lehet sikeresen befejezni a telepítést és biztosítani a kiváló minőségű tömítést.

Felület előkészítése a telepítéshez

Függetlenül attól, hogy mikor és milyen fürdőszobai sarokból áll, gondosan elő kell készíteni a felületet: tisztítsa meg és zsírtalanítsa. Ezeknek a készítményeknek a használata nélkül nehéz lesz megbízhatóan beállítani a járókeretet a fal- és fürdőfelületekkel.

Először is tisztítsa meg a fürdő oldalát, távolítsa el a port, a szappanokat és a gombákat. Használhatja ezt a folyékony mosószert, szódát. Az asztali ecet vagy speciális vegyi anyagok segítenek a gombás kolóniák leküzdésében.

Zsírozza fel a felületet szóda vagy savalapú termékekkel (az anyagtól függően). A műanyag kanyarban jobb a fehér szellem vagy a benzin használata - nem oldja fel a műanyagot. Ezután a felületet vízzel mossuk és megszárítjuk.

Ettől a ponttól kezdve nem érheti meg a kezét. Minden munkát gumi kesztyűben végezzünk, és csak tiszta szivaccsal vagy súrolószerrel - a zsírt nem szabad megengedni a kezelendő felületre.

Ragasztószer alkalmazása

Ha a fürdőszoba és a fal közötti rés nagy, akkor azt meg kell javítani, mielőtt maga a gát magába foglalná. Ehhez nedvesítse fel a felületet vízzel, és nagyvonalúan töltse fel vízálló habra.

Annak érdekében, hogy ne foltolja azt a területet, amelyen a járdát lefektetik, maszkoló szalaggal védett. A hab felhordása után kissé megszórjuk vízzel, és egy napig hagyjuk, amíg meg nem erősödik. Ezután a felesleges anyagot éles késsel vágják le, és eltávolítják a szalagot.

Ha a kádat a fürdőbe rakja, ha nem öntapadó szalag (bár erősíthető), használjon folyékony szöget, szilikont vagy poliuretán habot. A fő dolog, hogy a ragasztóanyag nedvességálló, mert gyakran érintkezik a vízzel.

Szilikon tömítőanyagot használnak a rések és az ízületek vízszigetelésére. A legjobb, ha fertőzésgátló és fungicid hatású adalék anyagot használnak, amely ellenállhat a gomba ellen.

Akváriumokhoz használható tömítőanyagot használhatunk - ez a leginkább vízálló, nem öntött forma, viszonylag olcsó, és jól tapad a felülethez, mert még több száz literes tartályok előállítására is alkalmas.

A ragasztó alkalmazása előtt meg kell mérni a területet, meg kell vágni a kívánt méretű határoló elemeket, és fel kell ragasztani a telepítési helyre. Csak akkor, ha az ízületek és a méretek egymáshoz közelednek, ideális esetben egy sarok egy töredékét lehet ragasztani.

A ragasztót olyan módon alkalmazzuk, hogy egy vékony réteggel kitöltse a járda és a felületek közötti teljes térséget. A ragasztónak meg kell töltenie az összes szabálytalanságot - a burkolat vagy a műanyag burkolat ízületeinek behúzása.

Különös figyelmet fordítanak a sarkokra. Távolítsa el a felesleges szert és a ragasztó felületét egy gumi spatulával szintelje ki. Átlagosan egy fürdő körülbelül egy henger szilikon tömítőanyagot tartalmaz. De ha nagy hézagok és hornyok vannak, akkor kettő is használható.

Műanyag sark felszerelése

A sarok elhelyezését a sarkon indítja el. Egy bizonyos méretű elemet levágnak, a szöget 45 ° -ban levágják a test és a fémfűrész segítségével. A következő szegmenst azonnal felkészítheti és ellenőrizni tudja az ízületek helyességét és a szűk keresztmetszetet a felületen.

Ha a fürdőszoba és a fal közötti helyet korábban habbal töltötték, akkor bizonyos helyeken megzavarhatja a járda szabad illeszkedését. Ebben az esetben le kell vágni.

Tartsa a járdaszegélyt a kádban, ragassza fel rá a ragasztót (2 mm-rel magasabbra) a falon. Ugyanez a padló alján, a fürdő oldalán 2 mm alatt van. Ez a korlátozás nem teszi lehetővé a szilikon számára, hogy megfestesse a felületeket.

Ezután "folyékony körmöket" vagy összeszerelő habot helyeznek a telephelyre, és a sarokban több helyre nyomják.

Hosszú szakaszokon jobb kezelni négy kézzel. A sarkának vége, amely csupasz vágással végződik, lehajolhat, előmelegítheti meleg vízben, és ragasztóval rögzítheti.

Mielőtt a műanyag gátat a régi fürdő és a fal összekötő vonala mentén elhelyezné, töltse ki a rést, ha ott van.

A vízvezeték és a fal közötti rés kiküszöbölése után biztonságosan folytathatja a műanyag gurítás telepítését.

A határcsatlakozásoknál egy további szilikonos réteg tisztán alkalmazható és vár a polimerizációra. A szilikon tömítéssel végzett munkát +5 ° C és +40 ° C közötti hőmérsékleten végezzük. Az edzés 24-48 órán belül megy végbe.

Kerámia járda felszerelése

Annak ellenére, hogy sokan megijednek a csempézés bonyolultságától, ha akarja, akkor még mindig szakemberek nélkül végezheti el, és elvégezheti a telepítést. Miután tanulmányozta azt a tudnivalót, hogy miként lehet kerámia járdát kialakítani a fürdőszobában és folytatni a telepítést, meg fogod érteni, hogy ebben a kérdésben nincs semmi bonyolult.

Amire szüksége van a stylinghez

A kerámia szegélyek felhelyezése a burkolólapokon nem különbözik attól a műveletektől, amikor más területekről van szó. A burkolat tetején levő sarok "folyékony körömre" van felszerelve, maga a folyamat nagyon hasonlít egy műanyag termék beszereléséhez.

Mielőtt elkezdi, kiszámítja és megvásárolja az anyagot. Mivel a csempe csiszolása megszakadhat, a szükségesnél valamivel többet kell tennie. Az egyenes szakaszokon kívül sarkok és dugók is szükségesek.

A telepítéshez vízálló csempe ragasztót, tömítőanyagot, habarcsot kell készíteni. A szerszámokból egy speciális pisztoly alkalmazható hab, habarcs, simító és bolgár alkalmazására.

Phased job leírás

A kerámia gerendát a falak felé - más szavakkal "a csempe alatt" lehet egymásra rakni. Ebben az esetben a következő sor csempék megbotlik, miután lefektetett a sarkot, és először a legfelső sorban helyezkedik el, majd az alatta egy borda telepíthető. A pecsétet a következő sorrendben végezzük:

 1. Készítsen csempe ragasztót. Az előkészítés arányai és technikája különböző lehet minden egyes márka esetében, ezért kövesse az utasításokat.
 2. A telepítés sarkokkal kezdődik, és ezt a speciális szögelemet használja. A kerámia billet hátulján rakja fel az ilyen mennyiségű ragasztót egy spatulával, hogy kitöltse a helyet a járdaszegély alatt, és jöjjön fel egy kicsit. A felesleges ragasztót később egy spatulával távolítják el.
 3. A négyszögletes elemeket egyenletesen préselik a felületekhez, ha szükség van arra, hogy valamennyire "megfulladjanak" néhány oldalt, akkor egy gumicsapoccsal megérintik.
 4. A következő lapkát ugyanúgy kell elhelyezni. Ha kisebb méretű elemet szeretne behelyezni, akkor rögtönzött eszközök segítségével levágódik. Ez lehet csempevágó, gyémántlemezes daráló, vagy egy közönséges üvegvágó (mázzal vágják, és a csempe a vágási ponton simán megszakad). Helyezze a vágószeletet.
 5. A technológia szerint a következő napon ajánlott nedvesíteni a még nem teljesen fagyasztott határvonalat, hogy a ragasztó megfelelően megemészhessen.
 6. A bélés befejezése után, amíg a ragasztó száraz, törölje le a burkolólapokat nedves ruhával.
 7. Amikor a ragasztó a határ alá kerül, vízzáró habarcsot vagy szilikon tömítést alkalmaznak a varratokra. Miután ezt a járdát megint törölje.

A fürdőkád véletlenül leeső nehéz elemek megóvása érdekében kartonpapír dobozokkal (lehetőleg az egész felületen) borítják. Szalaggal rögzítheti őket.

Hogyan lehet ragasztani egy rugalmas szalagot?

Minden rugalmas, öntapadó határon végzett munkát 10 ° C alatti hőmérsékleten kell elvégezni. Magát a terméket nem szabad nulla hőmérsékleten tárolni. Vásárlásával figyeljen az eltarthatóságra is - a lejárt termék elveszíti ragasztási tulajdonságait.

A termék szélességét a kötés méretétől függően választjuk ki. A fürdőszoba és a fal közötti hézagok lezárásának előkészítése után a felület tisztításához és zsírtalanításához vegye ki a méretet a fürdőből, és vágja el a sarkokat 0,5-1 cm-rel hosszabb ideig, mint a kívánt hosszúság.

Az öntapadó ragasztószalaggal a fürdőköteg lezárásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. A szalag a hosszirányú vonal mentén hajlik, ami kifejezetten erre szolgál.
 2. Ragasszon rugalmas sarokba, fokozatosan távolítsa el a védőfóliát a saroktól kezdve. Azonnal távolítsa el az egész filmet nem szükséges - hosszú szalag tapad a kapura, és a ragasztó bevonat romlik. Annak érdekében, hogy az elemet jobban helyezzük el, a hosszirányú kanyar helyén sík tárgyra nyomjuk, például egy spatulával, és megpróbáljuk károsítani.
 3. A sarok elhelyezésével ismét átmegy, szorosan megnyomva a kezét a fürdő felé. Ne vasalja meg a szalagot, hogy megakadályozza a nyújtást. Egész idő alatt ellenőrizni kell az illeszkedés sűrűségét, különösen a csempe ízületek mélyítésénél.
 4. A következő szegmens is elkezd ragasztani a sarokból, átfedve az előzővel, átfedésben. Miután a második elemet biztonságosan rögzítették a teljes vonal mentén, a szalagok egymásra helyezve szét vannak vágva. Egy éles kés, a saroktól kiindulva, a késsel 45 ° -os szögben vezeti a vágást.

24 órát vesz igénybe a ragasztó rugalmas szalagon történő szárításához. Ebben az időben nem használhatja a fürdőszobát, és megengedheti, hogy a víz bejusson a járdára.

A falnak és a fürdő felületének jobb tapadásához, a fektetést követően fodrászszárral kell felmelegíteni, és a kezével egész hosszában ismét megnyomva tartja. Semmilyen körülmények között ezt nem teheti meg, különben a szalag el fog nyúlni és deformálódni fog.

A műveletek sorrendje és a beépítési technológia megtalálható a műanyag gátfutó telepítésének leírását bemutató részben - teljesen azonosak.

Hasznos videó a témában

Hogyan szereljünk be műanyag gátat:

Jó példa és néhány árnyalat rugalmas öntapadó szalag felszerelésére:

Nem számít, mennyire jól lezárt a csukló, és a lépcsőnek a fürdőre történő felszerelésének lépéseit elvégezték, még mindig fennáll a nedvesség behatolása a pórusokba vagy repedésekbe. Hogy megakadályozzuk a gomba fejlődését, amely nehéz lesz a harcban, meg kell tartanod a sarkokat, és próbáld meg nem hiányozni a megjelenését. A kezdeti szakaszban könnyű vele megbirkózni - elegendő a sarkokat időről időre törölni rendszeres asztali ecettel.

A fürdőszobai járdaszegély kiválasztása és a ragasztás módja

A legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy lezárják a fürdőszobában lévő varratokat, amelyek elkerülhetetlenül a vízvezeték és a fal között vannak, egy speciális szalagot kell ragasztani. Ez az anyag szintetikus alkatrészekből áll, költséghatékony és kényelmes.

Számos egyéb lehetőség van a fürdő ízületek tömítésére a falra rögzíthető kerámia alaplapokkal vagy műanyag termékekkel. Hogyan illeszthetjük be a kádat a járdán? Érdemes megérteni részletesebben.

A járókerék kiválasztása a rés lezárásához

A mosogató közelében lévő repedések hiánya, a tömítés nélküli fürdő csak a falak, a padló tökéletes összehangolásával, a vízvezeték-szerelés és a csempe telepítés pontos beállításával érhető el. Nem mindig reális, hogy minőségi munkát végezzen, és sok tapasztalat nélkül szinte lehetetlen. Még a csempe és kád mesterek telepítése után is gyakran vékony rés marad. Jelentősen megnövekszik a vízbefolyás, a páratartalom és a penészedés veszélye.

A varratok szigetelésére szolgáló anyagok kiválasztása nem túl nagy, az eladásra számos lehetőség van a szegélyekhez. Legnagyobb költségvetésük öntapadó szalag, annál drágábbak a kerámiából, természetes vagy mesterséges kőből készült termékek. Szükséges a megfelelő szélességméret kiválasztása. A hossz kiválasztását az ilyen ajánlások vezérlik:

 • kerámia termékek - a csempe szélessége;
 • műanyag alaplapok - az oldal hossza mentén;
 • gátlószalag - a varrás teljes hosszát.

Az elemek vagy ragasztószalag szélessége a rés méretétől függ. Ha ez utóbbi kisebb, mint 3 mm, akkor fehér varratot használhatunk a varrat lezárására. Az 5-6 mm-es lyukakat 3 cm széles, nagyobb méretű - 3-6 cm-es szegély zárt, ha a hézagok nagyok, előzetesen lezárva összeszerelő habtal vagy betonoldattal vannak lezárva, a lehető legszélesebb körben zárva.

Rugalmas öntapadó szalag

Szalagfüggöny vagy szalag - az eredeti anyag, amely lehetővé teszi az ízületek tömítését a fürdőszoba és a fal között. A szalagot önmaga összeállíthatja, erre nincs szükség különleges képességekre. Az ilyen határ hátránya viszonylagos törékenységnek (átlagos élettartam - 3 év) nevezhető, de olcsósága miatt nem lesz nehéz megváltoztatni. A szennyeződéstől és a nedvességtől való védelem mellett a korbács szalagot a helyiségnek tökéletes megjelenéséig használják - a szalag ragasztása befejezi a javítást. A szegélyléc kiválóan használható az akril fürdőkádhoz - melyet jobb választani, akkor dönthet az alakjáról (ovális, négyzet).

A fürdőben elasztikus alaplemez egy speciális műanyagból készült, különböző polimer adalékokkal. A hátoldalon folyékony butil ragasztót alkalmaznak, amelyet lefejtett fóliával borítanak. Az anyagot 3,5 méteres tekercsekben adják el, alakjában szögletes és alakos. A megadott hosszúság elég ahhoz, hogy beilleszkedjen a standard fürdőbe. Egyes gyártók alkalmaznak készleteket applikátorokkal és vágó késekkel, valamint néhány sarkon. A készítményben gömböcskéket és antiszeptikumokat és fungicid adalékanyagokat állítanak elő.

Műanyag fülek

A műanyag sarok egy olyan költségvetési lehetőség, amely a fal melletti csúnya repedést zárja le. A legmagasabb minőségű műanyag határok utánozzák a kerámia felületet. Számos típus létezik:

 • belső, a csempe alá helyezhetők;
 • külső, az ízületekre szerelve a falburkolat befejezése után;
 • két részből álló profilok a szinttartóból és a felső díszítőelemből.

A műanyag határok mérete általában 3-5 cm széles, az egyes elemek hossza - 1-3 méter. A standard fürdõ elég 2 db, 1,8 m vagy egy három méteres elemhez. Beépítés előtt az alaplemezeket a kívánt méretek szerint vágják le. Ezenkívül meg kell vásárolni a zárókupakokat és a lánckerékeket a sarokba történő szereléshez. A műanyag profilok eltérő árnyalatúak lehetnek - bézs, zöld, rózsaszín, kék. Sajnos, az idő múlásával az anyag sötétedik a vízből és a háztartási vegyi anyagokból, néhány év alatt meg kell változtatni.

Kerámia határok

A fürdőszobában lévő kerámia alaplapok jobban illeszkednek a többihez. Nem fél a víztől, évtizedekig nem veszíti el a fényét, egyedülálló kopásállósággal rendelkezik. Az anyag további előnyei:

 • ökológiai tisztaság, ártalmatlan az ember számára;
 • fagyállóság (ellenáll a nagy hőmérsékleti különbségeknek);
 • tűzállóság - a kerámia nem ég, nem bocsát ki káros anyagokat.

Az anyag jó védelmet nyújt a szivárgás ellen, a fürdőszobában a magas páratartalom mellett nem lehúzódik, míg a kontraszton lévő minta nem veszíti el a fényerőt. Az alaplap tökéletes lesz, még akkor is, ha nagy a rés a fürdőszoba és a fal között. Ebben az esetben a rést tégla zárja, majd dekoratív elemekkel borítja. A kerámia határok idővel nem sárgulnak, és a szappanburkolatot könnyű tisztítani. A termékcsalád nagyon gazdag, sokan tökéletesen illeszkednek a csempehez, és egy sor készletet adnak hozzá. Nemcsak funkcionálisak, hanem esztétikaiak is:

 • hangsúlyozzák a csempe geometriáját;
 • kiegészíti a tematikus rajzot;
 • hozzárendelje a fürdõ peremét.

Természetes kőburkolat

Ezeknek a termékeknek a jellemzői hasonlóak a kerámia burkolólapokhoz - megbízhatóak és tartósak. Igaz, a fürdőszoba kialakításának megfelelőnek kell lennie - szilárd, különben a kőfaragók nem fogják a legjobban megjeleníteni. Vannak olyan termékek, amelyek turistaosztály (moszkvai, ukrán) és drágább. Gyönyörű megjelenés márványból és gránitból készült profilokból, a travertin elemei fényűző megjelenést mutatnak. Az ilyen belső teret csak egy szakember adhatja ki; a kőfaragók önszerelése nem ajánlott.

Ragasztó a határokért

Minél jobb ragasztani a padlót, ha nem öntapadósak? Általában a mester azt tanácsolta, hogy szilikonnal tömítsen, míg a ragasztást rendszeresen megváltoztatja. A víz sötétebb tömítőanyagai (2-3 év után) fokozatosan elmaradnak a fal mögött. Meg kell távolítanunk a beillesztett szegélylécet, tisztítsuk és fertőtlenítsük a falat és a kád szélét, és rögzítsük újra az anyagot. A tömítőanyag gyenge minőségével az élettartama 4-8 hónapra csökkenthető, ami a fürdőkád működésének intenzitásától és a szellőztetés típusától függ.

Van megoldás, követnie kell ezeket a tippeket:

 1. Alkalmazza a "helyes" tömítést, amelyet akváriumokhoz terveztek. Az antiszeptikus adalékanyagoknak köszönhetően különleges forma, nem sötétedik, nem befolyásolja a penész hatása.
 2. Válasszon egy fehér vagy átlátszó eszközt (az utóbbi általában többet költ).
 3. Csak drága márkanevű tömítőanyagot vásároljon. Ha a kompozícióban MS-polimerek vannak, akkor ez nagy víztaszító tulajdonságú (például "Crystal Moment").
 4. A tömítőanyag rugalmasságának magasnak kell lennie, ez lehetővé teszi a szerszám számára a feddhetetlenség fenntartását, a kád enyhe előrehaladásával.

Ha nincs tömítőanyag, más módszereket is használhat. Megfelelő tapadókompozíció a nagy nedvességállóságú és az akril, szilikon, polimerek hozzáadására alkalmas szegélyekhez. Alkalmas "folyékony köröm", csemperagasztó.

Felület előkészítés és előzetes munka

A fürdőkád körül fekvő területek eltérőek lehetnek, de az alap készítése kötelező. A fürdők falát és széleit jó minőségű, kiváló minőségű tisztítószerrel tisztítsa, majd öblítse le vízzel, zsírtalanítsa. Ez utóbbi célra szóda hamut használnak, ha nincs jelen - hétköznapi szóda, alkohol. Mielőtt ragasztaná az alaplapot, meg kell száradnia a felületet. Ehhez törölje le az alapot szöszmentes ruhával, vagy szárítsa meg hajszárítóval. Ha újra be kell ragasztani az előlapot, óvatosan meg kell ragadnia a régi ragasztó maradványait.

A járda ragasztásához hasznosak lehetnek az ilyen eszközök és anyagok (a profilok típusától függően, néhány esetben nincs szükség):

 • ragasztó vagy tömítőanyag;
 • rögzítőpisztoly;
 • szint, előnyösen lézer;
 • gumi spatula;
 • csiszolópapír a sávon;
 • fogó;
 • bolgár;
 • mérőszalag;
 • épület scotch szalag;
 • éles kés;
 • a kívánt hosszúságú profilok.

Ragasztószalag

A legegyszerűbb módja annak, hogy a taposószalagot a csomópont helyett helyezze el. A figurák kissé eltérnek a saroktól - közepes hosszanti szektorban ragasztókompozíció nélkül. Előzetes jelölést kell készíteni. A szegélyt a kívánt magasságú papírszalaggal kell ragasztani, mivel a ceruza vagy jelölő nehezen mossa le a csempefelületről. A szalag végén eltávolítható.

A szegélyt a telepítés előtt le kell választani. Hagyja 2 cm-t a fürdő minden egyes részéhez, majd a profilt a megfelelő helyen hajlítsa meg, majd forró szárítóval melegítse fel. Amint rugalmas lesz, megszerezheti a kívánt alakot. Ez azért is szükséges, mert a szalag az idő előtt nem húzódik le. A telepítési utasítások a következők:

 • kezdje el a munkát a sarkon;
 • finoman szétválasztja a filmet a szalagról, 15 cm-es apró részletekben;
 • egyidejűleg nyomja meg a profilt egy applikátorral, ezt a lehető legnagyobb mértékben kell elvégezni (akkor a ragasztószalag ragasztása erősebb lesz);
 • figyelmet kell fordítani a termék és az illesztések közötti érintkezési helyekre;
 • a sarkokban, hogy egy határ a legnagyobb körültekintéssel, az hatással van az általános formája a fürdő (sarok szalag tetején marad sima, az alsó bemetszett szögben 45 fok körülbelül középen);
 • tömítőszalag tömítések;
 • Ne használja a fürdőszobát 24 órán keresztül, majd lemorzsolódás esetén ragassza őket "folyékony körmökkel".

Műanyag lábazat felszerelése

Szükséges a műanyagból készült határvonal felszerelése, de előkészítő intézkedések hasonlóak. Ezután mérje meg a fürdőkád hosszát mérőszalaggal, jelölje meg a járdaszegélyt, vágja le az anyagot. A legegyszerűbb módja a fürdő két oldalának megfelelő elemek levétele. Sarkok 45 fokos szögben. Ezután ragasszuk fel a papírszalagot 2 mm-rel a jövő sarka felett és alatt, hogy ne ragadjon meg ragasztóval.

A munkák sorrendje a következő:

 • csatoljon egy fékpadot a falhoz, nyomja meg;
 • hajlítsa a sarkot felülről, és hagyja a fal és a járda között helyet;
 • helyezze be a pisztoly csúcsát, nyomja be a tömítést vagy a "folyékony szöget" a nyílásba;
 • finoman sima tömítőanyag spatulával;
 • ugyanígy járjon a járda aljával is;
 • erősen nyomja meg a sarok;
 • néhány perc múlva távolítsa el a szalagot.

Ha úgy döntenek, hogy műanyag határt helyeznek a csempe alá, akkor ez a telepítés szakaszában történik, de csak csempével helyettesíthető. Az anyag törékenysége miatt ezt a technikát szakemberek nem javasolják.

Ragasztó kerámia sarok

A kerámia sarkok nehezebbé tétele, de általában egy kis edzést követően is kezdőknek dolgozik. A csempe anyaga a következők szerint van felszerelve:

 • egy réteg tömítőanyagot kell alkalmazni a fürdőszoba és a fal között, egyenletesen kitöltve a rést, a spatulával vagy nedves kézzel;
 • gyúrja a csemperagasztót az utasításoknak megfelelően;
 • termés szegélykő az ízületek és sarkok 45 fokban egy daráló, csempézett kés (használhatja „nibble” fogó, miután csiszolt felület nazhdachkoy);
 • kezdje el a munkát a sarkon;
 • tegye a csempézett ragasztót a határok hátsó oldalára, ragassza össze a kötéshez, távolítsa el a felesleges alapokat spatulával;
 • folytassa a telepítést, minimális távolságot hagyva az elemek között;
 • másnap vízzel a sarkokat vízzel lezárja a ragasztó, egy nappal később alkalmazni egy tömítőanyagot vagy fugázó az ízületek.

A cserépen a szegélyt más módon szerelik fel. A falat "folyékony körmökkel" kell feldolgozni, a kerámia sarkot a falra kell nyomni, hasonló műveleteket kell végrehajtani más elemekre (ne felejtsd el alkalmazni a szintet). Miután a ragasztó szárazon van, töltse fel az ízületeket tömítőanyaggal.

A lábazat kellemetlen szaga

Az anyag behelyezése után lehet a szaga, amely a járda alá esik. Ez történhet a ragasztási technológia megsértésével, amikor a víz mikroszkopikus repedésekkel szivárog a víz alatt, ami végül bomlást okoz. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy az ízületeket speciális eszközzel előzetesen lezárja, majd egy járdaszegélyt állítson be. Így a víz bejutása a résbe kizárásra kerül, és a kellemetlen szag nem zavarja a tulajdonosot.

Az öntapadó ragasztószalag a fürdőszobához: a kiválasztás és a beszerelés árnyalatai

Az egyik legegyszerűbb és legkedvezőbb módja a vízvezeték és a fal közötti ízületek tömítésének és díszítésének. A telepítés önmagában nem nehéz, de a kiváló minőségű telepítéshez számos árnyalatot kell figyelembe venni.

A könyökös szalag viszonylag új anyag, amely lehetővé teszi, hogy a fürdőszobát és a csempe közötti csuklót olcsó, gyors és hermetikusan lezárja. Ennek a lehetőségnek a hátrányait lehet tulajdonítani, hogy a törékenység, de az anyag olcsósága miatt mindenki megengedheti magának, hogy 3 évente változtassa meg.

A szalag beszerelését rendszerint függetlenül hajtják végre, mivel a telepítés során nincs semmi nehézség. És mégis, mielőtt elkezdené a munkát, nem csak meg kell ismerkednie a technikával, hanem figyelmet kell fordítania néhány olyan árnyalatra is, amely megóvja az otthoni mesterembert a kellemetlen és meglehetősen gyakori hibáktól.

Melyik határt választani

Az öntapadó szalagok főként szintetikus polimerekből készülnek, így rendelkeznek a szükséges teljesítményjellemzőkkel: nedvességállóság, rugalmasság, hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás és háztartási vegyi anyagok. A gyártók butanol alapú ragasztót alkalmaznak a szalag hátlapjára. A szegélyek alakja szögletes és göndör. Eladásra kerülnek hengerek formájában, egy applikátorral és néha egy építő késsel.

A fülke alakú alakot szintén pár sarokkal kell ellátni.

Tipp Egyes szalaggyártók gyártják a fungicid szereket a polimer készítményhez, ami megakadályozza a penész kialakulását a gerenda felületén és a különböző felületen kialakított sarkokban. A fürdő számára ez a lehetőség előnyös.

A korbács szalag kiválasztása során figyeljen néhány fontos árnyalatra.

 • Szélesség. A túl keskeny szalag nem elég ahhoz, hogy lezárja a varratot, és ha túl széles, akkor a fürdőszoba kellemetlen megjelenést kap.
 • Az anyag hossza a tekercsben, általában 3,5 méteren belül. Ez elég ahhoz, hogy a négyszögletes fürdőt három oldalra ragasszák, és aszimmetrikus vagy szögletes, kettővel. Mindenesetre jobb, ha minden mérést előre eltávolítunk.
 • A színváltozatok lehetnek a legváltozatosabbak, de a gyártók számára a prioritás még mindig fehér, ezért a többi színt gyakran kell keresni vagy megvásárolni a megrendeléshez.
 • Kevesen figyeltek arra a pillanatra, amikor a korbács szalagnak van egy eltarthatósági ideje, ami általában nem haladja meg a két évet. Ha az anyagot elfogadhatatlan hőmérséklet-tartományban vagy sérült csomagolásban tárolja, az öntapadó réteg gyorsabban megszárad.

Az öntapadó taposószalag felszerelésének és szakaszainak felszerelése a fürdőben

A taposószalag telepítésének folyamata három fő szakaszra osztható. A munka a felület előkészítésével kezdődik, majd közvetlenül a járda ragasztásához. Végezetül, ellenőrizze az elvégzett munka minőségét. Fontos megjegyezni, hogy a javított helyiség hőmérsékletének legalább + 10 ° C-nak kell lennie.

Előkészítő munka

Azokat a felületeket, amelyeken a taposószalag ragasztására van szükség, nevezetesen a fürdő oldalán és a szomszédos felület egy részében, alaposan meg kell tisztítani a szennyeződést és zsírtalanítani kell. Ehhez használjon nátrium-karbonátot vagy szódabikarbónát, nem abrazív tisztítószert vagy alkoholt.

Ezután hajszárítóval vagy ruhával szárítjuk, amely nem hagyja el a napot, az első lehetőség előnyösebb. Ha a szegély újra ragasztva van, akkor el kell távolítania a régi ragasztóréteg maradványait is. Annak ellenére, hogy a gerenda szalagként használható az ízületek tömítéséhez, ajánlott kitölteni a fürdő és a fal közötti rést egy további tömítőanyaggal vagy szilikonnal.

A szalag felszerelése: a telepítés sorrendje és árnyalata

Az ábrázolt szalag eltér a szokásos szögtől, egy átlagos hosszanti szektor jelenléte, amelyben nincs ragasztószer.

A telepítés jellemzője az előzetes jelölés. Ezt az anyaghoz mellékelt oldalsó sarkokkal végezzük. Ez az összetettebb lehetőség, amelyet részletesebben megvizsgálunk! Mivel a nedvességálló jelölőt is problematikusan lemossák, a feltárt szalag külső széleinek határát építőszalaggal jelölték meg, amelyet a határ ragasztása után eltávolítanak

A taposószalag ragasztása előtt lefektetik és levágják, hogy a szegmens hossza 2-3 cm-rel hosszabb legyen, mint a megfelelő oldal, majd az anyag hajlított, hajlított a hajtásvonal mentén, és hajszárítóval fűtött. A meleg szalag rugalmasabbá válik, ami csökkenti a korai hámlás kockázatát.

Ragassza fel a padlót a fürdő és a csempe közötti sarokba a sarkából, szépen, 15-20 cm-re, távolítsa el a tapadófelületet lefedő védőfóliát. A telepítés során szorosan benyúlik egy applikátorral. A ragasztás minősége attól függ, hogy az anyag mennyire szoros, és ennek megfelelően a határidő élettartama. Különös figyelmet kell fordítani a szalag tömörségére a csempe varrattal való érintkezés helyén.

Különösen óvatosan kell ragasztani az anyagot a sarokban, mert sok tekintetben a járda teljes megjelenése attól függ. Göndör szalagok esetén sarkok lesznek, amelyekhez rögzítésre kerülünk, de a sarokszalagokkal kicsit meg kell néznünk: a szalagnak laposnak kell lennie, a falhoz tapadó felső sarka egyenletes marad, az alsó pedig a fürdőszoba oldalán van vágva a szél közepétől a külső szélig 45 ° szögben. A szalagok sarkaihoz illeszkednek a fürdőszobai egészségügyi tömítőanyaggal.

A nap folyamán, amíg a ragasztó megszárad, ne használjon vízvezetéket. Ha ez idő után kiderült, hogy egyes helyeken a szalag leereszkedett, ragasztóval vagy "folyékony szögekkel" ragasztott.

A fürdőszobák sarkai: 10 használati mód

A cikk témája meglehetősen szokatlan. Elkötelezett a "sarok" általános megnevezés alatt lévő tárgyak fürdőszobában történő felhasználása iránt, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek, a célt és a funkciókat. Szóval induljunk el.

A fürdőszobában található számos helyszín egyike.

dekoráció

Az első módszer: csempe szegélyezés

A fürdőszobai csempékhez készült műanyag sarkok a nyílások, a falak, a fülkék és a polcok sarkainak kialakításában használatosak. A sarok egy kerekítés, amely látható marad, és egy perforált lemez, amely a csempe alatt van.

Sarok a csempe alatt.

Hogyan ragasszanak ilyen sarokat a csempe alatt?

Én így teszek:

 • A fal alapja a behatoló alapozó;
 • Csempe 3-5 percig áztatott medencében vagy vödörben. Erre azért van szükség, hogy a hátsó felületének pórusai vízzel lehessenek, ami lehetővé teszi a cementcement részecskék bejutását. Ez viszont kiváló minőségű ragasztást biztosít a csempe és az alap között;
 • Csemperagasztót (Ceresit CM-11-et vagy CM-17-t használok) a csempere fésűvel;
 • A csempe a régen sajtolt sarok tetején lévő falhoz van nyomva, és könnyedén gumi kalapáccsal van felszerelve.

A következő vízszintes vonal behelyezésekor a folyamat megismétlődik. Annak megakadályozására, hogy a sarok a saját súlya alá menjen a csempe alá, rögzíthető egy golyócskával, gipszkartonnal vagy falazattal megkötött gallyakkal.

A fürdőszobában lévő ajtó sarka egy műanyag sarokkal szegélyezett, a csempe alatt.

Második módszer: Profil indítása

Egy másik típusú sarok az alumínium a csempék számára. A falhoz csavarokkal ellátott csavarokkal vannak rögzítve, és nem engedik meg, hogy az első vízszintes vonal lefelé mozogjon a saját súlya alatt. Ez akkor hasznos, ha nagyméretű csempe (több mint 50x50 cm méretű) helyezkedik el, és masszív mozaik vászonokat ragaszt.

A kiindulási profil rögzítésekor ne vezesse a padló vagy a bútorok sorát, hanem a szintet. Az első sor csempék, ragasztva a horizonton való eltéréssel, az egész falat a falak közötti egyenetlen csatlakozások miatt rendezetlenül látják.

Alumínium profilja a csempe számára.

nyomás

A harmadik módszer: műanyag járda

A kád alakú műanyag határokat a falnak a falhoz való csatlakozásának lezárására használják. A szegély teljesen lezárja a köztük lévő rést, és mindkét felülethez való szoros csatlakozásnak köszönhetően megakadályozza a víz áramlását.

A műanyag gerenda felszerelése az alakjától függően többféleképpen hajtható végre:

 • A csempe kötény alsó sorában a fürdő felett lehet elhelyezni;

Határolja a könyveket a lapok alsó sorában.

 • Gyakran a taposó ragasztó vagy folyékony körmökön ül;

Szilikon tömítőanyagokat használok, egészségügyi vagy univerzálisan, ragasztás helyett műanyag sarkok ragasztására. A kiváló minőségű szilikon tökéletesen illeszkedik a sima műanyaghoz, és további tömítést biztosít a varrásnak.

Műanyag alaplap ragasztva a fürdő szélén. Az alatta levő varrás tömítőanyaggal van ellátva.

 • Végül, az értékesítés során megtalálható a falra szerelt rögzítőszalag összecsukható szegélye, és a tényleges műanyag felhúzás. A falra rögzítik, műanyag tüskével ellátott csavarokkal.

Eltávolítható kanyarfa rögzítőszalaggal.

Számos árnyalat az utóbbi típusú határok rögzítéséhez:

 1. A műanyag tüskék helyett a fa chopiki nem használható. Amikor a páratartalom ingadozik, a fa gyorsan megtörik, és leesik a falon lévő lyukakból;
 2. A rögzítőszalagot csak rozsdamentes acél csavarokkal kell rögzíteni - horganyzott vagy sárgaréz. A foszfátozta (fekete) hamarosan rozsdásodik és díszíti a fürdőjét rendetlen piros árnyalatokkal;
 3. A fúrókorongoknak csak egy speciális fúróra van szükségük üvegre és csempere. A csempe alacsony fordulatszámon fúrással és a fúró vízzel történő folyamatos hűtésével valósul meg. A perforáló szinte garantálja, hogy feldarabolja a csempe.

Fúró a csempe a pobeditovoy forrasztás.

Negyedik módszer: univerzális sarok

A speciális curb helyett egy PVC-ből készült univerzális sarok (külső és belső sarkokhoz) gyakran használják a fürdőnek a falhoz való csatlakozását.

Ugyanezzel a sikerrel nem univerzális, hanem belső műanyag sarkokat használhat. Ezek eltérnek a sima és durva felületek külső helyétől (durva matricákhoz tervezve), valamint a síkok közötti szögtől: kissé több, mint 90 fok.

Hogyan ragasztani a műanyag sarkokat a fürdőkádon és a falon?

Ragasztó univerzális sarok.

 1. Vágja a kívánt hosszúság sarkát. Szokásos ollókat használok a vágáshoz;
 2. Hajlítsa végig az egész hosszúságon - akkor a sarok kevésbé rugalmas lesz, ha ragaszkodik hozzá;
 3. Alaposan tisztítsa meg a fürdőszobai polc szélét és a fal alját a szennyeződéstől - szappan és sampon fröccsenése, rozsdás szivárgás és mész betétek. Erre a célra a "Fehérség" -t - a nátrium-hipoklorit alapú tisztító és fehérítő anyagot használom. Biztonságos a kéz és a zománc fürdők számára;
 4. Öblítse ki a sarga matricát vízzel és alaposan szárítsa meg;
 5. Szilikon tömítőanyag csíkokat alkalmazzon a falra és a fürdőkádra. A falon és a fürdőn van, és nem a sarokban. Ellenkező esetben biztosan foltolhatja a tömítőanyagot olyasvalamivel, amit nem fogtok felvenni;
 6. Nyomja meg a sarkot az állandó kioldódás helyére, és helyezze el a megfelelő formájú tárgy tetejére, amely rögzíti azt a sarokban (pl. Sín vagy fedélzet);
 7. Felülről töltsön 2-3 töltetet (vízládák, könyvek halmai stb.). A tömítő tömítés 15 perc és fél óra között tart.

Ötödik módszer: kerámia szegély

A kerámia fürdő sarkok ugyanúgy működnek, mint a műanyagak - megakadályozzák a víz bejutását a fürdőszoba és a fal közé. A sarkokban kerámia szegélyléc speciális formájú, kifejezetten erre a célra készült; ehelyett a szög egyenes alaplap 45 fokos szögben történő vágásával lehetséges.

Kerámia sarkok fürdőszobai ízületekhez.

Néhány finomság is itt van:

 • A keretes sarkok a legkényelmesebbek a gyémánt csiszolóval történő vágáshoz. A csiszoló kör is vágja, de sokkal lassabb. Ezenkívül a csempe csiszolásakor a csiszoló kerék gyorsan elhasználódik, és elégető égő szaggal tölti fel a helyiséget;

A gyémánt daráló ideális eszköz a cseréphez.

 • A vágott vonalak jelölésére használható hasznos asztalos doboz. Egy vonalzó be van helyezve a nyílásba, majd a vágást szorosra húzza a vonalzóval egy ceruzával.

Hogyan és milyen kerámia sarkokat? Felejtsd el a cementet: ugyanazt a szilikon tömítőanyagot ragasztják. Ebben az esetben alkalmazható önmagában a kerámiabetonnál.

Kerámia szegélyléc fehér egészségügyi betéttel.

épületgépészeti

A hatodik módszer: a fürdő telepítése

Acélkád behelyezése a sarkokra, falra rögzítve.

A szovjet típusú szovjet stílusú öntöttvas kádakat irigylésre méltó stabilitás jellemezte: lehetetlen volt megdönteni egy vízvezeték-szerelvény egyensúlyát, amely több mint egy centneret ült a fedélzetén. Sajnos, a modern acél- és akrilfürdők nem tudnak dicsekedni ezzel. Kicsi nyomó vagy egyenetlen terhelés elegendő ahhoz, hogy a kádat mozgassa.

Ha az eszközt résszel vagy legalább a sarokban helyezték el, a probléma egyszerűen megoldható: a fal melletti polcok alatt elég legalább 30x30 mm-es acél sarkokat rögzíteni.

A sarkok rögzítése a beépített akril fürdők szabványos készletébe tartozik. Azonban személyesen komoly kétségeim vannak az erõsségükrõl: egy sarok sárgaréz vagy horganyzott, nem több mint egy milliméter vastag, alig tud tartani egy teljes kádat, amelynek súlya 2-3 kg.

Hetedik módszer: A fali keverő felszerelése a fürdő oldalához

Egy másik típusú sarok a falcsaptelep beépítéséhez használható.

Csaptelep készlet a fürdő szélén.

Miért van rá szüksége? Miért nem csak egy fedélzeti keverőt vásárolna?

Úgy látja, a beépített hangszerek mennyisége sokkal kisebb, mint a falra szerelt eszközök, és az ára sokkal magasabb. Ezen túlmenően a fali csapok sokkal karbantarthatóbbak: a zuhanyra, a kranbuksikra, a kifolyókra és a patronokra minden gyártónak szabványos méretei vannak.

Hogyan szereljük be a keverőt a saját kezünkkel, ezeket a sarkokat használva? Az utasítás meglehetősen egyszerű:

 1. A 22 mm átmérőjű lyukakat a fürdőpolcra fúrják (ez egy 1/2 hüvelykes cső külső átmérője). A lyukak jelöléséhez a keverőt csavarozni kell a sarkokhoz;

Ha nincs ilyen átmérőjű fúrása, fúrjon egy polcot a legvastagabb fúróval a szerszámkészletéből, és kinyúítsa a lyukakat egy kúppal vagy egy kerek fúróval.

 1. Gumi vagy szilikon tömítések vannak a sarkok meneteire. Ha nincs megfelelő méretű taposó - vágja ki őket a régi autóból vagy kerékpár kamrából;

Gyakran előfordul, hogy a tömítések és az anyák az adapterek csomagjába kerülnek.

 1. Sarkok vannak a fürdőkádban lévő lyukakba;
 2. Egy másik pár tömítést és alátétet (sárgaréz vagy horganyzott) helyeznek alatta;
 3. Az alátéteket 1/2 hüvelykes csavarokkal húzzák meg;
 4. A záróanyák alatt levő menet a rugalmas csatlakozóanyák vagy, ami ésszerűbb, a fém-műanyag vagy rozsdamentes acélcsövek szerelvényeihez illeszkedik. Maga a keverő telepítése nem különbözik attól, hogy falra szerelve.

Nyolc módszer: vízellátó egység

A sarokelemeket vízcsövek szögben történő csatlakoztatására használják. Ezekre szükség van:

 • A falkeverő szerelése acélbetéten;

Tisztázni fogom: rozsdamentes acél, műanyag vagy fém-műanyag csövek használata esetén a sarok fülhöz van rögzítve, hogy a falhoz rögzíthető legyen, és vízkiömlésnek nevezzük.

A képen - egyetlen vízelvezető a polipropilén vízvezetékhez.

 • Amikor a bélésszöget derékszögben forgatja.

Hogyan szereljük fel a csövet a szerelvénybe és biztosítsuk a csatlakozás tömítettségét? A módszer előre láthatóan függ a szerelés típusától:

 • Egy menetes csövet csavart a menetes területre egy külső menettel. A tömítéshez egészségügyi betétet, FUM szalagot vagy polimer szálas tömítőanyagot használnak. A tekercselést a menet végénél a cső végénél fel kell tekerni;

A szőnyegvászon sokkal hosszabb ideig tart, ha egy kis festéket vagy szilikon tömítőanyagot helyez. Az impregnálás kiküszöböli a len rothadását hideg vízben és forrón a kiégés.

A pillanatnyi vízmelegítő és a vízcsap összekötésére egy 1/2 és 3/4 hüvelykes menetes menetes könyök használható.

 • A sarok fém-műanyag csővel történő összekötéséhez egy sűrített levegős rögzítőelemet és egy süllyesztett anyacsavart használnak, valamint egy sajtolószerkezetet - egy rozsdamentes hüvelyt, amely a csőre van kötve egy kézi vagy elektromos bilincs segítségével;
 • A polipropilén csövek alacsony hőmérsékletű forrasztással vannak összekötve: a cső külső felületét és a sarok belső felületét a forrasztópala fűtőeleme megolvasztja, és egymással kombinálják. Az olvadt polimer megszilárdulása után a kötési szilárdság majdnem olyan jó, mint a szilárd csőé;

Polipropilén sarok a bélésen a kazánra.

 • A polietilén csövek összekötéséhez kompressziós szerelvényeket használnak (szerkezetileg közel azonosak a fém-műanyaghoz), elektrofúziós sarkok (beépített fűtőtekerccsel, amely lehetővé teszi a csőhöz való illesztést) és a csavaros hegesztés. Ezt az utóbbit 4 mm-es falvastagságú csövekre használják;
 • A térhálósított polietilén csövek alak memóriával rendelkeznek: ha ilyen csövet feszítenek, rövid idő után visszatér az eredeti méretéhez. Ezekhez a szerelvényekhez közös fenyő fúvókák fém vagy polietilén ujjakkal vannak ellátva. A csövet speciális eszközzel - bővítővel - feszítik, és felhelyezik a szerelvényre, majd egy hüvellyel rögzítik.

dekoráció

A 9. módszer: Sarokvédelem

A sarkok egy nagyszerű hely a gipszkarton befejezéséhez: nagyon könnyű kárt okozni a bútorok szállításakor. A sarkok megerősítése érdekében egy megerősítő sarkot használnak, amelyet a gittréteg alatt helyeznek el.

A gipszkarton falainak sarkait, a fülkéket és az ablaknyílásokat kissé másképp simítják - a műanyag külső vagy univerzális sarokba ragasztják a gipsz vakolat és a gitt. Az általam hasonló célokra ajánlott ragasztó szilikon tömítőanyag. A külső sarok befejezésekor biztonságosan alkalmazható a sarokba, anélkül, hogy félt volna a falak festésétől; a belső sarkok a szomszédos falak felületén szilikont alkalmaznak.

A PVC tíz milliméteres sarkát használják a fürdőszoba ablakán lévő könnyű ablak határai.

Hogyan győződjön meg róla, hogy a sarok nincs lehúzva a falról, mielőtt a tömítőanyagot behelyezné?

 • A külső saroknál maszkolószalaggal vagy vékony körmökkel rögzíthető. A szegecsek lyukai továbbra is maradnak, de láthatatlanok lesznek, különösen akkor, ha akril kendőt dörzsölnek;
 • A belső sarkokban meg kell nyomnia egy sarokba egy táblát vagy egy szalagot, és minden nehéz tárgyat meg kell támasztani.

Belső sarok univerzális műanyag burkolattal.

Tizedik módszer: Törölközőtartó

Krómozott csővel, két karimával és két sarkokkal egy kegyes és kényelmes törölközőszárítót szerelhet. További részletek segítségével összeszerelhet krómozott állványt vagy cipőtartó állványt. Valójában minden a fényképen látható: a design olyan egyszerű, hogy nem igényel semmilyen megjegyzést.

Króm cső törülköző.

következtetés

Remélem, hogy az ebben a cikkben ismertetett ötletek és megoldások hasznosak lesznek az olvasó számára. Mint mindig, további információkat talál a videóban ebben a cikkben. Ossza meg a saját tapasztalatait a megjegyzésekben. Sikerek, elvtársak!