Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan lehet elrejteni a fűtőcsöveket: szétszerelni a dobozok típusát és a dekoratív burkolatokat

Nehéz elképzelni egy olyan lakóterületet, ahol nincs fűtési segédeszköz, amely lehetővé teszi a kényelmes léghőmérséklet fenntartását. Ugyanakkor ezeknek az elemeknek a megjelenését aligha lehet esztétikusnak nevezni, gyakran disszonálni a kifinomult belső térrel, és kialudni az általános stílusból.

Annak tudatában, hogyan kell díszíteni a fűtőtestet dobozok és dekoratív bélések segítségével, könnyen harmonikus, hangulatos megjelenést kölcsönöz a szobanak.

Különböző típusú csőborítás

Az elemek rejtegetésének különböző módjai vannak, lehetővé téve a lakáslakók számára a kreativitás és a képzelőerő bemutatását. A legnépszerűbbek a következők:

 • zárt fűtési rendszerek létrehozása;
 • fűtőelemek maszkolása bútorokkal;
 • a dobozok eszköze, amelyben a kommunikáció elrejthető;
 • díszítő csövek burkolattal és más design elemekkel.

Zárt rendszer létrehozása érdekében minden, a lakáson áthaladó csövet eltávolítanak a falakon kialakított árokcsatornákba, amelyek után a kontúrok gipszekkel vannak bevonva.

Ez a módszer a kommunikációs elemek tökéletes minőségét igényli: az idő múlásával járó kisebb hibák is okozhatnak nehézséget a szivárgások és áttörések javításában. A műanyag csövek különösen veszélyesek e tekintetben, a szerelvényeket összekötik, de szivárgás is lehetséges acéltermékekben, ha nem követik a hegesztési technológiát.

A kommunikációs hálózatok maszkolásakor a háztartási készülékek és a bútorok, a szekrény mögött, a mosdó vagy mosogató alatt vannak. Ez a megoldás könnyen megvalósítható a konyhában, de a nappaliban, különösen a minimalizmus szellemében tervezetteknél gyakran nehéz.

A csövek legelterjedtebb módszerei különböző anyagból készült dobozok, valamint díszítőelemek, például gyűrűk, kötelek vagy kötelek, ólomüveg ablakok használata.

A díszítő fűtőelemek árnyalatait, amit alább találunk.

A gyári termékek és házi készítésű termékek jellemzői

A fűtési rendszerek elrejtésére tervezett valamennyi terv kétféle kategóriába sorolható: kész eszközök és speciálisan gyártott dobozok

1. opció: gyárilag kész eszközök

Az ilyen eszközöket szaküzletekben vásárolják, ahol a termékek széles választéka különböző színekben, méretekben és formatervezési mintákban. Formában ilyen szerkezetek lehetnek szögletesek, lekerekítettek vagy téglalap alakúak.

Az első lehetőség különösen kényelmes a sarkoknál a helyiség maszkolására a felszálló, valamint ha a fűtési rendszer közelében található a mennyezet vagy a padló. Más módosítások tökéletesek a csövekhez, amelyek a falak kerületén és önálló felszállón vannak elhelyezve.

Az ilyen termékekre különböző lehetőségek állnak rendelkezésre. A legelterjedtebbek a műanyag dobozok, amelyek könnyen felszerelhetők a fém profilkereten lévő csövek körül. Az ilyen lehetőségek megválasztása során különös figyelmet kell fordítani az anyag minőségére, mivel az alacsony minőségű polimerek sárgulhatnak, duzzadnak és hőveszteséget mutathatnak.

A sima vagy perforált fémből készült dobozok nagyon lenyűgözőek. Ha gyakorlati célt követünk, akkor jobb, ha a második opciót előnyben részesítjük, mivel a lyukaknak köszönhetően a fémelemek jobb hőátadást biztosítanak.

Egy másik lehetőség az MDF költségvetésének tervezése, amely vonzó megjelenést és jó teljesítményt nyújt. A hátrányok közé tartozik egy kis modelltartomány, amelyet a "süket nélküli" lyuk nélküli eszköz uralja, ami csökkenti a hőátadást.

2. opció: saját készítésű formatervezés

A kész dobozok jelentős választéka ellenére nagyon népszerűek a saját kezű kezek. Nem csak pénzt takarítanak meg, hanem lehetővé teszi, hogy ideális esetben megoldja azt a kérdést, hogy miként lehet elrejteni a fűtési csöveket a belső térben, figyelembe véve a hely pontos méretét és stílusát.

A legnépszerűbb anyagok a következők:

 • Falazat. Csodálatos, de bonyolult módon álcázni, amiért sok munkát kell végeznie. Ezenkívül egy ilyen doboz szinte szétszerelhető, ha szükséges.
 • Gipszkarton. Ma a leggyakoribb anyag.
 • Műanyag bélés, fém vagy fa keretre szerelve.
 • Egy doboz természetes fa. Környezetbarát kialakítások, amelyek bármilyen belső térben díszítenek; rendszerint megrendelésre.

A gyártás anyagának megválasztása a szoba kialakításától, valamint a személyes preferenciáktól és a pénzügyi képességektől függ.

A doboz gipszkarton csináld magad

A legegyszerűbb módja annak, hogy elrejtse a fűtési rendszert gipszkartonból készült szerkezetekben. Ez az anyag vonzza a könnyű feldolgozás, kiváló teljesítmény tulajdonságok, viszonylag alacsony költségű kombinációját. Egy másik fontos előnye a gipszkarton dobozok kompatibilitása különböző finomítási módszerekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy tökéletesen illeszkedjenek a tervezéshez bármilyen belső térben.

A következő anyagok és eszközök szükségesek a gipszkarton doboz készítéséhez:

 • csavarhúzó;
 • ollók (vágó, fémfűrész) és gipszkarton gyalugép;
 • lapok gipszkarton (a fürdőszoba és a konyha jobban nedvességálló, a többi helyiség - standard);
 • fa rudak (fém profil);
 • dűbelek, csavarok a szerkezet rögzítéséhez;
 • építőanyagok gitthez, alapozóhoz, kikészítéshez;
 • lábazatok.

A formatervezés megjelenésének javítása segít a díszítő kiegészítőknek, amelyekkel a doboz ízületét álcázhatja a falakkal / padlóval (aljzatok, lemezek, gyűrűk, sapkák).

Telepítés

A munkát több szakaszban végzik.

1. lépés: munka előkészítése

Először is meg kell határozni a szerkezet méretét, amelyre a fűtővezetékek pontos mérését végezzük. Az elkészített eszköz paramétereinek kiszámításánál fontos, hogy a mélység és a szélesség kijelzők néhány centimétert adjanak a szabad illeszkedéshez: a fűtőcsövek nem érinthetik a keret falát és alkatrészeit.

Bizonyos dimenzióknak megfelelően a keret alatt lévő fa lécek vagy fém profilok vágása, valamint a gipszkarton lapok vágása (minimális számú varrással).

2. lépés: A struktúra felépítése

A kerék összeszerelésének alapjául szolgáló kezdőprofil rögzítve van a padlón. A szerkezet más részei hozzá vannak erősítve, és egy dobozot hoznak létre.

A vágott gipszkartonelemek szélei ennek az anyagnak a speciális síkjával megmunkálva vannak, majd azokat a keretalapra helyezzük és csavarokkal rögzítjük. A lemezek éleinek megóvása érdekében a készülék sarkai ragasztottak speciális perforált fémréteggel.

3. lépés: Állítsa le

Végezetül befejező munkát végeznek. A szerkezetlemezek és a belépési pont közötti csuklók gitttel vannak vakolva. Ezután a doboz felülete megindul, majd befejeződik (festés, tapétázás, díszítő vakolat bevonása). A végső tapintás egy szép megjelenéshez az alaplapok felállítása a dobozok falra és / vagy padlóra történő csatlakozásánál.

Műanyag panelek kialakítása

Olyan helyeken, ahol nagyszámú ember tartózkodik (pl. Középületekben), valamint folyosókon és fürdőkben, tartós műanyag panelekből készült tervek, ahol a fűtési rendszerek rejtve vannak, megfelelőnek tűnnek. Az ilyen berendezések felszerelése kívánatos a helyiség burkolatával párhuzamosan elvégezni, mivel ebben az esetben lehetőség van előre jelezni a finom anyag racionális fogyasztását.

A dobozok beszerelése szakaszosan történik.

1. lépés: Keret rögzítés

Először is, a mennyezethez és falakhoz egy 40x40 mm-es keresztmetszetű fából készült rács van.

Ezen elemek rögzítőelemei a falakhoz és a mennyezetekhez egy polimer hüvellyel ellátott dűbelek segítségével készülnek. A rudak rögzítése után a vízszintes és függőleges irányba igazítják.

A helyiségeken (a padlón és a falakon), ahol a fűtési segédprogramok találhatók, további támasztórudak vannak felszerelve, amelyekhez a keretes oszlopok rögzítettek.

2. lépés: Panelpanelezés

A keret felszerelésével a bevonó panelekhez juthat, amelyek a következők szerint készülnek. A doboz magasságára vágott panelek az oldalsó síkra vannak szerelve, így függőleges helyzetben vannak. A polimer alkatrészeket kis szögek, speciális ragasztókeverékek és építési tűző segítségével lehet rögzíteni.

Az utolsó lépcső olyan speciális elemek beszerelése, amelyek a vágóéleket eltakarják a sarkoknál, aminek köszönhetően a csövek fűtésére szolgáló műanyag dobozok szép megjelenést kapnak.

A természetes fa használata

A természetes anyagból készült konstrukciók minden belső térben nagyszerűen néz ki, de figyelembe kell venni, hogy a fa nem vezet hőenergiát. A fűtés javítása érdekében ajánlott nyílt készülékeket vagy rácsokat használni nagycellákkal.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a magas hőmérséklet kedvezőtlenül befolyásolja a fa anyagokat. A fadoboz hatásuk alatt fokozatosan felborul és deformálódik, és a festék megduzzad. Ennek elkerülése érdekében gondoskodni kell arról, hogy a készülék ne kerüljön a fűtési rendszer elemei közé: a fadarabok 3-4 cm távolságban kell elmozdulniuk.

Dekoratív bélések fűtőtestekhez

A legproblémásabb terület a fűtési csővezeték bejáratának és kijáratának közelében található területeken: a helyszínen rendkívül nehéz a tisztítás, és egyenletesen feküdt a padlóburkolat.

A dekoratív elemek előnyei

Lehetőség van egy esztétikus megjelenést elkerülni, miután a csatlakozás helyét a fűtési csövekkel ellátott díszítő alátétekkel látták el.

Az ilyen részletek nemcsak a szobát díszítik, hanem díszítik a belső teret, és széles választékuk lehetővé teszi, hogy olyan modellt találjon, amely megfelel a szoba stílusának - a klasszikustól a szecesszióig és az avantgárdig.

Ezenkívül a bélés rendkívül praktikus. Az általános tisztítás, a bevonat újratelepítése vagy cseréje során az alkatrészek eltávolíthatók, és a munkák befejezése után mossa le és telepítse újra.

Bélésanyagok

A dekoratív termékek különböző típusú anyagokból készülhetnek. A leggyakoribb elemek, amelyek előállításához használják:

A kialakítástól függően a díszítő elemek hornyolt, sima, polírozott felületűek lehetnek; legyen monoton, különféle anyagokat rajzolva vagy követve (kő, pohár, parafa).

A legdrágábbak a fa bélése. Ezek helyettesítésére használhatja az MDF-ből származó alkatrészeket, amelyek utánozzák a fa szerkezetet, de szem előtt kell tartanunk, hogy az utóbbiak élettartama jóval alacsonyabb (5 év a természetes fa esetében 10).

A csövek fűtésére szolgáló dekoratív burkolatok kiválasztásakor gondosan meg kell választani a méretüket, amely megfelel a csövek átmérőjének, és figyeljen a szobatervezésnek megfelelő színre és textúrára is.

Tippek a dekor felszereléséhez

A gyűrű formájú elemek (úgy is nevezik, hogy az aljzatok) összecsukható kialakításúak. Rendszerint két részből állnak, belső zárakkal összekapcsolva. A kialakítás le van választva, a kerületen van, majd a rés záródik, és az elem rögzített helyzetbe kerül.

Az ilyen termékek beszerelése minimális időt vesz igénybe (legfeljebb egy perc), és nem nehéz. Ezt akár kezdők is végezhetik, akik soha nem végeztek javításokat. Szükség esetén az elem könnyedén eltávolítható a zár nyitásával.

A gyűrűk mellett más típusú ízületek maszkolását is lehet használni, például díszes jutakötélpárnát vagy különleges hőálló szövetekből készült részleteket. Az ilyen tervezési lehetőségek eredeti megjelenésűek, és jó hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek, ami csökkenti a hőveszteséget.

Hogyan kell díszíteni a régi csöveket

A hosszú távú fémcsöveket nem ajánlott a falakba vinni vagy a dobozba helyezni, mert nagy a kockázata a lehetséges szivárgásoknak. Ebben az esetben bekapcsolhatja a fantáziát, hogy kreatívan díszítse az ilyen terveket.

A legegyszerűbb módja az elemek festése a környező falak színével, ami lehetővé teszi, hogy a szerkezet összeolvadjon a háttérrel és ne legyen nyilvánvaló. Ehhez válasszon egy nem mérgező, hőálló festéket, amely ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Az akril és az alkid zománcok, valamint a víz-diszperziós bevonatok jól alkalmazhatók.

A csöveket kötélen vagy kötélen lehet díszíteni, gyönyörűen elkészített mesterséges ágakat és / vagy virágokat lehet hozzáadni a revitalizáláshoz (fontos, hogy ellenálljanak a magas hőmérsékletnek). Szükséges azonban figyelembe venni, hogy egy ilyen célzat csökkenti a hőátadó rendszert.

A csöveket bambusz mentén is fel lehet díszíteni, amely a bambusz mentén van felosztva, amely a csőhöz van erősítve, és a tulajdonos képzelőerejétől függően további elemekkel díszített.

A mennyezet alatt vízszintesen lefektetett csöveket álcázhatjuk a függönyöknek a szokásosnál valamivel magasabbra.

Hasznos videó a témában

Az alábbi videók bemutatják a fűtési rendszerek maszkolására szolgáló leggyakrabban használt dobozok gyártási folyamatát: műanyag és gipszkarton.

Útmutató a műanyag panelek mögötti csövek maszkolásához:

Vízálló csővezeték kompakt doboz:

A modern anyagok és épületelemek lehetővé teszik a fűtőcsövek elrejtését. Fontos kiválasztani a leghatékonyabb álcázási módot, ami nemcsak a szemek műszaki kommunikációját távolítja el, hanem a lakást is díszíti. Az ízlés, a képzelet, a kreativitás befektetésével egyedülálló megoldást tud választani a csövek díszítésére, még akkor sem, ha különleges javításra és kivitelezésre nem képes.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában - Tippek és trükkök a profikból! (79 kép)

Kommunikáció a fürdőszobában vagy a konyhában, olyan bosszantó rokonoknak, akik megzavarják az általános megjelenést és csökkentik a kényelmet a szoba egész területén.

Így történik, hogy a tulajdonosok hosszú és kemény munkát végeznek egy igazán szép és stílusos belső kialakításában.

Azonban a csövek és a felszállók hűtlenül törekszenek arra, hogy minden erőfeszítést lecsapjanak a lefolyóban, kiemelkedjenek az általános képből, és figyelmetlen figyelmet vonzanak magukra.

Az esztétikus piszkos trükkök mellett az ilyen alkatrészek még különbözőek lehetnek, például a hidegcsövek jelentősen csökkenthetik a fürdőszobában lévő hőmérsékletet, és ezzel párhuzamosan megnövelhetik a helyiség nedvességtartalmát.

A folyamatosan képződő kondenzáció miatt rájuk csapódik le, és rendszeresen törölni kell.

Annak érdekében, hogy a fürdőszobát tisztán és rendben tartsuk, miért teremthetünk ilyen nehézségeket magunknak, ha egyszerűen álcázzuk a "belsejét" azzal, hogy megbízható befejező anyagokkal elrejtjük őket.

Harmonikusan átfedik az átfogó dizájnt, miközben holisztikus képet készítenek a reggeli díjakról kedvenc munkájáért.

A kommunikáció elrejtésének módjai

Számos módja van a feladat megoldására.

A legegyszerűbb helyzet azonban az, hogy amikor a helyiségben végzett javítás a semmiből történik, és az összes apró dolgot figyelembe veszik.

A megvalósítás kezdetben elgondolható, így később nem lesz probléma.

Szerelés a csempeburkolat alatt

A fürdőszobában meg kell készíteni a csővezetéket, mielőtt a vakolat elkészül. Annak érdekében, hogy a gipsz egyenletes rétegét ne tegye túl vastagnak, a kommunikációt a falba kell "fulladni", amelynél a csövek alatt csövek vannak.

Ez alapvetően történik - a daráló könnyű mozgásaival, a vágások a vízellátó rendszer párhuzamos lefektetésének eredetileg rajzolt mintázatának megfelelően készülnek. A mélység és a szélesség figyelembe vétele a csövek vonatkozó paraméterei alapján történik.

Miután a "vágásokat" elkészítették, folytassa a keletkező csatornák sztrippelését. Ezt vésővel vagy perforátorral lehet elvégezni. Az eszközök megválasztása attól függ, hogy mennyit szeretsz és értékelsz a szomszédaid számára, akik kétségtelenül értékelik az építőipari berendezések dallamát.

Érdemes megjegyezni, hogy a modern műanyag kommunikáció nem igényel további hőszigetelést és a fal vakolását követően lehetőség nyílik a kerámia szépségének telepítésére.

Hogyan kezeljük a csatornarendszereket?

Valószínűleg már rájöttél, hogy ebben az esetben valószínűtlen, hogy a hatalmas átmérő miatt a cső a vízbe fújható. Kevésbé radikális, de nem kevésbé hatékony módszerekre van szükségünk, nevezetesen dekoratív, beton, zsíroldó és fürdőszobai részekre.

Rendszerint olyan keretet kell készítenie, amely egy doboz, amely keretezi a csatorna területét, és díszítőanyaggal borítja azt a faldíszítéshez használt típusnak megfelelően.

A keret alakja eltérő lehet, de a nagyobb kényelem érdekében jobb, ha a doboz téglalap alakú keresztmetszetét használja, legalábbis azok számára, amelyek vízszintesek. Felhúzókhoz vagy függőleges csövekhez egy kerek, félkör alakú vagy ovális keresztmetszetű doboz készíthető.

Keretes keret

Hasonlóképpen megteheti az egész vízellátó rendszert is. A keret minden felületre felszerelhető, elrejti az összes csövet, de ebben az esetben a helyiség területe csökken. Ha nem félsz egy ilyen kimeneteltől, akkor biztonságosan folytathatod.

Azonban meg kell említeni olyan fontos részleteket, mint a vízellátás szigetelése. Az a tény azonban, hogy még a legmodernebb műanyag termékek sem biztosítottak a kondenzáció kialakulása ellen, még akkor is, ha nincs jelentős nedvességképződés, ami oka lehet a túlzott nedvességnek olyan helyiségben, ahol a páratartalom már jelentősen megnőtt.

A fenti romboló vagy legalábbis kellemetlen folyamatok megelőzése érdekében a csöveket hőszigetelő anyaggal, például rugalmas gumival vagy üveggyapotokkal kell lezárni.

Annak érdekében, hogy a keretben (a szó jó értelemben) befejezzük a keret használatát, nedvességálló anyagokat kell használni, amelyek a vízelemekkel szemben nem fognak löketelni és ellenállni a támadásnak, megtartva eredeti megjelenésüket.

Az ilyen célok tökéletesen illeszkednek:

 • műanyagból;
 • PCB;
 • Kiterjesztett polisztirol cserép (1-2 cm vastag);
 • kerámia;

A kerámiák kivételével a fentiek mindegyike egy keretre van szerelve hagyományos önbefogó csavarokkal, míg a sarkokat és az illesztéseket álcázzák a szilikonra szerelt dekoratív lemezek. A doboz csempével való bezárásához először ki kell építeni egy biztonságos alapot.

Ehhez speciális nylon- vagy acélhálót kell használni, 2x2 mm-es cellamérettel. Ezután a kapott felületet csempe ragasztóval borítják, és egy nap után folytathatja a csempe lefektetését, úgy viselkedve, mintha nincs háló, és a kerámia rendszeres falon nyugszik.

Dekoratív burkolatok a radiátorok és csövek számára: milyenek és hogyan vannak felszerelve

A csövek dekoratív burkolatai azok a részletek, amelyek lehetővé teszik a helyiségek belsejébe illeszkedő műszaki kommunikáció olyan elemeinek átalakítását, amelyek az általános tervezés szerves részévé válnak. Különböző okokból szükség van a díszítésre annak érdekében, hogy elrejtsék a kiálló szerkezeteket, amelyek sértik a szoba általános benyomását, anélkül, hogy zavarják a rendes működésüket.

Dekoratív burkolatok használják a csővezeték áthaladásának lezárására a padlón vagy a mennyezeten keresztül

A csövek átfedéseinek célja

Díszítő elemeket használnak a nem harmonikusan kiálló csövek és fűtési rendszerek radiátorainak elrejtésére, a fürdőszobák díszítésére, hogy egyetlen helyiséget alakítsanak ki. De a bélés a csövek a fűtés nem oldja meg nem csak a probléma, hogyan kell díszíteni a cső, hanem más célok eléréséhez. A fűtőtesten egy univerzális dekoratív bélés segítségével lehetőség van:

 • hogy a díszített formatervek harmonikusan illeszkedjenek a helyiség belsejének más elemeivel;
 • csökkenti a kemény hősugárzás hatásait és védelmet nyújt az égési sérülések ellen, különösen olyan rendszerek alkalmazása esetén, amelyek működési módja magas hőmérsékletnek van kitéve. Ebből a szempontból a fürdőszobában lévő csövek díszítése meglehetősen megfelelő;
 • tiszta és esztétikus vonzerőt jelentenek az árnyékolt szerkezeteknek, amelyek védik a por felhalmozódását és szennyeződését. A dekoráció után a radiátorok megjelenése természetes állapotában tovább tart;
 • a fémlemezek telepítése hozzájárul a hősugárzás egyenletes eloszlásához.

Figyelj! Egyenesen felmelegedve a fűtőtestet lefedő fémpanel természetesvé teszi a légáramlást.

A párnák különböző anyagokból készülnek, a legegyszerűbbek és olcsóbbak a polimer alkatrészek

A díszítő burkolat, feltéve, hogy helyesen alkalmazzák, képes olyan funkciók elvégzésére, amelyek messze túlmutatnak a szűk esztétikai célon.

A fémcsövek felszerelésének követelményei

A csövek dekoratív csészének megválasztása vagy a gyűrűk beszerelésének meghozatala vagy egy speciális fém árnyékoló panel kiválasztása esetén érdemes megfontolni a terv alapvető jellemzőit. A dekoráció eszközeinek működése nem szenvedhet.

A telepített alkatrészeknek:

 • esztétikus fellebbezéssel rendelkeznek, amely megfelel a fő célnak;
 • kielégítően magas hőmérsékletnek való kitettség ellenállása anélkül, hogy elvesztené a formát és a megjelenést, és nem kémiai hatású vegyületeket bocsátana ki;
 • Ne engedje a hőátadás csökkentését. Ez gyakran bekövetkezik a dugaszolható dobozok telepítésekor;
 • biztosítja a levegő szabad áramlását. A levegőnyílások szolgálják ezt a célt;
 • ha olyan fürdőszobába van felszerelve, ahol magas a páratartalom, elegendő nedvességállóságú anyagból kell készülni;
 • növelje a fűtőcső teljes térfogatát 16 mm-nél nagyobb mértékben. A racionális az öt-hét milliméteres díszítőlemezek helye a csőből;
 • Csatlakoztasson biztonságosan a véletlen mechanikai ütközés következtében történő elmozdulás nélkül;
 • legyen tartós;
 • megfeleljenek a tűzbiztonsági követelményeknek;
 • könnyen összeszerelhető és szétszerelhető, biztosítva a könnyű hozzáférést a megelőző intézkedésekhez és a fűtési rendszer elemeinek javításához;
 • szabadon hozzáférjenek a szelepekhez és a termosztátokhoz.

A fűtési csövek díszítőelemeinek hőnek ellen kell állniuk

A dekoratív burkolat felszerelése nem okozhatja a fűtőtestek és csövek zavarását a munkájuk normál működéséhez és karbantartásához.

Figyelem! A dekoratív burkolat nem veszélyezteti a tűzbiztonságot.

Fűtés: hogyan érjük el a díszítést

A csöveket a WC-ben díszítjük, többféleképpen is használhatjuk:

 • telepítsen falfalakat. Gipszkarton lapok vannak felszerelve a fém vagy lath frame, amely lezárja a csővezeték. Csővezetékek a WC-ben, és ebben az esetben számla dekoratív elemre lesz szüksége a levegő áramlásának biztosítása érdekében. Használhat egyszerű szellőző rácsokat;
 • alkalmazzon univerzális bélést. Műanyag doboz vagy dekoratív panel beszereléséhez használhatja a piacon elérhető kész modelleket, vagy készítheti el saját formatervezését. Szükség esetén a szabálytalanságok elrejtésére szolgáló enyhe korszerűsítés, a csővezetékek díszítő kontúrjának használatához folyamodik. Kezdetben díszítő gyűrűket használtak a csövek fűtésére egyedüli célra - az egyenetlenül megmunkált burkolat fedésére. Kiderült, hogy a díszítőcsövek kontúrja sok más helyzetben is használható, mivel egyszerűen telepíthető, és a megjelenés nagyon vonzó;
 • a hőálló anyagból díszítő burkolatot lehet készíteni;
 • a csövet kenderrel vagy juutával csomagolják;
 • Az univerzális csövek díszítésének lehetősége minden esetben a festés, ami sok helyet nyit a képzeletnek, amikor a színeket kombinálja és / vagy egy kép és színsémát választ a kép számára.

A legegyszerűbb módja annak, hogy elrejtsük az akkumulátort, fából, szövetből vagy fémből készült képernyő mögött található.

A hűtőrendszer elrejtése, amely számos közintézmény, például a kórház és az iskolák számára követelmény, alkalmazható:

 1. Fém panel, amelynek gyártásához horganyzott vagy rozsdamentes acél. A panel elülső vagy oldalsó falakkal van ellátva.
 2. Fából készült dekoratív képernyő telepítése, amely nem érintkezik az akkumulátortól, vagy tervező díszítő radiátor.

Dekoratív gyűrűk csövekhez

Összecsukható díszítő gyűrűket használnak a csöveknél, ha kívánatos a cső és a padlóburkolat közötti érintkezési pontot álcázni. A helyes szerelés egy 10 mm-es rés fenntartásával jár, amely kompenzálja a padlóburkolatként használt anyag szűkületét / kiterjedését. Ezért a kötés létezése elkerülhetetlen, nem lesz lehetséges a lyuk segítségével elrejteni. Ilyen esetekben díszítő gyűrűket is felidéznek, amelyeket egyszerű kialakításuk és egyszerű telepítés jellemez.

A cső körzetében viselhető összecsukható kontúrok segítségével a rések lezárulnak. Utána továbbra is a gyűrűt lerázza, határozottan nyomja a padlófelületet, és fontolja meg, hogy a dekoratív maszkoló elem telepítése befejeződött. A szakemberek javasolják a gyűrű keresztmetszetének és a padlóburkolat méretének növelését a nagyobb megbízhatóság érdekében. A fedőlemez eltávolítható, ha szükséges, és új helyre telepíthető. Ehhez előzetesen öblíteni kell.

A csövek lökése meglehetősen egyszerű, a legtöbb esetben összecsukható, kialakítás

A csövek lüktetése a különböző tartományokban különbözik:

 • akkor választható a fél-hüvelykes és háromnegyedes átmérőjű termékekhez (ezek a legszükségesebb szakaszok), hüvelyk és hüvelyk, valamint egy negyed;
 • műanyagból vagy MDF-ből (költségvetési opció), valamint különböző fafajokból - tölgy, bükk, kőris és egyéb, valamint bambuszból készül;
 • különböző stílusok utánzatok végrehajtása lehetővé teszi a gyűrűk, parketták, laminátumok, műkő és egyéb bevonatok kombinálását;
 • további színt hoz létre a színek, árnyékok és textúrák sokasága.

A csövek vagy csészék fűtésére szolgáló dekoratív csatlakozóaljzatokat, amelyeket gyűrűknek neveznek, megkülönböztetnek egy csomó figyelemre méltó tulajdonsággal, amelyek hozzájárulnak felhasználásuk terjedéséhez:

 • rendkívüli egyszerű telepítés. A csőcsonkra szerelhető összecsukható csatlakozóaljzat be van helyezve a helyére (ha az aljzatok átmérőjét megfelelően választották), a bevonat felületére nyomják - a folyamat valószínűleg nem tart több mint egy percet;
 • a használat általánossága. A csészék bármilyen típusú padlózattal használhatóak;
 • díszítő csésze olcsó;
 • A gyűrű egyszerűen kiválasztható nemcsak átmérőben, hanem színben, árnyékban, textúrában is, ami utánozza a különböző fafajok felületét;
 • esztétikai fellebbezés, ami általában a legfontosabb tényező a design terem létrehozásakor.

Figyelj! A díszítőgyűrűk hátrányai, mint általában, nem elegendõ erõt tartalmaznak, aminek következtében a termékek elhúzódó használatával megrepednek. De egy ilyen hátrányt aligha érdemes mérlegelni, mert ez egy kicsi, könnyen cserélhető rész.

A fűtési rendszer elemeinek különféle dekorációs lemezek használata egyre gyakoribbá válik. Ennek a jelenségnek az alapja nem annyira a divat-trendekhez való vakkövetés, hanem a termékek magas fokú funkcionalitása, valamint az esztétikai vonzerő és a fő cél megvalósítása - a nem vonzó dizájn elrejtése. A praktikusság és a szépség a dekorációs bélés fő előnyei a csövek fűtéséhez, hozzájárulva a fogyasztói kereslethez.

Csődekorítás a belső térben: eredeti ötletek (50 fotó)

Ha fűtési és gázcsövek vannak a konyhában vagy bármely olyan helyiségben, amely nem illeszkedik a helyiség kialakításába, könnyen rögtönzött eszközökkel díszítheti. Napjainkban sokféleképpen fedhetjük fel a fűtőtestet a fűtési folyamat zavarása nélkül. A csövek díszítése érdekében kreatívnak kell lennie. A díszítés során hasznos megismerni az alábbi ajánlásokat:

 • Nem ajánlott irreverzibilis kommunikációt elrejteni a házban vagy a lakásban. Az a tény, hogy a menetes csatlakozások meghibásodhatnak, szivároghatnak. Annak érdekében, hogy visszaállítsák teljesítményüket, könnyű hozzáférést kell biztosítania számukra.
 • A rácsok és a bélések közvetlenül részt vesznek a térfűtésben. Ha dekoratív dobozt használ, akkor a szoba kissé hidegebb lesz.
 • A dekoratív burkolatokat és csatornákat könnyű leszerelni, ha használják. Jobb, ha nagyméretű sejteket tartalmazó rácsokat használunk.

A csövek díszítésének népszerű módjai

A fűtési csöveket két népszerű módszer alapján díszítik. Az első módszer a dekoráció díszítése a különböző díszítő eszközök használatával. A második módszer azt feltételezi, hogy a csövet el kell rejteni az ember szeméből. Tekintsük a legnépszerűbb ma dekorációs módszereket:

 • Festési. Ez a lehetőség a legegyszerűbb és ezért népszerű. Ennek megvalósításához meg kell választani a cső színét, eltávolítani a régi festéket, és új felületet alkalmazni a felületen. Milyen festéket választani? Az alkid festékek tökéletesek a csövek fűtéséhez. Ebben az esetben a festéshez nincs szükség alapozásra. Elegendő a port és a piszkot eltávolítani a felületekről.
 • A dekoratív bevonatok használata. A csöveket zsinóttal vagy kender kötéllel lehet bevonni. Ez a lehetőség hátránya: a felszálló hőszigetelése van. A dekorációhoz bambusz törzs is használható. Csak azt kell felosztani és ragasztani párhuzamosan a függőleges csővel.
 • Használjon gyűrűket a padlón és a mennyezeten. Az ilyen gyűrűk nem akadályozzák a javítási munkát.
 • Egy doboz gipszkarton a maszkoláshoz. A gipszkartonnak horganyzott profilból kell állnia. A jövőben festhető vagy beilleszthető tapéta.
 • Hamis falak telepítése. Ezt a módszert falszigeteléssel kombinálják. Az alapfalon kell gyűjteni ládákat. A profilok között rögzített szigetelés. A konstrukciót gipszkarton vagy bármilyen más anyaggal kell bevonni.
 • Használjon függönyrudakat vagy drapériákat. Ez az opció egyszerű és biztonságos. Az ereszet az ablak közelében lévő fal teljes szélességében kell elhelyezni. A falat sötét függönyökkel díszítik egyik saroktól a másikig.

Érdekes megoldások a csövek díszítésére

Ha úgy döntesz, hogy a csöveket díszíti, először meg kell ismerkednie a tervezési megoldások széles választékával. A színezés a legnépszerűbb módszer. Nemcsak az egészségügyi elemet festheted el a kívánt színben, de rajzolhat rajta rajta minden rajzot. A faágak nagyon látványosak lesznek. Ez a dekoráció bármely személy ereje alatt áll. A művészeti oktatás nem kötelező.

A szoba stílusától függően látványos a bronz, arany vagy ezüst festékkel ellátott gáz- vagy fűtőcső díszítése. Szín kiválasztásakor figyeljen a tapéta, az ajtók, az ablakpárkányok színére.

Ha a legkevésbé költséges utat keresel, próbáld ki dekorációkat dekorációs célokra. Díszítő csövek lehet használni a különböző dekoratív elemeket. Az ilyen anyagok, mint a szalagok, gombok, szegélyek, fűzők, szövetek, szőrmékek, gyöngyök és így tovább.

Próbálja díszíteni a csövet különféle játékok segítségével állatok, rovarok, saját készítésű vagy a boltban vásárolt. A cső maga is festhető a fa törzsében.

A fűtőtest festett üvegablakokkal díszített. Első pillantásra ez a módszer hihetetlennek tűnhet. Dekorációhoz használatos üveg vagy átlátszó műanyag. Ez a dekorációs módszer könnyen kombinálható a különböző világítási technikákkal. Ráadásul egy ilyen látványos kompozíció éjszakai fényként is bent lehet.

Decoupage technika

A decoupage technikában díszítve elegáns és eredeti. Ez a technika a szövetekhez vagy bútorokhoz számos képet vág ki. A textíliák, a papír vagy a bőr képei a cső felületére kerülnek. Ez a design segít abban, hogy a szoba kialakításának fényes és szokatlan akcentusa legyen.

Az elem díszítése előtt feldolgozzák. Tisztítják és csiszolópapírral kezelik. Ezután az akkumulátort zománcfesték borítja. A cső hosszúságát és szélességét meg kell mérni. Ezután elkezdheti a különböző képek vágását.

A töredékek rögzítését a PVA ragasztó használata alapján lehet leginkább elvégezni. Ha a kép megfelelően rögzítve van, akkor felül lehet lakkozni. A rajzolás lehet a legkülönbözőbb témák. A legfontosabb az, hogy jól illeszkedik a szobába. Egyébként vonzhatja a gyerekeket a cső díszítésére. A dekor világos, eredeti és hangulatos lesz.

Díszcsövek a konyhában és a fürdőszobában

Ha a konyhában el kell rejteni és díszíteni kell a kommunikációt, ezt könnyű elvégezni egy bútorkészlet segítségével. Tehát a vízszintes emelők könnyen elrejthetők a konyhaszekrény mögött.

A függőleges cső könnyen lefedhető egy padlóburkolattal. Kis költségvetéssel, biztonságosan használhatja a jelenet utánzó bútorokat. A hamis tervek segítenek könnyen elrejteni a csúnya kommunikációt, amely nem illeszkedik a szoba általános kialakításába.

Álítsa be a gázcsövet, használhatja a bútorok részeit. Ez a módszer a legoptimálisabb. Nem csak a csöveket rejtheted el, de ha szükséges, ingyenes hozzáférést kapsz az oszlophoz, a szerelvényekhez és a mérőhöz.

A fürdőszobában lévő fűtőtesteket gyorsan és egyszerűen díszítheti. Ezt a fent leírt módszerekkel vagy bármely más módszerrel lehet elvégezni. Mielőtt elkezdené a munkát, ajánlott tisztázni a cső anyagának anyaga: rozsdamentes fém, műanyag stb. A legtöbb modern anyag nem igényel festést. Ha a cső vasból készült, akkor festés előtt régi anyagból kell tisztítani.

A cső díszítésére sok lehetőség van. Miután mérlegelte az összes előnyét és hátrányait, megtalálja magának a legjobb lehetőséget. Kiválasztásakor fontos, hogy a szoba általános stilisztikai ötlete megmaradjon.

Minden rút cső eredeti dekoratív elemet hozhat létre a szobában. Mivel díszítéssel foglalkozunk, ne felejtsük el, hogy a fűtési csővezetéknek vagy gáznak mindenekelőtt el kell látnia fő funkcióját. Ha kreatív vagy, az eredmény meghaladja az elvárásait.

A csövek fűtésére szolgáló dekoratív burkolat típusai

A fűtési rendszerek melegséget és kényelmet biztosítanak a házban, de nehéz belépni a belső térbe. Ha a csövek és a radiátorok nem rejthetők el, különleges dekoratív bevonattal vannak maszkolva, amelyek lehetővé teszik a mérnöki kommunikáció integrálását a helyiség általános kialakításába és a biztonságos melegcsövekbe, csökkentve az égési sérülések kockázatát, amikor kapcsolatba kerülnek velük. Különböző típusú díszítőelemek vannak, amelyek mindegyikének saját feladata van, és a használat jellemzői.

Mi használják a fűtőcsövek bélését

Még a modern anyagokból készült műszaki kommunikáció sem illeszkedik a legtöbb belsőépítészeti stílusba. Ezért próbálja elrejteni a csövet.

A fűtési rendszerek csővezetékeinek és fűtőtestjeinek bélelése megoldhatja a következő problémákat:

 • a fűtési rendszerek megjelenésének javítása és a terem harmonikus kialakítása;
 • eltakarja a cső átjárását a padlón és a mennyezeten keresztül;
 • megakadályozza a közvetlen érintkezést egy személy meleg csövekkel, csökkenti az égési sérülések kockázatát;
 • a hőáramkör elemeinek megóvása a mechanikai hatásoktól, a szennyezéstől;
 • biztosítja a hő egyenletes eloszlását a helyiségben.

A díszítő burkolatok típusai

A dekoratív burkolatok eltérőek a célra, a gyártási, építési és tervezési anyagokra.

A csövek díszítésére kétféle lemez használható:

 • aljzatokat használnak a cső átjárhatóságának a padlóra, a falra vagy a mennyezetre való átfedésére;
 • dobozokat használnak maguknak a fűtőcsöveknek a díszítésére.

Fűtési rendszer telepítésénél vagy helyiség átépítésénél szükséges a padlóburkolat, a fal és a mennyezet fűtésére szolgáló csövek nyílása. Még egy szépen kialakított lyuk is nyilvánvalóvá válik, és elrontja a szoba megjelenését, mert amikor befejeződik, 1 cm-es rést kell hagyni.

Működés közben a befejeződéshez használt anyag zsugorodhat, kúpos és kitágítható, a környezeti hőmérséklettől függően. Ha nincs rés, akkor ezek a folyamatok károsíthatják a padlót, falat vagy álmennyezetet vagy a fűtőtestet.

A dekoratív rozetta felszerelése megoldja a problémát, megtartva a szükséges távolságot, ugyanakkor láthatatlanná teszi. A fűtőcsőnek a padlón, a falon vagy a mennyezeten való áthaladásának helye esztétikaiabbá válik.

Maguk a csövek, különösen a fűtőcsövek nem mindig illeszkednek a belső térbe. A konyhában vagy a fürdőszobában bútorok, háztartási és vízvezeték szerelvények mögött rejtőznek, más helyiségekben ez a módszer lehetetlen.

Ha a csövek kénytelenek maradni láthatóvá, akkor nem csak a helyzet általános benyomását károsítják. Nagyon forró víz gyakran kering a fűtőkör mentén, ezért könnyű égetni magát, ha közvetlen kapcsolatba kerül a csővel. A dekorációs dobozok használata mindkét problémát megoldja anélkül, hogy csökkentené a fűtési rendszer funkcionalitását.

A gyűrűk és dobozok:

 • a fák a leginkább környezetbarátak és stílusosak, de instabilak a mechanikai igénybevételhez és nagyon drágák;
 • fém - tartós, hozzájárul a hő egyenletes eloszlásához, festhetők;
 • A műanyag - szilárdság, tartósság és a magas hőmérsékletű ellenállás alacsonyabb, mint a más anyagokból készült béléseké, de a tervezési lehetőségek sokkal szélesebbek, így műanyag díszítő elemek bármilyen belső térre felszerelhetők.

A gyűrűket és dobozokat parkettával, laminált, kővel, parafából vagy más textúrákkal és különböző színekkel lehet díszíteni.

Tervezési jellemzők

A foglalatok téglalap, gyűrű, ovális, négyzet vagy téglalap alakúak, lekerekített sarkokkal, egy vagy két kerek lyukkal a csőhöz. A lyukak méretei megfelelnek a fűtési rendszerek telepítéséhez használt szabványos csövek méreteinek. A műanyag és a fém aljzatoknak van egy csatlakozója az egyik oldalon, a fából készültek két félből állnak, mindkét oldalán bepattannak.

A kivezetés leválasztható kialakítása biztosítja az egyszerű használatát: elegendő az elemet felhelyezni a csőre, mozgatni a padló, a fal vagy a mennyezet áthaladásának helyére, és bepattanni a helyére. Ezenkívül az ilyen bélés eltávolítható a bevonat megváltoztatásakor vagy akár az általános tisztítás során is. A munka befejezése után öblítse le, szárítsa meg és helyezze üzembe.

A fűtőcsöveken lévő dobozok egy doboz formájában eltérnek a csővezeték szokásos csatornáitól, mivel nincsenek vezetőhornyuk, amelyhez a felső záróhorny van rögzítve. A doboz-párna egy P- vagy L-alakú csúszda, amellyel egy vagy több cső zárva van, rögzítve közvetlenül a falra. U alakú dobozokat használnak a L-alakú síkban - a sarkokban.

A doboz-bélés keresztmetszetének alakján kívül az alábbiak különböznek:

 • a perforáció jelenléte vagy hiánya,
 • hajtás (sugár, lekerekített sarkokkal vagy téglalap alakú),
 • a perem kialakítása (a lap hajlítása, a kanyarok kifelé vagy befelé).

A perforált csövek csökkentik a hőveszteséget, míg a zárt rendszerek a csövek további hőszigetelését eredményezik. Számos perforációs lehetőség közül választhat bármilyen formatervezést.

A díszítőcsövekhez egy olyan felsővezetéket használnak, amely olyan méretű, hogy a csatorna falai a cső falától legalább 5-7 mm távolságra vannak. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a doboz túlmelegedését és deformálódását, valamint a forró levegő normál keringését.

Ezenkívül megvédi a csövet a mechanikai terheléstől és az égési sérüléstől. A felsõ dobozok a fali anyagtól függõen csavarokkal vagy tûzökkel vannak közvetlenül a falhoz rögzítve.

Figyelj! A díszdobozok, valamint a gyűrűk könnyen szétszerelhetők és újra felhasználhatóak. Ez a tulajdonság feletti egyszerűsíti a fűtési rendszer karbantartását és javítását.

Egyéb elemek és dekorációs lehetőségek csövekhez és radiátorokhoz

A fűtési körben általában vannak csövek és radiátorok. A díszítésüket fel lehet használni a fej fölött vagy a lógó díszítő elemek. Ezeknek az elemeknek a hatótávolsága nagy, és lehetővé teszi mindkettő használatát külön-külön, és a csövek felületeivel kombinálva.

Ha ugyanazt a stílust használó csövek és radiátorok bélését használja, akkor nem csak a fűtési rendszer látható részeit álcázhatja, hanem teljes körűen részletezheti a helyiség kialakítását.

Azonban más maszkolási opciók is használhatók.

 • A fűtési rendszer eltakarja a falat - ez csak a szoba nagyjavításánál lehetséges. A falakon elhelyezett a hornyok, ahol csöveket és radiátorokat helyeznek.
 • Zárja le a fűtési hálózatok elemeit. Ebben az esetben a csövek teljesen el vannak rejtve, és a radiátor egy grillsütővel vagy képernyővel van lezárva, amely lehetővé teszi a hőt.
 • A csöveket tartályokba helyezzük, amelyek vezető és záró csatornákból állnak.
 • A padló mentén elhelyezkedő csövek a lábazati dobozban vannak elrejtve.
 • Csavarja be a csöveket hőálló kendővel, kenderzel vagy jutakötelekkel. Ez az opció nem alkalmas semmilyen stílusirányra, de használható egy új termálhálózat és egy régi díszítésre is.
 • Beilleszthető falpapíron keresztül, amelyet előzőleg a hőszigetelő anyaggal csomagoltak - megfelelő lehetőség a lakásban lévő fűtőtesthez, ha szükséges a hőátadás csökkentése.
 • A színezés a legolcsóbb és legrégebbi módszer a fűtési rendszer díszítésére.

A legtöbb ilyen módszer a fűtési rendszer hatékonyságának csökkenéséhez vezet, és bonyolítja a fűtési hálózat karbantartását és javítását. Az egyszerű festés nem csökkenti a túlmelegedett cső vagy akkumulátor megérintésének kockázatát.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában a csempe alatt?

Csatorna- és vízcsövek, amelyek a fürdőszobában vagy a konyhában elhelyezett szelepekkel vannak felszerelve, nem adják hozzá a szobai esztétika dekorációját. Ugyanakkor a hidegvízellátás és a szennyvízcsatornák csövek szintén nemkívánatos hidegforrás, ami csökkenti a fürdőszobában a hőmérsékletet. Ezenkívül ezen csövek felületén kondenzátum alakul ki, amely a padlóhoz folyik és folyamatos tisztítást igényel.

Mielőtt eltakarja a csöveket a fürdőszobában, alapos ellenőrzést kell végezni.

Tekintsük meg a problémák megoldásának módjait, a csővezeték helyétől és céljától függően.

Új rendszerek felépítése az építés vagy a felújítás során

Ez a helyzet leegyszerűsíti a probléma megoldását, hiszen a telepítés a helyes gondossággal elvégzett javításokból lehetővé teszi a fürdőszoba kevesebb idővel és erőfeszítéssel történő javítását.

Vízvezeték szerelése csempékhez

A vízvezetékek bekötése a vízvezeték elrejtéséhez, a falazatokon a szintező vakolás előkészítése előtt. Annak érdekében, hogy a vakolatréteg ne legyen túl vastag, a fürdő falaiban lévő vízvezetékek csatornáit lebontják. A "száraz vágóval" ellátott csiszológép, amely a falakon korábban történt jelölést alkalmazva, párhuzamos vágásokat tesz lehetővé az alkalmazott csövek átmérőjétől, majd egy vágófejjel vágott egy anyagot egy perforátorral vagy egy kalapácskal ellátott vésővel.

A csempék alatt rejtett csővezetékeknek kiváló minőségűnek kell lenniük, akkor élettartama a lehető leghosszabb legyen

A vakolat előtt a csöveken lévő csövek ideiglenes szorítókkal vannak rögzítve, amelyek eltávolíthatók az oldat első rétegének megkötése után. A modern kapron és a fém-műanyag csövek, vitathatatlan előnyeik miatt, áthelyezt acéllemezek, nem igényelnek hőszigetelést. Miután a vezetékeket a huzalozással egyenlítjük ki, kerámiát helyezünk.

Csatornázási berendezések

Jelentős átmérőjük miatt a szennyvízcsövek nem merülnek fel a falakba, mivel a falnak az ilyen mélységig történő megtörése a teherbíró képesség gyengülését eredményezi.

A szennyvízcsatorna különféle módon készült dekoratív héjjal zárható.

Ha a szennyvízelvezető rendszer "a semmiből" van felszerelve, akkor a műanyag csövek kiválasztásakor inkább a vastag falú fajtát kell előnyben részesíteni a forró vízzel szemben, mivel a szennyvízcsövek bélése nehezen tudja megjavítani, ha vékonyfalú anyag meghibásodik.

A szennyvízcsatornák és vízvezetékek, amelyek láthatóak, még a legeredetibb tervezést is elrontják, ezért el kell rejteni őket.

Nagyobb javítások vagy a használatban lévő helyiségben végzett munkák elvégzése során a fürdőszoba szennyvízcsövének befejező technológiája megegyezik. Annak érdekében, hogy az esztétikai héj alatt el lehessen zárni a csatornarendszert, a keretből és a fedőlapból egy dobozt kell készíteni. Vízszintes csatornák esetén a csatorna téglalap alakú szakaszát választják ki, ami megkönnyíti a padló tisztántartását. A burkolót a fürdőszobában a kerettel nem csak téglalap alakú, hanem kerek, félkör alakú vagy ovális keresztmetszettel is el lehet végezni.

Gyártási keret

Jobb, ha keretet hozunk a csővezeték utólagos befejezéséhez olyan anyagokból, amelyek nem félnek a víz - acél, alumínium, műanyag. A horganyzott cd profilok ebből a célból történő felhasználása a gipszkarton beépítéséhez használt megfelelő kötőelemekkel időt és energiát takarít meg. A keret a falhoz és a padlóhoz van erősítve önfúró csavarokkal, lehetőleg azokon a helyeken, amelyeket később egy dobozzal kell bezárni. A keret tüskéinek tömítéséhez a falban és a padlózatban jól lezárható, finoman fúrt "koronák" lyukakban.

A fémrácsok a szerelt keretre vagy közvetlenül a csövekre vannak szerelve

A keret részei egymás között a kipufogócsavar szegecsekkel vagy öncsavarral ellátott csavarokkal vannak rögzítve. Ha a keret acélból készült, védőbevonat nélkül, akkor a helyszínre való beszerelés után két rétegű korróziógátló festékkel van ellátva (lehet ólom vagy vasvörös ólom, amelyet szárítóolajjal hígítanak).

A furnérozott csövek hőszigetelése

Hőszigetelést végzünk a kondenzátum képződésének és felhalmozódásának kiküszöbölésére a csővezeték alatt, mivel enyhe páralecsapódás következik be a még műanyag csövek felületén is, a gyártás anyagának hővezető képessége nullához közeli. A csöveket flexibilis, habosított szintetikus gumi ("K-Flex") szigetelték, amely mind 6-160 mm belső átmérőjű lemez- és hüvelycsövekben kapható.

A lemezanyag csíkokra van vágva, a csövek köré tekercselve csavarral vagy csíkkal és nejlonkötésekkel rögzítve. A csőszerű burkolat hosszanti metszete (néha már jelen van), és a szigetelést a csőre is rögzítik, nejlon bilincsekkel történő rögzítéssel.

Ha kéznél van a lapos üveggyapot maradványai, akkor a hőszigetelő készülékhez is használhatja azt, csak ezt az anyagot kell dolgoznia az overallban, kesztyűben, szemüvegben és légzőkészülékben.

Keret vége

A csövek elrejtéséhez a keretet vízzáró anyaggal kell lefedni. A gipszkarton használata dobozok gyártására nem kizárt, de az ilyen bevonat gondos vízszigetelését igényli, hiszen még a nedvességálló gipszkarton (GKLV) nem tervezték a vízzel való tartós érintkezést. És ha egy gipszkartonra fekszik, hogy elrejtse, helyezze be a réteg nedvességálló anyagát, akkor a gipszkarton használata általában elveszti jelentését. Ezért célszerű a dobozban csöveket, műanyagot, textolitot vagy csiszolót csiszolni 1-2 cm vastagságú díszítőréteggel.

A csövek lezárása a gipszkartonban lévő WC-ben ingyenes hozzáférést biztosít a rejtett kommunikációhoz a baleset kijavítása vagy megszüntetése esetén.

A felsorolt ​​anyagok - a kerámia burkolatok kivételével - a kerethez öncsavarró csavarokkal vannak rögzítve. A falakkal ellátott sarokelemeket és párosításokat dekoratív műanyag vagy fémlemezek alatt kell rejteni, amelyek szilikon tömítőanyaggal ragaszthatók.

Fektetés a burkolólapon

A keretes lapok szilárd lezárásához szilárd alapot kell létrehoznia. A gipszkarton használatának lehetősége csak végső megoldásnak tekinthető, más anyagok hiányában.

A keret tetején finoman metszett (2x2 mm-es) acél- vagy nylonhálót rögzítenek a feszítéshez szegecsekkel, amelyeken lapos spatulával 2-3 mm vastagságú csempe ragasztót alkalmaznak. 24 óra alatt a felület készen áll a csempézésre, amelyet ugyanúgy rendeznek, mint egy rendszeres alapon. További 24 óra elteltével a csempe közötti ízületeket dörzsöljük nedvességtől védett simítóelemmel. A sarkok kerámiacsuklóit díszítő műanyag vagy fémlemezlemezekkel díszítik a csempe számára.

A fürdőszobában használhat nedvességálló gipszkarton - GKLV

Ha van egy felülvizsgálati ablak a szennyvízszakaszban, akkor hozzáférést kell biztosítani hozzá. Ezt akkor lehet megtenni, ha a szellőzőnyílásokkal ellentétben egy, a kereskedelmi forgalomban kapható, egy dobozba szerelt, szükséges méretű készenlétet szerelnek. De könnyebben megteheti - ne tegye a csempe a kapu elé a ragasztóra, hanem csak csomósodással törölje le az ízületeket. Ez lehetővé teszi, ha szükséges, kijavítás nélkül kihúzza a burkolólapot, majd helyezze a helyére, és eltakarja az ablaküveget.

Felhajlító berendezés

A fürdőszobában lehet két felszálló - víz és csatorna. Elrejtheti őket egy téglalap alakú keret dobozban is. A felszállók elhelyezkedésétől függően egy dobozban lehet lezárni, vagy mindegyik emelő külön-külön néz szembe.

Vízszigetelő réteg

A függőleges csőrendszer elrejtéséhez olyan technológia van, amely lehetővé teszi egy oszlop szimulálását. A megfelelő belső átmérőjű, 1,5-2,0 cm-es falvastagságú "K-Flex" csőszerű burkolatot helyezik a felszállóra, a csövet 0,3-0,5 m hosszú darabokra helyezzük, és a rések között rések vannak cm.

A külső héj felszerelése

Vékony falú műanyag csövet választanak ki, amelynek belső átmérője megegyezik a "K-Flex" külső átmérőjével, és teljes hosszúsága mentén metszi a csiszolót. A "K-Flex" héjdarabok közötti rést a felszálló kerület mentén poliuretánhabgal töltötték, és a vékony falú műanyag cső mentén, a nyílás kiterjesztése nélkül, a bővítésre való várakozás nélkül felhúzzák.

Egy csövet rögzítenek nejlon bilincsekkel, így a habosító hab nem nyitható meg, és nyílással nyitható a falhoz. Egy nappal később a kapcsokat levágják, és egy hőszigetelt felszállónyílást kapnak egy műanyag csőből készült héjban, amely a belső felületével a habarcshoz van kötve, a "K-Flex" szigetelés szakaszai között.

Szemben a felszálló mozaikokkal

A műanyag burkolat felületét egy olyan alapozóval alapozzák, amely növeli az adhéziót, és mozaikos bevonattal van ellátva, fehér ragasztóanyag-keverékre vagy poliuretán alapú vegyületre.

Ha a mozaikot reaktív összetételre kell helyezni, akkor az alapot nem szabad alapozni, de zsírtalanítani kell.

Amikor a ragasztó keményedik, mozaikos fugázás történik, és - a fürdőben lévő csatorna vagy vízfelhúzás oszlopra változik.

következtetés

Miután a kerámia burkolólapokat a fürdőszobában elválasztották, és összehasonlították a helyiség állapotát a javítás előtti helyzetével, lehetetlen nem azt a következtetést levonni, hogy nem csak esztétikus, hanem a csővezetékeknek a gyönyörű béléssel rendelkező szobáinak felszerelése és bezárása is szükséges. szabványoknak.