Legfontosabb > Dekoráció

Kell tennem a csempe mögött a fürdő és a fürdő alatt

Hogy szükség van-e csempék elhelyezésére a fürdő mögött, és a fürdő alatt nem csak a belső esztétika, hanem a költséghatékonyság is, a vészhelyzetek biztonságának javítása miatt. A fürdőszobai tér megköveteli a javítás szervezésének speciális megközelítését. Magas páratartalom, a közművek, egészségügyi berendezések és háztartási készülékek elérhetősége - az okokat, amelyek miatt a burkolóanyagok kiválasztása és a dekoratív bevonatok megbízhatósága komolyan kell venni.

Amikor eldönti, hogy a kád mögé rakja-e a csempéket, alaposan mérlegelje az előnyöket és hátrányokat. A kilátást el nem látott helyeken nem tekinthető kötelező a csempe elhelyezése, és a modern magas épületekben sok lakástulajdonos számára úgy tűnik, hogy a kád alatt nem kell csempeburkolat kialakítása költséghatékonynak tűnik a befejezés költségeinek csökkentésével. A gyakorlatban mindennek nem olyan világosnak tűnik. Megtakarítással szemben a burkolóanyagok beszerzése, a jövőben sokkal nagyobb veszteségeket szenvedhet.

Kell a csempék a padló alá a fürdő alatt

A fürdőszoba durva felülete kötelező vízszigetelést jelent, de erős szivárgások esetén a tömörség gyakran megszakad. A megfelelő padlócsempe a speciális ragasztóval és a kiváló minőségű fugázószerkezettel egy további szigetelőréteget biztosít, amely megakadályozza a víz behatolását. A szomszédok elárasztása mindig kellemetlen, és a közelmúltban végzett drága kivitelezés is nagyon drága lesz. Így a javítási költségek túl magasak lehetnek.

Amikor gondolkodunk arról, hogy egy csempe a fürdő alá, ne felejtsük el az elektromos vezetékek, a legkisebb kár, hogy ha a vízzel való érintkezés teremt egy valóban veszélyes helyzetet. A mennyezetvilágítás és a működő háztartási készülékek az alatta lévő padló alatt szivárgás nélkül nem csak kudarcot okozhatnak, hanem károsíthatják az emberek egészségét vagy életét. A zuhanytáblák a fürdő egész emeletén további biztosítékot nyújtanak a súlyos bajok ellen, és megkönnyítik a tisztaság fenntartását.

Csempéket kell elhelyeznem a falon a fürdőszoba mögött

Úgy gondolják, hogy a csempézett falazat alulról való megléte csak bonyolítja a fürdőszoba és a fal közötti ízületek tömítését. Valójában a modern anyagok és a szakmai ismeretek felhasználásával a varrások jó minőségű tömítése nem jelent problémát. Ha kérdésed van, vajon szükséges-e a fürdőszoba mögé helyezni a csempe, akkor jobb, ha ezt a megoldást pozitívan oldja meg. A csempe bevonat gyakorlati és higiénikus megoldás, amely védi a beton és a téglafalat a pusztulás ellen, még akkor is, ha az ízületek szivárognak.

Amikor tilos a csempe mögött a fürdőszobában és a fürdő alatt nem szükséges

A padlóburkolat kialakításakor nem szükséges a cserép használata. Ha a berendezést a lábaikon egy képernyővel kívánják felszerelni, ajánlott díszítő bevonatot készíteni alatta az egész felületen. Ha a burkolólapokat már a falra és a padlóra helyezték, és a kád fel van szerelve, lehet, hogy nem lehet szétszerelni a csempe mögött. Azonban a legtöbb esetben lehetetlen eltávolítani a régi bevonatot, bizonyos területeken érintetlenül hagyva. Ilyen helyzetekben jobb a csempe teljesen megváltoztatni.

Professzionális csempe lefektetése a fürdőszobában

A szakemberek által végzett kulcsrakész fürdők kiváló minőségű javítása eltávolítja az összes kérdést, megakadályozza a szomszédok problémáit és felesleges költségeket. A rendszeres ügyfelek iránt érdeklődő szakemberek nemcsak hűen teljesítik kötelezettségvállalásaikat, hanem gyakorlati ajánlásokat is adnak a költségvetés ésszerű felhasználására vonatkozóan. A Repair ABC egy jól ismert cég az Ufán, melynek használatával a fürdőszobába burkolólapok elhelyezése jelentősen megtakaríthatja a befejezést.

Csak a mérő hívásával pontosan meghatározhatja, hogy a csempe a fürdőszoba mögött legyen minden esetben. A kulcsrakész szolgáltatás magában foglalja az anyagfelhasználás kiszámítását, a cserép kiválasztásához és szállításához versenyképes áron történő befejezést. Közvetlenül olyan nagykereskedőkkel dolgozunk, akik minőségi termékeket kínálnak minimális áron. A javítás ABC-jével való együttműködés garantálja a megtakarításokat, lehetővé téve számukra, hogy a padlót és a falakat csempével teljesen lefedje, a költségvetés túllépése nélkül.

A helyszínen könnyen meghatározható, hogy szükség van-e a padló további vízszigetelésére, és hogy a csempe a kád alatt legyen, hogy csökkentse a szivárgás kockázatát. Még akkor is, ha ez nem kötelező, az ügyfél kérésére, a szoba tisztításának egyszerűsítése és az alapalapok védelme érdekében a nedvesség hatásaitól függően az egész padló és a falak csempézett burkolatát készítheti. A javítás ABC-je minden összetett feladat elvégzésére és sikeres megoldásuk garantálására szolgál. Hívjon tökéletes fürdőszoba befejezéshez!

Kell egy csempe a fürdőszoba mögött?

A mester macska a csempe kínálatát a padlóról indítja, és a falon lévő fürdőszoba mögött. Ezt a m2-et nem számoltam meg. Meg lehet vásárolni, de szükség van rá. Nekem könnyebbnek tűnik. Nekem úgy tűnik, akkor a tömítőanyag nem lesz képes kitölteni és beilleszteni a lemezt.

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

A fő csempe többszínű, fehér, sűrűn zöld színű (ceruza és lábazati szegély), padlószürke, egy 3 nm-es fehér monokromatikus mozaik. Az első dolog, ami eszembe jutott, az volt, hogy a fehér habarcs tökéletes lenne, de először: fehér lesz.

A boltot a csarnokban, matt festékkel szeretném festeni, kívánatos egy bársonyos hatással. Az internetre mászva olvastam a leghíresebb színeket (Tikkurila, Dulaks, stb.). Milyen tanácsot nyújt a piszok és az enyém maximális ellenállása alapján?

Üdvözlünk! Idén megkezdem a javítást. A Globális nem tervez semmit. Ezért a kérdés: A konyhában van egy kötény márvány csempe. A márvány olyan bézs színű. Egy konyhai készlet - szürkék. Világos színeket akarok. És össze a kettőt.

Üdvözlet mindenkinek, korábban sikeresen használtam a tanácsodat, és most remélem, hogy más emberek ötleteit is egyszerre használnám :) Voltunk egy nappaliban egymás után, és egyáltalán nem akarjuk ragasztani a tapétát, mert a varratok idővel eltérnek, a tapéta.

2 fal a konyhában, 1 ablak csak 1 falra és az ablak alatt van

Fürdőszobai javítás a fürdőszoba alatt

A nagyjavítással foglalkozó szakemberek azt javasolják, hogy egy fürdőszobával kezdjenek. Ezt azzal magyarázza, hogy gyakran van ebben a teremben, hogy szét kell szedni a vízvezetéket, a kommunikációt, a régi csempéket és falakat. Az ilyen munkát általában nagy mennyiségű törmelék és por járja.

A megfelelő előkészítés pozitív eredményt ad.

A fürdőszobai csempe falai és padlója első látásra nagyon nehéz folyamatnak tűnhet. Ugyanakkor a csempeburkolási munkálatok elméleti részének ismerete, az építési vállalkozás legegyszerűbb készségeivel kombinálva sikeres eredményt biztosít. Mielőtt megkezdené a kerámia burkolást, akkor meg kell felelnie a következő feltételeknek:

 • távolítsa el a helyiség méreteit és számítsa ki a falak és a padló felületét; kiszámolja, hogy mennyi csempe szükséges;
 • megvásárolja a befejező anyagokat, miközben 5-7% -ot kell hozzáadnia a daraboláshoz és a készlethez szükséges csempe mennyiségéhez;
 • a padló és a válaszfalak gerinctelen impregnáló felületének szintre és feldolgozására.

Meg kell mondani, hogy a kerámia burkolatok régóta a legjobb megoldás a WC-k befejezéséhez. Higiénikusak, könnyen tisztíthatók és vonzó megjelenésűek.

Ne feledjük, hogy csak a speciálisan tervezett burkolólapokat helyezik a padlóra. Nagy vastagságú, ami jelentősen megnöveli kopásállóságát és különleges csúszásgátló bevonatot.

Hasonlóképpen a falaknál csak a falburkolatot választják, ellenkező esetben a nagyobb súlyú padlólap nem lesz képes a függőleges síkon maradni.

Csempe a fürdőszoba alatt és mögött - az esztétika és a higiénia

Még a számítások kezdeti szakaszában sok tulajdonos gondolja, vajon vajon van-e a csempe a fürdőszobában. Végtére is, a befejező anyagok ma nem olcsóak, de pénzeket akarok megtakarítani. Meg kell mondani, hogy nincs egyetértés ezen a ponton. Azonban az egész padlót feltárva, nagyban megkönnyíti a szoba tisztítását. Ha a fürdőszobában csempe nélkül hagyja el a területet, vízvezeték- vagy csatornarendszer áttörése esetén nagyon nehéz lesz megszáradni. A nedvesség folyamatos stagnálása hozzájárul a penész és a gomba megjelenéséhez.

A gyakorlati pillanat mellett esztétikai kérdés is létezik. Egyes vízvezeték-típusok, például szüreti stílusban, nem biztosítanak képernyőt. Ezután egy nagyon csúnya, konkrét alapozás elronthatja a teljes munka benyomását. Nem is beszélve arról, hogy ez a hely állandó homok- és betonforrás lesz, amelyet nem szabad megszabadulni.

Arra a kérdésre, hogy a csempe a fürdő mögött legyen, azt lehet mondani, hogy a higiéniai szempontból kívánatos, de nem feltétlenül acél vagy öntöttvas fürdők számára. Elég, hogy elszigetelje a helyet a nedvességtől. Azt kell mondanom, hogy az akril fürdőszobája mögött a legjobb megoldás az lenne, ha a láthatatlan területet csempével rendeznék.

Fürdőszoba szembenézése: előnyei és hátrányai

A padló alatti burkolatának csempézése során tisztában kell lenni azzal, hogy ez az esemény nem lehetséges a vízvezeték szétszerelése nélkül. Nem lesz képes elérni a falhoz közeli sarkokat, és jobb lesz a telepítés minősége.

Ha nagy fürdőszobai felújítást hajt végre, a fürdőszoba alatt nincs értelme menteni a padló és a falak felé. Végül is meg kell szüntetni a régi vízvezetéket, le kell dobni a hibás csempe, és igazítani a válaszfalakat és a padlót.

Másik dolog, ha csak átdolgozásra kerül sor, és csak a fal és a padlóburkolat cseréjét tervezi. De még ilyen helyzetben is ajánlatos eltávolítani a fürdőt úgy, hogy a leeső csempe és a vakolat ne károsítsa a zománcot.

Ha valamilyen oknál fogva nem akarja szétszerelni a vízvezetéket, kompromisszumra tehet szert. A padló alapozásának előkészítése során a helyiség vízszintes síkját megfelelően illessze be. Győződjön meg róla, hogy vízzáró bevonatot biztosít a gomba megjelenésének elkerülésére a jövőben. A kerámia burkolatot úgy kell elhelyezni, hogy kb. 30-40 cm-re a kád alá kerüljön, célszerű a padló többi részét olyan színárnyal festeni, amely megfelel a csempe színének. Így részben megoldja az esztétika és a higiénia problémáját. De ennek a webhelynek a alapos megtisztítása végett még mindig nem teheti meg.

Egy másik megoldás a fürdõ dekoratív paneltel történõ átvizsgálása. Így el lehet rejteni a helyiségnek a fürdőszoba alá helyezett borzalmas kilátást. De érdemes megjegyezni, hogy ez nem a legjobb megoldás.

Főzőpadló

A befejező padló minősége függ a padló aljának előkészítésétől. A legjobb megoldás az ár és a minőség szempontjából a padló simításával történik. A fa alapzat, mint a régi épület néhány házában, kategorikusan elhagyni nem ajánlott. A fa olyan anyag, amely nagyfokú deformációnak van kitéve a nedvesség hatása alatt. Ilyen felületen a kerámia bevonat nagyon gyenge marad. Ezenkívül jelentősen csökkenti a csempe élettartamát.

Árnyékolás díszítő panel

Távolítsa el a kommunikációs víz- és csatornarendszer képernyőt a fürdő oldaláról a padlóra szerelve. Egy ilyen panel, ugyanolyan árnyalatú burkolólapokkal borítva, mint a falakon, nagyon stílusosnak tűnik. Az esztétikai oldal mellett a képernyő szerelése gyakorlati terhet is hordoz. A fürdőszobában lévő, a kíváncsiskodó szemek által körülvett hely a háztartási vegyszerek és a különböző háztartási cikkek tároló rendszere. A legfontosabb az, hogy ne felejtsük el ügyelni a csatornarendszerhez való hozzáférésre.

Ha a képernyő felfüggesztésre kerül, és nem fekszik a padlón, győződjön meg róla, hogy a csempe a fürdőszoba alatt kis mélységbe kerül. Ez megnöveli a belső megjelenését.

Hatch felülvizsgálat

Egyes tulajdonosok üres táblával zárják le a fürdőt, így nincsenek hozzáférése a vízvezeték- és csatornarendszerhez. Szivárgás esetén teljesen le kell szüntetni egy ilyen képernyőt, ami szükségessé teszi a helyiség átépítését. Az ilyen következmények elkerülése érdekében különleges nyitást kell biztosítani, amelyen keresztül megoldhatja a problémát.

Megvásárolhat egy kész ellenőrző nyílást, de ez nem olcsó. Könnyebb megtenni önmagát. A legegyszerűbb megoldás egy mágneses csempe.

A gyártáshoz nyolc kis mágnes szükséges, egy centiméter átmérőig. Négy közülük közvetlenül a lyuk körül van rögzítve, a többi pedig ragasztott a csempék szélén, amelyek díszítik a kommunikációhoz való hozzáférést. A mágnesek rögzítése után a panelt a helyére helyezzük. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nyílás mérete kissé kisebb legyen. A mágnestartók befogadására van szükség.

Amikor a ragasztó megszárad, használhat egy rögtönzött ajtót. Ha kihúzza a nyílásból, éles tárgyat kell megcsípnie a csempe szélén. A könnyű használhatóság érdekében a szakemberek javasolják, hogy a bútorok fogantyúját ehhez a csempehez rögzítsék.

Összefoglalva a fenti, azt mondhatjuk, hogy a javítás során a fürdőszoba jobb, hogy tartózkodjon a megtakarítás cserép és nyírni a padló és a falak a szoba egésze. Ez segít elkerülni a penész és a piszkos szag megjelenését a helyiségben, javítani fogja a helyiség tisztításának minőségét, és teljes és harmonikus megjelenést kölcsönöz a belsőépítészetnek.

Szükségem van a fürdőszoba mögé rakni a csempéket? Miért?

Ha nincs helye pénz elhelyezésére - lehetőség van a fürdőszoba mögé ragasztani a csempéket és a szekrények mögött tapétázni. Mivel senki sem igényel semmit semmiért, szükségtelenül pénzt ad át az építőanyagok, az idő és az erőfeszítésért.

Nem hordoz semmilyen funkciót.

A kérdés természetesen érdekes. És ez nem a megtakarításról szól. Csak általában az új otthonokban eltávolították már telepítve. És általában rögzített. Néha dugóval vannak szegezve a sarkok között a falhoz. Tehát nem azt mondom, hogy nehéz a kádat mozgatni, még inkább a kád mögé, vagy a kád alatt, és ott feküdni. Tehát pontosan miért, mint a kérdésedben, de azért, mert kényelmetlen vagy lehetetlen a bontás nélkül. Igen, amikor megváltoztatja a fürdőt, és így a csempe visszapattanhat. Nos, hogy a nedvesség nem igényel jó szellőzést. Annyira őszintén szólva, hogy nem találkoztam azokkal, akik kifejezetten szétbontották a fürdőt, hogy ott csempéket készítsenek.

Mi vagyunk a második évben, ahogy a javítás a fürdőszobában - tedd a csempe a padlón és a falakon (ez más - van különbség a vastagsága a csempe és a felület). Apa építője és a javítások több mint tíz éve foglalkoznak - egy másik lehetőséget sem veszünk figyelembe.

 • A fürdőszobában folyamatosan gőz és víz - ebben a tervben sokkal könnyebb törölni a csempe. Ugyanaz a mosás érvényes, ha gép = automatikus.
 • A második pont a tartósság. Nedves környezetben a kis anyag mindaddig tart, amíg csempe.
 • Az ápolási, tisztítási és háztartási pillanatok csempe praktikus. A fürdőszobához, a WC-hez és más helyeken, ahol gyakran kell, és hideg lehet a lábadnál, különleges szőnyegek voltak.
 • És mi nagyon tetszik, ha a kádat csempével bélelik, és nem csak. mint vályú, áll a lábán. Egy olyan szobában, ahol a padlót nem egy csempe, a nézet teljesen más lenne, de a családban szeretnek egy forró fürdőt. Különösen én... ez csak egy gyönyörű.

Csak vegye le a padlót, mert más típusú csempe még csúszósabb.

Nos, könnyebb eltávolítani a szerszámot a padon a csempe, és lassabban fejlődik, ha minden helyesen van elhelyezve, és ilyen helyeken a hozzáférés nehéz.

Le kell raknom a csempe a fürdőszobába?

Nézzük meg az esetek előnyeit és hátrányait.

A csempe előnyei a fürdőszoba alatt. A fürdőszoba alatt tiszta és szép, könnyen kijutni. Itt detergenseket és vegyi anyagokat tárolhat. Szép nézni.

A csempék hátrányai a fürdőszoba alatt. A munka összetettsége, többletköltségek. Idő és idegek.

Ha nem rakod a csempeit, akkor kellemetlen lesz a tisztítás. Innen a homok mindig felmászik. Ha árad, nehezebb megszáradni ezt a helyet.

A személyes tapasztalatokból. Fogadjon mindkét lehetőséggel. Ha nem létezik olyan csempe, ami nem hatékony. Mint már írtam, a homok felmászik és felmegy, függetlenül attól, hogy mennyit kijut. A tisztításhoz nem lehet minden szögben feltérképezni. Minden úgy néz ki, mint a bombázás után. A képernyő egy kis helyzetet takarít meg. Tudom, hogy rettenetes. A csempe más kérdés. Örömmel tölt el. Időnként eltávolítva.

Van egy másik lehetőség. Az emberek teljesen felgyújtják a fürdőszobát.

Amikor a fürdőszobában javításra kerül sor, felmerül a kérdés: "Szükség van-e csempék elhelyezésére a fürdőszobában, a padlón és / vagy a falon?" Mindenki másképp mûködik:

 • Valaki pénzt akar megtakarítani, és nem burkol a fürdőszoba alá, és hogy ne látja a szokásos cementpadlót, egyszerűen felállít egy képernyőt vagy varrja fel a PVC-t panelekkel és ajtót (a mosogatóhoz való hozzáférést). Ebben az esetben pénzt takarítunk meg, de ha a képernyő nem éri meg, akkor csúnya, a szennyeződés áthúzódik, és árvíz esetén nehéz a víz törlése, plusz a padló hosszú ideig szárazon marad, és ez tele van penészgombbal.
 • valaki mindent alaposan meghoz: a csempéket a padlón és a falakon. Ez a lehetőség drágább, de sokkal szépbbé, esztétikusabbá válik, sokkal kényelmesebb a por a padló alá törölni, hogy elárassza a vizet.

Következtetés: a fürdő alatt nem kell csempét elhelyezni, mindent a lakástulajdonosok döntése alapján végzik.

Nem, technikailag lehetséges, hogy fel tudod tenni, nem teheted, nem sérted a technológiát.

A gyakorlatból azt mondhatom, hogy nagyon gyakran az ügyfelek kérdezik magukat, hogy ne érintkezzenek a fürdővel, mert költséges eltávolítani és újból felszerelni a fürdőt (megírja a megtakarítást).

Nagyon gyakran a fürdőkád oldaláról nézve a legjobb elérhető lehetőség, vagyis nincs értelme a fürdést egyáltalán érinteni.

A fürdőkád látható része általában zárt, vagy egy képernyővel vagy egy falmal további béléshez (gipszkarton, tégla).

Még akkor is, ha a lábad alatt "niche" -et csinálsz (bár ez ma nem gyakorolható, mivel a gépek automatikusak és a fürdőszobában lévő ruhákat öblítik a múltban), a padlólapot a főemlék varrásaiba helyezzük a niche alatt enyhe lejtéssel, és ez van, nincs fürdőszoba sem padló, sem falburkolat.

Ha a fürdőt már eltávolítottuk, amennyit csak akarunk, de ne felejtsük el, hogy a költségkeret csempe elhajlással járhat, és ha a padlóról nézünk, a fürdő telepítésekor lehetnek hézagok a fürdőszoba és a cserép között.

Az oldalról jobbra nézve, azonnal belsejében egy csempézett sarkon,

Ha egy fürdőkád nélküli képernyő (vagy téglafal), akkor nincsenek lehetőségek, a csempe a fürdőszoba alatt van szükség a falakon és a padlókon.

Kell egy csempe a fürdőszoba alatt és a fürdőszoba mögött?

Kérdés a témában. A padlón esztrich, alatta egy réteg vízszigetelés. Egy doboz van tervezve a fürdő oldalán, így semmi sem lesz látható alatt. Hagyja a padlót és a falat a fürdőszoba mögött, csempe nélkül, vagy még mindig behelyezve?

A padló feltétlenül a fal mögötti falakon nem szükséges külön. Csak fertőtlenítővel kezelje őket.

A padlóra nincs szükség különösen, a helyzet szerint: ha a kád szigorúan méretű - a csempe a fedélzeten van, semmi sem fekszik a fürdőszobában; ha felnyúl egy résszel - először az összes csempét, majd a fürdőszobát, a szögeket a tömítőanyag mellett. Mindenesetre az ügyfél mindig igaza van.) Amint azt megkérdezik, megteszem. A "hogyan te magad" tennél a táblára támaszkodva, és a GCR alatt a csempe alatt.

Én, ha nem rakok csempét a fürdőszobába (amikor a képernyőt csempével lefektetik), akkor az önterülő kád padlójával közvetlenül a padló alá öntse a padlót a padló alá, a szivárgás esetén. Azt is elképzelem, hogy a fürdőszobából származó víz folyhat a padlóra.

Nem a cement "por"?
Azt tervezem, hogy csempéket készítek a fürdő alatt, de egy másik, nem pedig az, amely a padló látható részén fekszik.
A fürdő mögötti falakat vízszigeteléssel kezelik.

Szergej. Azt írta:
A fürdő mögötti falakat vízszigeteléssel kezelik.

És valószínűleg a csempe alatt is?

És miért porrá? Az ömlesztett padló nem poros, és senki sem fog járni egy fürdőszoba alatt, ahol csempézett képernyőn gondolom. A vízszigeteléssel akár felülről lefedheti. Csak abban az esetben, ha a fürdőszobában szivárgás történik, azonnal látható lesz, és a víz nem fog ott felhalmozni. Lehetőség van arra, hogy a csempe alatt a fürdőszobában olcsó, mint te tervez. De a padló alatti szint alatt a fürdőszobában a fő egy nem ér

Szergej. Azt írta:
A fürdő mögötti falakat vízszigeteléssel kezelik.

ez a felesleges, ha a fürdőt a szilikonnal való csatlakozáson keresztül kell elhelyezni

IrkAnt írta:
Egy melléklemezzel és egy gipszkartonhoz tartozó lapot csinálnék a csempe alatt.

míg az idő alatt beállított profil a habblokkok képernyője készen áll ">

stas0 írta:
amíg a profil ezen idő alatt be van állítva, a habblokk képernyő készen áll

Az alsó részen kívánatos egy fülke, ezért kényelmetlen megközelíteni a fürdőszobát. A GKL könnyebb összetett struktúrákhoz.

A GWP még könnyebb lesz, a vágást nem kell feltalálni.

Tehát a habblokkok megegyeznek) Hogyan fogsz csinálni egy rést? Hol könnyebb vágni a nyílást? Hol található a GWP helyszíne, ha csak a fürdőszobát készítik? Vagy egy doboz is?

A szerző írta az opciókat, hadd válasszon))

Perfex írta:
És valószínűleg a csempe alatt is?

Igen, és a csempe alatt is.

stas0 írta:
ez a felesleges, ha a fürdőt a szilikonnal való csatlakozáson keresztül kell elhelyezni

A csempe és a kád ízületeiben már eléggé elpusztult gipszet láttam. A burkolólapon való fugázás nem igazán segített, bár ez volt a rendszer legerősebb része.))
A varratot MS polimerrel lezárják.

stas0 írta:
míg az idő alatt beállított profil a habblokkok képernyője készen áll ">

Személy szerint én tényleg nem szeretem az ilyen "terjedelmes" terveket. Ráadásul a hely eltűnik a fürdőszoba alatt.

Mi az első: cserép vagy fürdés? Határozza meg a sorozatot

2015. október 17-től

Amikor meg kívánja javítani a fürdőszobát, el kell döntenie a munka sorrendjét. Mi az első: feküdt csempe vagy telepíteni a fürdő? Melyik algoritmus a leginkább helyes és ésszerű? A kérdésre adott válasz számos tényezőtől függ. Fontos a helyiség mérete, a fürdõ anyaga, és azoknak a készségeinek a szintje, akik elvégzik a befejező és vízvezeték munkát. Vannak más árnyalatok is.

Sorozat opciók

1. lehetőség: csempe először, majd fürdő

A fürdő a bélelt fürdőszobába kerül. Csak telepíteni kell. Leggyakrabban tömítőanyagot használnak a fürdő és a fal közötti rés kitöltésére. Megvédi a vizet és megtartja a tálat.

Ha a fürdőszoba nagy, és a kád a lábakon van, egyáltalán nem lehet falra helyezni.

2. lehetőség: a fürdés előtt, majd a cserép

A fürdőt a falak elkezdése előtt kell bevinni. Telepítve, rögzítve. Csak a csempe lefektetése után kezdődik.

Valójában a fürdőt kerámiával borítják, vagy más szavakkal beágyazják. A csempe a fürdő oldalához érkezik, de nem pihent, hanem több milliméteres résszel. A rést ezután tömítőanyaggal és / vagy nedvességálló habarccsal (előnyösen epoxiddal) töltjük. Ezenkívül a csomópont külön kerámia szegély vagy műanyag sarok segítségével is elrendezhető.

3. lehetőség: Először meg kell mérni a fürdőt, majd le kell rakni.

A fürdő be van kapcsolva a befejezetlen helyiségbe. Méréseket végeztek, a jelölés a csempe számára készült. Ezután a fürdőt eltávolítják vagy visszahúzzák. A csempe nem a padlóról, hanem a fürdő oldalán található, figyelembe véve a szükséges távolságot. Amikor befejezte a befejezést, a fürdőt a már lefektetett burkolat alá helyezi.

A hibák itt elfogadhatatlanok: egy kicsit felülmúltak a mérésekkel - és a fürdő nem léphet be.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő opciót?

A szoba méretétől függően

Ha a fürdőt pontosan falról falra helyezi, az első lehetőség kiválasztása kockázatos. Előfordulhat, hogy a falak simítása és a csempe lefektetése után a távolság csökken, és a fürdő egyszerűen nem illeszkedik be. Ezért, ha a fürdőszoba nagyon kicsi, akkor először telepítenie kell a fürdőszobát és fel kell tüntetnie a cserépet. Tehát biztonságosabb.

Ha a fürdőszoba ellenkezőleg nagy, akkor választhatod a harmadik opciót: hozzáadhatsz, installálhatsz, méretezheted, markolhatod, elmozdolhatsz, és nem lapozhatod a padlót, hanem a fürdő oldalán.

A fürdő típusától függően

Olvassa el az új fürdőre vonatkozó utasításokat. Az akril fürdők gyártói általában azt javasolják, hogy először csempét készítsenek, majd egy fürdőt építsenek be, a falat tömítőanyaggal tömítve.

Az acél fürdők gyártói nem annyira kategorikusak, de nem javasolják, hogy a csempe szélét közvetlenül az oldalra helyezze. Az acélfürdő képes "sétálni". Ennek eredményeképpen az egyik oldalán fekvő csempecsomót ki lehet húzni. Lehetőség van acélkád csempézésére, de el kell hagyni a rést.

Az öntöttvas kádat leggyakrabban "beágyazották" egy csempe, és nem csatoltak egy olyan falhoz, amely már csempézett. Ezek a fürdők a legmegbízhatóbbak, legsúlyosabbak, stabilabbak. És általában hosszú ideig szolgálnak. Ezért ezek beágyazása nem jelent különleges kockázatot.

Van még egy fontos szempont az öntöttvas fürdőhöz. Ha a csempe a fürdőszobába kerül, és csak akkor hozza be a fürdőt, akkor a befejezés szenvedhet. Az öntöttvas kemény és nehéz, így még egy nagyon erős csapást sem okozhat a forgács és a repedés.

Az öntöttvaszal ellentétben az akril fürdő, különösen olcsó, csak néhány éven belül pótlást igényelhet. Ha be van ágyazva a cserépbe, meg kell szakítani a szerkezetet. Mielőtt eldöntené a sorozati opciót, el kell döntenie - készen áll a nem tervezett javításokra? Ha a fürdőt a bélelt fürdőszobában szerelik fel, és a falhoz való csatlakozás csak tömítőanyaggal van feltöltve, akkor nem lesz különösebb nehézség a cserével.

A fürdő mérete is fontos. Ha nagyon nagy (például szögletes modellek ilyen méretekben különböznek), akkor kényelmetlen lesz a burkolólapok elhelyezése, enyhén szólva. Hogyan befolyásolja ez a stílusminőség? A befejező munka során megsérül az új fürdő? Lehet, hogy ezt a fürdőt csak a bélelt fürdőszobában kell elhelyezni?

Itt persze nagymértékben függ a kerámia készségétől és tapasztalatától. Ha készen áll arra, hogy ilyen körülmények között dolgozzon, és ugyanakkor biztosítja, hogy a fürdő károsodása nélkül legyen, a "beépített" opciót előnyben részesítheti.

Ha a fürdő további funkciókkal (hidromasszázs) van felszerelve, akkor a "varrni" a csempe tele van. Ha bármilyen sérülés történt, akkor fel kell vennie, vagy meg kell rombolnia a szerkezetet.

Összefoglalva a fürdő típusát.

Ajánlott a csempékkel bélelt fürdőszobába telepíteni:

 • akril fürdők, különösen olcsóak
 • atipikusan nagy fürdők
 • kádak további jellemzőkkel

Javasoljuk, hogy csempe:

A kivétel természetesen öntött öntöttvas fürdők, beleértve a lábakat is. Soha nem épülnek be, és gyakran nem csatlakoznak a falhoz.

A költségvetéstől függően

A kád oldalán csak a burkolólapok elhelyezése teszi lehetővé az anyag megtakarítását. Végtére is, a falak alatt a fürdőszobában nem furnérozott.

Ha a javítás a bérelt lakásban történik, ajánlatos a fürdőt a már bélelt fürdőszobába juttatni. Itt jobb megmenteni a fürdőt. Ennek a telepítési lehetőségnek a megváltoztatásának előnye nem sok erőfeszítést igényel.

Attól függően, hogy a felújítás során használja-e a fürdőszobát

Ha a tulajdonosok olyan lakásban élnek, ahol javítások zajlanak, azt akarják minimalizálni, hogy a fürdőszobák ne működjenek. Ebben a helyzetben kényelmesebb lesz a fürdő bevezetése és felszerelése egy előkészített, de még nem bélelt fürdőszobában, majd csempével. A javítás ideje alatt a fürdőszobát használhatja.

A mesterek véleményétől függően

Ha a feltételek lehetővé teszik a lehetőségek bármelyikének kiválasztását, bízhat a javításokat végző mesterekkel. A széles körű tapasztalattal rendelkező szakértők maguk határozzák meg az optimális szekvenciát, és elmondják az összes lehetséges előnyről és hátrányról.

tippek

1. Ha a fürdő oldaláról egy egész csempe van, és nem törmelék, akkor a kép vonzóbb. Amikor a fürdőt a bélelt fürdőszobába kívánja hozni, célszerű meghatároznia, hogy az oldal mennyi magasságban van a csempe behelyezése előtt.

2. Mielőtt a fal és a fürdőszoba közötti "varrat" elkenődne szilikon tömítőanyaggal, javasoljuk, hogy a tálat vízzel ütögesse le. A víz csak a tömítőanyag száradása után üríthető. Azt állítják, hogy ha "lezárja" az üres fürdőt, akkor a töltés után a fal lecsaphat. A fürdõ és a falak védelme érdekében a tömítõanyag nyomait meg kell elõzõleg ragasztani.

3. Ha a fürdőt "megfulladni" kell egy régen kialakított csempebe, akkor egy sekély büntetést hozhat a cserépben. A horony szélessége - a fürdő mérete szerint. A fürdő jól mozog, a kötést tömítőanyaggal és / vagy nedvességálló habarccsal kezelik.

Kell egy csempe a fürdőszoba mögött

Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

Veronica Perfilyeva
Meg kell szintelni a falakat a fürdőszobában, mielőtt a csempe? A fal dub-nak szüksége van, ez egyedülálló. A kérdés az, hogy nagyobb a fal görbülete? Ha a cseppek 1 cm-t tesznek ki, akkor ragasztással, ha még több, csak gipsszel, beaconokkal és If rácskal lehet szintetizálni. A teraszok szintet érhetnek. A vakolat olcsóbb. De hosszabb és drágább a munka számára, a megoldást megoldottuk (közvetlenül, csempék készítésével, egyrészt megtakarítottuk a munkánkat (nem fizettük magunkra a kiegyenlítés tényét).

Szükségem van a fürdőszoba mögé rakni a csempéket? Miért?

A nagyjavítással foglalkozó szakemberek azt javasolják, hogy egy fürdőszobával kezdjenek. Ezt azzal magyarázza, hogy gyakran van ebben a teremben, hogy szét kell szedni a vízvezetéket, a kommunikációt, a régi csempéket és falakat. Az ilyen munkát általában nagy mennyiségű törmelék és por járja.

A megfelelő előkészítés pozitív eredményt ad.

A fürdőszobai csempe falai és padlója első látásra nagyon nehéz folyamatnak tűnhet. Ugyanakkor a csempeburkolási munkálatok elméleti részének ismerete, az építési vállalkozás legegyszerűbb készségeivel kombinálva sikeres eredményt biztosít. Mielőtt megkezdené a kerámia burkolást, akkor meg kell felelnie a következő feltételeknek:

távolítsa el a helyiség méreteit és számítsa ki a falak és a padló felületét; kiszámolja, hogy mennyi csempe szükséges; megvásárolja a befejező anyagokat, miközben 5-7% -ot kell hozzáadnia a vágáshoz és az állományhoz szükséges csempe mennyiséghez;

Tekintse meg a teljes verziót (oroszul): Cserépbe helyezem a fürdőt?

Egy egyszerű kérdés. Mi befejeztük a fürdõmester érdeklõdését a fürdõlap burkolásához? Van elég csempe. De a mester azt mondja, hogy nincs értelme. csak rosszabb lehet, ha a víz szivároghat a csempe alatt. Mondd, hogyan kell csinálni?

igen egyébként :) Ez a csempe egyáltalán nem lesz látható.
Sokan itt olvastam, az esztétika kedvéért és saját örömükért, és a fürdőszoba mögé téve.

Azt hiszem, csomagolok. a legolcsóbb.
és nem az öröm kedvéért, hanem azért, mert úgy gondolom, hogy megvédi a falat a nedvességtől.

Azt hiszem, csomagolok. a legolcsóbb.
és nem az öröm kedvéért, hanem azért, mert úgy gondolom, hogy megvédi a falat a nedvességtől.

Itt is hiszünk abban, hogy hol áll ez a csempe? És a kapitány meggyőződik arról, hogy éppen ellenkezőleg, a csempe alatt nagy a valószínűsége annak, hogy a víz szivárog és megjelenik.

Hogy szükség van-e csempék elhelyezésére a fürdő mögött, és a fürdő alatt nem csak a belső esztétika, hanem a költséghatékonyság is, a vészhelyzetek biztonságának javítása miatt. A fürdőszobai tér megköveteli a javítás szervezésének speciális megközelítését. Magas páratartalom, a közművek, egészségügyi berendezések és háztartási készülékek elérhetősége - az okokat, amelyek miatt a burkolóanyagok kiválasztása és a dekoratív bevonatok megbízhatósága komolyan kell venni.

Amikor eldönti, hogy a kád mögé rakja-e a csempéket, alaposan mérlegelje az előnyöket és hátrányokat. A kilátást el nem látott helyeken nem tekinthető kötelező a csempe elhelyezése, és a modern magas épületekben sok lakástulajdonos számára úgy tűnik, hogy a kád alatt nem kell csempeburkolat kialakítása költséghatékonynak tűnik a befejezés költségeinek csökkentésével. A gyakorlatban mindennek nem olyan világosnak tűnik. Megtakarítással szemben a burkolóanyagok beszerzése, a jövőben sokkal nagyobb veszteségeket szenvedhet.

Szükségem van rá.

Veronica Perfilyeva
Meg kell szintelni a falakat a fürdőszobában, mielőtt a csempe? A fal dub-nak szüksége van, ez egyedülálló. A kérdés az, hogy nagyobb a fal görbülete? Ha a cseppek 1 cm-t tesznek ki, akkor ragasztással, ha még több, csak gipsszel, beaconokkal és If rácskal lehet szintetizálni. A teraszok szintet érhetnek. A vakolat olcsóbb. De hosszabb és drágább a munka számára, a megoldást megoldottuk (közvetlenül, csempék készítésével, egyrészt megtakarítottuk a munkánkat (nem fizettük magunkra a kiegyenlítés tényét).

Oksana Zherebtsova
Szükségem van a fürdőszoba szintjének szintjére, ha a cserépet akarok elhelyezni? Szükség van, ha vannak üregek a padló és a csempe, akkor a csempe megrepedni, nem számít, milyen sűrű ez Természetesen, ha a padló egyenetlen. speciális szinten kell ellenőrizni, mert ha a padló egyenetlen, akkor a burkolólap egyenetlenül fekszik rajta.

Vadim Bobchihin
Törölnem kell a gipszet (homok cement) a fürdőszobában.

Természetesen lehet, akár szükséges is. Ez megtakarítási csempe, és fizetés a munkához, ha négyzetméterenként fizet. Tehát akkor
Mindent helyesen kell elvégeznie: először ellenőriznie kell, hogy a fürdőszoba egyenletes-e, ez egy rackszabályozással is elvégezhető, de a gyakorlat azt mutatja, hogy nincs semmi fürdőszoba. Jelenleg minden fürdőszobának nincs egy tökéletesen sima felülete, és a csempeburkolat (horizont) esetleg nem lehet egyenletes, ezért a csempe első sorát a fürdőszobához (vasút) 1 cm alá helyezzük. A kerület mentén lévő fürdőszobától a 27 * 28 cm-es profilvezetőt 1 cm-rel alacsonyabbra helyezzük, mint a fürdő gyöngyszeme, a csempe, amit a fürdőszobába rakunk, 1 cm-rel rövidebbre vágjuk. Mindez óvatos munka, de ha finoman és simán levágja a csempe, akkor nem lesz hajlata a csempe és a fürdőszoba között, és nem kell
Szilikon és törölje le ezt a varratot. Van még egy lehetőség, hogy a csempeit a fürdőszobába csiszolás nélkül helyezzük el, és speciális ékekkel lehúzzuk a varrathorizontot. Ahhoz, hogy ezeket a feladatokat megfelelően elvégezhesse.

Először is: a fórum alkotóinak köszönhetően - sok hasznos információ
Másodszor: ha egy ilyen kérdés már megkérdezett, akkor bőkezűen bocsáss meg az ismétlésért, és küldj egy linket a megfelelő címre, hálás leszek

A kérdés az, hogy a javítás a fürdőszobában történik. Szakemberek csinálnak, de van ilyen szokás a "bizalom, de igazolja."
ezért:
1. Milyen helyes a csempék elhelyezése a fürdőszobában? Úgy értem, a falakon tapaszthatónak kell lennie (teljesen világosnak)? Vagy lehet nyers (volt egy nap, egy másik csempe került)?

2. És lehetséges-e egyszerre a teljes falra szerelni a burkolólapokat a falon? Vagy valahogyan történik? Több sor, például egy nap?

3. És mégis, vakolva a rotbandt. Elolvastam, hogy a csempe behelyezése előtt meg kell fektetni egy speciális alapozót a gipszkartonra a csempe lefektetése előtt. Ugyanaz a vége a WC-ben (ezek a dobozok csövekkel) varrják gipszkarton. Őt is.

Javítások a fürdőszobában. Azt hiszem, hogy a fürdőszobában megmentem a csempe. Igen, és nem akarja felemelni a fürdőt. Hogyan kell csinálni a helyes dolgot?

Nézzük meg az esetek előnyeit és hátrányait.

A csempe előnyei a fürdőszoba alatt. A fürdőszoba alatt tiszta és szép, könnyen kijutni. Itt detergenseket és vegyi anyagokat tárolhat. Szép nézni.

A csempék hátrányai a fürdőszoba alatt. A munka összetettsége, többletköltségek. Idő és idegek.

Ha nem rakod a csempeit, akkor kellemetlen lesz a tisztítás. Innen a homok mindig felmászik. Ha árad, nehezebb megszáradni ezt a helyet.

A személyes tapasztalatokból. Fogadjon mindkét lehetőséggel. Ha nem létezik olyan csempe, ami nem hatékony. Mint már írtam, a homok felmászik és felmegy, függetlenül attól, hogy mennyit kijut. A tisztításhoz nem lehet minden szögben feltérképezni. Minden úgy néz ki, mint a bombázás után. A képernyő egy kis helyzetet takarít meg. Tudom, hogy rettenetes. A csempe más kérdés. Örömmel tölt el.

A fürdő a csempe előtt vagy után?

Ez a kérdés minden bizonnyal zavaros, mert minden tekintetben elég rajongó. De kevés tény és bizonyíték. Általában érzelmek és egyoldalú kitágult érdemek.

A döntéshozatalhoz ki kell térni az összes lehetőség előnyeiről és hátrányairól. A helyes választás, sok tekintetben, függ egy adott fürdőszoba jellemzőiről.

Fürdő a csempe után.

A fürdő telepítése után a szaniter blokk összes befejező munkája befejeződik, a RAVAC cég által ajánlott klasszikus változat.

A technológia leegyszerűsíti a munkát. A fő előnye - a fürdőt a bélés idején nem fogják eldobni.

Rengeteg ilyen pillanat létezik:

 • Csepplemezek (különösen akril felületen).
 • Ragasztás és fugázás (különösen epoxi) nyomai a felületen a film törött védőrétegével.
 • A burkolólapok akrilfürdőben történő lefolyásának következményei szintén kiszámíthatatlanok.

A második előny, ha más kézművesek vesznek részt a vízvezeték szerelésében, nem kell többször eljutni a berendezéshez.

A legfontosabb érv az ellenfelek más telepítési módok: "Hogyan lehet helyettesíteni a fürdőszobát, ha valami történik?"

 • A fal és a fal közötti varrás a süllyesztett szélek miatt jelentős lesz. Általában a fürdő oldalán középen egy dudor van, és kerekítés a sarkokban:

Ezenkívül bizonyos típusú akril fürdők esetében a véglapnak az alja felé húzódó vége van.

Ilyen esetekben a varrat szélessége még nagyobb lesz:

A kád felső széle sem egyenletes. Ráadásul a csempe és a fürdőszoba közötti szilikonragasztás homorúvá válik. A víz felhalmozódik ott. Idővel a szilikon formája és aláásása:

Kinek kellett eltávolítania a régi szilikont, akkor ismert, hogy milyen feltételekhez kötött a szilikon kötőereje és szilárdsága. Ha kihúzza a tömítőanyagot az élről, akkor az összes szilikont egy kolbásszal húzza ki.

Az ilyen helyzetekben opcióként a sarok további ragasztása lehetséges.

Egy jó hírű forrásból származó ilyen nyilatkozat leállhat más megközelítések keresésére.

A rajz egyik érdekes részlete a zuhanásgátló szalag a fürdőszoba és a fal között. Ezek a részletek ritkán figyelnek:

Szerelje be a kádat a csempe előtt.

Ez a módszer nagymértékben függ az előadóművésztől.

A videóban a szembenézési folyamat komornak tűnik. De a végén egy tisztességes eredményt kaptak (semmilyen részlet nem látható). Ez nem mindig így van.

Ez a módszer gyakran megtalálható az Egyesült Államok mesterének hengerén. Érdekes részlet - a fürdő telepítése után vízszigetelés történik. A szigetelő masszázs körülbelül egy centiméterre jut a fürdőbe. A peremén, a fürdő és a fal találkozásánál ragasztott üvegszál. A fürdő teljes felületét, kivéve a centiméteres szalagot a kerület körül, papírra és elektromos szalagra van burkolva.

Talán ez a technológia a megbízható vízszigetelés miatt elfogadott.

A fürdőszobában és a padló alatt - farostlemezből készült fa keret. Láthatatlan szivárgás az épület kereteinek romlását és összeomlását okozhatja.

Talán további érvek szólnak ehhez.

Ezzel ellentétben - egy másik, teljesen ellentétes vélemény:

A harmadik megoldás a fürdõ beépítése a bélés folyamatába.

Ezt a lehetőséget már korábban javasolták. Ez a legoptimálisabb (véleményem).

Ez a módszer magában foglalja a fürdő kiválasztását és megvásárlását a vakolat és a vízszigetelés kezdetekor.

Előfordulhat, hogy a szoba mérete egyáltalán nem egyezik meg a fürdőkád méretével, 1-2 cm-rel. A gipsz növelése 1 cm-rel, vagy a falon belüli hornyolás, majd a vízszigetelés a munka ezen szakaszában nem okoz nehézségeket.

A munka sorrendje a következő:

A fürdő behelyezése a csempeburkolás folyamatába.

Ez a technológia nem rendelkezik a fent tárgyalt hátrányok közül.

 • Esélye van a fürdőben biztonságban maradni.
 • A tömörséget a szilikon kettős alkalmazásával érik el - először a falnak a falhoz való csatlakozásával, majd a szilikon és a csempe összekapcsolásával.
 • A szilikon varrat minimális, 2-3 mm lehet. Tömítőanyag jön a csempe, és megnehezíti.
 • A fal melletti szilikonvarral szemben nincs víz felhalmozódása, mivel a kád kék oldalának csíkja csempével van burkolva.

Egy másik vélemény a következő témában:

Egy egész csempe maradványa, amelyet a fürdőszoba alá szereltek, többször is segíthet:

Egy megjegyzés

Ő maga készítette a fürdőszobát. Ez a változatom: először megkötözte a fürdőt (öntöttvas), állítsa be. Aztán elkezdett burkolni a padlóra, majd a falakon.

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.