Legfontosabb > Bútor

Fürdőszobai vízszigetelés a csempe alatt - ami jobban használható anyagokból

Mind a fürdőszoba felépítése és javítása során nagyon fontos, hogy a padló alatti padlózatot előre lehessen mosni a padló alatti fürdőszobában, különösen akkor, ha vannak helyiségek, és esetleg kommunikációs baleset esetén kerülni kell őket. Nézzünk egy sor olyan anyagot, amelyet általánosan használnak erre a célra.

Képzelje el, hogy a vízkezelés során valami vizet a padlón kiöntötte a fürdőszobából, és ilyen helyzetben kérdezze meg magától, hogy a csempe alatt a fürdőszobában szükség van-e vízszigetelésre. A folyadék átfedéseknél nincsenek teljesen áthatolhatatlanok, gyakran vannak hiányosságok a lemezek közötti csatlakozásokban, a padló alatt áthaladó kommunikációs csövek közelében lévő apró rések. Ennek megfelelően a víz könnyen szivároghat, és ha ez egy lakásban történik, akkor a szomszédok helyiségeinek befejeződése súlyosan érintheti. Nos, egy magánházban kár keletkezik, ami szintén kellemetlen. A vízszigetelés megakadályozza a hasonló helyzet kialakulását, és magas küszöböknél elegendő idő áll rendelkezésedre ahhoz, hogy reagáljon, amíg a folyó a folyosóra folyik.

A vízszigetelés megakadályozza a víz behatolását a csempe alá

A helyiség padlójánál lévő árvizek miatt a víz áthaladhat az elektromos vezetékeken elhelyezett csatornákon, és rövidzárlatot, és ennek következtében tüzet okozhat.

De az áradás nem az egyetlen probléma, amely felmerülhet a padlólap gyakori nedvesítése miatt. A bélés varratai közötti szivárgás, ahol nincs elég minőségű fugázás, a víz kezd fokozatosan telítődni, majd elpusztítani a betont, függetlenül attól, hogy alapozóval kezelik-e vagy sem. Ezért kívánatos, hogy a betonfelületeket bevonó keverékekkel vagy speciális fóliákkal előzetesen bevonjuk, hogy elkülönítsük őket a nedvesség esetleges behatolásától. A víz a csempe alatt is, még egy jó habarccsal is, a kommunikáció helyén, vagy a bélés szélén a falak mentén helyezkedik el. Ebben az esetben a nedvesség ideális környezetet jelent a penész megjelenéséhez, ami káros az építőanyagokra és a lakók egészségére. A vízszigetelés megoldhatja ezt a problémát.

A nedvesség behatolás elleni védelemhez nemcsak a padlóra, hanem részben a falra is szükség van. Általában a legproblematikusabb területek azok a sarkok, ahol a padlólapok helyezkednek el, vagyis a perem mentén a falak mentén. Ezért a vízszigetelés során javasolt legalább 10 centiméteres és előnyösen 0,3 méteres függőleges felületek megragadása. Vannak azonban olyan területek, amelyek különleges figyelmet igényelnek. Különösen azokon a helyeken, ahol a csövek átmennek a mennyezeten, legyen az vízvezeték vagy szennyvíz. A kommunikáció körül különösen óvatosan kell vízszigetelést alkalmazni. Ha ez egy masszív vakolat vagy pépes gipszkeverék, akkor több rétegben.

A padló és a fal alja vízszigetelése

Szükség van a vízszigetelés a falak a fürdőszoba, ahol a vízvezeték telepítése úgy, hogy a víz nem esik alá a csempe. Gyakran a vízkezelések során előfordul, hogy a kéz véletlenül rögzíti a keverőcsapot és a sugár a falba ütközik. Ilyen helyzetekben a burkolólap alatti nedvesség a bélés alá kerülhet, ahol az ízületek fugázóanyaga nem tökéletes. Ezért ajánlott vízálló az egész területet, ahol véletlenül vagy elkerülhetetlenül, például a zuhany bekapcsolásakor, víz előkészítéséhez. 50 centiméter az oldalsó és felfelé a mosogatótól, 0,5 méter a fürdő oldaláig, és azonos a mennyezetig. Nem szabad megkerülni az oldalt és a szekrényt, mert a kondenzátum gyakran felhalmozódik a tartályra, és nem szabad kizárnia a szivárgás lehetőségét.

Ha meg kívánja védeni a fürdőszobát az átfedő nedvességtől, a választás meglehetősen nagy. A mai napig többféle vízszigetelő anyag létezik: bevonó masszív kompozíciók, paszta vakolat polimer cement keverékek és filmek tekercs formátum beillesztéséhez. Vannak külön penetráló vegyületek is, amelyek szárítás után a betonban lévő szemcsék közelebb zárják be a mikrotörzseket és üregeket, és elegendő nedvességállóságot biztosítanak. Külön anyagként megemlíthetjük a folyékony gumi alapú permetezett vízszigetelést.

Többek között speciális akvapanélt használnak kiegészítő szigetelő bevonatként, amely lefedi a padlót és részben a falakat. Ezeket az anyagokat már tetejére vagy ragasztották ezekre az anyagokra, ami többrétegű vízszigetelést biztosít a betonfelületekhez használt alapozókkal együtt. A bevonó készítmények masztix alapúak, beleértve a bitument is, és a latexet is fő komponensként használják, együtt vagy külön-külön is nagyon kis morzsa gumi van hozzá. Számos tekercsanyag is van bitumenes bázissal. A cementkompozíciók szükségszerűen kiegészülnek lágyítószerekkel, gyakran polimerekkel. Nézzük meg részletesebben a meglévő opciókat.

A felületek bevonására szolgáló vegyületeket hengerrel vagy ecsettel lehet felvinni, azaz konzisztenciájuk meglehetősen folyékony. Ezek az úgynevezett masztix vízszigetelő keverékek, amelyek bitumenes gyanták vagy polimerek alapján készülnek. Vannak olyan vegyületek, amelyek latexet tartalmaznak lágyítószerként. A padló és a falak könnyű kezelése, kitűnő tapadása van, és gyakran nincs szükség különlegesen őrölt felületekre, elegendő a port és a piszkot eltávolítani. Egyes keverékek csak szerves oldószerrel használhatók.

Hengerbevonó készítmények

A bevonatok tetején egy sávokba egy speciális hálókamrát helyeznek el, és célszerűbb a sarkok változatainak megválasztása, majd egy másik maszk réteget kell alkalmazni. Ez biztosítja a legmegbízhatóbb vízszigetelést.

Az ilyen bevonatok fő követelménye - a padlót és a falakat közepesen nedvesen és 20 fokos vagy magasabb hőmérsékleten kell lefedniük. Ez kétségtelen hátrány, mivel bizonyos feltételeket kell teremteni a munka számára. A hideg keményebbé és törékennyé teszi ezeket a keverékeket, különösen akkor, ha a szilárdulási folyamat alacsony hőmérsékleten történik. Másik hátránya az alkalmazott vízszigetelés nagyon hosszú szárítása, különösen azért, mert a rétegnek elég vastagnak kell lennie. Az ilyen kompozíciók előnyei meglehetősen alacsony árnak tulajdoníthatók, ami lehetővé teszi számukra a nagy volumenű munkák használatát. Ezen kívül könnyű megtalálni az értékesítést, és a választás nagyon kiterjedt.

A legegyszerűbb megoldás az, hogy egy konkrét esztricheket állítunk elő a folyékony üvegek hozzáadásával az épületkeverékhez, de ez a lehetőség még mindig nem oldja meg a problémát a falakon lévő ízületeknél, ahol az öntésnél bizonyos távolságot kell hagyni. Ezért a cementen alapuló különleges pasztaalapú készítmények polimerek vagy más lágyítók hozzáadásával sokkal hatékonyabbak. Ez egy száraz vízszigetelés a fürdőszobába papírzsákokban, amelyeket vízzel kell hígítani, majd vastag paszta keletkezik. Előnye, hogy a cement szárítás után szilárdságot biztosít, és a repedésekbe és mikrotömbökbe behatoló polimerek filmet hoznak létre a víz átfedésének elszigetelésére.

A polimer-cement szigetelés egyik előnye a felületkezelés egyszerűsége, ebből a célból hagyományos simítógépet használnak.

Mint a masztixvegyületek is, cementkeverékek állnak rendelkezésre, és nagyon olcsóak. Ez a fő előnyük. Ezenkívül egy újabb plusz a felületek keverékének egyszerű feldolgozásánál, ez egy hagyományos spatulát használ. A polimer cementkészítményt sűrű krémszínű sűrűségre hígítjuk, majd a padlón és a falakon adagoljuk, és simítunk. Azok a területek, ahol a csövek az átfedésben vannak, célszerűbb az ecsetelés, a keverék dörzsölése a résben. A kompozíció 5 perc elteltével megindul, de legalább egy napig tart a polimerizációs folyamat befejezése, mielőtt a további befejeződés megkezdődik. Az ilyen hosszú szárítás jelentős hátrány.

Talán a leggyorsabban meg lehet birkózni a padló és a falak kezelésével a fürdőszobában különleges filmek vagy egyéb tekercsek segítségével. Ezek közé tartoznak azok, amelyeket fűtéssel vagy öntapadó ragasztóval alkalmaznak. A második típus sokkal kényelmesebb, elegendő egy speciális védőbevonatot eltávolítani a ragasztóréteg megnyitásához. A legolcsóbb megoldás a bitumenes impregnált burkolóanyagok, mint például tetőfedő és tetőfedő anyagok, amelyeket nyitott lánggal, például benzin vagy gázégővel kell felmelegíteni, amíg a hátoldalon lévő súly megfelelően ragad. Ennek a fajtának a fő hátránya éles szag, amely hosszú ideig nem tűnik el a helyiségből. Emellett a hátrányokat is meg kell tulajdonítani és a törékenységet. A fő előny az alacsony költség.

A hengerelt vízszigetelő fólia típusát átfedés céljára ajánljuk, úgy, hogy a szegmensek legalább 5 cm-re átfedjék egymást. Lapos halmozott vég.

Az öntapadó anyagok bizonyos szempontból kényelmesebbek, mivel nem igényelnek nagy erőfeszítéseket. Mint már említettük, a védelem lebomlik, és mindent finoman alkalmazhatunk a felületre. Azonban nehézségek merülnek fel a kommunikáció helyének beillesztésekor. A membrán elvágása nem ajánlott, és ha úgy van megnyomva, mint ez - hajlékony lehet. Opcióként kombinálhatja a filmeket a masztix kompozíciókkal, ezáltal könnyedén elkülönítheti a nehéz helyeket. Elég, hogy a bitumeneseket felmelegítsék, hogy tisztán illeszkedjenek, ezért nehéz megítélni, hogy melyik fürdőszobai vízszigetelés a csempe alatt kényelmesebb és mi jobb használni. De az öntapadós tekercsanyagok kétségtelenül előnyösek - nagyon tartósak, és az ár nem tűnik túl magasnak a minőséget illetően.

Hogyan készítsünk vízszigetelést a fürdőszobában - a munkamenetek

A fürdőszoba a legveszedelmesebb szoba a lakásban, és elkerülése érdekében a különböző gondok, meg kell felszerelni a vízszigetelés a szoba. A fürdőhely befejezésekor ez a munkafázis több okból is szükséges: a szomszédok véletlen áradásának lehetősége kizárt, például ha a kommunikációs rendszer meghibásodik, a megnövekedett páratartalom nem fogja elpusztítani az anyagot, amelyből a szerkezet készült.

A szigetelőanyagok típusai

A fürdőszobában vízszigetelő réteg szükséges, és a bevonat minősége az anyag típusától és helyes alkalmazásától függ. Ma már az építőanyagok piacán különféle szigetelőanyagokat kínálunk. Ki tudja emelni a legnépszerűbb:

 • Ragasztott szigetelés - tekercsben vagy film formájában értékesítve különböznek a telepítés módjától: az első megjelenést fel kell melegíteni, mielőtt lefektetik, a második pedig hő hatására felszíni felszíni.
 • A bevonóanyag - por vagy paszta formájában polimerek, bitumen vagy masztix alapúak.
 • A folyékony szigetelés az egyik legnépszerűbb. Könnyű fedezni nemcsak a padlót, hanem a mennyezetet falakkal is. Kétféle folyadékszigetelés létezik:
  • A folyékony üveg kálium-nátrium-oldat. Ez az anyag nem alkot filmeket, mélyen behatol a felületbe, megbízhatóan lezárja a repedéseket és pórusokat, ezáltal a legvédelmesebb réteget képezve, amely hatékonyan véd a nedvesség behatolásától.
  • Vízzel hígított folyékony bitumen - emulzió. Ennek az anyagnak az a tulajdonsága, hogy amikor a felületre kerül, nem csak a védő réteg alakul ki mély behatolás miatt, hanem egy erős film a felületen.

Hogyan kell megfelelően felszerelni a vízszigetelést?

Ebben a folyamatban nincs semmi nehézség, hogyan lehet vízálló a padló a fürdőszobában - ez megtehető a saját kezével. Elég, hogy megtudja, milyen sorrendben kell a telepítést végrehajtani, és az eredmény kielégítő lesz.

Minden munkának felületi előkészítéssel kell kezdődnie. Ha a fürdőszobában nincs új épület, akkor minden régi bevonatot el kell távolítania, vagyis a falakat és a padlót betonra kell tisztítani. És csak utána kezdődik a munka a szobának elszigeteltségével kapcsolatban, amely szakaszokban történik:

 • felszíni alapozás;
 • vízszigetelő réteg, az Ön által kedvelt anyag;
 • esztrich elrendezése;
 • a felület kiegyenlítése, ha szükséges;
 • végleges díszítő bevonat.

A vízszigetelést bizonyos szabályok szerint osztják szét:

 • úgy a legalapvetőbb, az anyag felhordása a felületre. Ha a vízszigetelés csak a padlón történik, akkor a falakon legalább 15 cm-re kell haladnia. Nem kell anyagot kímélni, és nem kell megtakarítani minőségét. A lényeg az, hogy a réteg egyenletes, szünetek nélkül.
 • A fürdő vagy a zuhany teljes körzetét alaposan meg kell dolgozni.
 • Hagyja a felületet a kommunikáció területén.
 • Szükség van a falak szigetelésére olyan helyeken, ahol egészségügyi berendezések vannak felszerelve, például a WC-tartály szintjének a szigetelésen, valamint a mosógép telepítési helyén kell lennie.

Célszerű az egész fürdőszobát elszigetelni, beleértve a mennyezetet is, de ha nincs idő erre. Nincs pénz, akkor különös figyelmet fordítanak a padlóra és a vízvezeték szerelésére.

Vízszigetelés telepítése

Tehát, ahogy korábban írták, a szoba minden feleslegessé válik, beleértve a régi burkolatokat. Ha a bontási folyamat során kiderült, hogy a kommunikációs rendszer csövei sajnálatos állapotban vannak, akkor azokat újakkal kell helyettesíteni.

Szétszerelés közben is elegendően nagy repedések nyílthatók az alapfelületen, amelyet fel kell tölteni építési habtal, amelyet a szárítás után a padló vagy a fal szintjére kell vágni.

A kommunikáció fektetése jobb, ha később távozik. Ebben a szakaszban, a rajz a helyét vízvezeték szerelvények.

A felület előidézésének szakasza kötelező, mivel a tapadás növeli, és emellett néhány mély penetrációs alapozó további hidrogénvédelmet biztosít.

Védő réteg folyadékszigetelt

Az anyag nagyon kényelmes, a felületen lapos, anélkül, hogy varrás keletkezne, ami nem lényegtelen. Ezenkívül nem csak elszigeteli a szobát, hanem megvédi a gomba és a penész megjelenésétől.

Alkalmazza az anyagot 3 módon:

 • Spray permetezővel a kívánt méretű fúvókákkal. Ezt a módszert csak olyan esetekben alkalmazzák, ahol a kezelt felület nagy területen van. Ennek a módszernek a hátránya tekinthető a szigetelőréteg vastagságának szabályozására való képtelenségnek.
 • Színezés - a legnépszerűbb módja. Rengeteg időt vesz igénybe, amelyet a teljes felületen egy görgővel lehet csökkenteni, és ecsettel csak a sarkokat kell feldolgozni.
 • Töltés - egyszerű és hatékony technológia. Csak vízszintes felületekre alkalmazható, de a kompozíció jól behatol a pórusokba és repedésekbe, jól eltömve őket.

A szakemberek szerint a folyékony vízszigetelés a legmagasabb minőségű és legegyszerűbb módja annak, hogy a helyiség nedvességtől védjen. Ez a bevonat több mint 30 év, és nem összetett folyamat.

A bevonó anyag

Ezek a vegyületek előkészítést igényelnek az alkalmazás előtt. Ezt a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően végezzük, melyet szigorúan be kell tartani.

Szerelési technológia:

 • Az ilyen típusú vízszigetelés elrendezésének megkezdése szükséges a sarkokból.
 • Különös figyelmet fordítanak a padló és a fal közötti kötésekre. A szakemberek javasolják, hogy ragasztják be ezeket a helyeket speciális szigetelőszalaggal a szigetelés alkalmazása előtt.
 • Csak azután, hogy ez a két szakasz megkezdi az alapréteg alkalmazását, amely spatulával van felszerelve. Elég, ha a vízszigetelő anyagot a padlóra öntjük, és másfél milliméter vastagsággal átlapoljuk az egész felületen.
 • A rétegeknek többnek, de nem kevesebbnek kell lennie. Minden további réteget az előző szárítása után készítenek.
 • Az ilyen vízszigetelés a telepítési szakaszban fél a rajzolatoktól, ezért gondoskodni kell a távollétükről, mert ez nem piszkálja a felületet.

A bevonat vízszigetelés rétegeinek száma ötre növelhető, ha sürgős szükség van erre, például a gyermekek laknak egy lakásban, és nagy a valószínűsége annak, hogy a szomszédok elárasztják.

A tekercsszigetelés telepítése

A legnehezebb telepíteni az anyagot, bár meglehetősen olcsó. A fektetés megkezdése előtt meg kell mérni a szobát és meg kell jelölni. Ez rendben történik. A megfelelő mennyiségű anyag levágása a tekercsből, könnyebb padlóburkolat kialakítása egy kis fürdőszobában. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy sok tekercs anyag fűtést igényel a telepítés során.

Telepítési tippek:

 • A szigetelőszalagok felmelegítése minőségi szempontból csak hőfúvó vagy fúvókásó segítségével végezhető, csak rendkívüli óvatossággal kell dolgoznia. A meztelen láng és a hő meggyújtja az anyagot.
 • Öntapadó anyag használata esetén a felületet nagyon óvatosan készítik el. A fektetett szalagot a gumihengerrel jól kell tekerni a buborékok kizárásához. A falak jól fel vannak gördítve, ha hasonló szigetelést alkalmaznak.
 • A szalag halmozott átfedése 5 centiméterrel.
 • Amint az összes anyagot felszínre helyezzük, az ízületeket jól bevonják bitumennel vagy speciális masztixal.

Hátrányok az ilyen típusú szigetelést fürdőszobák egy lakást:

 • a tekercsszigetelés lefektetése előtt a felületet ki kell egyenlíteni, mivel a szabálytalanságok eltérése nem haladhatja meg a két millimétert;
 • A feldolgozás előtt alaposan meg kell szárítani a felületet, mivel a szigetelés egyszerűen nem tapadhat nedves helyen;
 • a bitumen szaga, amely nem csak maró és éles, hanem mérgező is, ezért a lakóépületben történő használata nagyon nemkívánatos.

A szakértők nem javasolják, hogy az anyagot a fürdőszobába rakják. Általánosan használják más típusú szigeteléssel is.

Hogyan szigeteljük a mennyezeteket?

Bár ezek közül sokan elhanyagolják, de a fürdőben lévő mennyezetek szigetelésére van szükség, ez megóvja a váratlan áradástól a szomszédok tetejétől. Ez a folyamat nem különbözik a teljes helyiség vízszigetelésétől, kivéve, hogy nem minden anyag fog működni, és a munka munkaigényes lesz. Adjon előnyben a folyékony anyagokat vagy a bevonatot, könnyebb lesz velük dolgozni ebben a helyzetben.

Kívánatos a mennyezet és a falak közötti szigetelőszalaggal való összekötés sarkát ragasztani, majd csak a szigetelő összetételt alkalmazni.

A primer alapú indukált mész-cement gipsz, a felhordás és szárítás után kiváló vízszigetelő réteg a falakon és a mennyezeten.

Az utolsó szakasz

Miután elkészült a vízszigetelő réteg, elkezdheti tölteni az esztrichet. Jobb, ha a keveréket vásárolják a boltban (a tartomány ma már elég nagy). De ha úgy döntesz, hogy mindent magad csinálsz, akkor az esztrichnek cementnek kell lennie, és kis homokot kell hozzáadnia. Az esztrich szárazon lesz, a rétegtől függően a hét folyamán, és csak utána lesz lehetséges a bevonatot felhúzni.

Végezetül

Sokan félnek a vízszigetelést a fürdőszobában önmagukban, de ahogy láthatja, a folyamat nem olyan bonyolult, mint gondolják. Abban a pillanatban, az anyag és az eszközök bőségének enyhítette a szigetelőréteg felépítésének folyamatát, amely gyorsan és pontosan lefektetheti magát, anélkül, hogy szakembergárdát vonzana.

Szükségem van a burkolat alatt a fürdőszobában vízszigetelésre

Minden esetben szükséges a vízszigetelés a csempe alatt a fürdőszobában. Ez nemcsak a szép javításokat védi hosszú ideig, hanem megőrzi pénzügyi jólétét is.

Miért kell a vízszigetelés a fürdőszobában?

A vízszigetelés fő célja - a nedvesség és következményeinek negatív hatásaitól való védelem.

Vízszigetelés a fürdőszobában a csempe alatt szükséges, ha akarod:

 1. Nyújtsd ki a felújítás vonzó megjelenését és frissességét a fürdőszobában, ameddig csak lehet.
 2. Védje az építőanyagokat és a bútorokat a nedvességtől, amely minden esetben felhalmozódik a fürdőszobában.
 3. A falak, a padló és a mennyezet felületén megakadályozzák penész és penészedést.
 4. Annak elkerülése érdekében, hogy a padló alatt a víz nedvességének vagy az elárasztásnak köszönhetően nedvességet szivárogjon a lakásban.

A nedvességtől való minőségi és helyes elkülönítés segít a családi költségvetés és az idegek megmentésében, ami végső soron ez az eljárás fő érvje. Lásd még: Csempe alatt a fürdőszoba vízszigetelése: Mi a jobb választani?

Mítosz: a vízszigetelés ésszerűtlen költség.

Tévedés áll fenn, hogy a fürdőszobában a csempe alatt lévő vízszigetelés extra szükségtelen anyagi hulladék. Mindazonáltal a modern javító mesterek egyhangúlag kijelentik, hogy a nedvesség elleni védelem a fürdőszobában kiemelt fontosságú. És annál jobb, ha előállítják, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a helyreállítása hosszú ideig szolgál majd. Ellenkező esetben néhány hónap után kellemetlen következmények lesznek.

Hogyan vízálló a falak a fürdőszobában?

A fürdőszoba olyan helyiség, ahol folyamatosan meleg vizet használnak. Ennek eredményeképpen a helyiség levegője jó szellőzés mellett szinte mindig magas páratartalmú. Megfelelően vízszigetelés fal a fürdőszobában segít megvédeni a tervezés, a ház a káros nedvességet, és ezáltal meghosszabbítja a szolgáltatási struktúra. Ezen kívül, vízszigetelés hiányában, a befejező anyagok gyorsabban meghibásodnak, vagyis ha túl lusta a falak vízállósága, akkor gyakrabban kell javítani a fürdőszobát.

Fürdőszoba - egy szoba speciális működési feltételekkel és egy speciális mikroklímával. A forró víz használata a fürdőszobában gőzképződéshez vezet, amely a falak hideg felületén kondenzátumcseppek formájában helyezkedik el.

Az ilyen állandó nedvesség, amely áthalad a fedél alatt, hozzájárul a falak anyagának megsemmisítéséhez. Ezért, javítások elvégzése a fürdőszobában, meg kell tenni a védőburkolatok védelmét. Fontos, hogy ne csak a fal falszigetelését végezzük, hanem a falak teljes vízszigetelését is.

Mi a vízszigetelés?

Tehát, miért vízzárják a fürdő falát? Tehát, ha egy padló vízszigetelő eszköz segít megelőzni a szivárgást az alatta lévő lakásba, amikor a víz a padlóra kerül, akkor a falak vízszigetelése nem képes ezt a funkciót elvégezni. Miért költ pénzt és időt ezzel a munkával?

 • Először is, még akkor is, ha a falak vízálló anyaggal (pl. Burkolólapok) vannak készítve, a felület felületén varrások vannak, amelyekbe a víz könnyen bejuthat. A falakon lévő nedvesség vízpermetként permetként esik és vízgőz lerakódása alatt kondenzátum formájában üle. A víz, amely behatol a varratokba, a célba esik, ennek következtében a fal anyaga nedves lesz, ami hozzájárul a pusztuláshoz. Különösen fontos a gipszkarton vízszigetelése a fürdőszobában, mivel ezt az anyagot gyakran használják a falak összehangolásához.
 • Másodszor, a befejező anyag alatt ragadt víz gyakorlatilag nem párolog, ami ideális feltételeket teremt a penészgombák növekedéséhez és fejlődéséhez. Tehát, ha nem vesztegetnél időt a vízszigetelő falakon, akkor ne lepődj meg, hogy egy idő után a csempék közötti varrások kellemetlen fekete színűvé válnak. És ez nem csak esztétikai hiba, a penészgombák légzésének spórái nagyon károsak! Ez egészségügyi problémákhoz vezethet.

Anyagok falak vízszigeteléséhez

A falak nedvességtől való védelme érdekében kétféle vízszigetelést alkalmaznak:

Tekintsük részletesebben ezen anyagok jellemzőit.

Vízszigetelés ragasztása

Ezek az anyagok az üvegszálas vagy poliészter alapú bitumen alapúak. A legjobb minőségű vízszigetelés érdekében a bitumen módosul a speciális polimer adalékokkal. A bevonó anyagokat tekercsekben állítják elő. Az alkalmazás módjával ez a típusú szigetelés felosztható:

 • Öntapadó anyagok. Ez a típusú vízszigetelés egyszerűen telepíthető, mivel elegendő egyszerűen bővíteni a helyére és simítani.
 • Fusing. Annak érdekében, hogy az anyag ragaszkodjon az alaphoz, szükség van a bitumen gázosítására gázégővel.

Az ilyen típusú vízszigetelő anyagok a következő előnyökkel rendelkeznek:

 • Gyors és könnyű telepítés, különösen az öntapadó anyagok használatával kapcsolatban.
 • Kiváló rögzítés a felületen, kiküszöbölve a panelek elmozdulását.
 • Gazdaság. Az anyagok olcsóak, és ragaszkodnak a falakhoz minden otthoni művész számára.

De van anyagi hátrány:

 • Az anyag bitumen alapú, ezért jellegzetes szaga van, amely hosszú időn keresztül nem romlik.
 • A tekercs-vízszigetelés használata a falak alapos felkészítését jelenti. Az alapnak síknak és teljesen száraznak kell lennie. Tehát ennek a módszernek a kiválasztásakor időre kell törekednie a falak összehangolására, amelyek ritkán ideálisak.
 • A ruhák címkéin végzett munkát a lehető legaktuálisabban kell elvégezni, mivel a legkisebb gondatlanság semmissé teszi a munka hatékonyságát.

Tipp A falak nedvesség elleni védelme a fürdőszobában - a vízszigetelést nem gyakran használják, a legtöbb mester inkább a bevonóanyagokat.

Vízszigetelés obmazochny

A bevonat típusának finom anyagai bitumen alapúak, melyet szerves oldószerrel hígítanak és különböző módosító adalékokkal vannak kiegészítve. Adalékanyagokként a következő anyagok használhatók:

 • Latex.
 • Apró gumi.
 • Különféle lágyítók.

Az adalékanyagok felhasználásának jelentése - a bitumenek a legjobb teljesítményt nyújtják, nevezetesen a rugalmasság növelését, a megbízhatóság növelését és a különböző káros hatásokkal szembeni ellenállást. Az adalékok típusától függően a bitumen-polimer és a bitumen-gumi masztixok megkülönböztethetők.

A maszkokat a fürdő falaira lehet felhordani - a vízszigetelés hatékonyabb, ha bevonóanyagokat használnak szálerősítő esztrich alkalmazásával. A betonalapra szerelt szál a bevonatot jobban ellenáll a kopásnak, és csökkenti a repedés kockázatát, amikor a masztixréteg megszárad.

Tipp A vízszigeteléshez nemcsak kész keverékeket, hanem polimer-cement masztixokat is használhatunk, amelyek cementtől, ásványi adalékanyagtól és víztől függetlenül készülnek. Ez a maszk az olvadt agyag konzisztenciája és kiváló tapadása a falak felületéhez.

Hogyan történik a vízszigetelés?

Vegye figyelembe, hogy a munkát hogyan kell megvédeni a falaktól a nedvességtől, valamint a vízszigetelést a fürdőszoba és a fal között.

Felkészítjük a falakat a vízszigetelés alkalmazására

Ahhoz, hogy az anyagok képesek teljes mértékben ellátni védőfunkcióikat, a falak felületét gondosan elő kell készíteni:

 • A falakat alaposan megtisztítják a portól és a törmeléktől.
 • Ha a falak felülete egyenetlen (a magasságkülönbség több, mint 2 mm), azt vakolat kompozícióval kell szintetizálni.
 • Függetlenül attól, hogy a falak anyaga van-e, alkalmazni kell egy primert. Ez a művelet elősegíti a vízszigetelő anyagok jobb tapadását az alapra.
 • A falak csomópontján a padlóra és a szoba sarkában helyezze be a megerősítő tömítő szalagot.

Roll anyagok használata

Öntapadó vízszigetelő anyagok alkalmazása egyszerűen elvégezheti az összes munkát.

Tipp A falak vízszigetelésére nem ajánlott a lerakódott anyagok használata, mivel nagyon nehéz a matricát függőleges felületeken elhelyezni.

A folyamat így megy:

 • A tekercsből kivágják a kívánt hosszúságú réteget.
 • A védőfóliát eltávolítjuk az anyag felületéről, és a réteget felvisszük az alapra.
 • Ahhoz, hogy az anyag jobban tapadjon, "nehéz" görgővel "halad", a szélek különleges gondossággal dolgoznak.
 • A következő anyagrétegek átfedik egymást.

Tipp A panelek közötti átfedés nagysága - 4-5 centiméter.

A behatoló vízszigetelés alkalmazása

Ez a vízszigetelési lehetőség nem igényel ilyen alaposan összehangolást a falaknál, de mivel a befejező anyagokat a vízszigetelés tetejére szerelik fel, az igazítási folyamat valószínűleg nem kerülendő:

 • Lehetőség van arra, hogy a falakat bármilyen kényelmesen alkalmazzuk - spatulával, ecsettel vagy hengerrel. Kívánt esetben használhatja a szóróberendezést.
 • Vízszigetelő vegyületek alkalmazása esetén fontos, hogy ne engedjék meg a réseket, különös gonddal anyagot kell alkalmazni a csatlakozási pontokon.

A fürdő csatlakozásának vízszigetelése a falhoz

Az a hely, ahol a kád a falhoz szomszédos, a leginkább sebezhető a falakon és a padlón belépő víz tekintetében. Ezért a fürdőszoba és a fal közötti szigetelést szükségszerűen kell elhelyezni. A feladat elvégzéséhez szüksége lesz:

 • Masztix egy csőben vagy maszkban, kiegészítve egy dugattyúval.
 • Öntapadós zsinór.
 • Olló.

A munka így megy:

 • A falat tisztán kell tisztítani a szennyeződéstől és szárítani.

Tipp Mielőtt munkát végezne, nem érdemes több napig használni a fürdőszobát

 • A kötést illékony folyadékokkal kell zsírtalanítani.
 • Ha csőben szilikonmasszát használ, akkor le kell vágnia a készülék kifolyását. Figyelembe kell venni, hogy a varrat szélessége a vágás szögétől függ. Tehát, ha a vágási szög éles, a varrás vékonyabb lesz. És egy tompa vágással széles nyakkendőt kapnak.
 • A csövet nyomva tartva sima és folyamatos szilikonszálat kell elhelyezni. Abban az esetben, ha a maszkot egy dugattyúpisztoly segítségével alkalmazzák, a szerszám orrát a varratképződés kezdeti pontjával kombinálják. Nyomja meg a ravaszt, tartsa a csukló körül, egy sík, folytonos vonalat.
 • A masztikát óvatosan simítsa egy vékony spatulával vagy csak egy ujjával, amelyet szappanos vízbe mártott. Ha az anyag a falra fröccsen, azonnal el kell távolítani egy ruhával.
 • Ha öntapadó zsinórt használnak a tömítéshez, akkor egyszerűen fel kell ráhelyezni a kötésre, és egyszerűen ujjal kell simítani. Azonban ebben az esetben a kötés kevésbé lesz tartós és tartós.

Tehát a fürdőszoba falainak vízszigetelése kötelező intézkedés a fürdőszoba javítása során. Ezeknek a munkáknak a megvalósítása hozzájárul a befejező anyagok megőrzéséhez és megelőzi a penész fejlődését és növekedését.

Vízszigetelés a csempe alatt a fürdőszobában

A fürdőszoba magas nedvességtartalmú helyiség. Valójában a vízkezelés, a mosás, a tisztítás és így tovább történő befogadása során a falakon és a padlón a víz elfolyik. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a gomba kialakulását a helyiségben, és ne szivárogják meg az árvizet, a padló és a fürdőszoba falát megbízhatóan védeni kell. Ez a cikk leírja a padló alatti burkolat vízszigetelését a csempe alatt, árnyalatait és változatait.

Vízszigetelés - ez a legfontosabb lépés a fürdőszoba elrendezésében. Végtére is megbízható akadályt jelent a túlzott nedvességnek és kiterjeszti a padló és a falak élettartamát. Emellett a burkolólapok falburkolatainak vízszigetelése csökkenti a penész és a penész kockázatát, valamint védi a betonpadlót a megsemmisítéstől.

Hol kell vízálló?

A fürdőszobai vízszigetelés kötelező alapon az egész padlófelületen történik. Ezenkívül a falakon legalább 20-30 cm-es nyílás szükséges, legjobb esetben a falak védelme a burkolólap teljes felületén történik. Falra van szükség a zuhanyzó, mosdókagyló, fürdőkád, WC és egyéb vízvezeték szereléséhez. Ezenkívül kívánatos vízszigetelést végezni azon a helyen, ahol csatornák és vízvezetékek vannak, mert ezeken a helyeken szivárgások fordulnak elő. Akár vízszigetelésre van szükség a csempe alá tartozó fürdőszobában, minden tulajdonos saját maga dönt, de a bevonat előnyei nyilvánvalóak.

Alkalmazható anyagok

Többféle vízszigetelés létezik, mindegyiknek megvannak a maga előnyei, eltérő alkalmazási módja és árkategóriája. A legfontosabbak a következők:

 • festmény,
 • borítólapok
 • daubing
 • impregnálás,
 • bevonó tekercs anyag
 • injekciós készítmények.

Mindegyik bemutatott típusú védőbevonat a fürdőszobában saját előnyökkel és alkalmazási technikával rendelkezik.
Például az injekciós készítményeknek köszönhetően helyreállíthatja a falak, alagsorok, alagsori padlók vízszigetelését. A készítmény alkalmazásának módja hasonló az injekcióhoz. Vagyis a kompozíció a falakon belüli belső üregek mentén, mikrotömbök mentén mozog, kitölti az összes szabad területet. Miután az ilyen megoldás a falban mikrokristályok képződnek, amelyek kitöltik a repedéseket, ennek következtében a víz nem hatol be belsejébe.

Ha lapos szigetelést végeznek, akkor anyagokat használnak, amelyek gumi vagy polimerekből készülnek, és kész lapokból készülnek. A folyamat során az egyes darabokat forrasztással, ragasztással vagy hegesztéssel kötik össze. A hengerelt bitumen anyagok a legmegbízhatóbbak, mivel a leghatékonyabb védelmet nyújtanak a nedvesség ellen. Ez a módszer a vízszigetelés a leginkább problémás helyeken, a padló, a falak, a tető és az alapítvány. A bitumen képes megtartani a vizet, ami befolyásolja az épület néhány elemét. A fürdőszoba sem kivétel. Végül is, a hengerelt anyag behelyezése után a padlót nem csak ez az anyag védi, hanem kerámia burkolatokat is.

Kérdés feltevése - a padlóburkolat alatt lévő fürdőszoba vízszigetelése jobb, tudnia kell, hogy a bitumen impregnálás magas védelmi teljesítménye. Ami a polimereket illeti, kevésbé megbízhatóak és rövidebbek az élettartamuk. A polimerek pozitív nyögése a legnagyobb ellenállás a háztartási agresszív vegyi anyagokban, beleértve a lúgos oldatokat is.

A vízszigetelés alapjainak előkészítése

Mielőtt a csempe a vízszigetelés a fürdőszobában, elő kell készíteni a szoba felületét. Végül is, nem lehetnek eltérések a vízszintes szint és a látható hibák. Ha a fürdőszobát hosszabb ideig nem javították meg, akkor tanácsos átdolgozni. Ebben az esetben a régi bevonatot le kell bontani, és meg kell vizsgálni a meglévő esztrichet. Például, ha látható hibái vannak, akkor:

 1. Tisztítsa meg a felületet a törmeléktől és a portól.
 2. Az összes rést és az ízületeket el kell kezdeni.
 3. Minden lyukakat és rést találjon speciális keverékekkel.

A helyreállítási munkálatok kezdetén ellenőrizni kell azokat a helyeket, ahol a vízvezetékek és a szennyvíz átszivárog. Javasoljuk, hogy távolítsa el a régi gittet azon a helyen, ahol a csövek elhaladnak, és cserélje ki egy új, magas vízszigetelési tulajdonságokkal rendelkező helyre. A fürdőszobai felület minden helyreállítási munkának tökéletesen laposnak kell lennie. Ha a padló minősége, a magasságkülönbség nem több, mint 2 mm. A szigetelőanyag behelyezése előtt a fürdő felületét speciális alapozószerkezettel kezelik, amely vízelváló tulajdonságokkal rendelkezik. Az ilyen impregnálás egy további vízszigetelő bevonat. Ezután folytathatja a vízszigetelő anyagok lefektetését. Ha ez egy lemezanyag, a szélei legalább 20 cm magasságú falakra kell mennek. A fürdőhely elkülönítésének számos lehetősége közül két fő típust kell megkülönböztetni: a bevonat és a tekercs vízszigetelése.

Opciók vízszigetelés vízszigetelés

Az eladási anyagok obmazochnoy vízszigetelés megtalálható több változatban is, granulált vagy száraz porok, folyékony készenléti obmazochnye anyagok vagy félszáraz paszta. A bevonó keverékek összetétele kétkomponensű vagy egykomponensű. Ha két komponens keveréke, akkor általában rugalmasabb és nagyon gyorsan szárad.

 1. Mastic. A bitumen-polimer masztixokat kész formában adják el. Adszorpentin bitumeneket és polimer töltőanyagokat tartalmaznak. Kitűnő szigetelő kompozíciót eredményez, amely magas visszanyerési és nyújtási arányokkal rendelkezik, szagtalan, nem mérgező, nagyon ellenálló az agresszív környezet és hőmérsékletváltozások hatására. A munkálatok elején a fürdőszoba padlóburkolatát bitumenes polimer bevonattal látják el, majd egy vékony réteg betonhabarcsot. Csak ezt követően elkezdheti a csempéket.
 2. Folyékony vízszigetelés. Ilyen anyagok közé tartoznak a bitumen-latex keverék, amelyet "folyékony gumi" -nak neveznek. Ez a legegyszerűbb és legkényelmesebb anyag annak érdekében, hogy kiváló védelmet nyújtson a nedvesség ellen a fürdőszobában. Ezt a keveréket fel kell használni az előkészített felületre. Ehhez tisztítandó por és szennyeződés, szint, fedjük le a láncindító összetételt. A folyékony gumit egyetlen rétegben spatulával vagy hengerrel kell felhordani a padlóra, vastagsága legfeljebb 4 mm. Működés közben a készítmény jól illeszkedik, és várakozik a teljes polimerizációra. Ezt követően vékony nyakkendőt kell végrehajtania, és elkezdheti lefektetni a lapkát.
 3. Cement-polimer anyagok. Ezek speciális keverékek cement alapon, amely nagyon gyorsan meg. A jó vízszigetelés mellett javítási munkákhoz és a betonfelületen lévő hornyok eltávolításához is használják. Bevonat cement-polimer vízszigetelés a padlók és a falak, majd a kerámia burkolatokkal. Ez a keverék spatulával vagy ecsettel kerül a felületre, de a felületet előzetesen meg kell tisztítani és előkezelni.
 4. Akril zománc. Ez a kompozíció a legköltségesebb és olcsóbb módja a vízszigetelésnek a fürdőszobában. Az akril zománc több rétegben, általában 3-4 rétegben kerül felszínre.

Hengerelt anyagok vízszigeteléshez

A hengerelt anyagok üvegszálas vagy poliészter alapúak. Az alsó oldalról a vízszigetelő anyag ragacsos anyaggal van kezelve, amely jó tapadást biztosít a felülethez. Felülről a rongyot speciális szerkezet borítja, ami javítja a csempézett ragasztóval való összekapcsolást.

A vízszigetelésre szolgáló anyag az előkészített felületre kerül. A legnagyobb magasságkülönbség legfeljebb 2 mm. Ennek az anyagnak az előnyei közé tartoznak a következők: a padlóhoz való tapadás erõssége, az alacsony költség, a szigeteléssel kapcsolatos munka sebessége, a burkolólapok lefektetése közvetlenül az anyag lefedését követõen kezdõdik. És még hengerelt anyagok használhatók a fapadlók vízszigetelésére. Végül is rugalmasak, ezért képesek ellenállni a fa mozgásának.

Előnyös a lezárás tömörítése nagy felületen, azaz szaunákban, fürdőkben, nyilvános zuhanyzószobákban. A szigetelőanyag vászonát átlapolják a lapok között, és a falakhoz vezetnek. Minden ízületek prokleivayut speciális összetételét. Az anyag felületre történő felhordása esetén az összes légbuborékot fel kell engedni, hogy ne legyen rés. Ez a munka jobban hozzáférhető lesz - a padlózat vízszigetelése a fürdőszobában a csempefilm alatt, amelyet itt mutatunk be.

Mivel a fürdőszoba felújítása szigorúbb követelményeknek megfelelő, mint más helyiségekhez, a vízszigetelés szükséges és nagyon fontos munkát igényel. Természetesen ez bizonyos alapok, valamint a munka és az idő befektetését igényli, de a jövőben minden erőfeszítés kifizetődik. Végül is a ház tulajdonosának nem kell néhány év alatt elvégeznie a fürdőszoba és a WC nagyjavítását. Ezenkívül a fürdőszoba üzemeltetése során nem lesz gond. Ha kívánja, akkor elvégezheti a vízszigetelést, vagy meghívhat egy mestert, aki a legmagasabb minőséget és az összes technológiai folyamatot betartva elvégzi a munkát.

A fürdőszobának vízszigetelése a csempe alatt. Miért van szükség?

A fürdőszoba javítását tervezők előtt gyakran felmerül a kérdés: szükséges-e a burkolat alatt vízszigetelést végezni, vagy anélkül, hogy megteheti? Ebben a cikkben a nedvességzáró réteg hatásának elveiről beszélünk, és azokról az esetekről, amelyekben lehetetlen nélkülözni. Megtanuljuk továbbá az anyagok alkalmazásának részletes technikáját is, és válaszokat találhat a következő kérdésekre:

 • Mi a fürdőszoba vízszigetelése?
 • Miért van szükség?
 • Hogyan működnek a vízszigetelő anyagok?
 • Hogyan válasszuk ki a fürdőszobában alkalmazott alkalmazási és anyagtechnikai megoldásokat?

Tartalom:

Miért van szüksége vízszigetelésre a csempe alatt?

A fürdőszoba egy egyedi mikroklímájú szoba. Ezt a helyiséget gyakori hőmérséklet-ingadozások, magas páratartalom és kondenzátum jellemzi. A legtöbb fürdőszoba falai tégla vagy betonból készülnek, amelyek porózus szerkezettel rendelkeznek, és mindig szükségük van a nedvesség és a későbbi megsemmisítés elleni védelemre.

Minden felületnek bizonyos százalékos nedvesség telítettsége és nedvességvisszatérése van. A fürdő működése közben forró gőz, víz és nedvesség áthatol a csempe között a csempecsuklókon.

Ez a folyamat nagyon lassú és évekig tart, de bizonyos idő elteltével a csempe, márvány vagy gránit teljesen nedvesen telítődik.

A márvány és a gránit gyorsabban telítődik, és a kerámiák egy kicsit hosszabbak, de miután a csempe teljesen nedvességgel telített, elkezdi abbahagyni a gipszkeverékét, amely fokozatosan megduzzad és elveszti a csempe tapadási tulajdonságait, és ennek következtében a gipszréteg megsemmisül, falak és helyek mutathatnak penészt.

A magas páratartalmú körülmények között a padló és falak vízszigetelése a csempe alatt szükséges ahhoz, hogy a padlókat, falakat és padlókat nedvességtől, öntőformától és a cserép élettartamától megtakaríthassák, és a későbbi javítások során csökkentsék a költségeket.

Milyen területekre van szüksége vízszigetelésre?

Mielőtt megkezdené a munkát a fürdőszoba vízszigetelésén, meghatározzuk a "nedves" területeket vagy zónákat - ez a falak és az egész padló része.

"Wet" zóna száma 1

Rendszerint a teljes padlófelület gyakori nedvesítésnek van alávetve, ezért az 1. nedves zóna. Ezért ideális esetben az egész padló vízsugárzóját legalább 20-30 cm falon kell elhelyezni.

"Nedves" zóna száma 2

A "nedves" 2. zóna a fürdőszoba vagy zuhanyzó szomszédságában lévő falak és a csövek helye.

A csempe végső befejezése előtt egy vízszigetelő kötényt kell felszerelni, körülbelül 50 cm magasságban, ahol a víz folyamatosan lecsapódik a bélésen, a szigetelőanyagot 50 cm-rel felfelé és a tárgy oldalára kell felhúzni.

"Nedves" zóna száma 3

A mosogató, a zuhanyzó és a vízvezeték és a tartozékok közelében lévő terület egy "nedves" 3-as zóna. A fali vízszigetelés ezen tárgyakhoz és körülöttük 50 cm felfelé és oldalra is alkalmazható.

A fürdőszobák vízszigetelésére szolgáló anyagok típusai. Mi a legjobb választani?

Korábban csak bitumen használt vízszigetelésként, de a modern iparág jelenleg szélesebb körű anyagok különböző költségű, jobb összetétel és a jobb műszaki jellemzők.

A legnépszerűbb vízszigetelő anyagok:

masztix

A Mastic egy multifunkcionális szintetikus anyag, amely ellenáll a repedésnek és az öregedésnek. A fürdőszoba vízszigeteléséhez használt bitumen és akril masztix (polimer).

A bitumenes paszták megfizethetők, nagy sűrűségűek, különleges illatúak és fekete színűek. A készítmény jól tapad a bevonandó felületre, de közvetlen napsugárzásnak vagy magas hőmérsékletnek kitett részeként a vízszigetelő tulajdonságok megmaradnak. Ennek megakadályozása érdekében a szigetelőt csak a csempe alatt alkalmazzák.

Az akril masztixok nem engedik a hőt, jól szigeteltek a vízből és forró gőzből, hőállóak.

A masztix előnyei az áruk, a fürdőszoba magas fokú védelme a nedvesség, a penész és a gomba előfordulásával szemben, a tárolási idő gyakorlatilag korlátlan. A masztixokkal végzett munka nem igényel különleges képességeket, ezért gyakran használják a fürdőszobát és a fürdőszobát a saját kezükben.

Polimer-cement vízszigetelés

A polimercement vízszigetelés a cementen alapuló univerzális vízszigetelő keverék, hidrofób anyagok hozzáadásával. Jó vízszigetelő tulajdonságokkal bírnak, magas tapadást mutatnak bármilyen típusú felületre.

Az ilyen cement-polimer keverékeket a mennyezet, a falak és a padló együttes használata esetén használják, mert Abszolút víztaszító tulajdonságúak és könnyen kezelhetőek. Alkalmazzon spatulát az alkalmazásnak.

Ez a bevonat tartós és tartós, mert Az ebben a kategóriába tartozó vízszigetelő keverékek fokozott mechanikai ellenállással és magas gőzáteresztő képességgel rendelkeznek. Alkalmazásuk igen széles, ezért ezeket az anyagokat fürdőszobák, WC-k, fürdők, alapozások és úszómedencék vízszigetelésére használják.

Hengerelt ragasztó vízszigetelés impregnált

Az impregnálással ellátott roll-on vízszigetelés az egyik olyan anyag, amelyet egy egyenletes, pormentes alapon alkalmaznak (a szabálytalanságok megengedett magassága 2 mm.) Minden éles kiálló részt el kell távolítani és a mély repedéseket meg kell javítani. A fürdőszobában jobb, ha nem beépített, hanem öntapadós anyagokat használnak. Ragasztóanyaggal impregnált vízszigetelés alsó rétege, amely erős csatlakozást biztosít az alaphoz, és a felső rész olyan összetevőket tartalmaz, amelyek javítják a csempe érintkezését. Vészhelyzet esetén a padló vízszigetelése az egyik legmegfizethetőbb és legmegbízhatóbb módszer a vízszivárgás elleni védelemre az alsó szinten.

Népszerű és jól ismert márkájú hengerelt vízszigetelő anyagok: TechnoNIKOL.

A fürdőszobának a saját kezébe történő vízszigetelése

Miután kiválasztotta a megfelelő anyagokat és a rajzot, önállóan is készíthet nedvességvédő gátat. Az alkalmazott anyag típusától és a kezelendő területek számától függően az alkalmazási technológia kissé eltérő, de a jövőbeli hidraulikus gát működésének elve és a munka kezdeti szakasza mindig ugyanaz.

Először meg kell tisztítani a szoba összes felületét az előző bevonatból, és távolítsa el a törmeléket. A falak felületeinek sérülései és károsodása gipszel megszűnik.

Ezután kéthetes időtartamot kell fenntartani, amikor a kiegyenlített felület kiszárad, és a vízszigetelő réteg azonnali elrendezéséhez kell folyamodnia.

Csempék burkolatú vízszigetelés

A klasszikus csempeburkolat olyan népszerű, mint valaha. A csempék sokféle típusa lehetővé teszi a belső tér kialakítását, de mivel a csempe képes fokozatosan felszívódni, felhalmozni és nedvességet adni a vakolatnak, a lefektetés előtt vízszigetelő bevonatot kell alkalmazni.

A falak vízszigetelése a fürdőszobában

A fürdő falai nem vízzáróak azért, hogy megóvják őket a szivárgásoktól, hanem annak érdekében, hogy a kondenzátum ne érjen a csempe alá, hozzájárulva a falak megsemmisítéséhez és a káros baktériumok sokszorozódásához.

A megtakarítás érdekében a falak részleges vízszigetelését teszi lehetővé, akár 50 cm-rel akár az egészségügyi berendezések és csövek oldalán, de a falak hatékonyabb védelmére ajánlott vízszigetelő bevonatot alkalmazni az egész felületen.

Szigetelőként használjon bevonóanyagokat (cement-polimer készítmények, masztixek). A vízszigetelő keveréket spatulával alkalmazzák, sík felületet képezve, és kiváló alapot nyújt a csempe számára.

Zuhanykabin vízszigetelés

Ha a fürdőszobát egy zuhanytálca telepítésére tervezik, a nedves zónák falak és a mellette lévő padló, valamint egyéb vízvezeték elemek lesznek. A vízszigetelés megkezdése előtt a padló szintetizálódik, és az esztrich elkészül.
Az esztrich szárítása után polisztirolhab lemezeket ragasztunk a padlón a padló telephelyén, szigeteljük a raklap alsó rétegét és megszüntessük a nedvességet. Ebben a szakaszban telepítünk egy lefolyót, és a tömítéseket és a tömítéseket tömítjük.

Ezután elkülönítjük a padlót bevonó keverék vagy tekercsszigeteléssel. A zuhanyzós fürdőszobában a padlót legalább 20 cm-es behatolással kell szigetelni, a falat, amely mellett a kabin található, teljesen szigetelt.

Ha van egy paletta zuhannyal, először az alatta lévő padló van szigetelve, akkor egy raklap és egy kabin van felszerelve, majd ezt követően vízzáró bevonatot kell alkalmazni a zuhany közelében. A fennmaradó fürdőszobai tárgyakat a fent leírt elv szerint dolgozzák fel.

Fürdőszobában lévő fürdőszoba vízszigetelése

A fa olyan szerves anyag, amely nedves környezetben való kitettség esetén duzzad és végül összeomlik.

A hőmérséklet és a páratartalom állandó változásai következtében a bárban lévő épületek falai gyakran "táncolnak", mivel különböző tényezők hatására a gerenda megduzzad és kúpos.

Az ilyen házban lévő fürdőszobának a többi helyiséghez képest annyira légmentesnek kell lennie. Mielőtt a fa padlóját a rönkökbe rendezi, a ház alapja vízzel vagy masztix vagy cement-polimer kompozícióval van szigetelve. A lerakódásokat antiszeptikus és alaposan megszáradtuk.

Mielőtt a padlót a vízszigetelő anyagokkal kezelt fa deszkákat megterhelné. Ehhez használjon bitumen vagy primer lakkot, amelyek nagyfokú rugalmassággal (kúposság és kiterjedés a deformáció során). A parketta lakkot a fa padlózat felhelyezése után használják, védi a fa külső felületét a nedvességtől. Ugyanazok az eszközök a falak és mennyezetek feldolgozását a fürdőszobában, különös figyelmet fordítva az ízületekre vagy a sarkokra. Ha a falak gipszkartonból készültek, vízszigetelő réteg alkalmazása előtt nedvességálló impregnálással kezelik.

A tekercs vízszigetelés használatának jellemzői

A hengerelt anyagok a bevonattal ellentétben hosszabb lerakást igényelnek. Előfeltétele egy lapos padlófelület és az esztrich jelenléte. Mielőtt a csempe a tekercs vízszigetelésére helyezni egy extra réteg vékony esztrich.

A bevonóanyagok nagyfokú rugalmassággal rendelkeznek, így a faházakban való felhasználásuk nagyon megfelelő. A fa rendszeres "eltolódása" ellenére a szigetelés nem pusztul el, hanem megőrzi az integritást.

Az okleechny vízszigetelés gőzáteresztő képessége lehetővé teszi, hogy a fa "lélegezze", ezáltal meghosszabbítva működésének időtartamát. A fektetési anyag speciális készségeket igényel, és bizonyos esetekben különleges felszerelés használatát igényli.

megállapítások

Miután tanulmányozta a technológiát, önállóan készíthet egy fürdőszobai vízszigetelést a csempe alatt, vagy ezt a fontos dolgot bízhatja szakemberekkel. Mindenesetre az alkalmazott kompozíció fontos szerepet játszik a vízsugár rendezésében.

Építőüzletünk széles anyagválasztékkal rendelkezik, amelyek között megtalálja az optimálisan megfelelő vízszigetelést bármilyen típusú helyiséghez, és ha bármilyen kérdése van a vízszigetelő anyagokkal kapcsolatban, mindig ingyenes tanácsokat kaphat szakembereinktől.