Legfontosabb > Bútor

Melyik vízmelegített törülközőtartó jobb: vélemények, modellek és gyártók

A fürdő nedvességének csökkentése és a nedves törülközők nedvességének csökkentése érdekében telepítse a fűtött törölközőt. A leggyakoribb típusú vízvezeték egy fűtött törülközőtartó, amely vagy a melegvízellátáshoz vagy a fűtési rendszerhez kapcsolódik. Milyen tulajdonságokkal rendelkezik ez a vízvezeték-szerelvény, milyen anyagokat készítenek és hogyan ne hibázzanak, amikor a fürdőszobájához megfelelő választást választanak?

nyalánkság

 • Az ilyen eszköz hosszú ideig tartja a helyiséget szárazon, és felmelegíti a fürdőszobát. Ez segít megvédeni a helyiséget a gombák és a penészedés kialakulásával a magas páratartalom miatt.
 • Az elektromos modellektől eltérően nem az áramellátástól függ, és gazdaságosabb (nem kell fizetni a feltöltött villamos energiát), és nem igényel földelést és speciális nedvességálló csatlakozókat.
 • Ezenkívül a vízszerű fűtött törülközőtartók használata biztonságosabb, mivel nincs áramütés veszélye.

ellenérvek

 • A készülék nem fog működni, ha a melegvíz-ellátás leáll (baleset vagy ütemezett leállások esetén) vagy a fűtési szezon vége.
 • A fűtött víz törülközőtartó felszerelése meglehetősen bonyolult, ezért önálló munkavégzéshez tapasztalattal és különleges ismeretekkel kell rendelkeznie.

A fürdőszobában vásárolt fűtött törülközőtartó az ilyen típusú vízvezeték szerelvények egyikére utalhat:

 1. Elektromos. Ezeket a törülközőtartókat az elektromos hálózat táplálja, így amikor telepíti őket, többet kell fizetnie a fényért.
 2. A vízhez. Munkájuk a forró víz cirkulációján alapul.
 3. Kombinált. Ezek meglehetősen drágák, de ötvözik az első két típus minden előnyét. A kombinált eszköz fő előnye, hogy egész évben üzemel - télen a fűtés, és nyáron a villamos energia.

A csatlakoztatás típusától függően a fűtött törölközőtartó alsó vagy oldalsó lehet. Az alsó lehetőség gyakoribb, de az oldalsó oldalak telepítésekor könnyen elrejti a kommunikációt, ami befolyásolja a szoba megjelenését.

alak

A vízmelegített törülközőtartó történik:

 • Standard - M-, P- vagy MP-alakú.
 • Lestnitseobraznym.
 • Annular.
 • Zigzag tetszik.
 • Polcokkal.
 • Egyedi forma.

anyagok

A víz törölköző gyártásához használjon ilyen anyagokat:

 • Rozsdamentes acél.
 • Horganyzott acél.
 • Fekete acél.
 • Brass.
 • Alumínium.
 • Réz.

A horganyzott vagy fekete acélból készült modellek vonzzák a biztonságot, a könnyű telepítést, a jó műszaki jellemzőket. A réz és a sárgaréz termékek olcsóak és vonzóak, de nem tartanak sokáig (akár 6 évig).

Rozsdamentes acél - méltó választás?

A rozsdamentes acél termékeket az egyik legtartósabbnak nevezik. Nagy szilárdsággal, korrózióállósággal és hosszú élettartammal különböztetik meg őket. Az ilyen acél fűtött törölközőtartó szolgálhat 20 évig és tovább.

Milyen jellemzőket kell figyelni?

A fűtött törülközőtartó ügyfelei által előidézett gyakori hibák a megjelenésen alapuló eszköz kiválasztása. Először is fontos figyelembe venni az ilyen vízvezetékek sajátosságait, és csak a végső szakaszban, hogy kiválasztják-e a terméket a belső térbe.

Vegyes törölköző vásárlásakor:

 1. Győződjön meg róla, hogy a termékhez útlevél, valamint garanciális kártya tartozik.
 2. Óvatosan ellenőrizze a csövet. Először győződjön meg róla, hogy szilárd. Ha a fűtött törölközőt a fűtési rendszerhez csatlakoztatja, és egy magas épületben él, akkor a csövekben lévő víznyomás magas lesz, és ha a csőben varrás van, nagy a valószínűsége, hogy eloszlik. Ezután keresse meg, milyen anyagból készült a cső. Lehet króm vagy zománcozott, az első opció megbízhatóbb.
 3. Győződjön meg róla, hogy a készülék légtelenítő szeleppel rendelkezik. Ha nincs jelen, levegő juthat a fűtött törülközőtartóra, ami miatt nehéz lesz a munkája.
 4. Vegye figyelembe a fürdőszoba elhelyezkedésének árnyalatait. Például, ha a fűtött törölközőt a fűtési rendszerhez csatlakoztatja, a nyári időszakban a vízvezetékeket használhatatlanná teszi. Ha a készüléket forró vízhez csatlakoztatja, a fűtött törölközőtartó hőmérsékletét a szivattyú teljesítménye határozza meg. Ha a fűtési csatlakozást választja, akkor fontos figyelembe venni a rendszerben lévő nyomást. Központi fűtés esetén a nyomásesések nagyon gyakran fordulnak elő, és önállóan nem léteznek, mivel a nyomás állandó lesz.
 5. Válassza ki a termék alakját, figyelembe véve a ház jellemzőit. A többemeletes épületeknél ajánlatos egy tekercset választani, hogy fűtött állapotban a termék ne torzuljon vagy összeessen.
 6. Ellenőrizze, hogy a kiválasztott törülközőmelegítő átmérője alkalmas-e a fürdőszobában lévő csövekre. Ha átmérő eltéréseket találnak (és ez gyakran megtalálható a külföldi gyártási modell beszerzésénél), akkor egy adaptert is meg kell vásárolnia.

A gyártók áttekintése

Törölközőszárítót vásárolhat az ilyen gyártóknál:

 • Sunerzha. Ez az orosz cég 15 modellt kínál e különféle formájú egészségügyi eszközökkel. Ezek közül a vízellátáshoz és a fűtési rendszerhez kapcsolódik. Mindkét oldalon függőlegesen és átlósan telepíthető.
 • AkvaStal. A hazai gyártók termékei vonzzák a modern dizájnt és sok pozitív visszajelzést a vásárlóktól.
 • Energy. Ennek az orosz gyártónak a termékeit különböző formatervezési megoldások különböztetik meg (17 modell áll rendelkezésre), kiváló minőségű, 5 év garancia. Rozsdamentes acélból készült termékek.
 • MARGAROLI. Az olasz cég fűtött törülközőtartóinak tartós és megbízható, minőségi tanúsítványa széles skálájú (több mint 20 modell), funkcionális és könnyen kezelhető. Könnyen szerelhetők, eredeti megjelenésűek, csatlakoztatva vannak a fűtési rendszerhez.
 • Dvin. Az orosz gyártó termékei szén vagy rozsdamentes acélból készülnek. Használhatók gazdaságosan, különböző formákban különböznek, emellett zománcozott, sárgaréz, krómozott vagy nikkelezett bevonattal rendelkeznek.
 • Nick. A vállalat rozsdamentes acélból készült higiéniai eszközöket gyárt, és ezen iparág egyik vezető szereplője.

Nagyon népszerűek a német gyártók DM, Zehnder és Emco, az olasz Global Ship vállalat, a norvég Varmos, a svéd LVI és a finn Korin gyártó modelljei. Ezek egyenletesen felmelegednek, el vannak látva zárószeleppel, és merőlegesen is felszerelhetők.

Tippek a választáshoz

 • A törülközőt a speciális üzletekben kell keresni. Tehát védelmet élveznek az alacsony minőségű termékek vagy hamisítványok vásárlásától.
 • Ha van egy nyitott fűtési rendszer, akkor jobb, ha megvásárol egy acél fűtött törölközőtartót, és réz, sárgaréz vagy alumínium zárt fűtési rendszerekben használják.
 • A boltba megmérjük azt a helyet, ahol a fűtött törölközőt felszerelik, hogy a megvásárolt eszköz illeszkedjen a fürdő kiválasztott részébe.
 • Ügyeljen arra, hogy a gyártó garanciát vállal-e termékeire. A jótállási idő átlagosan öt év.
 • Ha egy vízmelegített törülközőtartó egyik modelljét egy magasépítésű épületben szeretné felszerelni, előzetesen megtudja, melyik nyomás lesz a legnagyobb megengedhető. Adjon hozzá néhány további egységet, hogy a készülék képes legyen a víz kalapácsát átvinni.
 • A vásárlás időpontjában adja meg, hogy a kötőelemek szerepelnek-e vagy külön megvásárolhatóak-e.

Vélemények

Számos fogyasztó nem javasolja kínai termékek vásárlását, mert erősen veszítenek hazai gyártóknak és európai cégeknek. Irányítva az ár kiválasztásakor ilyen vízvezeték-eszköz is nem tanácsos, így később nem fizet a javítások.

A vélemények szerint a legjobb, ha figyelni kell a rozsdamentes acél termékekre. Ebben az esetben ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a dokumentációt, mivel a hamisítványok hamisak.

Emellett az olyan személyeket, akik otthoni fűtött törülközőtartót szereltek be, azt javasolják, hogy először kérjenek villanyszerelőt, hogy megszabaduljon a vízellátó rendszerben lévő kóbor áramok problémájából.

15 legjobb törülköző melegítő

Feature Rating

A fűtött törölközőtartó egy olcsó és praktikus részlet a belső térben, amely mindig segít a törülközők száraz és tiszta tisztításában. A törölközőmelegítő úgy néz ki, mint egy vízcső, amely a falhoz van kötve, és valójában egy gumiból készült törölköző. Ugyanakkor a készülék nemcsak a törölközőket szárítja, hanem a helyiséget is melegíti, ami lehetővé teszi, hogy a fűtést enyhén megmentsük.

A fűtött törülközőtartók kiválasztásánál a következő szempontokat kell figyelembe venni:

 1. Fűtés típusa. A fűtött törölközőtartó lehet elektromos - egy fűtőelem van beépítve, amely egy kifolyóhoz vagy egy vízmelegítőhöz csatlakozik - ebben az esetben a szárító a melegvízellátásba kerül, és annak részévé válik. Kombinált modelleket is gyártanak, azonban még nem állnak széles körben.
 2. Anyag. A fűtött törülközőtartók rozsdamentes vagy "fekete" acélból, sárgarézből, rézből készülhetnek - ezek a fémek és ötvözetek eltérő módon reagálnak az agresszív környezetre. A kedvenc rozsdamentes acél szárító, amely nagy munkakörülményeket és cseppeket képes ellenállni.
 3. Csatlakozási lehetőségek. Négyféleképpen lehet: felső, alsó, oldalsó vagy szögletes vízellátás. A legpraktikusabb és legoptimálisabb az oldalirányú összeköttetés, hiszen az ilyen kialakítású modellek bármilyen telepítési helyhez igazíthatók.
 4. A telepítés helye. Tüntesse fel a padló törölköző szárítóit, a szárítók mosogatóját, az álló és forgó szárítót.
 5. Form. Általában egy E alakú törülközőmelegítőt, U alakú változatot, M alakú szárítót, fűtött törülközőtartót és létrát kell elosztani. Néhány modellt egy polc egészít ki a még nagyobb üzembiztonság érdekében.
 6. Design. A piacon széles választékban vannak különböző stílusok törölközői: prémium, luxus, eco, retro, stb.

Megmutatjuk Önnek a legjobb törülközőtartók rangsorát. A jelölések megoszlásakor a TOP-ban a következőket vettük figyelembe:

 • a fűtött törülközőtartók jellemzői (szakaszok száma, védelmi funkciók stb.);
 • a szárító és a minőség költségeinek aránya;
 • vevői vélemény;
 • szakértők ajánlásait.

A legjobb víztisztító sínek

Vízmelegített törölközőtartók - a leginkább megfizethető és egyszerű mindazok, amelyek a piacon vannak. A szárítók olyan formájúak, mint egy hajlított cső vagy "fuvola", több törülközőszalaggal. A fűtött törölközőtartó a forróvízhálózathoz van csatlakoztatva és önállóan felmelegszik. Valójában egy ilyen eszköz nem igényel további energiát a munkához, és önmagában is egy fűtőberendezés.

5 TRUGOR LC np típusú 6P

A "Trug" cég vízmelegített törülközőtartója - a fürdőszobában a legjobb szárítók kategóriájának költségvetési képviselője. Az alacsony költség ellenére a szárító rozsdamentes acélból készül, és megjelenésük látható. A 8 szekció mellett a fűtött törölközőt egy polccal egészítik ki, ahol fel lehet öltöztetni a törülközőket is. A felhasználók szerint a szabad levegőáramlás biztosítja a dolgok gyorsabb szárítását. A gyártó garantálja, hogy ez a modell képes 3,26 m²-es és 8,2 m³-es térfogatú fűtésre. A szakértők szerint ezek jó mutatók egy szárítónak, amelynek mérete 6x5x3.175 cm.

A hőhordozó képes 110 fokos melegítésére - a fűtött törölközősín optimális értéke. A rendelkezésre álló csatlakozási módok közül a központi fűtési rendszerhez, a zárt fűtési rendszerhez való csatlakozás lehetőségei a melegvízellátó rendszerhez tartoznak. A szakértők megjegyzik, hogy a modell magában foglal egy Mayevsky darut - egy eszközt a fúvott sínre ható csövek levegőjének fújására.

4 dw ww

A "Dvin" cég vízmelegített törülközőtartója jobb "létrát" kínál - kombinált. A szakaszok ilyen szoros elrendezése gyors törölközőt és más dolgokat szárít, de vonzza a figyelmet, és a fürdő fénypontjává válik. A területek mutatói és a fűtött tér mennyisége - nőtt: 6,9 m² és 17,25 m³. A készlet tartalmaz törülközőtartó szerelvényeket, szerelvényeket és excentereket.

A fűtött törölközőtartó rozsdamentes acélból készül - megbízható, praktikus és tartós anyagból. A vélemények kiemelik a modell tervezési döntéseit és tervezési jellemzőit. Ez a fűtött törülközőtartó egy apartmanban vagy egy vidéki házban fürdőszobát díszít. A csatlakozás a központi fűtési rendszerhez, a zárt fűtési rendszerhez és a melegvízellátó rendszerhez is kapcsolódik.

3 Terminus Astra Új Design

Modell Terminus Az Astra New Design bezárja a top három legjobb víztisztító síneket. Ez egy meglehetősen szokatlan design - minimalista és stílusos eszköz. Az eladási oldalon különböző számú szelvényű modellek találhatók - a termék végső költsége attól függ. A hűtőfolyadék maximális hőmérséklete 115 fok, ami lehetővé teszi a Terminus szárító háztartási hálózatokban való működését. Ugyanakkor a működési nyomás 3 és 15 atm között változhat, és a nyomáspróba - 25 atm: ezek a küszöbök blokkolják az esetleges ugrásokat.

A termék rozsdamentes acélból készül, melynek köszönhetően jól hőt termel és a törölközőt meglehetősen gyorsan szárítja. A vízellátó rendszerhez való csatlakozás szabványos 1/2 "-os cső segítségével történik. A gyártó 10 év garanciát vállal a termékére, ami azt jelenti, hogy megbízható. Kezdetben a fűtött törülközőtartó a jobb oldali sínek irányában van kialakítva, de lehetőség van arra, hogy a bal oldali rendeléshez rendelést készítsen. A felületet a 12. tisztasági osztály szerint dolgozzák fel, amely a krómozás hatásának köszönheti a rajongókat.

2 Margaroli Venta

Másodszor a legjobb víztörlő rangsorában a Margaroli Venta 405 modell található, amely a szaniterek ismert olasz márkájából származik, amely már sikerült a legjobb oldalon piacra juttatni. Fűtött törölközősín melegvíz rendszerhez vagy központi fűtéshez, ami miatt természetes fűtés. A csőnek több S alakú hajlata van, aminek következtében a hűtőközeg egyenletesen folyik a teljes hossz mentén. A készülék maximális szélessége 60 cm, így könnyen beilleszthető a legtöbb fürdőszobába anélkül, hogy feláldoznánk a helyet.

A fűtött törölközőtartó sárgarézből készül - ez a fém nem korrózióérzékeny, ami jelentősen növeli a termék élettartamát. A szárító 6 különböző méretű részből áll, amelyek vízszintes részeiben kényelmesen elhelyezhető törölközőt. A praktikus forgómechanizmus lehetővé teszi, hogy bármely irányba telepítsen. Kívül, a szárító krómozott, amely az eredeti megjelenést az egész élettartam alatt tartja.

Melyik fűtött törölközőt jobb, víz vagy elektromos? Az alábbi előnyök és hátrányok megértéséhez a következő táblázat segít.

10 legjobb törülközőtartó

A fűtött törülközőtartó ma a fürdőszoba belső részének lényeges eleme, nem csak funkcionális, hanem esztétikai szempontból is. A hazai piacon számos hasonló eszköz található különböző anyagokból, különböző formákból és költségekből. Egy felkészületlen vevő szó szerint felbukkan. Ezért először meg kell határozni, hogy mely jellemzők nem felelnek meg a "jó minőségű törölközőmelegítő" fogalmának:

 • hegesztett csőből vékony falú;
 • a cső fekete acélból készül (gyorsan rozsdásodik);
 • egy importált verzió, amely be van ágyazva a fűtési rendszerbe (előfordul, hogy ilyen berendezésekben nincs korrózióvédő bevonat a belső felületen);
 • nagy számú különböző csővel rendelkező készülék (növeli az eltömődés valószínűségét;
 • zománcozott polimer bevonat - kevésbé modern, mint a króm, és a legrosszabb fogyasztói tulajdonságokkal rendelkezik;
 • a szelep nélküli berendezés (az úgynevezett "Mayevsky daru") a vízkibocsátáshoz (légdugók fognak kialakulni).

Mielőtt megvásárolná a térdhűtőt, eldönti, hogy milyen típusú készülékre van szüksége: a víz (ismerős a legtöbb honfitársaink számára), elektromos (nem a vízfelszínhez, hanem az elektromos hálózathoz) vagy kombinálva (a víz áthalad rajta, de szükség esetén ilyen egység felmelegszik és help teng), majd folytassa a legjobb modell kiválasztását.

A legjobb víztisztító sínek

Energia modern

Becsült költség - 5200 rubel.

Az Energy Modern fűtött törülközőtartó magas minőségű élelmiszeracélból készül, amely a forró vízrendszer agresszív környezetéhez igazodik. Megbízható és tartós (a gyártó garanciát vállal). A polírozott tükör nem sötétedik az idő múlásával. A formatervezés minden szobához illő és szokatlan. A fűtött törülközőtartó nagy funkcionalitását számos vízszintes keresztsín biztosítja. A csomag tartalmaz mindent, ami a telepítés során szükséges lehet.

A minősítés: 9,8 a 10-ből (van egy hátránya - a rozsdamentes acél érzékeny a kóbor áramlatok hatására, amely egy lakóházban lerövidítheti az abból készült berendezések élettartamát).

Az Energy Modern törülközőtartóról: "Nem tudok segíteni, de megoszthatom az örömöt! Végül a fürdőszobában egy ilyen fűtött törülközőtartó, amit mindig is akartam - az Energy Modern. Ragyogó, stílusos, fürdőszobája megváltoztatta elismerését. "

Terminus Astra Új Design

Becsült költség: 5200 - 11400 rubel (a mérettől függően).

A Terminus Astra New Design fűtött törölközőtartó a funkcionalitás, a finom tervezés és a költség legjobb kombinációja. Alkalmas mind a fűtési, mind a melegvízellátó rendszerhez. Kiváló minőségű rozsdamentes acélcső, speciális technológiával hegesztve. Polírozott felület a legmagasabb fokozat. A nagy magassági paraméterek (53 - 118 cm) és a kis szélesség lehetővé teszik, hogy egy adott helyiségnek megfelelő modellt válasszon. A fűtött törölközőtartó kialakítása 8 atm üzemi nyomásra készült. (a lakóépületek rendszerében ez a szám általában nem haladja meg a 7,5 atm értéket), a hőmérséklet pedig 115 o C-ig terjed. A gyártó 10 éves garanciát vállal.

A minősítés: 9,8 a 10-ből (a cső a berendezés nem szilárd, de hegesztett).

A véleményekből: "Azt hiszem, a legjobb választásom volt - az Astra New Design vízitálca! És még a feleség is boldog. A tapasztalt emberek tudják, mennyire fontos ez. "

Margaroli Vento 405 forgatható

Átlagos ár: 10400 rubel.

A Margaroli Vento 405 fűtött törölközőtartó nem válogatós a vízminőségre és rozsdaálló. A fűtött törülközőtartó szokatlan formában különbözik. A sárgaréz krómozással és dekoratív feldolgozással készült. A kiváló tapadás és összeszerelés gond nélkül gondoskodik a telepítésről. A kis méret (60x64 cm) és a 180 ° -os szárítógép elforgatásának képessége nagyban növeli a funkcióit. A gyártó 2 éves garanciát vállal. A készülék szelepekkel van ellátva, és teljesen felkészült a szerelésre. A munkahőmérséklet legfeljebb 110 ° C, a nyomás akár 8 atm.

A minősítés 10-ből 10-ből - A sárgaréz berendezések sokkal hosszabb ideig tartanak, mint az acél.

Vélemények: "A Margaroli Vento 405 fűtött törülközőtartó már évek óta velünk van. Nagyszerűen működik, azt hiszem, a design félelmetes. Az ár száz százalékos a minőséget illetően. "

Sunerzha Furor

Becsült költség: 9000 - 13000 rubel.

Sunerzha Furor - az egyik legkiválóbb design radiátor - ugyanakkor megbízható, funkcionális és stílusos. A fűtött törölközőtartó elosztóhálózathoz tartozik, amely tartalmazza az összes szükséges tartozékot és tartozékot. Kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült. A berendezés felszerelhető további elemekkel: termosztátok, szelepek, polcok, szögek, vállfák, reflektorok. A felületkezelés és a szín több lehetőség közül választható.

Értékelésünk: 10-ből 10 - a fűtött törölközőtartó minőségét és megbízhatóságát időben megerősítette.

Vélemények: "Vásárolt egy Sunerzha Furor vízmelegített törülközőt. Még a vízvezeték-szerelő is meglepődött, hogy milyen könnyen csatlakozik és mennyire melegszik.

Zehnder Stalox STXI-060-045

Hozzávetőleges ár: 21.500 - 26.300 rubel csiszolt és 14.000 rubel - fehér zománc borítva.

Zehnder Stalox STXI-060-045 típusú fűtött törölközőtartó megvásárlása zománcozott felületen, a fogyasztó magas színvonalú felszerelést vásárol egy elfogadható áron.

A fűtött törölközőtartó két változata: porszórt zománc és polírozott felület. Jön a telepítő készlet. A működési hőmérséklet 120 ° C, a nyomás maximum 12 bar. Rozsdamentes acélból készült létra, függőleges és vízszintes elemek hegesztéssel vannak összekötve. A hegesztések szinte észrevehetetlenek. A kis méret (60,8 x 45 cm) szinte minden fürdőszobába telepíthető. A berendezés légtelenítővel van felszerelve, amely megakadályozza a légzárás kialakulását működés közben.

A minősítés: 9,6 a 10-ből (bár a gyártó azt állítja, hogy az eszköz mind a nyitott fűtési rendszerben, mind a forróvízellátó rendszerben használható, de jobb a második bekötése, a hegesztés működés közben szivárgást okozhat).

Vélemények: "Néhány évvel ezelőtt telepítettem egy olcsó fűtött törölközőt, ami egy év alatt szó szerint csöpögött. Ebben az évben, a javítás során vásárolt Zehnder Stalox STXI-060-045. A fórumban elhangzott megjegyzésekben nem fekszenek - ez az egyik legjobb víztisztító sín. Szeretnék sikeresnek lenni egy ilyen jó gyártónak. "

Elektromos törülközőmelegítők

TermoSmart Comfort-El

Becsült ár: 8 640 - 10700 rubel

A TermoSmart Comfort-El fűtött törölközőtartó speciális modellje a szoba mérete alapján választható.

A különböző méretű és különböző számú keresztlécek száma: 50x50x10 cm (5 keresztcsík), 60x40x10 cm (6 keresztcsík), 60x50x10 cm (6 keresztcsík), 80x50x10 cm (8 keresztcsík). 100x50x10 cm (10 keresztcsík). Minden fűtött törülközőtartóból Siemens Tena függőlegesen rögzíthető. A termelés az AISI-304 rozsdamentes acélból készül, amely a Terminus gyárból származik. A csövet hegesztették, a varrat lézerrel lett létrehozva, a minőséget ultrahangvizsgálattal ellenőrizték. A hegesztéshez a maradék elemet félautomata ívhegesztés nélkül használják. Minden varrás szűk és nagyon vékony. A külső felület polírozott, a legmagasabb minőségű feldolgozást alkalmazza. Az elosztóhálózathoz való csatlakozáskor a készülék fel van szerelve (4 db), egy kábellel és utasításokkal.

A minősítés: 10-ből 9-ből (a csőben lévő varrás jelenléte megnöveli a törés valószínűségét, bár kissé).

Vélemények: "A fürdőszobában a TermoSmart Comfort egy elektromos fűtött törülközőtartó 7 évig. A javítást tervezzük, megváltoztatjuk a fűtött törölközőtartót is, feltétlenül ugyanazt a céget választjuk - csak a méretre van szükség, más is. "

Argo Ray 4

Becsült ár: 4 100 rubel.

Az Argo Ray fűtött törülközőtartója könnyen alkalmazkodik minden belső térhez. A használt rozsdamentes acél gyártásában. Egy háztartási elektromos hálózattal működik, a teljesítmény kicsi: 60 W (nem több, mint egy izzólámpa), de egy kis helyiségű városi fürdőszobával ez elég. Három szín közül választhat: arany, bronz, fehér. A névleges üzemi hőmérséklet +53 o C, a fűtött törülközőtartó gyorsan felmelegszik. Biztonsági leállító rendszerrel felszerelt. A készlet értékesítése során fel van szerelve. A gyártó 1 éves garanciát vállal. A minimális élettartam 5 év.

A minősítés: 9-ből 10 (van egy korlátozás: nem lehet közelebb, mint 60 cm-re a víz).

Megjegyzések: "Nemrégiben megváltoztattuk a lakást, és ugyanazt az elektromos törölközőmelegítőt vásároltuk a fürdőszobában, mint a régi lakásban - Ray Argo-tól. Az előbbi 6 éven keresztül semmiféle panaszt nem szolgált, ezért senki nem veszi tudomásul, hogy cégünk rendelkezik a cég minőségi eszközével. "

ZorG ZR 017

Átlagos ár: 6 800 rubel.

A ZorG elektromos fűtött törülközőtartók az orosz piacon a legjobbak közé tartoznak. A 86x53 cm méretű létra nemcsak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is alkalmas. A ZorG törölközőszárítók magas színvonalúak és sokszínűek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy szervesen keveredjenek a legkülönbözőbb belsővel. A ZorG törülközőtartók áttekintése során nem említik a forgácsolást vagy más károkat a működés során.

A minősítés: 10-ből 10-re. Miután vásárolt ilyen fűtött törölközőtartót, biztos lehet benne, hogy ez sok évig tart.

Vélemények: "Tavaly javításokat végeztek, megváltoztatták a fűtött törölközőt is. Ez előtt volt egy egyszerű, valószínűleg kínai, folyamatosan lebontva. Barátok sok éven át, a ZorG eszköz, úgy döntött, hogy ugyanazt veszi. Elégedett. "

A legjobb kombinált törölközőmelegítők

ARBONIA Karomix (KM)

Átlagos ár: 132.000 rubel.

Az ARBONIA Karomix fűtött törölközőtartó egyedülálló, teljesen egyedi kialakítású. A nagy méret (194x50x22 cm) és a világos geometriai szerkezet teszi ezt a készüléket a belső tér eredeti elemévé. Az ARBONIA fűtött törölközőt többször elismerik győzteseként az egészségügyi berendezések tervezési versenyeiben. Lehetőség van a távirányító teljessé tételére. Vásárláskor számos színválaszték közül választhat. Hőteljesítmény +50 ° C-on - 950 W. Kívánt esetben fehér törülközőtartót vásárolhat, mely 20-30% -kal csökkenti a vásárlás költségeit. Felszerelt problémák nélkül a hőmérséklet egyszerűen beállítható.

A minősítés: 10-ből 10-ből. Kiváló minőségű design eszköz hosszú élettartammal.

Vélemények: "Nemrég költöztünk egy városi lakásból egy vidéki házba. A fürdőszoba nagy, ezért úgy döntöttünk, hogy megvásároljuk a legjobb elektromos fűtött törölközőt - ARBONIA. A felülvizsgálatok kiválóak, az eszköz kiváló minőségű és nagyon szép. Teljes. Nagyon köszönöm! "

allegro

Becsült ár: 10 000-17 000 rubel (a mérettől függően).

Az Allegro elektromos fűtött törülközőtartó, amelyet a "Radiator" -on indítottak, nem minőségi a külföldi gyártók berendezései számára.

Kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, a külső felület két változatában: bevont polimer (fényes fehér) és polírozott fényes. A polírozást a plazma-elektrolitikus módszerrel végezzük el, lehetővé téve tükörfelület létrehozását, amely nem zavarja a működés során. Nagy magassági választás (330 - 1290 mm) lehetővé teszi, hogy a készüléket bármely helyiséggel rendelkező helyiséghez igazítsa. Fűtött törülközőtartók acéltartók segítségével. Mayevsky daruval és vakdugóval felszerelve.

Értékelésünk: 9-ből 10-ből (a minőség jó, az ár versenyképes, de a design nem felfelé).

Válaszok: "A fürdőszobát a WC-hez csatlakoztatták, utóbbi falának a lépcső felé néző falán, ezért nagyon hideg. A fűtés és a melegvíz nem egész évben üzemelnek, így az Allegro fűtött törölközőt felszerelik, amelyet folyamatosan melegítenek. Bár elégedett.

Melyik fűtött törölközőt vásárolni?

"A legjobb" mindenkinek. ezért:

 • ha nincs túlzottan magas követelmények a tervezéshez, akkor az Energy Modern lehet a leginkább elfogadható lehetőség;
 • ha szükséges, a helytakarékos megtakarítás érdekében a legjobb törülközőtartó - Margaroli Vento 405 forgatható;
 • ha a fűtött törölközőszalag teljes értékű design elem lesz, akkor válasszon egy vizet Sunerzha Furor vagy egy kombinált ARBONIA Karomix-t;
 • az egyik a sok elektromos TermoSmart Comfort-El vagy az "Allegro" kombinációja egyaránt megfelel egy nagyon nagy és egy nagyon kis fürdőszobának;
 • ha szükséges, pénzt takarít meg, megvásárolhatja az Argo "Ray 4" -t;
 • ha egész évben szeretne meleg törülközőt melegíteni, akkor az "Allegro" (egy városi lakásban) vagy az ARBONIA Karomix (egy nagy vidéki házban).

Vízmelegített törölközőtartó: 3 típus

Számos víztörlő található, melyet a saját belátásai szerint lehet kiválasztani. Milyen szép törölni puha, száraz ruhával. Mit kell tenni, hogy a törülköző ne veszítse el a tulajdonságait - használjon speciális eszközt fűtött törülközőtartónak. Milyen készülék, milyen a fűtött törülközőtartó, és hogyan kell kiválasztani a megfelelőt, tovább olvasunk. A fűtött törölközőtartó egy fűtőberendezés, amely egy melegvízellátással vagy autonóm módon összekapcsolt csövek kontúrjával, hővel történik, melegíti a fürdőszobát és szárítja a törölközőt. Most először, ahol a fűtött törülközőtartók keletkeztek, ő volt az ókori Róma, azonban alig hasonlított egy modern konstrukcióra. Olyanok voltak, mint egy zárt bracier, és a szén. Csak a középkorban kezdte a fűtött törülközőtartót modern megjelenésű, rostélyok voltak, amelyeket a tűzhely tüze fűtött. A 90-es évek elején megjelentek a nemvasfémekből és a rozsdamentes acélból készült tekercsek.

Megértjük, hogy melyik vízmelegítő jobb.

Vízmelegített törülközőtartók - egy tekercs alakú cső, amelyen keresztül a fűtővíz áthalad, közvetlenül a fűtési rendszerhez kapcsolódik.

A fűtött törülközőtartó kiválasztásánál feltétlenül figyelembe kell venni annak minőségét, jellemzőit és megjelenését.

Víz törölköző szárítók:

A BiP-2R típusú fűtött törölközőtartó rozsdamentes acélból készül, a polírozott felületen, amelyet elektronikus plazma technológiával végeztettek.

A modern tükörbevonat a BiP-2R használat közben nem zuhan, nem rozsdásodik meg, és nem ütközik össze.

A BiP-2R a 115 ° C-os hőmérsékleten és a 15 atm üzemi nyomás mellett a fűtési rendszerhez is kapcsolódik.

A Sigma-R modell fűtött törülközőtartója rozsdamentes acélból készült. A legegyszerűbb telepíteni, mivel nem igényel további csöveket. A Sigma-R fűtött törölközőtartó 3 típus létezik, a fűtött törölközőtartó polírozott polírozott burkolattal, plazmavágással, titán-nitrid borítással.

A figurális típusú Sh, P és M típusú fűtött törülközőtartók egyedileg vannak kiválasztva, mivel az az ügyfél és a gyártó követelményeitől függ.

Melyek a legjobb víztörlők a vélemények szerint?

A víztörlő kiválasztásakor a legfontosabb dolog az anyag, amelyből készül, és a bevonat a szerkezetre.

Számos szakember javasolja, hogy válasszon egy rozsdamentes acélból készült fűtött törülközőtartót

A felmérések rámutattak az anyag előnyeire és hátrányairól:

 1. A sima krómozott bevonat a legolcsóbb, de a kiaknázási folyamat során gyorsan kudarcot vallanak, és a fő csöveknél az ízületek szivárognak. Az élettartam legfeljebb 5 év.
 2. Elektrolit-plazma, polimer, krómozott vagy egyszerűen festett rozsdamentes acél. A rozsdamentes acél átlagosan 15 évig szolgál, és a legmegbízhatóbb helyeken a megnövekedett páratartalom és magas hőmérséklet.
 3. Réz, sárgaréz, alumínium fűtött törölközőtartó a legtartósabb. 25 évig szolgálhat.

Az utóbbiak a legkritikusabbak, és nem tudnak ellenállni egy csapásnak, erős víznyomásnak.

Tippek: milyen törölközőt választani

A vízmelegített törülközőtartóknak nagy hátrányuk van, a fűtéstől való függés, ami rendkívül kellemetlen a CHP szezonális karbantartási munkáiban.

A víz törölközőszárítók alternatívái olyan elektromosak, amelyek gazdaságosan használhatók és önállóan működnek a vízellátásból.

Az elektromos, mint a víz törülközőtartó, nagyon eltérő konfigurációjú, a szekciók száma és különböző színekben lehet.

Különös figyelmet kell fordítani a fűtött törölközőtartó kiválasztásakor.

Népszerű modellek:

Ezek a modellek háttérvilágítású elektromos kapcsolókészletekkel vannak ellátva, amelyek nedvességtől védettek.

Az elektromos fűtött törölközőtestek a fő bevonatok három típusában különböznek: a polimer bevonatot, amely zománcporral, elektrolitikus plazmavilággal bevont bevonattal és aranyszínű fényes felületekkel rendelkezik.

Utasítások: hogyan kell megválasztani egy fűtött törölközőt a fürdőszobába

A fűtött törülközőtartó beszerzése előtt meg kell határozni a csatlakoztatás típusát, a fűtött törülközőtartó alakját, az anyagot, amelyről készült, ismerje meg a gyártókat, az árakat és a garanciális időszakot, a hőmérséklet-szabályozás jelenlétét.

Mielőtt a törölközőmelegítőbe megy a boltba, meg kell mérnie a fürdőszobában lévő összes méretet - ez a távolság a fürdőszobából, az ajtótól való távolság, a magasság és a hosszúság.

Szükséges tisztázni a víz törölköző műszaki paramétereit.

Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg egy fűtött törülközőtartó választékát, a fürdőszobai méréseket előre kell készíteni.

Meg kell felelnie az épület vízellátó rendszerének működési és présnyomásának, valamint:

 1. A fűtött törülközőtartó csatlakozásának típusa nagyon fontos, mivel ha nincs fűtés, akkor jobb az elektromos választás. Azonban sok energiát fogyaszt - átlagosan 160-200 Watt.
 2. Ha van vágy, hogy pénzt takarítsanak meg, és van meleg vízellátás vagy fűtés a házban, akkor jobb, ha megvásárol egy fűtött törölközőtartót.
 3. A legmegfelelőbb a kombinált törölközőmelegítő, amely vízellátással és villamos energiával működtethető. Az ilyen fűtött törülközőtartók egyetlen hátránya, hogy nem annyira gyakori, hanem új termék, amelynek árát időnként túlbecsülni lehet, szemben az elektromos vagy a vízzel.

A törölközőszárító formája eltérhet az ügyfél igényeitől és a telepítési helytől függően. Ha a telepítési helyszín lehetővé teszi, akkor jobb, ha a készüléket létra formájában vásárolja meg, mivel több munkaterület van, ellentétben az U alakú és az M alakúakkal.

Figyelmet kell fordítani arra a alapra, amelyből a fűtött törölközőtartót gyártják. A minőségi réz, acél vagy horganyzott anyagok több mint egy évig tarthatnak.

Törölközőszárító beszerzésénél és telepítésénél jobb, ha egy vállalatot használ, mivel a garancia nem a helytelen telepítés miatt merül fel. Jobb, ha a telepítést a termékismertető munkatársakra bízzák.

A legjobb törülközőtartók gyártói

Rengeteg vízmelegített törülközőtartó van, de vannak olyan nagy gyártók, akik magas minősítéssel rendelkeznek.

Terminus vagy Nika törölköző melegítők nagyon népszerűek és igényesek.

Megbízható cégek:

 1. Terminus, származási ország Oroszország. Ez egy sor Aurora törölközőszárítót állít elő, amelyek a központi fűtési rendszerbe vannak szerelve. A fűtött törülközőtartók AISI 304L rozsdamentes acélból készültek. A jótállás a vásárlás dátumától számítva 10 évig érvényes. Terminus kibocsátások gyűjtemény Aurora, Asters, Vatra, Versailles, Victoria, Greta, Diana, Euromix, Európa, klasszikus, Latte, Liana, Mario, Niagara, Nicky, Palermo, polcok, Sahara, Szicília, Sorrento, Standard, Toszkána, Forms, Jupiter. Minden fűtött törülközőtartó különbözik a szakaszok számától. A Terminus zökkenőmentes törölközőmelegítőket kínál, amelyek az ár, a minőség és a szépség örömeit kínálják.
 2. Nika, származási ország Oroszország. A Nika fűtött törülközőtartókat gyárt az olasz rozsdamentes acélból AISI304. A vásárlás napjától számított 5 év garancia. A Nick gyűjteménye tartalmazza a Trapezium, Arc, Simplea, Bambusz, Quadro, Classic, Curve, Mix Econa törölközőt. Minden sorozat különbözik a szakaszok, méretek és axiális méretek számától.
 3. Margaroli, olasz. A garancia a vásárlás napjától számítva 1 év. Fűtött törülközőtartó gyártója Margaroli nagy sűrűségű sárgarézből és különböző színvisszaadásokkal rendelkezik. A Margaroli kollekcióban számos Arcobalen, Armonia, Brezza, Classic, Concert, Luno, Panorama, Serena, Solo törölközősáv található.
 4. Mstal, származási ország Oroszország. Az Mstal fűtött törülközőtartók rozsdamentes acélból készülnek, a hegesztési varratok inert gáz-TIG környezetben készülnek, ami akár 25 év élettartamát is növeli. A vásárlás napjától számított 5 év garancia. Az Mstal PM-1, PM-2, PL, W-alakú és mások modelleket gyárt, amelyeket a helyiség és a helység méretétől függően választanak ki.
 5. Zigzag, származási ország Oroszország. A Zigzag acél minőségű AISI304 típusú, polírozott polipropilén fűtött törülközőtartókat gyárt. A vásárlás napjától számított 36 hónap garancia. Több mint 10 modellje van a nem hegesztett vagy összetett, több áramkörű hegesztett műanyagból.
 6. Dikron, az oroszországi termelő ország. A Dikron cég rozsdamentes acélból készült törülközőtartókat gyárt AISI 304 Classic M, Classic P, Ladder, Foxtrot. A Dikron cég különböző színű és méretű fűtött törülközőtartókat kínál. Jótállás a modelltől függően.
 7. DI kron, termelés Oroszország. A fűtött törülközőtartók rozsdamentes acélból készülnek, nagy méretű és változatos választékkal rendelkeznek. Azonban az alkatrészeket külön vásárolják meg, 1 év garancia.

Vannak olyan orosz és külföldi cégek is, amelyek Equation Towel Towels, Leader, Aquastal, Dikron, Flagman gyártanak. Hűtőfolyadékokat gyártanak rézből, acélból és alumíniumból.

Melyek a legmegbízhatóbb törülközők?

Ne mondja azt, hogy ez vagy az a gyártó gyártja a legmegbízhatóbb fűtött törölközőt. Sok szempontból a fűtött törülközőtartók és a körülmények gondos működésétől függ.

Annak érdekében, hogy a fűtött törölközőtartály hosszú ideig működjön, gondoskodni kell róla, hogy gondosan kezelje és gondosan kezelje

A törülközőszárítót úgy tervezték, hogy nem festett, nem olvad és ragaszkodik a pamut anyagból készült tárgyak szárításához. A törölközőszárító megbízhatósága és tartóssága a telepítés minőségétől és a biztonsági követelmények betartásától függ.

Típusú vízmelegített törölközőtartó (videó)

Előnyben kell részesíteni a rozsdamentes acélból készült törülközőtartókat, mivel a szokásos acél, réz, sárgaréz és egyéb nem felel meg az olyan követelményeknek, mint a korrózióállóság, a keménység és a hőállóság.

Melyik vízmelegítőmelegítő jobb: megtanulod helyesen választani

Nehéz elképzelni egy fürdőszobát fűtött törölköző nélkül. A minimális helyet elfoglaló eszköz segítségével gyorsan megszabadulhat a túlzott nedvességtől a helyiségben, és megszáradhatja a nedves kiegészítőket. Bemutatják a "szárító" értékesítését nemcsak tökéletesen megbirkózni a hiányosságok a mikroklímát, hanem díszítik a belső. Azonban a design vonzerejét egyszerűen össze kell kapcsolni a funkcionalitással, egyetért vele?

Hasznos tudnivalók a fürdőszobai szerelvények legjobb felszerelésének kiválasztásához, örömmel oszthatjuk meg veled. A bemutatott cikk tartalmazza a szerző által összegyűjtött információkat a készülék megvásárlásának aktuális előkészítése során. Bontott minden olyan kérdést, amely a vevő felmerülhet.

Részletesebben leírjuk azokat a jellemzőket, amelyeket a vásárlás előtt figyelni kell, áttekintést nyújt a szegmens vezető gyártóinak termékeiről. A kiválasztási kritériumokat kényszerítő érvek indokolják, az információkat a fotók és a videó ajánlások is megerősítik.

A vízvezetékekre vonatkozó követelmények

A fürdőszoba a legveszedelmesebb hely a házban és a lakásban, ezért a szoba további fűtését kell biztosítani. A fűtött törülközőtartó gyorsan szárítja a törülközőket vagy ágyneműt, megakadályozza a penész megjelenését és megakadályozza a padló és a fal nedvességét.

Ezen felül a modern modellek a fürdőszoba belsejének stílusos dekorációi, mivel a progresszív tervezők folyamatosan dolgoznak a készülékek megjelenésén.

A szabványos vízmelegített törülközőtartó úgy néz ki, mint egy ívelt cső, amely közepén forró víz cirkulál. Ha a vízellátás megszűnik, a termék működése megszűnik. A vízmelegített törülközőtartó kiválasztásakor először figyelembe kell venni a csövekben a nyomás mértékét. A GOST jelenlegi építési szabványai és követelményei szerint a vízbeviteli szerelvények víznyomása több mint 6 atm.

A lakóépület csövekben a víznyomás 2,5-7,5 atm. A mutató az építési helytől, a kommunikáció minőségétől és az épületben lévő padlók számától függ. A magánlakásokban a csövekben a nyomás általában 2-3 atm. Ezért a felvásárlás előtt meg kell találni a vízvezeték-rendszer mutatóit, és hozzá kell adni az értékhez, amely több pozíciót eredményezett a víz kalapálásához.

A víz törölközőszárító hatékonysága a csővég területétől függ. Az eredeti kialakítás létránként képes maximális hőmennyiséget biztosítani, és könnyen átadhatja a víz kalapácsát. A szárító kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a csövek átmérőjére. Bizonyos esetekben egy speciális adapterre van szükség a fűtőberendezés felszereléséhez és csatlakoztatásához.

A vízmodell kiválasztásának fő kritériumai

A fürdőszoba felújítása magában foglalja az elavult vízvezeték-berendezések cseréjét, beleértve a melegvíz-rendszerhez (melegvíz) vagy fűtéshez csatlakoztatott fűtött törölközőt is. A fűtőberendezés kiválasztásakor nem csak a termék vonzerejét kell értékelni, hanem az anyag erejét is.

A fűtött törölközőt nem minden modell képes elviselni a lakóépületek központi fűtési rendszerében felmerülő működési nyomás rendszeres csökkenését. Érdemes megfontolni, hogy a csövek csúcsnyomás értéke elérheti a 10 atm értéket. Ezért fontos tudni, hogy a fűtőtest műszaki jellemzőit és jellemzőit hogyan kell először figyelni.

Fontos, hogy megfelelően telepítse a vásárolt víz törölközőt. A legtöbb esetben a szerkezet felépítése a befejező munkák elvégzése előtt történik a fürdőszobában. Ez jelentősen megtakarít pénzt és a telepítésre fordított időt. Számos telepítési problémát könnyű megoldani a modern elektromos modellek használatával.

Fűtött törülközőtartók külső megjelenése

A vízmelegített törülközőtartók alakja többféleképpen osztható meg. A szabványos modellek közé tartoznak az ívelt csőnek tűnő melegítők. Külsőleg a "P" vagy az "M" betűhöz hasonlóak.

Az elmúlt években a szokatlan méretű és alakú fűtési struktúrák modern modellei egyre népszerűbbek. A modern belső kialakításhoz a fogyasztók gyakrabban tekintik a progresszív kialakítás modelljeit, például zigzag vagy létrák formájában, amelyeket a gyártók különböző változatokban mutatnak be.

Javasoljuk, hogy válasszon egy szárítóeszközt, amelyben a fogasok száma megegyezik a házban élők számával. Ebben az esetben a vállfák közötti távolságnak elegendőnek kell lennie.

Korszerűsített modellek állnak a fogyasztók rendelkezésére, amelyek a polc típusának további funkciói lehetnek. Napjainkban a formatervező típusú szárítók, amelyeknek eredeti alakjuk van, egyre népszerűbbek. Ebben az esetben a praktikus lámpatest a fürdőszoba stílusos dekorációjává válik, fényes és egyedülálló érintést kölcsönöz a belső térnek, vagy hangsúlyoz egy bizonyos stílust.

Így a modern piac széles választékot kínál a különféle formájú víztörlo sínek modelljeinek:

A fürdőszobai vízmelegítők szabványos modellek mellett kizárólagos tervezői modelleket is kínálnak a fogyasztóknak. Különböző egyedi kialakításúak.

A polcokat vagy speciális kampókat néha hozzá kell adni az eredeti formanyomtatványhoz. A külső vonzerő és a praktikusság befolyásolja a törölközőszárító költségét.

Elsődleges gyártási anyag

A víztípusú fűtőberendezés kiválasztása során nem csak a termék műszaki jellemzőire és alakjára kell összpontosítani. Az is fontos, hogy milyen anyagból készült. A következő anyagok használatosak a vízmelegített törölközősávok gyártási folyamatában:

 • rozsdamentes acél;
 • fekete acél;
 • színesfémek (sárgaréz, réz, alumínium).

Vannak krómozott, polírozott és festett víz törölköző. Ha egy ház vagy egy lakás tulajdonosa úgy döntött, hogy megváltoztatja a fűtőtestet a fürdőszobában, akkor érdekli, hogy milyen anyagból jobb választani egy fűtőberendezést a törülközők és a textília szárításához. A megfelelő választás érdekében elemezzük a különféle anyagokból származó vízszerkezetek jellemzőit és jellemzőit.

A hagyományos acélból készült eszközök. Acél - vas ötvözet szénből és más elemekből. Az acél műszaki jellemzői és tulajdonságai a kiegészítő elemektől függenek.

A tartós fekete acélból készült megbízható fűtött törölközőtartók gyakorlatilag ugyanolyanok, mint a hagyományos rozsdamentes acél. Az acél radiátorok tökéletesen vezetnek a hőt, és kívülről egy speciális réteggel vannak bevonva, amely védi a korróziótól.

A vasból készült vízmelegítők a leginkább költségvetési lehetőségnek tekinthetők, és ideálisak a megmenteni kívánt fogyasztók számára. Az ilyen típusú modellek hiánya a termék viszonylag rövid élettartama. Ha a javítás során nincs jelentős pénzeszköz, akkor a vas egység a legjobb megoldás.

A vasaló és ötvözeteinek fűtött törülközőtartója önálló fűtési rendszerű vidéki házak számára is alkalmas. Az a tény, hogy a lakásban az anyagból készült radiátor gyorsabban rozsdásodik el, eltömődik azokkal a szennyeződésekkel és sókkal, amelyek naponta telepednek a cső belső falaira.

Ez jelentősen csökkenti az eszköz élettartamát, ezért a szakértők nem javasolják, hogy az acélból készült vízkészüléket egy központi fűtési rendszerhez csatlakoztassák.

Rozsdamentes acél törölközőszárító. A rozsdamentes acélból készült fürdőszobai fűtőberendezések megbízható egységek, amelyek hosszú ideig szolgálják a tulajdonosokat.

A rozsdamentes acélból készült fűtött törölközősínek fő előnyei magukban foglalják a nagy nyomás és a korrózió ellenálló képességét. A rozsdamentes acélmodellek kiváló hővezető képességgel rendelkeznek.

Az ilyen törölközőmelegítők hátrányai közé tartozik a termékek magas költsége. Az árért többszörösen drágábbak, mint az acél és réz szerkezetek. A modern piacon egy fűtőtest - egy rozsdamentes acélból festett fűtött törölközőtartó - egyenértékű. Termék mínusz - gyakori használat esetén gyorsan elveszti vonzó megjelenését.

Függetlenül a víz minőségétől, a rozsdamentes acél radiátor hosszú ideig tart. Vannak krómozott, polírozott és festett rozsdamentes acél víztisztító sínek. Annak érdekében, hogy az acél radiátor hosszú ideig elégedett legyen a vonzó megjelenésével, választhatja a hazai vagy az importált gyártók krómmodelljeit.

Sárgaréz és réz eszközök. A sárgaréz csövekből készült fűtött törülközőtartók az acélsugárzók két típusának "aranyos átlaga".

Az anyag vonzó aranysárga színű, amelyet az alkotóelemek adnak hozzá. A rézötvözet rézötvözetet tartalmaz cinkkel, gyakran vas, alumínium, ón és más elemek hozzáadásával. Ez a legelterjedtebb rézötvözet, amelyet a duktilitás jellemez.

A sárgarézből vagy rézből készült vízmelegített törülközőtartók nem hajlamosak a korrózióra, kevésbé költenek a hasonló rozsdamentes acéltermékeknél. Az ilyen sárgaréz vagy réz radiátor maximális megengedhető nyomása 6 bar. Ezzel a tulajdonsággal kapcsolatban kiválóan alkalmasak magánházakba történő beépítésre, ahol a víznyomás általában nem haladja meg a 3-4 atmoszférát.

Az eszközök felszerelésének módja

Fontos szempont, hogy figyelmet kell fordítanunk a fürdőszobai vízsugár kiválasztásánál a rögzítés vagy a beszerelés módja. Bár a telepítés nem túl nehéz feladat, a szakembernek megfelelő telepítésre van szüksége. A szakképzett szakember nem csak kompetens módon végzi el az egység szerelését, hanem megtartja a gyártó garanciáját is.

Minden típusú vízmelegített törülközőtartó csatlakozik a felszállókhoz, mivel azokat a meglévő vízellátó vagy fűtési rendszerhez kell csatlakoztatni. Leggyakrabban a falra rögzítik, ritkábban a padlón a falon. A telepítési beállítás a modell sajátosságaitól és az előnyben részesített telepítési opciótól függ.

Víztörlő kiválasztása, ami jobb, jobb és biztonságosabb?

A poszt-szovjet térben nem volt szükség a szárításra szolgáló eszköz kiválasztására: a legtöbb esetben egy fémes változat volt a "G" betűvel. De ma minden teljesen más.

A fürdőszoba törülközőjének kiválasztásakor figyelembe kell venni a fűtési rendszer nyomáscsökkenésének erősségét és gyakoriságát, amely ilyen gyakran változik. Figyelembe kell venni a legmagasabb értéket, amely eléri a 10 atmoszférát, ami jellemző a lakóépületek esetében.

A vízfülezőmelegítő választásának legfontosabb szerepe a technikai jellemzői. Jól megvizsgálja az eszköz szárításra vonatkozó paramétereit, valamint felülvizsgálja a fogyasztói véleményeket.

A műszaki mutatók közül figyeljen a telepítés módjára: fontos még a helyiségben végzett befejező munka kezdetén is. Előre tudva a telepítési folyamatot, időt és pénzt takarít meg.

Ne felejtsd el, hogy a fűtött törülközőtartó kellemetlen hajlított cső meleg vízzel, ma fontos eszköz a ruhák szárításához, esztétikához és kényelméhez az otthonában. Jobb óvatosan kezelni a választását, anélkül, hogy elcsábulna az első gyönyörű és olcsó modell.

Vízmelegített törölközőtartó - mi ez?

A fűtött törülközőtartó egy ruhanemű szárítóeszköz, amely hajlított cső formájában van kialakítva; gyakran a fürdőszoba. Meg kell jegyezni, hogy a különféle fűtött törülközőtartók működési elve különböző lehet: az eszköz villamos energiát használhat a központi fűtés (vagyis az eszköz forró vízzel) vagy két módszer kombinálásával.

A víztartályok eredetileg a fürdőszobában vannak elhelyezve: egy fémtekercs van a falra szerelve, amelyen forró víz folyik. A fűtött törölközőszekrény nemcsak száraz törölközőt és ágyneműt szolgál fel, hanem a fürdő melegítését is, meggátolja a penész és a penész előfordulását.

Ennek a készüléknek a hátránya a forró víz jelenléte és a hosszú melegítési idő. Azonban előnye van a hátránynak: az eszköz lassan felmelegszik, de hosszú ideig tartja a csövekben a hőt.

Milyen anyagokat használ az eszköz a törülközők szárításához?

Korábban a szárításhoz használt háztartási gépek pontosan ugyanolyanok voltak: az anyag és az alak ugyanaz volt. Ma fűtött törölközőtartót külön lehet megvásárolni, és az anyag választása a tiéd.

Törülközőtartók gyártásához szükséges anyagok:

 • rozsdamentes acél;
 • fekete acél;
 • színesfémek: réz, sárgaréz, alumínium.

A rozsdamentes acél szinte bármilyen helyiségbe illeszkedik. Kívül, a szárítóberendezés csiszolt, festett vagy krómozott.

A Chrome modelleket hosszabb tartósságuk különbözteti meg, a színes eszközöket rövidebb eltarthatóság jellemzi, bár vonzónak tűnnek.

A fekete acél a rozsdamentes acél hátlapján áll, mivel a fűtött törülközőtartó belsejében egy speciális eszköz védi a készüléket a korrózió ellen. Ennek következtében nő az élettartam.

Kívülről a fekete acél szinte megegyezik a hagyományos rozsdamentes acél modellel.

A színesfémek nagyobb valószínűséggel díszítik a fürdőszobát, mint a gyakorlati kiegészítés. Sajnos a rézből vagy rézből készült fűtött törülközőtartók nem tartanak Önnek jelentős időszakot, jóllehet jó hőelvezetéssel rendelkeznek.

Kiváló minőségű és tartós eszköz kiválasztásához gondosan fontolja meg az anyag kiválasztását. Hogy ő lesz a kulcsa a tartós munkának.

Fűtött törülközőtartó kiválasztása: mit kell külön figyelmet fordítani?

Melyik eszköz jobb választani nem retorikai kérdés, hanem egy konkrét kérdés. Könnyű választani a legjobb eszközt, a legfontosabb, hogy fordítsanak különös figyelmet, és ne vásárolja meg az első szép fűtött törölközőt.

Vásárláskor nagyon fontos figyelembe venni a csővezeték nyomását, így előzetesen megismerkedhet a víznyomásmérővel otthon, hozzon létre néhány elemet, és válasszon egy szárítóberendezést.

A vízkészülék összes műszaki mutatója, amit az útlevélkészülékről tanulhat.

Gyakran az eszköz gyenge minőségének és rövid idejű működésének oka a csővezetékek korróziója, ami az oxigén bejutása miatt jelenik meg a vízben. Ezért válasszon egy fűtött törülközőtartót védő belső bevonattal.

Ügyeljen a készülék alakjára. A fűtött törölközőtartó alapvetően kétféleképpen alakul: létra vagy tekercs formájában. Vegye figyelembe, hogy a létra alakja sokkal praktikusabb: nagyobb mennyiségű mosnivalót tartalmaz, és lehetővé teszi a dolgok száradását.

De minden előnyével az értékesítési vezető a tekercs, miért? A tekercs alakja könnyebben hozzáférhető és könnyen felszerelhető. Végtére is, a létránál szükség van a felkelés megváltoztatására, ami nemkívánatos kiadásokhoz vezet.

Az "M" és a "P" klasszikus formák azonban még mindig konvex lécekkel vannak ellátva.

A fűtött törülközőtartó méretei. Válassza ki a méretét a szárazon elkülönített terület alapján. Ha nem illeszkedik a klasszikus mérethez, a törölköző szárítóeszköz külön rendelhető.

A "létra" magassága 400-1200 mm között változik, a szélesség a középpont távolsága.

A "tekercs" szélessége 400-1000 mm között változik, a magasság a központok távolsága.

Méret kiválasztása, ne támaszkodjon a "mi illeszkedik, és vesz egy" elvét. A vízmelegített törülközőtartónak harmonikusan kell illeszkednie a fürdőszoba kialakításába, anélkül, hogy elfedné.

Ügyeljen arra, hogy az eszköz mely anyagból készült.

Fekete acél kiemelkedik a törékenység, gyorsan rozsok, a készülék egy vékony cső.

A rozsdamentes acél vízmérő praktikusabb. De nehéz helyettesíteni, különösen a saját. Különleges esztétika nem különbözik, az eszköz felületét csiszolják.

Az M és U modellek tartósak és praktikusak, a szolgáltatás élettartama eléri a 10 évet. A "létra" formája szintén népszerű, köszönhetően a rozsdamentes acél tárolási élettartama magas.

A réz víz törülközőtartóit meglehetősen praktikusnak, de drágának tartják. A sárgaréz, mint a szárítóberendezés gyártására szolgáló anyag is népszerű. A hasznos élettartam eléri a 10 évet, azonban a vízben lévő szennyeződésekből kifolyó szilárd csapadék miatt a cső átmérője csökken, ami lerövidítheti a készülék működési idejét.

A színes anyagokból történő hőátadás alacsony, a fürdőszobának hűvösnek kell lennie.

Ha nem fémes fémekből készült szárítóeszközt vásárol, győződjön meg róla, hogy a belső felületet korróziógátló anyaggal borították.

A rozsdamentes acél szárítására szolgáló eszközök gyakran kovácsoltak, ezért csak egy szaküzletben vásárolja meg a készüléket, és kérje a megfelelő dokumentumokat.

A fűtött törölközőtartó színe. A törülközők szárítására szolgáló eszközök modern gyártása nem korlátozódik a klasszikus fehér színre vagy a "króm" -ra.

Most vásárolhat egy fűtött törölközőtartót matt, fényes vagy bármilyen színben, ami illik a fürdőszobába. A színmodellek azonban meglehetősen korlátozott mennyiségben készülnek, ezért egyedileg kell rendelni.

A cső átmérője. Ügyeljen a fűtött törölközőcsövek és a központi fűtés arányára. Az átmérőnek meg kell egyeznie, különben szüksége lesz egy adapterre.

Mount. Kérje meg tanácsadóját, és olvassa fel az eszköz útlevelét, hogy a rögzítők nincsenek-e benne. Ha nem, külön vásárolja meg, figyelembe véve az eszköz jellemzőit.

Gyártó. Gyakran a törölközőmelegítő ára megegyezik a gyártó minősítésével.

A finn gyártók élvezik a legnagyobb bizalmat: a szárítási eszközök kiváló minőségűek és tartósságúak.

A gyártók Németországból és más európai országokból is megbízhatóak. A szárítási eszközöket fordítómechanizmus jellemzi. Ezt a funkciót figyelembe kell venni a telepítési hely kiválasztásakor.

Az importált törölközőmelegítő kiválasztása során ne feledje, hogy hazai mechanizmusaink nem mindig alkalmasak importált készülékekre.

Sajnos a hazai modellek kevésbé praktikusak és tartósak, mint az importált termékek. Mi befolyásolja a megfizethető költségeket. Az európai gyártók olyan modelleket kínálnak, amelyek praktikusak, működőképesek és vonzóak, ami tükröződik a költségekben.

Kérdezd meg, melyik fűtött törölközőt, jobb, nehéz megmondani a nevet és a számot. A készüléket az Ön eszközeinek, a fürdőszoba és a háztartási követelményeknek megfelelően kell kiválasztania.