Legfontosabb > Tartozékok

Fekete pontok zománcozott fürdőszobában

Szia, tanácsra van szükségem.
Nemrégiben találtam ilyen pontokat egy új (6 hónapos) zománcozott fürdőben, 10 különböző darabot találtam a felszínen különböző helyeken:

Ki tudja, hogy mi az, és hogyan fenyeget, el kell esküszöm a boltba, és a garancia alatt változtatni kell?
Néhány kérdés megvitatása:

 • A csiszolófürdővel végzett munka nem végezhető;
 • Kezdetben a fürdőt egy Pemolux porral mostam (de nem rajta), most az én fürdőm szappan puha szivaccsal.

Jó napot! Kérlek, kérlek, kérlek, hogy vannak olyan dolgok, amelyek fekete pontokkal vannak - mennyit nőttek, vagy mi? 2 hét múlva is megtörtént - nem tudom, mire számíthatok tovább.

Miért, a folyékony akrilfóliával borított fürdőszobában fekete, pislogó folt és apró pontok jelentek meg?

A fürdőszobát csütörtökön folyékony akrilfedéssel borították, és 4 nap múlva egy fekete fényes foltot találtam rajta, amelyet nem távolítottak el. A zseblámpával végzett részletesebb ellenőrzés során nagyon kis pontokat találtam a fürdő teljes felületén a feltörő buborékoktól (szabad szemmel nem láthatók). Hogyan lehet megjavítani, ha lehetséges? betartotta a parancsnok összes ajánlását.

A fürdő folyadék akril helyreállítása meglehetősen bonyolult és többlépcsős folyamat.

Az eljárás számos lépést tartalmaz, a régi zománc eltávolítását és tisztítását (mosás, mosás szárítással) és zsírtalanítását egy építõszárítóval, akrilsav alkalmazásával.

E folyamatok bármelyik szakaszában a mesterek "zavarhatják".

És ezek a fekete foltok, vagy skála vagy finom por, amelyet nem óvatosan eltávolítanak a fürdő felszínéről, mielőtt akrilt alkalmaznának.

Itt a javítások (helyi) nem segítenek, a munkát teljesen újratelepíteni kell.

Talán maga elvégezte a helyreállítási munkát, és alapossággal hibát követett el.

A fürdőt csiszolóanyaggal (az egyik szakaszban) megtisztítják, talán ők a tisztítás után alaposan meg kell tisztítani.

A zománcot elektromos szerszámmal (fúró, bolgár) fúvókákkal távolítják el,

Talán kézi üzemmódban a csiszolópapírt eltávolították zománccal, a papír nem jó minőségű, ezek a legsötétebb pontok, a papír csiszolóanyaga, jobb nedvességálló csiszolópapír használatát, szövet alapon, sokkal tartósabb, mint a papíralapú.

Talán a papír rendben van, de nem változtatta meg gyakrabban, dörzsölte, amíg a csiszológép el nem kezdett "repülni".

Mindenesetre nem hiba lenne lemosni (vagy a mestered) alaposan fürödni, miután a csiszolóanyagokkal dolgozott.

És az utolsó lehetőségem, hogy nem jó minőségű ("bal") akril, megtalálható és ilyen, talán már volt valamilyen folt, vagy ott voltak az előkészítő munka során.

Az a tény, hogy a fürdőben megjelent fényes pontok, melyeket nemrég folyékony akril bevonattal láttak el, sokat jelent. Az első ok az, hogy a fürdőszobában akrilfedeles mesterek nem tartották be az alkalmazási technikát.

Végtére is, mielőtt helyreállítanánk egy akril fürdőt, jól fel kell készülnünk, az első dolog megszabadulni a szigorúan bevonástól és felkészíteni a felületet szigorúan akril alkalmazásra.

Ha a zománc nagy foltokat, rozsdagát okozott, akkor a mestereknek egy fúrógép használatával kellett eltávolítaniuk a bevonatot, valamint egy csiszológépet. Miután eltávolították a rozsdát és a fürdőt megtisztították, nagyon jól érdemes összezúzni a szennyeződéseket, célszerű ezt többször megtenni.

Ha a fürdőben repedések keletkeztek volna, akkor a mestereknek be kellett pecsételniük őket.

Talán a folyadék akrilának a fürdőbe történő alkalmazása során a felület nem volt meleg, ezért az akril egyenetlenül feküdt, és egy idő elteltével foltok jelentek meg, különböző méretű pontok.

Továbbá az a tény, hogy a foltok megjelennek a fürdõn, pontok, miután a mester által folyékony akril alkalmazta, hogy a szennyezõdés a folyékony keverék használata közben bejutott. Kis pontok maradtak a csiszolópapírból, és a szárítást követően észrevehetőbbek voltak.

Kis pontok tűnhetnek rossz minőségű akrilból, talán valamiféle helyettesítő.

Talán a mester elvesztette a kád egy kis részét és gyengén bevont akril.

Természetesen meg tudod oldani, de teljesen fel kell használnod a folyadék akrilát a fürdőbe, mert ha csak egy kis területen akrilot akarsz használni, a fürdő színe nagyon különböző lesz.

6 ok a penész a fürdőszobában és 8 módszerek kezelésére

A háziasszony fürdőszoba egy többfunkciós szoba, amely kiemelkedő fontosságú a teljes életre. Ez és a mosóhely az egész család számára, és egy hely, ahol mosogatják vagy tárolják a szennyezett ruhát.

Az asszony a fürdőszobát kozmetikai és higiéniai eljárásokhoz, hajfestéshez, különböző napi tárgyak tisztításához és mosásához használja. Ne számolj bele minden olyan tevékenységet, amelyet a fürdő falaiban végzünk. A fürdőszobában száraz fürdőköpenyeket, frottírtörülközőket, takarítási és tisztítószerek arzenálját tároljuk.

Végül a fürdő a kellemes kikapcsolódás helyszíne a kemény napi munkának köszönhetően. Ideális esetben a fürdőszobának tisztának, illatosnak kell lennie az illatos testápolási termékek aromáival.

Azonban gyakrabban fordul elő a másik út: a ház legtisztább szobája a mocskos szag forrásává válik, és ennek csak egy oka van - a fürdőben megjelenő forma, ami nem olyan könnyű eltávolítani.

A patogén növényzet fertőzésének következményei

A legtöbben nem értik a közös probléma nagyságát. Gyakran a háziasszonyok egyszerűen törölik a fekete foltokat a felületről az aktuális vagy általános tisztítás alatt, kevés gondolkodás a nedvesség káros hatásairól a fürdőszobában.

Először is, a penészgombával, amely egy egysejtű gomba gyarmata, egy gomba jelenik meg - egy összetettebb organizmusrendszer. A gombaspórák mindenhol jelen lehetnek, de csak nedves környezetben szaporodnak.

Másodszor, a gomba virágzó tevékenysége számos komoly nehézséget okozhat, melyek közül a leginkább ártatlan lehet a fürdőkádak szörnyű szaga.

Itt van néhány, a bakteriális szennyeződés következménye a fürdőszobában:

 • az építőanyagok gyors megsemmisítése. Fekete vagy fehér gomba minden építési anyagot 1-2 év alatt zavarhat a talajra. Ha nem teszünk lépéseket, minden évben nagyjavítást hajtunk végre;
 • a levegőben spórázó spórák biztosan más helyiségekbe költöznek, és ha nedves helyeket találnak, ott elkezdenek szaporodni;
 • a kórokozó növénye szabadon bejut a személy légzőrendszerébe, allergiás bronchitist és szinuszitist, asztmát, súlyos tüdőkárosodásokat okoz, amelyeket nehéz diagnosztizálni;
 • a mikrobák spórái által érintett fürdő kiegészítők használata szúrás, szájgyulladás, sztreptoderma, allergiás dermatitis, lábmikózis és körmök okozzák;
 • a baktériumok kiválasztásának és vitalitásának állandó belélegzése befolyásolja az emberi gasztrointesztinális traktusokat, dysbacteriosist, hasmenést, hányást, gyengíti az immunrendszert.

Egy idő után újra megjelennek a bőrtisztító foltok és fekete csíkok a burkolólapon lévő homlokzati panelek között. Íme egy lista a penészesedés gyakori okairól.

 1. Helytelenül beszerelt szellőztető rendszer vagy fűtőrendszer. A jól fűtött helyiség és a nedvességtartalom a káros mikroflóra tenyésztésének előfeltétele.
 2. Természetes napfény hiánya, hiszen az UV sugárzás káros hatással van a gombák életére.
 3. Szegény tömítőpanel varratok. A sérült tömítőanyaggal a "harmatpont" elmozdulása a falakban hőmérséklet-csökkenéssel kondenzációt okoz, ami folyamatosan nedvesíti a felületeket.
 4. Sérült vízelvezető rendszer. Folyamatosan és észrevétlenül szivárgó csaptelep vagy cső a fürdő alatt lehetséges nedvességforrások; ne távolítsa el a gombát, amíg a sürgősségi terület nem lokalizálódik.
 5. A fürdés utáni mosás nem kielégítő. A párnák párolgása és nedvességtartalma, valamint a csempe és a polimer lemezek közötti tömítőanyag gondosan törölje le a zuhanyzás után.
 6. Használt törölköző szárítása a fürdőszobában. A gomba csak a nedvesség ilyen epicentrumait szereti. A nedves ruhákat csak szabad levegőn kell szárítani.

Elkezdjük tisztítani a fürdőszobát

Az általános tisztítás elindításával és annak meghatározásával, hogyan lehet hatékonyabban lemosni a formát a fürdőszobában, ismerkedjen meg a legnépszerűbb eszközök spektrumával.

Figyelem! Először mechanikusan meg kell tisztítani a fürdőszobát, és el kell távolítani a fekete foltokat és foltokat! Ehhez viseljen kesztyűt, légzőkészüléket, karját ecsettel és rongyokkal. Ezután elkezdjük tisztítani a fekete szennyeződéseket a különféle lehetséges csatlakozásokkal a falakkal antiszeptikus vízzel.

Ne felejtsd el a csöveket és a csapokat, tisztítsuk meg őket egy szivaccsal. A padlózat, a panelvarrások, a polcok alaposan át kell tisztítani. Minden rendelkezésre álló anyagot - szivacsot, rongyot - jobb tisztítás után dobni.

Ha sajnálja a kefét, többször felöntjük a forrásban lévő vizet, és klóroldattal áztathassuk. Csak a tiszta felületeket kell kórokozó mikroflórával kezelni.

 • Réz-szulfát. A jól ismert égkék por sikeresen alkalmazzák mind az építőiparban, mind a kertészkedésben. Nem rossz réz-szulfát is penészgéppel. Az oldatot 1/10 arányban tiszta folyóvízben hígítjuk, és a problémás területekre alkalmazzuk: csempék, a fal és a fürdőszoba ízületei között, a mennyezetcsuklókon stb. Legyen óvatos, az oldat mérgező, helyileg alkalmazza a megfelelő helyre keskeny ecsettel. 2-3 óra múlva meg kell mosni a kezelt felületeket.
 • Szódabikarbóna + ecet. A fekete gomba egyszerűen megsemmisíthető szóda hamutartalmú vagy szabályos szódával. Hozz létre habos folyadékot. Nagy mennyiségű forró vizet öntsünk a forró vízbe, kb. Fél liter szódát vagy 150 gramm nátrium-szódát szükséges körülbelül 5 liter vízhez, 100 g 9% -os ecetet öntünk. A keverék az összes funkcionális felületet feldolgozza. Mivel a szóda ártalmatlan, a legjobb eredmény elérése érdekében hagyhatja a következő betakarításig. Ugyanakkor az elülső és a lefolyó elemekkel együtt az évelő szennyeződést tökéletesen lemossák.
 • Hidrogén-peroxid. A gyógyszertárakban szabadon hozzáférhető folyadék tiszta formában használható a penész felületek eltávolítására. Érdemes felidézni, hogy a gyógyszer fehérítő hatású, ezért a feldolgozás előtt távolítsa el a színes függönyöket, törölközőket és a fürdőzőszőnyegeket.
 • Ammónia vagy ammónia oldat. Kiváló antiszeptikus, jól megöli a gombát és megelőzi annak előfordulását. Az ammóniának jelentős hátránya van - éles szag. Ezért feldolgozza a szobát, zárja be az ajtót az expozíció időpontjában. Az anyag átöblítése után megfelelően szellőztetni kell a helyiséget, hogy elkerülhető legyen a fejfájás és az émelygés. Ráadásul elfogadhatatlan az ammónia oldat és a fehérítő keverése, mivel kémiai reakciójukat toxikus gáz felszabadítása kísérte.
 • Borax. Ásványi por, egyedülálló gyógyhatású bolhák, csótányok, rozsda stb. A gyógyszert natrium-tetraborát néven ismerik, de kis palackokban értékesítik, gazdaságosabb a száraz por. Más eszközökkel ellentétben 5-10 percig használják, mivel károsíthatja a festett felületeket. Egy pohár boraxot feloldunk 4-5 liter vízre. Az öblítés szükséges, mivel a gyógyszer hatásos!
 • Klór-tartalmú termékek. Minden klórtartalmú anyag - klóramin, nátrium-klorit, fehérítő, a "Fehérség" tárolása kiváló antiszeptikumok. Ezt ékesszólóan igazolja kórházaink tartós illata. Klór-oldat, először eltávolíthatja közvetlenül az elszaporodott gombák telepeit, majd tisztítsa meg a tiszta felületeket. Nagyon kényelmes permetezőpisztolyt használni, tömény tömény klóroldatot feltölteni és a helyiséget öntözni.
 • Teafa illóolaj. Egy hatalmas formabombázó biztos, hogy örökre elpusztítja azt. Ehhez 10 ml folyadékot kell felszívni és 500 ml vízben feloldani. A kapott folyadékot a csempék, a mennyezet és a padlócsatlakozások között a leeresztő csövek felületén alkalmazzák. A teafaolaj sokáig maradhat. Ezután szellőztetni kell a fürdőszobát a jellegzetes szagtól. A pénzhiány - meglehetősen nagy költsége. Alkalmasak azonban a mosószerekre allergiás háziasszonyoknak.
 • Shop termékek. A gombát modern, kész anyagokkal lehet eltávolítani. A gazdasági piac elárasztja a speciális termékeket, megsemmisíti és megelőzi a kórokozó mikroflóra létfontosságú aktivitását. De ahogy a gyakorlat azt mutatja, a gyönyörű fényes címkék a palackokon nem csodaszer a bajunk miatt. Folk jogorvoslatok javulnak az évek során, receptjeik igazoltak, a biztonság nyilvánvaló. Ráadásul a buzgó háziasszony örömmel fog jelentősen megtakarítani a drága és nem mindig hatékony pénzeszközöket.

A penész megakadályozása

A penész és gomba termékek eltávolítása meglehetősen reális, szorgalommal és egy kis időt töltve. Sokkal fontosabb megakadályozni újbóli megjelenését. Ehhez figyelembe kell venni a szakértők egyszerű tanácsát. Ne hagyja nedves és nedves dolgokat a fürdőszobában, szárítsa meg őket az utcán.

Pihentető fürdő vagy nagy mosás után törölje le az összes felületet antiszeptikus szerekkel. Használjon egyszerű iránymutatásokat, és a fürdőszobája mindig a tisztaság és a frissesség oázisa.

pont a fürdőszobában.

Kedves mesterek, mondd meg, hogyan lehet megszabadulni a feketedékektől a fürdőszobában, amelynek eredetét a csonthéjasok okozzák. köszönöm

Távolítsa el a ragasztási skálát egy késpenge vagy kaparó segítségével, majd próbálja meg feldolgozni a legkisebb zománcpapírt, majd vegye be ezt a szakképzett kézműveset egy csiszolóval, hogy egy polírozó lemezt helyezzen, és óvatosan egyenletes polírozza a zománcot. és a fürdőszoba alkalmas kreatív megközelítés

15 százaléka eltávolítani, kiderül, egy típusú hiba kezdő felhasználók a bolgár. Négy méteres távolságban megtörik és üveg, egyszer megpróbáltam eltávolítani egy csempe, így és 15% -kal.

csak váltson

Finoman csiszolja a finom csiszolópapírt

Távolítsa el a ragasztási skálát egy késpenge vagy kaparó segítségével, majd próbálja meg feldolgozni a legkisebb zománcpapírt, majd vegye be ezt a szakképzett kézműveset egy csiszolóval, hogy egy polírozó lemezt helyezzen, és óvatosan egyenletes polírozza a zománcot. és a fürdőszoba alkalmas kreatív megközelítés

Nem tudom, ki a legjobb válaszokat választja ezen a weboldalon, de a legjobb válasz ebben az esetben "nincs mód": nyilvánvaló, hogy a legjobb válaszokat választja, nem teljesen tudja megérteni, hogy mit jelent egy balgarka fürdő égetése.Az zománc fémre égetett, ha nincs semmi zománcfelület, akkor a fürdő élettartama többszörösen csökken, az egyetlen dolog, amellyel egyetértek, hogy ez egy 100% -os dudor, aki csiszolóval dolgozott, és csak meg kell lógni "rá a fürdõre, hogy legközelebb gondolkodtam, bár talán úgy gondolta, hogy a fürdõ helyettes, a tulajdonos nem mondja, hogy én nem sobiraetsya.Togda mind a hibás.

A legjobb megoldást választottam, és javítottam magam (tizenöt éves tapasztalat) Mielőtt a darálóval dolgozna, az új fürdőt gipszkarton burkolta le. véletlenül eltolódott a repedésbe és szétszórva.. és a válasz a legjobb, mert tényleg segített, megszabadult a pontoktól. Itt olvashatsz tippeket, csodálatos mestereket. Úgy érzi, soha nem téved. néha beteg, hogy elolvassa, hogyan kezdesz másokat szidni anélkül, hogy tudnád a helyzeteket. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek, aki itt ül, aranyérmet adott az agyat hordozó ügyfeleknek. és voltak előre nem látott hibák. de ez nem egy szakember képességeiről szól, hiszen bárki elhagyható. gondoljon, mielőtt írsz valamit. sok szerencsét mindenkinek)

A vízvezetékről

vízvezeték és tervezés

Főmenü

Almenü

fürdő

A főbb házassági öntöttvas fürdő

Vannak olyan ipari hibák, amelyek képesek csökkenteni az öntöttvas fürdő élettartamát. És néhányat, mint egy váratlan kellemetlenség, "úszni" idővel befejezése után a javítások a fürdőszobában.

Az öntöttvas fürdő felületén fellépő hibák két csoportra oszthatók: hangsúlyos és nem feltűnő. A legtitkosabb csoport a második. Bármi legyen is a fürdő hirtelen öntöttvas "szörny", és nem kellett panaszt benyújtania, ezért tudnia kell a zománcozott öntöttvas fürdő gyári házasságának típusát.

Fő öntöttvas fürdő:

 1. Fekete pontok a zománcozott felületen. Ez a házasság egy taposóvizsga során szinte észrevétlen, és idővel korrozív foltok formájában manifesztálódik. A pont méretei kisebbek, mint 0,5 mm. Ezeket alaposabb ellenőrzéssel észlelheti, mindig viszonylag erős fény mellett.
 2. A zománcban lévő apró behatolások "csákányok" formájában. Ez is szembeszökő házasság és átmérője eléri a 2 mm-t. A hibák észlelése vizuálisan lehet, ha alaposabban vagy érintéssel megvizsgálja a fürdő belső felületét.
 3. Kis zománcozott buborékok ("buborékok") a zománc bevonatban. Nagyon gyakori az olcsó öntöttvas fürdõk, amelyek gyengén zománcozottak. Vizuálisan nem lehet kimutatni, a vizsgálatot célszerű megtenni a termék felületén lévő ujjak megérintésével. A házasság átmérője legfeljebb 2 mm lehet.
 4. Áttetsző zománc egyes helyeken a kidudorodások felületén vagy a fürdő oldalán. Ez a hiba is kitéve a föld zománc. A transzlucencia mérete néhány centiméter.
 5. "Web" - nagyon vékony repedések a zománc réteg formájában filamentvonalak. Felderítésük nem kemény, mind vizuálisan, mind az érintésre. Vékony repedések jelennek meg, amikor a folyamat a kemencében való fürdéskor megzavarodik.
 6. Házasság zománcburkoló fürdők formájában "csomók" vagy cseppek. Elég észrevehető hiba, és észleli, hogy nem nehéz. A gyártás során kialakult zománc nem megfelelő alkalmazása az öntöttvas felületén.
 7. Ha úgy tűnik, hogy az öntöttvas fürdő munkaterületének színe alig észrevehető árnyalatú, akkor közelebbről meg kell nézni, talán ez házasság. A "sokszínűség" megjelenik a gyártási folyamatban a porzománc rossz minősége miatt.
 8. A felső zománc felhámozása a talajrétegről a külső mechanikai sérülés beavatkozása nélkül. Ez a meglehetősen észrevehető hiba elsősorban az öntöttvas fürdő oldalán, a leeresztőnyíláson vagy a termék kanyarán oszlik meg.
 9. Az öntöttvas fürdő geometriai alakjának megsértése. Valószínűleg a legrosszabb dolog, ami történhet, a "rossz" fürdő megvásárlása. A formanyomtatvány megsértése akkor fordulhat elő, ha a gyártási folyamat megszakadt. Ha a fürdő aljának lejtése megtört, akkor a víz nem lesz teljesen kifolyva a leeresztő nyílásba.

Annak érdekében, hogy a lehető legteljesebb mértékben megvédje magát a hibás terméktől, alaposan meg kell vizsgálnia nem csak a zománcozott felületet, hanem a vásárlás előtt a külső oldalt is. Vannak kellemetlen meglepetések is.

Különös figyelmet kell fordítani a garanciális feltételekre. A 25 éves garancia nem jelenti azt, hogy a fürdőt ezen a határidőn belül vissza kell adni, ha megsérti a termék használati feltételeit.

A fürdőkád alapvető szabályai:

   • vásároljon jól ismert márkákat, amelyek pozitívan bizonyítják a piacon;
   • vásároljon olyan üzletekben, amelyek a hivatalos forgalmazóval dolgoznak;
   • a jótállási jegy hozzáférhetősége a gyártóktól;
   • csak tanúsított szolgáltatás elérhető.

Kedvezményes árusítás vagy kézzel történő vásárlás egyfajta lottó. Ebben az esetben senki és semmilyen garancia nem nyújt, és nem vállal felelősséget. Még akkor is, ha kisebb mennyiségű hiba található az öntöttvas fürdő munkaterület mögött.

Az egyik szabály, hogy szem előtt tartsuk, hogy a fürdőszoba egy olyan hely, ahol magas a páratartalom. Ma egy kis házasság, holnap megveregeti a pénztárcát. Jó vásárlás!

Hogyan lehet eltávolítani a formát a fürdőszobában a tömítőanyagon?

Szilikon tömítőanyag nélkülözhetetlen új fürdőszoba felszereléséhez, valamint különféle javítási munkákhoz. A szilikon alapú tömítőanyag tökéletesen védi a felületeket a nedvességtől, különleges összetétele miatt. A tömítőanyag tartós és ugyanakkor rugalmas bevonatot képez, amely ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek és az agresszív mosószereknek. Vannak speciális egészségügyi szilikon tömítések is, amelyek fungicid adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a penészesedést és a gombát - ezek a problémák gyakran a magas páratartalom mellett következnek be. A fürdőszobában történő használat esetén ajánlatos megvásárolni ezt a speciális tömítőanyagot.

Ha bekövetkezik, hogy egy fekete öntőforma keletkezik a felületen, amelyet a tömítőanyaggal kezelnek, azonnal el kell kezdeni a harcot. Az intézkedések meghozataláról olvassa el a mai cikkünket.

Miért jelenik meg a penész a tömítőanyagon?

A formák fő oka minden típusú felületen túlságosan nedves levegő a helyiségben. A penész aktív növekedéséhez hozzájáruló további tényezők lehetnek a jó szellőztető rendszer hiánya, a nem megfelelően felmelegített falak, a panelek közötti ízületek rossz tömítése.

Ha a felszínen megjelenik a penészgomba-tartalmú szilikon tömítőanyaggal kezelt forma, akkor az ok valószínűleg a termék gyenge minőségében rejlik. Ha egy megbízható gyártóból származó tömítőanyagot használt, amelyről biztosak vagyunk, akkor más okból is meg kell keresnünk. Például az öntőformák a szakszerűtlenül végrehajtott munkák eredményeképpen jelennek meg a varrat lezárásakor vagy repedések és forgácsok jelenléte miatt a munkaterület szerkezetében.

Mi a veszélyes forma a fürdőszobában?

A penész egy csodálatos szervezet, amely képes az emberek javára és kárt okozni. Az a fajta forma, amely a házunk felületén telepszik, az utóbbi típusú. Ezért ha a lakást vagy nem lakóterületen a penészgombásodás első jeleit találja, minél előbb szabaduljon meg.

Ismeretes, hogy az öntőforma spórák segítségével terjed - mikroszkopikus részecskék, amelyek szabadon szóródhatnak a ház körül, egyre több új területet töltenek be. Még akkor is, ha sikerült megszabadulni a penész fő forrásától, a spórák, amelyek az egész lakásban terjednek, új fókusz növekedését okozhatják.

Az emberi testhez penészgés nem azonnal észrevehető. A levegőben lélegeztetett spórák súlyos megbetegedéseket okozhatnak a légzőrendszerben, a nazofarynxben, az emésztőrendszerben és más létfontosságú szervekben. Az allergiás betegek és az immunhiányos betegek fokozott veszélyt jelentenek.

Szerszám eltávolítása a felületről

A szilikon tömítőanyagon megjelenő penész elleni küzdelem módja a probléma nagyságától és a megjelenés hosszúságától függ. A "friss" penész kis területét egyszerűen le lehet mosni, majd antiszeptikus felületen kezelni. Ha van időnk gyorsan cselekedni, akkor valószínűleg a penész nem fog visszatérni. Ellenkező esetben szükség van egy radikálisabb módszerre.

Hogyan kell megfelelően eltávolítani a szerszámot szilikon tömítőanyagból?

 • Tegyen meleg vizet egy kis tartályba és öntsön (töltse fel) minden fürdőszobai tisztítószerrel. Keverjük össze jól az oldatot.
 • A kapott keverékben egy szivacsot törölni, törölni a problémás területet. Alaposan öblítse le a penészt a felületről.
 • A mosószert bőséges tiszta vízzel öblítse le.
 • Most a penész által érintett felületet fertőtleníteni kell, hogy a többi spóra ne növekedjen. Minden otthoni fertőtlenítőszer, mint a fehérítő, alkalmas erre.
 • Fehérítőszert alkalmazzon szilikon tömítőanyagra. A legjobb hatás érdekében hagyja 12-14 percig. Ezután a tömítőanyag nem csak fertőtlenített, hanem fehér színű lesz.
 • A fertőtlenítőszer mosása előtt dörzsölje a felületet szivacsjal vagy ecsettel, hogy behatoljon a mikrotömbökbe, és elpusztítsa az összes rejtett penészgombát.
 • Ezután öblítse le a fehérítőt és szárítsa meg a szilikon tömítőanyagot.

Mi van, ha a penész visszatér?

Előfordul, hogy az eltávolítás utáni idő elteltével a forma ismét ugyanazon a helyen jelenik meg, és a problémás terület gondos kezelése hatékony eszközökkel sem segít. Ebben az esetben a szaporítási középpontot nem a szilikon tömítőanyag felületén kell keresni, hanem alatta. Ha igen, majd a kandallóhoz érkezik, egy tömítőanyag réteget el kell távolítani.

 • Távolítsa el a régi szilikon tömítőanyagot csak mechanikusan. Ezért csavarja le a kést, és kezdje el a szilikon tömítőanyagot a varrás felső és alsó szélén.
 • A vágást követően vegyen fel egy szilikonréteget az egyik végéről, és húzza ki a karmantyú tömítőanyagot a varratból. Legjobb a régi szilikon tömítőanyag azonnali elvetése, mivel a penészgombák szilárdan meg vannak szilárdítva a szerkezetében.
 • A varraton belül valószínűleg találsz penészt, apró törmeléket és más szennyeződéseket. Mindezt gondosan meg kell tisztítani ugyanazzal a késsel.
 • Most a tisztított területet fertőtleníteni kell, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a penész nem jelenik meg újra. Az egyik leghatékonyabb eszköz az izopropanol. Öntse be a varratba, és hagyja 20-30 percig.
 • Ezután törölje száraz ruhával a varratot, és hagyja egy napig, amíg teljesen megszárad. Egész idő alatt a fürdőszobát nem lehet használni.
 • A száraz felületet szilikon tömítőanyaggal kell újra kezelni. Próbáljon jó minőségű egészségügyi betétet választani a fürdőszobában, amely adalékokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a penész megjelenését.
 • Helyezzen be egy csövet egy tömítőanyaggal egy speciális pisztolyba, vágja ki a kifolyót megfelelő szögben, és egyenletesen eloszolja a terméket a varrás során.
 • Annak érdekében, hogy a szilikon teljesen megszáradjon, várnia kell egy másik napot.

Népi jogorvoslatok

A penész elleni küzdelemben használhatja a népszerű recepteket, amelyek közül sok sokkal hatékonyabb, mint a drága áruházak. Az alábbiakban bemutatjuk a háziasszonyok sokféle módját, amelyekkel eltávolíthatók a formák a fürdőszobában.

A nátrium-tetraborátot (közismert nevén "borax") feloldjuk vízben 1 csésze mennyiségben 2 1/2 liter vízre. Ezzel a megoldással nedvesítse meg a régi fogkefét és óvatosan törölje le a helyet, amelyet egy penész okoz. Ezután gyűjtsük össze a maradék oldatot egy tiszta, száraz ruhával. Az oldatot nem szükséges öblíteni, mert védő réteget képez a penész ellen.

A fehér ecet hatékony, és ami a legfontosabb, megfizethető eszköz a fürdőszobában lévő penész ellen. Elég, hogy szórja meg az öntettel borított helyeket, hígítatlan ecettel megszórja egy spray palackon keresztül, és 60 perc múlva vízzel megnedvesített szivaccsal mossa le. Szükség esetén ismételje meg az eljárást másnap. Az ecet erős szaggal rendelkezik, és gőzei hátrányosan befolyásolhatják jólétüket, ezért ne felejtse el a fürdőszobát szellőztetni minden egyes alkalommal.

A hidrogén-peroxid valószínűleg az elsősegély-készletben van. Ez a készítmény nélkülözhetetlen nem csak a sebek kezelésére, hanem a penészes területek sterilizálására is. A Hydroperitol tablettákat vízzel kell hígítani az utasításoknak megfelelően, és a kész oldatot hígítatlanul kell felhordani. Jobb kezelni a kesztyűt, mivel hosszantartó érintkezés esetén a hidrogén-peroxid károsíthatja a kezek bőrét. Az oldatot nem kell öblíteni, néhány perc múlva csak a kezelt felületet száraz szivaccsal vagy ruhával törölje le.

A szokásos szódabikarbóna is szembeszáll a penész eltávolításával. Abszolút biztonságos az ember számára, ez egy fillért jelent, és mindenki házában megtalálható. A tisztítószer elkészítéséhez egy negyed liter teáskanálnyi szódát kell keverni 250 ml meleg vízzel. Dörzsölje az eredményül kapott oldatot merev ecsettel az öntőformára, majd öblítse le. Erősítse meg a hatást a művelet megismétlésével.

Az illóolajok nagyon hatékonyak a penész elleni küzdelemben. A teafaolaj különösen hatásos, nemcsak kellemes aromája, hanem jó antiszeptikus tulajdonsága miatt is. Egy teáskanál illóolajat egy pohár meleg vízben fel kell hígítani, és megoldási problémával kell kezelni. Az öblítés nem szükséges. A megoldás alkalmazása után a teafa illóolaj intenzív illata egy ideig fennmarad, de néhány nap múlva elhalványul.

Küzdelem a penész a fürdőszobában

Ha azonban a fürdőszobában megjelenik a fekete penész, hogyan lehet megszabadulni tőle, mi a népi, kémiai eszköz, hogyan kell lemenni a gombát a varratokról, falakról és mennyezetről? Úgy tűnik, elég ahhoz, hogy dörzsölje a fekete területeket, varratokat, és a probléma megoldódott. Sajnos, annak ellenére, hogy megszüntették a probléma fő forrásait, a gomba szereti visszatérni. Néhány hónap múlva csalódás következik be - a csúnya foltok újra láthatóvá válnak. Ennek a széles körben elterjedt problémának a kezelése gyakran időigényes és költséges. Annak érdekében, hogy a fürdőszobának ne legyen a gomba otthona, érdemes alaposan tanulmányozni a fekete bevonat eltávolításának problémáját, hogy ne jelenjen meg újra!

Mi a veszélyes forma?

A mikroklíma még a legtisztább fürdőben is hozzájárul a gombák, a penész fejlődéséhez. A raid megjelenik:

 • a fürdőben,
 • zuhanykabin
 • szilikon tömítőanyagon,
 • a kád és a fal találkozásánál,
 • a csempe varratokon,
 • a mennyezeten
 • más helyeken.

A jelenség gyakori okai:

 1. magas páratartalom
 2. elégtelen szellőzés,
 3. ritka takarítás
 4. nem megfelelő befejező anyagok használata.

A falon lévő gomba nem csak esztétikai probléma. A szürke, zöld, fekete foltok veszélyeztetik az egészséget.

A penész káros hatásai:

 1. Néhány fajta gombatípus: a Penicillium, a Claviceps, az Aspergillus, a Fusarium, a Rhizoctonia, a Stachybotrys káros mikotoxinokat termel a szervezetbe a szájon keresztül, légzés közben, például porrészecskékkel. A gombák által termelt toxinok akut vagy krónikus mérgezést okozhatnak.

Érdekes tény. Az Aspergillus nemzetség génjeit, amelyek Tutankhamon sírjában találhatók, megtalálták a kincskeresőket, akik behatoltak a sírba.

 • A falon a penész nem patogén, nem okoz klasszikus gombás fertőzéseket, amelyek "ragadnak" a medencében, szaunában, de olyan toxinokat termelnek, amelyek számos problémát okozhatnak. A gombák által termelt toxinok megtámadják a légutakat, gyengítik a szervezet ellenállását, különböző betegségeket okozva.
 • A mikotoxinok az orr, a torok, a hörgők, a tüdő gyulladását okozhatják, hozzájárulhatnak az asztma, az allergia kialakulásához.
 • Néha a mikotoxinok fejfájást, izmokat, ízületi fájdalmat, bőr allergiát okoznak.
 • Folyamatos ingerlékenység, fáradtság, álmatlanság, csökkent koncentráció, memória, depresszió, szintén összefüggésbe hozható a penész, gomba élettartama káros hatásaival.
 • Néha a toxinok bizsergést, zsibbadást okoznak a végtagokban.
 • A gasztrointesztinális traktusban az anyagcsere zavart okoz, ami elhízáshoz vezet.
 • Különösen a terhes nőknek, a gyermekeknek kerülniük kell a penészes helyiségeket.
 • Még egy kis gombafoltot sem szabad alábecsülni.

  Lerontott falak fénykép

  A gomba elleni küzdelem módjai

  A penész kialakulása és fejlődése hozzájárul a magas páratartalomhoz, a napfény és a hőmérséklet hiányához a 20-35 Celsius fokos tartományban. Ezért a legkiszolgáltatottabb nedves helyiségek ablakok nélkül, rossz szellőzéssel:

  A gomba jelenléte sajátságos piszkos szagot jelez. A szag megjelenésével a falakon plakettet találhatunk, általában apró szürke foltok láthatók a varratokon. Fontos, hogy azonnal elkezdjük eltávolítani a fekete patinát, ellenkező esetben nehéz lesz később harcolni.

  Fekete, barna, még fehér lerakódások a varratok felületén, a raklap sarkai azok a tünetek, amelyekkel azonnal el kell indítani a harcot. A korai beavatkozás segít megelőzni a kellemetlen jelenség további elterjedését és az ezt követő költséges javításokat.

  Kritikus helyek

  Gomba, ömlesztett ömlesztett ásványi anyag az építőanyagokban. Leginkább fogékony:

  Mindkét paraziták gyakran duettként jelennek meg, de a gombák a legtöbb kárt okozzák. A fokozatos behatolás az anyagi okokra:

  • fehérítő varratok;
  • krakkoló vakolat;
  • peeling festék;
  • a tapéta leesése;
  • gipsz eltávolítása;
  • a mély leválás elpusztíthatja az ízületeket a téglák között;
  • elpusztult, rothadó fa szerkezet.

  Ezért különösen veszélyes, ha a gombák megtámadják a ház szerkezeti elemeit - a pilléreket, a mennyezeti gerendákat, amelyek erőt veszítenek.

  Otthoni jogorvoslatok a penész megsemmisítésére

  Hogyan kezeljük a makacs gombát, anélkül, hogy nagy kárt okoznánk másoknak? Vannak házi jogorvoslatok, de ezek nem mindig hatékonyak. A következő eszközök népszerűek, mint a penész öntésére a saját kezével:

  • szódabikarbóna,
  • citromlé
  • mosópor
  • mosogatószer
  • ecet,
  • fogkrém.

  De gyakran nem elég ahhoz, hogy egy fekete patinát törölje szivacsjal, ruhával, kefével egyszerű házi jogorvoslatokkal. Látható a felületen plakk - csak a tünete a probléma, amely a varratok, szilikon tömítések, a legrosszabb esetben - falak, mennyezet.

  Soda szóda

  Soda - a tökéletes tisztítószer. Segítségével szóda tisztított különböző felületek, amelyek nem félnek a karcolásoktól. Tisztítási lépések:

  1. megszórjuk a szódát a szennyezett felület felett
  2. hagyja 20-30 percig
  3. ecset törölje
  4. távolítsa el a szódát nedves szivaccsal, kefével.

  ecet

  Az ecetet arányosan fel kell hígítani: az ecet egy részét - két rész vizet. Az oldat eltávolítja a gomba felületét:

  Nagyon szennyezett varratok tisztításakor szilikonokat, szódát adunk az ecetoldatba. A termék felhordása után várjon 10 percet, majd ecsettel tisztítsa meg a felületet.

  fogkrém

  A fogkrém segít meglágyulni a varratokat. A paszta alkalmas az újonnan megjelenő öntőforma eltávolítására az ízületek, szilikon tömítőkön. Nagy mennyiségű paszta kerül a szennyezett felületre, dörzsölve ecsettel.

  Kémiai szabályozó szerek

  Ha kis mennyiségű szerszámot észlelünk, egy durva ecsettel távolítsuk el klór, ammónia vagy szódabikarbóna oldattal, majd alaposan szárítsuk meg, például hajszárítóval. A rendelkezésre álló vegyi anyagok (öntőformák) nagy koncentrációban tartalmaznak aktív klórt.

  Hogyan lehet eltávolítani a gomba a háztartási kémia? Használhatja:

  • folyékony mosószert
  • fehérítő toalett.

  Ne felejtse el a légzőszervek, a szemek, a bőr aggresszív kémia védelmét.

  Hogyan távolítsuk el a gombát a varratokon, tömítőanyag?

  1. Mielőtt elkezdené eltávolítani a formát a varratokból, meg kell szüntetnie az érintett és a szomszédos területeken található összes varratot.
  2. Ezután vágja le a formát a tömítőanyagon a lehető legmélyebbre egy éles kést.
  3. Hogyan lehet megölni a gombát a varratokon? Az előkészített helyeket egy speciális formázó vagy gombaölő szerek borítják. Az üres, tiszta varrást gondosan, legalább kétszer gondosan, a fungicid hatóanyagot lefedni kell. Az eszköz kikapcsolja a fertőzött területeket, segít az érintett területek teljes eltávolításában. A gombaölőnek teljesen száraznak kell lennie, majd a mikroorganizmusok spórái megsemmisülnek, a probléma nem tér vissza, hiába próbálja minden erőfeszítést megtennünk. A fekete öntőforma speciális gyógymódja biztosítja a csempe biztonságát, amely közvetlenül érintkezik a varratokkal.
  4. Ezután a tisztított, zsírtalanított varratoknak új szilikont és habarcsot kell alkalmazniuk. Fungicid tulajdonságokkal rendelkező termékeket kell kiválasztani, amelyek megakadályozzák a gomba növekedését.

  Megelőző intézkedések

  A szerszám szinte minden fürdőszobában megjelenik, függetlenül a tisztítás gyakoriságától. Szegény szellőzés, az elégtelen szellőzés serkenti a gomba megjelenését. Mi a teendő a megelőzés érdekében?

  1. Szabad levegőáramlást kell biztosítani: az ajtókban lyukakat kell kialakítani, az alsó részen kis réseket kell kialakítani. Az ajtóhoz egy speciális grill is behelyezhető, ha van egy ablak a szobában - mesterséges szellőzés.
  2. A megfelelő nedvesség megőrzése kedvezőtlen feltételeket teremt a gombafejlődés szempontjából. A magas páratartalom és a hő ideális körülmények között biztosítja a gomba növekedését. A nedvességtartalom nem haladja meg a 60% -ot, hogy gyorsan reagáljon a túlzott nedvességre utaló jelekre.
  3. A nem megfelelő ízületi töltés a penész gyakori oka. A szilikon töltött helyeken alaposan tisztítsa meg, szárítsa meg, zsírtalanítsa. Ellenkező esetben a nedvesség behatol belőlük, ideális körülmények alakultak ki a spórák, micélium kialakulásához.
  4. Szakszerűtlen csempézés, vízvezeték szerelés - a gomba gyakori oka. A víz szabadon áramolhat, nem szabad felhalmozódni a hornyokban, az illesztésekben, a szilikon tömítőanyagok kitéve, a gombák támadásaihoz.
  5. A falak és a padlók tartós nedvességtartalma jelentős átépítéshez vezethet, ami az egyetlen esély a probléma megoldására.

  A víz felhalmozódásának következményei a fürdő helytelen beüzemeléséből, fotó

  Mindenki álma ideális otthon, ártalmas mikroorganizmusoktól mentesen. Mindenki igyekszik fenntartani a rendet, a higiénikus tisztaságot. De a fürdőszoba különösen kedveli a penészt. Ha a jelenség első jelei észrevehetők, ne tévessze meg, ha tanácsot szeretne megtudni arról, hogyan kell tisztítani a fürdőszobai cserépet a szerszámból kefével és szivacsokkal. Csak a gyomorral elfoglalt varrások és tömítőanyagok cseréjét célzó gyors műveletek védik a gomba súlyos elterjedését, és segítik az ellenség örökre történő eltávolítását.

  Vélemények és tippek

  Ha saját tapasztalataidat szerezted meg, hogyan lehet eltávolítani a gombát, kérem, ossza meg ismereteit másokkal megjegyzések formájában.

  Fekete foltok a zománcfürdőn

  Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

  Lydia Ulyanova
  Mit lehet használni otthoni szóda? Ah, ez a szódabikarbóna! Tegyük ezt: írja le és írja le az oszlop mellett az olyan drága márkás termékek költségeit, amelyeket meg kellene vásárolnia, ha nem olvasta ezt a cikket. És végül hagyd le az IGOGO-t (csak viccelek, Nos, a fentiek mellett égjen szódát szódával (ha nincs buborék), inhalálni kell a szóda oldattal, mosson orrát rinitiszal, szódával, erősen szennyezett fehérneművel (pl. Férfi zokni), és áztassa be a víz.

  8 módja a csempék tisztításának a fürdőszobában

  A csempe ízületek szennyezettsége a fürdőszobában gyakori és meglehetősen gyakori jelenség. A piszkos plakk és fekete foltok kialakulása a fugázás során a penészesedés eredménye. Az ízületek mesterséges kárpitozásának magas színvonala és a finom pórusú szerkezettel rendelkező legjobb szilikon tömítőanyagok kezelése sem garantálja a penész elleni védelmet.

  Az a tény, hogy a mikroszkopikus mélyedések és a gödrök végül felhalmozódnak a por, piszok, szappan és nedvesség részecskéin, ideális környezetet teremtve a mikrobiális környezet kialakulásához. Ezért, ha figyelemmel kíséri az otthoni tisztaságot és gondoskodik az egészségéről, számos hatékony módszert kínálunk Önnek a csempék és a fürdőszoba közötti ízületek tisztítására, amely függetlenül végezhető szakértői segítség nélkül.

  A felületi szennyeződés tisztítására szolgáló módszerek

  1. módszer - a varratok tisztítása szódával.

  A legegyszerűbb és nem drága mód. Ehhez szükség van egy csomag étkezési szódára, egy régi fogkefére és egy nagy ecsettel a fürdő tisztítására. Továbbá az eljárás a következő:

  • nedves varrások vízzel;
  • nagymértékben alkalmazzák a szódát;
  • 1-2 perc elteltével (amikor a por nedvesedik), elkezdheti aktívan dolgozni egy fogkefével;
  • egy nagy ecsettel, nagy mennyiségű szódát alkalmazva a sörtékén, és körbejárja a cserépet a plakett eltávolítása érdekében;
  • majd mindent leöblít vízzel.

  Különös figyelmet kell fordítani a fekete foltok helyére. A nátrium-bikarbonát kiváló antiszeptikus és tönkreteszi a gomba 100% -os csíráját.

  2. módszer - az ízületek ecettel történő tisztítása.

  • Keverje össze a szódát és az ecetet (9%) egyenlő arányban.
  • Nedvesítse meg az összes varratot oldattal (szórópisztollyal permetezhető).
  • Várjon 5 percet.
  • Kemény kefe a varratok tisztításához.
  • Öblítse le a maradékokat és az oldatot vízzel.

  3. módszer - a varratok tisztítása fehérítővel.

  Ehhez minden magas klór tartalmú tisztítószer (Fehér, Sanita, Cif, Comet vagy Domestos) megfelelő. További műveletek olyan egyszerűek, mint az előző verziók:

  • nedves minden varrat;
  • ugyanazt a fogkefe fehérítőt kell alkalmazni;
  • hagyja a hatóanyagot 10-15 percig;
  • óvatosan dörzsölje a varratokat ecsettel;
  • mossa le sok folyó vízzel.

  Meg kell jegyezni, hogy ez a módszer csak fehér fugázásra alkalmas, más esetekben a fehérítőszerek befolyásolhatják a színt.

  [attention type = green] Figyelem! Amikor háztartási vegyi anyagokkal dolgozik, győződjön meg arról, hogy gumikesztyűt, maszkot és szemüveget használ. [/ Figyelem]

  4. módszer - a varratok speciális szerszámokkal történő tisztítása.

  A háztartási vegyi anyagok közül számos speciális, hatékony eszköz (Silt Bang, Vex, Mildew Romanuver from sano stb.) A fürdőszobákra jellemző plakk, penész és egyéb tartós szennyezés elleni küzdelemre tervezett. Könnyen használhatók és kiküszöbölhetők a mechanikai hatások, de bizonyos biztonsági intézkedéseknek (kesztyűk, maszkok stb. Használata) meg kell felelniük. Hogyan mosható le a csempe között a varratok?

  • Nedvesítse be a varratokat vízzel szivaccsal.
  • Tegyen detergenst a burkolólapok közötti problémás csatlakozásokra.
  • Hagyja az anyagot 5-7 percig.
  • Tiszta vízzel mosson le mindent.

  5. módszer - "home" Silt Bang.

  A koncentrált termék, amelyet otthon készíthetünk, igazi robbanóanyag keverék, de még a mély talajokon is jól múlik.

  Összetevők: 1,5 liter meleg víz, 150 g szódabikarbóna, 100 ml ecet (7-9%), 25 g citromsav.

  Eszközök: szivacs vagy kis kefe, gumikesztyű (kötelező!).

  Felkészítjük az oldatot: vízben oldjuk a szódát, citromsavat adagolunk a folyadékba, majd ecetsavat. Minden összetevőt fokozatosan vezetünk be, hogy elkerüljük az erőteljes reakciót a savak és a szóda keverékének eredményeként.

  • az elkészített varratokat ecsettel dolgozzuk fel;
  • hagyja 15 percig;
  • ismételje meg a kezelést és hagyja el a megoldást egyidejűleg;
  • öblítse le meleg vízzel.

  [attention type = green] Figyelem! A koncentrált oldat maradványai, amelyek a közös szennyvízcsatorna csatornájába esnek, károsíthatják a vékony gumibetétet. Ezért a maradék keverék öntése előtt vízzel hígítani (1: 3). [/ Figyelem]

  6. módszer - a varratok tisztítása hidrogén-peroxiddal.

  A hidrogén-peroxid jó antiszeptikus és nem agresszív anyag. Ez a megoldás nem igényel öblítést és megakadályozza a gombák további terjedését. Természetesen a makacs foltok problémája nem oldható meg ezzel az eszközzel, de a közelmúltban megjelent gomba, peroxid kiválóan megrongálódott.

  A tisztítóoldat oldatának elkészítéséhez a peroxidot és a vizet (1: 2) kell keverni. A készhabarccsal minden varratot el kell hagyni, és hagyja megszáradni. Nem kell öblíteni.

  A 7. módszer - a varrás frissítése vízbázisú festék.

  Ha nem távolítja el teljesen a foltokat a fugázó anyagból, az ideális eredményt vízálló vízemulzió segítségével érheti el. Így frissítheti az ízületeket a fürdőszobában lévő csempék között, és úgy fog kinézni, mint egy nemrég végzett javítás után. A festék kiválasztásánál figyelembe kell venni egy szabályt: a színnek sötétebbnek kell lennie a habarcs két, vagy akár három tónusával. A festés előtti napon a varratokat gombaellenes szerrel kell kezelni (bármelyik hardverraktárban megvásárolható). Festéket ajánlott 2 vagy 3 rétegben alkalmazni.

  A tisztítás során a termékek nem segítenek

  A csempecsuklók tisztításának sikeressége a fürdőszobában a szennyeződés mértékétől függ. Néha elegendő szóda vagy ecetsav, de előfordul, hogy a fekete és a szürke foltok még a hatásos szerekkel való gondos kezelés után is fennmaradnak. Ez azt jelenti, hogy a gomba határozottan megalapozza gyökereit, és radikálisan kell cselekednünk.

  8. módszer - távolítsa el a habarcs felső rétegét.

  Ehhez meg kell élesíteni a csiszolópapírt, és gyengéden törölni kell a gomba hatásait. Ezután a területet gombaellenes szerrel kell kezelni. Ha a habarcs felső rétegének eltávolítása következtében észrevehető mélyedés keletkezik a csempe között, akkor eltávolítható egy új réteges habarcs alkalmazásával.

  9. módszer - a régi habarcs teljes eltávolítása és új alkalmazás.

  Ez egy olyan bíboros módszer, amely speciális eszközöket és... férfi kezeket igényel. A betoncsavarozó csavarhúzóval vagy egy csiszológép vagy fűrészcsiszoló segítségével távolítsa el teljesen. A repedezett repedéseket mindig oldószerrel fertőtleníteni kell, majd előmelegíteni és új habarcsot kell feltölteni.

  Megakadályozzák a penészgombát a fürdőszobában

  Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az öntőformák megjelenését a fürdőszobai csempecsatlakozásokon, vegye figyelembe néhány hasznos tippet.

  • A tisztítás után a varratokat tömítőanyaggal kell kezelni - egy speciális szerszám, amely a mikroporokat lezárja. Ez megakadályozza a gomba bejutását a mikro-fugázó repedésekbe. A folyékony vízszigetelés speciális szaküzletben vásárolható meg.
  • Hogy elkerüljük a gomba kialakulását a fürdőszobában, havonta kétszer meg kell tisztítani az ízületeket a szódaburkolatok között.
  • A nedvesség felhalmozódásának megakadályozása a varratok között, különösen a fürdőszoba és a csempe között.
  • Rendszeresen szellŒztesse ki a fürdőszobát, és törölje száraz ruhával vagy törülközővel az ízületeket.
  • A gombák egyedi foltjait egy speciális ceruzával kezeljük, amely a háztartási vegyi anyagok osztályaiban található. A ceruza összetételében speciális anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a penészesedést és a gombát.
  • Mosd le a fürdőszobát, hetente, nedves tisztítás ammónia vagy ecettel elég lesz ahhoz, hogy eltávolítsák a spórákat a gomba és a csírák.

  Hogyan lehet megszabadulni a forma a mennyezeten a fürdőszobában?

  Gyakran előfordul, hogy ilyen kellemetlen jelenséget tapasztalunk, mint a füles foltok a mennyezeten a fürdőszobában - ez a penész. Azon a tényen túl, hogy a szoba megjelenése megromlik, a penész az emberi egészségre árt.

  A létfontosságú tevékenységének termékei mérgezőek, és belélegzés után a személy allergiás reakciókat válthat ki és rontja egészségi állapotukat. Bár a penész és a kemény harc, de szükségszerűen meg kell tennie, és megbirkózni vele lehetséges.

  Mindenféle veszély

  A levegőben állandóan spórák keletkeznek, de csak kedvező körülmények között kezdenek fejlődni. A beton, tégla és egyéb felületeken fekete, zöld vagy kék lehet.

  A penész típusai:

  • fekete forma, megjelenése a fejlődés színpadától függ;
  • a falon lévő fehér penész ritka, gyakran zavaros a sózással, de ha kézbe veszi, felmelegszik és a vysol összeomlik;
  • a kékesség, a fa felületekhez ütközik;
  • az aktinomycetes az algák és a gombák közötti kereszt, szintén befolyásolja a fából készült tárgyakat;

  Ha a penészre adott humán válaszról beszélünk, a következő csoportokra osztható:

  • Allergiás, különösen veszélyes a légzőszervi betegségekben szenvedők számára, gyakran az allergiás nátha miatt.
  • Pathogén, különböző betegségeket okozhat, erős immunitással rendelkező emberek általában képesek megbirkózni vele, gyermekeknél, időseknél és gyengén immunitási betegségeknél, betegségek, például tüdőgyulladás, hörghurut stb. Alakulhatnak ki. Ez szürke és fekete telepeket képez.
  • A mérgező fajok súlyos szövődményeket, sőt halált is okozhatnak. Az ilyen penész okozta problémák lehetnek irritáció, egyéb megnyilvánulások és még a rák kialakulásához is vezethetnek.

  A penészesedésből származó leggyakoribb betegségek az asztma, tüdőgyulladás, egyéb légzőszervi megbetegedések, emésztési zavarok, különböző bőrkiütések, fejfájás.

  A kórokozó fajokkal való hosszas kitettség esetén a személy belső vérzést, vese-, máj- és tüdőbetegségeket okozhat. Amikor a penész belépett az emberi testbe, úgy nevezik mycosisnak, a diagnózis érdekében szakemberrel kell kapcsolatba lépni.

  A penész okai

  Annak érdekében, hogy a forma kialakuljon a fürdőszobában, a következő feltételeknek kell teljesülniük:

  1. a spórák jelenléte a levegőben;
  2. tápközeg jelenléte;
  3. kedvező éghajlat: magas páratartalom, 15 fokos hőmérséklet, rossz szellőzés, egyenetlen melegítés és fagyasztás.

  A fő ok a penész a fürdőszobában:

  • rossz szellőztetés, ha nem lehetséges a fürdőszobában hathatós elszívó felszerelése, gyakrabban szellőztetni kell a fürdőszobát;
  • a vízellátásnak és a szennyvízproblémáknak köszönhető nedvesség jelenléte;
  • rossz vízszigeteléssel, a nedvesség behatolhat a házba az alapozáson keresztül;
  • a szoba sarkában lévő hőveszteség a rossz falszigetelés miatt;
  • fagyasztó falak;
  • a vízelvezető rendszer helytelen működése.

  Az okok megszüntetése

  Mielőtt elkezdi harcolni a penészgombákkal szemben, először ki kell küszöbölnie azokat a körülményeket, amelyek a fejlődéshez vezettek. Ha ezt nem teszed meg, akkor sem modern, sem népi gyógymódok nem segítenek megszabadulni a gombától, mivel ez egy idő után újra megjelenik.

  A gombák okainak felszámolása a következő lépésekből áll:

  1. Meg kell szabadulni az állandó páratartalom forrásától, vagyis meg kell javítani a csatornarendszert és a vízvezetéket, ha vannak szivárgások.
  2. Normális szellőztető rendszer létrehozása a szobában. Ehhez ellenőrizze a szellőzőcsövet, amely le lehet zárva, ezért tisztítsa meg. A fürdőszoba szellőztetésének egyik módja egy légtelenítő, kompakt szellőztetés telepítése, falra szerelés és friss levegő biztosítása. Ha a helyiség műanyag ablakkal rendelkezik, akkor javasolt szellőzőcsatornákat felszerelni.
  3. A fürdőszobában meg kell őrizni egy állandó hőmérsékleti rendszert, hogy elkerülhető legyen a nagy hőmérséklet-csökkenés. Ehhez kiváló minőségű falszigetelést kell végezni, fűtött törölközőtartót kell telepíteni, meleg padlót kell készíteni a csempe alatt.

  A penész eltávolítása

  Az öntőforma eltávolítása a fürdőszobai mennyezetről, mind a megvásárolt, mind a népi jogorvoslati lehetőségeket használhatja, de használat előtt először kezelje a felületet. Eltávolítják a felső réteget, és mindent kiszárítanak egy építőszárítóval, a szellőztetett levegőnek száraznak kell lennie.

  A népi jogorvoslatok közül a leggyakrabban használt:

  • a réz-szulfát (10% -os oldat) hatékony módja, de vegye figyelembe, hogy ez az anyag mérgező, ezért kesztyűvel és légzőkészülettel kell dolgoznia, a készítményt több órán keresztül ecsettel kell felhordani, majd lemosni;
  • fehérítő oldatot, 10% -ot is teszünk, kefével vagy szivaccsal alkalmazzuk, de a felületet nem kell öblíteni, a fehérítő jelenléte nem teszi lehetővé a gombák újbóli kifejlődését, az alkalmazás után a helyiséget jól szellőztetni kell;
  • a szóda és az ecet oldata szintén hatékony eszköz, az alkalmazás után a mennyezet felületét meleg vízzel és szappannal kell mosni;
  • 2 teáskanál teafaolaj és 2 pohár vizes oldat, spray-pal töltve, és nem kell lemosni;
  • hidrogén-peroxid, víz, bórsav és ecet tartalmazó oldat, amely 2: 4: 1: 2 arányban van összekeverve, és ezzel a kompozícióval törölje le az érintett felületet.

  Van egy másik hatékony módszer - a levegő ionizációja. Ebben az esetben speciális eszközt használnak, ionokkal és nyomelemekkel telített levegőt szolgáltat, amely segít megszabadulni a penész és a rovaroktól, ezáltal a levegőt a helyiségben tiszta és egészséges.

  Ha megvásárolt termékekről beszélünk, akkor rengeteg van, egyetemes lehet és egy bizonyos gombafajta számára tervezhető. A legnépszerűbb és leghatékonyabb jogorvoslat a következő:

  • Az "Atlas Mykos" hatékonyan segít megszabadulni a penészgombától és a mohától, vízzel hígítva 1: 2 arányban;
  • "Teflex Anti-mold Express" fa, beton, tégla, műanyag feldolgozására;
  • A "SZAVO" -t hatékonyan alkalmazzák olyan helyeken, ahol magas a páratartalom, szárítás után nem hagy nyomot a felszínen;
  • A "Belinka" egy egyszerű és hatékony eszköz, nem csak a szobában belül, hanem kívül is használható;
  • Ezen kívül sok más eszköz létezik: "Spectrum Fungicide", "Antialga B25", "Mellerud", "Well Done", "Snow Snow Impregnation", "Boramon C30", "Titan Fungicide", "Boramon" stb..

  Megelőző intézkedések

  Sokkal könnyebb megakadályozni a forma kialakítását a fürdőszobában, mint kezelni. Ha nem végez megelőző intézkedéseket, akkor is megszabadulhat a penésztől, és egy idő után újra megjelenik, hogy ez megtörténjen, ajánlott betartani a következő szabályokat:

  1. a helyiségnek alacsony nedvességtartalmúnak kell lennie, ezért telepítse a fűtött törölközőt;
  2. jó szellőzést, erős ventilátort szerel be, szellőztetni a fürdőszobát;
  3. a javítás során ügyeljen arra, hogy a falakat gombaellenes szerekkel kezelje;
  4. kiküszöbölje a szivárgásokat a vízellátásban és a csatornarendszerben;
  5. ne szárítsa ruhát a fürdőszobában;
  6. Olyan helyeken kell kezelni, ahol a víz beléphet a tömítőanyaggal.

  következtetés

  Ha az alapvető megelőző intézkedéseket követi, védje a helyiséget a hipotermiából, ne hagyja nagy hőmérséklet-csökkenést és jó szellőzést biztosítson, akkor soha nem lesz formája a fürdőszobában. Ha úgy tűnik, győződjön meg arról, hogy megállapítja az okokat, megszünteti őket, és csak akkor folytatja ezt a parazitát.

  Hasznos videó

  Hogyan lehet eltávolítani a szerszámot mindig videó esetén?