Legfontosabb > Tartozékok

Padlólapok a konyha számára - méretek, formátumok, árak, styling árnyalatok

Melyik csempe alkalmas a padlóra a konyhában, hogyan kell kiválasztani a méretét, formátumát és olvassa el a jelölést, az árnyalatokat a csempe a padlóra, a gyártók, árak és képek padlólapok a konyhában - itt.

A padlóburkoló lapok számos előnnyel rendelkeznek. A fő - a csempe fog szolgálni a konyhában sokkal hosszabb, mint a laminált vagy linóleum, és sokkal praktikusabb a tisztítás. De elegendő mínusz van.

Kerámia - nagyon hideg. A csempézés csak papucson lehetséges. Ezért, ha kényelmesebbé kívánja tenni a konyhát, pénzt kell fizetnie a padlófűtésre. Az eszköze számára a kiváló hővezetésnek köszönhetően tökéletesen illeszkedik a kerámia burkolólapok. Ugyanaz a linóleumtól eltérően.

A csempék másik hátránya a rossz hangszigetelés, így szükség lehet hangszigetelő rétegre. Egy aktív gyermek káros lapokkal károsíthatja a térdét, és a poharakat véletlenül eső csészék vagy lemezek megszakadnak. Igen, és a csempe egy erős ütésből felszakadhat. A burkolólapok elhelyezése időt, tapasztalatot vagy pénzt igényel, és a munka meglehetősen piszkos.

Ezek a hátrányok nem ijesztenek meg? Akkor megértjük, hogyan kell kiválasztani a legjobb csempe a konyhájához.

Milyen csempe közül választhat a padló a konyhában

 • Lehetetlen elhelyezni egy falburkolat a padlón (felülete gyorsan elveszíti a gyönyörű megjelenést, és maga a burkolat repedhet), de a padló a falakon lehetséges. A padlólap sokkal erősebb és tartósabb a különleges gyártási technológiának köszönhetően. Keresse meg a lábjegyzeteket a dobozon. A falburkolatot az ikon tenyér formában jelöli.
 • A konyha számára különösen fontos, hogy a padlófelület nem csúszós. A minőségi kerámia lapoknak súrlódási együtthatóval kell rendelkezniük. Ha ez több, mint 0,75, ez a csempe nem csúszós és elég biztonságos, biztonságosan fel lehet tenni a konyhába. Ne vegyen egy csempe súrlódási együtthatója kevesebb, mint 0,4 - ha a víz kiömlik a padlón, valaki a háztartásban csúszik.
 • A konyhában lévő padló a legerősebb terhelésnek van kitéve, ezért a szakértők javasolják a tartós és kopásálló lapok - III. Osztályú keménységét a PEI osztályozás vagy az 5. osztály szerint a GOST szerint. Ha nem túl gyakran használja a konyhát, a PEI II osztály meg fog tenni, de ez a burkolat kevésbé tartós. Egyes gyártók kopásálló lapokat jelölnek az árnyékolt láb ikonokkal.
 • Ha szereted a konyhát, hogy tiszta és ragyogjon, és gyakran mosogatószeres mosogatószerrel mossa meg a padlót, inkább az AA jelölésekkel rendelkező kerámia burkolatokat ajánljuk. Az ilyen kerámia felületének maximális ellenállása van a vegyi anyagokkal szemben. Tehát nem fél a legagresszívabb háztartási vegyi anyagoktól. Az ilyen csempe védőrétege megtámadja a szennyeződést, és könnyen tisztítható.
 • A konyha padló helyett a matt, nem pedig a fényes csempe jobban megfelel. A karcolások és kopások kevésbé észrevehetők a matt és félig matt felületeken. Ne feledje azonban: ha a csempe túl durva és porózus, akkor minden szennyeződés ragaszkodni fog hozzá, és a padló mindig piszkos lesz. Ugyanezen okból ne tegyen túlságosan dombornyomott csempeit a konyhába.

A padló konyhai csempe méretek és formátumok

A négyzet és a téglalap a legnépszerűbb padlólap formátumok. Kevésbé gyakoriak a hatszög vagy nyolcszög alakú kerámia vagy cementlemezek. Rendszerint klasszikus vagy hagyományos konyhafelszerelésekben használják.

Ami a méretét illeti, a leggyakrabban a 20x20, 30x30, 40x40 cm csempe és azok változatai vannak a padlóra. Például 31,6 h31,6 vagy 33,3 h33,3 cm, néha 10x10 vagy 15x15 cm-es csempe található a konyha padlóján, a legjobb a Provence-ban vagy a country stílusban a konyhában, de néha tökéletesen illeszkedik a modern belső térbe.. A padlólapok vastagabbak és erősebbek, mint a falazólapok. Átlagos vastagsága 6,5 ​​és 11 mm között van.

Konyhabútorgyártók katalógusa

3 fontos árnyalat

1. Ideális - amikor a csempe szélessége a szoba szélességének és hosszának többszöröse. Például kilenc, 33,3 x 33,3 cm-es csempe tökéletesen illeszkedik egy négyzetméteres padlóba, majd a legtöbb csempét nem kell vágni. Így a könnyebb, gyorsabb és olcsóbb lesz.

Mielőtt cserépet vásárolna, óvatosan mérje meg a konyhájának hosszát és szélességét. Fedezze fel számos online áruházat, vagy nézze meg az épület hipermarketjét. Válasszon több padlólapot, melyet a legjobban tetszik, és írja le méretét. Most vegye be a számológépet, és számítsa ki, hogy melyik csempe pontosan megfelel a konyhájának.

2. Kerámia cserép kiválasztásakor különösen ügyeljen - ne feledkezzünk meg a kaliberéről! Az a tény, hogy a csempe tényleges mérete 5-7 mm lehet plusz vagy mínusz a névleges, közelítő értéktől eltérően, amit a gyártó az árcédulákra és a katalógusokra mutat. Ön 30x30 cm-es csempe közül választott, valós mérete 29,5x29,5 vagy 30,5x30,5 cm.

Ez nem házasság, hanem a kerámia termelés egyik jellemzője.

Súlyos cserépgyártók, európaiak és oroszok, mindig kalibrálják a lapokat, és jelzik ezt a paramétert a csomagoláson. A kínai gyárak gyakran elhanyagolják a válogatást. Ezért vásárlás kínai csempe, fel kell készülnie arra a tényre, hogy egy dobozban lehet kerámia különböző méretű. Meg kell rendezni, és ha szükséges, vágja magát.

3. A padlólap méretének meghatározásakor vegye figyelembe az alap egyenletességét. Ha a konyha padlója hibás, és a gondos összehangoláson dolgozik, nem illeszkedik a javítás költségvetéséhez, akkor előnyben részesítse a 10x10 vagy 20x20 cm méretű csempe előnyeit, vizuálisan elrejti a padló egyenetlenségét, alatta pedig kevesebb üreg van, ami miatt a csempe egy idő után feltörhet.

Szín és hang

Az ugyanabból a gyűjteményből származó, de különböző tételekből készült kerámiacsempék nemcsak méretükben, hanem tónusban is különböznek egymástól. Például a szín sötétebb vagy világosabb, világosabb lehet, vagy fordítva lehet elnémítva. A gyártók rendezik a csempe hangszínnel, és helyezzük a dobozra a megfelelő címkézést. Rendszerint betűk és számok kombinációja vagy valamilyen szimbólum.

Például A45 vagy 12.

Válassza ki a konyhák padlólapjának kialakítását

 • A világos csempézett padló a konyha világosabbá és vizuálisan tágasabbá teszi, így ez a lehetőség kis helyigényű. A sötét csempe csak a konyha kis méretét hangsúlyozza. De még akkor is, ha a terület megengedi, a sötét padló minden bizonnyal érdemes kompenzálni a világos bútorokkal és tapétával.
 • Ha a konyhában lévő ablakok az északi vagy a nyugati oldalra néznek, válasszon egy monoton fényezést a meleg padlóhoz. A meleg "déli" konyha jól érzékeli a csillogó telített hideg színeket.
 • A modern stílusban, hi-techban vagy minimalizmusban lévő konyhában a legjobb választás egyszínű padló vagy csempe, amely a legféltettebb és legkevésbé vonzó mintázattal rendelkezik. Klasszikus stílusú konyha tökéletesen kiegészítve márvány csempe vagy kerámia antik díszítéssel. És az ország vagy a Provence belseje befejezi a padlót, mesterséges korú kerámiákkal bélelve, egy cotto-csempe vagy egy mintás kerámia "szőnyeg" Metlakh csempe vagy utánzata utánzata.

Padlócsempék fa vagy kerámia padló alatt

Erről a különleges felülvizsgálatról részletesen olvashat erről a befejező anyagról. Ne feledje: a legtöbb fatembrános csempe nem csempe, hanem porcelán kő. A hosszú kerámia csempe, amely hasonlít egy tábla vagy laminált, könnyen megtörik, ezért gyakran rövid "deszka" vagy négyzet alakú csempe egy fa minta, utánozzák parketta, csempe.

Gyakran csempefa - javítva, látható varrat nélkül. Ez nagyon hiteles illúziót jelent egy igazi fa padló, padlólap vagy tömör fából készült felület.

A Moszkva és a régió online áruházaiban a fák alatt a legegyszerűbb és legelterjedtebb padlóburkolatok kb. 470-700 rubelre vásárolhatók négyzetméterenként (például a dublini kollekció Uralkerámikából, a karéliai Kharkov-cserépgyárból). Az orosz csempe a fa alatt és egy parketta a Kerama Marazzi gyárban körülbelül 650 rubel / négyzetméterre (a csodálatos kerti gyűjtemény, Cassia, Glasgow) költ.

A fából készült kerámiák díszítése 1300-1500 rubel / négyzetméterenként kezdődik (Monopole Ceramica fa gyűjtemények, Brilliant Absolut Ceramica gyűjtemények, Lignum Natural és Savage Cifre, Bosco Gaya Fores stb.)

Padlóburkolat a kő alatt

A természetes kő jó megjelenésű kerámia utánzása sok esetben csak szakemberek által megkülönböztethető. Tehát a modern termelési technológiák lehetővé teszik a gránit, a kvarcit, a márvány, a bazalt vagy más kő jellegzetes mintázatának és textúrájának átadását. A legtöbb esetben a csempe alatt egy kő nem is cserép, hanem porcelán kőből készült - ez erősebb és tartósabb, mint a hagyományos kerámia. De még a hagyományos kerámia burkolatok között is nagyon érdekes megoldásokat talál.

Az alacsony költségű opciók közül (átlagosan 500-700 rubel / négyzetméter Moszkva online áruházakban), figyeljen a Volgograd kerámia növény (Allegro), Kerama Marazzi (Transbaikalia, Cameo, Csendélet, Aurelia, Sella stb.), Shakhty csempe Pietra), Atem, Jade Pottery (Akvarell), Uralkeramika (Adagio).

Az árlehetőség átlaga a lengyel "kő" csempe 1000-1200 rubel / négyzetméterenként (Tubadzin Samaria, stb.) És spanyol kerámiák 1000-2700 rubel / négyzet (gyár gyűjteménye Europa Ceramica, MYR Ceramica, Venus Ceramica, Mainzu, Argenta Ceramica, Pamesa, Keros Ceramica, Dualgres stb.).

Az olasz kőburkoló lapok nagyon különböznek az árban - a gyártól függően, az ára 1200-4000 rubel / négyzetméterenként változik (Imola Ceramica, Serenissima Sir La Faenza, Del Conca, Mallorca és mások.

Fektetés a padlón - 3 dolog, amit tudnia kell

 1. Ha Ön a konyhai javításokat tervezi meg, vagy pénzt takarít meg a csempészet szolgáltatásainál olcsóbb varázsló meghívásával, ne feledje: a legkisebb eltérés a cseréptechnológiától szomorú következményekkel járhat. Ha a padló alja nem elegendő, és a padló és a csempe között légrés van, akkor a burkolat könnyen megtörhet, ha egy nehéz tárgy ráesik, és ki kell cserélnie. Győződjön meg róla, hogy az üregek nem haladják meg a padlófelület 10% -át, és nem koncentrálódnak egy helyen.
 2. Nagyon kívánatos eltávolítani a régi padlót. A csempe padlója csak hosszú ideig tart, ha az alap megfelelően fel van készítve. Sima, szilárd és száraz legyen. Ha a padló cement, távolítsa el a dudorokat és szabálytalanságokat, javítsa meg a repedéseket és a lyukakat. Ha a régi fa, mert meg kell erősíteni a "laza" táblák és erősíteni további támaszt.
 3. Alaposan tisztítsa meg a padlót a porról és a törmelékről. Mindez azért szükséges, hogy a csempe és a ragasztó a lehető legjobban illeszkedjen a felülethez.

Milyen habarcsot választani a padlónak a konyhában

 • Ha a konyhai síklapokat választotta, akkor a habarcs is megvásárolható. De sok esetben a kontrasztos varratok jobban néznek ki - előnyösen hangsúlyozzák a padló geometriai mintázatát.
 • Abban az esetben, ha a padló két vagy több színben csempézett, a tervezők általában egy habarcsot használnak, amely megfelel a fő árnyék hangjának, amely nagy területet foglal el.
 • Az epoxi habarcs nagyon jól működik a csempe ízületekhez a padlón. Sokkal erősebb, mint a cement, nem fél a nedvességtől, nem szívja fel a piszkot, a gombák nem indulnak rajta. De többet költ, és nehezebb dolgozni. A cementhabarcs felületét különleges védőszerekkel és tömítőanyagokkal lehet kezelni. Bővebben róluk a különleges áttekintésünkben.

gyártók

A konyha padlólapjai általában minden tisztességes kerámiatermelő gyűjteményében találhatók. Az ár és a minőség jó kombinációja az orosz (Kerama Marazzi, Jade Kerámia, Kerabud) és lengyel (Cersanit, Opoczno, Paradyz, Tubadzin) gyárak.

Gyönyörű kerámia csempe fából vagy kőből készül a spanyol gyártók, de ma a spanyol és különösen az olasz csempe árát alig lehet költségvetésnek nevezni. Az orosz gyártók körében azonban jó minőségű, jó minőségű opciók találhatók.

Padlólap - 200 fotó a legjobb új termékek a belső

A kerámia lapkát jelenleg a legjobb padlóburkolatnak tartják. A legtöbb ember inkább kerámiák helyett szokványos linóleumot szeretne használni.

Ezt azzal magyarázza, hogy a konyha sokkal melegebb, mint a cserép.

A modern technológia lehetővé teszi, hogy a konyhai padló további fűtést biztosítson, amely képes állandó hőmérsékletet biztosítani.

A főzőzónához nem ajánlott az üvegezett kerámiatípusok kiválasztása, mivel a felület folyamatosan csúszik. Ez a bevonat károsíthatja az egészséget.

A jobb választás alapjai

A megfelelő választáshoz a következő követelmények betartását ajánljuk:

 • könnyű tisztítás;
 • jó ütésállóság;
 • vastagsága nem haladhatja meg a 11 mm-t;
 • vonzó megjelenés;
 • AA vagy B osztály.

Az építőanyagok modern raktárai széles körű csempézett padlóburkolattal rendelkeznek. Különböző színekben és árnyalatokban jelenik meg. Mielőtt megvásárolná kedvenc kerámia burkolatát a padlóra, fontos figyelembe venni a belső tér kialakítását. A legjobb megoldás az árnyalatok kombinációja.

Ami az űrlapot illeti, teljesen más lehet.

Csempe gyártási folyamat

A gyártás kezdeti szakaszában a csempe kettős tüzelésnek volt alávetve. Az első lépcső speciális berendezés segítségével alakult ki, majd 1000 ° C-nál magasabb hőmérsékleten elégették.

A végső hatás a máz és a pörkölés alkalmazása volt. Ennek eredményeként megkapta a "bikkotura" nevet.

A modern padlólapot egyetlen égetéssel hajtják végre, ezért "monocoatura" -nak nevezik. Ma a gyártás több szakaszban zajlik:

 • keverőkomponensek;
 • homogén tömegre őrlés;
 • vibropressziós folyamat;
 • szárítás;
 • jegesedés;
 • tüzelő részeket.

Nem padlóburkolatokhoz ajánlott a nem üvegezett csempeelemek, képesek hangsúlyozni a formatervezés valamennyi kifinomultságát. Professzionális kezelők, úgy gondolják, hogy elég meleg lapkát a padlóra, így jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Elemek kiválasztása a tervezésnek megfelelően

Ha nincs elég szabad idő, a padlólapok katalógusainak segítségével választhat. A termék teljes leírása, fő jellemzői.

Természetesen a legjobb, ha a teljes termékskálát természetes formában tekintheti meg, de ha nem használ papír anyagot.

Kis méretű helyek esetén ajánlatos kis méretű csempeelemeket használni. Képes látványosan növelni a helyiséget. A színpalettát a belső színek fő színével kell kombinálni.

Sok tervező inkább kontrasztos kombinációt használ. A fotóalatti burkolólapokon látható a színpaletta jó kombinációja.

Csempék telepítése

A szerelési munkát a beton alapon lehet elvégezni. A padlólapok elhelyezése meglehetősen bonyolult folyamat. Ehhez hozzá kell járulnia a professzionális kezelők segítségéhez, amelyek kiváló eredményt biztosítanak.

A kezdeti szakaszban a felületet speciális építőelemek segítségével gondosan kiegyenlítik. Ezután a vezetéket húzzuk, ami a szint.

Ezután fokozatosan számos elemsorozatot helyeztek el. A csempe között erősítik a világítótornyokat, amelyek szorosan rögzítik minden részletet. Körülbelül egy napig tartja a ragasztót. Meg kell jegyezni, hogy ebben az esetben tilos a kész bevonat körül mozogni.

A mechanikai hatás elmozdulhat, ami további szabálytalanságokhoz vezethet.

Hogyan helyezzük a csempe a padlóra

Kerámia burkolólapok a legtöbb szoba a lakás - a legtöbb nyerő lehetőség. Bármilyen fajta is elrontja a mai építőüzletek - szalonok, csempézett padlóburkolatok például egy fürdőszoba, egy konyha, a fürdőszobában a leginkább keresettek a különleges működési jellemzői és ugyanakkor a formatervezési díszítések széles lehetőségei miatt.

Hogyan helyezzük a csempe a padlóra

Mielőtt a padlót a padlóra helyezi, gondosan olvassa el az anyag tulajdonságait, a választott szabályokat. Nem minden kerámia burkolat alkalmas erre a célra, különösen akkor, ha magas páratartalmú helyiségekbe kíván helyezni.

A kiadvány ajánlásokat fogalmaz meg az ilyen helyiségek padlójára vonatkozó csempék megválasztására vonatkozóan, valamint néhány tipikus technológiai módszert alkalmaz.

A padlólapok kiválasztásának megközelítése

Tehát először válasszon csempe a padlóra. Jobb, ha ezt a fürdőszobát vagy a konyhát példázza - ezeken a helyiségekben a padló a legszélsőségesebb hatásokat tapasztalja, mind a forgalom intenzitása, mind a páratartalom és a kémiai reagensek hatása miatt.

A jelölőlapok szimbólumai sokat fognak mondani

 • Nem számít, mennyire vonzó a csempe, csak akkor lehet megvásárolni azt a címkét, amelyen van egy ikon a rendszerindító nyomot sötét háttér - csak egy ilyen nézet a padlók.
 • Mind a fürdőszobában, mind a konyhában a padló nedves és csúszós lehet a víz, zsíros anyagok vagy mosószerek véletlen kiömlésének köszönhetően. Ezért különös figyelmet fordítunk a felületi súrlódási együtthatóra (egy láb ikon a klón síkján). A legjobb lesz a durva cserép megszerzése, amelynek együtthatója nem alacsonyabb, mint 0,75.
 • Az anyag vízzáró - a magas páratartalmú padlók esetében a határérték legfeljebb 3% lehet.
 • Mint már említettük, a padlókon lehet gondatlan, hogy elég aktív vegyi vegyületek. Ezenkívül a helyiségek tisztítása is leggyakrabban aktív összetevőkből álló tisztítószerekkel történik. A burkolatnak sikeresen el kell viselnie az ilyen hatásokat. A címkén lévő jelvény egy kémiai lombik, és az ilyen feltételekhez szükséges ábécé index az AA.
 • A fagyállóság jelzői ("hópehely" jel) és a kopásállóság ("körfűrész") a lakás belső helyiségeiben nem olyan jelentősek. Bár a folyosón, különösen egy magánházban, vagy egy zárt verandára - ez szintén nagyon fontos.

A padlólap vastagsága legalább 8 mm

 • A padlólap vastagsága mindig nagyobb, mint a falé. Általában 8 mm-tõl feljebb van. Ezt a csomagoláson egy speciális ikon jelzi.
 • Fontos érték a csempe lineáris mérete. Optimális esetben a padló a lehető legkisebb varrás volt. Másrészről, nagyon nagy csempe nehezebb lesz elhelyezni, és sok anyag kerül a hornyokba.

Annak érdekében, hogy elkerüljék a problémákat közvetlenül a csempe behelyezésekor, van még néhány pont, amit szem előtt kell tartani:

 • Ha a padló teljes homogenitása szükséges, akkor ne vásároljon olyan csempe, amelynek jelvénye jelzi, hogy a doboz árnyalatai lehetségesek.

Ügyeljen arra, hogy figyeljen egy megvásárolt csempe egyetlen tételére

 • A csempe egyszerre megvásárolható az egész helyiségben, és mindig egy tétel. Lehet, hogy szembe kell nézned azzal a ténnyel, hogy még a kismértékű különbségek árnyékában két különböző tételek, teljesen észrevehetetlen a vásárlás, majd kiderül a megállapított padlón.
 • Ugyanez vonatkozik a lineáris méretekre is - a gyártás kalibrálását pontosan a felek végzik. Igen, a méretbeli eltérések nagyon elhanyagolhatók, de a teljes padló méretét egy elég nagy helyiségben feltétlenül érezni fogják.

Nos, a választás egy másik fontos paramétere természetesen a tervezés, a saját tervezési projektjének megfelelően, hogy a padló összhangban legyen az összes többi részletével.

A betonlap burkolatának alapelvei a beton alapon

A padlózat burkolatának alapjait alaposan meg kell tanulni a vízszigeteléshez és az esztrichek elrendezésével foglalkozó szakaszokban leírtakhoz. Csak röviden említhetjük:

 • A beton alapnak nem szabad jelentős repedésekkel, lyukakkal, delaminációkkal, instabil területekkel rendelkezni.
 • Meg kell követni a szükséges vízszintes helyzetet (vagy egy kis lejtőn, ha például a fürdőszobában vagy a fürdőszobában vízelvezető híd van).

A padlózat előkészítése a csempék behelyezése előtt

 • A padlóburkolat felhelyezését megelőzően kötelező a vízszigetelést javító és a csemperagasztó tapadásának fokozását célzó mély penetrációs vegyületekkel történő leválasztás és alapozás.

A folyamat természetesen felszíni jelöléssel kezdődik.

 • A csempe különféle módon halmozható fel (további részletekért lásd a honlap megfelelő cikkét). De még a legegyszerűbb klasszikus verzióval is nagyon fontos, hogy először a megfelelő irányt és elrendezési mintát állítsa be, így a hibák nem nőnek sorról sorra.

Különös figyelem - jelölés. Jobb próbálkozni 1-2 sor "száraz"

 • A varázslók azt javasolják, hogy a kezdők, mielőtt elkezdenék a cserépre ragasztani a ragasztót, próbáljanak ki legalább néhány sorot "szárazra" tenni, hogy vizuálisan láthassák az új képet. A legfontosabb lerakás megkönnyítése érdekében a kezdő sor a fémprofil ideiglenes vezetőjéhez vagy egy fa deszkához (shtapika) rögzíthető.

Nagyon függ az első sor egyenletességétől

 • Pusztán esztétikai okok miatt a fektetést úgy kell megtervezni, hogy a fal mentén egy kiemelkedő helyen, egész sor csempék kerüljenek, amelyek a vonalak egyenletességét hangsúlyozzák. Szintén kívánatos a szoba bejáratától kezdve, hogy egy egész cserépdarabokat "hajtanak" a távoli sarkokba, a bútorok vagy az egészségügyi berendezések jövőbeli elrendezéséhez.

Alig van értelme kísérletezni a csemperagasztók önálló gyártásával - sokféle van forgalomban a különböző nyílászárók számára - nyitott vagy különösen nedves helyiségek padlófűtéssel vagy anélkül stb.

Azonnal figyelmeztetnie kell a kezdő mestereket egy közös hibára. Egyes tanácsok meghallgatása után néhányan áztatják a csempe a vízbe, mielőtt ráhelyeznék. Ez teljesen elfogadhatatlan. Mind a modern csempe, mind pedig a csemperagasztó speciálisan a száraz cserép telepítéséhez igazodik, és az egyensúlyhiány nem jelent semmilyen előnyt, de jelentősen csökkentheti a bevonat teljesítményét.

Ragasztás a csempe hátoldalán

 • Amikor padlóra rakja a csempe, ajánlott ragasztót alkalmazni az alapfelületre és a csempere. Mindkét esetben a ragasztóréteget egy fogazott simítóval állítjuk be, és a kapott bordák csíkok irányának merőlegesnek kell lennie - így biztosan a tapadást a csempefelület alatt lévő légüregek nélkül érik el.
 • A helyezett csempék között egy rést kell hagyni, amelynek szélességét a szükséges vastagságú speciális keresztek segítségével kell megtartani.

A halmozott csempék vízszintes és általános szintjének kötelező szabályozása

 • Az egyes burkolólapok elhelyezésekor gondosan ellenőrizni kell a felület síkosságának tapadását, hogy azonnal elvégezhesse a szükséges kiigazításokat - adj hozzá vagy helyettesítse a ragasztót, ékeket stb.

Néha érdemes kinyitni egy kinyúló csempe gumi kalapáccsal a fa bélésen keresztül.

 • A kívánt méretű vágott lapokat speciális csemperavágóval végezzük. Ön is használhat kézi üveg vágó, de nem mindenki sikerül. Egy másik lehetőség - daráló - "bolgár" gyémánt vagy korund lemezzel. Ha lyukak szükségesek, akkor egy speciális fúróval - egy koronával vagy egy állítható "ballerinával" ellátott elektromos fúrót kell használni.

A legalkalmasabb eszköz a vágócserép vágógéphez

 • A burkolólapok elhelyezésekor nem szabad teljesen ragasztani a varratokat. Ezeket azonnal meg kell tisztítani, ugyanakkor a ragasztó maradványait eltávolítani a csempe elülső felületéről. Nem szabad ilyen foltokat hagyni - a kompozíció teljes megszilárdulása után nagyon nehéz lesz eltávolítani.

A közbenső réseknek ragasztóanyagtól mentesnek kell lenniük.

 • A felszerelés végén és a tőr túllépése után a padlónak ideje fagyni. A szükséges időtartamot a csemperagasztó használatára vonatkozó utasítások tartalmazzák. De legalább 2 napig a padlót nem szabad mechanikai igénybevételnek alávetni.

A munka - fugázó ízületek befejezése

 • Az utolsó lépés a csempék és a speciális fúga közötti fugázás. A helyiség jellemzőit figyelembe véve (nedvességállóság, fagyállóság stb.) És a színárnyalatnak a padló teljes "képéhez" való megfelelősége. A habarcs gumi spatulát állít elő, a fennmaradó felesleges felületet pedig egy ronggyal veszi fel.

Videó: néhány tipp a padló professzionális

Jellemzők a csempe elhelyezése a régi cseréppadlón

Lehetséges-e elkerülni a régi csempe bontásának eljárását, ha szükség van a csempézett padló frissítésére? Miért ne - ez eléggé megvalósítható.

Helyezhetek egy új cserépet a régire? Természetesen igen

 • Ha a korábban megtervezett csempe tartós, akkor maga is egy jó megbízható alapja a magas vízszigetelésnek.
 • Néha ez a megközelítés akkor is csak akkor lehetséges, ha a régi csempe rétegei alatt bármilyen mérnöki vagy elektromos kommunikáció, fűtési rendszer stb. - mindaz, ami megsérülhet a régi bevonat bontásakor.

Mindazonáltal figyelembe kell venni azokat a tényezőket, amelyek lehetetlenné tehetik ezt a létesítményt:

 • Amikor a régi csempe "játszik", kialszik a helyéről, a régi cement bomlási nyomai láthatók - semmi sem tehető, szétszerelésre van szükség. A csempék elhelyezése egy instabil aljzaton csak azért van, hogy tönkretegye.
 • Egy szobában, például egy fürdőszobában, a padlószintnek kissé alacsonyabbnak kell lennie, mint más helyiségekben. Így például néha egy új cserép behelyezése régire pontosan lehetetlen. Előzetesen értékelje ezt a helyzetet.
 • Az idős házakat gyakran nem különböztetik meg a padlók szigorú horizontja. Gyakran előfordul a "fürdőszoba - fürdő" blokkokban. Az úgynevezett metlakhskaya csempe, amelyet egyszer a cementhabarcsra fektetnek, általában nagyon szilárdan ül, de a vízszintes felületen a padló felülete meglehetősen nagy eltéréseket okozhat. Ez minden esetben megkívánja az igazítást a nyakkendővel.

Hogyan történik

Az egyik vágy, hogy elkerülje a fárasztó bontási eljárásokat, nem elegendő. Nagyon óvatos, hogy alaposan ellenőrizze és előkészítse a régi csempézett felületet.

 • Minden csempe a régi falazatok kell érintse. Ha a hang gyanúja az ürességnek, vagy a csempe "játszik" legalább egy kicsit, egyszerűen el kell távolítani. A kapott nyílást javítóbeton-kompozícióval vagy csemperagasztóval lezárjuk, összehasonlítva a padló teljes felületével. Valószínűleg felesleges lenne azt mondani, hogy ilyen javítás lehetséges, ha nem vesz kiterjedt karaktert.

A laza vagy törött lapokat el kell távolítani

 • Régi csempe lefedhető a működés során felhalmozódott vékony zsíros felhalmozódással. Ez azt jelenti, hogy a padlót alaposan zsírtalanítani kell szerves oldószerrel vagy ismételt mosással forró vízzel és hígított kaustikával.

Régi csempe alaposan mossa zsírtalanító szerekkel.

 • Az interdigital ízületek az ilyen takarítás során kötelező tisztítást tesznek lehetővé szennyeződéstől. Különös figyelmet kell fordítani a régi habarcs állapotára (fugues). Ha összeomlik, azt a lehető legtávolabb kell levenni, öblítse le a varratokat, amint fent említettük, és szárítás után, hígított csempe ragasztóval zárjuk le.
 • Most - a régi csempe lefedésére. Ideális esetben gyémánt kerékkel kell körbejárnod az őrlőt, hogy eltávolítsd az üvegezett réteget, és tisztítsd meg a kerámiákat. Azonban korlátozhatja a gyakori vágások vagy akár a lyukak használatát.
 • Az összes "piszkos" munka elvégzése után a padló teljes felületét alaposan megtisztítják a porból és porból porszívóval.
 • A felületet speciális vegyületekkel kell előkezelni. Ebből a célból a betonkontakt betétet széles körben használják, és egyes mesterek véleménye alapján néha ez még elegendő ahhoz, hogy a felületet vágások nélkül készítsék el. Hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek a "CerezitCN 94", a "Plitonite - primer-supercontact", az "Ivsil Basia-Betón" készítmények. A felszívódás és keményedés után a felület olyan jellegzetes gabonát kap, amely hasonlít a csiszolópapírra.

Egy ilyen alapozó még egy sima csempe számára is biztosítja a kívánt érdességet.

 • A hatás javítása érdekében egyes szakemberek javasolják egy 2 mm-es csemperagasztó réteg alkalmazását is, amelyet később a lefektetés során használnak. Csak azután, hogy kész, továbbmennek.

Az egyik javasolt csempe ragasztó.

 • Néhány szó az ilyen esetek optimális ragasztási választékáról. Ismét meg kell hallgatnia a tapasztalt professzionális dekorátorok ajánlásait. Nagyon jól beszélnek az "Ivsil Partnership" összetételéről, amelyet nagyobb mértékben fejlesztettek ki a kerámia gránit burkolólapok elhelyezése, de még inkább a közönséges cserép esetében. Nem kevésbé megbízható a "CerezitSM 17", amely tökéletesen megfelel a legnehezebb üzemi körülményeknek és a legproblematikusabb padlófelületeknek. És a legmagasabb plaszticitást és képességet, hogy ragaszkodjanak a tetőfedő cement alapjaihoz "Renovation Renovation", lehetővé teszik a mesterek biztosítékai szerint, hogy a régi csempefelületet sem érdesítik.

Maga a lefektetési folyamat nem különbözik jelentősen a hagyományos betonalapú munkától. Ha szigorúan megfelel az ajánlott technológiai módszereknek, a padló nem veszít semmilyen más csempeburkolatburkolatot.

Csempe a földön a konyhában

A konyha a lakás legnépszerűbb helye. Nagyon gyakran ülnek az asztalnál, teát, családi vacsorákat. A hostessek nagy időt töltenek a konyhában, hogy ízletes és egészséges ételeket készítsenek.

A tökéletes konyha kialakításának fontos szerepe a padlóburkolat. Gyönyörűnek és elegánsnak kell lennie, ugyanakkor ellenállónak kell lennie a víz, tisztítószerek és tisztítószerek hatásaival, tartós és nem csúszós, a tisztítás nem igényel sok időt és energiát. Legtöbbször ezek a követelmények megfelelnek a lapnak.

Lássuk, miért ilyen népszerű padló a konyhában.

Erősségek és gyengeségek

A csempe széles körben használják a padlóburkolat a konyha köszönhetően az előnyök, mielőtt más típusú fedő. De, mint minden anyag, mindkettő támogatói és ellenfelei, akik a padlón a csempék használata mellett szavaznak.

A csempe fő előnyei a padlón a konyha számára:

 • Erősebb erő. A járólapos padló nincs deformálva. Vagyis annak ellenére, hogy a konyhában gyakran nehéz bútorok vannak (szekrények edényekkel és termékekkel, masszív asztallal és székekkel, háztartási készülékekkel), ez nem befolyásolja negatívan a padlót. Ha a burkolólapot minőségi szempontból lefektetik, akkor semmi terhelés nem szörnyű.
 • Könnyű és könnyű javítás. Ha azonban kellemetlen helyzet alakul ki, és az egyik csempe sérült, akkor nem kell teljesen megváltoztatnia a bevonatot. Elég, hogy helyettesíts egy darabot, ami használhatatlanná vált.
 • A kopásállóság lehetővé teszi a padló számára, hogy a kezdeti megjelenést 15 évnél hosszabb ideig tartsa. A festék nem lesz hajlamosabb, és nem fog elhalványulni a napfény hatása alatt.
 • Könnyen törődhet. Tisztítás és a padló mosása, nem lehet félni a padlózat károsodásától. Félelmetlenség nélkül használhat semmilyen mosószert és tisztítószert, nem károsítja a csempe a padlón. Ezenkívül a csempe nem veszi fel a zsírt, a szennyeződéseket, a vizet és a szagokat.
 • Magas hőmérsékleten ellenálló. Még akkor is, ha túlmelegedik a forró víz, vagy az égő egyezésed véletlenül esik, nem károsítják a csempe padlóját.

Padlólapok - melyiket válasszuk? 90 kép elkészített tervezési ötletek!

A csempeburkolat népszerűségét a gyártás, méret és egyszerű telepítés határozza meg.

A modern piac a gyártók számára számos lehetőséget kínál a fogyasztó számára.

A kiválasztás fő kritériumai a következők:

 • Méretek (nem túl nagy)
 • Űrlap (sokan inkább négyzet alakúak)
 • Sima és sima felület
 • Egyszerű kialakítás ragasztóval vagy habarccsal

Minden fajnak saját minőségi különbségei vannak. Tekintsük a legnépszerűbb lehetőségeket.

Kerámia burkolólapok

Különféle színárnyalatok széles választékát kínálja, és számos lehetőséget kínál a rajzok vagy díszítőelemek csempere történő felhordására. Ezenkívül a gyártók számos felületi textúrát kínálnak.

Mindez a tartóssággal, a tűzállósággal és a nedvességgel szembeni ellenálló képességgel kombinálva a kerámiát a legelőnyösebbnek tartja. Az ilyen csempék gondozása elemi.

A kerámiák nem félnek a hőmérséklet-csökkenéstől, a házon kívül sikeresen szolgálhatnak. Ezenkívül környezetbarát anyag ideális a "meleg padló" telepítésekor.

De nem tökéletes, és bizonyos hátrányai vannak:

 • Hűvös felület
 • csúszás
 • A telepítéshez bizonyos készségekre van szükség
 • törékenység

Minden helyiségben használható. Gyakran kórházakban, gyógyszertárakban és szépségszalonokban láthatók.

Porcelán kőagyag

Ez az anyag sok tekintetben hasonlít a kerámia burkolathoz, de felülmúlja a működési jellemzőket: A természetes anyag előnyei:

Hosszú élettartam, mechanikai károsodással és hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás

 • Nedvességállóság
 • Viseljen ellenállást
 • Környezetbarát és higiénikus
 • Nagy színpaletta
 • Egyszerű cserép a padlón

Ennek a padlónak a hátrányai a következők:

 • Kemény és kemény felület
 • Komplikált telepítés
 • A polírozott porcelán cserép után tisztítás foltok maradnak
 • Hideg felület
 • A nedves csempe nagyon csúszós

Szőnyeg csempe

A csempézett szőnyeg vonzza az ügyfeleket:

 • Kopásálló
 • szilárdság
 • Megtakarítás és egyszerű telepítés
 • Nagy választék a színekben
 • Nem kell gondolkodnod, hogyan kell a csempe burkolata a padlón

De és hátrányai az ilyen padlólapok is rendelkezésre állnak. Ez a következő:

Rendszeres tisztítás szükségessége porszívóval és mosószerrel

 • Nehéz szennyeződések eltávolítása
 • A por és szagok felhalmozódása
 • Nagy költségek

3D csempe (élő)

Ennek a burkolólapnak a legfőbb sajátossága az, hogy amikor nyomást gyakorol rá, színe megváltozik. Ezt a tulajdonságot azzal magyarázza, hogy amikor megnyomja a csempe, a gél folyik, és a szín és a minta változik.

Az élő cserép előnyei:

 • fényesség
 • szilárdság
 • Mechanikai károsodással szembeni ellenállás
 • Környezetbarát és higiénikus
 • Könnyű gondozás
 • Pihentető hatás az emberi pszichére
 • A tégla teljesen e csúszik
 • Széles színek széles választékával

De, mint minden más típus, a 3D csempe is hibás. A főbb felszólalók:

 • A telepítés csak lapos alapon lehetséges.
 • A szakmai stílus igénye
 • A feldolgozás lehetetlensége (vágás)
 • Nagyon magas költségek

Leggyakrabban éttermekben, éjszakai klubokban, a sétányokon. Az apartmanok gyermekek és nappali részleges díszítésére szolgálnak.

Vinyl csempe

Négyzet vagy téglalap alakú lehet öntapadó vagy szabványos. Előnyök:

 • szilárdság
 • Nagy hő- és hangszigetelés
 • Nem fél a nedvességtől
 • hajlékonyság
 • Különféle színek
 • Nagy méret tartomány
 • Könnyű gondozás

Ennek a bevonatnak a hátrányai a következők:

 • Hűvös felület
 • Mesterséges anyag
 • Nem tolerálja a hőmérséklet csökkenését

A folyosón és a konyhában használatos.

Parafa csempe

Sokan kétségbe vonják a parafa tölgy kéreg használatát a dekorációs termékek esetében. A kétségtelen előnyök a következők:

 • természetesség
 • Hypo allergia
 • Zajszigetelés
 • Nedvességállóság
 • Ütésállóság
 • A "meleg padló"

Az ilyen lefedettség hátrányai kicsiek. Ezek magukban foglalják a gyakori mozgás helyét, a nehéz bútorok károsodását, a színárnyalatok kis választékát. Ráadásul a napfény elhalványul és drága. Leggyakrabban faiskolákban, hálószobákban, nappaliban és irodahelyiségekben használják.

Természetes kő

Ez a padlóburkolási lehetőség a padló díszítésének egyik legrégebbi módja. A leggyakrabban használt márvány, gránit vagy pala. Egyes esetekben a homokkő, a travertin vagy az onyx a padlóra kerül.

A fő előnyök a kopásállóság és következésképpen a hosszú élettartam. Egyáltalán nem reagál a hőmérséklet csökkenésére és a nedvesség hatására. Könnyű gondoskodás az anyagról, amely nemes megjelenést biztosít a szobában.

Egyszerű ellátás és a helyreállítási munkák lehetősége. Külső és belső munkákhoz is használható.

A hátrányok közé tartozik a nagy tömeg, kis ellenállás a savas vegyületek hatásaival szemben. Leggyakrabban szállodákban, úszómedencékben, éttermekben és vidéki házakban használják.

Miután alaposan áttanulmányozta az egyes padlólapok jellemzőit, és megtanulta, hogyan csempéz a padlóra, akkor a legjobb padlóburkolási lehetőség közül választhat. A padlón különböző csempe, megtekinthető kép, lehetővé teszi, hogy egyedi kialakítást hozzon létre a szobában.

Hogyan helyezzük el a csempe a padlón helyesen: gyakorlati műhely

A csempézett kézművesektől távol eső emberek elméjében két ellentétes nézet létezik. Néhányan úgy gondolják, hogy a csempe túl nehéz, mások pedig meg vannak győződve arról, hogy néhány nap múlva meg lehet érteni, hogyan lehet a padlót csempézni. Az arany átlag még senkit sem engedett meg, még ebben az esetben is működik. A kerámia fektetése nem atomfizika, de nem tekinthető játékosnak. Azonban a cikkből levont elméleti alapon, és a gyakorlat segítségével hamarosan saját maga is tökéletesítheti a belső teret.

Gyors cikk navigáció

Alapítvány előkészítése

A padlóburkolatok ragasztásra történő felállítása lehetetlen előkészített alap nélkül. Annak érdekében, hogy a bélés kellemes, nem fájdalmas folyamat, és az anyag megmentése érdekében a felületnek teljesen síknak kell lennie. Ehhez a padló a helyiségben esztrichre önthető, vagy önszintező padozatot készít önszintező keverékekkel.

 • Az esztrich nagyobb minősítést igényel, de olcsóbb és alkalmas a hatalmas különbségek felszínének kiegyenlítésére.
 • Az ömlesztett padló drágább lesz, de nem igényel nagyszerű készségeket. Figyelembe véve, hogy egy szabványos lakásban a horizontális szélsőségek ritkák, ezért ajánlott használni.

Önszintező vegyület

A keverék egy olyan megoldás, amely könnyen terjed a felszínen, horizontot alkotva. Vannak keverékek cement és gipsz alapon. Ez utóbbi csak száraz helyiségekben alkalmazható, legfeljebb egy centiméteres különbséggel, és ez ellentétes a "csempézett" célokkal. Cement készen áll egy meglehetősen egyenetlen talajszintre (legfeljebb 5 cm-re).

A beacon önmetsző csavarjait az alaphoz csavarják be a réteg vastagságának irányításához. Ezeket szintre állítja.

A keveréket egy keverő-keverővel gyúrjuk.

Öntsük az oldatot a vödörből, és terjeszük a spatulával a helyiség fölé.

A megoldást egy tűgörgővel végezzük, ami eltávolítja a légbuborékokat.

Habár 6-12 órával (rétegtől függően) kész alapanyagon lehet járni, három nap alatt kerámia burkolólapok elhelyezése a padlón lehetséges.

A csempe lefektetésének padlója készen áll. Ilyen alapréteg a ragasztó lesz sima, és szinte nem kell használni a szintet, amikor lefektetés.

Elrendezési típusok

A legelterjedtebb lehetőségek a csempe elrendezés a padlón: a varrat a varrat, átlósan és ellensúlyozni.

jelölés

Az elrendezés típusától és a padló megjelölésétől függően. Ha úgy döntenek, hogy az első két módon csempézik, elég lesz számodra kiszámítani a csempék számát, figyelembe véve a varratokat. A padlóburkolat elhelyezése (és a falburkolat helyes elhelyezése) mindig a leglátogatottabb területekkel kezdődik, és a vágás kevésbé releváns helyekre kerül. Következésképpen az egész csempe számításának a legfontosabb "falról" kell kiindulnia.

Miután meghatároztuk a kiindulási pontokat, húzzuk meg a világítótorony vezetékét egy hosszú fal mentén. Győződjön meg róla, hogy a fennmaradó falak mentén nincsenek ékek. A vonal láthatóvá tételéhez húzza azt a szabály szerint.

A hátoldalon megnézzük a csempe irányát a nyíl mentén. Jelölje meg a ceruza irányát a végén, hogy lássa a ragasztó alkalmazása után.

A padló és a falburkolat varratai nem azonosak.
A legjobb videó arról, hogyan kell megfelelően csempézni a padlót:

A "diagonális"

Jelölő tengelyek az átlós csempe burkolásához:
a - átlós jelölések egy téglalap alakú helyiségben, b - ugyanolyan színű lapok elhelyezése a fríz mentén, helyes jelölésekkel, c - a szabálytalan jelölés mentén a frieze mentén többszínű csempék elhelyezése, d - a csempe középen szögben történő elhelyezése, a monokróm sor létrehozása a fríz kerületén.

Az átlós formázás számos módja van. Mindegyiküknek négyszögletes metszet geometriara van szüksége, amely az ilyen elrendezéshez marad. Ha a helyiségben a derékszögek nem állnak fenn, akkor a falak mentén húzódó szélsőséges csempe egyenetlen lesz. Ennek elkerülése érdekében a központi téglalap alakú területet a szokásos módon (vagy frízzel) ellátott lapokkal lehet körülölelni. Ez megkönnyíti a vizuális hibákat. De ez ízlés.

A téglalap visszapattan a zsinegekkel és a mérőszalaggal. Az oldalak és az átlós oldalaknak egyenlőnek kell lenniük. A téglalap külső kontúrja mentén, a "varrás a varratba" csempével haladva elkezdheti a legigényesebb helyekről kerámiát elhelyezni. A belső kontúr váltakozó felekből és teljes lemezekből áll. A szokásos módszerekkel ellentétben a kábeleket két átlós vonal mentén kell húzni, és derékszöget alkotnak.

Csempézés

Mielőtt a csempe burkolatát a padlóra helyezi, az önterülő padlózatat mélyen behatoló alapozóval kezelje.

Ha a padló korábban nem volt vízzárva, a folyadékokkal szemben akadályozó eszközre van szüksége. Mondj többet: a további vízszigetelés nem fáj, ne hagyatkozz az otthoni építőkre. Ha a padlóra néznek a fürdőszobában, vízszigetelésre van szükség. Nem problémás, általában száraz keveréket, vízzel hígítva. Gyúrja az utasítások szerint és kefe-makolovitsy séta a padló felületén, elfog a fal 10-15 cm.

Amikor a vízszigetelés végül megkeményedik, elkezdheti helyezni a cserépet.

A ragasztót a gyártó által megadott arányban vízzel leállítjuk és 3-5 percig keverjük. Szükséges a keverék 10 percig történő befúvásához, és használat előtt újra keverni.

Helyezzen ragasztót egy vastag réteggel ellátott szokásos spatulával.

Távolítsa el a felesleget egy fogazott simítóval, függőlegesen vagy 45 fokos szögben. A szögnek mindig azonosnak kell lennie, ellenkező esetben a ragasztó vastagsága eltér. Ennek eredményeként kialakulnak hornyok, amelyek lehetővé teszik a csempe ragasztását ugyanazon réteggel.

A 8-12 mm fogú spatulák padlólapokhoz alkalmazhatók, attól függően, hogy az alap egyenetlen-e és milyen méretű a cserép.

A csempe burkolása a padlón kezdődik a legjelentősebb hely - a bejáratnál.

A csempe ragasztva van a felülethez: egy vékony rétegnek és ugyanolyan habarcsnak köszönhetően a csempe majdnem egyenletesen fekszik. Mozgassa a cserépet előre-hátra körkörös mozdulatokkal a préselés során.

A szomszédos csempehez viszonyított helyzet rövid pozícióban történő vezérlése.

Ellenőrizze az általános horizontot egy hosszú szabály (1,5 m).

A lemezek közötti azonos varrások létrehozásához használja a csempe keresztmetszeteket. A csempék elégtelen kalibrálása miatt előfordulhat, hogy a műanyag ékek használatát igénybe veszi - segítenek a varratok pontosításában. Alkalmasak továbbá egy kis rés kialakítására a falhoz képest.

A második sor az első sorban van.

A második sor készen áll.

 • Ne nedvesítse az alapot és a cserépet.
 • Ne használjon ragasztót több mint 40 percig.
 • Ha "ragaszt" és az alap és a csempe, a tapadás növekedni fog. Ebben az esetben az egyik elem elegendő ahhoz, hogy a keveréket a "hámozó alatt" alkalmazzák - alkalmazni és azonnal eltávolítani egy spatulával. A maradék legvékonyabb réteg fokozza a fogást.
 • Annak megakadályozása érdekében, hogy a ragasztó a fésülethez ragaszkodjon, tartsa folyamatosan a vízben.

Csempe vágás

A mechanikusan kívül elektromos csemperavágó is van. Sokoldalúbbak és vastagabb kerámiákkal dolgoznak.

Az ábrázolt vágást a daráló segítségével végezzük. Néha segítségre van szükségük fogó.

A csiszolótárcsával ellátott csiszoló segítségével bármilyen vágást végezhet.

A csövek kivágása is csiszol.

Fugázó

A burkolólapokat a saját kezeiken a padlóra fektetve vége, a varratok lezárása továbbra is fennmarad. Ezt speciális fugázó és gumi spatulával végezzük. Ha több színt használnak, akkor ragasztani kell a maszkoló szalagot a tonális határoknál.

A csatlakozás előtt tisztítsa meg a varratokat.

A keveréket a varratokra helyezzük, spatulával, az átlós mozdulatokkal ellátott gittal, és azonnal távolítsuk el a maradványokat. Ahogy a fuga szivacsral megszilárdul, a lemezek közötti helyeket a kívánt állapotig vigye.

Padlólapok

Padlólapok: műszaki specifikációk, felületi kialakítás

A kerámia padlóburkolat praktikus és tartós kikészítő anyag, amelyet széles körű alkalmazási célokra terveztek: a bejárati helyiségekben (előszoba, folyosó) és nappaliban (nappali, hálószoba), kiegészítő (konyha, fürdőszoba), kereskedelmi (iroda, stb Az online bolt A padlólapok értékesítésére szakosodott TESSER széles választékot kínál a vezető gyártók építőkerámiáiból. A katalógusban padlólapok találhatók Spanyolországból, Lengyelországból, Oroszországból, Törökországból, Ukrajnából. A termékek megfelelnek az iparági szabványok követelményeinek.

Alapvető teljesítmény

A padlóburkolat vastagabb a falburkolatnál, ezért nagyfokú szilárdság jellemzi. A bevonat ellenáll a statikus és dinamikus terhelésnek, vízálló, inert a detergens (tisztító) termékekben lévő vegyi anyagok agresszív hatásához. A készítményben nincsenek káros szennyeződések, ami lehetővé teszi a padlólap cseréjét környezetbarát és biztonságos termékként. A csempe - refrakteritás, az alacsony elektromos vezetőképesség, a hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás és a fűtési rendszerek kompatibilitásának előnyei közé tartozik.

Tervezési változatok

A padló kerámia csempe megvásárolható monokróm, díszített modulok vagy fa, kő és textil utánzatú modellek formájában. Ha egy képet alkalmaz, vagy vizuális hasonlóságot kölcsönöz egy vagy egy másik természetes analógnak, a digitális nyomtatási technológiákat alkalmazzák. A dekoratív hatás javításához segít védő mázas réteg. A felület típusától függően a padlólap fényes, polírozott, matt, lappatirovannyra osztható. Annak érdekében, hogy a bélés monolitikusnak tűnjön, és a tiszta csempézett varratok miatt bizonyos minták kijavításnak vethetők alá - a szélek gondos feldolgozása. Miután kiválasztotta a TESSER termékválasztékból származó anyagot, amely megfelel az Ön egyéni preferenciáinak a tervezésben, a minőségben és az árban, azonnal elhelyezhet rendelést és szállítást a weboldalon.

Hívjon minket - létrehozunk
Tervezés az Ön számára AS GIFT!

Hogyan lehet egy csempe a saját kezével?

Leggyakrabban a burkolólapok burkolását megbízható szakemberek bízzák meg, és ezt valamilyen okból elvégzik. Végül is a bevonat tartóssága és szépsége erősen függ a berendezés minőségétől, és a munkafolyamat nagyon bonyolult. Azonban még a kezdő is lapos csempe a saját kezét egy meglehetősen egyenletes alap és a szokásos minta "varrás a varrás". A legfontosabb dolog a megfelelő szerelési megoldások kiválasztása és a technológia követése. Ez segít Önnek lépésről lépésre a fényképekkel és számos hasznos videóval. Ez a burkolólapok elmélete hasznos lesz azok számára, akiknek a csempék munkájának ellenőrzésére és elfogadására van szükségük.

Anyagok, szerszámok és berendezések

Itt találja azokat az anyagokat és eszközöket, amelyekre a padlóburkolatok lefektetése, vágása és fugázása során szüksége lesz.

Eszközök és felszerelések:

 • Rulett, fém vonalzó és sarok;
 • Építési ceruza jelöléshez;
 • Építési szint és szabály;
 • Építőipari keverő vagy fúró keverővel;
 • Csempevágó vagy elektromos csempevágó;
 • Kern vagy üvegvágó (szükséges a kanyargós csempézéshez);
 • Vágógépek a csempe számára (görbületvágáshoz);
 • Fájl (vágott élek csiszolásához);
 • spatula;
 • Vágott simító (6-8 mm);
 • kanál;
 • Gumi spatula a fugázáshoz;
 • Gumi sisak;
 • Egy vödör szivacs és rongy;
 • Kneecaps és hoz. kesztyűt.

A csempe mellett 10% -os margó mellett:


 • Az alapanyaghoz (betonhoz, fahoz, régi cseréphez stb.) Illő csemperagasztó, valamint a csempe sajátosságai;
 • A kívánt méretű keresztek;
 • A kívánt szín betöltése;
 • Primer.

1. lépés: A bázis előállítása

Először előkészíteni kell az alapot úgy, hogy sima, tiszta és száraz legyen. A burkolólapok elhelyezése a betonhabarcson előnyösebb, de kívánság szerint fel lehet tüntetni a régi cserépet, fát, faforgácslapot (vagy más hasonló anyagot). Ne feledje azonban, hogy a régi burkolatok cseréje esetén a végső emelet magassága növekszik.

A csempe beton betonozásához az alábbiakat kell megszüntetni: az esetleges érdességet le kell vetni egy kaparóval, vákuumozza le a padlót, mosson lúgos tisztítószerrel, majd fedje le egy réteg alapozóval (lehetőleg) és várjon 2-4 órát, amíg a padló teljesen száraz. Továbbá, ha a betonpálya egyenetlen (5 mm-nél nagyobb eltérések 2 méteres futásnál), akkor ezt valamilyen szintképző vegyülettel kell leönteni és várni kell a szárításra.

Ha egy csempe egy régi cseréjére lenne szüksége:

 • Annak érdekében, hogy javítsa a régi csempe tapadását ragasztóval, áztassa át csiszolópapírral vagy csiszolókészülékkel;
 • Ezután a bevonatot vákuumban eltávolítjuk, szükség esetén alaposan mossuk (2-4 órán keresztül szárítjuk), és önsavas keverékkel borítjuk.

Figyelem! A burkolólapot a meleg padlók rendszerére fektetve, 1-2 nappal a munka megkezdése előtt kapcsolja ki a fűtést. A fűtést vagy a padlót csak 2-3 nappal a fugázás után kapcsolhatja be. A "meleg padló" kerámia burkolólapok ragasztásához nagy mennyiségű rugalmas polimert kell használni, amely megakadályozza a bázis termikus deformációját.

2. lépés: A jelölés rajzolása

Amint a padló száraz, elindíthatja a jelölést. Sok lehetőség van a jelölésre, de mindegyiknek van egy célja:

 • A padlót úgy kell elhelyezni, hogy először is a díszített csempe ne legyen látható; és másodszor, a lehető legkevésbé kellett vágni. Ideális esetben a burkolólapokat egy harmadik, vagy legfeljebb fele kell vágni.

Például a jelölés úgy alakítható ki, hogy az egész csempe a bejáratnál legyen elhelyezve, az ablaknyílás tengelyei mentén vagy az erkélyajtó küszöbén. A cikkünkben az egyik legkedveltebb módja annak, hogy a burkolólapokat a padlóra rakjuk - az ajtó közepéből két merőleges tengely mentén.

Tehát vonalat húzzon a küszöb közepétől a másik fal középpontjához egy kábellel vagy egy lézeres szinttel. Tovább ezen a vonalon kezdeni feküdt egy sor csempék keresztezések "a száraz". Az utolsó teljes csempe lefektetése után rajzoljon egy vonalat a külső szélénél úgy, hogy két szigorúan merőleges függőleges vonal legyen, mint az alábbi ábrán. Kívánatos egy négyzet segítségével biztosítani, hogy a szög 90 fokos legyen

A merőleges sarkában felragasztjuk az első csempe, és ettől az első sor (a vízszintes vonal mentén) fekszik.

3. lépés: Az első csempe és az első sor elhelyezése

Oldja fel a ragasztót a vödörben a gyártó utasításai szerint, majd egy spatulával a kereszteződés egyik sarkára, és egyidejűleg a jövő első sorának több csempe területén helyezze fel, kissé túlmutatva. Ezután a ragasztót egy fogazott simítóval állítsa le, 60 fokos szögben tartva. Próbálja meg mindig tartani a "fésűt" ugyanolyan szögben, hogy a ragasztó ugyanolyan vastag legyen.

Figyelem! Ha a csempe mérete több mint 30 × 30 cm, vagy 20 × 30 cm, akkor a ragasztót önmagában vékony réteggel kell felhordani (ragasztani a csempere, majd szinte teljesen eltávolítani ugyanazzal a spatulával). Nagyon nagy formátumok esetén a ragasztóréteg rétegvastagsága vastagabbra és vastagabbra leszedhető, ahogy az az alábbi képen látható.

Ezután helyezze a csempe a ragasztóra, ragasszon be a jelölő vonalakat, és finoman érintse meg egy csibékkel, hogy igazítsa.

Ezután ugyanúgy kell ragasztani a második lapkát, és az elsővel egy csipetnyi és egy szabály segítségével szintetizálni. Győződjön meg róla, hogy a csempe laposra van állítva, az épület szintjét közvetlenül a két csempere helyezze, ahogy az az alábbi képen látható.

Ellenőrizze az egyes lapok magasságát az előzőhöz képest. Szükség esetén távolítsa el a felesleget, vagy ellenkezőleg, adjon hozzá ragasztót

Csak akkor, ha mindkét csempe be van igazítva, helyezze be a kereszteket a csempe sarkai mentén és a varratba.

Most folytassa a csempe ragasztását ugyanúgy, amíg az egész első sor készen van. Menj át ismét a szabály szerint, és ellenőrizd a szinttel.

Ezután összegyűjti a felesleges ragasztót a sor szélén, a csempe között, a csempe és a következő sorba.

Néhány szabály és hasznos styling tipp

 • A padló és a burkolat alapja legyen mindig száraz.
 • Próbálja meg ragasztani legfeljebb 1 méteres futófelületet egyszerre.
 • A 30-40 percnél hosszabb ragasztás alkalmatlanná válik a munkavégzésre (kivéve egyes gyártók ragasztása). Próbáld meg enyhén gyúrni a ragasztót.
 • Annak érdekében, hogy a ragasztó ne szárítsa a fésűt, folyamatosan áztassa vízzel.
 • A keresztezéseknek időre van szükségük ahhoz, hogy a ragasztó megszáradjon.
 • Nem javasoljuk, hogy a térdre helyezze a térdét, mert ez megtörheti a lapos felületét.
 • A csempe érdemes különböző dobozokból venni, így egy kis varioton láthatatlan lesz. A munka megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy az összes dobozon feltüntetett hangjelzés megegyezik-e.
 • A cserép hátulján mindig van egy gyártó logója, amellyel meg lehet érteni, hogy hol van a lap teteje és hol van az alja. Néha a burkolólapok különleges jelölési jelzőt tartalmaznak a falazathoz, ami kényelmesen a ceruza lapján is megjelölhető.
 • Kezelje, hogy távolítsa el a felesleges ragasztót, mielőtt megszáradna. A legjobb, ha oldószerrel megnedvesített ruhával távolítja el a csempe felületéről.

Alternatív mód az első sor jelölésére és lefektetésére

Nem akarsz a jelöléssel foglalkozni? Ezután a régi módon jársz el - kezdd el a csempéket a legszembetűnőbb szögből. Ha a csempe a konyhában a padlóra kerül, akkor a fülhallal ellentétes falon elkezdheti a fektetést, majd számos kovácsolt csempe bújik alá.

A videóról saját kezűleg több hasznos információt találhat a padlón lévő jelölésekről és a csempeburkolásról.

4. lépés: A fennmaradó sorok elhelyezése, csempék vágása

Hurrá, az első sor készen van és most, az általa vezetett módon, elhelyezhetjük a vágott csempe második sorait (lásd az alábbi képet), majd a többieket.

 • Figyelem! Az első sor csak egész csempékből áll, később vágott csempe (a diagramban a "vágott" sor a 2. sor).

Hogyan vágjuk le az utolsó emeleti csempe a fal mellett? Az első dolog, amire szükséged van a vágás vonalának meghatározásához: helyezzük a már beillesztett utolsó előtti csempere, tegyünk egy másik csempe rajta, és mozgassuk a falra, de ne érjünk el a falhoz egy csukló távolságától. A csempe külső szélén rajzoljon vonalat a zárt lapra. Ez a sor a vágási vonal.

A csempe kivágása különböző módokon és eszközökön lehetséges. Ideális esetben használjon kézi csempevágót vagy elektromos csemperavágót (lásd a fenti fotót), ha nincs ilyen eszköz, akkor használjon csiszolót. Ha azonban a padlóburkolat kerámia, és nem nagyon vastag (legfeljebb 9 mm), akkor használhatja a régi konstrukciós trükköt, és vágja le egy hagyományos üvegvágóval, ahogy ez a videó látható.

Hogyan vágjuk le a lapokat görbületesen? Illessze be a maszkolószalagot a vágandó lapra, hogy megakadályozza a dekoratív réteg lecsapását. Ezután egy ceruzával jelölje meg a vágás kerekített vonalát, mondja a cső alatt. Ezután fúrjon több furatot a tervezett kerekített vonal mentén egy keményfém fúróval (alkalmas kerámia granit csempe). És végül, a drótvágók, fogók és speciális csempefogók segítségével óvatosan törik le a felesleges részt. A vágási pontot egy fájl segítségével lehúzza.

Ha az egész padlót lefedi, győződjön meg róla, hogy minden kereszteződést eltávolítottak, és a fedelet 24 órán át hagyta száradni.

Hogyan vágja le a padlót az L-alakú darálóval, például a szellőzőcsatorna peremén, ebből a videóból megtanulhatja.

5. lépés: Fugázás

24 óra elteltével megkezdheti a fugázást. Ehhez először könnyű nedvesíteni az ízületeket szórópisztollyal vagy egyszerűen nedves ruhával, hogy javítsa a habarcs tapadását, majd hígítsa a simító keveréket.

Tartsa a gumi spatulát egy szögben, majd keverje össze a kb. mérje le a padlót és terítse el úgy, hogy minden varrás teljesen fel legyen töltve. De légy óvatos, és ne próbálja erősen összetörni a habarcsot a varratok.

15-30 perc elteltével távolítsa el a felesleges habarcsot nedves szivaccsal. Ugyanígy folytassa a padló más részeiön a varratokat, kivéve a falak közötti csatlakozásokat. Egy óra múlva a padló teljes felületének csiszolásához vízzel vagy enyhe mosogatószerrel tisztítható.

Egy hét elteltével a varratok kiegészíthetők tömítőanyaggal.

Figyelem! Az újonnan kialakított csempepadlón az első 2-3 napban nem ajánlott, ideális esetben - 7 nap.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan kell megfelelően törölni a padlót a saját kezével, javasoljuk, hogy nézze meg a következő videólejátszást.