Legfontosabb > Tervezés

A fűtött törülközőtartó magassága

A második alkalommal meghaladjuk a fűtött törölközőt - nem pedig a hostessről. Az első alkalommal, amikor felakasztották őket, de 170 cm-t akart, az építőktől csak 160 cm maradt, ezért további 10 cm-t kell emelni, itt van egy lézervonal - ez a fűtött törülközőtartó teteje.

Még azt sem tudom, hogy kényelmes lenne egy ilyen törölközőt felakasztani, számomra kényelmetlen. Törölközőnk rendszerint 80-100 cm hosszú, és ha a szélén tartjuk, nagyon nehéz lesz kijönni, és felakasztani. A másik dolog az, ha a padlóról 90-100 cm magasságban helyezkedik el - akkor biztonságosan felakaszthatja, nem kell újratölteni valahogy, nincs kellemetlen érzés.

És van egy WC ezen a helyen. Ne vegye meg ezt. Ez ügyfelet vásárolt, nem világos, hogy honnan indul a sugár, és mire kell mosni.

A sajtóban lévő tömlõ mindent megtett, és a víz is leeresztõdött. Képzelje el, hogy a sajtót folyamatosan befolyásolja a víz. Hosszú ideig valószínűleg ez a kis dolog nem fog működni. A WC-tálról is nehéz elérni a törölközőt.

Hasonlóképpen a szovjet szabványoknak megfelelően a kapcsolók 160 cm magasak, bár manapság mindent 80-90 cm-re változtatnak.

Ezenkívül a hideg levegő alul van, így a fűtött törölközőtartó is felmelegíti a helyiséget - az egyik további felhasználás, ezért az alacsonyabb lesz, annál hatékonyabb lesz.

Milyen magasságban kell megfelelően törölni egy törölközőt?

Van-e követelmény a padló feletti fűtött törülközőtartó beépítési magasságára?

Vannak bizonyos SNiP szabványok, amelyek szabályozzák az ilyen típusú berendezések, mint törölközőmelegítők beszerelését.

A fűtött törülközőtartót a padlószinttől 120 cm távolságra kell elhelyezni, és minden közelben lévő tárgyról, mint például fürdőkádról, mosdóról, zuhanyról és egyéb egészségügyi felszerelésről legalább 60 cm-re kell visszavonni.

Ugyanakkor a fűtött törülközőtartó közvetlenül a mosógép felett helyezhető el, így nem zavarja a gép fedelének szabad felnyitását egy elöltöltős mosdóval.

Ha a fűtött törölközőt a létra típusától függően kell elhelyezni, akkor olyan magasságban kell elhelyezni, hogy a felnőttnek szabadon kell hozzáférnie a szárító felső sávjához.

Nincsenek normál dokumentumokban előírt magassági követelmények, ha rossz vagyok, akkor írja le a dokumentum számát és fejezetét, ahol arról tájékoztatják, hogy milyen távolságból szükséges a fűtött törülközőtartó padlóról történő felszerelése.

Csak a szakértők ajánlásai vannak, és többet két jellemzőhöz vezetnek:

 1. Könnyű használat.
 2. Fűtés.

Bár mindenütt világos, hogy a fűtött törölközőtartó nem tartozik a fűtési rendszerekhez, célszerűbb a mikroklímát olyan nedves helyiségben tartani, mint a fürdőszoba.

És mivel ez nem vonatkozik a fűtési rendszerekre, ez azt jelenti, hogy nincs külön törvény a magassága ezen az oldalon.

Mindegyik az ötvenes években írt és az utóbbi években újranyomtatott vízvezeték-használati útmutatókra vonatkozik.

Így ezek a kézikönyvek ajánlják az alját, amelynek legalább 60 cm-nek kell lennie. minél alacsonyabb, annál több helyet melegszik fel.

Most készítsen ilyen törülközőtartókat, amelyek gyakorlatilag a padlón vannak felszerelve.

A fűtött törölközőtartó felszerelésének követelményei közvetlenül a méretétől függenek, mert közvetlen céljától eltérően nem csak a törölközőket rögzítik, néha zokni és csípő, méretük és kialakításuk nagyon eltérő.

Természetesen a fűtött törölközőtartó felszerelésénél figyelembe kell venni a kényelmes használatát, vagyis annak telepítését, hogy például a fürdőszobából vagy a zuhanyzóból egy törülközőhöz könnyen eljusson, vegye figyelembe, hogy a szárítással kapcsolatos dolgokat nem permetezik vízzel csaptel vagy zuhanyzóval, így szabadon keringenek körül levegőt és természetesen úgy, hogy ne zavarják másokkal.

A magasságot a padlóról kell választania, hogy mindenki számára kényelmes legyen, körülbelül 120-130 cm-re van, azon a magasságon kell elhelyeznie a fűtött törülközőtartó közepét, és könnyű elérni a gyerekeket és a felnőtteket is - az egyetlen dolog, amit nem lehet felszerelni, egy fűtött törölközőtartó hogy ne záródjon, és a biztonság helytelen legyen, húzzon egy dugót a hajszárítóból, mozgassa a nedves törülközőt.

Vannak bizonyos követelmények, de őszinte legyek, senki sem törődik velük. Miért? mert a modern törölközőmelegítők nem elég kis termékek, a követelmény a padlóról (horizontjától 120 cm), de hogyan lehet ezt megtenni, ha a törölközőmelegítő egy méter hosszú és a padlóról mennyezetre való magasság a fürdőszobában mindössze 2,20? (vannak ilyenek) a válasz: igen, semmilyen módon (ne rögzítse a mennyezetre). Sok éve dolgozom ezen a téren, és még soha nem hallottam, hogy a lakóépület vagy más szervezet képviselői mérőszalagon haladnak és "keresik" azokat az 1.20-eseket. De ha minden a törvény szerint van vágy, akkor legalább 90 cm-re a padlóról, és ha a fűtött törülközőtartó a fürdőszobában vagy a mosógép fölött van, akkor legalább 60 cm-re van tőlük (nem a padlóról). Még a szovjet törölközőmelegítők is (ha egy hajlított csövet lehet szárítónak neveznünk) különböző magasságokba helyeztek, más szóval normának van szó, de senki sem zavarja.

A fűtött törülközőtartó beépítési magassága

Van-e szabvány a fűtött törülközőtartó beépítési magasságához a padló felett és a csaptelep a fürdő felett?

2Mift2007
Vessen egy pillantást /
Véleményem szerint telepítenie kell a használat módját, nincs lehetőség a "szárító" (tipikus házsorozat) telepítésére.

Meg kellett látnunk a törölközőszárítót, még a mosogató alatt is!

Az új lakásban a hajlított cső a mosdó mögött volt - "Fűtés" -nek nevezték őket - újra kellett őket átalakítani.

Ie Telepítem tetszés szerint.

Általában a padlóról 100-110 cm-re a törölközőszárító alsó részét szoktam hozni, véleményem szerint az optimális magasság, a fürdőkádban lévő csaptelep 10-12 cm-re a fürdő szélétől

Ugyanolyan magasságot hozok, csak arra törekszem, hogy nyugodtan eléred a "létrák" felső kereszttartóját.

A vízvezeték Moszkva és régió

Nemrégiben kérte, hogy vonja vissza a mosógépet, (ritkábban forgatva).

ha a mosógép a fürdőszobában van, akkor a hasznos hely megtakarítása érdekében a hely fölött van.

A vízvezeték Moszkva és régió

Az alátét feletti helymegtakarításhoz mosómedence van telepítve. Most egy ilyen terv -, hogy még sehol se forduljon.

Makarone írta:
A mosógépre mosdót helyeznek.

az ilyen mosogatók soha nem tetszettek, jobb, mint egy mosó nélkül.

A vízvezeték Moszkva és régió

Igen, mint aranyos és mossa, ahol van.
A legtöbb zavaró polc a mosogató felett. A fejemhez ütköztem.

Makarone írta:
Most egy ilyen terv -, hogy még sehol se forduljon.

valami az utóbbi időben egyre több 2,5x2,5. vagy úgy. A legérdekesebb dolog az, hogy az emberek nem értékelik a szabad helyet. ki a szokás elfoglalja az összes űrbútor. majd megbotlik.

A fűtött törölközőtartó szabályozása és magassága az SNiP szerint

A törülközőtartók típusai

A fürdőszobába szerelt berendezést a törülközők szárításához használják, a szükséges hőmérsékletet hozva létre. Megakadályozza a penészképződést, az idegen szagok megjelenését, és fűtött törülközőtartót. Nagyon fontos csomópont, amely a nedves helyiségben normális páratartalmat hoz létre. A standard berendezés 5 négyzetméteres területre lett tervezve. A törölközőmelegítő helyes beszerelése megteremti a szükséges mikroklímát. A berendezés telepítését ebben a cikkben tárgyaljuk. A nagyméretű fürdőszobák különböző típusú fűtőtestet használnak.

A fűtött törülközőtartó szerelési szabályai előírják a vízvezeték szerelési előírásait. A melegvíz-rendszerbe való beillesztésnek van egy rendszere. Egy másik lesz a pántoló, amikor bekapcsolja a fűtési rendszert. Olyan elektromos fűtőberendezéseket használnak, amelyek nem csatlakoznak a vízrendszerekhez és önállóan működnek.

A fűtött törülközőtartók felszerelése az SNiP 2.04.01.85 szerint történik, a vevőkészülék csatlakoztatása a melegvízellátó rendszerrel történik. A felszerelésre vonatkozó utasítások a fűtött törölközőtartó rögzítésére vonatkozó szabályokat és szabályokat tükrözik az SNiP szerint. E törvény végrehajtása a telepítők által kizárja a veszélyes melegvíz-egységben bekövetkező baleseteket.

A fűtött törülközőtartó telepítési eljárása

A fűtött törülközőtartó megfelelő beszerelése csak a telepítés követelményeinek figyelembevételével lehetséges. Minden tűrés és dimenzió figyelembe veszi a valódi vészhelyzetet, és célja a baleset lehetséges okainak megszüntetése.

 1. A faltól a csőszakasz középpontjáig terjedő távolság a mérettől függően 35-55 milliméter.
 2. A varrat nélküli csövek standard átmérője 32 vagy 25 milliméter.
 3. A szerkezet felszereléséhez olyan konzolok vannak, amelyeken a termék fel van szerelve. A főcsőhöz való csatlakozás menetes csatlakozásokkal történik. A belső menet az átmérőtől függően 1 * és ¾ *. A csővezetéken a megfelelő menetemelkedés, csak külső.
 4. A fővezeték átmérője nem lehet nagyobb, mint a fűtött törülközőtartó. Ez a követelmény megakadályozza az ellenállást és a nyomásnövekedést a szűkítés helyén, a fűtött törülközőtartó telepítésének szabályai szerint.

A hűtőfolyadék mozgásának iránya felülről lefelé. A fűtött törülközőtartó kapcsolási rajzairól részletesen meg kell adni a szükséges szabványokat és tűréseket. Meg kell jegyezni, hogy a fűtési rendszerhez való csatlakoztatás esetén a berendezés felszerelése jumperrel történik, amely lehetővé teszi a fűtőberendezés kikapcsolását. Az ilyen kapcsolatot zártnak hívják. Nyitott kapcsolat van a forró vízzel. Ebben az esetben a jumper nincs telepítve.

Az U-típusú törülközőtartók vagy az M-típusú kialakítások összekapcsolási tervei megegyeznek. A telepítési eljárás megegyezik. Telepítés után, a szabályoknak megfelelően, a fűtött törülközőtartók felszerelését a hidraulikai vizsgálatokat 1 MPa nyomáson két percig végzik el. Ezután vízszerelvények vannak felszerelve.

A fűtött törülközőtartó beépítési magassága

A fűtött törölközőtartó beépítési magasságára különleges követelményeket szabnak. Figyelembe veszi a fűtőkészülék optimális hőelvezetését és könnyű használatát. A fűtött törölközőtartó felszerelési magassága az építési normákról és a 120 cm-es szintről a padlószintről. Ezenkívül a mosógép fűtőberendezés alá helyezésére előírt előírások. Ugyanakkor a függőleges terhelésű gép nem érintheti a csövet. Az összecsukható szerelvény legalább 60 cm-re van.

Néha a törülköző beépítési magassága különböző okok miatt nem tartható fenn. Ezért vannak általános javaslatok a berendezések felszerelésére. Lehetővé teszik, hogy a padlószinttől legfeljebb 95 centiméteres és legfeljebb 170 fokos szerkezetet helyezzen el a felső részhez való kényelmes elérés érdekében. A videóban megjelenített berendezés telepítésének módja

Ha a fűtőtestet meleg vízhez vagy fűtési rendszerhez csatlakoztatja, alaposan tanulmányozza a szabályozási dokumentumokat, nézze meg a telepítési videó tanfolyamot, és ismerkedjen meg az ábrák bekötési rajzaival. Különös figyelmet kell fordítani a fűtött törölközőtartó beépítési magasságára az SNiP szerint

Hol és milyen magasságban van helyes a fűtött törölközőt a fürdőszobában felakasztani?

Sok fejlesztő gyakran azzal a kérdéssel szembesül, hogy milyen magasságban kell felakasztani egy fűtött törölközőt a fürdőszobában. Ebből közvetlenül függ a kényelem és a kényelem, amikor a fürdőszobát használja. Törölközőmelegítők szükségesek a törülközők szárításához és a fürdőszoba fűtéséhez. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a nedvesség megnövekedett kondenzációját, a nedvesség illatát, a kórokozók és a penészképződést.

A telepítés fő típusai és részletei

Mielőtt a fürdőszobába törölné a törölközőt, el kell döntenie a tér és a szoba magassága. Ezt az eszközt általában 5-6 m² hasznos alapterületre tervezték. A fűtött törülközőtartó beépítési magasságát az építési normák és a tervezési döntések határozzák meg.

Többféle törölköző melegítő is létezik:

 1. Rozsdamentes acél. Ezt a típust nagy megbízhatóság és tartósság jellemzi.
 2. Krómozott sárgaréz tekercsek. A bevonat tartóssága a termék minőségétől függ.

A radiátorok alakja lehet tekercs, létra vagy más forma. A szakértők javasolják, hogy minimális számú ízületet, varratot és jumpert válasszanak.

A készülék normál működéséhez megfelelően csatlakoztatnia kell a készüléket a rendszerhez. Az eszköz telepítéséhez meg kell felelni a vágásnak.

A radiátor felszereléséhez az alábbi szabályokat kell követni:

 • mielőtt felakasztja a törülközőt a fürdőszobában, döntse el a csővezetékek elrendezését a lakásban vagy magánházban;
 • csak pántos varrat nélküli csöveket (d = 35 mm) használjon, amelyek védelmet nyújtanak a lehetséges szivárgások ellen;
 • a fal síkjának a fürdőszobában a cső középső tengelyétől való távolsága 35-55 mm;
 • az egészségügyi termékek rögzítéséhez kizárólag gyári záróelemeket kell használni, amelyeket fel kell venni a csomagolásba;
 • a törzshez való csatlakozást menetes csatlakozásokkal kell elvégezni;
 • a vonal névleges átmérőjének meg kell egyeznie a műszercsövek névleges átmérőjével (követelménycsúcs);
 • a hűtőfolyadék mozgásának irányát általában felülről lefelé végzik, de vannak kivételek.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a készülék beépítését egy lakóházba kell elvégezni a projektnek megfelelően.

Telepítés után az áramkör hidraulikus vizsgálata, majd a külső szivárgás ellenőrzésével történik.

Optimális magasság a készülék kényelmes használatához

Az alján jól helyezze fel a fűtött törülközőtartót 1,2 m magasságban a padlóról. A szakértők azt is javasolják, hogy a mosógép felett egy radiátorot szereljenek fel. Ez megakadályozza korrózióját magas páratartalmú körülmények között.

A törülközőtartók rögzítésének leggyakoribb magassága 0,95-1,7 m. És ismét felmerül a kérdés, hogy milyen magasságban kell felakasztani a törölközőt. A válasz egyszerű: olyan magasságban, amely biztosítja a termék minden családtagjának kényelmes használatát.

A radiátorról minden egészségügyi berendezésnek legalább 0,6 m távolságban kell lennie. Bizonyos esetekben (többszintes padló, nem szabványos vagy kis fürdőszoba) nem lehet teljesíteni a szabályozási dokumentumok és a szabotázs összes követelményét. Ezután a padló alatti minimális magasság M-alakú termékek esetében 0,9 m, U-alakú termékekhez - 1,1 m.

Most pontosan tudod, hogy milyen magasságban akaszkodni egy törülközőmelegítőt. A szabványos vízvezeték-szerszámokkal felszerelve egyszerűen elvégezheti a fenti eszköz telepítését saját kezűleg. Ha kétségei merülnek fel, akkor kérjen segítséget egy szakembertől.

Milyen magasságban kell a törülközőt felmelegíteni a fürdőszobában

Nem szabad alábecsülni a fűtött törölközőszárny fontosságát a fürdőszobában - nem csak a törülközők és ruhák szárításának legfontosabb feladatát végzi, hanem csökkenti a helyiség nedvességtartalmát is. Ez csökkenti a nedvesség kondenzációját és a penész és a penész kockázatát a falakon, a padlón és a mennyezeten.

A törölközőszárító kiválasztásánál figyelmet kell fordítani a kialakítására és alakjára. De ne felejtsük el, hogy a fűtött törölközőtartó helyét és magasságát a padlóról előre meg kell fontolni.

A vízvezeték szerelése során a fejlesztő által megfelelően megválasztott magasság lehetővé teszi, hogy kényelmesen és kényelmesen élvezhesse a fürdőszobát. A jövőben önmagát is meg tudja határozni, hol helyezze a fűtött törölközőt a fürdőszobába.

A törülközőtartók fő típusai

Különböző típusú tekercsek különböznek az alakjukban és anyagukban, amelyből készültek. A hosszú élettartam bennszülött rozsdamentes acélból készült termékekkel. A felületüket nem fedik le további porlasztással, hanem egyszerűen csiszolták a ragyogást, ami miatt vonzó megjelenés jött létre.

Ami a krómozott sárgaréz termékeket illeti, azok élettartama 5 és 10 év között lehet, majd cserére lesz szükség.

Javasoljuk, hogy olyan fűtött törölközősíneket válasszon, amelyeknek nincsenek burkolata és összekötő varrása.

Fontos a termék vásárlásakor, ha csőátmérője és alakja van. A leggyakoribb:

A formanyomtatványon és a tervezési jellemzők függenek a fűtött törülközőtartó padló magasságától.

A fűtött törölközőtartó szerelési szabályai

A fűtött törülközőtartók felszerelése magában foglalja a beömlő vezetéknek a forró vízellátáshoz vagy fűtési rendszerhez történő csatlakoztatását.

A legracionálisabb módszer a melegvíz behelyezése a rendszerbe, mivel egész évben meleg víz jelen van házainkban és apartmanainkban. A telepítés több kötelező lépésre bontható:

 • a régi tekercs leszerelése;
 • csőhegesztés;
 • két daru felszerelése;
 • jumper telepítés;
 • a gömbcsap rögzítése a bypasson.

Ügyeljen az utolsó pontra: végrehajtása lehetővé teszi a fűtött törülközőtartó munkáját, függetlenül attól, milyen magas a padlóról vagy a mosógép felett.

A telepítés megkezdése előtt egy kérelmet kell benyújtani a Hivatalnak (ZHES) annak érdekében, hogy megegyezzen a vízzárás időpontjában és időpontjában.

A választott telepítési lehetőségtől függően különböző anyagok összekötő csövek használhatók:

 1. A rézcsövek meglehetősen drága és bonyolult opció, amely speciális forrasztáshoz szükséges eszközöket igényel.
 2. Polipropilén csövek - a legkedveltebb és megfizethető lehetőség a költségek miatt. Rendelkezik nagy stabilitással és tartóssággal.
 3. Fém csövek - a költségvetés a telepítéshez. A beszereléshez krimpelési módszert alkalmaznak, így az anyag instabil lehet a fűtési rendszer nyomásesése esetén.

Javasoljuk, hogy megismerkedjen a vizuális videó utasítással:

Telepítés SNiP-vel

Olyan speciális szabványokat fejlesztett ki, amelyek figyelembe veszik az elemek helyes elhelyezkedését a fürdőszobában. A fűtött törülközőtartó magassága az SNiP-ben jól látható: az alsó résztől a padlóig tartó távolság 120 cm.

További telepítési szabályokat is figyelembe kell venni:

 1. Javasoljuk, hogy az elektromos törölközőmelegítőt a mosógép fölé helyezze. Készülj fel, hogy mozgatni vagy mosni kell. De ez lehetővé teszi kényelmes és kényelmes üzemi körülmények elérését.
 2. Ha van egy elölre szerelt mosógép (a ruhát tetejére rakodja), a fedélnek nem szabad a tekercs felett nyitni.
 3. A kimenet vagy a reflektorok szélét nem szabad a dekorációval ellátott panelekre és a szoba díszítőelemeire használni.
 4. A falra szerelt törülközőtartó magasságának és szélességének olyannak kell lennie, hogy a mosdó, a fürdőkád, a zuhanykabin vagy más berendezés legalább 60 cm legyen.

Négy egyszerű szabály biztosítja a berendezések teljes biztonságát és hosszú távú működését.

További telepítési lehetőségek

Még a vágyakkal is, nem mindig lehet figyelembe venni a tervezési projektek építési szabályainak szabványait és követelményeit. Lehet, hogy egy többszintes padló jelen van egy kis fürdőszobában. Javasoljuk, hogy kövesse az egyszerű szabályokat:

 1. A fűtött törölközőtartó kialakítása a fürdőszobában 95 és 170 cm között van, egyszerű szavakkal a padlóról kell választani, hogy a felnőtt kényelmesen használhassa a készüléket.
 2. Egy tekercs-létra telepítésekor egy személynek el kell érnie a felső keresztsínét.
 3. Az M alakú tekercsek a padlóról legalább 90 cm-re vannak felszerelve, U alakúak - legalább 110 cm-rel.

Ezek az egyszerű szabályok segítenek a telepítés elvégzésében.

A csatlakozóaljzat magassága a csatlakozáshoz

A fürdőszobában az aljzatok és más elektromos berendezések telepítését bizonyos követelmények szabályozzák. A legfontosabb dolog ebben az esetben az emberi biztonság, a legkisebb valószínűséget az áramütésnek ki kell zárni.

Egyszerű szabály: minél magasabb a padló aljzata, annál jobb és biztonságosabb.

A fűtött törölközőtartó kimenetének optimális magassága 60 cm, ami elég ahhoz, hogy egyszerűen csatlakoztassa a berendezést, és árvíz esetén rövidzárlat kizárható.

A fűtött törülközőtartó beépítési magassága

Fűtött törülközőtartó beépítése a fürdőszobába

A fűtött törülközőtartó felszerelése, amely az egyik legfontosabb elem, segít megoldani a fürdőszobában meglévő számos problémát.

Sokan úgy vélik, hogy csak ruhák szárítására van szükségük, de képes fenntartani a normál mikroklímát, megelőzni a gomba és a nedvesség megjelenését.

Ezért minden fürdőszobában telepíteni kell ezt az elemet.

Ez a legjobb megoldás a javítás során elvégezni a fürdőszobában, mielőtt a cserépedelembe.

Ez a folyamat nem igényli a szakemberek hívását, mert a telepítés könnyen elvégezhető függetlenül.

A boltokban számos fűtőtest található:

Szerelési szabályok és előírások

A saját kezű fűtött törölközőtartó telepítési terve számos lehetőséget kínál a csőbeillesztéshez:

 • Helyezze be a fűtési rendszert;
 • Helyezze be a forró víz csőjébe.

A második lehetőség a legnépszerűbb, mivel évente nemcsak 6 hónapot, hanem a fűtési szezont is tart, de minden nap az év során.

Érdemes megjegyezni, hogy bármikor csatlakozhat a forró vízrendszerhez, nem szükséges a víz fűtése és leeresztése.

A fűtött törülközőtartó saját kezűkkel történő felszerelése csak akkor lehetséges, ha meghatároztuk, hogy hogyan kíván csatlakozni.

Ha korábban telepített egy fűtött törülközőtartót a fürdőszobában, akkor elegendő olyan hasonló megoldást választani, amely megfelelő átmérővel rendelkezik az alsó csatlakozáshoz.

Ha a cső javításának részeként úgy döntöttek, hogy "megfulladnak" a falba, akkor használhat egy oldalsó kapcsolattal rendelkező modellt.

Ehhez bonyolultabb telepítésre van szükség, de eltérő kialakítású.

A fűtött törülközőtartó beszerelése a fürdőszobában minden meglévő csatlakozás kiváló minőségű szigetelésének kell lennie, mert a falon rejtett csövek szivárgása során a hibaelhárítás időigényes folyamat.

A munka során rendkívül fontos figyelembe venni a törülközőtartó meglévő szerelési szabályait. Ez vonatkozik az egészségügyi elem helyének magasságára is.

Az SNiP szerint a fűtött törülközőtartó beépítési magassága legalább 120 cm legyen a padlószinttől.

A szabályozási dokumentumnak továbbá a következő követelményei vannak:

 • A melegítő helyének a mosógép felett kell lennie. Néha el kell helyezni a mosogatót, hogy megfeleljen ennek a követelménynek;
 • Minden vízcsatlakozót a dekorációs csempe és a szegély alatt vagy felett kell elhelyezni;
 • A fűtőberendezés nem korlátozhatja a mosógép mozgását működés közben. Azonban fenn kell tartani a magasságtól 120 cm-t a padlóról;
 • Fontos feltétel a készülék és a fürdõ, zuhany vagy mosogató közötti távolság, amely legalább 60 cm lehet;
 • A tárolóban lévő fűtőberendezés kiválasztásakor ne tartózkodjon olyan importált modelleken, amely nem csatlakozhat a vízcsőhöz. Ezenkívül a hazai partnerek teljes mértékben meg fogják felelni az SNiP és a GOST meglévő normáinak;
 • Az elektromos törülközőtartó felszerelése nyílt módon, dugóval vagy zárt alkalmazással hajtható végre, amely a falak huzalozását foglalja magában.

Telepítési folyamat

Fűtött törülközőtartó beépítése a fürdőszobába az SNiP követelményei szerint történhet, de néha ez nem lehetséges.

Ilyen esetekben a fűtött törölközőtartó telepítésének általános szabályait kell használni.

A szerelési magasság legfeljebb 95 cm lehet a padlóról. Ez lehetővé teszi, hogy kényelmesen használja a fűtőtestet a felnőttek számára.

A fűtött törölközőtartót nem szabad a fürdőszobában lévő más tárgyak közelében (legalább 60 cm-re) elhelyezni.

Ha egy fűtőtest létra van létesített, akkor fontos, hogy úgy gondoskodjon arról, hogy hozzáférést biztosítson a felső keresztléchez.

A vízmelegített törülközőtartó felszerelése feltételezi, hogy a víz vízszintesen leáll.

Lakóépületben ezt a vízellátásért felelős szervezet képviselőjének kell elvégeznie.

A fűtött törölközőtartó felszerelése a jumperbe történő beépítéssel egy bypass felszerelésével jár, melyet szelepekkel kell felszerelni (2 a fűtőtestek csatlakozásánál kell elhelyezni, az 1-nek meg kell akadályoznia a bypass vízen belüli mozgását).

Ez lehetővé teszi a cserét anélkül, hogy lekapcsolná a felszállót.

Ha a megkerülést korábban telepítették, akkor a fűtőkészülék szétszerelésénél elegendő, hogy a jumpert érintse meg a csapot, hogy a víz keringessen.

Miután a csapokat ki kell kapcsolni, és a folyadék nem lesz képes áramolni a fűtött törülközőtartón.

Ezután el kell kezdeni a záróelemek beszerelését és a fűtőelem rögzítését. A szelepen van a bypasson. A csöveket hüvelyekkel vagy szerelvényekkel lehet összekötni.

A telepítés után váltakozva nyithatja meg a csapokat, hogy az eszköz fokozatosan feltölthető legyen vízzel, ezáltal kiküszöbölheti a vízütők előfordulását.

A fűtött törülközőtartó megfelelő felszerelése segít megakadályozni a vízellátó rendszer lakóépületben való megzavarását.

A kombinált fűtés szerelése lehetővé teszi az egész évben történő használatát, függetlenül a fűtési szezontól vagy a melegvíz-ellátástól.

Ez a készülék létra, különleges elektromos fűtőelem és termosztát kerül beépítésre a bal alsó bélésébe.

Ennek eredményeként, ha a csapokat leválasztják és a készüléket a bal szemceruza révén töltik fel, a fűtött törölközőtartó működtetheti az elektromos hálózatot.

Szolgáltatási árak

A fűtött törölközőtartó szerelési ára a következő mutatókból áll:

 • A fűtés ára;
 • A beszerzési munkák során felhasznált fogyóeszközök költsége;
 • A készülék költségeit a márka határozza meg, amely alatt kioldódott. A belföldi partnerek sokkal olcsóbbak lesznek, mint az importáltak;
 • A fűtött törülközőtartó beszerelésének költsége a fürdőszobában 1300-ról 2500 rubelre változik, ha megteheti magának a folyamatot.

A telepítés könnyű, de el kell döntenie, hogy elvégezheti-e ezt a folyamatot, vagy jobban megbízhatja a munkát szakembereknek.

Előbb vagy utóbb kérdés van a régi berendezések javításáról vagy cseréjéről a fürdőszobában. A fűtött törölközőtartót is meg kell változtatnia, mivel a ruhák szárítására szolgáló apartmanokban elhelyezett öntöttvas csövek nem felelnek meg a modern esztétika és a funkcionalitásnak.

A klíma a fürdőszobában - a törülköző érdemei

Elméletileg fűtött törölközőtartó nélkül is lehetséges, de a vászon gyors száradása mellett egy másik funkció is van: a kényelmes hőmérséklet fenntartása és a helyiség nedvességtartalmának csökkentése miatt ez a készülék elengedhetetlen. A fürdőszobában külön helyiség van, jelentős hőmérsékletváltozással és magas páratartalommal. A meglévő egészségügyi és higiéniai előírások azt javasolják, hogy a fürdőszobai berendezésekbe telepítsék a fűtést és a nedvességet normális értékre állítva.

A fűtött törülközőtartó funkciói:

 • Törölközőket tartsuk szárazon és szárítsuk gyorsan;
 • Kényelmes mikroklíma és állandó hőmérséklet létrehozása;
 • Elkerülhető a penész, baktériumok és gombák, valamint kellemetlen szag a fürdőszobában;
 • Az egészség megőrzése.

Tippek a fűtött törölközőt választani

A víztörlő kiválasztásakor ügyeljen az anyag vastagságára és szilárdságára. Gondosan vizsgálja meg a helyi lekapcsolás minden jellemzőjét és lehetőségét.

Hogyan szereljünk fel egy fűtött törülközőtartót a fürdőszobában

Garantáltan ellenáll a túlterhelésnek a hazai modelleknek. Ezenkívül a vízeszközök kompenzáló hurok funkcióját végzik, stabilizálva a fűtési és vízellátó rendszerek nyomását.

Ha nem helyettesíti a vízellátó rendszert, sokkal praktikusabb az elektromos fűtött törölközőtartó felszerelése. A fűtésszabályozó lehet kézi vagy automatikus, időzítővel vagy termosztáttal a maximális energiamegtakarítás biztosított. Minden modell könnyen telepíthető, sok design megoldással rendelkezik. Nem lesznek feleslegesek egy meglévő vízkezelő eszközzel, különösen a nagy méretű kombinált fürdőszobában.

Ha a fürdőszoba szerény méretű, akkor nézze meg a polcok, horgok és akasztók törülközőtartóit, az eredeti kialakításon túlmenően megtakarítaná a használható helyet. Racionális keskeny függőleges modellek, amelyek minimális térszélességet foglalnak el.

A kombinált törölközőmelegítők forró vízhez vannak csatlakoztatva, ugyanakkor fűtőelemekkel vannak felszerelve. Hozzon létre kényelmes hőmérsékletet a fürdőszobában meleg víz nélkül.

A rozsdamentes acél fűtött törölközőtartók garantáltan tartósak, a tökéletes polírozás pedig szép esztétikus megjelenést kölcsönöz.

Az online áruházban az "álmok" a törülközőtartók új modelljeinek széles választékát kínálja, mérnökeink megtalálják a legjobb megoldást, és ha szükséges, szakembereink minden modellt professzionálisan felszerelnek a fürdőszobába.

Christina Lokhotskaya
A fürdőszobába zuhantál, de úgy találtad, hogy elfelejtettél egy törülközőt venni. Tetteid? Ugyanakkor nem egyedül vagytok otthon, hanem felhívni. Amint a nagymamám azt mondta, a menny királysága, a meztelenség nem ellenség. Nos, az én részemről: képzeld el, hogy a nőgyógyászban vagy. + Egy kis strand nyáron a tenger felé. = a természetesség eredménye Igen, és mindannyian azonosak vagyunk a hátulról (anélkül, hogy szomorú gondolatok lennék, nem szégyellem hívni, nos, nem meztelenül mentem a fürdőbe, nedves ruhát viseltem, majd száraz ruhát viseltem.

Margarita Yermolaeva
Hogyan kezdjük el a fürdőszobában végzett javításokat (+), milyen sorrendben?

Három napig elvégeztem a javításokat a fürdőszobában. Igaz, 2 hétig felkészült, bevásárolt, vásárolt anyagokat, tárgyaltak a kézművesekkel. Mindenesetre maga a csempe is le lett fektetve, mint minden más, a vízvezeték szerelvények csak egy fürdőszoba volt számomra... Jó lenne, ha mindent ki akartam dobni, és mindent újra helyeznék. És ami a legfontosabb - utasítsd a SPECIALISZT!

Valery Khomenko
Hölgyeim, ez egy bensőséges kérdés: a fürdőszobában a törülközőmelegítő Len, mi a te dolgod az esküvőre megy És a tiéd és az övé, és miért kapok sok ruhát, és nem fogom lemosni őket. Tárolni fogom egy zsákba, szorosan becsukom és eltemetem azt, elegendő mennyiségben viselek velem. Nem mossom a kezemet, és nem akasztom fel őket az elemekre. Meglepett lennék az akkupuska. Bella több napig. Mi a mosás és a lógás?

Victoria Vyrupaeva
Egy új fűtött törülközőtartó a fürdőszobában, és meleg a tetején és hideg az alján! mondd meg, mi az oka? Elégtelen hűtőközeg-keringés. Ha lehetséges, akkor a hűtőközeget kb. 15-20 percig öntsük a csatornába, amíg az egész felszívó felmelegszik. Ezután minden rendben működik. Ha lecsapol... A levegő valószínűleg felhalmozódott

Konstantin Donkov
Szükségem van egy szellőzőre a fürdőszobában? Nem az igazság, például soha nem volt ablakom a fürdőszobában, csak nem terveztem, és nincs penész. Csak akkor, ha mosni kell, el kell hagynia a fürdőt egy darabig, hogy levegőztetődjön... Ha a fürdőszobában kapucnival van (szellőzőnyílás), akkor szellőzőnyílásokkal és anélkül is lehet. Nos, általánosságban tanácsok - ha nincs rá szükség, tartsa az ajtót a fürdőszobában kissé nyitva a légáramlásra.

Vjacseszlav Apokin
Két fürdőszobát csempézett. Mi a teendő Hogyan kell kicserélni? Ha nem találja ugyanazt a lapkát, akkor legalább egy hasonló színt és textúrát keres, még akkor is, ha nem azonos méretű. Aztán valahol egy észrevétlen helyen, valahol a mosdó mögött, a mosdó alatt vagy a mosógép mögött, bozót... Ez tényleg probléma. Én is ugyanazok. Kell cserélni 2 csempe. Már felmásztam az összes üzletet, semmi sem illik hozzá. A barátod és a férje tényleg nem érti, hogy egy csempe nem kopoghat ki a falból, és nem a te hibád, hogy kiesett...

Natalia Schurova
Az új épületben. Mondja meg, mi történt először a fürdőszobában? Gipsz a jelzőfényen vagy telepítse a vízvezetéket? Ha nem telepíti a csöveket, először elektromos vezetékek, majd csempe, vakolat nélkül. Először az összes villanyszerelő befejezése (a villanyszerelő álmennyezetének padlója), majd a vízvezetékeket behelyezheti és befagyaszthatja őket gipsz vagy habarccsal, hogy biztonságosan álljanak, majd szereljék fel a csöveket, ha ezek egy része falba burkol, akkor igen és kevesebb. Számolja ki, hogy hol található a vízvezeték helye, jelölje meg és távolítsa el, és...

Irina Mikhina
Az utolsó zokniban mentem a fürdőszobába, és a padló nedves volt. Most a zokni nedves. Mi a teendő Csavarja ki a kicsi farok és a zokni szárazon reggel! Így egyidejűleg lemossák. Reggelig az akkumulátor lemerült. Csavarja fel őket a csövön. Reggelig szárítsa meg. Használja a központi fűtési rendszert - akku vagy fűtött törülközőtartó formájában. Olyan fejmelegítőt használjon, amelyet nyilvánvalóan nem használ. Tartsd az akkumulátort, tél, hála Istennek, fulladjon

Veronica Perfilyeva
Tisztelt építők, bátran vagy, ha hülye választ adtál? Panaszt tegyen, a választás előtti versenyen segítséget nyújt Önnek, nem fontos mindenki nevében, a választások után okalete. Jól csináltam neki! így van! nem leszünk szent tehenek! Matyuknutsya párszor - Anya jobban fogja érezni magát, süket beszélget a süketvel Azt mondja a fűtésről, elmondja neki a falakról...

Zhanna Iglina
Hogyan értékeljük ezt a fürdőszobát Cool gyönyörű Prykolko Nos, valahogy szűk. De összességében nagyon szép. A padló és a falak méltóságtelenek. De milyen típusú drótok ragaszkodnak, lógni nem szeretem a színeket, hullámzik, szeretem a csendesebb díszeket és a meleg színeket. Hol van a csaptelep a mosogatóban? És így a szépség nyugodt ilyen háttér általában Igen, nagyon ügyes és stílusos És hogyan fogni a fogat? Nagyon érdekes. A csík a csempe, mert teszi a fürdőszoba eredeti és az ajtók hűvös. és örökké a víz a padlóra ömlik. Általában szeretek 5 + -ot

Jaroslav Apraksin
A copron zoknit 2,5 órán belül sikerül megszáradni? A hajszárítóval - 10 percen belül száraz lesz) 250-szer annyi idő lesz, hogy nincs mezítláb, menjen a boltba és vásároljon, öltözködjön a bejáratnál. Általában nyár van, zokni nélkül.

Milyen magasságban akasztani a törülközőt?

Nem, nem szárad ki, hogy egy ilyen egyszerű kérdésed lesz zokni nélkül A lábad kiszárad. 5 percen belül szárazra kell tenni.) Tegye fel a lábát azonnal, száraz, 5 perc alatt. Nos, ha a nap, a szél, akkor igen. Ellenkező esetben nem szárad ki.

Alina Turba
Összegyűlt a javítás a WC-ben és a fürdőszobában!

Kérem, mondja meg! Vegye figyelembe, hogy a víz nem fog működni, ha nem forró víz van, villanyrezervátumot kell venni.A burzsoáktól olyan víz van, amelyben elektromos fűtőbetét van behelyezve, amikor nyáron forró víz nincs, kapcsolja ki a törölközőcsapokat és csatlakoztassa az aljzathoz egy beépített termo stat. Nem kell többet fizetnie a vízért, hiszen fizetni fog a forró vízért, így fizetni fog, és az elektromos energia elpazarolódik, és meg kell fizetnie a villamos energiát. Vízet választanék

Daria Vashutkina
Én megyek a javítások a fürdőszobában, mondd meg, milyen sorrendben jobb, és mit javasolna csinálni. Eltávolítja az ajtót, majd csempézze a falakat, hagyja az első sorot, majd a padlót, majd jelentse az első sorot (előzetesen hagyja teljesen hiányosnak - leginkább egy kicsit kevesebb, mint fél csempe), ez a kompenzációra van szükség... Az utóbbi időben a fürdőszobát felújították., a fürdő, a csempe, stb. A mennyezet jobb, mint egy szakasz (van egy ilyen, elhúztuk és örökké elfelejtettük, akril doroguschy fürdővel rendelkezünk, nem javaslom bárkinek, hogy szörnyen szarogjon... Nagyon érzékeny a karcolásért...

Olesya Ozerkova
A szél átvette a zoknit az erkélyről. Ők szárították magukat. Mi a teendő? Nos, a keresési lehetőség eltűnik. majd az utcán viselni fogsz egy kiabálva: "NOSE! - Hamarosan nem kell zokni. A hallgató azonnal látható! Száraz vagyok a fürdőszobában egy fűtött törülközőtartón, ott nincs szél, hagyja, hogy a második kutya futjon, vegye figyelembe a szél irányát! Várjon, amíg a szél visszatér az első vagy a második. Adja a szél a második, de mi van az egyben, hogy)

Vadim Blinov
Lefagyhatok egy ruhásszekrényt a fürdőben lévő fűtött törülközőtartó felett? Azt hiszem lehetséges, a kérdés a hőmérséklet-csökkenésben van, egyszerűen nem kívánatos, nem nagyon közel, nem közel a fűtött törölközőhöz, így az elmúlt 8 évben emelték fel! A szekrény anyagától függ. A forgácslemez megrepedhet, mert a nedvesség + a fűtött törülközőtartály hője. Műanyagból és magasabbból is lehet) Hi! még egy mosógép is felszerelhető

Vitaly Negushin
Miért hideg először hideg víz? pultok, sajnálom. és a törölközőmelegítő hideg - vízzel is fel kell melegíteni, nincs meleg víz. Hagyja, hogy a lakóépület munkatársai a forró vízellátó rendszert keringtetik, ha pénzt fizetnek. A víz felmelegszik a kazánházban, akkor belép a csövekbe, és itt, olyan helyzetben, amikor senki nem használja a vizet, csak a csőben áll, és természetesen hűl, bármi legyen is lehűlve, hogy valaki...

Cserélje ki a kiszivárgott régiet, vegyen fel valami megfelelőt a belső térre, vagy egyszerűen egy új fürdőszobát tervezzen - mindenkinek előbb vagy utóbb fel kell vennie a fűtött törölközőt. Az eljárás valójában egyszerű, de néhány pontot szeretnék tisztázni.

A forró víz rovására dolgozik - a megszokott, minden szokásos.

A fűtött törölközőtartó szabályozása és magassága az SNiP szerint

Vannak elektromosak. Az elektromos sokkal kényelmesebb: szinte bárhol telepíthető, ahol van egy aljzat, a telepítés könnyebb és biztonságosabb. De a kérdés továbbra is a működési költséggel függ össze. A legösszetettebb törülköző 100 wattról óránként. Egy hónapon belül kiderül néhány.

A víz csatlakoztatható a fűtőkörhöz vagy a melegvíz-ellátó vezetékhez. A sokemeletes épületekben, ahol egycsöves fűtési rendszereket főként gyakorolnak, azok egy forró vízellátó toronyhoz kapcsolódnak. Magánházban a fűtési kör is lehetséges, de meg kell vizsgálni, hogy a kazán szivattyúja ezt a vizet el fogja nyomni.

Szigorúan egy fűtött törülközőtartó is fűtőberendezés. Ezért a teljes érintkezési felület fontos a hatékony működés szempontjából. Vagy ebben az esetben az összes cső teljes hossza, amelyen keresztül a hűtőfolyadék áramlik. Ez megmagyarázza az eszköz törölközőmelegítők sokaságát.

Nagyon egyszerűek: P vagy M figuratív (általában ezek eredetileg).

Nehézségek vannak: különböző lehetőségek "létra". Hatékony területük nagyobb, de van egy nagy hátránya: hegesztett ízületek jelenléte. A klasszikus tekercs varrat nélküli csőből készülhet, de a "létra" ízületei áramolhatnak.

Ez valójában a HVS fővonala részét képező összes törülközőt jelenti, nagy nyomás nehezedik a varrásra. Ráadásul a hőhordozó agresszív, ezért kívánatos, hogy ezt azonnal vegye figyelembe, és válassza a króm és rozsdamentes opciókat.

Amint az gyakran előfordul, ha önállóan fűtött törölközőtartót szeretne felszerelni, akkor két lehetőség közül választhat. Vagy mindent már az elme szerint végeztünk, és a csere gyorsan megy át. Vagy büdösnek kell lennie, és ezúttal helyes legyen.

1. szám - bypass. Itt van már. Lehetővé teszi a javítás elvégzését, anélkül, hogy meg kellene blokkolnia a teljes felszedőt.

Elég, ha két gömbcsapot le kell állítani a fűtött törülközőtartóra.

Kiiktatás a fém teljesítményében.

Polipropilén bypass

No. 2 Ball egy amerikai nőt csatlakoztatunk a törülközőtartóhoz - ez egy plug-in kapcsolat, és ha valaha is el kell távolítania, minden könnyű és egyszerű lesz.

A kapcsolat típusa. A "Létrák" tetszés szerint csatlakoztathatók: a csapdák felcserélhetők tetszés szerint.

Mayevszkij-csapatokkal is kiegészülnek. Szükség van a rendszer felgyülemlett levegőjének felszabadítására. A biztonság kedvéért szokásos a csővezetékek csekély dőlésszögű elvégeztetése - úgy, hogy a legmagasabb pont a felszállón található. A hagyományos tekercs oldali csatlakozásnál. Nincs helye Mayevszkij daru felállítására, ezért fontos megjegyezni az elfogultságról.

Fontos pont, amelyet ténylegesen figyelembe kell venni a fűtött törölközőt választó folyamat során: a tengelyek közötti távolságot.

Minél tovább szeretné visszavonulni a felemelőből, annál nagyobbnak kell lennie a középső távolságnak.

A fal távolsága a fűtött törülközőtartó csövének átmérőjétől függ. Legfeljebb 23 mm átmérővel a falról legalább 35 mm-re kell visszavonulni - a meleg levegő normális konvekciójához. Nagy átmérőjű - legalább 50 mm. A készlet tartalmaz olyan kötőelemeket, amelyek teleszkóposan mozgathatók a kívánt távolságig.

Comments

a HyperComments által nyújtott megjegyzések

Még nincs hozzászólás. Te lehetsz az első!

Milyen magasságban akasztani a törülközőt?

Van-e követelmény a padló feletti fűtött törülközőtartó beépítési magasságára?

Vannak bizonyos SNiP szabványok, amelyek szabályozzák az ilyen típusú berendezések, mint törölközőmelegítők beszerelését.

A fűtött törülközőtartót a padlószinttől 120 cm távolságra kell elhelyezni, és minden közelben lévő tárgyról, mint például fürdőkádról, mosdóról, zuhanyról és egyéb egészségügyi felszerelésről legalább 60 cm-re kell visszavonni.

Ugyanakkor a fűtött törülközőtartó közvetlenül a mosógép felett helyezhető el, így nem zavarja a gép fedelének szabad felnyitását egy elöltöltős mosdóval.

Ha a fűtött törölközőt a létra típusától függően kell elhelyezni, akkor olyan magasságban kell elhelyezni, hogy a felnőttnek szabadon kell hozzáférnie a szárító felső sávjához.

Vannak bizonyos követelmények, de őszinte legyek, senki sem törődik velük. Miért? mert a modern törölközőmelegítők nem elég kis termékek, a követelmény a padlóról (horizontjától 120 cm), de hogyan lehet ezt megtenni, ha a törölközőmelegítő egy méter hosszú és a padlóról mennyezetre való magasság a fürdőszobában mindössze 2,20? (vannak ilyenek) a válasz: igen, semmilyen módon (ne rögzítse a mennyezetre).

Milyen magasságban akasztani egy törülközőt

Sok éve dolgozom ezen a téren, és még soha nem hallottam, hogy a lakóépület vagy más szervezet képviselői mérőszalagon haladnak és "keresik" azokat az 1.20-eseket. De ha minden a törvény szerint van vágy, akkor legalább 90 cm-re a padlóról, és ha a fűtött törülközőtartó a fürdőszobában vagy a mosógép fölött van, akkor legalább 60 cm-re van tőlük (nem a padlóról). Még a szovjet törölközőmelegítők is (ha egy hajlított csövet lehet szárítónak neveznünk) különböző magasságokba helyeztek, más szóval normának van szó, de senki sem zavarja.

A más objektumoktól való távolság követelménye - 60 centiméter. A minimális távolság a padlóról - 95 centiméter. Ha alacsony mennyezetünk van, érdemes egy nem túl nagy magasságú fűtött törölközőtartót venni. Felakaszthatja és felnagyíthatja - ahogy tetszik.

A törölközőszárító közelében ne legyen elektromos készülék.

További kérdések a témával kapcsolatban:

Építõ szótár :: javítási kérdések :: számológépek :: speciális berendezések :: egyéb

2006 - 2017 © felhasználói megállapodás :: kapcsolat a site adminisztrációval [email protected]

A fűtött törülközőtartó beépítési magassága

A fűtött törölközőtartó beépítési magassága számos paramétertől függ. Vannak bizonyos szabványok a vízvezeték szereléséhez hazánkban. Minden munkát a GOST vagy a SniP szerint kell elvégezni.

Az SNiP szabványai

A fűtött törülközőtartó fülke magasságában meghatározhatja, hogy a SNiP-ben megnézzük-e.

Az SNiP követelményei szerepelnek a jogalkotási dokumentumokban. Ezeket szigorúan a törölközőszárító szerelése során kell használni. Itt megtalálhatja a szükséges magasságot, amelyre fel kell függesztenie a készüléket. Meg kell egyeznie 1 méter 20 centiméterrel.

A törülközőszárító következő műszaki paraméterei az SNiP egyéb követelményei:

 • A ruhák és törölközők szárítására szolgáló készüléket csak a mosógép felett kell elhelyezni. Ha nem megfelelő helyen áll, akkor át kell költözni. Lehetőség van a mosdó és a mosógép átrendezésére, így csak az SNiP követelményei teljesülnek.
 • A vízkivezetést, valamint a fényvisszaverők határvonalát fel kell szerelni a járda vagy a csempe felett vagy alatt, amely dekoratív funkciót végez.
 • mert a fűtött törölközőt a mosógép fölött kell kialakítani, ezért olyan felszerelést kell választani, amelyet az ajtó nyitása során nem érintette a felszerelt készülékkel.

Hogyan csatlakoztasson egy fűtött törölközőtartót a használati melegvíz készítéséhez és a fűtési körhöz a saját kezével

De nagyon fontos, hogy a kívánt magasság 120 cm legyen.

 • Ha a mosdó, a fürdőszoba, a zuhanyzó és a WC a törölközőszárító mellett van, akkor a távolság és a készülék között legalább 0,6 méter legyen.
 • A törölközőmelegítő rendszerének és méretének megértése

  Hogyan kell egy fürdőszobába törölni egy törölközőt?

  A fűtött törölközőtartó fontos eleme a fürdőszobának, amely nemcsak teljesíti a kívánt célt, hanem csökkenti a páratartalmat, ezáltal jelentősen csökkenti a penész és a penész kockázatát. Az ilyen termék kiválasztása során mindegyik mérete, formatervezése, a törölköző optimális elhelyezése és magassága a padlóról gondoskodik.

  A törülközőtartók típusai

  Különböző típusú törülközőtartók vannak, amelyek különböznek a gyártási formában és anyagában. A legtartósabb a rozsdamentes acélból készült törülköző tekercs. Ez a készülék nem tartalmaz bevonatot, vonzó megjelenés érhető el a felület polírozása miatt. De érdemes figyelni a modellekre, amelyeknek nincsenek öltések és jumperek. A krómozott sárgaréz termékek vonzó megjelenést mutatnak, ám azok lefedettsége nem tartós.

  A fűtött törülközőtartó kiválasztásánál érdemes figyelni a csövek átmérőjére és egy eszközformára. Létrák, tekercsek vagy U alakúak lehetnek. Attól függ, hogy milyen magasságban kell felakasztani a fűtött törülközőt.

  Annak érdekében, hogy az eszköz hosszú ideig működjön, helyesen kell felszerelni.

  A fűtött törülközőtartó szerelési szabályai

  A beszerelés a fűtési vagy melegvízellátó rendszerbe történő megérintéssel történik. Az utóbbi módszer előnyös, mivel egész évben meleg vizet biztosítanak. A telepítés a következő lépéseket tartalmazza:

  • a régi termék lebontása;
  • csőhegesztés;
  • két daru felszerelése a készülékre;
  • a fűtött törülközőtartókra szerelhető fülke;
  • a gömbcsap telepítése a készülék bypassjára.

  Az utolsó elem lezárása lehetővé teszi a fűtött törölközősín működésének önálló beállítását.

  A készülék telepítésének megkezdése előtt nyilatkozatot kell készítenie a Ház Szolgáltató Irodában a víz átfedésére, és meg kell állapodnia a dátumról. Számos telepítési lehetőség létezik, amelyekhez különböző anyagokat használnak:

  • Fémcsövek - költségvetési lehetőség, gyors beszerelés. De az anyag instabil a nyomáseséshez. A telepítés préselési módszerrel történik.
  • Rézcsövek - olyan drága lehetőség, amely megfelelő készségeket és felszereléseket igényel, mivel a beszerelési módot forrasztáskor használják.
  • Polipropilén csövek - a legnépszerűbb opció, amely különbözik a megbízhatóságtól, a tartósságtól és az elfogadható áron. A szerelés hegesztéssel történik.

  Video utasítás - hogyan kell felakasztani egy törülközőt

  Telepítés SNiP-vel

  Vannak hivatalosan megállapított szabályok, amelyek szerint a berendezések felszerelése a fürdőszobában. A törülközőtartó magassága is szabályozott: a padlótól való távolságnak 120 cm-nek kell lennie, emellett a következő követelményeket kell követni:

  • A fűtött törölközőt a mosógép fölé kell szerelni. Ennek megvalósításához érdemes elmozdítani vagy mosogatni. A jövőben ezt a készülék kényelmes működése indokolja.
  • Ha eleget tesz az első követelménynek, akkor érdemes figyelembe venni, hogy a gép fedele (az ágynemű elöltöltésével) felemelése nem korlátozódhat a törülközőre.
  • A reflektorok és aljzatok szélei nem fedhetik át a csempe vagy a határoló elemek elemeit, mert ezek a határvonalak felett vagy alatt helyezkednek el.
  • Fűtött törölközőtartó felszerelésénél gondoskodni kell arról, hogy a távolság a szaniter berendezéstől (fürdőkád, mosdó, zuhany) legalább 60 cm legyen.

  E szabályok betartása mellett biztosíthatja a készülék kényelmes és biztonságos használatát.

  A fűtött törölközőtartó felszerelési lehetőségei

  Néha minden vágytól eltekintve lehetetlen teljesíteni az SNiP összes ajánlását, majd felmerül a kérdés: "Hogyan lehet egy törölközőmelegítőt egy kis fürdőszobában felakasztani, vagy ha a tervezési határozat végrehajtása bizonyos korlátozásokat ír elő?". Ilyen esetekben kövesse az általános ajánlásokat:

  • A törülközőtartó szerelvény átlagos magassága 95-170 cm, vagyis a padlóról való távolságot kell kiszámítani, hogy a felnőtt ne érezze a kényelmetlenséget a készülék használatakor.
  • Fűtött törülközőtartó létra létesítése során figyelembe kell venni a felső keresztléc helyét: a közepes magasságú személynek könnyen elérhetőnek kell lennie.
  • Az M-alakú eszközt legalább 90 cm magasságban kell rögzíteni a padlóról, U alakú - 110 cm.
  • Függetlenül a termék kialakításától és méreteitől, a fűtött törölközőtartó helyének szabályait be kell tartani más vízvezeték elemektől - 60 cm-nél közelebb.

  Miután tanulmányozta az összes szabályt és felkészült a szükséges eszközökkel, fel lehet szerelni egy fűtött törölközőt. Azok, akik nem tudnak magukban készségükben, tanácsos segítséget kérni a szakemberektől.