Legfontosabb > Tervezés

Összehasonlító táblázat a San. -Tech. eszközök - SNiP és európai szabványok

A zuhanykabin kényelmes és viszonylag olcsó módja annak, hogy zuhanyozni a fürdőszobában. Ugyanakkor a racknek teljesen eltérő tulajdonságai lehetnek: trópusi zuhany, kényelmes csaptelep, termosztát és még hidromasszázs állványok.

Mi az a zuhanyrács?

Tömör fürdőszoba - ez egy nagyon gyakori tervezés hiánya az orosz lakásokban. Néha a WC-t nehezen lehet befogadni nemcsak egy teljes fürdő, hanem még egy zuhanytálca is, amely kifejezetten kis terekhez van kialakítva. De el kell helyezni a szobába és a szekrényekhez, polcokhoz és tartókhoz kis tárgyakhoz.

Tusoló állvány - a tökéletes megoldás ilyen esetekben. A falhoz erősített öntöződobozon lévő bár lehetővé teszi, hogy a helyiséget maximálisan szabadítsa fel, és lehetővé tegye a lehető legkisebb helyet a felső zuhanyhoz.

Meg kell jegyezni, hogy a zuhanyrézsákat nem csak szűk fürdőszobákban használják - kényszerített lehetőségként. Tágas szobákban vannak elhelyezve, ahol mindazt, amit a tulajdonos fürdőszobájában szeretnék látni, könnyen elhelyezhető.

Az a tény, hogy a zuhanyállványok kialakítása nagyon kényelmes és ergonómikus - kényelmesen állni a zuhany alatt, nem kell kezet tartania öntöződobozzal, szükség esetén további polcok és tartók is hozzá vannak kötve a bárhoz. Lehetőség van egy olyan technológiai eszközbe építeni, mint a termosztát zuhanyzóban. Ezenkívül nem nehéz a saját kezével zuhanyrudat felállítani, és mindenki megbirkózni vele - vagyis nem kell több pénzt költenie a szakemberek munkájáért.

Mi a zuhanycsomagtartó, milyen előnyei és hátrányai, és hogyan vannak telepítve? Nézzük meg a cikket.

Erősségek és gyengeségek

Először is, a zuhanytálcát nem szabad összekeverni a rendszeres zuhanykészletekkel - ezek teljesen más dolog. Rendszerint egy öntöződobozos, falra szerelhető és néha szappantartalmú rugalmas tömlőt külön kell elhelyezni. Ezek az eszközök csak a tömlő egy bizonyos helyre történő rögzítését teszik lehetővé, így nem kell a kád aljába dobni, vagy a keverőre akasztani. Ezen kívül a legnépszerűbb a mai "trópusi zuhany" opció áll rendelkezésre minden második példányban.

Ami a zuhanyállványt illeti, sokkal kényelmesebb és sokoldalúbb eszköz.

 • Először is, a zuhanyrúd nem kényszeríti az öntöződobozt bizonyos magasságra - legalábbis a legtöbb modell esetében. A zuhanyzó öntözés felfelé és lefelé mozoghat a rúd mentén, és nagyon kényelmes, ha a különböző magasságú emberek használják a zuhanyzót. Ilyen eszközzel senki sem kell hajlítani a vállát mosás közben, vagy fájdalmasan eléri a mennyezetet, hogy eltávolítsa a zuhanyt a tartóról.
 • Másodszor, egy szappantartót, egy mosogatórongy akasztót, egy edényt kefékhez, egy borotvát és egy másik tartozékot is fel lehet szerelni egy zuhanytálcával, egy felső zuhannyal. Minden higiéniai kellékek megfelelőek lesznek - nem kell őket húzni valahova a mosogatóhoz vagy a szekrényekhez, a függönyt tolva és megzavarni a fürdőhelyet.
 • Harmadszor, a zuhanytálca könnyen felszerelhető az utasításoknak megfelelően, még speciális képességek nélkül is. A legfontosabb, hogy kövessük az elemi szabályokat, és akkor gyorsan megbirkózhatunk a telepítéssel a saját kezünkkel, még akkor is, ha ezt soha nem tette meg.

A modern zuhanyozók lehetővé teszik, hogy akár termosztáttal is felszerelhessék - egy olyan készülék, amely mérni és szabályozza a vízhőmérsékletet. A leginkább "fejlett" zuhanyrácsok a trópusi zuhanás, nagyon egészségesek, és még a krómterápia is. Röviden, a funkcionalitás szempontjából a rack nem sokat jelent a zuhanykabinhoz - de ez sokkal kevesebb költséggel jár majd, és elég sok helyet igényel.

A zuhanyrudak hátrányai közül talán meg lehet jegyezni, ha nem egy teljes értékű fürdőszobához illeszkedik, hanem egy nagyon kis zuhanykabinhoz, akkor természetesen el kell felejtenie az örömöt, mint a forró habban.

De még ebben az esetben is a hátrány inkább a ház építészeti elrendezésére vonatkozik - és a zuhanykabin, éppen ellenkezőleg, segít a helyzet kezelésében, miközben a maximális kényelmet fenntartja.

Lásd még: mi a zuhanyzó kádfürdővel? - A többfunkciós fülkék részletes elemzése.

Állványok fajtái

A megjelenésük, kialakításuk, méreteik és kiegészítő funkcióik tekintetében a zuhanyállványok egymástól nagymértékben eltérhetnek. A választás itt gyakorlatilag korlátlan - a gyártók figyelembe veszik az ügyfelek minden lehetséges, sőt kisebb jelentőségű kívánságát, és mindenki megtalálja azt a lehetőséget, amely tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába. Ezért csak a zuhanyállványok alapvető, alapvető típusát tekintjük.

Zuhanyzótartó esővel és keverővel

Ez a zuhanyrács talán az egyik legmegfelelőbb. Könnyebb használni, mint külön zuhanyzóval és csaptelep, és az egész készlet ugyanabban a dizájn stílusban készül. By the way, ez a lehetőség gyakran olcsóbb, mint a verzió nélkül mixer.

Azonban ismételten szükség van arra, hogy ne keverjék össze a zuhanyállványt keverővel és csak egy keverővel, amelyhez egy öntöződobot csatlakoztatnak. Ezek teljesen más dolgok - egy zuhanykabin egy keverővel lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a tömlőtől, ahogyan sokan álmodtak volna, de a készletben lévő rúddal rendelkező keverő nem nyújt ilyen lehetőséget.

A víz ilyen zuhanytálcában közvetlenül a rúdon keresztül juthat az öntöződobozba, vagy rugalmas tömlőn vagy mindkét irányban - ez függ a rack egyedi módosításától. Mindenesetre a nyomás és a vízhőmérséklet beállítása kényelmes magasságban áll az ujjhegyénél - akkor nem kell kinyújtania vagy kanyarodni rajta.

Zuhanytartó keverő nélkül

Ez a zuhanyállvány legegyszerűbb módosítása - a sávot a keverőtől külön-külön telepítik a falra, és egy öntöződobozt egy rugalmas tömlőre kell felakasztani egy speciális rögzítéshez. Sajnos egy ilyen rendszerben a tömlő még mindig gyenge pont, másrészt az öntözőmagasság a mozgatható tartónak köszönhetően beállítható, és további szappanos edények és horgok is felhelyezhetők a rúdra. Trópusi zuhany is jelen lehet.

Tusoló tálca csaptelep

Az ilyen rack fő kényelme az a képesség, hogy a vizet egy különleges kar segítségével ki lehessen kapcsolni. De megváltoztatni a magassága az öntöződoboz, mint általában, az ilyen állványok nem. Ezenkívül bizonyos problémák merülhetnek fel a csatlakoztatáskor - például nehezen lehet az állványt a keverőhöz csatlakoztatni, ahol a zuhanycső csatlakozik alulról.

Zuhanyzó állványzattal

Általában öntöződobozok ilyen állványok két - nagy és kicsi. A nagy, magasságban rögzített, egy trópusi zuhany funkciót lát el, és csaknem egy méter széles, míg a második, egy kicsi egy öntöződoboz egy szokványos flexibilis tömlőn, és alul marad. Könnyen eltávolítható és beállítható. Ez a rendszer nagyon kényelmes - ha akarod, az "öntöző eső" alatt állhat, és ha normál zuhanyt kell használnia, még a fürdő alján is.

Kihúzható állvánnyal

Tervezés szerint a kifolyó "kifolyó", amelyből egyfajta vízesés kerül a fürdőbe. Az ilyen állványokat elsősorban a fürdőkád kényelmes töltésére tervezték, kaszkád zuhanyként is használják. Az ilyen rack rúdja speciális kapcsolóval van ellátva a kifolyó módból a zuhany üzemmódba.

Egy másik modern lehetőség, amely népszerű az úgynevezett rejtett zuhanytartó. A kialakítás kevéssé különbözik más típusoktól - csak a fürdőszobában végzett javítás első szakaszaiban, a rúd "elrejti" a falba, és csak a rögzített öntözés képes és vezérli a karokat.

Milyen kényelmes ez a lehetőség egy felvetõ pont. Természetesen a rejtett zuhanyállvány nagyon elegánsnak tűnik, és vizuálisan sok hely van felszabadítva a fürdőszobában. De ugyanakkor a rejtett rack többé nem adható szappanos edényekhez, csészékhez, akasztókhoz és termosztáthoz. És az öntözés önmagában nem tud felfelé és lefelé mozdulni, és megváltoztatni a hajlásszöget - ami azt jelenti, hogy a funkcionalitás ezen változatának fele elvész. Ezért bölcsesebb a rejtett zuhanyzók telepítése, ahol a megjelenés és az eredetiség fontosabb - azaz eléggé tágas fürdőszobákban.

Mint már említettük, szinte bármilyen típusú zuhanyrudat csatlakoztathatunk termosztáthoz - egy olyan eszköz, amely meghatározza a víz hőmérsékletét és vezérli azt. Ezen túlmenően, ha kívánja, a fürdőszobát többszínű LED világítással is el lehet látni. Ha úgy dönt, hogy trópusi zuhanás mellett áll egy racken, az ilyen lámpák különösen jó megoldást jelentenek. Végtére is, a kromoterápia alkalmazása állítható erőteljes esőernyőkkel kombinálva - trópusi zuhany után egy kemény nap után - úgy érezheti magát, mintha újjászületett volna.

Tusolótartó független beszerelése és csatlakoztatása

Nem nehéz a falra szerelni, és a saját kezével összekötni a zuhanyállványt - ha nem "rejtett" fajtaról beszélünk. A munka szó szerint fél órát vesz igénybe, ha csak meg kell erősíteni a súlyzót, és még egy kis időt, ha a rack egy keverővel van ellátva. De mindenesetre a laikus teljes mértékben képes megbirkózni ezzel a feladattal. A legfontosabb az alapvető szabályok követése.

 • Ha a zuhanytálca egy keverővel van ellátva, először az excentrikákat a vízvezetékhez kell csatlakoztatni, és a keverőt maga is ráhelyezi. Valójában ez történik a keverő bármilyen cseréjével - talán már láttad, hogy ez hogyan történik, vagy akár megváltoztatta a keverőt. Ezután folytathatja a rack telepítését - és ha egy változatot vásárolt keverő nélkül, akkor csak induljon el a második lépéstől.
 • A fürdő falán megjelennek a zuhanyzópult alá szerelhető helyek. És újra, ha egy "független" zuhanyrudat kapsz, amely csak egy rúdból áll, akkor a telepítési helye csak a rugalmas tömlő hosszától függ. Ellenőrizze, hogy eléri-e a keverőt a rúd tengelyétől. Ha a rack egy keverővel van ellátva, akkor egy függőleges vonalat kell a fal mentén eltakarni, ami egybeesik a fúvóka tengelyével - a rack hozzá lesz kapcsolva.
 • Amikor a jelölést alkalmazza, óvatosan fúrjon lyukakat a falba. A zuhanyállványok egyes típusai rögzítéssel vannak felszerelve, amelyek távolsága megváltoztatható - de ez nem mindig így van. Ezért csak abban az esetben győződjön meg róla, hogy a szerelvények igazán illeszkednek a fúrt lyukakhoz.
 • Végül pedig a végső szakasz az előkészített lyukak rögzítése. Ezután a zuhanytálca csak a rögzítőelemekhez rögzíthető, mert ezt a kis csavart használják. Most új zuhany csatlakozhat és ellenőrizhető.

Ezután szappanos edényeket, horgokat és termosztátot csatlakoztathat a zuhanytálcához - de mindez nem igényel részletes utasításokat, és elemi jellegű.

Összefoglalva, bizalommal mondható, hogy a zuhanyzóállvány valódi áldássá válik mind a közeli fürdőszobák, mind a tágas szobák számára. Különböző típusok és funkciók, stílusos és szerény megjelenés és könnyű telepítés - ezek a különböző zuhanyállványok iránti nagy igények. Függetlenül attól, hogy csak alapfunkcióra van szüksége, vagy luxus fényvisszaverő esőzuhannyal kívánja felszerelni a zuhanytámaszt, a zuhanyzókám segíteni fog Önnek abban, hogy teljesítse terveit és pénzt takarítson meg.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

A felső hansghohe zuhany felszerelésének magassága. Mi a teendő a magas mennyezettel?

Az építési kivitelezésben zuhanykabin.

Úgy tervezték, mint egy felső zuhanyt, hogy egy 30 cm-es lapot helyezzenek fel, az oldalsó falra szerelve, 45 cm hosszú konzolral.
„>

A mester azt tanácsolja, hogy ne fektesse a falra, hanem a mennyezetre.
„>

A mennyezetről örömmel tennék, de van egy "kellemetlenség". A zuhanyzók mennyisége magas - még az összes dobogóra és a gipszkartonból készült álmennyezet is kb. 280cm.

Az összes hansgrohe-utasításban a felső zuhanykar szerelési magassága 215 cm. Tekintettel arra, hogy a zárójelek még mindig leengedik a lemezt

10 cm-re, kiderül, hogy a lemeznek 205 cm magasságban kell lennie. Ugyanez történik, ha figyelembe vesszük az ajánlást (adjunk 20 cm-t a legmagasabb családtag magasságához). Kiderül, 180 + 20cm = kb. 2 méter.

A Hansgrohe-nak nincs hosszú mennyezeti tartója. Legfeljebb 10 cm. Még ha a Grohe kollekcióból egy hosszú tartót is elveszek, maximálisan le tudom csökkenteni a lemezt 40 cm-re a mennyezetről. Kiderült, hogy a padlólemeztől kevesebb mint 240 cm-re nem alacsonyabb (ha mennyezetre van szerelve).

Sehol nem találtam információt arról, hogy a lemezt ilyen magasra állítsam. A lemezt a fejből 60 cm-re állítjuk be. És a feleség és a gyerekek nagyobb távolságra lesznek a fejtől a tányérig.

Hansgrohe technikai támogatást hívtam. Azt mondták, hogy a fejétől 20 cm-es magasságba kell helyezni. És ugyanakkor azt mondták, hogy normális is lenne a magasságban, bár a hatás nem lenne teljes. Röviden, még több kérdés maradt, mint a válaszok.

Megpróbáltam otthon nagy magasságból magammal kiönteni a zuhanyt. Nem tetszett. Nagyon "fáj" a víz. De otthon nincs lehetőségem arra, hogy normálisan ellenőrizzem, mert kis kézi öntöződobozból öntöttem ki, ami egyébként fedett volt, és eloszlatta az áramlatokat.

Mi a tanács? A lemeznek a falra való rögzítése az ajánlott magasságon vagy a mennyezetre történő szereléshez, figyelmen kívül hagyva az ajánlásokat? Különösen érdekes azoknak a véleménye, akik ilyen magasságban helyezkedtek el. Az interneten csak egy olyan személy véleményét találtam, aki rendelkezik egy nagy zuhanyzóval. De tényleg semmit sem tisztáz.

Ha a falra van szerelve, a tartószerkezet idővel laza marad? Végtére is, még a zuhany bekapcsolása pillanatában is, a lemezzel ellátott konzol megránthat. A fal tégla. De nincs semmi garancia arra, hogy a vízcsatlakozó és a konzol felszerelése nem esik a tégla közötti varrásba. Ki rendelkezik a hosszú zárójelekkel ellátott oldallemezekkel, mit mondasz?

A keverő szabványos magassága a fürdőszobában

A fürdőszoba javításának folyamata fontos feladat. A megfelelő vízvezeték szereléséhez van egy bizonyos szabvány. Ha figyelembe vesszük az összes árnyalatot, és minden követelmény teljesül, az egészségügyi berendezések üzemeltetése nagyban megkönnyíti és növeli az élettartamot.

A csaptelep beszerelése a fürdőszobában az elfogadott szabványoknak megfelelően történik

Csaptelep a fürdőszobában - melyek a szabványok

A keverék céljától és a modelltől függően a fürdőtől való távolság változhat. Az első kiviteli alaknál körülbelül 20 cm-nek kell lennie, a második esetben a keverőt a fürdő fölé kell emelni. Szabványok szerint a fürdő magassága nem lehet kevesebb, mint kétszázötven milliméter. A padlóról a fürdőszoba fölötti keverő magassága nyolcszáz milliméter. A fürdő feletti csaptelep beépítési magassága az egyik fontos lépés. Mi a keverő használata?

 • a fürdő feltöltése vízzel;
 • víz kerül a fürdõbe és a mosdóba;
 • a higiéniai zuhanás bejelentésének végrehajtása;
 • víz zuhanyzókban.

Ez nem jelenti azt, hogy a szabványnak megfelelően telepítenie kell a keverőt, és sok kényelmetlenséget kell tapasztalnia, mert kényelmetlen lesz használni. Vannak bizonyos szabályok, amelyeket a telepítés során követni kell, és figyelembe kell venni a kényelmes helymeghatározási lehetőséget. A keverő beépítési magasságának kiszámításához mindenki, aki telepíteni kívánja, tudnia kell.

 1. Mielőtt megkezdené a munkát, próbálja ki a keverőt kényelmes magasságon, számítsa ki az összes lehetőséget.
 2. A zuhanycsaptelep magassága százhuszon centiméterrel kezdődik. A tartály aljáról mérve.
 3. A daru távolságának kiszámításakor referenciaként kell a padlót venni. A leggyakoribb telepítési hiba az, amikor referenciaként használják a fürdő alját. Nem szabad elfelejteni, hogy szükség lehet a kapacitás növelésére azáltal, hogy alátámasztás alá helyezi az alátámasztást. Aztán kiderül, hogy a csaptelep közvetlenül a fürdő felett lóg. És nem csak egyáltalán nem esztétikai, akkor is kényelmetlen lesz használni.
 4. Amikor befejeződött a megerősített munka a fürdőszobával, mérje meg a magasságot a tartály széléről. Ha a csapot a fürdőből a mosogatóba kell kapcsolni, akkor vegye figyelembe a magasságát. Ez leggyakrabban 800-850 cm-es tartományban változik - nem kisebb. Mindezen számításokhoz hozzá kell adni a keverő modelljének mérését és a mosogató és a gander közötti távolságot. Jobb, ha az enyhén magasabb, mint az alacsonyabb.
 5. Meg kell jegyezni, hogy a csaptelep vízlágyítókkal lesz felszerelve.
 6. A szakemberek nem javasolják a keverő rögzítését a csempe számára. A daru fényvisszaverőit nem rögzítik nagyon szorosan, mivel a határfelület durva.

A fürdőben lévő víz beállításához ajánlott egy csaptelep felszerelése oldalra

Ha oldalra szerel egy csapot, a fürdőben lévő víz behelyezéséhez nem kell középen helyezni, jobb oldalra mozgatni.

A meleg és a hideg víz eloszlása ​​közötti távolságnak a tengely mentén több mint 150 mm-es távolságnak kell lennie.

Keverő típusok

A csaptelep beépítési magassága a fürdőszobában közvetlenül függ a készülék típusától. Számos eszköz létezik.

 1. Egykaros keverő - egy kar szabályozza a víznyomást és hőmérsékletét. Nincsenek tervezett pecsétek, ami minimalizálja a szivárgás kockázatát.
 2. Keverő két szeleppel - az egyik szelep vezérli a hideg víz áramlását, a másik pedig forró.
 3. Darus daru rendszerrel. A kialakításnál van egy gumitömítés, amely gyorsan törölhető. Ez az egyetlen probléma, amely könnyen megoldható a gumitömítés helyett. Ellenkező esetben egy ilyen rendszer a legalkalmasabb a háztartási csapok és a csapvíz számára. A munkamódszer kerámia lemezen található fülkék kombinációján alapul. Vízszűrőt igényel.
 4. Csaptelep termosztáttal. Általában kétszelepes rendszer. Egy szelep szabályozza a hőmérsékletet és a második vízsugarat. Ennek az az előnye, hogy egyszer beállíthatja a hőmérsékletet, majd csak a víznyomás szabályozására szolgáló szelepet használhatja. Gazdaságos a vízkészletek használatában. Azonban a költségek egy kicsit harapnak. De az eszköz megéri.
 5. Az érintőkamra az elektromos hálózattól vagy az akkumulátoroktól működik, ami miatt nem túl megbízható, és drágább, mint más típusú keverők. Nem rendelkezik szelepekkel, hanem fénycsövével van felszerelve, amely reagál a mozgásra és bekapcsolja a vizet, és szabályozza a nyomást és a hőmérsékletet. Plusz - magas szintű higiénia, így megszűnt a csaptelep megérintése. Leginkább nyilvános helyeken.
 6. Kaszkád keverő - az ilyen csapból származó víz nagy sebességgel szivattyúzódik, és a sugárnyomás sokkal vastagabb, mint egy hagyományos csapból. Főleg vízfürdő gyűjtésére szolgál. Leggyakrabban drága kádakkal és mosdókkal vannak ellátva. Az ilyen típusú keverő öntöttvas fürdővel történő alkalmazása nem ajánlott megjelenése és költsége miatt. A daruk általában sárgarézből vagy krómozott rozsdamentes acélból készülnek. A daru egyes részei gyártásához kerámiákat lehet használni.
 7. Népszerűség a rozsdamentes acél keverőivel nyerhető el. Egy hátrány - túlzott masszív. Kiváló, jól bevált keverők rézből. Nem romlanak, az élet nagyon magas.

Rozsdamentes acél csaptelep nagyon népszerű

Zuhany csaptelep beszerelése

Fontos szerepe van a keverő beépítési magasságának kiszámításában. Ha ez egy zuhanycsaptelep, akkor a magassági szabvány eltér a kád feletti csaptelepnél. A zuhany csaptelep sokoldalú. Több zuhanyzóval ellátott fülkék, így ezek a modellek két vagy több kapcsolóval is rendelkezhetnek. Vízhez juthatnak a csaphoz és az öntöződobozhoz. A kétmódú csapot gyakran használják a fürdőszobákban, ahol van mosogató. A zuhanykeverőnek kissé eltérő eszköze van. Egy kompakt öntöződobozban különbözik. A víz közvetlenül a keverőbe kerül. A kapcsolási módok hiányoznak. A zuhanycsaptelep 90 cm-től 1 m-ig 40 cm-re van állítva. Az öntöző edény átlagos magasságban van, amelyet a szobában élők magasságából számolnak. A standard beépítési magasság függ a zuhany típusától:

 1. Kézi zuhany. Javasoljuk, hogy a védőfelületen fél méterről hetven centiméterre helyezkedjen el a fürdő aljától. Az ilyen zuhany különleges tulajdonsága egy rövid kifolyó.
 2. A tetején rögzített zuhany. Ebben a kiviteli alakban a mosdó fölötti keverő magassága két-két tíz méter. Különleges rúddal van ellátva, amely beállítja a zuhany magasságát.
 3. A zuhany elhelyezése. Ebben a kiviteli alakban minden a fúvókák számától függ. Ha kettő van, akkor 70 cm-re kell állítani őket - egy, 103 cm-re - a második. Ha három, akkor az első 60 cm-es magasságban lesz, a második pedig 100 cm, a harmadik pedig 140 cm.

A leírt magasság nem mindig megfelelő a vízvezeték működtetéséhez. Ezért kissé eltérhet a szabványoktól.

Felszerelés csapok a tálfürdő felett

A csaptelep magassága a fürdőszobában a helyszín helyétől függően számítható ki. A csaptelepek telepítési lehetőségei a fürdőszobában - fontos pont, hogy képesek legyenek valami különlegeset választani magának.

 1. Falra szerelés. A legnépszerűbb és legegyszerűbb telepítési lehetőség. A fő dolog nem szabad tévedni a fúvóka hosszának kiszámításakor, így a víz a fürdőkádba áramlik, és nem az oldalán. Egy ilyen létesítmény a falon lévő, előzetesen beszerelt csövek jelenlétét jelenti. A fürdő kapacitása szorosan illeszkedjen a falhoz, hogy ne legyen köztük rés. Ennek megfelelően a magasság kiszámítása azzal a feltétellel történik, hogy a víz nem esik túl a fürdő oldalán.
 2. Keverő a fürdő oldalára szerelve. Ezt akkor használják, ha a tartályt ilyen kialakításra tervezték, vagyis különleges lyukak vannak felszerelve. Lehetséges egy nagy vágy, és függetlenül csinál őket a fürdő oldalán, de keményen kell dolgoznia és pénzt költenie. A beépített keverőnek számos előnye van. De jelentős hátránya az, hogy a meghibásodás esetén nehéz és költséges részeket vagy pontosan ugyanazt a modellt találni.
 3. Keverő szerelt állványra. Ez a kialakítás egy nagy fürdőszobában van, amelynek kapacitása minden oldalról vagy háromból megkerülhető. Tegyen többet a szoba stílusához. Kicsit drága.
 4. A csőre szerelt eszköz. Ha nincs vágy vagy képesség arra, hogy nagyjavítást végezzen a fürdőszobában, a keverő gyors cseréjét használják. Ennek a telepítésnek a hátránya a vízcsövek típusa, amelyekhez a csaptelep csatlakozik. Az új stílusú fürdőszobákban azonban a csövek érdekes formatervezésként is használhatók.

A habarcskeverő a legkönnyebb telepíteni.

Az öntöző magasságának magassága a zuhany alatt

Minél hosszabb a zuhanyrúd, annál több lehetőség van egy öntöződoboz felszerelésére. A rúdhosszúságok leggyakoribb változatai 0,6 m, 0,65 m, 0,9 és 1 m. A rövid rúd, amelyen a felső zuhany és a keverő van elhelyezve, és minden más eszköz, nem ad helyet a mozgathatóságnak egyáltalán. De 1 m-es súlyzóval, szabadon zuhanyozhat még egy ülő helyzetben is. A zuhanyfej elhelyezkedésének mértéke a személyes igényektől függ. De itt vannak olyan előírások, amelyeket figyelembe kell venni:

 • ha a zuhany egy személy által működtetett, a számítás meglehetősen egyszerű: a lélek feje nem érintheti a fejét, hanem körülbelül húsz centiméterrel nagyobb;
 • ha több felnőtt használja a zuhanyt, az öntöződoboz a legmagasabb helyzetben nem érheti el a legmagasabb személy fejét, és a legalacsonyabbra a karnyújtásnyira van;
 • Ha gyermekek vannak a családban, akkor jobb, ha inkább egy hosszú zuhanycsövet ajánl.

A tömlő, amely összeköti az öntöződobozt a keverővel, fontos jellemző. A legjobb, ha új modellt találsz egy forgócsappal, amely lehetővé teszi, hogy az öntöződobozt a tömlõvel háromszázhatvan fokkal elforgassa, anélkül, hogy károsítaná a szálat. Túl hosszú a tömlő ugyanazt a kényelmetlenséget okozza, mint egy rövid.

Mit kell keresni mikor vásárol egy mixer

A megfelelő modell kiválasztása nem elég egyszerű. Mi a következő:

 • világosnak kell lenned arról, hogy hol és miért kell a keverőt elhelyezni;
 • fordítsanak figyelmet a fürdőkád-kapcsoló mechanizmusra;
 • A legjobb anyag, amelyből a daru elkészült, rézből készült - alacsony költségvetésűek és nem félnek a korróziótól;
 • a fürdőszobában a legalkalmasabb egykaros modellek - kényelmesen használhatók;
 • A szakértők javasolják, hogy fordítsanak figyelmet a termosztátos készülékekre is;
 • ne vásároljon vízvezetékeket a piacon lévő eladók kezéből: rendelkeznie kell egy utasítással, olyan anyagból kell készülnie, amely bizonyos ellenőrzéseket végrehajtott és tanúsítványt kapott;
 • töltse ki a készletet a termék útlevelével - mindent meg kell felelnie a dokumentumban leírtaknak;
 • Ügyelni kell a Kínában gyártott keverőkre: az anyagok, amelyekből készültek, csökkenthetik a víz minőségét.

megállapítások

Fontos megjegyezni, hogy a szabvány egy dolog, a kényelem pedig más.

Minden egyes egészségügyi terméknek rendelkeznie kell a telepítéssel és az üzemeltetéssel kapcsolatos utasításokkal és utasításokkal, amelyeken a termék élettartama függ. A fürdőcsap beépítési magassága fontos folyamat, amelyet figyelembe kell venni. A hidegvíz csövek általában jobbra, forróak balra. A fürdőszobában:

 • a fürdő felett lévő csaptelep önálló, rövid csavarral 0,8 m magasságban van felszerelve, a padlótól mérve;
 • a kád és egy mosdó közös csapja a padlótól 10 méteres magasságban helyezkedjen el.
 • a mosdócsészét a padlózat 0,7 - 0,75 méteres magasságában kell felakasztani;
 • a keverő és a kimenet közötti távolság 15 cm legyen.
 • tegye a zuhany csaptelepet a szabványoknak megfelelően, a magasság legalább 20 méterre legyen a padlótól;
 • A zuhanycsatorna 0,6 m távolságra van a cső tengelyétől.

Miután elolvasta az összes ajánlást, pontosan tudni fogja, hogy mit kell tennie, és nem szabad megengedni a hibákat.

Mi legyen a csaptelep magassága a fürdő felett?

A fürdőszoba javítása és elrendezése magában foglalja a csővezetékek és csapok felszerelését. Fontos, hogy a csaptelep magassága a fürdő felett optimális legyen ahhoz, hogy minden családtag számára vízkezelési eljárást biztosítson, ugyanakkor a kivitelezés esztétikailag kellemes és praktikus. Van-e olyan szabály, hogy milyen magasságban kell felhelyezni a csapot a fürdõ felett, és milyen szabályok vannak az ilyen szerelvények telepítésére vonatkozóan - részletesen olvassa el ezt a részletet ebben a felülvizsgálati anyagban.

A csaptelep elhelyezése a fürdőszobában az SNiP által

Annak ellenére, hogy minden fogyasztó önállóan eldönti, hogy a fürdőkád feletti csaptelep milyen magasságban van felszerelve, a csaptelepek beépítési magasságára vonatkozó sajátos követelmények az építési előírásokban szerepelnek. Az SNiP 3.05.01-85 dokumentumai szerint a következő szabványt kell feltüntetni: a fürdőtől a csaphoz való távolságnak legalább 200 mm-nek kell lennie, és a fürdőszobában levő csaptelep magasságától legalább 800 mm-re.

Ebben az esetben az előírásoknak megfelelően az ajánlott paraméterek változhatnak. Tehát kórházak és egészségügyi intézmények számára a keverő felállításához meg kell mérni a távolságot a padlóról és szereljük fel a szelepet 1100 mm-es magasságban. A zuhany kivitelben a keverő és a tartály alja közötti távolság nem lehet 1200 mm-nél kisebb és legfeljebb 1500 mm-nél.

A modern építők és vízvezetékek, különösen a háztartásokban, nem felelnek meg az SNiP-nek, és a fürdőcsap felszerelési magassága a fogyasztó személyes preferenciáitól függ. Ebben az esetben a szakértők betartják az eszköz használati utasításában megadott telepítési szabályokat.

A beépítési magasság a felhasználás céljától függ.

A legelterjedtebb távolságról szólva 250-300 mm-re van a fürdő oldalától a hideg és forró vízáramok ellátására szolgáló szerelvényektől, amelyeken a csaptelep fel van szerelve. Azonban minden szoba és fogyasztói követelmény egyedülálló a maga módján, ezért a csaptelep beépítési magassága a fürdőszobában változó lesz. A telepítés szintje és módszere számos tényezőtől függ.

Különböző típusú fürdőszobai csapok vannak, és különböző helyeken és különböző magasságokban vannak elhelyezve. A keverési struktúra célzott használata a magasság kiválasztásakor kiemelt fontosságú. Ha a fürdőkádra és a mosdókagylóra külön csaptelepeket terveznek telepíteni, akkor a készüléket kizárólag a tálba való vízbe helyezésére használják, akkor a készüléket 200-250 mm-es távolságra kell felszerelni a kerékpántról.

Ha azonban egy fürdőszobába és egy mosogatóba egy hosszú csővel ellátott csapot használnak, akkor a fürdő feletti beépítési magasság legalább 300 mm legyen, és a mosogató felett legalább 250 mm legyen ahhoz, hogy a fogyasztó kényelmesen kézmosást, mosást és egyéb higiéniai eljárásokat hajtson végre a mosogató felett.

Hogyan lehet kiszámítani a keverő beépítésének magasságát a fürdőszobában?

Amikor a kád fölé helyezi a keverőt, a 200 mm-es távolságot a szabványnak tekintik, azonban a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a beépített csap a fogyasztó számára megfelelő távolságban helyezkedhet el. A telepítés kiszámításakor azonban néhány alapvető szabályt kell követni:

1. A daru beszerelését megelőzően csatlakoztassa a falhoz, próbálja meg a magasságot, és nézze meg, hogy a kifolyó nem zavarja-e a berendezést.

2. Ne felejtse el, hogy ha egy zuhanykamrát egy keverővel akar felszerelni, akkor ebben az esetben a tálca aljától való távolságnak legalább 1200 mm-nek kell lennie.

3. Sokan, amikor a keverő végső magasságát a fürdő felett számolják, komoly hibát követnek el, a referenciaképet megelőzően magának a tálnak a magasságát veszi magával. Ez nem helyes, hiszen a fürdőszoba nagyobb stabilitásának biztosítása érdekében néha be kell vonzódnia ahhoz a tényhez, hogy külön támogatást kell mellékelni. Ennek eredményeként kiderülhet, hogy a korábbi 20 cm-es korrekcióval beállított magasság 10 cm-re "esik", ennek következtében a daru felborul a tálra, ami nem csak a megjelenést károsítja, hanem a használata során is okozhat némi kényelmetlenséget. Ráadásul nem minden szaniter csaptelepet lehet ilyen rövid távolságra felszerelni.

4. Nem feltétlenül szükséges a keverő távolságának mérése és számítása a fürdő szélétől. Ez hasznos azok számára, akik tovább tervezik a csapot a mosdótól a fürdőbe és vissza. Tekintsük a magasság magasságát, a 850 mm-nél kisebb magasságú modellek rendkívül ritkák. Ezekhez a paraméterekhez a keverőmechanizmus és a centiméter méreteit a mosogató és a kifolyó közé kell beilleszteni - itt jobb lenne hibát követelni a pluszban, mint a mínuszban.

5. A telepítés méretét befolyásolják azok a kiegészítők, amelyek gyakran fel vannak szerelve modern csaptelepekkel - például vízlágyítókkal, valamint azokkal a kívánságokkal, akik használni fogják a fürdőt, egyesek inkább a fürdő fölött lévő csapot kissé magasabbak - ez lehetővé teszi a fej leöblítését töltés nélkül fürdõvízzel vagy zuhanyozni.

6. A csaptelep felhelyezésekor a fürdőszoba falának felületén meg kell akadályozni, hogy az építmény a csempehez csatlakozzon, nevezetesen a határain - ebben az esetben az anyagbevonat durva textúrája nem teszi lehetővé a csap reflektorok szoros rögzítését. Emiatt a daru szerelési magassága gyakran társul a gerenda elrendezés magasságával (leggyakrabban 1 m-rel a padlószinttől).

Kövesse ezeket az egyszerű szabályokat, és a keverőeszköz sokáig tart.

Tippek a csaptelep beszereléséhez a fürdőszobában

A mixer telepítése nem okoz sok problémát olyan személy számára, aki többé-kevésbé ismeri az eszköz kialakítását, és tudja, hogyan kezelje az eszközt. Ehhez szükség van egy teljes készletű eszközzel és egy állítható csavarkulccsal. A régi csaptelep szétszerelését óvatosan végezzük, nehogy elrontsuk a fürdőszoba külső burkolatát.

Ha a csapot a tálca oldalára kívánja felszerelni - ne tegye egyértelműen középpontba. A nagyobb kényelem a további használat során javasolt a lábakhoz való mozgatáshoz.
A forró és hideg víz ágai között a tengelyirányú távolságnak legalább 150 mm-nek kell lennie. A szerelvények szerelésének mélységének meghatározásához a legjobb, ha a szerkezet próbatestét készítjük.

Az illesztéssel való munkavégzés során feltétlenül használja az épület szintjét. Ez az eszköz segíti a vízcsatlakozók felszerelését a szükséges tengelyek és párhuzamok között. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a keverő helye nagy szerepet játszik a beépítésben - a csapokat mind a fürdő testén, mind pedig egy különleges dobogón vagy közvetlenül a falon szerelik fel.

A legegyszerűbb dolog az, hogy telepítsen egy fúrókeverőt, a fürdők modern kialakítása biztosítja ezt a különleges technológiai lyukakat. Ha a lyukak egymástól függetlenül készültek, akkor a telepítés nem okoz különösebb problémát - a keverő a vízellátó rendszerhez csatlakoztatható olyan rugalmas csövek segítségével, amelyeken keresztül a víz áramlik. Az alátétek és a tömítőanyagok tömítése után a szelep rögzítő anyával rögzítve van a lyukban. Ugyanaz a módszer rögzített, és a vízellátó cső. Ha egy kicsivel hosszabbak a szükségesnél, vágja le a felesleges mennyiséget, és csiszolja le a szeleteket.

Ha a keverőt dobogóra vagy állványra kell felszerelni a szakértő segítségével, akkor ez egy kicsit nehéz lesz - ez nemcsak a vízvezeték-munka, hanem az építőelemek készségét is megköveteli, mert ennek a kialakításnak a telepítése során a vízvezetékeket a rackhez kell csatlakoztatni.

Most már tudod, hogy a csaptelep magassága a fürdőszobában a lehető legoptimálisabb lesz a te esetedben, de nem szabad gondolkodnod, hogy a megadott távolság szabvány, a fő szerepet az ergonómiával kell játszani. Így egyes fürdők lábakkal lehetnek magasabbak vagy alacsonyabbak, ezért az optimális távolságot meg kell határozni, figyelembe véve ezt a paramétert.

Vízvezeték szerelési magasság: SNiP követelmények

Az egészségügyi kerámia termékek felszerelését az SNiP 2.04.01-85 követelményeinek megfelelően, a berendezések gyártóinak specifikációi és utasításai szerint kell elvégezni. Az egészségügyi felszerelés felszerelésének magasságát a SNiP 3.05.01-85 * szabvány szerint kell elvégezni.

Vízvezeték szerelési szabályok

A belső egészségügyi és technikai rendszerek felszerelését az SNiP 3.05.01-85, СН 478-80, valamint a СНиП 3.01.01-85, a СНИП III-4-80 és a СНИП III-3-81 követelményeinek megfelelően kell elvégezni.

A belső egészségügyi berendezések telepítése előtt a következő munkákat kell elvégezni:

 • csővezetékek és légcsatornák lefektetése
 • beépítés a beépített alkatrészek munkadokumentumának megfelelően az épületszerkezetekben a rögzítő berendezésekhez
 • amely biztosítja az elektromos kéziszerszámok, valamint az elektromos hegesztőgépek 50 méternél rövidebb távolságban történő elhelyezését
 • külső nyílászárók nyílászárásának üvegezése, bejáratok és nyílások szigetelése

Az általános építési, egészségügyi és egyéb speciális munkákat az egészségügyi berendezésekben a következő sorrendben kell elvégezni:

 1. A padló alatti előkészítés.
 2. Gipszkarton falak.
 3. A készülék jelzi a létrák telepítését.
 4. Csővezetékek rögzítése.
 5. Csővezeték telepítése.
 6. A hidrosztatikus és a nyomtáv próbák elvégzése.
 7. Padlóburkolatok vízszigetelése.
 8. A falak alapozása.
 9. Készülék tiszta padló.
 10. Fürdők telepítése.
 11. A konzolok felszerelése a mosogatók alatt.
 12. Az öblítő tartályok alkatrészeinek felszerelése.
 13. A falak és mennyezetek első festménye.
 14. Fali burkolólapok.
 15. Mosdókagylók szerelése.
 16. Telepítse az öblítőtartályokat.
 17. A második szín a falak és a mennyezet.
 18. Vízszerelvények szerelése.

Az egészségügyi rendszerek telepítésekor és a kapcsolódó általános építési munkák elvégzésénél a korábban befejezett munkáknak nem szabad károkozniuk. A csarnokok telepítése után a fajanszkészleteket a helyiség utolsó festése előtt telepítik.

A mosogatók és mosogatók telepítésekor szifon-felülvizsgálatot kell alkalmazni a mosdók és kádak - palack és padlószivattyúk beszerelésekor. A készülékeket vízszintesen vagy vízszintesen helyezik el. A fürdőkád és az acél vízvezetékek teste a villamos potenciál igazításához egy speciális fémvezetővel kell összekötni.


A vízellátó rendszerekben szelepes zárószelepeket kell felszerelni. A szelepeket és a visszacsapó szelepeket úgy kell elhelyezni, hogy víz vagy gőz áramoljon a szelepek (szelepek) alatt.

A melegvízvezetékek (fűtés) szelepének szigorúan vízszintes vagy szigorúan függőleges elhelyezése - a kialakításuktól függően. A vízmérők a tiszta padlószinttől 300-1000 mm magasságig helyezkednek el. A nyomtáv tengelyének vízszintes helyzetben kell lennie.

Vízcsapok és csaptelepek a mosogatók oldalán 250 mm felett, mosogatók és mosdókagylók - 200 mm-rel, az oldalaktól a vízcsapok vagy csapok vízszintes tengelyeiig. A fürdőkádak és a mosogatók számára közös keverőket 1100 mm-es magasságban kell felszerelni, a zuhanyozó tálcák keverőjét 800 mm-re a padlószinttől a keverő vízszintes tengelyéhez.

Az SNiP 3.05.01 p.3.11 és a.3.15. Ajánlásainak megfelelően az 1. számú táblázat szerinti magasságban az egészségügyi-műszaki eszközöket állítsák be.

Az egészségügyi berendezések és készülékek elhelyezésére vonatkozó előírások

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Zuhanyrúd a fürdőszobában

A zuhanyzófejekre szerelt bárok tökéletesen alkalmasak mind a zuhanyzókabinok, mind a fürdők számára bármilyen konfigurációban és méretben. A legegyszerűbb kialakítás ellenére nagyfokú kényelmet és kényelmet biztosítanak a vízkezelés során. Ezeknek a termékeknek a köre nagy, a modellek különböznek a berendezésekben és a funkcionalitásban, különböző anyagokból készültek, ezért nem mindig könnyű választani.

Zuhanyrúd a fürdőszobában

A főbb előnyei a zuhanyrúd

A zuhanyrúd jobb alternatívája a normál zuhanykészletnek, amely magában foglal egy öntöződobozt, rugalmas tömlőt és különálló rögzítőelemeket a falhoz. Ha ilyen készletet használ, tartsa a kézben lévő tömlőt, ami nagymértékben korlátozza a mozgás szabadságát. A rúd jelenléte ellenkezőleg lehetővé teszi az öntöződoboz könnyű rögzítését a kívánt magasságban, és szükség esetén könnyű mozgatni. Ennek eredményeként mindkét keze szabad, semmi sem akadályozza meg a zuhanyzást.

Zuhany tartó

A sáv kialakítása lehetővé teszi, hogy további tartozékokat mellékeljen hozzá higiéniai eljárásokhoz - kefék kefékhez vagy borotvákhoz, szappanos edényekhez, mosogatórongyok. Minden a közelben van, és egyáltalán nem zavarja a fürdőzést, ami különösen fontos a kis helyiségek számára.

Szappanos doboz

A zuhanyrúd felszerelése nem igényel nagy erőfeszítést és különleges képességeket, függetlenül a szerkezet típusától és méretétől. Minden gyártó által mellékelt szerelési útmutatóban, és ha pontosan követi az utasításokat, a telepítéssel kapcsolatos problémák nem merülnek fel.

A zuhanyrúdokat sokféle formában és méretben különböztetik meg - az egyszerű egyenes állványoktól a megnövelt funkcionalitású figurális mintákig. Az ilyen széles választék lehetővé teszi a megfelelő választást bármilyen belső stílushoz.

Antikolt zuhanyrács

A zuhanyrúd típusai

A szabványos modellek függőleges állvány, állítható tartóval az öntöződoboz és egy rugalmas tömlő alatt. A drágább lehetőségek összetett formák, eredeti teljesítmény, mindenféle eszközzel felszerelve. Vannak kombinált rudak, amelyeken egyszerre egy öntöződoboz és egy zuhanyfüggöny is csatlakozik. Minden terméket esztétikai megjelenés, igénytelen gondozás és ergonómia különböztet meg. Tekintsük őket részletesebben.

Tusoló állványok és panelek

Rúdak keverők nélkül

A legegyszerűbb költségvetési lehetőség. Maga a gém, a zuhanycső és az állítható tartók a csomagban vannak. A rúd függőlegesen a falhoz van rögzítve, a tömlőt egy öntöződobozba helyezzük a tartóban levő ábrán, és rögzítjük egy kúpos anyával vagy csavarral. Az öntöződoboz tartójának mozgatásához az anya kissé lazul, a konzol a kívánt magasságba mozdul el, és a rögzítőelemeket újra meg kell húzni. Ez nem a legmegfelelőbb módja, de az ilyen termékek költsége a legdemokratikusabb.

Állvány keverő nélkül

Bizonyos modelleknél az ütközés alatt lévő konzolok mozoghatnak a rúd mentén, és leengedhetik az öntöződobozt, csak le kell húzniuk a tömlőt. Van egy félautomata tartórendszer is, amelyben az öntöződobot egy zsinór segítségével lehet leengedni, és manuálisan kell felemelni. Annak érdekében, hogy a zuhanyfej megfelelően működjön, a tömlõ hossza egyenlő vagy kissé nagyobb legyen a rúd hosszánál. Ha a tömlő rövidebb, mint a rúd, az öntöződoboz nem lehet a felső végén rögzíteni, és nem lesz olyan kényelmes a zuhany használata.

Zuhanyszett zuhanytálcán

Magasságban mozog

Spinning egy körben

A rúdra ráhelyezhető továbbá eltávolítható vagy álló polcok higiéniai kellékekhez, horgokhoz. Az ilyen modellek igényesebbek, mivel kényelmesebbek a használatra. Az ilyen szerkezetek fő problémája az a hely, ahol a tömlő csatlakoztatva van. Természetesen ez elsősorban a gyenge minőségű termékekre vonatkozik, főként Kínában, de ez is jól ismert márkák termékeivel történik.

Zuhanyrúd a falon

Tó a rúdon - egy modern klasszikus

Zuhanyrúd

A rúd javított változata keverő nélkül. Ez a design két öntöződobozzal van felszerelve: a felső egy álló, az alsó egy szabványos eltávolítható öntöződoboz egy rugalmas tömlőn. A felső zuhanyzat normális lehet, függőlegesen, trópusi, a modelltől függően. A rúd alakja leggyakrabban eltér a hagyományos, ovális, szögletes, elliptikus és egyéb, legösszetettebb konfigurációktól.

Zuhanyrúd

Szükség esetén a felső zuhanyzó a vízsugarak irányával és erősségével módosítható. A fúvóka formája és mérete is meglehetősen változatos, így mindenki választhat az ízlésének. Az ilyen modellek költsége magasabb, mint a hagyományos, de alacsonyabb, mint a keverők szerkezete.

Bárok keverőkkel

Tusoló állvány esős zuhanyzóval keverővel

Ez a lehetőség a leginkább praktikusnak tekinthető, mivel lehetővé teszi, hogy teljesen felkészítse a fürdőszobát, és ezzel egy időben megmentsen egy kicsit. Különben a keverő és a sáv drágábbak, ugyanakkor önállóan kell kiválasztani azokat a modelleket, amelyek kombinálva vannak a tervezés során. Kombinált lehetőség megvásárlása, kevesebbet fizet, és a tartozékokat ugyanabban a stílusban kapja meg. A víz a tömlőn vagy a gömbön keresztül történik, a csatlakozási módtól és az építés típusától függően.

Az ilyen modellekben lévő keverők bármilyen szelep, szenzoros, egykaros vagy termosztatikusak lehetnek. A fejlett funkciók biztosítják a felső zuhany jelenlétét, és néhány kivitelben - a kifolyócső. A rendeltetésének megfelelően - a kád és a kaszkád zuhanyozásához használják. A rúdra ez egy speciális kapcsoló, amely megváltoztatja az üzemmódokat.

Fali zuhanyzó keverővel

Gyártási anyag

Zuhanytartó: Anyagok

Hagyományosan a zuhanypálcák előállításához olyan anyagokat használtunk, amelyek ellenállnak a korróziónak - rozsdamentes acél, sárgaréz, polimer vegyületek. A sárgaréz rudakat a legmegbízhatóbbnak tartják: tartósak, tartósak, nem káros anyagokat bocsátanak ki, és a karbantartáshoz is egyszerűek. Mivel a sárgaréznek meglehetősen nagy súlya van, a rúd ragasztásának megfelelőnek kell lennie, különben az egész szerkezet és az öntöződoboz egyszerre leeshet, és károsíthatja a fürdőt.

Zuhanyzó rendszer esőzuhany "esernyő" a zuhany

A rozsdamentes acél a sárgaréz műszaki jellemzői tekintetében valamivel gyengébb, jóllehet meglehetősen nagy szilárdságú, és nem érzékeny a korrózióra. Az acéltermékeknek kevesebb súlyuk van, így bármilyen alapra, beleértve a könnyű válaszfalakat is csatlakoztathatják.

Rozsdamentes acél rúd

Az ABS műanyagból készült sávok a leginkább költségvetési lehetőségek közé tartoznak. Jól tolerálható hőmérsékleti cseppek, nem rozsdásodnak, nem káros anyagokat bocsátanak ki, és nagyon vonzónak tűnnek. Nagyobb esztétika esetén a műanyag felületet vékony króm vagy nikkel réteggel borítják. A műanyag rudak nagyon könnyűek, ezért nemcsak a tüskékre, hanem a szopókra is felszerelhetők.

Rúd fém-műanyag forgatáshoz szappantartóval

Esztétikus zuhanyszervező

Felszerelési módszerek

A zuhanyrúd felszerelésének módja szerint falra szerelhető, álló és kombinált. Az első típus függőlegesen van a falon vagy a sarokban, a módosítástól függően. A második típus csavarokkal vagy szerelőlapokkal rögzítve van a padlóra. Az ilyen modelleket rendszerint olyan tágas zuhanytálcákba szerelik, amelyek nincs felszerelve állvánnyal, vagy a fürdőszoba és a fal között, ha az oldalak nem illeszkednek a falakhoz. Kombinált veretek egyidejűleg vannak a padlóhoz és a falakhoz rögzítve, ami biztosítja a legmagasabb üzembiztonságot.

Padlózuhany

A falcsíkok nyílt és rejtett módon vannak felszerelve. A kültéri eszköz azt jelenti, hogy a racket a modelltől függően tüskével vagy tapadókorongokkal rögzítik a falra. Ebben az esetben nem maga a rúd csavarozható, hanem a kivehető tartók a végén. A tapadókorong opció a legegyszerűbb és leggyorsabb, mivel nem szükséges a felület fúrásához. Ugyanakkor nem elég megbízható, és ha a terhelés meghaladja a 20 kg-ot, akkor a design csökkenhet.

Nyitott szerelési módszer

A tüskékre való telepítés is nagyon egyszerű, de eszközöket és készségeket igényel a velük való együttműködéshez. A dűbelek segítségével a rúd tetszőleges felületi csempe, beton, műanyag panelek, gipszkarton és más alaptípusok számára rögzíthető, és a rögzítési megbízhatóság nagyon magas lesz.

A rejtett módszer magában foglalja a rúd behelyezését a falba, így csak a szabályozóeszközök és a felső zuhany nem marad. A víz a beépített keverőből a sávon keresztül jut el az öntöződobozba. Ez a telepítési lehetőség nem a legnépszerűbb, mert bizonyos hátrányokkal rendelkezik. Először is, a telepítés meglehetősen fáradságos, és több időt vesz igénybe, ezen kívül építési készségekre van szükség. Másodszor, nincs lehetőség az öntöződoboz magasságának beállítására, ami nagyon fontos, ha több ember különböző magasságban használja a zuhanyzót. Harmadszor, a higiéniai készletek befogadásához külön kell elhelyezni a polcot. Általában rejtett telepítést használnak a tágas fürdőszobákban, ahol a legfontosabb az eredeti formatervezés.

Példa a zuhanyzórúd felszerelésére

Alkatrészek és méretek

Egy egyszerű zuhanyrúd alapfelszereltsége:

 • bár;
 • rugalmas tömlő;
 • öntöződoboz;
 • szappan doboz;
 • két konzol dugóval;
 • rögzítő csavarok és dugók;
 • szerelési utasításokat a termékhez.

A változtatástól függően a készlet tartalmazhat polcot, fejzuhanyokat, keverőt. A szabványos sáv kör alakú, átmérője 22-28 mm, magassága 60-175 cm. Minden paramétert a szabványok írják elő (GOST 25809-96), és a vezető gyártók termékei teljes mértékben megfelelnek a megállapított szabványoknak. Az egyes márkák megjelenése bizonyos eltéréseket mutat a formatervezés és a lefedettség típusában.

GOST 25809-96. Fájl letöltése

Népszerű gyártók

A zuhanytálcák a legkeresettebb tartozékok listájába tartoznak, így minden gyártó rendelkezik az ilyen termékek teljes vonalvezetőivel és gyűjteményével. A legnagyobb igény a német, francia és cseh márkák termékei, valamint a Bulgáriában gyártott termékeké.