Legfontosabb > Bútor

A zuhanycsaptelep beépítési magassága a fürdőszobában

A szokásos fürdőköntös vagy akril fürdőkádon kívül gyakran installálnak egy zuhanyt, amely a serpenyő és a csaptelep építése, vagy egy speciális kabingyár. Népszerűsége a személyes preferenciáknak, a vízfogyasztás csökkentésének és a kisebb méretnek köszönhető. A padló alatti zuhanyzóban lévő keverő helye és magassága függ a berendezés tervezési jellemzőitől. Az úszás kényelmének biztosítása érdekében figyelembe kell venni a felhasználók egyedi jellemzőit is.

Szabványok és ajánlások

Az egészségügyi berendezések telepítésének jellemzőit az SNiP 3.05-85 szabályozza. Rendelkezései szerint a különálló kabinban a zuhanycsap felszerelési magassága 1,2 m távolságra van a raklaptól. A külföldi szabványok meghatározzák a berendezés elhelyezésének elveit a tervezési jellemzőktől függően. A léleknek a következő lehetőségei vannak:

 • Utasítás. Az ilyen zuhanyt egy rövid kifolyó jellemzi, és általában a fürdő fölött helyezkedik el, 0,5-0,7 m távolságra a felső élétől.
 • Felső. Ebben az esetben az öntöződoboz és a raklap között 2-2,1 m. A merev rögzített rögzítés helyett egy speciális rúd lehetővé teszi a zuhany magasságának beállítását.
 • Side. A fúvókák elhelyezését számuk határozza meg. Két egymástól 0,7 m és 1,3 m távolságban van a zuhanytálcából. Ha három fúvóka van, akkor azok 0,6 m, 1 m és 1,4 m szinteken találhatók.

Azonban az egészségügyi berendezések elhelyezésének ajánlott magassága nem mindig megfelelő a felhasználók számára. Ha a standard gyárilag készített zuhanykabinokra ezt a paramétert a gyártó és a műszaki jellemzők korlátozzák, akkor a tálcából és a keverőből készült zuhany összeépítésével megváltoztatható.

Egyéni paraméterek

Annak eldöntéséhez, hogy milyen magasságban lehet a zuhanyzóban a keverőt a lehető legkényelmesebbé tenni, figyelembe kell vennie:

 • antropometriai felhasználói adatok;
 • egyéni preferenciák.

Ráadásul a raklap elhelyezése és a fürdőszoba építészeti jellemzői is fontosak. Ha a faldíszítés megmarad, akkor a vízvezeték szerelésekor gondosan el kell végezni a szerelést, és ne okozzon jelentős károkat. A keverőtől a raklaphoz való optimális távolságot úgy választják ki, hogy a használat a legtöbb családtag számára megfelelő legyen.

Standard fürdőszoba csaptelep magassága

A fürdő felett a keverő magassága függ a padlótól, a kialakításától, a fürdőlípustól és az ügyfél igényeitől függően.

Szükséges, hogy a kiválasztott magasságban kényelmesen használják ezt a szaniter szerelvényt minden lakónak a lakásban.

Ezenkívül a keverő alakját és magasságát úgy kell megválasztani, hogy használatakor nincs fröccsenés.

Szabályozási követelmények a keverő felszereléséhez

Az SNiP szerint a csapot legalább 200 mm-re a fürdő felett kell elhelyezni, a fürdőben lévő csaptelep magasságát a padlóról - legalább 800 mm-re.

Ezenkívül az orvosi intézmények számára a keverőt 1200 mm magasságban szerelik fel a padlóról.

A zuhanykabinban a keverőtől a fenékig tartó távolság legalább 1200 mm és legfeljebb 1500 mm lehet.

A csaptelepek telepítésekor a lakások és házak tulajdonosai saját belátása szerint választják a beépítési magasságot, figyelembe véve a berendezéshez mellékelt használati utasításban leírt szerelési technikát.

A beépítési magasság függ a berendezés típusától és céljától.

A daru leggyakoribb beépítési magassága a fürdő szélétől 250-300 mm, de változhat a berendezés kialakításától, a helyiség jellemzőitől és a tulajdonosok igényeitől függően.

Különböző típusú csapok vannak felszerelve különböző magasságokban és különböző helyeken a fürdőszobához vagy mosogatóhoz képest.

A tartályok feltöltésére szánt, külön hideg és hideg vízzel ellátott csaphoz történő beszerelésekor az egészségügyi berendezések tetejétől 200-250 mm távolságra kell elhelyezkedniük.

A keverőnek kényelmesnek kell lennie a kézmosáshoz.

Ha egy csaptelepet hosszú csaptelep segítségével szerelnek fel, legalább 300 mm magasságban kell elhelyezni a fürdő felett és legalább 250 mm-rel a mosdókagyló fölött úgy, hogy kényelmesen mossa le, mossa meg a kezét, és más eljárásokat hajtson végre a kádban vagy a mosogatóban.

A keverő beépítési magasságának kiválasztásához a fő célja elsőbbségi érték.

A keverő beépítési magasságának kiszámítása

Annak ellenére, hogy a keverő és a fürdőszoba közötti stabil távolság 200 mm-t tesz ki, a csaptelep olyan távolságra van telepítve, amely kényelmes a felhasználók számára.

A berendezés magasságának kiszámításakor a következő követelményeket kell figyelembe venni:

 1. A telepítés előtt meg kell próbálnia a keverőt a tervezett telepítési helyszínre, hogy meghatározza azt a pozíciót, amellyel kényelmesen használhatja ezt a vízvezetékberendezést.
 2. Ügyeljen arra, hogy vegye figyelembe a tartály szélétől a csapig terjedő távolságot, amikor szükség van a csapnak a fürdőről a mosogatóra való átkapcsolására. A paraméter kiszámításakor figyelembe kell venni, hogy a héj mérete általában 850 mm. Ezenkívül, ebben az esetben a számításnál figyelembe kell venni a csaptelep hossza és a mosogató közötti távolságot. A csap felfordításakor a mosogató közepén kell lennie.
 3. A keverő beépítési helyének megfelelő helyen kell lennie a rögzítéshez, a meglévő szerkezetek és a befejező elemek megsemmisítése nélkül. Például nem lehet a kötőelemeket a csempe szélein elhelyezni, mert ezekben a helyeken megrepedhet.

A keverő helyét befolyásolhatják a rendszerben lévő vagy a tulajdonosok kérésére telepített további elemek.

Például, ha van vízlágyító, vagy a lakástulajdonos vágya arra, hogy a csapot magasabbra állítsa, hogy megmossa a haját.

A keverőberendezés felszerelésének hozzávetőleges paraméterei a táblázatban feltüntetett értékekből származhatnak:

A keverőberendezés minden változatánál a felszerelést nem csak a szabályozási követelmények és a működési szabályok figyelembe vételével kell elvégezni, hanem figyelembe kell venni azoknak a kívánságait is, akik ezt a berendezést a mindennapi életük során használni fogják.

Mixer telepítési ajánlások

A fürdőszobában, a mosogatóban, a mosogatóban vagy a mosogató felett a csaptelep kényelmes és kiváló minőségű használatához figyelembe kell vennie a szakértők tapasztalatait, gyakorlati fejleményeit és a fogyasztók igényeit, kívánságait és megjegyzéseit. Ezek rövid leírása a következő pontokból áll:

 1. Ha azt tervezi, hogy a keverőt a tartály oldalsó felületére telepíti, akkor nem kell szigorúan középen csinálni. Ebben az esetben jobb, ha a lábakhoz közelebb telepítjük - kényelmesebb lesz fürdés közben használni.
 2. A meleg és hideg vízellátási pontokat legalább 150 mm távolságra kell elhelyezni egymástól, és az összes felszerelés végleges üzembe helyezését a rendszer tesztelése és az optimális szerelési lehetőség megtalálásával kell végrehajtani.
 3. A keverőberendezés helyes beszerelését a keverő kialakítása befolyásolja, amely a fürdőre, a falra vagy egy speciálisan kialakított dombra telepíthető.
 4. Számos fürdőkád kialakításakor már telepítettek telepítőhelyeket a keverők számára, amelyek felszerelését meglehetősen egyszerűen végezzük, miközben figyelembe vesszük a berendezés utasításaihoz kapcsolódó követelményeket.
 5. Amikor a keverőberendezést egy falra, vagy egy speciális dobogóra és vízkapcsolatra helyezi, valószínűleg szakképzett szakemberek segítségére lesz szüksége.

Mixer telepítési utasítások

Függetlenül attól, hogy a keverő típusa és a beszerelés elfogadott módja, meg kell-e felelni a telepítési utasítás követelményeinek, a meghatározott technológiai munkaszakaszok szerint. A mixer mindenféle árnyalatát a fürdőszobában, lásd ezt a videót:

A padlóról a fürdőszobában levő keverő magasságát, melynek szabványa meg van adva, az előírt, figyelembe véve a kényelmes használatot biztosító körülményeket.

A daru felszerelésének magassága függ a berendezés formájától és méretétől, a fürdőszobától, a mosdótól, a mosdótól, valamint a helyiségek paramétereitől, ahol ezeket az egészségügyi berendezéseket és szerelvényeket beépítik.

A magasság a csaptelep a fürdőszobában a padlóról - a szabványos felszerelés a berendezés a fürdőszobában

A fürdőszoba mindenekelőtt olyan hely, ahol higiéniai és higiéniai tevékenységeket végeznek, ezért lehetetlen hideg és meleg víz nélkül ebben a teremben. A fürdőszobában a szükséges mennyiségű vízzel a csaptelep és a zuhanycsap telepítése történik.

A rendszer azonban stabilan működik csak akkor, ha követi a helyes csatlakozási technológiát. A berendezés felszerelési szabványainak megsértése a vízbefecskendezés során megnövekedett fröccsenő képződést, a készülék gyors felhalmozódását és egy esztétikus megjelenést eredményez. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy milyen magasságban kell felhelyezni a csapot a fürdőszobába, hogy jól működjön.

Telepítési szabványok

Amikor eldönti, hogy a kád feletti csaptelep milyen magasságban van, vegye figyelembe, hogy ez a készülék az egységes vízellátó rendszerbe tartozik, és ezáltal annak szerves elemévé válik. A megfelelő felszereléstől és a telepítési szabványok betartásától függ a fürdőkád kényelmessége és a szaniterek élettartama. A csaptelepek felszerelését a fürdőszobákban vagy fürdőszobákban a SNiP 3.05.01-85 szabályozza. Az alábbi telepítési paraméterek szerepelnek a szabályozási dokumentációban:

 • A csaptelep magassága a fürdő felett. Ez a paraméter a fürdő felső szélétől a keverőig terjedő távolságot jelzi, ez befolyásolja a zajszintet a mosóvízbe való vizet és a permetezés során bekövetkező vízmennyiség alatt. Ha a fürdőtől a csapig terjedő távolság kicsi, akkor kényelmetlen lesz a nagy tételeket a betűtípushoz mosni, valamint a vizet vödrökbe vagy más tartályokba vinni.
 • A csaptelep magassága a padlón a fürdőszobában. Az egészségügyi berendezések telepítésének szabványa szabályozza továbbá a keverő és a fürdőszoba padló közötti távolságot. Ebből a paraméter függ a nyomás a vízvezeték-rendszerben, a víz nyomása a csaptelep.

Figyelj! A szovjet korszakban az SNiP 3.05.01-85 követelményeit meglehetősen szigorúan alkalmazták a szaniter létesítmények építése és felszerelése során. Azonban még ilyen szigorú előírások is előírtak a gyermekek és az orvosi intézmények számára, ahol a keverő beépítési magassága növekszik, így elkerülhetők a higiéniai eljárások során bekövetkező sérülések.

Telepítési módszerek

A fürdőszobában lévő csaptelep magassága nem az egyetlen telepítési paraméter, amelyet a telepítés során figyelembe kell venni. A szaniter felszerelések széles skálája teszi teljesebbé a telepítési módszerek. A leggyakoribb lehetőségek a következők:

 1. A falhoz. Külső fürdőkád és zuhany csapok közvetlenül a fürdőszoba falához vannak rögzítve. Ezek a modellek megfizethetőek, változatosak a tervezésben, könnyen telepíthetők és karbantarthatók. Az ilyen modellek előnye, hogy ha a berendezés meghibásodik vagy meghibásodik, akkor könnyű javítani.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tapasztalt kézművesek ajánlják a hagyományosabb kültéri keverők beszerelését, ami sokkal olcsóbb és könnyebben működik. Ha a beépített opciót választja, ügyeljen a készülék minőségére, hogy a lehető leghosszabb ideig tartson.

Telepítési hibák

A tapasztalt kézművesek tudomásul veszik, hogy a nem megfelelő beépítési magasság jelentősen befolyásolhatja a fürdőszoba használatának kényelmét. Ezért a telepítés során annyira fontos, hogy figyelembe vegye az SNiP ajánlásait az eszköz típusa és a gyártó utasításai szerint. Gyakran tapasztalatlan mesterek a következő hibákat követik el:

 1. Ha a készüléket túl magasra állítja a fürdőből, akkor a mosóvíz tartályba való beírása során erős zaj keletkezik, ami nagyon bosszantó lehet a háztartások számára. Ez a hatás különösen erős, ha a kád vékonyfalú.

A vízvezeték szerelése során elkövetett hibák elkerülése érdekében szigorúan követni kell a gyártó ajánlásait, az SNiP követelményeit. Bár a legjobb módja annak, hogy meghívja a professzionális vízvezeték-szerelőt, aki csatlakozhat az összes minőségi szabványhoz.

Típusú csaptelepek

A keverő olyan egészségügyi berendezés, amely forró és hideg vizet elegyít. Ez egy cső, amelynek belsejében egy mozgatható csappantyúval rendelkező kamra van, amely szabályozza a víz áramlását. A keverő három fő funkciót lát el: az optimális hőmérséklet elérése, a sugár iránya a csatorna vagy a zuhanyfej kiáramlása, valamint az áramlás szabályozása. A következő típusú keverők vannak:

 • Fürdőszobai csaptelep. Ez egy kicsi, kompakt eszköz, apró gereblye és két "juh", amellyel a vízhőmérséklet szabályozott. A kád oldalán lévő legkisebb távolságban kell felszerelni, hogy csökkentsük a zajt és a kifröccsenések számát a tartály feltöltése közben. A fürdőcsaptelep optimális beépítési magassága 20 cm.
 • Zuhany csaptelep. Az ilyen modellek általában zuhanyzókán vannak, szabályozzák a víz áramlását csak a zuhany alá, de nem termelnek vizet. A zuhanycsap optimális magassága 80 cm.
 • Univerzális modellek. A közelmúltban népszerűvé vált az univerzális csaptelepek, amelyek mind vízfürdőben, mind vizes vizet biztosítanak. Ezek nagyon funkcionálisak és kényelmesek a telepítéshez. Jobb felszerelni egy univerzális készüléket nagyobb távolságban, mint egy kádcsaptelep, az optimális magasság 25 cm.

Fontos! A telepített keverő nem fog megfelelően működni, erős zajt és nagy mennyiségű fröccsenést okozhat a fürdő feltöltése közben, ha a telepítési magasság nem megfelelő. A szerelési magasság kiválasztásának legfontosabb kritériumát az egészségügyi berendezés funkcionális céljainak tekintik.

Magassági követelmények

Ha az építkezés során korábban a kézműveseket az SNiP 3.05.01-85 követelményei vezérelték, az egészségügyi berendezések telepítését a gyártó utasításainak és józan észi megfontolásainak megfelelően végzik. A zuhanycsaptelep telepítése a következő szabályok szerint történik:

 1. A padlótól a fürdőszobában a mentő felszerelési magassága kb. 800 mm legyen. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az egészségügyi normák szerint a fürdő felső oldalát a padlószinttől legfeljebb 60 cm távolságra kell elhelyezni, hogy biztonságosan használhassa azt.
 2. A tartály szélének és a keverőnek legfeljebb 25 cm közötti távolságnak kell lennie, ez a magasság pontosabban megtölti a fürdőt fröccsenés és erős zaj nélkül.

Fontos! A csaptelep feletti magasság az orvosi vagy gyermekgondozási létesítményekben a fürdőszoba fölött kissé eltér. A fürdőszoba biztonságos használatához a vízvezeték-felszerelést 1100 mm távolságban kell elhelyezni, és ha egy zuhanycsaptelepről beszélünk, legalább 1200 mm magasságban kell lennie.

Hogyan határozható meg a telepítés magassága?

A gyakorlatban sokkal nehezebb meghatározni az optimális távolságot, amelynél a távolság a legjobb a keverő felszereléséhez. Végtére is, a vízvezeték-felszerelés telepítésekor nem csak a gyakorlati megfontolások fontosak, hanem az esztétikai érzékelés is. Az optimális magasság helyes meghatározásához kövesse az alábbi tanácsokat:

 • Először meg kell vásárolnia egy megfelelő keverő modellt. Ezt követően meg kell határoznia a funkcionális célját, vagyis a kérdés megválaszolására, hogy mit használ - zuhanyozásra, fürdőre vagy univerzális célra.
 • A következő lépés a telepítési hely kiválasztása. Általában a telepítési hely kapcsolódik a forró vagy hideg vizes csatlakozóhoz, de kissé eltolható flexibilis tömlõkkel.
 • Ezután meg kell próbálnod a keverőmagasságot. Ha az eszköz zuhanás, akkor legalább 800 mm magasságban helyezkedik el 200 mm magasságú fürdőhöz és univerzális modellek legalább 250 mm magasságig vannak felszerelve.
 • Ezt követően elkezdheti telepíteni a berendezést. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy nem kívánatos az eszköz közvetlen rögzítése a kerámia burkolathoz, mert ez megbízhatatlan hely a telepítéshez.

Ne feledje, hogy a keverőt csak a fürdés befejezése után kell telepíteni. Ez azért fontos, mert a tartály feltöltése során a szintjének mosása jelentősen megváltozhat, és ezáltal a csaptelep közvetlenül a peremre helyezhető, ezért kényelmetlen lesz használni.

A csaptelep magassága a fürdő felett - hogyan helyezzük el megfelelően a csapot

Minden fürdőszobában van egy keverő, mivel itt van, hogy állandóan vízzel kell dolgoznia. Azonban a berendezés telepítésének megkezdése előtt meg kell határozni a telepítés magasságát. Ez egy nagyon fontos kérdés, amely attól függ, hogy mennyire kényelmes lesz a mosás és a többi vízhigiénés eljárás. Számos árnyalat van, mert a vizet nem szabad permetezni, és a keverő maga is gyönyörűnek tűnt, és beleillik a helyiség belső kialakításába. A készülék minden funkcióját és telepítési szabályait részletesen ismertetjük a mai cikkünkben.

Amint azt fent említettük, a keverő beépítési magassága a fürdő felett számos tényezőtől függ. Először is, nézzük meg, mi a keverő. Ez a készülék a vízvezeték-rendszer egyik legfontosabb eleme, amely forró és hideg vizet biztosít, és felelős a nyomás beállításáért. Bármely eszköz, modelljétől vagy gyártójától függetlenül, a következő elemeket tartalmazza:

 • kilövell
 • tömítések
 • ház
 • Mozgó kúp
 • Sides
 • hollandi anyák
 • perselyek
 • Rugalmas tömlők vagy mozgatható csövek.

A raktárba megyünk ott, ahol három fő keverő típus létezik:

 1. 1. Termosztatikus
 2. 2. Egykaros
 3. 3. Kétszelepes

Ezeknek a mechanizmusoknak mindegyike saját jellemzőkkel rendelkezik a telepítés és a működés során. Az egykarú modellek viszonylag közelmúltban megjelentek, azonban már nagyon népszerűek és igényesek voltak. Ezeket egyirányú, csuklós vagy joysticknek is nevezik. A design két polimer gömbből áll, amelyek külön nyílásokkal rendelkeznek, és szorosan egymáshoz vannak igazítva. A rendelkezésre álló egyetlen kar használatával a bérlőknek lehetősége nyílik arra, hogy szabályozzák a gömbök kombinációjának mértékét, ezáltal választva a víz intenzitását és nyomását.

A keverő kényelme az, hogy bármelyik művelet egy kézzel elvégezhető.

A készülék fő előnye az egyszerű használat és az ergonómia. Tehát bármely művelet elvégezhető egy kézzel. Ezenkívül a vízáramlás átfedési sebessége nagyon magas, mivel a víz elzáródása szó szerint két másodpercet vesz igénybe. Egy másik fontos előnye az ellenőrizhetetlen szivárgás hiánya, amelyet a kar könnyű és gyors mozgása okozott.

Ha először ilyen mechanizmusokat különböztettek meg a magas költségek miatt, most a helyzet valamivel kiegyenlített.

A vízvezeték üzletek a termosztatikus csaptelepek hatalmas választékával is kedveskednek a vásárlóknak. Megjelenésükben nagyon hasonlítanak a hagyományos kétszelepes műszerekhez, azonban jelentősen különböznek funkcionalitásukban. Így a termosztátok jelenléte lehetővé teszi, hogy a víz előre meghatározott hőmérsékletre jusson. A tervezést két kar jelentette, amelyek közül az első felelős a folyadék hőmérsékletéért, a második a nyomásért. Természetesen az ilyen mechanizmusok nagyon drágák, ezért nem olyan széles körben elosztva. Azonban előnyeik tagadhatatlanok.

A csapok legújabb modellje a szokásos kétszelepes csap. Az ilyen készülékek a legnépszerűbbek, elsősorban a berendezések alacsony költsége miatt, különösen az egykaros és termosztatikus keverők kiadása után. Abszolút mindenki találkozott ilyen keverővel. A csapszeg mindkét oldalán olyan szelepek tartoznak, amelyek felelősek a forró és hideg víz áramlásától és nyomásától. A működési folyamat nagyon egyszerű, de a kétszelepes keverők alapvetően elvesztik a modern modelleket a funkcionalitás, a szépség és az esztétika szempontjából.

A fürdőcsap telepítési magasságát elsősorban az Építési Szabályzatok és Szabályok, illetve az SNiP-k határozzák meg. Ezeknek a szabályoknak megfelelően a keverőnek a padlószinttől 80 cm-es magasságig és a fürdőtől legalább 25 cm-re kell lennie.

A keverőt a padlószinttől 80 cm magasságig kell felszerelni

Ezek azonban nagyon feltételes szabványok, mivel ugyanabban az SNiP-ben állítják be a javasolt értékeket, amelyek bizonyos tényezők függvényében változhatnak. Például fürdőkád és zuhanykombináció esetén a daru kb. 120 cm magasságig van felszerelve, az orvosi intézményekben azonban a padlótól való távolság nem haladhatja meg a 110 cm-t.

Meg kell jegyezni, hogy az otthoni környezetben a szabványok nem olyan fontos szerepet játszanak, mint a közintézményekben és az intézményekben. Ez elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy a hazai kézművesek célja az üzemi berendezések kényelmének és kényelmének maximális elérése. Ezenkívül a gyártó utasításaiban különféle utasítások, tippek és ajánlások találhatók, amelyek egy adott modellre vonatkoznak. Míg az SNiP-k általában minden daruk számára kialakulnak, tekintet nélkül a tervezési jellemzőire.

Az egészségügyi berendezések gyártója nagyon különböző berendezések gyártásával foglalkozik, amely a fürdőhely pontos helyére van felszerelve, ahol a leginkább szükséges. A fürdő feletti keverő magasságát számos tényező határozza meg, beleértve a készülék célját is. Végül is, ha egy speciális csaptelepet vásárolt, amelyet kizárólag a fürdőben lévő víz készítésére terveztek, akkor nincs értelme a felszín felett magasra felhelyezni. A szakértők javasolják, hogy ilyen mechanizmust rögzítsenek legfeljebb 20 cm-re a fürdőszobából.

A keverőt legfeljebb 20 cm-re kell felszerelni a fürdőszobából

A keverő nemcsak a fürdőszoba feltöltésére, hanem a mosogató folyadék biztosítására is használható. Ebben az esetben a csaptelep kb. 25 cm-re kell a mosdótól. Ennek eredményeképpen a fürdőszoba szintje felett a készüléket valamivel magasabbra szerelik, így a lakásban lakók kényelmesen használhatják a készüléket, és a víz egyenletesen áramolhat, anélkül, hogy a helyiségben fröccsenne.

A csaptelep helyes beszerelése minden szabványnak és szabványnak szigorú betartását jelenti, amely szerint a fürdő feletti magasság nem lehet kevesebb 20 cm-nél, de a gyakorlatban ez nagyon nehéz elérni. A mesterek - amint fentebb megjegyeztük - megpróbálják telepíteni az eszközt arra a helyre, ahol a legkényelmesebb használni. De az elején ajánlatos a keverőmagasságot megpróbálni annak érdekében, hogy végre megbizonyosodjon arról, hogy a mechanizmus kényelmesen elhelyezett. Csak ezután lehet a telepítés végső szakaszára lépni.

A beépítési magasságot a normák és szabványok szerint kell meghatározni.

Abban az esetben, ha a fürdőkád zuhanyzóval van összekötve, a csapot legalább 120 cm magasra kell szerelni a padlóról. És itt a tartály alja a padló, úgyhogy a számítások pontosan az aljától, és nem a padlóról származnak. Nagyon gyakori hiba a keverő magasságának kiszámítása a padlóról. Ez a tapasztalatlan mesterekre jellemző. A probléma az, hogy a fürdőszobai tálca behelyezése után körülbelül 10 cm, vagy akár minden 20 cm elvész, a fürdő modelljétől és vastagságától függően. Ennek eredményeképpen nagyon kellemetlen lesz a daru használata, mivel az átlagember számára túl alacsony lesz.

A zuhanycsaptelep beépítési magassága nem az egyetlen olyan paraméter, amelyet a telepítés során ki kell számítani. Nagyon fontos a tálca sarkától a vízkimenetig való távolság. Ez olyan esetekben fontos, amikor a keverő vízhez jut a fürdőbe és a mosogatóba. By the way, a mosogató általában telepítve magassága mintegy 85 cm-re a padlóról. Ebből az értékből, és folytassa, hozzáadva a 20 cm-es szabványt, valamint figyelembe véve a készülék méretét és bizonyos számú centimétert, hogy a csaptelep szabadon mozogjon a mosogató fölött, anélkül, hogy megérintene volna. A számítások végrehajtásakor mindig szükség van egy marginra. Sőt, abban az esetben, ha helyhiány van a daru gander szabad mozgásához, akkor szét kell szerelni a készüléket, és vissza kell szerelni.

Végezetül néhány olyan ajánlást fogunk beszélni, amelyek lehetővé teszik, hogy a daru magas szintű telepítéséhez szükséges összes műveletet végezze el anélkül, hogy saját munkáját újra kellene elvégeznie. A lakás vagy lakó lakóinak preferenciái nagyon fontosak a keverő telepítésének kiválasztásához. Néhány embernek magasabbra kell helyezni a készüléket, hogy hajáit moshatja zuhany nélkül. Más lakosok ezzel szemben azt követelik meg, hogy a vízelvezetés a lehető legalacsonyabb szinten legyen. Ez annak köszönhető, hogy a daru magas helyén a víz és a fröccsenő víz szintje nő.

A felület, amelyen a keverők vannak felszerelve, szintén fontos. Nem javasolt felszerelni a berendezést a csempék burkolatára. Ebben az esetben nagyon nehéz elérni a mechanika kerámiához való maximális rögzítési szintjét, ami tovább növeli a kötőelemek lazítását és lazítását.

Íme néhány tipp, amely mind a tapasztalt szakembereknek, mind a kezdőknek egyaránt hasznos lehet:

 • a meleg és hideg vízbefúvó szerelvények közötti távolságnak nem szabad 15 cm-nél kisebbnek lennie - ez megakadályozza a csövek túlmelegedését, és biztosítja azok hűtését
 • A melegvíz-szelep bal oldalon, a hideg pedig a jobb oldalon helyezhető el
 • Javasoljuk, hogy a keverőt közelebb helyezzék el a mosogatóhoz, ami jelentősen leegyszerűsíti a vízkezelés folyamatát.

Amint láthatjuk, a csaptelep magassága a fürdőszobában meglehetősen egyszerű. Nem szükséges komplex matematikai képleteket alkalmazni. A legtöbb esetben mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximális kényelmet és kényelmet érjünk el hideg vagy meleg víz használatakor.

A keverő szabványos magassága a fürdőszobában

A fürdőszoba javításának folyamata fontos feladat. A megfelelő vízvezeték szereléséhez van egy bizonyos szabvány. Ha figyelembe vesszük az összes árnyalatot, és minden követelmény teljesül, az egészségügyi berendezések üzemeltetése nagyban megkönnyíti és növeli az élettartamot.

A csaptelep beszerelése a fürdőszobában az elfogadott szabványoknak megfelelően történik

Csaptelep a fürdőszobában - melyek a szabványok

A keverék céljától és a modelltől függően a fürdőtől való távolság változhat. Az első kiviteli alaknál körülbelül 20 cm-nek kell lennie, a második esetben a keverőt a fürdő fölé kell emelni. Szabványok szerint a fürdő magassága nem lehet kevesebb, mint kétszázötven milliméter. A padlóról a fürdőszoba fölötti keverő magassága nyolcszáz milliméter. A fürdő feletti csaptelep beépítési magassága az egyik fontos lépés. Mi a keverő használata?

 • a fürdő feltöltése vízzel;
 • víz kerül a fürdõbe és a mosdóba;
 • a higiéniai zuhanás bejelentésének végrehajtása;
 • víz zuhanyzókban.

Ez nem jelenti azt, hogy a szabványnak megfelelően telepítenie kell a keverőt, és sok kényelmetlenséget kell tapasztalnia, mert kényelmetlen lesz használni. Vannak bizonyos szabályok, amelyeket a telepítés során követni kell, és figyelembe kell venni a kényelmes helymeghatározási lehetőséget. A keverő beépítési magasságának kiszámításához mindenki, aki telepíteni kívánja, tudnia kell.

 1. Mielőtt megkezdené a munkát, próbálja ki a keverőt kényelmes magasságon, számítsa ki az összes lehetőséget.
 2. A zuhanycsaptelep magassága százhuszon centiméterrel kezdődik. A tartály aljáról mérve.
 3. A daru távolságának kiszámításakor referenciaként kell a padlót venni. A leggyakoribb telepítési hiba az, amikor referenciaként használják a fürdő alját. Nem szabad elfelejteni, hogy szükség lehet a kapacitás növelésére azáltal, hogy alátámasztás alá helyezi az alátámasztást. Aztán kiderül, hogy a csaptelep közvetlenül a fürdő felett lóg. És nem csak egyáltalán nem esztétikai, akkor is kényelmetlen lesz használni.
 4. Amikor befejeződött a megerősített munka a fürdőszobával, mérje meg a magasságot a tartály széléről. Ha a csapot a fürdőből a mosogatóba kell kapcsolni, akkor vegye figyelembe a magasságát. Ez leggyakrabban 800-850 cm-es tartományban változik - nem kisebb. Mindezen számításokhoz hozzá kell adni a keverő modelljének mérését és a mosogató és a gander közötti távolságot. Jobb, ha az enyhén magasabb, mint az alacsonyabb.
 5. Meg kell jegyezni, hogy a csaptelep vízlágyítókkal lesz felszerelve.
 6. A szakemberek nem javasolják a keverő rögzítését a csempe számára. A daru fényvisszaverőit nem rögzítik nagyon szorosan, mivel a határfelület durva.

A fürdőben lévő víz beállításához ajánlott egy csaptelep felszerelése oldalra

Ha oldalra szerel egy csapot, a fürdőben lévő víz behelyezéséhez nem kell középen helyezni, jobb oldalra mozgatni.

A meleg és a hideg víz eloszlása ​​közötti távolságnak a tengely mentén több mint 150 mm-es távolságnak kell lennie.

Keverő típusok

A csaptelep beépítési magassága a fürdőszobában közvetlenül függ a készülék típusától. Számos eszköz létezik.

 1. Egykaros keverő - egy kar szabályozza a víznyomást és hőmérsékletét. Nincsenek tervezett pecsétek, ami minimalizálja a szivárgás kockázatát.
 2. Keverő két szeleppel - az egyik szelep vezérli a hideg víz áramlását, a másik pedig forró.
 3. Darus daru rendszerrel. A kialakításnál van egy gumitömítés, amely gyorsan törölhető. Ez az egyetlen probléma, amely könnyen megoldható a gumitömítés helyett. Ellenkező esetben egy ilyen rendszer a legalkalmasabb a háztartási csapok és a csapvíz számára. A munkamódszer kerámia lemezen található fülkék kombinációján alapul. Vízszűrőt igényel.
 4. Csaptelep termosztáttal. Általában kétszelepes rendszer. Egy szelep szabályozza a hőmérsékletet és a második vízsugarat. Ennek az az előnye, hogy egyszer beállíthatja a hőmérsékletet, majd csak a víznyomás szabályozására szolgáló szelepet használhatja. Gazdaságos a vízkészletek használatában. Azonban a költségek egy kicsit harapnak. De az eszköz megéri.
 5. Az érintőkamra az elektromos hálózattól vagy az akkumulátoroktól működik, ami miatt nem túl megbízható, és drágább, mint más típusú keverők. Nem rendelkezik szelepekkel, hanem fénycsövével van felszerelve, amely reagál a mozgásra és bekapcsolja a vizet, és szabályozza a nyomást és a hőmérsékletet. Plusz - magas szintű higiénia, így megszűnt a csaptelep megérintése. Leginkább nyilvános helyeken.
 6. Kaszkád keverő - az ilyen csapból származó víz nagy sebességgel szivattyúzódik, és a sugárnyomás sokkal vastagabb, mint egy hagyományos csapból. Főleg vízfürdő gyűjtésére szolgál. Leggyakrabban drága kádakkal és mosdókkal vannak ellátva. Az ilyen típusú keverő öntöttvas fürdővel történő alkalmazása nem ajánlott megjelenése és költsége miatt. A daruk általában sárgarézből vagy krómozott rozsdamentes acélból készülnek. A daru egyes részei gyártásához kerámiákat lehet használni.
 7. Népszerűség a rozsdamentes acél keverőivel nyerhető el. Egy hátrány - túlzott masszív. Kiváló, jól bevált keverők rézből. Nem romlanak, az élet nagyon magas.

Rozsdamentes acél csaptelep nagyon népszerű

Zuhany csaptelep beszerelése

Fontos szerepe van a keverő beépítési magasságának kiszámításában. Ha ez egy zuhanycsaptelep, akkor a magassági szabvány eltér a kád feletti csaptelepnél. A zuhany csaptelep sokoldalú. Több zuhanyzóval ellátott fülkék, így ezek a modellek két vagy több kapcsolóval is rendelkezhetnek. Vízhez juthatnak a csaphoz és az öntöződobozhoz. A kétmódú csapot gyakran használják a fürdőszobákban, ahol van mosogató. A zuhanykeverőnek kissé eltérő eszköze van. Egy kompakt öntöződobozban különbözik. A víz közvetlenül a keverőbe kerül. A kapcsolási módok hiányoznak. A zuhanycsaptelep 90 cm-től 1 m-ig 40 cm-re van állítva. Az öntöző edény átlagos magasságban van, amelyet a szobában élők magasságából számolnak. A standard beépítési magasság függ a zuhany típusától:

 1. Kézi zuhany. Javasoljuk, hogy a védőfelületen fél méterről hetven centiméterre helyezkedjen el a fürdő aljától. Az ilyen zuhany különleges tulajdonsága egy rövid kifolyó.
 2. A tetején rögzített zuhany. Ebben a kiviteli alakban a mosdó fölötti keverő magassága két-két tíz méter. Különleges rúddal van ellátva, amely beállítja a zuhany magasságát.
 3. A zuhany elhelyezése. Ebben a kiviteli alakban minden a fúvókák számától függ. Ha kettő van, akkor 70 cm-re kell állítani őket - egy, 103 cm-re - a második. Ha három, akkor az első 60 cm-es magasságban lesz, a második pedig 100 cm, a harmadik pedig 140 cm.

A leírt magasság nem mindig megfelelő a vízvezeték működtetéséhez. Ezért kissé eltérhet a szabványoktól.

Felszerelés csapok a tálfürdő felett

A csaptelep magassága a fürdőszobában a helyszín helyétől függően számítható ki. A csaptelepek telepítési lehetőségei a fürdőszobában - fontos pont, hogy képesek legyenek valami különlegeset választani magának.

 1. Falra szerelés. A legnépszerűbb és legegyszerűbb telepítési lehetőség. A fő dolog nem szabad tévedni a fúvóka hosszának kiszámításakor, így a víz a fürdőkádba áramlik, és nem az oldalán. Egy ilyen létesítmény a falon lévő, előzetesen beszerelt csövek jelenlétét jelenti. A fürdő kapacitása szorosan illeszkedjen a falhoz, hogy ne legyen köztük rés. Ennek megfelelően a magasság kiszámítása azzal a feltétellel történik, hogy a víz nem esik túl a fürdő oldalán.
 2. Keverő a fürdő oldalára szerelve. Ezt akkor használják, ha a tartályt ilyen kialakításra tervezték, vagyis különleges lyukak vannak felszerelve. Lehetséges egy nagy vágy, és függetlenül csinál őket a fürdő oldalán, de keményen kell dolgoznia és pénzt költenie. A beépített keverőnek számos előnye van. De jelentős hátránya az, hogy a meghibásodás esetén nehéz és költséges részeket vagy pontosan ugyanazt a modellt találni.
 3. Keverő szerelt állványra. Ez a kialakítás egy nagy fürdőszobában van, amelynek kapacitása minden oldalról vagy háromból megkerülhető. Tegyen többet a szoba stílusához. Kicsit drága.
 4. A csőre szerelt eszköz. Ha nincs vágy vagy képesség arra, hogy nagyjavítást végezzen a fürdőszobában, a keverő gyors cseréjét használják. Ennek a telepítésnek a hátránya a vízcsövek típusa, amelyekhez a csaptelep csatlakozik. Az új stílusú fürdőszobákban azonban a csövek érdekes formatervezésként is használhatók.

A habarcskeverő a legkönnyebb telepíteni.

Az öntöző magasságának magassága a zuhany alatt

Minél hosszabb a zuhanyrúd, annál több lehetőség van egy öntöződoboz felszerelésére. A rúdhosszúságok leggyakoribb változatai 0,6 m, 0,65 m, 0,9 és 1 m. A rövid rúd, amelyen a felső zuhany és a keverő van elhelyezve, és minden más eszköz, nem ad helyet a mozgathatóságnak egyáltalán. De 1 m-es súlyzóval, szabadon zuhanyozhat még egy ülő helyzetben is. A zuhanyfej elhelyezkedésének mértéke a személyes igényektől függ. De itt vannak olyan előírások, amelyeket figyelembe kell venni:

 • ha a zuhany egy személy által működtetett, a számítás meglehetősen egyszerű: a lélek feje nem érintheti a fejét, hanem körülbelül húsz centiméterrel nagyobb;
 • ha több felnőtt használja a zuhanyt, az öntöződoboz a legmagasabb helyzetben nem érheti el a legmagasabb személy fejét, és a legalacsonyabbra a karnyújtásnyira van;
 • Ha gyermekek vannak a családban, akkor jobb, ha inkább egy hosszú zuhanycsövet ajánl.

A tömlő, amely összeköti az öntöződobozt a keverővel, fontos jellemző. A legjobb, ha új modellt találsz egy forgócsappal, amely lehetővé teszi, hogy az öntöződobozt a tömlõvel háromszázhatvan fokkal elforgassa, anélkül, hogy károsítaná a szálat. Túl hosszú a tömlő ugyanazt a kényelmetlenséget okozza, mint egy rövid.

Mit kell keresni mikor vásárol egy mixer

A megfelelő modell kiválasztása nem elég egyszerű. Mi a következő:

 • világosnak kell lenned arról, hogy hol és miért kell a keverőt elhelyezni;
 • fordítsanak figyelmet a fürdőkád-kapcsoló mechanizmusra;
 • A legjobb anyag, amelyből a daru elkészült, rézből készült - alacsony költségvetésűek és nem félnek a korróziótól;
 • a fürdőszobában a legalkalmasabb egykaros modellek - kényelmesen használhatók;
 • A szakértők javasolják, hogy fordítsanak figyelmet a termosztátos készülékekre is;
 • ne vásároljon vízvezetékeket a piacon lévő eladók kezéből: rendelkeznie kell egy utasítással, olyan anyagból kell készülnie, amely bizonyos ellenőrzéseket végrehajtott és tanúsítványt kapott;
 • töltse ki a készletet a termék útlevelével - mindent meg kell felelnie a dokumentumban leírtaknak;
 • Ügyelni kell a Kínában gyártott keverőkre: az anyagok, amelyekből készültek, csökkenthetik a víz minőségét.

megállapítások

Fontos megjegyezni, hogy a szabvány egy dolog, a kényelem pedig más.

Minden egyes egészségügyi terméknek rendelkeznie kell a telepítéssel és az üzemeltetéssel kapcsolatos utasításokkal és utasításokkal, amelyeken a termék élettartama függ. A fürdőcsap beépítési magassága fontos folyamat, amelyet figyelembe kell venni. A hidegvíz csövek általában jobbra, forróak balra. A fürdőszobában:

 • a fürdő felett lévő csaptelep önálló, rövid csavarral 0,8 m magasságban van felszerelve, a padlótól mérve;
 • a kád és egy mosdó közös csapja a padlótól 10 méteres magasságban helyezkedjen el.
 • a mosdócsészét a padlózat 0,7 - 0,75 méteres magasságában kell felakasztani;
 • a keverő és a kimenet közötti távolság 15 cm legyen.
 • tegye a zuhany csaptelepet a szabványoknak megfelelően, a magasság legalább 20 méterre legyen a padlótól;
 • A zuhanycsatorna 0,6 m távolságra van a cső tengelyétől.

Miután elolvasta az összes ajánlást, pontosan tudni fogja, hogy mit kell tennie, és nem szabad megengedni a hibákat.

Vízvezeték szerelési magasság: SNiP követelmények

Az egészségügyi kerámia termékek felszerelését az SNiP 2.04.01-85 követelményeinek megfelelően, a berendezések gyártóinak specifikációi és utasításai szerint kell elvégezni. Az egészségügyi felszerelés felszerelésének magasságát a SNiP 3.05.01-85 * szabvány szerint kell elvégezni.

Vízvezeték szerelési szabályok

A belső egészségügyi és technikai rendszerek felszerelését az SNiP 3.05.01-85, СН 478-80, valamint a СНиП 3.01.01-85, a СНИП III-4-80 és a СНИП III-3-81 követelményeinek megfelelően kell elvégezni.

A belső egészségügyi berendezések telepítése előtt a következő munkákat kell elvégezni:

 • csővezetékek és légcsatornák lefektetése
 • beépítés a beépített alkatrészek munkadokumentumának megfelelően az épületszerkezetekben a rögzítő berendezésekhez
 • amely biztosítja az elektromos kéziszerszámok, valamint az elektromos hegesztőgépek 50 méternél rövidebb távolságban történő elhelyezését
 • külső nyílászárók nyílászárásának üvegezése, bejáratok és nyílások szigetelése

Az általános építési, egészségügyi és egyéb speciális munkákat az egészségügyi berendezésekben a következő sorrendben kell elvégezni:

 1. A padló alatti előkészítés.
 2. Gipszkarton falak.
 3. A készülék jelzi a létrák telepítését.
 4. Csővezetékek rögzítése.
 5. Csővezeték telepítése.
 6. A hidrosztatikus és a nyomtáv próbák elvégzése.
 7. Padlóburkolatok vízszigetelése.
 8. A falak alapozása.
 9. Készülék tiszta padló.
 10. Fürdők telepítése.
 11. A konzolok felszerelése a mosogatók alatt.
 12. Az öblítő tartályok alkatrészeinek felszerelése.
 13. A falak és mennyezetek első festménye.
 14. Fali burkolólapok.
 15. Mosdókagylók szerelése.
 16. Telepítse az öblítőtartályokat.
 17. A második szín a falak és a mennyezet.
 18. Vízszerelvények szerelése.

Az egészségügyi rendszerek telepítésekor és a kapcsolódó általános építési munkák elvégzésénél a korábban befejezett munkáknak nem szabad károkozniuk. A csarnokok telepítése után a fajanszkészleteket a helyiség utolsó festése előtt telepítik.

A mosogatók és mosogatók telepítésekor szifon-felülvizsgálatot kell alkalmazni a mosdók és kádak - palack és padlószivattyúk beszerelésekor. A készülékeket vízszintesen vagy vízszintesen helyezik el. A fürdőkád és az acél vízvezetékek teste a villamos potenciál igazításához egy speciális fémvezetővel kell összekötni.


A vízellátó rendszerekben szelepes zárószelepeket kell felszerelni. A szelepeket és a visszacsapó szelepeket úgy kell elhelyezni, hogy víz vagy gőz áramoljon a szelepek (szelepek) alatt.

A melegvízvezetékek (fűtés) szelepének szigorúan vízszintes vagy szigorúan függőleges elhelyezése - a kialakításuktól függően. A vízmérők a tiszta padlószinttől 300-1000 mm magasságig helyezkednek el. A nyomtáv tengelyének vízszintes helyzetben kell lennie.

Vízcsapok és csaptelepek a mosogatók oldalán 250 mm felett, mosogatók és mosdókagylók - 200 mm-rel, az oldalaktól a vízcsapok vagy csapok vízszintes tengelyeiig. A fürdőkádak és a mosogatók számára közös keverőket 1100 mm-es magasságban kell felszerelni, a zuhanyozó tálcák keverőjét 800 mm-re a padlószinttől a keverő vízszintes tengelyéhez.

Az SNiP 3.05.01 p.3.11 és a.3.15. Ajánlásainak megfelelően az 1. számú táblázat szerinti magasságban az egészségügyi-műszaki eszközöket állítsák be.

Mi legyen a csaptelep magassága a fürdő felett?

A fürdőszoba javítása és elrendezése magában foglalja a csővezetékek és csapok felszerelését. Fontos, hogy a csaptelep magassága a fürdő felett optimális legyen ahhoz, hogy minden családtag számára vízkezelési eljárást biztosítson, ugyanakkor a kivitelezés esztétikailag kellemes és praktikus. Van-e olyan szabály, hogy milyen magasságban kell felhelyezni a csapot a fürdõ felett, és milyen szabályok vannak az ilyen szerelvények telepítésére vonatkozóan - részletesen olvassa el ezt a részletet ebben a felülvizsgálati anyagban.

A csaptelep elhelyezése a fürdőszobában az SNiP által

Annak ellenére, hogy minden fogyasztó önállóan eldönti, hogy a fürdőkád feletti csaptelep milyen magasságban van felszerelve, a csaptelepek beépítési magasságára vonatkozó sajátos követelmények az építési előírásokban szerepelnek. Az SNiP 3.05.01-85 dokumentumai szerint a következő szabványt kell feltüntetni: a fürdőtől a csaphoz való távolságnak legalább 200 mm-nek kell lennie, és a fürdőszobában levő csaptelep magasságától legalább 800 mm-re.

Ebben az esetben az előírásoknak megfelelően az ajánlott paraméterek változhatnak. Tehát kórházak és egészségügyi intézmények számára a keverő felállításához meg kell mérni a távolságot a padlóról és szereljük fel a szelepet 1100 mm-es magasságban. A zuhany kivitelben a keverő és a tartály alja közötti távolság nem lehet 1200 mm-nél kisebb és legfeljebb 1500 mm-nél.

A modern építők és vízvezetékek, különösen a háztartásokban, nem felelnek meg az SNiP-nek, és a fürdőcsap felszerelési magassága a fogyasztó személyes preferenciáitól függ. Ebben az esetben a szakértők betartják az eszköz használati utasításában megadott telepítési szabályokat.

A beépítési magasság a felhasználás céljától függ.

A legelterjedtebb távolságról szólva 250-300 mm-re van a fürdő oldalától a hideg és forró vízáramok ellátására szolgáló szerelvényektől, amelyeken a csaptelep fel van szerelve. Azonban minden szoba és fogyasztói követelmény egyedülálló a maga módján, ezért a csaptelep beépítési magassága a fürdőszobában változó lesz. A telepítés szintje és módszere számos tényezőtől függ.

Különböző típusú fürdőszobai csapok vannak, és különböző helyeken és különböző magasságokban vannak elhelyezve. A keverési struktúra célzott használata a magasság kiválasztásakor kiemelt fontosságú. Ha a fürdőkádra és a mosdókagylóra külön csaptelepeket terveznek telepíteni, akkor a készüléket kizárólag a tálba való vízbe helyezésére használják, akkor a készüléket 200-250 mm-es távolságra kell felszerelni a kerékpántról.

Ha azonban egy fürdőszobába és egy mosogatóba egy hosszú csővel ellátott csapot használnak, akkor a fürdő feletti beépítési magasság legalább 300 mm legyen, és a mosogató felett legalább 250 mm legyen ahhoz, hogy a fogyasztó kényelmesen kézmosást, mosást és egyéb higiéniai eljárásokat hajtson végre a mosogató felett.

Hogyan lehet kiszámítani a keverő beépítésének magasságát a fürdőszobában?

Amikor a kád fölé helyezi a keverőt, a 200 mm-es távolságot a szabványnak tekintik, azonban a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a beépített csap a fogyasztó számára megfelelő távolságban helyezkedhet el. A telepítés kiszámításakor azonban néhány alapvető szabályt kell követni:

1. A daru beszerelését megelőzően csatlakoztassa a falhoz, próbálja meg a magasságot, és nézze meg, hogy a kifolyó nem zavarja-e a berendezést.

2. Ne felejtse el, hogy ha egy zuhanykamrát egy keverővel akar felszerelni, akkor ebben az esetben a tálca aljától való távolságnak legalább 1200 mm-nek kell lennie.

3. Sokan, amikor a keverő végső magasságát a fürdő felett számolják, komoly hibát követnek el, a referenciaképet megelőzően magának a tálnak a magasságát veszi magával. Ez nem helyes, hiszen a fürdőszoba nagyobb stabilitásának biztosítása érdekében néha be kell vonzódnia ahhoz a tényhez, hogy külön támogatást kell mellékelni. Ennek eredményeként kiderülhet, hogy a korábbi 20 cm-es korrekcióval beállított magasság 10 cm-re "esik", ennek következtében a daru felborul a tálra, ami nem csak a megjelenést károsítja, hanem a használata során is okozhat némi kényelmetlenséget. Ráadásul nem minden szaniter csaptelepet lehet ilyen rövid távolságra felszerelni.

4. Nem feltétlenül szükséges a keverő távolságának mérése és számítása a fürdő szélétől. Ez hasznos azok számára, akik tovább tervezik a csapot a mosdótól a fürdőbe és vissza. Tekintsük a magasság magasságát, a 850 mm-nél kisebb magasságú modellek rendkívül ritkák. Ezekhez a paraméterekhez a keverőmechanizmus és a centiméter méreteit a mosogató és a kifolyó közé kell beilleszteni - itt jobb lenne hibát követelni a pluszban, mint a mínuszban.

5. A telepítés méretét befolyásolják azok a kiegészítők, amelyek gyakran fel vannak szerelve modern csaptelepekkel - például vízlágyítókkal, valamint azokkal a kívánságokkal, akik használni fogják a fürdőt, egyesek inkább a fürdő fölött lévő csapot kissé magasabbak - ez lehetővé teszi a fej leöblítését töltés nélkül fürdõvízzel vagy zuhanyozni.

6. A csaptelep felhelyezésekor a fürdőszoba falának felületén meg kell akadályozni, hogy az építmény a csempehez csatlakozzon, nevezetesen a határain - ebben az esetben az anyagbevonat durva textúrája nem teszi lehetővé a csap reflektorok szoros rögzítését. Emiatt a daru szerelési magassága gyakran társul a gerenda elrendezés magasságával (leggyakrabban 1 m-rel a padlószinttől).

Kövesse ezeket az egyszerű szabályokat, és a keverőeszköz sokáig tart.

Tippek a csaptelep beszereléséhez a fürdőszobában

A mixer telepítése nem okoz sok problémát olyan személy számára, aki többé-kevésbé ismeri az eszköz kialakítását, és tudja, hogyan kezelje az eszközt. Ehhez szükség van egy teljes készletű eszközzel és egy állítható csavarkulccsal. A régi csaptelep szétszerelését óvatosan végezzük, nehogy elrontsuk a fürdőszoba külső burkolatát.

Ha a csapot a tálca oldalára kívánja felszerelni - ne tegye egyértelműen középpontba. A nagyobb kényelem a további használat során javasolt a lábakhoz való mozgatáshoz.
A forró és hideg víz ágai között a tengelyirányú távolságnak legalább 150 mm-nek kell lennie. A szerelvények szerelésének mélységének meghatározásához a legjobb, ha a szerkezet próbatestét készítjük.

Az illesztéssel való munkavégzés során feltétlenül használja az épület szintjét. Ez az eszköz segíti a vízcsatlakozók felszerelését a szükséges tengelyek és párhuzamok között. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a keverő helye nagy szerepet játszik a beépítésben - a csapokat mind a fürdő testén, mind pedig egy különleges dobogón vagy közvetlenül a falon szerelik fel.

A legegyszerűbb dolog az, hogy telepítsen egy fúrókeverőt, a fürdők modern kialakítása biztosítja ezt a különleges technológiai lyukakat. Ha a lyukak egymástól függetlenül készültek, akkor a telepítés nem okoz különösebb problémát - a keverő a vízellátó rendszerhez csatlakoztatható olyan rugalmas csövek segítségével, amelyeken keresztül a víz áramlik. Az alátétek és a tömítőanyagok tömítése után a szelep rögzítő anyával rögzítve van a lyukban. Ugyanaz a módszer rögzített, és a vízellátó cső. Ha egy kicsivel hosszabbak a szükségesnél, vágja le a felesleges mennyiséget, és csiszolja le a szeleteket.

Ha a keverőt dobogóra vagy állványra kell felszerelni a szakértő segítségével, akkor ez egy kicsit nehéz lesz - ez nemcsak a vízvezeték-munka, hanem az építőelemek készségét is megköveteli, mert ennek a kialakításnak a telepítése során a vízvezetékeket a rackhez kell csatlakoztatni.

Most már tudod, hogy a csaptelep magassága a fürdőszobában a lehető legoptimálisabb lesz a te esetedben, de nem szabad gondolkodnod, hogy a megadott távolság szabvány, a fő szerepet az ergonómiával kell játszani. Így egyes fürdők lábakkal lehetnek magasabbak vagy alacsonyabbak, ezért az optimális távolságot meg kell határozni, figyelembe véve ezt a paramétert.

A zuhanycsap telepítési magassága

Szinte az összes keverő eladó, egyértelmű utasításokkal a telepítésre. Tartalmazza a standard telepítési paramétereket, és felsorolja az eljárásokat. Ha valamilyen oknál fogva nincs utasítás, magadnak kell foglalkoznia néhány kérdéssel. Ezek közül az egyik a zuhanycsap telepítési magassága.

Szükséges átgondolni és kiszámítani az összes egészségügyi felszerelés távolságát, hogy a fürdő eljárások ne okozzanak kényelmetlenséget minden családtagnak. Végtére is, minden ember különböző magasságban. De vannak még néhány szabványok is. Ráadásul a különböző országokban jelentős eltérést mutatnak egymástól.

Felfedező zuhany

Tehát, ha kiszámolnod kell a zuhanytálca palettáról a zuhanyfej távolságát, akkor 2-2,1 m legyen. Ebben az esetben, ha számolsz a padlóburkolatról, akkor a 2.1-2.25. Sokan szívesen telepítik a zuhanyzót nem egy álló helyzetben, hanem a rúdnál. Ezután lehetőség van az egyes zuhanyzók vagy fürdők magasságának beállítására. A rúd felső széle 2-2,1 m-re van a padlóról.

Kézi zuhany (rövid kilökő)

A tömlő hosszúságától és a keverő jövőbeli rendeltetésétől függően a kád felső szélétől 0,5-0,7 méteres távolságra van felszerelve.

Side zuhany csapok

A távolság a készletben lévő keverők számától függ. Ha párban érkeznek, akkor a raklapon 0,7 és 1,3 m távolságban helyezkednek el. Ha három darab van, akkor a távolság a következő lehet: 0,6, 1 és 1,4 m.

Mindezek a paraméterek csak akkor javasoltak, ha a magasságot egyedül kell ellenőrizni, hogy az ergonómia megfeleljen az adott lakosoknak.