Legfontosabb > Bútor

4 módon növelheti a fürdőt

A kérdés, hogy hogyan lehet felemelni egy fürdőkádat, meg vannak határozva, és a boldog tulajdonosok a lakások az új épületek, és azok, akik szem előtt tartva javítani a régi lakást. A kád felemelésének okai egy adott szint fölött eltérőek lehetnek:

Annak érdekében, hogy felemeljük a fürdőt, használhatunk téglákat vagy járólapokat, összekötve azokat cementtel és homokkal 1: 3 arányban.

 • kezdetben alacsony gyári lábfürdő, ami kellemetlen a használata;
 • túl kicsi lejtő a vízelvezetéshez, vagy akár ennek a lejtőnek a negatív szöge (amikor a csatorna magassága meghaladja a fürdő magasságát), ami nagyon kicsi vagy teljesen lehetetlenné teszi a fürdőből való vízelvezetést;
 • a tulajdonosok személyes preferenciái (nagyon magas és így tovább).

Miért nehéz felemelni a fürdőt egy adott szint felett?

A fürdő súlya több összetevőből áll:

 • maga a fürdő;
 • a benne töltött víz;
 • az emberek tömege fürdés.

Szerény számításokkal az 1-2 fürdõvel ellátott teljes fürdő súlya elérheti a 300-400 kg-ot. A terhelés 4 lábra van felosztva, és a padlóval való érintkezési felületük alig éri el a 10 négyzetmétert. cm (30-40 kg / 1 cm2).

A fürdő lábának nyomása a tartófelületen (padló, csempe, támaszok, téglák stb.) Nagyon fontos tényező a fürdés növelésére szolgáló módszer kiválasztásakor.

Egy másik fontos szerepet játszik a fürdő anyaga és formája is. Számos megoldás van arra, hogy a fürdőt magasabbra emelje a padló felett.

Ha fürdőszobai képernyőt tervez telepíteni

1. módszer. világos

A lábak rögzítése a fürdőhöz.

Ha a fürdő gyári felszerelése csavarral rendelkezik a lábakon, de hosszúságuk nem elegendő, akkor a legnyilvánvalóbb módja az új csavarok megvásárlása. Vegyünk egy mintát (fordítsunk meg egy lábat), menjünk a legközelebbi építőanyag-piachoz, vagy menjünk egy szaküzletbe, és vegyük fel a szükséges hosszúságú és menetméretű csavarokat. A házak csak a gyári alkatrészeket cserélik újakra.

Fontos megjegyezni, hogy a fürdő fém lábai milyen terhelést fognak hordani, és csak kiváló minőségű, azaz megbízható alkatrészeket választani. A módszer nagyon egyszerű és olcsó, azonban fennáll az instabil fürdő csatlakoztatása.

Hogyan lehet felemelni a fürdőt, amelynek gyönyörű formatervezői és eredeti alakja van? Pontosan húzza meg a csavarokat. Ez nem fogja megtörni a megjelenését és szinte észrevétlenül fog kinézni.

2. módszer. A gyors

Egy másik nyilvánvaló módja annak, hogy felemeljük a kádat a padló felett, hogy helyezzünk néhány rudat a lábai alatt. Számos lehetőség van: fa, tégla, járólapok és bármi, ami szabadon elérhető. A fürdő lábának és hasonló támaszainak a fémtáblák helyreállítása, anyaguktól függetlenül. Ez jelentősen csökkenti a támadás veszélyét (és ennek következtében a megsemmisítését) a kis gravitációs hatás alatt egy kis csapágyterületen.

A fürdőszobai téglák telepítésének terve.

A fürdőszoba egy magas páratartalmú helyiség, így a fa állványait védeni kell a vízzel és a nedvességgel való kölcsönhatástól, valamint a későbbi bomlástól. Ehhez egyszerűen festse őket. A fából való munka kényelme az, hogy a kívánt méret (magasság és szélesség) szilárd tömböt tudjon venni, vagy bonyolult előkészítés nélkül ronthatja ki. Ugyanakkor a keményebb anyagok (csempe, tégla) leginkább kényelmesen kombinálhatók egy darabból - 1, 2 vagy több sorban.

A téglák erősebbek, mint a fa, és a burkolólapok erősebbek, mint a téglák. Csak ne tégla vagy csempe egymásra, lehetetlen, feltétlenül szükség van kötőanyagra. Csemperagasztót használhat, de jobb megoldást készíteni. Ehhez keverje össze a cementet és a homokot 1: 3 arányban egyenletes állapotba egy medencében, majd apránként adjunk hozzá vizet, időnként kevergetve. A konzisztencia olyan, mint egy vastag krém. A habarcsot a téglák között a vízleeresztés lejtése szabályozza - kicsit több vagy kevesebb különböző lábpárokra.

3. módszer. összetett

Azok, akik tudják, hogyan kell főzni elektromos vagy gáz hegesztéssel, tetszeni fognak egy keretes módnak, hogy felemeljék a fürdőt minden magasságra. A fémváz előállításához szükség lesz:

A fürdőkád fémvázra történő felszerelésének rendszere.

 • fém négyszögletes cső vagy fém sarkok;
 • fémfűrész (bolgár);
 • elektromos vagy gázhegesztés.

A keretnek stabilnak és tartósnak kell lennie, sok súlyt el kell viselnie. A munka eredményeképpen egyszerűen be kell illeszteni a fürdőt, amely a csöveken (sarkok), mind a négy szélén pihen.

A fürdőt fel lehet emelni kb. 1 cm-rel a fémkeret felett, és meg kell tölteni az így kapott üreggel habot. A design kissé stabilabb lesz, és a fürdőbe eső víz nem fog sok zajt okozni. Ezenkívül a "felfüggesztett" szerkezetben lévő víz lassabban lehűl.

És ha a szépség látható lesz?

A módszer száma 4. Gyönyörű

Így történik, hogy a fürdőkád, az egészségügyi és gyakorlati feladatok mellett, esztétikai funkciókat is hordoz. Ilyen betűkészlet a terem dekorációjának tárgya, például kecses formák és gyönyörű (de nagyon rövid) lábak. A legjobb megoldás a padlószint emelése a fürdőszoba alatt. A talapzat a fürdőkád alatt egy lépcsős, alakú vagy egyenes lépcsőn keresztül jöhet ki, és az eredetiséget hozzáadja a belső térhez.

Figyelembe véve a lakásépítés körülményeit, meg kell emlékezned a fürdő és a pódium súlyára, valamint a padlón megjelenő terhelést is. A keretszerkezet használata esetén könnyebben könnyítheti meg a talapzat súlyát. Mivel maga a fakeret nem képes a fürdő súlyát viselni, szükség van a fürdő lábai számára a fent ismertetett módon (2-es módszer), mert a fürdő alja helyett a "szigetek" támogatja a rétegelt lemezeket. Ha a lábak egyáltalán nem, akkor a jobb tömegeloszlás érdekében ilyen állványt kell készíteni a talapzat belsejében a fürdő peremén.

Annak érdekében, hogy egy keret dobogót készítsen, szükséged lesz:

A dobogó telepítésének rendszere a tégla fürdő alatt.

 • csavarhúzó;
 • fűrészelt (jigsaw);
 • drill;
 • kalapács;
 • rétegelt lemez 20 mm;
 • rétegelt lemez 10 mm;
 • fa 50x50 mm;
 • fűrészáru 30x40 mm;
 • kötőelemek (csavarok, dűbelek, horgonyok);
 • beépítési szög 40 mm;
 • lézer szint;
 • polietilén.
 1. A lézer szint és a ceruza segítségével meg kell jelölni a talapzat felső szélét (ha a fal mellett helyezkedik el, és nem különálló).
 2. A padlóburkolat nedvességének elszigeteléséhez egy polietilén réteget kell elhelyezni. Ezenkívül használhatja a parafa szubsztrátot is.
 3. Helyezze a 10 mm-es rétegelt lemezeket a dobogó szerelési helyére, és rögzítse a padlót dugós körömre.
 4. A választott keret rajzának megfelelően készítse elő egy 50x50 mm méretű fát.
 5. Szerelje össze a keret minden részét és rögzítse azokat a projektnek megfelelően csavarokkal és csavarhúzóval.
 6. Csatlakoztassa a rönköket a falakhoz horgonyokkal.
 7. A keret egyes elemeit sarkokkal meg kell erősíteni.
 8. Szerelje fel a fürdők lábainak támasztékát (pl. Fagerendák vagy habarcsok).
 9. Az utolsó réteg 20 mm-es rétegelt lemez. Csavarokkal rögzítse.
 10. Podium kész. Továbbra is díszíteni kell a fürdő design tervének megfelelően.

Ha a padlók megengedik (például egy magánházban), akkor egy fürdőszobát felhúzhat egy monolit pódium segítségével. Szükséges lesz:

Tégla a megoldáson a projekt szerint. A cementhabarcsot ugyanúgy keverjük össze, mint a 2. módszer esetében: 1 rész cementet 3 rész homokba.

A talapzatokat könnyedén díszítik csempével vagy mozaikokkal, mind a tetején, mind az oldalon.

Mi más fontos, hogy emlékezzünk arra, mikor fel kell emelni a fürdőt

 1. A fürdõnek stabilnak kell lennie, nem taszítónak, nem ingatagnak. A lábak rögzítése az emelőállványhoz (pódium, tégla stb.) A lehető legmegbízhatóbb legyen.
 2. A magas fürdő nem mindig, és nem minden családtag kényelmes. Ha a fürdőt 10 cm-nél nagyobbra kívánja emelni, jobb, ha téved, és lépést tesz.
 3. Ne feledkezzen meg az éles élekről, díszítse a felületlapokat. Próbálja megakadályozni a lehetséges eséseket, például úgy, hogy a korlátokat a kád szélén helyezik el.

Függetlenül attól, hogy a fürdés növelésének módja a legjobb az Ön számára, ne feledje el a biztonsági óvintézkedéseket és a biztonsági intézkedéseket!

Hogyan lehet emelni a kádat a lefolyó jól működött - minden rendelkezésre álló módszer

A fürdőszobát általában lábakkal vagy kerettel ellátva szállítják, amelyen ezen szaniterek beszerelésére kerül sor. A betűk gyártása során a gyártók taszítják azt a tényt, hogy a padlóról a másik oldalra való távolságnak körülbelül 60-65 cm-nek kell lennie.

Néha azonban vannak olyan helyzetek, amikor a szokásos fürdőmagasság kényelmetlen, vagy a víz nem folyik ki jól. Ebben az esetben csak egy út van - felemelni. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan lehet a padlótól felfelé emelni a fürdőt a 3 legnépszerűbb módon, valamint mindegyikük előnyeit.

Miért kell felemelnem a fürdőt?

Általánosságban elmondható, hogy a padlószint feletti magasságnak 60-65 cm-rel az építési szabályok szerint kell lennie, ezt a standardot egy személy átlagos magasságának megfelelően számították ki, és több generációval tesztelték.

Ha a betűtípus ezen a magasságon van telepítve, akkor kényelmesen és biztonságosan használható. A kéregben azonban vannak olyan helyzetek, amikor fel kell emelni a kádat a padló felett. Ez az eljárás leggyakrabban az alábbi problémák megoldására szolgál:

 1. A víz rosszul jár a csatornába. A hazánkban elfogadott minőségi előírásoknak megfelelően a tál természetes előfeszítéssel rendelkezik a lefolyó lyuk felé, így a víz gravitációval beáramlik, és nem stagnál a tál alján. Ezért a fürdőt a padlóval szigorúan párhuzamosan kell felszerelni. Bizonyos esetekben, a gyártási hibák vagy a sikertelen vízmódok miatt nem áramlik a lefolyóba. Ezután fel kell emelni a fürdő lábát, hogy mesterséges előítéletet biztosítson.
 2. További felszerelést kell felszerelni. Általában a padló és a tálca alja között csak 15 cm van, elegendő hely a kompakt lapos szifonhoz, de nem elég ahhoz, hogy bármilyen más felszerelést felszereljen. Ha hidromasszázs berendezésre van szüksége hulladékeltávolító vagy naos felszereléséhez, akkor legalább 10-15 cm-re kell felemelni a fürdőt.
 3. Kényelmetlen a fürdőszoba használatára. Ha a lakásban élnek, akiknek a magassága jóval magasabb az átlagnál, akkor kényelmetlen lehet a standard magasságú betűtípust használni. A legnagyobb kellemetlenség a mosdóban mosolyog, mivel alacsonyan kell hajlítani.

Ne feledje, hogy a fürdő standard beépítési magasságát SNiP-kben és GOStah-ban kell kiszámítani és rögzíteni, mivel a legtöbb ember számára alkalmas. Azonban, ha szükség van a padló betűtípusának emelésére, akkor ezt úgy lehet megtenni, hogy a lábakat meghosszabbítjuk, habos blokkokat vagy téglákat állítunk fel, vagy keretet használunk.

Nehézségek a padló fölé emelésével

Mielőtt felemeli a kádat a lefolyóba jól működik, mindent jól kell kiszámítania. A telepítés hibája a mosás során a mosás bizonytalanságához, a falak deformációjához vagy a tál aljához, a zománcozáshoz vezethet.

Amikor kiválasztja a fürdő padló felemelésének módját, vegye figyelembe a következő árnyalatokat:

 • Nagy súly. Természetesen a betűk tömege attól függ, hogy milyen anyagból készül, valamint a modell méretét. Az öntöttvas fürdő a legnehezebb, az akril pedig a legkönnyebb. A betű használatakor azonban a víz súlyát a tál közvetlen súlyához, valamint a fürdőző súlyához kell hozzáadni. Ilyen körülmények között az egészségügyi berendezés teljes tömege eléri az 500 kg-ot, ami miatt a lábak terhelése nagyon nagy.
 • Kis lábazati terület. Általában 4-6 lábbal használják a fürdőt, a teljes felület legfeljebb 10 négyzetméter. Ha úgy gondoljuk, hogy a betűk tömege, a víz és a benne lévő személy eléri az 500 kg-ot, akkor a tartók mindegyik négyzetcentiméterében a terhelés eléri az 50 kg-ot. Ilyen terhelés miatt a támaszték egyszerűen deformálódhat, és nem tud megbirkózni az egészségügyi termék súlyával.
 • A falak mechanikai szilárdsága és kegyetlensége. Ha a pad fenékszintje felett emeljük fel a fürdő alját, akkor figyelembe kell venni, hogy a különböző anyagok különböző merevségűek. Ha az öntöttvas modellek olyan vastag falúak és ellenállnak a deformációnak, hogy mindössze 4 lábra szerelhetők, akkor az akril modellek kevésbé merevek, ezért emeléskor olyan szerkezetet kell kialakítani, amely egyenletesen osztja a tál súlyát a tartók között.

Figyelj! Amikor kiválasztja a fürdőkád felemelésének módját, figyelembe kell vennie a 3 legfontosabb tényezőt: az anyagot, amelyből a betűtípust készíti, a felemelhető magasságot és a modell súlyát.

Láb hosszabbítás

A fürdők felszerelésének legáltalánosabb módja a támaszok vagy egyszerű lábak használata. Ezzel a telepítési lehetőséggel öntöttvas, acél, sőt akril modelleket is felszerelhet. A csomagban szereplő lábak általában normál magasságúak.

Ha a lábak csavarként készülnek, beállíthatók. Ha a szabványos lábak magassága nem elegendő, vagy azok segítségével, akkor jobb vízelvezetéshez a lefolyó irányába meredjen a fürdőhöz, majd meghosszabbítható.

Ehhez tegye a következőket:

 1. Először le kell választanod a lefolyócsúcsot a fürdőből, és az oldalára kell helyezni, hogy egyszerűbbé tegye a szabványos lábak lebontását.
 2. Ezután el kell távolítania a régi lábakat, mint egy mintát a boltba, majd vásárolni egy ugyanolyan átmérőjű, de nagyobb hosszúságú fémcsapot.
 3. Ezután meg kell erősíteni az új csavarokat, ha szükséges, a kés magassága beállítható úgy, hogy a leeresztő nyílás irányába meredjen.
 4. Ezután csatlakoztassa a leeresztőcsövet, és állítsa be a kád eredeti helyzetét.

Fontos! A lábak meghosszabbításának ez a módja számos hátránnyal jár. Először is, ez a módszer nem növelheti a padló és a betűfelület közötti távolságot 5-7 cm-nél nagyobb mértékben, másrészt a lábak terhelése jelentősen megnő, ami miatt deformálódhat. Ezért, ha csavarokat vásárol a lábak hosszabbítására, ügyelni kell arra, hogy milyen anyagból készültek, és a keresztmetszet átmérőjét.

Szilárd anyagból készült alátétek használata

Mint már rájöttünk, a lábak hosszabbítása a fürdő magasságának növelése érdekében nem a legjobb. Fő hátránya a támaszok kis területe, ami a lábak terhelésének növekedéséhez, valamint a falak és a forgácsok deformációjához vezet a tál zománcán.

Annak érdekében, hogy megnöveljék azt a területet, amelyen elegendően masszív egészségügyi felszerelés található, téglák, habblokk blokkok vagy padlóburkoló lapok használata a lábak helyett. Ennek a módszernek az előnyei:

 • Jelentős növekedés a lábnyomban. Mind a négy csavarral ellátott láb legfeljebb 10 cm-es, és egy tégla tartó legalább 0,3 négyzetméter területtel rendelkezik, ami stabilabbá teszi a fürdőt.

Fontos! A könnyen deformálható akril fürdőkből és nehéz öntöttvas modellekből készült nehéz fürdővel csak annyit kell tennie - helyezze őket az oszlopokra. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy betűtípusokat helyezzenek el szabálytalan magasságban. Amikor a tálat felemelik a téglákon, folyamatosan áll, nem tapad, nem terhelődik deformálódni.

Keretszerelés

Ha felemeli az akril akváriumát a lábakon, terhelés alatt deformálódhat, vagy akár felrobbanhat. A terhelés egyenletes terjesztése és a támasztékok területének növelése érdekében vékonyfalú betűtípusokat helyeznek a keretre.

A keret fémrudakból készülhet rozsdamentes acélból. Előregyártott vagy hegesztett, a második lehetőség nagy szilárdságú.

A keret telepítése előtt meg kell győződnie arról, hogy mindent megtalál, amire szüksége van:

 • Rozsdamentes acél sarok, amelynek keresztmetszete elegendő a fürdő súlyának megtartásához.
 • Bolgár fémlemezzel.
 • Hegesztőgép.
 • Önmetsző csavarok és horgonyok a keret rögzítéséhez a falakhoz és a padlóhoz.
 • Perforátor a falon és a padlón lévő szerelőfuratok gyártásához.
 • Csavarhúzóval.
 • Gumik a korrózió elleni védelem érdekében.

Ne feledje, hogy amikor a padló felett a keretet egy keret segítségével emeljük fel, nehezen tudunk lejteni. Ezért ez a módszer alkalmas olyan esetekben, amikor a tartály fenekének természetes lejtése van a leeresztő nyílás irányába, és a víz jól áramlik.

4 módon növelheti a fürdőt

A kérdés, hogy hogyan lehet felemelni egy fürdőkádat, meg vannak határozva, és a boldog tulajdonosok a lakások az új épületek, és azok, akik szem előtt tartva javítani a régi lakást. A kád felemelésének okai egy adott szint fölött eltérőek lehetnek:

Annak érdekében, hogy felemeljük a fürdőt, használhatunk téglákat vagy járólapokat, összekötve azokat cementtel és homokkal 1: 3 arányban.

 • kezdetben alacsony gyári lábfürdő, ami kellemetlen a használata;
 • túl kicsi lejtő a vízelvezetéshez, vagy akár ennek a lejtőnek a negatív szöge (amikor a csatorna magassága meghaladja a fürdő magasságát), ami nagyon kicsi vagy teljesen lehetetlenné teszi a fürdőből való vízelvezetést;
 • a tulajdonosok személyes preferenciái (nagyon magas és így tovább).

Miért nehéz felemelni a fürdőt egy adott szint felett?

A fürdő súlya több összetevőből áll:

 • maga a fürdő;
 • a benne töltött víz;
 • az emberek tömege fürdés.

Szerény számításokkal az 1-2 fürdõvel ellátott teljes fürdő súlya elérheti a 300-400 kg-ot. A terhelés 4 lábra van felosztva, és a padlóval való érintkezési felületük alig éri el a 10 négyzetmétert. cm (30-40 kg / 1 cm2).

A fürdő lábának nyomása a tartófelületen (padló, csempe, támaszok, téglák stb.) Nagyon fontos tényező a fürdés növelésére szolgáló módszer kiválasztásakor.

Egy másik fontos szerepet játszik a fürdő anyaga és formája is. Számos megoldás van arra, hogy a fürdőt magasabbra emelje a padló felett.

Ha fürdőszobai képernyőt tervez telepíteni

1. módszer. világos

A lábak rögzítése a fürdőhöz.

Ha a fürdő gyári felszerelése csavarral rendelkezik a lábakon, de hosszúságuk nem elegendő, akkor a legnyilvánvalóbb módja az új csavarok megvásárlása. Vegyünk egy mintát (fordítsunk meg egy lábat), menjünk a legközelebbi építőanyag-piachoz, vagy menjünk egy szaküzletbe, és vegyük fel a szükséges hosszúságú és menetméretű csavarokat. A házak csak a gyári alkatrészeket cserélik újakra.

Fontos megjegyezni, hogy a fürdő fém lábai milyen terhelést fognak hordani, és csak kiváló minőségű, azaz megbízható alkatrészeket választani. A módszer nagyon egyszerű és olcsó, azonban fennáll az instabil fürdő csatlakoztatása.

Hogyan lehet felemelni a fürdőt, amelynek gyönyörű formatervezői és eredeti alakja van? Pontosan húzza meg a csavarokat. Ez nem fogja megtörni a megjelenését és szinte észrevétlenül fog kinézni.

2. módszer. A gyors

Egy másik nyilvánvaló módja annak, hogy felemeljük a kádat a padló felett, hogy helyezzünk néhány rudat a lábai alatt. Számos lehetőség van: fa, tégla, járólapok és bármi, ami szabadon elérhető. A fürdő lábának és hasonló támaszainak a fémtáblák helyreállítása, anyaguktól függetlenül. Ez jelentősen csökkenti a támadás veszélyét (és ennek következtében a megsemmisítését) a kis gravitációs hatás alatt egy kis csapágyterületen.

A fürdőszobai téglák telepítésének terve.

A fürdőszoba egy magas páratartalmú helyiség, így a fa állványait védeni kell a vízzel és a nedvességgel való kölcsönhatástól, valamint a későbbi bomlástól. Ehhez egyszerűen festse őket. A fából való munka kényelme az, hogy a kívánt méret (magasság és szélesség) szilárd tömböt tudjon venni, vagy bonyolult előkészítés nélkül ronthatja ki. Ugyanakkor a keményebb anyagok (csempe, tégla) leginkább kényelmesen kombinálhatók egy darabból - 1, 2 vagy több sorban.

A téglák erősebbek, mint a fa, és a burkolólapok erősebbek, mint a téglák. Csak ne tégla vagy csempe egymásra, lehetetlen, feltétlenül szükség van kötőanyagra. Csemperagasztót használhat, de jobb megoldást készíteni. Ehhez keverje össze a cementet és a homokot 1: 3 arányban egyenletes állapotba egy medencében, majd apránként adjunk hozzá vizet, időnként kevergetve. A konzisztencia olyan, mint egy vastag krém. A habarcsot a téglák között a vízleeresztés lejtése szabályozza - kicsit több vagy kevesebb különböző lábpárokra.

3. módszer. összetett

Azok, akik tudják, hogyan kell főzni elektromos vagy gáz hegesztéssel, tetszeni fognak egy keretes módnak, hogy felemeljék a fürdőt minden magasságra. A fémváz előállításához szükség lesz:

A fürdőkád fémvázra történő felszerelésének rendszere.

 • fém négyszögletes cső vagy fém sarkok;
 • fémfűrész (bolgár);
 • elektromos vagy gázhegesztés.

A keretnek stabilnak és tartósnak kell lennie, sok súlyt el kell viselnie. A munka eredményeképpen egyszerűen be kell illeszteni a fürdőt, amely a csöveken (sarkok), mind a négy szélén pihen.

A fürdőt fel lehet emelni kb. 1 cm-rel a fémkeret felett, és meg kell tölteni az így kapott üreggel habot. A design kissé stabilabb lesz, és a fürdőbe eső víz nem fog sok zajt okozni. Ezenkívül a "felfüggesztett" szerkezetben lévő víz lassabban lehűl.

És ha a szépség látható lesz?

A módszer száma 4. Gyönyörű

Így történik, hogy a fürdőkád, az egészségügyi és gyakorlati feladatok mellett, esztétikai funkciókat is hordoz. Ilyen betűkészlet a terem dekorációjának tárgya, például kecses formák és gyönyörű (de nagyon rövid) lábak. A legjobb megoldás a padlószint emelése a fürdőszoba alatt. A talapzat a fürdőkád alatt egy lépcsős, alakú vagy egyenes lépcsőn keresztül jöhet ki, és az eredetiséget hozzáadja a belső térhez.

Figyelembe véve a lakásépítés körülményeit, meg kell emlékezned a fürdő és a pódium súlyára, valamint a padlón megjelenő terhelést is. A keretszerkezet használata esetén könnyebben könnyítheti meg a talapzat súlyát. Mivel maga a fakeret nem képes a fürdő súlyát viselni, szükség van a fürdő lábai számára a fent ismertetett módon (2-es módszer), mert a fürdő alja helyett a "szigetek" támogatja a rétegelt lemezeket. Ha a lábak egyáltalán nem, akkor a jobb tömegeloszlás érdekében ilyen állványt kell készíteni a talapzat belsejében a fürdő peremén.

Annak érdekében, hogy egy keret dobogót készítsen, szükséged lesz:

A dobogó telepítésének rendszere a tégla fürdő alatt.

 • csavarhúzó;
 • fűrészelt (jigsaw);
 • drill;
 • kalapács;
 • rétegelt lemez 20 mm;
 • rétegelt lemez 10 mm;
 • fa 50x50 mm;
 • fűrészáru 30x40 mm;
 • kötőelemek (csavarok, dűbelek, horgonyok);
 • beépítési szög 40 mm;
 • lézer szint;
 • polietilén.
 1. A lézer szint és a ceruza segítségével meg kell jelölni a talapzat felső szélét (ha a fal mellett helyezkedik el, és nem különálló).
 2. A padlóburkolat nedvességének elszigeteléséhez egy polietilén réteget kell elhelyezni. Ezenkívül használhatja a parafa szubsztrátot is.
 3. Helyezze a 10 mm-es rétegelt lemezeket a dobogó szerelési helyére, és rögzítse a padlót dugós körömre.
 4. A választott keret rajzának megfelelően készítse elő egy 50x50 mm méretű fát.
 5. Szerelje össze a keret minden részét és rögzítse azokat a projektnek megfelelően csavarokkal és csavarhúzóval.
 6. Csatlakoztassa a rönköket a falakhoz horgonyokkal.
 7. A keret egyes elemeit sarkokkal meg kell erősíteni.
 8. Szerelje fel a fürdők lábainak támasztékát (pl. Fagerendák vagy habarcsok).
 9. Az utolsó réteg 20 mm-es rétegelt lemez. Csavarokkal rögzítse.
 10. Podium kész. Továbbra is díszíteni kell a fürdő design tervének megfelelően.

Ha a padlók megengedik (például egy magánházban), akkor egy fürdőszobát felhúzhat egy monolit pódium segítségével. Szükséges lesz:

Tégla a megoldáson a projekt szerint. A cementhabarcsot ugyanúgy keverjük össze, mint a 2. módszer esetében: 1 rész cementet 3 rész homokba.

A talapzatokat könnyedén díszítik csempével vagy mozaikokkal, mind a tetején, mind az oldalon.

Mi más fontos, hogy emlékezzünk arra, mikor fel kell emelni a fürdőt

 1. A fürdõnek stabilnak kell lennie, nem taszítónak, nem ingatagnak. A lábak rögzítése az emelőállványhoz (pódium, tégla stb.) A lehető legmegbízhatóbb legyen.
 2. A magas fürdő nem mindig, és nem minden családtag kényelmes. Ha a fürdőt 10 cm-nél nagyobbra kívánja emelni, jobb, ha téved, és lépést tesz.
 3. Ne feledkezzen meg az éles élekről, díszítse a felületlapokat. Próbálja megakadályozni a lehetséges eséseket, például úgy, hogy a korlátokat a kád szélén helyezik el.

Függetlenül attól, hogy a fürdés növelésének módja a legjobb az Ön számára, ne feledje el a biztonsági óvintézkedéseket és a biztonsági intézkedéseket!

Emelje fel az öntöttvas fürdőt kb. 5 cm-re 5-szel

Szia, szükség van egy öntöttvas kádat öt centiméter magas magasságú lábakkal felemelni. Most a fürdő a csempézett padlón van. Úgy gondolom, hogy téglát helyezek el minden egyes lábam alatt, és tetejére helyezem a padlót, vagy megveszek egy fémcsatornát a szükséges magasságból, és párokat raktam rajta.
Melyik lehetőség jobb?

PS: Tegye a csempe a ragasztó, és a tégla maguk is, gipsz ragasztóval vízszigetelés.

RMad írta:
tegyen egy téglát az egyes lábak alatt, és tetejére helyezzen egy padlót,

egy tégla határozottan sikertelen döntés, hirtelen véletlenül megtörik, a fürdő nehéz, lecsapódik; A nyereség típusa?

RMad írta:
vagy vegyél egy fémcsatornát a kívánt magasságból, és párosítsa rá a lábakat.

Ez jobb

A padlólap tetején helyezkedik el, hogy teret adjon a lábakról a téglára, mondjuk két téglát helyezünk mellé és egy csempe a tetején, és úgy tűnik, mintha a fürdő a padlón lenne) persze lábak nélkül - két téglából. de ezután a kád nehezebbé válik.

A csatornával jobban tetszik nekem, és a szükséges magasság megfelelőbb, de csak hol tudom beszerezni a kiskereskedelemben Novoszibirszkban, amíg meg nem találom ((

papa írta:
egy tégla egyértelműen szerencsétlen döntés, hirtelen véletlenül megtörik,

Lehet, hogy az én gyakorlatomban még nem találkoztam, a változat egészen normális, a biztosításhoz téglákat is elhelyezek a fürdő alja alatt.

Tehát 5 szükséges csak centimes, nem az egész tégla, csak van egy csatorna 5 cm, de.

RMad írta:
De honnan szerezhetem meg Novoszibirszkben a kiskereskedelemben, amíg meg nem találom ((

és próbálj meg egy másik, nem egész futást venni, de két métert. Mások az összes IMHO-t

Talán csak hosszú fürdő lábakat keres? Látta az ilyen találkozást. Vagy könyveljen valahova. És nem lesz "kert".

Jó cselekedetek masterrrr

Tekintettel arra, hogy nem tettem egyetlen fürdőt, azt hiszem, gyenge. Nem láttam hosszúkás lábaikat, nem tudom elképzelni, hogy hol forduljak a gyártáshoz, és minőségi tudásom szerint kétséget kérek az utolsónak)). A csatornákat csak viszonylag nagy mennyiségben adják el, 6 méterről, és meglehetősen drágák.
Ezért, miközben megállt a téglákon. Úgy gondolom, hogy ugyanúgy csinálom, mint a fenti fotón. Helyezzük a téglákat a lábak alatt + adjunk oszlopokat a kád alja alá. Csak gondold át, mi legyen a láb és a tégla között? Azt hittem, a padlólap, bár a magasság akkor sokkal több, mint 5 cm - 6,5 + csempe és ragasztó, akkor pontosan 7,5. Általában még sok más kérdés. Ha valaki más ötletekkel rendelkezik, nagyon örülök a tanácsodnak.

RMad írta:
a gyártásról nem is tudom elképzelni, hová menjen

A ház irodai turner. Kapcsolja ki a tömlőket, amelyekben a tengelyek menetét a lábak állítóanyájához rögzítik. Pyataks csavarja a padlót. Bár 5 cm, egyszerűen talál egy csavar 75-100 mm.

Nekem van a legegyszerűbb lába, ami Novokuznetsk fürdõkkel van felszerelve, nincsenek beállító csavarok.
és nem értem pontosan, mi a pyatas?

Ha van olyan lába, mint a régi Sztálin anélkül, hogy lyuk és szál lenne a beállításhoz, mint a fotón
mihamaster, dobja el őket, menjen a vízvezeték üzletbe, és vásároljon meg egy meneteset. Vigyél magaddal egy régi lábat a boltba, hogy ne maradjon a szerelőegységgel. A kiadási ár 100 rubel, majd menjen a hardverraktárba, és vegyen egy acél megerősített csavart, ha a memória nem változtatja meg az M10-et és az anyákat. Helyezze a fürdőt a bélésbe (homokzsákok, téglák stb.) És szerelje be a lábakat, szorítsa meg a csavarokat anyával, és állítsa be a szintet általában, úgy, hogy a fürdő olyan legyen, amennyire szüksége van. A műveletet együtt végzik.
Ha nem tudod, mi a pyaták, ne fárasztod, a fordító még mindig vázlatot kér, és nem tudsz rajzolni. 50 mm elég csavar. A fénykép mihamaster, egyébként a csavar hossza a tégla felett, és 65 mm.

RMad írta:
Szia, szükség van egy öntöttvas kádat öt centiméter magas magasságú lábakkal felemelni. Most a fürdő a csempézett padlón van. Úgy gondolom, hogy téglát helyezek el minden egyes lábam alatt, és tetejére helyezem a padlót, vagy megveszek egy fémcsatornát a szükséges magasságból, és párokat raktam rajta.

Mi a jobb és könnyebb?
Jobb, ha polcokat vagy teljes tűzálló vagy tüzelt kemence téglákat helyeznek a habarcs lába alá, és tetején 100X100x3 mm vagy 100x50x5mm típusú tiszta, hígított vastag acéllemezlemezeket helyeznek a cementre.
Van egy képernyője?
Ha igen, akkor még hozzáadhat további támogatást a téglából a fürdő hátsó részén. Ezt úgy kell elvégezni, hogy a lábakat a lejtős ékekkel állítja be, ha a fürdőszoba régi öntöttvas.
Én öntöttvas fürdőszobát a szint és a torzítás, amit ki kell tennem a pre-car jack a csavar diagonális, ez kényelmes nekik.
Ha van egy régi stílusú öntöttvas kád, amelynek "füle" az öntöttvas lábakhoz, akkor állítható magasságban speciális (vagy házi készítésű) acél ékekkel, amelyek fülbe ütköznek, hogy a lábak a fülbe kerüljenek (például a lábak konvergáljanak).

4 módon növelheti a fürdőt

Gyakran szükség van arra, hogy a fürdőt kissé felemeljük a szint fölé. Ez annak a ténynek tudható be, hogy valamilyen okból az áramlás nem megfelelően történik, mivel a lejtés kicsi vagy teljesen negatív. Másik oka lehet, hogy a termék gyárilag elhúzódó részei túl rövidek és kényelmetlen a tulajdonosok számára. A háztartások magas növekedése is ilyen döntést hozhat. 4 választási lehetőséget kínálunk a fürdő felemeléséhez.

Mi az a nehézség, hogy megoldja a fürdés felvetésének problémáját?

A fürdő súlya különböző összetevőkből áll:

 • A fürdő maga.
 • Víz öntött bele.
 • A fürdőző súlya.

Még a legkisebb számításokkal is, egy 1-2 fős fürdő teljes tömege meghaladhatja a 300-400 kg-ot. Ebben az esetben a teljes terhelés csak 4 lábon oszlik meg, és a padlóval való érintkezési felületük valószínűleg nem haladja meg a 10 négyzetmétert. cm, ami egyenként 30 -40 kg. lásd: Ez a körülmény talán a legfontosabb, amikor a fürdő felemelésének lehetőségét választja. Fontos szerepet játszik maga az anyag, amelyből a fürdő elkészül.

A fürdés felvételének módja

A fenti körülményektől függően választhatja ki a probléma megoldásának egyik alábbi módját:

 • A meglévő lábak meghosszabbításával.
 • Ennek eredményeként az építési a stand a szilárd anyagok.
 • Szerelt fém keret segítségével.
 • A talapzat építése gyönyörű fürdők számára.

Tekintsünk részletesebben mindegyik módszert a valós körülményekhez viszonyítva.

Hogyan emeljük fel a fürdőt a lábak megnyújtásával

Leggyakrabban a standard fürdők biztosítják a lábukat, amelyek közvetlenül a legegészségesebb designhez vannak csatolva. Ugyanakkor a hossza nem mindig felel meg a felhasználóknak. Mit tehetünk abban az esetben, ha a szabványos lábak a betűtípus számára nagyon rövidek? Minden nagyon egyszerű: meg kell vásárolni az új csavarokat, amelyek hosszabbak. Ehhez össze kell állítanod az egyik lábát otthon, és el kell menned az értékesítési helyre, ahol hosszabb csavarokat találsz. Ezt követően a gyári csavarok csavarja meg az újonnan beszerzett és a fürdőt a helyén.

Szükség van a kupak megvásárlására, hogy figyelmet fordítsanak a minőségükre, mivel fél tonna súlynak ellenállnak. Ez a legegyszerűbb módszer, amely gyakorlatilag nem igényel semmilyen ismeretet és készséget. Lehetővé teszi a tervező fürdők felemelését anélkül, hogy feláldoznák a megjelenésüket.

A fürdőt szilárd és megbízható támasztékkal helyezze el

Természetesen a legegyszerűbb módja a lábak kiterjesztése a fürdő, de sokkal biztonságosabb, hogy megbízható anyagot építsenek ki némi kemény anyagból. Ehhez használható: fa, tégla, járólap. Ne felejtsük el, hogy ezeknek az anyagoknak egyike sem képes ellenállni a terhelésnek a lábaktól a kis területük miatt. Ezért annak növelése érdekében legalább 3 mm vastagságú acéllemezeket és 100 cm2-es területet kell elhelyezni a lábak alatt.

Ráadásul nem szabad megfeledkezni arról, hogy a fürdőszobában van egy speciális nedves "klíma". Ezért a fadarabok kiválasztásakor jó minőségű antiszeptikus anyagokat kell feldolgozni és vízszigetelést kell végezni. Ezeket a célokat a rudakat festhetjük és víztaszító lakkal bevonhatjuk. Ezek az intézkedések segítenek megvédeni a fa rothadásától, rétegződésétől és megjelenésétől a nemkívánatos "élet" formájától penész és penész. A fa egyetlen előnye ebben az esetben a feldolgozás kényelme, és ennek következtében a feladat sebessége.

A tégla vagy csempe kiválasztásakor az a tény, hogy a termékeknek érintetlenül kell lennie repedések, zsetonok és egyéb hibák nélkül. Általában ezek az anyagok sokkal erősebbek a faanyagnál, de csak feltéve, hogy összekapcsolódnak egy megoldással. Lehetőség van csemperagasztó használatára, de megbízhatósága sok kívánnivalót hagy maga után. Ha ilyen szerkezetet szerelnek fel, akkor a fürdő hátsó részét kb. 1 cm-rel kell felemelni az elülső felett, ha alja nem tartalmaz lejtést.

A fürdő beépítése házi fémkeretre

Ha már megtanulta, hogyan kell használni a hegesztőberendezéseket, akkor acélszögből és csövekből készíthet kereteket. Ehhez szüksége lesz: hegesztőgép, bolgár, sarkok és csövek. A sarkok és csövek keresztmetszetének elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy támogassa a fürdő súlyát. A vázszerkezetnek a kád alatt kell biztosítania a maximális stabilitást és tartósságot. A keret annyira nagy, hogy a fürdő minden oldalával szemben támaszkodik, de nem eshet le. Annak érdekében, hogy a kád stabilabb legyen a kereten, és a benne lévő víz nem hűl le tovább, használhatja a rögzítő habot, amely kitöltse a váz és a fürdő közötti rést.

Fürdítve a fürdőt egy talapzaton

Néha a fürdő nem csak higiénikus funkciókat hordoz magában, hanem a tervezés és a dekoráció témája is. Általában az ilyen termékek eredeti gyönyörű formák, göndör görbék és gyakran nagyon rövid lábak vannak. Mit kell tennie ebben az esetben? Nyilvánvaló, hogy a fenti módszerek bármelyike ​​egyszerűen elrontja a szépséget. Csak egy út van - ha nem tudod felemelni a kádat, akkor emelje fel az egész padlót. Természetesen a padló egy részének felemelése kétségtelenül nehezebb feladat, azonban a javítás befejezése után a fürdőszobának királyi megjelenése lesz. Az Ön által épített dobogó egyenesen vagy figurális lépcsőn kijuthat a fürdő alatt. Lehet, hogy akár egy létra formájában is. Ez az opció lehetővé teszi, hogy a szokásos fürdőszobába különleges kifinomultságot és hihetetlen eredetiséget teremtsen.

A legfontosabb dolog, ha egy többszintes épületben élsz, ne felejtsd el a dobogó súlyát. Hozzá kell adnia a fürdőszoba súlyát vízzel és emberekkel. A padlón lévő terhelésnek nem szabad túl nagynak lennie, különösen a fapadlójú régi házak esetében. A dobogó súlyának enyhítésére érdemes megemlíteni, hogy nem monolitikus, hanem olyan keretszerkezetek használatával, amelyeket a kívánt anyaggal kell készíteni. Ne feledje, hogy ha a keret fából készült, akkor nem fogja fenntartani a teljes fürdő tömegét. Ezért további beépített állványokat kell elhelyezni benne, hogy egyenletesen oszthassa ki a fürdő súlyát a dobogó egész területén.

A dobogó elrendezésének folyamata rétegelt lemez és rúdfürdő alatt

Annak érdekében, hogy a keret dobogóra legyen szüksége, az alábbiakra van szüksége:

 • Fűrész vagy kirakó.
 • Kézi csavarhúzó vagy fúró.
 • Hammer.
 • Rétegelt lemez és rúd.
 • Csavarok, sarkok és egyéb kötőelemek.
 • Építési szint.
 • Polietilén fólia.

A dobogó felépítésére a következő munkálatok zajlanak. Ha a talapzatod a fal mellett van, és nem lesz a fürdőszoba közepén, akkor az épület szintjén és a rendszeres ceruza segítségével fel kell jegyeznie a jövő élcsarnokának felső élét. A fürdőszobában lévő fő padló alaposan vízhatlan polietilénnel vagy megfelelő szigetelőanyaggal. Ezenkívül használhat plüss szubsztrátot is.

Ezután ragasztott rétegelt lemezt kell a padlóra rakni, ahol a dobogót fel kívánja építeni, és körmökkel vagy tüskékkel szúrni a padlóra. Ezután egy erős keretet kell összeállítani egy olyan sávból, amely illeszkedik a jövő lábazatának méretéhez és kialakításához. A részleteket csavarokkal és sarkokkal rögzítik a nagyobb merevség érdekében. A fürdéshez, lábakkal ellátva, speciális fémtartókat tesznek lehetővé, amelyek növelik a dobogó ütközési területét. A keret rétegelt lemezből készült, és minden olyan anyagból készült, amely alkalmas a fürdő egészének stílusára.

Az akril fürdő emelése téglával vagy könnyű betonblokkokkal

A magánházakban nemcsak fadarabokból, hanem téglából is telepíthető a dobogóra, amelyet cementhabarcs köt. Az ilyen talapzatot nagyon könnyű díszíteni csempézett vagy mozaikos csempék használatával. Ez egyszerűen történik. A padlón rajzolja meg a jövő pódiumának vázlatait, és rakja le a tégla vagy hab blokkokat rajta. Ezután töltse fel az egész belső területet azonos anyaggal. Az egész struktúrát betonba öntik és szintre helyezzük. Az esztrich teljes száradása után a dobogót lapokkal lefedheti. A fürdőszoba komplex javításakor, vagy az első konstrukció során hasonló szerkezetet kell létrehozni.

Néhány árnyalat a fürdő felemelésekor

Amint már említettük, a fürdők eltérőek, ezért attól függően, hogy milyen anyagból készülnek, egy kicsit más megközelítésre van szükség ahhoz, hogy megvalósítsuk azt az elképzelést, hogy magasabb szintre emeljük őket.

Az öntöttvas fürdők nyilvánvaló okokból a legnehezebb termékek közé tartoznak. Csak természetes kőből készült kőfürdők képesek versenyezni velük. A nagyon nagy tömeg miatt nagyon óvatosan kell bevinni az öntöttvas fürdőket.

Ami az akril komponenseket illeti, a padló felett csak egyes sarkok segítségével lehet felemelni, amelyeket egyszerűen a falba szerelnek. Az acélkádat fel lehet emelni a szabványos szint fölé egy cementköszörüléssel. Ezenkívül egy ilyen esztrich csak akkor készül, ha a fürdő maga lesz. Ebben az esetben a vízfolyás megfelelő lejtését kell elvégeznie. Ehhez a szaniter termékek hátsó tartóinak alá kell helyezni minden négyszögletes csövet vagy egy szabályos csatornát. Ezenkívül széles kerek alátéteket és egy méteres menetes csapokat lehet használni. Ebben az esetben elég lesz a tégla tartóban lévő lyukaknak a legmagasabb szinten történő fúrása. A hajtű négy egyenlő részre van vágva. Ezeket az előkészített lyukakba helyezzük és habarcsba töltjük. Miután megszáradt, állítsa be a fürdőkarokat ezeken a csapokon. Ez a kialakítás nagyfokú megbízhatóságot és stabilitást biztosít az egészségügyi eszköz számára.

Amikor a fürdőt a téglafalra szerelik fel, fontos tudni, hogy amikor a fürdőt a padló szintje felett emelik, nagyon fontos, hogy megbizonyosodjon a stabilitásáról. Semmilyen körülmények között nem rohangálhat és ne mozdulhasson el. Maguknak a lábakhoz való rögzítésnek nagyon nagy megbízhatósággal kell rendelkezniük. Ha a fürdőt nagyon nagy magasságba emeli (több mint 10 cm), akkor több lépést kell tennie, és semmiképpen sem. A dobogóra, amelyet egy nedves állapotban lévő csempével borítanak, nagyon csúszós lehet, amely tönkretesz a sérüléssel, amikor leesik. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az ilyen problémákat, elegendő találni és telepíteni néhány megbízható kézidarabot a fürdő közelében, amelyet kritikus helyzetben meg lehet fogni. Kerámia burkolólapot is használhat a cserép helyett, ami biztonságosabb, mert nem annyira csúszós.

Nagyon hiszünk abban, hogy ez a cikk segített abban, hogy megkapja a szükséges ismereteket a padlószint feletti fürdő felemelésekor. Egyáltalán nem számít, hogy melyik lehetőséget választja, a legfontosabb, ne felejtse el, hogy szigorúan kövesse az utasításokat, és csak kiváló minőségű és kényelmes anyagokat alkalmazzon a munkájában. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje a különböző "előre nem látható", és képes lesz kihasználni felvonók, keretek vagy rögzítések által a saját kezét évekig félelem nélkül.

plitochkin.ru

Energiát, időt, pénzt és idegeket takarít meg!

Jelentkezzen be:

Legutóbbi megjegyzések

 • admin a rekordhoz Hogyan kell egyenesíteni a betont a vastag drót alatt?
 • Tim, hogy rögzítse Hogyan lehet egyenesíteni a betont a vastag huzal alatt?
 • admin a rekordhoz Hogyan kell egyenesíteni a betont a vastag drót alatt?
 • Tim, hogy rögzítse Hogyan lehet egyenesíteni a betont a vastag huzal alatt?
 • admin a rekordhoz A csempe nyílásainak felszerelése a mágnesekre
 • Legutóbbi bejegyzések

  oldal

  11 hiba történt a fürdéskor

  1. A felső sík a szintből

  A fürdő kialakítása magában foglalja a saját alapos razuklonka kialakítását. Ez azt jelenti, hogy a felső éle szintre van állítva, míg az alsónak saját lejtése van a lefolyó felé. A további dőlés nemcsak felesleges, hanem káros is - ilyen fürdőben a csúszás esélye nő.

  2. A vízelvezető csatorna túl kicsi

  A szennyvízelvezető csövek magasságkülönbsége az SNiP-knél - F50mm - 3 cm / méter, F110mm - 1,5 cm / méter. Ha nagyon feszült a magassággal, akkor az ötvenedik csövet 1,5 cm-re lehet elhelyezni méterenként - a lefolyó normális lesz. A szerző ellenőrzi.

  Ha kevesebbet hoz a razuklonku, akkor a víz lassan megy. Meg kell várni sokáig, hogy öblítse le a fürdőt fürdés után. Szintén hab és piszok lesznek a fürdő falaira és a csövekre, amelyeket nehezebb mosni. És a csövek általában teljesen elakadhatnak tőle, és tisztítaniuk kell őket.

  3. A hullámosság a szifon szennyvízzel történő összekapcsolására szolgál.

  Csak kemény csövek, elkerülve a derékszögeket.

  4. A lábak rögzítését a fürdőbe az acélkádban húzzák meg

  Nem véletlen, hogy az ilyen csavarok anyacsavarjai hüvelykujj formájúak. Húzza meg őket kézzel. Ha kulcsot vagy fogót használ, akkor a csésze rögzítésének pontján lévő fürdő zománc könnyen kialszik, és nem lehet megjavítani! Tehát sok évvel ezelőtt egy kádat egy újabb helyre kellett cserélnem.

  5. Használt rugós párnák

  Semmilyen esetben ne helyezzen gumi vagy hasonló bélést a fürdő lábai közé, sem a fürdő alja alá. Ha a fürdõ a használat során rugózik rajta, akkor minden bizonnyal megtörténik a fürdés és a fal közötti repedés. És folyni fog a víz.

  Az acél kádak öntapadó tömítésekkel vannak ellátva a kád és a lábak között. Lehetőségük van elhagyni. További rugós tömítéseket el kell kerülni.

  6. Nincs fürdőhely

  Az SNiP normái szerint a fürdőt földelni kell (csatlakoztatva) olyan elektromos vezetékkel, amelynek keresztmetszete nem kevesebb, mint a fázisvezetőé, vízvezetékekkel és elektromos panelekkel.

  Az öntöttvas fürdőkhöz való megbízható érintkezés biztosítása érdekében elegendő, ha a huzalt a lábfej beállító csavarja köré fújja, és mindkét oldalon meghúzza az anyákat és alátéteket, valamint egy forgóalátétet.

  Acélfürdő esetében ez a lehetőség nem megfelelő, mivel öntapadó tömítésekkel elkülönítik a fürdőt a lábaktól. A földeléshez az acélkádban különleges szirmok, lyukakkal vannak ellátva.

  De szinte mindig ezek a szirmok zománcozottak, mint az egész fürdő. Mivel a zománc nem továbbítja az elektromos áramot, a földelés előtt gondosan eltávolítani kell a kívánt területről.

  Ez végezhető a sarokcsiszolók (csiszolók) segítségével, eltávolítva a festéket az érintkezési ponton. Lehetőség van arra, hogy a szalagot kissé hajlítsa meg a huzal érintkezési pontján, a zománc ezen a ponton "lőni". A munkát ezért védőszemüvegekkel kell elvégezni.

  7. Szilikon és hajlékony szögek alkalmazása a fürdőkád csomópontjának kialakításához

  A fürdőkádra szerelt műanyag rugalmas szögek gyorsan elveszítik megjelenésüket. Ugyanez vonatkozik a szilikonra is. A statisztikák szerint átlagosan évente egyszer meg kell változtatni őket. Jobb, ha teljesen elhagyod őket a tetején lévő csempékhez és a fugázáshoz.

  8. A fürdőtartók nem vízállóak és nem elég kemények.

  10-ből 10 esetben a kádat magasabbra kell növelni, mint a gyári beállító csavarok. Ha erre a célra használni, fából vagy gumi áll, az első esetben - tudnak crack a szárazság, és a második - mint már említettük, a fürdő „lélegezni”, és elkerülhetetlenül képződő repedések a fürdőben fali csatlakozó.

  9. A csempék polcja nem a fej, hanem a "lábak"

  Ha a polc és a fal között, a fürdőszoba (hosszúságú) nem a fejét, és a „lábainál”, ha vesz egy zuhanyzó, a fő áramlási víz fog folyni a polcon, és esetleg majd a földre. Ha a polcok lejtése kicsi, akkor a benne lévő víz stagnál. Ha nagy, akkor nem tehetsz semmit rajta.

  Következtetés - a polc a fején sokkal kényelmesebb és praktikusabb.

  10. Túl mélyen beágyazódott a falba.

  Ha a fürdő oldala mélyebb mélységbe merül a falba, akkor kényelmetlenül ül a fürdőbe - a fal túl közel van. Kényelmetlen, hogy a fürdőbe más polcokat és helyeket is elhelyezzenek.

  Igen, és úgy tűnik, nem túl aranyos.

  11. Az ellenőrzéshez való hozzáférés tilos.

  Ha a fürdőbe saját készítésű képernyőt helyeznek el, akkor biztosítani kell a fürdőkötözőhöz való hozzáférést. Néha meg kell tisztítani a szifont vagy más javítást kell végezni.

  Műanyag vagy fém nyílásokat helyezhet el a mágnesekre. De ez a lehetőség nem tűnik nagyon jónak. Legjobb a süllyesztett titkos nyílások használata a csempe alatt. Ugyancsak megengedett egy 4 mágnescserép telepítése az itt leírt módon.

  Hagy egy megjegyzést a cikk alján, és ajándékként válogasson hasznos tanácsokat Stanislav Plytochkin-től:

  • Hogyan kell ragasztani a törött műanyag termékeket, hogy erősebbé váljanak, mint az újak.
  • A legjobb módja egy lyuk fúrásához egy cserépben.
  • A sarokcsiszolók felülvizsgálata, melynek költsége 85 rubel és 1 óra munkaidő, ami növeli a sarokcsiszolók és a gyémánt kerék erőforrását kétszer.
  • Hogyan készítsünk egy gyönyörű és tartós fürdőszobát az olcsó anyagokból?
  • Hogyan húzzuk meg a fúrótokmányt kulcs nélkül.
  • A víz alatti kő telepítése egy fal WC-tál.

  otthon

  114 hozzászólás

  Köszönöm szépen.
  Minden világos és érthető. Rengeteg hasznos dolgot tanultam magamnak. Különösen a mágnesek nyílásánál, a téglák csövek készítésénél, a fűrészelt lapok ragasztására.
  Köszönjük ismét.

  Kérem, Szergej! A kritika elfogadott.
  Az e-mailhez küldött ajándék.

  Bonyolult szó számít az egész webhelyen. És így - jó!

  Köszönjük a minősítést! A számításról - vegye figyelembe.

  Köszönöm, Stanislav a cikkért!
  Megengedett, a szilikon gyakran elveszíti megjelenését a használat első hónapjaiban. De itt van egy paradoxon - a húgom több mint 10 évvel ezelőtt javított a fürdőszobában - a szilikon újszerű. Sajnálom, hogy nem emlékszem a gyártóra.

  Igen, ez jó ügy. Jó szilikon és jó szellőzés, valamint a házigazda gondos kezei (Biztos vagyok benne, hogy gyakran törölje le a maradék vizet a fürdés után) - az eredmény biztosan kérem.

  Jelenleg kádfelszerelést készítek. Ott az alfejezet leírja a fürdőszobai használat és gondozás szabályait.

  Ajándék küldött a postához.

  Már több éve befejeztem, és még mindig találtam magam, a weboldalon valami újdonságot találtam magamnak. Sokan nem a speciális iskolákból, hanem véletlenül jöttek létre. Sok szempontból meg kell tanulnod magad, vagy tanulnod mások tapasztalataiból. A sai jó segítség azoknak, akiknek még fejleszteniük kell képességeiket, és növelniük kell szakmai képességeiket.
  A fal és a fürdőszoba közötti polcról érdemes figyelni a csaptelep helyére. Vajon a víz nem áramlik a polcon, magasság, nem zavarja? Kívánatos, hogy a fürdõ és a keverõ már jelen volt, és ott voltak a tárgyon. Ez eltávolítja a kérdéseket és a felesleges fájdalmat.

  Köszönjük a megjegyzést! Igen, Alexander, én is nem tanultam a főiskolán, meg kellett szereznie tudást a könyvek és a kommunikáció más befejező. De a legnagyobb élményt a saját kúpjai szerezték meg. Most rájövök, hogy ez a rossz megközelítés, és határozottan javaslom, hogy találja meg a megfelelő leírást a munka előtt és tanulmányozza. Sőt, sokkal könnyebb ezt megtenni az interneten!
  Ami a keverőt a polc felett illeti, csak a cikk kilencedik bekezdésében olvasható. De igazad van, nekem magától értetődik, hogy a keverő kell helyezni „lábainál” (a fürdő mosdó), és ez nem annyira nyilvánvaló, hogy a tapasztalatlan olvasó. A kézikönyvben ezt a pillanatot fedezik.
  Küldött bónuszok.

  Megértem, hogy semmiért sem ragaszkodtam egy sarokba

  "Semmi sem érthető, hogy egy sarokba ragasztottam" - Ez semmi, a legfontosabb az, hogy jó szellőzést biztosítson a fürdőszobában. Kijelölt küldött.

  És amikor műanyag csöveket használnak a kád felszínére?

  Természetesen. A víz áramot is vezet, így a potenciális különbség is előfordulhat - nem találja meg! A fürdő mellett a vízvezetékeket is földelni kell. Ha a kábelezés és a felszálló polipropilén, akkor földelés végezhető a vízmérők, csapok vagy durva szűrők fémrészeihez.

  Köszönöm! Sok hasznos információt megtanultam.

  Kérlek! Bónusz elküldve.

  Köszönöm, informatív! Jelenleg probléma van a fürdő lábszárának megválasztásában... egy öntöttvas, nehéz fürdő, lábak állítócsavarokkal. Meg tudsz mondani valamit?

  Kérem, Alexander! A módszer e-mailben elküldve. Post, kérlek, tetszik vagy sem...

  Köszönjük a hasznos tippeket. Ami a „tetszett, akár nem,” Azt mondhatom: egyetértek veled, hogy alátét tégla esztétikus, a második módszer, amely magában foglalja a töltőcső maradékot bizonnyal érdekes és jól néz ki, igaz, nem azért jöttem, mert nincs szükség a kád felemelésére, a natív csavarok hossza elég ahhoz, hogy jól lehessen üríteni, és a kényelmes használatát a fürdőszobában. Azonban, ha valaha fürdőre "rövid" lábak, én valószínűleg ezt a módszert. Én személy szerint kedveltem és hasznosnak tartottam a polipropilén csődugaszok használatát. Nagyon egyszerű, olcsó és a cserép nem karcolja meg. Amire szükségem van.

  Köszönöm a tippet, Alexander!

  Üdvözlünk! Lehet, hogy túl késő lesz a téma megvitatása....
  Két kérdés van.
  1. Az akrilfürdőt földelni kell?
  2. Vásárolt egy akril sarok és egy keret számára. A lábak annyira rövidek, hogy minden mosdó nem illeszkedik, a lábak súlya és a kád a leeresztő csőben van. Ráadásul a fürdőkád aljánál lévő középső lábak rövidebbek, mint a sarkoknál. A magas lábak megvétele drága, a keret drága... Lehet, hogy megosztja a módját?
  És mégis, talán egyáltalán úgy, hogy a kád alja kissé ívelt, míg a víz jól vezet a lefolyóba, oldalán valami kényelmes. A férj azt mondja, hogy időt vesz igénybe, hogy elcsússzon és egyenletesen kiálljon. És azt hiszem, hogy a fürdõnek mereven kell állnia, és úgy, hogy az alsó nem játszik, ami annyira fogant

  Hello, Elena!
  Az akrilfürdő földelésére nincs szükség.
  A lábak rövidek - növelik a hosszúságukat. Ehhez elegendő a megfelelő átmérőjű mérőcsavart és csatlakozókat beszerelni, valamint a csavaranyákkal vagy menetes rögzítőkkel megkötni a paszta formájában.
  A második lehetőség az, hogy az állványokat, amelyeket a bónusz ír le. De nehezebb lesz telepíteni őket egy akril fürdő - hozzáférés a távoli lábak túl nehéz.
  A fürdő alja nem fog ívni. Ha játszik, akkor jobb, ha egy alátámasztást alakítanak ki habosított téglák vagy rácsok formájában.

  Köszönjük a tippeket! Javítok a fürdőszobában, és nagyon aggódom az eredmények miatt, különösen a cikked után. Hány veszély!.u problémája van a láb öntöttvas kád Rosa.Regulirovochnye csavarok szállítjuk lábai túl rövidek voltak (mivel a doboz a csöveket, hogy szüntesse meg a magasabb, hogy álljon a falhoz közel), mi több kell alátéteket a csavarokat. Kérdés - Nem ajánlod a fát és a gumit, de mit válasszasz? Járólapok, fém tömítések? Már van egy tölgyfa bárja, de valami kezdett kételkedni. Bár Velence áll a tölgyfűrészeken...

  Elvileg Galina, tölgy gerendák is jó választás. Az én módom postai úton küldte el, kérlek írd be, mit választottál?)

  Továbbra is felderítem a webhelyet. Minden jó. Be kellett ragasztania a "Shumkov" acélfürdőt? Milyen anyagokat használt és hogyan ragasztottak be? Valójában nagyon, holnap elveszem a Van Roca állomást, Szeretném módosítani a telepítés előtt.
  Szeretném látni, hogyan javította a sarokcsiszolókat. Köszönöm!

  Páratlan Caldevey acél fürdők szabványos hangszigeteléssel, lásd itt: http://plitochkin.ru/%D
  Szigetelve is habszerkezettel - 3 palackot hagy fürdőre. De ez a helyzet, ha a kádat szorosan fel kell húzni. Holnap a szokásos energoflexet formálom a folyékony körömre. Igaz, nem lesz hőszigetelés, hanem hő. Egy jó lehetőség - autóipari szigetelés. A gyakorlatban a drágább, annál jobb...

  Ami a darálót illeti, minden rendben van, csak nem vett észre. Mosó fúvókák?

  Igen, a mosógépből. Itt több és további finomítást láthatsz: http://plitochkin.ru/%D1

  Köszönöm, jó cikk.
  Szeretnék olvasni további tippeket is.

  Tippek elküldve. Sok szerencsét!
  PS Ami nem egyértelmű - kérdezz.

  Nagyon köszönjük a mognits kikötőjét, közvetlenül mentette meg az "építkezési helyünket", már megpróbáltunk mindenféle hamvaszt, a módszered egyszerű)))

  Kérlek! Örülök, hogy segítek! Más választási lehetőséget küldök, talán valami más hasznos!

  Mondja meg, hogy a falon lévő csempe már le lett-e fektetve a padlóra
  Szükség van-e valamilyen gödröt készíteni a széna alatt a fürdőkád alatt, vagy csatlakoztatható-e a csempehez, hogy rögzíthető legyen és lábazathoz legyen?

  Természetesen kívánatos egy 1 cm-es mélyedés, de nagyon nehéz ezt megtenni, főleg azért, mert nélküle tökéletesen meg tudod csinálni. Nézze meg, hogyan lehet megoldani: http://plitochkin.ru/%D1/

  Gyakorlati tanácsok, amelyeket nem az ujjból szívtak ki, ahogy ez most is így van. A gyakorlatban 3 cm / méteres lejtés egy kicsit túl nagy - ennek következtében túl nagy emelkedés érhető el. Köszönöm!

  Igen, erről és a beszédről. Kijelölt küldött. Gyere be!

  Köszönöm a cikket! Szeretnék a GURU-tól tanácsot kapni az öntöttvas Roca fürdő rendszeres rövid lába emelésével kapcsolatban. Mi a gumiabroncs helyett jobb használni? És hogyan lehet a legjobban földelni, ha a csatorna túlfolyása réz, és minden cső polipropilén?

  Kiválasztás küldött, Olga. Az első kérdésre adott válasz. Az öntöttvas fürdő földeléséről: A SNIP-ek szerint a fürdőt legalább 4 mm2 keresztmetszetű rézvezetékkel kell földelni, amely az elektromos panelből nyúlik ki. A meleg és hideg vízfelületek ugyanazon a huzalon vannak földelve. Ha a polipropilén felszáll, a vezetéket a mérő fém részeihez vagy a durva szűrőhöz rozsdamentes acél szorítók segítségével lehet csatlakoztatni. Csatlakoztathatja a huzalt a fürdőhöz úgy, hogy meghúzza a csavart egy speciális fülben, és ha nincs benne, az egyik lábán található anyák közé szoríthatja.

  Mit mondasz nekem az akril fürdők csomópontjáról? A gyártók nem javasolják a csempe szomszédságát az akrilfürdő tetején, csak egy út - szilikon vagy műanyag sarkok.

  Mindenki helyesen mondta, Dmitry. Szilikon vagy műanyag sarkok. De személyesen volt lehetőségem három hónappal ezelőtt telepíteni egy akril kádat a szomszédos csempékkel a tetején. Igaz, hogy nagyon fontos intézkedéseket tettek a fürdő lehetséges mozgásának kiküszöbölésére. A csomópontot fehér szilikon lezárta. Megjegyzem, hogy a fürdő egyidejű cseréje szintén nagyon bonyolult. De óvatos működés mellett az akrilfürdő halkan 15 évig vagy tovább.

  Köszönjük az oldalon található információkat! Kár, hogy később találtam - jobb lenne felkészülni a csempék elhelyezésére, vízvezeték szerelésre!

  Ez történik...) Ajánlja ezt az oldalt a barátainak! Választás postai úton.

  Olvassa el a választást. Érdeklődik a fürdő telepítésével kapcsolatban. Egy pillanatra nem értettem, úgy tűnik, a szöveg eltér a fotótól.

  "Megszeleteljük a hajtűt, biztosak lehetünk abban, hogy megpróbáljuk, ahogy kellene; A szokásos alátétet, mint a fényképet, megtartjuk. Javasoljuk, hogy biztosítsunk egy fedő alátétet, bár nem szerepel a lábakkal, de nem lesz felesleges.

  Annak érdekében, hogy a csap nem egy ponton álljon a padlón, akkor a csavar végénél két csavart érhet el a csap végénél, úgyhogy a súlyt az anyára is elosztják. Jól néz ki, ha polipropilén csövekre műanyag dugókat helyezsz. "

  Ha még mindig tisztában van a Groverrel, akkor nem tudom a súlyeloszlást és a két anyát a sapkák végén?

  Úgy döntöttem, hogy a fürdőszobai sárgaréz dugók lábai helyett 1 hüvelykre cserélik. Úgy gondolom, ez segít a nyomás terjesztésében. És a rézdugók alatt - PP sapka a csatorna 40 mm, hogy ne karcolja meg a cserép. És az egész szerkezet a ragasztó! Mit mondasz? Közös gondolat?

  Köszönjük a webhelyet! Sajnálom, a keresésben nem a csúcson van!

  Mintegy két dió a végén - ez az, ami az:

  Szia, Stanislav. Nagyon szeretem a cikkeket, ezekről a fontos "kis dolgokról" beszélünk, amelyek lehetővé teszik a javítások örömmel és minőséggel történő javítását. A mágnesek sraffozásáról szóló tanácsadás már elfogadott. Egyszerű, és ami a legfontosabb, esztétikus. Nagyon várom a cikkek válogatását, és szeretnék hozzáférni a jelszóval védett oldalakhoz. Mit kell tennie?

  Helló, Mamtria! Köszönjük a visszajelzést! Egy titkot felfedtetek neked: Minden cikkre vonatkozó minden jó észrevételhez hozzáférést fogok küldeni minden bónuszhoz és jelszóval védett anyaghoz.) Ha valami nem jön, írj - adok hozzá. Bátran kérdezhet bármilyen kérdésedet, igyekszem mindenre válaszolni.

  Mint a hozzáállásod!

  Köszönöm, Andrew! Választás postai úton.

  Jó napot!
  Nem tudom kitalálni a 3. pontot. „3. A hullámosságot a szifon szennyvízzel való összekötésére használják
  Csak kemény csövek, elkerülve a derékszögeket. "
  Hogyan lehet ezt megvalósítani? Talán van egy fotó?
  Milyen merev cső használható és hogyan kapcsolódik ez a kapcsolat a későbbiekben?
  Köszönöm előre.

  Üdvözlet, Michael! Ez az, ami az: a szifont a szennyvízzel egy hullámosságon keresztül csatlakoztathatja, mint az első két képen, és egy csövet is használhat, mint a harmadik. A kapcsolat fenntartása nagyon egyszerű - távolítsa el a szifont, csavarja le a csavaranya anyáját vagy csavarját, és készen áll.

  Sajnos nem látok egyetlen képet ezen az oldalon... (

  Lassan feltöltve) Az első képen láthatjuk, hogy a víz lassan elmúlik a fuvolák megereszkedése miatt. A második képen a hullámosság idővel megremeg, és ugyanaz a történet kiderül. És a harmadik - minden rendben van.

  Valóban hasznos tippek az oldalon. Vital kis dolgok és nem csak csekélyek, az SVDN mentésére.
  Ajánlom az érdeklődőknek.

  Cső F40, majd megy 50? Egy pillanat a 45 fokos vízcsatorna csomópontnál - az építkezés a kád alatt áll (abban az értelemben, hogy nem tudja lezárni a képernyőt), vagy sem? És ha a 90-es póló közössége sem jó...

  Természetesen a 90 fokos pólusú opció kizárt. Szinte mindig 45 fokos szögben lehetett kezelni, vagy közvetlenül, és ugyanakkor elrejteni a képernyő mögött.

  Nagyon köszönöm a tanácsot, és én is megtaláltam a webhelyedet. Szeretném tudni, hogy melyik támasz, milyen anyagból telepíteni egy ilyen fürdőt http://es26.ru/products/6518937 És a fenék alján a kád, mit kell telepíteni a tömítéseket. Csak a fürdőt telepítették már régen, mások nem jól értettek, szeretnék ezt elmélkedni.

  Hello Sergey! Nem értettem, hogy a fürdőed most már lábad van. Ha rokonok, majd alatta csak jó állni és telepíteni. Ebben az esetben a fürdőt a helyén leírt módon kell rögzíteni: http://plitochkin.ru/%D0%B.. Hogyan készítsünk bélelt borítékot - postai úton elküldjük Önnek. A lábak és a fürdőszoba közötti műanyag bélés, a készleten belül, elég jó, nem kell semmit tenni velük.
  Ha a lábak nem bennszülöttek, akkor a fürdő oldalát be kell állítani, amint a fentebb leírtuk, távolítsuk el a régi lábakat és szereljük fel a tartókat a nedvességtől védett gipszblokkból, 10... 15 mm résszel. A rést habbal töltsük be, amelyen a kád jól fog tartani, alul pedig a gipszkartonra szereljük fel a csemperagasztóra vagy perlfixre. Ugyanígy teheti meg a téglából a "szélén".

  Kérdés, javítás befejeződött 1,5 évvel ezelőtt. Nem értesültek azonnal arról, hogy a javítóink "meglepetést" hagytak. A kádban a lefolyó nem működik jól, a víz folyamatosan áll, nem értem, hogyan kell minden pillanatban megtörni a fürdőt.

  Xenia, szimpatizálok a bánatoddal... Ha 100% -ban biztos vagy benne, hogy ez egy kis magasságkülönbség, akkor csak egy út - a fürdő felemelése. Nem javaslom a Sololift rendszert kényszerített szivattyúzással, nehéz és drága. Ha szükséges, írjon a postahivatalnak - adok tájékoztatást a fürdő felemelésének technológiájáról.

  Jó napot!
  Köszönöm a cikket és az üzlet becsületes megközelítését.
  Hamarosan 6 cm-re kell emelni az öntöttvas fürdőt.
  A járda burkolólapokat akarták. A cikkből megtudhatja, hogy ez nem a legjobb lehetőség?
  Tájékoztasson, plz. Mi legyen a fürdő lábai.

  Üdvözlet, Lyudmila! Kijelölt egy leírást, amelyet az e-mailbe küldtek.

  Üdvözlünk! Roca Bath 100 × 70. A csavaros lábak a porcelán padlóján siklik, mint a jégen. Mit lehet helyettesíteni? A polipropilén csövek csatlakozói is csúsztathatók! !! Mit gondolsz? Igen, megjegyzem, hogy a PVC panelek falai, pl. Ne kösse be a kádat. Köszönjük előre a válaszát.

  Megértem, hogy Natalia-nak öntöttvas fürdőt kell a padlóra helyezni. A következő módszert kínálhatom:
  Helyezze be a fürdő lábát 1/2 "sárgaréz dugóval a belső menettel. Előfúrjon néhány lyukat egy körben a dugókban, és telepítés után töltse be őket ragasztóanyaggal, mint a "folyékony üveg" vagy "epoxi". A lyukakon keresztül a ragasztó megragadja a padlót, és megakadályozza, hogy a fürdő lecsússzon. Annak megakadályozására, hogy a ragasztó kifolyjon a kupakból, csomós agyag körül. Könnyebb a ragasztót befecskendezni egy fecskendővel; töltse fel a csonk felső széléhez. Ragasztó helyett egyszerűen átfúrja az egyik lyukat a padlón.

  Üdvözlünk! megvásárolt egy öntöttvas Roca fürdőt csúszásgátló bevonattal, de nagyon rövid, 8 cm-es lábak jönnek vele... Meg tudná mondani, hogy mit tehetek fel? Úgy gondoltam, hogy gumi vagy szilikon rezgéscsillapító hordozókat lehetett volna használni a mosógéphez vagy fadarabokhoz a fenyőlapon, de a weboldalad adatai alapján rájöttem, hogy ez nem kívánatos...

  Üdvözlünk! A válasz postai úton történik.

  Üdvözlünk! Ahhoz, hogy a fürdőszobai falat a falhoz illessze, az öntöttvas csövek az úton vannak, a mester azt tanácsolta, hogy fém-műanyagra cserélje, a padlóra állítva, így teljesen elrejtve. A mester a csövet csak a fürdőszobában változtatja, amely átmérője kisebb, mint az öntöttvas. Aggódom a fűtési rendszer biztonsága miatt, és a szoba elég meleg lesz, és a keringés az egész házban nem lesz károsodott. Várja a választ. Köszönöm!

  Hello Julia! Sajnos nem tudtam megérteni a kérdést (küldhetnék egy fotót e csőről és annak helyéről? Például a címre: [email protected]

  Üdvözlünk!
  Úgy tervezem, hogy egy öntöttvas fürdőt építek egy csempere, de aggódom, hogy a csempe sarkában megrepedhet vagy felszakad a lábai alatt, mert a lábak a lyukakba behatolnak.
  Kérjük, javasoljuk, hogy jobb legyen eltávolítani a pontterhelést a lábaktól, lehetőleg a kád kissé felemelésénél (annak érdekében, hogy jobb lefolyó legyen).
  Köszönjük előre!

  Üdvözlet, Alexey! A pontterhelést eltávolíthatja a bélések használatával, amelyeket az Ön által küldött bónuszban leírtak. A második lehetőség a padlóburkoló lapok elhelyezése a lábak alatt. Különböző vastagságban és konfigurációban készülnek. De ami a legfontosabb, a csempe alatt lévő üregek egyszerűen kiszámíthatók a cserép egyszerű csomópontján. Ha van üres, a hang azonnal megváltozik. Tehát talán az ön aggodalma hiábavaló.

  Üdvözlünk! Tájékoztassa a legjobb lépést: az akrilfürdőt a lábakra szerelték fel, mert az akril rugalmassága miatt a habarcs gyorsan leesett, miután úgy döntöttek, hogy a szilikon tömítőanyaggal vízálló, de nem is tart sokáig. Van lehetőség a fürdő megerősítésére és a rugalmasság eltávolítására anélkül, hogy lebontnák a fürdőszobát, és hogyan lehet a pecsétet tökéletesíteni.

  Üdvözlet, Ivan! Ismerős probléma. Az akrilfürdő szélei nyomásra vannak nyomva, és ez a fő hátránya ezeknek a fürdőknek. Hogyan verni? - A hozzáférhető helyeken a kád oldalának kanyarulása a falhoz fúrható. A megközelíthetetlenségben azt javaslom, hogy csúsztasson egy botot, vagy jobb, egy duralumint négyzetet a fürdõ oldalánál, és felszedje a padlóra. Nehéz, de lehetséges. Növelheti a nyomáscsíkot.
  A varratot egy kétkomponensű autóipari gitthez lehet lezárni. De ez csak akkor biztos, ha a fal elég erős, száraz és pormentes. Például nehéz beton vagy cserép. De ha a fal gipsz vakolat, akkor jobb, ha megy keresztül egy jó akril alapozó és szárítsa meg.
  Bónusz elküldve.

  Jó napot, van egy probléma, amit fent írtam. Az öntöttvas fürdőt 5 cm-rel kell felemelni, a telepítéskor hibát követtem el,
  a lábakat a fürdőbe kötögette, azaz máris problémás lesz, hogy kihúzzák. 2 a lába alatt tegye be a rudakat, amelyek végül elszáradtak. Ennek eredményeképpen a perem megrepedt és a habarcs megrepedt.
  most két emelőt akarok felemelni, kissé emelje fel a kádat, húzza ki a rudakat, és helyezze őket fémlemezek alá.
  A lemezeket fúrni és két csavart kell behelyezni úgy, hogy ez a szerkezet fel lehet emelni a fürdőszobával együtt.
  Kérem, mondja meg, hogy jobb, ha a csavar feje alá helyezi, hogy a csempe ne szakadjon el.
  köszönöm és sikeres

  Üdvözlet, Timur! A csavarjaid alatt az Ön esetében megfelelő méretű, duralumin sarokba vagy lemezre vágott kört cserélhetsz. Minden tartós vízálló anyag alkalmas: réz, rozsdamentes acél, textolite, getinaks, polikarbonát. Ha jól értettem, a fürdő lábát a lemezen kell elhelyezni, amelybe két csavart ragasztanak le. De miután minden ilyen építkezés nagyon instabil. A stabilitás érdekében három csavar szükséges. Úgy látszik, te kemény ember vagy. Jó módon. De itt azt tanácsolom, hogy ne bonyolítsd a probléma megoldását. Elég, ha felemeli a kádat egy fogóval, és elhelyezi a lábukat, amelyek leírását már elküldték neked, a lábak alatt. Mivel már feltörted a habarcsot a fürdő oldalán, nincs különösebben szükséged arra, hogy a fürdő eredeti helyére kerüljön - még mindig meg kell tisztítanod a repedt habarcsot, és törölned kell az újat. Azonban a csempék károsodásának veszélye a csavarok befogása vagy összenyomásakor elég nagy. Ezért jobb, ha nem próbálja meg felemelni a fürdőt, hanem egyszerűen egy aljzat segítségével támasztja azt, hogy eltávolítsa a terhelést a lábaktól. Akkor ne húzza ki a rudakat, és szétvágja őket egy vésővel és egy kalapáccsal. Ezután tegye a tartóelemeket a lábak és, ha szükséges, a hordozó alá érme vagy törmelék formájában a festő kés pengéjéből.

  Köszönjük a tanácsát, nagyon hasznos, megteszem, ahogy tanácsolta.
  minden a legjobb neked!

  Köszönöm! És neked is!

  A habarcs azt jelenti, hogy csak akkor kell hímezni, ha teljesen felrepedt vagy megtisztult? és törölje az újakat?
  Vízszaggató raszterrel áztattam, szerinted az új habarcs esik? bár körülbelül 3 éve van, valószínűleg ez az impregnálás már eltűnt)

  Nincs különösebb különbség. Ha a habarcs nem túl kemény ahhoz, hogy tiszta legyen, akkor jobb, persze tisztítani az egészet, és törölni az újat. De lehet és hímezni és törölni. Nem szabad elfelejteni, hogy az új habarcs és az öreg árnyékban különbözik. Az impregnáló habarcsnak normálisan kell lennie. Egyszerűen mindig jobb, ha a habarcsot nem vékony réteggel, hanem legalább 2 mm mélységgel helyezi el. Így hát tovább fog tartani.

  Jó napot, és szeretnék tanácsot kapni tőled az öntöttvas Roca fürdő rendszeres rövid lába emelésével és annak biztonságos rögzítésével kapcsolatban, hogy a padló és a falak burkolólapjai már mindenütt megtalálhatók.
  A fürdő szett, de ezek a lábak nem okoznak bizalmat valamilyen oknál fogva. Köszönöm előre.

  Jó napot! A Rockfürdő rövid lábai hosszabbítókkal helyettesíthető csavarokkal rendelkeznek. Vagy használd a tengeralattjárókat, amelyeket a neked küldött levél ír le.

  Helló Köszönjük értékes tanácsát. Rövid és pontosan. Sok új dolgot tanultam. Csak bontottam a régi fürdőt, és most megpróbálom visszahelyezni. De van egy probléma. A fürdőszoba gipszfalakból áll - ez a 9. emelet aljzata, a fürdőkapcsolódási területek falai szürke porrá alakultak, és megértettem, hogy ez a vakolat reakciója a víznek. Most már nem gondolom, hogyan kell "visszaállítani" ezeket a falszakaszokat, hogy azok a falak eredeti geometriáját adják, konkrétan az anyagokat. Tudna tanácsot adni a gipszkarton falburkolásának javításában, figyelembe véve a jövőben ezeknek a területeknek a lehetséges vízbefolyását? Azt is tanácsolhatjuk, hogy a penész ellen szanitáris tömítőanyagot használjunk, beleértve azokat is, amelyekre a penész valóban nem nő? Aztán sok gyártó írja a tömítőanyagokat, hogy ők a penészgomból származnak, de a penész nem képes jól olvasható és jól növekszik ezeken a tömítőanyagokon. Köszönöm.

  Hello, Roman! Köszönöm a jó kérdést. A vakolatról. Ne aggódj, ez javítható. Kezdjük, mindent eldobunk, majd kiszáradunk. Ezután lépjen a falakba folyadékkal, egyenesen ecsettel vagy hengerrel, hogy a lehető legnagyobb mértékben felszívódjon. Ha úgy tűnik, hogy rosszul felszívódik, vízzel hígítsa meg. Ha száraz, akkor újra megy. Ez a legjobb alapozó és vízszigetelés. Csak óvatos - szárítás után a folyékony üveg nem tisztítható a csempe és a fajansz. Ezután vakoljuk meg a falakat bármilyen vakolattal, száraz, normál alapozóval vagy újra folyadékkal. Víz a falakon keresztül a csempe, ha megfelelően ültetni és őrölt csempe, kizárt. Ne aggódj ezért. De a penészről - ez egy nagyon fontos pont. Helyesen azt mondta, hogy a tömítőanyagok gyártói táncolják a fogyasztókat. Én személy szerint nem láttam ilyen tömítőanyagot, amely száz százalékban legyőzheti a gombát. Itt stratégiai megközelítésre van szükség - a gomba megjelenésének megszüntetésére. A legkedveltebb oka a fürdőkád szűkössége. Ez azt jelenti, hogy az ajtót egy küszöbértékkel vagy egy minimális távolsággal helyezzük a vászon és a padló között, majd várjuk, hogy a fürdőt ventilátorral lehessen szellőztetni. De ha nincs helye a levegőnek, akkor a páratartalom nem megy sehova, és egyetlen rajongó sem fog segíteni. Szükség van a motorháztető ellenőrzésére - függetlenül attól, hogy jól működik-e. Van még egy ok a nedvesség a fürdőszobában - kondenzáció a falakon. Ha a falat egy utca vagy egy bejárat határolja, akkor a kondenzátum is folyamatosan megjelenik rajta. A jelenség elkerülése érdekében szigetelni kell a falat vagy további fűtést kell biztosítani.

  A tömítőanyagokról azt mondhatom, hogy idővel gyakran fekete színűvé válnak, mivel "kudarcot" alkalmaznak, vagyis a mosogató és a fal közötti sarkon kialakul egy horony, amelyben a víz stagnál. Ilyen esetekben a penész természetesen elkerülhetetlen. Általában a következtetés egyszerű - a penész fő ellensége a szárazság, és arra kell törekedned, hogy minden eszközzel biztosítsd.
  Kijelölt küldött.

  Köszönöm szépen! Nagyon informatív cikk egy fiatal tervezőnek!