Legfontosabb > Tervezés

Hogyan telepítsem a fürdőt a téglákon?

A fürdő megfelelő felszerelése 15 vörös téglával kezdődik, amelyen később állni fog. Az a dolog az, hogy a standard lábakon, hogy jön, akkor soha nem lesz a tökéletes telepítése a fürdő. A szabványos lábak általában ugyanabból az öntöttvasból készülnek, mint a fürdõ, vagy ha a fürdõ vasból vasból készült, és csavarokkal a fürdõhöz csatlakoznak.

A változó terhelésekkel való ilyen kapcsolat nagyon megbízhatatlan, és nem képes a fürdő teljes működésképtelenségének biztosítására működés közben. A fürdőkád immobilitása, különösen hosszú időn keresztül, segít elkerülni a fürdőkád falán lévő repedések megjelenését, ami a víz mögötti vízáramlás mellett a víz rendkívül hosszú szárítása következtében a penész megjelenéséhez vezethet. Általánosságban elmondható, hogy megszüntesse a fürdőkád tekercselésének okait és alkalmazza a fürdő telepítését a téglákon.

A téglaszekrénynek bizonyos magasságúnak kell lennie, ami szükséges ahhoz, hogy a fürdő felhelyezése után a felső része a padlóról 60 cm magasságban legyen. A téglalapok hozzávetőleges magassága elöl 17 cm, a második pedig a kész padló szintjétől 19 cm-re van, ha a kinyúló kupak rögzítő részei a rackre kerülnek, le lehet vágni vagy csökkenteni. A téglák habarcsának használata helyett jobb a csemperagasztó használata, ami vékonyabbá teszi a varratokat, és a ragasztó megnövekedett tapadása a polcok összeszerelését monolitikusabbá teszi. Egyes fürdők eltérő mélységben is vannak, és a munka elvégzése előtt tanácsos a fürdő mélységét mérni és ennek megfelelően beállítani a rekeszek magasságát.

A rekeszek közötti távolságot a hosszú fürdő határozza meg, és az átlag 50-60 cm. A téglaszekrények ilyen elrendezése optimális, ha egy fürdőkádra vagy a medencékre egy vagy két rést hagy. Ha további tervezést tervez, teljesen lezárja a fürdőképernyőt, az állványok méretei nem játszanak nagy szerepet, és növelik a megbízhatóságot, két állvány helyett három.

Ez a harmadik támasz a széles és hosszú acélfürdőben kötelező, amelynek vékony vasja a súlya és a víz súlya alá süllyed. Ha ilyen nagyméretű fürdőszobákat szeretne hagyni, akkor a harmadik téglaszám helyett a legtávolabbiakra támaszkodhat. Mint ilyen tartó, az egymáshoz közel hegesztett acélcsövek optimálisan illeszkednek, ami majdnem rugalmatlan platformot hoz létre, mivel számos merevítő képződik.

A fürdő telepítése a minőségi telepítés minden szabálya szerint. Győződjön meg róla, hogy a fürdőszoba megfelelően van felszerelve.

Elkezdtél egy lakás nagyszabású átalakítását? Ezután különös figyelmet igényelnek a fürdőszoba. Ezenkívül az egészségügyi megoldások választéka ma a legkülönbözőbb akril kádak, öntöttvas, fém. És mindenütt széles választékban állnak különböző formák, színek, méretek. A fürdő felszerelése különböző módon történhet. Ez az anyagtól és más jellemzőktől függ, például alakjától, méretétől és telepítési helyétől. Annak érdekében, hogy megfelelően telepítsük a fürdőt kvalitatív módon, speciális ismeretekre és speciális szakmai készségekre van szükségünk. Ezért Önnek teljesen igaza van, ha felveszi a kapcsolatot egy szakemberrel ezen a területen.

Néhány szempont azonban nem fog fájni és előre megismerni magát

Mit kell tudni az előkészítő szakaszban?

A fürdőszoba felújítása a fő kérdésekkel kezdődik: "mit kell tenni", "hova kell felvenni" és "hogyan kell felhelyezni". Először is el kell dönteni, hogyan kell fürdőzni, beállítani és beállítani a vízellátást és a csatornarendszert. Emelje ki a vízszintes és a függőleges felületeket is. Szakértők javasolják, hogy beilleszteni a falakon és a padlón egy csempe. Hogyan lehet fürdőszobát telepíteni? A legegyszerűbb módja annak, hogy az új kialakítás helyett új kádat telepítsen. De ha elkezdte az egészségügyi eszközök globális permutációját a fürdőszobában, akkor helyesen kell gondoskodnia az összes vezetékről és üzletről, és ki kell számolnia a telepítési lehetőségeket. Valószínűleg vízvezeték-szerelő nélkül nem elegendő.

Hogyan telepítsem a fürdőt? Javasoljuk, hogy a kiömlés helyétől függően szögben legyen. Így teljes vízáramlást biztosít. Minden vízvezeték-szerelő elmagyarázza neked, hogy különben a víz (bár kisebb mennyiségben) stagnál, és ez az összes gyűlölt "sárga folt" megjelenéséhez vezet.

Hogyan helyesen helyezzük el a fürdőt, az alaktól függően? A sarok és a négyszögletes modellek - a preferenciák. De a legfontosabb dolog - a konstrukció összeszerelt formában nem akadályozhatja a fontos kommunikáció és szelepek megközelítését.

Különböző fürdőkádak felszerelései

Vegye figyelembe a legkedveltebb fürdőkád telepítési lehetőségeit. A legegyszerűbb módja egy öntöttvas fürdő felszerelése. Ez a fürdő nagyon hőálló, a benne lévő víz meleg marad. Ezenkívül kiváló hangszigetelési jellemzőkkel rendelkezik. És persze nagyon nehéz. De ez még egy plusz, mert a gravitáció miatt a fürdő nem igényel további kísérleteket a berendezéssel. Segítségével válasszon ki egy fürdõt a megfelelõ méretûnek - és távol kell mennie. Ami a méretet illeti, a legfontosabb dolog nem rossz számítás, különben be kell állítania a falakat vagy csökkentenie kell a fürdő oldalát.

A vékonyabb falak acélfürdővel rendelkeznek. Egyébként ezért, amikor víz áramlik, hangos hangot hallunk. Az ilyen fürdés hiánya önmagánál azonnal olyan embernek érezheti magát, akinek méreteit nem lehet miniatűrnek nevezni. Az a tény, hogy egy nehéz gazda vagy egy nagy mennyiségű víz súlya alatt maga a fém valószínűleg elkezd elcsúszni, és károsíthatja a zománcot.

Ezért fontos a fürdőszoba megfelelő felszerelése. A fürdés és a díszítés megakadályozása érdekében a fürdő és a dekoráció felszerelését további alapozás telepítése kísérheti. Opcióként csatolja a téglákat az alja alá, és töltse fel a szabad helyet habjal. Ritkán, de még mindig használják a homokos vételt: a fürdőt egy homokba töltett tartályba helyezzük. Ilyen esetekben elkerülhető a fém görbülete.

Az akril fürdő felszerelése a kereten

Az Ön adatai: Az akril fürdők falai nem tolerálják a nehéz terheket. A szakemberek azt javasolják, hogy fém alapra helyezzék. Vagy megerősítik a hab stabilitását. Ezenkívül további kapcsolatokra van szükség a falhoz.

A fürdőszoba felszerelése a lehető legjobban történik a falhoz. Ahol a fal a fürdő széleihez csatlakozik, jóindulatú vízszigetelést igényel. A szakemberek azt javasolják, hogy használjon speciális szalagot, mindenféle gittet és lábazatot (jobb, természetesen kerámia, nem műanyag).

Amint láthatjuk, a fürdőkád felszerelésének módjai eltérőek lehetnek. És mindenhol ott vannak a professzionális árnyalatok.

A fürdőkád fürdőszobába történő beszerelését általában szakember végzi. Vagy legalábbis az ő jelenlétében. Nehéz lesz magad csinálni. A megfelelő profil cégének képviselője képes garantálni minőségi telepítést. Vagy ajánlásokat a fürdőszoba megfelelő felszereléséhez.

Alapvető telepítési szabályok

Mint minden más profi vízvezeték-szerelő, szívesen tudja a fürdőkád és a szerelési előírások ellenőrzésére vonatkozó szabályokat. Vegyünk néhányat:

 • Az SNiP (építési előírások és előírások) szabványai szerint a felületnek, amelyen a fürdőszobai szerkezet fel van szerelve, tökéletesen laposnak kell lennie. Javasoljuk, hogy a padlólapokat előre lefektetni kell;
 • Annak érdekében, hogy a fürdőt maximálisan megóvja a sérülésektől, a telepítés legutolsó, azaz amikor a fennmaradó javítási munkálatok már befejeződtek;
 • Nemcsak a fürdőkád felszerelésének helyét kell előre kiválasztani, hanem a szerkezet magasságát is. Figyelembe kell venni, hogy a csempe a fürdő alá kerül-e, és melyik, a betűt a padlóra vagy egy speciális dobogóra kell helyezni;
 • Minden szakember azt mondja neked, hogy a készletbe beépített alkatrészek nem mindig szerepelnek a megfelelő kialakításban. Például vásárolt egy vékony acélfürdőt. Némi idő elteltével a zománc a lábak közelében valószínűleg megreped. Itt tudnia kell az alternatív kötőelemekről - speciális béléssel ellátott sarkokról.
 • A tervező modellek általában vonzó lábakkal vannak felszerelve. Ezért az új fürdő telepítésének feladatát sokkal könnyebb megoldani. Itt elég megvenni a fürdőt, helyezni egy sík padlóra és ráhelyezni a csatornába;
 • Ellenkező esetben előfordulhat, hogy egy tégla "alapot" kell építeni.

Még ezek a példák is elegendőek ahhoz, hogy a fürdő telepítését szakképzett szerelőre bízza. Nem csak egy bázist készíthet a fürdő alatt, hanem befejezi a bélést.

Munkavégzés

Ha röviden válaszol a "Hogyan kell új fürdőt telepíteni" kérdésre, válaszolva hallani fogja a tevékenységek listáját. Tehát a fürdő telepítési eljárása így néz ki:

 • padló előkészítés;
 • a fürdő méretének és a mag magasságához viszonyított kiszámítása;
 • a szifon felszerelése, csatlakozása a csatornához;
 • a szerkezet felépítése;
 • szivárgásvizsgálat;

De ez nyilvánvalóan nem elegendő ahhoz, hogy teljes mértékben megértsük, hogyan kell megfelelően telepíteni a fürdőszobát. Ezért nem javasoljuk ilyen kemény munkával való kísérletezést. Különösen, ha nincs gyakorlati tapasztalat a fürdőszobák javításában.

Vásárláskor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a dokumentumok elérhetőségét, például a telepítési utasításokat és a minőségi tanúsítványt. Például a termelési dokumentációban meg kell adni, hogy mi legyen a fürdő lejtése.

Szóval, mi kell a minőségi fürdő telepítéséhez? Kötelező szerelő készlet: csavarhúzók és gázkulcsok, kézifűrész, karimák és kalapácsok, fogó, perforátor. Csakúgy, mint az elektromos szalag, poliuretán hab, tömítőanyag, cement, hullámtörlő csatorna és tölcsér.

Az acélfürdő felszerelésének jellemzői

A könnyű modell, szemben az öntöttvas fürdőjével, szilárd telepítést igényel. Hogyan kell fürödni? Szükségszerűen a falak iránti szorgalmassága. Ellenkező esetben a fürdő nem lesz olyan stabil, amennyire csak lehetséges. A fürdetőztetés egy csempére történő helyreállítása itt nincs. A fürdőt a csempézés előtt helyezzük el, és további tartókkal szabályozzuk. Öntapadó bélés - a legjobb megoldás. Ha csavarokat használnak, a zománc megsérülhet.

 • Az előkészítő szakasz nem nagyon különbözik az öntöttvas fürdő telepítésétől. Mielőtt telepítené a fürdőszobát, a burkolólapok nem lesznek elhelyezve. A szerelőcsöveket a keverő rendszerhez képest nem kívülről, hanem a falon végzik;
 • Nem titok, hogy a fürdő összeállításának kérdése egy támasz felépítésével kezdődik. A fürdő összeszereléséhez a vízvezetékeket felfelé kell helyezni. Az első támasz a leeresztőnyílás közelében van, a második - közelebb az ellenkező élhez. A legfontosabb dolog -, hogy egy sík felületre helyezkedjen. A csatorna egy kalapáccsal történő kiegyenlítése maximálisan támogatja a fürdőt. Ha a fürdő érintkezik a béléssel, alkoholkezelést végeznek (acetont lehet használni). Mielőtt eltávolítaná a védőfóliát a párnákról, hajszárítóval hevítse őket;

Fontos: A fürdőt függőlegesen kell behelyezni a helyiségbe, az oldalakat tartva (ne vegye be a lábakkal!).

 • Amint a fürdő az előkészített helyen van, a magasság beállítása történik. Hogyan igazítsuk a fürdőt? A zsinegeket a vízvezeték falak és a falak között vezetik (kicsit távolítják el). Minden rést habbal töltünk. Ha hirtelen piszkos a hab, azonnal meg kell tisztítanod, azóta lehetetlen lesz. A hab öntése után az ékek ki vannak húzva;
 • A burkolat a fürdő közelében van. Fedje le a vízvezetéket egy filmmel, hogy ne foltoljon és ne karcolódjon. A fürdőszobát és a csempe ízületeket vízálló szerkezet vagy szilikon kezelik. Az a tény, hogy a rögzítőhab lehetővé teszi a víz áthaladását.

Figyelje meg a dokumentációban meghatározott fürdő telepítési sorrendjét.

Az akril fürdőkád felszerelését tartalmazza

Valójában a fürdő telepítési technológiája nem különbözik a fent említettektől. Csak a tartó nem csavarokat, csavarokat ragaszt. A csavarok és az alsó rész közötti tér tele van beépítő habtal. Ha hirtelen a készüléken nincsenek termelési mélyítések a tartóhoz, használjon fúrógépet. Nagyon fontos, hogy ne törje meg a fürdőt.

Különösen kedvelt megoldás egy sarokkád felszerelése. Az ilyen vízvezetékeket általában egy mûanyag képernyõvel együtt adják el, amelyet az alaptelepítés elvégzése után szerelnek fel. Telepít egy körülbelül 2-3 mm-es hézagot.

A weboldalunkon külön videó bemutató található ebben a témában. És a fürdő telepítése is.

Csempe a fürdőszobában

A fürdőkád padló alá helyezése az optimális megoldás a fürdő fenntarthatóságának kérdésére. Az ilyen anyag higiénikusabbnak és praktikusabbnak tekinthető. A csempézéshez a fürdõ nem képes a képernyõ telepítése nélkül. És a padlólapokat teljesen kádba zárhatja. Ez a homlokzat nagyon harmonikus lesz a fürdőszobában. És ami a legfontosabb, maximális stabilitást biztosít a padlóhoz való különleges kapcsolat formájában. A csempe alatt a képernyő tégla vagy cement lehet.

Hogyan kell fürödni egy csempe

Tegyük fel, hogy már van egy jó padlólap a fürdőszobában. Hogyan telepítsem a fürdőt a csempe? Ahhoz, hogy a fürdőszobát csúsztatható talpon helyezzük el, az alapot vízálló polimer ragasztóval kell rögzíteni. Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a csempe, a szakértők javasolják, hogy öltöztetése a lábát a fürdő a hegyek a műanyag.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy miként telepítheti a fürdőt egy csempefelületen, akkor fotókat és videókat tekinthet meg honlapunkon. Szintén részletes utasításokat készítünk Önnek.

Fontos telepítési részletek

következtetés

Az ilyen finom technikai pontok ismét bizonyítják a szakmai beavatkozás szükségességét. Rendelkezésre állnak Önnel, és világosan megmagyarázzák, hogyan lehet fürdőt telepíteni. Például a hidromasszázs fürdőket olyan nehéz telepíteni, hogy egy nem szakember egyszerűen nem képes megbirkózni egy ilyen fényűző fürdő telepítésével.

A vízvezeték-szerelőket csak az Ön preferenciáiról tudhatja meg, például, ha jobb fürdőt telepíteni. Hogyan lehet elrejteni a csövek és huzalok láthatóságát? Ezen a témákon a professzionális installálók néhány hasznos tippet is kapnak.

Do-it-yourself kádfelszerelés - részletes telepítési útmutató

A fürdőszobában végzett javítások mindig nagy pénzügyi költségekkel járnak, ami súlyosan aláássa a családi költségvetést. A befejeződés magas költsége a szoba összetett mikroklímájából adódik, ami különleges drága anyagok használatát igényli, valamint a vízvezeték-szerelési munkák nagyfokú bonyolultságát.

Amikor a pénz és az energia véget ér, pénzt megtakarítani, sok lakástulajdonos megkérdezi, hogyan kell saját kézzel fürdőzni. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell megfelelően elkészíteni a fürdőszobát a telepítéshez és a mosó tartály önálló telepítéséhez.

A szoba követelményei

Mielőtt elkezdené az egészségügyi berendezések telepítését, gondosan fel kell készülnie a helyiségekre. Az előkészítő munka minősége a fürdő helyes telepítésétől és működtetésétől függ. Az új tartály szállításának idején a fürdőszobának a következő állapotban kell lennie:

 • A fürdőszobában lévő padlót a régi betonból a beton alapra kell tisztítani, az épület szintjén.
 • Ügyeljen arra, hogy a padló magas minőségű vízszigetelését 20-25 cm-es falon, a tekercs, a bevonat vagy a festékanyagok segítségével hívja fel. A fürdőszobában az ún. "Vízszigetelő vályú" kerül megszervezésre, megakadályozva a szivárgást a háztartási készülékek és az egészségügyi berendezések meghibásodása esetén.

Figyelj! A fürdőszoba javításának folyamatában fontos megfigyelni a technológiai műveletek megfelelő sorrendjét. A szerelést kizárólag sík és bélelt padlókon végezzük. De a falak befejeződését csak az egészségügyi felszerelés csatlakoztatása után szabad elvégezni, úgy, hogy a fal és a mosóedény között minimális távolság legyen.

Telepítési módszerek

A fürdő saját kezetével történő felszerelése felelős eljárás a megfelelő magasság beállításához, és a tartály összekötése a csatornába és a vízvezetékbe történő mosáshoz. A felszerelést különböző módon lehet elvégezni, a berendezés méretétől, alakjától és tömegétől függően. A szakképzett kézművesek a következő módszereket ajánlják:

 • A lábakon. A készletben a fürdőszobában a gyártó mindig alkalmazza a szabványos lábakat, amelyek szükségesek a készülék felszereléséhez. A tartály aljához speciális ékek, csavarok, szemek vagy ragasztólemezek segítségével moshatók. A lábak használata - a legegyszerűbb módja annak, hogy kézzel könnyedén elvégezhesse a telepítést. Ehhez fordítsa a fürdőt az oldalára, rögzítse a tartókat, majd telepítse azt a helyére, ahol használni fog. Ily módon az öntöttvas modellek megfelelően nagy tömeggel, stabilitással és merevséggel vannak felszerelve.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fürdő helyes beszerelési módja kiterjeszti a termék élettartamát, kényelmet és biztonságot nyújt a használat során. Ezenkívül telepítéssel javíthatja a modell teljesítményét a falak zajának és hővezető képességének csökkentésével, szigetelőanyaggal.

Telepítési sorrend

A fürdő felszerelése több lépcsőből áll: az eszköz behelyezése a helyiségbe, csatlakozás a csatornarendszerhez, a lábak rögzítése, a tálca építésének beállítása és a vízvezeték-rendszerhez való csatlakozás. A feladat nehézsége a mosogatógép nagy tömegében rejlik, ezért a telepítés nagyon nehéz. Szerelje be a fürdőt a következő sorrendben:

 1. A fürdőt behozzák a helyiségbe, óvatosan az oldalán 70-100 cm távolságra helyezkednek el a falról, így kényelmes lenne a munka. A fürdő alja "meg kell néznie" a bejárati ajtón.
 2. Ezután összegyűjti és csatlakoztatja a szifont túlfolyással. Egy tömlõ csatlakozik a lefolyó lyukhoz, a másik - a túlfolyáshoz. A csatlakozás műanyag menetes anyával, gumitömítéssel történik.
 3. Ezután hozzá kell kötni a fürdő lábainak aljához. Ezeket ékkel, csavarokkal, fűzőlyukakkal vagy ragasztólemezekkel rögzítik. Fontos, hogy ne szorítsuk túl erősen a rögzítőelemeket, hogy ne szakadjon meg a szálak, és ne alakítsa el a tál vagy a zománc falát.

Fontos! A fürdő oldalának optimális magassága, az SNiP által ajánlott, 60-65 cm, mivel a mosogatótartály felszerelése ezen a szinten kevesebb sérülést és kellemetlenséget okoz. És a minimális távolság a padlótól a tál aljáig elegendő ahhoz, hogy 10-15 cm-es túlfolyással rendelkező szifont csatlakoztasson.

Ellenőrizze és tömítse le a csatlakozót

A fürdő kezével történő felszerelése befejezi a rendszer működésének ellenőrzését. Ehhez kapcsolja be a vízellátást, nyissa ki a csapokat, és nézze meg a lefolyó munkáját. Minden csatlakozásnak légmentesen kell lennie, és a víz gyorsan le kell esnie a lefolyóba, és a tartályt önmagában hagyja. Ha minden működik, akkor az eszköz használata előtt csak a fürdőszobai és a fal közötti kötés marad. Ez a következőképpen történik:

 • A fürdőkád szélét szennyeződéstől és portól megtisztítják, majd alkohollal vagy savas mosószerrel zsírtalanítják.
 • Ha a rés nagyobb mint 1 cm, nedvességálló cementtel tölti és 12-48 órán át száradni hagyja.
 • Ha a vágási szélesség 1 cm vagy annál kisebb, akkor antibakteriális adalékokkal szilikon tömítőanyaggal lezárható.

Acélmodellek telepítésekor az alsó vagy falburkolatokat fel lehet szerelni habarccsal vagy vibrációs szigeteléssel ragasztani, hogy csökkentse az anyag rezonációs kapacitását és hővezető képességét.

Független felszerelés és a fürdőkapcsolat egy szakképzett mesternek

A fürdő saját kezével történő felszerelése meglehetősen bonyolult kérdés. Bath - egy terjedelmes elem, amely gondos kezelést igényel; a zománc eltávolítása egyszerű, de nagyon nehéz visszaszerezni Óvatosan forgasson acél- és műanyag kádakat: a bevonat megtörhet a deformációból. A öntöttvas fürdő nem hajlítható, de olyan nehéz és tartós, hogy meg tudja verni a falat vagy az ajtót. Ezenkívül a fürdő telepítését szűk helyen kell elvégezni. Ezért az első feltétel a saját telepítés a fürdő - egy erős képzett asszisztens. Lehetetlen megbirkózni egyedül vagy egy hülye, gyenge emberrel.

A második pont - az egészségügyi berendezések telepítése fürdő. Ezt majdnem érintéssel kell végrehajtani. Vagyis nem lehet fehér hajú ember. Tapintható értelemben kell lennie; egyszerűen megfogalmazni - a kezedeknek nemcsak erőseknek, hanem ügyesekeknek is kell lenniük. És a harmadik pont - figyelmesség és pontosság. A szerszám véletlenül egy fürdőmedencébe esik, ami helyrehozhatatlan károkat okozhat. És ha a kád akril, akkor be kell fúrni vak lyukakat benne. Itt rendkívül óvatosnak kell lenned: az akrilfúrót nagyon könnyen be kell préselni.

Hogyan válasszunk fürdőt

Ha a fürdőt kívánja helyettesíteni, és nem a meglévőt, akkor azonnal el kell döntenie, hogy melyiket kell tennie:

 1. Az acél ("ón") olcsó és könnyen használható. Erős ember, aki dolgozik vízvezeték-készséggel, egyedül tudja ezt telepíteni. De rövid élettartamú - "víz" feltöltés / feltöltés közben "játszik", ami nem javítja a zománcot. Acél fürdõk használata ajánlott, ha a fürdõszoba kicsi és a fürdõ a három fal közelében helyezkedhet el; ebben az esetben a váltakozó terhelések deformációinak nagysága csökken.
 2. Az öntöttvas örök, megfelelő kezelés, de drága. Nagyon nehéz a munka vele: kemény. És ez nem csak a súlyról szól: az öntöttvas kádat egy már beillesztett szifonra helyezzük károsítás nélkül, szinte lehetetlen. A szifont előre kell rögzíteni a fürdőkádhoz, de a fürdő visszaforgatásával könnyű károsodni. Ezenkívül, ha a fürdő dekoratív nyitott lábakkal van ellátva, akkor az összehangolása munka, és az állítható lábak könnyedén elszakadnak az oldalirányú erőktől, például ha valaki csúszik be és flopon. Annak érdekében, hogy állítható lábakkal ellátott öntöttvas fürdőt csak három fal között lehet használni.
 3. A műanyag (akril) fürdők 15-20 évig szolgálnak. Ez drága, de olcsóbb, mint az öntöttvas. Együtt kell dolgoznia vele, de törés nélkül, mint öntöttvas, és különös nehézségek nélkül. A sérült bevonat könnyebben megújítható, mint a zománc. Elmondhatod, az ideális megoldás, kivéve: az akrilfürdőben elfogadhatatlan az agresszív mosószerek, sem koncentrált, sem vizes oldat. Lényegében csak úszhatsz benne.

A fürdő hőveszteségéről

A jelenlegi árak a forró víz fürdés a fürdőben egy luxus, de nem várható, hogy olcsóbb. Ezzel összefüggésben fontos a fürdő hővesztesége. Növekedésük sorrendjében a fürdők a következő módon vannak elrendezve:

 • Akril - a leggazdaságosabb. Azonnal felmelegszik és nagyon lassan hűl le: a műanyag rossz hővezető. Ha a kazán hõmérséklete 60 fok, akkor a szokásos fél-akril fürdõk 40 fokos vízzel történõ feltöltéséhez a kapacitása 50 liter.
 • Acél - egyáltalán nem gazdaságos, ahogyan úgy tűnik. Gyorsan felmelegszik, de hatékonyan átadja a hőt az űrbe, infravörös sugárzás formájában. A kazán 80 literre van szüksége, vagy az 50 literesre a felső határt 80 fokosra kell beállítani. De ilyen hőmérsékleten, egy drága magnézium-védő csak egy-két hónap múlva "égni" fog.
 • Öntöttvas kád - kalóriás szaggató. És hosszú ideig meleg lesz, és a hő nagyon jól esik: a fém ugyanaz. Legalább 100 literes kazánra van szükség, és az öntöttvas fürdőkádban történő fürdés 1,5-szer nagyobb, mint egy acél, és 2,5-szer annyi drágább, mint egy akril.

Fürdőszoba előkészítés

falak

Ha egy új fürdő telepítése időzített a fürdőszoba javítása érdekében, akkor jobb, ha a fürdő telepítése után elhalasztja a falburkolatot "később". Miért? Itt helyezzük el a fürdőt a csupasz fal közelében, vízszigetelő résekkel (lásd alább). A padló alulról a fürdőből indul. A csempe lógó alsó széle (a csempe lefektetése után is vízzáró) egyfajta cseppkő, ami nagymértékben csökkenti a rothadás és a penész valószínűségét.

Megjegyzés: ebben az esetben a csempe nem teljes sormagassága látható lesz. A bélés dekoratív tulajdonságainak megőrzése érdekében jobb, ha a fal magasságának közepén elkezdjük - a mennyezetről rosszabbnak tűnik. Ha ez a szalag a fal mentén más színű csempe, akkor még gyönyörűbbé válhat, mint azt feltételezték.

Ha csak egy fürdõcsere van, akkor az új a lábakon, amelyek állítócsavarjai 3/4 vagy 4/5 méretûek, legalább 2 cm-rel magasabbnak kell lennie, mint a régi. Ha az újabb alacsonyabb, akkor nehéz lesz egy esztétikus megjelenést tenni, amely láthatóvá válik: bár a burkolólap nem fakul, az el nem távolítható szennyeződés a korábban rejtett részébe lépett.

A fürdő alatti padlónak sík és tartósnak kell lennie; különösen - az öntöttvas, ami üres és súlyos. Ebben az esetben meg kell győződnie arról, hogy a padlózat burkolatát extrudálással szilárd cementre fekteti, és nem a "fésű" -re. A fürdő súlya alatt a csempe repedhet a legkisebb üresség alatt.

Megjegyzés: annak érdekében, hogy ne gyengítse a padlót, és ne törődj vele erőssége egyáltalán, akkor feküdt a padlón két tábla-sorokovki (lags) a vörösfenyő (ez tőle, más fa csak a kullancs alkalmas, de nem széles körben elérhető). Az asztalok mentek le, úgy, hogy a fürdő lábára esettek. A fát fungicidekkel kell kezelni, majd polírozni vagy impregnálni PVA-gittal. A táblapárnák nem csak terhelést terjesztenek a padlóra, hanem megoldják az összes problémát a fürdő magasságával, lásd alább. Az üregek és / vagy burkolatok vízszigetelése előtt azonban a táblák zsugorítása szükséges: töltse fel a fürdőt vízzel, és tartsa legalább két napig, vagy jobb, egy hétig.

A fürdő magassága

A fürdőszobai szerelvény magassága nem csak a falburkoláshoz és a könnyűszereléshez való kapcsolódás szempontjából fontos. A magasabb emelt fürdő lehetővé teszi, hogy mélyebb térdre helyezze be a szifont. Ez elsősorban higiéniai célokra fontos: minél mélyebb a szifon, annál kevésbé valószínű, hogy a szennyvíz szennyeződése átfordul a sorrendben.

Ezután a magas fürdőből való leeresztés intenzívebbé válik. A mennyi ideig lesz kiürítve nem olyan fontos. Egy másik fontos dolog: egy további 4-5 cm-es fürdőemelés egy megfelelően megválasztott lefolyószerkezettel szinte teljesen kiküszöböli a vízelvezető és a hajszifon felhalmozódását a lefolyóhálóra. Bárki, aki ezt valaha is kivette, hogy enyhén, nagyon, nagyon vonakodóan csomóba tegye, tudja, hogy ez mit jelent.

A leeresztő szerelvények kiválasztása

anyag

A fürdőleeresztő szerelvények főleg kétféle műanyagból készülnek: PVC és poliizopropilén. A második felismerhető a nagyobb keménység és simaság érdekében. A propilén szerelvények drágábbak, de fontos előnyökkel rendelkeznek a vinil felett:

 1. A poliizopropilén többszörösen erősebb a PVC-nél; ennek megfelelően a telepítés során a szifon károsodásának valószínűsége kisebb.
 2. A poliizopropilén tartós és ellenáll az agresszív közegeknek, nem válik idegessé.
 3. A poliizopropilén felületének mikroszerkezete simább, mint a PVC, és nem tuberkulátum, hanem csíkos. Ezért a propilén vízvezeték sokkal kevésbé hajlamos az eltömődésre, mint a PVC.
 4. Ugyanolyan sima, a propilén csövek hidraulikus ellenállása másfélszerese a PVC-nek. Ez azt jelenti, hogy a propilén túlfolyótömlő ugyanazzal a keresztmetszettel több víz áramlását teszi lehetővé, és kisebb a szomszédok árvízveszélye.

tipikus fürdőlefolyó szerelvény

Ne vegye be a "kínai" szilvákat a csavarra. A csavar rozsdamentes lesz, még akkor is, ha a háló rozsdamentes acél. Egy hónappal később a rozsda megragadja a csavart, így lehetetlen lesz szétszerelni a lefolyót: ebben az esetben meg kell szakítania és újból be kell szerelnie. Nincs értelme megváltoztatni a sárgaréz vagy bronz csavart: az anyag zöld színűvé válik, és ugyanolyan fogást fog kapni. És a rozsdamentes acél csavarozáshoz szükséges őrlés is értelmetlen: nem ismeri az acélosztályt, amelyről a hálót készítik. Ezért egy csavar egy másik rozsdamentes acélból, vízben, rácskal galvanikus párt alkot, az elektrokémia azonnal megy ugyanazokkal a beállításokkal.

Drain rács

Ne vegye le a csatornahálót két kereszttartó keresztezésével. Az ilyen rács nagyon jó hajhúzó, és nehéz és csúnya, hogy kiszabadítsa őket. A kerületi kerek lyukak rácsja a legjobb. De a legjobb (és drága) lehetőség a ferde profilozott rések egy rácsát képezi. A fürdőben egy ilyen lefolyó, akkor kézzel mossa le a szőnyeget, durva calico, flanel, és a lefolyó nem lesz eltömődött, és a háló tisztán marad.

Cork lánc

A szokásos parafa lánc hamarosan megtörik, és mindenesetre sós virágzás borítja, a fürdő vonzereje nem jár hozzá. Vannak vízelvezető berendezések távvezérelt dugóval, de drágák és hajlamosak a törésre. Ezért tanács: azonnal cserélje ki a láncot egy vastag, 0,8-1,5 mm-es halászhoroggal, jobb festett, jól látható a vízben.

Túlfolyócső

Ne vegyen keményen - ez a múlt relikviája. A rugalmas hullámosított tömlõ sokkal kényelmesebb a telepítéshez, és ugyanolyan külsõ átmérõje nagyobb, ami kisebb a túlfolyási esélye.

Fürdő telepítése

Szerszám és anyagok

A fürdő felszereléséhez speciális eszközökre van szükség:

 • Szabály. Ez egy egyenletes, merev bar hosszanti átlós fürdő. Szükséges a fürdő szintjének szintje. Még egy amatőr is két lépésben teszi az igazítást az átló mentén, és az oldal mentén történő igazításhoz 4-6 iterációra van szükség, és gyakran kiderül, hogy a lefolyó megrepedt.
 • Villáskulcs a kioldó részek meghúzásához. Nem lehet megfogni őket állítható, és a fogó rendkívül kellemetlen, és megsérülhet.

Kis gumi sisak. Szükséges a fürdőkád lábainak összehúzódásakor. A rezgésnek köszönhető fém kalapáccsal történő megérintése a zománcban keletkező mikrotörzs kialakulásához vezethet, és egy fa bevásárlóközpont nem biztosítja a kívánt erősséget és pontosságot.

Megjegyzés: gumi kalapácsként beállíthatja a dombornyomást úgy, hogy egy gömbölyű nadrágot duritovogo tömlőt húz.

Az anyagok közül a szilikon tömítőanyagok (az MS alapú tömítőanyagok nem drágák, és nincsenek szignifikáns előnyei a szilikonnal szemben) és az x / b ("rag") elektromos szalag, ha a kád akril. A szalagból állítsa le a leállást. A PVC szigetelőszalag könnyedén megcsúszik. De az abszolút megbízható mélységhatároló egy ugyanolyan durit tömlődarab, amelyet a fúrófej feszül.

A vízszivattyúzásnál és a szennyvízcsatornán történő kioldódásnál

Az igazítás alapelve a leeresztett szög növelése, és nem az alsó szint csökkentése. Ne feledje, minél magasabb a fürdő, annál tisztább a mosogató. Ha azonban merev gumi mandzsettát használnak a kád kiengedéséhez a csatornahálózatba, akkor egyszerűen nem illeszkedik a helyére, vagy kiderül, ha már be van építve, vagy a lefolyó eltörik.

Ezért a szivárgás után a szivárgás utáni végső párosítást meg kell tenni, és a mandzsettát microporta vagy neoprénből kell lágyítani, hogy a lefolyó kisülőnyílása hajlékonyabbá válhasson. A mandzsetta helyett előnyösebb nyers gumit vagy puha gumit tömítő anyagot használni - ez úgy néz ki, mint a fehér agyag. Az összeköttetés teljesen biztonságos; a becsült élettartam 100 év. A Szovjetunióban "katonai tömítőanyagként" ismerték.

De a legegyszerűbb megoldás az, ha a leeresztő szerelvényeket szélesebb kivezető fúvókákkal vásárolják, így a rést egyszerűen szilikon tölti ki. Nem lehet fújni az összeszerelő habszerrel: ha erősödik, akkor nagymértékben bővül; a belső beáramlás megakadályozhatja a felszabadulást, és mindent meg kell újítani.

Valójában az átlós vonal mentén történő igazítás így történik:

 1. A szabályt a fürdő átlójára kell helyezni, rá kell állítani és vízszintes helyzetbe kell hozni, meg kell csavarni a lábak állítócsavarjait.
 2. Áthelyezi a szabályt egy másik átlóra, ismételje meg az eljárást.
 3. Ellenőrizze, hogy a kezdeti átló eltűnt-e. Ha a padló lapos, akkor ez nem történhet meg.

Az oldal mentén történő kiegyenlítéskor a vízszintet a fürdő oldalára helyezzük, és ennek az oldalnak a lábát beállítjuk. Ezután a másik oldalra mennek, de az igazítás után az eredeti oldal vízszintes pozíciója leereszkedik, és az eljárást többször meg kell ismételni, fokozatosan közelítve az általános vízszintes pozícióhoz.

Megjegyzés: pontosan vízszintesnek kell lennie. A fürdőkád tetejének dőlésszöge a lefolyóhoz már biztosított.

Szennyvízkészítés

A csatorna és a cső belső részének száraznak kell lennie a megbízható tömítés érdekében. Először is, a fürdő telepítésekor semmiképpen sem szabad a konyhából lefolyni.

Másodszor, a csatornahálót és a fél méteres csövet félre kell szárítani belülről. A raid nem kaparja meg, ha kicsit, de alaposan meg kell szárítani. Ez megtörtént, ahogy azt valószínűleg egy hajszárítóval házasodott meg, ami nem mindig érthető meg.

Ezért a fürdő telepítésének napján megpróbáljon megszabadulni az otthonról valahol. Kivéve, talán egy felnőtt fia-asszisztens.

A rendszer példája a fürdő telepítésére:

Akrilkád installáció

Az akril fürdő felszereléséhez először össze kell szerelni a vezetősíneket (lábazat) a lábak aljához. Az alsó részen speciális önbefogó csavarok vannak szerelve.

Az öncsapos csavarok rögzítésének jelölése szigorúan az utasításoknak megfelelően történik. Ha erről nincs szó, azt jelenti, hogy a befogadási pozíciók szabványosak: az elülső 7 cm (17,78 vagy csak 17-18 cm) a lefolyó lyuk belső élétől; vissza - a tál áttérésének helyére a hátsó kerekítésre.

A helyiségek a fürdő hosszanti tengelyére merőlegesek, ceruzával, a rögzítő lyukakon keresztül jelölik a fúrás helyeit, és egy dugóval ellátott fúróval fúrják. A fúrás mélysége a csavar testének hossza 3/4-e.

Ezután a fejjel lefelé fordított fürdőt oldalra helyezzük, és a leeresztő szerelvényeket felszereljük. Vannak árnyalatok itt:

 • Minden tömítés szilikonos kenés előtt.
 • A szilva elhelyezése OUTSIDE.
 • A túlfolyó és a túlfolyó tömlő közötti tömítés kúpos, pl. egy ék alakú szakaszban. Az ék csúcsát a tömlő széléhez kell helyezni, hogy a vdavilastl meghúzásakor a tolóerőt húzza.
 • A menetes csatlakozások nem húzódnak meg.

A fürdő újra fejjel lefelé fordult, és felemelte a lábát. A beállító csavarokat egyenlően mérik fel. Ezután kapcsolja be a fürdőt, és tegye a fürdőszobába; egy tapasztaltabb munkavállalónak a lefolyó oldalán kell lennie.

Ezután óvatosan helyezze be a fürdőt, és a falhoz közelítse. Ebben az esetben tapasztalható, hogy a fürdő felszabadulása a csatornába esett. Ezután a fürdő vonal, lezárja a felszabadulást. Miközben a tömítőanyag nincs fagyva, a villáskulccsal ellátott ízületek szorosan meghúzódnak: azok, akik nagyobbak, ülnek a fürdőkádban és tartják őket, és kezetük kisebb, kanyarodik, nyúlnak ki és fordulnak el: minden kulcs kívül van. A tömítőanyag (ha szilikon, ha a puha tömítőanyag azonnal) megszilárdul, ellenőrizze a szivárgást.

Ha nem folyik, vagy megszűnik, ugyanaz a szilikon tömíti a fürdő és a falak közötti hézagokat. A szilikon cseppeket és a cseppeket azonnal eltávolítják egy ecettel megnedvesített ruhával. Még a képernyő telepítését, de a későbbiekben is.

Acélfürdő

Az acélfürdő felszerelése ugyanúgy történik, mint az akril, a lábak kivételével: a szabványos kötőelemekbe vannak behelyezve, és csavarokkal, csavaranyákkal a menetes rudakra vagy ékekre vannak rögzítve. Meg kell erősíteni a feszültséget, de fokozatosan meg kell rázni a lábakat és gumi kalapáccsal megérinteni. A lábaknak olyan helyeken kell ülniük, mint az öntöttek.

Itt is van egy árnyalat: ha a lábak felszerelésének ütközését lehetővé teszi, akkor a gumi darabok felületét a kocsi kamrájába kell helyezni, amikor kapcsolatba kerülnek a kád táljával. Ezután a fürdő kevesebbet fog csengeni, ha vizet tölt.

Öntöttvas fürdő

Az öntöttvas fürdő felszerelése saját tulajdonságokkal rendelkezik: nagyon nehéz, és veszélyes a környezetre tekerni. Ezért, ha a fürdőszoba méretei lehetővé teszik, azonnal be kell helyezni a "csupasz" fürdőt, és már van mosdóval és lábakkal ellátva. Ha a fürdő dekoratív lábakkal van ellátva, akkor az illesztés a helyszínen "csupasz" formában történik, és csak ezután továbbhalad a berendezéshez.

A fürdő illesztése a díszítő lábakon - időigényes és rendkívül fontos művelet. A lábak alatt lévő bélés megtagadja az esztétikumot, és a lábak beillesztéséhez pontos mérésekre és szakmai készségekre van szükség. És minden alkalommal, amikor egy ilyen fürdőt ki kell húzni, át kell fordulnia, majd vissza kell állnia és meg kell húznia. Ezért dekoratív lábakkal ellátott fürdőhöz a fürdőszoba padlóját előkezelni kell egy nagy szilárdságú folyadékkiegyenlítővel.

Az öntöttvas fürdõk is kényelmetlenek és kockázatosak, hogy ismét felhelyezzék az oldalaikat a lefolyó felszereléséhez. Ezért azonnal két erős lapra kell helyezni, és a vízelvezető szereléséhez emelje fel az elülső élet, alatta tetejét vagy tégláját helyezze el. És rendkívül óvatosan dolgozik: a "ropogós" fürdő garantálja a kar törését vagy egy törött kéz.

Műanyag fürdő

Az akril fürdõk olcsó helyettesítõi vannak. Amikor ilyen műanyag fürdőt telepít, ráadásul különösen vigyázni kell rá, hogy néhány alátét alatt vékonyfehér szeleteket helyezzen el, úgy, mint a lábak alatt. Egy ilyen párnával egy budapesti fürdõ szolgálhat tucatnyi évet.

kijelző

A fürdőképernyő egyaránt önálló és teljes lehet. A saját készítésű képernyőket egy készlet írja le, és a formatervezési minták különbözőek, meglepőek az ilyen egyszerű eszköz esetén. Csak egy ajánlást választhat: 5-6 cm-t ne hozd a padlóra a padlóra, a kád alatt lévő szemét még mindig nem lesz látható, de egy ilyen rés csökkenti a képernyő károsodásának valószínűségét a lábszárakkal.

A komplett képernyők számára a fürdőkád alján egy horony vagy reteszek találhatók. Ilyen esetben az utolsó dolog az, hogy a szennyvízelvezetés bejutása a csatornába és a fürdőszoba és a fal közötti rések. A kád alá helyezését úgy végezzük, hogy a kádat már beigazítjuk és a helyén állunk, amelynek kimenete még mindig a levegőben lóg a csatornacsatorna közepén.

A fürdőt felemelik, a képernyőt felfelé nyomják, és a fürdőt óvatosan leeresztik, amíg a képernyő teteje be nem lép a horonyba, vagy be nem pattan. Ezután zárja le a felszabadulást és a rést. A teljes nyílászárók szabad lezárásához biztosítanak nyílást vagy tolóajtót.

 1. Ha a teljes képernyő süket, akkor a leeresztő szerelvényeket rugalmas hullámcsővel kell keresni. Ezután a szennyvízcsatorna szennyvízzel történik. De ez nem a legjobb megoldás: egy ilyen lefolyó karbantartása nulla.
 2. Teljes képernyős fürdőkád esetében a lábak alatti késések nem alkalmazhatók, kivéve talán a képernyőt valamilyen módon felemelni. És nemcsak vízszintesen, hanem a képernyő magasságában is hozzá kell igazítanod egy ilyen fürdőt.

Általában a legjobbak nem teljesek, és nem házi készítésűek, és fürdőszobai képernyő vásárlása. Az ilyen képernyők állítható lábakkal vannak ellátva. A kádba is be lehet helyezni: fordítsa el a lábakat a végéig, tolja fel őket, és fordítsa meg őket, amíg a fürdő alja felé esik.

Összefoglaló

A fürdő önszerelése, különösen az öntöttvas - kemény és bonyolult munka. A kezdők számára ajánlott saját akril vagy acél fürdőkád felszerelését.

Acélkádak felszerelése a lábakon - lépésről lépésre mesterkurzus

Lépésről lépésre szétszereljük az acélfürdő beépítését. Megbízhatóan rögzítheti a lábakra, megtudhatja az üzembe helyezési trükköket, amelyek növelik a működtetés időtartamát és a vízvezeték jellemzőit, a nedvességálló gipszkarton és a Knauf fémprofil fürdőjéhez.

A kiválasztott acél téglalap alakú fürdőkád spanyol Roca sorozat, Contesa, 1700 × 700 × 400 mm méretű. A fürdő térfogata 185 liter, az acél vastagsága 2,4 mm. Az acélfürdő fő előnye a könnyűség. A bemutatott vízvezeték súlya 29 kg, így egy személy képes kezelni a telepítést. De öntöttvas fürdő telepítése önmagában nem lesz könnyű. Legalacsonyabb súlya 80 kg, legfeljebb 180 kg. Egy asszisztenst vagy akár egy brigádot kell csatlakoztatnunk.

A fürdő telepítése a szerelő lábakkal kezdődik. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a padlóburkolatot, valami lágyot helyezünk a fürdő alatt. A gyári kartondoboz még nem távolítható el, ez megbízható aljzat a karcolásoktól. Fordítsa át a fürdőt. Az öntapadó szerkezetek, ahogyan mi a mi esetünkben, amelyek az alsó kontúrját követik, jó lábaknak tekintik a rögzítéshez. A magasságállítás, a torzítások és az egyenetlen padló megakadályozása. Ahhoz, hogy a fürdőt a lábakra telepítse, előfeszítse az U alakú támasztékokat. Jelölés után zsírozza fel a felületet alkohollal, és megbízható fogást biztosít. Kétoldalas szalaggal rögzítjük a szerkezeteket. A tartókat pontosan a fürdő mindkét oldalán rögzítjük, elkerülve a ferdítést. Vannak csavaros lábak is, de nem ajánljuk őket. Nem tudnak ellenállni az egyenetlen terhelésnek a kádban és károsítják a zománcot.

A lábakkal ellátott készlet hosszú beállító csapokat tartalmaz. Mindig be kell őket illeszteni a műanyag hegyekre. Ezt simán végezzük el, ügyelve arra, hogy a menetes csatlakozás ne sérüljön meg. Testre szabhatja a csapot gumi kalapáccsal.

A csapok beszereléséhez. Húzza meg az anyákat a műanyag fülön, és csavarja be a csapot a tartóban lévő lyukba. Ez a részlet lehetővé teszi számunkra, hogy a fürdő magasságát és horizontját állítsa be.

A lábak felszerelése után fordítsa át a kádat. Szerelje fel a leeresztő rendszert. Csomagolja ki és tanulmányozza az utasításokat. Elindítjuk a szerelvényt az alsó csatornából.

A leeresztő cső a fürdő alja alatt lévő technológiai lyukba van szerelve. Ez az elem két részből áll - egy tölcsér alakú csőből és egy csésze alakú krómozott részből áll, amely megakadályozza a nagy törmelék belépését a lefolyórendszerbe. A beszerelés során a legfontosabb, hogy ne felejtsük el összeszerelni a tömítéseket, és ha nem biztos a minőségükben, használjon további szilikont a megbízható tömítéshez.

Menj a csatlakozás túlcsordulásához. Ezt az elemet egy cső képviseli, amelynek egyik vége a fürdő oldalán lévő felső nyílásba van szerelve, a második pedig az alsó csatorna számára, amely a csatornacsatornához vezet. A készlet megvásárlásakor válasszon egy hullámos túlfolyócsövet. Egyszerűen fel van szerelve, nagyobb külső átmérője van, mint egy merev cső, ami azt jelenti, hogy a víz túlcsordulásának valószínűsége minimális.

Ezután csatlakoztassa a túlfolyó csatlakozóaljzatot, szerelje fel azt a technológiai lyukba a fürdőszoba oldalán. Ez az elem elvégzi a vízelvezetés funkciót, amikor a víz eléri a kívánt jelet.

A modern piacon két fürdőkád-elvezető rendszer található. Számos kithez ismert, lánccal ellátott kupakkal és automata dugóval. A második változatnál a nyílás (zárás) olyan mechanizmus révén történik, amely túlfolyásra van szerelve, mint a miénk. Ebben az esetben nincs szükség arra, hogy hajlítsa le és húzza ki a parafát, elegendő a kar elforgatásához.

Itt van a lefolyórendszer végső telepítése.

Számolja ki a fürdő magasságát. A helyes mérés biztosítja, hogy nemcsak a megfelelő burkolattal illeszkedik a burkolólap burkolatához és a vízvezeték-ellátó rendszerhez, hanem lehetővé teszi, hogy mélyebb térdre telepítse a szifont. Ebben az esetben a külföldi szagok szivárgásának valószínűsége minimális. A csak 5 cm-es fürdő további emelése megakadályozza a haj és törmelék felhalmozódását a szifonban és a fém leeresztő rácsban.

A fürdőnek a falhoz való erősítése érdekében szerelje fel a tartót, amíg fenntartható. Knauf fém profilját használtuk.

Rögzítse a profilt dowel-shuropov segítségével, válassza ki a lépést. Javasoljuk, hogy a tartószerkezetet a lehető leggyakrabban szerelje fel.

Úgy néz ki, mint egy fém megáll, miután csatlakozik a dowel-shuropyhoz.

Visszaadjuk a fürdőt, és helyezzük. Mivel a falban levő vízleeresztő nyílás magas és a lábak hosszúsága nem elegendő, a vízszintes szintre kell felszerelni a fürdőt a téglákon. Ráadásul a fém lábak nem elég erősek és nehézek, könnyen megfordulhatnak a test vagy a víz súlya alatt. A szépség nem a legfontosabb itt, hiszen a jövőben bezárja a fülkét a fürdőszoba alatt gipszkartonnal, és csempézni fogja. A tégla jelölésekor ne felejtsd el, hogy elegendő helyet hagyj a szifonnál, így szabadon hozzáférhetsz. A téglagyártást cement-homokhabarcson végezzük.

Húzzon vonalat a falhoz, és távolítsa el a fürdőt. Rögzítse a szilikon tömítőanyagot a csavarozott profilra és a jelzett vonal alatt. Miután megsemmisítették a szilikont, tegye a fürdőt a helyére.

A kádat pontosan a szintre állítjuk be a csavarok beállításával.

Szilikon tömítőanyag zárja be a fürdőszoba és a fal közötti csomópontot.

A lábak stabil rögzítéséhez és a csúszás megakadályozásához megerősítjük őket téglákkal, az ízületeket cementhabarcsgal lezárjuk. A lábakat különösen erősen be kell ágyazni a nehéz öntöttvas fürdő telepítésekor.

Miután kihúztuk a fürdő hátsó sarkát és biztonságosan felerősítettük a falra, rögzítjük a merevséget a végekből, és tégla ragasztóra helyezzük.

Amikor a szilikon tömítőanyag és a ragasztó száraz, akkor folytassa a szifon csatlakozását a szennyvízelvezető csatornába.

A csatlakozás merev szerkezettel történik. A rendszer felbontásához a sarkokat 45 ° C-on használjuk. Ellentétben egy hullámos csővel, az ilyen rendszer könnyebben működtethető és tisztítható. Ha elakadt, elegendő az ütközőszelep kinyitása és a lefolyó tisztítása.

Így kell a rendszernek a kemény szifon csatlakoztatását a csatornába.

Az alsó leeresztődugót és az elforduló karot az oldalsó lefolyó kinyitásához és lezárásához telepítjük.

A lefolyórendszer telepítésének ellenőrzéséhez nyissa ki a csapot és töltse fel a fürdőt vízzel. Amikor a parafa zárva van, nem észlel szivárgást - a felső nyak helyesen van összeszerelve.

Amikor a fürdő félig tele van, nyissa ki a dugót, ellenőrizze az összes többi csatlakozást a szivárgás valószínűségét illetően.

Minden száraz, a fürdőszobát lehet használni. Ha szivárgást észlelünk, valószínűleg lazán meghúzzuk az anyákat, lánc keletkezik, vagy az adaptereket nem mereven rögzítik. Húzza meg az anyákat, és irányítsa a szerkezetet a kívánt irányba.

Az előnyök ellenére az acélfürdőnek két fő hátránya van: a benne lévő víz gyorsan lehűl, és fokozott zaj keletkezik a vízbevitel során. A költségvetési lehetőség, hogy megszüntesse ezeket a problémákat - habszivárgás. Az akril és öntöttvas fürdő felszerelése nem igényli ezt az eljárást. Ezek az anyagok jó hangszigeteléssel és alacsony hővezető képességgel rendelkeznek. Azonban, ha javítani szeretné minőségi jellemzőit, senki sem tiltja meg az ilyen fürdőket. Jobb, ha az összeszerelőhabot nedvesített felületen alkalmazza, mint száraz, kicsi területeken. Hagyjon egy kis rést a technológiai lyukak körül, kb. 2 cm-rel, a felesleges hab pedig könnyen eltávolítható egy éles pengével.

Folytassuk a mennyezet profiljának keretét. Itt ismét a Knauf-profilt használja. Kezdjük a rés mélységével és szélességével. Az útmutatókat a padlóra szereljük és rögzítjük tollszegekkel. A profilot oldalra szereljük, mélyedve a gipszkarton lapok vastagságára és a ragasztóval ellátott csempékre. Ez a távolság körülbelül 22-24 mm, figyelembe véve, hogy a gipszkarton lap vastagsága körülbelül 12-13 mm, a ragasztott lapok vastagsága pedig 10-11 mm. Jobb kikötni a távolságot. Ha a fülke kissé süllyesztett, nem ijesztő. De a hullámzó lemez csúnya lesz. Az oldallapokat egy széles álmennyezethez csatlakoztatjuk, rögzítjük őket a fürdőkád oldalához közel, eltakarítjuk a réseket. A függőleges profilokat középen rögzítjük csavarokkal.

A kárpitozáshoz nedvességálló gipszkartonhoz használjuk a Knauf-ot. A standard lap mérete 3000 × 1200 × 12 mm. Egy 170 cm-es fürdő legfeljebb egy ilyen lapot igényel. Hajlított résszel rendelkező felület esetén mérje meg a kívánt hossz és szélesség téglalapját, vágja és rögzítse. Varrjuk a többi rést. A lejtős és egyenes rész közötti alakzatot a gipszkartonból levágott méretű háromszögek borítják. Nem figyeljünk a kis hézagokra, ezek a hibák nem láthatók a csempe alatt. A burkolást követően elkészítjük az előírt méretű ablakot és felszerelünk egy egészségügyi betétet. Az utolsó lépés a ragasztó és csempék alkalmazása.

A hiányzó csempe a fürdőszoba és a fal között le van fektetve, a varratokat töröljük, most végezzük a befejezés végét - lezárjuk a varratokat. Tisztítjuk a burkolatot a fürdőszoba és a fal között, mindent kiszárítunk. A tömítéshez fehér szilikont használunk, amely nem engedi, hogy a víz áthaladjon a fürdő oldalán.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a szilikon megkenje a csempe és a fürdő, ragasztás kerítés formájában maszkoló szalag a kerület körül. Megakadályozza, hogy a tömítőanyag belépjen a bélésbe és a vízvezetékbe.

Tisztított és elkészített varrat fehér szilikon tömítőanyaggal.

A varrat simává teszünk, ujjal, műanyag spatulával vagy spatulával finoman terjedünk. A felesleges tömítést nedves ruhával törölje le.

Amikor a szilikon kissé kiszárad, óvatosan távolítsa el a maszkoló szalagot.

Miután a szilikon végül megrepedt, a fürdő készen áll a használatra.

Acélfürdő felszerelése a kezével befejeződött. Miután elvégezte az összes munkát, javasoljuk, hogy alaposan szellőzzön a fürdőszobában, hogy megszabaduljon a szilikon tömítőanyag illatától.

Fürdők, szaunák és medencék

A fürdőszoba elrendezését nehezebb megjavítani a lakások és házak egyéb szobáiban, minden kényelemmel. A fő nehézségek a csövek zárt rendszerben történő elhelyezése, acélfürdő és egyéb, személyi higiéniai tartályok felszerelése. A fürdőszoba és a fürdőszoba a leglátogatottabb szobák a lakásban, a belső berendezéseik alapján a vendégek tisztasága és a család valódi gazdagsága alapján ítélik meg. Fontos megismerni, hogyan kell egy tartályt felszerelni a szivárgás nélküli víztestek kezelésére, és az acélfürdő rögzítése megbízhatónak és stabilnak kell lennie.

Tartalomjegyzék:

Mit kell tudni az acélfürdő telepítéséről?

A fürdőszobában az a hely, ahonnan egy munkanap reggel kezdődik, ahol mindenki rendben van. A hazaérkezéskor esténként fürdőzés nem csak higiénikus szükséglet, hanem egy olyan hely is, ahol pihenni és az élet otthoni ritmusához kell igazodnia. Valaki megtagadja a nagy tárolóedényeket a zuhanytálca kedvéért, de jobb, ha "illeszkedik" az illatos habot tartalmazó fürdőszobában. Különösen szeretik a nőket, miközben számos eljárást végeznek az arc és a test ellátásáért. Az általános kényelem érdekében kényelmes acélkád és kényelmes hangulat szükséges a szobában.

Az időben megszórt régi kád nem néz ki új csempe vagy más bélés hátterén. Ez nem olyan érték, hogy nagy remény után hagyja el, majd sokat veszít a kimerítő fehérítés és tisztítás után. Sokkal könnyebb új tartályt vásárolni, és acél fürdőkádat saját kezével készíteni. De saját tulajdonságai vannak, ami fontos az egyszerű telepítés és a hatékony használat érdekében.

Bármely hazai mester tudja, hogy az új konténerek vásárlása a személyes higiéniára jelenleg nagyon drága üzlet, és a beszerelő szakemberek díjai gyakran féláron vagy még annál is többet költenek. Ezért magától értetődő az acél fürdők telepítése.

A modern építőanyagok piaca különböző anyagokból készült fürdőszobákat kínál:

 • acélból;
 • öntöttvas;
 • akril;
 • polimer beton (mesterséges márvány);
 • fa (tömörfa);
 • kő (szilárd tömbökből faragva);
 • porcelán;
 • kerámia;
 • üvegszálas;
 • kompozit (acél, akril, akril és kvarc por, üvegszál).

Az acél fürdőszoba az egyik legkedvezőbb árú tartály. De vannak olyan hátrányai, amelyek a telepítés során megszűnnek. Vannak lehetőségek az acélfürdő felszerelésére:

 • egy speciális kereten vagy kereten;
 • a kész fém lábakon;
 • tégla vagy pódiumon;
 • hegesztett sarkoknál.

Figyelem: Egy teljesen vékonyfalú acél tartály, amelynek vízmennyiségét a szélekhez kissé deformálják, ezért további megerősítésre van szükség - egységes terhelés esetén.

Az acéltartály jellemzői a fürdőszobába való beépítéshez

Az acél betűtípusokat különböző színekben, formákban és méretekben kínálják. A legnépszerűbb minta egy téglalap alakú hosszúkás fürdő, amelyet extrudált öntési eljárásokkal állítanak elő. Ez a design stabil állókészletekkel rendelkezik. A belső felületet általában sima zománc réteggel borítják a tartály egyszerű karbantartása érdekében.

A piac is ívelt külsõ szélekkel rendelkezik, de ezek a fürdõk a bonyolultabb formázás miatt drágábbak. Szükség van egy keretkeretre, vagy egy speciális raklapra szerelve, nagyszámú alátámasztással. És egy acélkád behelyezése egy keretre új költséggel jár, például egy mozaik burkolólapon.

A modern acél fürdők belső lakk színekben kaphatók. Az Elite importált modellek vizuálisan nem különböznek a drága termékektől, de jelentősen olcsóbbak, mint a luxustermékek. A formájukat a fémlemezről magas nyomáson és magas hőmérsékleten kiszorítják. Ezután a homlokzati polimer réteget felvesszük, zománccal vagy egy azonos alakú akril tartállyal kombináljuk.

Tipp: Vásárláskor gondosan ellenőrizze a vásárolt terméket - a zománcnak simanak kell lennie, és nem kell a bázis és a bevonat csomópontjainak szélei. Igényelnie kell a gyártótól származó tanúsítványt és a jótállási jegyet. A deformációra való érzékenység és a teljes élettartam a fürdő vastagságától függ. A vastagabb, drágább és a legolcsóbb fürdőket ideiglenes használatra használják - a bennük lévő zománc fokozatosan felszakad.

Figyelmeztetés: A fürdőszoba falai közötti távolság kisebb, mint az acélkád 3-4 cm-ig terjedő mérete, könnyen felszerelhető, de fontos, hogy megfelelően lezárjuk a tömítést. Ha a tartály szélei 2-3 cm-rel szélesebbek, akkor az ellentétes falakra vágják a bemélyedéseket, hogy feltörjék az oldalát. Könnyen eltávolítható a falak hibája csempével, de nincs szükség tömítésre.

Az acélfürdő különbözik a kis súlyú öntöttvas termékektől, ezért az acélfürdő felszerelése önállóan, asszisztensek nélkül végezhető el. Az acélfürdő erősebb, erős mechanikai hatással deformálódik, és az öntöttvas megreped.

Az acél fürdők előnyei és hátrányai, hogyan lehet őket megszüntetni

Az olcsó acéltartálynak számos előnye és kis hibája van, kevés, és a telepítés során megszűnik. Fő előnyei:

 • alacsony súly;
 • egyszerű szállítás;
 • önszerelés áll rendelkezésre;
 • gyors felmelegedés a vízkezelések felvétele előtt;
 • olcsó a tisztességes tervezés;
 • sűrű, zökkenőmentes zománc nem lehúzódik, könnyen tisztítható és tisztítható, nem képez stabil kálciumot, az évek során "ésszerű használattal" megőrzi az "új" ragyogást és fehérséget;
 • az acél hajlékonysága miatt a legnagyobb választék a piacon a kapacitás alakváltozásai;
 • lehetőség többféle módon történő telepítésre.
 • vékony falú fürdő, amely a zománcréteg megrepedése nagy terhelés vagy gondatlan kezelés miatt;
 • magas hőelvezetés (a fürdőszoba gyorsan lehűl), a külső réteg hőszigetelését igényli;
 • rövidebb élettartam, mint az öntöttvas vagy a kő;
 • zajos töltés vízzel;
 • A vékony falú tartályok deformálódhatnak a lábakba való szerelés nélküli acélfürdővel és túltöltéssel.

Tipp: Annak érdekében, hogy a fürdetés ne töltsön "töltsön", ne hűljön gyorsan, fedje le a habot kívülről. Ez nem lesz látható a dobogó fedélzetén. Víz összegyűjtése, fúvókák használata a keverőn, csendes tömlővel, csendes töltéshez.

Az acéltartályok felszerelésének jellemzői többféleképpen

A telepítési mód függ a szerelési anyag típusától. A leggyakoribb módszer a párosított öntapadós tartókon történő telepítés. Bizonyos vásárlók számára egy acélfürdő íves csatorna formájában való rögzítése kétséges. De ha követi a kísérő utasításokat, és a fürdőkád ugyanabban az időben 2 vége támaszkodik a falra, akkor ez a tartó nagyon megbízható.

A számítások és mérések az acéltartály közelgő helyén alapulnak. A fürdő nem lehet szélesebb, mint a hely, ahol kell állni. Ideális esetben a tartály méretei megegyeznek a termék elhelyezkedésének helyével, amely három oldalán három oldalán nyugszik. Az ilyen rögzítés a leghatékonyabb, és nem függ a kötőelemek típusától.

A terhelés legegyenletesebb eloszlása ​​- amikor a keretet vagy a keret kerületét rögzíti. Úgy tűnik, hogy laza, és ha vízzel tölti a tetejét, akkor nem deformálódik, alulról történő alátámasztásokra is szükség van. Mindenesetre a csavarok az alulról beállított helyzetben vannak beállítva, ha acélfürdőt terveznek a lábakra szerelni. Mindegyik lábat kalibráljuk külön és a padlóra rögzítjük.

Amikor tervezik a falra szerelést, a szakembereknek be kell illeszteniük a padlót a helyiségbe, és szigorúan vízszintesen kell elhelyezniük a jeleket a falakon. Ez garantálja a torzítások és a terhelés újraelosztását a maximális töltésnél. Ha az acélkádat a keret sarkaira szereli fel, akkor a csomóponton 45 fokos fémfűrész fűrészeléssel van fűrészelve. Az előzetes szerelés után hegesztésre van szükség, és a kapott keret falra rögzítve van.

Figyelem: minél több támogatási zóna van, annál megbízhatóbb az acélfürdő beépítése. Ha az edény láb nélkül van, akkor fontos megfontolni a támasztékok magasságát jelöléskor, hogy a fürdőszoba és a padló között rés legyen.

Szigetelés, szigetelés és tömítő acélfürdő

Az acéltartály hibáinak elhárítása a beépítéssel együtt történik. A tartály zajszigetelését a habarcs vagy a porózus szigetelés feldolgozásakor készítik el, amelyet permetezéssel alkalmaznak.

A minőségi kezelés érdekében az acélkádat át kell fordítani és a padlóra kell helyezni. Az előzőleg zsírtalanított felületen ragasztott szál, elnyelő zaj. Fontos, hogy óvatosan kezelje a végeket és biztonságosan rögzítse minden tömítőanyaggal.

Amint azt a hiányosságokról szóló részben is említettük, egy acélkád gyorsan felmelegszik, ami jó, de gyorsan lehűl, és felszabadítja a hőt. Ezért próbálja meg magas színvonalú hőszigetelést vagy acél fürdők szigetelését. Ugyanaz a poliuretán hab segíteni fog e feladat megoldásában. A kis mennyiségű habot a tartályból szabaddá tették, és egyenletesen kezelték a betű hátoldalát.

A legjobb, ha a felületet habosított polietilénnel fedjük le, a habot simítva és simítva. Amikor a hab a bõvítési és keményedési folyamatot befejezi, a fürdõt megfordítják és a szerelés befejeződik.

A zaj és a hőszigetelés termelési környezetében a "Vibroizol", amelyet az autósok ismertek. Jó eredményeket érnek el a bitumengyanta típusú tömítőanyagokkal végzett kezelés, amelyet a fürdőszobában általános vízszigeteléshez használnak.

Tömítőanyag szükséges a fürdőszoba és a fal közötti rés kezeléséhez. És sok mód van arra, hogy megakadályozzuk a víz bejutását a tartály határán túl a falak mentén. használni:

 • építési szilikon;
 • szerelési hab;
 • fürdő ragasztószalag;
 • műanyag szegély;
 • speciális kerámia bélés lábazat formájában stb.

Figyelem: Ha a hab még nem száraz, és a kád és a padló közötti rés minimális, akkor a feltörő anyag képes leszorítani a tartályt, megzavarva a gondos üzembe helyezést. Ennek elkerülése érdekében kívánatos a könnyű acélkád súlyozását vízzel való feltöltéshez. Ez azonban csak a szifon felhelyezése és a csatorna összekapcsolása után tehető meg.

Szifonválasztás és beépítési módszer

Minden olyan fürdőben, ahol a legközelebbi kijárat a csatornába és a vízellátáshoz. A szifon minden alkatrészének összeszerelése a termékhez mellékelt utasításoknak megfelelően történik. Részletes leírás és ábra a szerelés összes szakaszát mutatja. Nem számít, mennyire megbízható a kapcsolat, ajánlott kezelni a kötést szilikon vagy egyéb tömítőanyaggal.

Figyelem: A fürdőkádnak nemcsak lyuknak kell lennie a szifonon keresztül történő leeresztéshez, hanem egy tömlőhöz is, amely a víz kiáramlását a túlfolyótölcséren keresztül biztosítja. A mosdókagyló szokásos szifonja nem alkalmas, csak egy pólóval.

Napjainkban félautomata szifont kínálnak eladásra, hogy a teljes fürdőkádból vizet lehessen kivenni, anélkül, hogy keresni kellene. A korong egyik fordulója, és a víz lecsapódik. Ez nagyméretű konténerek számára megfelelő, bár az ilyen szifon drágább. A leginkább praktikus - a fémcsavarokkal ellátott szifonok, amelyek könnyebben felszerelhetők, mint a műanyag. A fém kötőelemeket kívülrõl zsírokkal vonják be, hogy ne rozsdásodjanak.

Szerelt fürdő téglákra

A szakértők javasolják acél fürdők telepítését téglákon - a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módszer. Ha a kapacitást szilárd támaszon tartják, mint egy dobogó, akkor ez a legstabilabb helyzet. De leggyakrabban téglából készült alsó támasztékokat használnak, és a kupakot falra rögzítik.

Ha a telepítést a szabályoknak megfelelően végzi, akkor a fürdőt rögzíteni fogják, és nem csak kényelmes, ha a betűbe rakod, hanem a leghosszabb élettartamot is biztosítja. Rendes vörös tégla fog megfelelni, amelyből két alsó oszlop vagy pódium perem van kialakítva.

Nagyon kényelmes 2-3 lépcsőt húzni a téglákból a korlátokkal, amelyek megkönnyítik a fürdőbe való be- és kilépést. A megfelelő furnérral nagyon költségesnek tűnik, mint a luxusszállodák mini-medencéje. A lekerekített szélű, szögletes acélkád leginkább alkalmas erre a célra, és jobb, ha egy mozaik bélést választanak.

Az oszlopok 2-3 sor vörös téglából alakulnak ki, hogy a tartály szélétől alulról 15-20 cm-re lehessenek, és a téglából valami alátétet képeznek, úgyhogy az oszlopok kissé felölelik az oldalról a féltéglára. A cementet homokos közönséges cementkeverékkel helyezzük el, majd a cement 2 napon belül megkeményedik.

A tégla alsó támaszaira történő felszereléskor az első fürdőszoba alatti rést pajzsot borítják, és csempével vagy más nedvességálló anyaggal borítják. Például acél fürdőkád, videó: