Legfontosabb > Tartozékok

Do-it-yourself kádfelszerelés - részletes telepítési útmutató

A fürdőszobában végzett javítások mindig nagy pénzügyi költségekkel járnak, ami súlyosan aláássa a családi költségvetést. A befejeződés magas költsége a szoba összetett mikroklímájából adódik, ami különleges drága anyagok használatát igényli, valamint a vízvezeték-szerelési munkák nagyfokú bonyolultságát.

Amikor a pénz és az energia véget ér, pénzt megtakarítani, sok lakástulajdonos megkérdezi, hogyan kell saját kézzel fürdőzni. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell megfelelően elkészíteni a fürdőszobát a telepítéshez és a mosó tartály önálló telepítéséhez.

A szoba követelményei

Mielőtt elkezdené az egészségügyi berendezések telepítését, gondosan fel kell készülnie a helyiségekre. Az előkészítő munka minősége a fürdő helyes telepítésétől és működtetésétől függ. Az új tartály szállításának idején a fürdőszobának a következő állapotban kell lennie:

 • A fürdőszobában lévő padlót a régi betonból a beton alapra kell tisztítani, az épület szintjén.
 • Ügyeljen arra, hogy a padló magas minőségű vízszigetelését 20-25 cm-es falon, a tekercs, a bevonat vagy a festékanyagok segítségével hívja fel. A fürdőszobában az ún. "Vízszigetelő vályú" kerül megszervezésre, megakadályozva a szivárgást a háztartási készülékek és az egészségügyi berendezések meghibásodása esetén.

Figyelj! A fürdőszoba javításának folyamatában fontos megfigyelni a technológiai műveletek megfelelő sorrendjét. A szerelést kizárólag sík és bélelt padlókon végezzük. De a falak befejeződését csak az egészségügyi felszerelés csatlakoztatása után szabad elvégezni, úgy, hogy a fal és a mosóedény között minimális távolság legyen.

Telepítési módszerek

A fürdő saját kezetével történő felszerelése felelős eljárás a megfelelő magasság beállításához, és a tartály összekötése a csatornába és a vízvezetékbe történő mosáshoz. A felszerelést különböző módon lehet elvégezni, a berendezés méretétől, alakjától és tömegétől függően. A szakképzett kézművesek a következő módszereket ajánlják:

 • A lábakon. A készletben a fürdőszobában a gyártó mindig alkalmazza a szabványos lábakat, amelyek szükségesek a készülék felszereléséhez. A tartály aljához speciális ékek, csavarok, szemek vagy ragasztólemezek segítségével moshatók. A lábak használata - a legegyszerűbb módja annak, hogy kézzel könnyedén elvégezhesse a telepítést. Ehhez fordítsa a fürdőt az oldalára, rögzítse a tartókat, majd telepítse azt a helyére, ahol használni fog. Ily módon az öntöttvas modellek megfelelően nagy tömeggel, stabilitással és merevséggel vannak felszerelve.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fürdő helyes beszerelési módja kiterjeszti a termék élettartamát, kényelmet és biztonságot nyújt a használat során. Ezenkívül telepítéssel javíthatja a modell teljesítményét a falak zajának és hővezető képességének csökkentésével, szigetelőanyaggal.

Telepítési sorrend

A fürdő felszerelése több lépcsőből áll: az eszköz behelyezése a helyiségbe, csatlakozás a csatornarendszerhez, a lábak rögzítése, a tálca építésének beállítása és a vízvezeték-rendszerhez való csatlakozás. A feladat nehézsége a mosogatógép nagy tömegében rejlik, ezért a telepítés nagyon nehéz. Szerelje be a fürdőt a következő sorrendben:

 1. A fürdőt behozzák a helyiségbe, óvatosan az oldalán 70-100 cm távolságra helyezkednek el a falról, így kényelmes lenne a munka. A fürdő alja "meg kell néznie" a bejárati ajtón.
 2. Ezután összegyűjti és csatlakoztatja a szifont túlfolyással. Egy tömlõ csatlakozik a lefolyó lyukhoz, a másik - a túlfolyáshoz. A csatlakozás műanyag menetes anyával, gumitömítéssel történik.
 3. Ezután hozzá kell kötni a fürdő lábainak aljához. Ezeket ékkel, csavarokkal, fűzőlyukakkal vagy ragasztólemezekkel rögzítik. Fontos, hogy ne szorítsuk túl erősen a rögzítőelemeket, hogy ne szakadjon meg a szálak, és ne alakítsa el a tál vagy a zománc falát.

Fontos! A fürdő oldalának optimális magassága, az SNiP által ajánlott, 60-65 cm, mivel a mosogatótartály felszerelése ezen a szinten kevesebb sérülést és kellemetlenséget okoz. És a minimális távolság a padlótól a tál aljáig elegendő ahhoz, hogy 10-15 cm-es túlfolyással rendelkező szifont csatlakoztasson.

Ellenőrizze és tömítse le a csatlakozót

A fürdő kezével történő felszerelése befejezi a rendszer működésének ellenőrzését. Ehhez kapcsolja be a vízellátást, nyissa ki a csapokat, és nézze meg a lefolyó munkáját. Minden csatlakozásnak légmentesen kell lennie, és a víz gyorsan le kell esnie a lefolyóba, és a tartályt önmagában hagyja. Ha minden működik, akkor az eszköz használata előtt csak a fürdőszobai és a fal közötti kötés marad. Ez a következőképpen történik:

 • A fürdőkád szélét szennyeződéstől és portól megtisztítják, majd alkohollal vagy savas mosószerrel zsírtalanítják.
 • Ha a rés nagyobb mint 1 cm, nedvességálló cementtel tölti és 12-48 órán át száradni hagyja.
 • Ha a vágási szélesség 1 cm vagy annál kisebb, akkor antibakteriális adalékokkal szilikon tömítőanyaggal lezárható.

Acélmodellek telepítésekor az alsó vagy falburkolatokat fel lehet szerelni habarccsal vagy vibrációs szigeteléssel ragasztani, hogy csökkentse az anyag rezonációs kapacitását és hővezető képességét.

Fürdők, szaunák és medencék

A fürdőszoba elrendezését nehezebb megjavítani a lakások és házak egyéb szobáiban, minden kényelemmel. A fő nehézségek a csövek zárt rendszerben történő elhelyezése, acélfürdő és egyéb, személyi higiéniai tartályok felszerelése. A fürdőszoba és a fürdőszoba a leglátogatottabb szobák a lakásban, a belső berendezéseik alapján a vendégek tisztasága és a család valódi gazdagsága alapján ítélik meg. Fontos megismerni, hogyan kell egy tartályt felszerelni a szivárgás nélküli víztestek kezelésére, és az acélfürdő rögzítése megbízhatónak és stabilnak kell lennie.

Tartalomjegyzék:

Mit kell tudni az acélfürdő telepítéséről?

A fürdőszobában az a hely, ahonnan egy munkanap reggel kezdődik, ahol mindenki rendben van. A hazaérkezéskor esténként fürdőzés nem csak higiénikus szükséglet, hanem egy olyan hely is, ahol pihenni és az élet otthoni ritmusához kell igazodnia. Valaki megtagadja a nagy tárolóedényeket a zuhanytálca kedvéért, de jobb, ha "illeszkedik" az illatos habot tartalmazó fürdőszobában. Különösen szeretik a nőket, miközben számos eljárást végeznek az arc és a test ellátásáért. Az általános kényelem érdekében kényelmes acélkád és kényelmes hangulat szükséges a szobában.

Az időben megszórt régi kád nem néz ki új csempe vagy más bélés hátterén. Ez nem olyan érték, hogy nagy remény után hagyja el, majd sokat veszít a kimerítő fehérítés és tisztítás után. Sokkal könnyebb új tartályt vásárolni, és acél fürdőkádat saját kezével készíteni. De saját tulajdonságai vannak, ami fontos az egyszerű telepítés és a hatékony használat érdekében.

Bármely hazai mester tudja, hogy az új konténerek vásárlása a személyes higiéniára jelenleg nagyon drága üzlet, és a beszerelő szakemberek díjai gyakran féláron vagy még annál is többet költenek. Ezért magától értetődő az acél fürdők telepítése.

A modern építőanyagok piaca különböző anyagokból készült fürdőszobákat kínál:

 • acélból;
 • öntöttvas;
 • akril;
 • polimer beton (mesterséges márvány);
 • fa (tömörfa);
 • kő (szilárd tömbökből faragva);
 • porcelán;
 • kerámia;
 • üvegszálas;
 • kompozit (acél, akril, akril és kvarc por, üvegszál).

Az acél fürdőszoba az egyik legkedvezőbb árú tartály. De vannak olyan hátrányai, amelyek a telepítés során megszűnnek. Vannak lehetőségek az acélfürdő felszerelésére:

 • egy speciális kereten vagy kereten;
 • a kész fém lábakon;
 • tégla vagy pódiumon;
 • hegesztett sarkoknál.

Figyelem: Egy teljesen vékonyfalú acél tartály, amelynek vízmennyiségét a szélekhez kissé deformálják, ezért további megerősítésre van szükség - egységes terhelés esetén.

Az acéltartály jellemzői a fürdőszobába való beépítéshez

Az acél betűtípusokat különböző színekben, formákban és méretekben kínálják. A legnépszerűbb minta egy téglalap alakú hosszúkás fürdő, amelyet extrudált öntési eljárásokkal állítanak elő. Ez a design stabil állókészletekkel rendelkezik. A belső felületet általában sima zománc réteggel borítják a tartály egyszerű karbantartása érdekében.

A piac is ívelt külsõ szélekkel rendelkezik, de ezek a fürdõk a bonyolultabb formázás miatt drágábbak. Szükség van egy keretkeretre, vagy egy speciális raklapra szerelve, nagyszámú alátámasztással. És egy acélkád behelyezése egy keretre új költséggel jár, például egy mozaik burkolólapon.

A modern acél fürdők belső lakk színekben kaphatók. Az Elite importált modellek vizuálisan nem különböznek a drága termékektől, de jelentősen olcsóbbak, mint a luxustermékek. A formájukat a fémlemezről magas nyomáson és magas hőmérsékleten kiszorítják. Ezután a homlokzati polimer réteget felvesszük, zománccal vagy egy azonos alakú akril tartállyal kombináljuk.

Tipp: Vásárláskor gondosan ellenőrizze a vásárolt terméket - a zománcnak simanak kell lennie, és nem kell a bázis és a bevonat csomópontjainak szélei. Igényelnie kell a gyártótól származó tanúsítványt és a jótállási jegyet. A deformációra való érzékenység és a teljes élettartam a fürdő vastagságától függ. A vastagabb, drágább és a legolcsóbb fürdőket ideiglenes használatra használják - a bennük lévő zománc fokozatosan felszakad.

Figyelmeztetés: A fürdőszoba falai közötti távolság kisebb, mint az acélkád 3-4 cm-ig terjedő mérete, könnyen felszerelhető, de fontos, hogy megfelelően lezárjuk a tömítést. Ha a tartály szélei 2-3 cm-rel szélesebbek, akkor az ellentétes falakra vágják a bemélyedéseket, hogy feltörjék az oldalát. Könnyen eltávolítható a falak hibája csempével, de nincs szükség tömítésre.

Az acélfürdő különbözik a kis súlyú öntöttvas termékektől, ezért az acélfürdő felszerelése önállóan, asszisztensek nélkül végezhető el. Az acélfürdő erősebb, erős mechanikai hatással deformálódik, és az öntöttvas megreped.

Az acél fürdők előnyei és hátrányai, hogyan lehet őket megszüntetni

Az olcsó acéltartálynak számos előnye és kis hibája van, kevés, és a telepítés során megszűnik. Fő előnyei:

 • alacsony súly;
 • egyszerű szállítás;
 • önszerelés áll rendelkezésre;
 • gyors felmelegedés a vízkezelések felvétele előtt;
 • olcsó a tisztességes tervezés;
 • sűrű, zökkenőmentes zománc nem lehúzódik, könnyen tisztítható és tisztítható, nem képez stabil kálciumot, az évek során "ésszerű használattal" megőrzi az "új" ragyogást és fehérséget;
 • az acél hajlékonysága miatt a legnagyobb választék a piacon a kapacitás alakváltozásai;
 • lehetőség többféle módon történő telepítésre.
 • vékony falú fürdő, amely a zománcréteg megrepedése nagy terhelés vagy gondatlan kezelés miatt;
 • magas hőelvezetés (a fürdőszoba gyorsan lehűl), a külső réteg hőszigetelését igényli;
 • rövidebb élettartam, mint az öntöttvas vagy a kő;
 • zajos töltés vízzel;
 • A vékony falú tartályok deformálódhatnak a lábakba való szerelés nélküli acélfürdővel és túltöltéssel.

Tipp: Annak érdekében, hogy a fürdetés ne töltsön "töltsön", ne hűljön gyorsan, fedje le a habot kívülről. Ez nem lesz látható a dobogó fedélzetén. Víz összegyűjtése, fúvókák használata a keverőn, csendes tömlővel, csendes töltéshez.

Az acéltartályok felszerelésének jellemzői többféleképpen

A telepítési mód függ a szerelési anyag típusától. A leggyakoribb módszer a párosított öntapadós tartókon történő telepítés. Bizonyos vásárlók számára egy acélfürdő íves csatorna formájában való rögzítése kétséges. De ha követi a kísérő utasításokat, és a fürdőkád ugyanabban az időben 2 vége támaszkodik a falra, akkor ez a tartó nagyon megbízható.

A számítások és mérések az acéltartály közelgő helyén alapulnak. A fürdő nem lehet szélesebb, mint a hely, ahol kell állni. Ideális esetben a tartály méretei megegyeznek a termék elhelyezkedésének helyével, amely három oldalán három oldalán nyugszik. Az ilyen rögzítés a leghatékonyabb, és nem függ a kötőelemek típusától.

A terhelés legegyenletesebb eloszlása ​​- amikor a keretet vagy a keret kerületét rögzíti. Úgy tűnik, hogy laza, és ha vízzel tölti a tetejét, akkor nem deformálódik, alulról történő alátámasztásokra is szükség van. Mindenesetre a csavarok az alulról beállított helyzetben vannak beállítva, ha acélfürdőt terveznek a lábakra szerelni. Mindegyik lábat kalibráljuk külön és a padlóra rögzítjük.

Amikor tervezik a falra szerelést, a szakembereknek be kell illeszteniük a padlót a helyiségbe, és szigorúan vízszintesen kell elhelyezniük a jeleket a falakon. Ez garantálja a torzítások és a terhelés újraelosztását a maximális töltésnél. Ha az acélkádat a keret sarkaira szereli fel, akkor a csomóponton 45 fokos fémfűrész fűrészeléssel van fűrészelve. Az előzetes szerelés után hegesztésre van szükség, és a kapott keret falra rögzítve van.

Figyelem: minél több támogatási zóna van, annál megbízhatóbb az acélfürdő beépítése. Ha az edény láb nélkül van, akkor fontos megfontolni a támasztékok magasságát jelöléskor, hogy a fürdőszoba és a padló között rés legyen.

Szigetelés, szigetelés és tömítő acélfürdő

Az acéltartály hibáinak elhárítása a beépítéssel együtt történik. A tartály zajszigetelését a habarcs vagy a porózus szigetelés feldolgozásakor készítik el, amelyet permetezéssel alkalmaznak.

A minőségi kezelés érdekében az acélkádat át kell fordítani és a padlóra kell helyezni. Az előzőleg zsírtalanított felületen ragasztott szál, elnyelő zaj. Fontos, hogy óvatosan kezelje a végeket és biztonságosan rögzítse minden tömítőanyaggal.

Amint azt a hiányosságokról szóló részben is említettük, egy acélkád gyorsan felmelegszik, ami jó, de gyorsan lehűl, és felszabadítja a hőt. Ezért próbálja meg magas színvonalú hőszigetelést vagy acél fürdők szigetelését. Ugyanaz a poliuretán hab segíteni fog e feladat megoldásában. A kis mennyiségű habot a tartályból szabaddá tették, és egyenletesen kezelték a betű hátoldalát.

A legjobb, ha a felületet habosított polietilénnel fedjük le, a habot simítva és simítva. Amikor a hab a bõvítési és keményedési folyamatot befejezi, a fürdõt megfordítják és a szerelés befejeződik.

A zaj és a hőszigetelés termelési környezetében a "Vibroizol", amelyet az autósok ismertek. Jó eredményeket érnek el a bitumengyanta típusú tömítőanyagokkal végzett kezelés, amelyet a fürdőszobában általános vízszigeteléshez használnak.

Tömítőanyag szükséges a fürdőszoba és a fal közötti rés kezeléséhez. És sok mód van arra, hogy megakadályozzuk a víz bejutását a tartály határán túl a falak mentén. használni:

 • építési szilikon;
 • szerelési hab;
 • fürdő ragasztószalag;
 • műanyag szegély;
 • speciális kerámia bélés lábazat formájában stb.

Figyelem: Ha a hab még nem száraz, és a kád és a padló közötti rés minimális, akkor a feltörő anyag képes leszorítani a tartályt, megzavarva a gondos üzembe helyezést. Ennek elkerülése érdekében kívánatos a könnyű acélkád súlyozását vízzel való feltöltéshez. Ez azonban csak a szifon felhelyezése és a csatorna összekapcsolása után tehető meg.

Szifonválasztás és beépítési módszer

Minden olyan fürdőben, ahol a legközelebbi kijárat a csatornába és a vízellátáshoz. A szifon minden alkatrészének összeszerelése a termékhez mellékelt utasításoknak megfelelően történik. Részletes leírás és ábra a szerelés összes szakaszát mutatja. Nem számít, mennyire megbízható a kapcsolat, ajánlott kezelni a kötést szilikon vagy egyéb tömítőanyaggal.

Figyelem: A fürdőkádnak nemcsak lyuknak kell lennie a szifonon keresztül történő leeresztéshez, hanem egy tömlőhöz is, amely a víz kiáramlását a túlfolyótölcséren keresztül biztosítja. A mosdókagyló szokásos szifonja nem alkalmas, csak egy pólóval.

Napjainkban félautomata szifont kínálnak eladásra, hogy a teljes fürdőkádból vizet lehessen kivenni, anélkül, hogy keresni kellene. A korong egyik fordulója, és a víz lecsapódik. Ez nagyméretű konténerek számára megfelelő, bár az ilyen szifon drágább. A leginkább praktikus - a fémcsavarokkal ellátott szifonok, amelyek könnyebben felszerelhetők, mint a műanyag. A fém kötőelemeket kívülrõl zsírokkal vonják be, hogy ne rozsdásodjanak.

Szerelt fürdő téglákra

A szakértők javasolják acél fürdők telepítését téglákon - a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módszer. Ha a kapacitást szilárd támaszon tartják, mint egy dobogó, akkor ez a legstabilabb helyzet. De leggyakrabban téglából készült alsó támasztékokat használnak, és a kupakot falra rögzítik.

Ha a telepítést a szabályoknak megfelelően végzi, akkor a fürdőt rögzíteni fogják, és nem csak kényelmes, ha a betűbe rakod, hanem a leghosszabb élettartamot is biztosítja. Rendes vörös tégla fog megfelelni, amelyből két alsó oszlop vagy pódium perem van kialakítva.

Nagyon kényelmes 2-3 lépcsőt húzni a téglákból a korlátokkal, amelyek megkönnyítik a fürdőbe való be- és kilépést. A megfelelő furnérral nagyon költségesnek tűnik, mint a luxusszállodák mini-medencéje. A lekerekített szélű, szögletes acélkád leginkább alkalmas erre a célra, és jobb, ha egy mozaik bélést választanak.

Az oszlopok 2-3 sor vörös téglából alakulnak ki, hogy a tartály szélétől alulról 15-20 cm-re lehessenek, és a téglából valami alátétet képeznek, úgyhogy az oszlopok kissé felölelik az oldalról a féltéglára. A cementet homokos közönséges cementkeverékkel helyezzük el, majd a cement 2 napon belül megkeményedik.

A tégla alsó támaszaira történő felszereléskor az első fürdőszoba alatti rést pajzsot borítják, és csempével vagy más nedvességálló anyaggal borítják. Például acél fürdőkád, videó:

Acélkádak felszerelése a lábakon - lépésről lépésre mesterkurzus

Lépésről lépésre szétszereljük az acélfürdő beépítését. Megbízhatóan rögzítheti a lábakra, megtudhatja az üzembe helyezési trükköket, amelyek növelik a működtetés időtartamát és a vízvezeték jellemzőit, a nedvességálló gipszkarton és a Knauf fémprofil fürdőjéhez.

A kiválasztott acél téglalap alakú fürdőkád spanyol Roca sorozat, Contesa, 1700 × 700 × 400 mm méretű. A fürdő térfogata 185 liter, az acél vastagsága 2,4 mm. Az acélfürdő fő előnye a könnyűség. A bemutatott vízvezeték súlya 29 kg, így egy személy képes kezelni a telepítést. De öntöttvas fürdő telepítése önmagában nem lesz könnyű. Legalacsonyabb súlya 80 kg, legfeljebb 180 kg. Egy asszisztenst vagy akár egy brigádot kell csatlakoztatnunk.

A fürdő telepítése a szerelő lábakkal kezdődik. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a padlóburkolatot, valami lágyot helyezünk a fürdő alatt. A gyári kartondoboz még nem távolítható el, ez megbízható aljzat a karcolásoktól. Fordítsa át a fürdőt. Az öntapadó szerkezetek, ahogyan mi a mi esetünkben, amelyek az alsó kontúrját követik, jó lábaknak tekintik a rögzítéshez. A magasságállítás, a torzítások és az egyenetlen padló megakadályozása. Ahhoz, hogy a fürdőt a lábakra telepítse, előfeszítse az U alakú támasztékokat. Jelölés után zsírozza fel a felületet alkohollal, és megbízható fogást biztosít. Kétoldalas szalaggal rögzítjük a szerkezeteket. A tartókat pontosan a fürdő mindkét oldalán rögzítjük, elkerülve a ferdítést. Vannak csavaros lábak is, de nem ajánljuk őket. Nem tudnak ellenállni az egyenetlen terhelésnek a kádban és károsítják a zománcot.

A lábakkal ellátott készlet hosszú beállító csapokat tartalmaz. Mindig be kell őket illeszteni a műanyag hegyekre. Ezt simán végezzük el, ügyelve arra, hogy a menetes csatlakozás ne sérüljön meg. Testre szabhatja a csapot gumi kalapáccsal.

A csapok beszereléséhez. Húzza meg az anyákat a műanyag fülön, és csavarja be a csapot a tartóban lévő lyukba. Ez a részlet lehetővé teszi számunkra, hogy a fürdő magasságát és horizontját állítsa be.

A lábak felszerelése után fordítsa át a kádat. Szerelje fel a leeresztő rendszert. Csomagolja ki és tanulmányozza az utasításokat. Elindítjuk a szerelvényt az alsó csatornából.

A leeresztő cső a fürdő alja alatt lévő technológiai lyukba van szerelve. Ez az elem két részből áll - egy tölcsér alakú csőből és egy csésze alakú krómozott részből áll, amely megakadályozza a nagy törmelék belépését a lefolyórendszerbe. A beszerelés során a legfontosabb, hogy ne felejtsük el összeszerelni a tömítéseket, és ha nem biztos a minőségükben, használjon további szilikont a megbízható tömítéshez.

Menj a csatlakozás túlcsordulásához. Ezt az elemet egy cső képviseli, amelynek egyik vége a fürdő oldalán lévő felső nyílásba van szerelve, a második pedig az alsó csatorna számára, amely a csatornacsatornához vezet. A készlet megvásárlásakor válasszon egy hullámos túlfolyócsövet. Egyszerűen fel van szerelve, nagyobb külső átmérője van, mint egy merev cső, ami azt jelenti, hogy a víz túlcsordulásának valószínűsége minimális.

Ezután csatlakoztassa a túlfolyó csatlakozóaljzatot, szerelje fel azt a technológiai lyukba a fürdőszoba oldalán. Ez az elem elvégzi a vízelvezetés funkciót, amikor a víz eléri a kívánt jelet.

A modern piacon két fürdőkád-elvezető rendszer található. Számos kithez ismert, lánccal ellátott kupakkal és automata dugóval. A második változatnál a nyílás (zárás) olyan mechanizmus révén történik, amely túlfolyásra van szerelve, mint a miénk. Ebben az esetben nincs szükség arra, hogy hajlítsa le és húzza ki a parafát, elegendő a kar elforgatásához.

Itt van a lefolyórendszer végső telepítése.

Számolja ki a fürdő magasságát. A helyes mérés biztosítja, hogy nemcsak a megfelelő burkolattal illeszkedik a burkolólap burkolatához és a vízvezeték-ellátó rendszerhez, hanem lehetővé teszi, hogy mélyebb térdre telepítse a szifont. Ebben az esetben a külföldi szagok szivárgásának valószínűsége minimális. A csak 5 cm-es fürdő további emelése megakadályozza a haj és törmelék felhalmozódását a szifonban és a fém leeresztő rácsban.

A fürdőnek a falhoz való erősítése érdekében szerelje fel a tartót, amíg fenntartható. Knauf fém profilját használtuk.

Rögzítse a profilt dowel-shuropov segítségével, válassza ki a lépést. Javasoljuk, hogy a tartószerkezetet a lehető leggyakrabban szerelje fel.

Úgy néz ki, mint egy fém megáll, miután csatlakozik a dowel-shuropyhoz.

Visszaadjuk a fürdőt, és helyezzük. Mivel a falban levő vízleeresztő nyílás magas és a lábak hosszúsága nem elegendő, a vízszintes szintre kell felszerelni a fürdőt a téglákon. Ráadásul a fém lábak nem elég erősek és nehézek, könnyen megfordulhatnak a test vagy a víz súlya alatt. A szépség nem a legfontosabb itt, hiszen a jövőben bezárja a fülkét a fürdőszoba alatt gipszkartonnal, és csempézni fogja. A tégla jelölésekor ne felejtsd el, hogy elegendő helyet hagyj a szifonnál, így szabadon hozzáférhetsz. A téglagyártást cement-homokhabarcson végezzük.

Húzzon vonalat a falhoz, és távolítsa el a fürdőt. Rögzítse a szilikon tömítőanyagot a csavarozott profilra és a jelzett vonal alatt. Miután megsemmisítették a szilikont, tegye a fürdőt a helyére.

A kádat pontosan a szintre állítjuk be a csavarok beállításával.

Szilikon tömítőanyag zárja be a fürdőszoba és a fal közötti csomópontot.

A lábak stabil rögzítéséhez és a csúszás megakadályozásához megerősítjük őket téglákkal, az ízületeket cementhabarcsgal lezárjuk. A lábakat különösen erősen be kell ágyazni a nehéz öntöttvas fürdő telepítésekor.

Miután kihúztuk a fürdő hátsó sarkát és biztonságosan felerősítettük a falra, rögzítjük a merevséget a végekből, és tégla ragasztóra helyezzük.

Amikor a szilikon tömítőanyag és a ragasztó száraz, akkor folytassa a szifon csatlakozását a szennyvízelvezető csatornába.

A csatlakozás merev szerkezettel történik. A rendszer felbontásához a sarkokat 45 ° C-on használjuk. Ellentétben egy hullámos csővel, az ilyen rendszer könnyebben működtethető és tisztítható. Ha elakadt, elegendő az ütközőszelep kinyitása és a lefolyó tisztítása.

Így kell a rendszernek a kemény szifon csatlakoztatását a csatornába.

Az alsó leeresztődugót és az elforduló karot az oldalsó lefolyó kinyitásához és lezárásához telepítjük.

A lefolyórendszer telepítésének ellenőrzéséhez nyissa ki a csapot és töltse fel a fürdőt vízzel. Amikor a parafa zárva van, nem észlel szivárgást - a felső nyak helyesen van összeszerelve.

Amikor a fürdő félig tele van, nyissa ki a dugót, ellenőrizze az összes többi csatlakozást a szivárgás valószínűségét illetően.

Minden száraz, a fürdőszobát lehet használni. Ha szivárgást észlelünk, valószínűleg lazán meghúzzuk az anyákat, lánc keletkezik, vagy az adaptereket nem mereven rögzítik. Húzza meg az anyákat, és irányítsa a szerkezetet a kívánt irányba.

Az előnyök ellenére az acélfürdőnek két fő hátránya van: a benne lévő víz gyorsan lehűl, és fokozott zaj keletkezik a vízbevitel során. A költségvetési lehetőség, hogy megszüntesse ezeket a problémákat - habszivárgás. Az akril és öntöttvas fürdő felszerelése nem igényli ezt az eljárást. Ezek az anyagok jó hangszigeteléssel és alacsony hővezető képességgel rendelkeznek. Azonban, ha javítani szeretné minőségi jellemzőit, senki sem tiltja meg az ilyen fürdőket. Jobb, ha az összeszerelőhabot nedvesített felületen alkalmazza, mint száraz, kicsi területeken. Hagyjon egy kis rést a technológiai lyukak körül, kb. 2 cm-rel, a felesleges hab pedig könnyen eltávolítható egy éles pengével.

Folytassuk a mennyezet profiljának keretét. Itt ismét a Knauf-profilt használja. Kezdjük a rés mélységével és szélességével. Az útmutatókat a padlóra szereljük és rögzítjük tollszegekkel. A profilot oldalra szereljük, mélyedve a gipszkarton lapok vastagságára és a ragasztóval ellátott csempékre. Ez a távolság körülbelül 22-24 mm, figyelembe véve, hogy a gipszkarton lap vastagsága körülbelül 12-13 mm, a ragasztott lapok vastagsága pedig 10-11 mm. Jobb kikötni a távolságot. Ha a fülke kissé süllyesztett, nem ijesztő. De a hullámzó lemez csúnya lesz. Az oldallapokat egy széles álmennyezethez csatlakoztatjuk, rögzítjük őket a fürdőkád oldalához közel, eltakarítjuk a réseket. A függőleges profilokat középen rögzítjük csavarokkal.

A kárpitozáshoz nedvességálló gipszkartonhoz használjuk a Knauf-ot. A standard lap mérete 3000 × 1200 × 12 mm. Egy 170 cm-es fürdő legfeljebb egy ilyen lapot igényel. Hajlított résszel rendelkező felület esetén mérje meg a kívánt hossz és szélesség téglalapját, vágja és rögzítse. Varrjuk a többi rést. A lejtős és egyenes rész közötti alakzatot a gipszkartonból levágott méretű háromszögek borítják. Nem figyeljünk a kis hézagokra, ezek a hibák nem láthatók a csempe alatt. A burkolást követően elkészítjük az előírt méretű ablakot és felszerelünk egy egészségügyi betétet. Az utolsó lépés a ragasztó és csempék alkalmazása.

A hiányzó csempe a fürdőszoba és a fal között le van fektetve, a varratokat töröljük, most végezzük a befejezés végét - lezárjuk a varratokat. Tisztítjuk a burkolatot a fürdőszoba és a fal között, mindent kiszárítunk. A tömítéshez fehér szilikont használunk, amely nem engedi, hogy a víz áthaladjon a fürdő oldalán.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a szilikon megkenje a csempe és a fürdő, ragasztás kerítés formájában maszkoló szalag a kerület körül. Megakadályozza, hogy a tömítőanyag belépjen a bélésbe és a vízvezetékbe.

Tisztított és elkészített varrat fehér szilikon tömítőanyaggal.

A varrat simává teszünk, ujjal, műanyag spatulával vagy spatulával finoman terjedünk. A felesleges tömítést nedves ruhával törölje le.

Amikor a szilikon kissé kiszárad, óvatosan távolítsa el a maszkoló szalagot.

Miután a szilikon végül megrepedt, a fürdő készen áll a használatra.

Acélfürdő felszerelése a kezével befejeződött. Miután elvégezte az összes munkát, javasoljuk, hogy alaposan szellőzzön a fürdőszobában, hogy megszabaduljon a szilikon tömítőanyag illatától.

Hogyan telepítsd a fürdőt saját kezével: egy lépésről-lépésre telepítési útmutató

Reggel megyünk a fürdőszobába, hogy megtisztítsuk és töltsük fel az elemeket egész nap. Itt térünk vissza este, mosakodva a fáradtságot és a negatív érzelmeket. A fizikai állapotunk és a mentális egyensúlyunk sok tekintetben attól függ, hogy milyen jól szervezett ez a szoba.

Ez azt jelenti, hogy a fürdő helyes felszerelése a saját kezével segít megoldani nemcsak pénzügyi, hanem pszichológiai problémákat is.

Útmutató a megfelelő fürdő kiválasztásához

A modern iparág különböző formájú és színű fürdőket kínál különböző anyagokból. A modellek sokfélesége miatt az ingatlan tulajdonosa mindig a választás problémájával szembesül.

Ha a tartály alakja és a színei esztétikai szempontból jobban izgatnak minket, akkor a termék fontos működési jellemzői a termék anyagától függenek: praktikum, megjelenés és tartósság.

A termelés a fürdőszoba tálak használják:

 • Steel. Az acélcső vonzza a megfizethető árat. A telepítés könnyedségének köszönhetően segítséget nyújthat az asszisztensek vonzása nélkül. A hátrányok magukban foglalják a nagy hőátadást, a deformálódási képességet, a nagy emberek tömegének hajlását, a "zajt", ha vizet írnak a tálba.
 • Öntöttvas Kedves, megbízható, tartós. Vízzel töltött, zajmentes, tökéletesen fenntartja a tartály hőmérsékletét. A lenyűgöző súly miatt az öntöttvas fürdő telepítése nem végezhető egyedül. A vízvezeték elég törékeny, a gondatlan kezelhetőség megoszthatja a tálat vagy károsíthatja a zománcot.
 • Akril. Könnyű és olcsó lehetőség, amely könnyebb és logikusabb, mint a javítás. A víz beírása közben nem hangzik, megtartja a hőt, de nem tart elég hosszú ideig, és nem tartja stabilan. A telepítés nehézség nélkül saját maga kezelheti.

Ha a családban olyan emberek vannak, akik lenyűgöző súlyúak, célszerű acélból és akrilból készült higiéniai tartályokat építeni a téglából vagy az abból készült kiegészítő támaszokból. Ezek az intézkedések biztosítják a stabilitást és stabilizálják az alsó helyzetét. A kevésbé szilárd építésű házigazdáknál a tőkés téglák helyett elegendő egy keretet létrehozni egy bárból vagy acélprofilból.

A kádak formái is sokszínűek. A szemünknek ismertté vált téglalap alakú struktúrák mellett ovális és négyzetes. Kis fürdőszobák esetén a sarokmodelleket egyre inkább használják. És azokon a termékeken kívül is, amelyekben kényelmesebb a fürdésre, azoknak is, amelyek kifejezetten ülőhelyzetben végzett eljárásokra terveztek.

Felkészülés a helyszínre a közelgő telepítéshez

Ha már kiválasztott egy adott modellt, számos előkészítő munkát kell végrehajtani a telepítés előtt. Ezenkívül előre meg kell választani egy helyet, el kell döntenie, hogyan szerelheti fel a fürdőt: a saját kezével megtervezi a munkát, meghívja a munkavállalókat vagy meghívja a barátait. Miután kidolgozta a jövőbeli cselekvések különös tervét, meg kell vizsgálni a helyiségek állapotát, ha szükséges javítani és végrehajtani.

Mikor falazni kell a falakat

Legjobb, ha a szoba felújítása során kádat telepítenek a falak felé. Az ilyen munkamenet lehetővé teszi a legjobb gyakorlati és esztétikai eredményeket. A cserép telepítése után a fürdő lehetővé teszi, hogy a leghatékonyabban lezárja az összes rést és rést, hogy ne halmozódjon fel a nedvesség, ami ideális környezetet teremt a baktériumok és a penész fejlődéséhez.

Ha nem akarnál javítani a fürdőszobában, és csak a fürdőt akarta kicserélni, akkor egy olyan modellt kell választania, amely kissé magasabb, mint az előző. Legalább 1,5 cm. Vegye figyelembe, hogy a régi fürdőszoba szélén lévő csempe színe eltér az általános vásznatól: nem esett el a fakulás. Ezenkívül lehet olyan szennyezett felület, amely már nem mosható. Ezért jobb elrejteni.

Hogyan kell megfelelően előkészíteni a padlót

A padló a fürdőszobában nemcsak tökéletesen lapos, hanem tartós is. Ez különösen fontos, ha olyan öntöttvas termékkel dolgozunk, amely még víz nélkül is megfelelő mennyiségű. Ha a padlólapot saját kezűleg a kád alá helyezzük, azt a behúzási módszerrel kell lefektetni, hogy megakadályozzuk az üregek kialakulását. Ellenkező esetben a csempe feltörhet a fürdő működése közben.

Minden vízzel töltött víz jelentős terhelést okoz a padlófelületen. Egyenletes eloszlásához fából készült rönkök használhatók. A gyakorlat azt mutatta, hogy a vörösfenyő optimális erre a célra. Készítse elő a fa feldolgozását antibakteriális és antiszeptikus megoldások. Ezután a rönköket PVA-val impregnáltuk mézzel vagy szárítóolajjal.

A késleltetések nemcsak a terhelést terjesztik, hanem sikeresen megoldják a termék magasságának növelését is. Néha fel kell emelni a fürdőt, hogy mély csővel rendelkező szifont telepítsünk. Az ilyen szifonok nem engedik meg, hogy a szennyvíz az ellenkező irányba hatoljon. Ha kissé felemeli a fürdőt, például egy szifonban a haj egyre kevésbé lesz felhalmozódva.

A megfelelő vízelvezető szerelvények kiválasztása

A lefolyószerelvények kiválasztása nem meglepő, hogy összezavarodik a piac által kínált termékek széles skálája. De az igazság az, hogy milyen jellemzők vásárlásakor kell figyelni, és mit lehet figyelmen kívül hagyni?

Anyaggyártó szelepek

Az építőanyagok piaca kétféle anyagot kínál: PVC (polivinil-klorid) és poliizopropilén. A PVC-szel gyakrabban találkozunk, ezért választjuk. Viszont a viszonylag drága poliizopropilén nemcsak erősebb, mint a poli (vinil-klorid), hanem az egész vitathatatlan érdeket is tartalmazza.

 • Keménység. Ez az anyag sokkal nehezebb, mint versenytársa, ami csökkenti annak a mechanikai sérülésnek a valószínűségét, hogy a fürdő telepítése közben.
 • Tartósság. Erõsségi jellemzõi nem csökkennek az idõ alatt.
 • Felület minősége. Az anyag felülete simább, mint a PVC, ami azt jelenti, hogy kevesebb szennyeződés tapad rá.

Még mindig rendkívül fontos a hatékonyság. A poliizopropilén hatékonysága nagyobb, mint a PVC, mert a súrlódás a víz ellen a sima csövek ebből az anyagból sokkal kevesebb.

A lefolyó elemeinek minősége

A legtöbb értékesített szilva Kínában készült. A telepítés során egy csavart használnak. Függetlenül attól, hogy milyen anyagból készül, egy idő után ez a csavar oxidálódik, valamilyen módon rozsdásodik vagy korrodálódik. Külön megvásárolható egy rozsdamentes acél csavar, de a tüske biztosan kialakulhat a hálóval való érintkezésből, ami jelentősen csökkenti a termék karbantarthatóságát.

A leeresztő szerelvények vásárlásakor ne habozzon ellenőrizni a teljes készletet, és győződjön meg róla, hogy az útlevélben szereplő összes elem jelen van:

 • Grid leeresztő. A kereskedelemben kapható hálók legkedvezőbbek a modell, amely két egymást keresztező sínekből áll. Ez tökéletesen elkapja a hajat, megelőzve az eltömődést. A leginkább praktikus lehetőség a kerek lyukak, amelyek a termék kerületén helyezkednek el. A legmegbízhatóbb a rács, amelynek alakú ferde lyukak vannak. Ez azonban a legdrágább modell.
 • Láncos parafa. Úgy tűnik, hogy a lánc olyan részlet, amely nem rendelkezik jelentős értékkel. De nem az. Általában a készlet részeként megjelenő láncot használjuk. Ez nem kívánatos. Vegye külön a halászok által használtat. Felületét védőfesték borítja, amely nem engedi meg, hogy a víz idővel megromolja a megjelenését.
 • Túlfolyócső. Régebbi fürdőmodellekben a túlfolyócső fémből készült, de a modern gyártás a legjobb megoldást kínálja. Használjon hullámos csövet, amelynek nagy átmérője van, és így átfolyás. A magas csőteljesítmény jelentősen csökkenti a víz túlcsordulásának kockázatát.

Van néhány olyan szerkesztési árnyalat, amelyet érdemes megfontolni. Például, ha a leeresztő szelep leeresztő szelepe elég széles, csatlakozhat a mandzsetta használata nélkül. Az így létrejövő rést egyszerűen szilikon alapú tömítőanyaggal vagy szilikonnal töltjük meg.

A helyiség és a fürdő méreteinek betartása

A tágas fürdőszobák tulajdonosai nyugodt lehetnek: kiváló alkalmat kínálnak arra, hogy bármilyen fürdőt válasszanak, ha csak bele tudnak illeszkedni. A többieknek alaposan meg kell mérniük kis helyiségeiket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a kiválasztott modell szervesnek tűnik, és nem fosztja meg tőle a lehetőséget, hogy a szükséges felszerelést a fürdőszobába helyezze.

Ne feledje, hogy a termék megjelenése hamis benyomást kelthet. Néhány nagyon hasonló modell teljesen eltérő méretű. A különböző anyagokból készült fürdők leggyakoribb mérete is különbözik egymástól.

Az acéltermékek hossza 150-180 cm, magassága 65 cm, szélessége 70-85 cm.

Öntöttvas modellek esetében háromféle méretet tartanak szabványnak:

 • kis méretű, 120-130 cm hosszú és 70 cm széles,
 • Az európai szabvány ugyanolyan széles, mint 70 cm, de hossza 140-150 cm,
 • nagyméretű, 70-85 cm széles és 170-180 cm hosszúságú.

Az akrilválaszték valóban hatalmas. Hossza 120 és 190 cm közötti, szélessége 70-170 cm.

A kompakt fürdőszobákat különböző okokból vásárolják. Néha annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőszobában nincs elegendő hely a nagy szerkezet számára. De néha a nagyméretű helyiségek tulajdonosai is választanak a kompakt modellek mellett. Például az idős emberek és a fogyatékkal élők gyakran ajánlott higiéniai eljárásokat ülő helyzetben. Kisebb "leengedő" fürdőkre van szükségük.

Egyébként az a tény, hogy a modell kevés helyet foglal el, nem teszi olcsóbbá. Éppen ellenkezőleg, a kompakt termékek gyakran nagyon drágák. Számos ember igényeinek kielégítése érdekében hozták létre őket. És mivel keresnek, azt jelenti, hogy nekik kell fizetniük.

Hogyan telepítsem a fürdőt?

A fürdő saját kezével történő felszerelése meglehetősen bonyolult folyamat, amely bizonyos készségek és képességek meglétét igényli. A fürdõ egy nagyméretű tárgy, amely gondos kezelést igényel: a zománc elkényeztetése könnyebb, mint egyszerű, de visszaállítása szinte lehetetlen. A folyamat bonyolultságairól, és a cikk tárgyalja.

Modell kiválasztása

Ha a fürdő teljes cseréjét tervezik, azonnal választani kell. Csak egy kompetens megközelítés segíthet olyan vízvezetékszerkezet megvásárlásában, amely teljes mértékben megfelel a lakás minden bérlőjének igényeinek. A piacra kerülő lehetőségek közül a legnépszerűbb termékek:

 • Acél - különböző megfizethető költségek és könnyű használat. Ennek a lehetőségnek az a sajátossága, hogy bizonyos készségekkel a fürdőt egy személy telepítheti. Az egyetlen hátránya az, hogy az ilyen termékek zománcja rendkívül gyorsan romlik, ezért a tartósság nem kérdéses. Az acélfürdő ideális megoldás kis helyiségekben, ahol a vízvezeték-szerelvényt a falhoz legközelebb kell elhelyezni. Ez lehetővé teszi, hogy jelentősen megvédje magát a deformációtól és a jövőbeli cseréhez.
 • A sertésvas - a hosszú élettartamban különböznek egymástól, és nem követelik meg magukhoz a különleges kapcsolatot. Azonban ezeket a fürdőket a rendkívül magas költségek és a telepítés bonyolultsága jellemzi, amelyet jelentős tömeg okoz. Lehetetlen felszerelni egy fürdõt egy kész szifonra, így elõre hozzá kell kötni hozzá, ami elég nehéz egy kis hely szűkös feltételeinél.
 • A műanyag - az utóbbi időben rendkívül népszerűvé vált, és környezetvédelmi, tartóssági és vonzó megjelenésükkel büszkélkedhet. Az akril fürdők drágábbak, mint az acél, de olcsóbbak, mint az öntöttvas.

Nagyon óvatosan kell dolgozni az ilyen egészségügyi eszközzel, mert könnyen károsíthatja a felületet. Más jellemzői szerint az akril kivitel az egyik legalkalmasabb a modern fürdőszobák számára.

Miután eldöntötte a gyártásra alkalmas anyagot, a termék méretének kiválasztásával folytathatja. A kiválasztási folyamat során figyelni kell az oldal magasságára, a tál mélységére, hossza és szélessége. A vízvezeték legmagasabb magasságát a családtagok átlagos magassága határozhatja meg. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy gyermekek jelenlétét vegye figyelembe a lakásban. A felnőttek 60-70 cm-es magasságát optimálisnak tartják. Ha vannak gyermekek, akkor jobb, ha kisebb elemeket választanak.

A fürdők minden típusának megkülönböztető jellemzői vannak a méretekben:

 • Az öntöttvas termékek két változatban kaphatók: miniatűr (120x70 cm) és európai szabvány (140x70 cm).
 • Az acél fürdőkád hossza 150-180 cm, szélessége 85 cm, néha "gazdaságos" acélból készült termékek találhatók a piacon. A modell hossza 120 cm, ami kiváló lehetőséget kínál egy kis helyiségben.
 • Az akril fürdők nagyon különbözőek, így sok lehetőség van a választásnál. A piacon megtalálhatók a hosszú és rövid tálakkal ellátott modellek. Mindez a termék általános konfigurációjától függ.

A fal lehet fal vagy sarok. A faltermékek megkülönböztető jellemzője, hogy az egyik falhoz a lehető legközelebb helyezkednek el, míg a sarkok a sarkoknál vannak felszerelve.

A falfürdők sokféle formában érkeznek. A legnépszerűbb az ovális, ami stílusosabb és elegánsabb. A sarokfürdők esetében általában a helyes geometriával találkoznak, ritkábban aszimmetrikus formákban.

A városi lakosztály fürdőválasztásakor figyelembe kell venni a rendelkezésre álló alapterületet, valamint a beépített bútorok minimális készletét.

Végül el kell döntenie az egészségügyi berendezések gyártója:

 • A hazai egészségügyi piacon található sertésfürdőket három nagy gyártó képviseli: Universal, Roca és Jacob Delafon.
 • Az acél lehetőségek közül a hazai vállalatok termékei nagy igényeket támasztanak, a külföldiek közül pedig ki lehet választani a spanyol Roca védjegyet és a portugál BLB termékeket.
 • Az akril fürdők a legnagyobb változatosságban szerepelnek. A piacon megtalálhatók az európai országok, Törökország és Kína termékei. A legismertebb gyártók közé tartozik a cseh Ravak vállalat, a lengyel Cersanit és a Kolo, a spanyol pool spa.
 • Jelenleg a kvarcfürdőket csak egy cég gyártja - a német VilleroyBoch márkát. Az a tény, hogy ez a vállalat maga a technológia fejlesztője és az anyag megalkotója, ezért a termék előállításához való jog csak annak tulajdonítható. Emiatt nem kell elhinni, hogy valaki más gyártótól próbál-e eladni egy kvári terméket.

Fürdőszoba előkészítés

Az egészségügyi termék telepítése előtt meg kell felkészíteni az egész teret, amely lehetővé teszi a megfelelő felszerelést és biztosítja a fürdés tartósságát. Először figyelmet kell fordítanunk a falakra. Ha egy új fürdő telepítését a helyiségben végzett javítással egyidejűleg végzik, akkor a bélést a beszerelés után kell végrehajtani. Ha a javítási munkát nem végezzük el, akkor az új vízvezeték-szerelő készüléknek legalább néhány centiméterrel nagyobbnak kell lennie, mint a régi. Csak ebben az esetben vonzó megjelenést érhet el, és győződjön meg róla, hogy nincsenek hiányosságok.

Különös figyelmet kell fordítani a padlóra is, amely tökéletesen sík és megbízható, padló nélkül, amely képes támogatni a telepítendő termék súlyát.

Még egy üres öntöttvas fürdõ is sokat mér, ezért az alapot helyesen kell elkészíteni. Nem minden csempe ellenáll egy ilyen terhelésnek. Az ideális megoldás, ha a lapkát szilárd cementre helyezzük, maximális szilárdságot és megbízhatóságot biztosít. Ha a csempe alatt még egy minimális üreg is van, azonnal megtörik az ilyen nyomás miatt.

Ha nem lehetséges javítás a padlón, egyszerűen csak két szilárd vörösfenyő lapot helyezhet, ami csökkenti a padló és a burkolat nyomását.

A fát azonban fungicidekkel kell előkezelni, mivel a fürdőszoba meglehetősen nedves helyiség, így minden anyagot meg kell védeni a bomlástól. A fából készült párnák segítségével nemcsak a padlóburkolat terhelésével kapcsolatos problémák megoldhatók, hanem a fürdő magasságához kapcsolódó problémák megoldására is.

Különböző típusú fürdők felszerelése

A modern piacon nagyszámú fürdőkészüléket különböztetünk meg, amelyek jellemzőikben, költségükben, megjelenésükben, működési tulajdonságaikban és beépítési jellemzőikben különböznek egymástól. Annak érdekében, hogy a szerelt egészségügyi berendezés a lehető leghosszabb ideig tartson, és teljesítse a hozzárendelt funkciókat, a telepítés során figyelembe kell venni a típusát.

akril

Az ilyen termék beszerelése előtt minden egyes láncvezetőt hozzá kell kötni, amely külön csavarokkal szerelhető fel. Az egyes akril fürdőkádakhoz tartozik egy speciális utasítás, amely bemutatja a rögzítések jelölését. A felszerelést a fürdő hosszanti tengelyére merőlegesen kell felhúzni, a ceruzával meg kell jelölni az összes szükséges helyet. A fúrás mélysége ugyanakkor nem haladhatja meg a csavar hossza 25% -át.

Szükséges a leeresztő szerelvények felszerelése, miután a fürdőt oldalra fordította. Annak érdekében, hogy minden a lehető legjobban megy végbe, a következő ajánlásokat kell betartania:

 • minden egyes tömítést szilikonnal kell kenni a beszerelés előtt;
 • a tömítések beszerelése kívülről történik;
 • jobb, ha kúpos tömítést választunk ki, amely a tömlő hegyével van felszerelve, így a meghúzás folyamata nem károsítja a tolóerőt;
 • A menetes csatlakozásoknak szorosaknak kell lenniük, de nem túl szorosak, különben megrepedhetnek.

Ha mindez megtörtént, akkor kapcsolhatja be a vízvezetékberendezést, és telepítheti a lábakat. Megjegyzendő, hogy az ilyen termék telepítésével való megbirkózás önmagában nem fog működni, ezért feltétlenül szüksége lesz partnerre. Egy tapasztaltabb személynek kell lennie a lefolyó oldalán, hogy folyamatosan ellenőrizze a helyét és a telepítést.

Az akrilfürdőnek a lehető legközelebb kell a falhoz mozdulnia, ami sokkal kényelmesebb felhasználást biztosít, és nem teszi lehetővé a termék károsodását. Ha a modellt a helyére szerelik, akkor szivárgással szembeni kiegyenlítést és tömítést kell végrehajtani. Először tömítőanyagot használunk, más munkák elvégzése csak a száradás után történik.

Miután a tömítőanyag megszilárdul, szivárgást kell ellenőrizni, mert a munka befejezése után rendkívül nehéz lesz visszatérni az előző lépcsőbe. Ha nincs szivárgás, akkor a fürdő és a fal szilikonos rések közötti tömítéseket is le kell zárni.

fém

Az acélfürdő felszerelése ugyanúgy történik, mint az akril. Az egyetlen kivétel a lábak felszerelése, amelyeket be kell illeszteni a rögzítőkbe és rögzíteni kell csavarokkal és anyákkal. Szükséges a lehető legszorosabban rögzíteni, ha egy gumi kalapáccsal megérinti őket. A lábak nem ütköznek, ellenkező esetben az acélfürdő károsíthatja azokat.

A legtöbb vízvezetékszerelő azt tanácsolja, hogy gumi darabokat helyezzenek fel a lábak felületén, amelyek érintkezésbe kerülnek az egészségügyi termékek táljával, ami nagymértékben csökkenti a csengetést, amikor vízzel tölti meg a fürdőt.

A legnehezebb egy öntöttvas vasalót felszerelni, amelynek rendkívül nagy tömege van, így nagyon nehéz és veszélyes a szoba helyreállítása. Ha a helyiség mérete lehetővé teszi, át kell vinnie a terméket a fürdőszobába és telepítenie kell. Először - a szilvák és a lábak, majd az összehangolást végezzük.

Ha az öntöttvas modell díszes lábakkal van felszerelve, ez nagymértékben megnehezíti a telepítést. Az a tény, hogy egy ilyen termék telepítése meglehetősen időigényes és felelős folyamat, amelyet csak tapasztalt és professzionális mester kezelhet. A telepítés alatt álló bélés nem működik, mert teljesen elpusztítja a termék vonzó megjelenését, és a bejelentés rendkívül nehéz, mivel pontos méréseket igényel.

Ezenkívül minden alkalommal, amikor szükséges, hogy a fürdőt átfordítsa, mozgassa vagy oldalra mozgassa, ami rendkívül nehéz, tekintve súlyát. Emiatt a díszítő lábakkal ellátott öntöttvas fürdő felszereléséhez szükséges a padlófelület előzetes beállítása (a megnövekedett szilárdsággal rendelkező anyagok segítségével).

örvény

A hidromasszázs fürdők nagyon érdekes és hasznos termékek az emberek egészségének javítása érdekében. A víz buborékokkal való kombinációja pihentető és terápiás hatásokat biztosít. A Jacuzzi először az Amerikai Egyesült Államokban jelent meg, a múlt század közepén történt. Hosszú ideig csak nagyon gazdag emberek engedhetnek meg magának egy jakuzzit.

Az egészségügyi termékek gyártói sokféle modellt kínálnak, amelyek megfizethető áron eltérőek. A csúcstechnológia korában a modern piacon sok forró kád van, amelyek kis méretűek, funkciók széles választéka és vonzó megjelenés jellemzi őket.

Az ilyen modellek telepítésének technológiája saját árnyalatokkal és megkülönböztető jellemzőkkel bír, ezért jobb, ha a telepítést egy tapasztalt szakemberre bízza.

Mielőtt elkezdené a telepítést, készítse el a gyártó összes tervét és ajánlását, valamint pontosan azonosítsa azokat a helyeket, ahol a szennyvízcsatornához tapad, az elektromos vezetékek beszereléséhez és a vízellátás biztosításához. A villamos áram csatlakoztatásának szükségessége miatt egy ilyen modell telepítésének a tűzbiztonsági előírások szigorú betartásával kell történnie, különben mindez súlyos következményekhez vezethet. Különös figyelmet kell fordítani a készülék és a feszültség erejére a lakás vagy ház elektromos rendszerében.

A jakuzzi felszerelésénél figyelembe kell venni azt is, hogy az aljzatok, kapcsolók és egyéb készülékek legalább 70 cm-re legyenek a fürdőtől. Egyébként oxidációhoz vezethet (a megnövekedett páratartalom miatt). Ez tüzet okozhat.

A forró káddal kiegészített speciális lábak lehetővé teszik, hogy a modellt a kívánt helyzetben és bizonyos magasságban rögzítse, hogy ne legyen torzítás. Ha nem szereli be a jakuzzit a lábakra, akkor működés közben vibrál, ami nem teszi lehetővé a működés megfelelő működését.

A lábak felszerelését a lehető legpontosabban kell elvégezni, olyan építési szintet használva, amely lehetővé teszi a pontosság elérését. Az igazítás után a jakuzzi a kapun keresztül más kommunikációhoz kapcsolható.

Beépített opció

A beépített fürdő telepítése a padlózaton nem működik gödör nélkül. Ráadásul a szokásos ásott gödör nem működik itt. Szükséges továbbá a falak és a padló betonozásának végrehajtása, ezáltal garantálva a szaniter rögzítéséhez és karbantartásához szükséges helyet. A beépített fürdő telepítésénél figyelembe kell venni bizonyos árnyalatokat:

 • A gödör kontúrjai egybeesnek a fürdő kontúrjaival, és átfedik az oldalát. Más szavakkal: a fürdőt az oldalaknak köszönhetjük.
 • A mélységnek olyannak kell lennie, hogy a szaniterárat felemeljék az alap 50 mm-es vagy annál rövidebb felett.
 • A gödörbe való bejutást úgy kell biztosítani, hogy a kád bármilyen probléma nélkül csatlakoztatható és felszerelhető legyen. Itt minden víz és csatorna kommunikáció megjelenik. Az ideális megoldás az lenne, hogy elrejtse az összes csövet a láthatatlan nyílásban.

Munkavégzés

A fürdő telepítésének általános elveinek megértése érdekében fontolja meg, hogy a modellek változatlanok legyenek, beleértve az akril és az öntöttvas változatokat is. Természetesen mindegyik típus saját megkülönböztető jellemzőivel rendelkezik, a telepítés bizonyos finomságai is vannak, de először meg kell találnunk a telepítés általános alapelveit és szabályait.

Tehát a fürdő telepítése a következő lépéseket tartalmazza:

 • Csatorna szifon szerelése és szerelése. A piacon megtalálható modellek nagy része a kupakanyáknak és a gumitömítéseknek köszönhetően összeszerelhető. A kezdők gyakran hibázzák az ízületek lezárását, amelyek a jövőben a termék megszakadását okozhatják. Egy összeszerelési rendszert kell használni.
 • A fürdő felhelyezése a tartóra. Itt is nagyon óvatosnak kell lenned. A fürdõknek számos alkotóeleme van. Mind összetett, mind egyszerű lehetőségeket talál. Egyes kézművesek inkább habblokkokat vagy téglákat használnak, mint gyári lábakat. Az acél változatok sokkal jobbnak tűnnek, ha ilyen módon beszerelnek.
 • Szigetelés és szigetelés. Ez a szakasz a fürdők minden típusára vonatkozik, kivéve az öntöttvasakat, amelyek már jól fűtöttek és hosszú ideig megtartják a hőt. Ráadásul nem töltenek be túl sok zajt a töltés során. A hő- és zajszigetelést hab felhasználásával kell elvégezni, amely nemcsak az alsó felületre, hanem a szaniteráruk oldalára is vonatkozik. A hab mennyisége a fürdő méretétől függ.
 • Telepítés. Az egyszerű használat érdekében a fürdőt a horizont szintjéhez viszonyítva kell beállítani. A telepítés során nincs szükség a lejtők meghatározására, mivel ezt a pillanatot a gyártó a fürdő fejlesztésekor figyelembe veszi. A támasztókarok csavarokkal vannak felszerelve.
 • Mount. Ez a szakasz csak az acél és akril fürdőkre vonatkozik, mivel az öntöttvas termék saját súlya elég ahhoz, hogy a víz és az ember nyomása ne hajlítsa meg. A felszerelést fémhüvelyek segítségével kell elvégezni, amelyeket rendszerint kazánok beszerelésére használnak. Ezenkívül a gyártó által a fürdőszobában biztosított különleges zárójeleket is használhatja. Az ilyen rögzítés lehetővé teszi a nyomáscsökkentés megakadályozását az egészségügyi termék működése során.
 • Tömítőcsuklók. Ez a szakasz az utolsó. Az ilyen munkát többféle módon lehet elvégezni. A legtöbb esetben célszerű fehér sarok használata, de öntapadó taposószalaggal is megteheti. Ha a rés a fürdőszoba és a fal között minimális, akkor korlátozhatja magát egy hengerre szanitáris szilikon.

Ebben az esetben, ha a sarokkád behelyezése elvégezhető, számos funkcióra figyelni kell. Az ilyen termékek kerek vagy ovális, és azokat egy előre elkészített talapzatra vagy fa keretre kell felszerelni.

Fontos árnyalatok

A telepítés során a fürdő kell nagyon óvatos, hogy a termék volt képes teljes mértékben ellátni funkcióit, és szolgálja a lehető leghamarabb. Ügyeljen az ilyen pillanatokra:

 • a lábakat úgy szereljük fel, hogy a szifon kilépő eleme (pánt) egyszerűen felszerelhető a csatornacsatornában;
 • a fürdő feltétlenül lejtőn van felszerelve;
 • Ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye a padló oldalának párhuzamosságát.

Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a fürdő és a szennyvízcsatlakozások szorosságát. Ha elkezdi használni az egészségügyi berendezést, öntsön 10 liter hideg és meleg vizet a fürdőbe.

Ha kádat installál a hidromasszázs vagy más elektronikus funkcióval, ellenőrizze a csővezeték helyességét további kommunikáció céljából.

A fürdő telepítésénél figyelembe kell venni a termékkel kapcsolatos anyag főbb problémáit is. Az akril variánsoknak a következő hátrányai vannak.

 • Meleg víz tárcsázásakor a szaniterek falai "játszanak". Ez annak köszönhető, hogy a fűtött akrilfalak elveszítik eredeti merevségüket.
 • A lábak az akril vízvezeték másik gyenge oldala. A standard lábak nem tudnak lenyűgöző stabilitást nyújtani. Még ha mindent ideális szintre teszel, még mindig nem tudod megmenteni a helyzetet.
 • Az ilyen fürdő alja nagy terhelés alatt érzi magát, de a súlya miatt elakadhat.
 • A víz beírásakor az akrilfürdő falának vékonysága okozza a dob hatását. Ez a hátrány minden fürdőben észlelhető, azonban az akril legkiemelkedőbb.

Az öntöttvas és acél fürdők jó hőszigeteléssel büszkélkedhetnek, de az akril lehetőségek ebben a tervben sok kívánnivalót hagynak maguk után. A fűtött víz gyorsan felmelegíti a falakat, de gyorsan lehűt. A probléma megoldásához habos hengereket használhat. Ezenkívül ez a módszer lehetővé teszi a hangszigetelő fürdővel kapcsolatos problémák megoldását.

A Zaping a következő:

 • a fürdőt fejjel lefelé fordítják, és alatta egy kartonpapírt vagy más védőanyagot helyeznek el (ez a betét szükséges ahhoz, hogy az akril felület ne karcolódjon);
 • a felület por- és szennyeződéstisztít;
 • habot alkalmaznak, és a maradékokat eltávolítják a felületről.

Sokkal gazdaságosabb és kényelmesebb habszivacs használata, de ennek hiányában egy egyszerű ballonra korlátozható.

Az egész szerkezet tartósságának és hatékonyságának biztosítása érdekében helyesen kell kiválasztani a leeresztő szerelvény anyagát.

A legtöbb termék a piacon polivinil-kloridból vagy propilénből készül, melyet megbízhatóságuk, vonzó megjelenésük és tartósságuk különböztet meg. Az utóbbi anyag sokkal drágább, de a falak simábbak, ami nagymértékben csökkenti az eltömődés valószínűségét.

Az elképzelést, hogy megvásárolják az olcsó modelleket csatorna szerelvények kell azonnal fel kell hagyni. Az a tény, hogy a költségvetési modellek nem választhatóak, ezért nem alkalmasak javításra. Néhány hónapos működés után a rozsda olyan szorosan megragadja a csavart, hogy lehetetlen lesz csavarni.

Ne vásároljon kemény csövet. Kiváló megoldás egy hullámos tömlő, amely rendkívül könnyen felszerelhető és kiváló vízáramot biztosít. Ennek köszönhetően biztos lehet benne, hogy a fürdőszobát nem fogja elárasztani vízzel.

leszerelés

Ha a fürdőkád használati ideje kifogyott, a szifonok rozsdásodtak vagy felhasználásra alkalmatlanná váltak, jobb, ha az öreg tálat egy másikra cserélik.

Kezdetben úgy tűnik, hogy ez elég egyszerű, és nem igényel szakmai készségeket, azonban rendkívül nehéz eltávolítani a fürdőt, hogy ne zavarja a zománcot vagy más termékrészeket. A következőképpen kell eljárnunk:

 • Győződjön meg róla, hogy a fürdőkád lábai biztonságosan vannak rögzítve, mert a szaniteráruk lecsökkentése közben károsíthatja az ember ujjait. Ez akkor is megtörténhet, ha az egyik lábszár rothadt vagy deformálódott. A támasztékok rögzítéséhez különleges ékekkel kell rendelkezni, amelyeket helyesen kell rögzíteni.
 • Most folytathatja a szifont és a leeresztést. A lefolyószerkezet általában könnyen szétszerelhető, de vannak olyan esetek, amikor ugyanabból az anyagból készülnek, mint a fürdő. A hosszú távú működés eredményeként az alkatrészek rozsdásodnak egymáshoz, ezért a leszerelés csak csiszoló segítségével lehetséges.
 • A fürdő a cement-homok habarcs miatt a kerület körül van rögzítve. Ahhoz, hogy megszabaduljon az összekötő rétegtől, használhat kalapácsot vagy perforátort. A fagyasztott oldatot lehetőleg gondosan meg kell verni, hogy ne sérüljön a csempe.
 • Amikor a fürdõt leválasztják a falról, a bontás következõ fázisára lehetõség van. A fürdőt egy fal segítségével mozgatják el a falról.

Ebben az esetben feltétlenül vegye figyelembe a szerkezet súlyát. Ne felejtsük el, hogy jelentősen meghaladja az akril vagy vas termékek súlyát.

Sokkal nehezebb leszerelni az öntöttvas fürdőt, ha szükséges megőrizni integritását és vonzó megjelenését. Az ilyen típusú vízvezetékeket nagy méret és jelentős tömeg jellemzi, így a leszerelés önmagában nem fog működni. Az évek során a fürdő olyan erősen rögzítve van a falhoz és a padlóhoz, hogy rendkívül nehéz eltávolítani őket.

Az öntöttvas fürdők nagyon hosszú ideig tarthatnak, így nagy igényük van. A leszerelés megkezdéséhez határozza meg, hogy a védőbevonat újraépíthető-e vagy sem. A fürdő élettartama jelentősen meghosszabbítható, az utóbbi időben az egyik leghatékonyabb és legnépszerűbb az akrilbélés alkalmazása. A helyreállítási munka összetettsége számos tényezőtől függ, ezek közül a modell súlya és mérete.

A fenti utasításokat úgy tervezték, hogy a terméket a szoba típusának minimális romlása érdekében szétszereljék. A következmény csak a vízvezeték-berendezések cseréje.

Ha úgy dönt, hogy átdolgozza a fürdőszobát (az összes kommunikáció és a vízvezeték szerelvények cseréjével), akkor a termék integritása nem aggódhat.

A tasak mentése nélkül leszerelés gyorsabb lesz, mivel a műveletek algoritmusa nagyon egyszerű. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, a biztonság, mert rossz megközelítéssel megsérülhet a lábad vagy a kezed.

A fürdő tisztításához a következő munkát kell elvégezni:

 • Először húzza ki a szifont az egészségügyi eszközből. Ezt a szokásos daráló segítségével lehet elvégezni.
 • Perforátor használatával le kell választani a fürdőt a falról.
 • Mivel a fürdőt a jövőben nem használják, több darabra vághatja. Ez nemcsak egyszerűsíti a szétszerelés folyamatát, hanem egyszerűen eltávolítja a helyiségből.
 • Süllyeszthetsz az aljjal. Általában egy jó sztrájk elegendő ahhoz, hogy a termék több részre osztható legyen. Hatékonyan szedje szét a fürdőt több töredékbe és kapjon egy gáz vágást.
 • Ha a bontást egy személy végzi, a fürdőt sok részre kell bontani. Az öntöttvas modellek jelentős súlyt képviselnek, így minden darab elég nehéz lesz.