Legfontosabb > Dekoráció

Három univerzális módja annak, hogy gyorsan és biztonságosan telepítsünk egy tükröt a fürdőszobába

A tükör nélküli fürdőt nem lehet elképzelni. Ez a tartozék nemcsak funkcionális, hanem a belső tér is díszíti. Tükör telepítése a fürdőszobába - olyan felelős esemény, amely türelmet és pontosságot igényel. A tartós rögzítő tükör különböző módon választhat. Nézzük részletesen a legnépszerűbb módszereket.

tartalom

Jó elhelyezése és magassága telepítése a tükör a fürdőszoba ванной

A tükör a hely tetszőleges helyére van felszerelve. Azonban annak érdekében, hogy helyét a legsikeresebb, érdemes néhány nagyon egyszerű szabályt figyelembe venni:

 • A padlóról a tartozék felső széléig tartó távolság legalább 1,7 m legyen, ami megfelel egy felnőtt átlagos magasságának.
 • A tükör függőlegesen függ, különben a kép eltorzul.
 • A kiválasztott tartozék szélességét a szoba általános kialakítása határozza meg.
 • Ha teljes képet szeretnél látni a képedről, 140 cm magasságú terméket kell vásárolnod, derékkép esetén 60 cm magasság elegendő, csak az arc és a vállak megtekintéséhez válasszon 40 cm magasságot.
 • A tartozék gyors károsodásának elkerülése érdekében a fürdőszobában lévő tükröt a lehető legnagyobb mértékben a hőforrásokból kell felszerelni.
 • A mosogató felett elhelyezett tartozék alsó szélének legalább 20 cm-nek kell lennie a szint felett, ellenkező esetben a cseppek és a fröccsenő részek folyamatosan az üvegre esnek és talajba kerülnek.

Hogyan csatlakoztassunk egy tükröt a fürdőszobában: 3 bevált módszer ↑

A rögzítési módszerek közül sok létezik. A választás attól függ, hogy a falburkolat melyik anyaghoz csatlakozik, annak súlya és mérete.

Telepítés speciális ragasztóra ↑

A kis méretű és súlyú szerkezetek ragasztással "ültethetők". Ennek a módszernek az a fő előnye, hogy nincsenek rögzítőelemek a tartozék elülső felületén. A munkához szükség van a ragasztó-tömítő vagy speciális folyékony szögekre, amelyek "a tükörre" jelöltek. Ezek a vegyületek nem gátolják az amalgámot, és ugyanakkor elegendő szilárdságot biztosítanak a vegyületnek. Nagyon óvatosnak kell lenni, mert a nem erre a célra szánt alapok helyrehozhatatlanul károsíthatják a tükörfelületet, vagy rosszul javíthatják a terméket.

Mielőtt a fürdőszobába tükrözi a tükröt, fel kell készíteni a felületet. Ha a csempe fölé szerelést szánják, tisztítsák meg a szennyeződést és zsírtalanítsák. Ha csempével szeretne behelyezni, a bélés egy részét le kell bontani. A felszabadított felületet fel kell tölteni és alapozni. Hasonlóképpen bármilyen más alapot előkészít. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tükör ragasztása akrilfestékre, gittre vagy gipszre teljesen lehetetlen. Ezek a bevonatok megsemmisítik az amalgámot. A ragasztót a tartozék hátoldalán fel kell használni. Ezután a tükör a falhoz nyomja, és ebben a helyzetben 10-15 percig rögzül. a ragasztó beállítása előtt.

Szerelés csavarokra ↑

Van még egy módja annak, hogy tükört építsenek be a fürdőszobába. Több masszív tartozékhoz használják. Ehhez a telepítéshez speciális dekorációs csavarok szükségesek, amelyek a termékhez mellékelhetők. Az ilyen rögzítésekhez dekoratív sapkák kiválasztásával meg kell próbálnia kiválasztani azokat a elemeket, amelyek a legmegfelelőbbek a szoba dekorációjához.

Ez egyszerűen elvégezhető, mert különböző formájú és színű dugókat találsz. A rögzítők számát a tükör mérete és súlya határozza meg. Minél nagyobb a termék mérete, annál nagyobbnak kell lennie a kötőelemeknek.

Rögzítés ragasztószalaghoz ↑

A legegyszerűbb módszerek közé tartozik a kétoldalas szalag rögzítésének módja. Csak könnyű termékekhez alkalmas. Hogyan csatolható egy fürdőszoba tükör a szalagon? A szalagot a kívánt méretű csíkokra vágják és a termék hátlapján beillesztik. Ezután a védőelem eltávolításra kerül a tapadóoldaltól, és a tükör szorosan a falhoz nyomódik. Az ilyen módszer kiválasztása mellett nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a szalagnak nedvességállónak kell lennie, különben a kapcsolat nagyon gyorsan összeomlik.

Telepítése tükör a fürdőszobában - egy felelős esemény. Pontosság és pontosság szükséges. A munkát bonyolítja a tartozék törékenysége, melyet a fúrás során könnyedén megzavarhat a gondatlanság vagy a repedés. Ha az eljárás nagyon nehéznek tűnik, akkor szakembert hívhat meg üvegből. Hatékonyan és hatékonyan telepít egy tükröt bármilyen felületre.

Hogyan kell ragasztani a tükör a falba a fürdőszobában

Számos módja van arra, hogy egy tükröt lefedjen a fürdőszobában a javítás különböző szakaszaiban. Ez nem nehéz, de felelős esemény, amely pontosságot és pontosságot igényel. A tükör felszerelése a fürdőszobában lehetséges, mielőtt a falak csempék és utána. Ehhez fémkötözőket vagy különböző ragasztókat használhat. Először ki kell választania egy tükröt, és el kell döntenie egy helyről.

Felszerelési módszerek

Számos módon lehet biztonságosan telepíteni egy tükröt a fürdőszobában. Meg lehet függeszteni, ragasztani a csempe vagy beágyazott a falba. A tükörlemez rögzítés nélküli felszerelésének számos lehetősége van.

Például egy fényvisszaverő lemezt a csemperagasztóhoz rögzítenek, mielőtt szembenézne, majd csempére helyezték. Vagy a cserép cseréje esetén a tükörelemnek szabad helyet kell hagynia, amelyben bármilyen megfelelő eszközzel beillesztik. Ebben az esetben a termék vastagságának meg kell egyeznie a csempe vastagságával.

Számos további lehetőség van arra, hogy elemet építsenek egy kerámia lapkára. Speciális ragasztóval, folyékony szögekkel, tömítőanyaggal és még kétoldalas szalaggal is ragasztható.

A telepítés módját a tükör méretének és súlyának megfelelően kell megválasztani. Tehát nagy és nehéz tükör esetén a csavarokkal ellátott kötőelemek a legjobbak. A közepes méretű tartozékok ragaszthatók, és könnyedén rögzíthetők a kétoldalas szalagon.

Milyen magasságban

Mielőtt a tükröt a csempe fürdőszobájába akaszthatja, meg kell határoznia magasságát. Biztosítania kell a fényvisszaverő elem kényelmes, de biztonságos használatát minden családtag számára. Az optimális beépítési magasság a következőképpen határozható meg:

 1. Ha a családban gyermekek vannak, akkor a vászon alsó szélének 1.2 méteres magasságban kell lennie a már csempézett padlón. Ez lehetővé teszi az öt évnél idősebb gyermekek számára, hogy használják, és a fiatalabb családtagok nem lesznek képesek károsítani. Ha nincsenek gyerekek a házban, akkor a telepítés magasságát választják, a család legkisebb tagjának növekedésére összpontosítva. Ebben az esetben a termék alsó szélét 2 cm-rel a napplexus pont alatt helyezik el, vagy legalábbis nem magasabb, mint a személy mellkasának.
 2. A kevésbé vásznat vízzel és szappannal lefedték, a mosdó szélétől 20-40 cm-es magasságban tükrözött tükör.
 3. A tükörlemez magasságának méretét választják, a legmagasabb családtag növekedésére összpontosítva úgy, hogy a tartozék felső széle 2 cm-re található a személy felett. Ezenkívül vegye figyelembe az ajtó magasságát is. Úgy gondolják, hogy a termék nem lehet a kapu felső szélénél.

1. lehetőség - ragasztóval

Lehetőség van a tükör ragasztására a fal falán a csemperagasztó vagy a tükröket szolgáló különleges anyag felhasználásával. Ez a módszer leginkább a közepes méretű kiegészítőkhöz alkalmazható. Fő előnye a vászon felületén található kötőelemek hiánya.

Munka előtt meg kell készítenünk egy helyet a tükör alatt - zsírtalanítsuk meg és szárítsuk meg a csempe, valamint a tükör hátoldalát. Ha egy szinttel szemben helyezkedik el, a burkolólapokat eltávolítják, és a felületet gitttel és alapozással egyenlítik ki.

Ebben az esetben a tartozékvastagságnak meg kell egyeznie a csempe vastagságával (6-10 mm). A nehéz lemezek rögzítése előtt a ragasztó megszárad, a tükör elcsúszásának és megakadályozásának támogatására van szükség.

Milyen ragasztót választani

A tükörragasztónak meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 1. Az anyagnak nem szabad a toxikus anyagokat kiszáradni és mérgezővé válnia.
 2. A kiválasztott anyagnak ellen kell állnia a nagy hőmérsékleti és páratartalmú változatoknak.
 3. A készítménynek nem szabad elpusztítania az amalgámot.
 4. Száradás után a ragasztó nem változtathatja meg a színt úgy, hogy sötét foltok ne láthatók a felületen.
 5. A ragasztónak szárítás után meg kell őriznie a rugalmasságát. Ha a keverék megkötődik, az üvegben magas hőmérséklet és páratartalmú helyiségben feszültség keletkezik. Ez a tartozék hámlásához vagy repedéshez vezethet.
 6. Az anyagnak egyenletesen kell fednie a felületet. Nos, ha a tükör gyorsan ragasztva van, és nem sokáig tart.

Összetételében megkülönböztetik:

 1. Oldószer alapú ragasztók. Ők a legolcsóbbak. A választás során ügyelni kell arra, hogy az oldószeralapú szer alkalmas-e tükrök kezelésére, és nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek megsemmisítik az amalgámot. Előnyük, hogy gyorsan száradnak.
 2. Szilikon termékek. Ezek kémiailag semleges anyagok, ragasztók a legtöbb felületre. Az eszközök olyan filmeket alkotnak, amelyek biztosítják a kezelt felületek tapadását és az erős rugalmas varrás kialakulását. Hátrányuk lassabb megjavulás.
 3. Hibrid - ragasztó- és edzőkomponensekből áll. Minőségi, rugalmas, nedvességálló varrás biztosítása, könnyen alkalmazható és gyorsan szárad.

Clay Titan Tytan

A tükör felszerelése a fürdőszobában gyakran a Titan segítségével történik. Ez egy szintetikus gyanta és gumi alapú speciális ragasztó. A tükrök bármilyen típusú felületre való rögzítésére alkalmas: beton, tégla, fa, gipszkarton. A kompozíció színe bézs. Teljes mértékben megszárítja a Titánt 72 órán át, nagy hőmérsékleti különbségeket mutat.

A ragasztó egy rugalmas, de tartós és vízálló varrás, magas tapadású, nem károsítja az amalgámot.

Ragasztó loclite

A visszapillantó tükrök ragasztásához a tükröket gyakran fel lehet használni a szélvédőre. Például Loclite ragasztó. 2 komponensből áll. Az egyiket módosított akril-éter alapján állítják elő, a második aktivátor.

A készítmény alkalmazása előtt az elegyet egyenletesen fel kell keverni az amalgám oldalán lévő üvegfelületre. Az eszköz gyorsan szárad, nem változik szín, nem hagy csíkot.

Mi még ragaszkodhat

A fürdőben lévő tükör is beilleszthető ilyen vegyületekbe:

 1. Az Abro kétkomponensű epoxi gyantája két komponensből áll - ragasztó és keményítő. Átlátszó szerkezettel rendelkezik, egyenletesen felfelé, nem pusztítja el az amalgámot, egy órán belül szárad.
 2. A tükrök "beépítési ideje" nem pusztítja el az amalgámot, nedvességálló, a függőleges eltolódásoknak ellenálló, bézs színű. Szinte minden felületre tapadó ragasztószer.
 3. Az Ottoseal egy rugalmas, egykomponensű epoxi alapú szilikon ragasztó, amely kiváló ragasztási tulajdonságokkal rendelkezik bármely felületen. Ellenáll a magas páratartalomnak, hőmérsékletnek, UV sugárzásnak. Használható a fürdőben és a szaunában. Ezenkívül fungicid és baktericid tulajdonságokkal rendelkezik. Nem veszélyes amalgámra, jól rögzítve kerámia felületre.
 4. Soudal 47A gyenge oldószer alapján. Ez az eszköz ellenáll a magas páratartalomnak, ellenáll a nagy hőmérsékleti különbségeknek, kiváló tapadással rendelkezik a betonhoz, a kerámiához, a téglához, a vakolathoz, a porcelánhoz.

Szerelési technológia

A fürdőszobában lévő tükör ragasztásának technológiája egyszerű:

 1. A falakra mutató vonalakat jelzővel látunk el: vízszintesen az alapon és függőleges oldalon.
 2. Mielőtt a tükört a fürdőszobába rögzítené, ragassza be a szegélyeket, ha van ilyen, és hagyja megszáradni.
 3. A tükörszövet elkészített hátsó felületére egy ragasztószalagot helyeznek el a perem mentén egy szalaggal, legalább 2 cm-re a széltől elszakadva annak elkerülése érdekében, hogy az ne haladjon az elemen. A ragasztó közepén hálót alkalmaznak.
 4. A küszöbök és a fő vásznatartó között keresztezze a csempeburkolatokat, hogy a varrat sima legyen. Ugyanezt kell tenni, ha a tükörlemezt ragasztják a csempe között.
 5. Ezután a tükröt óvatosan, de erősen nyomja a falhoz, az alsó vezérlővonalból kiindulva.
 6. 5 percen belül a tartozék még rögzíthető, majd a ragasztó be van állítva, de a kompozíció 24 órán belül teljesen megszárad.
 7. A ragasztó száradása után a varratot fehér színű vagy színtelen szilikon tömítőanyaggal töltik meg.

2. opció - folyékony körmökhöz

A tükör rögzítése folyékony körmökkel megengedett. Így a fülkébe be van építve, ha van egy gipszkarton tömítés vagy egy csempézett felület a fal és a tükör között. A szerszámnak nedvességállónak kell lennie, és nem szabad megsemmisíteni az amalgámot.

A termék alkalmazása előtt a felületet alaposan zsírtalanítják, és a referenciajelek a falon - tereptárgyak. A legjobb, ha teljesen körbefut a tükör. Ezután ragasztót helyeznek a hátoldalára.

Folyékony körmök kerülnek a körkörös területre, 2-3 cm-rel visszahúzódnak a széltől, és egy ponttal vagy rácskal középen. Ezután a lemezt óvatosan lenyomják a falra, 1 percig szakadnak le és újra megnyomják. A készítmény 24 órán belül megszárad. Javítani kell a tükröt ebben az időben egy támogatás segítségével.

3. lehetőség - csavarok használata

A fürdőszobai tükör letakarításának másik módja díszcsatlakozóval ellátott csavarokkal. Ez az opció nagy és nehéz tartozékokhoz használható. Gyakran a készlet szerepel a készletben, de szükség esetén saját maga is megvásárolhatja, kiválasztva azokat, amelyek megfelelnek a fürdőszoba általános megjelenésének.

A rögzítési pontok száma a vászon méretétől függ. A csavarok mellett tüskék és gumibetétek szükségesek, amelyek a csempe és a tükör közé kerülnek, valamint az arc és a kupak között.

Nos, ha a tartozék már lyukak. De ha nincsenek lyukak, kézzel is készíthetők fúró és gyémánt fúró segítségével. Üzem közben a fúrógépet folyamatosan le kell hűteni, hogy ne sérüljön az üveg, a lyukakat meg kell tisztítani. Ezt a feladatot professzionális üvegtálcára bízhatja.

Az előkészített tükröt a falra helyezzük és a kötőelemek jelölőpontjával jelöljük. Ezután egy fúróval lyukakat fúrnak a cserépbe, amelybe a tüskéket átütik. Ezután a lapot a falra helyezzük, összekötve a lyukakat és a csavarokat dugókkal csavarni.

4. opció - kétoldalas szalag használata

Ha a tükör könnyű és vékony, akkor telepítse vízálló kétoldalas szalagot, a telepítés ebben az esetben:

 1. Jelölje vízszintes és függőleges tereptárgyakat a falon egy szinttel.
 2. Zsírtalanítjuk és megszárítjuk a csempe felületét és a tükörszövet hátoldalát.
 3. Illessze be a szalagokat a kétoldalas szalag hátoldalán.
 4. A ragasztószalag szalagjai között nedvességálló szilikon tömítést alkalmazhat a rögzítés megbízhatósága érdekében.
 5. A védőfóliát eltávolítjuk a szalagról és óvatosan, a vezérlőkre fókuszálva rögzítjük a tükör falát.

Kétoldalas szalag használata esetén a telepítést óvatosan kell elvégezni, mert nehéz lesz valamilyen megoldást találni.

Következtetés és következtetés

Bármelyik módszer segít biztonságosan rögzíteni a tükör falán a fürdőszobában. Ez egy törékeny anyag, és ha gondatlanul kezelik, megrepedhet vagy megszakadhat.

Ha aggályai merülnek fel a károsodás miatt, és nincs bizalom a képességeikben, akkor meghívhatja a fagylaltot a telepítés végrehajtására. Gyorsan és pontosan képes lesz a tükör tetszőleges módon és tetszőleges felületen rögzítésére.

Hogyan kell ragasztani a tükör a fürdőszoba a csempe: az alapvető módszerek, a munka árnyalatait

Nehéz elképzelni egy modern fürdőszobát funkcionális dekoratív elem nélkül - tükör. Leggyakrabban a szoba felületét kerámia burkolólapok képviselik, így képesnek kell lenniük a tükör ragasztásához a csempehez, és tudniuk kell, hogy milyen anyagok szükségesek ehhez. Annak érdekében, hogy a díszítőelemet a felületre biztonságosan rögzítsék, a termék és a falburkolat károsodásának elkerülése érdekében egy sor eljárást kell végrehajtani.

Mit kell figyelembe venni a munkavégzés során?

 • Nagy tömegű és lenyűgöző méretű tükrök telepítésekor ajánlott olyan kellékeket használni, amelyek fő célja az elem támogatása. Ha figyelmen kívül hagyja ezt a pontot, a tükör elszakad vagy lecsúszik, ami a termék károsodásához és felesleges pénzügyi költségekhez vezet.
 • A ragasztót a tükör belső felületére kell felhordani, elkerülve a sarkokat, így amikor a termék érintkezésbe kerül a falával, az anyag nem ér véget a szélek mögött.
 • A tükör rögzítésének megkezdése előtt meg kell vizsgálnia a csempe - távolítsa el a szennyeződéseket, törölje le a port és zsírtalanítsa a felületet. Megfelelő előkezelés hiányában a ragasztó vagy ragasztószalag nem elég erősen rögzíthető a padlóra, ami miatt a díszítőelem a padlóra esik.

Tipp A teljes méretű tükör a csavarok segítségével erősíthető meg. Ellenkező esetben a saját tömegének támadása alatt bármikor le lehet választani a falról.

Tükör a belső térben. Csempe Sunny Marazzi


Tükör telepítése

A tükörnek a padlólapra történő nedvességálló ragasztóval való rögzítéséhez szükséges intézkedések sorrendje a következő:

 • Zsírozza le a munkaterületet.
 • Ragasztó réteget alkalmazzon egy folyamatos rétegben a termék hátoldalán, a peremen 2-3 cm szélességgel, a középső rész szalagokkal van bevonva.
 • Az előkészített elem csempével történő összekapcsolása. Ebben az esetben óvatosan, de határozottan nyomja meg a tükröt.
 • A tükör alján lévő tartó létrehozása a ragasztószárítás idején.
 • A fal és a dekoratív elem közötti rések kiküszöbölése átlátszó vagy fehér tömítéssel. Ezt a lépést csak a ragasztó teljesen megszáradt állapotában hajtják végre.

A ragasztó kiválasztásánál figyelmet kell fordítani annak lehetőségére, hogy a helyiségben magas páratartalmú helyiségben használják. Számos gyártó kínálja a vásárlókat, hogy ilyen célokra vásároljon különleges formákat tükrök ragasztására a fürdőszobában.

Figyelem! Lehetséges a tükör helyzetének megváltoztatása, ha egyenetlenül lóg, csak néhány perccel a kerámia burkolatok ragasztása után. Mindez függ a kiválasztott ragasztó tapadó tulajdonságaitól. Átlagosan a pozíció beállításához szükséges idő nem haladja meg az 5 percet.


Egyéb módok a tükör rögzítésére

Figyelem! Ha tömítőanyagot vagy ragasztószalagot használ a rögzítéshez, akkor azonnal hozzá kell igazítani a tükröt. A hasonló ragasztási eljárással ellentétben nincs idő a beállításra.

Hogyan kell ragasztani egy nagy tükör a fürdőszobában.

Miért kell egy nagy tükör a fürdőszobában? -

Nos, szokatlan.

- és ez a válasz elég.

Tovább növeli a szobát.

- Nem rossz, figyelembe véve a méret a fürdőszobák tervezett magas épületek.

Jobb tervezni egy tükör telepítését a rekonstrukció vagy egy új fürdőszoba létrehozásának szakaszában. Lehetőség van a kerámia burkolólapok helyének kitöltésére tükörszövet segítségével, és a tükör síkját a csempe szintjén kapja meg. Banális megtakarítás van a csempe és a tükör számára (nincs szükség megvásárlásra a keretben). Egyszerűbb telepítés és a tükör végeinek védelme a nedvességtől.

A tükör tetszőleges méretben rendelhető, a helyzetnek megfelelően. A méretet korlátozza a lakóajtók magassága és a bejáratnál lévő lépcsőfokok, valamint a tükör gyártóinak maximális üvegmérete.

A tükör alatt lévő alap legyen sima, mert a ragasztó vastagsága kb. 1 mm. A vakolat egyszerű beigazítása a jeladóra nem mindig elegendő. Kiegészítő ragasztási igazítás szükséges ékkel.

Milyen ragasztó szükséges a tükrök felszereléséhez.

Elméletileg bárki, aki az alkalmazások listáján említést tesz róla. De nem mindig sikerül.

Növelheti a kompozíciót, amely magában foglalja az erős oldószereket is. Ez a ragasztó reagál egy ezüst-amalgámréteggel:

Mi ragasztó a tükörhöz?

Az egyik bizonyított lehetőség a tükör ragasztására a fotón.

Más lehetőségek is lehetségesek. A leghíresebb ragasztó a SOUDAL "Tükörlemez 47. ragasztóanyagból":

Ragasztó 47-es tükörhöz "SOUDAL".

Tükör telepítése.

Néhány ragasztó gyártó utasításai szerint "... nyomja meg és húzza ki...". Tükör esetén (még egy kicsi is) ez irreális. A "SOUDAL" nagyméretű tükrök számára fenntartással rendelkezik, amely rögzíthető ragasztással, fogazott simítóval az egész felületen. De ez egy viszontbiztosítás, a ragasztó alkalmazása 15-20 cm után megbízható rögzítést biztosít (ez az ilyen tükrök lebontásának tapasztalata). Fontos, hogy a perem mentén nincsenek "lógó" szakaszok. Ezek potenciálisan veszélyes területek, mielőtt a szilikon kerülne a kerület körül.

A ragasztók kenetjeinek távolsága kb. 30 cm-re van, az alapfelület (a felülethez való igazításhoz) 2 mm vastag üvegből áll. A tükör vastagsága 4 mm. Tehát a teljes vastagság a burkolólap vastagsága a falon.

Nem lehet ragasztani az üveg felületét. Ebben az esetben a tükör a csempe alá süllyed. Néha ez az érték jelentős.

A nagy tükör felhelyezése a második napon történt, az üveg hordozó rögzítése után.

üveg szubsztrát a tükör alatt

Fontos feltétel a tükrök beépítéséhez a fürdőszobában - zárja le a tükör végét a nedvességtől. Ha nem - idővel a nedvesség elpusztítja a bevonatot, és fekete foltok jelennek meg a végeken. A tömítés jobb a szilikon jobb, abban az értelemben, drágább A mi esetünkben a tömítőanyag RAVAK Proffesional. A szilikon két színben létezik. Fehér és átlátszó. Ebben a fürdőszobában a szilikon színe megegyezett a habarcs színével.

Amellett, hogy megvédi a nadrágot a nedvességtől a bélés idején, fontos előfeltétele az előkészítő időszakban, hogy a tükör alatt helyet foglaljon szigorúan egy négyzet alakjában. Nagyon nehéz folyamat. Itt olyan tényezők, mint a végfalak szigorú függőlegessége és a csempe keretezés vízszintes elhelyezkedése azonnal felszínre kerül. Ez különösen fontos a sarokban elhelyezett két tükrön:

 • Ezt elkerülhették, ha 3 mm-es kereszteződést fújtak be a "lap-up" alsó sorába. Olvasson tovább a "KISCSÉGI trükkök" -ben.

A szilikon töltő technológiának is megvannak a maga sajátosságai.

Az egyik lépés a szilikon tömítésének kitöltése.

Annak érdekében, hogy minden gond nélkül megy, a szomszédos felületek előzetes védelme maszkoló szalaggal szükséges.

A maszkolószalagot az ujjával azonnal ki kell húzni a varrás után (mivel nem zúzódik). Vagy speciális spatulák, hogy a tömítéseket tömítjük a tömítőanyagokra.

Tükör telepítése a fürdőszoba csempe felé néző időpontban.

Abban az esetben, ha a tükört kiálló részekbe kell beágyazni a csempebe, akkor a vakolatot vagy a szerelést (mint fent) az üveg szubsztrátumaihoz alkalmazzák:

De nem mindig lehetséges, hogy az üveg elérje a kívánt szintet. Vagy nincs lehetőség a hordozó használatára. Akkor ragadhatja meg a ragasztócsíkokat - limitereket. Hasonló gondolatok már elmúltak a tükrök telepítésével kapcsolatos vitákban:

További információk PDF fájlban:

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.

Alice a keresett üvegben, vagy hogyan kell tükörre akasztani a fürdőszobában 4 módon

A tükör felszerelése a fürdőszobában nem egyszerű feladat.

Tegnap egy szomszéd közeledett a lifthez, és megkérdezte, hogyan kell a fürdőszobába helyezni a tükröt a csempe felé. Kiderül, hogy a felesége hamarosan újszülött fiúval tér vissza a kórházból, és úgy döntött, meglepetést okoz. És hogy a meglepetés nem volt kellemetlen, úgy döntöttem, hogy konzultálok velem.

Azt gondolom, sok ember számára, hogy tükörrel telepítsék saját kezüket, elég komoly teszt. Végül is telepíteni kell, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen. És ez nem károsítja a díszítő díszítést.

Ebben a cikkben úgy döntöttem, hogy nem foglalkozom semmilyen technológiával, hanem leírok néhány lehetőséget. Néhányan közülük valaha is hasznos lesz neked.

A tükör felszerelésének módjai

Tehát, anélkül, hogy más kérdések figyelmen kívül hagynák, elmondom neked, hogyan kell a fürdőszobában tükörbe rögzíteni. Számos lehetőség van a díszítés ezen elemének kialakításától, a munka teljesítményének színétől és a dekorációs anyag típusától, amellyel a vízvezetékben lévő falak béleltek.

1. módszer - csempézett szerelési megoldásnál

Először is elmondom neked, hogyan kell ragasztani a falba a tükröt a falhoz egy kerámia csempék szereléséhez. Ily módon fel lehet szerelni, ha a fürdőszobát nem felújítják. Hát, vagy le kell szednem a csempe azon a helyen, ahol meg kellene találnia ezt a bútorokat.

A tükör vastagságának meg kell egyeznie a csempe vastagságával.

Az utasítás több szakaszból áll. És az első előkészítő:

 1. A tükör rögzítése előtt meg kell vásárolnia. Javaslom, hogy válasszon olyan modellt, amelynek vastagsága megegyezik a használt csempe vastagságával. A legtöbb esetben 6-10 mm.
 2. Miután meg kell jelölni a helyet, ahol ez a bútor lesz. Ha a fürdőszobában végzett javítás teljes mértékben lendül, akkor alaposan kiszámolja azt a magasságot, amelyen felakaszt, és helyet biztosít a mosogató telepítéséhez.
 3. Abban az esetben, ha a javítás befejezése után a tükör tetejére akasztani a téglaragasztót, akkor le kell szednie a cserép egy részét. Ezt olyan perforátorral kell végrehajtani, amely nagyon óvatosan működik, hogy ne borítsa el a bélés szomszédos részeit.
 4. A falat, ahová a tükör csatlakozik, óvatosan gipsztal vagy gittal kell egyenlíteni. Olyan anyagréteget kell felhordani, hogy mind a tükör, mind a ragasztó réteg megtartsa.

A csemperagasztó a tükröt biztonságosan a falon tartja.

Most megy a fő színpadra. Lássuk, hogyan kell tükörrel ragasztóval felszerelni:

 1. Ragasztom a járda alsó szélét, amely az üvegt tartja. Annak érdekében, hogy a falon lévő részeket jobban megőrizze, a szerelvényt fel kell osztani a bélésen. A szegélyek egymáshoz igazítása érdekében a műanyag kereszteket használom. Helyeztem őket a csempék közé, és hagyják őket szárazragasztóként.
 2. Ragassza fel a járda felső szélét. Annak érdekében, hogy a helyén maradhasson, rögzítsen egy darab horganyzott gipszkarton profilot a falhoz (cserélheti egy fadarabra).
 3. Ragaszkodom a dekoráció oldalelemeihez. Jobb előre kiszámítani a díszítő részletek számát és a tükör méretét, hogy ne vágja le a lapkát. Ezután az egész formatervezés minél lenyűgözőbbnek tűnik.
 4. A tükör telepítése után. Ehhez egy fogazott simítót veszek és vele ragasztom a fal felületéhez (nem az üveghez). Ezután a tükör a ragasztó ellen támaszkodom, és a kívánt vastagságú műanyag kereszteződést beilleszem a szegély és a szegély között.
 5. Ezt követően könnyedén megérintve telepítenie kell az üveglapot, hogy a díszvastagság csempével egy síkban legyen.
 6. Biztonságos illeszkedés érdekében azt javaslom, hogy a tükör legalább 15 percig tartsa a kezét. Ezt követően meg kell állítania az összes munkát körülbelül egy napig, amely alatt a ragasztókészítmény teljesen száraz.
 7. Ezután folytathatja a varratok kialakítását a választott árnyalatú fúga segítségével.

A tükör beillesztése a csempere.

Ez a telepítés a saját kezével jó abban az esetben, ha a fürdőszobában végzett javítás még nem fejeződött be. Minden más esetben jobb, ha további kötőelemeket használnak, amelyek szerepe a kétoldalas szalag vagy csavarok.

2. módszer - ragasztószalagon

Először is elmondom neked, hogyan kell rögzíteni egy tükör egy csempe kétoldalas szalag. Ennek a módszernek az a szépsége, hogy a díszítőfelületet nem szükséges leszerelni. És maga a folyamat is minimális időt vesz igénybe.

A kétoldalas ragasztószalag tökéletes a tükör rögzítéséhez.

Azonnal megjegyzem, hogy a munka során vízzáró szalagot kell használni, amely nem veszíti el tulajdonságait magas páratartalom és jelentős hőmérsékleti ingadozások miatt.

A munkamódszer a következő:

 • a tükör hátsó felületét szennyezik és teljesen megszáradják, majd kétoldalas szalagot ragasztanak hozzá (nem kell eltávolítania a második védőréteget);
 • alaposan tisztítsa meg és szárítsa meg a csempe felületét, ahol a tükör ragasztásra kerül;
 • a felszíni jelölést végezzük (ezt egy vízjelölővel végezzük, amely jól meg van jelölve, de könnyen törölhető);
 • a védőfóliát eltávolítjuk a kétoldalas szalagról;
 • a tükör a falra van szerelve.

Van egy ilyen árnyalat. Miután az üvegt a falhoz támasztja, csak akkor szétszedheti, ha megsemmisíti a szalagot. És akkor újra kell kezdened. Ezért helyezze el a tükröt a megfelelő helyen, és a megfelelő magasság legyen az első alkalom.

3. módszer - a "folyékony köröm"

Ha nagyméretű tükört kell telepíteni, jobb ragasztóval rögzíteni.

Most elmondom neked, hogyan kell egy nagy tükröt csatolni a csempehez. Ebben az esetben szükség van egy horganyzott U-alakú profilra és egy nedvességálló gipszkarton lapra (festett zöld).

A műveletek sorrendje a következő lesz:

 1. Először dugóval ellátott csavarok segítségével a falhoz két (vagy négy peremű) profil illeszkedik. Óvatosan fúrja le a csempe egy gyémánt fúróval, hogy ne károsítsa a dekoratív felületet.
 2. Egy szárazépítésű lapot csavaroznak a profilokhoz öncsavarró csavarokkal. Sajnáljuk a csavarokat, hogy a tükör a lehető legszorosabban tartsa, és jobban megfeszítse őket, különben a sapkák zavarják az üveg ragasztását.
 3. A "folyékony köröm" ragasztóval egy tükör ragasztva van a gipszkartonhoz. Ebben az esetben az üveg a lehető legszorosabban ragaszkodik az aljzathoz, ami biztosítja a kötés megbízhatóságát és tartósságát.

Most már tudod, hogyan kell tükörrel ragasztani a cserépet. Még azt is meg kell mondani, hogyan csavarozza fel ezt a terméket a béléscsavarhoz.

4. módszer - csavarokhoz

A tükör a csavarokra van szerelve, ha előfúrt lyukak vannak az üvegben.

Ez a módszer alkalmas különleges, előfúrt lyukakkal ellátott termékek rögzítésére. Csak fúrni kell a lyukakat a falon, be kell dugni a műanyag tüskéket, majd csavarni a csavarokat.

Az üveg tönkremenetelének megakadályozásához gumi tömítést kell használni az üveg mindkét oldalán. Azt is javaslom, hogy ne rögzítse a terméket a falhoz, hanem a szellőzőrés műanyag vagy gumiszalaggal szerelje fel az üveg felületén.

Ebben az esetben a nedvesség nem kondenzálódik, ami meghosszabbítja a tükör élettartamát.

A fotó - a folyamat fúrás tükörüveg.

Más kérdés, amikor a tükörnek nincs előre elkészített lyukai. Ebben az esetben fúrniuk kell. Ez egy nagyon bonyolult kérdés, és nem javaslom választani egy ilyen csatolási technológiát. De csak abban az esetben, ha leírtam neki:

 • Először be kell állítani a jövő lyuk helyét egy üvegvágóval (készítsünk egy kis jelet, ami segít a fúró helyén tartani);
 • a fúrás helyén körbe kell tenni a tésztát vagy agyagot, amelyhez az üveg felületének hűtéséhez szükséges vizet kell öntenie;
 • fűrészelje a tükröt egy gyémánt fúróval (ezt a lehető legkisebb sebességgel kell elvégezni a túlmelegedés elkerülése érdekében);
 • tisztítsa meg a lyukak végét (kerekítse ki őket) finom szemcsézett csiszolópapírral.

Ezt követően a tükröt a falra szerelhetem csavarokkal az általam korábban leírt módszerrel.

Szerelési magasság

A tükör telepítésénél figyelembe kell venni az ergonómia követelményeit.

Már egy kicsit megérintettem ezzel a kérdéssel kapcsolatban, és most részletesebben meg kell vizsgálnom, hogy mennyire tükröznie kell a tükröt.

Itt elegendő néhány egyszerű szabályt követni:

 • a tükör alsó része, amely a mosogató felett helyezkedik el, legalább 120 cm-rel kell lennie a padló felett;
 • a felső széle magassága nem szabályozott (a tükör modelljétől függően), de általában az ajtó felső szélével (kb. 200 cm-re a padlótól) síkban van;
 • a mosdótól a tükörig terjedő távolság általában 20 cm-rel egyenlő;
 • egy kis tükör kell lógni, hogy a szeme egy álló személy a szint egy negyed része a felső vágott üveg.

Összefoglaló

Most már tudod, hogy hol és hogyan lehet egy tükör lógni a fürdőszobában. A legfontosabb, hogy hatékonyan és időben tegyék meg. És a második fél hálás mosolya méltó jutalom lesz a munkának. A videó ebben a cikkben jobban megmutatja a szavaimat. És ha bármilyen kérdése van - várja meg őket a megjegyzésekben!

Hogyan kell ragasztani a tükör a falba a fürdőszobában

Számos módja van arra, hogy egy tükröt lefedjen a fürdőszobában a javítás különböző szakaszaiban. Ez nem nehéz, de felelős esemény, amely pontosságot és pontosságot igényel. A tükör felszerelése a fürdőszobában lehetséges, mielőtt a falak csempék és utána. Ehhez fémkötözőket vagy különböző ragasztókat használhat. Először ki kell választania egy tükröt, és el kell döntenie egy helyről.

Felszerelési módszerek

Számos módon lehet biztonságosan telepíteni egy tükröt a fürdőszobában. Meg lehet függeszteni, ragasztani a csempe vagy beágyazott a falba. A tükörlemez rögzítés nélküli felszerelésének számos lehetősége van. Például egy fényvisszaverő lemezt a csemperagasztóhoz rögzítenek, mielőtt szembenézne, majd csempére helyezték. Vagy a cserép cseréje esetén a tükörelemnek szabad helyet kell hagynia, amelyben bármilyen megfelelő eszközzel beillesztik. Ebben az esetben a termék vastagságának meg kell egyeznie a csempe vastagságával.

Számos további lehetőség van arra, hogy elemet építsenek egy kerámia lapkára. Speciális ragasztóval, folyékony szögekkel, tömítőanyaggal és még kétoldalas szalaggal is ragasztható.

A telepítés módját a tükör méretének és súlyának megfelelően kell megválasztani. Tehát nagy és nehéz tükör esetén a csavarokkal ellátott kötőelemek a legjobbak. A közepes méretű tartozékok ragaszthatók, és könnyedén rögzíthetők a kétoldalas szalagon.

Milyen magasságban

Mielőtt a tükröt a csempe fürdőszobájába akaszthatja, meg kell határoznia magasságát. Biztosítania kell a fényvisszaverő elem kényelmes, de biztonságos használatát minden családtag számára. Az optimális beépítési magasság a következőképpen határozható meg:

 1. Ha a családban gyermekek vannak, akkor a vászon alsó szélének 1.2 méteres magasságban kell lennie a már csempézett padlón. Ez lehetővé teszi az öt évnél idősebb gyermekek számára, hogy használják, és a fiatalabb családtagok nem lesznek képesek károsítani. Ha nincsenek gyerekek a házban, akkor a telepítés magasságát választják, a család legkisebb tagjának növekedésére összpontosítva. Ebben az esetben a termék alsó szélét 2 cm-rel a napplexus pont alatt helyezik el, vagy legalábbis nem magasabb, mint a személy mellkasának.

1. lehetőség - ragasztóval

Lehetőség van a tükör ragasztására a fal falán a csemperagasztó vagy a tükröket szolgáló különleges anyag felhasználásával. Ez a módszer leginkább a közepes méretű kiegészítőkhöz alkalmazható. Fő előnye a vászon felületén található kötőelemek hiánya.

Tükör telepítése ragasztóval
Munka előtt meg kell készítenünk egy helyet a tükör alatt - zsírtalanítsuk meg és szárítsuk meg a csempe, valamint a tükör hátoldalát. Ha egy szinttel szemben helyezkedik el, a burkolólapokat eltávolítják, és a felületet gitttel és alapozással egyenlítik ki. Ebben az esetben a tartozékvastagságnak meg kell egyeznie a csempe vastagságával (6-10 mm). A nehéz lemezek rögzítése előtt a ragasztó megszárad, a tükör elcsúszásának és megakadályozásának támogatására van szükség.

Milyen ragasztót választani

A tükörragasztónak meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 1. Az anyagnak nem szabad a toxikus anyagokat kiszáradni és mérgezővé válnia.
 2. A kiválasztott anyagnak ellen kell állnia a nagy hőmérsékleti és páratartalmú változatoknak.
 3. A készítménynek nem szabad elpusztítania az amalgámot.
 4. Száradás után a ragasztó nem változtathatja meg a színt úgy, hogy sötét foltok ne láthatók a felületen.
 5. A ragasztónak szárítás után meg kell őriznie a rugalmasságát. Ha a keverék megkötődik, az üvegben magas hőmérséklet és páratartalmú helyiségben feszültség keletkezik. Ez a tartozék hámlásához vagy repedéshez vezethet.
 6. Az anyagnak egyenletesen kell fednie a felületet. Nos, ha a tükör gyorsan ragasztva van, és nem sokáig tart.

Összetételében megkülönböztetik:

 1. Oldószer alapú ragasztók. Ők a legolcsóbbak. A választás során ügyelni kell arra, hogy az oldószeralapú szer alkalmas-e tükrök kezelésére, és nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek megsemmisítik az amalgámot. Előnyük, hogy gyorsan száradnak.
 2. Szilikon termékek. Ezek kémiailag semleges anyagok, ragasztók a legtöbb felületre. Az eszközök olyan filmeket alkotnak, amelyek biztosítják a kezelt felületek tapadását és az erős rugalmas varrás kialakulását. Hátrányuk lassabb megjavulás.
 3. Hibrid - ragasztó- és edzőkomponensekből áll. Minőségi, rugalmas, nedvességálló varrás biztosítása, könnyen alkalmazható és gyorsan szárad.

Clay Titan Tytan

A tükör felszerelése a fürdőszobában gyakran a Titan segítségével történik. Ez egy szintetikus gyanta és gumi alapú speciális ragasztó. A tükrök bármilyen típusú felületre való rögzítésére alkalmas: beton, tégla, fa, gipszkarton. A kompozíció színe bézs. Teljes mértékben megszárítja a Titánt 72 órán át, nagy hőmérsékleti különbségeket mutat.

A ragasztó egy rugalmas, de tartós és vízálló varrás, magas tapadású, nem károsítja az amalgámot.

Ragasztó loclite

A visszapillantó tükrök ragasztásához a tükröket gyakran fel lehet használni a szélvédőre. Például Loclite ragasztó. 2 komponensből áll. Az egyiket módosított akril-éter alapján állítják elő, a második aktivátor.

A készítmény alkalmazása előtt az elegyet egyenletesen fel kell keverni az amalgám oldalán lévő üvegfelületre. Az eszköz gyorsan szárad, nem változik szín, nem hagy csíkot.

Mi még ragaszkodhat

A fürdőben lévő tükör is beilleszthető ilyen vegyületekbe:

 1. Az Abro kétkomponensű epoxi gyantája két komponensből áll - ragasztó és keményítő. Átlátszó szerkezettel rendelkezik, egyenletesen felfelé, nem pusztítja el az amalgámot, egy órán belül szárad.
 2. A tükrök "beépítési ideje" nem pusztítja el az amalgámot, nedvességálló, a függőleges eltolódásoknak ellenálló, bézs színű. Szinte minden felületre tapadó ragasztószer.
 3. Az Ottoseal egy rugalmas, egykomponensű epoxi alapú szilikon ragasztó, amely kiváló ragasztási tulajdonságokkal rendelkezik bármely felületen. Ellenáll a magas páratartalomnak, hőmérsékletnek, UV sugárzásnak. Használható a fürdőben és a szaunában. Ezenkívül fungicid és baktericid tulajdonságokkal rendelkezik. Nem veszélyes amalgámra, jól rögzítve kerámia felületre.
 4. Soudal 47A gyenge oldószer alapján. Ez az eszköz ellenáll a magas páratartalomnak, ellenáll a nagy hőmérsékleti különbségeknek, kiváló tapadással rendelkezik a betonhoz, a kerámiához, a téglához, a vakolathoz, a porcelánhoz.

Szerelési technológia

A fürdőszobában lévő tükör ragasztásának technológiája egyszerű:

 1. A falakra mutató vonalakat jelzővel látunk el: vízszintesen az alapon és függőleges oldalon.
 2. Mielőtt a tükört a fürdőszobába rögzítené, ragassza be a szegélyeket, ha van ilyen, és hagyja megszáradni.
 3. A tükörszövet elkészített hátsó felületére egy ragasztószalagot helyeznek el a perem mentén egy szalaggal, legalább 2 cm-re a széltől elszakadva annak elkerülése érdekében, hogy az ne haladjon az elemen. A ragasztó közepén hálót alkalmaznak.
 4. A küszöbök és a fő vásznatartó között keresztezze a csempeburkolatokat, hogy a varrat sima legyen. Ugyanezt kell tenni, ha a tükörlemezt ragasztják a csempe között.
 5. Ezután a tükröt óvatosan, de erősen nyomja a falhoz, az alsó vezérlővonalból kiindulva.
 6. 5 percen belül a tartozék még rögzíthető, majd a ragasztó be van állítva, de a kompozíció 24 órán belül teljesen megszárad.
 7. A ragasztó száradása után a varratot fehér színű vagy színtelen szilikon tömítőanyaggal töltik meg.

2. opció - folyékony körmökhöz

A tükör rögzítése folyékony körmökkel megengedett. Így a fülkébe be van építve, ha van egy gipszkarton tömítés vagy egy csempézett felület a fal és a tükör között. A szerszámnak nedvességállónak kell lennie, és nem szabad megsemmisíteni az amalgámot.

A termék alkalmazása előtt a felületet alaposan zsírtalanítják, és a referenciajelek a falon - tereptárgyak. A legjobb, ha teljesen körbefut a tükör. Ezután ragasztót helyeznek a hátoldalára.

Folyékony körmök kerülnek a körkörös területre, 2-3 cm-rel visszahúzódnak a széltől, és egy ponttal vagy rácskal középen. Ezután a lemezt óvatosan lenyomják a falra, 1 percig szakadnak le és újra megnyomják. A készítmény 24 órán belül megszárad. Javítani kell a tükröt ebben az időben egy támogatás segítségével.

3. lehetőség - csavarok használata

A fürdőszobai tükör letakarításának másik módja díszcsatlakozóval ellátott csavarokkal. Ez az opció nagy és nehéz tartozékokhoz használható. Gyakran a készlet szerepel a készletben, de szükség esetén saját maga is megvásárolhatja, kiválasztva azokat, amelyek megfelelnek a fürdőszoba általános megjelenésének.

A rögzítési pontok száma a vászon méretétől függ. A csavarok mellett tüskék és gumibetétek szükségesek, amelyek a csempe és a tükör közé kerülnek, valamint az arc és a kupak között.

Nos, ha a tartozék már lyukak. De ha nincsenek lyukak, kézzel is készíthetők fúró és gyémánt fúró segítségével. Üzem közben a fúrógépet folyamatosan le kell hűteni, hogy ne sérüljön az üveg, a lyukakat meg kell tisztítani. Ezt a feladatot professzionális üvegtálcára bízhatja.

Az előkészített tükröt a falra helyezzük és a kötőelemek jelölőpontjával jelöljük. Ezután egy fúróval lyukakat fúrnak a cserépbe, amelybe a tüskéket átütik. Ezután a lapot a falra helyezzük, összekötve a lyukakat és a csavarokat dugókkal csavarni.

4. opció - kétoldalas szalag használata

Ha a tükör könnyű és vékony, akkor telepítse vízálló kétoldalas szalagot, a telepítés ebben az esetben:

 1. Jelölje vízszintes és függőleges tereptárgyakat a falon egy szinttel.
 2. Zsírtalanítjuk és megszárítjuk a csempe felületét és a tükörszövet hátoldalát.
 3. Illessze be a szalagokat a kétoldalas szalag hátoldalán.
 4. A ragasztószalag szalagjai között nedvességálló szilikon tömítést alkalmazhat a rögzítés megbízhatósága érdekében.
 5. A védőfóliát eltávolítjuk a szalagról és óvatosan, a vezérlőkre fókuszálva rögzítjük a tükör falát.

Kétoldalas szalag használata esetén a telepítést óvatosan kell elvégezni, mert nehéz lesz valamilyen megoldást találni.

Következtetés és következtetés

Bármelyik módszer segít biztonságosan rögzíteni a tükör falán a fürdőszobában. Ez egy törékeny anyag, és ha gondatlanul kezelik, megrepedhet vagy megszakadhat. Ha aggályai merülnek fel a károsodás miatt, és nincs bizalom a képességeikben, akkor meghívhatja a fagylaltot a telepítés végrehajtására. Gyorsan és pontosan képes lesz a tükör tetszőleges módon és tetszőleges felületen rögzítésére.

Beszélgetések és vélemények a Novoszibirszk - NGS.DOM fórumon

Ház, épület, javítás

Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobába raknánk.

01/26/10 20:10 Válasz az üzenetre Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? felhasználó zazya

Mindent tudok! De gyakorlatilag nem emlékszem semmire.

01/26/10 20:24 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? Vasya bácsi

Aki karddal jön hozzánk, a kiáltásban és a fogadásban lesz.

01/26/10 21:04 Válasz az üzenetre Mi a jobb, ha tükörrel ragaszkodnék a fürdőszobában. felhasználó zazya

Japán, auto szakember mondta! "Gyermekeid gyönyörűek, és minden, amit a kezedekkel csinálsz."

2010.01.26. 21:11 Válasz az üzenetre Mi a jobb, ha tükörrel ragaszkodnék a fürdőszobában. felhasználó zazya

Nem vagyok az utolsó fenevad - még mindig nekem.

01/26/10 21:17 Válasz az üzenetre Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában tennénk. felhasználó zazya

Japán, auto szakember mondta! "Gyermekeid gyönyörűek, és minden, amit a kezedekkel csinálsz."

01/26/10 21:33 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha ragaszkodni egy tükör a fürdőszoba. felhasználó 200978

Mindent tudok! De gyakorlatilag nem emlékszem semmire.

01/26/10 22:32 Válasz az üzenetre Mi még jobb a tükör ragasztása a fürdőszobában. felhasználó zazya

01/26/10 23:09 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? felhasználó zazya

Aki karddal jön hozzánk, a kiáltásban és a fogadásban lesz.

01/26/10 23:57 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? felhasználó zazya

01/27/10 09:53 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? Vasya bácsi

10/27/10 10:26 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? user vladimir

01/27/10 12:55 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, hogy tükör egy a fürdőszobában. a Lexxa által

Aki karddal jön hozzánk, a kiáltásban és a fogadásban lesz.

01/27/10 13:59 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? a felhasználó BIS által

01/27/10 16:05 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? a Lexxa által

01/28/10 9:02 AM Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? felhasználói evgen444

03.11.10 15:10 Válasz az üzenetre Mi a jobb, ha tükörrel ragaszkodnék a fürdőszobában. felhasználó zazya

Számunkra veled és a füge velük!

03/12/10 01:26 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? a Lexxa által

07/10/13 16:14 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? a felhasználó BIS által

07.10.13. 18:49 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? Karasinka

Ezt korrigálja Stepan_54 felhasználó (07/10/13 18:50)

07.10.13. 18:56 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? Karasinka

Nem vagyok az utolsó fenevad - még mindig nekem.

07/12/13 13:02 Válasz az üzenetre Mi a jobb, ha tükörrel ragaszkodnék a fürdőszobában. felhasználó zazya

13/12/12 13:23 Válasz az üzenetre Mi a jobb, ha tükörrel ragaszkodnék a fürdőszobában. felhasználó zazya

A legjobb vagy semmi!

Javítva a felhasználó Stror (07/12/13 13:24)

07.12.13 15:08 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? a VikaRi felhasználótól

07.12.13 22:35 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? Karasinka

A legtöbb ember nehézkesnek találja azokat a problémákat, amelyek megoldása nem felel meg nekik.

07/13/13 1:22 AM Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha tükörrel ragaszkodnék a fürdőszobában? Karasinka

07.13.13 08:46 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? a VikaRi felhasználótól

07/26/13 10:59 AM Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? Karasinka

13.11.13. 14:54 Válasz az üzenetre Mi még jobb a tükör befogásához a fürdőszobában. által Stepan_54

11/07/13 10:05 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha tükörrel ragaszkodnék a fürdőszobában? Karasinka

11/07/13 11:53 AM Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? felhasználó linna19

13.11.13. 15:31 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükröt a fürdőszobában? Karasinka

13.11.17. 19:19 Válasz az üzenetre Mi még jobb a tükör befogadására a fürdőszobában. felhasználó zazya

13/07/07 22:24 Válasz az üzenetre Re: Mi a jobb, ha egy tükört a fürdőszobába raknánk? felhasználó Olga2008

Korrigálta a felhasználó Karasinka (11/07/13 22:26)

11/08/13 6:39 Válasz az üzenetre Mi még jobb a tükör befogadására a fürdőszobában. Karasinka

Menj a fórumba

A Roskomnadzor és a kormányhivatalok elérhetősége: [email protected]

Információk az információs termékek korhatárait illetően, a forgalmazás tárgyát képező, a "Gyermekek védelméről az egészségükre és fejlődésükre ártalmas információkról szóló szövetségi törvény" rendelkezéseinek megfelelően.

Néhány tartalom ezen az oldalon olyan információkat tartalmazhat, amelyek nem a 18 év alatti gyermekek számára készültek.

Mesterkurzus: hogyan tükrözni kell egy tükröt a fürdőszobában a saját csempe

A tisztán praktikus funkció mellett a tükör is fontos eleme a fürdőszobának. Egy nagy tükör vizuálisan növelheti a fürdőszobát, ami a hangerőt és a további megvilágítást eredményezi. Könnyen szerelhető a tükör a csempézett falra: elegendő ahhoz, hogy minimális munkatapasztalattal rendelkezzen. De emlékeztetni kell arra, hogy a falon nem megbízhatóan rögzített tükör potenciális veszély: nehéz és törékeny tárgy. Ezért a munkát komolyan kell megközelíteni.

Az első dolog, hogy válasszon egy helyet a fürdőszobában, ahol a tükör lesz. Ez a hely jól megvilágítva legyen, a tükör nem lehet túl magas vagy túl alacsony. Ezenkívül a tükörnek könnyen elérhetőnek kell lennie.

Számos módja van, hogy lefagy egy tükör a fürdőszobában csempe: ez a használata a különböző ragasztók, kétoldalas szalag, szerelési tükrök különleges krepezh.Preimuschestva és hátrányai az egyes módszerek, valamint a részletes szerelési útmutató alapján kerülnek felsorolásra.

Az első út. Ragasztó használata

A legkevésbé időigényes módszer a tükör megbízható rögzítéséhez a csempe felületéhez. A fő hátrány az elkerülhetetlen nehézségek abban az esetben, ha a tükör bármilyen okból le lesz bontva. A ragasztók széles választéka áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a tükör biztonságos rögzítését közvetlenül a csempe számára. Ez egy különleges csemperagasztó, "folyékony köröm" és sok más elem. A ragasztó megvásárlása előtt gondosan olvassa el a használati utasításokat: ez biztosítja, hogy a kiválasztott ragasztó alkalmas a munkára.

A ragasztókészítmény használatához szigorúan összhangban kell lenni a használati utasítással: biztosítja a ragasztócsatlakozás erős csatlakozását és tartósságát. Helyezze fel a ragasztót a tükörre a legjobb párhuzamos csíkokra rendszeres időközönként: ez egyenletesen elosztja a terhelést a ragasztócsuklón.

A csempe felületét előmelegítik. Miután a ragasztót a tükörre helyezte, azt a falra kell nyomni és egy ideig rögzíteni.

Ez a módszer csak kis tükrök rögzítésére alkalmas: a csempefelület sima, ezért jobb kombinációs módszert használni a nagyméretű tükrök közvetlenül a csempefelületre való rögzítéséhez - a ragasztó és a kétoldalas szalagkombinációk kombinációi.

A második út. Használjon kétoldalas szalagot

Az elv pontosan ugyanaz, mint a ragasztó alkalmazása esetén, de a ragasztó alkalmazása helyett a kétoldalas szalag csíkjait ragasztja a tükörbe.

Mint a ragasztó rögzítéséhez a tükör rögzítéséhez, ne felejtsük el:

 • tisztítsa és zsírtalanítsa a csempe felületét;
 • ragacsos ragasztószalag, párhuzamos csíkokkal rendszeres időközönként;
 • A megbízható eredmény érdekében nyomja meg erősen a tükröt a falhoz.

Annak ellenére, hogy a kétoldalas ragasztószalag nagy szilárdsága, mint egy ragasztó alkalmazása, e két módszer kombinációja garantálja a legmegbízhatóbb rögzítést.

A harmadik út. Hardver vagy egyéb kötőelemek használata

Ehhez szüksége lesz:

 1. drill;
 2. csavarhúzó készlet vagy csavarhúzó;
 3. fúrók üvegfúrókon csempe;
 4. műanyag dübelek csavarokkal vagy speciális rögzítőelemekkel a tükör számára.

Hogyan lehet egy tükört lefedni a fürdőszobában egy csempe segítségével, vagy speciális kötőelemekkel, kettővel. Az első módszer a lyukak fúrása a tükörben és a falra burkolva, csempézett burkolattal, meghajtás a műanyag tüskékbe, és a tükör rögzítéséhez csavarokkal. A tükörben fúrt lyukaknál speciális gumi vagy műanyag tömítést kell behelyezni. Ez úgy történik, hogy a fémcsavarok ne osztják a tükröt.

A tükör és csempe lyukak fúrásához speciális fúrókat kell használni üveghez és csempehez. Ha hagyományos fúrógépeket próbál használni, a felszín valószínűleg megreped.

A tükörben lévő lyukak fúrásakor az üvegen kell fúrni, ezért rendszeresen meg kell nedvesíteni a fúrógépet. A fúrás alacsony fordulatszámán a fúrás szükséges, ezért ne feszüljön a fúró erős nyomása a tükör felületén. A csempéket is óvatosan kell fúrni. Miután a fúrólyuk furatát speciális fúróval fúrja, a fúróhoz egy közönséges fúrót kell betonozni, és fúrni kell a falat.

Néha egy különleges lámpatestet adnak el tükörrel, hogy a falra akaszthassák. Ha a tükör speciális hardver nélkül vásárolható meg, akkor bármelyik hardverraktárban megtalálható. Az ilyen kötőelemek a legtöbb esetben olyan fémtartók, amelyeket a falhoz kell rögzíteni. Ezután egy tükör lóg a kötőelemeken.

A legmegbízhatóbb és tartósabb a tükör falra szerelésének módja a hardver vagy a speciális kötőelemek használatával. Emellett szükség esetén könnyű leszerelni a tükröket: elegendő csak a csavarok csavarja ki, vagy eltávolítja a tükörlapot a tartókból.

Nem nehéz tükörrel felszerelni a csempe felületét a fürdőszobában: ehhez az egyik javasolt módszert kell használni. Ezek a módszerek ragasztóval ragasztják a tükröt, kétoldalas szalagon ragasztják a tükröt vagy rögzítik a tükröt hardverekkel és speciális kötőelemekkel.