Legfontosabb > Tervezés

Hogyan ragasztani a csempe - megértjük a részleteket

Kerámia - olyan anyag, amely ideális a magas páratartalmú helyiségekben. A PVC panelekhez képest teljesen biztonságos, környezetbarát, szagtalan és nem ég. A hátrány az ősrázás és a lökés széttöredezettsége, ezért a telepítés során követni kell a falazat technológiáját. Ez a feltétel szükséges ahhoz, hogy a bélés hosszú ideig tartson és vonzónak nézzen ki.

A munka érdekében szüksége lesz:

 • csempe ragasztó;
 • fugázó ízületekhez;
 • profil;
 • építési szint;
 • cserépvágó;
 • mérőszalag;
 • jelölőceruza;
 • fogazott simító ragasztó;
 • gumi - a fugázáshoz;
 • műanyag csempézett kereszt.

Készítse elő a felületet a csempe lefektetése előtt.

Ha a fürdőszobába ragasztja a csempeburkolatokat, és további lyukakat tesz a csövekhez vagy aljzatokhoz, fúróra és gyémánt koronára lesz szüksége. Ne felejtsd el a kesztyűt és a védőöltözetet, mert az eljárás során piszkos lehet. Indítsa el az eseményt a fal előkészítésével. Nem kell elhanyagolni ezt a stádiumot - attól függ, hogy milyen minőségű, milyen kényelmes lesz a csempe ragasztása és a kerámiák rögzítésének minősége a felületen. Először el kell távolítania a régi bevonatot:

 • Az olaj alapú festék- és lakkösszetételt a Betonokontakt segítségével távolítjuk el - a falat szerszámmal dolgozzuk fel, majd kicsi lyukakat készítünk, és a festéket vésővel vagy fém spatulával távolítjuk el. Alternatív megoldásként használhatja a darálót egy speciális fúvókával, kefe formájában - ez a régi tapéta lehúzására is alkalmas.
 • A régi csempe egy vésővel vagy perforátorral felszerelt kalapács segítségével távolítható el. Az első módszer alkalmas kis területekre, a második pedig jobban használható nagy felületeken.
 • A vízemulzió könnyen lemosható vízzel. Ha a fürdőszobában ragadós burkolólapokkal foglalkozik, akkor itt el kell távolítania az anyagot, amely vízelváló komponenseket tartalmaz. Használja az olajfesték eltávolítási módszert.
 • A mosható vinil vagy nem szőtt tapéta három lépésben eltávolítható. Először a felületet egy tűgörgővel kezeljük, majd vízzel nedvesítjük egy ronggyal vagy puha görgővel 20 percig. Miután a tapéta-lapok nedvességgel telítettek, könnyen lehúzható, ha felszedsz egy sarkot a csomóponton és húzod felé. Ügyeljen arra, hogy a maradék papírdarabokat egy spatulával távolítsa el.

Minél egyenletesebb a megtisztított felület, annál inkább esztétikusak lesznek rajta a kerámiák, és minél tovább tart. A megfigyelhető ütődést, repedéseket és egyéb szabálytalanságokat el kell távolítani. Mivel ragasztunk a csempéket - nehéz anyagot - a megerősítő hálót és a rotbandot használjuk. A bevonat lépcsőkbe van szerelve:

 1. 1. előkészítse a falat, vékony réteg gipszet 15 mm-re;
 2. 2. Óvatosan ragasszuk be a rácsot, az egész felületre tereljük, összehangoljuk, összehajtjuk a hajtásokat;
 3. 3. várjon, amíg teljesen száraz, a helyiség hőmérsékletétől és páratartalmától függ - az anyagnak világítania kell;
 4. 4. alkalmazzon egy második Rotband réteget, zárja le a rácsot, várjon, amíg a bevonat újra megszárad;
 5. 5. homokfelületet csiszolópapírral, ha egyenetlen.

Ragassza fel a burkolólapot a felületre, amelyet alapozóval kezelnek. Ha kihagyja ezt a lépést, a betonfal könnyedén elnyeli a nedvességet a ragasztóból, és ez bonyolítja a folyamatot. Az alapozó anyag fertőtlenítő hatású - megakadályozza a penész és a penész előfordulását. Ez igaz a fürdőszoba és a fürdőszoba, ahol mindig nedves. Alkalmazza az alapozót a falhoz megfelelően - egy festékkefével vagy puha hengerrel, vékony réteggel. A fajtától függően az oldat teljesen félórától 12 óráig szárad, lásd a csomagon feltüntetett információkat.

A fal kiegyenlítése és feltöltése után maga a telepítési eljárás is folytatható. A kőművesség többféleképpen valósul meg:

 • Dáma, sakk vagy hagyományos módszer. Négyzet vagy téglalap alakú lemezekhez alkalmas. Az alapelv az, hogy kiegyenlítetlen sorokban helyezkedjen el.
 • A "téglaszerkezet" a csempézett elemek közvetlen elrendezésére vonatkozik, offset horizontális vagy függőleges sorokkal.
 • Diagonálisan vagy "fedélzeten". A négyszögletes részek mindegyike 45 fokos szögben helyezkedik el a padló felületéhez képest, és eltolódik, mint a "tégla".
 • "Gyémánt" - elrendezés eltolt sorok nélkül, négyzet alakú elemek.
 • "Halszálkás" - az elrendezés téglalap alakú részekből készül a parketta elvén.
 • "Modul" - a különböző formájú és méretű csempék összetétele. A rajzot először papírra tervezték, majd a telepítés során sokszor megismételték a falon.

Az elrendezés módjának kiválasztásával meg kell jelölnie a jelölést.

A módszer kiválasztásakor vegye figyelembe a helyiség jellemzőit és méreteit. Kis fürdőszobához vagy WC-hez kis csempe fényes fényes fényes felületével - ez vizuálisan növeli a területet. Az eredeti módja egy mozaik vagy "himalájai só" megpróbálása. Ha a szoba tágas, használhatunk nagy lemezeket, összetett kompozíciókat az egész fal szélein, hogy a területet szétválasszuk színes szektorokká. Minden alkalmas nagy szobák, kivéve a "kis dolgokat".

Miután kiválasztotta a megfelelő elrendezési módszert, készítse el a jelölést úgy, hogy a sorok egyenletesek és tisztaek legyenek. Vegyünk egy mérőszalagot, szintet, vonalzót, ceruzát és:

 • az alsó sorból induljon el a jelölés, ha a padló a padló alatt is van, akkor a másodikból tegyen egy jelet a ceruzába;
 • építési szinten rögzítsen egy fadarabot - úgy, hogy a csempe ne mozduljon le fokozatosan, miközben ragasztja a felső rétegeket;
 • a sínen lévő vonal alapul szolgál az elemek további elrendezésére szolgáló sémának.

Olyan módon készítsük el a jelölést, hogy az első csempe a legszembetűnőbb sarokban legyen - jobb elrejteni a vágott alkatrészeket.

A ragasztóalapnak a burkolólap alatti hígításának elve az összetételétől függ. A cement ragasztót a csomagoláson feltüntetett arányokban hígítjuk. Öntsük a megfelelő mennyiségű port meleg vízben, keverjük addig, amíg sima. Ha sok anyagra van szüksége, és manuálisan keményen keverje össze, használjon építőgépet - egy fúrót és egy speciális fúvókát. Az eljárást követően azonnal öblítse le a "habverő" -t, mint szárítás után nehéz lesz megtenni.

Ragasztókompozíciót a padló vagy a fal területére spatulával lehet alkalmazni

Keverjük össze a kétkomponensű terméket közvetlenül használat előtt - ezzel együtt nem kell alkalmazni a habarcsot. A pépes keverék nem igényel speciális előkészítést - a csomagolás kinyitásával azonnal alkalmazza. Agyag csempe a saját kezével, mi lépésről lépésre:

 1. 1. A fal egy kis területét egy fogazott simítóval kell felragasztani. Alatta nem kell buborékok és üregek, a réteg ragasztó kell, és körülbelül öt milliméter.
 2. 2. Az alkalmazott jelölésnél ragassz az első csempe, abból - az összes többi, sorok alulról felfelé. A második lehetőség - a fal közepétől. Tegye a csempe falához, kissé megnyomva, de ne nyomja túl keményen, kíméletesen érintse meg a kalapács fa kalapácsát.
 3. 3. Miután telepítette a második cserépet, helyezze be a keresztet a varratba, és így tovább - ez úgy történik, hogy az elemek ne mozogjanak, és köztük a habarcsot is alkalmazhassák.
 4. 4. A ragasztót azonnal törölje át a varratokba; gyorsan szárad - a kivétel a tészta.
 5. 5. Használja a csemperavágót, ha ki kell töltenie a kicsi maradék területeket - ahol a terület kisebb, mint a szabványos csempeelem szélessége.
 6. 6. A fektetés végén egy napig hagyja nyitva a helyiséget - ez elegendő ahhoz, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon.

Ha rugalmas alapon mozaikot használ, nem kell tökéletesen szintetizálnia a felületet. Az ilyen anyagot két változatban - üvegben és kerámiában - mutatják be a piacon. Ez ragasztott hasonlóan a szabványos cserép, de a jelölés a falakon, mert elemei nagyon kicsiek. A "himalájai sóval" szemben, amelynek egy félig átlátszó szerkezete van, ugyanaz az algoritmus végzi. Ezen anyag különlegessége antiszeptikus tulajdonság.

A habarcsot a csempe ízületére egy gumihevedernél alkalmazzák. Ezt a ragasztó teljesen megszáradt állapotában végezzük. A nedves helyiségekhez válasszon nedvességálló golyót.

Miután a lemezek közötti rések megteltek, törölje le a felesleges oldatot rongyal - annál gyorsabban teheti meg, annál könnyebb lesz. Válassza ki a színt a csempe fő árnyékában. Hígítsuk fel a habarcsot apró részletekben és olyan konzisztenciára, hogy ne folyjon át a bevonaton, hanem vastag paszta megjelenésével. Amikor elkészült, törölje le a bélést egy puha ruhával - távolítsa el a port és tegye fényessé.

Elhatározta, hogy önálló kerámia csempe? Óvatosan olvassa el az utasításokat, válassza ki az anyagokat és folytassa. Ha ezt először csinálod, egyszerűen lefektetheted a szerelést - összetett kompozíciók kezelésére képesek lesznek, miután elég tapasztalatot szereztél.

Ragasztom a cserép a csempe: a módszer előnyeit és hátrányait

Néha egy régi csempe erősen ragasztva van a padlóhoz vagy a falakhoz, így a leszerelés nagy nehézségeket okoz. Ha ragasztom a csempe a csempe, ha meg tudod csinálni, és ha nem? A cikk tartalmazza a szükséges információkat.

Miért ragasztós csempe a csempe

A csempék telepítésének ez a módja nem népszerű megoldás, és a módszerrel kapcsolatos vélemények eltérnek egymástól. Számos oka van annak, hogy egy új csempe telepítése régire van-e előnyösebb:

 1. A régi csempék eltávolítása kemény munka. Néha a bevonat olyan erősen van rögzítve az alaphoz, hogy speciális eszközök nélkül nem távolítható el. Néha speciális szolgáltatásokat kell hívnia, ami elég penny. Emellett nagy mennyiségű törmeléket és por keletkezik, ami azt jelenti, hogy energiát veszteget a helyiség tisztítására. Meg kell szabadítani a legközelebbi helyiségeket a bútorokból, mivel a porzás jelentős lesz, és a polietilén bevonatok nem fogják megtakarítani.
 2. Ha a hátlapon megy, akkor a csempe felépítése sokkal könnyebb lesz, és sok időt takarít meg.
 3. A cement és a homokkapcsoló régi burkolat-darabjai lebontása elszakadhat. Újra meg kell tölteni, és várni kell a megoldás megkeményedésére.
 4. Ezzel a módszerrel jelentősen csökken az anyagfogyasztás: nincs szükség a felület szintre emelésére. Csökkentett és a felkészülés ideje.

Telepíteném a lapkát ezek alapján? Ne siessen. Vannak más tényezők is.

Hátrány az útról

Némi kényelem az ilyen telepítés, negatív következmények elkerülhetetlenek. Milyen elvárható a csempe és a csempe közötti rögzítés:

 1. Hatalmas centiméteres lopás, melyet különösen kis helyiségekben, például egy fürdőszobában fognak megfigyelni. Régi csempe és egy további ragasztó réteg csökkenti a helyiség területét, ha falra van szerelve. Ha a csempe a padlóra kerül, akkor szintje észrevehetően fel fog emelkedni - valószínűleg növelni kell a küszöbmagasságot, hogy az ajtólapot újra lehúzzák.
 2. A túl vastag bevonat esztétikai.
 3. Ha a régi téglagyárnak hibái vannak, akkor fennáll a veszélye annak, hogy az új bevonat ugyanazon a helyen marad. A megnövekedett terhelés miatt összeomlik, ha a régi csempe repedések és üregek voltak.
 4. A felület ragasztásával a porózus és durva anyagokat választják ki. A kerámia burkolatok nem felelnek meg ezeknek a követelményeknek, az új bevonat azonban nem nagyon biztonságos.
 5. A régi csempe további feldolgozását igényli. Ez eltér a standard munkáktól. Néha ez a felkészülés nem kevesebb időt és energiát igényel, mint egy régi csempe lebontását.

Ha ez a telepítés kategorikusan nem megfelelő

Egyértelmű ellenjavallatok egy új csempe összekapcsolására egy régire. Ezek a következők:

 1. A régi cserép rossz és hibás.
 2. A padlón lévő új csempe réteg meghaladja a küszöbszintet. A fürdőszobában javasoljuk, hogy a padló 2-3 cm-rel alacsonyabb legyen, mint a ház többi részében, vagy helyezzen be egy magas port. Ez csökkenti annak a veszélyét, hogy szivárgás esetén belép a helyiségbe.
 3. Az alap egyéni és nem kellően nagy elemekből áll, és a teljes terhelés a régi csempe és az alap közötti kötési bevonatra esik. Ez tele van az új csempe gyors romlásával. A hordozó funkciót csak monolitikus burkolatokkal lehet végrehajtani.
 4. A felület nagy meredekséggel és összehangolással rendelkezik.

Tipp Ha aggódsz attól, hogy legalább egy óvatosságot észlelsz egy régi csempe újból történő telepítésével szemben, akkor jobb, ha elhagyod ezt az ötletet. Végül is, hiba esetén két réteg csempe és a harmadik lehetőségre kell fordítanod.

Mi ragaszkodni

A bánya előkészítése régi csempe formájában különös módon történik. A bélés minősége közvetlenül függ a ragasztó kiválasztásától. A szokásos cementkeverékek alkalmasak a padlóra. A falak sűrű és rugalmas kompozíciókat választanak.

A gyorsan száradó keverékek jó választás, mivel megakadályozzák a bevonat csúszását. A ragasztónak nagy tapadásúnak kell lennie, és erős alapot kell biztosítania. Különleges ragasztók vannak a burkolólapok felhelyezésére nehéz felületeken, például Ceresit, Ivsil Profit.

Fontos! Ha a csempe túl vastag rétegrétegre van felhelyezve, a polimerizáció jelentősen megnő, a rétegezés és a felső bevonat kúszásának kockázata emelkedni fog.

Csempék telepítése: utasítás

Hogyan tapogatjuk a kerámia burkolatokat a bélésért évek óta? Először meg kell tennie az előkészítő lépéseket:

 1. Ellenőrizze a régi bevonatot, mennyire erősen csatlakozik a falhoz vagy a padlóhoz.
 2. Óvatosan vizsgálja meg a cserépdarabokat, repedéseket és egyéb hibákat. A sérült bevonatok akár 10-15% -a már a bontás oka. Ha a csempe fő része erős, és a sérülés 2-3 helyen van, akkor lehetősége nyílik rá, és új csempe felhelyezése a régire.
 3. Ha a régi bevonat jól néz ki, tesztelni kell: egy fából készült kalapáccsal érintse meg. Amikor megjelenik repedés és ugrálás, a régi bélést el kell távolítani.
 4. A burkolólapok közötti varrásoknak nem szabad elcsúszniuk és kiesnek.

A ragasztó jól tapad a porózus felületre, behatolva a szerkezetébe. A csempe, különösen fényes, minimális képessége van a nedvesség felszívására, azaz kevés pórus van. A markolat megkönnyítése érdekében meg kell tisztítani a felületet: csiszológép segítségével csiszoljon egy csíkot a csempe vagy távolítsa el a fényes réteget. A csempe alja vízelnyelő. Legalább 60% -ot kell nyitni. De ez a módszer időigényes és piszkos.

Van egy másik módja annak, hogy a felület durva: alapozó beton-érintkezés. A csempe felső rétegéhez jól illeszkedik, és megbízható alapja a csemperagasztónak.

Ajánlások a csempe azonnali telepítéséhez:

 1. A felületet tisztítani kell a szennyeződéstől és zsírtól, és törölni kell, különben a ragasztó csak nem működik.
 2. A leesett vagy instabil csempeburkolat a cementhabarcsot lefedi, hogy a felület ugyanolyan legyen. Várja meg a szárítást.
 3. Alkalmazzon alapozót hengerrel vagy ecsettel. A beállítási idő 2-4 óra.
 4. Ha a módszer a cserép felső részének eltávolításával van kiválasztva, akkor az őrlőkészülékkel való munkavégzés során biztonsági szemüveget kell viselni.
 5. A csempe ragasztót a megszáradt alapozóra kell alkalmazni fogazott simítóval.
 6. Helyezze el a csempe a szokásos módon.
 7. Az alacsony abszorpció miatt a ragasztó szárítási sebessége tovább tart.
 8. Fugázni egy különleges összetevővel gumihevederrel.
 9. Hagyja, hogy a ragasztó teljesen megszilárduljon. A végső polimerizációs idő a telepítés után 3-4 nap.

Ragasztom a csempe burkolólapokat? Végezetül, érdemes megemlíteni, hogy ezt a telepítési módot néha előnyben részesítik. De alaposan ellenőrizze a régi csempe hibák, valamint elvégzi az összes előkészítő és alapvető munka szigorúan az utasításoknak megfelelően.

Top 10 csemperagasztó

A csemperagasztók sorozata tucatnyi, és talán még több száz tétel is létezik. A boltokban külön kategóriákat különítenek el a külső és belső kompozíciókhoz; van egy árbevétel a költség; Gyakran vannak száraz keverékek szétválasztása fal- és padlóburkolatokhoz. Minden gyártó siet, hogy kínálja a termékcsaládot, és a fogyasztók zavarják: milyen csempe ragasztó jobb, és mit kell vásárolni, hogy a csempe ne tűnjön el egy hét múlva.

A fizika, a kémia és a minőségi bélés speciális követelményeinek ismeretében meg lehet vitatni, hogy jó ragasztó kell:

 • műanyag - ne rétegezze, és ne terjedjen a ragasztási folyamat során;
 • rugalmas - a deformálódási terheléseknek a már edzett állapotban való elviseléséhez;
 • alacsony szárítási sebességgel - a lehetséges kiigazításokhoz és kiegészítő kezeléshez;
 • nagy tapadási sebességgel - biztonságosan tartsa a méreteket.

Annak érdekében, hogy pontosan megértsük, melyik csemperagasztó gyártója érdemel maximális bizalmat, megpróbáljuk értékelni a legnépszerűbb márkákat. Mint "képviselők", száraz keveréket választunk az egyetemeshez közeli mutatókkal.

1. KNAUF Fliesen
a legjobb csempe ragasztó a aprólékos munka és a nehéz felületek

Értékelés: 10 pont 10-ből

Becsült ár: 250 rubel / 25 kg.

Szakmai fórumok áttekintése szerint ez a csempe ragasztó a száraz keverékekre vonatkozó számos javaslat közül az egyik legjobbnak számít. A pragmatikus németek gondoskodtak az alapos és kiváló minőségű munkákról. A ragasztó egyenlően sikeresen alkalmazható padló- és falazólapok lefektetésénél, és a felületek típusa és szerkezete nem jelentős. A szárítási sebesség lassú, így folyamatosan elvégezheti a munkálatokat a fektetés, a tisztítás és a fugázás során. A KNAUF Flisen gazdaságos megoldásnak számít, mivel egy vékony réteggel (0,7 cm) alkalmazható anélkül, hogy feláldozná a tapadás minőségét. Alkalmas a "fésű alatt" végzett munkához, nagy rugalmassággal rendelkezik, amely lehetővé teszi a kompozíció használatát összetett konfigurációk szekcióival szemben.

2. UNIS 2000
jó csemperagasztó erős fogással

Értékelés: 10 pont 10-ből

Becsült ár: 250 rubel / 25 kg.

Ragasztott ragasztó Eunis aktív küzdelmet folytat a Knauf ellen az első helyen, és gyakran nyer, különösen a tapadás és a szárítási sebesség tekintetében. A 3 órás élettartamú megoldásnál figyelembe kell venni, hogy a cserepek lefektetéséhez és beállításához szükséges idő 10 perc, és naponta egy lépéssel járhat a helyhez kötött anyag. A ragasztó tökéletesen viselkedik a fagyok és a magas páratartalom mellett, és nagy rugalmassága miatt elviseli az anyagok deformálódását a hőmérséklet csökkenésével. Ha az UNIS 2000 ragasztót szeretne használni, be kell állítanod a magas munkamennyiséget, hiszen maguk a mesterek azt mondják, 24 óra múlva nem fogják "varrni" a varratokat. Ami a fogyasztást illeti, itt a számok közel vannak az ideálishoz - 3,75-től 5 kg-ig négyzetméterenként.

3. OSNOVIT Muspliks T-12
a legjobb csemperagasztó a durva felületekhez

Értékelés: 9.9 pont a 10-ből

Becsült ár: 250 rubel / 25 kg.

Méltó versenyző a harmadik helyre, amely ellenezheti a szintező tulajdonságait a versenytársak számára. Még a jelentős felületi különbségek mellett is a Mustplast T-12 csemperagasztó a munkájával együtt kezeli. És ez nem egy gyártó reklámmozgása, az építőipari szervezetek véleménye megerősíti ezt a tényt. A ragasztót kerámia burkolólapok, valamint kerámia gránit és természetes kő burkolására szabad használni. A nagy tapadási tulajdonságok miatt könnyű a felületi anyagot felülről lefelé elhelyezni.

4. Ceresit CM-11
jó általános célú csempe ragasztó

Értékelés: 9.8 pont a 10-ből

Becsült ár: 265 rubel / 25 kg.

A ragasztóról sokáig beszélhetünk - előnyeit mind a szakemberek, mind az amatőrök értékelik, de a túlzott egyetemesség miatt nem jött az első helyre (a kompozíció nem alkalmas bizonyos típusú csempékre). A Ceresit SM-11 ragasztót érdemes megvenni, ha a fektetés nem túl sima felületen történik, amikor egy újszülött elé néz, és nincs külön kívánsága a keveréknek a kerámia burkolólapok paraméterei alapján. A ragasztó tapadása több mint 1,0 MPa, a ragasztó tökéletesen tapad és gyakorlatilag kiküszöböli a falnak a burkolat anyagának csúszását. Ajánlott otthoni használatra belső használatra beltéri használatra.

Hogyan ragasztani csempéket egy másik lapkán: a cselekvés célszerűségét, a működés technológiáját

A kész kerámiák kerámiatermelésének technológiája már régóta ismert. Nem nehéz ragasztani a csempe homok-cement habarccsal vakolt falra, a padló betonburkolatán levő kerámia burkolatokra, vagy ragasztani a kerámiát bármilyen hagyományos alapra, beleértve a gipszlemezt és a faalapú anyagokból készült felületeket. De lehetséges-e, és ha igen, hogyan csempézheti a csempe burkolólapokat, sokak számára érdekes.

Mielőtt úgy döntesz, hogy ragasztja a csempe a csempe kell elvégezni egy sor manipulációk

És ennek több oka is van, először is ez a probléma akkor jelentkezik, ha lehetetlen a hagyományos alapozás előkészítése, kezdve a régi bevonattal. Például egy fürdőszoba vagy más helyiség falának vagy padlószerkezeteinek kellően vékony anyagból készültek, és a csempézett furnér szétszerelésével, amely időben szolgált, ezek a szerkezetek megsemmisülhetnek. Nos, vagy a banális vágy, hogy a javítás a fürdőszobában vagy a konyhában a lehető leghamarabb, minimális erőfeszítéssel.

A csempék burkolólapjának megfelelősége és negatív jellemzői

Tágabb értelemben vegye fontolóra a falak és a padlózat javításának igénybevételét a fürdőszobában anélkül, hogy a régi kerámia bevonatot lebontaná. Bármi legyen is az oka annak, hogy egy régi cserépre cserélnek egy új kerámia cserépet, mindegyikük ugyanolyan, mint a GAZDASÁG:

 • pénzt és pénzt takarít meg az előző befejezése eltávolításával járó munkában, figyelembe véve a folyamat magas bérköltségeit;
 • megtakarítás a fenti erőforrásokra, amikor tisztításra és a javítóhelyről történő szemét eltávolítása történik;
 • amelyek az új bélés alapjának előkészítéséhez és kiegyenlítéséhez szükségesek lehetnek.

A kétségtelen előnyök közé tartozik a zaj hiánya, amelyet minden bizonnyal a régi csempe perforátorral, vagy akár csak kalapáccsal és vésővel való eltávolításának kísér. Nem hoz majd látható megtakarítást, de az el nem töltött idegek a hálás szomszédokkal való kommunikációban szép bónusz lesz.

Javítások előtt cselekvési tervet kell készíteni.

A probléma átfogó tanulmányozásához lehetetlen, hogy ne tegye közzé a burkolólap burkolólapokkal kapcsolatos lehetséges nehézségeit és problémáit:

 • garancia hiánya a régi bevonat megbízhatóságában, ami az új felület és a régi alap megsemmisítéséhez vezethet;
 • a csempe további vastagsága a ragasztóanyag-keverékkel együtt lehetetlenné teszi ezt a módszert néhány helyiségben a padlószint növelése vagy a helyiség méretének csökkentése miatt (az ajtók nem nyílnak meg, vagy bútorok és egészségügyi berendezések nem telepíthetők);
 • a bélés alapozásának magas színvonalú előkészítésének szükségessége, amely gyakran hasonló a régi kerámiák bontásához kapcsolódó munkaerőköltségekkel.

A végső döntést csak akkor lehet elvégezni, ha teljes bizalom áll fenn egy másik, a cserép cseréjéhez.

Alapítvány előkészítése

A lehetséges problémák elkerülése érdekében az előkészítő munkálatoknak fel kell készülniük és meg kell vizsgálniuk, hogy a felület melyik állapotban van, és hogy alkalmas-e arra, hogy megbízható alapul szolgáljon az új bevonat kialakulásához. A felmérés szemrevételezéssel kezdődik, amely során meg kell határozni a látható problématerületeket vagy az egyes darabok kicserélését vagy javítását. Ezután a teljes felületet készen kell készíteni, akkor meg kell csapkodnia egy csibékkel, és így azonosítani azokat a gyenge pontokat, amelyeket a vizuális ellenőrzés nem észlel.

Olyan töredékek, amelyeknek nincs elegendő tapadása a bázissal, jellegzetes csörgő hangot bocsátanak ki, ha kevés olyan elem van, akkor közvetlenül az alap készítéséhez vezethet.

A csempe felhelyezése előtt a régi felületet alaposan meg kell tisztítani zsíroktól, poroktól és egyéb szennyezőktől.

A csempe felületének előkészítésére irányuló munka a következő lépésekből áll:

 • A problémás töredékek szétszerelése, és kizárólag kézzel, kalapáccsal és vésővel ellátott elektromos kéziszerszám használata nélkül kell végezni, különben a szét nem szedhető területek szenvedhetnek.
 • Az eltávolított töredékek helyét gipszkeverékekkel vagy homokcement habarccsal töltik fel. Fektesse a kompozíciót a csempe régi felületéhez.
 • A javított területek szárítása után a régi kerámia felületét alaposan meg kell tisztítani a szennyeződés és a zsír felhalmozódott részeként a fürdőszobában vagy a konyha működésénél, különben nem lehet megbízhatóan ragasztani a cserépet a régi cseréphez.
 • Ha a régi fürdőszobai vagy konyharuházat csempével mázas, akkor helyes tisztítani a fényes felületről. Ezt egy sarokcsiszolóval és egy speciális fúvókával teheti meg: ha az elektromos kéziszerszámokkal dolgozik, ne felejtse el figyelmen kívül hagyni a biztonsági előírásokat. A szükséges elektromos kéziszerszámok hiányában ez a munka normál csiszolópapírral végezhető el. Megbízhatóbb érintkezés esetén a régi csempe gyakori bemetszéseket tesz lehetővé, de szem előtt kell tartani, hogy kialakulásukkor az alap integritása megszakadhat.
 • A problémás területek javítása után kialakított vakolt területeket mélyen behatoló alapozóval kell kezelni, és a régi cserép teljes felületét zsírtalanítják.

Kiváló eredményeket mutat a "Beton érintkezés" eszköz használata. A primer a régi cserépen egy sajátos durva felületet képez, amely jó tapadást biztosít a ragasztott töredékek számára.

A csempe burkolólapon való elhelyezésekor egy régi csempe számára durvaságot kell biztosítani.

Ragasztás kiválasztása

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba vagy a konyha új bélése szilárdan a régi felületen tartsa magát, meg kell választania a megfelelő ragasztó keveréket. Ha a hagyományos keverékek vagy akár egy közös cement-homok habarcs alkalmas padlókerámia szerelésére, akkor komolyabban kell figyelembe venni a falakon lévő csempe beültetésének összetételét. És annak érdekében, hogy ne kockáztasson, előnyben kell részesíteni a bevált ragasztókeverékek márkáit.

Az ár és a minőség optimális kombinációja a Ceresit márkájú ragasztó alkalmazása, különösen a CM 17 összetétele. Az Ivsil Profi keverék jó eredményeket mutat. De a fürdőszoba nedves környezetében vagy más, különleges körülmények között kialakított helyiségekben kívánatos a Vetonit Renovation drágább, de sokkal jobb minőségű összetételét használni.

A ragasztó kiválasztása a ragasztandó felület jellemzőitől függ.

A ragasztó egyik fontos jellemzője a beállítási sebesség, mivel a régi csempe sima felületén a ragasztó gyors száradási képessége megakadályozza a ragasztott darabok csúszását. Minden csempebeállítás első összetétele nem használható, a megfelelő keverék kiválasztásához számos paramétert kell figyelembe venni, az anyag eltarthatóságáig, tárolási és szállítási feltételeiig.

Telepítési technológia

Nincs szükség arra, hogy a régi kerámia felületen új csempe beágyazásának technológiai szakaszaival foglalkozzanak, mivel a telepítési folyamat nem különbözik jelentősen a hagyományos kerámiák ragasztásától. Csak a konkrét pillanatokat vonja be a csempe ragasztásához. A fő különbség éppen a bélés alapozásának előkészítése.

A beszerelés során biztosítani kell, hogy az új bélés és a régi bevonat ízületei ne esnek egybe. Ezt kétféleképpen teheti meg: változtassa meg a kerámia fektetési tervét, vagy válasszon más méretű szerelt darabokat. Javasoljuk, hogy a ragasztóanyag-keveréket ne a burkolólapon, hanem a bevonandó felületen terjessze.

Amikor befejezi a padlót, ellenőriznie kell a ragasztó egyenletes eloszlását a felületen, hogy megakadályozza a ragasztóanyaggal nem töltött üregek kialakulását. A padlóburkoló szerelési rendszer kiválasztásánál ajánlatos az elemek beszerelését átlósan előnyben részesíteni. Ez a módszer a szoba vizuális térének növelése mellett elrejti azokat a kis hibákat is, amelyek az alap vagy a szerelési kerámiák előkészítésében előfordulhatnak.

Milyen csempe ragasztó a legjobb a fürdőszobában?

Csempe - a legjobb anyag a fürdőszoba felé néz, ahol mindig magas a páratartalom és a hőmérséklet. De annak érdekében, hogy befejezze erős és tartós, meg kell választani a megfelelő kompozíció rögzítése csempe. Miután "homokos" habarcsot ültettek, míg az igazi kézművesek PVA ragasztót adtak hozzá. Azonban ez a keverék még mindig nem volt jó tapadás, így a csempe gyakran mögött állt.

Napjainkban nem szükséges az oldatot önállóan gyúrni, az arányokat pontosan kiszámítani, speciális kompozíciók vannak, amelyek biztosítják a felület megbízhatóságát. Frakcionált homokot és cementet is tartalmaznak, emellett különleges módosított adalékok - jellemzőiknek köszönhetően a csempe évekig tarthat. Az ilyen keverékek piaca nagyon nagy, ezért azoknak, akik a fürdőszobába burkolnak, ismerniük kell a termékek kiválasztására vonatkozó kritériumokat.

A csempe ragasztó kiválasztása a fürdőszobában

Mit kell figyelembe venni a csemperagasztó kiválasztásakor?

Számos kritériumot kell figyelembe venni, amikor egy keveréket választunk a csempe rögzítésére.

 1. A csempe alapja: régi csempe, gipszkarton, beton, gipsz stb. Különös figyelmet kell fordítani azokra a jellemzőkre, mint a meleg padló és a vékony falak, amelyek fokozott rezgésnek vannak kitéve - ebben az esetben alaposan meg kell gondolni a ragasztó választékát, különben a csempe gyorsan eltűnik.

Kerámia csempe alap - tippek és trükkök

A csempe összehasonlító jellemzői

Száraz csemperagasztó

Lágyító a cserépragasztókhoz

Diszperziós csemperagasztó

Kétkomponensű csemperagasztó

Ragasztott ragasztó K-11 "Univerzális"

Ezenkívül, a ragasztáshoz használt ragasztó felvásárlása során fontos figyelembe venni a keverék típusát, mivel a végeredmény ettől függ, vagyis a jövő bevonatának erejétől.

A csempe ragasztó típusai

A csempékhez (a márkáktól és a gyártótól eltérően) nincs sokféle ragasztókeverék: ezek cement, diszperziós, rugalmas és epoxi keverékek, de mindegyiknek megvan a maga jellemzője és jellemzője.

Cementkeverékek

Amint azt a név is jelzi, e keverékek összetétele cementet tartalmaz. Az egyik a legolcsóbb a piacon, és olyan porokként kerülnek értékesítésre, amelyeket fel kell hígítani vízzel, és néha más összetevőket kell hozzáadni (folyékony latex, gyanta, stb.). Az első esetben a keveréket módosítottnak nevezzük, mivel a szükséges alkotórészeket már a gyártási szakaszban adjuk hozzá.

Ragasztott ragasztó tiszteletteljes

Mit kell tudni a cement keverékek kiválasztásáról? Hasonló termékek csomagolásán lehet "vékonyrétegű burkolóanyag" vagy "vastagrétegű burkolóanyag" jelölés. Az első lehetőség abban az esetben alkalmazható, ha a csempe egy sík felületre van fektetve, legfeljebb 10 mm-es eltérésekkel. De a vastagrétegű keverékeket abban az esetben használják, ha a falak vagy a padló egyenetlen, nagy repedésekkel vagy repedésekkel.

Ragasztott, rugalmas Knauf-Flekskleber (KNAUF-Flexkleber)

Diszperziós keverékek

A diszperziós oldatok növelik az adhéziót, ezért kiválóan alkalmasak összetett felületek kezelésére, valamint azokkal, amelyek nem nagyon felszívják a különböző anyagokat: gipszkarton, festett felület, régi csempeburkolat. De a betonalapok esetében jobb választani egy másik lehetőséget. Ezek az akrilbevonat adszorbens komponensei és szintetikus gyanták keverékei.

Használatra kész többfunkciós diszperziós csemperagasztó

Az ilyen termékeket kész formában értékesítik, zárt műanyag tartályokban, és kicsit drágábbak, mint a cementanyagok, ugyanakkor számos értékes előnyük van:

 • nem igénylik a keverék önkészítését, vagyis lehetővé teszik az arányok és az időmegtakarítások elkerülését;
 • a munkát túlzott szennyeződés és por nélkül végzik;
 • kellően nagy "beállítási" intervallum, aminek köszönhetően az egyes csempe jól illeszthető.

Elasztikus keverékek

Ceresit CM 16. Rugalmas csemperagasztó külső és belső felületekhez

Ez a típusú ragasztókeverékek - a legjobb megoldás a csempék olyan felületeken történő felhelyezésére, amelyek teljesen megfosztottak a nedvesség felszívódásától, valamint az alapok mozgatásától. Gyakran használják meleg padlók burkolására, mivel a ragasztó kiválóan ellenáll a felületek kitágulásának és összehúzódásának a magas hőmérsékletnek való kitettség miatt.

Epoxi keverékek

Az epoxi ragasztó a legkevésbé használt lakóövezetek burkolásához, mert először meglehetősen drága, másodszor bizonyos élményt igényel. Ezenkívül vannak olyan feltételek is, amelyeknek meg kell felelni munka közben: bizonyos hőmérséklet fenntartása, az arányok szigorú betartása stb. Leggyakrabban az epoxi keverékeket szaunák, úszómedencék és más hasonló helyek bélésére használják, mivel lehetővé teszik a burkolólapok bármely felületen, beleértve a fémeket is. A kikeményedés után teljesen vízállóvá válnak, és ellenállnak a savaknak és a kémiai megoldásoknak is.

CM 74 UltraPox Fix. Kémiailag ellenálló epoxi ragasztó csempék és töltővarratok ragasztásához

Ceresit CM 74. Műszaki adatok. Fájl letöltése

Külön kategóriát lehet tulajdonítani fungicid ragasztókeverékeknek - fő jellemzője, hogy olyan adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a penész és gomba kialakulását.

Hogyan válasszunk ragasztót a különböző típusú csempékhez?

A csempe különféle típusai és színei ma is sokak, és ez egy másik kritérium a ragasztókeverék kiválasztásához. A legegyszerűbb és legkedvezőbb árú megoldás a szürke ragasztó, amely alkalmas porcelán kőagyag és szokásos kerámia burkolatokhoz.

Ha a fürdőszobát üvegmozaik vagy márvány burkolattal tervezik, ajánlott fehér keverék kiválasztása. Ellentétben a közhiedelemmel, nincs jobb teljesítménye, de a márvány elnyeli a ragasztót, és később megváltoztatja a színét. A fehér ragasztó használatakor a bélés sokkal sötétedni fog, ami azt jelenti, hogy sokkal jobban fog kinézni.

Mozaik és márvány ragasztó

De a mozaik összetételének viszonylag finom szemcséjűnek kell lennie, mivel ezt az anyagot egy vékony ragasztórétegre helyezi, és a jobb megjelenés érdekében ezt a réteget még jobban össze kell nyomni.

Mozaik ragasztó

A legelterjedtebb és legmagasabb minőségű (a fogyasztók véleménye szerint) a csempe ragasztókeverékek márkái közé tartoznak a következők:

 • Ceresit (Ceresite);
 • Knauf (Knauf);
 • Kerakoll (Kerakoll);
 • Sopro (Sopro);
 • Litokol (litokol).

Hogyan lehet kiszámítani a ragasztófogyasztást?

A ragasztási fogyasztást általában egy adott termékhez tartozó utasítások jelzik, de a valóságban nem könnyű kiszámolni. A keverék mennyiségét, amelyet a cserép-fektetésre kell fordítani, számos tényező és körülmény befolyásolja.

 1. Ragasztó típusa. Mindegyik fenti ragasztókeverék és fajtájuk különböző jellemzőkkel bír: néhány vastagabb, a második pedig folyadék. Például a vízzel hígított cement alapú ragasztó 1 és 1,9 kg négyzetméterenként.
 2. A csempe tulajdonságai. A legkisebb ragasztó elnyeli a porcelán kőzet felületét, egy kicsit többet - üvegezett csempe, és a maximális mennyiség elnyeli a facsart és a kézzel készített csempéket.
 3. A felület, amelyen a burkolólapot lefektetik. Az ideális felület a burkolólapoknak teljesen sík és sima legyen - ebben az esetben minimális mennyiségű ragasztó szükséges. Ezenkívül az alapfelület, amelyre a cserép kialakítását tervezi, másféle képességgel rendelkezik a nedvesség felszívására: minél nagyobb az anyag porozitása, annál jobban felszívja a ragasztókeveréket.
 4. Időjárási viszonyok Az optimális hőmérséklet, amellyel lefedheti a csempe - 18-25 fok. Ha a helyiség túl meleg, az oldat nedvessége túl gyorsan elpárolog, és a keverék fogyasztása növekedni fog. Mínusz hõmérsékleten egyáltalán nem ajánlott a felületek furnérozására, mivel a ragasztó elveszítheti tulajdonságait.
 5. Munka technika és kezelői minősítés. A felhasznált ragasztóanyag-keverék mennyiségét nagymértékben befolyásolja a styling technológia, a varázsló tapasztalata (a megfelelő képességekkel és képzettséggel rendelkező személy kevésbé ragad, mint a kezdő), és még a spatula típusát is, amelyet használni fognak. A szakképzett kezelők kijelentik, hogy a habarcsot V alakú eszközzel kell felhúzni, a következő a megtakarítások szempontjából U alakú spatula. De leggyakrabban a munkát használják spatulas a négyzet fogak, amelyek viszont, jönnek a különböző formák. A szerszám méretének függvényében a szerszám méretének megfelelő méretűnek kell lennie - ennek megfelelően a ragasztóanyag-fogyasztás minden egyes esetben eltérő lesz.

Hogyan kell ragasztani a csempe a fürdőszobában: szemben burkolólapok a "bábuk" és a "pro"

Ragasztás a csempe egy egész tudomány, de a mester ez teljesen valós!

Nagyon egyszerű megérteni, hogyan kell ragasztani a burkolólapokat egy falra vagy a padlóra egy fürdőszobában - ez a befejező technológia, sem speciális berendezések, sem drága fogyóeszközök, sem (látszólag!) Különleges készségekre van szükség. De amikor a gyakorlatról van szó, kiderül, hogy az elmélet nyilvánvalóan nem elég: elfogadható eredmény elérése érdekében keményen kell dolgoznod, és néha többször is fel kell újítani a sérült szakaszt.

Így történt, hogy meg kellett tanulnom a szobának a csempével szemben álló technikáját, mert az első szakaszokban eléggé hibát követtem el. Azonban ezek a hibák segítettek abban, hogy jobban megértsem a munka alapelveit, mint a szakmai irodalom tanulmányozása. Tehát szinte mindent, amit a cikk ír, a saját tapasztalataim eredménye.

Anyagok és eszközök

Csempe, ragasztó és egyéb

El kell kezdeni a munkához való felkészülést anyagbeszerzéssel, vagy inkább a költségvetés kialakításával. Ehhez megmérem a fürdőszoba padlójának területét, valamint a furnérozott falrészek területét.

Minőségi csempeburkolatú fürdőszoba

A terület ismerete lehetővé teszi számomra, hogy kiszámítsam, mekkora csempe szükséges a befejezéshez. A csempe ára nagyon eltérő lehet, de ha az átlagos árkategóriára koncentrál (azaz nem meglepő prémiumot a meglehetősen obszcén pénzért, de nem őszinte költségvetés), akkor valami ilyesmit kap:

 • falcserép - kb. 300-600 rubel / négyzet;
 • padlólapok - 350-800 rubel / négyzetméter;
 • frízek, szegélyek és díszítő betétek - a mérettől és a tervezéstől függően - 50- 400 rubelenként.

A díszítő betét drágább, mint a hagyományos cserép

Az Orosz Föderációban, Fehéroroszországban és Ukrajnában gyártott termékek általában olcsóbbak, de a lengyel, szlovák és olasz csempe drágább. Az okok, úgy gondolom, nyilvánvalóak.

A csempe mellett önálló anyagokra is szükségünk lesz:

 • primer penetráló antiszeptikus komponensekkel - 300 rubel / 5 literes;
 • csemperagasztó Ceresit CM 9 - 250 - 350 rubel 25 kg súlyú zsákhoz;
 • csempehabarcs cement alapon - 600-1200 rubel 5 kg száraz keverékhez;
 • "Folyékony szögek" (szükséges, ha keressük, mint a tükör ragasztása a csempe vagy egy könnyű polc felszereléséhez) - 130-400 rubel egy 400 ml-es csőhöz.

Emellett szükségünk lesz olyan apróságokra, mint a távolságkeresztek, ideiglenes támogatási profilok stb. Kedvezőek, ezért nem adtam hozzá a fő költségvetési tervhez.

Mi fogunk működni?

"Anélkül, hogy megbirkózni és egy bolhát fogsz fogni" - mondja közmondás, és hajlandó vagyok egyetérteni vele. Természetesen vannak olyan mester tilelerek, akik képesek remekműveket létrehozni egyetlen spatulával (a trófea státusza alapján), de ezeknek a kihasználásoknak nincs szüksége semmire. Tehát, hogy dolgozni szemben a fürdőszoba csempe kell megközelíteni teljesen fegyveres.

A szerszámok készlete

Az eszköztár tartalma:

 • perforátor bit bitgel a felületek kezdeti felkészítéséhez;
 • ecset a primerhez;
 • fúrófej-keverővel;
 • fémlemezek a cseréphez (minél nagyobb a csempe - annál nagyobb a fog mérete);
 • fém spatulák (legalább két - egy 30 cm széles, a másik - kb. 7-8 cm);
 • gumi spatula a fugázáshoz;
 • gumi sisak;
 • különböző merevségű szivacsok;
 • rulett kerék;
 • szinten.

Ez az információ egy optimális fog méretű rács kiválasztására használható.

Az alapkészleten kívül egy olyan eszközt is használok, amely lehetővé teszi számomra, hogy a saját kezűleg levágja a lapkát: használok egy csiszolóvágót egy hosszú emelővel a vágáshoz egyenes vonalban, és speciális csípőcsapokat használok a csempe számára, hogy íves lyukat képezzenek a csövek és egyéb segédprogramok számára.

Néhány szó a ragasztókról

A kérdés, hogy mi a ragasztás a csempe a fürdőszobában egyáltalán nem tétlen. A végeredmény nagymértékben függ a ragasztó minőségétől, valamint a helyes keverés módjától. Válassza ki a nem megfelelő anyagot, vagy készítse elő a technológia megsértésével - és idővel a csempe leesik a falról.

Amikor eldönti, hogy melyik ragasztó ragasztó, a legtöbb mester előbb vagy utóbb megtalálja saját verzióját, és csak vele dolgozik. És bár azt gondolom, hogy a háztartási használathoz elég univerzális összetétel (Ceresit CM 9, CM 12 és analógok) elég, még mindig érdemes néhány szót leírni a megoldások fajtáiról.

Csemperagasztók Ceresitből

A ragasztó ragasztására használt ragasztókeverékek:

A legfőbb hátrány az, hogy gyorsan szárad, mert gyorsan le kell rakni a csempe, vagy apró részletekben fel kell készíteni a kompozíciót.

Természetesen a lágyító hozzáadásának köszönhetően az ár kissé megnövekszik, de ez a helyzet, ha feltétlenül megéri a túlfizetést.

Másrészről, a kétkomponensű keverékben a bélés ragasztása meglehetősen drága öröm, mivel ezeket az anyagokat elsősorban olyan helyzetekben használják, ahol nagyobb megbízhatóság szükséges (pl.

Mivel az első két típust tömegesen használják, útmutatást fogok adni a ragasztó elkészítéséhez. A legjobb eredményeket biztosító recept meglehetősen egyszerű:

 1. Egy tiszta, széles vödörben öntsön 3-4 liter hideg vizet.
 2. A száraz anyagot lecsapom, folyamatosan kevergetve a kapott oldatot. Ez a vízmennyiség körülbelül egy fele a szokásos zsák.
 3. A botot csak a végső szakaszban zavarhatja a keverővel, de másképpen járok el: a por egy részét - a keverőbe kapcsolva - egy percig kevertem, elaludtam a következő adagot...

A ragasztót csak keverővel gyúrjuk. Nincs más módja!

A fúrógépet alacsony fordulatszámú keverővel bekapcsolom, mert különben a ragasztó elkezd delaminálni.

 1. Amikor az egész száraz komponenst megtöltjük, keverjük össze a készítményt, amíg teljesen homogén lesz, csomók és folyadék nélkül.
 2. A tartályt 10-15 percig hagyom - csak a cement hidratál.
 3. Újra keverjük össze a kompozíciót, és azonnal használjuk fel. Minél messzebb, annál nagyobb nedvesség elveszíti az oldatot, és az alsó lesz a ragasztó tulajdonsága.

Szerintem nem kell emlékeztetni arra a tényre, hogy a fagyott ragasztót nem lehet vízzel újra hígítani? Először is, nem fog ragasztani, és másodszor, ha igen, akkor a csempe gyorsan leesik.

Falburkolat

Felület előkészítés

A bélés technológiája közvetlenül attól függ, hogy ragasztunk a csempe fölé - a falra vagy a padlóra. Rendszerint a falakról dolgoznak, így a ragasztó nem esik a már elkészült padlófelületre, és nem kell sokáig mosni.

A falakat gondosan illeszteni kell, mint ezt a fotót.

Ahhoz, hogy a csempe jól legyen, a falaknak elő kell készíteniük a falakat. Így járunk el:

 1. Először lebontjuk a régi bevonatot a betonra, eltávolítjuk mindazt, ami lehetséges, és mindazt, ami zavarhatja munkánkat - csöveket, vízvezetékberendezéseket, polcokat, fali rögzítőket stb. Nagyon fontos, hogy szilárd alapot tudjunk elérni, mert a régi csempe és a gipszdarabok szilárd darabolását perforátorral leüti.
 2. Végezzük el a falak durva összehangolását, a beton alaprétorsó dudorainak dörzsölésével, valamint a repedésekkel és repedésekkel való kitöltésével. Legfeljebb 5 mm-es hibákra van szükségünk, és a legegyszerűbb - a vastag rétegcsempe ragasztó természetesen lehetővé teszi kisebb szabálytalanságok eltakarását, de a sík mentén történő erőteljes emelkedés szintje nem fog működni.

Mielőtt szembenézne, a hyproc csomag minden ízülete kiváló minőségű

 1. Ha a fürdőszobában lévő falak messze nem ideálisak, akkor érdemes lehúzni őket gipszlapokkal. A gipszkartonhoz is ragasztani lehet a burkolólapokat, csak a bevonathoz érdemes nedvességálló lemezeket felvenni, és ragasztani a burkolólapokat ragasztással és nagy rugalmassággal.
 2. A falak alapozva vannak. A betonfelületekhez normál penetráló vegyületet használunk antiszeptikus komponensekkel a hyproc számára - egy speciális alapozó, amely védi az aljszert a túlzott nedvességtől és javítja a tapadást. A primert két lépésben alkalmazzuk, megállva a kompozíció részleges polimerizációjához.

A gipszkarton alapozója nem ecsettel, hanem spatulával van ellátva

Néha a gomba elleni küzdelemhez tanácsos kis mennyiségű szaniter anyagot hozzáadni a talajhoz (még antiszeptikus) a talajhoz (Domol, Domestos vagy analógjai). Sajnos ez nem segít, vagy szinte nem segít, tehát ha garantálnád a gomba hiányát a csempe alatt - töltsd időt és pénzt a normál szellőzés megszervezésére. Nem lesz túlzott nedvesség - nincsenek paraziták!

Csempézés

A falburkoló lapokkal való szembenézés sok időt vesz igénybe. Kezdje a munkát alulról, fokozatosan felfelé haladva. És a nehézségek rögtön várnak ránk, mert az első sort tökéletesen simára kell állítani, ami szinte lehetetlen, ha a padlót vagy a falra húzott vonalat használjuk alapul.

A tartóprofil szerelése a fürdő telepítési helyén: itt nincs szükség a falak falához való furnérra!

Ilyen módon viselkedem:

 1. A fal mentén ragasztottam egy sor csemperagot, majd a szintet a legalacsonyabb szint meghatározásához használtam. Az alsó csempe felső szélén lapos vonalat töltenek.
 2. Pontosan a lapos horgonyok alatt rögzítsenek egy fémprofilt vagy egy fából készült sínt. Ez a részlet szolgál majd a második csempecsúcs alátámasztásaként.
 3. A habarcsot a spatulára helyeztem, és a cserép rossz oldalára helyeztem. A ráncos felragasztotta a ragasztót a burkolólapon, és rajta a hornyok.

A ragasztáshoz és a cseréphez jobban ragaszkodnak egymáshoz, a bélés legalább egy órán keresztül nedvesíthető vagy áztatható vízben.

 1. Ha egy nagy csempe vagy csempe egy rosszul fekvő megkönnyebbüléssel ragaszkodik, akkor vékony réteg ragasztót helyezzen a falra.
 1. A falat a csempere helyezzem, pontosan az alprofilra helyezem, és nyomom a bázisra. Ha szükséges, irányítom a csempe helyzetét, növelve vagy csökkentve a ragasztóréteg vastagságát.
 2. Távoli kereszteződést helyezek el a kerületen - lehetővé teszik a csempe közötti hézagok szélességének szabályozását.
 3. Ugyanazt az elvet követtem egymás mellett, biztosítva, hogy egyenletesen álljanak.

A távtartók által vezérelt varratok szélessége

 1. Beilleszem a következő sorot az előzőre. A csempe helyzete a tervezett mintától függ: a varratként ragasztással ragaszthatjuk be, és a csempe szélessége 1/2. A második esetben az első csempe egy cserépvágóval vágott.
 2. Miután kivettem a felső sorból, szedtem le a kezdőprofilt, és folytassam az alsó csempék telepítését. Szükség esetén magasságra állítom be őket, vagy hagyok egy kis rést a padló és a csempe között - egyébként az alaplap vagy a padló felé néz.

Kézi csempevágó szerelés

Padlóburkolat

Az alap készítése

Bár a burkolólapot nagy nedvességállóság jellemzi, a bélés nem tudja megvédeni a bázist a vízből, amely elkerülhetetlenül 100% -ra esik a padlón. Ezt figyelembe kell venni a padlóburkolat elkészítésekor:

A régi csempe leszerelése

 1. Szétszereljük a régi bevonatot, a perforátorral kopogtatjuk a csempe fölött, eltávolítva az esztrich maradványait.
 2. A bázisra egy vízszigetelő anyagot alkalmazunk - ez lehet műanyag vagy polimer film.

Ajánlott legalább 10-15 cm-es vízszigetelést kialakítani a falakon, rögtönzött "vályú" kialakításával. Ehhez vízszigetelő munkálatokat a falburkolat elkezdése előtt ki kell tölteni.

 1. A tetején a vízszigetelés pour esztrich. A munka felgyorsítása érdekében egy önterülő vegyszert választunk egy erősítővel: könnyebben öntjük, és sokkal gyorsabban száradunk, és a viszonylag magas árat kis mennyiségű öntés kompenzálja. A fürdőszoba alapterülete elég kicsi, így a kiadások elfogadhatóak.

A vízszigetelésre beágyazott esztriche

 1. Az esztrich kiszáradása után ellenőrizze a vízszintes helyzetét, és a bélés megkezdése előtt - két réteg talajt fertőtlenítőszerrel kell felhordani.

Csempéket rakunk

Az első kérdés, amelyet a munka megkezdése előtt tisztázni kell, vajon lehetséges-e ragasztani a padlót a mennyezetre vagy a falra.

A válasz egyértelmű: ha meg akarja tenni mindent újra legfeljebb hat hónapon belül, újra és újra tölti az időt és pénzt. Ha az új burkolat nem a célod - válassza ki a padlólapokat, amit a megtapasztalt terhelésekkel kapcsolatban tesz.

Axiális vonalak rajzolása

Hogyan készítsd el a saját csempeidet a padlón, megmondom ebben a részben:

 1. Először is, jelöléseket kell alkalmazni a bázisra. Számos jelölési mód létezik, de a legjobb, ha több középvonalat alkalmazunk, és összekötjük a szoba sarkait átlóval - akkor sokkal könnyebb navigálni, amikor szembenézünk.

A teljes kompozíció középpontja, különösen mintázott csempék használata esetén, nem a szoba geometriai középpontja, hanem a szabad tér középpontja. Ie nem rajzolunk egy képet az egész szobán, hanem a padló azon részén, amelyet a fürdőszobában és más berendezési tárgyakban nem fogunk elfoglalni.

 1. Elkezdünk dolgozni egy sarokból, vagy (mint én) a középső sorral ellentétes falszakaszból. A ragasztót a padlóra ragasztjuk 5 mm vastagságig és kb. 1 m2 területre.
 2. Vonunk egy sebességváltót, és barázdát képeznek a ragasztón.
 1. A csempe a padlóra van fektetve, egyenesen emelve és szorosan a ragasztóhoz nyomódik. A szint szabályozza a csempe helyzetét, és egy spatulával távolítsa el a kiálló ragasztót.

Nehéz sajtolni egy vastag és nehéz cserépet megfelelő erővel rendelkező kézzel, így az ilyen termékek esetében jobb, ha egy gumi kalapácsot kapnak.

Padlóburkolási folyamat

 1. Telepítjük a távtartót és folytatjuk a padlózatot, fokozatosan hozzáadva a megoldást az alapterületekre a széleken. Sorokba helyezzük a csempeit, irányítsuk pozíciójukat a jelölő tengelyekhez képest és egymáshoz viszonyítva.
 2. Először helyezzük el az összes csempét, majd a "fél" és a "negyed" részeket adjuk a széleken. Végül, de nem utolsósorban a csövek és egyéb kommunikációkat a behelyezés előtt beillesztem, a telepítés előtt a konfigurációhoz igazítva.

Ezt követően a padlót addig kell hagyni, amíg a ragasztó meg nem szárad. Rendszerint legalább 12 órát vesz igénybe, ezért jobb, ha a következő napi injektálás megkezdődik.

A ragasztók cseppjeit azonban közvetlenül a felszerelés után óvatosan mossa le: ha hagyja, hogy meggyógyuljon, akkor erővel kell megtisztítani, nem pedig arról, hogy csak a ragasztót tisztítják, nem ragasztók és mázdarabok.

Fugázás és mosás

A csempék mind a padlója, mind a falburkolata gyenge pontja - csempecsatlakozások. Ha nem megfelelően vannak lezárva, előbb-utóbb elkezdenek áramlani a víz az alapra. Az eredmény kiszámítható: megnövekedett páratartalom, gomba, finomítások és egyéb problémák megoldása.

A trowelek fogyasztása és palettája

Az ilyen fejlődés elkerülése érdekében a varratokat lezárják. Ezt a folyamatot nevezik fugázásnak vagy tömítésnek:

 1. Fugázásnál cement alapú vegyületeket vagy epoxi pasztákat vagy szilikon tömítőanyagokat használnak.
 2. Fugázás előtt távolítsa el az ízületek minden keresztét, valamint a ragasztórészecskéket és a port. A csempe porszívóval tisztítható - így az adhézió szintje megnő, és nagyon jelentős.
 3. Az ízületek kitöltéséhez kész vagy vattahabos keveréket vagy vízzel hígított cement alapú keveréket viszünk fel vastag krémet. A habarcsot úszással végezzük, és minden egyes csuklót egy gumiheveder sarkával tovább nyomunk.

Töltőcsatlakozások

Epoxi és szilikon habarcs nem alkalmazható úszó. A varratok kitöltését csak keskeny simítóval végezzük, és az üvegezett felület tisztításának megkönnyítése érdekében célszerű ragasztani a varratokat a széleken maszkoló szalaggal.

 1. Miután a habarcs megszáradt (a szárítási idő a készítménytől függ és 2-4 óra között változik), megtisztítjuk a felületet. Először távolítsa el a nagy szennyeződést nedves ruhával mosószerrel, majd mossa le a cserépet egy szivaccsal.
 2. Végső érzésként általában csempe csiszolok flanellel vagy más puha ruhával - ez különösen gyönyörűen ragyog!

Szilikontöltés

Csempézett bélés javítása

Ha mindent megteszünk, a csempe a fürdőszobában nagyon erősen fog tartani. Azonban még a tapasztalt kézművesek sem lesznek biztosítottak a hibák ellen, ezért hasznos lehet számukra és a kezdők számára is, hogy megismerjék a csempe ragasztását a fürdőszobában - ha megszűnt.

Ez történik, ha valami rosszat tettünk.

Ennek megfelelően járunk el:

 1. Ha a csempe csak részben törött és leesett (mint ahogy a mechanikai sérülésnél fordul elő), akkor először ki kell venni a csempe maradványait. Ehhez vésővel és kalapáccsal óvatosan kigombolja a ragasztott darabokat, ügyelve arra, hogy ne érintse meg az egész bélést.
 2. Ha a csempe teljesen leesett, akkor feladatunk egyszerűsödik: elegendő a megoldás maradványainak tisztítása. Jobb nedvesíteni egy vékony anyagréteget vízzel, és óvatosan dörzsölje több lépcsőben, és vastag - vágja le vésővel vagy keskeny spatulával.
 3. Ugyanúgy eltávolítjuk a ragasztók és a simító keverékek maradványait a ragasztott lapok végétől.
 1. A megtisztított területet lefedik és alapozzák. Annak érdekében, hogy javuljon az adhézió a primer előtt, átmérőjű karcolásokat alkalmazok az alapon kb. Egy centiméteres magassággal.
 2. Csempe, amelyet ragasztunk a sérült helyett, nedvesítsük vízzel.
 3. Ragasztást alkalmazunk a varratos oldalon: ez lehet csempeoldat (előállítható a megmaradt maradványokból), és egy nagy tapadású vegyület ("folyékony szögek" és analógok). A lényeg az, hogy a polimerizáció után az anyag megtartja rugalmasságát.

A javításhoz a ragasztó is megfelelő

 1. Ragaszkodunk a csempe helyére, szorosan nyomjuk meg és kopogtassuk egy gumi kalapáccsal. Ellenőrizzük, hogy a csempe ugyanabban a síkban lesz-e, szemben.
 2. Várunk körülbelül 12 órát, és ismételten fugázzuk, próbálva kitalálni a színt.

Természetesen nem valószínű, hogy ideális eredményt érünk el, de a gyakorlat szerint néhány napon belül a csempe és a varrat árnyalatai majdnem azonosak lesznek, így csak azok, akik ezt a javítást elvégezték, megtalálják azt a helyet, ahol a javítást elvégezték.

következtetés

Természetesen még a legrészletesebb történet is arról, hogyan kell megfelelően ragasztani a burkolólapokat a fürdőszobában a falakon és a padlón, nem helyettesíti a gyakorlati képzést. Tehát miután megnézte a videót ebben a cikkben, azt tanácsolom, hogy vegyél egy spatulával, és próbáld ki a technikát a gyakorlatban. Nos, a munka során felmerülő minden kérdés (és mindenképpen meg lesz!).