Legfontosabb > Csapok

A műanyag panelek beépítésének módja a fürdőszobában

A PVC panelek egyik legfontosabb előnye a könnyű szerelés. Még az a személy is, aki messze van az építési és javítási munkától, könnyen megbirkózik vele. A legfontosabb, hogy kövessük a cselekvések algoritmust és néhány egyszerű szabályt.

Felszerelési módszerek

A műanyag panelek behelyezése a fürdőszobába két különböző módon végezhető el. Először is közvetlenül a falra lehet ragasztani, másrészt csatolni lehet őket egy előkészített kerethez.

Az első esetben a falfelület előzetes felkészítését kell elvégezni a panellemezek maximális tapadásának biztosítása érdekében. Ha a fal felülete jelentős szabálytalanságokkal jár, akkor a második lehetőség előnyben részesítendő. Ennek a módszernek a hátránya a felhasználható terület csökkentése, de lehetővé teszi a hő- és zajszigetelés javítását, az összes kommunikáció elrejtését.

Felkészülés a munkára

A PVC padlóburkoló elemek készítéséhez a beépítéstől függően szükség van forgácslapra vagy farostlemezre, lécekre, rudakra vagy fém profilokra, díszlécekre. Szintén érdemes tömítőanyagot és szigetelőanyagokat előállítani.

A bélés minősége és tartóssága nagymértékben függ a mérések pontosságától és egyértelműségétől. Ezért a telepítés során nem lehet anélkül:

Az esztergagépek és lemezek rögzítéséhez ragasztószerkezetet, csavarokat, bilincseket vagy körmöket, kalapácsot, csavarhúzót, kézi fűrészt (egy kis fogat), építési tűzőgépet, perforátort és csavarhúzót használnak.

települések

Az anyag mennyiségének meghatározásához egyszerű számítások sorozatát végezzük.

A profil számának és hosszának kiszámításakor vegye figyelembe, hogy:

 1. a léc elemei szükségképpen merőlegesek a panelekre. Tehát, ha a paneleket függőlegesen szerelik fel, akkor a betét részei vízszintesen helyezkednek el. És fordítva;
 2. a lécek közötti távolságnak 30-50 cm-nek kell lennie;
 3. további kapcsokat szerelnek fel az ajtó körül;
 4. a telepítés a kerület mentén történik;
 5. a ládák mellett útmutatókra is szükség van;
 6. a számítások összes nem integrálatlan számát felfelé kerekítik;
 7. a fürdőszobában történő javításhoz szükséges rögzítőelemek száma a falfelület hosszától függ, 50 cm-enként 1 elemenként, a kapcsok használata esetén 20 rögzítés szükséges 1 m2-re.

Az alapanyag számát a fal hosszától függően is kiszámítjuk. Ehhez a teljes hosszúságot a panelek szélessége osztja el. A PVC lapok vagy csempék használata esetén számuk m2-enként történik. Az ajtó közelében végzett számítások külön-külön történik.

Ugyanilyen fontos az összes alkatrész (tartozék) megfelelő előkészítése. A szögprofilok használatakor a fürdőszobában a szögek számát vásárolják. Ugyanazon jelzőtől függ a lábazat belső és külső sarkától. A padlóburkolat és a filc mennyezet hosszát a helyiség pereménél kell kiszámítani.

A számítások eredményeihez 5-10% -ot adnak (szerencsétlen vágás, átfedés stb.), Így vészhelyzet esetén nem kell a boltba futnia.

Ragasztó szerelési módszer

A PVC panelek ragasztásra történő felszerelése a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás. Azonban a kiváló minőségű teljesítmény érdekében a felületet, amelyen a PVC lemezeket felszerelik, a lehető legszintesebben kell lennie.

Hogyan szereljük fel a műanyag paneleket a fürdőszobában ragasztóval?

 1. Először is, a falakat tisztítják a régi bélésről (tapétát eltávolítanak, eltávolítják a festést stb.) Ha dudorok és üregek vannak, akkor az antibakteriális anyagokat tartalmazó gitthez kell szintetizálni.
 2. Miután a gitt megszárad, egy primert alkalmaznak rajta. Minden felület esetében a láncindító más lesz: az olajfestékkel borított falaknál és a "tiszta" betonnál - teljesen más.
 3. Különös figyelmet kell fordítani az anyagkészítésre a ragasztóra. A szokásos ragasztókompozíció a fürdőszobában nem alkalmas, mert a magas páratartalom és hőmérsékletváltozás miatt gyorsan lágyul, és már nem tartja a célt.
 4. Jó megoldás lehet a folyékony körmök, amelyek nagy nedvességállósággal és megbízhatóan ragasztják az anyagokat.
 5. Ha a falfelületek kiegyenlítésére és feldolgozására vonatkozó előkészítő munkát helyesen végezték el, de nehéz lenne a lapokat saját kézzel megragadni, a szakmabeliek segítsége nélkül.
 6. Kezdje el a telepítést az egyik sarkából.

Fontos! A szerelés előtt ne felejtse el a belső sarkok csatlakozását a PVC laphoz rögzíteni, és a tüske oldalától a végéhez rögzítse.

Ragasztó, amely szigorúan ragaszkodik a csomagban található utasításokhoz. A falon és a panelen egy hengerrel, fogazott simítóval vagy kefével történik. Ugyanakkor a fal nagy részét nem szabad azonnal bevonni. A ragasztókészítmény alkalmazása után várni kell (általában a csomagon feltüntetett), és rögzítse az elemet a megfelelő helyen.

Minden további elem ugyanúgy van szerelve. Közöttük szorosan összekötniük kell a tüskehorony elemekkel.

Ha az ellentétes sarok közeledtével a lapot nem lehet teljesen felszerelni, akkor azt egy konstrukcióval vagy rendszeres késtolóval kell levágni. A sarokcsukló a vágási oldalon van rögzítve.

A PVC panelek elhelyezése a szomszédos falfelületre a szomszédos fal már beillesztett sarokcsatlakozásával kezdődik.

Telepítés a keretre

Most részletesebben arról, hogyan rögzíthetjük a műanyag paneleket a fürdőszobai keretrendszerben.

Alapszerelvény

Ezzel a lehetőséggel a PVC panelek beszereléséhez nem szükséges gondosan összehangolni és simítani a falat. De ha a felszínén nyomok vannak a penész vagy penész jelenlétéből, akkor a falat meg kell tisztítani, és speciális eszközökkel kell kezelni, ami megakadályozza a negatív tényezők további előfordulását és terjedését.

A PVC lécek és lemezek szereléséhez szükséges keret lehet fából, fémből vagy PVC-ből.

Kezdjük azzal, hogyan lehet a műanyag paneleket egy faalapra telepíteni, ami a leggyakoribb. A munka megkezdése előtt a fa keretének minden részét antibakteriális vegyülettel kell feldolgozni.

A fa keret összeállításához rudakra lesz szükség, 4x4 vagy 4x2.5 méretű szakaszokkal. A telepítés rögzítővezetékekkel kezdődik. Ezután a keresztgerendák rögzítve vannak (a burkolat változatától függően vízszintesen vagy függőlegesen). A merevség növelése érdekében kiegészítő kereteket lehet hozzáadni a kerethez. Ennek előfeltétele ugyanaz a távolság.

Videó: A PVC panelek fa keretének lépésről lépésre történő összeszerelése

A keret első sora 30-40 cm távolságra van a padlóról. Ugyanezzel a lépéssel az összes következő sor fel van szerelve. A felső szint a jövőbeli mennyezet szintjén áll. Ebben az esetben minden sor felfelé merőleges a panelek rögzítésére. Biztosítani kell, hogy minden elem pontosan és ugyanabban a síkban legyen.

A fém láda többet fog fizetni, de sokkal tovább tart. A felhasznált anyag alumínium profil. Először U-alakú profilokat helyeznek fel és alá (a mennyezet alatt és a padló közelében). Legfeljebb 0,9 m-es lépcsőfokokkal - vezetők. Ezután PVC lamellákat szerelnek rá.

A pénz megtakarítása érdekében az első és második keretek kombinációja is megengedett. Ebben az esetben a kerülete fémből készült, a rekeszek pedig fából készültek.

Egy másik lehetőség keret - a műanyag alapja. Ez a leginkább "fiatal", de nem kevésbé gyors és hatékony. A PVC-vezetékek különleges zárakkal vannak ellátva, amelyek a műanyag lapokat vagy a léceket bepattanják. Ennek a lehetőségnek az a nagy előnye, hogy az ilyen paneleket fel lehet szerelni és újra össze kell szerelni. Továbbá, ez a keret nem igényel további feldolgozást, nincs semmilyen rothadás, sem gombák és penész hatása.

Panel telepítés

A lapok a kész faalapra csavarokkal vannak felszerelve, nyomólemezekkel vagy klyaymerov-nal. Bútor tűzőgépet is használhat. A fémkerethez kizárólag nyomólemezekkel ellátott csavarokat rögzítenek.

A mag elkészítése után, de a panelek telepítése előtt a fal és a keret közötti huzalokat eltávolítják, és hang- és hőszigetelő anyagokat helyeznek el. És csak ezután folytatja a fő elemek rögzítését a fürdőszobában.

A szerelési algoritmus közel azonos a tapadó módszerrel. Kezdje a sarokban. Egy tűzővel vagy csavarokkal rögzítik a kezdőlapot, amelynek alsó sarkában a szerelőpolc fel van csavarva (széles részének "a következő elem irányába" kell lennie). Hasonlóképpen, más paneleket is sorba helyeznek.

Ha az egyedi burkolólapok között még kis csuklók is kialakulnak, azokat szilikon tömítőanyaggal kell kezelni. Ha azonban minden munkát következetesen és helyesen végeztünk, akkor nincsenek tervszerű hiányosságok.

Hasznos tippek

A műanyag panelek, szakemberek vagy a már megtörténtek telepítésével kapcsolatos kérdés megválaszolása öntudatos:

 • a felszerelést megelőzően adja meg a helyiség "hozzászokik az éghajlathoz";
 • minden munkát 20 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten végezni;
 • a panelek telepítése előtt jelölje meg a fal síkján túlnyúló valamennyi alkatrész és lyuk helyét (csövek, szelepek stb.);
 • A szellőzőnyílások, az ajtók és a beépített bútorok sarkokkal vannak ellátva, amelyekhez PVC-lemezeket szerelnek fel.

Hasznos információk?

Ossza meg barátaival és határozottan megosztja veletek érdekes és hasznos információkat! Nagyon egyszerű és gyors, egyszerűen kattintson a leginkább használt szolgáltatás gombjára:

Hogyan szereljük fel a műanyag paneleket a falra?

Milyen módszerekkel rögzíthetjük a műanyag paneleket a falra? Hogyan válasszunk anyagot? Milyen eszközökre van szüksége? Mindezek és lépésről lépésre a műanyag panelek beszerelésére vonatkozó utasítások.

A polivinil-klorid praktikus és tartós anyag. Széles körben használják a falak és a mennyezet felületének díszítésére. A színek, formák és textúrák széles választékával a belső tér stílusos és gyönyörű lehet. előnyei:

 • anyag nedvességállósága;
 • egy egyszerű rendszer a falpanelek rögzítésére, amely alkalmas a kezdőknek;
 • hosszú élettartam;
 • tűzbiztonság;
 • higiénia;
 • kényelem a mosás és a tisztítás folyamatában;
 • olcsó;
 • penész és penész ellenálló.

Műanyag panelek - olcsó és könnyen felszerelhető alapanyag

A hiányzó PVC panelek - alacsony ütésállóság. A szállított építőanyagot gondosan ellenőrizni és gondosan telepíteni kell.

A szerelés előtt olyan munkagépek és segédanyagok készítésére van szükség, amelyek segítenek a munkában:

 • a jelöléshez - egy mérőszalagot ceruzával vagy mosható jelölővel;
 • a penge vágásához - apró fogakkal ellátott fémfűrész;
 • építési szint, plumb;
 • háromszög;
 • sarkok feldolgozásához - műanyag profil vagy lécek;
 • rögzítésre a felületre - csavarok, dugós köröm, bilincsek;
 • perforátor, csavarhúzó;
 • antiszeptikus oldat, tömítőanyag, ragasztó.

Tartozékok, amelyekre szükség lesz a folyamat során:

 • külső és belső sarkok;
 • profilok dokkoló, kezdő és F-alakú;
 • Plinth plafon és padló.

Időmegtakarítás érdekében válasszon egy olyan boltot, ahol a teljes készlet a fő anyaggal megegyező helyen vásárolható meg.

A PVC tulajdonságai a gyártótól függenek. A piacon panelek Európából és Kínából. Minőség szempontjából az első csoport tagjai túlnyomó többsége. A panel szilárdsága függ a falak vastagságától és a benne található merev élek számától. Optimális teljesítmény: a panel elülső oldalának vastagsága 2-1,5 mm, a merevítők száma 20-29, a lamella teljes tömege 2-1,7 kg / m2.

Az üzletek széles skáláját kínálják panelek Európából és Kínából.

Ne vásároljon, ha:

 • deformálódott vagy sérült merevítők;
 • a rajz nem egyértelmű vonalak, homályos élek;
 • a panelek árnyalatai egymástól elválnak egymástól;
 • karcos felület;
 • a szegmensek méretei eltérőek (ebben az esetben a műanyag panelek falhoz való rögzítése bonyolult lesz a laza rögzítés miatt).

Annak ellenőrzésére, hogy az anyag mennyire megbízható, felül kell kattintani az ujjával. Az elülső oldalnak meg kell hajlani, és vissza kell térnie az eredeti állapotához. Ha a panel deformálódott, ez azt jelzi, hogy összetétele nagy mennyiségű krétát tartalmaz, és az élettartam kicsi lesz.

Számítások szükségesek annak érdekében, hogy elkerüljék a túlköltekezést az anyag további beszerzése miatt. Az idő is eltompult, ha nincs elég építőanyag. A PVC-panelek falra történő rögzítése függőleges vagy vízszintes helyükre utal. A választás az ízlésektől függ. A függőleges számítás a következő:

 1. 1. Mérjük a helyiséget (hossz a kerület mentén);
 2. 2. Vonja le az ajtó és ablak nyílásait;
 3. 3. Szétosztja a maradékot egy panel szélességével.

Először meg kell mérni a szobát

Az eredmény a panelek számának a befejezéséhez szükséges. Ehhez feltétlenül hozzá kell adnia néhány extra egységet abban az esetben, ha az anyag véletlenül sérült.

Vízszintes számítás:

 1. 1. Mérjük a helyiséget;
 2. 2. Vonja le az ajtó és az ablak nyílásait;
 3. 3. Az így kapott számot a panelben felkínált készletből egy panel területe osztja el.

A kapott értékhez 10% -ot adunk - tartalékként. Ha vízszintesen van felszerelve, az anyagot le kell vágni, így maradék maradvány maradványok formájában.

A falak műanyaggal való díszítése során el kell rejteni a villanyvezetékeket. Ehhez szerelje fel a panelt a betétre. Az optimális anyagmennyiség megvásárlásához itt is számítások szükségesek. A láda fém profilelemekből és fadarabokból áll.

A fűrészeléshez fa lécek és fém profilelemek szükségesek.

A számítás módja:

 1. 1. Mérjük a falak magasságát a helyiségben;
 2. 2. Az így kapott számot elosztják a lépcsők elhelyezése a jövőben (ajánlott 50 cm);
 3. 3. Az eredményt megszorozzuk a helyiség peremével - a futóórák profilhosszát kapjuk;
 4. 4. Mérjük meg a sarkok magasságát a szobában;
 5. 5. Szorozzuk meg számukkal - kapjuk meg a profil teljes felvételét a sarkok feldolgozásához;
 6. 6. Hozzáadjuk az ajtónyílások és ablakok peremét.

Ennek eredményeképpen két értéket kapsz - a lécek hosszát és a szögprofilt. Ne felejtse el növelni az eseteket, amikor az anyag megsérül a telepítés során.

A magas páratartalmú szobákban, különösen a fürdőszobában és a fürdőszobában, a PVC panelek a legalkalmasabbak, mert nem félnek a nedvességtől, a gomba és a penész. A modern dekorációs lehetőségek segítségével a szobák kialakítása stílusos és tömör lehet, magas költségek nélkül. Ehhez nem szükséges drága gyűjtőcserépet vásárolni - használja a PVC-t.

A folyamat három változatban jeleníthető meg:

 • ragasztók használatával;
 • önmetsző csavarokkal;
 • bilincsekkel.

Ragasztó ideális ideális és egyenletes felületekhez. Válasszon a piacon értékesített bármelyik közül: folyékony köröm, univerzális "pillanat" vagy PVC-panelek speciális összetétele. A ragasztó egyszerűsíteni és csökkenteni fogja a fürdőszoba javításának költségeit, mivel nincs szükség lerakódásra. Ennek a lehetőségnek a hátránya, hogy a sérült panelt egy új helyre cserélik, mivel szilárdan ragasztva lesz a falhoz. Szükséges lesz a falburkolat külső rétegével együtt eltávolítani, amelyet vissza kell állítani.

A csavarokkal könnyebb. Az opció alkalmas a csövek és huzalok elfedésére. A folyamat felgyorsítása érdekében ajánlatos egy csavarhúzót használni. A felület szintje nem szükséges. A hátrány az, hogy a ládák alapját a fa lécekből kell felállítani. Ez egy idő és pénz többletköltsége. Mielőtt rögzítené a falpaneleket a bilincsekhez, egy fém burkolatot kell elhelyezni a falra.

A műanyag panelek telepítése előtt elő kell készíteni az alapot. Ehhez alaposan tisztítsa meg a falakat, a gitt, száraz és szintet. Ezt megelőzően a régi bevonat teljesen eltávolodik a fal - tapéta, csempe vagy hámló festéktől.

A gitt jól elrejti az összes repedést, repedést és szabálytalanul a falakon. A cseppek mérete legfeljebb öt milliméter. Ha a műanyag mély mélyedésekbe vagy dudorokba van ragasztva, akkor idővel deformálódni vagy hámozni fog. Miért kell eltávolítani a régi fedelet a falról? Por-, szennyeződés- és zsírt tartalmaz. Mindez zavarja a ragasztó bevonat szokásos tapadását. Ha a falra mártott maszkot alkalmaznak, alaposan lemossák, a zsírt tisztítószerek segítségével tisztítják. Ezután az alapozó készítményt felhordjuk és a falat összehangoljuk.

A ragasztót a panel hátoldalára helyezzük.

A lépésekre vonatkozó utasítások:

 1. 1. A fal előkészítése: távolítsa el a régi bevonatot, tiszta, gitt, homok;
 2. 2. Tisztítsa meg a panel hátlapját nedves ruhával, szárítsa meg;
 3. 3. A ragasztóanyagot 20 mm-es lépésekben ragasztással helyezzük fel az építőanyag hátoldalára.
 4. 4. Óvatosan csatlakoztassa a PVC-panelt a falhoz.

Amikor a folyékony szöget ragasztóként használja, a panel ezután kopogtat és 5-7 percig leesik a felületről. A kompozíció szükséges obvetrivanie. Egy rövid szünet után a PVC visszatér a falhoz.

A keret nélküli módszer nem veszi figyelembe a szögek kialakulását. Végső kivitelként a bélés szokványos műanyag sarkok segítségével használható. Nem rendelkeznek résszel, ezért használjon átlátszó szilikont a telepítéshez.

Amikor az aljzatok körül befejeződnek, előre vágott lyukak vannak. Végezze el a szükséges méréseket, és jelölje meg azt a helyet, ahol kivágást szeretne készíteni. A munka során ki kell kapcsolni a villamos energiát.

A plintoszok telepítése utoljára történik. Ehhez erre a célra önmetsző csavarokat használnak - ezek segítségével az anyagot a falhoz rögzítik, mielőtt a lyukak fúródnak. A lamellák szegmensei közötti kötések területeit szilikon tömítőanyaggal vagy hagyományos habarccsal töltik fel. Ezt úgy kell megtenni, hogy a nedvesség nem esik le a felújított fal műanyag felületén.

A modern piac univerzális ragasztókat kínál:

 • A kristály pillanat;
 • Clayberite 636;
 • Emfikol 34012A.

A PVC panelekhez univerzális ragasztókat választhat

Professzionális segítséget nyújtanak a PVC kötőelemekhez. A szakértők műanyag ragasztót használnak. A választás alapszabálya - vásároljon szaküzletben. Így megvédheti magát egy hamis vagy megszerzett pénz megszerzésétől. Ha PVC-ragasztót vásárol a piacon, akkor vegye figyelembe a gyártás időpontját és a csomag megjelenését. Jó minőségű ragasztó biztosítja:

 • gyors beállítás felületekkel;
 • hosszú és megbízható rögzítés;
 • ellenáll a szélsőséges hőmérsékletnek, nedvességnek, fagynak.

A műanyag rögzítése nem ajánlott forró olvadék használatához. Ebből a célból opcionálisan egy nem expandáló tömítőanyagot is készíthet, amelyet poliuretán hab felhasználásával szabadítanak fel. Lágyságú és jól illeszkedik a falpanelhez.

Leggyakrabban úgynevezett. A "kötény" a konyhában táguló agyag vagy cserép felhasználásával készül. De be kell tudnod tenni a csempéket. Azok, akik nem akarnak pénzt költeni a mester felhívásán, és magabiztosak a képességeikben, képesek a konyha felszerelésére PVC panelek segítségével. A műanyag modern verziói sikeresen utánozzák a drága kerámia csempegyűjteményeket.

Könnyű felszerelhető konyhai kötény kötény

A "térben" alkalmazott technológia nem igényli az esztergagép, a ragasztószerkezet és a speciális kötőelemek használatát. Alkalmas kis konyhákhoz, ahol a munkaterület egy panellemezzel van ellátva. Lépésről lépésre:

 1. 1. Helyezze a panelt a munkalapra az alsó peremmel, vágja az anyagot a javasolt "kötény" kívánt méretének megfelelően;
 2. 2. Helyezze a felső részt a lógó szekrény mögé, hogy megbízhatóan nyomja a lapot a falhoz; a rögzítés zárójelekkel javítható;
 3. 3. Rögzítse a panel alsó részét egy lábazat segítségével - biztonságosan rögzítse a pulton, jobb, ha egy masszív és tartós opciót választanak a padlóra.

Ennek a módszernek az az előnye, hogy a "kötény" bármikor könnyen átváltható.

A fal lefedése előtt meg kell tisztítani, de a felület súlyos kiegyenlítése nélkül. A fürdőszobában, a fürdőszobában vagy a konyhában történő felújításhoz antiszeptikus és vízszigetelő falak további kezelésére van szükség.

A magas páratartalmú helyiségekben fémkeret ajánlott.

2x2 cm-es fadobozok ládák gyártásához A magas nedvességtartalmú helyiségek - fürdők és zuhanyozók - fém elemek ajánlottak. Mielőtt a faanyagot alaposan megszáradnák, a lehetséges deformáció elkerülése érdekében. A bárok antiszeptikus kezelést igényelnek. Ha úgy dönt, hogy fémet használ, akkor válaszd ki az UD-t (a kontúr fő részét) és a CD-t (kontúr útmutatók) jelölő profilelemet.

A láda kialakításának a jelöléssel kell kezdődnie. Először definiáljuk az alsó szintet - lehet a padlón vagy magasabb, a tervezési ötlettől függően. Az alsó lábazat itt kerül telepítésre. Mint mérföldkő, vegye figyelembe a fal legjelentősebb szakaszait - meghatározza a léc általános befoglalását. A fa használatakor 2-3 mm-t kell hozzáadni a behúzáshoz. Ezt azért kell megtenni, mert a fa még a nedvesség jelentéktelen befolyása alatt is deformálódik.

Ezután meghatározzák a léc és a felső szintek felső vonalát. A felső és az alsó szintek kiegyenlítéséhez használja az épület szintjét, az oldalak számára - a lyukakat. A rögzítés közvetlen szuszpenziókon történik. A csavarok legfeljebb 25 cm-es részletekben vannak elhelyezve a fa és a fémek legfeljebb 15 cm-re. A sávok először a széleken, majd a középső részen vannak rögzítve. Ezzel elkerülhetők a hibák és a pontatlanságok.

A felső, alsó és oldalsó sínek rögzítése után folytassa a beépítést. Ez úgy történik, hogy figyelembe vesszük a lamellák elrendezésének típusát - függőlegesen vagy vízszintesen. Ezután a lamellákat a belső sínekhez merőlegesen rögzítik.

A csöveknek a rács keret alatt kell lenniük.

 1. 1. Helyezzen fel díszléceket - külső, belső (sarok, alsó, felső);
 2. 2. Rögzítse az első panelt és rögzítse azt egy igénylő segítségével (a lamellák élei belépnek a felső és az alsó profilba);
 3. 3. A második lapot behelyezzük az első, hasonlóan rögzített horonyba, és így tovább;
 4. 4. Állítsa az anyagot a fal végére;
 5. 5. Mi rögzítjük az utolsó panelt, figyelembe véve, hogy szorosan illeszkedik a sarokba.

Ha vannak olyan csövek a szobában, amelyeket a panelek mögé kell rejteni, akkor a rekesz olyan alakú, hogy a keret alatt lesz. További sarkok szükségesek. A pultok, a szelepcsapok és más, rendszeresen nyitott elemek elrejthetők a dekoratív ajtó mögött. Ehhez a panelet az útmutatónak "ültetni" kell a kis hurkokon.

PVC panelek kiválasztása és felszerelése a konyhában lévő fürdőszobában, fürdőszobában, kövesse a szabályokat:

 • ne keverjen össze műanyagot a drága befejező anyagokkal - kővel, csempezel, gránittal, íztelen lesz;
 • kisebb helyiségekben választhattak fényárnyalatokat vagy fotónyomtatással;
 • a magas páratartalmú helyiségekhez illeszkedik a sima anyagok; kimondott és mély textúrájú lesz állandó tisztítás, különben egy penész vagy gomba jelenik meg;
 • A panelek kiválasztásakor próbálkozzon a teljes együttessel és a színrendszer színezésével.

A műanyag panelek egy egyedülálló, modern termék, amellyel hihetetlen képeket hozhat létre. Kis képzelőerővel egyedülálló és eredeti otthona lesz. Tanulmányozza a javasolt utasításokat és biztonságosan folytassa a javítást!

A műanyag panelek rögzítése - lépésről lépésre

A javításra gondolva mindig kiváló eredményre van szükségünk, ugyanakkor felesleges költségek nélkül, és a minimális időnek megfelelnek. Egy másik fontos pont az, hogy a javítások nem okoznak nagy bajokat, ne hagyják a piszkot és ne zavarják nagy mértékben a szomszédokat.

Kiváló megoldás ebben az esetben a műanyag panelek beszerelése. Az utasításaink segítenek megérteni a műanyag panelek rögzítését. Ezeket könnyen fel lehet szerelni a falakra vagy a mennyezetre, és ehhez nem kell előre felszántani a felületet.

A műanyag panelek könnyen tisztíthatók és ideálisak a magas páratartalmú szobákhoz (fürdőszoba, szauna, kazánház). A különböző színek és textúrák segítenek egy egyedi és kényelmes belső kialakításban. Az ilyen panelek felszereléséhez elegendő néhány eszközzel rendelkezni.

Szükséges eszköz és előzetes előkészítés

A műanyag panelek rögzítéséhez szükséges eszközök szinte minden házban megtalálhatók:

 • elektromos fúró;
 • fafűrész;
 • olló és fémfűrész;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • mérőszalag, épületszint, ceruza vagy jelölő;
 • kalapács tűzőgép;
 • létrára.

Először is, mérőszalag mérése, mérje meg a munkaterületet, ez lehetővé teszi számodra a szükséges anyagmennyiség számítását.

A felületnek mentesnek kell lennie a háttértől. Ha a panelek ragaszkodnak, akkor a falakat vagy csempeit festéktől és porról kell tisztítani.

A szerelés előtt ajánlott ellenállni a műanyag paneleknek legalább fél óráig szobahőmérsékleten. Ne rohanjon a védőfólia eltávolításához a telepítés befejezése előtt, mert ez segít a panelek megjelenítésének megőrzésében.

A telepítés és az eljárás jellemzői

A rögzítőpanelek közvetlenül a falra vagy a doboz előkészítésére készülnek. A falra szerelhetőnek tökéletesen laposnak kell lennie. A targoncák olyan fadarabok vagy lécek, amelyek egy bizonyos távolságra egymástól bizonyos távolságra vannak felcsavarva. A falaknál a lécek közötti szélesség nem haladhatja meg a 30-40 cm-t, a mennyezetre - legfeljebb 30 cm-re. A burkolatokkal ellátott zsinórok a falhoz képest merőlegesen vannak elhelyezve a panelek irányában.

Ha a falat, amelyhez a szalagok rögzítik, fából vagy bármilyen más, amelybe az önmetsző csavarokat könnyen be lehet csavarozni, akkor a rudak rögzítéséhez a legjobb használni őket. Ha a fal beton vagy tégla, akkor a legjobb megoldás a rúd behelyezése tipli-körmökkel vagy hagyományos csavarok és csavarok segítségével.


Példa rögzítő rekeszek műanyag panelek alatt.

Mielőtt munkához jutna, meg kell értenie, hogyan kell megfelelően rögzíteni a műanyag paneleket a falhoz.

 • Ha úgy dönt, hogy a paneleket a szegecshez szegezi, akkor vegye figyelembe, hogy az anyag újrafelhasználása lehetetlen, mert valószínűleg a leszerelés során a panel sértetlenségét megszegik.
 • A legjobb rögzítési módszer a rögzítők segítségével történik.
 • De a kapcsok használata, amelyeket különleges tűzővel hajtanak végre, szintén jó lehetőség.
 • Egy másik jó lehetőség a panelek szereléséhez csavarok.


A műanyag panelek rögzítésének legáltalánosabb módszerei.

Miután eldöntötte a panelek rögzítésének módját, a következő lépéseket kell tennie:

Először telepítse a szerelvényeket: a végső elem külső vagy belső szöget zárjon be. Ha a panel lefedi a falat a mennyezetre, akkor rögzítse a felső álmennyezetet.


A műanyag panelekhez rendelkezésre álló kiegészítő elemek.

Helyezze a panelt a rögzítőbe egy keskeny polcra. A panel a széles szerelőpolc oldalán van rögzítve, szögekkel vagy konzolokkal.

Miután meggyőződött arról, hogy az első panel lapos, tegye be a következő, keskeny véget az előző panel hornyába. Próbálja szorosan egymáshoz illeszteni a paneleket.


A szükséges hardver és az első műanyag panel felszerelése.

Az utolsó műanyag panel, amely befejezi a sorot, erőteljesen be kell illesztenie a végső elem és az előző panel közé. Ha a panelt szélességre kell csökkenteni, akkor vágja le a felesleget egy késsel, és mozogjon a panel mentén.

Videó: Lécek, kiegészítők és PVC panelek szerelése

A falra szerelhető műanyag paneleket tartalmaz

Ha a helyiség száraz és a falak simaak, akkor a panelek közvetlenül a falra szerelhetők fel, anélkül, hogy használnák a lapátot.


A panelek rögzítése ragasztáshoz közvetlenül a falakhoz ragasztás nélkül.

Magas páratartalmú helyiségben műanyag vagy fém rögzítési profilt kell használni. Ebben az esetben a panelek speciális klipekhez vannak csatlakoztatva a sínekhez, ami nagymértékben megkönnyíti a szerkezet szerelését és szétszerelését.


Rögzítőpanelek speciális profilú műanyag profilokkal.

Az anyag kibővítését figyelembe kell venni, amikor a hőmérséklet változik, ezért a panelek magasságának beállításakor kis rést hagyva. Ha széles rúdot használnak a léchez, egy fűtő vagy hangszigetelő anyagot lehet elhelyezni a fal és a panelek között.

Jellemzője a műanyag panelek mennyezetre szerelése

Most vegye figyelembe a műanyag panelek mennyezetre való rögzítésének módját. A szerelés előtt meg kell határozni a panelek és a mennyezet közötti távolságot. Ez a rés a világítás típusától függ. Ha beépített lámpákat szeretne beépíteni, akkor a távolságnak legalább 10-15 cm-nek kell lennie, így teljesen elrejtheti a vezetékeket. Jelölje meg előre a lámpák helyeit ceruzával, vágja ki a lyukakat, és szerelje be a világítóberendezések alapjait.


Fém alátét műanyag panelek falra szereléséhez.

Ezután végezze el ugyanazokat a lépéseket, mint amikor a paneleket a falra telepíti. Egy lapos mennyezetű szobában ládák nélkül is megteheti. Mennyezeti lábazat a munka megkezdése előtt, telepítse a három falra. A panelek egyenletes elhelyezéséhez használja az épület szintjét.

A műanyag panelek nagy nedvességtartalmú helyiségben való beszerelésekor töltse fel a mennyezetrétegeket szilikon tömítőanyaggal, hogy teljes vízállóságot érjen el.

Hasznos tippek a műanyag panelek beszereléséhez:

1. Vágja le és fúrja be a paneleket, fordult felfelé. Használjon fémfűrészt, kézifűrészt vagy vágókést vágáshoz. Mindig különleges szemüveget kell viselni, hogy megvédje a szemét.

2. Vegye fel a ragasztót közvetlenül a falra. Használjon sima vonalakat, hogy rajzoljon egy rácsot, és ne hagyjon üres területeket. Csak speciális konstrukciós ragasztót használjon "folyékony szögek".

3. A szerelés során a kalapács körmöket a panelbe, ügyeljen arra, hogy ne ütje a kalapácsot a felszínen, különben csípő lesz.

4. Tisztítsa meg a műanyag paneleket szappanos vízzel. Ne használjon súroló tisztítószereket, durva súrolószereket vagy oldószeres tisztítószereket.

Most már tudod, hogyan rögzítheted a műanyag paneleket a falhoz és hogyan törődj velük. A műanyag panelek telepítése nem igényel sok időt és erőt a kezdőknek. Ezt az egyszerűen telepíthető anyagot választva egyedülálló belső teret hozhat létre a saját kezével. A különféle színű kőből, fából, papírokból álló panelek közül minden bizonnyal megtalálja a választását.

Ügyeljen arra, hogy nézze meg az alábbi videót, nagyon jól mutatja a műanyag panelek beszerelésének folyamatát.

Hogyan rögzíthetek műanyag paneleket a falba a fürdőszobában?

A műanyag panelek beépítésének módja a fürdőszobában

A PVC panelek egyik legfontosabb előnye a könnyű szerelés. Még az a személy is, aki messze van az építési és javítási munkától, könnyen megbirkózik vele. A legfontosabb, hogy kövessük a cselekvések algoritmust és néhány egyszerű szabályt.

Felszerelési módszerek

Rögzítés a ragasztón Rögzítés a kereten

A műanyag panelek behelyezése a fürdőszobába két különböző módon végezhető el. Először is közvetlenül a falra lehet ragasztani, másrészt csatolni lehet őket egy előkészített kerethez.

Az első esetben a falfelület előzetes felkészítését kell elvégezni a panellemezek maximális tapadásának biztosítása érdekében.

Ha a fal felülete jelentős szabálytalanságokkal jár, akkor a második lehetőség előnyben részesítendő.

Ennek a módszernek a hátránya a felhasználható terület csökkentése, de lehetővé teszi a hő- és zajszigetelés javítását, az összes kommunikáció elrejtését.

Felkészülés a munkára

A PVC padlóburkoló elemek készítéséhez a beépítéstől függően szükség van forgácslapra vagy farostlemezre, lécekre, rudakra vagy fém profilokra, díszlécekre. Szintén érdemes tömítőanyagot és szigetelőanyagokat előállítani.

A bélés minősége és tartóssága nagymértékben függ a mérések pontosságától és egyértelműségétől. Ezért a telepítés során nem lehet anélkül:

Az esztergagépek és lemezek rögzítéséhez ragasztószerkezetet, csavarokat, bilincseket vagy körmöket, kalapácsot, csavarhúzót, kézi fűrészt (egy kis fogat), építési tűzőgépet, perforátort és csavarhúzót használnak.

települések

Az anyag mennyiségének meghatározásához egyszerű számítások sorozatát végezzük.

A profil számának és hosszának kiszámításakor vegye figyelembe, hogy:

 1. a léc elemei szükségképpen merőlegesek a panelekre. Tehát, ha a paneleket függőlegesen szerelik fel, akkor a betét részei vízszintesen helyezkednek el. És fordítva;
 2. a lécek közötti távolságnak 30-50 cm-nek kell lennie;
 3. további kapcsokat szerelnek fel az ajtó körül;
 4. a telepítés a kerület mentén történik;
 5. a ládák mellett útmutatókra is szükség van;
 6. a számítások összes nem integrálatlan számát felfelé kerekítik;
 7. a fürdőszobában történő javításhoz szükséges rögzítőelemek száma a falfelület hosszától függ, 50 cm-enként 1 elemenként, a kapcsok használata esetén 20 rögzítés szükséges 1 m2-re.

Az alapanyag számát a fal hosszától függően is kiszámítjuk. Ehhez a teljes hosszúságot a panelek szélessége osztja el. A PVC lapok vagy csempék használata esetén számuk m2-enként történik. Az ajtó közelében végzett számítások külön-külön történik.

Ugyanilyen fontos az összes alkatrész (tartozék) megfelelő előkészítése. A szögprofilok használatakor a fürdőszobában a szögek számát vásárolják. Ugyanazon jelzőtől függ a lábazat belső és külső sarkától. A padlóburkolat és a filc mennyezet hosszát a helyiség pereménél kell kiszámítani.

A számítások eredményeihez 5-10% -ot adnak (szerencsétlen vágás, átfedés stb.), Így vészhelyzet esetén nem kell a boltba futnia.

Ragasztó szerelési módszer

A PVC panelek ragasztásra történő felszerelése a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás. Azonban a kiváló minőségű teljesítmény érdekében a felületet, amelyen a PVC lemezeket felszerelik, a lehető legszintesebben kell lennie.

Hogyan szereljük fel a műanyag paneleket a fürdőszobában ragasztóval?

 1. Először is, a falakat tisztítják a régi bélésről (tapétát eltávolítanak, eltávolítják a festést stb.) Ha dudorok és üregek vannak, akkor az antibakteriális anyagokat tartalmazó gitthez kell szintetizálni.
 2. Miután a gitt megszárad, egy primert alkalmaznak rajta. Minden felület esetében a láncindító más lesz: az olajfestékkel borított falaknál és a "tiszta" betonnál - teljesen más.
 3. Különös figyelmet kell fordítani az anyagkészítésre a ragasztóra. A szokásos ragasztókompozíció a fürdőszobában nem alkalmas, mert a magas páratartalom és hőmérsékletváltozás miatt gyorsan lágyul, és már nem tartja a célt.
 4. Jó megoldás lehet a folyékony körmök, amelyek nagy nedvességállósággal és megbízhatóan ragasztják az anyagokat.
 5. Ha a falfelületek kiegyenlítésére és feldolgozására vonatkozó előkészítő munkát helyesen végezték el, de nehéz lenne a lapokat saját kézzel megragadni, a szakmabeliek segítsége nélkül.
 6. Kezdje el a telepítést az egyik sarkából.

Fontos! A szerelés előtt ne felejtse el a belső sarkok csatlakozását a PVC laphoz rögzíteni, és a tüske oldalától a végéhez rögzítse.

Ragasztó, amely szigorúan ragaszkodik a csomagban található utasításokhoz. A falon és a panelen egy hengerrel, fogazott simítóval vagy kefével történik. Ugyanakkor a fal nagy részét nem szabad azonnal bevonni. A ragasztókészítmény alkalmazása után várni kell (általában a csomagon feltüntetett), és rögzítse az elemet a megfelelő helyen.

Minden további elem ugyanúgy van szerelve. Közöttük szorosan összekötniük kell a tüskehorony elemekkel.

Ha az ellentétes sarok közeledtével a lapot nem lehet teljesen felszerelni, akkor azt egy konstrukcióval vagy rendszeres késtolóval kell levágni. A sarokcsukló a vágási oldalon van rögzítve.

A PVC panelek elhelyezése a szomszédos falfelületre a szomszédos fal már beillesztett sarokcsatlakozásával kezdődik.

Telepítés a keretre

Most részletesebben arról, hogyan rögzíthetjük a műanyag paneleket a fürdőszobai keretrendszerben.

Alapszerelvény

Keret a falakhoz A fürdőszoba számára A mennyezetre

Ezzel a lehetőséggel a PVC panelek beszereléséhez nem szükséges gondosan összehangolni és simítani a falat. De ha a felszínén nyomok vannak a penész vagy penész jelenlétéből, akkor a falat meg kell tisztítani, és speciális eszközökkel kell kezelni, ami megakadályozza a negatív tényezők további előfordulását és terjedését.

A PVC lécek és lemezek szereléséhez szükséges keret lehet fából, fémből vagy PVC-ből.

Kezdjük azzal, hogyan lehet a műanyag paneleket egy faalapra telepíteni, ami a leggyakoribb. A munka megkezdése előtt a fa keretének minden részét antibakteriális vegyülettel kell feldolgozni.

A fa keret összeállításához rudakra lesz szükség, 4x4 vagy 4x2.5 méretű szakaszokkal. A telepítés rögzítővezetékekkel kezdődik. Ezután a keresztgerendák rögzítve vannak (a burkolat változatától függően vízszintesen vagy függőlegesen). A merevség növelése érdekében kiegészítő kereteket lehet hozzáadni a kerethez. Ennek előfeltétele ugyanaz a távolság.

A műanyag panelek rögzítése - lépésről lépésre

A javításra gondolva mindig kiváló eredményre van szükségünk, ugyanakkor felesleges költségek nélkül, és a minimális időnek megfelelnek. Egy másik fontos pont az, hogy a javítások nem okoznak nagy bajokat, ne hagyják a piszkot és ne zavarják nagy mértékben a szomszédokat.

Kiváló megoldás ebben az esetben a műanyag panelek beszerelése. Az utasításaink segítenek megérteni a műanyag panelek rögzítését. Ezeket könnyen fel lehet szerelni a falakra vagy a mennyezetre, és ehhez nem kell előre felszántani a felületet.

A műanyag panelek könnyen tisztíthatók és ideálisak a magas páratartalmú szobákhoz (fürdőszoba, szauna, kazánház). A különböző színek és textúrák segítenek egy egyedi és kényelmes belső kialakításban. Az ilyen panelek felszereléséhez elegendő néhány eszközzel rendelkezni.

Szükséges eszköz és előzetes előkészítés

A műanyag panelek rögzítéséhez szükséges eszközök szinte minden házban megtalálhatók:

 • elektromos fúró;
 • fafűrész;
 • olló és fémfűrész;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • mérőszalag, épületszint, ceruza vagy jelölő;
 • kalapács tűzőgép;
 • létrára.

Először is, mérőszalag mérése, mérje meg a munkaterületet, ez lehetővé teszi számodra a szükséges anyagmennyiség számítását.

A felületnek mentesnek kell lennie a háttértől. Ha a panelek ragaszkodnak, akkor a falakat vagy csempeit festéktől és porról kell tisztítani.

A szerelés előtt ajánlott ellenállni a műanyag paneleknek legalább fél óráig szobahőmérsékleten. Ne rohanjon a védőfólia eltávolításához a telepítés befejezése előtt, mert ez segít a panelek megjelenítésének megőrzésében.

A telepítés és az eljárás jellemzői

A rögzítőpanelek közvetlenül a falra vagy a doboz előkészítésére készülnek. A falra szerelhetőnek tökéletesen laposnak kell lennie.

A targoncák olyan fadarabok vagy lécek, amelyek egy bizonyos távolságra egymástól bizonyos távolságra vannak felcsavarva. A falaknál a szalag szélessége nem haladhatja meg a 30-40 cm-t, a mennyezetre - legfeljebb 30 cm-re.

A lécek lécei a falhoz képest merőlegesek, a panelek irányához képest.

Ha a falat, amelyhez a szalagok rögzítik, fából vagy bármilyen más, amelybe az önmetsző csavarokat könnyen be lehet csavarozni, akkor a rudak rögzítéséhez a legjobb használni őket. Ha a fal beton vagy tégla, akkor a legjobb megoldás a rúd behelyezése tipli-körmökkel vagy hagyományos csavarok és csavarok segítségével.

Példa rögzítő rekeszek műanyag panelek alatt.

Mielőtt munkához jutna, meg kell értenie, hogyan kell megfelelően rögzíteni a műanyag paneleket a falhoz.

 • Ha úgy dönt, hogy a paneleket a szegecshez szegezi, akkor vegye figyelembe, hogy az anyag újrafelhasználása lehetetlen, mert valószínűleg a leszerelés során a panel sértetlenségét megszegik.
 • A legjobb rögzítési módszer a rögzítők segítségével történik.
 • De a kapcsok használata, amelyeket különleges tűzővel hajtanak végre, szintén jó lehetőség.
 • Egy másik jó lehetőség a panelek szereléséhez csavarok.

A műanyag panelek rögzítésének legáltalánosabb módszerei.

Miután eldöntötte a panelek rögzítésének módját, a következő lépéseket kell tennie:

Először telepítse a szerelvényeket: a végső elem külső vagy belső szöget zárjon be. Ha a panel lefedi a falat a mennyezetre, akkor rögzítse a felső álmennyezetet.

A műanyag panelekhez rendelkezésre álló kiegészítő elemek.

Helyezze a panelt a rögzítőbe egy keskeny polcra. A panel a széles szerelőpolc oldalán van rögzítve, szögekkel vagy konzolokkal.

Miután meggyőződött arról, hogy az első panel lapos, tegye be a következő, keskeny véget az előző panel hornyába. Próbálja szorosan egymáshoz illeszteni a paneleket.

A szükséges hardver és az első műanyag panel felszerelése.

Az utolsó műanyag panel, amely befejezi a sorot, erőteljesen be kell illesztenie a végső elem és az előző panel közé. Ha a panelt szélességre kell csökkenteni, akkor vágja le a felesleget egy késsel, és mozogjon a panel mentén.

: Burkolat, kiegészítők és PVC panelek szerelése

A falra szerelhető műanyag paneleket tartalmaz

Ha a helyiség száraz és a falak simaak, akkor a panelek közvetlenül a falra szerelhetők fel, anélkül, hogy használnák a lapátot.

A panelek rögzítése ragasztáshoz közvetlenül a falakhoz ragasztás nélkül.

Magas páratartalmú helyiségben műanyag vagy fém rögzítési profilt kell használni. Ebben az esetben a panelek speciális klipekhez vannak csatlakoztatva a sínekhez, ami nagymértékben megkönnyíti a szerkezet szerelését és szétszerelését.

Rögzítőpanelek speciális profilú műanyag profilokkal.

Az anyag kibővítését figyelembe kell venni, amikor a hőmérséklet változik, ezért a panelek magasságának beállításakor kis rést hagyva. Ha széles rúdot használnak a léchez, egy fűtő vagy hangszigetelő anyagot lehet elhelyezni a fal és a panelek között.

Jellemzője a műanyag panelek mennyezetre szerelése

Most vegye figyelembe a műanyag panelek mennyezetre való rögzítésének módját. A szerelés előtt meg kell határozni a panelek és a mennyezet közötti távolságot. Ez a rés a világítás típusától függ.

Ha beépített lámpákat szeretne beépíteni, akkor a távolságnak legalább 10-15 cm-nek kell lennie, így teljesen elrejtheti a vezetékeket.

Jelölje meg előre a lámpák helyeit ceruzával, vágja ki a lyukakat, és szerelje be a világítóberendezések alapjait.

Fém alátét műanyag panelek falra szereléséhez.

Ezután végezze el ugyanazokat a lépéseket, mint amikor a paneleket a falra telepíti. Egy lapos mennyezetű szobában ládák nélkül is megteheti. Mennyezeti lábazat a munka megkezdése előtt, telepítse a három falra. A panelek egyenletes elhelyezéséhez használja az épület szintjét.

A műanyag panelek nagy nedvességtartalmú helyiségben való beszerelésekor töltse fel a mennyezetrétegeket szilikon tömítőanyaggal, hogy teljes vízállóságot érjen el.

Hasznos tippek a műanyag panelek beszereléséhez:

1. Vágja le és fúrja be a paneleket, fordult felfelé. Használjon fémfűrészt, kézifűrészt vagy vágókést vágáshoz. Mindig különleges szemüveget kell viselni, hogy megvédje a szemét.

2. Vegye fel a ragasztót közvetlenül a falra. Használjon sima vonalakat, hogy rajzoljon egy rácsot, és ne hagyjon üres területeket. Csak speciális konstrukciós ragasztót használjon "folyékony szögek".

3. A szerelés során a kalapács körmöket a panelbe, ügyeljen arra, hogy ne ütje a kalapácsot a felszínen, különben csípő lesz.

4. Tisztítsa meg a műanyag paneleket szappanos vízzel. Ne használjon súroló tisztítószereket, durva súrolószereket vagy oldószeres tisztítószereket.

Most már tudod, hogyan rögzítheted a műanyag paneleket a falhoz és hogyan törődj velük. A műanyag panelek telepítése nem igényel sok időt és erőt a kezdőknek. Ezt az egyszerűen telepíthető anyagot választva egyedülálló belső teret hozhat létre a saját kezével. A különféle színű kőből, fából, papírokból álló panelek közül minden bizonnyal megtalálja a választását.

Ügyeljen arra, hogy nézze meg az alábbi videót, nagyon jól mutatja a műanyag panelek beszerelésének folyamatát.

: PVC falpanelek és mennyezeti dekoráció

Lépésenkénti útmutató a do-it-yourself fürdőszoba panelek rögzítésére

Ha úgy dönt, hogy elvégzi a WC-vel vagy a fürdőszobával kapcsolatos hosszú távú javítást, akkor természetesen tudja, hogy a szakemberek munkája meglehetősen drága lesz. Ezért sokan választhatnak saját készítésű javításokra.

Nagy vágy és pénzügyi képességeinek köszönhetően választhat a műanyag panelekkel. Ezen kívül a PVC-panelek beszerelése a fürdőszobába egy olyan ember ereje alatt, aki soha nem szembesült a javítással.

Különösen akkor, ha tudod, hogyan kell a paneleket a fürdőszobába felszerelni saját kezével lépésről lépésre, és mi ehhez szükséges.

A szakértők javasolják a javítás megkezdését felület-előkészítéssel, amely rögzíti a keretet vagy a műanyagokat.

Először is a régi vakolatot érinti, amely kissé kiterjeszti a fal és a panel közötti helyet.

Ezenkívül a keret nélküli rögzítési módszerrel a falakat gipsszel kell kezelni a lehetséges szabálytalanságok kiküszöbölése érdekében, és ha a kis mélyedések jelenléte nem tiltott, a nagy kidudorodások elfogadhatatlanok.

A saját kezével történő bármilyen ragasztási módszerrel a falakat speciális megoldásokkal kell kezelni, gombaellenes hatásokkal.

Minél jobban dolgoznak a helyiség falai, annál kevésbé valószínű, hogy gomba vagy penész alakul ki rajta. Ezért nem szabad menteni őket, jobb, ha megy a hardver tárolni vásárolni őket.

Ha a fürdőszobai javításokat sokáig nem végezték el, akkor most már meg kell tennie a fém kommunikációs csövek cseréjét. Ha a javítás magában foglalja a fürdőszobában lévő foglalatok cseréjét vagy felszerelését, akkor az anyag felhelyezése előtt ügyeljen arra, hogy áramot szolgáltasson nekik.

Mielőtt a paneleket behelyezné a fürdőszobába, először meg kell szabadulnia a régi vakolatból

A fürdőszobában lévő fémcsövek jobban helyettesítik a műanyagot

Minden észlelt hibát feltörtek

A panelek behelyezése a fürdőszobába és a keretek típusai

A műanyag panelek kézzel is felszerelhetők két rögzítési móddal:

Annak érdekében, hogy könnyebben meg lehessen találni, melyik rögzítési módot kívánja előnyben részesíteni, néhány különbség van a két szerelési módszer között:

 • fém keret sok hasznos helyet foglal el, ami annyira kritikus a WC vagy fürdőszoba elhelyezése szempontjából;
 • a fémkeret külön profilból áll, így a beépített műanyag alatta van üregek, amelyek könnyű benyúlni;
 • a keretszerkezet esetében a fal és a műanyag között üres lesz, amelyben különböző mikroorganizmusok alakulnak ki;
 • A műanyag panelekhez való keret létrehozásához fémprofilokat és különböző kötőelemeket kell vásárolni, míg a keret nélküli módszerhez csak a ragasztófolyadék körmökre van szükség.

A műanyag panelek rögzítésének legáltalánosabb módszerei

Panel szerelési lehetőségek

Eszközök és anyagok

Az elülső keret metódusához szüksége lesz:

 • a fürdőszoba felé néző panelek;
 • vezetősínek az esztergáláshoz;
 • műanyag befejező profilok;
 • műanyag sarkok;
 • mennyezet és padlózat a fürdőszobában;
 • fémfűrész;
 • önmetsző csavarok;
 • dugók;
 • ütni;
 • Phillips csavarhúzó vagy csavarhúzó.

Eszközök PVC panelek szereléséhez

A keret nélküli kialakítás érdekében előkészíteni kell:

Különféle színek és minták PVC panelek

A műanyag burkolatok és sarkok típusai

Ha úgy dönt, hogy a saját kezével a WC-vel vagy a fürdőszobával bélelt, a keret nélküli rögzítési módszer használatával, a folyékony köröm ragasztására való felkészülés mellett előkészítő munkát kell végeznie. Ezeknek a munkáknak a legfontosabb pontja az alapítvány felkészítése.

Ebben az esetben nem beszélünk tökéletesen lapos felületről a falra, 3 mm-re csökken. A magasságok nem lehetnek, és sekély mélyedések megengedettek. A fal látszólagos hibáinak kijavításához vakolt vagy vakolt.

A keret nélküli felépítés következő, fontos pontja a szoba sarkaival való együttműködés. A legtöbb városi lakrész enyhén lekerekített sarkokkal rendelkezik, műanyag esetén ezek a sarkok további nehézségeket okoznak a panelek telepítésekor. Ezeknek a hiányosságoknak a kijavításához használhatja a lyukasztást, és szembetűnővé teheti a szögeket.

Továbbra is a falak felszínét kell feltöltenie, és elkezdheti felhelyezni a panelet. Ezeknél a feladatoknál fel kell ragasztani a folyékony körmöket. Miután kiszámította a WC és a fürdőszoba területét, számítsa ki, hogy mennyi ragasztó kell folyékony köröm, ha fogyasztása átlagosan 1 henger / 5 négyzetméter.

Miután elkészítette a kívánt méretű lapot, pontosan be kell helyeznie a folyékony szöget, a ragasztót sorban elrendezve. A szélek közelében folyékony körmöket nem alkalmaznak, mivel egy panel a falhoz való hozzáadásával feleslegessé válik a ragasztó, miután a bevonat elülső oldalát elkenik.

A csövekben folyékony körmökkel rögzítve

PVC panel kell alkalmazni ragasztó

A panel elkenődött oldalát a falra helyezzük, és a tenyerével az egész területre nyomjuk le. Ezután az anyag leválik a falról, és a ragasztó a folyékony körmöket körülbelül 5-7 percig száradni hagyja.

5-7 perc elteltével a szalag ismét a falhoz tér vissza, és az egész felületre nyomódik. Az ilyen ágyazási technológia nem az építők találmánya, hanem a ragadós folyékony körmök munkájának sajátossága.

Ha figyelmen kívül hagyja ezt a technológiát, akkor a telepített panelek könnyen mozgathatók, és a lefektetési folyamat megszakad.

Ebben a munkában különös figyelmet fordítanak az első panel rögzítésére. Ehhez helyesen kell használni a szintet. És annak érdekében, hogy elkerüljük a csík eltolódását a többi csík behelyezésekor, a tetejüket vagy a csavarokat a felső és az alsó részen kalapeljük. A kész verzióban a telepítési helyszínek nem lesznek láthatóak, mivel általában padló és padlóburkolattal vannak zárva.

Rögzítőpanelek közvetlenül a falakhoz ragasztás nélkül ragasztani

Ne felejtse el a kezdő csíkokat és sarokcsuklókat. Javasoljuk, hogy azokat olyan helyeken telepítsék, ahol valóban szükségük van rá. Ha a WC vagy a fürdőszoba helyisége padlózatból áll, akkor ne feledkezzen meg a kezdő profilról.

Az alaplap jól erősíti a panel rögzítését az alján, és a keret - a mennyezet felső részén, így a javítás, burkolatelemekkel nem ajánlott a mennyezetről indítani.

Keret módszerrel történő telepítés

Lehetőség van arra, hogy a saját kezű műanyag paneleket kerettel rögzítse. A munka a műanyag horizontális vezetősínek beépítésével kezdődik, a fal kerületén.

Ehhez alkalmazza a jelölést a falakon a fém profilok beszereléséhez.

A lyukasztás használatával fúrjon lyukakat a jelölés helyén, tegye be az oszlopokat, és helyezze be a falra a vezetőket, önfúró csavarokkal.

Ládák fém lengőkarok

Anyagok a fém keret felszereléséhez

Ugyanakkor nem javasoljuk a fa panelek használatát, mivel az ideális kötések nem érhetők el, ami a fakeret pusztulását eredményezi, állandó páratartalom miatt. A vízszintes lécek frekvenciája attól függ, hogy mennyit szeretne szilárd bélést kialakítani, de általában ilyen távolságokat használ:

 • amikor a mennyezetre néznek - 30-40 cm;
 • falakkal szemben - 40-50 cm.

Ugyanakkor az első és az utolsó sín távolsága a padlófelülettől 5-7 cm-re kell, és a profil végrészei pontosan belépnek a helyiség sarkába. A Reiki jövőbeli kerete a telepítendő panelekre merőleges.

A legtöbb esetben a panelek függőlegesen helyezkednek el, ami azt jelenti, hogy a léceknek merőlegesnek kell lenniük, és párhuzamosak a padlóval.

A panelek függőleges elrendezése nem csupán vizuálisan növeli a mennyezet magasságát, hanem jobban eltávolítja a felhalmozódott nedvességet is, mivel a vízcseppek lefolynak, és vízszintesen beépített panelek esetén a víz elfogy.

A telepítési keret eljárásának lépései

A keret befejezése után elkezdheti felhelyezni a paneleket, de hogyan kell csinálni? A paneleket csavarokkal kell felszerelni a keretre, amelyek könnyen csavarhatók be. Ebben az esetben a saroktól kell kiindulni, a bejárati ajtótól távol. A panelek közötti nedvesség elkerülése érdekében ajánlott tömítéseket tömítőanyaggal lezárni.

Annak érdekében, hogy a panelek szépen fekszenek a helyiség sarkaihoz, olyan külső és belső profilra van szükség, amely egy angol "L" betűket ábrázol. Használhat lábazatot a padló találkozásánál, akkor nincs szükség további profilra.

Kész fém keret

Az oldalsó profil beillesztése után helyezzen be egy panelt, és rögzítse a keretsínre. A fennmaradó paneleket az előzőben lévő résekbe helyezzük, nagyon szorosak. Ha vécé vagy fürdőszoba falánál van egy aljzat, akkor a telepítendő panelen meg kell vágni egy megfelelő lyukat, és telepíteni kell a falhoz.

Ahhoz, hogy a helyiség teljesebb legyen, a panelek telepítése után rögzítse a padló- és a mennyezeti lábazatokat, az esztétikai funkció mellett praktikus, elrejtő kisebb hibákat.

A panel alatt helyezze el a szigetelést

A vázszerkezeteket a műanyag panelek helyére merőlegesen kell elhelyezni.

Szakértői tanácsadás

A gyors munkavégzés érdekében figyelembe kell venni a szakértők tanácsát:

 • ha a WC vagy a fürdőszoba helyisége kicsi, akkor a béléses javításokat ajánlott világos színekben elvégezni annak érdekében, hogy vizuálisan kinagyítsa a területet;
 • ha a mosdó vagy a fürdőszoba javítását látványosnak és egyedülállónak látja, használjon különféle méretű vagy színű burkolólapokat a burkolatokhoz. Mint design, paneleket is készíthet képekkel, de itt a legfontosabb az, hogy harmonikusan csatlakozzanak hozzájuk;
 • mielőtt saját kezűleg kezelné a szobát, tegye be a vásárolt paneleket a fürdőszobába, és hagyja ott körülbelül egy órát, hogy elkerülje azok deformációját;
 • a bejárati ajtó legtávolabbi sarkából kell rögzíteni az anyagot, ebben az esetben a legfontosabb helyszíneket hibák és hibák nélkül végezheti el;
 • Mielőtt elvégezné a javítást, ellenőrizze az összes olyan problématerületet, ahol csövek vagy vízvezeték található, ez segít a keret és a műanyag panelek gyors beszerelésében. A keretrendszerhez általában a jelöléseket alkalmazzuk, figyelve a vízszintes és függőleges vonalakat, amelyek mentén rögzítjük a dobozt;
 • a vízvezeték- és csatornacsövek eltakarására a WC-ben ajánlott, hogy egy panel beakadjon, ami csak javítja a belső kialakítást.

A fürdőszoba műanyag falakkal és PVC mennyezeti panelekkel történő befejeződése: befejeződnek és rögzítik saját kezüket ládák nélkül, telepítés és csempézés

Javítások a fürdőszobában, sokan műanyag paneleket választanak befejező anyagként. Könnyen használható, tartós és praktikus.

Hogyan rögzítsük a műanyag paneleket a falba a fürdőszobában

A műanyag panelek nagy igényeket támasztanak. Kiválóan alkalmasak a fürdőszoba díszítésére és díszítésére.

Számos módszer létezik telepítésükre. A nagy plusz az, hogy magad telepítheted a paneleket.

Milyen előnyei vannak ennek a befejező anyagnak és hogyan kell megfelelően kezelni?

Az alkalmazás előnyei

Ennek a nézőpontnak a népszerűsége számos előnnyel jár:

 • olcsó A panelek sokkal olcsóbbak, mint a cserép, amelyek telepítésénél a helyiség nagyszerű felújítása szükséges;
 • egyszerű és gyors telepítés. Lehetőség van függetlenül nézni, anélkül, hogy különleges képességekkel rendelkeznének;
 • tiszta felszerelés, az anyagtól nagy mennyiségű por és törmelék van;
 • nagy választék;
 • penész és penész ellenálló anyag;
 • nem igényel különleges ellátást, könnyen tisztítható és mosható;
 • tartósság;
 • nedvességállóság;
 • Biztonságos és környezetbarát anyagokból készül.
 • nem ellenáll a mechanikai sérülésnek;
 • ha gyulladt, engedje fel a mérgező anyagokat;
 • a helytelen beszerelés veszélyes.

Az előnyök nagyobbak, mint a hátrányok. A megfelelő választás és felszerelés révén sokáig díszítik a fürdőszobát.

PVC választási lehetőségek

A választás során kövesse az alábbi irányelveket:

 • 1) Válasszon lapos paneleket, és fókuszáljon az anyag minőségére. A görbék, egyenetlenek hamarosan megváltoznak, és minden javítás, a végén, drágább lesz.
 • 2) Válassza ki a lapokat egy színárnyalatban, jobb, mint egy szám és egy tétel.

A PVC panelek könnyedén hajlíthatók és csőbe csévélhetők, ami nagyon kényelmes a szállítás során. Otthon, 24 órán belül ki kell dolgozni őket, hogy kiegyenesedjenek, megtehessék a kívánt alakot, és hozzászokjanak ahhoz a hőmérséklethez, amelyben mindig lesznek.

Fali és mennyezeti műanyag panelek beszerelési módszerei

A telepítéshez alapvetően két módszert alkalmaznak:

 • 1) Keret - kerettel szemben.
 • 2) Keret nélküli - ragasztók nélküli keret nélkül.

A leginkább nyereséges és kényelmes mód a keret nélküli. Az első rögzítési mód esetében különleges fémkeretet kell készíteni, amely további helyet foglal el. Ezenkívül a fal és a keret között létrejövő üregben kedvező légkör alakul ki a mikroorganizmusok kialakulásához. De a ragasztási módszer tökéletesen sima felületekre alkalmas.

Burkolattal ellátott burkolat

Amikor ezzel a módszerrel dolgozik, először a ládát kell felszerelni. Ez a következőket tartalmazza:

 • fa bárok. Telepítés előtt a fertőzésgátló és a penészesedést célszerű megoldani. Az anyag a keretre van felszerelve, fa csavarral, széles kalapkal ellátott szögekkel vagy építőipari tűzőkapcsokkal;
 • fém profil. A galvanizált fém jobban megfelel a fürdőnek. Fém csavarokkal rögzítve.

A keret létrehozása után a paneleket szorosan egymáshoz rögzítik, így nincs hiány. A legjobb, ha a távoli sarkon kezdődik a bejárati ajtó. Az aljzat vagy a kapcsoló esetében az anyagban lévő szükséges lyukat előzetesen kivágják, majd rögzítik.

Ragasztás nélkül ládák keret

Ezzel a módszerrel az anyag ragasztóval van felerősítve a felületre. Figyelembe kell venni, hogy a módszer csak tökéletesen sík felületre alkalmas.

A ragasztót zigzag mozgásokban alkalmazzák, és a panelek a felülethez szorosan egymás mellett helyezkednek el. A munka végén telepíteni kell egy lábazatot (mennyezet és padló).

A műanyag panelek beépítése a fürdőszobába csináld magad

A PVC-panelek egyik fő előnye, hogy képes-e telepíteni magát, anélkül, hogy különleges képességekkel rendelkezne. Hogyan lehet megszervezni a munkát?

Mi kell

 • 1) Fúrjon fúrót a dugók felszereléséhez, és egy koronát a fán a fúrólyukak fúrásához.
 • 2) Csavarhúzó, csavarhúzó, építőipari tűzőgép, ragasztó - a rögzítési módtól függően.
 • 3) A fém vágólapát fűrészelje a panel kivágásához.
 • 4) Építési szint.
 • 5) Kést a szélességet vágni.
 • 6) Padló és mennyezet padlózat.
 • 7) Fenyő panelek.

A telepítés elindítása: mennyezetek vagy falak díszítésével

Kezdetben elő kell készíteni a felületet: távolítsa el a régi bevonatot, jobb, ha bezárja a nagy hornyokat, és kivágja a kiugróakat.

Ezután kezeljük a primert és az antibakteriális összetételt, hogy megszüntessük a gomba és a penész megjelenését. Ezután folytassa a lerakódás telepítését, ha a módszer keret.

Fal- és mennyezeti jelölés

A jelölési fázist nem szabad kihagyni, mert garantálja az anyag helyes rögzítését. Jelölje meg a teljes felületet jelölőkkel, 40-50 centiméterenként jelzőfényként.

Hogyan szereljük fel a mennyezetre

Kezdetben egy fém támasztóprofilot kell felszerelni a kerület mentén, önmetsző csavarokkal, amelyeken a paneleket fel lehet szerelni. Ha a fürdő területe több mint 4 négyzetméter, akkor a felfüggesztett profilok 50 cm-es távolságra vannak a fülkébe.

Ezután állítsa be a kezdőprofilot vagy álmennyezetet. Az első panel be van helyezve a profilba, a következő csavarokkal van felszerelve. Így minden elem telepítve van.

A falakhoz való rögzítés a legjobb

A munkamódszer ugyanaz, mint a mennyezeten: a profil be van építve, és egy panelt helyeznek be, önzáró csavarokkal rögzítve.

Ha ragasztóval vagy folyékony szögekkel ragaszkodik, akkor a szerszámot cigit vonalakban alkalmazzák a befejező anyag közepén. Ez annak biztosítására szolgál, hogy a préseléskor ne folyjon ki az elülső oldalról. Nyomja szorosan a falhoz 5 - 7 percig. Az utolsó panelet általában méretre vágni kell.

Hogyan gyorsítsák le gyorsabban

A felület szintjének meghatározásához használhatja a gipszkarton építési technológiáját. Ez csökkenti a munkaidőt és annak mennyiségét.

Ha a felület túl egyenetlen, akkor könnyebben használhatja a keret metódust.

Hogyan készítsünk további dekorációs elemeket

Befejezése után rögzíteni kell a padló- és a mennyezeti lábazatokat. Ezt egy tömítőanyaggal vagy építő ragasztóval végezzük. Az ízületeket elrejtő speciális elemek sarkokba vannak behelyezve.

Ez a burkolóanyag nem igényel gondos karbantartást, elegendő idővel lemosni speciális eszközökkel. A por és a szennyeződés könnyen tisztítható.

Műanyag panelek - a tökéletes megoldás a fürdőszobában: nem drága és esztétikailag kellemes. Ezenkívül könnyen telepíthető önmagában. A legfontosabb dolog a minőségi anyag kiválasztása.

Hogyan szereljük fel a műanyag paneleket a falra?

Ha a fürdőszoba, a folyosó, a konyha, az erkély vagy más, magas páratartalmú helyiségek falán vagy mennyezeten történő befejezésén gondolkodik, fordítson figyelmet a PVC panelre. Ez a legjobb választás az ár, a praktikusság és a minőség tekintetében.

Tökéletesen mosnak, nem égnek ki, és nincsenek deformálva a nedvességtől. És a legnagyobb plusz egyszerű panelek telepítése. Ideálisak a falak kiegyenlítéséhez és sok tervezési ötlet megvalósításához.

Hogyan rögzítsük a műanyag paneleket a falhoz: minden finomságot és árnyalatot.

Szükséges anyagok és eszközök

A műanyag panelek viszonylag egyszerűen telepíthetők, így a falak vagy a mennyezet a saját kezeik segítségével is lehúzható. A telepítéshez önnek szüksége van a következő eszközökre:

 1. Fúró vagy kalapács fúró, a falazandó falaktól függően. Tégla és betonfal esetében jobb, ha egy lyukasztás, a többiek számára egy fúró alkalmas.
 2. A fémprofil vágásához metal olló szükséges, akkor használhatja a darálót.
 3. Csavarhúzóval. A keret részeit össze kell kötni, és rögzíteni kell a PVC paneleket a profilhoz.
 4. A tűzőkapcsokra és tűzőkapcsokra szükség van, ha a műanyag burkolathoz van rögzítve.
 5. Építő kés vagy fémfűrész - vágólapok és díszlécek vágásához.
 6. A Stuslo elengedhetetlen eszköz a helyes vágáshoz a megfelelő szögben.
 7. Rulett, marker, szint. Kisebb építési munkák elvégzése.

Ha a szükséges eszköz készen áll, anyagot vásárolhat a befejezéshez. Szükséged lesz:

 • műanyag panelek;
 • műanyag rögzítőszalagok;
 • fém profil és tartozékai vagy fadoboz 20x40 mm;
 • tüskék, csavarok.

De vásárlás előtt meg kell mérni a helyiségeket és számolni kell a szükséges anyagmennyiséget a jövőbeni befejezéshez.

Anyagok kiszámítása a telepítéshez

A műanyag panelek különböző színekben és méretekben készülnek. Leggyakrabban a panelek hossza 2,7, 3 vagy 6 m, szélessége 10, 25, 37,5 és 50 cm, a panel vastagsága 8 vagy 10 mm. Ezért, miután döntött a műanyag kiválasztásáról és a falak méretéről, elvégezheti a szükséges mennyiség kiszámítását.

Ehhez meg kell határozni az egyes falak hosszának és szélességének mérését, meghatározzuk a műanyag panelek (a fal mentén vagy az egész falon) elhelyezési irányát, és mérlegeljük a fogyasztást ezeken a méreteken keresztül.

A tetőszerkezet beszereléséhez fémprofilot vagy fadarabot kell vásárolnia.

Műanyag panelek rögzítése a falakon

A PVC paneleket kétféle módon lehet készíteni:

 • a kereten (nagy egyenetlen falak esetén ajánlott)
 • ragasztóval vagy folyékony körmökkel.

Műanyag panelek beszerelése fém vagy fa keret segítségével

A falak műanyag panelekkel történő lezárásához fém vagy fa keret szükséges.

A telepítés előtt megtisztítjuk a felesleges szennyeződéstől és portól származó falakat, feldolgozzuk egy speciális gombaellenes szerrel, és egy szintetikus rácsot húzzunk a falra. A lécek közötti rés 40 - 50 cm.

Fúrjon lyukakat a jelölési vonalak mentén, 50 cm távolságban, és rögzítse a profilt a falhoz megfelelő kötőelemekkel.

A viszonylag lapos falaknál (legfeljebb 5 mm-es különbséggel) egy fadobozból készíthetünk egy keretet, és nagyon görbék esetén egy fémprofil használata javasolt, mivel speciális szerelvények segítségével bizonyos távolságban rögzíthető a falról. Miután ellenőrizte, hogy a láda biztonságosan van-e telepítve, elkezdheti befejezni a munkát.

Jobb a munkát a bejárattól távol eső szögtől kezdve elindítani, mivel ez a szoba leglátványosabb része, és a vágás nagyon érzékelhető lesz. Először is, a kezdő csík az alsó és a tetején található, és az oldalán - a belső (külső) szögtől függően, a telepítési helytől függően.

Ezek a lécek elvégzik a műanyag rögzítő funkcióját, és eltakarják a panel vágásának esztétikus megjelenését. Ezután fel lehet szerelni a műanyagot. A kívánt méretű panelt (körülbelül 0,5 cm-rel kisebbre vágja, figyelembe véve a hőmérsékletváltozások alakváltozását), és helyezze be a vezetőbe, először fent és alul, majd oldalra.

Rögzítse a műanyagot egy csavarhúzóval vagy egy tűzővel a lengőkád minden egyes lencse alatt. A következő sávokat megfelelően rögzítik.

A legnehezebb szakasz az utolsó panel telepítése. Ehhez vágjon a panel 0,5 cm-rel kisebb méretűre, mint a kívánt méret. Először a sarokprofilba helyezzük be, majd beillesztjük az előző panel hornyába. Ezért nem deformálhatja az útmutatókat, és óvatosan befejezze a telepítést a falra.

A PVC panelek speciális ragasztóval vagy folyékony szögekkel történő felszerelése

Ha a ház tökéletesen sima falakkal van felszerelve, műanyag paneleket is lehet elhelyezni keret nélkül. Ez a módszer számos előnnyel jár, és gyakorlatilag nincsenek hátrányai:

 • helytakarékos (ami a kis szobák számára fontos);
 • nincs szennyeződés és por a telepítés során;
 • gyors telepítés;
 • kevesebb költség (nincs szükség anyag megvásárlására a kereten);
 • nincs szükség különleges készségekre.

Ehhez a műanyag panelek beszereléséhez a falak gondos előkészítése szükséges. Tisztítsa meg őket idegen tárgyakról (tapéta, régi festék, gipsz vakolat), javítsa meg a látható szabálytalanságokat és az elsődleges. Most fel lehet szerelni a panelt.

Ha a fal lehetővé teszi, a telepítés során a panelet egy csavarral kell a falhoz közel középre helyezni - ez biztosabb rögzítést biztosít. A szoba sarkában egy speciális flexibilis sarok van ragasztva, amelynek mérete 2-5 cm.

Ez adja a helyiség teljességét, képezi a belső és külső sarkokat, és elrejti a sarkok görbületét.

Ez a telepítési módszer csak egyetlen hátránnyal rendelkezik - a kábelezést nem lehet elrejteni és a beépített lámpákat telepíteni. Ezért a választás a tiéd.

Műanyag panelek rögzítése a mennyezetre

A PVC burkolatok használatának egyik előnye a kábelezés, a kipufogócsövek és egyéb kommunikáció elrejtése, valamint a beépített világítás.

A mennyezeten lévő műanyag panelek beszereléséhez speciális fémprofilok kerülnek felhasználásra (ez több lehetőséget nyújt különböző kommunikáció beágyazására különféle speciális szerelvények (felfüggesztések, rák stb.

), és nem változik a nedvességtől, a faktól eltérően).

A keret felhelyezése előtt érdemes előkészíteni a mennyezet felületét (tisztítsa meg a régi festékről, fehérítő, leeső vakolatról és porról, a gombaellenes bevonattal, hogy elkerülje a gomba fejlődését a beltérben).

Először is, egy szintet használva, egy helyiség falán jelzéseket készítünk 5 és 10 cm közötti távolságban a mennyezetről. Ezután állítsa a rácselemeket 30-40 cm-es távolságokra egymástól. Nagyobb távolságban a műanyag megrekedhet.

A kerület mentén egy indítóprofilot vagy speciális bagettet csatolunk a műanyaghoz, jobb, ha a sarkokat a stousse segítségével vagy közvetlenül a beépítési helyre vágjuk egy építő késsel. Most installálunk műanyag paneleket.

Láthatja a műanyag panelek rögzítésének folyamatát a videón: