Legfontosabb > Bútor

A fürdőszoba műanyag falakkal és PVC mennyezeti panelekkel történő befejeződése: befejeződnek és rögzítik saját kezüket ládák nélkül, telepítés és csempézés

Javítások a fürdőszobában, sokan műanyag paneleket választanak befejező anyagként. Könnyen használható, tartós és praktikus.

Hogyan rögzítsük a műanyag paneleket a falba a fürdőszobában

A műanyag panelek nagy igényeket támasztanak. Kiválóan alkalmasak a fürdőszoba díszítésére és díszítésére.

Számos módszer létezik telepítésükre. A nagy plusz az, hogy magad telepítheted a paneleket.

Milyen előnyei vannak ennek a befejező anyagnak és hogyan kell megfelelően kezelni?

Az alkalmazás előnyei

Ennek a nézőpontnak a népszerűsége számos előnnyel jár:

 • olcsó A panelek sokkal olcsóbbak, mint a cserép, amelyek telepítésénél a helyiség nagyszerű felújítása szükséges;
 • egyszerű és gyors telepítés. Lehetőség van függetlenül nézni, anélkül, hogy különleges képességekkel rendelkeznének;
 • tiszta felszerelés, az anyagtól nagy mennyiségű por és törmelék van;
 • nagy választék;
 • penész és penész ellenálló anyag;
 • nem igényel különleges ellátást, könnyen tisztítható és mosható;
 • tartósság;
 • nedvességállóság;
 • Biztonságos és környezetbarát anyagokból készül.
 • nem ellenáll a mechanikai sérülésnek;
 • ha gyulladt, engedje fel a mérgező anyagokat;
 • a helytelen beszerelés veszélyes.

Az előnyök nagyobbak, mint a hátrányok. A megfelelő választás és felszerelés révén sokáig díszítik a fürdőszobát.

PVC választási lehetőségek

A választás során kövesse az alábbi irányelveket:

 • 1) Válasszon lapos paneleket, és fókuszáljon az anyag minőségére. A görbék, egyenetlenek hamarosan megváltoznak, és minden javítás, a végén, drágább lesz.
 • 2) Válassza ki a lapokat egy színárnyalatban, jobb, mint egy szám és egy tétel.

A PVC panelek könnyedén hajlíthatók és csőbe csévélhetők, ami nagyon kényelmes a szállítás során. Otthon, 24 órán belül ki kell dolgozni őket, hogy kiegyenesedjenek, megtehessék a kívánt alakot, és hozzászokjanak ahhoz a hőmérséklethez, amelyben mindig lesznek.

Fali és mennyezeti műanyag panelek beszerelési módszerei

A telepítéshez alapvetően két módszert alkalmaznak:

 • 1) Keret - kerettel szemben.
 • 2) Keret nélküli - ragasztók nélküli keret nélkül.

A leginkább nyereséges és kényelmes mód a keret nélküli. Az első rögzítési mód esetében különleges fémkeretet kell készíteni, amely további helyet foglal el. Ezenkívül a fal és a keret között létrejövő üregben kedvező légkör alakul ki a mikroorganizmusok kialakulásához. De a ragasztási módszer tökéletesen sima felületekre alkalmas.

Burkolattal ellátott burkolat

Amikor ezzel a módszerrel dolgozik, először a ládát kell felszerelni. Ez a következőket tartalmazza:

 • fa bárok. Telepítés előtt a fertőzésgátló és a penészesedést célszerű megoldani. Az anyag a keretre van felszerelve, fa csavarral, széles kalapkal ellátott szögekkel vagy építőipari tűzőkapcsokkal;
 • fém profil. A galvanizált fém jobban megfelel a fürdőnek. Fém csavarokkal rögzítve.

A keret létrehozása után a paneleket szorosan egymáshoz rögzítik, így nincs hiány. A legjobb, ha a távoli sarkon kezdődik a bejárati ajtó. Az aljzat vagy a kapcsoló esetében az anyagban lévő szükséges lyukat előzetesen kivágják, majd rögzítik.

Ragasztás nélkül ládák keret

Ezzel a módszerrel az anyag ragasztóval van felerősítve a felületre. Figyelembe kell venni, hogy a módszer csak tökéletesen sík felületre alkalmas.

A ragasztót zigzag mozgásokban alkalmazzák, és a panelek a felülethez szorosan egymás mellett helyezkednek el. A munka végén telepíteni kell egy lábazatot (mennyezet és padló).

A műanyag panelek beépítése a fürdőszobába csináld magad

A PVC-panelek egyik fő előnye, hogy képes-e telepíteni magát, anélkül, hogy különleges képességekkel rendelkezne. Hogyan lehet megszervezni a munkát?

Mi kell

 • 1) Fúrjon fúrót a dugók felszereléséhez, és egy koronát a fán a fúrólyukak fúrásához.
 • 2) Csavarhúzó, csavarhúzó, építőipari tűzőgép, ragasztó - a rögzítési módtól függően.
 • 3) A fém vágólapát fűrészelje a panel kivágásához.
 • 4) Építési szint.
 • 5) Kést a szélességet vágni.
 • 6) Padló és mennyezet padlózat.
 • 7) Fenyő panelek.

A telepítés elindítása: mennyezetek vagy falak díszítésével

Kezdetben elő kell készíteni a felületet: távolítsa el a régi bevonatot, jobb, ha bezárja a nagy hornyokat, és kivágja a kiugróakat.

Ezután kezeljük a primert és az antibakteriális összetételt, hogy megszüntessük a gomba és a penész megjelenését. Ezután folytassa a lerakódás telepítését, ha a módszer keret.

Fal- és mennyezeti jelölés

A jelölési fázist nem szabad kihagyni, mert garantálja az anyag helyes rögzítését. Jelölje meg a teljes felületet jelölőkkel, 40-50 centiméterenként jelzőfényként.

Hogyan szereljük fel a mennyezetre

Kezdetben egy fém támasztóprofilot kell felszerelni a kerület mentén, önmetsző csavarokkal, amelyeken a paneleket fel lehet szerelni. Ha a fürdő területe több mint 4 négyzetméter, akkor a felfüggesztett profilok 50 cm-es távolságra vannak a fülkébe.

Ezután állítsa be a kezdőprofilot vagy álmennyezetet. Az első panel be van helyezve a profilba, a következő csavarokkal van felszerelve. Így minden elem telepítve van.

A falakhoz való rögzítés a legjobb

A munkamódszer ugyanaz, mint a mennyezeten: a profil be van építve, és egy panelt helyeznek be, önzáró csavarokkal rögzítve.

Ha ragasztóval vagy folyékony szögekkel ragaszkodik, akkor a szerszámot cigit vonalakban alkalmazzák a befejező anyag közepén. Ez annak biztosítására szolgál, hogy a préseléskor ne folyjon ki az elülső oldalról. Nyomja szorosan a falhoz 5 - 7 percig. Az utolsó panelet általában méretre vágni kell.

Hogyan gyorsítsák le gyorsabban

A felület szintjének meghatározásához használhatja a gipszkarton építési technológiáját. Ez csökkenti a munkaidőt és annak mennyiségét.

Ha a felület túl egyenetlen, akkor könnyebben használhatja a keret metódust.

Hogyan készítsünk további dekorációs elemeket

Befejezése után rögzíteni kell a padló- és a mennyezeti lábazatokat. Ezt egy tömítőanyaggal vagy építő ragasztóval végezzük. Az ízületeket elrejtő speciális elemek sarkokba vannak behelyezve.

Ez a burkolóanyag nem igényel gondos karbantartást, elegendő idővel lemosni speciális eszközökkel. A por és a szennyeződés könnyen tisztítható.

Műanyag panelek - a tökéletes megoldás a fürdőszobában: nem drága és esztétikailag kellemes. Ezenkívül könnyen telepíthető önmagában. A legfontosabb dolog a minőségi anyag kiválasztása.

A műanyag panelek beépítésének módja a fürdőszobában

A PVC panelek egyik legfontosabb előnye a könnyű szerelés. Még az a személy is, aki messze van az építési és javítási munkától, könnyen megbirkózik vele. A legfontosabb, hogy kövessük a cselekvések algoritmust és néhány egyszerű szabályt.

Felszerelési módszerek

A műanyag panelek behelyezése a fürdőszobába két különböző módon végezhető el. Először is közvetlenül a falra lehet ragasztani, másrészt csatolni lehet őket egy előkészített kerethez.

Az első esetben a falfelület előzetes felkészítését kell elvégezni a panellemezek maximális tapadásának biztosítása érdekében. Ha a fal felülete jelentős szabálytalanságokkal jár, akkor a második lehetőség előnyben részesítendő. Ennek a módszernek a hátránya a felhasználható terület csökkentése, de lehetővé teszi a hő- és zajszigetelés javítását, az összes kommunikáció elrejtését.

Felkészülés a munkára

A PVC padlóburkoló elemek készítéséhez a beépítéstől függően szükség van forgácslapra vagy farostlemezre, lécekre, rudakra vagy fém profilokra, díszlécekre. Szintén érdemes tömítőanyagot és szigetelőanyagokat előállítani.

A bélés minősége és tartóssága nagymértékben függ a mérések pontosságától és egyértelműségétől. Ezért a telepítés során nem lehet anélkül:

Az esztergagépek és lemezek rögzítéséhez ragasztószerkezetet, csavarokat, bilincseket vagy körmöket, kalapácsot, csavarhúzót, kézi fűrészt (egy kis fogat), építési tűzőgépet, perforátort és csavarhúzót használnak.

települések

Az anyag mennyiségének meghatározásához egyszerű számítások sorozatát végezzük.

A profil számának és hosszának kiszámításakor vegye figyelembe, hogy:

 1. a léc elemei szükségképpen merőlegesek a panelekre. Tehát, ha a paneleket függőlegesen szerelik fel, akkor a betét részei vízszintesen helyezkednek el. És fordítva;
 2. a lécek közötti távolságnak 30-50 cm-nek kell lennie;
 3. további kapcsokat szerelnek fel az ajtó körül;
 4. a telepítés a kerület mentén történik;
 5. a ládák mellett útmutatókra is szükség van;
 6. a számítások összes nem integrálatlan számát felfelé kerekítik;
 7. a fürdőszobában történő javításhoz szükséges rögzítőelemek száma a falfelület hosszától függ, 50 cm-enként 1 elemenként, a kapcsok használata esetén 20 rögzítés szükséges 1 m2-re.

Az alapanyag számát a fal hosszától függően is kiszámítjuk. Ehhez a teljes hosszúságot a panelek szélessége osztja el. A PVC lapok vagy csempék használata esetén számuk m2-enként történik. Az ajtó közelében végzett számítások külön-külön történik.

Ugyanilyen fontos az összes alkatrész (tartozék) megfelelő előkészítése. A szögprofilok használatakor a fürdőszobában a szögek számát vásárolják. Ugyanazon jelzőtől függ a lábazat belső és külső sarkától. A padlóburkolat és a filc mennyezet hosszát a helyiség pereménél kell kiszámítani.

A számítások eredményeihez 5-10% -ot adnak (szerencsétlen vágás, átfedés stb.), Így vészhelyzet esetén nem kell a boltba futnia.

Ragasztó szerelési módszer

A PVC panelek ragasztásra történő felszerelése a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás. Azonban a kiváló minőségű teljesítmény érdekében a felületet, amelyen a PVC lemezeket felszerelik, a lehető legszintesebben kell lennie.

Hogyan szereljük fel a műanyag paneleket a fürdőszobában ragasztóval?

 1. Először is, a falakat tisztítják a régi bélésről (tapétát eltávolítanak, eltávolítják a festést stb.) Ha dudorok és üregek vannak, akkor az antibakteriális anyagokat tartalmazó gitthez kell szintetizálni.
 2. Miután a gitt megszárad, egy primert alkalmaznak rajta. Minden felület esetében a láncindító más lesz: az olajfestékkel borított falaknál és a "tiszta" betonnál - teljesen más.
 3. Különös figyelmet kell fordítani az anyagkészítésre a ragasztóra. A szokásos ragasztókompozíció a fürdőszobában nem alkalmas, mert a magas páratartalom és hőmérsékletváltozás miatt gyorsan lágyul, és már nem tartja a célt.
 4. Jó megoldás lehet a folyékony körmök, amelyek nagy nedvességállósággal és megbízhatóan ragasztják az anyagokat.
 5. Ha a falfelületek kiegyenlítésére és feldolgozására vonatkozó előkészítő munkát helyesen végezték el, de nehéz lenne a lapokat saját kézzel megragadni, a szakmabeliek segítsége nélkül.
 6. Kezdje el a telepítést az egyik sarkából.

Fontos! A szerelés előtt ne felejtse el a belső sarkok csatlakozását a PVC laphoz rögzíteni, és a tüske oldalától a végéhez rögzítse.

Ragasztó, amely szigorúan ragaszkodik a csomagban található utasításokhoz. A falon és a panelen egy hengerrel, fogazott simítóval vagy kefével történik. Ugyanakkor a fal nagy részét nem szabad azonnal bevonni. A ragasztókészítmény alkalmazása után várni kell (általában a csomagon feltüntetett), és rögzítse az elemet a megfelelő helyen.

Minden további elem ugyanúgy van szerelve. Közöttük szorosan összekötniük kell a tüskehorony elemekkel.

Ha az ellentétes sarok közeledtével a lapot nem lehet teljesen felszerelni, akkor azt egy konstrukcióval vagy rendszeres késtolóval kell levágni. A sarokcsukló a vágási oldalon van rögzítve.

A PVC panelek elhelyezése a szomszédos falfelületre a szomszédos fal már beillesztett sarokcsatlakozásával kezdődik.

Telepítés a keretre

Most részletesebben arról, hogyan rögzíthetjük a műanyag paneleket a fürdőszobai keretrendszerben.

Alapszerelvény

Ezzel a lehetőséggel a PVC panelek beszereléséhez nem szükséges gondosan összehangolni és simítani a falat. De ha a felszínén nyomok vannak a penész vagy penész jelenlétéből, akkor a falat meg kell tisztítani, és speciális eszközökkel kell kezelni, ami megakadályozza a negatív tényezők további előfordulását és terjedését.

A PVC lécek és lemezek szereléséhez szükséges keret lehet fából, fémből vagy PVC-ből.

Kezdjük azzal, hogyan lehet a műanyag paneleket egy faalapra telepíteni, ami a leggyakoribb. A munka megkezdése előtt a fa keretének minden részét antibakteriális vegyülettel kell feldolgozni.

A fa keret összeállításához rudakra lesz szükség, 4x4 vagy 4x2.5 méretű szakaszokkal. A telepítés rögzítővezetékekkel kezdődik. Ezután a keresztgerendák rögzítve vannak (a burkolat változatától függően vízszintesen vagy függőlegesen). A merevség növelése érdekében kiegészítő kereteket lehet hozzáadni a kerethez. Ennek előfeltétele ugyanaz a távolság.

Videó: A PVC panelek fa keretének lépésről lépésre történő összeszerelése

A keret első sora 30-40 cm távolságra van a padlóról. Ugyanezzel a lépéssel az összes következő sor fel van szerelve. A felső szint a jövőbeli mennyezet szintjén áll. Ebben az esetben minden sor felfelé merőleges a panelek rögzítésére. Biztosítani kell, hogy minden elem pontosan és ugyanabban a síkban legyen.

A fém láda többet fog fizetni, de sokkal tovább tart. A felhasznált anyag alumínium profil. Először U-alakú profilokat helyeznek fel és alá (a mennyezet alatt és a padló közelében). Legfeljebb 0,9 m-es lépcsőfokokkal - vezetők. Ezután PVC lamellákat szerelnek rá.

A pénz megtakarítása érdekében az első és második keretek kombinációja is megengedett. Ebben az esetben a kerülete fémből készült, a rekeszek pedig fából készültek.

Egy másik lehetőség keret - a műanyag alapja. Ez a leginkább "fiatal", de nem kevésbé gyors és hatékony. A PVC-vezetékek különleges zárakkal vannak ellátva, amelyek a műanyag lapokat vagy a léceket bepattanják. Ennek a lehetőségnek az a nagy előnye, hogy az ilyen paneleket fel lehet szerelni és újra össze kell szerelni. Továbbá, ez a keret nem igényel további feldolgozást, nincs semmilyen rothadás, sem gombák és penész hatása.

Panel telepítés

A lapok a kész faalapra csavarokkal vannak felszerelve, nyomólemezekkel vagy klyaymerov-nal. Bútor tűzőgépet is használhat. A fémkerethez kizárólag nyomólemezekkel ellátott csavarokat rögzítenek.

A mag elkészítése után, de a panelek telepítése előtt a fal és a keret közötti huzalokat eltávolítják, és hang- és hőszigetelő anyagokat helyeznek el. És csak ezután folytatja a fő elemek rögzítését a fürdőszobában.

A szerelési algoritmus közel azonos a tapadó módszerrel. Kezdje a sarokban. Egy tűzővel vagy csavarokkal rögzítik a kezdőlapot, amelynek alsó sarkában a szerelőpolc fel van csavarva (széles részének "a következő elem irányába" kell lennie). Hasonlóképpen, más paneleket is sorba helyeznek.

Ha az egyedi burkolólapok között még kis csuklók is kialakulnak, azokat szilikon tömítőanyaggal kell kezelni. Ha azonban minden munkát következetesen és helyesen végeztünk, akkor nincsenek tervszerű hiányosságok.

Hasznos tippek

A műanyag panelek, szakemberek vagy a már megtörténtek telepítésével kapcsolatos kérdés megválaszolása öntudatos:

 • a felszerelést megelőzően adja meg a helyiség "hozzászokik az éghajlathoz";
 • minden munkát 20 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten végezni;
 • a panelek telepítése előtt jelölje meg a fal síkján túlnyúló valamennyi alkatrész és lyuk helyét (csövek, szelepek stb.);
 • A szellőzőnyílások, az ajtók és a beépített bútorok sarkokkal vannak ellátva, amelyekhez PVC-lemezeket szerelnek fel.

Hasznos információk?

Ossza meg barátaival és határozottan megosztja veletek érdekes és hasznos információkat! Nagyon egyszerű és gyors, egyszerűen kattintson a leginkább használt szolgáltatás gombjára:

A műanyag panelek rögzítése - lépésről lépésre

A javításra gondolva mindig kiváló eredményre van szükségünk, ugyanakkor felesleges költségek nélkül, és a minimális időnek megfelelnek. Egy másik fontos pont az, hogy a javítások nem okoznak nagy bajokat, ne hagyják a piszkot és ne zavarják nagy mértékben a szomszédokat.

Kiváló megoldás ebben az esetben a műanyag panelek beszerelése. Az utasításaink segítenek megérteni a műanyag panelek rögzítését. Ezeket könnyen fel lehet szerelni a falakra vagy a mennyezetre, és ehhez nem kell előre felszántani a felületet.

A műanyag panelek könnyen tisztíthatók és ideálisak a magas páratartalmú szobákhoz (fürdőszoba, szauna, kazánház). A különböző színek és textúrák segítenek egy egyedi és kényelmes belső kialakításban. Az ilyen panelek felszereléséhez elegendő néhány eszközzel rendelkezni.

Szükséges eszköz és előzetes előkészítés

A műanyag panelek rögzítéséhez szükséges eszközök szinte minden házban megtalálhatók:

 • elektromos fúró;
 • fafűrész;
 • olló és fémfűrész;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • mérőszalag, épületszint, ceruza vagy jelölő;
 • kalapács tűzőgép;
 • létrára.

Először is, mérőszalag mérése, mérje meg a munkaterületet, ez lehetővé teszi számodra a szükséges anyagmennyiség számítását.

A felületnek mentesnek kell lennie a háttértől. Ha a panelek ragaszkodnak, akkor a falakat vagy csempeit festéktől és porról kell tisztítani.

A szerelés előtt ajánlott ellenállni a műanyag paneleknek legalább fél óráig szobahőmérsékleten. Ne rohanjon a védőfólia eltávolításához a telepítés befejezése előtt, mert ez segít a panelek megjelenítésének megőrzésében.

A telepítés és az eljárás jellemzői

A rögzítőpanelek közvetlenül a falra vagy a doboz előkészítésére készülnek. A falra szerelhetőnek tökéletesen laposnak kell lennie. A targoncák olyan fadarabok vagy lécek, amelyek egy bizonyos távolságra egymástól bizonyos távolságra vannak felcsavarva. A falaknál a lécek közötti szélesség nem haladhatja meg a 30-40 cm-t, a mennyezetre - legfeljebb 30 cm-re. A burkolatokkal ellátott zsinórok a falhoz képest merőlegesen vannak elhelyezve a panelek irányában.

Ha a falat, amelyhez a szalagok rögzítik, fából vagy bármilyen más, amelybe az önmetsző csavarokat könnyen be lehet csavarozni, akkor a rudak rögzítéséhez a legjobb használni őket. Ha a fal beton vagy tégla, akkor a legjobb megoldás a rúd behelyezése tipli-körmökkel vagy hagyományos csavarok és csavarok segítségével.


Példa rögzítő rekeszek műanyag panelek alatt.

Mielőtt munkához jutna, meg kell értenie, hogyan kell megfelelően rögzíteni a műanyag paneleket a falhoz.

 • Ha úgy dönt, hogy a paneleket a szegecshez szegezi, akkor vegye figyelembe, hogy az anyag újrafelhasználása lehetetlen, mert valószínűleg a leszerelés során a panel sértetlenségét megszegik.
 • A legjobb rögzítési módszer a rögzítők segítségével történik.
 • De a kapcsok használata, amelyeket különleges tűzővel hajtanak végre, szintén jó lehetőség.
 • Egy másik jó lehetőség a panelek szereléséhez csavarok.


A műanyag panelek rögzítésének legáltalánosabb módszerei.

Miután eldöntötte a panelek rögzítésének módját, a következő lépéseket kell tennie:

Először telepítse a szerelvényeket: a végső elem külső vagy belső szöget zárjon be. Ha a panel lefedi a falat a mennyezetre, akkor rögzítse a felső álmennyezetet.


A műanyag panelekhez rendelkezésre álló kiegészítő elemek.

Helyezze a panelt a rögzítőbe egy keskeny polcra. A panel a széles szerelőpolc oldalán van rögzítve, szögekkel vagy konzolokkal.

Miután meggyőződött arról, hogy az első panel lapos, tegye be a következő, keskeny véget az előző panel hornyába. Próbálja szorosan egymáshoz illeszteni a paneleket.


A szükséges hardver és az első műanyag panel felszerelése.

Az utolsó műanyag panel, amely befejezi a sorot, erőteljesen be kell illesztenie a végső elem és az előző panel közé. Ha a panelt szélességre kell csökkenteni, akkor vágja le a felesleget egy késsel, és mozogjon a panel mentén.

Videó: Lécek, kiegészítők és PVC panelek szerelése

A falra szerelhető műanyag paneleket tartalmaz

Ha a helyiség száraz és a falak simaak, akkor a panelek közvetlenül a falra szerelhetők fel, anélkül, hogy használnák a lapátot.


A panelek rögzítése ragasztáshoz közvetlenül a falakhoz ragasztás nélkül.

Magas páratartalmú helyiségben műanyag vagy fém rögzítési profilt kell használni. Ebben az esetben a panelek speciális klipekhez vannak csatlakoztatva a sínekhez, ami nagymértékben megkönnyíti a szerkezet szerelését és szétszerelését.


Rögzítőpanelek speciális profilú műanyag profilokkal.

Az anyag kibővítését figyelembe kell venni, amikor a hőmérséklet változik, ezért a panelek magasságának beállításakor kis rést hagyva. Ha széles rúdot használnak a léchez, egy fűtő vagy hangszigetelő anyagot lehet elhelyezni a fal és a panelek között.

Jellemzője a műanyag panelek mennyezetre szerelése

Most vegye figyelembe a műanyag panelek mennyezetre való rögzítésének módját. A szerelés előtt meg kell határozni a panelek és a mennyezet közötti távolságot. Ez a rés a világítás típusától függ. Ha beépített lámpákat szeretne beépíteni, akkor a távolságnak legalább 10-15 cm-nek kell lennie, így teljesen elrejtheti a vezetékeket. Jelölje meg előre a lámpák helyeit ceruzával, vágja ki a lyukakat, és szerelje be a világítóberendezések alapjait.


Fém alátét műanyag panelek falra szereléséhez.

Ezután végezze el ugyanazokat a lépéseket, mint amikor a paneleket a falra telepíti. Egy lapos mennyezetű szobában ládák nélkül is megteheti. Mennyezeti lábazat a munka megkezdése előtt, telepítse a három falra. A panelek egyenletes elhelyezéséhez használja az épület szintjét.

A műanyag panelek nagy nedvességtartalmú helyiségben való beszerelésekor töltse fel a mennyezetrétegeket szilikon tömítőanyaggal, hogy teljes vízállóságot érjen el.

Hasznos tippek a műanyag panelek beszereléséhez:

1. Vágja le és fúrja be a paneleket, fordult felfelé. Használjon fémfűrészt, kézifűrészt vagy vágókést vágáshoz. Mindig különleges szemüveget kell viselni, hogy megvédje a szemét.

2. Vegye fel a ragasztót közvetlenül a falra. Használjon sima vonalakat, hogy rajzoljon egy rácsot, és ne hagyjon üres területeket. Csak speciális konstrukciós ragasztót használjon "folyékony szögek".

3. A szerelés során a kalapács körmöket a panelbe, ügyeljen arra, hogy ne ütje a kalapácsot a felszínen, különben csípő lesz.

4. Tisztítsa meg a műanyag paneleket szappanos vízzel. Ne használjon súroló tisztítószereket, durva súrolószereket vagy oldószeres tisztítószereket.

Most már tudod, hogyan rögzítheted a műanyag paneleket a falhoz és hogyan törődj velük. A műanyag panelek telepítése nem igényel sok időt és erőt a kezdőknek. Ezt az egyszerűen telepíthető anyagot választva egyedülálló belső teret hozhat létre a saját kezével. A különféle színű kőből, fából, papírokból álló panelek közül minden bizonnyal megtalálja a választását.

Ügyeljen arra, hogy nézze meg az alábbi videót, nagyon jól mutatja a műanyag panelek beszerelésének folyamatát.

Hogyan szereljük fel a műanyag paneleket a falra?

Milyen módszerekkel rögzíthetjük a műanyag paneleket a falra? Hogyan válasszunk anyagot? Milyen eszközökre van szüksége? Mindezek és lépésről lépésre a műanyag panelek beszerelésére vonatkozó utasítások.

A polivinil-klorid praktikus és tartós anyag. Széles körben használják a falak és a mennyezet felületének díszítésére. A színek, formák és textúrák széles választékával a belső tér stílusos és gyönyörű lehet. előnyei:

 • anyag nedvességállósága;
 • egy egyszerű rendszer a falpanelek rögzítésére, amely alkalmas a kezdőknek;
 • hosszú élettartam;
 • tűzbiztonság;
 • higiénia;
 • kényelem a mosás és a tisztítás folyamatában;
 • olcsó;
 • penész és penész ellenálló.

Műanyag panelek - olcsó és könnyen felszerelhető alapanyag

A hiányzó PVC panelek - alacsony ütésállóság. A szállított építőanyagot gondosan ellenőrizni és gondosan telepíteni kell.

A szerelés előtt olyan munkagépek és segédanyagok készítésére van szükség, amelyek segítenek a munkában:

 • a jelöléshez - egy mérőszalagot ceruzával vagy mosható jelölővel;
 • a penge vágásához - apró fogakkal ellátott fémfűrész;
 • építési szint, plumb;
 • háromszög;
 • sarkok feldolgozásához - műanyag profil vagy lécek;
 • rögzítésre a felületre - csavarok, dugós köröm, bilincsek;
 • perforátor, csavarhúzó;
 • antiszeptikus oldat, tömítőanyag, ragasztó.

Tartozékok, amelyekre szükség lesz a folyamat során:

 • külső és belső sarkok;
 • profilok dokkoló, kezdő és F-alakú;
 • Plinth plafon és padló.

Időmegtakarítás érdekében válasszon egy olyan boltot, ahol a teljes készlet a fő anyaggal megegyező helyen vásárolható meg.

A PVC tulajdonságai a gyártótól függenek. A piacon panelek Európából és Kínából. Minőség szempontjából az első csoport tagjai túlnyomó többsége. A panel szilárdsága függ a falak vastagságától és a benne található merev élek számától. Optimális teljesítmény: a panel elülső oldalának vastagsága 2-1,5 mm, a merevítők száma 20-29, a lamella teljes tömege 2-1,7 kg / m2.

Az üzletek széles skáláját kínálják panelek Európából és Kínából.

Ne vásároljon, ha:

 • deformálódott vagy sérült merevítők;
 • a rajz nem egyértelmű vonalak, homályos élek;
 • a panelek árnyalatai egymástól elválnak egymástól;
 • karcos felület;
 • a szegmensek méretei eltérőek (ebben az esetben a műanyag panelek falhoz való rögzítése bonyolult lesz a laza rögzítés miatt).

Annak ellenőrzésére, hogy az anyag mennyire megbízható, felül kell kattintani az ujjával. Az elülső oldalnak meg kell hajlani, és vissza kell térnie az eredeti állapotához. Ha a panel deformálódott, ez azt jelzi, hogy összetétele nagy mennyiségű krétát tartalmaz, és az élettartam kicsi lesz.

Számítások szükségesek annak érdekében, hogy elkerüljék a túlköltekezést az anyag további beszerzése miatt. Az idő is eltompult, ha nincs elég építőanyag. A PVC-panelek falra történő rögzítése függőleges vagy vízszintes helyükre utal. A választás az ízlésektől függ. A függőleges számítás a következő:

 1. 1. Mérjük a helyiséget (hossz a kerület mentén);
 2. 2. Vonja le az ajtó és ablak nyílásait;
 3. 3. Szétosztja a maradékot egy panel szélességével.

Először meg kell mérni a szobát

Az eredmény a panelek számának a befejezéséhez szükséges. Ehhez feltétlenül hozzá kell adnia néhány extra egységet abban az esetben, ha az anyag véletlenül sérült.

Vízszintes számítás:

 1. 1. Mérjük a helyiséget;
 2. 2. Vonja le az ajtó és az ablak nyílásait;
 3. 3. Az így kapott számot a panelben felkínált készletből egy panel területe osztja el.

A kapott értékhez 10% -ot adunk - tartalékként. Ha vízszintesen van felszerelve, az anyagot le kell vágni, így maradék maradvány maradványok formájában.

A falak műanyaggal való díszítése során el kell rejteni a villanyvezetékeket. Ehhez szerelje fel a panelt a betétre. Az optimális anyagmennyiség megvásárlásához itt is számítások szükségesek. A láda fém profilelemekből és fadarabokból áll.

A fűrészeléshez fa lécek és fém profilelemek szükségesek.

A számítás módja:

 1. 1. Mérjük a falak magasságát a helyiségben;
 2. 2. Az így kapott számot elosztják a lépcsők elhelyezése a jövőben (ajánlott 50 cm);
 3. 3. Az eredményt megszorozzuk a helyiség peremével - a futóórák profilhosszát kapjuk;
 4. 4. Mérjük meg a sarkok magasságát a szobában;
 5. 5. Szorozzuk meg számukkal - kapjuk meg a profil teljes felvételét a sarkok feldolgozásához;
 6. 6. Hozzáadjuk az ajtónyílások és ablakok peremét.

Ennek eredményeképpen két értéket kapsz - a lécek hosszát és a szögprofilt. Ne felejtse el növelni az eseteket, amikor az anyag megsérül a telepítés során.

A magas páratartalmú szobákban, különösen a fürdőszobában és a fürdőszobában, a PVC panelek a legalkalmasabbak, mert nem félnek a nedvességtől, a gomba és a penész. A modern dekorációs lehetőségek segítségével a szobák kialakítása stílusos és tömör lehet, magas költségek nélkül. Ehhez nem szükséges drága gyűjtőcserépet vásárolni - használja a PVC-t.

A folyamat három változatban jeleníthető meg:

 • ragasztók használatával;
 • önmetsző csavarokkal;
 • bilincsekkel.

Ragasztó ideális ideális és egyenletes felületekhez. Válasszon a piacon értékesített bármelyik közül: folyékony köröm, univerzális "pillanat" vagy PVC-panelek speciális összetétele. A ragasztó egyszerűsíteni és csökkenteni fogja a fürdőszoba javításának költségeit, mivel nincs szükség lerakódásra. Ennek a lehetőségnek a hátránya, hogy a sérült panelt egy új helyre cserélik, mivel szilárdan ragasztva lesz a falhoz. Szükséges lesz a falburkolat külső rétegével együtt eltávolítani, amelyet vissza kell állítani.

A csavarokkal könnyebb. Az opció alkalmas a csövek és huzalok elfedésére. A folyamat felgyorsítása érdekében ajánlatos egy csavarhúzót használni. A felület szintje nem szükséges. A hátrány az, hogy a ládák alapját a fa lécekből kell felállítani. Ez egy idő és pénz többletköltsége. Mielőtt rögzítené a falpaneleket a bilincsekhez, egy fém burkolatot kell elhelyezni a falra.

A műanyag panelek telepítése előtt elő kell készíteni az alapot. Ehhez alaposan tisztítsa meg a falakat, a gitt, száraz és szintet. Ezt megelőzően a régi bevonat teljesen eltávolodik a fal - tapéta, csempe vagy hámló festéktől.

A gitt jól elrejti az összes repedést, repedést és szabálytalanul a falakon. A cseppek mérete legfeljebb öt milliméter. Ha a műanyag mély mélyedésekbe vagy dudorokba van ragasztva, akkor idővel deformálódni vagy hámozni fog. Miért kell eltávolítani a régi fedelet a falról? Por-, szennyeződés- és zsírt tartalmaz. Mindez zavarja a ragasztó bevonat szokásos tapadását. Ha a falra mártott maszkot alkalmaznak, alaposan lemossák, a zsírt tisztítószerek segítségével tisztítják. Ezután az alapozó készítményt felhordjuk és a falat összehangoljuk.

A ragasztót a panel hátoldalára helyezzük.

A lépésekre vonatkozó utasítások:

 1. 1. A fal előkészítése: távolítsa el a régi bevonatot, tiszta, gitt, homok;
 2. 2. Tisztítsa meg a panel hátlapját nedves ruhával, szárítsa meg;
 3. 3. A ragasztóanyagot 20 mm-es lépésekben ragasztással helyezzük fel az építőanyag hátoldalára.
 4. 4. Óvatosan csatlakoztassa a PVC-panelt a falhoz.

Amikor a folyékony szöget ragasztóként használja, a panel ezután kopogtat és 5-7 percig leesik a felületről. A kompozíció szükséges obvetrivanie. Egy rövid szünet után a PVC visszatér a falhoz.

A keret nélküli módszer nem veszi figyelembe a szögek kialakulását. Végső kivitelként a bélés szokványos műanyag sarkok segítségével használható. Nem rendelkeznek résszel, ezért használjon átlátszó szilikont a telepítéshez.

Amikor az aljzatok körül befejeződnek, előre vágott lyukak vannak. Végezze el a szükséges méréseket, és jelölje meg azt a helyet, ahol kivágást szeretne készíteni. A munka során ki kell kapcsolni a villamos energiát.

A plintoszok telepítése utoljára történik. Ehhez erre a célra önmetsző csavarokat használnak - ezek segítségével az anyagot a falhoz rögzítik, mielőtt a lyukak fúródnak. A lamellák szegmensei közötti kötések területeit szilikon tömítőanyaggal vagy hagyományos habarccsal töltik fel. Ezt úgy kell megtenni, hogy a nedvesség nem esik le a felújított fal műanyag felületén.

A modern piac univerzális ragasztókat kínál:

 • A kristály pillanat;
 • Clayberite 636;
 • Emfikol 34012A.

A PVC panelekhez univerzális ragasztókat választhat

Professzionális segítséget nyújtanak a PVC kötőelemekhez. A szakértők műanyag ragasztót használnak. A választás alapszabálya - vásároljon szaküzletben. Így megvédheti magát egy hamis vagy megszerzett pénz megszerzésétől. Ha PVC-ragasztót vásárol a piacon, akkor vegye figyelembe a gyártás időpontját és a csomag megjelenését. Jó minőségű ragasztó biztosítja:

 • gyors beállítás felületekkel;
 • hosszú és megbízható rögzítés;
 • ellenáll a szélsőséges hőmérsékletnek, nedvességnek, fagynak.

A műanyag rögzítése nem ajánlott forró olvadék használatához. Ebből a célból opcionálisan egy nem expandáló tömítőanyagot is készíthet, amelyet poliuretán hab felhasználásával szabadítanak fel. Lágyságú és jól illeszkedik a falpanelhez.

Leggyakrabban úgynevezett. A "kötény" a konyhában táguló agyag vagy cserép felhasználásával készül. De be kell tudnod tenni a csempéket. Azok, akik nem akarnak pénzt költeni a mester felhívásán, és magabiztosak a képességeikben, képesek a konyha felszerelésére PVC panelek segítségével. A műanyag modern verziói sikeresen utánozzák a drága kerámia csempegyűjteményeket.

Könnyű felszerelhető konyhai kötény kötény

A "térben" alkalmazott technológia nem igényli az esztergagép, a ragasztószerkezet és a speciális kötőelemek használatát. Alkalmas kis konyhákhoz, ahol a munkaterület egy panellemezzel van ellátva. Lépésről lépésre:

 1. 1. Helyezze a panelt a munkalapra az alsó peremmel, vágja az anyagot a javasolt "kötény" kívánt méretének megfelelően;
 2. 2. Helyezze a felső részt a lógó szekrény mögé, hogy megbízhatóan nyomja a lapot a falhoz; a rögzítés zárójelekkel javítható;
 3. 3. Rögzítse a panel alsó részét egy lábazat segítségével - biztonságosan rögzítse a pulton, jobb, ha egy masszív és tartós opciót választanak a padlóra.

Ennek a módszernek az az előnye, hogy a "kötény" bármikor könnyen átváltható.

A fal lefedése előtt meg kell tisztítani, de a felület súlyos kiegyenlítése nélkül. A fürdőszobában, a fürdőszobában vagy a konyhában történő felújításhoz antiszeptikus és vízszigetelő falak további kezelésére van szükség.

A magas páratartalmú helyiségekben fémkeret ajánlott.

2x2 cm-es fadobozok ládák gyártásához A magas nedvességtartalmú helyiségek - fürdők és zuhanyozók - fém elemek ajánlottak. Mielőtt a faanyagot alaposan megszáradnák, a lehetséges deformáció elkerülése érdekében. A bárok antiszeptikus kezelést igényelnek. Ha úgy dönt, hogy fémet használ, akkor válaszd ki az UD-t (a kontúr fő részét) és a CD-t (kontúr útmutatók) jelölő profilelemet.

A láda kialakításának a jelöléssel kell kezdődnie. Először definiáljuk az alsó szintet - lehet a padlón vagy magasabb, a tervezési ötlettől függően. Az alsó lábazat itt kerül telepítésre. Mint mérföldkő, vegye figyelembe a fal legjelentősebb szakaszait - meghatározza a léc általános befoglalását. A fa használatakor 2-3 mm-t kell hozzáadni a behúzáshoz. Ezt azért kell megtenni, mert a fa még a nedvesség jelentéktelen befolyása alatt is deformálódik.

Ezután meghatározzák a léc és a felső szintek felső vonalát. A felső és az alsó szintek kiegyenlítéséhez használja az épület szintjét, az oldalak számára - a lyukakat. A rögzítés közvetlen szuszpenziókon történik. A csavarok legfeljebb 25 cm-es részletekben vannak elhelyezve a fa és a fémek legfeljebb 15 cm-re. A sávok először a széleken, majd a középső részen vannak rögzítve. Ezzel elkerülhetők a hibák és a pontatlanságok.

A felső, alsó és oldalsó sínek rögzítése után folytassa a beépítést. Ez úgy történik, hogy figyelembe vesszük a lamellák elrendezésének típusát - függőlegesen vagy vízszintesen. Ezután a lamellákat a belső sínekhez merőlegesen rögzítik.

A csöveknek a rács keret alatt kell lenniük.

 1. 1. Helyezzen fel díszléceket - külső, belső (sarok, alsó, felső);
 2. 2. Rögzítse az első panelt és rögzítse azt egy igénylő segítségével (a lamellák élei belépnek a felső és az alsó profilba);
 3. 3. A második lapot behelyezzük az első, hasonlóan rögzített horonyba, és így tovább;
 4. 4. Állítsa az anyagot a fal végére;
 5. 5. Mi rögzítjük az utolsó panelt, figyelembe véve, hogy szorosan illeszkedik a sarokba.

Ha vannak olyan csövek a szobában, amelyeket a panelek mögé kell rejteni, akkor a rekesz olyan alakú, hogy a keret alatt lesz. További sarkok szükségesek. A pultok, a szelepcsapok és más, rendszeresen nyitott elemek elrejthetők a dekoratív ajtó mögött. Ehhez a panelet az útmutatónak "ültetni" kell a kis hurkokon.

PVC panelek kiválasztása és felszerelése a konyhában lévő fürdőszobában, fürdőszobában, kövesse a szabályokat:

 • ne keverjen össze műanyagot a drága befejező anyagokkal - kővel, csempezel, gránittal, íztelen lesz;
 • kisebb helyiségekben választhattak fényárnyalatokat vagy fotónyomtatással;
 • a magas páratartalmú helyiségekhez illeszkedik a sima anyagok; kimondott és mély textúrájú lesz állandó tisztítás, különben egy penész vagy gomba jelenik meg;
 • A panelek kiválasztásakor próbálkozzon a teljes együttessel és a színrendszer színezésével.

A műanyag panelek egy egyedülálló, modern termék, amellyel hihetetlen képeket hozhat létre. Kis képzelőerővel egyedülálló és eredeti otthona lesz. Tanulmányozza a javasolt utasításokat és biztonságosan folytassa a javítást!

Hogyan szereljük fel a PVC paneleket a falra és a mennyezetre különböző módon

A cikk megvitatja, hogyan kell rögzíteni a PVC paneleket a falhoz és a mennyezethez: lehetőség van az anyag felszínének rögzítésére, az alapvető lépésenkénti technológiák, az anyag megfelelő felhasználásának és a kialakítás kialakításának az árnyalatait részletesen tanulmányozni. A fürdőszoba, a konyha, az erkély és más létesítmények vizuális példái is rendelkezésre állnak.

A PVC-panelek falhoz való ragasztása ragasztó, csavar vagy klyaymerov segítségével végezhető el

Hogyan szereljük fel a PVC paneleket a falra és a mennyezetre: általános információk

A polivinil-kloridból készült panelek praktikusak és tartósak. Ezért széles körben használják falak és mennyezetek felületének díszítésére a házban. A formák, színek és textúrák széles választékának köszönhetően az anyagon alapuló belső tér elegáns és szép lehet.

Jó tanács! Használja a PVC burkolat javítására. Ez az anyag higiénikus és abszolút nem fél a víztől, ezért olyan területeken is alkalmazható, ahol más finomítási lehetőségek nem megfelelőek. Az interneten nem csak a PVC-es fürdőszobai panelekről van szó, hanem a konyhában, a WC-n, az erkélyen vagy a loggián keresztül a szaunában használt anyag felhasználásával.

A PVC panelek számos előnnyel rendelkeznek, így például a tartósság, a tűzállóság és a könnyű telepítés

 • nedvességállóság;
 • kényelmes telepítési rendszer, amely még a kezdő is képes kezelni;
 • hosszú élettartam;
 • tűzbiztonság;
 • penészgombák, gombák és egyéb mikroorganizmusok ellenállása;
 • higiénia;
 • az egyszerű gondozás és a tisztítás;
 • megfizethető költség.

A hálózatban megbújhatsz a PVC panelek fotójában a konyhában, a cserép helyett, ez az anyag nem kevésbé szépnek tűnik, miközben költsége sokkal alacsonyabb, mint a cserépé.

A PVC-panelek hátrányai közé tartozik az alacsony ütésállóság. Ezért gondosan ellenőriznie kell az anyag szállításának folyamatát a vásárlás helyéről a munkaterületre. Amikor a PVC falpaneleket saját kezével telepíti, ügyeljen arra, hogy ne károsítsa őket.

A konyha falai részben PVC panelekkel díszítettek.

Mielőtt a PVC-paneleket a fürdőszobába vagy más helyiségbe telepítené, elő kell készítenie a befejező munkák elvégzéséhez szükséges eszközöket és anyagokat. Mindig kéznél kell lenniük.

A helyiség javítása PVC panelekkel megköveteli a jelenlétét:

 • rulett és ceruza (jelöléshez);
 • finom fogakkal ellátott szecskázók (anyagvágáshoz);
 • építési szint;
 • gon;
 • PVC panelek;
 • műanyag profil PVC panelekhez vagy lécekhez;
 • rögzítő elemek (csavarok, dugós körmök, kapcsok);
 • perforátor és csavarhúzó;
 • fertőtlenítő oldat és tömítőanyag;
 • mennyezeti lábazatok.

Még a kezdő is megbirkózik a befejező helyiség PVC panelek.

Ugyanabban a szakaszban, kiválasztása és beszerzése anyag. A piacon különböző típusú bevonatok vannak, amelyek fényesek vagy mattok lehetnek. Ezenkívül a gyártók különböző technológiákat alkalmaznak a minták és minták alkalmazásához.

A szilárdság jellemzői a panel falvastagságától és a belső merevítők számától függenek.

Jó tanács! Az anyag szilárdságának ellenőrzéséhez óvatosan nyomja meg ujjával a műanyag felületét. Ha a panel meghajlott, azt jelenti, hogy alacsony az erősség és a rövid élettartam.

A PVC burkolatok anyagának megválasztása

A különböző gyártóktól származó polivinil-klorid lemezek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Ügyeljen arra, hogy figyeljen az anyag minőségére.

Minőségi panel megvásárlásához ne vásároljon anyagot, ha:

 • a merevítők sérültek vagy deformálódtak;

Dekoratív PVC falpanelek virágos motívumokkal

 • a panel elülső oldalán lévő vonalak nem egyértelműek, homályosak vagy az élvonal elmosódott;
 • a lamellák árnyékban különböznek egymástól;
 • a felület karcos;
 • A lamellák dimenziós paraméterei nem esnek egybe (ebben az esetben a PVC panelek rögzítése a mennyezetre vagy a falra nemcsak bonyolult, de lehetetlen is lehet, mivel az elemeket nem rögzítik szorosan).

Az átlagos európai és kínai panelek jellemzői (összehasonlító táblázat):

Hogyan szereljük fel a PVC panelet a mennyezetre és a falra: előzetes számítások

A PVC panel rögzítése előtt előzetesen számításba kell venni a fal befejező anyagát.

Jó tanács! Ügyeljen arra, hogy kiszámítsa az anyag mennyiségét. Ezzel elkerülheti a túlfizetéseket vagy a panelek további vásárlását, ha nem elegendőek. Előzetes számítások végrehajtásával időt és pénzt takarít meg.

PVC falpanelek beszerelésekor a lamella vízszintesen és függőlegesen helyezhető el. Ez a vágytól függ. A függőleges beépítéshez szükséges anyag számítása a következő:

 1. A helyiséget mérik (a teret körülvevő terület hossza).
 2. A kapott értékből kivonjuk az ablak és az ajtónyílások szélességét.
 3. A maradékot egy lamella szélessége osztja el.

Példa a panelek számítására a mennyezet befejezésére a fürdőszobában két különböző módon

Ennek eredményeképpen megkapja a kívánt panelszámot a szoba befejezéséhez. Ügyeljen arra, hogy adj hozzá néhány extra lamellát abban az esetben, ha véletlenül megsérti az egyik elemet a telepítés során.

Vízszintes kivitel esetén kissé eltérő számítási sémát alkalmazunk:

 1. Megméri a szoba teljes területét.
 2. Az ablak- és ajtónyílások kivont területe.
 3. A kapott értéket egy lamella területe osztja el.

Ebben az esetben a panelek legalább 10% -át hozzá kell adni a kapott mennyiségnek. Ez a pillanat annak a ténynek köszönhető, hogy amikor a mennyezet vízszintesen van vágva PVC panelekkel, valamint falakkal való munka során a mester szembesül az anyag elvágásának szükségességével. Az eredmény az építési hulladék nagyobb mennyisége.

A PVC panelek alatt történő esztergáláshoz szükséges fogyóeszközök számítása

Ha a PVC falpaneleket saját kezűleg kívánja felszerelni a betét alapja fölé, akkor további méréseket kell végezni a fogyóeszközök számáról. A lécek építőanyagaként fémből készült fém profilelemek vagy lécek használhatók.

Fa lécek vagy fém profilok használhatóak a betonszerkezet anyagaként

Először meg kell mérni a falak magasságát a szobában. Ezután ezt a számot elosztják a lépcsőnek a dobozba helyezésének lépésével. E számítások eredményeit meg kell szorozni a helyiség peremével. Kapsz a profilok vagy lécek hosszát futó méterben.

Figyelj! A fából készült vagy fém elemek általában 50 cm-es lépcsőkben helyezkednek el egymástól.

A kiszámításához mérje meg a sarkok magasságát a szobában és szaporítsa meg ezt a mutatószámot a számukkal. Ennek eredményeképpen szögletes típusú profilelemek teljes felvétele lesz. Ehhez az értékhez hozzá kell adni az ajtó és ablak nyílásait a helyiségben.

A PVC panelek használata: hogyan kell rögzíteni a műanyag léceket a fürdőszoba falához

A fürdőszobában található PVC-panelek számos fotója, amely a weblapok megtekintésével és a háztartási cikkek javításával érhető el, azt jelzi, hogy ez a fajta anyag igen népszerű a fogyasztók körében.

A falak műanyag paneljei segítségével modern, tömör konstrukciót hozhat létre mind a fürdőszobában, mind a más helyiségekben.

A PVC panelek befedése három különböző módon végezhető el:

 • ragasztókészítmény alkalmazásával;
 • önmetsző csavarokkal;
 • bilincsekkel.

A ragasztókompozíció használata akkor lesz hatékony, ha tökéletesen sima és sima felületekkel kell foglalkoznia.

Ragasztók típusai a PVC panelekhez a fürdőszobában:

 • speciális ragasztókompozíció PVC lamellákhoz;
 • univerzális összetétel "Moment-installáció";
 • folyékony köröm.

Tartozékok a PVC panelek beszereléséhez

A lécek ragasztással történő felszerelése nagymértékben leegyszerűsíti és csökkenti a javítások költségeit a fürdőszobában, mivel nincs szükség raklap kialakítására.

A ragasztó rögzítési módszere hátrányos. A megrongálódás esetén az elkényeztetett lamellát nem szabad kicserélni. Ezenkívül a későbbi javításokat bonyolítja a régi bevonat bontása, amelyet nehéz eltávolítani a falról.

A rögzítőcsavarok sokkal kényelmesebbek és megbízhatóbbak. A munkához feltétlenül szükség van egy segédszerszámra csavarhúzó formájában. Ellenkező esetben a javítás jelentősen késik.

Figyelj! Mielőtt a PVC burkolatot a fürdőszobában rögzítené önfúró csavarokkal, nem szükséges a felület szintre vágása.

A gyártók széles választékát kínálják dekoratív műanyag panelek a fürdőszoba falak felé néz.

Ennek a módszernek az a hátránya, hogy a keret alapját fából készült léc formában kell felépíteni. Ez további időt és pénzt eredményez.

A Klyaymery gyorsan és megbízhatóan rögzíti a lamellákat a falfelületen. Ebben az esetben a csiszolási szerkezetnek fémnek kell lennie.

A fürdőszobai burkolatok PVC-vel történő elkészítése: érdekes ötletek, fotók

A műanyag felületek széles választékot kínálnak a fürdőszoba kialakításában - a PVC panelek képe a szoba kialakításában stílusos és látványos. Az anyag különböző színei és külső jellemzői lehetővé teszik, hogy a helyiséget különböző stílusokban rendezzék.

A privát ház elegáns fürdőszobája műanyag panelekkel van ellátva.

Ma a környezetbarát belső terek nagyon népszerűek. Természetesen a műanyag nem tartozik a környezetbarát és természetes anyagok kategóriájába, de a fürdőszobában a fából készült textilszálas panelek kiváló etnikai utánzást alkottak. A PVC falpanelek falra szerelését ideális esetben a mennyezet díszítéssel kombinálják.

A fürdőszobák fotójában a burkolólapokat utánzó PVC panelek olyan természetesek, hogy szinte megkülönböztethetetlenek a valódi cseréptől. Ebben az esetben lényeges megtakarítást érhet el az anyagi beszerzési költségek tekintetében, mivel a műanyag lamellák sokkal kisebb költséggel járnak, mint a kerámia burkolólapok. A fürdőszobai PVC panelek javítása a csempe alatt, lehetősége nyílik arra, hogy a neoklasszikus stílust megszervezze, hozzáfűzzék frizekhez, oszlopokhoz, járdákhoz, vagy készítsék el a klasszikus verziót.

Jó tanács! Nem ajánlott a fürdőszoba tervezésénél, valamint a WC, a PVC panelek és a drága szegmens finomanyagaival kombinálva. A márvány PVC-szomszédsága nemcsak íztelen, de ugyanakkor a természetes kő jelenléte teljesen elveszett.

Amikor kiválasztunk anyagokat a fürdőszoba vagy WC kialakításához, jobb választani a világos színeket - ezek a panelek különösen előnyösek ebben a szobában.

A PVC-panelekkel ellátott WC-k befejezésének fényében a fényszínséma nagyon előnyös. Ennek köszönhetően egy kis fürdőszoba hozzáadhat további mennyiséget. A fürdőszobák modern kialakítási lehetőségei közé tartoznak a fotónyomtatással vagy mozaikszereléssel ellátott termékek.

Hogyan kell ragasztani PVC panelek a fürdőszobában: ajánlások

A fürdőszobák befejeződéséhez ajánlott olyan műanyag lamellák használata, amelyek nem kifejezetten texturált felületűek. Az a tény, hogy a volumetrikus textúrák kiváló alapot jelenthetnek a penész- és gombaspórák kialakulásához. Ha olyan anyagot vesz fel, amelyen nagy felületű hornyok vannak, a későbbiekben nehezen lehet gondozni.

A PVC falak falához illesztett módja a fürdőszobában számos előnnyel jár:

 • pénzt megtakarítva - az átlagos árak a szabványos mérettartamú paneleken 200-300 rubel / darab. Az anyag piaci értékének tartománya 100 és 500 rubel / db között terjed. Ez a mutató a termékek minőségétől és a tervezéstől függ;

A PVC-panelek ragasztóval könnyen rögzíthetők a falakhoz

 • higiénia és biztonság - a lamellák felülete nem szívja el a kellemetlen szagokat, könnyű tisztítani szivacsos és szappanoldattal;
 • magas nedvességállóság. Emiatt az anyag alkalmas magas páratartalmú helyiségekben. Ez a tulajdonság lehetővé teszi a loggia felújítását PVC panelekkel, valamint erkéllyel, folyosóval és még egy konyhával is;
 • a szerelési rendszer egyszerűsége - ehhez elegendő az építőipari tűzőgép és csavarhúzó használata;
 • praktikum - a fotó a fürdőszoba befejező PVC panelek nem látható kommunikációs rendszerek. Az anyagot a kommunikációs dobozok burkolatára használják, ahol minden csövet, szelepet és más elemet helyeznek el.

Figyelj! A műanyag panelek kiváló teljesítményt nyújtanak: alacsony fokú tűzveszélyesség, hő- és hangszigetelés.

Műanyag panelek - praktikus és költséghatékony megoldás a fürdőszoba falainak szembenézésére

Hogyan szereljük fel a PVC paneleket a falakon, a ládák használata nélkül

Mielőtt a dekoratív PVC-panelet ragasztaná a falfelületre, elő kell készíteni az alapot. Ez a technológia a falak alapos megtisztítását igényli a későbbi összehangolással. A ragasztó választása során felmerülő hibák szintén elfogadhatatlanok.

A felület előkészítése magában foglalja:

 • a régi bevonat teljes eltávolítása;
 • repedések kiküszöbölése;
 • felületszintezés.

Az engedélyezett méret 5 mm-nél kisebb. Ha a gödrök mélyebbek lesznek, idővel a műanyag lehúzódik vagy deformálódik. Zsírok, porok és szennyeződések lehetnek a falak felületén. Ezek a részecskék megakadályozzák, hogy a ragasztó rendszerint tapadjon. Ezért ajánlatos lemosni a falfestéket a falak felületéről, tisztítsa meg a zsírt egy hatékony mosószerrel, és alkalmazzon alapozó készítményt.

Az univerzális ragasztók listája:

 • Emfikol 34012A;
 • Clayberite 636;
 • Kristály pillanat.

PVC panelek beszerelésekor használjon nem rugalmas tömítőanyagot poliuretán hab vagy folyékony szögek alapján

Ezek a vegyületek felhasználhatók a PVC panelek saját kezeire történő beszereléséhez, de a szakemberek speciális műanyag ragasztót ajánlanak.

Minőségi összetétel jelei:

 • a szárítás utáni átlátszóság és a filmréteg kialakulása;
 • ellenáll a hirtelen hőmérsékletváltozások, a nedvesség és a fagy hatásainak (ezért az interneten oly gyakran találtak fotóterminált erkélyeket PVC panelekkel);
 • gyors beállítás;
 • megbízható és hosszú távú rögzítés.

Figyelj! Szigorúan tilos forró olvadékot használni a műanyag rögzítéséhez.

Nem rugalmas tömítőanyagot használhat poliuretán hab vagy folyékony köröm alapon. Ezek az anyagok műanyagak és szilárdan rögzítik a paneleket a falra.

A kombinált fürdőszoba falán lévő kerámia csempékhez készült műanyag lécek vonzó megjelenést mutatnak

Dekoratív panelek PVC mozaik: hogyan kell ragasztani, videó utasításokat

Annak érdekében, hogy megtanulják felragasztani egy PVC mozaiklaplapot, használjon lépésenkénti utasításokat, amelyek a szokásos lamellákra vonatkoznak.

Az eljárás szakaszos végrehajtása:

 1. Tisztítsa meg a panel hátlapját nedves ruhával.
 2. A panel szárítása (a PVC mozaikpanelek ragasztása előtt az anyag felületét teljesen fel kell szárítani - csak a ragasztó felhelyezése után).
 3. A tapadó kompozíció alkalmazása a pont módszer hátoldalán 25-35 cm-es lépésekben
 4. Szerelje fel a panelet a falra.

Ha folyékony körmöket használ a munkájában, akkor a panelet kissé meg kell nyomni és újra fel kell szakadnia a felületről. A jobb ragasztás érdekében a ragasztó 5-7 percig megkötözni kényszerül. Ezután újra kell rögzíteni a lamellát a helyén.

A polivinil-klorid panelek könnyen tisztíthatók és hosszú ideig nem veszítik el a vizuális fellebbezésüket.

A keret nélküli módszer nem igényli külső és belső sarok kialakítását a PVC panelekhez. Egy ilyen eljárás ebben az esetben nem lenne helyénvaló. Elég és hétköznapi bélés műanyag sarkokkal, amelyeknek nincsenek hornyai a lécek felszereléséhez. A sarkok rögzítéséhez átlátszó szilikont használhat. Ezeknek az elemeknek a mérete 2 cm és 5 cm közötti.

Jó tanács! Annak érdekében, hogy a burkolatot a foglalatok köré összeszereljük, a lyukakat előre vágjuk a panel megfelelő helyére. Ügyeljen arra, hogy a munka idején kapcsolja ki a villamos energiát.

Használja részletesebben a PVC falpanelek beszerelésének módját, az alábbiakban található PVC-fali öntapadós videoanyagot.

Az utolsó fordulóban a padló és a mennyezet lábazat a PVC panelekhez rögzítve van. Használja ezt a csavart. A lamellák közötti csatlakozások területét szilikon tömítőanyaggal vagy rögzítő habtal kell betölteni.

Fényképek a konyhai kötény PVC panelek és szerelési technológia egy távtartó

A konyhák díszítésére leggyakrabban az expandált agyagot vagy a cserépet használták. Azonban ezeknek az anyagoknak a telepítéséhez különleges ismeretekre és készségekre van szükség, így egyre gyakrabban megtalálható a képen a PVC-panelekből készült konyhai díszítés. A lécek különleges kialakításának köszönhetően a falat a kötényterületen minimális résekkel szerelik össze.

A lamellák távtartóban történő rögzítésének technológiája nem jelenti a kötőelemek, ragasztók vagy burkolószerkezetek használatát. Ezt a módszert kizárólag kis konyhákban használják, ahol a munkaterületet egy laplemezzel lehet bevonni.

PVC lécek segítségével gyorsan és egyszerűen létrehozhat egy gyönyörű és praktikus kötényt a konyha falához.

 1. Helyezze a táblát az asztal alsó élére, és vágja le az anyagot a kötény méretének megfelelően.
 2. Szerelje fel a lamellát a kötényfelületre úgy, hogy az anyag felső széle a fali szekrény alá kerüljön és biztonságosan nyomja meg. A rögzítés javítása érdekében a kötőelemeket rejtett zárójelek formájában használhatja.
 3. Az alsó véget egy lábazat rögzíti. Ez a rész rögzített a táblára, és jobb, ha masszív és tartós.

Figyelj! Ennek a technikának az az előnye, hogy ha szükséges, a helyiségek helyreállításához a lamellát könnyen eltávolíthatja. Az anyag nem sérült és újra felhasználható.

A konyhában lévő kötény műanyag lapokkal van díszítve.

Szerelési útmutató a PVC falpanelekhez a tetején

Mielőtt a falat PVC falakkal átfedi, a felületet meg kell tisztítani. Nincs szükség súlyos kiegyenlítésére, de ha befejezni kívánja a fürdőszobát, a konyhát vagy más nedves helyiséget, javasoljuk, hogy vízzel ellenőrizze a falakat és fedje be fertőtlenítőszerrel.

Szitálószerkezet kialakításához 2x2 cm-es rudakat lehet használni, sokkal olcsóbbak, mint a fém elemek. A magas páratartalmú helyiségekben azonban nem ajánlott a fadoboz használata. A fa használata előtt alaposan meg kell szárítani, hogy az anyag nedvességtartalma elfogadhatóan 12-15% legyen. Ne felejtse el előzetesen kezelni a rudakat antiszeptikus kezeléssel.

A fémkeret elrendezéséhez UD (kontúrrész) és CD (vezetők) profilelemre van szükség.

A panelek és további szerkezeti elemek beszerelésének rendszere

Függetlenül attól, hogy a PVC paneleket a saját kezével készítsük el, vagy a falakat felhúzzuk, a doboz felépítését meg kell kezdeni jelöléssel. Ha falakkal dolgozik, először meg kell határoznia az alsó szintet, figyelembe véve a lábazat további telepítését. Útmutatóként a fal legjelentősebb pontját kell figyelembe vennie. Ő az, aki meg fogja határozni a betét behúzását.

Jó tanács! A fa léchez 2-3 mm-t kell hozzáadni a keletkező lyukhoz, mivel a fa hőmérséklete és nedvessége hatására deformációs változások következnek be.

Ezután meghatározzák a felső szint vonalát (a mennyezetre való hivatkozással) és az oldalsó szinteket. A felső és az alsó zónák vezérlése érdekében ajánlott épületszintet használni az oldalelemekhez - plumb-vonalhoz.

Hogyan szereljük fel a PVC falpanelt: a keret és a burkolat megmunkálásával

A betét rögzítőelemei közvetlen felfüggesztésekkel készülnek. A csavarok 20-25 cm-es lépésekben (fa keret) vagy 15-25 cm-re (fém keret) vannak elrendezve. A rudak vagy fém profilok felszerelése először a szélén, majd a szerkezet belsejében történik. Ez biztosítja a felület finom rögzítését a széleken.

Különféle módok PVC panelek beszerelésére

Belső profilok telepítésekor vegye figyelembe a választott panel telepítés típusát - vízszintes vagy függőleges. A lamellákat ezután merőlegesen kell felszerelni a csavarokkal rögzített vezetőkhöz képest.

A panelek szerelésének módja:

 1. Külső és belső díszlécek felszerelése.
 2. Az első panel felszerelése és rögzítése egy kleimerrel (a lamellák tüske illeszkedjen a profilba)
 3. Szereljük fel a második lapot a korábban telepített lamellák hornyába, és rögzítsük ugyanolyan módon.
 4. Szerelje fel az anyagot a fal végére.
 5. Az utolsó panel levágása, figyelembe véve azt a tényt, hogy a befejező anyagot a sarok sarkáig kell felszerelni. Ugyanakkor 2-3 mm méretű rést kell kialakítani az utolsó elem tüske és az előző lamella hornya között. A vágott oldalt a profilba kell helyezni, és a befejező elemet be kell helyezni a helyére.

Használja a do-it-yourself videót a PVC falpanelek telepítésének részletesebb megismeréséhez - áttekintést ezen eljárásról.

Figyelj! Ha el akarja rejteni a díszléceket, akkor az első panel rögzítését szigorúan a sarokövezetben kell végezni, és minden további elem beszerelését szorosan végre kell hajtani. A sarokelemek egyikén a tüskét el kell távolítani, hogy a végen egy horony jelenjen meg. A második profilelemre szerelt gömbcsukókat itt húzzuk. A sarokövezetben a következő lamella kerül a kezdő profilelembe.

A PVC panelek felfüggesztett mennyezetének kialakítása: fotózás és technológia

A PVC panelek nedvességálló tulajdonságai szintén hasznosak lehetnek felfüggesztett típusú mennyezetek elhelyezésére.

Ez az anyag a mennyezet különböző helyiségekben történő elrendezésére szolgál:

A műanyag panelek mennyezetének elrendezése a fürdőszobában

 • előcsarnok;
 • erkély vagy loggia.

A legtöbb esetben a konyhában lévő PVC burkolat fényképről egy 10 cm széles bevonatot szimuláló anyagot láthatunk, amely minden probléma nélkül lehetővé teszi a helyszíntípusok rögzítését felfüggesztett mennyezet kialakításában.

A formatervezéshez használható és egyéb tervezési lehetőségek:

 • fa vagy természetes márványkő utánzása;
 • matt vagy fényes;
 • egyszólamú vagy dísztárgyakkal borított;
 • pecséttel vagy hőfóliával díszítve.

Mielőtt PVC álmennyezeteket készítene, ügyeljen arra, hogy kiszámítsa az anyagokat. A számítási séma ebben az esetben nagyon egyszerű, mivel nincsenek ablakok és ajtónyílások a mennyezeten. Anyagállomány - a szükséges összeg 15% -a.

A konyha-nappali mennyezet és falak műanyag euroliningrel vannak bélelve

A PVC-panelek mennyezetének létrehozása Öntől: videó és ajánlások

A felfüggesztett mennyezet létrehozása szakaszosan történik. Először is meg kell számolnod a léptető paramétereit, figyelembe venned a világítási rendszer jellemzőit, mivel a süllyesztett spotlámpák pontos számításokat igényelnek és speciális telepítési rendszerrel rendelkeznek.

Figyelj! A munkához feltétlenül szükség van egy lépcsőháznak és egy másik személy segítségére.

Szitálószerkezet építése:

 1. Az épület szintjének használatával jelölje meg a helyiség peremén azokat a pontokat, amelyek mentén a keretalap profilelemeinek beszerelésére kerül sor. A rögzítési profilokat szigorúan vízszintesen kell végrehajtani. Szükséges a falra legégetőbb elhelyezés.
 2. A csavarok segítségével a profilelemeket keresztirányú elhelyezéssel kell rögzíteni. Tartják az egész struktúrát.
 3. A kerület mentén elhelyezkedő profilnak kell lennie, amely az L. betűt képezi. Ezután minden munkát elvégez a világítási rendszer felszerelésével és maszkolásával.

A fém profilelemek rácsszerkezete

Használja a PVC-panelek beszerzését a fülbevalókon keresztül, amely a függesztett mennyezeti struktúrák létrehozásának technológiáját tükrözi.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a PVC panelek video-felszerelése saját kezükben a világítási rendszerrel együtt nem mindig tükrözi a technológia minden árnyalatait. Javasoljuk, hogy ismerkedjen meg ezzel a témával további anyagokkal, mivel a villamosan végzett munka komoly tudást igényel és nem biztonságos. Ha nem rendelkezik megfelelő mennyiségű ismerettel és tapasztalattal, bízza a telepítést szakemberekkel a balesetek, a számítások hibái és a felesleges költségek elkerülése érdekében.