Legfontosabb > Bútor

Hogyan tegye csempe a gipszkarton a fürdőszobában - lépésről lépésre utasításokat

A leginkább időigényes és költséges pillanat, amikor a csempeburkoló fürdőszoba befejeződik, kiegyenlíti a falakat. A kerámia burkolólapok elhelyezése tökéletesen lapos felületet igényel, ellenkező esetben az eredmény nem valószínű, hogy kielégíti a tulajdonosokat. Az előkészítő szakaszra fordított idő és pénz csökkentése érdekében a csempe a fürdőszobában gipszkartonra kerül. Ez a cikk segít kiválasztani a megfelelő anyagokat, felkészíteni a szükséges eszközöket, megmondani, hogyan kell elvégezni a telepítést.

Gipszkarton tulajdonságai

A gipszrost lemez, a továbbiakban GFL-nek nevezzük rövid, modern építőanyagként, gipszből és cellulózrostból és speciális adalékanyagokból áll. A gyártási folyamatban az összetevők keverednek és összenyomódnak, sima, tartós lemezeket kapnak. Ezt az anyagot a következő tulajdonságok jellemzik:

 1. Teljesen sík felülettel rendelkezik, amelyet nem kell kiegyenlíteni a befejezés előtt;
 2. Nagy erőssége. Még olyan nehéz anyagok is, mint a kerámia lapok, a gipszkartonra vannak szerelve;
 3. A plaszticitás, amely megfelel a fa szintjének. Vagyis a meghajtott köröm biztonságosan megmarad a gipszkartonban, nem pedig az ocsmány anyag.

A fürdőszobában azonban csak bizonyos gipszkarton márkák használhatók, amelyek különleges anyagokat tartalmaznak, amelyek nedvességálló tulajdonságokat biztosítanak.

Ezért anyag vásárlásakor vegye figyelembe a jelölést:

A GVLV telepítése falra

Mielőtt ragasztja a kerámia burkolólapokat a falra, meg kell erősíteni a nedvességálló gipszkarton lapokat. Ez a következő sorrendben történik:

 1. Fém vezetõket rögzítenek a mennyezethez és a padlóhoz;
 2. A vezetőkön minden 40-50 cm-es rögzített profil;

 • A kapott keretre rögzített lapok gipszkarton, rögzítő csavarok. A lemezek közötti kötések különleges ragasztóval vannak bevonva a magabiztosabb rögzítéshez;

  Néhány mesterészítő azt tanácsolja, hogy két réteg gipszkartonot rögzítsen annak érdekében, hogy nagyobb biztonságot nyújtson a kerámia lapok telepítésekor, ami 1,5-2-szer növeli a javítási költségeket.

  A ragasztó kiválasztása és elkészítése

  A gipszkarton burkolását speciális ragasztókészítménnyel kell elvégezni, amely biztosítja a megbízható rögzítést. A GVL-hez felhasználható ragasztó három kategóriába sorolható:

  • Folyékony szögek. Ez a ragasztó, amely különleges csúcsokkal ellátott műanyag tartályokban van csomagolva, segítségével kényelmesen alkalmazhatja a kompozíciót a cserépen. Könnyen használható folyékony szögeket kell alkalmazni, ha 1-2 csempe ragasztására van szükség, akkor a falak teljes felületén történő alkalmazás nem megfelelő a magas költségek és a magas fogyasztás miatt;
  • Rugalmas csemperagasztó. A legalkalmasabb a ragasztóanyag ragasztása a segítségével, viszonylag hosszú ideig nem szárad ki, vastag, műanyag konzisztenciája van, amely lehetővé teszi a csempe helyzetének javítását a tojás alatt. Ezt a ragasztót szakemberek használják. A viszonylag magas ár ellenére ez a legjobb lehetőség a tapasztalatlan kézművesek számára, akik a saját kezükbe rakják a cserépet;
  • Cementhabarcs. Ez a ragasztó a legolcsóbb, és megbízhatóan rögzíti a burkolólapot. Azonban kényelmetlen, hogy megoldás nélkül dolgozzunk tapasztalat nélkül.

  Figyelj! A szerelés megkezdése előtt a ragasztót úgy kell előállítani, hogy a száraz keveréket vízzel egy különleges fúvókával összekeverjük a gyártó által ajánlott arányban, konzisztenciájának viszkózusnak, vastagnak és könnyen alkalmazhatónak kell lennie.

  A tojás előkészítése

  A csempe ragasztásának megkezdése előtt egy csempeelem magasságának visszahúzása után rögzítse a fém sínt, amelyet építési szinten ellenőriz. Ez a rake segít megjavítani a csempe simán. Amikor befejezte a sor telepítését, a sín eltávolítható, majd ragassza az alsó sorba. Ha nincs vasútja, vízszintes vonalat rajzolhat meg, amelynek helyét egy szinttel is ellenőrzik. Ha meg szeretné tudni, hogy hol ragadja meg a ragasztást, végezzen egy egyszerű számítást:

  1. Mérje meg a fal hosszát, ahol csempét tervez;
  2. Mérje meg egy csempe hosszát;
  3. Ossza el a hosszt a csempe hossza mentén, nem valószínű, hogy maradék nélkül is megteheti. Emlékezz erre a számra.

  Fontos tudni! Ha a felosztás fennmaradó része a csempe több mint fele, akkor a sor szélétől jobban észrevehetőnek kell lennie, és ha a maradék több mint a fele a sor közepétől, szimmetrikusnak kell lennie.

  A munka megkezdése előtt 10-20 percig áztassa a csempéket vízben, ez az intézkedés növeli a ragasztó adszorpcióját.

  Csempék telepítése

  Általánosságban elmondható, hogy a cserép a gipszkartonhoz hasonlóan más helyiségekben, más felületeken van. A munka megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy rendelkezésére áll minden szükséges eszköz. A kerámia burkolólapok elhelyezése a kartonon a következő:

  1. Széles fogazású spatulát használnak, amelyet általában fésűnek neveznek, egyenletes ragasztóréteget viszünk fel a 1-1.5 falrészre. Megjegyezzük, hogy a spatulával végzett munkák során a ragasztás során a ragasztót csak egy irányban kell elosztani, ellenkező esetben a csempe a többirányú barázdák miatt egyenetlenül helyezkedik el;

  Amint látja, a kerámia burkolólapok ragasztása a gipszkartonhoz nem könnyebb, mint bármely más felületen való munkavégzésnél, így ezt a feladatot saját kezével lehet kezelni.

  Csempe a gipszkartonra a fürdőszobában - az anyag tulajdonságai és a telepítésre vonatkozó ajánlások

  Bárki, aki saját javításokat végez a lakásban, talán tudnia kell, hogyan kell ragasztani a gipszkarton burkolólapját a fürdőszobában. Ez a lehetőség ma nagyon népszerű, hiszen ebben az esetben sokkal könnyebb a gipszkarton sok pozitív tulajdonságának köszönhetően. Beszéljünk többet arról, hogyan történik ez.

  A sima és sima lemezek az építőiparban díszítő szerkezetek és elemek készítéséhez használatosak, fülkéket és boltíveket, szinteket és falakat szintetizálnak, valamint különböző kommunikációkat rejtenek, beleértve a csöveket is. Egyesek úgy vélik, hogy a magas páratartalmú helyiségekben ez az anyag nem alkalmazható. Azonban ez a vélemény teljesen hibás, mivel a gipszkarton figyelemre méltó nedvességállósággal rendelkezik, ezért amikor folyadékkal érintkezik, nem rétegezik és nem duzzad.

  Gipszkarton doboz

  A kerámiák fektetése a gipszkarton lapokra sok előnnyel jár. Ez egy univerzális befejező anyag, amelybe mindenki képes dolgozni, függetlenül az építőiparban szerzett készségeitől. A lemezek alábbi előnyei kiemelhetők:

  • A gipszkarton felület kezdetben tökéletesen sima, ezért nincs szükség külön pénzre a falak szintjének megteremtéséhez;
  • Szükség esetén további szigetelési vagy szigetelési réteget készíthet a gipszkarton fölött;
  • Az anyagot további erőfeszítések és speciális szerszámok nélkül lehet feldolgozni, így nem nehéz megmunkálni a kívánt alakú elemet az ízületekbe vagy sarokba való bedolgozáshoz;
  • A gipszkarton beépítése után a csempék feldolgozásának bonyolultsága szinte nullara csökken;
  • Minimálisra csökkentve a fürdőszobában végzett összes befejező munkához kapcsolódó időköltségeket.

  Gipszkarton a fürdőszoba alá a csempe szinte nincs negatív tulajdonságait. Meg lehet jegyezni ezeket a pénzügyi költségeket, mivel további anyagot kell vásárolni a szoba befejezéséhez, valamint a fém méretének csökkentéséhez a fürdőszoba méretét.

  A gipszkarton (GCR) telepítése előtt bizonyos előkészítő tevékenységeket kell végezni. Először is - ez egy keret létrehozása, amelyhez közvetlenül a gipszkartonra kerül majd. Ajánlatos kizárólag fémszerkezetekből. Egyes kézművesek azt állítják, hogy nincs jelentős különbség a fából készült láda és a fém keret, de ez egy téveszme. A fa elemeinek használata a fürdőszobában rothadáshoz és penészgomba vagy penészgomba vezethet.

  Ezért magas nedvességtartalmú fémszerkezeteket kell felszerelni. Ha közvetlenül a gipszkartonról beszélünk, akkor nedvességálló is, de egyes szerelőmunkások különleges szálakkal megkenik a széleket, amelyek megakadályozzák a gumiformációk kialakulását.

  A fürdőszobában állítsa be a fémkeretet

  A primerek szintén kiválóak erre a célra. Az egyetlen követelmény, hogy meg kell vásárolnia egy olyan oldatot, amely gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A telepítés előtt elegendő megoldást találni a gipszkarton felületeire, miután a magas páratartalmú környezetben nem éreznek olyan gombákat, amelyek kiválóan érzik magukat az anyag megfélemlítésével.

  Ezt nem teheti meg, ha gipszkarton lapokat vásárol hidrofób impregnálással. Ez az anyag némileg drágább, de a telepítés után már nem aggódhat, hogy idővel az egész szerkezet rázódhat. A hagyományos kefék alkalmazására és még jobb hengerek alkalmazására van szükség, ha a felület, amelyre primert alkalmazni kíván, nagy.

  Mielőtt a gipszkarton burkolólapjait ragasztja a fürdőszobában, gondoskodnia kell a kiváló minőségű és megbízható ragasztóról. Kiválasztásakor figyelni kell a rugalmasságra. Ennek oka a csempe és a gipszkarton esetleges deformációja, melynek során a ragasztónak ellenállnia kell a stressznek. Ellenkező esetben olyan változások figyelhetők meg, mint a csempe hámozás és repedése. Általánosságban több ragasztótípus használható a kerámia burkolólapok gipszkarton burkolására.

  Cement alapú ragasztó. Ezt az anyagot cement és homokból készült száraz por keverékekből állítják elő. A csomagoláson mindig van használati utasítás, ahol világosan jelzik, hogy milyen arányban szükséges az anyag folyadékkal való hígítása. A cementkötés ideális kis és közepes méretű lemezek ragasztására. A rugalmasság és az edzés sebessége a legfontosabb mutatók az ilyen típusú ragasztó kiválasztásakor és megvásárlásakor. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a cementkötés gyorsan megszárad. Ebben a tekintetben az építőiparban tapasztalatlan emberek némileg problémásak lesznek, hogy velük dolgozhassanak.

  Egykomponensű ragasztó. Ez a paszta, amely már azonnal készen áll a használatra. Könnyű kezelni, további erőfeszítésekre nincs szükség vízzel való összekeveréshez és a megoldás gyúrásához. A szárítási sebesség elfogadható szinten van még a kezdők számára is, ugyanez mondható el az anyag rugalmasságáról

  Kétkomponensű ragasztó. Két fő típusa van: epoxi és poliuretán ragasztók. Amint azt a név is jelzi, az anyag a két különböző összetevő keverésének eredménye. És a keverés folyamata során a ragasztó megszerzi valamennyi alapvető tulajdonságát. A ragasztó márkájától és gyártójától függően a rugalmasság kissé eltérhet. A fő előny az, hogy ez a termék ideális magas páratartalmú körülmények között történő üzemeltetésre.

  Mielőtt megkezdené a nedvességálló gipszkarton burkolását a fürdőszobában, olyan polipropilénből készült vakolathálót kell alkalmazni. Erre azért van szükség, hogy növeljük a kerámiatárgyak GCR-hez való kötődését. Minden eljáráshoz szükség lehet olyan eszközökre, mint például:

  • spatulák (egy kell egy bordázott felület, a második egy lapos);
  • fúrjon egy speciális fúvókát habarcs vagy építőgép keverő keveréséhez;
  • cserépvágó;
  • egy kis méretű tartály, ahol a ragasztó elhelyezni fog;
  • műanyag keresztek, amelyek a varratok helyén történő varráshoz szükségesek;
  • építési szint;

  A technológiai lebonyolítás több alapvető szakaszra oszlik. Először számoljuk ki, hogy hány sor legyen vízszintesen. Ez nagyon egyszerűen megtörténik, elegendő ahhoz, hogy körülbelül egy falat oszthasson egy csempe szélességével. Ha az eredmény kisebb, mint a csempe szélességének fele, akkor a kerámia szerelésének a fal középső részével kell kezdődnie. Ellenkező esetben a fal elejétől csempézhet.

  Most elkezdheti keverni a ragasztó oldatot. Először alaposan tanulmányozzuk a gyártó utasításait, hogy a ragasztó a kívánt konzisztenciát eredményezze. Nem ajánlott az összes meglévő ragasztót azonnal gyúrni, mivel ez a tartályban lévő rész megkeményedéséhez vezethet. Egy időben annyi ragasztót kell készíteni, amennyi elegendő egy négyzetméternyi kerámia lapkához. A keveréshez építőipari keverő vagy hagyományos fúró szükséges, speciális fúvókával.

  Mint korábban említettük, a gipszkarton burkolólapja a fürdőszobában vagy a középen vagy az egyik falon van elhelyezve. A lapkát egy spatulával kell felragasztani, a vastagsága nem haladhatja meg az 1 centimétert. Annak érdekében, hogy ne ragasszon folyamatosan a ragasztó vastagságát egy vonalzóval, használjon fogazott simítót, amelynek fogainak magassága ideálisan megfelel a követelményeknek.

  Miután az első burkolatot csatoltuk, kezdetben egy függőleges sorral folytatjuk, majd csak egy vízszintes sorral. A cserepek között varrások keletkeznek, teljesen természetes, nem szabad aggódnia. A szélesség ellenőrzéséhez a műanyag kereszteződést be kell illeszteni, valamint az ízületeket egy megoldással le kell zárni.

  Ha a burkolólapot szilárdan és biztonságosan rögzítik a helyén, a ragasztó megszáradása után gondosan tisztítsák meg a felületet a fagyasztott habarcsoktól, és távolítsák el az összes keresztet. A fektetés utolsó szakasza az ízületek kezelése egy speciális vegyülettel, amely megakadályozza a nedvesség behatolását a gipszkartonba és a csempe alá.

  A gipszkarton burkolását a szakértők tanácsával és ajánlásaival összhangban kell elvégezni. Csak ebben az esetben számíthat arra a tényre, hogy a fürdőszobában lévő csempe a lehető leghosszabb ideig örömet jelenthet Önnek. Rendszerint a következőket kell figyelni, amikor a nedvességálló gipszkarton öntelepítése és a későbbi kerámiatelepítés.

  Egy kis csempe lefektetése

  Nagyméretű csempékkel történő munkához különböző kalapácsok vannak, amelyek gumi fúvókákkal rendelkeznek. Azonban kis csempe esetén ez a szerszám nem megfelelő, mivel a csempefelület nagyon érzékeny, és az anyag károsodhat a megütéskor. Ezért ha kicsi vagy közepes méretű gipszkartonra cserépet használ, akkor a kezével kezelje a felületre.

  A fugázás csak akkor történik, ha a ragasztó teljesen száraz. A gyártó márkájától függően legfeljebb két napig tart.

  Ha csavar vagy csavar csavarozásához csavarozásra van szükség, pl. Törölközőtartók vagy lámpatestek további felhasználása céljából, akkor a kijelölt helyiség nedvességálló megoldásokkal történő kötelező kezelés alá kerül, hogy megakadályozzák a gipszkarton nedvességének és duzzadásának megelőzését.

  A szárított ragasztó eltávolításának szakaszában javasoljuk, hogy a szivacsot átlós mozdulatokkal hajtsák végre, ellenkező esetben ha a párnákkal párhuzamosak vagy merőlegesek lesznek, károsíthatja a habarcsot. A varratokat különböző védő lakkokkal is kezelheti, amelyek megőrzik szép megjelenésüket, és nem engedik meg a nedvességnek és a szennyeződésnek a behatolását.

  A legfontosabb dolog, hogy emlékezzen a ragasztó. Pontosabban, annak sűrűségéről. Ettől függ a csempe illesztésének sűrűsége a gipszkartonhoz, rugalmasság, kötés megbízhatósága. Az oldat összekeverésekor optimális konzisztenciát kell elérni, különösen a ragasztó hasonlít az átlagos zsírtartalmú tejfölre. Ha túl vastag a ragasztó, akkor nem lesz egyenletesen elosztva a csempe felszínén, és ennek következtében nem fog ragaszkodni a gipszkartonhoz. A folyékony oldat elterjed, ami szintén negatívan befolyásolja a GCR lapokkal való összekapcsolódást.

  Végül megjegyezzük, hogy a fürdőszobának feltétlenül szellőztető rendszerrel kell rendelkeznie. Ráadásul a szabványos rendszer nem fog működni, mert kapacitása nem elegendő a zavartalan légáramlás biztosításához. Kényszerített szellőzést kell felszerelni, például elektromos, amely szabályozott és automatikus üzemmódban működik. Ebben az esetben drága javítások a fürdőszobában kérjük a tulajdonosok a lakás hosszú ideig.

  Így egyszerűen létrehozható a saját kézzel készített gipszkarton fürdőszoba. Nincsenek konkrét ismeretek és készségek. De ennek eredményeképpen tökéletesen sima és gyönyörű falakat kapunk, amelyeket csodálatos csempékkel terítünk el, ami az eredeti, kényelmes és szépségérzetet teremt a szobában.

  Hogyan ragadni csempék a gipszkarton a fürdőszobában

  Csempe gipszkartonhoz a fürdőszobában

  A gipszkarton építésének köszönhetően nagymértékben leegyszerűsíthető a legtöbb probléma megoldása a javítás területén. Ez vonatkozik a gipszkarton burkolására a fürdőszobában. Az ilyen anyag csempei további manipulációk nélkül kerülnek elrendezésre. A felület kiváló tapadást tesz lehetővé, amely lehetővé teszi, hogy szorosan és biztonságosan csatolja a csempe.

  Előnyei és hátrányai a csempe

  A burkolólapok elhelyezése ezen az anyagon óriási számban van pozitív szempontból, mivel ez a legváltozatosabb befejező anyag. A legfontosabbak a következők:

  • Nem szükséges összehangolni a falakat. az eredetileg sík felület miatt;
  • Az a képesség, hogy egy további szigetelő réteget helyezzen a gipszkarton felülete alatt;
  • Könnyű az anyag megfelelő méretének és alakjának megszerzése, a sarkokban vagy a csomópontban való felszereléshez;
  • Nagyon egyszerű csempe lefektetési folyamat. amely akár egy építőipar nélküli ember is képes lesz tartani;
  • Minimális időveszteség minden eseményhez.

  A fő és talán az egyetlen mínusz, hogy a csempék a gipszkarton van csökkenti a területet a helyiség miatt ládák.

  Befejező funkciók

  Maga a gipszkarton a fürdőszobában kizárólag fémprofilokra kell felszerelni. Az a tény, hogy ha fa tányérok telepítése idővel, akkor rothadás, gomba alakul ki rajta, és ennek eredményeképpen az egész felületet át kell építeni. Annak érdekében, hogy az anyagot nedvességtől védeni lehessen, a gipszkarton szélét maszkkal kell lemenni. Is, akkor készítsen egy membrán egy vékony réteg vízszigetelés.

  A fürdőszobában való használatra próbáljon olyan lemezeket kiválasztani, amelyek speciális hidrofób impregnálással rendelkeznek. Ellenkező esetben az anyag duzzanatát nedvességtől és leeső burkolólapoktól kaphatja.

  A gipszkarton felülete természetesen bármilyen felületre is alkalmazható, de a csempe a legjobb megoldás a magas páratartalmú helyiségekben. De az anyag porózus szerkezete miatt a lemezek behelyezése előtt a felületet egy primerrel kell kezelni. Olyan funkcióval kell rendelkeznie, amely lehetővé teszi a pórusok mély nyílásba való bejutását és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Egyaránt alkalmazható egy hagyományos ecsettel és univerzális hengerrel.

  Ragasztás kiválasztása

  A ragasztónak alapvető tulajdonságai mellett rendkívül rugalmasnak kell lennie. Szükséges, hogy a deformáció során a gipszkarton és a lemezek, akkor ellenáll a kialakult stressz. Ellenkező esetben az anyagok feltörnek és lehullanak. Összesen, amikor csempét készít a fürdőszobában, többféle ragasztót használnak, mint például:

  • Ragasztó cementbázisú. Száraz por keverékek formájában, homokból és cementből készülnek. Alkalmazás céljából a gyártó a csomagoláson feltüntetett arányokban tenyészt. Ez a ragasztó alkalmas közepes vagy kis méretű csempe ragasztására. Az ilyen keverékek kiválasztásánál figyelni kell az olyan mutatókra, mint: a megszilárdulás sebessége és rugalmasságuk szintje. Mivel nagyon gyorsan száradnak, elég nehéz használni őket olyan ember számára, aki nem rendelkezik építési tapasztalattal. A lágyítókkal rendelkező változatok optimálisabbak lesznek, mivel hosszabbak és nagyobb rugalmasságúak.

 • Egykomponensű ragasztó. Ez egy készenléti paszta, amely lehetővé teszi, hogy elkerülje a lehetséges keveredési hibákat, különösen a kezdők számára. Alapvető tulajdonságaik alapján meglehetősen rugalmasak és átlagos szárítási idővel rendelkeznek.
 • A kétkomponensű ragasztók többféle típusból, poliuretánból vagy epoxiból állnak. A munka előtt az ilyen ragasztó két komponensből keveredik össze. A ragasztó tulajdonságait pontosan a keverés folyamán kapja meg. Az ilyen típusú rugalmasság a gyártótól és a márkától függően változik, de fő előnye és jellemzője a ragasztó használata habarcsként. Ezen kívül a legmegfelelőbbek a magas páratartalmú helyiségekben való használatra.
 • Gipszkarton felület előkészítése

  A csempe felhelyezése előtt, szokásos PVA ragasztóval, a gipszrácsot gipszkarton lapokra kell helyezni. polipropilénből készült. A márka vagy a gyártó ellenére a gipszet alapozóval kell kezelni. Ez növeli a rögzítőlapok szilárdságát a felületre. A keveréket hornyolt simítóval alkalmazzuk. Több rétegre van szükség. amelyek mindegyikét legalább egy órán át száradni hagyjuk.

  Ragasztott csempe a HL felületén

  Ehhez a munkához az alábbi eszközök szükségesek:

  • több spatulas. sima felületűnek kell lennie, a második pedig bordázott;
  • építő mixer vagy fúró megfelelő fúvókával;
  • cserépvágó;
  • a tartályt, amelyben a ragasztóoldatot kell elhelyezni;
  • építési szint;
  • műanyag keresztezéssel, amely a varratokra kerül.

  A gipszkarton burkolólapok teljes technológiája több szakaszra oszlik:


  Kezdetben számolja meg a vízszintes csempék számát. Ehhez figyelembe véve a réseket megközelítőleg osztani a falat a szélessége a telepített cserép. Abban az esetben, ha a tér többi részének felosztása kisebb, mint egy csempe hossza, akkor a telepítést a központból kiindulva kell végrehajtani. Ha több mint 12 csempe van, érdemes elkezdeni a csempe rögzítését egy kiemelkedőbb oldalon. Ez lehetővé teszi, hogy az osztott csempe a legkevésbé hozzáférhető helyen legyen a szem számára;


  Ezután keverjük össze a ragasztóoldatot kis tartályban. Ezt a folyamatot a gyártó utasításai szerint kell végrehajtani. Nem kell nagy mennyiséget egyszerre főzni, hogy ne fagyjon le. Egy készítmény esetében kb. 1 négyzetméteres készítményt kell előkészíteni. Fúróval vagy építő keverővel előkészítse a ragasztót úgy, hogy a konzisztencia hasonló legyen a tejföllé. Mielőtt felhelyezné a cserépet, az alábbiakban fel kell szerelni a sínt. amely ugyanolyan széles, mint a csempe. A felszerelést tányérokkal kell elvégezni, ellenőrizni kell a szintet, pozíciójának helyességét;


  A cserép telepítése a második sorból vagy a központból indul. akár egyik oldalról. Az oldatot a csempe hátoldalán, legfeljebb 1 cm vastagon kell felhordani, ez egy előre elkészített fogazott simítóval történik, amely a megfelelő méretű fogak magasságával rendelkezik. Az első csempe rögzítése után először egy függőleges sor, majd egy vízszintes sor. A csempék között kialakított minden egyes varratot vakolattal kell lezárni, és külön műanyag kereszteket helyeznek közéjük, amelyek lehetővé teszik a kívánt vastagság megfigyelését;


  Amikor a ragasztó megkötődik, és a burkolat stabilitást nyer, meg kell tisztítani a felületét a ragasztóanyag maradványaitól, és el kell távolítani a kereszteket. Miután a felület teljesen kikészült, a varratokat speciális nedvességálló anyaggal megfordítják. Ha az összes csatlakozást megszünteti, távolítsa el a keletkező többletet.

  Stílus jellemzői

  • Megállás nélkül ajánlatos 5 sorba helyezni, majd kb. Egy óráig szünetet kell tartania;
  • A falak elrendezéséhez padlóburkolatok használhatók. feltéve, hogy a keret elég erős és a szerkezet nagy súlyt tud támasztani;
  • Nyomja meg a gipsz lapját a kezével, mert az ilyen felület érzékeny a hatásokra;
  • A ragasztó teljes szárításához szükséges idő, amelyen a csempe ültetett, legalább 24 óra;
  • Olyan esetekben, amikor csavarokat vagy önmetsző csavarokat kell csavarozni a csempebe, az a hely, ahol csavarozni kell, nedvességálló eszközökkel kell kezelni. Ha ez nem történik meg, a nedvesség behatolhat és a gipszkarton megdagadhat;
  • A befejezett, dörzsölött varratokat további védő lakkokkal kell kezelni. Meg fogja tartani őket a szennyeződéstől vagy nedvességtől.

  A technológia és a használati utasítás betartásával gyorsan és hatékonyan elhelyezheti a csempe a fürdőszobában egy gipszkarton felületén. Ebben az esetben a falak nemcsak simaak, hanem szépek is. És a megfelelő választott színű csempe, amely egybeesik az összes elem a dekoráció, akkor a fürdőszoba hangulatos és teljesen eredeti.

  Nem találta a válaszokat a cikkben? További információ a témáról:

  • A gipsz és a gitt közötti különbségek
  • A fal előkészítése a gittelés előtt
  • A gitt tulajdonságai és jellemzői
  • Fém keret gipszkartonhoz
  • Részletek a vakolatról Teplon
  • A gipszkarton szabványos méretei és típusai

  Hogyan ragasztani csempe a gipszkartonban a fürdőszobában

  A gipszkarton használata ma nem korlátozódik a száraz területekre. A modern megoldások lehetővé teszik az anyag használatát még nedves helyiségekben is. Végül is a tulajdonságai lehetővé teszik a falak nagyon gyors és pontos felosztását, hogy a szükséges formákat biztosítsák a falak és a mennyezet számára. Ezért az utólagos kikészítés problémamentesen megoldható. Ez a csempe telepítésére is vonatkozik.

  Anyagi előnyök

  Meg fogjuk érteni, miért olyan jó a gipszkarton, mint alapot a csempe ragasztásához.

  De fontolja meg a kérdést a másik oldalról. Mit kell elhelyezni a csempe minőségét? Fontos feltétel egy sima felület, az alap, igaz? És ha korábban bonyolult technikákat alkalmaztak gipsz, gitt vagy más megoldások felhasználásával, most a gipszkartonnak köszönhetően a folyamat egyszerűbbé vált. Egy ilyen megoldás kevesebb időt, erőfeszítést igényel, sőt néha azt is jelenti.

  Nem kell várni, hogy a keverék kiszáradjon, hogy további műveleteket hajtson végre. Ezenkívül leggyakrabban a keverék alkalmazását többször is végre kell hajtani, hogy sima felületet kapjunk.

  Természetesen nincs különösebb különbség a szokásos opciót illetően, ahogy a fürdőszobában gipszkartonhoz ragasztják a csempeit. Vannak azonban bizonyos árnyalatok, amelyeket érdemes megfontolni.

  Anyagkiválasztás

  A gipszkarton lapok összetételében préselt gipsz és bolyhos papír van. Ez lehetővé teszi, hogy olyan tűzálló és környezetbarát anyagot hozzon létre, amely elegendő szilárdsági tulajdonságokkal és hőszigetelési jellemzőkkel rendelkezik.

  Sokoldalúságának köszönhetően az anyagot még egy kezdő használhatja. De meg kell különböztetni a két típusú gipszkarton, amelyek ma használják:

  • GVLV - impregnált a készítményben, ami miatt nedves területeken alkalmazható.
  • A GVL - száraz helyiségekben való használatra vagy nedvességtartalomra és a szokásosnál nem magasabb hőmérsékletre javasolt.

  Mivel a csempe általában a magas páratartalmú helyiségekben van elhelyezve, például a fürdőszobában, érdemes használni a GFVP-t. Ha nincs speciális impregnálás a gipszkarton lapon, deformálódást okoz a pillanat alatt, amikor a ragasztót alkalmazzák.

  Egy másik fontos szempont a ragasztó kiválasztása ezeknek a feltételeknek. Vásárláskor ismerkedjen meg a gyártó ajánlásaival, függetlenül attól, hogy adott gipszkartonhoz alkalmazható-e egy adott cserépragasztó.

  E célból a következő készítmények egyikét javasolhatjuk:

  • száraz keverék, amely készen áll a felhasználásra csak a megfelelő arányú víz hozzáadása vagy kész készítés után;
  • ragasztóanyag, amely cementet tartalmaz. Ezzel a papír alapja feldolgozható;
  • "Folyékony szögek". Kiváló megoldás a felületek ragasztásához.

  Ajánlás: jobb keveréket készíteni egy kis mennyiségben, hogy képes legyen ragasztani az előírt számú csempéket az élete során. A legjobb, ha egy négyzetméteres telepítésre összpontosítunk.

  oktatás

  Ha korábban nem kellett ragasztani a gipszkarton burkolólapjait, ne kétségbe eshet. A fenti egyértelmű utasítások mellett vizuális videót is láthat a folyamat részleteiről. Mindenesetre az eljárás teljesen alkalmas a kezdőknek is.

  Gipszkarton telepítés

  Először is, a keret telepítése. A profilok közötti távolság ebben az esetben jobb, ha nem nagyobb, mint 40 cm. Ha a távolság nagyobb, a szerkezeti szilárdság romlik. Végül is, ne felejtsük el, hogy a profilnak nemcsak a gipszkarton lapokat kell ellenállnia, hanem a csempe is ragaszkodni fog hozzájuk.

  A jelölések és a rögzítő profilok rögzítése után a lapok rögzítésére is lehetőség van. Ez csavarokkal történik. Ha követi a külföldön használt technológiát, akkor a lapokat két rétegben kell elhelyezni. A profilok csak alul maradnak.

  Bizonyos esetekben a mesterek gipsz hálót is helyeznek a gipszkarton alatt (kötőelemekkel vagy PVA ragasztóval rögzítve), hogy csökkentsék a lemezdagadás valószínűségét, és növeljék a szerkezet erejét.

  Tömés és alapozás

  Amikor a gipszkarton felépítése be van építve, elkezdheti felkészíteni a csempe ragasztására. A lapok közötti kötéseket alaposan gittal kell kezelni. Ez egyébként nem lehet gipszvegyület, amely nem képes ellenállni az ilyen "nedves" terheléseknek.

  Ezután a felület alapozó. Ehhez használjon megfelelő összetételt, amelyet hengerrel és ecsettel kell alkalmazni (nehezen hozzáférhető helyeken).

  Ragaszkodó csempe

  Ezért készítsük el a ragasztót, várjunk néhány percet (a gyártó utasításai szerint), majd egy négyzetméteres területet alkalmazzunk fogazott simítóval. A következő cserépet fel kell használni a felületre. Ha a csempe felületét le kell szabni, egy fából készült kalapácsot használhat egy gumifúvóval. Az anyagot vízszintes ellenőrzéssel kell ellenőrizni.

  A csempék között meg kell figyelni a távolság egységességét, amelyhez műanyag kereszteket használnak.

  Javaslat: ha legalább négy-öt sort helyezünk el, ajánlott egy órát szünetet tenni annak érdekében, hogy a ragasztó jobb legyen, és a bázis alatti stressz csökkenjen.

  Amikor a beszerelési eljárás befejeződött, várjon addig, amíg a gyártó jelzi, majd a habarcsot egy gumihevedernél helyezze el a termékek között. Várja meg, hogy a habarcs megszáradjon, hogy a fölösleges mennyiséget nedves szivaccsal távolítsa el, és a felületet rendben tartsa.

  Annak érdekében, hogy a varratok e hosszú megjelenés után hasonlóan hosszúak legyenek, ajánlott egy további lakkot használni, amelyet a habarcsra alkalmaznak.

  Ha követi a fenti ajánlásokat, gondosan olvassa el a gyártók által használt anyagok használati utasítását, próbálja hatékonyan elvégezni az összes műveletet, majd a fürdőszobában lévő csempe a lehető legjobb módon kerül alkalmazásra. És az eredmény új eredményeket fog előidézni a helyiségek díszítésében.

  Hogyan készítsek csempe a gipszkartonra a fürdőszobában

  Gipszkarton - egy sokoldalú építőanyag, amellyel a falak gyorsan felboríthatók a fürdőszobában, egyenesen választhatóak a zónák kialakításakor, egy akril fürdő keretét alkotják. Finishing lehet csempézni. Még magas páratartalmú körülmények között is ez az anyag több mint 20 évig megőrzi eredeti megjelenését. Mielőtt a gipszkartonhoz ragasztja a burkolólapokat a gipszkartonhoz, készítsen gipszkarton alapot, és készítse el a jelölést. A telepítési szabályok pontos betartása lehetővé teszi a csempe gyors és megbízható ragasztását.

  Mit kell figyelembe venni a csempe kiválasztásakor?

  A fürdőszobában végzett felújítás ritkán történik, ezért ne takarékoskodjon az anyagokkal szemben. A kerámia cserép kiválasztásakor vegye figyelembe a következő tulajdonságokat:

  • lapos felületű lapok, derékszögek. Ha nehéz vizuálisan felmérni a termékek egyenlőtlenségének mértékét, akkor két csempét kell venni, és lefelé kell őket kombinálni. Ha a felületek laposak, az illeszkedés szoros lesz;
  • a kép minõsége és világossága - a minták elmosódása és fuzzy kontúrja a termelési technológia megsértését jelzi;
  • a minták keménysége - ha a tégla tartózkodási idejét a kemencében meghalták, a termék törékennyé válik. Ha ilyen elemekre tapadsz, megszólalhatsz. A minőségi csempeit homályos hangzás jellemzi;
  • A hátoldalon lévő kerámia burkolólapokat a gyártó jelöli. A fényes hátsó felület a burkolólap túlmelegedését jelzi.

  Miután kiválasztotta a burkolóanyagot, mennyiségét pontosan kiszámítani kell. Ez jobb, ha csempeegységekben, és nem méterben.

  Gipszkarton követelmények

  A fürdőszoba egy magas páratartalmú szoba, még jó szellőzéssel is. A fürdőszobában használt összes befejező anyagnak ellenáll a nedvességnek. A gipszalap gyártásához, melyet csempék készítésére terveztek, nedvességálló anyagot használjon, zöld színű felülettel - GKLV. Ha a szokásos HL-t használja, akkor nedvesség hatására a lap felülete deformálódik, és a csempe leáll.

  Gipszkarton - anyag a gyors "száraz" szintezéshez A fürdőszobában vagy a konyhában a nedvességálló gipszkarton alatt csempézhető

  Szükséges eszközök és anyagok

  A ragasztáshoz a következő szerszámok és anyagok szükségesek:

  • építési szint - kényelmes a rack használata;
  • spatula durva és egyenes peremmel. A gipszeket és a ragasztót felhelyezik és szintetizálják;
  • gumiheveder a fugázáshoz;
  • cserépvágó;
  • konstrukciós keverő vagy fúrófej fúvókához a ragasztókompozíció keveréséhez;
  • sarkok, keresztek a lapok közötti egyenlő intervallumokhoz;
  • gumi kalapács nagy méretű csempék gyártásához;
  • fém profil vagy fa deszka;
  • injektáló;
  • festékhenger, kefe.

  A ragasztó kiválasztása

  A kiválasztott kompozíció tapadásától függ attól, hogy a csempe mennyire szorosan kapcsolódik a gipszkartonhoz a fürdőszobában. Mielőtt a gipszkartonra helyezi a csempe a fürdőszobában, akkor egy kiváló minőségű ragasztóbetétet tartalmazó kompozíciót kell választania.

  Ragasztáshoz a gipszkartonhoz háromféle ragasztót készítenek:

  • univerzális ragasztó "folyékony köröm". A munka elvégzéséhez a fürdőszobában használjon nedvességálló márkájú ragasztót. Az anyag költsége magas, ezért ajánlott "folyékony köröm" használata a csempe egyes elemeinek ragasztására;
  • rugalmas ragasztó - száraz vagy teljesen elkészített formában. A főtt elasztikus ragasztó csomagolva van vödrökben, drágább, mint a száraz. Száraz készítmény kiválasztásakor azonnal fel kell hígítani vízzel a szerelés megkezdése előtt;
  • cementalapú kompozíció - általában cementalapú anyagokat nem alkalmaznak a gipsztermékek felületére, de ebben az esetben a cement érintkezésbe kerül a papírral.

  Folyékony körmök Összetétel cement alapon Rugalmas ragasztó

  A száraz ragasztókeveréket vízzel hígítjuk a gyártó utasításainak megfelelően. A ragasztót szakaszosan kell gyúrni, a fal felszíni kezeléséhez szükséges mennyiségnek legfeljebb 1 m 2 -es területen.

  Gipszkarton gitt

  A gipszkarton alapját a csempe alatt elő kell készíteni. Először meg kell tisztítanod a gipszkarton felületét a por és más szennyeződések között, amelyek a telepítés során előfordulnak. A gipszkarton a száraz keverékből készülhet, vagy a kész folyadékkészítményt használhatja.

  A gipszkarton falra szerelése

  A gipszet gipszkarton lapjai közötti súrlódásokra sima felületű spatulával kell felhordani. Óvatosan terítse a gipszet, hogy minden üreg szorosan fel legyen töltve. Gipsz alkalmazásával kerülni kell az ízületek domborműinek kialakulását. Meg kell igazítani őket. Az anyaglemezek közötti ragasztás megerősített szalaggal ragasztható.

  A gipszkarton alapja a gitthez

  Javasoljuk, hogy a magas minõségû ízületek, pl. A Knauf Fugenfuller gipszek közül választhassanak. Ha szükséges a gipszkarton lapok felületi károsodásának helyreállítása, akkor a gipszet a felületre kell felhordani.

  Az első réteg szárítása után a gipszet a második rétegbe helyezzük. A varratok szárított felületét finom szemcsés zománcpapírral kezeljük.

  Felületi láncindító

  A gipszkarton burkolatú alapot alapozni kell. Egy speciális gipszkarton alapozó megakadályozza a nedvességcserét a csemperéteg és az alap között. A készítményt festékhengerrel, ecsettel kell bevinni. A professzionális építők fogazott rést alkalmaznak az alapozáskor.

  A felületi szilárdság növelése érdekében a készítményt két rétegben lehet alkalmazni, 45 perc intervallummal. A gipszkarton alapozónak mélyen be kell hatolni az alapanyagba, és meg kell erősíteni a felületet. A GKLV - Mira 4120 alapozó, Tifengrund Knauf vagy hasonló összetételű keverék közül a legkülönbözőbb márkák közül.

  Fogyasztási anyagok és árak

  Annak érdekében, hogy a munka során ne találkozzunk az anyaghiánysal, számszerűen számolniuk kell mennyiségüket az ajánlott fogyasztási sebesség figyelembevételével. Áttekintés az árakra és a fogyasztási rátákra alapoznak az online áruházak építésével kapcsolatos javaslatok tanulmányozásán.

  A csempe rögzítési lehetőség kiválasztása

  Annak érdekében, hogy a gipszkarton burkolólapján lévő falak esztétikailag tetszetősek legyenek, a csempék megfelelő szerelési sémáját kell kiválasztani. Ehhez számítsa ki az egy sorhoz tartozó minták számát. A fal hosszát egy csempe szélességével kell felosztani. Figyelembe kell venni a csempe közötti rések méretét is. Ennek eredményeként egy egész szám elemet és egy maradékot kapunk. A maradék szélességétől függően válassza ki az elrendezést:

  • ha a maradék szélessége nagyobb, mint az elem szélességének 0,5% -a, a telepítés a fal látható részével kezdődik. Ezután a díszített elem egy kevésbé látható sarokban helyezkedik el;
  • ha a maradék szélessége kisebb, mint 0,5 a csempe szélességénél, majd elkezd ragasztani a fal középpontjától. Ebben az esetben azonos vágott elemek találhatók a sor szélén.

  Fektetés a fal látható részéből Fektetés a fal középpontjától A fal szélétől lefektetve

  A gipsz első sorjainak felhelyezéséhez meg kell erősíteni a vezetősínt. Útmutatóként használhat fémprofilt vagy fából készült sínt. Ha elkezdi fektetni a csempe a második sorból, akkor könnyebb lesz dolgozni, különösen akkor, ha a padló egyenetlen. Az építési szint segítségével egy vízszintes vonalat jelöltek meg, ahol egy vezetőpár rögzíthető a falon. Ezután a rúd rögzített.

  A ragasztókészítmény előállítása

  Ha a csempe rögzítéséhez száraz por formájú ragasztót választanak, akkor a munka megkezdése előtt megfelelően elő kell készíteni. Dagasztó ragasztóként egy széles nyakú tartállyal, egy vödörrel vagy medencével.

  A szükséges mennyiségű vizet a tartályba öntik, de nem haladja meg a teljes térfogat 1/3-át. Ezután öntsük a száraz keveréket, és keverjük egy fúróval vagy keverővel. A keverőnek alacsony sebességgel kell működnie, hogy a ragasztó ne kezdjen gyorsan beállítani. A keveréshez egy kis mennyiségű ragasztó szükséges ahhoz, hogy legfeljebb 1 m 2 csempe kerüljön, különösen a kezdők számára.

  A kész ragasztó konzisztenciája vastag tejföllé hasonlít.

  Csempék rögzítése

  A burkolást az elvégzett számítások szerint végezzük: a középső részről vagy a fal széléről a következő sorrendben:

  • A gipszkarton alaplemezére egyenes szélű spatulát kell alkalmazni. A durva spatulát egyenletesen osztja el. A csempe rögzítése lehetséges, míg a ragasztószerkezet a kézhez tapad, ha a ragasztó csak a falon marad, új réteget kell alkalmazni;

  Ragassza fel a ragasztót a falra

  • Az első elem a vezetőprofil felett helyezkedik el. A csempe a ragasztóval kezelt és enyhén préselt felületre kerül. A rögzítés erősségének növelése érdekében gumiütközővel érintkezhet;
  • Hasonlóképpen a szomszédos csempék vízszintesen és függőlegesen vannak elhelyezve. A minták közötti távolság ragasztóval van töltve;
  • A műanyag keresztezett csempe közötti azonos időközönként. A csempe ízületek közé kerülnek, és a ragasztó megszáradása után eltávolítják;
  • Miután befejeződött a vezetősín feletti összes sor, az eltávolításra került, és a lapok alsó sorát lefektetik.

  A gipszkarton burkolásának folyamata

  Egy megközelítésnél legfeljebb 5 sor csempét helyezhet el. Ezután 45-60 percig szüneteltetnie kell. A szünet alatt a gipszkarton lapok feszültsége megkönnyebbül. A végső száradás után a burkolat a varratok kezelésére megy végbe.

  A csempeösszehúzódás befejezése

  A csempe lefektetése után várnia kell egy kis időt arra, hogy a ragasztó megragadjon. Ezután a szerszámra a csuklós munkákhoz használják a csempék közötti rést. Ennek eredményeképpen a varratoknak hasonlónak kell lenniük a hornyokhoz, amelyeket speciális fugázóanyaggal kell feltölteni.

  Az előkészített simító keveréket gumi spatulával kell felhordani. A spatulával való mozgást felülről lefelé kell tartani, a szerszámot 45 fokos szögben kell tartani. A fugázás különböző színekben történik, a csempe vagy a kontraszt fő színéhez közel álló hangot választhat.

  A habarcsréteg szárítása után védő lakk, folyékony üveg vagy szilikon tömítőanyag borítja. Ez megvédi az anyagot a nedvességtől és a penésztől és a penésztől.

  A csempe a gipszkarton alapja szinte ugyanúgy van elhelyezve, mint egy vakolt falon. A sima felületű gipszkartonra történő felszerelés még gyorsabb. A szerelési technikának való megfelelés és az anyagok kiválasztására vonatkozó ajánlások lehetővé teszik a kiváló minőségű kerámia burkolatok kivitelezését és megértsék, hogyan ragasszanak fel a fürdőszobában a gipszkarton burkolatot.

  • Hogyan helyezzünk mozaiklapokat a hibák elkerülése érdekében?
  • Melyik ragasztó a legjobb a csempe, mindenféle
  • Habos csempe ragasztó mennyezethez, választáshoz és típusokhoz,...

  Gipszkarton burkolólap a fürdőszobában: beépítési technológia

  A fotó lefektetett csempe a gipszkartonra a fürdőszobában.

  Lehetőség van a gipszkarton burkolására a fürdőszobában? Ez a kérdés sok vitát jelent. Míg valaki vitatja és kétlik, a mesterek sikeresen részt vesznek egy ilyen célból. Azt akarom mondani, hogyan kell egy csempe a gipszkartonban a fürdőszoba körülmények között a magas páratartalom.

  Milyen gipszkarton kell használni

  Nedvességálló GKLV raktáron.

  Milyen gipszkarton használható a fürdőszobába történő beépítéshez? Önmagában nedvességálló. Vannak azonban árnyalatok.

  Például, hogyan lehet megkülönböztetni a nedvességálló gipszkarton egy fürdőszobát egyszerű? Van még megbízhatóabb ilyen típusú anyag?

  A GKLV - nedvességálló gipszkarton - az elülső karton zöld színétől függ. Könnyedén megkülönböztethető egy egyszerű GCR fás sárga vagy szürke színétől.

  Itt láthatja, hogy a GKLV milyen színben különbözik más típusú gipszkartonoktól.

  Csak jól ismert gyártóktól származó anyagokat vásároljon. Ezek Knauf, Lafarge, Gyproc és hasonlók. A megfelelőségi igazolások megköveteléséhez, a címke megvizsgálásához, ellenőrizze a lapok hibáit.

  Figyeljen a címkére, zöld.

  Több megbízható anyagról tudok tanácsot adni a GVLV-nek. Ez a gipsz-rost lap, amely tartósabb és jobb teljesítményt nyújt. Használható gipszkartonként is a padló alatt a csempe alatt.

  Vízálló GVL a Knauf-tól.

  Mivel megérintettük ezt a témát, kifejezni fogom a személyes véleményemet. Azt hiszem, jobb, ha a gipszkartonra nem helyezzük a padlót, mivel nincs szükség erre. A padozatot önhordó keverékkel állíthatjuk be, és az anyagot nyugodtan lehet elhelyezni.

  A padló önkenő keverékkel egyenletesen állítható.

  A gipszkartonokat kizárólag egy fém keretre kell szerelni, nincs fa. Kívánatos a keretet erősíteni a rack profilok 40 cm közötti távolságának csökkentésével és keresztirányú profilok hozzáadásával.

  Felület előkészítés

  Közös kezelés, alapozó és vízszigetelés

  A csempe felhelyezése előtt teljesen fel kell készíteni a felületi GKLV-t.

  Lehet-e ragasztani a csempe a fürdőszobában a GCR-en? Lehetséges, de azzal a feltétellel, hogy szigorúan ragaszkodnak a technológiához. Először is, mielőtt a csempe behelyezése előtt megfelelően kell kezelni az ízületeket a lapok között.

  Ez azért fontos, mert a csempe alatt lévő nedvesség vagy kondenzátum beáramlása esetén a végek "gyenge" kapcsolatnak bizonyulhatnak.

  1. Először is, a csiszolás nélküli csatlakozásokat egy építő késsel hímezik. Beágyazási mélység - a lemez vastagságának kétharmada.

  Mielőtt ragasztja a serpyanka-t, és kitölti a varrást gitttel, készen kell állnia.

  1. Ezután a hímzett varratokat bioprotektív adalékanyagokkal két réteg mély penetrációs vegyülettel kell előkezelni.

  Jobb ecsettel dolgozni, gondosan bevonva a varratot a teljes mélységére.

  1. Az ízületeket vízálló anyaggal kell felhordani üvegszálas serpyanka segítségével, hogy megerősödjön az egész szerkezet.

  Az ízületet az "Uniflot" kompozícióval töltjük fel, majd ragasztjuk fel a serpyanka-t, majd egy kis spatulával simítsuk fel.

  1. Miután a varratok megszáradtak, a GKLV teljes felületét mélyen behatolt akril vízálló alapozóval földeltük. Szükség van egy réteg alkalmazására, és 40 perc után - a második.

  A teljes felület földelését két rétegben. Üvegt használhat, de jobb, ha egy hengerrel dolgozik.

  1. Tegye fel a csemperagasztót a folyékony állapotra maklovitsa-val a primeren. Hozzáadható a primer második rétegéhez.

  Az ilyen kezelés segíti a csempe ragasztását a gipszkartonhoz.

  1. Minden sarokkötést vízzáró szalaggal kell lezárni, különösen a padló és a sarkok közötti csomópontot illetően.

  A szalag ragasztása előtt a kötést egy cementbázisú vízszigetelő anyaggal kell kezelni.

  1. Amikor minden sarkot be van ragasztva, és a falak fel vannak töltve, a gipszkarton végső vízszigetelése a fürdőszobában készül. Hordja fel a szalag vízszigetelő összetételét egy cement alapon.

  A kompozíció a szalag ragasztása előtt és után kerül alkalmazásra.

  Véleményünk szerint az Állami Vámbizottságnak még hátulról is vízzárónak kell lennie. Nincs semmi ellenem egy ilyen intézkedés ellen, de jelentősen növeli javításának árát.

  A gipszkarton burkolólapon történő elhelyezése a fürdőszobában szigorúan be kell tartania a vízszigetelés szabályait. A vízálló gipszkarton használata nem csodaszer vízzel vagy kondenzátum cseppekkel történő közvetlen érintkezésben.

  Csempézés

  A burkolólapok gondozása és pontossága gondoskodik, fájdalmas és nagyon kényes munka.

  A készítmény elkészítése után várjon legalább 24 órát, amíg az összes anyag megszárad és megragad. Ezután folytathatja a munka fő részét.

  A szükséges anyagok és elrendezés kiszámítása

  Az elrendezési lehetőségek sokak lehetnek, de érdemes a legegyszerűbbet kezdeni.

  Egyszerű elrendezéstípusok:

  • Egyenes monoton - a lemezeket párhuzamosan a padlóval párhuzamosan állítják be. A beszúrásokat egy sorból vagy két különböző színből vagy textúrából készítheti;

  Közvetlen monofonikus elrendezés.

  • Átlós - az elemek sarkokkal érintik a falakat és a padlót, és a fennmaradó háromszög alakú rések kitöltése átlós vágott darabokban történik;

  Átlós módja a tojásnak.

  • Sakkrendelés. A színek egyenes vagy átlós elrendezésben váltakoznak;

  Stacking sorrendben.

  • A határok - szűk és széles lemezek váltakozása. Általában a különböző szélességű betétek több sorból, vagy csak egy vagy két helyen készülnek.

  Példa egy minta határára.

  A kiválasztott elrendezéstől függően számolni kell a csempék számát. Ez a legjobb megoldás minden egyes falhoz. Fontos figyelembe venni a hézagokat, amelyek átlagosan 3 mm-t tesznek ki.

  Először megmérjük a fal szélességét, kivonjuk 3 mm-t tőle (mivel egy kötést el kell távolítani, figyelembe vesszük csak a belső réseket), és osztjuk meg egy lemez szélességével, plusz 3 mm-rel. Ha törtszámot kapunk, kerekítsük fel.

  Ne feledje, hogy a lemez méretén túl rések is vannak.

  Ezután mérjük a magasságot, levonjuk 3 mm-t, és osztjuk fel a lemez magasságát, plusz 3 mm-t. Fordulj fel. Szorozzuk meg az egyes sorokhoz kapott csempék számát a sorok számával és szerezzük be a kívánt anyagmennyiséget.

  Mérésekor vigyázzon, és használjon jó szerkezeti mérőszalagokat vagy lézeres távolságmérőket.

  Ezzel a számítással általában egy kis készletet kapunk. Ez jó, mert a vágáskor bizonyos mennyiségű csempe tönkre tehet. Általánosságban elmondható, hogy házasságonként 10 százalékos árrést vásárolnak.

  Minden falhoz hasonlóan járunk el. Figyelembe vesszük az ajtókat és a szellőző ablakokat. Az eredménynek konkrét számú csempe kell legyen.

  Ne felejtse el kivonni az összes nyílást.

  Ne aggódjon, ha túlterhelt a számítás során. A jövőben a csempe feltörhet, karcolhatja vagy leeshet, darabokra törve. Készen állsz erre az eseménysorra, mert van egy bizonyos mennyiségű anyaga raktáron.

  Szükséges eszközök

  A cserép matricát nagymértékben leegyszerűsítik lézersugárral.

  A gipszkarton lapkájának ragasztása előtt számos eszközre lesz szüksége:

  • lézerállvány háromlábú állvánnyal;
  • 3D keresztek;
  • csempevágó vagy csiszológép kőlemezzel;
  • spatula-fésű ragasztó alkalmazásához;
  • elektromos fúró;
  • fúvóka-keverő fúróhoz;
  • ragasztóvödör;
  • varrás varratokhoz;
  • bevásárlóközpont gumipárnával;
  • gumi spatula a fugázáshoz;
  • szivacs a bevonat elülső felületének mosáshoz a ragasztó és a fugázó maradványaiból;
  • ceruza;
  • szerszám csatlakozáshoz;
  • mérőszalag;
  • a szokásos raklap 100 mm széles, hogy a ragasztót fésűre helyezze.

  Az elektromos csemperavágó nagymértékben leegyszerűsíti a munkát és javítja annak minőségét.

  Ha nincsenek drága eszközök, például csempe vágógép, lézer szint vagy elektromos fúró, akkor nem számít. Bérelhetők az épület szupermarketben.

  Ragasztó csempe

  Folytatjuk a legfontosabb részt.

  A munkához csempe ragasztó szükséges. A cement-polimer kötőanyagon alapuló száraz, nedvességálló készítményt jobb használni.

  Óvatosan olvassa el az elkészítésének módját, majd öntsön egy kis vizet a vödörbe, és öntsön rá a porra az utasításokban feltüntetett gyártó aránya szerint.

  A ragasztót alaposan fel kell keverni, amíg sima.

  A ragasztót fúróval és keverőfúvókával keverje fel. A zsírkrém konzisztenciájának kell lennie. Készítsünk egy kis mennyiséget, kb. 1 m²-t.

  Kerámia burkolólapok elhelyezése:

  1. Először is lerövidítjük a második sor kezdetét lézersugárral. A vezetéktől a padlóig terjedő maximális távolság nem haladhatja meg a csempe méretét és a rést. E vonal mentén rögzítjük az SD profilot a falak peremén;

  A profil minél simábban állítható.

  1. Ha a fal szélessége elosztva a csempe szélességével, figyelembe véve a hézagokat, a csempe több mint felét vágja el, akkor észrevehetőbb szögből indulunk el, máskülönben - középen. Ragassza fel a ragasztót egy fogazott simítóval a falon, és nyomja le a födémlemezt. Törölje le a felesleget egy szivaccsal;

  A síkot a szabály ellenőrzi, beillesztjük a résekbe.

  1. Teljesen behelyezzük a vízszintes sorokat. Elvágtuk a csempeit, és előzetesen felerősítettük a vágási vonalat.

  Végezzük el a vízszintes sort.

  1. Lézerszint használatával ellenőrizzük az első sor felső széle vízszintes helyzetét. Előfordulhat, hogy varrással játszik, hogy a következő sor minél simaabb legyen. Tegye a következő sort, használja a 3D kereszteket.

  Ez a technológia segít az irányító sík szabályozásában.

  1. A sarkoknál 45 ° -os csuklópántot készíthet a gépen. Azonban ez a kapcsolat traumás, ezért jobb, ha később elkészítjük a bélést.

  Amint láthatja, ez a dokkoló éles sarkokat hoz létre, amelyeket jobban felszerelnek műanyag lemezekkel.

  1. Ezután, ha minden fal készen van, elindul a kezdő profil. Tegye az alsó sorot azon a szélen, ahol a csempe kerül, figyelembe véve a rést. Ezután előfordulhat, hogy átszúrja.

  Az alsó sorban állunk.

  1. Várjuk a ragasztó első beállítását, kb. 2-3 órát. Ezt követően összeillesztünk. Ez azért szükséges, hogy helyet biztosítsunk a habarcsnak, amely védi a felületet a nedvességtől.

  A kötőelem vásárolható a hardverraktárban, vagy bármilyen kényelmes eszközzel.

  1. Varrás után távolítsa el a varratokat ecsettel. Ezután várjon addig, amíg a ragasztó teljesen megszárad. Most folytassa a habarcsot, amelyet gumihevederrel végzünk, jobb, ha a maradékot azonnal eltávolítjuk.

  A kerámia burkolólapok fugázást igényelnek, hogy a fürdőszobában ne kerüljön víz a csempe alá.

  A csempe a gipszkartonon jól fekszik, hiszen egyenletes. A jó tapadás és a ragasztó egyszeri abszorpciós együtthatója gyakorlatilag nem egyenetlen zsugorodást eredményez, ezért az eredménynek tetszeni kell.

  Használjon jó epoxi habarcsot (Litochrome, Atlas). Ezek meglehetősen drágák, hosszú ideig szolgálnak és kizárják a nedvesség bejutását az alulról árnyalt helyre, ami hatással van a célra katasztrofálisan rossz. Az epoxi vegyületek nem félnek a háztartási vegyi anyagoktól és a korrozív közegektől.

  következtetés

  A GKL használata a csempe alatt a fürdőszobában - kipróbált és bevált gyakorlat. A keret segítségével lehetővé válik a falak és a sarkok tökéletlen geometriájának igazítása, ami nagymértékben leegyszerűsíti a burkolat burkolását. Megmutattam, hogyan kell ragasztani a GCR-et az összes árnyalattal, most már rajtad múlik.

  Ebben a cikkben a videó jól mutatja a témát. És kérdéseket várok a megjegyzésekben.

  a falon már rögzített gvl. Szükségem van a csempe alá fektetni a falat, és mi?

  Az Ayrat nem kell kitöltenie a GVLV-t. De szükség van a prémiumra. Először a falakat vízzáró alapozóval, például akrilnal őröltük. Amikor megszárad, alapozza meg a falakat ragasztó alapozóval. Hígított cementragasztó zseléből készülhet.

  Helló, lehetséges a csempe behelyezése a fapadlóra, a padló felét a fa fele borítja.

  Vladimir, a nagy vágy, hogy kerámia padlólapok lehet elhelyezni a fapadlón. Bizonyos körülmények között:

  - a padlónak tökéletesen szintet kell vennie;

  - a padlólapokat szilárdan rögzíteni kell, és nem szabad járni;

  - meg kell tölteni a megerősítő hálót a padlón, és töltsük be egy vékony esztrichréteggel.

  Üdvözlünk! Kérem, tisztázza, miért kezdődik a cserép a második sorban?

  mi a legjobb a bázis alatt: gipszkarton vagy himlő? Ha a himlő, hogyan és mi dolgozzon fel, hogy kerámia csempéket tartson? és ugyanaz a kérdés a gipszkarton, hogyan kell kezelni? javításokat végeztek a fürdőszobában

  Ennek köszönhetően a gipszkarton az alábbi előnyökkel rendelkezik:

  ez egy teljesen környezetbarát anyag;

  könnyű súly A lemez viszonylag kevéssé súlyos, hogy egy ember problémamentesen mozoghat;

  A lemez kiváló alapot nyújt a különböző befejező anyagokhoz - festék, tapéta, dekoratív díszlécek, kerámia burkolólapok, mesterséges kő stb. A gipszkarton falai és mennyezete a leginkább elképzelhetetlen módon díszíthető;

  Számos terv közül választhat: függesztett mennyezetek, falburkolatok, válaszfalok, boltívek, rések és oszlopok kialakítása;

  biztonságát. Az anyag teljesen biztonságos az emberi egészségre. Csak vágáskor le kell fednie a szemét és a száját, hogy a por ne érjen oda;

  a költség. Az anyag rendelkezésre áll, és kisebb költségekkel jár, mint más típusú bevonatok, különösen akkor, ha a ház javítása a gipszkarton segítségével történik.

  Olyan anyagokkal, mint a gipszkarton, egyedülálló megjelenést adhat a lakásnak, ami eredeti és nagyon szép.

  Ezenkívül a gipszkarton bizonyos tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek különleges adalékanyagokat adnak. Az anyag különleges tulajdonságai közé tartoznak a következők:

  nedvességállóság. Az ilyen tulajdonságokkal rendelkező lapok olyan helyiségekbe helyezhetők, ahol nedves mikroklíma van. Az ilyen lemezeket a padlás, a konyha, a fürdőszoba és a WC javítására használják;

  tűzállóság Ezt a típust használják száraz mikroklímájú helyiségekben, valamint ahol nagyobb a tűzbiztonsági követelmények. A speciális adalékoknak köszönhetően ez az anyag körülbelül 40 percig ellenáll a nyitott lángnak.

  Annak ellenére, hogy számos előnye van, a gipszkarton, mint a belsőépítészethez használt anyag, hátrányai vannak:

  lehetetlen ragaszkodni a nehéz gipszkarton falain, előzetes felkészülés és a telepítési szabályok betartása nélkül, nehéz tárgyak - festmények, fali szekrények, tévék, tükör, polcok felakasztására;

  lemez deformáció, amikor megpróbálja megjavítani súlyos tárgyakat a falakon;

  amikor a lemezeket darabokra vágják, apró törmelék keletkezik. Ezért a gipszkarton vágására vonatkozó összes munkát speciális védőszemüvegeken kell végrehajtani, és a szájat maszkkal is le kell fedni;

  a keretszerkezet miatt a tér csökkentése.

  Az RSD a fűrészpor 95% -a, a maradék 5% kis mennyiségű impregnálásból, viaszokból és ragasztókból áll. A lemez tulajdonságai közvetlenül függenek a fűrészpor típusától és minőségétől. Néha a tetején lévő lapot is meggyűrjük, hogy növelje a nedvességálló tulajdonságait.

  Ez az anyagszerkezet a következő előnyöket határozza meg:

  külső hasonlóság a fával. Nagy a fal dekoráció;

  nagy a deformáció a kink.

  Ezenkívül az anyag a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  viszonylag nagy szilárdságú. Ez magasabb, mint a forgácslap;

  van néhány nedvességálló tulajdonsága;

  Az RSD hátrányai a következők:

  alacsony tűzálló tulajdonságok;

  kis erejű mutatók. Az emeléshez két lemezt kell felszerelni;

  nehezebb telepíteni a falra. A telepítés jobban intenzív, mint a gipszkarton;

  a vágás során sok építési hulladék keletkezik;

  alacsony gőzáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik.

  Ez az anyag nem nagyon alkalmas a konyhában, a fürdőszobában és a padláson végzett javítási munkákhoz.