Legfontosabb > Tervezés

A fürdő tömítőanyagok típusai

A tömítőanyag önmagában olyan anyagot jelent, amelynek előállításához olyan komponenseket, mint a polimer, a töltőanyag és a keményítőt használnak. Ezek a termékek szilikon, akril, bitumen, poliuretán. A megfelelő anyag kiválasztását az alkalmazás céljának és helyiségének figyelembevételével kell meghatározni.

Mi az?

Mindenki tudja, hogy a fürdőszobában olyan helyiség van, ahol nagyobb a páratartalom. Ezért nagyon fontos, hogy a tárgyak vizes bejutásának minőségi védelmét biztosítsák. Ebben az esetben még érdemes tömíteni, speciális eszközökkel.

Korábban a fal és a fürdőszoba, a fal és a padló közötti rés, a sarkok cementhabarccal voltak lezárva. De ez az opció egy jelentős hátrány - nem praktikus. Bizonyos idő elteltével repedések keletkeznek a cement felületén, ami kiváló hely a nedvesség felhalmozódásához és a penészedés kialakulásához.

Ma ilyen problémák megoldására rugalmas anyagot használnak, amely idő előrehaladtával nem reped, és nem alakul deformáció. Az anyag neve - tömítőanyag.

A videófürdő tömítőanyagában:

Az építőipari piacon különböző termékkínálat áll rendelkezésre. A köztük lévő különbség a polimer, amely a fő termékként szolgál.

Szilikon (egészségügyi)

Az ilyen anyagot hosszú élettartam jellemzi. Kb. 40 éve szolgálhatnak Önnek. Kiváló tapadást tanúsítanak minden építőanyaggal: üveg, fém, fa, PVC, kerámia, beton. A szilikon kiváló víztaszító hatású, nincs kitéve a hőmérséklet változásának, és képes -50 és + 200 fok közötti hőmérsékletnek ellenállni.

A szilikon alapú tömítőanyagok nem félnek az ultraibolya sugárzás hatásaitól. Kétféleképpen oszlanak meg: semleges és savas. Ez utóbbit még mindig ecetsavnak nevezik, mert a gyógyulásuk során a sav gazdag illatát hallja.

A szilikon tömítőanyagok ára alacsony a többi termékhez képest. Ha vulkanizálják, fémeket oxidálnak. Ezért ilyen anyagot kell használni olyan fémfelületeken, amelyek nem félnek egy ilyen reakciótól.

Ezek az anyagok a következők: alumínium, rozsdamentes acél. Ha bármilyen semleges szilikon tömítőanyagot használ, akkor nem aggódhat a hiányosság miatt. Ez az anyag korlátozás nélkül alkalmazható, de költsége valamivel magasabb.

Az eszközöket csak egy előzetesen elkészített felületre kell felhordani. Ehhez meg kell tisztítani és zsírtalanítani. Ha a szilikon tömítőanyag csőbe van csomagolva, akkor nagyon könnyű eloszlatni a felületen. Ha a patronban van, akkor azt egy speciális pisztoly segítségével kell elvégezni. A szilikon tömítőanyag használata + 5 / + 40 fokos hőmérsékleti üzemmódban történhet.

akril

Az ilyen anyagot az alacsony költség és az egyszerű használat jellemzi. Kiváló tapadást mutatnak az ásványi anyagokhoz: tégla, beton, vakolat. Az akril szilikon nem használható fa használatakor. Lehetőség van ilyen anyag felhasználására a burkolat lezárására a fürdőszobában, azzal a feltétellel, hogy nem lesz kitéve a deformációknak.

Az akril tömítőanyagok előállítási eljárása kétféleképpen történik: nedvességálló és nedvességálló. A mosdóhoz használja az első opciót. Az akril tömítőanyagot ugyanúgy kell alkalmazni, mint a szilikon.

Az anyag végleges kikeményedése az alkalmazás után 24 órán belül megtörténik. A varrat nem fél az UV-sugarak hatásától, nem változtatja meg színét és minden tulajdonságát 25 / + 80 fokos hőmérsékleten tartja. Az akril készítményekre jellemző, hogy képesek vakolni őket, és különböző kompozíciókkal festeni.

Szilikon - akril

Ezt az anyagot tömítőanyagok, például szilikon és akril tulajdonságainak kombinációja jellemzi. Ellenáll a nedvességnek, rugalmas, tartós és tartós. Aktívan részt vesznek az ízületek tömítésében a fürdőszobában. Szintén szilikon-akril tömítőanyagokat használnak aktívan különböző felületek csatlakoztatására.

poliuretán

Az ilyen anyag lehetővé teszi rugalmas és tartós varrás elérését, amely sokáig megőrzi tulajdonságait. Kiválóan ragaszkodik az olyan anyagokhoz, mint a kerámia, a beton, a kő, a fém, a műanyag és a fa. A tömítőanyag ellenáll az agresszív hatásoknak. A régi ötvözetek javításakor a poliuretán kompozíciót fel lehet használni a korábban használt szilikon lezárására.

Ms polimer

A tömítés területén a vezető a ms-polimer (ms tömítőanyag). Ez az anyag poliuretán és szilikon keverékét jelenti. Természetesen egy jó poliuretán tömítőanyag, eddig még mindig népszerű anyagnak, rugalmas, tartós és tartós.

De az egyik fontos hátránya, hogy az idő múlásával csökken a kötés ereje. A szilikon anyag ellenkezőleg, a legerősebb tapadású, gyorsan szárad, ennek következtében elveszíti tulajdonságait. Ezenkívül, rövid idő elteltével a gomba és a penész kialakulhat a keletkezett repedésekben.

Ami az MS-polimert illeti, a gyártása során a legjobb tulajdonságokat mutatták be a poliuretán és a szilikon anyagok. Emiatt az ilyen anyagok tökéletesen ragadják meg, nem repedések, tartósak és erősek.

Ami jobb a fürdőszobában

Gyakorlatilag minden ma kiadott tömítőanyag használható egy fürdőszobában. Ezek akril, szilikon, poliuretán és akril-szilikon. Természetesen, ha kiemeli, hogy melyik lehetőség közül a jobb, akkor a vezetés a szilikon alapú anyagot veszi át. Miért szilikon? Ennek oka számos pozitív tulajdonsága, amelyek között szerepelnek a következők:

 1. A higiénikus szilikon készítéséhez ne használjon szennyeződéseket és különböző töltelékeket, amelyek elrontják a szilikon tulajdonságait. Ennek következtében szárítás után a tömítőanyagok csak 2% -kal zsugorodnak. Mi következik ebből? Először is azt jelzi, hogy a kapott varrat tartóssága, valamint a mobil elemek lezárásának lehetősége. Ezenkívül az alacsony zsugorodási együttható lehetővé teszi, hogy az anyagot a vízvezetékszerkezetek béléseinek gyártásánál használja. Például, ha a WC-tál alaprésze körül silikont alkalmaz, akkor kiegyenlítheti a gyári öntés minuszát.
 2. A speciális feljavító adalékok jelenléte nem befolyásolja az anyag fő tulajdonságait, csak pozitív tulajdonságokkal jár. A legnépszerűbbek az antibakteriális és gombaellenes szerek.
 3. A fürdőszobai egészségügyi tömítőanyag kiválasztásakor meg kell értened, hogy kétféle - semleges és savas. Az ecetsav elsõ különös szaga, és a második anyag univerzálisnak tekinthetõ.
 4. A szilikon tömítőanyag ellenáll a hőmérséklet-változásoknak, amelyek a fürdőszobában magasak lehetnek. A szilikon alapú anyag képes ellenállni a -50 ° C és + 200 ° C között.

A videó megmutatja, melyik szilikon tömítés a legjobb a fürdőszobában:

Melyik a csempe számára jobb

A tömítőanyagok gyártásához általában lakk, akril vagy szilikon használatos. Természetesen az anyag nélkül is megteheted, majd egy idő után a csempe varratján a penész fog alakulni. Ezenkívül akkor is elkerülhetetlen, ha nincs víz a csempe felületén. A fürdő érintése az a hely, ahol a páratartalom folyamatosan emelkedik. A káros mikroorganizmusok kiküszöbölése és tömítőanyag használata.

A burkolólapok megbízható szilikon tömítéséhez használt alapanyag szilikon. Képes ellenállni a nedvesség rövid távú hatásainak, és különböző felületeken alkalmazható. Az ilyen burkolóanyag nagy tapadású, öntapadó, rugalmas és ellenáll az agresszív közegeknek. Ezenkívül nincs rossz szaga.

A videó - milyen tömítőanyagot használ a fürdőszobában:

gyártók

Válasszon minőségi tömítőanyagot a fürdőszobában, ha megbízható gyártóktól vásárol. Ezeket figyelembe lehet venni:

 • Belinka;
 • Tuchkovsky üzem;
 • Germoplast;
 • Sealants & Co.

A tömítés varrása nagyon fontos és fontos folyamat a javításhoz. Ha ez nem történik meg, akkor az idő múlásával a fürdő egyes elemeiben penészesedést észlel. A kiváló minőségű tömítés biztosítása érdekében érdemes csak egy időzített terméket vásárolni egy népszerű gyártótól.

Hasznos cikkek

Bath Sealant

Hogyan és mit kell tenni a munkát az ízületek tömítésére a fürdőszobában?

Különleges helyek meghatározása: a fürdőszoba és a fal összekötése, a fal és a padló összekötése, a szaniterberendezés, a padló és a falak összekötése stb. Mi szükséges? Nyilvánvalóan jó tömítőanyag, amely szorosan illeszkedik a csempe, kerámia, fém, műanyag és üveg felületéhez. A tömítőanyag, amely végül nem válik fekete színűvé, nem esik le, és nem esik ki a varratból. Milyen tömítőanyag lehet?

A legmegbízhatóbb és leghatékonyabb tömítőanyag a mai szakemberek számára MS-polimer alapú tömítőanyagot ismer fel. Ez a tömítőanyag a szilánnal módosított poliuretán hibridje. Mit ad ez? A poliuretán tömítőanyag még mindig az egyik legjobb, rugalmas és tartós. De van egy kis, de jelentős hátránya: a tapadás (tapadás) erősségének csökkenése az idő múlásával. A szilikon tömítőanyag ellenkezőleg a legmagasabb adhéziós szilárdsággal rendelkezik, de gyorsan szárad és elveszíti tulajdonságait. Ráadásul nagyon rövid idő alatt a baktériumok, a gomba és a penész elkezd felépülni benne, a tömítőanyag fekete és pelyhes lesz.
A tömítő MS-polimer a poliuretán tömítőanyag és a szilikon tömítőanyag legjobb tulajdonságait tartalmazza. Ugyanakkor jelentős hiányosságai eltűntek. Kiderült, hogy egyfajta hibrid, amely képes szinte bármilyen felületre tapadni, még üvegszerűen is. Tömítőanyag Az MS-polimer nem fél az ultraibolya sugárzástól, nem szárad ki, nem reped, megtartja az elasztikus tulajdonságokat a legalacsonyabb hőmérsékleten, nem olvad meg a hőben. Az MS polimer tömítőanyag átlagos élettartama 15 év. Sokat, ugye? Most képzeljük el, hogy 15 évig a fürdőszobában gyönyörű, tiszta, tiszta varrásokat fogsz látni, amelyeken keresztül a víz nem folyik, és ahol a gomba és a penész nem indul el.

A fürdőszobában a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb tömítőanyagok a Bostik-féle tömítőanyagok:
- Bostik 2720 MS tömítőanyag (többszínű);
- Bostik 2750 MS ragasztóanyag (fehér, fekete);
- Bostik SuperFIX ragasztóanyag (fehér);
- Bostik SuperTrans ragasztó tömítőanyag (színtelen).

Hogyan kell alkalmazni a tömítőanyagot? Ez elég egyszerű. Itt van néhány lépés.
1. Tisztítsa meg a felületet, amelyen a tömítőanyagot fel kívánja használni. A felületnek tisztának és száraznak kell lennie.
2. A felületet alkohollal, acetonnal vagy 646 vagy 648 típusú oldószerrel kezeljük (hardverraktárakban). Szükséges a tömítőanyag zsírtalanítása és jobb tapadása a felületre.
3. Hagyja, hogy a felület kb. 30 percig száraz legyen.
4. Ragassza fel a maszkoló szalagot a varrás mindkét oldalán, vagy az ütközőt 3-5 mm távolságra a varrat középpontjától. Ez megakadályozza a tömítőanyag csúnya megkenését, és vonzó megjelenést kölcsönöz a jövő varrásnak.
5. Készítsen tömítőanyagot a fürdőszobába. A cső hegyét kb. 45 fokos szögben kell levágni. Ez biztosítja a tömítőanyag egységes kijutását a csőből. Ezután helyezze a csövet egy speciális szerelőpisztolyba.
6. Óvatosan nyomja meg a tömítőanyagot a csőből az elkészített varratokba vagy ízületekbe. Húzza a ravaszt simán, egyenletesen vezesse a pisztoly orrát a varrás mentén. Ezután a varrás teljesen sima lesz.
7. A spatulát vagy a vízzel megnedvesített habarcsot használva zárja le a tömítőanyagot az ízületi üregbe, és távolítsa el a felesleges tömítőanyagot. Adj egyenletes keresztmetszetet.
8. Azonnal a munka befejezése után távolítsa el a maszkoló szalagot.
Távolítsa el a tömítőanyag nyomait azonos oldószerekkel. Ehhez nedvesítse meg egy ruhadarabot egy oldószerrel, és óvatosan törölje le a foltokat vagy a tömítőanyag szivárgását.
A fürdőszoba tömítő 6 órán belül szárad.
Amikor a fürdőszobában dolgozik, biztosítsa a helyiség szellőzését. A tömítőanyag eltávolítása a kézből, amikor kiszárad, meglehetősen nehéz. Ezért védőkesztyűben kell dolgozni (megvásárolható a gyógyszertárban). Ha a tömítőanyag hirtelen a szemébe kerül, azonnal öblíteni kell vízzel.

Fürdő tömítőanyag. A fürdéshez használt tömítőanyag leírása, jellemzői, típusa és alkalmazása

A tömítőanyag definíciójában hangsúlyt fektettünk a célra - a szerkezetben lévő rés megszüntetése, hogy a munkakörnyezet ne áramoljon. A fürdőszobában víz. A Wikipédia által megadott meghatározás szerint a tömítőanyagnak viszkózusnak vagy pépesnek kell lennie.

Ez lehetővé teszi az anyagnak, hogy még a mikro-nyílásokat is kitöltse. Azonban a definícióban homályos jelek merülnek fel a tömítőanyagtól. Polimerekről vagy oligomerekről van szó. Az utóbbi molekulákban a monomer egységek száma szigorúan normalizált.

Mindkét polimer és oligomer sok. Ehhez hozzá kell adni a márkák és a tömítőanyagok nevét. Sokan kiderül, hogy "sötét erdő". Hogy ne veszítsd el? Az induláshoz meg kell érteni a fürdők tömítőanyagainak alapvető típusát.

A fürdő tömítőanyagok típusai

A fürdő tömítőanyag 3 kompozíció lehet. Általában több van. De a fürdőszobákban egyesek használata indokolatlan. A poliszulfid vagy, ahogyan ezeket is nevezik, thiokol-keverékeket használnak a légi járművek gyártásában, a hajókon, az elektrotechnika területén.

Az olyan alkalmazásoktól, amelyek a tömítések kategóriáit a lehető legbiztonságosabbá teszik. Ilyen kompozíciók blokkolják a panelházak egyenletes dilatációs csatlakozását. A poliszulfidkeverékek 25% -os nyújtással állnak szemben. Ehhez jelentős összegeket kell fizetnie. A fürdőszobában nincs szükség a thiokol kaktuszokra. Ehelyett a következőket használják:

1. Szilikon fürdő tömítőanyag. Lényegében gumi. Gyakran szintetizált, mivel a természetes utak. A hidroxilcsoportok kötőanyagként szolgálnak. A nedvességgel érintkezve a terminális organofunkcionális gumi csoportok indítják el a hidrolízis reakcióját.

Kiderül háromdimenziós varrott szerkezetű. Hőálló. De a fürdőszobában ez nem számít. A fő nedvességállóság. A szilikon maszk szó szerint visszaszorítja a vizet. Csak egy mínusz van - nehéz a festékeket festeni, a bevonat visszaverődik a gittből, mint a nedvesség.

Semleges szilikon tömítőanyag

Másrészről a szilikon jól megszakad, repedés nélkül deformálódások alatt, és akár 40 évig is szolgál. Az anyag nem fakul a napfényben. Azonban a fürdő esetében ez kevés jelentőséggel bír, ugyanúgy, mint a gitt hőállósága.

2. Akril tömítőanyag a fürdőszobában. Nem ellenáll a nedvességnek és a hidrofóbnak. A fürdésre az utolsó. A mozgással szembeni ellenállása azonban kisebb a szilikonnál. Emiatt az akril kevesebb, általában 20 évig.

De az orosz piac paradoxonja, hogy a szilikon annyit sdyuzhit, ha nem kevesebb. A lényeg az ügyfél igénye. A szilikon tömítések magas költsége miatt az oroszok megtagadják.

A munkák ügyfelei nem mindig értik a kérdést, és a vállalkozók a vásárlásra törekszenek. Ez ahhoz vezetett, hogy az orosz piac a legolcsóbb szilikon vegyületeket szállítja. A többi nem eladó.

De az oroszok azt kérik, hogy az akrilát számos lehetőségben és gyakran minőségben küldi el. Ezért a fürdő tömítőanyagok klasszikus jellemzői továbbra is a hivatkozásokban maradnak.

Akrilfólia tömítőanyag

Javítások elvégzéséhez érdemes a valóságból kiindulni. Az akril kittek szilikon víztaszítóval ideálisak. Az utóbbiak nedvességállóságot, tapadást és nyújtási határt tesznek lehetővé. Ugyanakkor a cső nagy része akril, ami kedvező árat biztosít. A keverék minősége egy tisztességes szilikon tömítőanyag szintjén.

3. Poliuretán tömítőanyag. Ez a legdrágább lehetőség. Poliuretán tömítőanyag a fürdőszobába, amennyire csak lehetséges, azaz bármilyen felületre behatol, biztonságosan ragaszkodva üveghez, fához, kerámiához, betonhoz, PVC-hez.

Nem mindenki rendelkezik klasszikus agyag burkolattal a fürdőszobában. Ezenkívül a poliuretán nem zsugorodik. A varratban való zsírzás nem tér el falától, még akkor sem, ha nem tapad. Ez azonban nem történik meg.

Poliuretán tömítőanyag a varrások a fürdő képes ellenállni 5-labda, fagyálló, nem veszíti el a plaszticitást, stretching 25% -kal. Azonban a standard fürdőszoba aránya túl nagy, mint a paszta ára. Félkőzik és egyes formulák keveredése szükséges.

Az egykomponensű poliuretán kompozíciók mellett kettős. Az elkészítést közvetlenül az alkalmazás előtt készítik el. Nem mindenki rendelkezik ilyen készségekkel, és aki birtokolja, nem akar bonyolítani az életüket, anélkül, hogy megnehezítené az életét. A poliuretán tömítőanyagok összetételében maró, savas anyagok jelenléte szintén negatív. Eltévesztik a bőrt. Különös gonddal kell eljárni a készítményekkel együtt.

4. MS polimerek. Sokan azt mondják, hogy ez a legjobb tömítőanyag a fürdőszobában. A keverék összetétele szilikoncsoport. Ez kölcsönhatásban van a levegő nedvességével. Ebben az esetben az MS-polimer vulkanizálja a tömítőanyag nagy részét.

Szilícium-szerves szerkezete van, vagyis egy rács, amelyen az atomok biztonságosan rögzítve vannak. Az MS részecskék fő feladata a fő polimer láncok nyitott részének fedezése. Olyan ez, mint egy láncszemes szilikonzsír.

Védelem nélkül rozsdásodik a szövetben és a végein. Ezenkívül az MS molekulák bármilyen alapanyaggal biztosítják a tömítőanyagok tapadását. A por és olajos anyagok varrásait nem kell tisztítani.

Fúvóka a tömítőanyag egységes alkalmazásához

Költségük miatt a poliuretán tömítőanyagok még ritkábban jelentek meg a piacon, mint a szilikonok. Ha a választék széles skálájára támaszkodik, nyerjen akril kompozíciókat. Hamarosan mozgatják az MS-polimer tömítőanyagokat. Aktívan hódítanak a piacon. A többi tömítőanyaghoz hasonlóan az újdonság:

 • csövekben a pisztoly alatt
 • hasonló a hagyományos ragasztócsőhöz
 • szalag formájában

Ezek a lehetőségek a magánlakások számára. Az első a legkényelmesebb, de építési pisztolyt igényel. Tuba hosszú és keskeny orrával van rögzítve. A kupakot eltávolítjuk. A pisztoly nyomja a cső alját. A kompozíció lapos szalag.

A szokásos csöveket kézzel zúzza össze, ami megnehezíti a hatás módosítását. Túl keményen, vagy fordítva, könnyedén tolhatja. Ez költségcsúcsokat eredményez, a munkaidő megnyújtásával. Végül is, a varratok gondos feldolgozásához meg kell próbálnod.

Fürdőszalag tömítőanyag

A tömítőszalagok a legkevésbé népszerűek. Először is, a rétegek legfeljebb 10 évig szolgálnak. Másodszor, célszerű a szalagot a panelek közé szorítani, de a tömítőanyag nem esik a csempecsuklókba.

Illessze a tömítőanyagokat és a rendeltetési helyre. Vannak:

 • normális
 • egészségügyi

Ez utóbbiakban gombaellenes és anti-mold összetevőket tartalmazott. Olyan helyeken van szükség, ahol a víz stagnál, felhalmozódhat. Nedvesség nélkül a mikroorganizmusok nem fejlődnek ki. A fürdőszobában azonban folyamatosan jelen vannak a párok, vízszintes felületeken.

Színes fürdőszobai tömítőanyagok

A tömítőanyag fő összetevője mellett a következő lehet:

1. Alkoholok. Ebben az esetben a készítmény semleges, minden felületre alkalmas. Ez nem a kapcsolódás minőségével, hanem az anyagokra gyakorolt ​​hatással kapcsolatos. A semleges keverékek nem pusztítják el az alapokat, akármi is legyen.

2. Savak. A tömítőanyagokat savasnak nevezik. Az ilyen keverékek elsősorban felületek ragasztására szolgálnak. Ezek azonban nem lehetnek fémek és kőzetek. Az első savanyag rozsdásodik. Kő a cselekvés a tömítőanyagok csoport elhalványul.

Ha érzékeli a tömítőanyagokat szagával, akkor semleges állapotban. A savas keverékek csak az íze. Természetesen nem ajánlott kipróbálni. A savas tömítőanyagok semlegesek.

Melyik jobb választani

Melyik tömítőanyag a fürdő számára a feladat függvénye. Csak szellemesek lehetnek kb. 10:

Egészségügyi tömítőanyag a fürdőszobában

1. Ha szükséges, hogy a masztix ne folyjon függőleges varratok mentén, például a zuhanytálcák és falak ízületein, az MS kompozíció ideális. Ő is jó a fürdő vegyületek, mert antibakteriális. Szilikon és poliuretán tömítőanyagok is alkalmasak, azzal a feltétellel, hogy adalékanyagokat tartalmaznak a penész és egyéb mikroorganizmusok ellen.

2. Ha a tömítőanyagot a fürdőszobába helyezett tükör rögzítésére használják, akkor a szokásos szilikon készít. Bízz a feladattal és az akrilnal.

3. A poliuretán kompozíción és az MS-m-ben megbízhatóan helyezzük el a kerámia töredékeket. Ő súlyos. Fontos, hogy a tömítőanyag azonnal rögzítse a csempe, különben csúszik.

4. A csövek a fürdőszobában mindig megfelelő szilikon tömítőanyag. Az akril fürdők telepítésekor a kommunikáció általában poliuretán, műanyag vagy fém-műanyag. Vannak még vas és acél is. Ezekhez szilikon, megfelelő poliuretán és MS-tömítőanyagok. Más esetekben azonban ezek nem relevánsak.

5. Az MS-keverékek és a szilikon vegyületek kiválóan alkalmasak gipszkarton falburkolat, padló és mennyezet közötti rések lezárására.

6. Amikor eldönti, melyik tömítés a legjobb a fürdőkád számára, úgy dönt, hogy a varratok nem feketednek, emlékeznie kell az egészségügyi berendezésre. Vannak egyébként az akváriumokhoz való zsírozás is. Nem sötétednek is, de drágábbak, mint az építkezés.

7. Ha van dekoratív feladat a varratok színes elkészítéséhez, akkor színes paszta szükséges. Gyakran eladott tömítőanyag a fehér fürdőhöz. A legtöbb gyártó azonban színes tömítőanyagokat tartalmaz. Az orosz Titán például 65 színárnyalat van a termelési palettán.

Öntapadó fékezőszalag alternatívája a fürdőzárónak

Az általános kiválasztási paraméterek közül megjegyezzük az adhéziót. Az egyik vagy másik anyag jelzője a csomagoláson van feltüntetve. A tapadás határozza meg, hogy mikor lép fel a felület a szubsztrátumról. Ennek megfelelően az indikátor összekapcsolódik a tömítőanyag tartósságával és megbízhatóságával.

A kenőanyag zsugorodása szintén fontos. A víz a legtöbb tömítőanyagból elpárolog. Előfordulhat, hogy más oldószer van. A párolgott anyagok a tömítőanyag tömegének részét képezték. A reakciót követően a térfogat csökken.

Ennek megfelelően a keveréket úgy kell alkalmazni, mintha érdeklődéssel. Itt a készség fontos. Az erősen üreges varratok csúnyaak, valamint kiugróak. Ezért célszerű a gyógyult készítmények kiválasztása. Nem bocsátanak ki füstöt. Ha levegővel vagy nedvességgel kölcsönhatásba lépnek, akkor a vegyületek a gumiabroncs konzisztenciáját megszerezik, és a működési idő alatt tartják.

Még mindig nem keményedő tömítőanyagok vannak. Olyanok, mint plasztik, masztix. Ezek kevésbé szolgálnak és olvashatóak. Különösen könnyű elhagyni vagy megkarcolni a nem keményedő masszát.

Mennyire szárítja a fürdő tömítőanyagot

A tömítőanyag kikeményedése részben függ a varrat vastagságától és magasságától. Ebből kifolyik és a keverék áramlik. A varrat szélességét és mélységét milliméterben meg kell szorozni. A kapott eredmény megegyezik a szükséges tömítőanyag térfogatával. A számításokat milliliterenként végzik. Standard csőben 300-500 ml.

Illessze a varrat tömítő speciális fúvókát

Háromszög alakú varrás esetén a számított indexet 2-tel osztják meg. Ha az ábra szilárd, a tömítőanyag 1,5-3-szor hosszabb lesz, mint 2-3 mm-es lyukaknál.

Átlagosan arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyi ideig szárad a szivárgó tömlő, akkor 3-6 órát mutassunk. Ebben az esetben a felszíni réteg 15-20 perccel az alkalmazás után áll.

A felesleges fürdő tömítőanyag eltávolítása

Annak érdekében, hogy ne kérdezze meg, hogyan távolítsa el a felesleges tömítőanyagot a fürdőből, speciális bélésvesszőket vásárolhat a hardverraktárban. Olyanok, mint a maszkoló szalag ragasztása a mélyedés szélein. A film túlsúlya továbbra is fennmarad. Még csak eltávolítani.

Távolítsa el a felesleges fürdő tömítőanyagot

Nem mindenki ismeri az átfedéseket. Az információ birtokosa nem mindig készen áll a túlfizetésre. Ezért távolítsa el a felesleges mennyiséget nedves és tiszta ruhával. A módszer a frissen összenyomott tömítésre alkalmazható. Ha megdermedt, akkor:

 • levágja egy íróasztalt
 • a savas tömítőanyagot ecettel oldották meg, majd 2 perc várakozás után egy ronggyal eltávolítottak
 • az alkohollal szembeni semleges tömítőanyagok is feloldódnak, pár percig is
 • a rögtönzött módszerek segítik a sót, amely körkörös mozdulatokkal megtisztítja a varratokat egy ronggyal
 • az építőanyagok speciális tömítőanyag-eltávolító anyagokat tartalmaznak

Professzionális megoldásokkal és aeroszolokkal, ecettel és alkoholokkal való munkavégzés során védőkesztyűt és maszkot kell viselnie. Ezek azonban nem feleslegesek, és a készítmény sóval való eltávolításakor. A tömítőanyag feloldódik, és hátrányosan befolyásolja a bőrt.

A fürdő tömítőanyagok ára

Átlagosan 300-500 ml-es csövek 180 és 600 rubel között voltak. Árcímke függ:

 • az értékesítési régió és a konkrét üzlet
 • név és márka és állampolgársága
 • tömítőanyag-felszabadító formák
 • a keverék összetételét
 • további funkciók, mint például a gomba vagy a szín elleni védelem

Oroszország gazdaságilag erős és központi területein az építőanyagok ára magasabb, mint a depressziós régiókban. A külföldi tömítések a szállítás és a dollár árfolyama miatt többet költenek, mint a hazaiak. Csövek a fegyver alatt egy kicsit drágábbak, mint a háztartásban. Az "adalékok", mint a színes pigmentek, szintén növelik a termékek költségét.

Remodel fürdőszoba közös

Amikor behelyeztem az akril fürdőt, először töltöttem fel a keretet tömítőanyaggal, majd keresztben egy háromszög keresztmetszetű kerámia szegélyt ragasztottam felülről a folyékony körömre. Az ízületeket a burkolólapot, a fürdőszobát és a szegély-tömítőanyagot letörölik. Felmerült a probléma, hogy ha fürdetést töltesz, pl. Leteszed, "játszik", és a járdaszelet a falról elmozdul, ennek következtében a habarcs megreped. Ezért csúnya.
Ezenkívül a zuhany hosszú idejű működtetése esetén, ha a fürdő vízzel van töltve, azaz a víz behatol ebbe a szakadékba, és lefolyik (ami furcsa, mert megismétlem, az a közösség, amelyet eredetileg elkenettem). És ha valaki csak zuhanyozni akar egy üres fürdőszobában, semmi sem szivárog.
Mi a teendő

 1. a habarcs tisztítása és a higiénikus tömítőanyag túlmosása?
 2. csak őszintén megkenje a tömítőanyagot a habarcson?
 3. fedezzen fel valami mást?
 4. minden vágott és újra? (Nem akartam).
  És szeretném legyőzni a pályát minimális munkaköltségekkel, nem pedig a megjelenés kárára.

„>
lásd a 294. hozzászólást és a környéket
A Tehnik-San nem fogja tudni a rosszat. Köszönetének köszönhetően MS-alapú tömítőanyagot használtam - egy dolog!
Vegye ki az extra 300-400 p. (Obsilikonovy körülbelül 100 rubel, a cső, és mondjuk MS-polimer "bölény" mintegy 500 rubel.)
Használja ki ezt a lehetőséget - köszönjük ismét a Tehnik-San-t!

egyértelműen vágja meg és redo mindent. Tekintse meg a fórumot, hogyan kell ezt csinálni, azt már többször megvitatták.

A vízvezeték Moszkva és régió

Zhek @ írta:
Pontosan ezt, keresse meg a fórumot

Peterjela írta:
lásd a 294. hozzászólást és a környéket

Természetesen az akril esetében - a perem alatt merev támasztó szükséges, például csavarozott szabályok, mint a Texnik-San a referenciaképeknél.

Peterjela Ez a támogatás már nem létezik. Csak a rendszeres sarok 2 hosszú oldalán. Erősíteni az alsó nem fog működni.
És ha levágol, érdekes kérdés merül fel a folyékony köröm tisztításáról.

Peterjela írta:
„>
MS Polymer Bison

És meddig vagy ilyen, nem feketednek?

és mondd meg, hogyan tömjék fel a tömítő tömítést a jobb oldalon? Kétszer próbáltam, mindkét esetben valahogy nem működik kifelé. A tömítést a tömítésbe szorítom, aztán vizes ujjal veszem - a tömítő valahogy elveszti helyét, nem akar egyenlőre emelni, és ez az.
Próbáltam egy lekerekített gumi spatulát - ugyanazt a szemetet.
Ha nem nehéz leírni a plz szekvenciát

Tul, nedves egy MANY ujjal, ez nagyszerű.

Mondja meg, hogyan kell jobban csinálni?

 1. Helyezze el azonnal a fürdőt, mindent lezárjon, majd helyezze el a csempéket. Vagy feküdjön ki az alsó sor nélkül, majd emelje fel a lábát a szintre, és jelentse be a lapkát?
 2. A BISON POLY MAX vagy a csempe ragasztóanyaggal tömített és a fugázás (fekete) van-e a fürdőszoba és az alsó csempe között?
  Köszönöm.

Valerich írta:
Nedves MANY ujjal, nagyszerűen.

szappanos és próbált
talán a szappan nem megfelelő? vagy nem ilyen ujjal?))

d25 írta:
[B] Meddig vagy ilyen, nem feketednek?

Nemrég, míg fehér.
De ez a kérdés már a # 307-es pozícióban volt (az ugyanazon a témában javasolt szálon - a 2. hozzászólás)

Tehnik-san írta:
Shuzoy üzenete
Kérdés a technika-szan személyesen: az ms-polimer alapú tömítőanyag, különösen a BISON Poly Max, nem sárgul el időben?
Yellows egy évvel később, de miután törölt egy folyékony "Nefras" sárgaságot eltávolítják

Prophet45 írta:
A BISON POLY MAX vagy a csempe ragasztóanyaggal tömített és a fugázás (fekete) van-e a fürdőszoba és az alsó csempe között?

Bisonom és minden.
Két szakaszban tettem a Tehnik-San tanácsára. Először lezárták az öntöttvas fürdő és a fal (korábban Polyfluidnal kezelt) ízületét - 2-3 napig száradni! 100% szorosság és ez
1 mm-től 15 mm-ig terjedő nyílásokkal! Élvezte a zuhanyzást, amíg el nem kezdett csempezni.
És akkor, amikor a fürdőszobában feküdt csempék - "befejező" réteg Bizon.
Ujj, a Ferry-ben nedvesedik (mosogatóeszköz) taxi!

Peterjela, köszönöm. Itt van leírása ">

 1. A fürdő és a fal közötti rés maradt? Vagy csak egy közös feldolgozott?
 2. Mindent polifluiddal kezeltek? És a falak és a padló? Azt akartam, hogy feldolgozzák a mennyezetet.
 3. És mi volt a szakadék a csempe alsó sorában és a fürdőszobában? Mint a csempék között?

Próféta45, igen, ez a leírása.

 1. A fürdőt ostobán közelítette a falhoz (anélkül, hogy simogatná - néhányat megköveztek, hogy még a falba is bejussanak)
  a "végfal" sík nem merőlegessége miatt rövid oldalra kialakított, legfeljebb 15 mm-es rés
  a "fő" fal síkjához viszonyítva. Ismét Bizon nagyszerű munkát végzett a pecséten. (ahol a rés 8-15 mm - a kábelcsatorna műanyagát a fürdőszobának oldalára kell nyomni - megfelelő hosszúságú táblával -, hogy a tömítőanyag ne csússzon hiába;
  Tapintó érzés a szárítás után - (2-3 napos távolsággal, ne érintse meg!) Vastag gumi kellemes
  hajlékonyság.
 2. A Polyflyidom (hidroprotekció) csak 2 szomszédos falat dolgozott fel, amelyeket permetezés közben permetezni fog a zuhany alatt.
 3. A rés körülbelül 3-5 mm. (Volt köztesrétegű kereszt - 2 mm)

Tul írta:
A tömítést a tömítésbe szorítom, aztán vizes ujjal veszem - a tömítő valahogy elveszti helyét, nem akar egyenlőre emelni, és ez az.
Próbáltam egy lekerekített gumi spatulát - ugyanazt a szemetet.
Ha nem nehéz leírni a plz szekvenciát

"Dober üzenete
Érdeklődj, írj, ha lehetséges.
A Lugato-ból származó szilikont és a rendszeres ecetes szendvicset összehasonlítva a Lugato sokkal jobban illeszkedik a varratok lezárásához, mert vastagabb vagy valami, rövidebb, sűrűbb, ezért személy szerint sokkal kényelmesebb számomra dolgozni vele - nem terjed ki. Mégis - tiszta, száraz rongyokat előkészítünk, dörzsöljük magunkat, és mi kapunk a tömítőanyagból, lehetséges a dörzsölni a folyadékot.

Tehát minden rendben:
1) Ragasztjuk a fürdőszoba szélét és a csempe szélét maszkoló szalaggal, így helyet hagyunk a varratnak.
2) Óvatosan nyomja össze a tömítést a pisztollyal a varratba. A legfontosabb itt nem túlzás, de ha ez nem elég, akkor is kényelmetlen.
3) Az ujjával (ujjam volt) a varrás mentén futunk, adunk előzetes formát, és eltávolítjuk a felesleget.
4) Óvatosan, hogy elmosódjon minden körül, távolítsa el a maszkoló szalagot, dobja biztonságos távolságot.
5) A legfontosabb pillanat az, hogy előfőzött vizet, kis mennyiségű Fae-t használjunk, beillesztessünk egy működő eszközt, vagyis ujjunkat, és elkezdjük eltávolítani a szilikon varratot. Fontos, hogy az ujj mindig nedves legyen, hogy a szilikon ne tapadjon, hanem sima felületet kapjon. Ismét ezért a sűrűbb Lugato jobb, kevésbé tapad az ujjához. Ha kissé az ujjához tapad, dörzsölje rongyot, nedvesítse meg újra és folytassa a varrást. Még egy dolog - fontos, hogy ne erőlködjünk, és ne nyomjunk ujjat a varraton, NE NYOMJA, hanem vasaló és simító. Mert ha több erőfeszítést tesznek, mint amire szükség van, akkor a tömítőanyag eltűnik, a varrat geometriája megszakad, és a hangulat nem fog pontosan, rövid, fanatizmus nélkül finoman, finoman simogatni "
A 91. hozzászólás témái: ">
Csak nem maszkoló szalagot használtam, hanem egy széles vízvezeték elektromos szalagot (több papírt)

A fürdőszoba és a fal közti ízületek tömítése szilikon tömítőanyaggal

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Mely tömítőanyag a legjobb a fürdőszobában

A fürdőszobában végzett javítások során tömítőanyagokat kell használni. Meg kell akadályozni, hogy a víz ne jusson a fürdőszoba (zuhany) és a fal közötti, a mosogató és a fal közötti résbe. Szükség lehet a repedések repedésére a fal anyagában, a csempecsatlakozásokban, a tömítéscsőcsatlakozásokon, a bútorszéleken stb. Ehhez használjon tömítőanyagot a fürdőszobában. Az optimális választás érdekében meg kell tudnia, hogy a kompozíciók mennyire különböznek egymástól.

Kezdetben érdemes többet beszélni a kibocsátás formájáról. A boltokban található fürdő tömítőanyagok többféle formában találhatók:

 • Egy közönséges csőbe, amelyhez kúpos alakú kúpos kupakkal van ellátva. A készítmény tömege 60-100 gramm. Nyilvánvaló, hogy néha kis mennyiségű összetételre van szükség. A tömítőanyag egy sima csíkja azonban egy ilyen csőből lesz. Törölni, szintre törölni, törölni kell.

Tömítőanyag-felszabadítási formák

 • Csövek az építési fegyver alatt. Van egy nagyobb térfogata - 280-320 ml, lehet nagy - 500-600 ml térfogattal. A velük való munkavégzés könnyebb, mivel könnyebb az erőfeszítés irányítása. Szükséges kijavítani is, de sokkal kevesebbet.
 • Csomagolás alumínium csőben (kolbász), különböző kapacitású vödrök és hordók. A magán lakásépítés nem használják, ez a professzionális kötetek.
 • A legmegfelelőbb megoldás az építőpisztoly csövekben. A független munka a legjobb választás.

  akril

  Ezek a legolcsóbb tömítőanyagok, amelyek ugyanakkor jó műszaki jellemzőkkel bírnak:

  • Nem tartalmaz veszélyes és mérgező összetevőket.
  • Kémiailag semleges.
  • Jó tapadás a legtöbb felületre (beton, tégla, műanyag, üveg, fém, fa és származékai MDF, forgácslap, rétegelt lemez).
  • A hőmérséklet -20 ° C és +80 ° C között van (szélesebb és szűkebb tartomány).
  • Kisméretű amplitúdójú, hosszú távú rezgésnek ellenáll (a szereléshez mechanikában és gépészetben használatos).
  • A polimerizáció után a varrat rugalmatlan, a törés 10-12% -os tenzitással kezdődik.
  • Gyors száradás
  • A szárított felület festhető vagy lakkozható.

  Az akril tömítőanyagok használata a fürdőszobában olyan területekre korlátozódik, ahol közvetlen kapcsolat nem áll a vízzel.

  Általában jó minőségű, különösen akkor, ha figyelembe vesszük az alacsony költségeket és az ártalmatlanságot. Lehetséges az akril tömítőanyagokkal történő munkavégzés nélkül védőanyagok nélkül, és a rövid megmunkáláshoz szükséges rövid idejű munka gyorsítása. Hátrányuk a zsugorodás a szárítás során. Emiatt vízzel való érintkezéskor a varrás szivárog, ezért jobb, ha ilyen tömítőanyagot használnak olyan helyeken, ahol a víz nem szivárog. Továbbá a jobb tapadás érdekében a primer felületek (akril) esetén szükségesek. Ebben az esetben nagyobb valószínűséggel szivárgásmentes varrás keletkezik.

  alkalmazási körét

  Az akril tömítőanyagok fő hátránya a varrat merevsége. Még kis kiterjesztésekkel is kitört. Ez azt jelenti, hogy nem szabad használni egy acél vagy akril fürdõ (zuhanytálca) ízületének falra való megóvására. A terhelés alatt megváltoztatják méretüket, és így a varrat nem összeomlik, rugalmasnak kell lennie.

  Kiválóan alkalmas különböző építőanyagok (tégla, beton stb.) Üregek és repedések kitöltésére, rögzített vagy ülő ízületek ízületeire (repedések az ízület és a tégla vagy betonfal között, csőcsomók beágyazása stb.). Ezeket a szerkezeteket a bútorok védelem nélküli szélei kezelik, amelyek a mosdókagyló és a fal közötti csomópont feltöltésére alkalmasak.

  Az akril tömítőanyagok kiválóak a repedések kitöltéséhez.

  Egy másik kellemetlen pillanat: nedves környezetben a gombák és a baktériumok jól szaporodnak a hagyományos akril tömítőanyag felületén. Ezt a hátrányt fertőtlenítő adalékok jelenléte megszünteti, de a vízzel folyamatosan érintkező zónák esetében jobb, ha nem használnak akril tömítőanyagokat.

  És még egy dolog: a fürdőszobában az akril gyorsan megváltoztatja a színeket - kezd sárgulni. Mert a fehér nem éri meg. Jobb szín (vannak ilyenek) vagy átlátszóak. Ezeken a színváltozások nem olyan jól láthatóak.

  Kiválasztásakor érdemes megjegyezni, hogy az akril tömítőanyagok vízállóak lehetnek, és nem. Az akril tömítőanyagnak a fürdőszobának vízzárónak kell lennie. Még azokon a területeken is, ahol a víz nem tud közvetlenül érintkezni vele, de a magas páratartalom miatt nedvességet szívhat fel a levegőből.

  Akril tömítés minősítések

  Sok jó márka van. Csak a fürdőszobában kell nézni, hogy a kompozíció nedvességálló.

  • Bison akril. Számos különböző kompozíció van: Szuper gyors, 15-30 perces szárítással, Univerzális - használható fűrészelésre.
  • Bosny ACRYLIC SEALANT;
  • Boxer;
  • Dap Alex Plus. Ez egy akril-latex kompozíció, amely nagyobb rugalmasságot és gombák adalékanyagait tartalmazza.
  • KIM TEC Silacryl 121. Poliakrilát nedvességálló és rugalmas tömítőanyag. Használható vízzel való tartós érintkezés esetén.
  • Penosil. A vízzel nem közvetlenül érintkező varrások és repedések feltöltéséhez.

  Sok más márka és gyártó van. Sok akril tömítőanyag speciális adalékanyagokkal rendelkezik, amelyek megváltoztatják tulajdonságaikat. Ha elégedett az ártalmatlanságával, a kompozíciót még vízzel való közvetlen érintkezés esetén is megtalálhatja.

  Szilikon

  Nagyon népszerű típusú tömítőanyagok. A készítmény lehet savas és semleges. Az savas könnyebb gyártani, olcsóbb, de velük együtt dolgozni a házban nehéz - erős szaga, amíg meg nem erősödik. A második negatív savas pillanat - amikor a fémre kerül, gyorsan oxidálódik. Mivel az acél és az öntöttvas fürdők tömítésére nem használják. A semleges szilikon tömítőanyagok nem reagálnak az anyagokra, mivel alkalmazási területe szélesebb. De a gyártási technológia összetettebb és drágább.

  Fürdőszoba szilikon tömítőanyag - jó megoldás

  Mind a savas, mind a semleges szilikon tömítőanyagok vízállóak lehetnek, és nem. A fürdők csak vízállóak. Egykomponensűek és kétkomponensűek is. Magánhasználathoz főleg az egykomponenseket használják, mivel használata előtt nem szabad keverni.

  Tulajdonságok és hatókör

  A szilikon tömítők tulajdonságai és hatóköre:

  • Jó tapadási képességgel rendelkezzen. Használhatók kő- és műanyag ablakpárkányok tömítéséhez, mosogató és más készülékek beépítéséhez a munkalapon.
  • Ez az üveg, nem porózus építőanyagok (fém, műanyag, üveg, fa, kerámia), szomszédos gipszkarton mennyezetre, csatornacsövek tömítésére szolgál.

  A fürdőszoba szilikon tömítőanyaga jó választás

 • Magas hőmérsékleti toleranciával jellemezhetők, és a kémények körüli csatlakozások tömítésére használhatók.
 • A vízhez való rackek használhatók a szomszédos fürdők és zuhanyzók, mosdók és egyéb vízvezeték szerelvények lezárására.
 • A szilikon tömítőanyagok fő előnye - a polimerizáció után a varrás igen rugalmas marad. Nem reped, és használható a falak akril vagy acél fürdõvel való tömítésére. A hátrány - a gomba megjelenésének és reprodukciójának érzékenysége. Antiszeptikus adalékok hozzáadásával oldják meg. A penész és a penész fejlődésének megakadályozása érdekében az akváriumhoz vagy különleges vízvezetékhez szilikon tömítőanyagot kell használni. Mindkét fajnak antibakteriális tulajdonságai vannak.

  Bélyegek és árak

  Szilikon tömítőanyag a fürdő számára ma népszerű, és minden tárolóban elég tisztességes választék.

  Hibrid tömítőanyagok - Tulajdonságok és felhasználási területek

  A tömítőanyagok piacán a szilikon és a poliuretán alapú tömítőanyagok a legnagyobb igények.

  Mint ismeretes, mindezen anyagok - bizonyos fokig - bizonyos mértékig rögzítő tulajdonságokkal rendelkeznek - vagyis ragasztók. Ez nagyon kényelmes, mivel egyes esetekben hagyományos kötőelemek nélkül is lehetővé teszi, és így a telepítéshez kapcsolódó munkát.

  A szilikon és a poliuretán kompozíció előnyei és hátrányai

  Mindkét típusú tömítőanyagnak saját tulajdonságai vannak, amelyek egyidejűleg meghatározzák mind a pozitív tulajdonságait, mind a hátrányukat.

  Szilikon tömítőanyagok

  A következő anyagokat tartalmazzák:

  • szilikon gumi - alapként használva;
  • szilikon lágyító - az anyag rugalmasságát adja;
  • vulkanizáló, amely meghatározza a tömítőanyag viszkozitását;
  • erősítő - a szükséges erősség biztosítása;
  • primer adhézió - annak érdekében, hogy a tömítőanyag jobban tapadjon a felületre;
  • töltőanyag - színt ad az anyagnak.

  Az ilyen típusú tömítőanyagok pozitív jellemzői mindenki számára jól ismertek, akik legalább egyszer használják őket.

  • magas fokú átláthatóság;
  • rugalmasság - a mobil kapcsolatok lezárásához nélkülözhetetlen tulajdonság;
  • az ultraibolya és agresszív detergensekkel szembeni ellenállás;
  • hőállóság - a tömítőanyag széles hőmérsékleti tartományban működik - -50 és +300 fok között;
  • az időjárással szembeni ellenállás, amely lehetővé teszi az anyag felhasználását nem csak beltéren belül, hanem kívül is;
  • jó tapadás üvegre, kerámiára, műanyagra, betonra, fa;
  • a penész és a baktériumok ellenállása.

  De vannak olyan hátrányai, amelyek korlátozzák használatukat:

  • rossz tapadás PVC, fluoroplaszt, polipropilén, polikarbonát, polietilén;
  • a tömítőanyagban kis mennyiségű szerves anyaggal rendelkező varratok festése lehetetlen;
  • hogy a legtöbb szilikon keveréket nedves felületeken nem lehet használni.

  Poliuretán tömítőanyagok

  Alapja rugalmas poliuretán, amely tulajdonságai nagyon hasonlítanak a habosító habokhoz. A tömítőanyag polimerizációja a környezeti levegőben lévő nedvességnek köszönhető, melynek köszönhetően gyorsan megszilárdul és szilárd szerkezetet kap.

  Előnyei:

  • kiváló tapadás különböző anyagokhoz, valamint magas öntapadási sebesség;
  • meglehetősen rugalmas;
  • nem fél a nedvességtől;
  • gyorsan szárad;
  • nem zsugorodik szárításkor;
  • vízbázisú festékekkel lehet festeni.

  De vannak hátrányai is:

  • alacsony UV ellenállás;
  • a kéz bőrének védelme az anyaggal való munkavégzés során;
  • az ellenállás csökkenése, ha a hőmérséklet 120 fok felett emelkedik.

  Amint látható, a szilikon és a poliuretán tömítőanyagok számos összefonódó tulajdonsággal rendelkeznek. Együtt járnak a deformálódásból és a felületek rögzítésének képességéből a tömítés során megadott szinten. Ez a rögzítési képesség, amely nem túl magas mindkét anyagban - inkább a tömítés funkcióját kívánja végrehajtani, és nem ragasztóként való felhasználásra.

  Az MS-polimerek kialakulása, ezek használata

  A japán tudósok úgy döntöttek, hogy ötvözik a fenti tömítőanyagok pozitív tulajdonságait, és ezzel egy időben javítják őket. Kitalálták az MS-polimert.

  A magjában az új anyag egy poliésztervegyület (poliuretán), amelynek szerkezete a szerves szilikoncsoport (szilanol).

  A levegőben lévő nedvességre reagáló vulkanizálja a polimert, és egyben beágyazott szerves szilikon szerkezetet hoz létre. Az eredmény olyan polimer, amely a saját egyedi tulajdonságai mellett megszerzi a szilikon stabilizáló tulajdonságait is.

  Bár a technológia a múlt század hetvenes éveiben jelent meg, sokáig túl drága volt ahhoz, hogy a tömeges felhasználásra szánt anyagot gyártsák. Ezért először ezeket az anyagokat kizárólag katonai technológiákban használták fel.

  Napjainkban MS-polimer alapú tömítőanyagok és ragasztók használata több százszor nőtt. Ezért nagyon gyakran, amikor egy másik szuper-ragasztót vásárolnak a hardverraktárban, még azt sem tudjuk, hogy mely technológiákat használtak fel.

  Természetesen először is ezeket az anyagokat nem a mindennapi életben, hanem az ipari termelésben használják.

  MS-alapú tömítőanyagokat és ragasztókat használnak az ilyen iparágakban:

  • Járművek gyártása - buszok, pótkocsik, teherautók, vonatkocsik és aluljárók. Használata lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a túlságosan merev csatlakozásoktól, mint például szegecsek, hegesztés, csavarok és csavarok. Ez csökkenti a termelés összetettségét, és így a költséget. Ezenkívül a vegyületek rugalmas rögzítése csökkenti a rezgés mértékét a szállítás során, csökkenti az összekötő elemek korróziójának valószínűségét, növeli a jármű élettartamát. A ragasztott ízületek olcsóbbá és könnyebbé teszik a járművek javítását, és megőrzik az egyes részek épségét.
  • Az építőipar a modern ragasztók aktív fogyasztója. Használatuk lehetővé teszi, hogy olyan előnyöket érjenek el, mint a vegyületek hosszú élettartama; nincs szükség felületek ragasztására (a polimer ragasztó tökéletesen tapad minden felületre); az új ragasztók magas hőmérsékleti ellenállása (beleértve a hőmérsékletet is).
  • Hajógyártás - Az MS-polimerek a hajóhéjak, a hajószerelvények kötőelemeinek, a hajó üvegezésének lezárására szolgálnak.

  Jelenleg az ilyen típusú ragasztóanyagok felhasználási területe aktívan bővül.

  Mindez az érdemeik széles listájának köszönhető:

  • Nagy szilárdságú és ragasztási sebesség - Az MS-polimerek lehetővé teszik, hogy szinte azonnal kapcsolatba kerüljenek az alkatrészekkel vagy szerkezetekkel.
  • Az alkalmazás kényelmét a ragasztó kiváló kitekerése biztosítja a hengerből és gyors vulkanizálásának köszönhetően alacsony hőmérsékleten is, valamint állandó viszkozitásának köszönhetően.
  • Szinte nincs szaga.
  • Ökológiai biztonság - a ragasztó nem tartalmaz oldószereket.
  • Felületek esetén az anyag nem fest, és nem járul hozzá a későbbi oxidációhoz.
  • Alkalmazás általánossága - Az MS-polimer nagy tapadású bármilyen felületre (alapozók és alapozók nélkül).
  • Hosszú eltarthatóság - nedvesség hiányában az ilyen típusú ragasztók inertek és legfeljebb két évig tárolhatók.
  • Az a lehetőség, hogy a ragasztási helyszínt bármilyen festékkel szinte azonnal a ragasztó használata után festjük, miközben a tömítőanyag kikeményedési sebessége nem növekszik.
  • Hosszú élettartam (több tíz év) a ragasztócsuklók teljesítményének csökkenése nélkül - a varrás nem reped, nem hasad, a tömítőanyag nem jön ki az összeillesztendő felületekről.

  A hibrid ragasztók és tömítőanyagok orosz piaca

  Az ilyen típusú leghíresebb gyártója az orosz vevőnek a Soudal.

  A "Soudaseal" és a "Fix all" márkanevek alatt tömítőanyagokat és ragasztókat gyárt. A termékcsalád nagyon széles. És ha hatásteret osztasz, úgy néz ki.

  Szerkezet:

  • Soudaseal MS Clear - átlátszó ragasztó tömítőanyag;
  • Soudaseal 215 LM - homlokzatokhoz és tágulási ízületekhez;
  • Soudal Panel System - az elülső panelek rögzítéséhez;
  • Soudaseal 4 Minden Festék - festett kompozíció az üveg ragasztásához;
  • Soudaseal HT - magas kezdeti szilárdságú ragasztók tükrök ragasztására és természetes kő ragasztására;
  • SMX 505 - speciális készítmény öntisztító üveghez;
  • Soudaseal 240 FC - ragasztó természetes kő, márvány ragasztásához. És a padlón lévő varratok feltöltésére is;
  • A Soudaseal 235 SF rugalmas és tartós összetétel a nagyon magas páratartalmú körülmények között.

  Automotive:

  • Soudaseal 240 FC - általános rendeltetésű tömítőanyag;
  • Soudaseal 270 HS - magas szerkezeti merevségű ragasztáshoz;
  • A Soudaseal LV egy alacsony viszkozitású vegyület, amelyet a teljes felületen való kötéshez használnak;
  • Soudaseal 250 XF - összetétel az azonnali ragasztáshoz nagyon nagy polimerizációs sebességgel;
  • Az MS Seam Sealer - tömítőanyag (permetezett) a fémötvözetek és hegesztések védelmére készült;
  • A Soudaseal 260 CC - a kisteherautók és kocsik gyártásánál - hosszú ideig tart.

  Háztartási készítmények:

  • Erősítse meg az összes kristályt - átlátszó ragasztót;
  • Erősítse meg a High Tack - ragasztót, amelynek nagy kezdeti szilárdsága van a függőleges felületeken végzett munkákhoz;
  • A Fix All egy univerzális összetétel minden nedves felületen.

  A piacon megtalálhatók a "Bostik" (Bostik), Flex, WEICON márkanevek.

  Mindenesetre hibrid ragasztó beszerelésekor vegye figyelembe a gyártó utasításait a felhasználás technológiájáról és a lehetséges alkalmazási területről.

  Az MS polimerek kifejlesztése óta eltelt évek során sokféle univerzális és speciális alkalmazási elrendezés jött létre. Ezért, mielőtt vásárol egy szerszámot, győződjön meg róla, hogy megfelel az Ön igényeinek.