Legfontosabb > Tervezés

Márvány vakolat: az előnyök és hátrányok

A dekoratív gitt elég széles körben használatos a belső térben. Az anyag lehetővé teszi, hogy érdekes és változatos modellekkel álljon elő. Tökéletes különböző felületek létrehozásához - a legkisebbektől a drágáig. Az egyik ilyen megoldás a márvány vakolat.

Különlegességek

Márványvakolást használtak az ókori Róma és Egyiptom idején. A bevonat története során a bevonat valamennyi legjobb oldalát mutatja, ezért széles körben használják ezt a napot. A keverék tartós, kiváló minőségű és megbízható anyagokból készül.

Akrilpolimerekből vagy ásványi anyagokból áll, ahol természetes árnyalatú, vagy speciális technológiával történő festéssel előállított gránit vagy márványcsíkok kerekített szemcséit adják hozzá. A gyártó tulajdonságainak növelése olyan anyagokat ad hozzá, amelyek hozzájárulnak a jobb tapadáshoz, plaszticitáshoz, a magas hőmérsékletnek és a különféle terheléseknek. Nacre, lakkok, csillogás vagy viasz is használható díszítésre.

A márvány gipszek és a kőpor a gipsz összetételében egyfajta természetes anyagot hoznak létre. A gyártó azonban konzerválószereket, oldószereket, víztaszító adalékokat alkalmaz a kötegekre. A márvány lapkák bevonatának tartalma miatt a falak rogyott megjelenésűek. Amellett, hogy a márvány, granit zseton használható töltőanyagként.

Néha gránittal készült márványforgács kevert termelését használják. Ezután az anyag minősége nem romlik, de egy különféle fizikai-kémiai tulajdonságokkal rendelkező kompozíció nyerhető. Például a márvány jó tapadást és alacsony szilárdságot jelent, ugyanakkor a gránitnak tisztességes mechanikai ellenállása van. Ezért a kapott anyagok jó tapadással és mechanikai szilárdsággal rendelkeznek. Bizonyos tulajdonságok megerõsítése számos más hasznos anyag hozzáadásával lehetséges.

A márvány vakolat színeiről szólva meg kell említeni, hogy a különböző árnyalatok a természetes kövek természetes színére redukálódnak. Az összetevők összetételének megváltoztatásával azonban lehetőség van a termék színes oldatainak széles skálájára.

Jelenleg a márciusi forgácsokat felhasználják a legmerészebb tervezési ötletek megtestesítésére: történelmi, klasszikus vagy divatos stílusokban. A mészhomok mesterséges és természetes pigmentekkel való festésének technológiai lehetősége miatt a keverékek széles skálája mindig széles. Különböző árnyalatok - a legfényesebbtől a sötétig - lehetővé teszik, hogy eredeti mintákat, rajzokat, díszeket készítsen, válasszon egyes elemeket, vagy hagyja el a bevonatot alapul.

A márványburkolatnak pozitív és negatív tulajdonságai vannak. Valójában a világon nincs olyan anyag, amely csak pozitív tulajdonságokkal rendelkezik. Tekintettel az összes többi árnyalatra, választania kell ezt a befejező anyagot.

A márvány lapkák díszítő vakolatának előnyei:

 • Hosszú élettartam a nagy szilárdság és a mechanikai sérülés ellenálló képességének köszönhetően. Az anyag megbízható, de a gránit forgácsban az erősség mutatói magasabbak. A megfelelően alkalmazott minőségi megoldás akár 25 évig is eltarthat.
 • A színek széles választéka. Ezenkívül a színek összekeverhetők egymással, és új lehetőségeket kínálnak egyedi stílus létrehozásához.
 • Az anyag képes "lélegezni" a gipsz páraáteresztő tulajdonsága miatt, mint a fa termékek. A falakon már nem lesz nedvesség.
 • Környezetbarát anyag, amely lehetővé teszi annak használatát beltéri környezetben, egészségkárosodás nélkül. Még magas hőmérsékleteken is a márvány gitt nem bocsát ki káros szennyeződéseket és füstöket a környezetbe.
 • A vakolat felszerelése olyan egyszerű folyamat, amely bármilyen éghajlati körülmények között lehetséges. A fal dekoráció kézzel is elvégezhető.
 • Fontos szempont, hogy a felület nem igényel különös gondosságot. Könnyen tisztítható és tisztítható speciális rögzítők nélkül. A belső tér nedves ruhával tisztítható, a külső felület pedig egyszerű csapvízzel.
 • Nem lehet aggódni a penész és gombák megjelenéséért.

A márványvakolat hátrányai:

 • Egyes vegyi anyagok, például sósav sérülékenysége.
 • Nem a legalacsonyabb árat, így nem mindenki engedheti meg magának ezt a célt.
 • A hosszan tartó működés fokozatosan csökkenti a fényerőt. A szín frissítéséhez minden új hangban festeni lehet.

Az anyag költsége számos tényezőtől függ: a termék márkája, a nyersanyagok minősége és az egyes összetevők jellemzői. A kikészítés mennyisége és ára teljesen függ a használt vakolat típusától.

A márvány dekoratív vakolat 2 típusra oszlik:

 1. Velencei márványliszt alapú, ami márvány lapkák utánzata;
 2. Márvány - természetes márványdarabból.

A töltőanyag összetétele különböző formájú: homlokzatú és gömbölyű természetes árnyalattal.

A természetes összetevők miatt ilyen vakolat használható bármilyen felületre. A dekoratív megjelenés elegáns és stílusos. Kiváló választás beton-, tégla-, kő- és fafelületekhez, valamint gipszkartonhoz és forgácslemezhez.

A természetes kő utánzással készült márványvakolást külső és belső munkákhoz alkalmazzák, a bevonat sima és zökkenőmentes, amely mások kivétel nélkül esztétikai megjelenést kölcsönöz.

A jó duktilitással és tapadással rendelkező megoldás lehetővé teszi a komplex, ívelt, egyenetlen falak befejezését különböző hornyokkal.

A márvány textúrázott vakolatot gyakran alkalmazzák beltéri alkalmazásokhoz, mivel praktikus és vízálló. Ezért az anyag finomítása a magas páratartalmú tárgyak szempontjából fontos: a medencében, a fürdőszobában, a teraszon, a pavilonban, az erkélyen és más olyan helyeken, ahol a felületnek nagy az ellenállása az időjárásnak. Ugyanakkor, a gránit gitt használata korlátozott ilyen típusú helyiségek.

gyártók

Első alkalommal díszítő vakolat jelent meg a piacon a Bayramix-nak köszönhetően. Ma a gyártó a divat alapítójának számít ezen a területen, és különböző típusú vakolatot, különböző textúrát és textúrát termel. A márvány morzsák rágása valóban jó minőségű és tartós termék. A cég termékskálája széles: a lakberendezéstől a külső falakhoz használt anyagokig.

A gyártónak nagyon kevés versenytársa van, mert sok vállalat nem képes egyedülálló bevonatgyártási módszereket elsajátítani.

A cég a közelmúltban jelent meg, de rövid idő alatt képes volt átadni a mesterek és szakértők összes tesztjét, tanúsítását, elemzését. Tanulmányok szerint ez a vakolat semmiképpen sem rosszabb, mint a társaik, és egyes esetekben még a tulajdonságokban is felülmúlja.

Ennek a cégnek az anyaga nagy szilárdsággal, rugalmassággal, valamint a "lélegzés" képességével jellemezhető, ami a falak számára fontos. A kondenzációs cseppek nem felhalmozódnak a felületen. A granul termékek hosszú távúak, szagtalanok, környezetbarát nyersanyagokból készülnek. Ezért a márvány díszítés a cég használható a burkolat mindkét homlokzat és a belső terek.

A kész keverék granit és márvány morzsák keveréke, speciális tapadóoldattal keverve. A keverék szárítása során a keverék eltörli a dudorokat és az érdességet. Összességében a cég körülbelül 48 alap árnyalatot gyárt, de ha úgy kívánja, akkor egyfajta színtartományt kaphat több szín keverésével.

Természetes kő utánzása az egyik legnehezebb technológiai feladat. Az a tény, hogy a dekoratív anyagok használata magas páratartalom mellett, hőmérsékletváltozások, mechanikai hatások hozzájárulnak a termék textúrájának torzításához, aminek következtében a természetesség hatása fokozatosan eltűnik. Ebben a tekintetben a márvány bevonat jobban különbözik a többi alapanyagtól.

A dekoratív keverékek összetételében különféle adalékok számos fontos jellemzővel rendelkeznek, beleértve a nagy védőképességet. Nemrégiben a homlokzatok díszítéséhez olyan adalékanyagokat használták, amelyek fagyálló és nedvességálló hatásúak, valamint magas páratartalmúak - antibakteriális és hipoallergén vegyületek.

Vélemények

A dekoratív vakolatot sok felhasználó nagyra becsüli. A különböző burkolóanyagok jó tulajdonságokkal rendelkeznek, de az eredeti falak csak a márvány vakolattal kaphatók. Ennek a minőségnek köszönhetően az anyag kiemelkedik többek között.

A vélemények szerint a márvány gipsz szinte teljesen megismétli a kő textúráját. A vásárlók is megjegyzik az anyag könnyű használatát. A vásárlók számára fontos szerepet játszik a megfizethető árképzés, a környezetvédelem és a különböző színek.

Sok fogyasztó kedveli a Bayramix gyártót a megfizethető ár, a jó teljesítmény és a tartósság miatt.

Gyönyörű példák a belső térben

A márványtörmelék képes bármilyen tervtervezésre. Jól néz ki a nappaliban és a fürdőszobában.

A fürdőszobában lévő márványvakolat átformálja az unalmas belső térséget, és felismeri azt. A morzsának köszönhetően a falak durvaak, érdekes rajzokkal.

Szigetelőanyagok

Fürdőszoba - a magas páratartalmú helyiség, ezért a fali díszítéshez különleges nedvességálló gitt használatát jelenti. Ez a készítmény nedvesség hatásának köszönhetően javítja a teljesítményt és tartósabbá válik. Tudja meg, hogyan kell befejezni a falakat a fürdőszobában nedvességálló gittal, további információ.

Tartalomjegyzék:

Vízálló gitt a fürdőszobához: az alkalmazás jellemzői

A kendők, amelyekkel a falak falra vágása a fürdőszobában, bizonyos tulajdonságokkal kell rendelkezniük, amelyek biztosítják a használat minőségét. Függetlenül attól, hogy a falak további befejeződtek a szobában, a falak falának a gipszén kell lennie:

 • nedvességálló - a nedvesség hatására a szokásos gitt, dörzsölje, hámlik, deformálódik és összeomlik nedvesség hatására;
 • hosszú üzemben - a gipsz minimális élettartama húsz évig a falakon való alkalmazás után;
 • ellenáll a hőmérsékletváltozásnak - mivel a fürdőszobában instabil hőmérsékletű helyiség van, a falfesték könnyen át tudja vinni ezeket a vibrációkat, a tágulási és tömörítő gitt hőmérséklettel történő megváltoztatásához vezet.

Ne feledje, hogy ezek a kritériumok meghatározóak abban az esetben, amikor a fürdőszobai falak befejeződésére szolgáló gittkészítményt választanak. Az egyedi kiegészítések függenek a falak további befejeződésétől. Így például, ha befejezése után a falak a fürdőszobában festettek festék, akkor a felületnek különböznie kell a tökéletes egyenletesség, ami azt jelenti, hogy a gitt tökéletesen illeszkedjen a falra. A csempével díszített falak esetében ez a kritérium kevésbé fontos.

A falak falának befejezéséhez használja az ásványi vagy polimer alapú készítmények következő változatait:

1. cement alapú csipke cement alapon.

A készítmény előállításához kiváló minőségű portlandcementet használnak. Ő nedvesség hatására még tartósabbá és erősebbé válik. A bevonatot a falra való felhordás után továbbá vízzel nedvesítik. Ennek a kompozíciónak a fő komponensei a cement mellett finom homok- és klinker-forgácsok. A kompozíció plaszticitásának javítása érdekében különböző adalékokat és töltőanyagokat adunk hozzá.

2. Polimer alapú akril vagy latex gittkészítmények.

Többféle ásványi és szintetikus adalékanyagból áll. Az adatok összetétele inkább plaszticitás, mint a cement. Nem zsugorodik, könnyedén alkalmazható a falra, felosztva a felületén. Az ilyen gitt ára azonban sokkal magasabb, mint a cement analógé.

Egyes szakértők használják a dekoráció a falak a fürdőszoba gitt homlokzat cél. Azonban, mielőtt egy vegyületet vásárolna, győződjön meg róla, hogy nem tartalmaz ártalmas vagy mérgező anyagokat.

Gipszalapú keverékek használata semmilyen esetben sem ajánlott a falburkoláshoz a fürdőszobában, annak ellenére, hogy ezeknek a vegyületeknek némelyikének nedvességállósági jelölése is van. Ez a fajta felület nem képes ellenállni egy állandó párnak és a hőmérséklet változásának a szobában.

A fürdőkádra vonatkozó kérdésre válaszolva, melyiket válasszuk, határozottan javasoljuk, hogy összpontosítsunk a kompozíció akril vagy latex változatára. Ha a kompozíció költsége döntő fontosságú, akkor a cement alapú gitt nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Vízálló gipszkarton gipsz: kiválasztás és jellemzés

A kinevezéssel kapcsolatban a gitt a gipszkarton oszlik típusok:

1. A kemény kitt finishing nedvességálló - gyakran késztermékben értékesítik, a helyiségek falainak végleges díszítésére használják. A befejező kompozícióval történő befejezése után a falak festésre készülnek.

2. Nedvességálló gittálló - a fal kezdeti illesztésénél ez a kompozíció lehetővé teszi, hogy megszabaduljon az ívek között a lapok, a lyukak a kötőelemek stb.

3. Univerzális spackling compounds - lehetővé teszi, hogy egyszerre végezze el az illesztést és a végső kikészítést.

A nedvességálló kitt fürdőszobai összetételével kapcsolatban:

1. A gipszen alapuló vegyületek - nem zsugorodnak, azonban nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek.

2. A cementkompozíciók - kiváló nedvességállósággal rendelkeznek, ellenállnak a mechanikai igénybevételnek, de enyhén zsugorodnak. Az ilyen kompozíciók segítségével a csempe alatt a fürdőszoba díszítése díszíti a falakat.

3. Polimer gitt keverékek - a legjobb megoldás a fal tökéletes összehangolásához. A gittnek nagy a plaszticitása, jól eloszlik a falon, kiegyenlíti. Az egyetlen hátrány az a magas költség, amelyet teljes mértékben igazol az anyag teljesítményjellemzői.

Jegyezzük meg, hogy alkalmazása előtt a keverék összetétele a bevonandó fal primer, amely nyújt minőségi tapadást fal kép és funkciója van fertőtlenítő.

A használatra való készenlét arányában a fürdés nedvességálló gittje történik:

 • ennek az anyagnak a szárazanyag-hígításához vízre van szükség, a készítmények kevésbé kényelmesek a felhasználáshoz, mivel bizonyos konzisztenciára van szükségük, és gyártásukhoz keverőszerként alkalmazzák, emellett ezeket a keverékeket gyorsan fel kell állítani, ezért kis részletekben készülnek;
 • kész - a kompozíciók drágábbak, de könnyen alkalmazhatóak a kompozíció alkalmazása előtt, jól keverik össze, ráadásul elég hosszú az eltarthatóságuk, és idővel nem veszítik el jellemzőiket.

Kemény kendőt a nedvességálló ár és a rajzoló eszköz

A falak feltöltése során előzetesen fel kell készíteni a munkához szükséges felszerelést. Először is különféle méretű spatulákkal kell raktározni, amelyek segítségével a gitt a falra kerül.

Ha száraz készítményt használ, akkor készítsen anyagokat hígításra. Vödör vagy tartály, víz, fúró keverőfúvókával vagy építőipari keverővel.

Szintén előzetesen ki kell választani a primert, amelynek típusát a falon alkalmazott gitt típus határozza meg. A gittet széles falvastagsággal helyezzük a falra, és a széles, keskeny simítóval alkalmazzuk. Ha több mint egy négyzetméternyi falfelület van, használja a szabályt annak igazításához.

A falak repedéseinek elkerülése érdekében a gipszelés során hálót használnak, ami javítja a kompozíció mechanikai szilárdságát.

A fürdőszobai kendőt a festéshez: alkalmazási funkciók

A fürdőszobai kendők a következő működési tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • nagy nedvességállóság;
 • antiszeptikus tulajdonságok, amelyek meggátolják a gomba és penészgombák kialakulását a fürdőszobában;
 • minimális porozitás;
 • magas tapadás az alappal, nedvességtől és hőmérsékletkülönbségtől függetlenül.

A polimer kompozíció segítségével lehetővé válik egy ideális bevonat kialakítása a falak falának festéséhez. A levegővel való érintkezés során a gitt polimerizálja, ugyanakkor nagymértékben működik.

A készítmény alkalmazása után nagyon sima felületet kaphatunk, amely nem igényel további csiszolást. Az ilyen készítményeket kész formában adják el, és nem szükséges további hígítás vízzel.

Polimer alapú gittek:

 • akril - segítséget nyújtva mind a befejező, mind az indítófalak befejeződnek, magas szintű lágyítással különböztetik meg őket, ezért képesek kisebb szabálytalanságokat kitölteni és kiküszöbölni a hibákat, a kész szerkezetek nem kellemetlen szagok, ezért az allergiában szenvedők számára egy helyiségben használják őket, és nagy tapadási fokúak betonhoz vagy fafelülethez;
 • latexkeverékeket - előállítását teszi lehetővé, tökéletesen sima felületet ad, nagy tapadású, így a különböző általános alkalmazását minden típusú felületek működés közben nem hajlamosak a repedésre és megrázó.

Mielőtt a gitt a falon a fürdőszobában megtörténik, elő kell készíteni a falakat. Kezdetben távolítsa el a régi bevonatot, értékelje az állapotot, és attól függően kövesse ezeket a lépéseket. Gomba vagy penész jelenléte a falakon, meg kell szabadulnia tőlük, csiszoló kompozíciókkal. Annak érdekében, hogy távolítsa el a régi gipsz vagy gitt, használja a spatula, csiszolópapír segít a végső takarítás.

Ha a csempéket a falról kell deformálnia, használjon kalapácsgépet. Ezután meg kell szabadulnia a szennyeződéstől és a portól. A falak építésének fő anyagával kapcsolatban értékelje őket repedések és forgácsok jelenlétében, ha szükséges, a falak vakolását.

A falakat mélyen behatolható alapozóval kezelje, ami meggátolja a penész és gombák fejlődését a falon. Javasoljuk, hogy előnyben részesítse az akrilalapú alapozót. Segítségével nem csak a bevonat mechanikai szilárdsága javul, hanem a nedvességgel szembeni ellenállása is növekedni fog.

Ne felejtse el, hogy a fal kivonása a fal fő részéhez növeli a javítások fizikai és anyagi költségeit a fürdőszobában. Ezért ha az alap jó minőségű, ne törölje. Mindenesetre elsősorban a falak szemrevételezéses vizsgálatával kell felmérni a helyzetet.

Ezekben az esetekben régi falazatok maradnak:

1. Biztonságosan rögzítve vannak a falra, nincs deformáció, duzzanat, repedések. Ha megérinti a falat, a vakolat szorosan rá van tartva, nem szabad kicserélni.

2. Távolítsa el a dekoratív bevonatot anélkül, hogy károsítaná a vakolatréteget. Tapéta vagy festék eltávolításához használjon spatulát. A csempe leszerelése szinte mindig a vakolat károsodásával jár.

Ha biztosak vagyunk abban, hogy a falak vakolásakor minden technológiai árnyalatot megfigyeltünk, akkor biztonságosan hagyjuk ezt a réteget a falon.

Ahhoz, hogy a falakat és a mennyezetet a fürdőszobába tegye, gondoskodnia kell a jelzőfények telepítéséről, amelynek időtartama legfeljebb fél méter. Ehhez használja a lézert. A fal legösszetemesebb pontja útmutatás lesz a gitt vastagságának meghatározásához. Ha a falakon repedések vannak, cserélje ki az üvegszál vágott részét vagy egy speciális hálót, hogy megakadályozza a szétcsúszást a helyükön.

Ha a helyiségben lévő mennyezet is megtörik, akkor indítsa el a munkát vele. Készítse elő a kompozíciót a munkához, gondosan összekeverve. Egy kis simítót használva helyezzen el egy gittet a sarkokra, és tegye fel a felületre.

A szálasítás megkönnyítése érdekében először állítsa be az indítót, majd alkalmazza a befejező keveréket.

A falak fonása a gipszvegyület beépítésével kezdődik, a legmélyebb repedéseken és hibákon belül. A kompozíciót egy spatulával simítsuk le és várjuk, hogy megszáradjon. Kezelje a falat egy másik akril alapú alapozó réteggel és folytassa a munkát. Megjegyezzük, hogy az alapozó minősége a kész gittnek a falhoz való tapadásától függ. Alkalmazza az indítómotort és a falak szintjét.

Miután megszáradt, homokja a falakat. Egy kis simítóval alkalmazzon egy befejező gittet, amelynek vastagsága minimális legyen. Egy kis helyiség feldolgozásához, a gitt alkalmazásához egy spatulát használjon. Várja meg a kompozíció megszáradását és egy másik gitt réteget.

A falak szárítását a legkényelmesebb körülmények között kell végezni. A helyiségben nem lehet piszok, az optimális hőmérséklet körülbelül 20 fok. Ha a gittnek cement alapja van, akkor a helyiségben a túlzott páratartalom csak erősíti.

Miután a gitt megszáradt, a falak festésre készülnek. Ne feledje, hogy ez a folyamat néhány nappal azután kezdődik, hogy a fal teljesen kiegyenlített. Ha ezt a folyamatot később hajtják végre, akkor a cementkészítmény nagy szilárdsággal rendelkezik, és lehetetlen a falak homokszórására.

A munka megkezdése előtt védőruhát, maszkot és légzőkészüléket kell viselni. Mivel a munka során nagy mennyiségű por irritálja a szemet és a légzőrendszert. Rögzítse a csiszolóhálót egy kézzel vagy elektromos falszintező eszközzel. Lehetőség van arra, hogy finom szemcsézettel kicserélje a hálós csiszolópapírt.

A fal síkja körkörös mozdulatokkal dolgozik. Ugyanakkor kövesse a munkafolyamatot. A csiszolás végrehajtása addig történik, amíg nincsenek szabálytalanságok a falon. A fal teszteléséhez használjon szintet vagy szabályt. Ezután meg kell szabadulnia a porból a helyiségben, és végre kell hajtani a primer falakat. A primer javítja a falak szilárdságát, és javítja a gitt.

A fürdőszobában lévő falak befejezéséhez további intézkedések kapcsolódnak a festésük végrehajtásához. E célból olyan nedvességálló tulajdonságokkal rendelkező vegyületeket is használjon, amelyek tolerálják a hőmérsékleti ingadozásokat.

Használjon márvány gitt a fürdőszobában

A fürdőszoba befejeződéséhez nedvességálló kemény kendőt használnak. Előnye, hogy a szobahőmérséklet növelésével páratartalmának összetétele nemcsak elveszíti tulajdonságait, hanem éppen ellenkezőleg, tartósabbá válik. A vízálló keveréknek különböző töltőanyagai vannak, amelyeken keresztül pl. Márvány gitthez juthat a fürdőszobába. A fürdőszoba alapanyagainak kiválasztásakor teljes mértékben be kell tartani a rájuk vonatkozó követelményeket.

Mit kell figyelembe venni az anyagok kiválasztásakor?

 • a fürdőszobában lévő gittnek nedvességállónak kell lennie;
 • a használt alapanyagok tartóssága;
 • nincs nagy hőmérsékleti különbség.

Függetlenül attól, hogy a fürdőszoba befejeződött, a felsorolt ​​követelményeknek teljesülniük kell. Ez legalább 25 év garanciát nyújt a befejező anyagok tartósságára.

A készítmény fő jellemzői

Minden keverék alapja azonos. A különbségek az adalékanyagok és a töltőanyagok, amelyeket kifejezetten bizonyos összetételek bizonyos körülmények között történő felhasználására hoztak létre.

Mi tartalmazza a gipsz összetételét a fürdőszobában:

 • Nagy szilárdságú portland cement. Ennek az anyagnak a különlegessége, hogy a szoba nedvesítésével csak a szokásos szárításhoz képest erősebbé válik. Az első néhány hétben ez különösen akkor igaz, amikor a kompozíció az erő és a tartósság alapja.
 • Töltőanyagok és morzsák. Márvány és klinker zseton, gipsz és homok hozzáadódik a gitt összetételéhez. A tartósság érdekében speciális keményítőt használnak, pigmenteket és lágyítószereket adnak hozzá a falak festéséhez. A földi márványt a megfelelő díszítéshez használják.
 • Polimer és akril alapú keverékek. Ez a cementkészítmények alternatívája, amely rövid idő alatt nagyon népszerű anyagokká vált. Márványgyártmányokat gyakran használnak töltőanyagként.
 • Homlokzati keverékek. Ideális a csempe kötőanyagaként. Ajánlott magas páratartalmú helyiségekben való használatra.

A gipsz hozzáadásával járó keverékeket nem szabad használni a fürdőszobában, mert észrevehetően elveszti a polimer kompozíciókat, amelyeket a helyiség magas páratartalmára terveztek.

A gittek fürdőszobája

A falakat fel kell készíteni, függetlenül attól, hogy milyen lesz a cél. Először el kell távolítanod az összes törmeléket és port, és el kell távolítanod az összes szabálytalanságot. Minden, ami rosszul marad a falon, el kell távolítani, a fém rudakat el kell vágni, a régi elektromos dobozokat ki kell húzni. A zsírfoltokat benzinnel vagy épület oldószerrel távolíthatja el.

Minden mély szabálytalanságot, például a régi dobozokból származó lyukakat, nagy repedéseket kell vakolni. Erre a célra a cement vakolatot használják, amely jól illeszkedik az ilyen feladatokhoz.

Ezután meg kell szabadulnia a falak fertőtlenítésével, hogy elkerülhető legyen a penész. A fürdőszobában ideális légfeltételek állnak rendelkezésre, amelyek hozzájárulnak a gombák megjelenéséhez, ezért egyszerűen csak antiszeptikus kezelés szükséges. Ha már van egy penészközpont, akkor több lépcsőben megszűnik. Először is, az egész virágot egy fém ecsettel eltávolítják. Fontos megakadályozni a penészmaradványokat, mivel gyorsan szaporodnak. Ezután a tisztított felületet égő fúvókákkal elégetik, amíg a kandalló teljesen megszűnik.

A végső szakaszában a felkészülés a falak a földjükön. Először használjon mély penetrációs alapozót. Fontos, ha a folyadékot a falra feltölti, hogy kitöltse a repedéseket és a szabálytalanságokat, hogy tökéletesen felkészítse a felületet a befejezéshez. Az első láncindító teljes száradása után helyezzük el a másodikat.

A gittet a falra helyezve

Annak érdekében, hogy egy dekoratív fürdőszobát készítsenek, a falakat gondosan fel kell készíteni. A csipkét több rétegben alkalmazzák, hogy tökéletesen sima felületet hozzon létre. Mivel a gitt nem ajánlott, hogy egy vastag réteg, sietve befejezni a fürdőszobában nem éri meg. Ha a fal egyenetlen, akkor meg kell próbálnod minőségi eredményt elérni.

Az egyes rétegek alkalmazása után meg kell várni, amíg teljesen száraz marad, és csak akkor folytassa a rágást. Az építési szint segítségével ellenőrző méréseket végzünk a munka során a függőleges sík elérése érdekében.

A tökéletes eredmény elérése érdekében a falat egy gitt réteg minden alkalmazása után alapozzuk.

Miután megkapta a bázist az induló gitt használatával, az utolsó réteget - a célt kell alkalmazni. Finishing kiteként díszítő keveréket lehet használni, valamint további anyagokat - töltőanyagokat, pigmenteket. A legfontosabb különbség az ilyen keverékek között az, hogy műanyagabbak, mivel kevésbé szemcsés összetételűek.

Ha a fal festésre készült, a homlokzat felhordása előtt homogenizálnia kell, hogy elkerüljük a szabálytalanságokat és nyomokat. Közvetlenül a festés előtt alaposan ellenőrizzük a falat, és ha szükséges, az összes hibát kiküszöböljük. Festés előtt a fal teljes felületét teljesen megszáradni kell.

Amikor a falak készítését a csempe alatt a befejező gitt használatához nem szükséges. Ebben az esetben a fal felületi érdessége előnyös lesz, mivel jó tapadást fog kapni a csempe felületén.

Nincs különbség a normál és a nedvességálló gitt között. Ugyanezt a technológiát alkalmazzák, a felhasználási környezetben tapasztalható különbséget. A nedves helyiségeknek sajátosságaik vannak, és a nedvességálló gitt teljes mértékben megfelel az ilyen helyiségekre vonatkozó követelményeknek.

A fürdőszoba fürdőszobai festék

A fürdőszobában és a WC-ben végzett munka befejezése az egyik legfontosabb javítási szakasz. A kecses falak vagy mennyezetek szükségesek a tisztességes eredmény eléréséhez. Érdemes megjegyezni, hogy a saját kézzel készített zuhanyzó helyiség elkészítése nem nehéz. Ugyanakkor ismernie kell az árnyalatokat, a konzisztenciát, valamint az alkalmazott anyag jellemzőit.

Mindez lehetővé teszi a javítások elvégzését szakszerűen és problémamentesen. Ezen túlmenően, mielőtt a festékkészletet fel kívánja venni, figyelembe kell vennie a helyiség paramétereit, mivel megfelelő tapasztalat hiányában először végez ilyen tevékenységeket, úgy tűnhet, hogy ez elég nehéz feladat.

De néhány gyakorlat után bizonyos készségek jelennek meg, amelyek nagymértékben megkönnyítik a fal és mennyezet befejezésének folyamatát a fürdőszobában. Ahhoz, hogy legyőzze magát, csak a saját türelmére kell támaszkodnia, valamint a vágyat arra, hogy befejezze, amit elkezdett. A felület kiegyenlítése után biztonságosan elkezdheti festeni és más típusú munkákat elvégezni.

Különleges megközelítés

A gipsz különböző komponensekből álló keverékből áll, amelyekben a fő szerepet a durva szemcsés részecskék teszik ki. Lehetővé teszik, hogy az oldat pontosabban összehangolja a fal vagy mennyezet felületét a zuhanyzóban. A gitt alkalmazása után a legmegfelelőbb várni, amíg teljesen száraz, majd alaposan törölje le és törölje át. Ellenkező esetben a nedves és nem előkészített alapra történő alkalmazás a kiváló minőségű bevonat hiányát eredményezi. Különböző hibák, dudorok és érdesség fog megjelenni. Vízálló tapéta ragasztva lehet a kész falakhoz a fürdőszobában, de akkor szüksége lesz a gittől a kisebb részecskékről.

Annak érdekében, hogy minőségi módon alkalmazzák a gittet a falra vagy a mennyezetre a fürdőszobában, meg kell választani a megfelelő eszközt. Például egy széles spatula alkalmas a kényelmes működésre. Az egyéni paraméterek szerint inkább olyan, mint egy vékony fém alapú penge. A gitt alkalmazása során érzed a felület összes hajlítását és egyenlőtlenségét. Sokat segít a munkavégzés során, és megkönnyíti a munkát.

A csipkét 2-3 mm-nél nem rétegezett réteggel kell felhordani, azonban ez a szám a mennyezet vagy a fal egyenetlenségének mértékétől függ. Annak érdekében, hogy a keverék megszáradjon, bizonyos időtartamot kell várni. A legmegbízhatóbb szárítási módszer természetes. Mesterséges módszerek különféle hőforrások, konvektorok vagy szellőztető rendszerek formájában idő előtti szárítást eredményeznek, ami repedések megjelenését eredményezi.

faj

A fürdőszobai tészták többféle típusra oszthatók. Melyik a legjobb az Ön számára? Ez megköveteli az anyag megosztottságának kezelését. A keverék a főkomponenstől és a céltól függően külön kategóriákra oszlik. Például a készenléti állapot gépe készen áll a használatra vagy száraz keverék formájában.

Olyan helyiségek esetén, amelyek nehéz üzemi körülmények között vannak jellemezve, Konyha vagy fürdőszoba a legjobb, ha felvenni az épület összetételeit egy polimer vagy cement alapon. Ezek a keverékek rendelkeznek a mikroorganizmusok, a korrózió és a repedések elleni szükséges védelem szintjével. Ahhoz, hogy megismerkedhess a kompozíció minden egyes összetevőjével, ismernie kell minden erejét és gyengeségét. faj:

 1. Cement. Az anyag egyik fő előnye, hogy nagy nedvességállósággal rendelkezik. Ezért a keverék használata a falon és a mennyezeten történő alkalmazásra a fürdőszobában javasolt. Az anyag költsége megfizethető, és a tulajdonságok magasra vannak besorolva. A mínuszokból szemcsés szerkezetet, valamint szürkés árnyalatot lehet megállapítani. Miért nehéz a kombináció különböző színekkel, különösen fehérben? A készítmény hosszabb ideig szárad, zsugorodik, a helyiséget rendszeresen szellőztetni kell.

Munka a festés előtt

A befejező munka elvégzéséhez vagy szakembereket kell vonzania, vagy mindent meg kell tennie a saját kezével. Számos árnyalatot és csapdát kell figyelembe venni. Vegye figyelembe az anyag költségét, minőségét, számítsa ki a kezelt felület területét és állapotát, a szögek számát, a hibák mélységét és még sok mást.

 1. Vizsgálja meg a falak vagy mennyezetek festését mikroorganizmusok, rothadás vagy penész jelenlétére.
 2. Az elavult lefedettség kötelező lebontása. Itt segíti a speciális keverékeket, amelyeket az utasításoknak megfelelően használnak. Ezenkívül csiszolópapírral, kaparóval, vagy akár darálóval is dolgozhat. Bár a leghatékonyabb módszer a csiszológép gyémánt hegyével.

Fürdőszoba vakolat - áttekintés a rendelkezésre álló legjobb anyagokról

Gipsz a fürdőszobához alkalmas, mint a vázlat, és befejeződik a szobában. Más anyag bevonatát utánozhatja és díszítő funkciót hordozhat, de szükségképpen megvédi a falakat a nedvességtől, és figyelembe veszi a működési feltételek egyéb jellemzőit.

Használhatom a vakolatot a fürdőszobában?

Olyan helyiségben, ahol hatalmas páratartalom van a felületkezelés során, olyan falak és mennyezetek bevonására van szükség, amelyek ellenállnak a folyadékkal való érintkezésnek. A fürdőszoba vakolat használata ajánlott, mivel számos előnye van:

 • a felületek kiváló páraáteresztő képessége;
 • a tükrök elcsukódása és a felesleges nedvesség felszívódása miatt a felület higroszkópos tulajdonságai;
 • a hőmérsékleti szélsőségekkel való megbirkózás képessége;
 • pozitív mikroklíma és a gombák kifejlődésének hiánya.

Mi a gipsz jobb a fürdőszobában?

Az alkalmazott anyagnak jó szaniter tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Anélkül, hogy beletörnék a receptbe és a mosogatószer ilyen típusú vakolat összetételébe, meg kell mondanom, hogy nagyobb a szilárdsága a helyiségek befejezésére alkalmas univerzális keverékekhez képest. A száraz fertőtlenítő alapnak számos előnye van, amely kihat a cement-homok kompozíció előnyei:

 1. A fürdőszobai vakolat meggátolja a falvastagítás megjelenését - a betonban lévő nagy koncentrációjú sók által okozott foltok. Távolítja el a felesleges vizet, ami biztosítja a megjelenéshez szükséges helyiség élettartamát.
 2. Ez az anyag rendkívül ritka repedés, még akkor is, ha vastag rétegben alkalmazzák.
 3. Környezetkímélő, és működés közben nem bocsát ki mérgező anyagokat.

Gipsz fal dekoráció a fürdőszobában

A keverék alkalmazásának technológiája több lépcsőből áll, amelyek a kívánt hatástól függően változnak. Az első változatlan marad - felületi előkészítés - tisztítás a szennyeződésektől és a régi befejező anyagok maradványaitól. A falak további vakolását a fürdőszobában az alábbi módszerek valamelyikével végezzük:

 1. Cserép kivitelben. A cement és a lágyító keveréke rétegekben kerül alkalmazásra, így mindegyiknek ideje száraz, mielőtt kerámia burkolattal szembenézne.
 2. A festés befejezése. Ha megtagadja, a festék feltárja a fal összes eltérését és hibáját.
 3. Díszítő vakolat a fürdőszobában. Ez egy topcoat, amelyet a szoba tervezési célokra használnak.

Gipszcsempe a fürdőszobában

A régi bevonat eltávolítása után a megtisztított felület alapozva létrehoz egy sajátos fóliát a felületükön, ami javítja az anyagok tapadását és a fal pórusainak kitöltését a nedvesség védelme érdekében. A primer antiszeptikumokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a penész megjelenését. Az oldatot a falakra három rétegben alkalmazzák:

 1. A permetezés kezdete. A felszínt vízzel nedvesítik szórópisztollyal vagy ecsettel. A falakon 5 mm vastagságú és vastagabb vasalót adunk. A kiegyenlítés nem szükséges.
 2. Durva habarcs. Sűrű keveréket alkalmaznak a kiindulási rétegre és simítani. A gipsz vakolat a fürdőszobában a csempe alatt nem használják, mert túl sok nedvességet dörögjön és felszívódik - ahelyett, hogy ugyanazokat a cement-tisztító vegyületeket alkalmazzák.
 3. Befejezés gombra. Ebben a szakaszban a bevonatot egy 2 mm-es vékony rétegre helyezzük. Amikor megszárad, elkezdheti szembenézni.

Gipszkarton fürdőszoba festéshez

Kis repedések és alapozók tömítése után a gitt akril vagy latex alapú, nedvességálló tulajdonságokkal. Gipsz falak a fürdőszobában csak akkor használják, ha az extra szabálytalanságokat eltávolítják egy csiszolóval vagy smirglikvelvel. Ezt 2-3 rétegben lévő rétegben alkalmazzák, szárazon szárítva. Minden réteg alapozott - még az utolsó is, amelyet a festék alkalmazása előtt alkalmaznak.

Vízszigetelő vakolat a fürdőszobában

Ha gipsz vagy más alacsony minőségű keverék került felhasználásra, egy vízzel szemben ellenálló keverék segít megvédeni a penészt és a gombákat. Vízszigetelésnek nevezzük, és a vakolat rétegei vagy a csempe alatt helyezkednek el. A primernek minimális nedvszívó képességgel és magas lélegzőképességgel kell rendelkeznie. Ezért a fürdőszobához vízálló gipszet kell alkalmazni az alábbi keverékek egyikére:

 • latex vagy epoxi habarcs;
 • bitumenes keverék;
 • szilikon bázis.

Gipszkarton a fürdőszobában

A csipke a legolcsóbb módszer a nem csak függőleges, hanem vízszintes felületek kikészítésére is. Nem könnyű gondoskodni a mennyezetről, ezért a fürdőszobai vakolat ideális, ha csak azért, mert nem kell törölni egy porszívóval vagy teljesen meg kell javítani a szomszédok felülről történő elárasztása után, mint egy álmennyezet esetén. Ezt az algoritmust alkalmazzák:

 1. Először egy régi festékréteget vagy fehérítőt eltávolítanak.
 2. A mennyezetet az integritás ellenőrzi. A legjobb gipsz a fürdőszobában az, ami nem hangsúlyozza a tányér túllépését, ezért jobb, ha előzetesen eltávolítjuk őket.
 3. A vakolat bevonati rétegét alkalmazzák, amely tetején festék használható.

Gipszkád

A gipszekkel ellátott falak kezelése nem különbözik a más helyiségek hasonló keverékeinek használatától. A meglévő különbségek az utolsó szakaszban jelennek meg abban a pillanatban, amikor a befejező keveréket a rétegvastagságra alkalmazzák. A gyakorlatba való átültetés érdekében az ötletek a három befejező technika egyikét javasolják:

 1. Egyenesen durva. Az eljárás magában foglalja egy speciális szivacs vagy gyűrött papír keverékét, amelyet műanyag zacskóba helyeznek. Száradás után kék díszítő gipszből kelt, a "liba-dudorok" hasonlításával.
 2. Szúrva durva. Ez egy kéregbogár befejezése - a keverék használata a befejező réteghez durva szemcsézett elemekkel és hornyokkal, amelyek függőleges simítással készülnek.
 3. Favázott gipsz a fürdőszobában. A tégla vagy falazat utánzásának módja egy speciális sablon vagy egy speciális simító segítségével történik, amely a nyers réteg felületén megkönnyíti a megkönnyebbülést.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában

Elmúltak azok a napok, amikor a kerámia csempe volt az egyetlen olyan kialakítás, amelyben egy helyiségben magas a páratartalom. Díszítő vakolat a fürdőszobához - heterogén keverék, amely szárításkor érdekes megkönnyebbülést kölcsönöz a kész felületnek. A gyártás során szintetikus anyagokat használnak, így képesek ellenállni a hosszan tartó nedvességnek való kitettségnek is. A dekoratív gitt három fő típusa van:

 1. Texturált gipsz - szemcsés tömeg kavicsokkal, len- vagy pamutszálakkal, inert gipsszel vagy finom homokkal.
 2. A márványvakolat ásványianyag-összetétel, durva morzsákkal.
 3. Venetian bevonat - fürdőszoba vakolat, amelyet rétegenként többszörös fugázással alkalmaznak.

Marble gipsz a fürdőszobában

A keménység, a széles színválaszték és a környezettudatosság a legfontosabb előnyöket tekintik az ásványi forgácsok falburkolásának. A fürdőszobai díszítő vakolat befejezése exkluzív, mert a szárítás után a zúzott márvány egyedi mintát hoz létre, amelyet nem lehet megismételni. Az ilyen típusú gitt tökéletesen megtisztul és 2-3-szor hosszabb, mint bármely más keverék. Érdemes megválasztani, ha néhány árnyalatot figyelembe vettek:

 1. A készletet 30-35 kg vödörben csomagolják: fontos, hogy azonnal kiszámítsa a szükséges anyag pontos mennyiségét, mivel kis formátumban nem lesz megvásárolható.
 2. A vakolást megelőzően kvarc homokkal kell alkalmazni.
 3. A márvány forgácsok keveréke két órán belül megszilárdul, így gyorsan eloszlik széles spatulával vagy rozsdamentes acél simítóval.

Venetian vakolat a fürdőszobában

A díszítő, többrétegű bevonat kőzetdarabokat és hidratált mészet tartalmaz, de egyenletesebb textúrájú. A kész fal felülete más okból hasonlít a márvány vagy onyx rajzolására: a keveréket gondosan dörzsöljük és szárítjuk, amíg a kívánt minta meg nem jelenik rajta. A velencei vakolat a fürdőszobához különleges készségeket igényel a megfelelő alkalmazáshoz:

 1. Elosztva rugalmas gumi spatulával, 5-6 rétegű vékony löketekkel, amelyek mindegyike alaposan megszáradt.
 2. A munka előtti keverék színezett vagy matt felületű, mivel a megfelelő adalékanyagokkal keveredik.
 3. Ez keverhet olyan színezékekkel, amelyek nemesfémeket utánozzák a színt, és vizuálisan kiterjesztik a helyiséget.

Texturált vakolat a fürdőszobában

Az úgynevezett gitt, amelynek durva és magas viszkozitású szerkezete természetes töltőanyaggal rendelkezik. Amikor válaszol a fürdőszobára választandó vakolat kérdésére, a kő, beton, tégla és gipsz falak díszítésére használt legkiválóbb bevonatként ajánlott. A texturált gittnek három jelentős előnye van:

 • elrejti a nagyobb hibákat és szabálytalanságokat;
 • az alkalmazás nem igényel felszíni előkészítést;
 • az alkalmazott réteg nagy keménységű.

Hogyan készítsünk egy gyönyörű belső tér a fürdőszobában díszes texturált vakolat segítségével: fotó példák

Sokan úgy vélik, hogy csak a csempe, műanyag panel vagy vízalapú festék használható a falak díszítésére a fürdőszobában. Azonban a dekoratív vakolat segít a divatosításában a belső térben, és megkönnyebbül. Ez a falburkolat nemcsak egy egyedi stílust hoz létre, hanem számos hasznos tulajdonsággal is rendelkezik. És hogy ilyen javítást végezzen bárki erejével. Részletesebben a dekoratív vakolat használatáról a fürdőszobában, ebben a cikkben beszélünk.

Milyen típusú dekoratív vakolat választani

A fürdőszobában nem használhatunk mindenféle vakolatot, mert az állandó nedvesség hátrányosan befolyásolhatja a falburkolatot. Tekintsétek azokat, akik képesek ellenállni a magas páratartalomnak:

 • Higiénikussátesz. Ez a porózus típusú vakolat alapja bármilyen falburkolatnak. Használható beltérben, ahol a falak vízzel érintkeznek. Megvédi a felületet a nedvességtől és a szulfát sóktól. Az ilyen vakolat két rétegből áll: a felső egységet fertőtleníti, megakadályozza a nedvesség behatolását, és az alsó porózus megtartja a vizet, megakadályozva, hogy behatoljon a falba. A vakolat tetején bármilyen dekoratív bevonatot alkalmazhat.
 • Gipsz. Alkalmas magas páratartalmú helyiségekhez, és nagyon könnyen alkalmazható. A nagy rugalmasságnak köszönhetően számlát lehet készíteni rajta, amíg megszárad.
 • Dekorációs homlokzat. Ez a vakolat tartós és ellenáll a legsúlyosabb időjárási körülményeknek. Azonban meglehetősen durva szerkezetű, de nem minden formatervezéshez igazodik. Megfelelő a minimalizmus stílusában kialakított helyiségekben.

Figyelem! Mielőtt ilyen gipszet vásárolna, ellenőrizze a kompozíciót. A keverék nem tartalmazhat toxikus anyagokat.

 • Velencében. A falak elegáns megjelenést kölcsönöznek egy gyönyörű fényűvé, a fürdőkádban klasszikus stílusban látványosnak tűnik. Ezzel imitálja a kő, márvány szerkezetét. Különböző lehetőségeket kaphat színes játékokkal vagy fali sablonokkal.

A fő előnyei dekoratív gipsz a fürdőszobában

Ez a bevonat páraálló. Nagy nedvesség felhalmozódásakor felszívja a felesleges vizet, és száraz levegőben, ellenkezőleg, többletet ad. Ez természetes mikroklímát teremt a szobában, ami megakadályozza a penész és a penész kialakulását.

 1. Nedvesség nem halmozódik fel az ilyen falakon.
 2. Egyszerű és egyszerű gondozás. A modern díszítő vakolat nem fél a súrolástól a szivacsokkal és a mosószerek kémiájával.
 3. Olyan gyönyörű, dombornyomott bevonatok készítése, amelyek utánozzák a természetes anyagokat.

Hogyan kell alkalmazni a dekoratív vakolatot

Először fel kell készíteni egy falat, és ehhez szüksége van:

 • Tisztítsa meg a régi bevonatból: padlólapok, festék, régi vakolat.
 • Ezután alkalmazza az első réteg vakolat, ezt a folyamatot nevezzük spray. Kezdetben a felületet vízzel nedvesítik, és 5 mm vastagságú vakolat oldatot alkalmaznak. Az alkalmazott réteget nem kell szintetizálni.
 • A "splash" felett egy rétegvastagságot alkalmaznak. Ha mész-vakolat készítményt használ, az alkalmazott réteg vastagsága 7 mm legyen, ha a cement - 5 mm. A rétegvastagságot egy 70-100 mm hosszúságú rácsos réteggel kell felhúzni és kiegyenlíteni.
 • A befejező vakolat előmelegített felületre kerül. A kompozíciót a spatula szélére helyezzük és 10-15 fokos szögben terjedünk a falra. Bár a megoldás nem száraz, különféle rajzokat és reliefeket hozhat létre.

Figyelem! Miután lefedte a bevonatot, néhány napig száradni kell. Ezért 2-3 napig a fürdőszobát nem lehet használni.

A vakolat befejezésének módjai

A dekoratív vakolaton segédanyagok segítségével a következő típusú megkönnyebbülés érhető el:

 • homorú. Az ilyen felületet puha szivacs vagy egy zúzott újság formájában lehet előállítani műanyag zacskóban. Ezekkel az elemekkel a teljes felületet kell kezelned, és könnyedén megérinted.
 • szikrázó barázdákkal. Ezt a technikát a gipsz "kéregbogár" segítségével végezzük, és hasonlít egy hígított fa hatására. Ezt olyan márványpakettekkel vagy más olyan granulákkal lehet előállítani, amelyek ilyen keveréket alkotnak. Minél nagyobb a morzs, annál nagyobb lesz a rajz.
 • barázdált. A megkönnyebbülés a spatulának a nyersanyag feletti megnyomásával történik. Ily módon a kő vagy a téglafal hatása keletkezik.
 • Velencei. Kiderül, hogy a különböző keverékek különböző árnyalatai keverednek.

Hogyan készítsünk egy durva felületet "kéreg bogár"

Annak érdekében, hogy a vakolat egyenletlensége, hornyok, a kompozícióban szilárd kis szemcséket kell hozzáadni, 1,5-2,5 mm-es méretben. A pályázati eljárás a következő:

 1. A vakolat egy alapfalát egy lapos falra helyezi, jól kiegyenlítve.
 2. Ezután a granulátumok keverékét egy vékony rétegre tesszük.

Tipp Ha korábban nem adott színt a gipsznek, akkor a szárítás után a befejezett fal festhető.

Venetian vakolat: fényűző és nehéz

Ez a fajta bevonat kifinomult megjelenést kölcsönöz a falnak, sima színeket játszik, klasszikus stílusban, rokokóban vagy barokkban. Ez nagyon kifogástalan folyamat, mivel 5-10 réteget kell elhelyezni, és várni kell az összes szárításra.

A márványmintát egy kis spatulával hozza létre. Minden új bevonatnak az előzőtől eltérőnek kell lennie. A kész megoldás gyorsan szárad, így gyorsan kell dolgoznia. Miután a rajz a kívánt formát veszi, a falat alaposan polírozzák. A bevonat nedvességtől és fénytől való védelme érdekében az utolsó lépés a fal megporlasztása. Miután megszilárdul, polírozható egy velúr ruhával.

A falburkolat megválasztása a fürdőszobában nem csak a megjelenés függvénye, hanem az is, hogy mennyi ideig nem lesz szükség a javítások újbóli elvégzésére. A díszítő vakolat nemcsak azt teszi lehetővé, hogy gyönyörű mintákat készítsen saját ízlésének, hanem védi a falakat a nedvesség káros hatásaitól.

A falak fektetése a fürdőszobában - a gitt fajtáitól kezdve a falak saját kézzel történő kiegyenlítéséhez

Néhány évvel ezelőtt személyesen elvégeztem javításokat a fürdőszobában. Hosszú ideig gondolkodtam azon, hogy a frissített fürdőszoba hogyan nézzen ki, és sajnos nem találta meg az ideális megoldást sokáig. Mindenkit annyira használják, hogy ilyen helyiségekben általában kerámia burkolatot kell elhelyezni, ami néha hányingessé válik. A lapok típusainak és textúráinak változatossága ellenére frissíteni akartam a szobát anélkül, hogy ezt az anyagot felhasználnám. Érdeklődtem a falfestés módjáról, de előtte elő kellett készítenie az előkészítő munkát. A falak összeszerelését jelentették, és azt kell mondanom, hogy ez a folyamat érdekessé és informatívabbá vált számomra, mert úgy döntöttem, megosztom a benyomásaimat.

A falak beágyazása a fürdőszobában

A gittek típusai

A festés előkészítésének folyamata a teljes javítás egyik fontos szakasza, mivel ez a befejező módszer bemutathatja a felület minden hibáját és foltját. Ezért kell minden munkát ésszerűen végrehajtani, és a fürdőszobában lévő gitt gondosan kell kiválasztani. Miután az igazítás befejeződött, a teljes felületnek tökéletesen laposnak és simanak kell lennie, csak akkor, ha a festéket alkalmazzák, a megfelelő művelet lesz.

Fali dekoráció a fürdőszobában gitt

Ha tudsz egy kis töltőt, akkor már tudod, hogy ez történik:

 1. Száraz - keverje össze a keveréket magával a kívánt konzisztenciával.
 2. Készen - konténerekben, nyílás után értékesítve, amely azonnal megkezdhető a gitthez

Fontos! Ha úgy döntenek, hogy a falakat festik a fürdőszobában, azt javaslom, hogy egy kész megoldást használjon festékkiként. Könnyebb használni, és nincs szükség szigorú tenyésztési technológiák betartására, mint a száraz keverék esetében.

Ugyanakkor tisztában kell lennie azzal, hogy a nedvességálló gitt vizes helyiségekben történő felhasználásra kerül, és ez fontos tényező az anyag kiválasztásakor. Ne felejtsük el figyelembe venni azt a tényt, hogy vannak nedvességálló keverékek, amelyeket kültéri munkákhoz használnak, de lakást kell vásárolni a lakberendezéshez. Tehát a töltőanyag összetételben különbözik, ettől kezdve:

 • Gipsz - használatukkal az összehangolás gyorsan és hatékonyan történik, és az anyag nem zsugorodik. De a nedvességtől való félelem miatt nem használják nedves helyiségekben.
 • Polimer - gyakran használják falkezelések befejezéséhez. Kiváló minőségűek, köszönhetően a technológiai komponenseknek, a gitt gyors és egyszerűvé válik. Az egyetlen hátránya az ár, ami sokkal magasabb, mint a többi típus.
 • Cement - nagy a nedves területekre, melyeket a jövőben festeni fognak. De mielőtt ilyen fürdőszobát használna, tudnia kell, hogy az anyag nagy zsugorodással jár, és nem kívánatos a fehér festék használata. A só az, hogy a száradás után a gitt szürke lesz és látható a fehér festék alatt

Tömörségi követelmények

Shpaklyuem falak a fürdőszobában a saját kezüket

Ha a falak összehangolása esetén a festés minden világos, akkor milyen tulajdonságokkal kell a keverékeket használni, ha más tervezési lehetőségekhez használják? Minden egyszerű, de a kezdőknek még mindig hasznos információ lesz. A fürdőszoba alapanyagának legfontosabb és legfontosabb követelményeit írom:

 1. A csipkének nedvességállónak kell lennie - az ilyen keverékek tökéletesen megőrzik tulajdonságaikat, még akkor is, ha hosszabb ideig nedvességnek vannak kitéve, ezért használják őket nedves helyiségekben
 2. Polimerizálás után a gitt nem lehet termikus deformációnak kitéve - ha a fürdőszobát csempével végezzük, akkor ha az alap túl mozgékony, a kerámia burkolólapok nem esnek le
 3. A fürdőszoba fürdőszobája és egyébként minden szobának hosszú élettartammal kell rendelkeznie. A megfelelő munka elvégzése után a falon lévő falnak több mint húsz éve kell tartania.

Állítsa be a falakat gitttel a saját kezével

Csésze a fürdőszobában

Ha már eldöntötte a nedves helyiségek anyagát, itt az ideje elkezdeni a legfontosabb folyamatok előkészítését és vezetését. Ahhoz, hogy elégedett legyen a végzett munkával, gondosan kezelje a folyamatot, mert a gitt csak jól előkészített falaknál fog tartani. Tehát:

 • Tisztítjuk a fürdőszobák falaiból a régi bevonatot - csempe, kárpitozás, a régi gipsz darabjainak leesése. A teljes felületet maximalizálni kell.
 • Durva összehangolás végezhető - ebben az esetben minden rés nedvességálló szigetelőanyaggal vagy cementkeverékekkel van lefedve. Ha vannak betonfelületek és kiálló elemek, akkor dobja le őket egy perforátor segítségével

A fürdőszobában lévő falak

 • Most, világos szlengben beszélve, helyet kell adni a fertőtlenítésnek - annak érdekében, hogy megakadályozzák a penész és a gombák megjelenését és terjedését, amelyek így kedvelik a meleg és párás környezetet, áztassa a falakat a fürdőszobában fertőtlenítőszerrel. Ha már problémái vannak ezekkel a szervezetekkel kapcsolatban, győződjön meg róla, hogy megszabaduljon ettől a problémától, különben az új javítás a fürdőszobában nem fog tartani, ameddig csak szeretné.
 • Most használunk primert - használtam egy penetráló keveréket, amelynek alapja folyékony akril volt. Nem ajánlom, hogy erre a célra felszíni alapozót vásároljon, ez csak annyira csökkenti a tapadást, amire szükségünk van.

A gipsz falak és mennyezet befejeződése a fürdőszobában

Amikor befejeztük ezt a szakaszt, megkezdhetjük a legnehezebb megoldásokat a meglévő javítási folyamatokra - a gipsz felhordása a fürdőszoba falainak szintjére.

 • Anélkül, hogy megfeledkeznénk a szabály alkalmazásáról, a fal összes lyukát és mélyedését kitöltjük. Ha nem láthatók a szemnek, újra érdemes ellenőrizni a szabályt. Spatula szintező gitt és hagyja egy ideig száraz
 • A lakkozott helyeket a fürdőszobában ismét alapozzák és szárítják. Most helyezzük el a gittet a teljes felületre, hogy levágjuk és szintre állítsuk - ha a szintező terület nagy, akkor a szerszámnak +50 cm szélesnek kell lennie.
 • Most teljesen felszárítjuk a réteget - nem próbáljuk megszáradni a fürdőszobát és a gitt mesterségesen, és nem szabad megengedni a piszkozatokat, ezért csak tartsuk fenn a helyiség optimális hőmérsékletét, és zárjuk be a szobába

Fontos! A piszkozatoktól eltérően a nedvesség ellenben a cement alapú gitt megnöveli a szilárdságot, így nincs szükség külön szellőzésre a fürdőszobában.

Befejezés és festés

A falak díszítése a fürdőszobában

Nagyon fontos szabály, hogy be kell tartani a megengedett időt a szivattyúzás és a kád befejezése között! Minden befejezési folyamat legfeljebb 2-3, legfeljebb négy nappal kezdődik az összehangolás után. Ha meg van húzva, az anyag annyira megkeményedik, hogy egyetlen csiszológép sem képes kezelni.

Ne felejtsd el a védőanyagok használatát a falak falánál. A gipsz vakolat után nagy mennyiségű por nincs szüksége a szervezetre. Ezután egy írógép vagy egy csiszolópapír segítségével megtörténik az egész fal feldolgozása - a mozgásoknak körkörösnek kell lenniük. A szint segíteni fogja a folyamatot, és nem távolítható el a szükségesnél több helyen. Fugázás után minden nyereséget el kell távolítani, és megkezdődik a felületek alapozása. Használjon penetráló vegyületeket - ezáltal maximalizálják a későbbi dekoráció és a fal közötti kölcsönhatást. Az antimikrobiális adalékokkal rendelkező megoldások további védelmet nyújtanak a penész ellen.

A falak falatozását a fürdőszobában

Vízalapú festékeket használjon a fürdőszobában - ők a legnépszerűbbek és alkalmasak a nedves klímájú fürdőszobákra. Ne felejtsük el, hogy a fényes festékek nagyon igényesek a fal felületének minőségén, de a matt megoldások nem annyira szeszélyesek.