Legfontosabb > Bútor

Fürdőszobai vakolat, annál jobb a gipsz

Komplex javítás a fürdőszobában szükségképpen tartalmaz vakolat. Az alkalmazott anyagnak különböző nagy nedvességállóságúnak kell lennie, anélkül, hogy negatív következményekkel járna a hőmérsékleti ingadozások átadása. Gipsz a fürdőszobában használt gipsz vagy cement. Minden típus saját tulajdonságokkal rendelkezik. Az alapzat vakolt felületét csempével, tapétával, díszítő megoldásokkal lehet befejezni a későbbi festéshez. A technológiának való megfelelés kiváló minőségű, gyönyörű, tartós eredményt biztosít.

Anyagjellemzők

A vakolási munkák széles körű eloszlását az okozza, hogy a legtöbb befejező anyag a telepítés előtt megköveteli a felületi kiegyenlítést, nem pedig a hibák egyszerű beágyazódását. Ehhez további festés, tapétázás, dekoratív kompozíciók alkalmazása szükséges. Ugyanakkor nagy figyelmet fordítanak a vakolat minőségére: ha az alap nem elégedik elég jól, akkor minden felülethiba látható lesz a dekoratív felületen.

Ami a cserépet illeti, felmerül a kérdés: szükséges-e a falak falazása a csempe behelyezése előtt? Ahhoz, hogy válaszolhasson rá, meg kell felelniük az érdességük mértékére:

 • ha a munkasík szintjétől való eltérés meghaladja a 3 cm-t, akkor beaconokat kell telepíteni és kiegyenlítő megoldást kell alkalmazni;
 • ha jelentős repedések vagy csekély kicsinyek vannak, akkor a vakolatot is alkalmazni kell;
 • ha a meglévő bevonatot le kell húzni, azt egy újat is ki kell cserélni.

A 3 cm-nél rövidebb síkbeli eltérések esetén szükséges a gipsz alatti falak falazásához, a szakember szakszerűségétől függően. Csak a kézműves képes minőségi szempontból a kerámia burkolólap padlóburkolatát, mert a cserép nem egyenetlen talajon történő megmunkálásához tapasztalat és gyakorlati ismeretek szükségesek.

Határozottan, ha előzetes vakolást végez, sokkal könnyebb lesz a burkolólapok bevonása, és a létrehozott bevonat megerősíti az alapot.

A fürdőszobához használható vakolat típusok

Annak a kérdésnek a kezelésére, hogy melyik vakolat közül választhat a fürdőszobában, meg kell vizsgálnia a befejező bevonat működési feltételeit. A szoba mikroklímáját magas páratartalom jellemzi. Mert mi okozza a kórokozókat, a különböző gombákat és penészgombákat. A szélsőséges hőmérséklet szintén nem ritka.

A fürdőszobában és a gipszben lévő cementburkolatok a kívánt tulajdonságokkal rendelkeznek. A kompozíciókat a pusztító faktorok, falak és mennyezetek fokozására, megerősítésére és védelmére használják.

Az is lehetséges, hogy a fürdőszobában gipszkartonozott ragasztót. De csak száraz, univerzális fajták, amelyek, ellentétben a kész kompozíciókkal, nem folynak.

Fokozatosan új anyagtípusok jelennek meg a piacon, különböző összetételű ragasztók alapján.

A legfontosabb kötőelemek (cement, gipsz) mellett gyakran fel vannak tüntetve:

 • lágyítók;
 • baktericid adalékanyagok.

Népszerű márkák:

 • Ceresit;
 • Knauff;
 • Volma;
 • Vetonit és mások.
A "Vetonit" cement alapú vakolat a zsákban

A dekoratív vakolat az egyik módja annak, hogy díszítse a falakat a fürdőszobában. Ezt a piacon számos termék képviseli.

A nedves helyiségek vakolatát különböző típusú alapokra lehet helyezni: beton, tégla, cinder block, vályog és mások. Jó tapadási képességgel rendelkezik. Minden fajnak saját tulajdonságai vannak.

Cementkészítmények alkalmazása

A cement alapú kompozíciók használatával a fürdőszobában lévő vakolat lehetővé teszi olyan bevonatok kialakítását, amelyeknek számos előnye van. A főbbek a következők:

 • nagy mechanikai szilárdság;
 • nem áteresztő vízgőz számára, amely biztosítja az alap vízszigetelését;
 • egészségvédelem (környezetbarát);
 • a hab előfordulási valószínűsége és fejlődése minimálisra csökken;
 • tartósság (az összes munka megfelelő teljesítésével).
Ceresite Cement alapú keverék

Gipsz a csempe alatt a fürdőszobában gyakran végez cement-homok megoldások. Ez annak köszönhető, hogy az alacsonyabb ár, szemben a gipsz homogenitása, a szilárdság a bevonat létre, nedvességállóság.

A gipszkeverékek jellemzői

A fürdőszobai gipsz vakolat összetétele eltér a száraz helyiségekben használt hasonló anyagtól. A keverék összetevői a következők:

A gipsz vakolat előnye a plaszticitás: az oldat könnyen vékony, egyenletes rétegben helyezkedik el.

Az anyagi hátrányok a következők:

 • nem elegendõ szilárdság, ami a gipszréteg pontosabb kezelését igényli, szemben a cementelrendezéssel;
 • a magas páratartalmú helyiségben keletkező bevonatot vízzáró korláttal kell védeni, mert nedves lesz a vízből, összeomlik;
 • a gipsz fémes elemekkel reagál, aminek következtében gyorsabban rozsdásodnak, és a vakolat felszínén megjelenhetnek foltok.
Gipszkeverék "Volma"

Az anyag érzékenysége a nedvességhez felvetette azt a logikus kérdést, hogy használható-e a fürdőszobának a befejezésére. Ennek pozitív reakciója a speciális adalékok jelenléte a nedvességálló gipszkeverékekben, ami jelentősen csökkenti a víz negatív hatását a befejező bevonatra. Továbbá a vakolat megőrzése hozzájárul a vízszigetelő megoldás, burkolólapok kezeléséhez.

A kiválasztott vakolatnak a fürdőszobában nedvességállónak kell lennie. Ezenkívül a létrehozott bevonatot nem vízérzékeny dekorációval kell védeni.

Megfelelő fajták a dekoratív vakolatból

A fürdőszobai dekorációs tulajdonságokkal rendelkező gipsz falak további védelmet nyújtanak, amelyek a rétegek alatt fekszenek, nedvességtől és mechanikai igénybevételtől. Az ilyen anyagok dekorációhoz való megválasztása egyedülálló, eredeti, gyönyörű és ízléses módon díszíti a szobát. A durva felület kisebb hibái is el lesznek rejtve. A létrehozott dekor jól kombinálva más anyagokkal.

A dekoratív vakolat kombinációja mozaikokkal

A fürdő díszítésére szolgáló dekoratív készítmények alábbi fajtái használatosak:

Az első gyakorlati anyag, amelyhez töltőanyagokat, például faanyag (vagy pamut) rostokat, kicsi kavicsokat és ásványi zsetont használnak. A texturált habarccsal kezelt falak szárítás után különböző felületek (fa, kő és mások) textúráját nyerhetik, egyedi mintázatokat.

 • a bevonat alkalmazása nem igényli a munkaterület tökéletes összehangolását;
 • a kívánt bevonatot a kívánatos színekben lehet újrafesteni.

A velencei anyag jó víztaszító tulajdonságú anyag. A létrehozott felület jól néz ki. Segítségével különböző anyagokat utánozzon: fa, gránit, márvány és mások.

A dekoratív keverékek általános előnyeit a táblázatban mutatjuk be.

Gipszkarton burkoló falak a fürdőszobában.

A mester ragaszkodik ahhoz, hogy a falakon és a gipszvakolaton a gipszkarton falakat vakoljon. Kétlem, hogy használható-e a fürdőszobában. Helyezze a csempéket a vakolatra, fedje le a varratokat. A nedves lesz a vakolat? Van valaki vakolat gipszet a fürdőszobában? Lehetséges?

Ez az egyetlen módja annak, hogy ezt megtehessük.Valószínűleg megkérte, hogy a falakat gömbölyítéssel jelezze a falakon az ívelt falak miatt? Mivel nincsenek lapos falak, gyakrabban "lemerülnek". Ezenkívül a vakolat a csempe könnyebbé tételét eredményezi, és befolyásolja a ragasztóanyag fogyasztását és a mester idejét. Ne kétséges, a mester mindent megtesz.

Nikolai Borisovich tudatában van, hogy ez nem a vakolásról szól, hanem munkáról, hanem anyagról, és itt tudom, hogy tisztázzam, hogy milyen megoldásokra van szükség a vakoláshoz (hidraulikus kötőanyag), vagyis az oldatnak cementet kell tartalmaznia. És nem mindegyik rotband, aranybanda és hasonlók. Vannak kész száraz gipszkeverékek, amelyeket szaniter csomókban kell bevonni. Öntözés belül nem vitatkozik, de amikor elárasztják vagy áttörnek a vízcső. problémák lesznek.

Lásd a gyártó honlapját Rotband oszlop alkalmazás.

Ha nem öntött vizet néhány órára a falra (még akkor is, ha minden a csempe felé áramlik), akkor semmi sem fog történni.

A magas páratartalmú helyiségekben a gipsz vakolat használata nem akadályozható meg. Lásd az ugyanazon Knauf ajánlásokat. Sok szerencsét!

a vakolat után, menj át a folyékony csempe ragasztó és minden rendben lesz

Ezért van? Persze, elnézést kérek, de ez olyan értelmetlen, oly szórakoztató, hogy nincs mit vitatkozni! Ha személyesen teszed ezt, javaslom, hogy befejezzük a mazochizmust és a torzításokat a javítás területén!

Általánosságban elmondható, hogy nem lehet megtenni, a vakolatnak a DSP-ből vagy gipszből kell lennie, de egy csatornával kell kezelni. Nem feltétlenül közvetlen vízzel való érintkezés, a gipsz még mindig nedvességet vonz. Sok esetben, amikor mindez emberekben esett le. Minden technológia jobban megfelel

Valójában te is megteheted! Háziasszonyokat nem kell félrevezetni - anélkül, hogy az agyunk minden oldalról tanácsadóként duzzadna nélküled! Nem volt egyetlen esetem sem, hogy a csempe leereszkedjen a forgószalagról!

A gipszcement kevésbé aggódik az utóhatások miatt.

Folyamatosan gipsz vakolat Rotband, nem probléma több éve nem volt. A gipsz szárítása után nyugodjon le, a falakat lazítsa meg vízelvezetővel, és helyezze el a burkolólapokat, a burkolólapon keresztül a víz nem enged át.

Tudja, amikor az építőanyagok laboratóriumában az Ipari és Építőmérnöki Karon tanultam kísérleteket. És tudod, a víz áthatol egy 40 cm vastag betonon. Azt is láthatja, ha a forrás alapja a felszín alatti víz alatt van. nem is beszélve a csemperől.

Teorikus vagy gyakorló? A kérdések a következők: volt valaki vakolni a gipszet a fürdőszobában? Lehetséges? És mivel több mint százszor csináltam, és egy időben senki sem panaszkodott, így a válasz volt ez. A Rotband az úton nedves helyiségekhez is alkalmas.

Teorikus vagy gyakorló? A kérdések a következők: volt valaki vakolni a gipszet a fürdőszobában? Lehetséges? És mivel több mint százszor csináltam, és egy időben senki sem panaszkodott, így a válasz volt ez. A Rotband az úton nedves helyiségekhez is alkalmas.

A gyakorlat azt mutatta, hogy a Rotband alkalmas erre a célra. Csak a Prime.

Személy szerint sok éven át csak a falakat forgattam a fürdőszobában, és nem okozok gondot, nincs gond, a ház összeomlik korábban, mint amilyen a csempe elkezd repülni.

"És az öregasszony egy lyuk a lyukban", lesz még toli. Az építőmérnökök évszázados tapasztalata a cementről szól. És akkor 20 év mindent megtett a szombatok között, bár az intézetekben lévő emberek nem hiába ülnek és dolgoznak agyukkal. És van egy SNiP, bár a házában még a fején is járhat. És a munkát az SNiP szerint kell elvégezni.

Tehát te vagy ugyanaz a gazember, aki az ügyfelek tetejét lógja a fülön, utalva az SNiP-re és másokra? Én vagyok az SNiP-nek, de nem kell messzire mennem a szenilitásig! Betéteket küldi az interneten, és nem a galamb levél segítségével! Ébredj már, és dobd el a marasmusodat! Érdekes érdeklődést írsz itt! Mi mindent idióta vagyunk, és csak a kasyakot szeretnénk ragaszkodni az ügyfelekhez, hogy minden csempe elment? Mi tehát shabashniki! Igen, igen, igen! És te, ahogy értem, Megtisztítja azt folyadéküveggel? Hát, hogyan kapod a sima falakat? Semmi sem esik le? Tudod még mindig felhúzni és egy ásókötél segítségével? Hát, állítsa be a varratokat a mérkőzésekkel? még a nagymamák Hruscsovban sem gördülni, és milyen lyukak vannak a cserépben ?, Szovjet idők szerint is "SNiP"? Tudsz vezetni a Zhiguli-t, akkor már nincsenek kérdéseim?

Gipsz a fürdőszobában.

Gondolod, hogy gipszalapú vakolatokat használhatsz a csempe alatt a fürdőszobában?

Igen. előnyösen rotband.. megköveteli a fugázást szivacs úszással.

C2h5-OH írta:
megköveteli a fugázást szivacs úszással.

És mi van ahhoz, hogy egy csempe dörzsölje?

a dörzsölött körhuzat nem érzékeny a nedvességre. a felső réteg megkeményedett és soha nem pusztítja el a fürdőszoba nedvességtartalma. és a VASCH-technológiai anyagot. Knauf feltalálta.

2Mihail79
Ha a falak gipsz, akkor tudsz.
És ha beton vagy tégla, akkor a cement jobb.

2 Chip és Dale nem jobbak és nem egyszerűbbek.

C2h5-OH írta:
a felső réteg megkeményedett és soha nem pusztítja el a fürdőszoba nedvességtartalma. és a VASCH-technológiai anyagot. Knauf feltalálta.

Ó, C2h5-OH, kérlek, mutasd meg nekem a helyet a Knauf-ban, ahol írt róla - a csempék alá dörzsölni.
Mivel ellentmond a SNIPU 3-04-01-87:

* DÍSZÍTETT MUNKÁK TERMELÉSE

3.29. Amikor töltőanyaggal készült készítményekkel díszítik, a bázis felületét nem vasalják; gipsz és durva felületek őrlése nem megengedett. *

. A dolog az, hogy a Rotband és hasonló vakolatok felületét pár óra múlva dörzsöljük le, vagyis a gipsz beállításának kezdete után. A csomósodás során a molekuláris kötések részlegesen vagy teljesen megsemmisülnek, amelyre a gipsz felelős (kötőanyagként), csak egy kötőanyag marad - latex. Mindenki tudja, hogy a vakolat megragadt és mechanikus úton megsemmisült, nem lehet ragasztani, függetlenül attól, hogy mennyi víz van a vízzel.
Ezért még akkor is, ha a talajfelület jobban ellenáll a víznek, kevésbé tartós, mint az alatta lévő réteg, és minden bizonnyal az ereje sokkal alacsonyabb, mint a csempe ragasztó ereje.
És az alap ereje számunkra a csempe alatt fontosabb, mint a relatív nedvességállósága, az IMHO. A relatív nedvességállóság más, egyszerűbb módszerekkel érhető el, de a szilárd felület megszerzése sokkal problematikusabb.
PS. A SNIP nem igényel speciális nedvességállósági paramétereket a fürdőszobában lévő vakolatokhoz.

Lehetőség van a vakolat vakolására a fürdőszobában

Mint a gipszkarton a falak alatt

2017. november 27

Mielőtt felveszed a cserépet, meg kell tanulnod, hogyan kell vakolni a ház falát
és milyen keverékkel dolgozni...
Fektetés csempék - az egyik legnépszerűbb és praktikus módja annak, hogy befejezze a falakat. A burkolat különbözik a tartósságtól, az ütközésérzetért, a nedvesség hatásától és a háztartási vegyi anyagokkal szemben. Különben is szép. De ahhoz, hogy megfelelő kerámia burkolatot készítsenek, a fal felszínét jól fel kell készíteni. Így kell egy meglehetősen lapos falat kell használni (különben sok csempe ragasztót kell töltenie, és drágább, mint a falak kiegyenlítéséhez használt keverékek), és felülete erősnek kell lennie, mert az összeomló vagy összeomló vakolat nem engedi meg a csempe ragasztását. mi lesz a csempe, majd elpirul.
Ha a szobát csempével csempézik, de a falak nem alkalmasak arra, hogy megerõsítsék és kiegyenlítsék, más szóval, vakolva kell lennie. Nincs egyértelmû válasz arra a kérdésre, hogy mi kell a csempék alá falazni. De a gipsznél csak két közös lehetőség van: egy speciális keverék vagy gitt és a szokásos cement-homok keverék.
Mikor érdemes speciális keveréket használni?
Rendszerint speciális keverékek a burkolólapok közötti szintező falakhoz cement alapú keverékek. A gipszkészítmények ritkábban használatosak, mivel kevésbé ellenállnak a víznek, és a csempe a legmagasabb a magas páratartalmú környezetekben. Az egyetlen kivétel a Rotbant, mivel ez a keverék használható a magas páratartalmú helyiségekben.
A kész gipszkeverékek mindenki számára mindenkinek jók: könnyű használni, egyszerűen felszínre vághatók, gyorsan száradnak és monolitikusak lesznek. De van egy hátránya - a költségek magasak, mint a szokásos házi cement-homok keverék. Emiatt célszerű egy speciális összetételt használni, csak akkor, ha vékony réteg habarcsot kell alkalmazni, sokkal könnyebb lesz, mint a falak falazása egy csempével cement-homok keverékkel, és nem fog sok pénzt felvenni.
Mikor jobb a cement-homok keverék használata?
De a falakon, a régi gipsztől mentesen vagy nagyon görnyedt, általában mindenütt, ahol sok habarcs kell, akkor jobb, ha a régi, cement-homok keveréket alkalmazzák. A cementet és a homokot külön kell megvásárolni, de ez a legolcsóbb megoldás, amely ugyanúgy szinte ugyanolyan jó minőségű, mint a boltraktárból készült univerzális kész keverék. Az ilyen egyszerű megoldás nagy előnye, hogy tökéletesen ragaszkodik szinte minden olyan felülethez, amelyet egy házban vagy egy lakásban lehet elkapni, így nem lesz probléma a beton vagy a téglafal vakolásával.

Érdemes megjegyezni, hogy a cement-homok habarcs vakolata nem rendkívül nehéz - a kezdõ el tudja kezdeni ezt a munkát, ha elméletileg jól felkészült rá, hogy tudja, mit kell tennie. Általánosságban elmondható, hogy mi a gipsz a falak alatt a csempe alatt, a legjobb a cement-homok keverék kiválasztása.
Hogyan kell egy téglafalat vakolni a csempe alatt?
Leggyakrabban, mielőtt a kerámia csempe, szükség van a vakolat tégla falak. Ezért egy ilyen példa, amelyet részletesebben ismertetni kell.
műszerek
A munka kemény és piszkos, de ehhez nincs sok szükséges eszköz, nevezetesen:

 • a tartályt, amelyben az oldat összekeveredik, egy egyszerű műanyag vödörrel vehetsz;
 • fúró keverővel a gyors keveréshez;
 • egyszerű és vízszint;
 • kanál;
 • reszelő;
 • profil vagy szabály, amellyel a falak igazodnak a jelzőfényekhez.

Ez egy szükséges minimum. Persze, szükség lehet valami másra, mert minden esetben egyedi.
Beaconok telepítése
Mindez a jelzőfények telepítésével kezdődik - függőlegesen telepített vékony fém profilok. A világítótornyok egymáshoz képest egy síkban és egy síkban helyezkednek el, ezért a vájatos falak igazán egyenletesek lesznek. Nem számít, hogy a csempék alatt levő falak hogyan vannak bevonva - ha az alap görbe, célszerű a jelzőtáblákat használni.
Mindenekelőtt a függőleges vonalakat egy függőleges vonallal és egy ceruzával látják el a falra. Először két sorozatot kell elhelyezni a fal különböző sarkaiban, és ezeken a megoldásokon, kb. Öt darab 2,5 méteres soron. A szobrokra egy beacon kerül telepítésre, amelyet be kell fojtani az oldatba úgy, hogy a perforált lyukak a tömegbe süllyedjenek. Ezt követően a világítótornyot függőlegesen kell szintetizálni, amelyre a szokásos építési szintet használják.
Ha mindkét világítótorony telepítve van, és már jól van rögzítve, akkor közöttük két vezetéket kell húzni - fent és lent, ami lehetővé teszi, hogy a vakolat után a fal jövőbeli síkját láthassa. Ugyanilyen módon vannak elhelyezve a közbenső jelzőfalak is.
A jelzőfények távolsága attól függ, milyen hosszú a szerszám, amellyel a vakolathabarcsot kiegyenlítik. Például, ha a két méteres szabályt használja, a jelzõoszlop távolsága legfeljebb 1,9 méter lehet.
Fő vakolat
Amikor a világítótornyok kiszáradnak, a falakat meg lehet őrölni és elindítani a fő munkát. By the way, sok újonc nem tudja, lehet-e télen vakolni a falakat, hogy a gipsz nem eshet le másnap. A tartomány kiterjedt, de legalább 8 fokos hőnek kell lennie ahhoz, hogy a vakolat megszáradjon.
Ha elég meleg vagy, akkor folytathatja. Először az oldatot gyúrjuk: homok és cement 4: 1 arányban, mindez vízzel telik. Az oldatnak nem szabad folyékony vagy kő sűrűnek lennie, hanem közepesnek.
Hogyan oldhatjuk meg a megoldást a falra, nem tudjuk megmondani - meg kell venni és kipróbálni. Tíz perc általában elég ahhoz, hogy megragadja a működés elvét. Az oldatot egy vékony réteggel öntjük, így a falat leggyakrabban 2-3 alkalommal kell feldolgozni.
Ha a megoldás már a világítótornyok fölött is kiálló, akkor meg kell tennie a szabályt, és a világítótornyokra való nyomással távolítsa el a felesleget. Kisebb területeken kell dolgozni, a szerszámot alulról felfelé húzva. Így a felesleges oldat levágódik, és helyén továbbra is feltételesen sima fal marad.

Milyen gipsz falak a fürdőszobában a csempe alatt?

Sima, vízzel mártott rácsával történik, melyet körkörös mozdulatokkal kell dörzsölni.
Ez alapvető információ, de ez a tudás még mindig túl kevés ahhoz, hogy pontosan tudja, hogyan kell a téglafalat vakolni.
a csempe alatt, mert még mindig kezelni kell a sarkokat.
Stukkó szögek
Az a tény, hogy a sarkok vakolása nem fog azonnal működni a fűtetlen habarcs miatt: egy fal beigazítása és a második vázolása után nem tudod azt a végét kidobni, mert a megoldás csomópontjai egy már összehangolt felületre repülnek, és nem fogják ki a szöget.
Elvileg egy fal azonnal teljesen vakolható, de a szomszédos - csak egy idő után, amikor az első jól szárad. Az alapelv pontosan ugyanaz - a megoldás vázlatosítása és szintre állítása, a többlet elvesztése a jelzőfénybe nyomott szabály szerint. Annak érdekében, hogy a szöget a lehető legpontosabbá tegye, a szabály egy éle éles szögben vágható le, így a munkához nem fog érinteni a következő falat.
Ha mindent szépen és lassan csinálsz, akkor tökéletesen lapos sarokot kapsz, ami fontos, mert ha a szoba sima falakkal és sarkokkal rendelkezik, tökéletesen illeszkedik a csempe tökéletes mintázatához és tökéletesen lapos varratokhoz. Éppen ezért fontos tudni, hogyan kell a sarkokat egy jó mesterrel vakolni.

A vakolat a csempe alatt a fürdőszobában dolgozik.

A fürdőszoba magas páratartalmú hely, ezért a szoba felújítása során emlékeztetni kell arra, hogy a fürdőszobai vakolatnak saját tulajdonságai vannak.

Először is, szükség van a fürdőszoba vakolására, vagy nem szükséges? Természetesen szükség van a gipszre ezen a helyiségen, és 90 fokos szögek beállításával azon a helyen, ahol kád vagy zuhany lesz. Ellenkező esetben a fürdőszoba és az ütköző fal közötti rés keletkezik, ami nagyon nehéz zárni. Tedd minőségi csempe csak egy sík felületen, amely biztosítja a vakolat a fürdőszobában!
Kevés, az indítási javítás, tudni kell ezeknek vagy más gipszkeverékek tulajdonságainak. Jelenleg kétféle vakolat van (leggyakrabban használt):

 1. Gipsz vakolat alapján (Knauf Rotband, Knauf MP-75, Volma Layer, Volma Layer MN, alapított Gipswell T25, alapított Gipswell MN T26). Ezek a gipszkeverékek nedves területeken nem javasoltak, mivel a gipsz ilyen tulajdonsága a nedvességet elnyeli.
 2. A cement alapú vakolatot (Knauf Unterputts, Knauf Grünband, Volma Aquasloy, Volma Aquasloy MN, Alapozó Flywell T24) ezeknek a gipszkeverékeknek ellenkezőleg nedves környezetben való használatra tervezték (homlokzati munkák, fürdőszobák, medencék, szaunák, pincék stb.). )..

A fenti keverékek mind gépi úton készülnek, mind a fürdőszobában, mind a fürdőszobában. A gépi technológia használata csökkenti az időtermelést és javítja a minőséget.

Gipszkeverék nedves helyiségekhez

A falak vakolását a fürdőszobában vagy más, magas páratartalmú helyiségben cement alapú vakolattal végezzük. Ez a vakolat a felhordás és simítás után porózus és durva felülettel rendelkezik, amely a csempe és porcelán csempe legjobb tapadását biztosítja a falhoz. Nem szabad elfelejtenünk a porcelán kőzet súlyát, amelyet a fürdőszobában szembe kell néznünk, a gipsz vakolat alatt a falaknál a magas páratartalmú és nagy gipszréteggel eltávolíthatók.

Lehetőség van gipszalapú vakolatok használatára a fürdőszobában? Bizonyos szabályok és technológiák betartásával teljesen lehetõvé vált:

 1. A fürdőszobát teljesen csempével borítják, az ízületeket letörölik. A vakolatréteg vastagsága nem haladja meg a 2 cm-t.
 2. A vakolat vakolat elkészítése után nem szükséges sima lehúzni, a felületnek durvanak kell lennie.

Gipsz a fürdőszobában.

A csempe vagy porcelán kőzet alkalmazása előtt a felületet alaposan el kell kezdeni az Aquastop alapozóval.

A Knauf cég az "alkalmazás" szakaszban a "Rotband" gipszkeverék leírásában hivatalos honlapján a következőket írta: "A normál páratartalmú helyiségek, valamint a konyhák és a fürdőszobák végső használhatósága érdekében".

A fürdőszobai vakolat egy bizonyos szakszerűséget és a gipszkeverékek tulajdonságainak ismeretét igényli. Nem állítjuk, hogy a gipszkarton használata a fürdőszobában helyes, de ha követjük a fenti intézkedéseket és követelményeket, garantálhatjuk, hogy a fürdőszobában a vakolat minősége nem fog szenvedni!

Végtére is, nedvességálló gipszkarton is csak elméletileg nedvességálló, bizonyos feltételek mellett. Magas páratartalomban, nedvességgel és rossz telepítéssel "vezethet".

Tehát a fürdőszobai vakolat szükséges, mind cement alapú, mind gipszvakolat készítéssel, a fenti feltételek betartásával.

Azt is felajánljuk Önt, hogy megismerkedjen a vakolási munkákra vonatkozó fontos információkkal (jelenlegi SNiP, rácsszerelés, maximális megengedett tűréshatárok, jelzőfények eltávolítása, speciális alapozó kompozíciók, jelzőtestek vakolás stb.).

A csempék vakolásának megrendeléséhez kérjük, hívja: 8 (812) 953-50-25, utazási szakértő és költségbecslések ingyen.

Bizonyos esetekben, mielőtt megkezdené a burkolólapokat a fürdőszobában, elő kell készíteni a falakat.

Fürdőszobai vakolat, annál jobb a gipsz

Ez azért szükséges, hogy kiküszöbölje a régi bevonat eltávolításakor jelentkező görbületet vagy hibákat. Az egyik legelterjedtebb módszer a szintezés a vakolat falak.

Mikor szükséges?

Az ívelt falak olyan problémák, amelyekkel sokan találkoztak. Ugyanolyan gyakorisággal fordulnak elő, mint a régi házakban és az új épületekben. Ha a hiba kicsi, és a görbület nem több, mint 1 cm, akkor közvetlenül a lefektetés során kiküszöbölheti.

De 2-3 cm-es hiba nélkül előzetes igazítás nélkülözhetetlen. Ha változatlanul hagyja a falat, akkor nagyon nehéz lesz egyenletesen elhelyezni a lapokat.

Ezen kívül, a csempe alatt üreg alakulhat ki, ami az eltűnését az egyes csempe. Ilyen helyzetben (görbe 2-3 cm) a legjobb megoldás a vakolat.

Mi a legjobb szint falak?

A kérdés, hogy hogyan kell vakolni a falakat a fürdőszobában a csempe alatt elég egyszerű válaszolni.

Sok mester szívesebben használja ezt a célra cement-homok keveréket. Ez a legkedvezőbb és legelterjedtebb összetétel.

Különböző arányban hajthatja végre - leggyakrabban 1: 3, vagyis 1 cementkészlethez 3 db vödör homok van. Ez a keverék kiváló víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik - és ez fontos követelmény a fürdőszobai falak feldolgozásánál.

Jelentős mennyiségű száraz vakolat keveréket mutatnak be a modern piacon. Használhatók is, de óvatosan kell választani.

Tehát a csomagoláson feltétlenül jelezni kell, hogy a keverék nedvességálló. Ha nincs ilyen jelölés, jobb egy másik kompozíciót keresni. Ellenkező esetben a nedvesség okozhatja a gipsz feltörését, és a csempe megduzzad vagy leesik.

A kész gipszkeverékek közül a leggyakoribb, amikor a fürdőszobák falait kiegyenlítik, a Rotband vakolat. A falak részletesebb igazítását gipszal és más módszerekkel ismertetjük itt: http://kvarremontnik.ru/vyravnivanie-sten-v-vannojj-pod-plitku-3-luchshikh-sposoba/

A munka a fürdőszobában nem kap gipsz vakolat - nedvességnek van kitéve, és gyorsan elveszíti tulajdonságait.

A munka főbb szakaszai

A falak falburkolása a csempe alatt meglehetősen egyszerű folyamat. Még az, aki soha nem tett ilyeneket, képes kezelni. A legfontosabb dolog nem sietni és megfigyelni a cselekvési sorrendet.

Hagyományosan a folyamat több fő szakaszra osztható.

Falkészítés

A falak vakolását megelőzően a régi festék, csempe és homlokzati vakolat eltávolítására kell használni. Ezenkívül a falakat zsírtalanítani kell, távolítani kell a porról, le kell fedni egy primert. Ha mindez nem történik meg, akkor a vakolat tapadása meglehetősen gyenge lesz. Vagyis a gipsz csak leeshet.

Fontos: minden kommunikációt (víz, szennyvíz, kábelezés) a vakolás megkezdése előtt kell elhelyezni.

Beaconok telepítése

A fal összes hibájának kiküszöbölése érdekében vakolatot kell alkalmazni, a jelzőfényekre összpontosítva. Fel vannak szerelve vertikálisan, gipsz alabástra, 1-1,5 méteres távolságra.

Amikor telepíti mindegyiket, akkor használja a szintet - így beállíthatja a jeladó helyét.

vakolás

Ha a görbület 2-3 cm., Akkor a legjobb a gipsz alkalmazása több rétegben. Ezenkívül mindegyiknek ki kell száradnia.

Az első gipszréteg esetében a megoldás meglehetősen műanyag és puha. Ezt fokozatosan a falra kell dobni. Ha a falak egy részét a jelzőfények közé lefedik, a felületet alaposan kiegyenlíti a szabály. A szabályt egyértelműen a jelzőfényeken végezzük, eltávolítva a felesleges keveréket. Gyorsan dolgozzon addig, amíg a vakolat el nem kezd.

Miután az egész fal vakolt, várjon egy kis időt - a vakolatnak jól kell száradnia. A szárítási idő függ a rétegvastagságtól és az alkalmazott keverék típusától.

Száradás után a falat alapozni kell. Amikor az alapozó száraz - kezdeni új réteg vakolat létrehozására. Már alkalmazott a világítótoronyok felett, a többletet is megszünteti a szabály. A munka során rendszeres időközönként használja a szintet, így szabályozhatja a szintezési folyamatot.

Ha kisebb hibák maradnak fenn, akkor kijavíthatók, ha kis mennyiségű megoldást okoznak egy spatulával, és kihagyják a szabályt.

Részletes videó utasítás - az alábbi videó.

következtetés

Gipsz a fürdőszoba alá a csempe alatt - elég fontos lépés, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni. Jobb időt és pénzt költeni rajta, de később ne nézzen egyenetlenül elhelyezett vagy leeső csempékre.

Reméljük, hogy cikkünk hasznos volt számodra.

Vitaly Demulin
Használhatok egy rotbandet a fürdőszobában? Ez lehetetlen! és a lényeg! csak cementen alapul! Hová menjen? Nem éri meg, olcsóbb út van.

10 év a jelenlegi és használta, nem merült fel probléma Olvassa el az utasításokat ott minden kijelentett! Lehetséges, de nem sokáig. Ne hallgass, lehetetlen, ellenőrizhető. A cement homok vakolat mind olcsóbb, mind tartós. A csempe alatt lehet Moooooooooooozhno! Csak 2 alkalommal ültetett!

Szergej Dubasov
Miután szintező a falak a fürdőszobában "rotband" keresztül mennyit rakja csempe? Le kell hagynom, hogy száraz legyen? Ha igen, akkor ne kelljen sietni, olvassa el az utasításokat (kb. Egy hét) Persze, hagyja, hogy száraz legyen a maximális fehér szín. Ezután kívánatos, hogy a falat csiszolópapírral szintre helyezzük. És akkor a csempe. Míg a színes rotbandan e a lehető legegyszerűbb és egyformán mérhető lesz, a fennmaradó nedvesség pedig az öntőformával 1 lesz. 2. A csempe leesik

Pavel Kunkov
A javítás a fürdőszobában Ha a gipsz a Teplon sorozat a Yunis, akkor ezt lehet tenni félelem nélkül az eredményre. A többiekről nem tudok mondani. Elvben. a szennyeződések vagy vegyületek száraz keverékhez történő hozzáadása elfogadhatatlan. Új anyag lesz. és hogyan... 10 évvel a fürdőszobákat a gipszkartonhoz Rotband. Aztán, amikor megszárad, beviszem egy Vodostop alapozót. Problémák soha nem fordultak elő.

Vorilina Veronika
Hogyan és mi a szint a falak (standard vakolat válaszfalak a fürdőszobában), ha egy kicsit túlterheltek? Mi a szokásos gipsz? GVL? GCR? gipszbeton? a vakolat először jobb, ha nem illeszkedik egymáshoz, ha a padlót egy centiméterrel dobja, akkor ragasztással nyithatja meg a csempeit, a monolitikus bevonatokat a Rotband vakolattal egyenrangúvá teheti... ez attól függ, hogy mit szeretne a jövőben ezekből a falakból, ha egyszerűen ragaszthatja a vakolatot a csempe alá, ha festeni ez határozottan stukkó

Vladimir Korelin
Tóra egyszer hallott egy figyelmeztetést: nem tudja vakolni a fürdőszobát, mielőtt a falakhoz csempével találkozna. 8 éve dolgozom, a zsákon van írva - nedves helyiségekben, nem lzya! Az a tény, hogy NEM lehet a forgószalagot használni a fürdőszobában, nem írt sehol, megpróbálom megmagyarázni, hogy miért van ilyen elfogadva, a dekoráció minden további rétege nem lehet "erősebb", mint az előző.

Artur Topchienko
A kézművesek esztrichpadlót készítettek a rotbanta fürdőszobájában. Még lehetséges? és mit tegyen most? A rozsdamentes gipsz vakolat a normál nedvességtartalmú helyiségekben végzett munkákhoz, valamint a habarcs fürdőkhöz és konyhákhoz használható. A padló kiegyenlítése elfordulási sávval nem történik. Karcolás teljesen részre... Cool esztrich! A Rotband gipsz vakolat. a homok beton márka az esztrich kell M300 rotband az ilyen márka nem veszi fel, a forgó sávot alkalmazzák a maximális réteg 50mm, és a vastagsága az esztrich 10 cm alatt, továbbá rotband drágább, mint a homok beton...

Konstantin Tichkin
Lehetséges-e megszakítani egy öt emeletes épület szerkezetét perforátorral? Könnyen Esla a perforátor 2,2J-ot termel, majd az impulzus megőrzésének törvénye szerint 1400t háztömeggel a falak 1,5714 * 10 ^ -6 mm-es sebességet kapnak. Elhanyagolható érték A csempe hőtágulása sokszor több arról, hogy miként tenyésztettem, amikor a reflektorfényben egy dzsipben karcoltam meg, ami vezette a pisztolyokat

Gennady Pankov
Lehet használni gipsz vakolat további csempézés a konyhában és a fürdőszobában? A Rotband típusú gipsz vakolat egyszerűbb és gyorsabb, de mindig arról van szó, hogy hosszabb és megbízhatóbb a száraz cement-homokos helyiségeknél. Vobschem Rotband - ez Moldáv. és száraz keverék - német nyelven :) A vakolat legjobb változata Rotband. Vélemény a tapasztalat szerint (maga a csempe került elő) A legfontosabb dolog a technika, a primer szárítás és így tovább.

Timofey Levonyev
Lehetséges-e a falak falburkolását a csempe alatt egy fürdőszobában, rozsdás vagy roggipelen? Ez volt az a forgótárcsa, amelyet 10 évvel ezelőtt festettem, aztán impregnáltam és ragasztóval ragasztottam, tíz éve nem volt egyetlen mozdulat. egymás nem barátságos.

Daniel Sosnin
Gipsz vakolat Rotband a fürdőben Rotband - univerzális gipsz vakolat és használható a fürdőszobában. De a gipsz rossz "barátai" csempe cement alapú ragasztóval. Vannak speciális alapozók, amelyek közbenső réteget hoznak létre, és mindent megteszünk... Jobb, ha nem kockáztatjuk és nem veszünk cement gipszet. Ezenkívül, ha ragasztja a csempeit, akkor cement alapú ragasztót használ, és nem alkalmazhat cementet a gipszre (épp ellenkezőleg, akkor is, ha lakásban élsz, és felülről áradtál, Khan...

Natalia Titova
Nos, itt vannak olyan szakértők, akik nem dolgoznak, mondja meg nekem, a falak legjobb aljzatai a fürdőszobában? Gipsz a rácson, ha minden teljesen fut. Ha nem indul el, akkor a főzőlap mindent megtesz. És ha nem a mester, akkor egy tökéletesen lapos felületre tegye, bár sírva, húzza ki a kezét. A legfontosabb dolog az A széken található, a falakat egyszerűen nedvességálló gipszkartonra, majd egy cserépre kell vinni.

Oksana Strelkova
Mi a jobb Beton megoldás vagy Rotband? Amint azt a mondás elmondja, már használjuk, és tudjuk, hogy a fürdőszobában a Rotband "Beton Megoldása"? Ez egy gipsz kötőanyag. Masters gnat, meghajtó, meghajtó, Természetesen a cement-homok habarcs jobb, erősebb, a nedves helyiség nagyon jó erőt szerzett. Csak az úgynevezett "mesterek" közül sokan egyszerűen nem tudják, hogyan kell vakolni. Már megszoktam, hogy a falakon kavargó zabkását vakolják, és már nem...

Maria Alexandrova
Lehetséges-e a fürdőszobában a falak elfordulása, és a régi olajfestékre esik? Szükséges a festék eltávolítása, úgy tűnik számomra, ha átmész a primeren, de biztonságosan be tudja hozni a rotbandet és az aranyat. Lehetséges, hogy csak ezt megelőzően a falakat "beton érintkezéssel" kell feldolgozni, majd a szokásos módon dolgozunk. A fentiek mindegyike helyes, kivéve egy dolgot - a rotbant nem alkalmas nedves helyiségekre. Ehhez nedvességálló shtaplevka-t kell alkalmazni.

Alena Dektereva
Lehetséges a csempe behelyezése a forgószalagra, a csempe ragasztására és többszörös összehangolására, mindig is szeretem ezeket a kérdéseket, miért találtam ki valamit, amikor csempe ragasztója van, vagy a semmiből menni, ragadjunk itt. Először a 3 centiméteres falápolásnak a Rotband segítségével vágja le, majd ragassza a csempeit a csemperagasztóhoz, ez egy vakolat, nem ragasztó. A csempe repülni fog.

Zhanna Rybnikova
Lehetőség van a fürdő falainak gipszelésére (rotband, fugenfuler) gipszre a csempe ragasztása előtt? M 150 gyorsabban dolgozik, mint egy gipsz. Egy kos azt mondta, hogy egy gipszal és egy ívvel, a kos ismétlődő, ne essen le. Nem, éppen most minden forgócsap még jobban megtörténik, hogy szinte mindenhol a falak falán lévő falak készülnek, itt a csempék leírják és megbeszélik a kőműves gipszkarton használatát a http://www.mastercity.ru/vforum/archive/index részletesen..php / t-69860.html JÓ LUCK!

Vaszilij Rusinov
Ki tudja, rotband nedvességálló? Mona vakoljon falat a fürdőszobában a csempe alatt (egy réteg valahol 2,5 cm)?

Lehetséges és még inkább szükséges, ha a falak íveltek (a ragasztott rétegek vastagsága ragasztott és nem feküdt, a ragasztás csak szárítás után legfeljebb 1 cm, hangsúlyozom a rottanta DRYING-t), így javasolná a Volma-réteg... tudod. Jobb ragasztó A falak falát a falba burkolhatom.

Natalya Kuzmina
Milyen gipszkarton falak a fürdőszobában? Forgószalagok A gipszkarton lapokat impregnálással kezeljük, és a ragasztót korábban vakolat nélkül vakoljuk.

Gipszkarton burkoló falak a fürdőszobában.

Az egyértelműség érdekében a fotók http://foto.mail.ru/bk/volkov.71/2027?page=2#photo=/bk/volkov.71/2027/2068 Rotgips, Rotband Trinitrotruluol, de a lényeg az, hogy semmi fény És hogyan vette be a gipsz fal a fürdőszobába?

Lily Glebovskaya
Van különbség a rotband között? Szürke vagy fehér És milyen fürdőszobát szeretne felvenni - öntöttvas - acél? A Rotband, ha nem teszed meg, nincs különbség, még mindig rózsaszín, van egy öntöttvas fürdő. A fürdőszobák akrilból vásárolnak - és könnyebb telepíteni és felmelegíteni nem szükséges. Egy öntöttvas szamárban ülj le és hideg - a szürke fürdőt fel kell melegíteni egy cementalapra, fehér gipszre, a körülményektől függően. Fürdő - természetesen öntöttvas.

Polina Kozina
Rotand gipsz alkalmas nedves helyiségekhez, például fürdőszobához? Mindig ragasztóbetéteket készítek, mindig vannak bevonatok! gyors és normális! igények 8 év nem volt! Ha majd áztatja és fedezi a csempeit, akkor általában hosszú ideig szárazon szárít, néha egy teljes hónapot érnek el, mielőtt kiszáradnak (személyes tapasztalatból), ezért egy nedves helyiségben nem ajánlom, jobb cement-homok keverék, és természetesen csak halk habarcs...

Gipsz a fürdőszobában - amely keverék nedves helyiséghez alkalmas?

A fürdőszoba vakolatának javítása során nagyon óvatosan kell választani. Ez annak köszönhető, hogy a helyiség gyakran magas páratartalmú és hőmérsékleti cseppekben van, és a fal egyes részei folyamatosan érintkeznek a vízzel. Azt javasoljuk, hogy megértsük, szükséges-e a gipsz falak, amelyek a legmegfelelőbbek a kompozíciók számára, és mit kell figyelembe venni a munka elvégzésében.

A fürdőszobában végzett felújítás nem sürget, és a befejező munkálatokat nagyon óvatosan kell elvégezni. És ha valódi minőségi falfestést szeretne készíteni, akkor a falakat meg kell vakolni, persze, ha a fürdőszobát a kereten lévő műanyag panelekkel nem fogja átfedni. Vannak, akik azzal érvelnek, hogy a falak, különösen az új épületek, és így vakolt vagy beton sima lemezek. Egyrészt megfelelőek lesznek, de kifogásolhatóak.

A falak valóban vakolva vannak, de ez ipari úton történik, anélkül, hogy jelzőfényt használnának, és csak akkor segítenek, ha tökéletesen lapos felületet hoznak létre. A magassági különbségek több centiméterrel is elérhetõk, ami észrevehetõ lesz a burkolólapokkal szemben, különösen a sarkokban. Ugyanez vonatkozik a panel házakra. A falakat fel lehet tölteni 1,0-2,5 cm, ami csak egy hiba az építők számára, de egy csempe varázslónak ez lehet "katasztrófa".

Ha a fürdőszobában magas színvonalú falfestést szeretne készíteni, akkor a falakat be kell vakolni

Egyesek kijelenthetik, hogy az ilyen kisebb cseppek csempe ragasztóval egyenlíthetők ki. Természetesen lehetséges, de nézzük meg, mi jönünk ebben az esetben. Először is, ez növeli a csempe ragasztóanyag fogyasztását, ami a költségbecslések növekedését eredményezi. Másodszor, a ragasztó áramlási sebessége bizonyos vastagságú réteg alkalmazására szolgál, és ezeknek a paramétereknek a növekedése a csempe felülethez való rossz tapadását eredményezi, ami azt jelenti, hogy a cserép a jövőben leeshet.

Fontos megjegyezni, hogy vastag réteg csempe ragasztó vezet a "úszni" a csempe - ez mozog a helyéről. Ezután minden eszközzel biztosítani kell a mozdulatlanságát, és ez ismét időt vesz igénybe. Ezért a javítás késhet, ami ismét a többletköltségeket eredményezi a varázsló kifizetéséhez. Így, ha azt szeretné, hogy a javítás, amit jó minőségűnek találjon, és a dekoráció sok éven át a falakon tartott, akkor a fürdőszobában a csempe alatt lévő falak vakolását szükségessé teszik, ami nemcsak pénzt takarít meg, hanem időt és idegeket is.

A falak nagyon nagy különbségeivel és a vastag gipszréteg alkalmazási igényével célszerű erősíteni a megoldást megerősítő réteggel.

A lakossági falburkolatok sokasága között gyakrabban használnak gipsz és cement alapú kompozíciókat. Ezek a leginkább megfizethetőek és könnyen használhatóak. Emellett minden üzletben bármikor megvásárolhatók, és a gyártók választéka meglehetősen széles. A gipszalapú keverékek jól ismertek minden otthoni mester számára. Ki nem hallott a Rotbant, a Volma és a hasonló márkákról. Az ilyen készítmények tökéletesek az épületek falburkolásához - gyorsan műanyag, száraz és könnyű használni, még azok számára is, akik először kipréselik magukat a vakolásban. Ezek azonban csak száraz helyiségekhez alkalmasak.

Az a tény, hogy a gipsz általában elnyeli a nedvességet (és rengeteg van a fürdőszobában), aminek következtében összeomlik és összeomlik. Ezért nem ajánlott a szokásos gipszkarton használata a fürdőszobában - nedvességállósággal cserélni. Ha a falak már vakolva vannak gipszal, és ez valóban minőségi, akkor van egy kiút ez a helyzet - meg kell felkészíteni a falakat a kiváló minőségű vízszigetelés.

Milyen gipsz falak a fürdőszobában a csempe alatt ebben az esetben? Az ideális megoldás a cement vakolat alkalmazása lenne. Kiváló vízszigetelést biztosít a falak számára, és páraáteresztő marad, amely lehetővé teszi a falak lélegzését. Ez hozzájárul ahhoz a tényhez, hogy ezen a falakon sem gomba, sem penész nem alakul ki. A cement vakolat környezetbarát és nagy erőt képvisel.

Az ideális megoldás a cement vakolat alkalmazása: vízszigetelést biztosít a falak számára, és páraáteresztő marad.

Az építési piacon már rengeteg közül választhatunk - ez mind Tserezit, mind Eunice és a bányászok - a lista folytatódik. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy bárki képes önállóan elkészíteni a keveréket. Szükség van cement (4 rész) és homok (1 rész). A jobb plaszticitás érdekében ajánlatos karcsúsító homokot készíteni, hiszen agyagot tartalmaz, amely a minőségért felelős. Ha csak a folyami homok áll rendelkezésre, akkor cementhez lágyítószert kell hozzáadni. Lehet, hogy egy kis szappanoldat vagy por mosógéphez - ezt a módszert ismételten tesztelték.

A fürdőszoba cementcsomagolásának hátrányai vannak. Az alkalmazott megoldás sokkal hosszabb száradni, mint a gipsz. Ezenkívül a cement-homokhabarcsok igen nehézek, ezért ha a megoldást vastag réteggel kell alkalmazni, akkor jobb, ha több lépcsőben dolgozik, így minden réteg legalább egy napig szárazon marad.

A csempe alatt a kármentesítési vakolat egy másik típusú keverék, amelyet nedves helyiségekben lehet használni, mivel nemcsak belülről, hanem épületek homlokzatán is sikerrel alkalmazzák. A vakolat egyedülállósága összetételének kétrétegű struktúrájában rejlik. Az alapréteg porózus szerkezettel rendelkezik, amely segít eltávolítani a nedvességet, és ez annyira gyorsan történik, hogy a víz ne maradjon a felületen.

A csempe alatti gipsz vakolat egy másik típusú keverék, amelyet nedves területeken lehet használni

A tisztító felső réteg speciális adalékokkal rendelkezik, amelyek felszívják a sót, és megakadályozzák, hogy a felületen megjelenjenek. Ily módon a só kristályosodik a réteg pórusain belül, és egyáltalán nem jön ki, anélkül, hogy a felület megjelenését elrontaná. A gipsz nem reped, még akkor sem, ha vastag rétegben alkalmazzák, bár 2 cm elég ahhoz, hogy megvédje a falakat, és hátránya ennek a fajta vegyületnek a rossz fagy- és szárítási ellenállás, de ez csak a kültéri használatra vonatkozik. Ezért a fertőtlenítő gipsz használata kiváló lehetőség a falak falának felszínére.

Ne feledd! Bármilyen minőségű keveréket használnak a vakoláshoz, a falak nem tudnak ellenállni a penésznek és a gombanak a végén, ha nem rendezik a fürdőszobában a jó minőségű szellőzést.

Fontos szempont volt a gipsz vakolat alkalmazása a csempe alá tartozó fürdőszobában, azonban nem mindenki használja a csempeburkolatot a falburkolathoz, hanem más módszereket is választ a helyiség befejezéséhez. Dekoratív vakolat - meglehetősen érdekes lehetőség, melyet még ritkán látunk honfitársaink fürdőszobájában. Nézzük meg előnyeit és hátrányait.

Venetian, strukturális, homlokzati - mindenféle dekoratív vakolat, és mindegyik használható a falak díszítésére a fürdőszobában. Az egyetlen feltétel - nedvességállónak kell lenniük, amit a csomagoláson a kompozícióval jelentenek. Előnye, hogy gazdag szerkezettel és különböző színekkel rendelkezik. Könnyű különböző mintákat és textúrákat létrehozni. A dekoratív vakolatok ökológiailag biztonságosak, nem káros anyagokat bocsátanak ki és tűzállóak.

Fontos tulajdonságuk, hogy képesek lélegezni, és ez nagyon fontos a magas páratartalom esetén. Még kisebb szabálytalanságokat is fel lehet oldani a felületen. Ezenkívül az alkalmazásukhoz nem szükséges vízszintesen és függőlegesen felszínre hozni a "nulla" értéket. A kis eltérések nem észrevehetők a felületen. Sajnos, ezeknek a vegyületeknek a használatához minimális gyakorlati készségre van szükség, és a velencei vakolat esetében általában jobb a tapasztalt kézművesek szolgáltatásainak használata.

Érdemes megjegyezni, hogy a vonatok ára nem olcsó, ezért fel kell készülnie arra a tényre, hogy bizonyos összeggel kell részt venni. A dekoratív vakolat alkalmazása előtt fel kell készíteni a falakat, eltávolítani a régi bevonatot, eltávolítani a maradék festékeket és más elemeket a felületről, és a falakat speciális nedves helyiségekhez tervezni. Ezek a minimális követelmények segítenek a bevonatnak hosszú ideig tartani.