Legfontosabb > Fürdő

Lefújhatom a fürdőszobát?

Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

Alla Tolmachyova
Hogyan ragasszanak kerámia lapokat a falra az alabástronból? a falat krétával mártják, és a csempe leesik. Köszönjük, hogy Mel elhúzza és ragasztja a folyékony körmöket. Mossa le a mészetet, prémium, használjon csempe ragasztót. A lehető legteljesebb mértékben tisztítsa meg a falat, de nem feltétlenül, három rétegben lévő alapozó után, és bármiért ragaszkodjon a fürdőszoba javításához, a falakat krétával is lefedtem, aztán krémet - véletlenszerűen gipszválasztékot, gittből és festékből tisztítottam, alapozott. vakolatlan (vékony), kerek, alapozott és ragasztott lapokkal problémamentesen

Fürdőszobai vakolat, annál jobb a gipsz

A vakolat a csempe alatt a fürdőszobában dolgozik.

A fürdőszoba magas páratartalmú hely, ezért a szoba felújítása során emlékeztetni kell arra, hogy a fürdőszobai vakolatnak saját tulajdonságai vannak.

Először is, szükség van a fürdőszoba vakolására, vagy nem szükséges? Természetesen szükség van a gipszre ezen a helyiségen, és 90 fokos szögek beállításával azon a helyen, ahol kád vagy zuhany lesz. Ellenkező esetben a fürdőszoba és az ütköző fal közötti rés keletkezik, ami nagyon nehéz zárni. Tedd minőségi csempe csak egy sík felületen, amely biztosítja a vakolat a fürdőszobában!
Kevés, az indítási javítás, tudni kell ezeknek vagy más gipszkeverékek tulajdonságainak. Jelenleg kétféle vakolat van (leggyakrabban használt):

 1. Gipsz vakolat alapján (Knauf Rotband, Knauf MP-75, Volma Layer, Volma Layer MN, alapított Gipswell T25, alapított Gipswell MN T26). Ezek a gipszkeverékek nedves területeken nem javasoltak, mivel a gipsz ilyen tulajdonsága a nedvességet elnyeli.
 2. A cement alapú vakolatot (Knauf Unterputts, Knauf Grünband, Volma Aquasloy, Volma Aquasloy MN, Alapozó Flywell T24) ezeknek a gipszkeverékeknek ellenkezőleg nedves környezetben való használatra tervezték (homlokzati munkák, fürdőszobák, medencék, szaunák, pincék stb.). )..

A fenti keverékek mind gépi úton készülnek, mind a fürdőszobában, mind a fürdőszobában. A gépi technológia használata csökkenti az időtermelést és javítja a minőséget.

Gipszkeverék nedves helyiségekhez

A falak vakolását a fürdőszobában vagy más, magas páratartalmú helyiségben cement alapú vakolattal végezzük. Ez a vakolat a felhordás és simítás után porózus és durva felülettel rendelkezik, amely a csempe és porcelán csempe legjobb tapadását biztosítja a falhoz. Nem szabad elfelejtenünk a porcelán kőzet súlyát, amelyet a fürdőszobában szembe kell néznünk, a gipsz vakolat alatt a falaknál a magas páratartalmú és nagy gipszréteggel eltávolíthatók.

Lehetőség van gipszalapú vakolatok használatára a fürdőszobában? Bizonyos szabályok és technológiák betartásával teljesen lehetõvé vált:

 1. A fürdőszobát teljesen csempével borítják, az ízületeket letörölik. A vakolatréteg vastagsága nem haladja meg a 2 cm-t.
 2. A vakolat vakolat elkészítése után nem szükséges sima lehúzni, a felületnek durvanak kell lennie. A csempe vagy porcelán kőzet alkalmazása előtt a felületet alaposan el kell kezdeni az Aquastop alapozóval.

A Knauf cég az "alkalmazás" szakaszban a "Rotband" gipszkeverék leírásában hivatalos honlapján a következőket írta: "A normál páratartalmú helyiségek, valamint a konyhák és a fürdőszobák végső használhatósága érdekében".

A fürdőszobai vakolat egy bizonyos szakszerűséget és a gipszkeverékek tulajdonságainak ismeretét igényli. Nem állítjuk, hogy a gipszkarton használata a fürdőszobában helyes, de ha követjük a fenti intézkedéseket és követelményeket, garantálhatjuk, hogy a fürdőszobában a vakolat minősége nem fog szenvedni!

Végtére is, nedvességálló gipszkarton is csak elméletileg nedvességálló, bizonyos feltételek mellett. Magas páratartalomban, nedvességgel és rossz telepítéssel "vezethet".

Tehát a fürdőszobai vakolat szükséges, mind cement alapú, mind gipszvakolat készítéssel, a fenti feltételek betartásával.

Azt is felajánljuk Önt, hogy megismerkedjen a vakolási munkákra vonatkozó fontos információkkal (jelenlegi SNiP, rácsszerelés, maximális megengedett tűréshatárok, jelzőfények eltávolítása, speciális alapozó kompozíciók, jelzőtestek vakolás stb.).

A csempék vakolásának megrendeléséhez kérjük, hívja: 8 (812) 953-50-25, utazási szakértő és költségbecslések ingyen.

Plasztikus Rotband a konyhában és a fürdőszobában?

Lehetőség van arra, hogy a magas szellőzésű helyiségekben a Rotbandot vakolják?
És ha nem, akkor mi lehet? Mennyi legyen a gipsz száraz?
Szükségem van egy antiszeptikus primerre ilyen helyiségekben?

Igen, a konyhában és a fürdőszobában is nedves helyiségekben vakolhatunk. Körülbelül körülbelül 5-7 napig tart. Antiszeptikus alapozóra van szükség, ha van egy penész, és mindig ott van, ahol nedves, még akkor is, ha a szem nem látható.

Hostess 2009 írta:
Lehetőség van arra, hogy a magas szellőzésű helyiségekben a Rotbandot vakolják?

A Rotband nem alkalmas a magas páratartalmú helyiségekben!

Szó szerint (a zsákból idézek): "a normális páratartalmú helyiségek vakolásához, valamint a KONYHA ÉS FÜRDŐBEN".
Megjegyezzük, hogy a kifejezés értelmében a nem orosz gyártók egyenértékűek a normál páratartalmú helyiségekkel rendelkező konyhákkal és fürdőszobákkal.
Mindenesetre ezeken a helyiségeken az átlagos napi páratartalom nem erős és emelkedik. Feltéve, természetesen, megfelelő szellőzés.
És mi a szobád, úrnőm? - Ha fürdő vagy. autómosás))), akkor az elforgatható sáv nem lehetséges.

Hostess 2009 írta:
És ha nem, akkor mi lehet?

Lehetőség van a vakolat vakolására a fürdőszobában

Mint a gipszkarton a falak alatt

2017. november 27

Mielőtt felveszed a cserépet, meg kell tanulnod, hogyan kell vakolni a ház falát
és milyen keverékkel dolgozni...
Fektetés csempék - az egyik legnépszerűbb és praktikus módja annak, hogy befejezze a falakat. A burkolat különbözik a tartósságtól, az ütközésérzetért, a nedvesség hatásától és a háztartási vegyi anyagokkal szemben. Különben is szép. De ahhoz, hogy megfelelő kerámia burkolatot készítsenek, a fal felszínét jól fel kell készíteni. Így kell egy meglehetősen lapos falat kell használni (különben sok csempe ragasztót kell töltenie, és drágább, mint a falak kiegyenlítéséhez használt keverékek), és felülete erősnek kell lennie, mert az összeomló vagy összeomló vakolat nem engedi meg a csempe ragasztását. mi lesz a csempe, majd elpirul.
Ha a szobát csempével csempézik, de a falak nem alkalmasak arra, hogy megerõsítsék és kiegyenlítsék, más szóval, vakolva kell lennie. Nincs egyértelmû válasz arra a kérdésre, hogy mi kell a csempék alá falazni. De a gipsznél csak két közös lehetőség van: egy speciális keverék vagy gitt és a szokásos cement-homok keverék.
Mikor érdemes speciális keveréket használni?
Rendszerint speciális keverékek a burkolólapok közötti szintező falakhoz cement alapú keverékek. A gipszkészítmények ritkábban használatosak, mivel kevésbé ellenállnak a víznek, és a csempe a legmagasabb a magas páratartalmú környezetekben. Az egyetlen kivétel a Rotbant, mivel ez a keverék használható a magas páratartalmú helyiségekben.
A kész gipszkeverékek mindenki számára mindenkinek jók: könnyű használni, egyszerűen felszínre vághatók, gyorsan száradnak és monolitikusak lesznek. De van egy hátránya - a költségek magasak, mint a szokásos házi cement-homok keverék. Emiatt célszerű egy speciális összetételt használni, csak akkor, ha vékony réteg habarcsot kell alkalmazni, sokkal könnyebb lesz, mint a falak falazása egy csempével cement-homok keverékkel, és nem fog sok pénzt felvenni.
Mikor jobb a cement-homok keverék használata?
De a falakon, a régi gipsztől mentesen vagy nagyon görnyedt, általában mindenütt, ahol sok habarcs kell, akkor jobb, ha a régi, cement-homok keveréket alkalmazzák. A cementet és a homokot külön kell megvásárolni, de ez a legolcsóbb megoldás, amely ugyanúgy szinte ugyanolyan jó minőségű, mint a boltraktárból készült univerzális kész keverék. Az ilyen egyszerű megoldás nagy előnye, hogy tökéletesen ragaszkodik szinte minden olyan felülethez, amelyet egy házban vagy egy lakásban lehet elkapni, így nem lesz probléma a beton vagy a téglafal vakolásával.

Érdemes megjegyezni, hogy a cement-homok habarcs vakolata nem rendkívül nehéz - a kezdõ el tudja kezdeni ezt a munkát, ha elméletileg jól felkészült rá, hogy tudja, mit kell tennie. Általánosságban elmondható, hogy mi a gipsz a falak alatt a csempe alatt, a legjobb a cement-homok keverék kiválasztása.
Hogyan kell egy téglafalat vakolni a csempe alatt?
Leggyakrabban, mielőtt a kerámia csempe, szükség van a vakolat tégla falak. Ezért egy ilyen példa, amelyet részletesebben ismertetni kell.
műszerek
A munka kemény és piszkos, de ehhez nincs sok szükséges eszköz, nevezetesen:

 • a tartályt, amelyben az oldat összekeveredik, egy egyszerű műanyag vödörrel vehetsz;
 • fúró keverővel a gyors keveréshez;
 • egyszerű és vízszint;
 • kanál;
 • reszelő;
 • profil vagy szabály, amellyel a falak igazodnak a jelzőfényekhez.

Ez egy szükséges minimum. Persze, szükség lehet valami másra, mert minden esetben egyedi.
Beaconok telepítése
Mindez a jelzőfények telepítésével kezdődik - függőlegesen telepített vékony fém profilok. A világítótornyok egymáshoz képest egy síkban és egy síkban helyezkednek el, ezért a vájatos falak igazán egyenletesek lesznek. Nem számít, hogy a csempék alatt levő falak hogyan vannak bevonva - ha az alap görbe, célszerű a jelzőtáblákat használni.
Mindenekelőtt a függőleges vonalakat egy függőleges vonallal és egy ceruzával látják el a falra. Először két sorozatot kell elhelyezni a fal különböző sarkaiban, és ezeken a megoldásokon, kb. Öt darab 2,5 méteres soron. A szobrokra egy beacon kerül telepítésre, amelyet be kell fojtani az oldatba úgy, hogy a perforált lyukak a tömegbe süllyedjenek. Ezt követően a világítótornyot függőlegesen kell szintetizálni, amelyre a szokásos építési szintet használják.
Ha mindkét világítótorony telepítve van, és már jól van rögzítve, akkor közöttük két vezetéket kell húzni - fent és lent, ami lehetővé teszi, hogy a vakolat után a fal jövőbeli síkját láthassa. Ugyanilyen módon vannak elhelyezve a közbenső jelzőfalak is.
A jelzőfények távolsága attól függ, milyen hosszú a szerszám, amellyel a vakolathabarcsot kiegyenlítik. Például, ha a két méteres szabályt használja, a jelzõoszlop távolsága legfeljebb 1,9 méter lehet.
Fő vakolat
Amikor a világítótornyok kiszáradnak, a falakat meg lehet őrölni és elindítani a fő munkát. By the way, sok újonc nem tudja, lehet-e télen vakolni a falakat, hogy a gipsz nem eshet le másnap. A tartomány kiterjedt, de legalább 8 fokos hőnek kell lennie ahhoz, hogy a vakolat megszáradjon.
Ha elég meleg vagy, akkor folytathatja. Először az oldatot gyúrjuk: homok és cement 4: 1 arányban, mindez vízzel telik. Az oldatnak nem szabad folyékony vagy kő sűrűnek lennie, hanem közepesnek.
Hogyan oldhatjuk meg a megoldást a falra, nem tudjuk megmondani - meg kell venni és kipróbálni. Tíz perc általában elég ahhoz, hogy megragadja a működés elvét. Az oldatot egy vékony réteggel öntjük, így a falat leggyakrabban 2-3 alkalommal kell feldolgozni.
Ha a megoldás már a világítótornyok fölött is kiálló, akkor meg kell tennie a szabályt, és a világítótornyokra való nyomással távolítsa el a felesleget. Kisebb területeken kell dolgozni, a szerszámot alulról felfelé húzva. Így a felesleges oldat levágódik, és helyén továbbra is feltételesen sima fal marad.

Milyen gipsz falak a fürdőszobában a csempe alatt?

Sima, vízzel mártott rácsával történik, melyet körkörös mozdulatokkal kell dörzsölni.
Ez alapvető információ, de ez a tudás még mindig túl kevés ahhoz, hogy pontosan tudja, hogyan kell a téglafalat vakolni.
a csempe alatt, mert még mindig kezelni kell a sarkokat.
Stukkó szögek
Az a tény, hogy a sarkok vakolása nem fog azonnal működni a fűtetlen habarcs miatt: egy fal beigazítása és a második vázolása után nem tudod azt a végét kidobni, mert a megoldás csomópontjai egy már összehangolt felületre repülnek, és nem fogják ki a szöget.
Elvileg egy fal azonnal teljesen vakolható, de a szomszédos - csak egy idő után, amikor az első jól szárad. Az alapelv pontosan ugyanaz - a megoldás vázlatosítása és szintre állítása, a többlet elvesztése a jelzőfénybe nyomott szabály szerint. Annak érdekében, hogy a szöget a lehető legpontosabbá tegye, a szabály egy éle éles szögben vágható le, így a munkához nem fog érinteni a következő falat.
Ha mindent szépen és lassan csinálsz, akkor tökéletesen lapos sarokot kapsz, ami fontos, mert ha a szoba sima falakkal és sarkokkal rendelkezik, tökéletesen illeszkedik a csempe tökéletes mintázatához és tökéletesen lapos varratokhoz. Éppen ezért fontos tudni, hogyan kell a sarkokat egy jó mesterrel vakolni.

A vakolat a csempe alatt a fürdőszobában dolgozik.

A fürdőszoba magas páratartalmú hely, ezért a szoba felújítása során emlékeztetni kell arra, hogy a fürdőszobai vakolatnak saját tulajdonságai vannak.

Először is, szükség van a fürdőszoba vakolására, vagy nem szükséges? Természetesen szükség van a gipszre ezen a helyiségen, és 90 fokos szögek beállításával azon a helyen, ahol kád vagy zuhany lesz. Ellenkező esetben a fürdőszoba és az ütköző fal közötti rés keletkezik, ami nagyon nehéz zárni. Tedd minőségi csempe csak egy sík felületen, amely biztosítja a vakolat a fürdőszobában!
Kevés, az indítási javítás, tudni kell ezeknek vagy más gipszkeverékek tulajdonságainak. Jelenleg kétféle vakolat van (leggyakrabban használt):

 1. Gipsz vakolat alapján (Knauf Rotband, Knauf MP-75, Volma Layer, Volma Layer MN, alapított Gipswell T25, alapított Gipswell MN T26). Ezek a gipszkeverékek nedves területeken nem javasoltak, mivel a gipsz ilyen tulajdonsága a nedvességet elnyeli.
 2. A cement alapú vakolatot (Knauf Unterputts, Knauf Grünband, Volma Aquasloy, Volma Aquasloy MN, Alapozó Flywell T24) ezeknek a gipszkeverékeknek ellenkezőleg nedves környezetben való használatra tervezték (homlokzati munkák, fürdőszobák, medencék, szaunák, pincék stb.). )..

A fenti keverékek mind gépi úton készülnek, mind a fürdőszobában, mind a fürdőszobában. A gépi technológia használata csökkenti az időtermelést és javítja a minőséget.

Gipszkeverék nedves helyiségekhez

A falak vakolását a fürdőszobában vagy más, magas páratartalmú helyiségben cement alapú vakolattal végezzük. Ez a vakolat a felhordás és simítás után porózus és durva felülettel rendelkezik, amely a csempe és porcelán csempe legjobb tapadását biztosítja a falhoz. Nem szabad elfelejtenünk a porcelán kőzet súlyát, amelyet a fürdőszobában szembe kell néznünk, a gipsz vakolat alatt a falaknál a magas páratartalmú és nagy gipszréteggel eltávolíthatók.

Lehetőség van gipszalapú vakolatok használatára a fürdőszobában? Bizonyos szabályok és technológiák betartásával teljesen lehetõvé vált:

 1. A fürdőszobát teljesen csempével borítják, az ízületeket letörölik. A vakolatréteg vastagsága nem haladja meg a 2 cm-t.
 2. A vakolat vakolat elkészítése után nem szükséges sima lehúzni, a felületnek durvanak kell lennie.

Gipsz a fürdőszobában.

A csempe vagy porcelán kőzet alkalmazása előtt a felületet alaposan el kell kezdeni az Aquastop alapozóval.

A Knauf cég az "alkalmazás" szakaszban a "Rotband" gipszkeverék leírásában hivatalos honlapján a következőket írta: "A normál páratartalmú helyiségek, valamint a konyhák és a fürdőszobák végső használhatósága érdekében".

A fürdőszobai vakolat egy bizonyos szakszerűséget és a gipszkeverékek tulajdonságainak ismeretét igényli. Nem állítjuk, hogy a gipszkarton használata a fürdőszobában helyes, de ha követjük a fenti intézkedéseket és követelményeket, garantálhatjuk, hogy a fürdőszobában a vakolat minősége nem fog szenvedni!

Végtére is, nedvességálló gipszkarton is csak elméletileg nedvességálló, bizonyos feltételek mellett. Magas páratartalomban, nedvességgel és rossz telepítéssel "vezethet".

Tehát a fürdőszobai vakolat szükséges, mind cement alapú, mind gipszvakolat készítéssel, a fenti feltételek betartásával.

Azt is felajánljuk Önt, hogy megismerkedjen a vakolási munkákra vonatkozó fontos információkkal (jelenlegi SNiP, rácsszerelés, maximális megengedett tűréshatárok, jelzőfények eltávolítása, speciális alapozó kompozíciók, jelzőtestek vakolás stb.).

A csempék vakolásának megrendeléséhez kérjük, hívja: 8 (812) 953-50-25, utazási szakértő és költségbecslések ingyen.

Bizonyos esetekben, mielőtt megkezdené a burkolólapokat a fürdőszobában, elő kell készíteni a falakat.

Fürdőszobai vakolat, annál jobb a gipsz

Ez azért szükséges, hogy kiküszöbölje a régi bevonat eltávolításakor jelentkező görbületet vagy hibákat. Az egyik legelterjedtebb módszer a szintezés a vakolat falak.

Mikor szükséges?

Az ívelt falak olyan problémák, amelyekkel sokan találkoztak. Ugyanolyan gyakorisággal fordulnak elő, mint a régi házakban és az új épületekben. Ha a hiba kicsi, és a görbület nem több, mint 1 cm, akkor közvetlenül a lefektetés során kiküszöbölheti.

De 2-3 cm-es hiba nélkül előzetes igazítás nélkülözhetetlen. Ha változatlanul hagyja a falat, akkor nagyon nehéz lesz egyenletesen elhelyezni a lapokat.

Ezen kívül, a csempe alatt üreg alakulhat ki, ami az eltűnését az egyes csempe. Ilyen helyzetben (görbe 2-3 cm) a legjobb megoldás a vakolat.

Mi a legjobb szint falak?

A kérdés, hogy hogyan kell vakolni a falakat a fürdőszobában a csempe alatt elég egyszerű válaszolni.

Sok mester szívesebben használja ezt a célra cement-homok keveréket. Ez a legkedvezőbb és legelterjedtebb összetétel.

Különböző arányban hajthatja végre - leggyakrabban 1: 3, vagyis 1 cementkészlethez 3 db vödör homok van. Ez a keverék kiváló víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik - és ez fontos követelmény a fürdőszobai falak feldolgozásánál.

Jelentős mennyiségű száraz vakolat keveréket mutatnak be a modern piacon. Használhatók is, de óvatosan kell választani.

Tehát a csomagoláson feltétlenül jelezni kell, hogy a keverék nedvességálló. Ha nincs ilyen jelölés, jobb egy másik kompozíciót keresni. Ellenkező esetben a nedvesség okozhatja a gipsz feltörését, és a csempe megduzzad vagy leesik.

A kész gipszkeverékek közül a leggyakoribb, amikor a fürdőszobák falait kiegyenlítik, a Rotband vakolat. A falak részletesebb igazítását gipszal és más módszerekkel ismertetjük itt: http://kvarremontnik.ru/vyravnivanie-sten-v-vannojj-pod-plitku-3-luchshikh-sposoba/

A munka a fürdőszobában nem kap gipsz vakolat - nedvességnek van kitéve, és gyorsan elveszíti tulajdonságait.

A munka főbb szakaszai

A falak falburkolása a csempe alatt meglehetősen egyszerű folyamat. Még az, aki soha nem tett ilyeneket, képes kezelni. A legfontosabb dolog nem sietni és megfigyelni a cselekvési sorrendet.

Hagyományosan a folyamat több fő szakaszra osztható.

Falkészítés

A falak vakolását megelőzően a régi festék, csempe és homlokzati vakolat eltávolítására kell használni. Ezenkívül a falakat zsírtalanítani kell, távolítani kell a porról, le kell fedni egy primert. Ha mindez nem történik meg, akkor a vakolat tapadása meglehetősen gyenge lesz. Vagyis a gipsz csak leeshet.

Fontos: minden kommunikációt (víz, szennyvíz, kábelezés) a vakolás megkezdése előtt kell elhelyezni.

Beaconok telepítése

A fal összes hibájának kiküszöbölése érdekében vakolatot kell alkalmazni, a jelzőfényekre összpontosítva. Fel vannak szerelve vertikálisan, gipsz alabástra, 1-1,5 méteres távolságra.

Amikor telepíti mindegyiket, akkor használja a szintet - így beállíthatja a jeladó helyét.

vakolás

Ha a görbület 2-3 cm., Akkor a legjobb a gipsz alkalmazása több rétegben. Ezenkívül mindegyiknek ki kell száradnia.

Az első gipszréteg esetében a megoldás meglehetősen műanyag és puha. Ezt fokozatosan a falra kell dobni. Ha a falak egy részét a jelzőfények közé lefedik, a felületet alaposan kiegyenlíti a szabály. A szabályt egyértelműen a jelzőfényeken végezzük, eltávolítva a felesleges keveréket. Gyorsan dolgozzon addig, amíg a vakolat el nem kezd.

Miután az egész fal vakolt, várjon egy kis időt - a vakolatnak jól kell száradnia. A szárítási idő függ a rétegvastagságtól és az alkalmazott keverék típusától.

Száradás után a falat alapozni kell. Amikor az alapozó száraz - kezdeni új réteg vakolat létrehozására. Már alkalmazott a világítótoronyok felett, a többletet is megszünteti a szabály. A munka során rendszeres időközönként használja a szintet, így szabályozhatja a szintezési folyamatot.

Ha kisebb hibák maradnak fenn, akkor kijavíthatók, ha kis mennyiségű megoldást okoznak egy spatulával, és kihagyják a szabályt.

Részletes videó utasítás - az alábbi videó.

következtetés

Gipsz a fürdőszoba alá a csempe alatt - elég fontos lépés, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni. Jobb időt és pénzt költeni rajta, de később ne nézzen egyenetlenül elhelyezett vagy leeső csempékre.

Reméljük, hogy cikkünk hasznos volt számodra.

Vitaly Demulin
Használhatok egy rotbandet a fürdőszobában? Ez lehetetlen! és a lényeg! csak cementen alapul! Hová menjen? Nem éri meg, olcsóbb út van.

10 év a jelenlegi és használta, nem merült fel probléma Olvassa el az utasításokat ott minden kijelentett! Lehetséges, de nem sokáig. Ne hallgass, lehetetlen, ellenőrizhető. A cement homok vakolat mind olcsóbb, mind tartós. A csempe alatt lehet Moooooooooooozhno! Csak 2 alkalommal ültetett!

Szergej Dubasov
Miután szintező a falak a fürdőszobában "rotband" keresztül mennyit rakja csempe? Le kell hagynom, hogy száraz legyen? Ha igen, akkor ne kelljen sietni, olvassa el az utasításokat (kb. Egy hét) Persze, hagyja, hogy száraz legyen a maximális fehér szín. Ezután kívánatos, hogy a falat csiszolópapírral szintre helyezzük. És akkor a csempe. Míg a színes rotbandan e a lehető legegyszerűbb és egyformán mérhető lesz, a fennmaradó nedvesség pedig az öntőformával 1 lesz. 2. A csempe leesik

Pavel Kunkov
A javítás a fürdőszobában Ha a gipsz a Teplon sorozat a Yunis, akkor ezt lehet tenni félelem nélkül az eredményre. A többiekről nem tudok mondani. Elvben. a szennyeződések vagy vegyületek száraz keverékhez történő hozzáadása elfogadhatatlan. Új anyag lesz. és hogyan... 10 évvel a fürdőszobákat a gipszkartonhoz Rotband. Aztán, amikor megszárad, beviszem egy Vodostop alapozót. Problémák soha nem fordultak elő.

Vorilina Veronika
Hogyan és mi a szint a falak (standard vakolat válaszfalak a fürdőszobában), ha egy kicsit túlterheltek? Mi a szokásos gipsz? GVL? GCR? gipszbeton? a vakolat először jobb, ha nem illeszkedik egymáshoz, ha a padlót egy centiméterrel dobja, akkor ragasztással nyithatja meg a csempeit, a monolitikus bevonatokat a Rotband vakolattal egyenrangúvá teheti... ez attól függ, hogy mit szeretne a jövőben ezekből a falakból, ha egyszerűen ragaszthatja a vakolatot a csempe alá, ha festeni ez határozottan stukkó

Vladimir Korelin
Tóra egyszer hallott egy figyelmeztetést: nem tudja vakolni a fürdőszobát, mielőtt a falakhoz csempével találkozna. 8 éve dolgozom, a zsákon van írva - nedves helyiségekben, nem lzya! Az a tény, hogy NEM lehet a forgószalagot használni a fürdőszobában, nem írt sehol, megpróbálom megmagyarázni, hogy miért van ilyen elfogadva, a dekoráció minden további rétege nem lehet "erősebb", mint az előző.

Artur Topchienko
A kézművesek esztrichpadlót készítettek a rotbanta fürdőszobájában. Még lehetséges? és mit tegyen most? A rozsdamentes gipsz vakolat a normál nedvességtartalmú helyiségekben végzett munkákhoz, valamint a habarcs fürdőkhöz és konyhákhoz használható. A padló kiegyenlítése elfordulási sávval nem történik. Karcolás teljesen részre... Cool esztrich! A Rotband gipsz vakolat. a homok beton márka az esztrich kell M300 rotband az ilyen márka nem veszi fel, a forgó sávot alkalmazzák a maximális réteg 50mm, és a vastagsága az esztrich 10 cm alatt, továbbá rotband drágább, mint a homok beton...

Konstantin Tichkin
Lehetséges-e megszakítani egy öt emeletes épület szerkezetét perforátorral? Könnyen Esla a perforátor 2,2J-ot termel, majd az impulzus megőrzésének törvénye szerint 1400t háztömeggel a falak 1,5714 * 10 ^ -6 mm-es sebességet kapnak. Elhanyagolható érték A csempe hőtágulása sokszor több arról, hogy miként tenyésztettem, amikor a reflektorfényben egy dzsipben karcoltam meg, ami vezette a pisztolyokat

Gennady Pankov
Lehet használni gipsz vakolat további csempézés a konyhában és a fürdőszobában? A Rotband típusú gipsz vakolat egyszerűbb és gyorsabb, de mindig arról van szó, hogy hosszabb és megbízhatóbb a száraz cement-homokos helyiségeknél. Vobschem Rotband - ez Moldáv. és száraz keverék - német nyelven :) A vakolat legjobb változata Rotband. Vélemény a tapasztalat szerint (maga a csempe került elő) A legfontosabb dolog a technika, a primer szárítás és így tovább.

Timofey Levonyev
Lehetséges-e a falak falburkolását a csempe alatt egy fürdőszobában, rozsdás vagy roggipelen? Ez volt az a forgótárcsa, amelyet 10 évvel ezelőtt festettem, aztán impregnáltam és ragasztóval ragasztottam, tíz éve nem volt egyetlen mozdulat. egymás nem barátságos.

Daniel Sosnin
Gipsz vakolat Rotband a fürdőben Rotband - univerzális gipsz vakolat és használható a fürdőszobában. De a gipsz rossz "barátai" csempe cement alapú ragasztóval. Vannak speciális alapozók, amelyek közbenső réteget hoznak létre, és mindent megteszünk... Jobb, ha nem kockáztatjuk és nem veszünk cement gipszet. Ezenkívül, ha ragasztja a csempeit, akkor cement alapú ragasztót használ, és nem alkalmazhat cementet a gipszre (épp ellenkezőleg, akkor is, ha lakásban élsz, és felülről áradtál, Khan...

Natalia Titova
Nos, itt vannak olyan szakértők, akik nem dolgoznak, mondja meg nekem, a falak legjobb aljzatai a fürdőszobában? Gipsz a rácson, ha minden teljesen fut. Ha nem indul el, akkor a főzőlap mindent megtesz. És ha nem a mester, akkor egy tökéletesen lapos felületre tegye, bár sírva, húzza ki a kezét. A legfontosabb dolog az A széken található, a falakat egyszerűen nedvességálló gipszkartonra, majd egy cserépre kell vinni.

Oksana Strelkova
Mi a jobb Beton megoldás vagy Rotband? Amint azt a mondás elmondja, már használjuk, és tudjuk, hogy a fürdőszobában a Rotband "Beton Megoldása"? Ez egy gipsz kötőanyag. Masters gnat, meghajtó, meghajtó, Természetesen a cement-homok habarcs jobb, erősebb, a nedves helyiség nagyon jó erőt szerzett. Csak az úgynevezett "mesterek" közül sokan egyszerűen nem tudják, hogyan kell vakolni. Már megszoktam, hogy a falakon kavargó zabkását vakolják, és már nem...

Maria Alexandrova
Lehetséges-e a fürdőszobában a falak elfordulása, és a régi olajfestékre esik? Szükséges a festék eltávolítása, úgy tűnik számomra, ha átmész a primeren, de biztonságosan be tudja hozni a rotbandet és az aranyat. Lehetséges, hogy csak ezt megelőzően a falakat "beton érintkezéssel" kell feldolgozni, majd a szokásos módon dolgozunk. A fentiek mindegyike helyes, kivéve egy dolgot - a rotbant nem alkalmas nedves helyiségekre. Ehhez nedvességálló shtaplevka-t kell alkalmazni.

Alena Dektereva
Lehetséges a csempe behelyezése a forgószalagra, a csempe ragasztására és többszörös összehangolására, mindig is szeretem ezeket a kérdéseket, miért találtam ki valamit, amikor csempe ragasztója van, vagy a semmiből menni, ragadjunk itt. Először a 3 centiméteres falápolásnak a Rotband segítségével vágja le, majd ragassza a csempeit a csemperagasztóhoz, ez egy vakolat, nem ragasztó. A csempe repülni fog.

Zhanna Rybnikova
Lehetőség van a fürdő falainak gipszelésére (rotband, fugenfuler) gipszre a csempe ragasztása előtt? M 150 gyorsabban dolgozik, mint egy gipsz. Egy kos azt mondta, hogy egy gipszal és egy ívvel, a kos ismétlődő, ne essen le. Nem, éppen most minden forgócsap még jobban megtörténik, hogy szinte mindenhol a falak falán lévő falak készülnek, itt a csempék leírják és megbeszélik a kőműves gipszkarton használatát a http://www.mastercity.ru/vforum/archive/index részletesen..php / t-69860.html JÓ LUCK!

Vaszilij Rusinov
Ki tudja, rotband nedvességálló? Mona vakoljon falat a fürdőszobában a csempe alatt (egy réteg valahol 2,5 cm)?

Lehetséges és még inkább szükséges, ha a falak íveltek (a ragasztott rétegek vastagsága ragasztott és nem feküdt, a ragasztás csak szárítás után legfeljebb 1 cm, hangsúlyozom a rottanta DRYING-t), így javasolná a Volma-réteg... tudod. Jobb ragasztó A falak falát a falba burkolhatom.

Natalya Kuzmina
Milyen gipszkarton falak a fürdőszobában? Forgószalagok A gipszkarton lapokat impregnálással kezeljük, és a ragasztót korábban vakolat nélkül vakoljuk.

Gipszkarton burkoló falak a fürdőszobában.

Az egyértelműség érdekében a fotók http://foto.mail.ru/bk/volkov.71/2027?page=2#photo=/bk/volkov.71/2027/2068 Rotgips, Rotband Trinitrotruluol, de a lényeg az, hogy semmi fény És hogyan vette be a gipsz fal a fürdőszobába?

Lily Glebovskaya
Van különbség a rotband között? Szürke vagy fehér És milyen fürdőszobát szeretne felvenni - öntöttvas - acél? A Rotband, ha nem teszed meg, nincs különbség, még mindig rózsaszín, van egy öntöttvas fürdő. A fürdőszobák akrilból vásárolnak - és könnyebb telepíteni és felmelegíteni nem szükséges. Egy öntöttvas szamárban ülj le és hideg - a szürke fürdőt fel kell melegíteni egy cementalapra, fehér gipszre, a körülményektől függően. Fürdő - természetesen öntöttvas.

Polina Kozina
Rotand gipsz alkalmas nedves helyiségekhez, például fürdőszobához? Mindig ragasztóbetéteket készítek, mindig vannak bevonatok! gyors és normális! igények 8 év nem volt! Ha majd áztatja és fedezi a csempeit, akkor általában hosszú ideig szárazon szárít, néha egy teljes hónapot érnek el, mielőtt kiszáradnak (személyes tapasztalatból), ezért egy nedves helyiségben nem ajánlom, jobb cement-homok keverék, és természetesen csak halk habarcs...

Milyen gipsz falak a fürdőszobában a csempe alatt?

A zuhanytálcában végzett javítás fontos lépcső, amely nemcsak a gondosságot, a pontosságot, hanem az anyagok megfelelő választékát is magában foglalja. Ez annak köszönhető, hogy ezt a helyiséget nehéz üzemi feltételek jellemzik: magas páratartalom, valamint állandó hőmérsékletváltozás. Ezért érdemes gondolkodni, hogyan kell vakolni a falakat a fürdőszobában a csempe alatt?

A zuhanyzó helyiségének finiselési lehetőségeit alaposan elemezni kell, és megfelelő módszert kell választani mind a külső, mind a működési tényezők számára. Mindenesetre sík felületre van szüksége. A modern piacon a fürdőszoba befejezésének lehetőségei közé tartozik a falak kötelező vakolása.

A fürdőszobai vakolatot szakemberek osztják meg a következő altípusok szerint:

 1. A gipsz összetétele. Bizonyos esetekben használják, mivel a gipszkompozíció elnyeli a nedvességet.
 2. Cement alap. Megváltozik a magas nedvességállóság.

Ezen kívül különböző adalékanyagok, valamint összetevők keverékei antibakteriális adalékanyagok vagy lágyítók formájában, amelyek meggátolják a repedések kialakulását, a mikroorganizmusok kialakulását és reprodukcióját.

Cementösszetétel

Azt is meg kell jegyeznünk, hogy a cement vakolatnak számos előnye van:

 1. Biztosítani kell a tartószerkezet megbízható vízszigetelését, azaz a nedvességtől és a sótól való védelem.

Tudnia kell! A vízszigetelésnek köszönhetően jobb, ha a fertőtlenítő gipszet csak a zuhanyzó helyére használják. Meg kell azonban érteni, hogy a cementhabarcs használata csak a belső tér számára alkalmas, mivel ez az anyag nem alkalmas a socle számára.

Gipsz összetétel

A gipszkarton a fürdőszobában különbözik tulajdonságaitól a fertőtlenítő oldatból, de ez nem akadályozza meg, hogy ilyen komplexumban, működési szempontból, helyiségben használják. Ehhez bizonyos szabályokat és tippeket kell követnie. ajánlások:

 • A vakolást követően a falakat csempével kell díszíteni, majd az ízületeket különleges nedvességálló habarcsgal dörzsölni kell.

Tudnia kell! A legjobb a gipsz vakolat használata a zuhanyzón kívül. Ha mindazonáltal lehetőség van arra, hogy a fürdőszobában használják, akkor ehhez a gipszet cementkomponensekkel kell hígítani a teljesítmény növelése érdekében.

folyamat

Mi a jobb a gipsz használata, már döntöttünk. Ezután alaposan meg kell terveznie a fürdőszoba vakolásának teljes folyamatát. Az előkészítő munka kezdetén. szakaszból áll:

 • A felületet alaposan meg kell tisztítani a régi bevonatból.
 • A régi foltok, foltok, rozsda vagy gomba jelenléte szintén az elsődleges fontosságú a eltávolításhoz. Például a festék égethető egy fúvóka segítségével, és a mész rozsda nyomai savas oldattal.
 • A legjobb, ha a vájatokat túlságosan sima felületen alkalmazzuk, ami a falnak durvaságot és a kompozíció tapadási képességét javítja.

Az első réteg alkalmazása

Gipsz a fürdőszobában kell alkalmazni több rétegben. Számos szakasz van elkülönítve az összetétel időben és alkalmazási módjában. Milyen rétegre és mikor alkalmazzuk ugyanazt a szuszpenziót, pontosan az elején kell tudnunk.

 1. A felületet enyhén meg kell nedvesíteni vízzel, kefével vagy permetezéssel.
 2. A folyékony készítményt a felületre 5 mm-nél nem rétegzett rétegben alkalmazzák, rendszeres simítóval.
 3. Erősen sík vagy sima ez a felület opcionális.
 4. Fa falréteg feldolgozásakor legalább 9 mm-t kell alkalmazni.

Magréteg

A következő lépésben a fürdőszobát a következő ajánlások szerint kell alkalmazni:

 • Ezt a réteget egy előre elkészített felületre lehet helyezni, és a régire. Ugyanakkor a vastagságának legalább 5 mm-nek kell lennie.

Befejezés réteg

Milyen gipsz falak a fürdőszobában? Megfelelő anyag kiválasztása után szakaszosan kell alkalmazni. Az utolsó lépés - a befejező réteg, amelyet a kerámia burkolólapok előkészítése előtt alkalmaznak. tippek:

 1. Az utolsó szakaszban a bevonatot egy viszonylagos vékony réteg különbözteti meg, amely legfeljebb 2 mm.

Szakemberek ajánlása

Milyen gipszet nem használ, csak olyan megoldást használhat, amely jól ellenáll a nedvességnek, a gőznek és a hőmérsékletváltozásnak. Azonban még mindig vannak olyan buktatók, amelyek megnehezítik a zuhanyzó dekorációját és működését. Külön tanácsok segítenek elkerülni őket. ajánlások:

 • A keverék előállításához szobahőmérsékleten szennyeződés nélkül kell használni a vizet. A megoldás szükséges a gyúrásra, a száraz por vízzel való megszórására, folyamatos keverés közben.
 • A készítménynek bizonyos vastagsággal kell rendelkeznie, a réteg kívánt vastagsága alapján.
 • A megoldás összekeverésével meg kell értened, hogy ezt az összeget kb. 25-30 perc alatt kell alkalmazni, különben a készítmény keményedni fog.
 • A falak és a tégla vakolásakor az ízületeket fel kell tölteni, hibákat és szabálytalanságokat ki kell simítani, majd a habarcsot fel kell használni az előkészített felületre.

Dekoratív kompozíciók

A tisztítószerek a legmegfelelőbb módja annak, hogy a falat a zuhanyzóban kiegyenlítsék. Ez a lehetőség azonban nem használható teljes díszítésre. Ebben az esetben a legjobb, ha segítségre lenne szükséged a speciális készítményekből. Például a megoldás viasz hozzáadásával, amely a leginkább ellenáll a nedvességnek.

Ezenkívül az ilyen készítmény alkalmazása előtt a felületet speciális nedvességálló alapozóval kell kezelni. Ez hozzáad egy réteg tartósságot és tartósságot. Szárítás után a falakat speciális viaszos alapanyaggal kell feldolgozni a víztaszító tulajdonságok javítása érdekében.

Különösen érdemes megjegyezni, hogy amikor különféle építőanyagokat választanak a fürdőszobában, olyan termékeket kell kiválasztania, amelyek ellenállnak a szélsőséges hőmérsékletnek, a magas páratartalomnak és a mikroorganizmusok megjelenésének.

Lehet a Rotband gipsz a fürdőszobában a csempe alatt?

Lehet a Rotband gipsz a fürdőszobában a csempe alatt?

A Rotband gipsz vakolat, csak a mennyezetek és a falak szintezésére szolgál. A fürdőszobában és a WC-ben a magas páratartalmú szobák nem használhatók. Ilyen helyiségekben bármilyen cement alapú vakolatot kell alkalmazni.

a fürdőszobában vakolat általában lehetetlen, ha nem akarja, hogy a csempe esik a fejedre, vagy valahol máshol

Elmondhatok többet, még akkor is nagyon szükséges, különösen, ha a falak íveltek és még a falak is ritkák.

Lehetséges, hogy a fürdőszobában egy forgószalagot vakolnak

A zuhanytálcában végzett javítás fontos lépcső, amely nemcsak a gondosságot, a pontosságot, hanem az anyagok megfelelő választékát is magában foglalja. Ez annak köszönhető, hogy ezt a helyiséget nehéz üzemi feltételek jellemzik: magas páratartalom, valamint állandó hőmérsékletváltozás. Ezért érdemes gondolkodni, hogyan kell vakolni a falakat a fürdőszobában a csempe alatt?

A zuhanyzó helyiségének finiselési lehetőségeit alaposan elemezni kell, és megfelelő módszert kell választani mind a külső, mind a működési tényezők számára. Mindenesetre sík felületre van szüksége. A modern piacon a fürdőszoba befejezésének lehetőségei közé tartozik a falak kötelező vakolása.

A fürdőszobai vakolatot szakemberek osztják meg a következő altípusok szerint:

A gipsz összetétele. Egyes esetekben, mivel.

A gipsz és a mész széles körben igényelt építőanyagok mind tiszta formában, mind a keverékek kiegyenlítésének alapjaként. Ezért, annak ellenére, hogy a gipsz nem kívánatos alapja a kerámia bélésének, most már gyakoriak a gipszkarton burkolólapok.

A gipsz- és mészalapalapú keverékek, különösen a Knauf "Rotband" gipszkarton, széles körben használatosak a lakóhelyiségek normál nedvességtartalmával. De a rotband számos jellemzővel rendelkezik, amelyek alkalmatlanok a nedves helyiségek befejezésére.

A kerámia burkolólapok elhelyezése a forgódobon nagyon lehetséges.

A forgószél porozitás nagy vízfelszívódási tényezőt eredményez, és csökkenti a tapadási szilárdságot a felületéhez. Ezenkívül az elforgatható sáv higroszkópiás, vagyis önmagában szívódik fel a környezet nedvességének felszívódása és felhalmozódása miatt, ami nem kívánatos a ragasztással történő csempézés alapjául. Összefoglalva, gipsz.

Alla Tolmachyova
Hogyan ragasszanak kerámia lapokat a falra az alabástronból? a falat krétával mártják, és a csempe leesik. Köszönjük, hogy Mel elhúzza és ragasztja a folyékony körmöket. Mossa le a mészetet, prémium, használjon csempe ragasztót. A lehető legteljesebb mértékben tisztítsa meg a falat, de nem feltétlenül, három rétegben lévő alapozó után, és bármiért ragaszkodjon a fürdőszoba javításához, a falakat krétával is lefedtem, aztán krémet - véletlenszerűen gipszválasztékot, gittből és festékből tisztítottam, alapozott. vakolatlan (vékony), kerek, alapozott és ragasztott lapokkal problémamentesen

Vladislav Udovkin
Lehetséges-e a falak falburkolását a csempe alatt egy fürdőszobában, rozsdás vagy roggipelen? Ez volt a 10 évvel ezelőtti forgácsolószalag, aztán erősítő kezeléssel áztatta magát, és a ragasztóra helyezte a lövedéket, tíz évig egyetlen ember sem költözött, hanem cement-homok vakolat. Szárítás után az elforgatható sávot betöltjük, 2 rétegben "beton érintkezéssel" kezeljük, majd a csempe nem kívánatos.

Igen, nem régen. 11 év valószínűleg van építészmérnöki egyetemi diplomaim, mindent tudok a gyakorlatban, dolgozom egy építőipari vállalat irányításában, de mi van? Fontos?
nadegniy:
A zsákra írt felirat, aki válaszolni fog Önre vagy Rotband?

Nincsenek megjegyzések. nadegniy:
A Rotband a világítótornyok között lencse.

Mi ez?
nadegniy:
De a fürdőszobában soha nem adnék tanácsot bárkának, hogy használjon gipsz vakolat,

Világos. Természetesen a véleménye sokkal hitelesebb, mint a zsákok felirata, egyébként nem a zsákból, hanem a hivatalos weboldalról és a Rotband szándékosan letöltöttem, nem valami ismeretlen gipszről, de mint mondtam, példát adhatok még egy tucatnyinak, és ragasztót a gipsz alapú cseréphez sokat hozhatok.

Milyen gipsz falak a fürdőszobában a csempe alatt? Ez a kérdés merül fel, mielőtt bárki, aki először veszi a javításokat a fürdőszobában saját, különleges tudás és tapasztalat nélkül. Annak érdekében, hogy válaszoljon rá, meg kell érteni, hogy a vakolat szó jelentése vagy a falak és mennyezetek felületének kezelésére szolgáló befejező habarcs, vagy a keverék keményítése következtében kialakított befejező réteg.

A vakolatok típusai

A céltól függően a vakolat több típusra osztható:

Hagyományos - olyan felületkezelő réteg alkalmazására, amely megóvja a felületet a külső erők hatásaitól, és ezt követő dekoratív anyagok bevonásához. Speciális - a hő-, nedvesség- és hangszigetelés funkcióinak átadására szolgál; Díszítő - befejező bevonatként használják a falakon és a mennyezeten, hogy láthatóvá tegyék őket.

A vakolat a csempe alatt a fürdőszobában dolgozik.

A fürdőszoba magas páratartalmú hely, ezért a szoba felújítása során emlékeztetni kell arra, hogy a fürdőszobai vakolatnak saját tulajdonságai vannak.

Először is, szükség van a fürdőszoba vakolására, vagy nem szükséges? Természetesen szükség van a gipszre ezen a helyiségen, és 90 fokos szögek beállításával azon a helyen, ahol kád vagy zuhany lesz. Ellenkező esetben a fürdőszoba és az ütköző fal közötti rés keletkezik, ami nagyon nehéz zárni. Tedd minőségi csempe csak egy sík felületen, amely biztosítja a vakolat a fürdőszobában!
Kevés, az indítási javítás, tudni kell ezeknek vagy más gipszkeverékek tulajdonságainak. Jelenleg kétféle vakolat van (leggyakrabban használt):

Gipsz vakolat alapján (Knauf Rotband, Knauf MP-75, Volma Layer, Volma Layer MN, alapított Gipswell T25, alapított Gipswell MN T26).

A falak vakolása az egyik legfontosabb folyamat, amelyet a cserép lebonyolítása előtt hajtanak végre. Ha a javítás a saját kezeivel történik, több problémás kérdés merül fel otthoni kézművesek előtt. Példa lehet a falak vakolására a fürdőszobában, mielőtt a csempe? Tehát a falak vakolása nem az, amire csak lehet - szükség van rá, ez hatással lesz a befejező munkák minőségére. És a csempe jobb lesz, és esztétikailag minden tökéletes lesz.

Szükségem van a gipsz falak előtt csempék

Ha például a fürdőszobában falakat kellett bevonni, pl. Műanyag panelekkel, vagy cserép helyett, akkor úgy döntött, hogy nedvességálló gipszkartonra van szüksége, akkor nem lesz szükség a falak vakolására. De éppen mielőtt a csempe vakolat felszínét feltétlenül behelyezte.

A vakolatfalakat mindig meg kell tenni, ha egyenetlenek és sérültek.

A keverék megválasztása két lehetőség közül választhat:

Gipszkeverékek. Nem a legjobb.

A SNIP-k szerint nagyon fontos, hogy nedves helyiségekben cementcementeket használjanak. De az SNiP-ket a cári borsával írták, szemmel a "Nincs mód", vagyis a tisztviselő remegett saját jólétükért.

Ráadásul az összes tapasz különböző. Néhány jobb, mások rosszabbak. Ugyanabban az elágazó sávban, a gipsszel kapcsolatos pályafutástól függően (egyszerűen a termelési helyre helyezve), különböző tapadási jellemzők is vannak. A legjobb egy rozsdabarna rózsaszín gipszel, bányászható az Arkhangelsk régióban.

Személy szerint mindig egy rotbandet használok. Számos okból. A munka könnyebb, gyorsabb és jobb minőségű. Ez a legjobb gipsz vakolat a piacon. Rotband.

Melyik keveréket jobb használni a falak vakolásához a fürdőszobában? A cement vagy gipsz alapján jobb venni? Megértem, hogy rendelkeznie kell a fertőtlenítő tulajdonságokkal? Örülök, ha konkrét márkákat ajánlok.

Röviden és pontosan fogok válaszolni. Ahogy ezt megértem, aggódsz attól a ténytől, hogy a fürdőszobában magas páratartalom van, és félsz a gombától, vagy hogy a gipsz teljesen lemerül az alapjáról.

Már több mint tíz éve javítottam, és mindig használjuk a szokásos gipszkeveréket (Rotband, Knauf).

Megmagyarázom, miért nincs értelme félni a nedvességtől.

-Amikor a falakon csempeburkolást készít, a varratokat dörzsölje (és a habarcsok többsége cement alapú, kivéve, ha természetesen szilikont használsz)

-amikor a mennyezet be van szerelve (legyen az feszített vagy műanyag), a padlóburkolat illeszkedik a fali csempehez, és akkor is beragad

a víz könnyen hozzáférhet a vakolathoz.

vagy más gipszvakolat (pl. bányász)?
Ragasztom a csempe a bányászok ragasztójához plusz.
Vagy csak cementre van szüksége?
És ha vakolni, akkor mi a különös figyelmet fordítani?
Meg kell földelni a falakat? Mielőtt a vakolat? És utána?
És meddig tudsz ragasztani a csempe?

A moderátor megszüntette a beszélgetést

Köszönöm a válaszokat, mindent megértettem, összehangolom a cement vakolattal.
De akkor ki tudja, hogyan készítse elő megfelelően a keveréket, milyen arányban, mit kell hozzáadni a cement, a homok és a víz kivételével?
Úgy tűnik, 1-3-2?

Gipszkészletek fürdőszobákhoz Csak gipsz alapú gipsz.

Re: Lehetséges a fürdőszobában? - A gipsz lehetetlen. : vagy más gipsz vakolat (például bányász)?
: Ragasztom a csempe a bányászok ragasztására.

Annak ellenére, hogy a befejező anyagok modern piaca tele van, a csempe a legpraktikusabb és legnépszerűbb anyag a nagy páratartalmú és agresszív környezetben lévő szobák felé nézve. De előkészített sík síkokat kell telepíteni, itt a legalkalmasabb megoldás a fürdőszobai vakolat a csempe alatt. A gipszkarton vagy egyéb szintező bázisok használata, amint azt a gyakorlat azt mutatja, fél mérőeszközök és nem alkalmas fürdőszobának.

Fénykép egy csempézett fürdőszoba.

Az a tény, hogy a szolgáltatások a legtöbb apartman nem nagyon négyzet. Kis mennyiségben, ha nagy vágyakozásra, valamint jó munkamódszerekre és építőanyagokra van szükséged, akkor egy olyan feladat megoldása, mint a falak falburkolása a csempe alatt, meglehetősen csináld magad. Kisebb hibák elrejtik a csempe, és kapsz.

Bizonyos esetekben, mielőtt megkezdené a burkolólapokat a fürdőszobában, elő kell készíteni a falakat. Ez azért szükséges, hogy kiküszöbölje a régi bevonat eltávolításakor jelentkező görbületet vagy hibákat. Az egyik legelterjedtebb módszer a szintezés a vakolat falak.

Mikor szükséges?

Az ívelt falak olyan problémák, amelyekkel sokan találkoztak. Ugyanolyan gyakorisággal fordulnak elő, mint a régi házakban és az új épületekben. Ha a hiba kicsi, és a görbület nem több, mint 1 cm, akkor közvetlenül a lefektetés során kiküszöbölheti.

De 2-3 cm-es hiba nélkül előzetes igazítás nélkülözhetetlen. Ha változatlanul hagyja a falat, akkor nagyon nehéz lesz egyenletesen elhelyezni a lapokat.

Ezen kívül, a csempe alatt üreg alakulhat ki, ami az eltűnését az egyes csempe. Ilyen helyzetben (görbe 2-3 cm) a legjobb megoldás a vakolat.

kiegyenlítve a falakat a fürdőszobában

Lehetőség van a falak falához igazítani egy forgatással, csempék elhelyezése érdekében? Köszönöm előre.

Jó napot! Nem ajánlott a falak falazatát gipszkeverékekkel nedves helyiségekben. Használjon cementalapú keveréket, sokan vannak már. Üdvözlettel.

Hello Sergey! Természetesen a "Rotband" fürdőszobát is vakolhatja. A falak jól földeltek és FORWARD. Valahol olvastam a fórumon, hogy valaki a "Rotband" -et a fürdőszobában..... Mindez semmi. Már régóta csinálom remontokat, és senki sem panaszkodott ügyfeleimre.

Helló! Jobb preferencia - polimer alapú cementalapú vakolat A betonozás előtt azonban a felületet vízálló (vízszigeteléssel)

mi érdekes Aqua stop. pénz pazarlása

Nem! Vsluchae árvíz, Tragedy könnyek csempe, A következmények megszüntetése a gomba! Csak (peschannymi)

A szájgömböket nem a magas páratartalmú helyiségek számára tervezték! könnyebb szintetizálni a falak a fürdőszobában cement keverékek

Jó napot! Határozottan biztos lehet benne, hogy normál láncindítóval csak jól kell alapozni. A szaniterek falai varrtak és gipszkarton, és ezek is állnak, 7-8 évvel ezelőtt elvégezték a javítást, és minden problémát okozott, és a gombafelületről, ha a csempe a helyes helyre és a fugázó + megfelelő szellőzésre helyezi, nem lesz gomba.

Jó napot! Használjunk homok-cement keveréket, és rotanthus (csak moldovaiak) a falak falához illeszkedjenek, két rétegben vízszigetelő bevonat szükséges, átfedés, sarkok méretezése (opcionális).

lehetséges, de a nemkívánatos gipsz kötőanyag vízzel nem jó barátok jobb a cementbázis

Igen, akkor lehetséges, ha a falakat beton-érintkezéssel előkezeli, és megerősíti a vakolat vakolatát 5-5 mm-es hálóval.

A nacionalista szerep játssza, ha kínai vagy, ha egy ember csúnya és még mindig "fából" van a fején, akkor nem fog változni

Gyakran ezt gyakorolni kell, így lehetséges, éppen mielőtt a szintezés mindenütt folyékony vízszigeteléssel megy!

Az Euro szabvány szerint a nedves helyiségekben és a konyhai kötény alatt a falakat csak a cementre, nem pedig a gipszre, mint a Rotbanta-ra kell felszeletelni.

A Knauf honlapján meg van írva: a fürdőszobák használata lehetséges

Igen, természetesen csak eltávolíthatja a festéket, vagy mindent, ami leesik, és alaposan alaposan előkészítve, alapozva és alapozva egy jó alapozóval, amelynek figyelmét meleg szobában tartják, és nem volt túl fagyott, jó szerencsét.

az ügyfél megpróbálta megtanítani nekem, miután a beton habarcs előkészítéséhez szükséges cementfogyasztási szabványok "amint azt a csomagoláson írják", az esztrich megszakadt a túllépésektől, ezért ne olvasson sokat és támaszkodjon a tapasztalatokra, és vegye a ROTBAND-ot és a szintet

Úgy tűnik, idióták írják az utasításokat. Hogyan tudja a növénytechnológus keverékét keverni?

Ha az elforduló szalag csempézett, akkor lehetséges.

Igen, lehet, de attól függően, hogy hogyan csinálod. ROTBAND, nincs más, mint az alabástrom, polimer adalékokkal. Ismert, hogy a kalcium-szulfát-hidrátok nem ellenállnak a víznek, és abszolút vízi környezetben a használatuk elfogadhatatlan, hogy erős és tartós szerkezetet hozzanak létre. De a ROTBAND használata a csempe alatt lehetséges, ha a vakolat vízszigeteléssel impregnálva van, lehetőleg üvegrácson. Ha impregnálhatja a gipszkartont, akkor miért nem ROTBAND. Természetesen a cement alapú vakolat előnyös.

A gyártó kijelenti, hogy ez lehetséges. Ne higgyen neki, nincs ok.

Igen, jobb, ha nem használunk gipsz alapot a fürdőszobában, jobb a cement alapú vakolat a rendeltetésszerű használat érdekében, a hidrofób kompozíció jobban ellenáll a feszültségnek a nedves területeken.

Határozottan nem. Csak száraz keveréket és cement alapú gitt. De a WC nem kombinálható a fürdőszobával, megpróbálhatja (nem ajánlom).

A csempe alatt lehet.

de mindig béta kontaktussal lehet alapozni

Általában ezt csinálják, mielőtt a falakat konkrét érintkezéssel kezelik. Várja meg, amíg a falak teljesen szárazak, körülbelül 1 hétig (nem kevesebb). Kezelje a falakat, mielőtt kerámia burkolólapokat készít, ugyanolyan beton érintkezéssel, és még jobban anélkül, hogy szagtalan vízszigetelés lenne.

lehetséges, de nem kívánatos a fürdőszobában speciális keverék alapú vakolat keverék

Természetesen a rotbandet a y-ban lehet vakolni. Még egy ilyen felületre szilikonra cseréltem.

lehetőleg cementhabarccsal, de láttam, és rotbanóval csinálom, már 5 éve sem ér semmit