Legfontosabb > Dekoráció

Stretch mennyezet a fürdőszobában

A fürdőszoba "boldog", egyenetlen mennyezetekkel, látható lemezdarabokkal és zsaluzatnyomokkal? A szomszédok felülről rendszeresen öntöttek be, arra kényszerítve őket, hogy sokkal gyakrabban végezzenek javításokat, mint szeretnénk? Szüksége van vizuálisan növelni a kis fürdőszoba magasságát? Mindezek a problémák egyetlen megoldás - stretch mennyezet a fürdőszobában.

A polimer szövedékből és a helyiség peremén rögzített hordozóprofilból álló kialakításnak több előnye van a befejeződés egyéb módszereivel szemben:

 • A telepítés sebessége és a munka előkészítő szakaszának hiánya, például a kiegyenlítő felületek, a festék vagy vakolat tisztítása, repedések beágyazása stb.

Ezenkívül a telepítési folyamat nem károsítja a szomszédos falakat, és nincs szükség a törmelékek eltávolítására.

 • Nedves környezetben ellenálló.
 • Higiénia és könnyű gondozás, antisztatikus tulajdonságok.
 • Megbízható védelem a szivárgás ellen.
 • Az elektromos vezetékek és egyéb műszaki kommunikáció elrejtése.
 • Számos dekoratív döntés, amely lehetővé teszi a technológia használatát bármilyen stílusban.

Ezenkívül a tartósságot a nyújtható mennyezetek előnyeinek tulajdonítják - átlagosan legalább 15 évig tartanak, fenntartva az eredeti megjelenést és a teljesítmény jellemzőit. Fontos, hogy válasszon egy kiváló minőségű vásznat, bízza a telepítést szakemberekkel, majd gondoskodjon az illetékes gondoskodásról.

Annak ellenére, hogy a technológia nyilvánvaló előnyei vannak, kételyek merülnek fel arról, hogy lehetséges-e álmennyezet létrehozása a fürdőszobában? Aggályok merülnek fel arra, hogy a szalag és a betonlap között megjelenik egy forma, amelyet nehéz felismerni és ezért időben eltávolítani.

Tipp: Az ilyen hibák elkerülése érdekében a szerelési fázis alatt gondoskodni kell a szellőzőberendezésről a feszített mennyezeten. A vászon alatt átfedő és szomszédos falakat antiszeptikus oldattal kezeljük - kívánatos ezt többször megtenni a hatás fokozása érdekében.

Ha a szerszám még mindig megjelenik, a szerkezetet leszerelik és az érintett felületeket megtisztítják. Ezután a ruhát egy korábbi helyen lehet létrehozni.

A feszültségű ezredek magas költsége és a szélességre vonatkozó korlátozások is utaltak hátrányaikra. És mégis ez a fürdőszobák egyik legjobb fajtája (lásd a fotót):

Melyik feszített mennyezetet választani a fürdőszobában

Nem minden finomanyag egyformán "jó" a fürdőszoba sajátos mikroklímáján. Ez a kijelentés a feszítő vászonokra vonatkozik. Két típusa van:

 • PVC filmből
 • szövet alapon (poliészter poliuretán impregnálással)

Az első lehetőség optimális a magas páratartalmú helyiségekben, a második pedig nagy korlátozások mellett alkalmazható: csak tágas szobákban, ahol jó természetes szellőzés van.

Stretch szövet mennyezet

Ezt a fajta szoknya klasszikus stílusban használatos belső térben. Feltétlenül mentes a szép textúrájú fényes festményektől, amelyek nyilvánvalóan nem különböznek a hagyományos vakolattól. Többször festettek, fotónyomtatással díszítettek vagy kézzel festettek. Stretch mennyezetek egy minta nem rosszabb, mint a valódi freskók.

Szövetek ruhadarabjai:

 • nagy szélesség (legfeljebb 5 m), amely lehetővé teszi a helyiségek egy lapáttal való fedezését további csatlakozások nélkül;
 • a könnyű telepítés - ellentétben a PVC-analógokkal, nem igényel szakemberek és speciális berendezések segítségét;
 • szilárdság, mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállás;
 • alacsony vagy magas hőmérsékleten való védettség;
 • levegő és gőzáteresztő képesség, hogy a gomba és a penész ne alakulhasson fel a mennyezeten;
 • környezetbarát;

Hátrányok, ha a fürdőszobáról beszélünk:

 • a textil ruhák nem védik az árvíz esetén: nagy mennyiségű vízzel nem csak elkezdenek hagyni, de deformálódás nélkül is deformálódnak;
 • ilyen mennyezetet nagyon nehéz tisztítani a vízkőből és a spray-k nyomaiban;
 • magas ár, ami ebben az esetben indokolatlan, mert a szövet tartósabb lesz a vinilnél.

Fabric stretch mennyezet a fürdőszobában, fotó:

Stretch mennyezet a fürdőszobában - érdemes megtenni

Melyik mennyezetet kell beépíteni a fürdőszobába? Ez a kérdés számos tulajdonosra vonatkozik.

Rengeteg modern építőanyag lehetővé teszi az abból készült mennyezetek összehasonlító elemzését. Lehetőség van a mennyezet felfüggesztésére a fürdőszobában?

Most a dekoráció legkedveltebb formájáról, annak előnyeiről és hátrányairól beszélünk, a lakás legvalószínűbb szobájában - a fürdőszobában.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Festmények típusai

Valójában kettő, szövet és polivinil-klorid (PVC) van.

A szövet anyaga kétségtelenül egy versenytárs nyereményéből fakad abban a tényben, hogy nincsenek varrások a kész szerkezet felszínén - egyáltalán nincsenek. A befejező anyag magas gőzvezető képességgel rendelkezik, amely előnyös lehet a normál nedvességtartalmú helyiségben.

Egy nedves helyiségben ez a tény a hibák oldalán fog játszani. A fürdőszoba feszültségének mennyezetje elkezdi nedvességet szivárogni, és a betonlemezen, vagyis a kondenzáció a szövet felett lesz. Ő pedig a gomba gyarmatainak fejlődéséhez vezet. A harci forma nem könnyű.

Nehéz gondoskodni a szövet bevonatról, mivel a háztartási vegyi anyagok hátrányosan befolyásolhatják a bevonat szerkezetet. Ebből következik, hogy nem ajánlott a textilszálas mennyezet behelyezése a fürdőszobába.

A PVC bevonatnak a "tükör" felületére varrásai vannak, de csak akkor, ha különböző árnyalatokból áll össze.

Az anyag egyáltalán nem fél a nedves környezettől, felületén a penészesedések és más kórokozók nem fejlődhetnek.

A tartós, egyenletes és egyenletes szerkezeti kialakításnak köszönhetően a fürdőszobában lévő felfüggesztett mennyezetek nem piszkálnak magukra. Ha mégis sikerül piszkosodni, akkor a szennyezést egyszerű szappanoldattal le lehet mosni.

A fentiek alapján úgy döntöttünk, hogy a fürdőben a feszített mennyezet jobb a PVC film elkészítéséhez.

PVC-fajták fajtái

Az PVC bevonat eltérő felületi szerkezettel rendelkezhet. Lehet, hogy:

Ezzel szemben a fent felsorolt ​​minták fürdőszobájához tartozó rugalmas mennyezet abszolút sima vagy szerkezeti mintázattal rendelkezik.

A PVC film színtartománya annyira széles, hogy nem lehet minden árnyalatot felsorolni.

A film átláthatósága szintén eltérő.

Anyagkompatibilitás

A fürdőszoba burkolatának mennyezete kombinálható más típusú bevonatokkal. Ha a gipszkarton fürdőszobájában függesztett álmennyezetet használsz egy stretch vásznon, akkor nagyon szép szerkezetet kapsz, amely megfelelő díszítéssel díszíti a szobát bármilyen formájú díszítéssel.

A feszített szövet "tükörén" sikeresen elhelyezik az elektromos világítási rendszereket, amelyek mindenképpen növelik a kész szerkezet vonzerejét.

Hasznos tulajdonságok

Annak érdekében, hogy végül létrejöjjön a leírt típusú finomítás kiválasztásánál, meg akarjuk jegyezni, hogy az építőanyagok hasznos tulajdonságai közül melyikből a fürdőszobában egy felfüggesztett mennyezet van elhelyezve:

 1. A fürdőszobához nyújtható mennyezet tetszőleges célra elrejtheti a kommunikációs rendszereket, a mennyezet betonlapján.
 2. A film eredeti színe nem változik, még az időben sem, ami azt jelenti, hogy nem kell festeni vagy kicserélni a bevonatot. A "tett és elfelejtett" elv szerint.
 3. Ha a szomszédok a lélek egyszerűségének tetején elárasztottak - nem számít. A polivinilkloridból készült fürdőfülkék akár 120 liter vízzel is képesek ellenállni a szerkezet sérelme nélkül. És a víz leereszthetõ úgy, hogy leválasztja a vászon szélét minden olyan helyen, amely megfelelõ az Ön számára.

Kell a feszített mennyezet a fürdőszobában? Úgy gondoljuk, hogy az ilyen jellegű dekoráció megszerzése előtt csak egy lépés maradt a bolt irányában, és biztosak vagyunk benne, hogy meg fogjátok csinálni.

Lehetőség van a mennyezet felfüggesztésére a fürdőszobában?

Blog szakaszok

A fürdőszoba egy olyan hely, ahol egy személy egy nehéz naptól nyugszik, erősödve. Ezért nagyon fontos, hogy hangulatos és gyönyörű volt. A belső tér minden részlete hatalmas szerepet játszik. De a belső szépség mellett fontos, hogy praktikus is legyen. Végül is, leggyakrabban a szoba mérete elég kicsi. És számos funkciót hajt végre.

Ezenkívül a fürdőszobában gyakran változik a hőmérséklet, a magas páratartalom. Általánosságban a helyiség javítása során nemcsak a szépségre, hanem a gyakorlatiasságra is figyelmet kell fordítani.

Különleges szerepet tölt be a helyiségek belsejében a mennyezet. Most már sok mennyiségi lehetőség van. A legnépszerűbb és sokoldalú megoldás a feszített mennyezet kialakítása. Ez a feszített mennyezet a fürdőszobában - a legoptimálisabb választás.

Ez a mennyezetburkolat több típusra oszlik. Minden fajnak számos előnye és hátránya van.

A szövet vásznak nagyon természetesnek tűnnek. De nem tolerálják a hőmérsékleti ingadozást, a magas páratartalmat. Az a tény, hogy az anyag képes nedvességet felszívni, ennek eredményeként színnel, színváltozással, alakváltozással borított.

A hőmérsékletváltozás deformációt is okozhat. A vászon tisztítása meglehetősen nehéz, mert a régi foltok eltávolítása csak olyan speciális eszközökkel jár, amelyek kárt okozhatnak a vásznon. Ez a bevonási lehetőség nem alkalmas a fürdőszobában.

A film vászon jól viseli a nedvességet és a hőmérséklet ingadozásokat. Nem veszi fel a nedvességet, de visszaszorítja. A film csak nagyon magas hőmérsékleten deformálódik. Könnyen tisztítható. Könnyű eltávolítani a makacs foltokat. Az ilyen bevonat bizonyos szerkezete vizuálisan kibővítheti a térséget, ami nagyon fontos.

A matt textúra sokoldalú, jól illeszkedik bármilyen designhoz. A matt design úgy néz ki, mint egy fehérre meszelt felület. Puha ruhák használhatók a szalonban.

A szatén verzió, ellentétben a matt vászonnal, képes arra, hogy kissé tükrözze a fényt. Ezt a típusú mennyezetet gyakran használják a hálószobában.

A fényes vásznon a legalkalmasabb a kis helyiségekben. A fénysugarak tükröző képességének köszönhetően a legkisebb szobák vizuálisan is nőnek. Ezért ez a fényes film stretch mennyezet leggyakrabban szerelt a fürdőszobában.

A bevonat előnyei és hátrányai

A feszített mennyezet legfőbb előnye a többi bevonattal összehasonlítva az, hogy a helyes felszereléssel és világítással a szoba vizuálisan nő. Még a legzsúfolt helyiség is tágas lehet. És a fürdőszobában nagyon fontos, mert gyakran nemcsak egy fürdőszobát, hanem egy mosodai kosarat, egy mosógépet, sok polcot tartalmaz háztartási vegyszerek és kozmetikumok számára.

A tér látványterjedését nehéz elérni. Csak egy fényes textúra segíthet ebben az esetben.

A filmes vásznok színpalettája nagyon változatos.

A fürdőszobában a filmszalag egy feszített mennyezetet készíthet. Ez elég könnyű ahhoz, hogy gondoskodjon az ilyen mennyezetről. Az is ellenáll a különböző hatásoknak.

A fürdőszobában lévő szövetburkolat nem ajánlott. Mivel a szövet elnyeli a nedvességet, akkor kockáztatja, hogy sok pénzt költ a megújulásra. Ez az opciónak nincs fő előnye - ez nem befolyásolja a helyiség méretét.

A fólia feszített mennyezet a fürdőszobában nincsenek jelentős hátrányai. Kivéve talán egy dolgot: a fólia felszereléséhez speciális hőventilátorral kell fűteni, ami további kiadásokat jelent. De ha összehasonlítja a pénzmennyiséget más típusú lefedettség folyamatos frissítésével, akkor világossá válik, hogy a film telepítésével kapcsolatos költségek nem túl magasak.

A szövet nyújtható mennyezetek ezzel szemben számos jelentős hátránnyal rendelkeznek. A fürdőszoba a hőmérsékleti ingadozásokhoz és a páratartalomhoz kapcsolódó bizonyos funkciókat lát el. Ennek eredményeképpen kockázatot vállalsz arra, hogy kétévente cseréljetek pénzt.

A szerkesztés árnyalatai

A fürdőszobában a feszített mennyezet ugyanúgy van felszerelve, mint más helyiségekben.

A telepítési folyamat meglehetősen egyszerű:

 1. a mennyezet és a fal felületét tisztítsa a porból;
 2. jelölje meg a kerület mentén a keret elhelyezési helyét, általában a vászont nyolc-tíz centiméterrel a főfelület alatt helyezik el;
 3. rögzítse a rögzítéshez szükséges profilokat a jelölő vonal mentén;
 4. rögzítse a film sarkát speciális kötőelemekkel;
 5. jelölje meg a lámpák helyét;
 6. huzalozás a világításhoz;
 7. szerelje fel a rögzítőelemek rögzítésére szolgáló alátéteket;
 8. rögzíti a vászon kezdetét a fal közepétől, a sarkok irányába;
 9. jobb egy ruhát feltölteni a speciális műanyag spatulával;
 10. meg kell melegíteni a filmet, miután felmelegedett;
 11. a lámpák felszerelésének helyén, különleges gyűrűk - bázisok;
 12. csatlakoztasson lámpákat kábelezéssel;
 13. a szerkezet ízületét a falfeltöltéssel hab vagy tömítőanyaggal;
 14. jobb, ha a falak feldolgozása előtt fel kell szerelni a szerkezetet;
 15. A lámpákban lévő izzók könnyebben kiválaszthatnak olyan speciálisakat, amelyek nem melegszik fel;
 16. a teljes felszerelés után törölje le a ruhát könnyű szappan oldattal.

Fedezze le a falakat jobbra a mennyezet behelyezése után. Először is, mert amikor újra tapadt a tapéta, akkor nem kell aggódnia a szerkezet lebontása. Másodszor, a profil jobban kapcsolódik egy csupasz falhoz.

A vászon gondozása

Egy filmrõl egy feszített mennyezetrõl gondoskodni. Elég lesz törölni szappanos vízzel. A fény ragyogása érdekében használhatja a szerszámot a szemüvegekhez. Ha még mindig van egy folt a filmen, akkor eltávolítható ammóniával.

Az ízületek nagyon fontosak a kitöltéshez. Ha ez nem történik meg, akkor pontosan azokban a piszok felhalmozódnak, virágzik.

Ha úgy dönt, hogy megváltoztatja a vászon színeit, festse el, nem fog működni. Meg kell vásárolnia egy újat. Festés a filmen nem veszik.

Ha nagy mennyiségű kondenzátum gyűlik össze a felületen, fontos, hogy törölje le a filmet. Ezért fürdőzés után jobb, ha száraz ruhával törölni szeretné a mennyezetet.

Az RF hívása ingyenes

Munkánk

A fényes PVC csík mennyisége a konyhában 23m2. A konyha egy helyiség a házban, egyre nagyobb követelményeket támaszt a tisztaság és a praktikusság iránt.

A fényes PVC csík mennyisége a konyhában 23m2. A konyha egy helyiség a házban, egyre nagyobb követelményeket támaszt a tisztaság és a praktikusság iránt.

Kell egy feszített mennyezet a fürdőszobában?

Tegyük fel most: a fürdőszobában a feszített mennyezet ideális megoldás, és ebben az esetben csak pluszokat lehet felsorolni, és a mínuszok csak a kellemetlen szellőzésű szobákban nyilvánulhatnak meg.

Ebben a cikkben nem csak az ilyen típusú felületek általános előnyeiről és hátrányairól van szó, hanem arról is, hogy milyen különbség van két népszerű bevonat között: a PVC és a faburkolat.

A különbség igen jelentős, és figyelembe kell vennie minden szempontot a megrendelés eldöntése előtt. Mert valaki számára kategorikusan nem alkalmas anyag, hanem valaki számára PVC.

Hátrányok a stretch mennyezetek egy fürdőszoba rossz szellőzés

Stretch plafon - rossz "lélegzik", és biztos, hogy senki nem titok. Legalább PVC anyagból, még a szövetből is, mert szintén telített. És pontosan azért, mert ha a fürdőkád nem rendelkezik jó szellőzéssel, akkor jobb, ha nem veszi figyelembe ezt a lehetőséget.

Magyarázzuk meg, miért: gomba, mindenütt jelenlévő gomba. Mindemellett sokkal gyorsabban fog megjelenni, mint a rendszeresen festett mennyezeten, mivel a mennyezet és a mennyezet között nincs szellőztetett terület.

Elvben, ha magas mennyezettel rendelkezik, és a szellőzőnyílást, amely a fürdőszobában van elhelyezve, a feszített mennyezet felett helyezhető el, akkor ez a probléma lehet, hogy nem. De ez csak akkor lehetséges, ha a szellőzés nincs eltömődve és rendszeresen "húz" (ez ritkaság a régi panelházakban).

És ha "húzza" így, akkor a gomba elkezd virágozni és szagolni a mennyezeten. És ha egy szokványos mennyezet könnyedén lehúzható, feldolgozható és újra festett, anélkül, hogy túlságosan tönkrement volna, akkor feszültséggel egy másik dal.

Szinte lehetetlen mosni egy gombából, hiszen végül is nem csak kívülről, hanem belülről is. És a legrosszabb dolog az, hogy imádja a mennyezet és a falak közötti ízületek helyeit, valamint a spotlámpák körüli hézagokat. Bíráld meg magadnak, milyen örömmel múlik a penész ilyen helyeken.

A probléma részben megoldható, ha a mennyezet sötét. Ez egyszerűen nem látható gomba! De ez nem jelenti azt, hogy nem.

Ő él, és folyamatosan felszabadítja a levegőbe a bomlástermékeit, nevezetesen a toxinokat, amelyek megmérgezik. A penész egy élő dolog, és napról napra eszik a mennyezetedet, akár látod, akár nem.

Röviden, ha biztosan tudják, hogy a fürdőszobája rosszul szellőztetett, és a mennyezeten, és mielőtt a penész állandóan kialakulna, akkor megszabadulni a problémától egy stretch mennyezet segítségével - ez nem fog működni és nem álmodik.

Elrejtés - igen, ez lesz. Különösen a fekete mennyezetre. De nem sajnálja az egészségét? Mold - nagy károkat okoz az egészségre, különösen a légzőrendszerre.

Egy másik mínusz, amely csak az árvíz után következik be

Ez a mínusz a PVC stretch mennyezetek egyik legfontosabb előnye: az a képesség, hogy megőrizze a szomszédaiból kiszivárgott vizet. A nyújtható mennyezet hatalmas mennyiségű vizet tartalmaz, és az árvíz nem következik be, igen.

A baleset megszüntetése érdekében csak hívja a mestert, és ürítse ki a vizet. De ebben az esetben a mennyezetlemez maga nedves marad, és a mennyezet ismételt meghúzásával újra megőrzi ezt a páratartalmat. Nincs rá hely, és néhány hónap múlva a gomba nem fog sokáig tartani.

És itt is: ha a mennyezeted magas, kb. Három méter magas, ez nem a te eseted, mivel a légtelenítő a mennyezetlevél és a lemez között helyezhető el, így az ízületek közötti szellőztetés hézagot hagy. Ebben a helyzetben a kályha kiszárad, és nem lesz gond.

De ha egy szabványos mennyezet 2,5 m magasságban van, akkor a szellőztetés nem fog működni ott, mert a vásznat legalább 40 centiméterrel kell lefelé csökkenteni. És mi lesz az eredmény? A fej mennyezete gyakorlatilag.

Ezért fontolja meg ezt a lehetőséget. Ha diszfunkcionális szomszédjaid vannak a tetején, folyamatosan folyó csövekkel, akkor tudd, hogy a feszített mennyezet nem sokáig tart, és akkor kell szétszerelni, ha öntettel áztatják.

Figyelmeztettük a mínuszokat, és ha úgy gondolja, hogy ez semmi köze sincs, azt javasoljuk, hogy folytassátok az olvasást. A felfüggesztett mennyezetre vonatkozó anyag két lehetőségét vizsgáljuk, és megvitatjuk azok jellemzőit.

PVC mennyezetek: Előnyök és jellemzők

PVC fólia - nagyon jó anyag a fürdőszoba mennyezetének befejezéséhez. Könnyű és egyszerű mosni, képes ellenállni az árvíznek. A költségek, szemben a szövet mennyezetek - sokkal alacsonyabb.

Egyesek a PVC-t zavarják, mert műanyag, ami azt jelenti, hogy az anyag nem környezetbarát, és vegyi anyagokat fejleszt ki a levegőben, pontosabban fenolban.

Igen, van fenol a PVC filmben, senki sem állítja. Az anyag párolgása azonban csak egy esetben lehetséges - erősen melegítve.

Sőt, nem körülbelül 30-40 fok, de nagyon erős fűtés: egy épület szárító, bekapcsolta a gáz a tűzhely, a közvetlen napsugárzás.

A fürdőszobában, mint tudják, ezek a lehetőségek teljesen kizárt.

Mi van az esztétikával, akkor ízlés. A PVC mennyezetek fényesek és hasonlítanak a gumira, és ez egy amatőr design. Bár van néhány lehetőség a fotónyomtatással, ahol a fény csak a kép mélységét hangsúlyozza. Például, ha a mennyezet vizes mélységet mutat buborékokkal vagy valami ilyesmi.

Továbbá lehetetlen nem észrevenni, hogy a fényesség képes tükrözni. És ez azt jelenti, hogy ha ilyen mennyezetet helyez be egy kis fürdőszobába, akkor magasabb és tágabb lesz.

Mossa le a PVC stretch mennyezetet sokkal könnyebb, mint a ruhával. Egyáltalán nem vizet tölt. Általánosságban ez egy nagyszerű lehetőség, a legfontosabb, hogy gondosan válasszák a színeket, hogy ne hasonlítsák össze a fürdőszoba mennyezetét a cirkusz kupolájával.

De a folyamatos előnyök mellett egy hátrány is van, amelyet nem lehet megemlíteni: tükröződés.

Valószínűleg megkérdezed: miért van ez egy mínusz, ha egy kicsit magasabbak ezt a tulajdonságot pluses-kel? Itt, ahogy mondják, "az érmének két oldala van."

A lámpák túl tükröződhetnek, és vak szemek, ha felnéz.

És nem nézni a mennyezetet a fürdőszobában lehetetlen, különösen, ha hazudsz benne. De nem helyezi el a spot világítást, és a probléma "nem" -re változik.

Végül kevés embernek van 15 négyzetméteres fürdőszobája, ahol nagy mennyiségű fény szükséges. Egy kicsi fürdőt szépen megvilágított egy falon rögzített lombkorona.

A PVC mennyezetben van egy nagy hátrány - ez a varratok. De nincsenek kapcsolatban a fürdőszobával, mivel a mennyezetek általában nagyon kicsiek, és nincs szükség a vásznak forrasztására.

De ha 3 méteres szélességű kád van - háromszor gondolkozz. A varratok láthatóvá válnak, és a látvány nem a leginkább kellemes. Tény.

Itt megtalálhatóak a fürdőszoba álmennyezetekről készült fényképek.

Csak a PVC-ből lehet választani. Nagyon változatosak, ahogy láthatja, és ennek a filmnek köszönhetően rengeteg érdekes ötletet érhet el.

Fabric plafonok

Plusz faburkolat - matt. Úgy néz ki, nemes és drága. És csak a szövet segítségével, tökéletesen utánozhatod a festett felületet.

Továbbá minden minta jól néz ki egy matt felületen. Annak a ténynek köszönhetően, hogy nincs csepp reflux, minden sor látható a lehető legegyértelműbb. Ez különösen alkalmas a 3D effektusú rajzokra.

Nos, és valószínűleg nem érdemes megemlíteni, hogy a spotlámpák nagyszerűen érzik magukat egy matt felületen. Nincs káprázás és a szem nem vak. Ezért a nagy fürdőszoba - ez egy jó lehetőség.

A szövet bevonat költsége jelentősen magasabb. A gyártók azt állítják, hogy a szövet sokkal környezetkímélőbb, és éppen ez az oka a nagyobb költségeknek.

De itt például nagyon szkeptikusak vagyunk ezekért a biztosítékokért, mivel ha nincs a fenol a szövetrongálatban, akkor ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy tiszta gyapotból vagy selyemből készült.

Igen, ez egy szövet, de valójában gumival telített! És ami valóban ott van, vegyes - csak a gyártó ismert.

Tehát a környezettudatosság szempontjából egy dolog megéri a másikat. Vagyis természetesen nem természetes anyagok.

Van egy másik jellemzője az anyag mennyezet, ami érdemes megemlíteni: nem mossa jól. De nagyjából nincs semmi a fürdőszobában, amely elkenheti a felületet.

Azonban, ha van egy gázkazán ott, akkor készülj fel arra a tényre, hogy a mennyezet sárgul gyorsan. A gáz gáz, és koromot képez.

Nos, és így tovább: az anyag áztatja a nedvességet. Ez azt jelenti, hogy még többé-kevésbé kielégítő szellőzés esetén fennáll a gombás támadás veszélye.

Általában az anyag jó az ablakos nagyméretű fürdőszobák számára, különben a szoba mindig "úszó" lesz. Ezért a kicsi - jobb, ha marad a PVC.

Figyelembe kell vennünk azt is, hogy a szövetkezet mennyezet, amelyet saját kézzel rögzíthet, anélkül, hogy kézműveseket vonzana. A telepítéshez nincs szükség speciális szerszámokra, kivéve a szokásos perforátort, a profilok szereléséhez.

De a PVC mennyezet feszes egy épületszárítóval. Az eszköz drága, és kifejezetten egyetlen mennyezet beszerelésére vásárol - nincs értelme.

Természetesen bérelheted, de nem bérelheted ki a készségedet és tapasztalatodat. A filmbevonatok telepítésének folyamata pedig nagyon szükséges. A hajszárító egy rossz vágása és döntése - búcsút mondhatsz a vászonra.

A szövetek teljesen megfoghatatlanok, és azok, akik a vállukból növekvő karokkal rendelkeznek, mindenképpen megbirkózni fognak ezzel a feladattal.

Itt - fotók szövet stretch mennyezetek a fürdőszobában. Tekintse meg, milyen jól néz ki:

A végső összehasonlítás: ami jobb, szövet vagy PVC a fürdőszobában?

Tehát most csökkentjük a terhelést a hitelével, és végül eldönthetjük.

 • Alacsony költség
 • Nem szívja fel a nedvességet
 • Mossa jól
 • Ne engedje az árvizet
 • Nem mindig lehet jó színt választani.
 • Nem lehetett megvilágítani
 • A látható varrás miatt nem lehet nagy területű fürdőt befejezni
 • Tisztelt nézet!
 • A helyszín megvilágításának képessége
 • Minden fotónyomtatás jól néz ki.
 • A saját kezük felszerelésének lehetősége
 • Nem olcsó
 • Rossz mosás
 • Italok nedvességet
 • Nem árvízkorlát

Fogyasztói visszajelzések a fórumokon

És itt megismerheti, mit mondanak az emberek a mennyezetükről a fürdőszobákban. Valaki dicséri őket, és valaki rettenetes. De jellemző, hogy csak azokat, akik nem rendelkeznek velük, megvetik. Amint azt mondják: Nem tudom, de elítélem.

De azok, akik már felvetették a függesztett mennyezetet a fürdőszobában - elégedettek. Ebben a szobában van, kétségtelenül, ez a bevonat szilárd plusz.

A "feszített mennyezet a fürdőszobában és előnyei és hátrányai" című áttekintésünk véget ért. Reméljük, hogy az információ hasznos lesz számodra!

Csináljon a fürdőszobában feszített mennyezet: tippek mesterek

Napjainkban senki sem kétszik, vajon lehetséges-e felfüggesztett mennyezetet készíteni a fürdőben. A matt vagy fényes vásznok telepítése a legkorszerűbb módszer a modern felújítások realitásának megtervezésére. A kérdés inkább az, hogy milyen mennyezetet kell tenni a fürdőszobában.

Mi okozta a kereslet a stretch mennyezet

A feszített mennyezet felszerelése a leggyorsabb módja a szoba átalakításának. A kiválasztott web telepítése és a szintek konfigurálása legfeljebb néhány órát vesz igénybe. Ennek eredményeként a tulajdonos olyan felületet kap, amely megfelel a lakó- és irodaterület összes követelményének. A következő előnyök tagadhatatlanok:

 • esztétikai fellebbezés;
 • a szoba modern kialakítása;
 • tartósság.

Ami a fürdőszobában felfüggesztett mennyezet felállítását illeti, a szakértők egyértelműen válaszolnak: igen. A telepítők napi megrendeléseket végeznek az ilyen típusú munkákhoz. A földesúr számára az egyetlen nehézség ebben a kérdésben a vászon megfelelő választása. Ez a megjelenés és tartósság függvénye.

Festmények típusai

A fürdőszobában a befejező anyag kiválasztásának fő kritériuma nedvességállóság. A követelmény a rendszeresen növekvő páratartalomnak köszönhető. Minden gyártó feszítő vásznatípusai nem higroszkópikusak, ezért alkalmasak a túlzott nedvességet igénylő körülmények között való alkalmazásra.

A befejező anyagokat több paraméter alapján osztályozzák:

 • megjelenés;
 • termelési anyag;
 • geometrikus méretű vászonok.

Az első kritérium szerint kétféle feszített mennyezetet különböztetünk meg:

Anyagtípus szerint:

A szövetek geometriai méretei megkövetelik a telepítésük módját. Ennek a paraméternek megfelelően kétféle mennyezetet különböztetünk meg:

Melyik feszített mennyezet jobb a fürdőszobában, attól függ, hogy a szoba stílusa milyen stílusban készült. Minden szövetnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

glossza

A fényvisszaverő és tükröző hatású textíliák egyetlen típusa fényes. A felsorolt ​​tulajdonságokat a film - polivinil-klorid film előállításához felhasznált anyag típusa határozza meg. Ez egy szintetikus termék, melyet különböző kémiai összetevőkből készítenek. Ezért a PVC anyagok környezetbiztonsága nemcsak kétséges, de lehetetlen.

Minden fényes film, függetlenül a gyártóktól, káros anyagokat bocsát ki a környező térbe. De egyesek többet, mások - kisebb mértékben. Az orosz piacon vannak vásznak a következő jellemzőkkel:

 • vastagsága 0,15-0,35 mm;
 • szélesség - 250-500 cm;
 • maximális megengedett terhelés a résen - 90 kg / m2.

Annak érdekében, hogy a feszített mennyezet a fürdőben legyen, akkor a legkisebb szélességű, 2,5 méteres filmet választhatja.

A mennyezet behelyezése után a fürdőkád átalakul. Megtalálja a modern és elegáns megjelenést. A fényezés egy csempe és egy belső tér finomítását hangsúlyozza.

Matek vászon

Az átlátszatlan ruhák filmek és szövetek lehetnek. Az anyag textúrájától függően sima vagy mintás felülete van, amelyet a váz szerkezetében kialakított kiemelkedések és mélyedések alkotnak. Csíkos álmennyezet a fürdőszobában - a hagyományos választás azok számára, akik inkább a klasszikus megoldások a dekoráció és a belső.

A PVC-szövetek és a fényes filmek előnyei:

 • egyenletes és csendes világítást biztosít;
 • a szoba kialakítása "meleg" és kényelmesebb lesz;
 • hozzon létre egy harmonikus és békés légkört.

Ha kétségei merülnek fel arról, hogy a fürdőszobában textilszövetből készült stretch mennyezet készül-e, akkor a tervező tippjei eloszlatják őket. A textúrázott matt felületek a leginkább dekoratívak. Nagyszerűek a csempe számára a nyugtató pasztell színekben. Leginkább harmonikusan csempével kombinálva, "a szövet alatt". Ezért nincs kétség afelől, hogy a fürdőben használható textilfilmekből készült szalagfödém használható. Tudod. Fabric - a legkényelmesebb és bemutatható. De saját "mínuszokkal" rendelkeznek.

 1. A felület csak matt.
 2. A fotónyomtatás nem olyan világos és tiszta, mint fényes.
 3. Hosszú vízzel való érintkezés esetén nedvesedés és csöpögés léphet fel.
 4. Nem alkalmas két- és háromszintű mennyezetek felszerelésére.

Hátrányok és előnyök a stretch mennyezetek a fürdőszobában

Mint bármely más burkolóanyag, a feszítő vászon saját "profik" és "hátrányai". Továbbá ezeknek az anyagoknak az előnyei sokkal nagyobbak.

A felsorolt ​​előnyök közül:

 • rugalmasság, leginkább a matt és fényes PVC filmekben;
 • nedvességállóság;
 • gyors telepítés;
 • karbantarthatóság;
 • képes ellenállni az elárasztásnak felülről és jelentős mennyiségű vizet tartani.

Egyes felhasználók szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a feszített vásznak hajlottak és hullámzanak a rajzok hatása alatt. Ez a mennyezet helytelen beszerelésének köszönhető. A légáramlás hiánya jelentős hátrányt jelent ezeknek az anyagoknak.

Ebben a tekintetben szükség van szellőzőnyílások telepítésére, amelyek csökkentik a felület esztétikáját. A standard szellőztető készülék a következő:

 • két sarkon átlósan helyezkednek el;
 • állítsák be őket dekoratív rácsok.

Így létrejön a levegőcsere a helyiség és a felső felső és a feszített mennyezet közötti tér között. Ez az egyetlen módja annak, hogy megszüntessük a feszített háló vibrációit.

A fényes filmek a verejtékezés hátrányát jelentik a forró gőz hatására. Továbbá a szoba hűtése után a nedvesség kondenzálódik, és a gravitáció hatására csökken. Így lehetséges, hogy különös cseppek a mennyezetről. De ez csak a nagy területeken figyelhető meg, és a fürdő fűtése és hűtése gyakori váltakozása következik be.

Hogyan válasszuk ki a színt és a stílust

A tervezők véleménye egyértelmű: a kis méretű fürdőszobákban a sima színek a legelőnyösebbek. Egy kis helyiségben bármilyen világos dekoráció diszharmóniát hozhat. A mennyezet nem olyan gyakran fordít figyelmet a falakra. De be kell építeni és hangsúlyozni kell a helyiség kialakítását. Ez a legjobban pontosan monoton filmeket készít.

Színválasztás

A színes és dekoratív megoldások vászonjai rendkívül szélesek. Ez igaz a fényes és matt filmekre és szövetekre. Alapvetően a mennyezet színét választják, két lehetőségre összpontosítva:

 • belső vagy befejező anyag hangszínében;
 • ezzel ellentétben.

Van egy harmadik, semleges lehetőség, amely megfelel a szoba dekoráció bármely stílusának és színes megoldásának. Ezek fehérek és textil ruhák, átlátszatlan és fényes. Ez az irodai és nyilvános terek standard választéka. A fehér több pozícióban nyer:

 • növeli a természetes vagy mesterséges világítás intenzitását;
 • nyugodt légkört biztosít;
 • minimálisra csökkenti a fali dekoráció hibáit.

A fürdőszobában lévő fehér feszített mennyezet tökéletesen ötvözött a kerámiával és a szaniter felszerelésekkel. Ha kétségei vannak a színválasztással kapcsolatban, maradhat ezen a döntésben.

Az elegáns design hangsúlyozza a fekete feszített mennyezetet, a fürdőszoba pedig ultramodern. De ez a választás csak akkor lehetséges, ha fekete a dekoráció és a szoba díszítése. A kontrasztos hangok a laconikus hi-tech stílusban rejlenek.

A megvilágítás megválasztása

A befejező és néző munkák tervezési szakaszában felmerül az elkerülhetetlen kérdés: a fürdőszobában lévő mennyezetek kiterjedését erős fényekkel lehet díszíteni, melyeket és milyen mennyiségben. A hibák elkerülése végett két szabály vezérli őket.

 1. A filmes vászon kevésbé erőteljes lámpákat állít elő, mint a szövetben. Ez annak köszönhető, hogy az előbbiek kevésbé ellenállnak a hőnek, és hővel deformálódhatnak.
 2. Biztonságosan telepíthető a fürdőszobában háromféle típusú világítóberendezés: energiatakarékos, LED, halogén.

Felfüggesztett mennyezetek beépítése a fürdőszobába

A feszítőruhák felszerelése kétféleképpen történik:

Leggyakrabban először használják, mivel alkalmas bármilyen vászon felszerelésére. A klipek segítségével csak a szövet filmeket húzzák meg. A Harpoon módszer a legegyszerűbb és leggyorsabb telepítést biztosítja, kiküszöböli a vásznat. Ez a módszer a legjobb választás a kis helyiségeknek, amelyek magukban foglalják a fürdőszobákat és a szanitereket.

A fürdőszobában egy feszített mennyezet felszerelése csak egy dolog: a gyakran felmerülő igény az útmutatók közvetlenül a csempere történő felszerelésére. Ebben az esetben kerámia lyukakat kell fúrni, amelyek a repedésekhez vagy a forgácsok kialakulásához vezethetnek.

Az ilyen munka megköveteli, hogy a mester bizonyos készségeket, speciális eszközöket és eszközöket tartalmazzon. Ebben a tekintetben az útmutatók elhelyezése a burkolólapon a tulajdonosnak a falaknál nagyobb költséggel jár.

Ellenkező esetben a feszítő törlőruhák beépítésének munkája a fürdőszobában nem különbözik a más helyiségekhez hasonló folyamatoktól. A Harpoon technológia egyszerű és több szakaszból áll.

 1. Keresztmetszetek jelennek meg, jelezve a jövőben a mennyezetet a falakon. Használjon szintet vagy buborékszintet horgolt zsinórral.
 2. A jelölési vonalak mentén szereljük fel a vezetőket, rögzítsük azokat a falakra a tüskés köröm használatával.
 3. Ha van függőleges csővezeték (víz vagy gáz), akkor a vágólap megfelelő helyén a kívánt átmérőjű lyukat kivágják és megerősítik egy műanyag gyűrű ragasztásával.
 4. Jelzőlámpák lámpatestekhez és függönyökhöz (kárpitok, álmennyezetek).
 5. A ruhadarabokat a vászon sarokpontjaiba rögzítik, és a helyiségek megfelelő helyiségeiben a filmeket a vezetőkön rögzítik.
 6. Megakadályozzák a levegő belépését a szobába, az ablakokat és az ajtókat műanyag burkolattal.
 7. Szereljen fel egy hőpisztolyt, kapcsolja be és melegítse a helyiség hőmérsékletét +70 ° C-ra.
 8. Speciális eszközök segítségével töltse be a vászon széleit az útmutatókban.
 9. Szereljen fel világítótesteket.

A mennyezet behelyezése után a fürdőszobát fokozatosan lehűtik. Nyissa ki az ajtót és végezzen levegőt. Ezután folytassa a mennyezet határvonalának korábban kijelölt módszerének kialakítását.

Tippek a fürdőszobák lefedettségének kiválasztásához

Amikor kiválasztja a textília textúráját és színét a fürdőszobában lévő mennyezethez, ne célszerű csak a tervezési tippekre összpontosítani. Nem kevésbé fontos a pszichológusok ajánlása. Szerintük több kiválasztási kritérium is létezik.

 1. Egy kis szobában nem sok fényes színű akcentus létezik. Szellemi fáradtságot és érzelmi kényelmetlenséget okozhatnak.
 2. Amikor fotónyomtatást választanak, vagy mintákat (beleértve a perforáltakat is), nagyméretű, egyértelműen meghatározott dekorációs elemeket kívánunk.
 3. A fürdőszobában tilos a mennyezet túlterhelése. Itt az egyszintű monofonikus konstrukciók a legmegfelelőbbek.

Fontos kiválasztani a megfelelő szövet gyártóját. Az orosz piacon a német, a belga és a kínai vállalatok termékei a legszélesebb körben képviseltetik magukat. Az első a legjobbak hírnevével bír. A belga csak alig volt rosszabb a rangsorban. A leginkább olcsó és népszerű - kínai filmek, matt és fényes.

A kínai gyártók rongyainak rossz minőségű minősítése nem mindig felel meg a valóságnak. Az ebbe a kategóriába tartozó termékek között tisztességes és megbízható. Megkülönböztethetők az anyag és a felszerelés meglehetősen magas árával.

Hasznos videó

Ezután nézze meg a videót a fürdőszobai stretch mennyezetek tervezési ötleteivel:

Stretch ceiling - népszerű megoldás a fürdőszoba és a WC tervezéséhez. Ha közeledik a vászon színének és textúrájának megválasztásához, látványos és tartós bevonatot kaphat.

(2 értékelés, átlag: 5,00 az 5-ből)

Telepíthetek stretch mennyezeteket a fürdőszobában?

Hogyan fog viselkedni a feszítőszer a magas páratartalom és magas hőmérsékleti viszonyok között?

Igen, igen. Semmi sem fog történni velük. Ha jó társaságot és rendelést veszel tőlük, akkor minden rendben lesz.

A fürdőszobám fürdőszobával kombinálva 6 évvel ezelőtt a mennyezetfeszítés fényes fehér 4 beépített lámpával készült. Ettől az időtől kezdve csak egy fényt cseréltek le, és a közelmúltban villogni kezdett. Egyszer volt egy pillanat, amikor valami olyasmit hallottam, mint egy szisztematikus hang, amely a mennyezetről felülről csöpög. A szomszédhoz emelkedtek felülről, nem találtak szivárgást, de a hang megállt. Semmi folt, semmi baj. Ha 6 évig sem a páratartalom, sem a hőmérséklet nem befolyásolta a mennyezet megjelenését, akkor semmi sem fog történni vele. Általában elégedett, jobb, mint az összes többi lehetőség. A loggia egyetlen dolog volt, hogy fényes és matt képet készítsen)

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Ma sokan gondolják, hogy felfüggesztett mennyezetet hoznak létre a fürdőszobában? Igen, és ez egy nagyon praktikus lehetőség a befejezéséhez. A "Alpha" -on megrendelt fürdőszobában felfüggesztett mennyezet nemcsak a tökéletes kilátást, hanem a megfizethető árat is kedvelné.

A telepítés és a működés jellemzői

A fürdőszobában elnyújtott mennyezet a legkisebb 4-10 cm-en belül lesz felszerelve, a rés a lemez hibáinak elrejtésére és a lámpák alá helyezésére szolgál. Ha a komplex alakú fürdőszobában kialakított feszített mennyezet kialakítása, akkor a baguette még alacsonyabb lesz.

Ennek megfelelően az útmutatók alatt lyuk lehet a szellőzés alatt. Ebben az esetben aligha lehetséges a mennyezet felfüggesztése a fürdőszobában, mert a baguette alatt semmiféle üreg nem létezhet. Ezt még a javítás előtt is vegye figyelembe, és szükség esetén mozgassa a szellőzést.

Plusz stretch mennyezet a fürdőszobában:

Nedvességállóság. Az anyag nem veszi fel a nedvességet és tökéletesen megvédi a szobát a szomszédoktól. A víz sötét foltjai a mennyezeten maradnak, és a vászon tökéletesen tiszta és gyönyörű marad. Nagyszabású árvíz esetében az anyag felhalmozódik a folyadék, és gyengéden lecsapolható a web sérülése nélkül.

Gyors és tiszta telepítés. A szerkezetet néhány óra múlva telepítik, nem igényli a lemez szétszerelését és felszíni előkészítését, nincs rajta törmelék.

Tartósság. A vászon hosszú ideig újnak tűnik.

A feszített mennyezet kialakítása a fürdőszobában csak a szoba mérete és a szerző képzelőereje miatt korlátozott.

Környezetbarát. Nem alakul ki a penész, és nem jelent gombát.

Könnyű gondozás. Nincs por felhalmozódott az anyagon, nem látható a fröccsenés.

Stretch mennyezet a fürdőszobában: ellen

Törékenységét. A vászon könnyen vágható vagy átereszthető, ezért óvatosnak kell lennie az ereszelés telepítésekor vagy a felszedők cseréjekor.

Enyhé szag. Sok olcsó vászon illatozik egy kicsit az első vagy a második napon a telepítés után, de hamarosan a szag teljesen eltűnik.

A szoba magasságának csökkentése, mivel a mennyezet legalább 3-4 cm-re van a kályha alatt.

Ha a kérdésre gondol, szükség van rá, és lehetséges-e a mennyezetet a fürdőkádban megnyújtani, gondosan értékelni a terv felsorolt ​​előnyeit és hátrányait.

Alfa mennyiségek megrendelésénél az ügyfelek garantálják, hogy megkapják:

Feszített mennyezet szerelése a fürdőszobában és a videó telepítésében

A PVC-fóliákat vonzó tulajdonságokkal jellemezik. Az egyik közülük teljesen vízálló. A ruha kevéssé alakul deformálódásnak, ellenáll a külső tényezőknek. Ezért a mennyezet felállítása a fürdőszobában praktikus és ésszerű megoldás. Csak fontos tudni a telepítés néhány jellemzőjét, választani a megfelelő anyagokat, és évtizedekig élvezni a mennyezet helyét.

Telepíthetek egy függesztett mennyezetet a fürdőszobában

Nemcsak lehetséges, de szükséges. Professzionálisan szereltük fel a feszített mennyezetet a fürdőszobában a szakemberek ajánlják, mert az anyag ellenáll a nedvességnek. Az egyetlen hátrány az a lehetőség, hogy penészgombák képződnek az alapra és a filmre. De a problémát úgy oldja meg, ha a főcsatorna szellőzőcsövét kényszerített szellőzéssel vagy tisztítással oldja meg, ha van egy a házban.

Előzetes szemrevételezéssel és a szellőztetés állapotának speciális értékelésével szükséges. Mindig van kondenzáció a szobában, és ez kedvező környezet az embereket károsító mikroorganizmusok reprodukálásához. A mennyezet szellőztetése lehetővé teszi számos betegség, például allergia elkerülését a fekete penész terjedése miatt.

Előnyei és hátrányai a mennyezet a fürdőszobában

A szoba síkjával szemben álló lehetőségek kiválasztásával hasznos a szalagfödém előnyeit és hátrányait szétszerelni.

Az előnyök a következők:

 • a technológia betartása esetén a felület nem nedvesség hatására megromlik;
 • nem hajlamos rothadásra, rozsdásodásra;
 • ahogy az alapítvány mozog, a mennyezet érintetlenül marad;
 • A PVC film nem támogatja az égést, nem bocsát ki káros anyagokat;
 • a ruha nem halmozza fel a villamos energiát;
 • ha felülről elöntötte, a film minden vizet tart;
 • a folyadék kifolyása után szárítsa meg a filmet annyira, hogy az eredeti megjelenését helyreállítsa csíkok és foltok nélkül;
 • az anyag könnyen tisztítható, nem halmoz fel por;
 • a megfelelő anyag kiválasztásánál nem lehet félni, hogy közvetlen megvilágítás alatt ég.
 • A színek és textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy bármilyen belső megoldáshoz filmet válasszon.

A magas páratartalmú helyiségekben a PVC fóliát leggyakrabban szerelik fel, mivel a szövet anyaga nem rendelkezik ilyen vízálló tulajdonságokkal. Azonban az anyag hipoallergén, ellenáll a hőmérséklet emelkedésének és csökkenésének, és nem romlik a külső hatásoktól.

Tipp A feszítő vásznok világos árnyalatainak megválasztása esetén vizuális növekedést érhet el a térben. Az anyag elrejti az alap hibáit, és nem fogja ellopni a magasság extra centiméterét.

A hosszú élettartam kiegészíti az előnyök listáját. Vannak azonban hátrányai:

 1. A film könnyen sérülhet éles tárgyakkal. De a szövet nem használható higroszkóposság miatt.
 2. A PVC nem tolerálja a fagyasztási hőmérsékletet, lefagy és megreped. Ezért a mennyezet nem ajánlott szezonális otthonokban.

Jobb kezelni a munkák kivitelezését nyújtó mennyezetek a szakemberek. Az önmegvalósítással megszakíthatja a munka technológiáját, miután megkapta a mennyezetet, amelyet újra meg kell újítani. Ráadásul az anyagok és eszközök vásárlási költsége magasabb, mint egy speciális cégnél történő megrendelés.

A mennyezet anyagának megválasztása

Miután értékelte az anyagot, amelyet a fürdőszobában lévő mennyezeten kell kiválasztani, a film- és szövetháló előnyeit és hátrányait meg kell állítania a PVC-film kiválasztását. A szőtt mennyezeteket csak olyan helyiségekben ajánljuk, amelyek kiváló szellőzéssel rendelkeznek, anélkül, hogy fennakadtak a szivárgás és a közvetlen vízsugár.

A fürdőszobában a textilszálas mennyezet be van választva, de az a tény, hogy a vászon nedves után (az öböl) nem mindig esztétikailag áll helyre. Vízalapú foltokkal és foltokkal festhet, de 5-6 alkalommal a festék nem használható, ezért a mennyezet anyagát el kell távolítani. A film e tekintetben sokkal praktikusabb és olcsóbb.

Telepítési technológia

A tervezési elrendezés árnyalata a vászon függvényében változik. Ha ez egy film, akkor egy hőpisztoly használható az anyag melegítésére. A szövetnek nem kell melegednie, ami megkönnyíti a telepítést. Függetlenül attól, hogy az anyag típusa, előkészítése a mennyezet felületre, felszerelése baguettes, nyújtás és befejező munkálatok befejezéséhez szükséges.

Felület előkészítés

A munka során különös gondosság nem szükséges, a vászon elrejti az összes hibát. Elég, hogy eltávolítsák a régi mészköveget, festékhámlást, vakolatot. Ha vannak penészes területek, megtisztítják, az alap teljes területét gombaellenes komponensekkel kezeljük.

Nem lesz felesleges a maximális hozzáférést biztosítani a mennyezethez, falakhoz, szellőző tengelyhez. Előzetesen ügyelni kell arra, hogy a vezetékeket a világítóberendezésekhez és a szellőzőrendszerhez vezesse.

Eszközök és anyagok a munka számára

A varázslónak szüksége lesz a következő beállításra:

 • lyukasztás vagy fúró;
 • csavarok, dugós körmök;
 • ollók fémhez;
 • lézer szint;
 • vonal
 • ceruza;
 • hőpisztoly vagy erős épület hajszárító;
 • spatula kerek sarkokkal;
 • mennyezeti zsákok harpón PVC fóliához;
 • vászon stretch;
 • ideiglenes tulajdonosok;
 • rugalmas szalag dekorációs technikai rés;
 • hőelemek lámpákhoz;
 • ragasztó a termokartályhoz;
 • tápkábelek;
 • rács a szellőzéshez.

Ha filmes anyaggal dolgozunk, akkor a kesztyűk hasznosak lesznek, hogy az ujjlenyomatok ne maradjanak a fűtött vászonon.

Lépésről lépésre Telepítési utasítások

A vágás elvégezhető a telepítési helyszínen, de mivel nincs sok hely a fürdőszobában, könnyebb mindent megtesz a padlón a szobában. A film kivágásra kerül, figyelembe véve a feszültséget, azaz 10-15% -kal kevesebbet a mennyezeten. A gyártási folyamat során egy tömítést hegesztünk a film peremére - egy harpunék, amelyre a ruhák ragadnak a bagettra.

Az algoritmus a következőképpen működik:

 1. Amint a mennyezetet tisztítják az impregnálással kezelt dekorációval, megtalálják a helyiség legalacsonyabb sarkát. Tőle elhalasztja a mennyezet szélességét. Fontos figyelembe venni a beépített világítóberendezéseket, kiemelkedéseket. Az ilyen szerkezetek jelenlétében a kiemelkedés magassága (a készülék alaplapja) és 1 cm-es lerakódása megtörténik.
 2. A jelölés átadása minden sarkon lézersugárral, egy sorban történő összekötéshez - ez a baguette-szerelvény határa. Csavarja be a zsákokat és a csavarokat 10-15 cm-es lépésekben.

Tipp PVC fóliák esetében az ideális megoldás műanyag zsák, mert a vászon sokkal erősebb, plusz a műanyag nem hajlamos a rozsdásodásra, a nedvességet jól tolerálja.

 1. Melegítse a helyiséget és a filmet +60.. + 70 ° C-ra, rögzítse a vászonot ideiglenes felfüggesztésekkel a szoba sarkában. Meg kell kezdeni a munkát a sarkokból, és felfüggesztésre van szükség ahhoz, hogy a vászon ne szakadjon meg a telepítés során.
 2. Spatula, hogy kitöltse a harpunét a fürdő körül, és óvatosan belevágott a bagettba. Először kezelje a sarkokat, majd költözzön a központba.
 3. Helyezzen be egy dekoratív lemezt a műszaki résbe.

Csak a lámpák telepítése marad. A termo gyűrű ragasztva van a ragasztóhoz, pillanat vagy folyékony szög a vászonra, a filmet belülről vágják, a vezetékek egy lyukon keresztül húzódnak, és egy lámpát szerelnek fel. Jól néz ki a feszített mennyezet a fürdőszoba belsejében nagyon szép. Ezenkívül a felszínt fotónyomtatással díszítheti, spotlámpát készíthet, vagy kihagyhatja a LED-szalagot.

A szellőző mennyezet elrendezése a fürdőszobában

A mennyezetre szerelt helyiség szellőztetéséhez szellőzőrácsok vannak felszerelve. A tartozék geometriai lehet bármilyen, ha a rács kis, akkor jól el van rejtve a vízvezetékek mögött. A nagy diffúzoroknak olyan pontot kell keresniük, ahol a szellőzés nem lesz látható.

Tipp A tágas szobákban egy szellőzőrács nem elég, többet telepítsen. A legegyszerűbb módja a szellőzőnyílás tisztítása a szellőztető tengelyen (ha van ilyen), amelyet a feszítőlap zár, és helyezze a szellőzőrácsot a helyiség másik oldalára. Tehát a mennyezet mögötti hely tökéletesen szellőztethető.

A rács a világítóberendezésekhez hasonlóan van felszerelve. Az egyetlen különbség az, hogy a rács alapja önmagában hőhatároló, amely megszünteti a film elterjedésének kockázatát.