Legfontosabb > Bútor

Lehet-e lyukat fúrni a csempe ízületekben? Hogyan kell csinálni?

Vásárolt egy tükröt, tett egy markup lyukakat esik a varratok a csempe, lehet fúrni a varratokat, hogyan?

Ha a falon bizonyos jelzések (tükrök, polcok, horgok, szappantartók stb.) Megjelölése történik, és a "félretolás" elnevezést a lyuk nem hajtható végre, vagy a padlólap burkolatai a WC alatt vannak, akkor fúrni a varratoknál.

De ez a legrosszabb lehetőség, különösen akkor, ha egy csempe mázzal, matt vagy porcelán kőzelettel még mindig képes ellenállni egy ilyen terhelésnek a végeken, de a máz kis apró repedésekkel megy, a zsetonok megjelennek.

Számítsuk ki úgy, hogy a csiszolt valami zárva legyen, például egy szekrény egy fürdőszobához vagy egy tükörterülethez.

Jobb, ha nem csinálsz nyitott lyukakat a csempe varratai között, javaslom, hogy legalább 10 mm-re visszavonuljon a varratból.

A varrat szélessége eltérő lehet, valamint a fugával (fugával).

Fúrjon jobban a varrat közepén, az él nem működik, a fúró oldalra fog kerülni.

Csavarja a csempe szélét (végét), opció nélkül is.

Általában ilyen esetekben fúrok ilyet

Ez a fúró csempe és üveg.

Az awl nem egy nagy horony a fúga (ha cement alapú), akkor ragaszthatja a szalagot keresztben, de általában egy awl az awl elég.

A fúrót a fúróba helyezzük (a burkolólapot ütés nélkül fúrjuk), a fordulatok átlagos vagy átlag alatt vannak.

Nyomjuk meg a fúrót a fúga, és kapcsoljuk be a fúrót.

A fúrót a felületre merőlegesen kell tartani.

Próbálja meg nem nyomja a fúrót.

A csempe áthaladt, majd egy fal, ha beton van, akkor ez egy probléma, mert a beton zsebekkel fúrt, és egy ütés, ugyanaz a csapás elpusztítja a csempe végeit, és lecsapódik.

Itt csak egy dolgot tehet meg, pontos fúrást, kisebb átmérőjű fúróval a fúrócső átmérőjén.

Hogyan kell fúrni a csempe: egy eszköz és egy gyakorlati útmutató

A fúrólapok egy egyszerű, de időigényes folyamat, amely különleges figyelmet igényel. Megmondjuk, hogyan lehet fúrni egy kerámia csempe ma.

Valójában a fürdőszoba legnépszerűbb anyaga kerámia csempe. Kiegészíti a belső minőségét, védi a falakat és hosszú ideig tart. De néha szükség van egy fürdőszoba kiegészítésére vagy díszítésére, és ez a kérdés, hogy felmerül a kérdés: hogyan fúrja csempe, hogy ne kárt, és nem elrontani a megjelenést?

Minden egyes típusú csempe saját biztonsági határa, sűrűsége, hatóköre és egyéb paraméterek - méret, vastagság és így tovább. Számukra ez az a lehetőség, hogy egy csempe fúrása rendezett és hibamentes módon történjen, abban az esetben, ha egy új lámpatest, polc vagy kép fel van függesztve a fürdőszobában.

Fúró fúrólapokhoz

Minden személy, még ha nem is kapcsolódik a javításokhoz, tökéletesen megérti, hogy ebben a helyzetben fúróra van szükség. Nagyon könnyű választani, ha ismeri a szükséges paramétereket és követelményeket a fúráshoz. Ha nem, akkor azt javasoljuk, hogy használjon egy kézifűrészt, amelyben teljes mértékben szabályozza a préselési erő és a vetőgép forgási sebességét. Így elkerülhetők a hirtelen rándulások, így a forgácsok, így a kerámia burkolólapok sértetlenek maradnak, és a lyukat nagyon óvatosan fúrják. A kézi fúró további előnye a rezgés hiánya, ami fúrólapoknál nagyon fontos. De sajnos, nem minden otthonnak van egy kézfúrója, és a mi időnkben nehézkesen megtalálni. Ezért csak egy lehetőség van, használjon elektromos fúrógépet, de lehetőleg olyan, amelynek sima sebességkorrekciója van.

Természetesen nagyon könnyű beszélni a különböző felületeken történő lyukakról, ha van gyakorlati tapasztalatunk, teljesen egyetértünk. De ha nincs, és aggódsz, hogy elárthatod a drága és fényes felületet, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot olyan szakemberekkel, akik a minőségi munka mellett garanciákat is nyújtanak.

Hogyan válasszunk ki egy fúrót a cserépnek?

A szakértők javasolják, hogy csak speciális porcelánfúvókat használjanak kerámiákhoz és üvegekhez, amellyel bármelyik csempe lyukat fúrhat, problémamentesen. Megvásárolhatja őket hardver és hardverraktárakban, de ha hirtelen nincs ilyen lehetőség, akkor megteheti egy szabványos fúróval. Ebben az esetben figyelembe kell venni a fúró következetlenségét, és óvatosan kell eljárni.

Szakértők javasolják

Anyagunk ezen részében összegyűjtöttük a javítás szakembereinek leghatékonyabb tanácsát, akik pontosan tudják, hogyan fúrja meg a csempéket egy fúróval, és hogyan kell helyesen megtenni, hogy ne romolhassa a kerámia felületet.

Különös nehézséget jelent a csempe felső rétegének fúrójának áthaladása, amely nagyon tartós, sima és ellenálló a különböző károkra. Ezért a felületén a fúró egyszerűen leereszkedik, és szinte lehetetlen egy csempe először fúrni. Ezért meg kell választani a megfelelő módszert a fúró rögzítéséhez a kívánt ponton. Az alábbiakban néhány tipp található:

 • Maszkoló szalag Ez ragasztható a fúrás helyére, majd közvetlenül a szalagon keresztül fúrjon lyukat;
 • Spot korrektor. A helyesbített papi ceruzával helyes kis pontot helyezhet el a fúró helyre, melynek köszönhetően a fúró a helyén marad, és nem csúszik a felületen;
 • PUNCHING. A kerámia burkolólapra egy kis kúpos mélyedést is elhelyezhet, pontosan azon a helyen, ahol lyuknak kell lennie. Ezt a forró csavarral vagy éles peremmel lehet elvégezni.

Hogyan kell megfelelően fúrni csempe (tippek mesterek)

Lehetőség van csempék fúrására, és ha igen, hogyan kell helyesen fúrni a csempéket? A kérdések talán nem szakemberek, de minden érdeklődőnek tudnia kell a választ, amivel megpróbálhatunk segíteni mesterünk ajánlásaival:

 • A fúró forgásának gyakorisága. Ajánlatos, hogy ne használjon 1000 ford / percnél nagyobb frekvenciát, minél kisebb a frekvencia, annál pontosabb a munka. Nincs rezgés - nincs fúró, ami nem jelent chipeket és hibákat;
 • Túlmelegedési pontok. A fúrás helyén lévő csempe és maga a vetőgép túlmelegedni nem szabad. Ez a kerámia csempe repedését okozhatja. Ezért, ha a folyamat hosszú időt vesz igénybe, akkor néha megpróbálja megszórni a vízzel érintkező felületekkel;
 • A préselési erőnek minimálisnak kell lennie, ezért helyesen kell meghatározni az átlagos sebességet, ami elegendő egy lyuk fúrásához, de nem engedi meg a csempe áttörését;
 • Match fúró. Amint azt már megértettük, minden anyagnak van egy speciális fúrója, és ha üveg- és kerámia fúrógépet használ, ne felejtse el betonozott fúróval a kerámia burkolat fúrásakor cserélni. Ha ez nem történik meg, akkor a szilárd betonlemezzel történő érintkezés után azonnal elveszíti tulajdonságait;
 • A fúró átmérője. Ez nagyon fontos tanács, anélkül, hogy tudnánk, hogy sokan hibáztak. Tehát a csemperavágó átmérőjének nagyobbnak kell lennie a beton átmérőjénél, különben megszakadhat. Ez azt jelenti, hogy 10 mm-es fúrószerszámot használt a csempe számára, majd próbáljon ki egy 8 mm-es fúróvágót a betonhoz;
 • Fúróvarratok. Sokan közülünk többször problémákat tapasztaltunk a fúrólapokkal szemben, és ezért úgy találtuk, mintha nekünk tűnnénk, egy kiváló alternatíva - nem csempéket, hanem varrót fúrni. Természetesen ez egy meglehetősen helyes döntés, de csak akkor, ha a fúró átmérője kisebb, mint a varrás szélessége, és maga a lyuk pontosan a varrás közepén fúlik. Ha ezt nem vesszük figyelembe, akkor szinte 100% -ban védett csempe;
 • Fúrócserép szélei. Itt is óvatosnak kell lennie, mert ha a fűrészlapot a perem közelében fúrja, szó szerint néhány milliméterrel, akkor van esély arra, hogy a fúró beleesik a varrásba, ott pedig a csempe szélét károsítja. Ezért jobb, ha a fúrási helyeket eltávolítjuk a csempe élétől, hogy elkerüljük a problémákat és a felesleges költségeket;
 • Tegye a dugót a lyukba. Szinte lehetetlen, hogy csupasz kézzel behelyezzünk egy dugót a kész furatba, és lassan ütés nélkül megverjük egy kalapáccsal. Ne felejtse el, hogy a csempe bármilyen fújása károkat okozhat.

Nagyon reméljük, hogy segítettünk megérteni, hogyan fúrja a csempe. Amint látja, a folyamat nem túl bonyolult, de komoly figyelmet és rendkívüli figyelmet igényel. Ennek oka egy olyan anyag tulajdonsága, amely szilárd és természetesen nem rugalmas. Ezért, ha fúrni szeretné a csempeit, szakemberek hívása nélkül, tegye meg, csak tanácsunkat követve, és akkor biztosan sikerül.

Kerámia burkolólapok fúrása - a szerszámot és a fúrót a szabályok szerint választjuk ki

Amikor a falakon és a WC-ben lévő falak új csempével ragyognak, kedves nézni őket. De a javítás még nem fejeződött be - szükség van a polcok rögzítésére és a tükör rögzítésére. De nem mindenki tudja, hogyan kell megfelelően fúrni a kerámia burkolatokat a véletlen forgácsolás elkerülése érdekében. Sajnos, nagyon könnyű károsítani a törékeny kerámiákat, majd egy kiváló javítás leesik a lefolyóba. Annak érdekében, hogy ne birkózz le, ahol dobott a csempe helyett elkényeztetett is, tudnia kell, hogyan kell vele dolgozni. Olvassa el tovább.

A fúrólapok alapelvei

Az első dolog, amire szükséged van egy fúró kiválasztásához. Nem lehet sokk vagy nagy sebesség, mivel a csempeit nagyon óvatosan kell kezelni. Tehát az alábbi szerszámok alkalmasak a csempe lyukainak kialakítására:

 • Minimális sebességű elektromos fúró;
 • egy akkumulátortípusú csavarhúzó, amelynek fordulatszáma legfeljebb 800-1000 fordulat / perc;
 • kis sebességű akkus csavarhúzó.

És a csempefúróknak különlegesnek kell lenniük. Ezek egyáltalán nem olyanok, mint a fából, betonból és fémfelületekből álló szerszámok. A csempe fúrásának elve más: súrlódás csiszolóanyag segítségével. A gyémánt vagy pobedit fúró nyíl alakú vagy korona alakú. A csempe pedig az úgynevezett "ballerinákkal" fúrható - speciálisan beállítható átmérőjű eszközök.

Amikor a szükséges eszköz készen áll, munkába állhat.

Néhány pontot figyelembe kell venni:

1. Nem lehetséges sem a fúró, sem a csempe túlmelegedése. Ellenkező esetben a csempe felső rétege olyan repedésekkel jár, amelyek megoszthatják a lapkát. A munkafelület lehűlése érdekében elegendő időközönként vízzel hűteni.

2. Próbálja ki a fúró optimális nyomóerejét. Nem lehet túl gyenge vagy túl erős. Az első esetben a lyuk nem fúrható ki, a másodikban a csempe megszakadhat.

3. A fúrási lapok műveleteinek fordított üzemmódja elfogadhatatlan. A fúró lassan és csak az óramutató járásával megegyező irányban forgatható. Egyébként az anyag megreped.

4. Ha a lyukakat a csempék közötti varrás során fúrni kell, fúrjon különös figyelmet. A lyuk középpontjának a varrat közepén kell lennie. Ha fúrt egymás mellett fúrással, akkor a fúró általában a varratba csúszik. A csempe szélén nincs védőréteg, és darabja le van vágva.

Vannak, akik tanácsot adnak a csempék mázolásának megcsapolásával vagy kopogatásával a fúrás helyén bármilyen eszközzel, erről erősen javasoljuk. Ez a szovjet irodalom tanácsa. Modern fúrók jelenlétében ez az eljárás nem feltétlenül szükséges, mert nagyon könnyű megtörni a burkolólapokat, és nagyon nehéz kicserélni őket egy újabbakkal.

Hogyan kell kis lyukakat fúrni a tüskékhez

A kisméretű polcot a fürdőszobában vagy a konyhában kell lerakni, ezért gyakran szükséges a falhoz ragasztott lapka lyukává tenni. Annak érdekében, hogy a polc tartsa szorosan, szükség van egy megfelelően mély lyuk behatolására a falon is. Ezután behelyezik egy nejlonból készült csavart csavart.

Általában elektromos fúrót használnak erre a célra, majd a lyukat perforátorral végzik. A fúró forgási sebessége alacsony legyen.

Milyen fúró a csempe számára

1. A gyémánt bevonattal ellátott szerszám a legjobb teljesítményt mutatta a csempék fúrása során. Ez elég drága, és nem mindenki engedheti meg magának. És nincs értelme megvásárolni, hogy két vagy három lyukat készítsen. De egy profi, aki gyakran fúrni csempéket, általában az arzenálban van néhány ilyen különböző átmérőjű fúrók. Ebben az esetben gyorsan fizetnek.

2. A zsebcsavarokat kifejezetten kerámia burkolólapok fúrásához tervezték és csökkentették a burkolólapok felosztásának kockázatát. A speciális élesítésnek köszönhetően a nyíl alakja megakadályozza a csúszást a munka elején. A vágóél éles szögének köszönhetően csökken az érintkezési felületek területe. Emiatt kevésbé erőfeszítéssel dolgozhat a fúróval - ez azt jelenti, hogy a csempék repedése valószínűleg nem fog megjelenni.


Pisztoly alakú fúrók, magasabbak vékony hegyekkel, alacsonyabbak gyémánt bevonattal.

3. Ha egyáltalán nincs semmi, kérem vegyen egy fúrót a keményfémből készült betonhoz. Nagyon meg kell élesíteni, vagy győznie kell. Ne felejtsük el - rendkívül óvatosan kell dolgozni egy ilyen eszközzel, mivel nem a csempe, hanem teljesen más konfigurációjú.


Fúró és fúró betonhoz.

Mi fúrja csempe a szabályok szerint

Mielőtt megkezdené a fúrás egy csempe, egy jelző jól kiemelkedik az első felületén, hogy a jelek a megfelelő helyeken. Ne feledje, hogy a fúrógép, miközben nem hatolt be a csempe belsejébe, általában megpróbálja csúnyán csúszni sima felületére. Ennek megakadályozásához egy ragasztószalagot vagy papírszalagot kell ragasztani a fúró helyén.

Kezdetben, amikor a csempefelületet fúrni kell, a fúró sebessége a lehető legkisebb. Amint a fúró elég mélyen van a csempeben, lendületet adhat. Nem feltétlenül nagyon lelkesnek kell lennie - lassan és óvatosan kell dolgoznia. Ne felejtse el, hogy szigorúan tilos a fúrótorony vagy a perforátor ütős módja. Egyébként szomorú lesz a csempefoltok összegyűjtése.

Ha fúrni szeretnénk a fúrni kívánt csapot és a fal egy részét, két lépésben dolgozunk. Először fúrja át a cserépet a megfelelő eszközön keresztül. Ezután kapcsolja ki a fúrót, és cserélje ki a fúrót a betonfelülethez megfelelőre. Itt már a fúró vagy perforátor ütőereje nem zavarja, különben a kemény beton nem lyukasztható.

Videó: Hogyan és mit fúrni kerámia lapok

Hogyan készítsünk egy nagy lyukat egy aljzatba vagy egy csőbe

Amikor a csaptelep megváltozik, egy elektromos csatlakozót helyeznek be, vagy új csövet hoznak létre, akkor szükséges egy megfelelő méretű, megfelelő átmérőjű lyuk kialakítása. Ugyanakkor sokan kíváncsiak: milyen fúró a kerámia csempék fúrásához? Két lehetőség közül választhat:

 • Korona keményfémből.
 • Kerek fúró típusú ballerina.

Ami jobb: korona vagy ballerina

1. Vannak speciális vágókorongok gyémánt bevonattal, elég drága, és mindig nincs értelme vásárolni. Az eszköz használatakor ne felejtsd el nedvesíteni azt vízzel. A fúrókeretek nem a magas koronák félnek a túlmelegedéstől.


A koronák fajtája a gyémántporral.

2. Ugyanakkor egy egyszeri munkához olcsóbb opciót használhat. Ez egy korona, amelyen a győzelem fogai vannak. Hátránya, hogy 20 lyuk után a koronát biztonságosan eldobhatják - erőforrása kimerül. A koronák átmérője legfeljebb 15 centiméter, ami még a csatorna alatt lévő lyuk számára is elegendő. De nagyon óvatosan kell kezelni a koronával, anélkül, hogy hirtelen mozgatnának, míg a lyuk szélei még mindig csiszoltak és egyenetlenek lennének.


Korona dobozokkal a beton fúrásához.

3. A ballerina egy fúró, amely lándzsával vagy hengerrel van ellátva, amelyben egy tartóelem van a farokszakaszhoz rögzítve. Ez viszont egy másik lándzsás fúró. A konzolon mozgatva megváltoztathatja az eredményül kapott lyuk átmérőjét. Jobb, ha a központosító fúró nem lesz hengeres - ez nem egy jó lehetőség, hanem hatszögletű. A ballerina olcsó, nem több mint 300 rubel, így minden házi mester könnyen megvásárolhatja.


És így néz ki a ballerina

Mi fúrja csempe a szabályok szerint

A fúrás előtt a burkolólapot lefektetik, és szükség esetén egy papírragasztót vagy ragasztót ragasztanak a fúró helyére. Ezenkívül a könnyebb indítás érdekében kivághat egy sablont a keményfa vagy rétegelt lemezből, majd szorosan nyomja be a csempe számára a fúrás megkezdéséhez. Ha olyan falakat kell fúrni, amelyek még nincsenek a falon, akkor sima felületre kell helyezni. Alacsony fordulatszámon fúrás közben elkezdjük fúrni anélkül, hogy megnyomnánk. Maga a koronát meg kell próbálni, hogy párhuzamosan maradjon a csempével, úgyhogy amikor a fúrófej belefullad a csempebe, akkor még az egész kerítés körül kezd csípni. Éles mozgások egyik oldalról a másikra sem engedélyezettek.


Fúrás kezdődik koronával és gyémánt bevonattal.

Ha meg kell dolgozni a gyémánt koronát, akkor gyorsan elkészíthet egy lyukat, nagy sebességgel dolgozva. Csak melegítés közben, sajnos, nem lehet elkerülni. És ez tele van a gyémántszemcsék égetésében (égése) a bevonaton, ami lecsökkenti a szerszám minőségét. Ezért, ha gyorsan akar dolgozni - ügyeljen arra, hogy a vizet nedvesítse meg melletted. Vagy fúrni száraz, de alacsony fordulatszámon.

Ha azonban a korona nem rendelkezik gyémánt bevonattal, jobb a fúrás "nedves" módját használni. Ez különösen igaz az üveg mázzal burkolólapokra. Igen, és a szokásos cserépnél ez a lehetőség előnyös - és a fúró egyidejűleg tovább tart, és nem keletkezik por. Ezenkívül, amikor a műszert vízzel nedvesítik, a lyuk sokkal gyorsabbá tehető.


Egy kicsit után vízzel nedvesítünk.


Folyamatosan fúrunk, időnként nedvesítjük a csempe felületét vízzel.


Miután a lyuk készen van, egy ilyen korong lesz.

Ha balerinként kell dolgozni, először állítsa be a szükséges átmérőt. A középső és oldalsó fúrók közötti távolság kétszer kisebb, mint a kívánt lyukátmérő. Aztán a tervezett helyen alacsony sebességgel fúrunk. A csempe stabilan tartja, hogy a fúrótermékek repült darabjai nem fognak senkit károsítani. A biztonsági szemüveg szükséges elővigyázatosság. Tartsa egyenesen a fúrót, ne billentse meg. Ne zavarja az állványt a rögzítéshez.

Szóval, hogyan kell fúrni csempe helyesen, akkor most tájékoztatták. Amint látja, ez nem különösebben nehéz. A legfontosabb az idő, hogy gondosan és gondosan dolgozzon egy speciális eszközzel. És tárolja a vizet a nedvesítéshez.

Hogyan kell fúrni kerámia csempe a fürdőszobában

Amikor a lakás javítása befejeződött, jó látni a munkát. Új csempe a fürdőszobában vagy a konyha szikra a falakon, de gyakran van szükség, hogy egy lyukat a cserép, hogy tegye egy tükör vagy törülközőtartó, egyéb kiegészítők.

Kerámia burkolólapokat fúrunk a fürdőszobában

Nem mindenki tudja, hogyan és hogyan fúrja meg a kerámia burkolólapokat, hogy ne károsítsa az integritását. A törékeny kerámiák elrontásához rendkívül könnyű, elkerülni ezt, képesnek kell lennünk dolgozni vele.

A fúró kerámia burkolólap alapelvei

Kerámia burkolatokkal való munkavégzés során nagyon fontos figyelembe venni paramétereit (vastagság, hossz). A fúrási folyamatot a lehető legnagyobb gondossággal és pontossággal kell kezelni. Ügyeljen arra, hogy fontos tényezőket vegyen figyelembe:

 • a csempe és a fúró túlmelegedése nem megengedett, - ez a kerámiák megszakítását okozhatja;
 • a munkasíkot le kell hűteni, rendszeresen vízzel megszórva;
 • a mechanizmusra gyakorolt ​​nyomást optimálisnak, nem túl erősnek, de nem alacsonynak kell választani. Az első esetben a csempe valószínűleg megszakad, a másikban a lyuk nem fog működni;
 • amikor a lyukak fúrása a cserépben a fordított üzemmód elfogadhatatlan. A fúró fordulatának lassúnak és szigorúan az óramutató járásával megegyező irányban kell lennie;
 • ha a lyuk a varratból készül, ügyelni kell. A kerámia burkolat szélén nincs biztonsági réteg, ezért a lyuk közepét szigorúan a varrat közepén kell elhelyezni.

Fontos, hogy a csempe helyesen felcsavarható legyen, nehogy feltörjön.

Eszköz kiválasztása

A kerámia burkolat megbízható és nedvességálló anyagként írta le magát. A fürdőszobában és a konyhában falak és padlók használatosak. A csempe tökéletesen védi a falakat a nedvességtől.

Egy példa a kerámia burkolólapra

A színpalettának köszönhetően könnyedén kiválaszthatja a csempe bármely lakóépülethez.

Fürdőszobabútor bézs kerámia burkolólapok

Mivel a kerámia burkolólapok keménysége eltérő, a fúrást különböző szerszámokkal lehet elvégezni:

 • perforáló drilling módban "ütközés nélkül";
 • kézi fúró;
 • elektromos fúró;
 • csavarhúzó hálózati vagy akkumulátortípus.

A perforátort gyakran használják a javítás végrehajtásában. Fő célja, hogy lyukakat fúrjon különféle anyagokban.

Mielőtt megkezdené a kerámia burkolatok fúrását, meg kell határoznia a munka sorrendjét.

 1. Általában van egy jelölés az eszköz felületén egy fúró ikonra. Ehhez a pozícióhoz forgatni kell.
 2. Munkavégzés közben tilos a perforátor ravaszt lenyomni. Az extrém dübörgés, agyrázkódás, kopogás hiányzik.

Hogyan helyezzen be egy fúrót a lyukba

A kézi fúró a legegyszerűbb mechanizmus, amely keretből és patronból áll. Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre a burkolólapon, egy fúró kerül be a patronba, és a készülék elkezdi működni. Lassan működik, szükség van a lyuk kialakítására. Az eszköz előnye a villamos energiától való függetlenség. A kézi fúrót leggyakrabban kisebb lyukak készítésére használják.

Kézi fúró (zárójel)

Villamos fúró - néhány másodpercen belül megoldani a feladatot. 220 wattos hálózatból működik. A szerszám alacsony fordulatszámú kerámia burkolatokban lyukakat fúr, könnyű előtolással. A munkaterületet rendszeresen vízzel le kell hűteni.

Hogyan válasszunk ki egy fúrót

Csavarhúzó - két típus létezik. Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre a lapkában, egy csavarhúzót (lehetőleg akkumulátortípus) kell használni, amelynek fordulatszáma nem haladja meg a 900 fordulat / perc értéket. A hálózati tápegységnek alacsony sebességű üzemmódban is lennie kell.

Kerámia burkolólapok

Speciális szerszámokat használnak kerámiával való munkához. Alapvetően különböznek a beton, fa, fém fúrásához. A csempe másikra kifejtett cselekvés elve - a csiszolóanyagon keresztül fúró súrlódása van. A megnövekedett erővel a fúró képes a fűrészlap ellenálló síkjának fúrására.

A fúrók több csoportra oszthatók.

 1. Csempefúrók - fő cél: lyukak gyártása az agyagbevonatban. Az ilyen típusú koronák 12 és 80 mm közötti lyukakra alkalmasak.

Fúrja meg a pobeditovy hegyes lándzsát

Csempevágó

Kerek fúró a csempe

Kerek fúró a csemperán védő rácskal

Lehetőség van egy fúró felszedésére, amelyet a következő táblázat vezérel.

A varrás kerámia csempe esik? rögzítő eszközök

Csajkovszkij kérdés) A fürdőkád feletti falak már béleltek kerámia burkolattal, készülékek és vezetékek (MP) nyitottak. Kád csaptelep - fali szerelvények egyenesen a burkolólapra, szerelősín nélkül.

mert van egy bizonyos szabadság a keverő elhelyezésében, akkor a kérdés az, van-e értelme a csavarozáshoz, a csempe varratlásba kerülni? vagy nem bölcsen - és fúrni kell a lemez tetszőleges helyén?

Éppen ellenkezőleg, jobb, ha nem esik a varratba.

Chip és Dale írta:
Éppen ellenkezőleg, jobb, ha nem esik a varratba.

Miért?
Megpróbálok a varrásba épp ellenkezőleg.
Mert hibás lyuk esetén a varrás újra lefedhető, és semmi sem lesz észrevehető, és ha van egy lyuk a csempeben, akkor ha megjavítod, akkor is észrevehető lesz.

A varratba való befúvás esetén fennáll annak a lehetősége, hogy az első milliméterben a fúró ugrik ki a lyukból és károsítja a burkolatot. Szintén a fúró elején eshet a varrat, és csípősen harapja a csempe szélét. Mindez azért merül fel, mert az anyag egyenetlen keménysége a fúrási területen. Amikor a fűrészlapon fúródik a keménység, a keménység egyenletes, és a fúrónak kevesebb előfeltétele van a kiugráshoz.

A pontosság megfigyelése, az éles fúrók használata és a fúró axiális elfutása nélkül lyukakat hozhat létre a varratban és a testben. A leginkább kellemetlen eset az, amikor a pontos jelölés (és nincs lehetőség eltolódásra) 1-3 mm-re vezet a csempe élétől / sarkaitól. A sablon vagy a fúró rögzítési módja nélkül itt nagyon nehéz.

Biztonságosabb és könnyebben fúrható a varrásba - a csempe nem szakad fel, és a fúró nem vezet az első érintéshez. De sikeresen fúrhatsz más helyeken.

Gyönyörűnek kell lennie.

Mishutk írta:
A varratba való befúvás esetén fennáll annak a lehetősége, hogy az első milliméterben a fúró ugrik ki a lyukból és károsítja a burkolatot.

Ez a valószínűség abban az esetben, ha bárhol fúrt.

Mishutk írta:
Szintén a fúró elején eshet a varrat, és csípősen harapja a csempe szélét. Mindez azért merül fel, mert az anyag egyenetlen keménysége a fúrási területen.

Ha fanatikus nyomást gyakorol a fúróra, akkor nem lesz zseton. Ellenőrizni kell. Minden lyuk van a varrásokban és nem hasítás (pah-pah-pah).

Mishutk írta:
A leginkább kellemetlen eset az, amikor a pontos jelölés (és nincs lehetőség eltolódásra) 1-3 mm-re vezet a csempe élétől / sarkaitól. A sablon vagy a fúró rögzítési módja nélkül itt nagyon nehéz.

És itt teszem ezt: én választom a legvékonyabb fúrót, és csinálok egy lyukat ehhez. Majd másokat, nagy átmérőjűeket és így tovább viszek, amíg a kívánt átmérőjű lyuk nem lesz. Semmilyen sablonra nincs szükség.

Annak biztosítása érdekében, hogy a csempe csiszológépet egy mintával átviheti. tovább már barna

Hmm. Én is próbálok fúrni, amennyire csak lehetséges, a varrás annak érdekében, hogy lyukak a csempe kevesebb.
Ezzel egyidejűleg először a csempe magasságát vizsgálom az üvegen lévő fúróval, amelynek hegye olyan, mint egy nyíl és perforáció nélkül, majd a csempe átadása után egy fúrógépet használok betonra.

Tychoblin írta:
Ez a valószínűség abban az esetben, ha bárhol fúrt.

Erősen lecsökkenthető, ha kerámiák fúrómunkáját és a csempe mélyítését csiszolják alacsony fordulatszámon és jó nyomással az első fordulatokon (lyuk létrehozása érdekében).

Mindig, amikor szükséges a tartozék fúrásához - az első dolog, amit választok, varrás. Soha nem volt csempe hányás a varratból. És egy futással - tudod, mi lehet törni. Pontosan ilyen megfontolások irányítanak - végül a varratot lefedik, és minden nem látható. Egy másik eszmény a burkolólapok közötti átfedés. De általában - van egy csavar, a másik - hol szerezni.. Mindezeket a sávokat a zuhany és más shnyaga számára.. De - a varrat mindig. A varrathoz - készen!

Ha van választásom a varraton vagy sem, nem fúrok be a varratba.
A varratnál van egy "plusz": a védjegy szintje nem Nun.
Ha fúrja a csempe síkját, megkapja a tökéletes lyukat. Ha a varrás, a szélei a "szakadt", bár mit csinálsz, vagy nem. Bár egy görgős fűrész, még az üvegen lévő fúróval is, legalább egy pillantást vetni. IMHO.

A csempék félelem nélkül történő áthaladása érdekében egy csavarhúzóval rendelkező kerámiához vagy üveghez különböző átmérőjű fúrókra van szükség.
Csak egy szükséges dolog.
A fúrás örömmé válik

A vízvezeték Moszkva és régió

Mindig fúrok, ahol szükségem van rá, és nem érdekel a varrat, és nem a varrat.Van egy gyémántfúrás és szemüveges kéziszerszám 6mm 8mm 10mm 12mm és így tovább 350mm. De inkább fúrni a csempe testében.

Azok, akik még fúrták a csempe és a varratok ellen. fúrási lehetőségek - nagyon változatos, valamint a fúrás készsége. Igen - varrásoknál történő fúrásoknál - forgácsolás lehetséges... de - törekedni kell arra, hogy a lehető legkisebbek legyenek. (A sötétség változatai) Ugyanezek a problémák merülhetnek fel például a közepén lévő cserépbe. De. Miért fúrja lyukakat a csempe? Mert maga a lyuk, amelyben a tökéletes lyuk esztétikai háborúja fontos számodra? Vagy meghajt egy dugót ebben a lyukba, és akkor csavarja a kaito zuhany készüléket? És van jelen - általában - egy díszítő burkolat és egy támasztó felület, amely szépen elrejti mindent, és senki sem fog csodálni az ideális lyukat. De amikor az eszközt más modellre cserélik - a varratban lévő lyuk jól álcázva van.. És a cserép közepén - csak húzza le a pillangót. Mindenesetre, ha tényleg fúrni szeretné a csempeit - ez rendben van. Néha egy automatikus magot használok erre a célra, a nadbits zománcot pontosan a jelölésnek megfelelően, és tovább - a módszereid szerint.. nem látok alapvető különbséget.. Kis lehetőségekkel és preferenciákkal. (és könnyebben igazítható a függőleges vagy a vízszintes) És én általában drill - maximum - 6 mm-re többet - nem szeretem.. (kivéve persze - a WC-tálat és a mosogató a kazánok), azaz ahol - 6mm nem elég.. csak néha a 8 10 mm túl sok. Fúrja ki, ahol tetszik, és leszel rohadt.

Hogyan kell lyukakat fúrni egy cserépben?

A csempék fúrásának csak két problémája van: az anyag keménysége és a csúszós felület. De mindkét probléma megoldható, ha az ügyet bölcsen megközelítik.

A munka kezdetekor a fúró csúszhat le a burkolatról, ami megnehezíti a fúrást. Ha nem tartja a fúrót normál helyzetben, akkor szürke csíkot hagy a csempe felületén, és nem lesz képes lyukat fúrni. És lehetetlen keményen nyomni a csempe egy fúróval, nehogy véletlenül elszakítsa. De megoldani ezt a problémát egyszerű. Elég, hogy ragaszkodj azon a cserépen, amelyen lyukat fúrtál, egy darab festőszalagot, és munkába állhatsz. A fúrás befejezése után távolítsa el a maszkoló szalagot.

Ha könnyű megoldani a csúszás problémáját, akkor minden sokkal nehezebb az anyag keménységével. Az a tény, hogy nem minden fúró alkalmas csempe. És ha igen, akkor milyen fúró fúrni csempe? A lyukak fúrásához speciális fúrókra van szükség, amelyeknek éle keményebb, mint a cserépfelület.

Gyémánt bevonatú fúrók a legjobbak a fúráshoz. De nem mindenki rendelkezik ilyen otthonnal. Ráadásul nagyon drága fúrók vásárlása egy pár lyuknál a cserépben nincs értelme. Cserélje ki a fúrót gyémánt bevonatú fúrócserepekhez csempe és üveg számára. Ezek a fúrók a vágó rész tűszerű alakúak, ami lehetővé teszi a csempe felületén való világos elhelyezkedésüket. Hagyja, hogy a fúró a csempe egy kicsit olcsóbb, de nem mindenki fogja vásárolni őket.

A mindennapi életben szinte minden embernek fúró van betonra, amelynek csúcsán keményfém forrasztás van. Az ilyen fúrók használata a legolcsóbb és legolcsóbb módszer, ha csak néhány lyukat kell fúrni a tüskékhez.

Fontolja meg, hogyan fúrjon lyukat egy cserépbe. Először is, jelölje meg a ceruzával a lyuk helyét. Ezután szereljen be egy fúrót, és alacsony sebességgel fúrjon. Ne nyomja meg keményen a fúrót, nehogy a csempe megszakadjon.

Fúrás közben a csempe és a fúrófej nagyon forró. A fúrás helyén a hőmérséklet hirtelen emelkedése okozhatja a burkolólapok felszakadását, ezért ajánlatos egy vékony áramlású lyukba önteni a vizet. Ha ez nem lehetséges, hűtsük le a fúrót folyó víz alatt.

Annak ellenére, hogy a csempe nagyon kemény anyag, a lyukak lyukává válása szakadáshoz vezethet. Ennek elkerülése érdekében ajánlatos legalább 15 mm-re visszavonulni a csempe szélétől. Így elkerülheti a csempe esetleges károsodását.

Ez a kérdés merülhet fel: fúrólapok, vagy jobb varrni? Ha fúrja a varratot, akkor nem félek a csempe felosztásától, és fedezheti fel a szerencsétlen lyukat, hogy ne maradjanak nyomok. Valójában a varrat nem ajánlott fúrni, mert nem tudja elkerülni a forgácsot. Amikor fúrása lapok ilyen problémák nem. Továbbá, a varrás jobb, ha nem fúr, ha a csempe nem tartja jól. Ha a varrat sérült, fennáll annak a lehetősége, hogy a csempe leesik.

Fontosnak tartottuk a helyzetet, amikor a lyuk alatt meg kell fúrni egy lyukat a csempe alatt. Szükség van egy lyuk létrehozására a csempe alatt az aljzatok és csövek alatt, akkor ebben az esetben használjon gyémánt bevonatú koronát vagy ballerinát. A ballerina és a korona használata nem különbözik a rendszeres fúróktól, kivéve, ha nagyobb lyukat kap.

Hogyan kell fúrni egy csempe a fürdőszobában?

Különféle okok miatt szükség lehet a cserép lyukra. Néha vízellátó rendszert kell tartania, polcot vagy fűtött törülközőtartót kell felakaszkodnia a falra, és gyakran ki kell helyeznie a kihúzódást vagy a horogot az alapvető tárgyak elhelyezésére.

Az eljárás sikeres végrehajtásához meg kell ismerkednie az alapvető ajánlásokkal, valamint pontosan követnie kell a munkamegrendezést. Ezután a művelet sikeres lesz, és a csempe nem fog szenvedni.

Mit kell tudni?

A munka megkezdése előtt kívánatos a gyakorlatban, hogy ne rontsák el a már megtervezett lapkát. Olyan kábeleket kell találni, amelyek már nem alkalmasak a használatra és először a szükséges lyukak előkészítésére. Amikor a műveletek megtanultak, elvégezheti a munkát a kívánt felületen.

Fontos, hogy fordítsanak különös figyelmet a helyes jelölésre. Pontokat jelölhet a lyuk későbbi kialakításához egy markerrel vagy markerrel. Néha problémák merülnek fel ezzel a szemponttal. Nagyon nehéz felvenni a védjegyet egy csempere, hogy hosszú ideig maradjon.

Különösen nehéz ilyen módon mázas csempékkel dolgozni. Könnyebb megjelölni a lyukakat, és ragaszkodni egy darab maszkolószalaghoz az alkalmazási területen. A szimbólum rajta van. Ezután minden jelölés jól meg lesz jelölve.

A scotch szalag más célra használható. Azon a felületen, amelyen ez az anyag ragasztva van, a fúrást könnyebbé teszik. A fúró nem csúszik le a helyszínről, amelyre utasítást kapott.

Így a fúró megfelelő helyzetben tartása biztonságosabb a cserép integritásának, mint az alaphajlás megpróbálásának, mert éles dübel és köröm használata esetén mindig fennáll a forgácsolás és a felesleges karcolások veszélye.

Néha olyan lyukakat kell fúrni egy olyan cserépben, amely még nincs a felszínhez kötve. Ebben az esetben előzetesen fel kell készülnie egy kényelmes és megbízható felületre. Előzetesen ellenőrizni kell, hogy a szerkezet ne legyen vibrálva.

A csempeburkolat zárt anyagában, amely nem akadályozza meg a fúró munkáját. Gyakran ezek a nem kívánt fa lapok, rétegelt lemez vagy gipszkarton. A csempe legyen szoros kapcsolatban a felületével. Nem szabad megengedni olyan eszközök jelenlétét, amelyek instabilak lehetnek, ami deformációhoz és az anyag helyrehozhatatlan károsodásához vezethet.

Hosszú távú üzem közben a fúró gyakran forróvá válik. Ha engedélyezi a lyuk túlmelegedését, fennáll a repedés veszélye. Ennek elkerülése érdekében nem szabad sok erőfeszítést tennie a munkában.

Több időt kell töltenie a lyuk létrehozására. Amikor a fúró gyorsan felmelegszik, meg kell tenni a hűtést. Néhány percig leengedheti a motorolajba.

Ha a munkát vízszintes felületeken végzik, helyi hűtést végeznek. Ehhez egy lyukat fúrtunk egy külön blokkban, amely tele van jeges vízzel. Szükség esetén engedje le a fúrót.

Gyakran a mesterek inkább a fúrógépeket használják, amelyek sokkfunkciót biztosítanak. Csempével végzett munkák esetén ezt a funkciót le kell tiltani. A fúró mindig függőleges helyzetbe kerül a csempe felé. Ha erre nincs külön támogató eszköz, a mesternek önállóan kell szabályoznia az optimális szint megőrzését.

A kerámia burkolólapok fúrásakor, különösen a legszélesebb lyukak készítésénél, nagyon kicsi, de éles anyagmaradványok gyakran elrepülnek. Annak érdekében, hogy ne essen ezekbe az elemekbe, védőelemeket kell felhelyezni a kéz és a szem számára, vagyis vastag kesztyűt és védőszemüveget használni.

Hogyan kell díszíteni a falakat a fürdőszobában? Hasznos ajánlások a mi cikkünkben.

Kell a PVC-fal burkolatát a fürdőszobában? Olvassa el a linket.

Szükséges eszközök és anyagok

 1. Többfunkciós fúró több fúrással. A tápellátást úgy kell megválasztani, hogy lehetőség nyíljon szilárd falra dolgozni.
 2. Fúrókarok. Számos opciót alkalmazhat, attól függően, hogy melyik állomány egy adott időpontban elérhető a mester számára. A legfejlettebb változat a volfrámkarbid szerkezetek, amelyek a maximális élességet megkülönböztetik. A megjelenésük hasonlít a lándzsa alakjára. Ha nem lehet megvásárolni őket, optimális a szabványos fúrófejek használata, de a munka megkezdése előtt meg kell élesíteni őket. Annak érdekében, hogy ne csak egy lyukat alakítsanak ki, hanem egy bizonyos alakzat kialakításához, például a foglalatok vagy kapuk behelyezésére szolgáló mélyedések kivágásához, használjon gyémánt koronákat, amelyek mérete a kívánt céltól függ.
 3. Mérési szint. Ezzel tökéletesen egyenletes csoportos lyukakat készíthet.
 4. Karmester. Akkor használjuk, ha nagy lyukcsoportot kell létrehoznunk, amelyek nem ugyanazon a szinten vannak. Stencilként működik, mint egy előre megformált lyuk lemez.
 5. Marker vagy világos marker a jelölés végrehajtásához.
 6. Scotch szalag, maszkoló szalag vagy hasonló eszközök.

Lépésről lépésre

A lyuk helye kiválasztásra kerül. Ajánlatos, hogy a vonalak szimmetrikusak legyenek, és a lehető legtávolabb húzzák a csempe szélétől, elkerülve a repedését. Ezután elvégezhető a lépésenkénti műveleti sorrend:

 • 1. lépés: A teljes elrendezési terv végrehajtása után válassza ki a megfelelő méretű fúrót, és helyezze be a fúrótokmányba az adott eszközmodell utasításai szerint. Szükség van a tüskék paramétereinek összpontosítására, amelyek telepítését elsősorban tervezzük. Meg kell becsülni a dugós csatlakozó méretét, és ki kell választani egy olyan fúrót, amellyel 1-2 mm-t nagyobb lyuk alakul ki.
 • 2. lépés: A fúró a jövő furatának előre meghatározott központi részébe kerül. A csúszda vagy hasonló eszköz nem engedheti meg, hogy csúszik. A fúrás minimális sebességgel kezdődik. Óvatosan kell eljárni a csempe felső rétegének eltávolítására. A további fúrás kényelmesebb és biztonságos módban történik.
 • 3. lépés Ha gyémántot vagy más drága fúrót használ, javasoljuk, hogy azonnal távolítsa el a fal befejezése után, vagyis miután a csempe teljesen perforált. A falakkal való munkához alkalmas szabványos fúrófej készül. Átmérője nem lehet nagyobb, mint az előző elem.
 • 4. lépés: Miután befejezte a fúrót a falra, a további távolság nagyon pontos. Különös figyelemmel kísérje a munkát hosszú csiga használatakor. Ő képes lengeni, ami károsíthatja a cserép integritását. Ha folyamatosan tartja a készüléket megfelelő szinten, vagy speciális bilincseket használ, a repedések, a forgácsok és a karcolások kockázata csökken.
 • 5. lépés: A dübel be van süllyesztve a létrehozott lyukba. Ezt a készüléket óvatosan a falba sodorja, hogy ne keletkezzen túlzott rezgés. Ha a mester véletlenül eltalálja a burkolólapot, vagy helytelenül irányítja az ütés erejét, akkor a lyuk létrehozásához szükséges munka sikeres lesz a repedések megjelenése miatt. Miután gondosan telepítette a csavart, behelyezhetsz egy körmöt, horogot vagy hasonló elemet az előkészített lyukba.

Olvassa el itt, hogyan válasszon minőségi csemperagasztót. Hasznos ajánlások.

Hogyan kell csinálni?

Amikor kiválasztja a legjobb helyet, hogy lyukakat hozzon létre a cserépben, kövesse azt a szabályt, amely megtiltja, hogy a fúró a csempe széléhez közeledjen. Tartsa távol a távolságot 1,5 cm-es széltől és így tovább.

Cserép fúrásakor lehetetlen a készüléket a legmagasabb fordulatokra helyezni. Engedélyezett a 100-400 fordulatszám tartománya 60 másodpercen belül. A kívánt sebesség meghatározásához előzetesen meg kell valósítani a minta anyagának lyukakat, becsülni a vetőgép teljesítményét és vastagságát, valamint a csempe sűrűségét.

Tilos a lyukasztási mód beállítása. Ha ezt a szabályt elhanyagolják, a csempe felépítése gyorsan feltörni fog, ami szükségessé teszi a cserét. A készülék csak ezt a módot átrendezheti, ha a lyukat már a falszerkezetben már elkészítették. Ez egyszerűsíti és felgyorsítja a munkát.

A fúró elfordulása és felesleges fordulása szigorúan tilos, mivel ez elkerülhetetlenül meg fogja érinteni az extra helyet és a szerkezet károsodását, ami a végeredményt nem eléggé esztétikusvá teszi. Annak érdekében, hogy ne rontsák el a cserépet, használjon állványt egy fúrógéphez.

Ha ezt az elemet összekötő varrás területén lévő lyukak közötti lyuk fúrásakor nem lehet a csempe szélére menni. Ha megérinti az építménydarabot, akkor feltörni és elszakadni az alapjáról, ami a munka eredményének károsodásához vezethet.

Néha különleges típusú fúrógépeket használnak a különösen törékeny burkolólapok fúrására, amelyek nem képesek lyukat létrehozni a fal alján. A folyamat során két fúrót kell használni.

Az első csak egy lyuk létrehozásához szükséges a cserépben, a második pedig további kialakításához. A második lépcsőnél lehetetlen kiválaszni egy olyan fúró, amely nagyobb az előzőnél, különben fennáll a csempepusztítás veszélye.

A csempék sikeres fúrásához megfelelő fúrógépet kell használni. Ha enyhe csúszást észlelünk, célszerű a mintát alkalmazni és fúrni, irányítva a központi fúrót.

Gyakran egy feladatot állítanak be a mester előtt, hogy fúrjon egy már megtervezett csempe, így a felelősség növekszik, mivel lehetetlen megakadályozni a teljes kőzet károsodását. A helyes fúró kiválasztásakor minden óvintézkedést meghozunk, és a munkát alaposan végezzük, pozitív eredményt biztosítunk.

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

Feliratkozás a frissítésekre E-mailen keresztül:

Mondja meg barátainak!

Érdekes cikk. Csak egy kis "BUT"... Túl sok extra gesztus, amikor a legegyszerűbb munkát végezzük. És egyébként a csempe teljesen kivágható az ízületek területén. Tapasztalataim alapján. csak a fúrólyukak fúrásához, elegendő egy lyukasztást végrehajtani a fúrás funkciójával, egy fúró a kívánt átmérővel és hosszúsággal. És mindent! Jelölje meg a fúrási helyet először egy jelölővel vagy ceruzával, majd LIGHTLY kalapáccsal és maggal (dugóval vagy varrással) jelölje meg a lyukat. Ezután a lyukasztót átkapcsoljuk a fúrási módra, és fúrjuk meg a szükséges lapot a falhoz. Ezután a lyukasztást a "fúrás lyukasztással" és alacsony fordulatszámon (150 - 250 ford / perc) váltjuk fel. A lyukat is megnyomhatja, ha röviden bekapcsolja a lyukasztót.

A legjobb csemperősítők a volfrámkarbid. Általában azok számára, akik soha nem fúrtak meg egy cserépet, azt tanácsolom, hogy először gyakoroljon egy régi vagy törött lapkát.

Amellett, hogy egyszerűen lyukak vannak a rögzítéshez, néha szükség van egy nagy átmérőjű lyuk létrehozására, és itt használják az úgynevezett "ballerina" -t, amely minden szempontból nagyon kényelmes. Nos, fúrólapok, elvben, ez semmi bonyolult. Hány ember már fúrt, csak egyszer, amikor igazán közeledett a paradicsomhoz, a darab elszakadt, majd olyan kicsi volt, hogy szinte észrevehető volt. Alapvetően ez mind függ a használt fúró minőségétől és a helyes jelölésektől, és persze, hogy a fúró nem csúszik. Sok lehetőség van elkerülni ezt.

Jó napot: fúrjon egy lyukat a cserépbe egy fúróval, ez felelős, tehát ha valami baj van, akkor nemcsak a burkolatot, hanem annak kinézetét is elrontaná, Néhány alkalommal fúrtem a konyhában a csempéket, alacsony fordulatszámon speciális fúrót használtam, és ami a legfontosabb, lyukak voltak a csempék között a habarcs itt egy nagy plusz, ha nem kell több polcot lehet eltávolítani, és a lyuk lehet törölni egy habarccsal, és új, mint egy cserép.

Hogyan kell fúrni egy csempe: válassza ki a megfelelő fúró

Számos ok van arra, hogy kerámia burkolatot készítsenek:

 • vízvezetéket kell tartania;
 • telepítse a kimenetet;
 • lerakja a polcot a falon;
 • beágyazott törölközőmelegítő.

A lyuk fúrása nem jelent problémát, de az a tény, hogy a fúrólapok fúrásának folyamata megtörni vagy felszakadni, gondot okoz. Felállítva maguknak a feladatot, hogyan kell megfelelően fúrni cserépcserépet annak érdekében, hogy ne károsítsa az integritását, a szakemberek és a kézművesek sokféle módon próbálkoztak.

Kerámia burkolólapok fúrásának folyamata

Milyen eszközökre van szükség a kerámia lapok fúrásához?

 1. Villamos fúró, a fúrás minimális sebességgel történik.
 1. Akkus csavarhúzó, maximális fordulatszámmal 800-1000.
 1. Csavarhúzó kis sebességgel.
 2. A kézi fúrógép 12 mm-es kis furatátmérő fúrásához használható.

Mi a teendő a csempe, amikor a fúrás nem szakad

 1. Amikor a lyukakat fúrja a csempe, akkor a kerámia szélétől legalább 15 mm-re kell visszavonni. Ebben az esetben a repedés veszélye minimális.

A fúrás helyének kiszámítása

 1. Mielőtt fúrni egy lyukat a csempe, akkor áztassa a csempe 30-60 percig vízben. Ez segít csökkenteni a forgácsolás vagy repedés lehetőségét.
 2. A fúrás helyét egyszerűen vízzel nedvesítheti, ennek az elővigyázatosságnak köszönhetően elkerülhető a burkolólap felosztása vagy a falazott falazat cseréje.
 3. A legjobb megoldás az lenne, hogy lyuk alakuljon ki a csempe között. Ebben az esetben a kerámia burkolólapok felosztásának kockázata minimális. De ez a módszer nem mindig lehetséges.

Kerámia burkolólapok fúrása a dugók alatt

Fúrás funkciók

Hogyan lehet fúrni egy lyukat egy cserépben? Ilyen kérdés merül fel, amikor a csempékkel, szekrénnyel, lámpákkal, polcokkal vagy egyéb fürdőszobai kiegészítőkkel bélelt falon kell lógni.

Ha a csempe, amelyet fúrt, szakadt vagy repedezett, akkor meg kell változtatnia az egész szektort.

Ha lyukat kell fúrnod a csempe - akkor egy kis trükköt kell használnod.

A cserép megmunkálása előtt fontos, hogy két nem túl kellemes pillanatot vegyen figyelembe:

 • a csempe felülete nagyon csúszós, a csempe pedig folyamatosan lecsúszik;
 • a csempékhez, a téglákhoz és betonokhoz nem alkalmasak, mert osztják.

Az első probléma egyszerűen megoldható: szükség van a maszkolószalag felvételére és a csempefelületre ragasztására, hogy a fúró ne fékezzen.

A maszkolószalag alkalmazása a fúró elcsúszásának elkerülése érdekében

Mi fúrni?

Fúrjon lyukat egy cserépbe, hogyan és hogyan lehet ezt tenni? Ehhez vegyen egy fúrógépet, amelyben a vágó rész szélesei sokkal keményebb, mint a kerámia lapok felülete.

Tehát milyen fúrókra van szüksége?

 1. Fúrjon egy gyémántporral. A fúrólapok ilyen fúróval a legdrágább és leghatékonyabb módja.
  Nem mindenki engedheti meg magának, hogy vásároljon ilyen fúrógépeket, hogy néhány lyukat készítsen. Érdemes megvásárolni a fúrótornyokat egy gyémánt hegyével, ha szakszerűen meg kell tennie a lakásjavítást, akkor elég gyorsan fizet.

Gyémánt lerakódás a fúrógépen

 1. Fúró a gyeditovy hegyével. Csempézés ilyen fúró fog kerülni sokkal kevesebb, mivel ez a fúró olcsóbb, mint a gyémánt. Meg lehet vásárolni egy speciális boltban vagy a piacon.
 1. Speciális fúrók csempe a fürdőszoba és az üveg. Hasznos lehet a mindennapi életben, ha a pénzügyek lehetővé teszik, akkor megvásárolhatja.

A lyukak fúrási folyamatának sorozata a tüskék számára

 1. Azon a helyen, ahol a lyukat fúrja, ragasszon el egy darab maszkoló szalagot.
 2. Jelölje keresztre a pontot, ahol fúrásra lesz szükség.
 3. Helyezze be a szükséges fúrógépet (gyedit, gyémánt vagy speciális) a lyukasztóra vagy a fúróba.
 4. Alacsony fordulatszámnál fúrjon lyukat a cserépben.
 5. Miután a burkolólapot fúrták, ki kell cserélni egy betonhoz szokásos fúrót. A méret a dugó méretétől függ.

Tipp: a kívánt mélységig a furatig speciális ütközőt alkalmazhat, vagy egyszerűen egy kis darab elektromos szalagot ragaszthasson a fúróra, miközben megmutatja a kívánt mélységet.

 1. Fúrja le a furatot a végére, távolítsa el a fúrót.
 2. Távolítsa el a lyukat a beton és a porrém eltávolításához.
 3. Helyezzen be egy dugót a lyukba, és néhány milliméterre be kell lépnie a csempebe.

Fontos: ez a módszer lehetővé teszi maximum 15 mm átmérőjű lyuk fúrását.

Cserépfúrók

Fúrólapok az aljzat vagy a cső alatt

Hogyan kell fúrni a csempe, milyen eszközöket lehet használni ehhez?

Gyémántfúrású perforátor

A gyémánt bevonattal ellátott koronák ára közvetlenül a minőségétől függ, de ez még mindig drága öröm.

Tipp: Koronát használhat speciális povitovymi fogakkal, amelyeknek elégnek kell lenniük 15-30 lyukra.

 1. A cserép megmunkálása előtt lapos, nem túl kemény felületre kell fektetni (lehet fa).
 2. A csempejelzés elülső oldalán egy fúrás helyét.
 3. A lyukasztó fúró segítségével a kívánt méretű lyuk.

Ez a módszer a leggyorsabb és legbiztonságosabb.

Fúrjon egy gyémántot

Hogyan kell fúrni egy csempe?

A következőket kell tennie:

 1. Jelölje meg a lyuk helyét.
 2. Fúrja ki a fúrócserét a csempe elülső részéből anélkül, hogy túl nagy nyomást gyakorolna a fúróra.
 3. Ha a korona gyémánt bevonattal jó állapotban, két-öt percig, akkor egy lyukat a kívánt átmérő.

Fúrólapok fúróval

Fúrás kör alakú fúróval - "ballerina"

Mit kell fúrni csempe, ha meg kell fúrni egy lyuk egy nem szabványos méretű?

 1. Állítsa be a szükséges furatátmérőt (például 5 cm-re, majd a távolságot a fúrók között 2,5 cm-re kell állítani).
 2. Ismertesse a fúrás helyét.
 3. Indítsa el a fúrólapokat.

Tipp: a balerina alacsony fordulatszámmal fúrja meg a csempeit, és határozottan fogja a csempeit, hogy a fadarabból kifolyó lapok darabjai ne okozzanak ártalmat, biztonsági szemüvegeket is kell használni.

Tipp: a fúró fúrásának folyamata nem tud lengetni, egy speciális állványt használhat a fúróhoz.

Fúrás fúróval, gyémánt hegyével

Ez a módszer alkalmazható abban az esetben, ha nem lehet koronát kapni.

Hogyan kell fúrni a cserépet?

 1. A csempe előlapján a kívánt lyuk átmérője legyen. Ha ez egy kapcsoló vagy aljzat, akkor egy bizonyos méretű dobozt vegyen fel, csatolja a csempehez és rajzoljon rajta egy ceruzát.
  Ha a lyuk a vízcső alatt, használhat egy iránytűt.
 2. Fúrja a fúrót a furat teljes kontúrján, úgy, hogy a szél legalább 1-2 mm-rel a tervezett vonalon túlnyúlik (legfeljebb 20 lyuk átmérője 4-6 mm).
 3. Óvatosan ütés.
 4. A fennmaradó fogakat meg kell törni fogóval vagy fogóval.
 5. A vágott felület csiszolása.

Ez a módszer a leghosszabb, és jelentős türelmet és készségeket igényel.

Kontúrfúrás

Fúrás volfrám magfúróval centráló fúróval

Ez a módszer alkalmas abban az esetben, ha a csempe már le van fektetve.

 1. Annak megakadályozására, hogy a korona lecsússzon és csússzon a fúrási folyamat során, ajánlatos egy különleges sablont használni a kívánt lyukátmérővel.
 2. Nyomja meg a sablont a falhoz.
 3. Nyomja le a fúrót a bitgel és készítsen lyukat.


A kerámia burkolólapok fúrásához sokan elég nehéz, mert nem tudják, hogyan és hogyan fúrja a csempe.

Leggyakrabban meg kell fúrni a már a falra vagy a padlóra fektetett csempe, ezért óvatosan kell eljárnia, nehogy károsítsa az egész falazatot. A legfontosabb dolog a helyes fúró kiválasztása, amely a tervezett céloknál jobb, mint a többi.