Legfontosabb > Fürdő

Használhatok nedvességálló gipszkarton a fürdőszobában?

Amikor a szakmesterek helyszíni javításokat végeznek, kiválasztják azokat az anyagokat, amelyek a legmegfelelőbbek az alkalmazási feltételekhez. A fürdőszoba a legnehezebb hely a házban, mivel a nedves mikroklíma hőmérsékletváltozással és elégtelen légkeringéssel jár.

A fürdőszoba befejeződése nedvességálló, a gomba- és formázható mikroorganizmusokkal szemben ellenálló anyagok, pl. Csempe vagy műanyag panelek. Ebben a cikkben azt írjuk le, hogy lehetséges-e a fürdőszobában nedvességálló kartonot használni, és azt is, hogy mire használják.

Az anyag jellemzői és típusa

A gipszkarton építési terminológiát száraz gipszkartonnak nevezik négyszögletes lapok formájában. Ezt az anyagot egy kis papírmalom tulajdonosa találtatta Amerikában közel száz évvel ezelőtt. A gipszkarton dagasztott vastag, viszkózus vakolat tészta gyártásához, amely két kartonlemez között helyezkedik el.

A lapos gipszkarton standard szélessége 120 cm, vastagsága 9,5-12,5 mm. Ezen anyag finomítása falak kiegyenlítésére szolgál, további válaszfalak, huzalozási csatornák és más építési műveletek létrehozását. Vannak a következő típusú gipszkarton:

 1. A GLA egy közönséges gipszkarton, amelyet a normál nedvességtartalmú és hőmérsékletű helyiségek javítására és befejezésére használnak. Ez egy fehér téglalap alakú lap. Normál gipszkarton a fürdőszobában nem érvényesek.

Figyelj! Ha javításokat végez a fürdőszobában, mindenképpen használjon nedvességálló gipszkarton, ami tökéletesen átadja a szoba nedves és meleg mikroklímáját. A gyártók a legmagasabb minőségi mutatókkal rendelkező anyagot állítanak elő, ami "A" betűvel és olcsóbb, de kevésbé stabil "B" jelű gipszkartonnal van jelölve.

A GKLV használata

A fürdőszobában használt gipszkarton viszonylag nemrég használt, azonban ez az anyag már tapasztalt kézművesek és díszítők bizalmát is megszerzi. Ennek a szobának a javítása és díszítése a legtöbbet a háztulajdonosok számára okozta. Azonban az ár egy gipszkarton lap csak 300-350 rubel, ami tűnik, mint egy fillért sem a többi költséget. A kis pénzügyi befektetések többet érdemes időt és energiát megtakarítani a használat során. Nedvességálló gipszkarton lapokat használnak az alábbi építési műveletek elvégzésére:

 • Illessze a falakat. A régi burkolat lebontása és a fal összehangolása, amely nélkül a fürdőszoba javítására vagy befejezésére nem kerül sor, sok időt költ az építtetők számára. Ezek a tevékenységek nagy mennyiségű hulladékot tartalmaznak, amelyet összegyűjteni és ártalmatlanítani kell. A falak a gipszkarton a fürdőszobában "eszik" néhány centiméter területen, de lehetővé teszi, hogy tökéletesen lapos falak néhány óra múlva. Ez nagyban felgyorsítja és leegyszerűsíti a kerámia burkolatok burkolását.

Fontos! A nedvességálló gipszkarton metálvezetővel van rögzítve. A keret fémprofilból épül fel, lehetővé teszi a kész felület felszínét. A második réteg gipszkarton lehet ragasztani egy speciális masztix.

Vízszigetelés GKLV

Javítások a fürdőszobában, a lakástulajdonosok elvárják, hogy az eredmény legalább 10-15 évig folytatódik. Bármilyen anyagot is használnak a kikészítéshez, a nedves mikroklíma és a nagy mennyiségű víz bejutása még a nedvességálló gipszkartonra is pusztító hatást fejt ki. Annak érdekében, hogy hosszabb ideig tartson, további vízszigetelést kell biztosítania a falak és más felületek számára a fürdőszobában.

 1. Olyan helyeken, ahol a gipszkarton potenciálisan vízzel érintkezhet (a mosogató felett, a zuhanykabin közelében, a fürdőkád körül), használjon vízszigetelő bevonatot. A szerelés előtt a gipszkarton lapokat víztaszító szerrel kezeljük, hengerrel több vékony lemezben. A 2-3 kg tömegű folyadék vízszigetelés bankja 300-400 rubelt költ, ami nem befolyásolja a teljes költségeket, de jelentősen növeli a nedvességálló gipszkarton élettartamát.
 2. A gipszkarton lapok és a kötőelemek közötti kötéseket szilikonalapú tömítőanyaggal kezelik. Vigyázni kell a padló és a fal közötti ízületek szigetelésére, hogy ne hagyjunk esélyt a nedvességre.

Figyelj! Gipszkarton a fürdőszobában egy jó alapja a burkolat falak vagy mennyezet dekorációs anyag. Sima, jó tapadású és alkalmas kerámia burkolólapok beszerelésére, festés, műanyag panelek rögzítésére és nedvességálló tapéta beillesztésére.

Anyagi előnyök

A fürdőszobai felújítás megkívánja a lakástulajdonosoktól, hogy összpontosítsák pénzügyi kapacitásukat és erősségüket, és a nedvességálló karton képes pénzt és időt takaríthat meg ilyen rendezetlen műveletek során, mint például egy régi falburkolat leszerelése és eltávolítása. A burkolatok vagy mennyezetek lefedése ezzel az olcsó, de tartós anyaggal 20-30% -kal rövidíti a javítási időt, és növeli a kerámia burkolólapok minőségét.

A gipszkarton használata a következő hatást eredményezi:

 • A fürdőszoba falai és mennyezete tökéletesen igazodik néhány óra alatt, anélkül, hogy kimerítené a nagy mennyiségű építési hulladék eltávolítását és eltávolítását. A csempe vagy más befejező anyagok jól ragasztottak a gipszkartonhoz.
 • A gipszkarton kárpitozása alatt a falakon nincs gomba vagy penész, mivel nagy légáteresztő képességgel rendelkezik.
 • A falak nedvességtől védettek, így a befejező anyag hosszabb ideig tart.
 • A gipszkarton használata csökkenti az előkészítő munkálatok időtartamát, amely lehetővé teszi a javítás befejezését a lehető legrövidebb idő alatt.
 • A dekoráció csak környezetbarát, biztonságos anyagokat használ. A GKLV minden összetevője biztonságos az emberek számára, ezért nincs egészségügyi kockázat.

A professzionális kivitelezők azt állítják, hogy komplex, figurázott mintákat hozhat létre, amelyek az ügyfél kívánságait testesíti meg egy nedvességálló gipszkartonról. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ez az anyag ellenáll a pontszerű sokkoknak. Ezért olyan helyeken, ahol véletlenül megérintheti a falat a kezével, a gipszkartonnak két rétegben kell telepítenie.

Gipszkarton a fürdőszobában: beépítési jellemzők

Gyorsan és hatékonyan igazítsa a falakat a gipszkarton szerkezetekhez. Egyes tulajdonosok azonban kétségbe vonják, hogy van-e lehetőség a gipszkarton használatára a fürdőszobában. A sok mesterek véleménye ebben a kérdésben jelentősen különböznek egymástól. Annak eldöntéséhez, hogy egy ilyen módszer célszerű-e, részletesen meg kell vizsgálni ennek az anyagnak a jellemzőit és a felszerelés árnyalatait a nagy nedvességtartalmú helyiségekben a levegőben.

Érvek az ellenfél stílusát

A falak összehangolása az építők által végzett előzetes tervezetre utal. Sok csempevállaló azért tagadja meg az ilyen felületek burkolását, mert nem tudják, hogy a lapok mennyire vannak rögzítve. Ezenkívül fontos szerepet játszik az egész rendszer jó vízszigetelése, beleértve a tartószerkezetet is.

Ha megbeszéljük a gipszkarton rendszerek előre gyártott burkolását, akkor biztos garanciát nyerhet a tervezés megbízhatóságára. Általában a szakemberek tudják, hogyan lehet megakadályozni a csempe ragasztó- és gipsz felületek kölcsönhatásában jelentkező potenciális problémákat.

A gipszstruktúrák felszerelése a fürdőszobában bizonyos ismereteket és tapasztalatokat igényel. A fürdőszobában lévő gipszkarton fala nagyon érzékeny a szoba nedves környezetére, így a mesterek, akik nem rendelkeznek gyakorlati ismeretekkel az ilyen anyagokkal való munka során, gyakran nem hajlandóak dolgozni vele. Ebben az esetben a legjobb megoldás az lenne, hogy vonzza az illetékes finisher-t, aki ismeri a gipszkarton lapok összes árnyalatait, és csempével néz szembe őket.

Meg kell mondani, hogy a mai technológiák lehetővé teszik, hogy gyakorlatilag bármilyen anyagot a fürdőszobák körülményeihez igazítsanak. Ebben az esetben a gipszkarton nem kivétel. Ezzel csak egy rendkívül alacsonyan képzett szakember vitatkozhat. A modern stílusú technológiák ismeretében minden mester tudja, hogy a gipszkarton megfelelő feldolgozása a fürdőszobában kiváló eredményt biztosít.

Beszerelési lehetőségek a befejezéshez

Általában a gipszkarton fürdőszoba kivitel kétféle módon telepíthető. Az első esetben a panel közvetlenül a falhoz van rögzítve. Igaz, hogy ehhez a falaknak viszonylag egyenletesnek kell lenniük, kiugrások és jelentős hibák nélkül. Ez a telepítési módszer alkalmas a falfestés falainak lezárására vagy vízálló tapéta beillesztésére.

Ezzel a telepítési módszerrel az anyagot a fal tetejére ragasztják a nedvességálló csemperagasztóhoz. Az építés nagyobb megbízhatósága érdekében jobb, ha csavarokkal vagy tüskékkel rögzítik a falra. Ebben az esetben a kötőelemek kiválasztása a partíció alapjától függ.

Ha olyan kerámia burkolatot szeretne használni, amely lenyűgöző tömegű, mint befejező bevonat, akkor a legjobb megoldás az, ha a lapokat a fém keretre rögzítik. Végrehajtja a tartófunkciót, és csökkenti a megnövekedett terhelés következtében a teljes szerkezet összeomlásának kockázatát.

Ehhez megvásárolni kell az egyes profilokból álló alumínium profilokat és a horganyzott kötőelemeket. Ezek a fémek ellenállnak a korróziónak a helyiség magas páratartalmánál.

Néhány tapasztalatlan tulajdonos a fa lécek tartó keretét rögzíti, de a fürdőszobában nem praktikus. Idővel a fa elveszti védő hidrofób réteget, és elkezdi felszívni a vizet. Általában ez okozza a rothadást, ami fenyeget a fal deformációjával és néha összeomlásával.

A plating jobb használni vízálló gipszkarton a fürdőszoba. Ez az anyag kétoldalas impregnált bevonattal rendelkezik, amely megakadályozza a kondenzátum és vízcseppek gipszbe jutását. A kiegészítő anyagvédelmet speciális, gombaellenes és víztaszító adalékok biztosítják, amelyek a lemez gipszalapjához vannak mellékelve. Nagyon egyszerű megkülönböztetni a hidrofób lemezeket a szokásos analógoktól. Tipikus zöldes árnyalatú, nem szürke-bézs. Ha nem kívánja a fürdőszobát öt-hét évente megjavítani, akkor jobb, ha nem használja a legújabb gipszkarton lapokat.

Ami az ilyen típusú bevonatok ilyen rendszerekre történő alkalmazását illeti, itt nincs korlátozás. A tapasztalt szakemberek könnyedén csempézhetik a falakat egy gipszkarton fürdőszobájába, festhetik őket, vagy tapétázni. Tökéletesen lefektetett ilyen alapon és dekoratív vakolat. Ennek az építkezésnek a burkolása falakkal ellátott panelek esetén még egy kezdő számára is lehetséges. Még a tükröket és a mesterséges kő is ragasztható az ilyen alap repülőkhöz.

Az egyetlen szabály, amelyet be kell tartani, hogy minél nagyobb a végső bevonat tömege, annál erősebbnek kell lennie a rendszer megerősítő keretének.

Ezenkívül az anyag élettartamának meghosszabbítása érdekében helyénvaló a szigetelő réteg elhelyezése a panelek találkozásánál, valamint a padlóhoz való csatlakozásuk közelében.

További nedvességszigetelési módszerek

Annak ellenére, hogy viszonylag jó hidrofób tulajdonságai vannak, ez az anyag olyan területeken van, ahol a nedvesség behatolásának kockázata nő. Általában ez a végrészei, valamint a vékony sík. Azonban még ebben az esetben is lehetséges a helyzet kijavítása kisebb veszteségekkel. A meglévő kockák minimálisra való minimalizálása érdekében az illetékes csempe a csempe felhelyezése előtt.

Nagyobb figyelmet kell fordítani a lap alsó végére. A fürdő nedvességálló gipszkartonja, mint minden más vakolat alapú anyag, törékeny és törékeny anyag. A bevonás során a bevonatok bármilyen károsodása tovább vezethet a nedvesség behatolásához a panelbe és fokozatos megsemmisítéséhez. Ezenkívül a nedves padlóval való folyamatos érintkezés is hozzájárul ehhez.

A szakemberek soha nem rögzítik a panelt a padló és a mennyezet közelében, de mindig hagyják a harminc millimétert a síkok között. A felső széltől a mennyezetig terjedő távolság megmenti az épületet, ha a lakást a felső emelet lakói árják el. Ezenkívül a nyílt gipsz-területeket és réseket gondosan bevonják egy csempeburkolat réteggel, amely szárításkor megbízhatóan védi a lemezt a nedvesség behatolásától. Ne hagyja figyelmen kívül a fugázó csempe ízületeket is. Ha szilárdan lezárja a gőz és a víz gipszkarton minden lehetséges területét, egy ilyen építmény több mint egy évtizede szolgál majd Önnek.

Van még egy megbízható módszer az elszigetelésre. Azonnal meg kell mondanom, hogy megvalósítása csak akkor lehetséges, ha a rendszert egy keret alapon szerelik fel. Ehhez a műanyag burkolat fedezi a panel teljes hátoldalát. Rögzítse az elülső részt úgy, hogy a lap végei a film alatt legyenek. Ez egy olcsó, de nagyon hatékony módja annak, hogy megvédje a szerkezetet az elpárologtató folyadék elfogyasztásától.

A fürdőszobai falburkolat zuhanása

Miután a fürdőszobák gipszkartonjának a falhoz történő szintre hozásával döntést hoztunk, lenyűgöző eredményt kapunk. Ez a technológia sokkal kevesebb időt és energiát igényel, mint a hagyományos vakolat és gittpartíciók. Az ilyen módon elkészített csónakok tökéletesen lapos felületet kapnak, még akkor is, ha a nem szakember összeállította a szerkezetet. A triviális igazítási módszerek segítségével ez a hatás nem működik kezdőknek. Ezenkívül lehetőség nyílik arra is, hogy az alapanyagot a készletben rendelkezésre álló összes alapanyaggal átvágjuk, minden csak a fürdőszoba ízlésének és kialakításának függvénye.

A szerkezet élettartamának meghosszabbítása akkor, ha megfelel bizonyos feltételeknek, amelyeket gyakran a szakemberek használnak. Annak érdekében, hogy kiküszöbölhető legyen a penészgomba lehetősége a falakon és az anyag későbbi megsemmisítése, a fürdőszobát kényelmesebb szellőztető rendszerrel kell felszerelni. A légkeringés hiánya zavarja a helyiség hőcseréjét, és hozzájárul a páratartalom növeléséhez a fürdőszobában. Ma megvásárolhatja a mesterséges légcsere alacsony költségű modelljeit, amelyek egyidejűleg egy fénykapcsolóval működnek, ami segít csökkenteni az energiafogyasztást.

Bizonyos esetekben további szellőzés telepítése nem lehetséges. Akkor jobb, ha a gipszkarton lemezeket helyettesíti a hidrofób analóg - gipszrost, amely kívülről néz ki, de jobban ellenáll a nedves környezetnek.

A keretszerkezeti panelek legelőnyösebb módja, mivel ez a kialakítás egészében sokkal stabilabb és erősebb lesz. Ellentétben azzal a közhiedelemmel, hogy ez a módszer sok használható helyet foglal el, ez a módszer optimálisnak tekinthető. Azzal, hogy azonnal felhelyezi a lapokat a mólón, csak néhány centet nyerhet. Azonban nem lehet a lapot megfelelően szigetelni polietilénnel. És egy ilyen fal ereje inkább feltételes. Ne feledje, hogy a legmegbízhatóbb verzió a keret - alumínium profil, nem fa lécek.

Gyakran a gipszkarton rendszerek csatornáinak elrejtése vízvezeték-kommunikációt. Ebben az esetben a kopott csöveket új polipropilén elemekkel kell kicserélni, és ellenőrizni kell a feszességüket. Az egész szerkezetnek jól szigeteltnek kell lennie, hogy elkerülje a lecsapódás lecsapódását a maszkolási rendszer felületén található hideg tömlőkből. A vízvezeték-szerelőket javasoljuk a melegvízcsövek rögzítésére, alacsonyabb fűtésre és felülről fagyasztva. Ez segít a fagy megjelenésében is.

A szakemberek általában a falburkolathoz használják, függetlenül attól, hogy a lapok felszerelésének módja legalább 12 milliméter vastag. Ha száradást és mennyezetet tervez, akkor ebben az esetben kilenc milliméteres panelekre korlátozhatja magát. Ez nem érdemes megtakarítani. A vastagabb anyag képes ellenállni a nagyobb terhelésnek.

Az ilyen tervek, akkor is hang bútorok és vízvezeték. Azonban meg kell vásárolnia speciális kötőelemeket gipszkarton rendszerekhez, az úgynevezett pillangókhoz. Ha ezeket a rögzítéseket meg kell húzni, speciális támasztékokat, amelyek még a nagyon masszív tárgyakat is belekerülnek, a bázisra mozognak.

Röviden, a gipszkarton lemezek ésszerű alternatívája a falak vakolásához. Gyorsan és gyorsan felszerelhetők, és tökéletes felületet biztosítanak a mólónak. Ha hallgatja a professzionális mesterek tanácsát, és helyesen telepíti az ilyen rendszert, akkor sokáig szolgál majd.

Igazítsa a falakat gipszkartonhoz a fürdőszobában

Hogyan igazítsuk a falakat a fürdőszobába?

Ki ne akarja, hogy egy gyönyörű modern fürdővel? És a további befejeződésektől függetlenül, akár festés, kerámia csempe, tapéta vagy műanyag panelek - mindez csak gyönyörű lehet csak sík falakon. Még a legdrágább anyagok sem tudják tökéletesen megjeleníteni az ívelt falakat, de a legegyszerűbb felület egy teljesen sík felületen elég tisztességesnek tűnhet. Ezért nagyon fontos, hogy komolyan vesszük a befejező munkák első szakaszát - előkészítsük a falakat -, és döntsük el, hogyan kell a falak falát a fürdőszobában kiegyenlíteni.

A falak falához igazításának módja

A falak összehangolásának módszerei eltérőek és az egyik vagy másik használatát a ház és a fürdőszoba tervezése határozza meg. Ha ez egy régi ház - egyes módszereket használnak a panelben vagy monolitikusan - mások.

A tervgazdaságban, amikor megoldásra került az egyes családok különálló lakás kiadása, az építők nem fordítottak nagy figyelmet az építési munka minőségére. A legfontosabb dolog az volt, hogy a lehető leghamarabb megépítsék és üzembe helyezzék a házat. Jelenleg ezeken a házakban remek javítások zajlanak, ezért a helyiségek falainak kiegyenlítése nagyon fontos és fájdalmas lett.

Számos módszert és technológiát alkalmaznak a falak kiegyenlítésére: keverékeket, vakolatokat használó módszer, valamint gipszkarton falak kiegyenlítése.

Hogyan igazítsuk a falakat a fürdőszobában a vakolattal?

A vakolat módszerét akkor használjuk, ha a fal kis cseppeket tartalmaz. Ez az egyik leggyakrabban használt módszer.

Ezeknek a munkáknak az elvégzéséhez a következő eszközökre van szükség:

 • simító,
 • víz- és gipszkapacitás,
 • reszelő.

Minden vakolási módszert alkalmazó falszintezési folyamatot egymás után kell végrehajtani.

Az előkészítési szakaszban a falak vakolásra készülnek. A legfontosabb dolog ebben a szakaszban -, hogy a felületi markolat minőségét. A konkrét intézkedések a falak anyagától függenek:

 • Ha a fal tégla, akkor előtisztított por, piszkos és egyéb foltoktól. Ezt követően 10-15 mm-es varratokat vésővel vágnak rá.
 • Ha a fal kőből készült, akkor a varratok levágása előtt a fal felülete különböző szennyeződésekkel tisztítható fém ecsettel.
 • Ha a fürdőszoba falai betonból vagy salakból készülnek, akkor kb. 2 cm hosszú és kb. 7-10 mm mély sekély, sekély mélyedéseket kell alkalmazni. A falat nedves ruhával szennyezik.
 • Fafal kiegyenlítése esetén fából készült zsindelyeket szegezünk be. A faltól 10 cm-nél nem messze átlósan átlósan szegélyezik, majd a második léceket kilencven fokos szögben szegezik a sínek tetején. Az 1 cm vastagságú zsindelyeket apró szegekkel szegezik. Néha 4 cm-nél nagyobb oldalú négyzet alakú cellákat használnak.
 • A 10 mm-nél nagyobb rendellenességek jelenlétében a falak nagy cseppjei és szabálytalanságai, beaconok vannak felszerelve, és ehhez jelölés történik. Ennek megvalósításához a fal szakaszokra van osztva, a legmagasabb pont az egyes szakaszokban található. A legmagasabb ponton egy világítótorony - egy fadoboz, vastagsága megegyezik a kívánt gipszréteggel. Miután létrehozott egy jelzőtáblát ezen a helyszínen, ugyanúgy mágneseket állítanak fel másokon. A legfontosabb az, hogy mindegyikük ugyanabban a síkban fekszik, amelyet az építési szint ellenőrzi.

A vakolat falon történő alkalmazásakor 2 módszert alkalmaznak: a fal szabálytalanságainak egy réteggel vagy több vékony réteggel történő leválasztása, amelyeket külön-külön bevonnak egy alapozóval. A legegyszerűbb és olcsóbb az első módszer, de a második a legmegbízhatóbb és legmagasabb minőség.

Miután elvégezte az összes előkészítő munkát, a fal készen áll a csempe ragasztására. Ugyanakkor ez a szintezési módszer csak a szakemberek számára lehetséges. Ha a gipsz falat rosszul végzik, további munkát kell végeznie a gitteken. Ez növeli az építési időt és a munkaerőköltségeket, valamint a pénzügyi költségeket.

Illessze a falakat a gipszkartonba

A falak szintjének egyszerűbb és technológiaibb módja a gipszkarton kárpitozása. Ez a módszer tökéletesen megfelel bármilyen helyiség elrendezésnek és lehetővé teszi a lehető legrövidebb idő alatt, hogy tökéletesen lapos felületet hozzon létre. Lehetővé teszi a csővezetékek elrejtését és kellemes fürdőszobai belső kialakítását. Európában és Amerikában mindenütt használják a gipszkarton falvastagságát. Oroszországban, a sokéves javítási munkában szerzett tapasztalatnak köszönhetően ennek az eljárásnak az előnye is.

A gipszkarton használata akkor történik, ha a falak nagyon íveltek vagy rövid időn belül elvégezni kell a befejező munkát. Mielőtt a gipszkarton falakkal vakolna, hogy megszüntesse a gomba megjelenését, azokat az első alapozóval kezelik. Ezután egy toll-köröm segítségével állítsa be a kereteket a gipszkarton és a függesztők rögzítésére, amelyek csavarokkal vannak rögzítve. Pozíciójuk egyenletességét az épület szintjén ellenőrizzük. Miután a készülék ezt a design speciális csavarok segítségével rögzítse lapok gipszkarton.

Figyelembe véve a fürdőn megnövekedett páratartalmát, nedvességálló gipszkarton (GKVL) lapokat használnak a falak szintjének megmérésére. Ez az anyag önmagában nedvességálló, és minden oldalról víztaszító alapozóval kezelik. Ha szokásos gipszkarton van, akkor a lap elejét és hátlapjait kivéve minden széle alapozóval van ellátva. A legfontosabb dolog - ne hagyja a primert a szélén.

A lapok gipszkarton csempe ragasztott a szokásos módon. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a nedvesség behatolását a csempe mögött, nagyon fontos, hogy a fugázási munkát magas színvonalon hajtsák végre.

Ugyanakkor, a hiposocardon alkalmazásával a padlófelület csökken. Ez az anyag nem tartós, deformációhoz vezet, elnyeli a nedvességet.

Hogyan illesszük a falakat a fürdőszobában keverékek használatával?

Mielőtt a különböző falakba keveredő falakat a fürdőszobában kiegyenlítené, először fel kell dolgozni a felület előkészítését. Az előkészítés folyamán a falakat különféle szennyeződések, elsősorban penész tisztítják. Ha a falon penészgomba keletkezett, az eltávolítás után a falat speciális eszközzel kezelték, amely kifejezetten a penész elleni küzdelemre lett kifejlesztve.

Megfelelő előkészítés után a fürdőszobai falon jelölések vannak, és üregek és kidudorodások vannak. Ha a fal téglából készül, a kiegyenlítő keverék további eljárások nélkül alkalmazható rá. A betonfalon a keveréknek a felületi előkészítéséhez szükséges tapadásához. Annak érdekében, hogy a felület sima, domború helyeket eltávolítsák egy fejszével vagy vésővel.

A keverék a falra támaszkodik, hogy minden szabálytalanságot kitöltsen. A modern építési piac a szintező vegyületek széles választékát kínálja. Kész formában adják el, és használat előtt a keveréket egyszerűen öntjük a szükséges mennyiségű vízzel. Ennek a módszernek a alkalmazása nem csökkenti a helyiség területét, és a leginkább minőségi módszer. Ez azonban jelentős erőfeszítést igényel.

Milyen módon igazíthatja a falak falának a választását - ez rajtad áll. Nagyon függ a falakon fellépő szabálytalanságok jellegétől, a fal utólagos befejezésének módjától és a munkát végző személy képzettségétől. Mindenesetre, ismét konzultálnia kell a város szakembereivel, akik a fürdőszobai falak felnézésénél a legmegfelelőbb választást javasolják.

Gipszkarton a fürdőszobában: a falak nedvességálló anyaggal történő kiegyenlítése

Most vessünk egy közelebbi pillantást a gipszkarton burkolására:

 1. Termeléshez természetesen nedvességálló gipszkartonra van szükség. Ahhoz, hogy a falakat gipszkartonhoz lehessen szintetizálni a fürdőszobában, legalább 12 mm vastag lapokat kell használni.

A számukat a felhasznált felületek számának alapján kell kiszámítani, és a maradványok kis forgalmát kell figyelembe venni.

 • Lehetőség van arra, hogy a felületeket a fürdőszobában is készítsék és rögzítsék a felületeken, amelyek egy fémprofilos keretbe vannak burkolva, ami világosan ki van téve a szintben.

  A keret segítségével gipszkarton fátyolokat, válaszfalakat, dobozokat, boltíveket stb. A helyiségben szükség szerint elkészíthetünk.

  A fürdőszobában lévő gipszkarton ilyen profilos kerethez van rögzítve

 • A peremen és a fürdőszobák sarkában található tüskék segítségével egy vezetőfémprofil csatlakozik. Ezután a keretlemezek merőlegesen vannak behelyezve ugyanabból a profilból, legfeljebb 60 cm-es lépésekben.

  Az eredménynek egyfajta ládáknak kell lennie, amely alapja a burkolólapok telepítésének.

 • Jelzett és elővágott gipszkarton lapok kerülnek a keretre. Ezután mindegyik darab csavarral rögzítve van a fémprofilhoz.

  A csavarokat lapos kupakkal kell ellátni, és csavarozni kell az anyagba. A felületen lévő lapok szegmenseit úgy kell elhelyezni, hogy nagyobb szilárdságot és merevséget biztosítsanak a szerkezetnek.

  A gipszkarton falainak összehangolása a fürdőszobában

 • Amikor egy fürdőszobai gipszkarton mennyezetet szervez, először meg kell határozni a mennyezet legalacsonyabb szögét, majd végezze el a jelöléseket, és erre a pontra összpontosít.

  A vezetőprofilok a mennyezetről legalább 10 cm távolságra vannak elhelyezve, ami az elektromos vezetékek és mennyezeti lámpák elhelyezéséhez szükséges.

 • A gipszkartonban lévő fürdőszobában lévő falak kiegyenlítése után befejeződik a gipszkarton szerkezetének csatlakozása. Távolítsa el a port és más finom részecskéket a felületről egy tiszta rongyal.

  Kezelje a gipszkarton ízületét egy alapozóval, és köpse meg őket. Ügyeljen arra, hogy zashpatlevat szögek és a csavarok beszerelése.

 • Gipszkarton a fürdőszobában valószínűleg a legvonzóbb módja annak, hogy a falak szintjén nagy és közepes méretű szobák legyenek. Ami a dobozok teljesítményét illeti a fürdőszobában, egyszerűen nincs más alternatíva a gipszkartonhoz.

  Hogyan igazítsuk a falakat a fürdőszobába?

  A fürdőszobában szeretnénk látni egy szép csempe a falakon. De ahhoz, hogy a csempe jól tapadhasson, és tartsa szorosan, tökéletesen alapos alapra van szükség. A falak falba illesztése, és milyen anyagok szükségesek ehhez a témához ma.

  A ház és a fürdőszoba kialakításától függően különböző technikák állíthatók elő a falak simításához és a ragasztáshoz.

  A régi építésű téglaház

  Csak egy fővárosi fal van, a fennmaradó részek vakolt fa válaszfalak, vagy opcióként "száraz vakolat", a gipszkarton szovjet analógja. A tégla egy fémrácson vakolva, jelentős magasságkülönbségekkel pár centiméterrel. A régi vakolat már régen megrepedt, tekercseket és néha leesik. A régi gipsz legyőzése a fából készült falakról és a zsindelyek újragondolása üres és értelmetlen gyakorlat. Könnyebb lefaragni a falakat, vagy gipszkartonokkal szintetizálni. Ha nagyjavítással rendelkezik, akkor a falak bontása a legegyszerűbb lehetőség. Különben is, akkor lesz probléma az új ajtók beszerelését görbe nyílások, vezetékes kommunikáció, stb

  A téglafal leggyengébb területeit is meg kell tiltani, és újakat kell vakolni. Ha a téglára mindent megver, akkor vissza kell állítania egy réteg bevonatú vízszigetelést a falon annak érdekében, hogy megakadályozza a nedvesség bejutását a falba. Az új vakolatokra már nincs szükség, de nem lesz felesleges.

  Panel ház

  Itt a legtöbb esetben van egy úgynevezett "Santekkabina" - kész panel, amely teljesen fel van szerelve a padlólapra. A szobán belül egyfajta helyiség, gipszből, acéitából vagy vasbetonból készült. Az egészségügyi kabinok valószínűleg egyenes és egyenletes falakkal rendelkeznek, de van egy másik, megjavíthatatlan akadály - az építkezés során egyenetlenül lehetett volna ezzel a lejtéssel. Ennek eredményeképpen a lapos falak görbékké alakultak és szükségessé vált a szintre emelés. Néha olyan komoly, hogy könnyebb megtörni az ívelt kabinet, és új sima falakat felépíteni. A szaniterek lebontása érdekében további érvek szólhatnak: a fürdőszoba mennyezetének területe és magassága megnövekszik, lehetőség nyílik a nem szabványos tervezésre, és megszabadulni az ilyen káros anyagtól, mint az acetil-acetil-azbeszt.

  Ha mindent változatlanul hagyunk, akkor a fürdőszobában lévő falak szintjének megteremtése végett egy hidrofób alapozót és gipszt ragasztunk be cement alapú vakolaton. A jobb minőség érdekében javasoljuk, hogy a fém hálót rögzítse a falra. És ha a falak meghajolnak (és ez fegyverrel történik), akkor a rácsra már szükség van.

  Monolit ház

  Az egyik fal csupasz beton, a többi gipszbeton gipsz vagy habbeton blokkok. Betonfal esetén olyan primer szükséges, mint a "Knauf Betonkontakt" vagy hasonló. A távollétében megengedhető, hogy egyszerűen vízzel alaposan lemossuk a port, és hagyjuk megszáradni a falat. Használja a cement vakolatot, a Knauf Unterputz-ot vagy bármilyen más cement alapú - a választás egyszerűen hatalmas. A tömböket több rétegben kell alapozni, mély penetrációs alapozóval és a háló használatával.

  Lehetséges, hogy vakolat a falak a fürdőszobában vakolat vakolat, ugyanaz "Rotband", majd ragasztani a csempe rajta? Lehet, de csak szükségszerűen alapozta meg a falakat mély lenyomatú alapozóval két rétegre. Az eljárást többször megvizsgálták, és ha minden rendben van, akkor a csempe megmarad.

  Illessze a falakat a gipszkartonba

  Minőségileg vakolat a falat csak a szakemberek ereje alatt, a kezdő egy vagy kétszer egyenlőtlenül jön ki, és ki kell javítania a hibákat a gittől. Mind ez idő, pénz és extra erőfeszítés. Ugyanakkor van egy olyan módszer, amely nagyszerű bármilyen elrendezéshez, és lenyűgözi egyszerűségét és alkalmazhatóságát: a falak gipszkartonhoz igazítása. Európában és Amerikában a tégla és a vakolat már régóta feledésbe merült. A gipszkarton a fürdőszobában mindenhol alkalmazható.

  • Nedvességálló gipszkarton lap ragasztva van a falhoz. Nedvességálló, és mindegyik oldalon további vízkezelő alapozóval kezelik.
  • Nagyon megengedhető a hagyományos gipszkarton használata, de nem csak a lap elején és hátulján, hanem minden széleken is át kell menni egy primerrel. A szélén lévő alapozók nem sajnálják.
  • A lemezek és sarokcsuklók bevonatát vízszigeteléssel vagy speciális hidrofób szalaggal ragasztják.
  • A gipszlemez lapra a szokásos módon ragasztott.
  • Különös figyelmet kell fordítani a csempecsuklók fugázására, hogy megakadályozzák a nedvesség bejutását a csempebe.

  A gipszkarton minimális idő alatt tökéletesen lapos felületet biztosít. Mögött a csőrendszert veszélyes forgácsolás nélkül elrejtheti (de ne feledje, hogy néhány csőcsatlakozás nem teszi lehetővé a süllyesztett szerelést!).

  Egyéb fali beállítások

  Röviden, érdemes megemlíteni más lehetőségeket a falak falának kiegyenlítésére a fürdőszobában:

  • PVC panelek. Nem túl jól néz ki a nappaliban, az opció jobban megfelel irodai WC-nek vagy szállodának, de ha átmeneti megoldásnak számít, akkor teljesen lehetséges. Gyorsan fel van szerelve a "folyékony körömre".
  • AquaPanel a Knauf-tól vagy analógoktól. Tény, hogy ugyanazt a gipszkarton, csak a könnyű cement. 80% -ig tartja a páratartalmat.
  • Slate. Hátrányok - gyenge merevség, alacsony tapadás a ragasztóhoz.
  • Cementkötésű forgácslapok (DSP). Nehéz kezelni, csak rugalmas ragasztókat alkalmazni.
  • Gipszrost lemezek (GVLV).

  Amint látja, van néhány lehetőség, de a hagyomány és a javítási tapasztalat előnyben részesítik a gipszkartonhoz igazított falakhoz tapadt csempe.

  A gipszkarton-gipszkarton falak összehangolása

  Megszabadulni a görbéktől és nem szép falaktól a gipszkarton segítségével!

  Ha már nem tudod megnézni a lakásod vagy házod helyiségeinek egyenetlen falát, akkor egy gyors és viszonylag olcsó megoldás a falak kiegyenlítésére fog menteni. Ez a gipszkarton falak összehangolása. Kezdjük azzal, hogy kétféle igazítás létezik: keret és keret nélküli.

  A keretmódszerben kezdettől fogva magának kell megteremtenie a keretrendszert.

  majd csatolni kell a gipszkarton lapokat. Keret nélküli módszerrel a gipszkarton lapok ragasztását a falra ragasztják.

  Ha úgy döntöttél, hogy a falak összehangolását keretekben végzi, akkor a kerethez divatos mind a fém profil, mind a fa rudak használata. De kérjük, vegye figyelembe, hogy a fa keretnek számos hátránya van.

  nevezetesen:

  Az ilyen keret összeszerelése sokkal bonyolultabb. Ha a faanyag nem teljesen megszáradt, akkor a gipszkarton rögzítése után végül hozzá fog vezetni, és repedések keletkeznek. Ezért, ha úgy döntesz, hogy elvégezed ezt a fajta munkát, akkor válasszon egy fémprofilt. Könnyű összeszerelni.

  A fém profilból származó keret lehetővé teszi a falak összehangolását bármely helyiségben,

  még magas páratartalom mellett is. Az ilyen keret nem fél a nedvességtől. Összesen 2 profilnézetet használnak. Ez vezetés és rack. Elõször egy vezetõprofilt telepítenek, majd egy rack-szerelõt, mindezt fémcsavarokkal rögzítik. Az állványoknak egymástól el kell kerülniük a legfeljebb 40-60 cm-es távolságot, és emlékeztetni kell arra, hogy a gipszkarton szélessége 120 cm, két szomszédos lap éleit ugyanarra a rackre kell kötni.

  A keret összeszerelése után folytassa a gipszkarton lemezek rögzítését. A lapokat csavarokkal rögzítik.

  Miután rögzítette a lapokat, továbbhaladhat a befejező gitthez. Kezdjük a gitt, először a helyeket, ahol a csavarok találhatók, majd ragasztja a szalag vonal a csatlakozás között lapok gipszkarton és tegye a varratokat a rács. A szárítás után a gipszkarton felületeinek gittje megkezdődik. A technika ugyanaz, mint a hagyományos vakolt falak vakolásakor.

  De mielőtt megkezdené a gitt, a felületet kezelni kell egy alapozóval!

  Hogyan kell megfelelően igazítani a falakat a gipszkartonba?

  Ha az építési munka a doboz eltávolítása otthon befejeződött, szükség van a szintek szintre. Különösen nagy probléma ebben a helyzetben a lakóházakban, ahol a falak nagyon görcsösek.

  A fürdőszobában többre van szükség a falak alapos és sima felületén, mert itt szinte mindig csempéket használnak, hogy a felületet végső pillantásra adja. Ezért sok embernek gyakran logikus kérdést kell adnia "hogyan kell a falak szintjét a fürdőszobában?", És lehetőleg minimális pénzügyi költségekkel és maximális hatékonysággal. Kitaláljuk.

  A falak összehangolása

  Önterülő gipszkarton

  Összehangolás gipszkarton lapokkal

  • vakolat. A szabványos "nedves" eljárásnak köszönhetően a felület ideális síkosságot biztosít. De ez a legnehezebb megvalósítani, különösen azok számára, akiknek nincs tapasztalata. Olyan esetben használják, amikor a falnak 5-6 cm-nél nagyobbnak kell lennie;
  • gipszkartonozással. Nagyon gyakori módszer, mivel az anyag használata lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen igazítsa a nagy területeket. Ennek eredményeképpen a kezdők képesek lesznek olyan sík felületet készíteni, amely tökéletesen illeszkedik a csempe alá. A módszert két változatban hajtják végre: ragasztott lapokat vagy egy keretre szerelve. 6 cm-nél hosszabb illesztéshez használatos;
  • összehangolás falpanelekkel. A módszer nagyon egyszerű és könnyen megvalósítható. Itt csak egy keretet kell készítenie, és műanyag dobozokkal vagy csak pokleit panelekkel kell díszíteni.

  Figyelj! A fürdőszobában lévő falak kiegyenlítésére szolgáló panelek használata nem megfelelő, mivel a beltéri klíma és a magas páratartalom a befejező anyag korai romlását eredményezi.

  Ha nem látja, hogy milyen módszert választanak ki, a kiegyenlítés után a teljes munkafelületet egy végső gitttel kell lezárni, hogy kisebb szabálytalanságokat leplezzenek, és előkészítsék a falat csempe vagy festék számára.
  A szoba sajátosságait figyelembe véve a "hogyan lehet a falakat a fürdőszobába igazítani?" Kérdésre adott válasz nagyon gyors. A falak tökéletes összehangolásához a legjobb megoldás a gipszkarton lapok használata.

  Szükséges eszközök

  Bármely építési vagy befejező munkálatok minőségi befejezését feltételezik az eszközök speciális listájának jelenlétében. Ahhoz, hogy a falon lévő falak minden falán gipsszel legyenek, a következő eszközökre lesz szükséged:

  • építési szint;
  • Plumb vonalak - kis terhelésűek, kötődnek;
  • jelzők;
  • lapos fa vagy rake;
  • markerek, ceruza és mérőszalag;
  • spatulák készlete;
  • kapacitás a megoldások elkészítéséhez.

  A gipszkartonozáshoz szükséges anyagokból:

  • cement-homok keverék;
  • alabástrom vagy gipsz;
  • primer mély penetráció.

  A gipszkartonhoz való igazítás magában foglalja a következő eszközök használatát:

  • építési szint;
  • markerek, ceruza és mérőszalag;
  • perforátor és fúró;
  • spatula.

  A falak összehangolásához a következő anyagok szükségesek:

  • gipszkarton lapok. A fürdőszobában csak nedvességálló lapokat kell bevenni. Az ilyen lapok kifejezett zöld színűek;
  • fém profilok;
  • primer mély penetráció.
  • csavarok és dugók;
  • kés a gipszkarton.

  Figyelj! A fürdőszobának van egy specifikus mikroklíma, amelyet állandó magas páratartalom jellemez. Ezért az anyagok kiválasztásakor ne feledje, hogy meg kell felelniük a szoba követelményeinek.

  Felkészülés a munkára

  Mielőtt elkezdené a fő munkát, előzetes képzést kell végezni. Hiánya nagyon negatív hatást gyakorolhat a szintezés végeredményére, és a jövőben a falakból származó anyagok banális leesése vezethet.
  Az előkészítés a következő lépéseket tartalmazza:

  Felület előkészítés

  • meghatározza a fal görbületét. A leggyakoribb hibák a mélyedések, a dudorok, a helyes függőleges eltérések;
  • távolítsa el az előző befejező anyagokat a falakról: festék, csempe, vakolat, olajruhák stb.
  • a munkafelületet olyan megoldásokkal állítsa elő, amelyek megakadályozzák a penész és gombák előfordulását.

  Ha a vakolatot befejező anyagként használják, akkor a falakra kell vinni. Ezek elősegítik az oldat tapadását a falak felületéhez.
  Ha a fenti lépések mindegyike befejeződött, elvégezheti a szükséges méréseket és jelöléseket alkalmazhat a felületre.

  Számításokat végzünk

  A számítások a legfontosabbak a gipszkarton falak szintezéséhez. Hasznos rajz létrehozása, különösen akkor, ha fémkeretet tervez.
  Rajz létrehozásához tegye a következőket:

  • mérje meg a helyiség peremét. Ehhez a falak hosszát meg kell szorozni magasságukkal;
  • tegye a papírra a kapott adatokat;
  • készítsen keretelrendezést. Általában a vezetõ profilok közötti függõleges lépés 60 cm, a vízszintesen húzódó állványprofilok között pedig 50 cm.

  A rendszer létrehozása segít a jövőben egyértelműen kiszámolni a munka során szükséges anyagok mennyiségét. Ezen rajz szerint is könnyen kiszámíthatja a gipszkarton lemezek burkolatának kívánt mennyiségét.
  Ezenkívül, bármilyen igazítási módszer használata esetén szükséges az eltérés szögének kiszámítása. Ehhez meg kell használnod a lövedéket.
  Figyelj! A normától való eltérés több mint 5 mm-t már meglehetősen súlyos görbületnek tekintik.
  Az eltérés szögének meghatározásakor azonnal beállíthatja a jelzőfényeket. Gipsz vagy alabástrom van.
  Most elkezdheti a falak önbeigazítását.

  Falszintezés

  A gipszkarton falak szintézisének folyamata többféleképpen is megvalósulhat:

  • ragasztós anyaglemezek egy előzetesen elkészített felületen;
  • a keret felszerelése a gipszkarton lapok későbbi elrendezésével.

  Minden egyes módszert részletesebben meg kell vizsgálni.
  A falak ragasztása csak akkor lehetséges, ha nem erősen szennyezettek. Különleges ragasztót kell használni a gipszkarton lapok ragasztásához a falakhoz. A folyamat maga a következő:

  • a lapokat bizonyos méretű darabokra vágjuk, a további rögzítés helyének megfelelően;
  • ragasztót rakunk le. A ragasztót 30-40 cm szélén kell felhordani;
  • szorosan nyomja őket a falhoz, és egyidejűleg szintre állítsa őket;
  • Ragasztjuk a gipszkarton lapjait.

  Figyelj! Amikor a ragasztó megszárad, szellőzési réseket kell biztosítania. Ezek a rések a mennyezet, a fal és a padló között maradnak: 5 mm fölött és 10 mm alatt. E célból egyfajta állványt használhat.
  Mivel itt csak a ragasztót használják, ezt a módszert száraznak nevezik. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy nagyon gyorsan illeszkedjenek a falak összes falához.
  A keret telepítésekor a következő műveleteket kell végrehajtania:

  • a falak pereménél egy vezetőprofil-kereteket rögzítünk. Maguk a profilok rögzítik a tüskéket;
  • majd 60 cm-enként helyezze be a profilvezetőket a keretbe. Közöttük a profilokat fém csavarral rögzítik;
  • a szerkezeti szilárdság érdekében 50 cm-enként egy rack-szerelő profilt helyezünk.

  Figyelj! A fürdőszobában csak fémprofilokat használhatunk, mivel a fa lécek nem tartanak sokáig.

  Miután eltávolította a keretet, fedje be gipszkarton lapokkal, amelyek csavarokkal rögzítve vannak a profilokhoz. A kötések folyamata Serpyanka és shpaklyuem. Ne felejtse el, hogy a fém profilok használata kisebb helyet foglal majd a helyiségben.
  Gipsz alkalmazása a falak összehangolásához a következő lépéseket hajtjuk végre:

  • elkészíti a megoldást;
  • két oldalt állítunk oldalra, szintet fogunk szolgálni;
  • egy spatulával a falak teljes felületén megoldást találunk;
  • a sík síneken a felületet szintre kell állítani;
  • minden szabálytalanságot csiszolópapírral dörzsölnek.

  A falak kiegyenlítése után mélyen behatolható alapozóval, vagy penész és gomba elleni megoldással kezeljük őket.

  Végső fal dekoráció

  A fenti műveletek után a fürdőszoba falai simaak lesznek. A jövőben a gipszkarton lapok könnyen lefektetni csempe. Különleges tapadóoldatot használhat a cement-homok keverék helyett.
  Ha a gipszet szintező anyagként használják, ugyanúgy nincs szükség további felületi felkészítésre a csempe lefektetéséhez.
  Amellett, hogy kerámia csempe falak a fürdőszobában lehet festeni. Csak akkor használjon speciális víztaszító festéket. Sticky és vízálló tapéta megengedett. De mindkét esetben a falfelületet újra fel kell készíteni - pl.
  Most nem fog félni attól a kérdéstől, hogy hogyan illessze össze a falakat a fürdőszobában. A fenti javaslatokat követve kiválaszthatja a legjobb szintezési módszert, és helyesen is végrehajthatja azt. Így a fürdőszoba tökéletesen sima és gyönyörű lesz.

  Hogyan igazítsa a falakat a fürdőszoba - gipsz vagy gipszkarton?

  A falak falának szintjét a fürdőszobában olyanoknak kell elintézni, akik úgy döntöttek, hogy saját maguk végzik ezt a szobát. Tekintsük a cselekvések sorrendjét, és összpontosítsunk a fontos szempontokra, amelyekkel szembesülünk.

  Különböző falak - más megközelítés!

  A fürdőszobában lévő falak összehangolása mindig sajátos jellemzőkkel bír, különösen akkor, ha egy modern lakás "irodájában" van - fürdőszoba, WC, konyha, ahol a hőmérsékletkülönbségek és a magas páratartalom teljesen eltérő megközelítést igényel a folyamathoz. Lehetetlenné válik a lapok felszínre helyezése hibákkal, beleértve azokat is, amelyek lejtősek. Ezért az igazítási folyamat alapvetőnek és szükségesnek tekinthető. Az építészek általában nem foglalkoznak a falak minőségével, sokkal fontosabb számukra, hogy teljesítsék a teljes épület építési határidejét.

  A kerámia burkolat alatt 3 cm-t nem meghaladó lejtés megengedett, ha az eltérés nagyobb, akkor el kell felejtenie ezt a mintát vagy folytatni kell a görbület javítását. Kétféleképpen lehet. Az első a speciális keverékek használata, a második panelek (PVC, gipszkarton stb.) Segítségével. A csempe illesztéséhez mindkét. A kérdés csak a funkciókban van.

  A falfelület elkészítését több szakaszra kell felosztani. Kezdetben javasoljuk, hogy távolítsuk el az összes világítást, kapcsolót, tartót és más alkatrészeket. Jó lenne ideiglenesen kikapcsolni a szobát, és óvatosan szigetelni a falról kiálló elektromos vezetékek végeit. Ha a falak már le vannak burkolva, használjon perforátort vagy kalapácsfúvót a csempe leválasztására a felületről, majd tisztítsa meg a falat a habarcs-maradványoktól és szabálytalanságoktól. Azonban a házak különböző korszakok és elrendezése a falak a fürdőszobákban más! Tehát vegyük fontolóra a felszín előkészítésének jellemzőit különböző típusú lakásokban.

  A fal felületének előkészítése a csempe alatt

  Téglaházak 40-60-as években épültek

  Itt csak egy fal lesz tőke, a maradék pedig száraz vakolatból vagy vastag rétegelt lemezből készül. És nem az a tény, hogy a fürdőszoba a fő fal mellett helyezkedik el. Itt nincs szó az összehangolásról, és ha az általunk érdekelt helyeket csak ilyen pajzsok választják el egymástól, a legjobb megoldás az, hogy teljesen lebontják a válaszfalakat és újakat építenek fel a modern anyagok segítségével.

  A falon a vakolat nem valószínű, hogy tartós, és helytelen is helyreállítani. Javítani kell a téglával és a bevonatot modern anyagokkal helyreállítani. A megerősítő háló (ha van ilyen) kívánatos eltávolítani, és a vakolat előtt szükséges a felületet vízszigetelő réteggel kezelni.

  Panelházak 60-80-as években

  Az ilyen épületek sajátossága a konkrét tõkehézag belsejében elhelyezett vakolatból készült kész cellának a jelenléte. Egyes technológiák lehetővé tették ezen beton vagy azbeszttartalmú anyagok használatát. Az utóbbi, egyébként, nagyon negatív hatással volt az emberi szervezetre, különösen a melegítés során a vízkezelések során.

  Beton fürdőszoba

  Az ideális megoldás a kabin teljes megsemmisítése. Az a pozitív, hogy a terem mennyisége nő, és nagyobb fürdőt vásárolhat. Ha kár, hogy lerombolja a kabinat, vagy egyszerűen nem akarja elrontani, akkor a felület nem igényel különleges beállítást. A legjobb, ha víztaszító anyaggal kezeljük, majd egy fémrácskal és gipszel megerősítjük.

  A monolit építésű modern házak

  Ezek a tökéletes falak a burkoláshoz. Nem szükséges kitalálni semmit, csak annyira, hogy a felületet egy alapozóval kezelje, majd a vakolatot egy cementbázisra helyezi. Ajánlott továbbá egy megerősített háló használatát és egy réteg alkalmazását kétszer. A fal csak tökéletes!

  Kezdjük összehangolni a falat a csempe alá

  Ha a fal már megtisztult, elindíthatja a fő munkát. A falak beigazítása a fürdőszobában néhány lépés.

  Lehetséges-e a gipszkarton falán lévő falak szintje?

  Gipszkarton beépítése a fürdőszobába.

  A fürdőben való javítás sokak számára problémát jelent, mivel ez a szoba saját, speciális követelményeket támaszt az alkalmazott anyagokhoz. Ma a leginkább.

  Figyelj! A fürdőszobában lévő fémszerkezetek gyártásához csak speciális profilokat kell használni. A gipszkarton befejezése ebből a kialakításból egy kis helyveszteséghez vezet, ami csak néhány centiméter. De a jövőben sok problémát elkerülhet.

  Csempe a gipszkarton a fürdőszobában - az anyagok lefektetése, kiválasztása, a saját kezük szakaszai.

  Csempe a gipszkarton a fürdőszobában - az anyagok lefektetése, kiválasztása, a saját kezeik szakaszai A fürdőszoba klimatikus feltételei bizonyos határokat szabnak az építkezés használatára.

  Csempézett a fürdőszobában

  A belső falak gipszkartonhoz csinálják magukat.

  A gipszkarton egy modern építőanyag, amely két réteg kartonból és gipsz közepéből áll, speciális töltőanyaggal.

  Mielőtt telepítené a gipszkarton lapokat, meg kell határoznia, hogy a belső munkát továbbra is belsőleg végzik-e. Ha a padlót kell felszerelni, először telepíteni kell a gipszkartonra, mivel az építménynek a padló alján kell lennie. Ez a mennyezetre is vonatkozik, és a falak gipszkarton burkolása után is telepítésre kerül.

  Gipszkarton burkolás a fürdőszobában: anyagok és technológia.

  Gipszkarton - modern alapanyag, amely lehetővé teszi a falak és a mennyezet tökéletes síkságát. Egyikük.

  A gipszkarton burkolását a fürdőszobában különféle ragasztókkal lehet készíteni, beleértve a cementen alapuló ragasztókat is. Ezen típusú ragasztó mellett folyékony körmöket (nedvességálló márkát) és rugalmas kompozíciókat kell alkalmazni. A folyékony szögek egyik nagy hátránya - a magas költségek, ezért használatuk elsősorban az egyedi csempe beültetésére korlátozódik. A rugalmas ragasztót új épületekben kell használni, ahol az alapzat összezsugorodik, és az ezzel kapcsolatos folyamatokhoz kapcsolódó alakváltozások.

  Lehetséges a gipszkarton ragasztása a rögzítőhabon.

  ? A telepítési módok áttekintése, lépésenkénti utasítások, eszközök listája, a munka főbb szakaszai. Hasznos fotó- és videóinformációk.

  Nem lenne felesleges mondani, hogy minden elektromos munkát meg kell tenni, mielőtt ragasztják a lapokat a gipszkarton. Vágjon csatornákat a kábelek alatt, határozza meg az aljzatok és a kapcsolók helyét, vágja le a lyukakat a gipszkarton alatt.
  Miután minden lapot telepítettek, azokat meg kell tölteni. A falak befejeződésének további folyamata teljesen attól függ, hogy milyen a tapéta vagy a festék - úgy döntesz.

  A falak összehangolása gipszkarton nélkül, saját kezű keret nélkül: milyen fontos tudni.

  A GKL (gipszkarton) ma az egyik leggyakoribb használt anyag.

  A falak összehangolása a kontúrok alkalmazásával kezdődik. Ahhoz, hogy egyenes vonalat kapjunk a jövő falain, a jó régi módszert fogjuk használni. A falról kb. 3-4 cm-re lépve csavar csavarja fel a mennyezetet, egy csavart vonalvezet (bármilyen nehéz tárgyat, például anyát használhat). Az alján, ahol a kötél érintkezik a padlóval, a csavar is csavarozva van. Két csavarozott csavarral szorosan húzza meg a menet. Hasonló eljárást kell megtenni a szobád minden sarkában. Ezenkívül a mennyezeten és a padlón lévő csavarokat a csavarokra szorítják, és ennek következtében a jövő gipszkarton szerkezetének kontúrja is megmarad. A feszített menetek egyenletességét a fal alá és a padló alatti vonalvezetésekkel lehet ellenőrizni. Ha a vonalak nagyon simaak, elkezdheti a csavarozási profilokat, miután csavarja le a csavarokat.

  Cserépezhetek a gipszkartonra és hogyan kell csinálni.

  A gipszkarton egy nagyon népszerű anyag a belsőépítészeti munkákhoz. Több fajtája van, különösen nedvességálló.

  A burkolat bármilyen felületre történő alkalmazása az utóbbi számára fontos követelmény az egyenletességük. Valaki úgy dönt, hogy a falakat és a mennyezetet feltölti. De ez sok időt igényel, és nagy mennyiségű gitt keveréket tartalmaz. Kiváló alternatíva a gipszkartonban lévő falak vízszintesítése. A lemezek felszerelése, ami nem annyira fáradságos, és sokkal kevesebb időt vesz igénybe.

  Hogyan igazítsuk a falakat a gipszkartonba.

  Részletes útmutató arról, hogyan kell a falak falának szintjét a gipszkartonban a saját kezével. A szükséges anyagok és eszközök, munkamenetek, hasznos tippek, fényképek és videó utasítások.

  • Az előkészítő szakasz magában foglalja a régi festék és tapéta eltávolítását, a régi repedések és a forgácsokat. Higroszkópos felület esetén mély vakolás is szükséges.
  • A gipszkarton ragasztót műanyag dobozokban kell készíteni. A sűrűség mértékét ellenőrizni kell a falon - nem szabad lefolyni. 1 lapon 10-12 kg ragasztót hagy le.

  Gipszkarton vagy gipsz: mi lesz jobb a befejezéshez?

  Tehát a ház durva befejező munkálata volt, és egy ésszerű kérdés merült fel: gipszkarton vagy gipsz: ami jobb? Gyere.

  Valójában számolni és csavarokat, profilokat és egyéb elemeket, amelyeket a gipszkarton lapok telepítésekor használnak. De ez a lehetőség drágább.