Legfontosabb > Csapok

Hogyan kell festeni a falakat a fürdőszobában helyett a csempe és hogyan kell frissíteni az öntöttvas betűtípust

A barátomnak volt egy szabad lakása, és úgy döntött, bérel. De először kozmetikai javításokra van szükség. A fürdőszoba a legrosszabbra nézett. Nem volt helyes a csempék gyártása. Úgy döntöttünk, hogy saját kezűleg készítünk egy költségvetési lehetőséget. A fürdőszobai festék minden hardverraktárban kerül eladásra. Választhat bármilyen kombinációt és egyedi tervezést hozhat létre. Ugyanakkor önállóan állítsa vissza az öntöttvas betűtípust, és díszítse a régi csempe, amely szilárdan.

A falak festése a fürdőszobában

Költségkerti felújítás számos lehetőséggel

Festjük a falakat a fürdőszobában

Vadik azzal a kérdéssel foglalkozott velem, hogy hogyan lehet festeni a fürdőt, hogy új megjelenésű legyen, és sokáig tartott a cél. A fürdőszobájába néztünk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a fürdőszoba és a berendezések helyreállításához, beleértve a csöveket is, szükséges volt:

 • falak és mennyezet javítása;
 • a kád és a mosdó feletti víz behatolása ellen védelmet kell biztosítani;
 • frissítsen fel, ahol csempe, amely bizonyos helyeken jól tart;
 • az öntöttvas fürdő fedelének helyreállítása és a külső kárpitozás.

Egy barát úgy döntött, mindent megtesz önmagában és tanácsot kér. Miután megtisztítottuk a falakat és csöveket, vázlatot készítettünk arról, hogy a falak festése a fürdőszobában legyen. Ezt követően választottuk a fürdő festés módját, elkészítettük a listát és kiszámítottuk az anyag mennyiségét.

Hosszú ideig választott festék. A szórópisztollyal egy színben fújhat zománccal. Ezután egy hétig levegőt adjon az unalmas szoba. A csövekhez, falakhoz és az öntöttvas forró kádához nedvességállóságra volt szükség. A kiválasztás alapja egy, a történeteim egyik barátja által összeállított táblázat volt.

A falak festése a fürdőszobában nem korlátozódott erre, gitt és vízálló alapozóra van szükség.

Nedvességálló festékek jellemzői

A falakat falra festjük a fürdőszobában

Az olajfesték a fürdőszoba számára a leginkább költséghatékony és legegyszerűbb lehetőség. Ez a legkevesebb. Tartós filmet hoz létre, amely nem reagál a vízre. A hátrányok a következők:

 • gyors törlési felület;
 • erős szag, a szárítást követően egy ideig fennmarad;
 • a mosott detergenseknek való kitettség esetén a fényesség elvesztése;
 • a szappanoldat fröccsenéseinek és cseppjeinek nyomai élesen kitűnnek;
 • rövid ideig tartó falfestés a fürdőszobában, gyorsan elkezd feltörni és lehámozni;
 • nem ad levegőt.

Az olajfesték csövek helyreállításához használható. Tisztítani, zsírtalanítani és speciális alapozóval kell bevonni.

A fürdőszobában lévő latex festék többet fog fizetni. Jól néz ki, szilárd felületet képez és szagtalan. A PVA alapú bevonat gyorsan szárad, és taszítja a vizet és a szennyeződéseket. Hosszú ideig ragyog. Használható olajos zománc helyett a műanyag csövek helyreállításához.

Festett falak a fürdőszobában

Arra a kérdésre, hogy hogyan lehet festeni a falakat a fürdőszobában a kényelem szempontjából, a válasz az egyik. Szilikon festék nedvességálló. Nagy páraáteresztő képességgel rendelkezik. Különösen a fürdőszobák számára, amelyeket nem talál. Nyugodtan vegye be a homlokzati keveréket a lakás belső falainak helyreállításához.

Akril festékek mélyen behatolnak a felületbe. Szagtalan. Száradjon gyorsan. A fürdőszobában lévő falak festése egy amatőr számára elérhető, aki mindent meg akar tenni önmagában. Alkalmazható primer bevonat nélkül. De ez jelentősen növeli a fogyasztást. Nagy színválaszték és a kívánt színárnyalat készítése a festőgépen.

Festse a falakat a fürdőszobában a klórozott festék drágán fog kerülni. Vízálló és festett medencékhez és kádakhoz készült. Ugyanolyan jól megőrzött víz alatt és száraz állapotban.

Figyelmeztetés: Nem ajánlom szilikát festéket a falakra. Nedvességálló, de teljesen lélegző. Az antiszeptikumok részeként. Nem kompatibilis a felsorolt ​​színek egyikével sem.

Megvédjük a festéket a víz közvetlen bejutásától

A fürdetés DIY festése további védelmet nyújt a falak fröccsenése ellen. A betűtípussal és a mosdóval fel lehet rakni a csempe. Javasoltam a barátomnak, hogy helyezzen ütésálló üvegt. Szinte láthatatlan és könnyen felszerelhető dugóval, vagy zárójelben, ha a kád nem szorosan csatlakozik a falhoz a csövek miatt.

Vadik már tudta, hogyan kell festeni a fürdőt saját kezével. A falak legveszélyeztetettebb részeinek védelme nem sok időt vett igénybe. A cserép régi. Festéket alkalmazzon a helyreállításhoz. A csövek esetében jobb, ha egy dobozt építünk és fedjük le a falak színében.

Egy régi betűtípust alakítunk át

Festett falak a fürdőszobában

Az öntöttvas fürdők szinte örökek, szemben a zománcra, amely lefedi őket. Idővel felmerül a kérdés, hogyan kell festeni a fürdőt úgy, hogy ne karcolja meg a finom bőrt. Egy barátom másképp kért. A fürdő saját kezével festette a festéket a kezdetektől a falak és berendezések teljes helyreállításáig. Nemcsak a tudománnyal foglalkozik, hanem mindent megtesz.

Vadik és én a folyadék akrilát választottuk a helyreállításhoz. Ez jól behatol a repedésekbe, kitöltve őket. Sima felületet képez kemény filmmel. Ideális festék öntöttvas fürdőhöz. Bent és kifogyott. Te magad csinálod az összes munkát.

Mielőtt festette a fürdőt, egy barátja elkészítette a felületet:

 • a fürdőt mosószerrel mossák;
 • egy durva ecsettel megtisztítottuk, hogy eltávolítsuk a szennyeződést a repedésekből;
 • ecettel megsemmisített;
 • eltávolította a lefolyót;
 • szárított az épület hajszárító.

Rendszeres háztartási hajszárítót használhat, vagy várhat természetes szárítást. Könnyebben bevonatot alkalmaznak durva öntöttvasra ecsettel.

Kívül, színezett folyékony akril volt. Kétkomponensű festék epoxigyantával erős szagú. Az amatőr számára nehéz feladat, mert nagyon gyorsan lefagy - 60 perc alatt.

A betűt a barátom díszítette a festékszóró felületén. Kiderült, eredeti és szórakoztató.

A csempe kiváló alapja az új dekorációnak.

A fürdőszobában csempék helyett falakat festünk

Mi továbbra is festettük a csempéket a fürdőszobában. Tanácsaim szerint egy barátom hagyta a jól megőrzött szigeteket. A körülötte levő falakat bevonták és festették. Néhány nap múlva, miután minden megszáradt, elkezdte helyreállítani a cserépet. Mielőtt festeni szeretné a csempe a fürdőszobában:

 • a maszkoló szalaggal vakolták a határt;
 • mosott és zsírtalanított cserép;
 • tisztítsa meg a varratokat;
 • járt finom csiszolópapírral;
 • Primerrel bevont.

Festeni a csempe által alkalmazott henger. Mi akrilt választottunk. Az epoxi- és olajfestékeknek erős szaga van, amely még szárítás után is zárt térben marad. Néhány órával később Vadik zománcfestéket alkalmazott a festett cserépre. Szóval elmosódott vonalakkal festette a töredékeket. Kis ragasztott összetétel a kerámiához a ragasztószalag eltávolítása után. A festékek drágák, a szakértők csak díszítő csempeit használják.

A falak festése a fürdőszobában és a barátom önjavítása befejeződött.

Hogyan és milyen festeni festeni a falakat a fürdőszobában

Nem mindig lehetséges a PVC vagy csempe kiválasztása a fürdőszobában, de még a meszelés vagy a vakolás is túl unalmasnak vagy durvának tűnik. A választás problémáját könnyű megoldani a falak falon való festése segítségével. A befejező festék nagyon változatos a színek és a különböző textúrák sokaságának köszönhetően, amely segítségével könnyedén bármilyen díszítést, festményt és teljes művészeti vásznat hozhat létre, ha a design megköveteli. Ahhoz, hogy megfelelően festse a falakat a fürdőszobában, meg kell választania a megfelelő festéket a kompozíció és a szín számára, gondosan felkészítve az alapot, hogy az eredmény elegáns és tartós legyen.

Festékhasználat sajátosságai

Ha a fürdőszobák belsejében lévő fotókat nézegetjük meg, észre fogod venni, hogy a falfestést egyre inkább választják. Ez a design frissnek és eredetinek tűnhet, de sokan nem sértik a festéket. Úgy tűnik, túl primitív és olcsó befejezés, unalmas vagy nem alkalmas otthonra. Valójában ez egy téveszme, sok előny van a festett falaknál.

Modern design

Amikor a festékre gondolsz, van egy kép, amelynek homályos, piszkos kék vagy unalmas zöld falai vannak. Természetesen nagyon kevés ember szeretné ezt a lehetőséget, emlékeztetve inkább a szovjet korszak bürokratikus premisszájára vagy lakására, amikor az ilyen befejezést standardnak tekintették.

De az idők változnak, a modern vízbázisú vízálló festékek helyettesítik az olajfestéket. Rengeteg színük van, szép megjelenésű, és ha kívánja, akkor érdekes dizájnt hozhat létre, ha a vízalapú festéket más bevonatokkal vagy több színnel kombinálja.

Az ilyen fali dekoráció alkalmas a hangulatos Provence, és a modern pop art. Használhatsz sablonokat, festheted a falakat mintázattal vagy rajzolhatsz képeket - mindez a képzelet és a lehetőségek függvénye. Az alábbi képen látható a fürdőszoba festett falú modern kialakításának változata.

A sima falak lehetővé teszik a rajzok ábrázolását.

Fontos! Ahhoz, hogy a festett felület jól nézzen ki, használjon maszkoló szalagot a munka során, ha színt kell cserélnie. Ez különösen alkalmas a falak sarkában és a padlón vagy mennyezeten lévő csatlakozásokon.

A festés során gyakran maszkoló szalagot használnak

A tervezés egyszerűsége és hatékonysága

Természetesen a fürdőszoba falainak festése drága lehet, ha a legnehezebb festményeket választja és bérel munkásokat, de a legtöbb esetben ez az egyik legkedvezőbb megoldás. Elegendő összehasonlítani egy üveg doboz átlagdíját kerámia burkolólapokkal vagy panelekkel.

Kiváló minőségű festék és megfelelően választott szín a fürdőszoba falain jól néz ki

Amit pontosan ki kell meríteni, kiváló minőségű alapozó és gipsz, így a falak tökéletesen simák. De ha új színt szeretné átfesteni a falakat, az előzetes munkálatokra már nincs szükség, kivéve a régi festékréteg eltávolítását.

A speciális fúvókával gyorsan eltávolíthatja a régi festéket

Nem érdemes megtakarítani az alap kiegyenlítését, mivel a festékréteg vékony, és azonnal feltárja a felszín összes hibáját, így észrevehetővé teszi őket. Annak elkerülése érdekében, hogy ilyen gondot okozzon, és óvatos munkát igényel a falak festésére.

Ahhoz, hogy a falakon jól lehessen festeni, szükség van az összehangolásra

Jó nedvességállóság

Ha még mindig eldöntöd, melyik festék festeni a falakat a fürdőszobában, akkor jobb, ha egy akril vagy latex alapú bevonatot választanak, akkor jó a magas páratartalmú helyiségekben. Ez a felület nem rontja el a vizet. Természetesen a kő vagy a csempe ellenáll a nedvességnek, semmi sem akadályozza meg a fürdőszobai padlólapok "nedves" területeinek használatát és a fennmaradó felületek festését.

A magas páratartalmú helyiségekhez jó nedvességállóságú festéket kell kiválasztani.

A különböző anyagok kombinációja diverzifikálja a belső térséget, és segít a zóna térben, ami különösen kényelmes, ha a fürdőszobát kombinálják. A fürdőszoba kialakításának változatai a festés és a csempeburkolat használatával az alábbi fotók kiválasztásával tekinthetők meg.

Fontos! Annak érdekében, hogy a festett felület hosszabb legyen, ügyeljen a jó minőségű szellőzésre.

A gomba ellenállása

A penészgombák és a gombák minden nedves helyiség csapata, néha nehéz őket harcolni. Ha a fürdőszobában rossz a szellőztetés, akkor egy ilyen zavar még egy csempézett helyiségben is előfordulhat. A gombák nem láthatók a szemnek, a varrásokban megszorozva, de még mindig egészségtelenek maradnak.

A penész vagy gombák növekedésének megakadályozása érdekében speciális színező bevonatok vannak, amelyek különleges összetevőket tartalmaznak, amelyek elpusztítják a spórákat. Ha ilyen festéket választasz a fürdőszoba falaira, biztos lehet benne, hogy a penész esélye elhanyagolható lesz. És hogy hatékonyabbá tegye a festéket, alkalmazza több rétegben is. Külsőleg, ez a bevonat nem különbözik a szokásos festéktől, a festett fürdő kialakításának lehetőségeit az alábbi képen mutatjuk be.

Bevonatállóság

Véleményünk szerint a festéket minden bizonnyal repedés borítja. Azonban ez a probléma egyáltalán nem a fürdőszobában rejlő páratartalomban van, a bevonat a helytelenül felkészített felületek miatt repedezhet. Ez egy másik ok, amiért az alapnak 100% -osnak kell lennie.

Lehetőség van elkerülni a repedések megjelenését, fontos, hogy minden vakolat és alapozó réteg jóval kiszáradjon, mielőtt újakat alkalmazna, az alapozó minden rétegének teljesen meg kell száradnia a festék alkalmazása előtt. Nem szabad az anyagminőségre, az olcsó festékekre és a gipszre gyorsabban feltörni még tökéletes falkészítéssel is.

esztétika

Valaki a festékkiválasztásból kifogásolhatja a kemény víz miatt fehér virágzás, de megjelenik a csempe és a panelek. A legtöbb házban folyó kemény víz a vízkőzetet nem csak a falakon, hanem az edényeken is előidézheti.

A festett falakon előbb vagy utóbb fehéres plakett fog megjelenni, különösen a sötét felületeken. Annak érdekében, hogy a mészfoltok ne legyenek láthatóvá téve, érdemes használni a világos színű festéket, amelyet könnyű választani. Az alábbi képen látható a fürdőszobában kialakított, világos színekkel festett falak kialakítása.

A raid lehetséges megjelenése rendszeres tisztítást igényel a fürdőszobában. A vízkő vagy szappanos foltok eltávolítása a falakból rendszeres tisztítószert, szivacsot vagy puha kefét használjon, majd egyszerű vízzel öblítse le a felületet. Az eljárás után győződjön meg róla, hogy a felületet szárazra törölje.

Fontos! Azok a helyek, ahol a vízsugarak leggyakrabban esnek (például a zuhany közelében vagy a mosogató felett) jobbak.

Milyen festéket választani

A modern építőmesterekben sok festék, amely a falak falának festését helyett a fürdőszobában helyett csempe. Ezek összetételük, költségük, és saját tulajdonságaik szerint különböznek egymástól. Akármelyik festéket választja, minden fajtája ellenáll a víznek és a magas hőmérsékleteknek. A festmények különböző fürdőszobai belsőtermeit az alábbi képen mutatjuk be, a leggyakrabban használt, színes kompozíciókat a javításhoz.

Vízemulzió

Ezek a festékek környezetbarát anyagok, éles, kellemetlen szaguk nem könnyű. A vizes emulziós festék csendesen elviseli a víz és a gőz hatásait, nagyszerűen festeni a fürdőszobát, de ennek jelentős hátránya az alacsony károsodással szembeni ellenállás.

A tisztítás során érdemes a tisztítószereket is tiszteletben tartani - ezek közül egyesek a bevonatot a falakról való egyszerű mosással is megrongálhatják.

Akril és latex

Ez a bevonat jól illeszkedik a víz, a hőmérséklet vagy a gőz hatásaihoz, és a gazdag paletta lehetővé teszi akril és latex festékek használatát minden beltérben. A vízemulzióval ellentétben az ilyen anyagok nem félnek a véletlen karcolásoktól vagy ütésekektől, a háztartási vegyszerek hatásai nem károsítják őket. Az akril vagy latex festékek sokáig tartanak.

Klórgumi

Viszonylag új anyag a hazai piacokon, de Európában ilyen festékeket már régóta használnak. A klór gumi fizikai jellemzői miatt népszerű, nem csak fürdőszobák festésére, hanem úszómedencékre is alkalmas, ahol a terhelés sokkal magasabb.

Az olaj

Korábban ez volt a legnépszerűbb lehetőség a fürdőszoba befejezésére, amely gyakran Hruscsovban található. Az olajfesték a legolcsóbb, elég erős ahhoz, hogy ne karmoljon a kisebb károktól, ne romoljon a nedvességtől. A hátrányok közé tartozik a hosszú szárítási idő, valamint a benne rejlő tartós kellemetlen szag.

Matt vagy fényes felület

A fényképezőgéppel készített különböző ötletekhez egy festett fürdőszoba tervezéséhez fényes vagy matt bevonatokat talál. A választás a belső tér stílusától vagy a szoba méretétől függ.

A Gloss a modern belső stílusokhoz illik, így különösen magas technikai vagy minimalista bevonat különösen hatásos. Csillogó felületek is megfelelőek a kis helyiségekben, így a hely könnyebb és szélesebb. És ha tükröket ad hozzá és helyesen osztja el a fényt, akkor a hatás csak tovább erősödik. A fényes, jobb látható foltok, foltok, por, egy ilyen fürdőszoba igényel alaposabb ellátást.

Az áttetsző falakat gyakrabban választják a tágas szobák kialakításához. Az ilyen dekoráció nyugodtabbá válik, vizuálisan csökkenti a méretét, így kényelmesebbé teszi a belső térséget. A matt festék képes elrejteni azokat a kisebb hibákat, amelyek jól láthatók a fényességben. Ez a design jobban megfelel a klasszikus, Provence, ökotípusú, mediterrán stílusnak, stb.

Színtartomány

A színek kiválasztása fontos a tervezés szempontjából, mivel a szín befolyásolja a belső tér, a hangulat és a mentális állapot érzékelését. Fontos előre, egy tervezési projekt létrehozásának szakaszában, hogy eldöntsék, milyen színűbb a falak festése a fürdőszobában. Mivel ezt a helyet leginkább a csendes és nyugodt időtöltéshez használják, jobb, ha kék vagy zöld árnyalatok nyugodt kialakítását választják.

A fehér nagyon sokoldalú és népszerű a fürdőszoba elkészítéséhez, de ne túldoljon. Tiszta formájánál a hófehér hófehér hatása a nem kellemes dolgokkal jár együtt, például kórházzal. Annak érdekében, hogy elkerülje ezt a hatást a belsőépítészetben érdemes melegebb melegebb árnyékot használni. És a változás érdekében hozzáadhat kiegészítőket az élénk színekhez, a fehér haszna bármilyen árnyalattal kombinálva, így lehetetlen hibát választani.

A fekete, bordó vagy akár piros belső kialakítás eredetinek tűnhet, fontos, hogy helyesen válasszon arányokat, és higgasson túl agresszív színekkel, még semlegesekké. Szintén különböző színeket lehet használni a tér elrendezéséhez vagy egyes elemek kiemeléséhez. A zuhanyzó területének kiemelése érdekében gyakran használják a kontrasztos színű vagy egy nyugodt monofonos hátterű díszítéssel rendelkező vásárt. Milyen színeket kell festeni a falak a fürdőszobában, akkor nézd meg a fotó belső és vonzza ott tervezési ötleteket.

Előkészítő munka

A fürdőszobában lévő falak előkészítésének fázisa nagyon fontos, a javítás minősége és tartóssága maga függ. Felkészülhet az alapítványra, vagy szakértőket vehet fel. Hogyan készítsük el és festsük le a falakat a fürdőszobában otthon az alábbi képen.

A régi bevonat eltávolítása

Miután eldöntötte, hogy milyen festékkel festeni a falakat a fürdőszobában, itt az ideje elkezdeni az alap készítését. Az első lépés a csempe eltávolítása vagy a régi festék eltávolítása. Ezzel szinte könnyen teheti meg magad. A régi festékréteg eltávolításához néha elég nehéz simító. Ha bizonyos helyeken a régi bevonat túl szoros, akkor homokot, és hagyja.

Gitt bevonat

Ez a falak előkészítésére szolgáló előkészítő munka egy közbülső szakasza. A gitt kiválasztásánál figyelembe kell venni a hely magas páratartalmát, jobb választani egy latex alapú vízemulziós keveréket. Ez a gitt speciálisan nedves területeken való használatra készült, így tökéletesen megbirkózik a feladattal.

A falra tapasztott gitt ugyanolyan, mint a gipsz - a spatula egyenletes használatával. A megoldást az alulról felfelé irányítsa. Az első dolog, amire fel kell fednie a legegyetlenebb helyeket, majd illessze be a többieket.

Primer alap

Mint a gipsz, a falak festésére szolgáló alapozónak vízállónak is kell lennie. A talaj kiválasztása csak Öntől függ, hiszen a legtöbb láncindító univerzális, az alapozók átlagos ára 200 rubel. Az alkalmazás előtt győződjön meg róla, hogy elolvassa a bankra vonatkozó utasításokat, valamint figyelembe veszi a szárítási időt. A festés 24 órán belül elkezdhető festés után.

Fontos! A primert legalább két rétegben kell alkalmazni.

A falon lévő falak festése előtt a felület felszívódásának folyamata az alábbi képen látható.

Festés falak

A befejezés utolsó szakasza, ő a legfontosabb. Szükséges egy színes bevonatot alkalmazni, nehogy a padló és a vízvezeték foltosodjon meg. Ebből a célból, munka előtt jobb, hogy vegye ki a bútorokat, és fedezze le a fürdő egy mosdó egy filmet. A festési folyamat rendkívül egyszerű, ezért ez a szakasz kézzel könnyen elvégezhető:

 • Készítsen egy puha görgőt és tárcát a sarkok és a nehezen elérhető helyek számára.
 • Az első réteget alapként alkalmazzuk, le kell fednie a primer színét, és a fő háttérként kell szolgálnia.
 • A második réteg leggyakrabban befejeződik (ritka esetekben három réteget használnak), azt az előző szárazság után kell alkalmazni.
 • A harmadik rétegre akkor van szükség, ha a festék nem fedezi teljes mértékben a felületet, vagy hiányos vagy egyenetlen festés van.

A munka minősége nagymértékben függ a festék bevonatnak a hordozóhoz történő helyes alkalmazásával. Minden új réteget az előzőre merőleges irányban kell alkalmazni. Ha először festettük a falakat függőleges mozgással, akkor a második alkalommal vízszintes irányban kell mozognia.

Az utolsó, befejező réteget mindig függőlegesen alkalmazzák, ezért a festéket egyenletesen el kell osztani a falra, így elkerülve a cseppek megjelenését. Hogyan lehet festeni a fürdőszobát saját kezével az alábbi képen részletesen tekinthetjük meg.

Tehát a festék egy univerzális dekorációs eszköz, így a belsőépítészet nem rosszabb, mint más lehetőségek. Ahhoz, hogy a fürdőszoba belseje stílusos és gyönyörű legyen, meg kell választani a megfelelő, nedves helyiségekhez megfelelő festékkompozíciót, így a javítás sokkal tovább tart. Ugyanilyen fontos az árnyék és a textúra kiválasztása, valamint a falak elkészítésének bármely szakaszában. A javítás integrált megközelítése biztosítja a magas minőséget és tartósságot.

Lehet-e festeni a saját kezével a fürdőszobában egy vízbázisú festékkel, klórozott gumival vagy vízálló festékkel, hogyan kell a gipsz és a gitt, milyen anyagokat választani a falakhoz

A fürdőszobában falak festése a legköltségesebb, de ugyanakkor praktikus megoldás a javításhoz. Ha kreatív inspirációval közelítené ezt az egyszerű kérdést, akkor egy teljesen out-of-the-ordinary megoldást kaphat. Hogyan válasszuk ki a festéket, amely festhető, és amely nem kívánatos, később a cikkben.

Professzionális do-it-yourself falfestés a fürdőszobában

Fürdőszoba - a nagy és folyamatosan magas páratartalmú helyek felhalmozódása. A következő javításig tartó időtartam függ attól, hogy a használt festék stílusos irányát és minőségét milyen módon határozzák meg.

A festés előnyei a fürdőszobában

A falak festése a fürdőszobában talán a legegyszerűbb megoldás egy szoba felújítására vagy a falak díszítésére a viszonylag alacsony költségű kommunikáció javítása után. Azonban még ez a költségvetési megoldás sem korlátozza a fantáziát. A falak festésének előnyei a fürdőszobában:

 1. A színező kompozíciók széles skálája széles választékot kínál a szükséges paletta kiválasztásához és a szükséges működési jellemzőkhez.
 2. Széles árképzés. Különböző árú festék- és vízemulziós kompozíciók széles választéka áll a gyártótól.
 3. Egyszerű rajz, amely lehetővé teszi a festést néhány óra alatt. A szárítás sebességétől függően egy ilyen bevonat 12-48 óra elteltével alkalmazható.

A megfelelő előkészítés a siker kulcsa.

Annak érdekében, hogy a festék lapos legyen, hogy egységes árnyalat legyen zárvány nélkül, a felületet fel kell készíteni a festéshez. Szabálytalanságok - gipsz, alapozó és gitt jelenlétében. A felület síkságának meghatározásához használjon egy kötélen felfüggesztett jelzőfényt a mennyezet és a fal legkülső sarkára. Az ilyen kézi jelzőfénynek szabadon kell lógnia, de a falnak meg kell határoznia a hézagokat.

A szabálytalanságok meghatározásához használja az építési szabályt is. A görbülethiba nem haladhatja meg a 0,4 mm-t. Ellenkező esetben az igazítás végrehajtásra kerül. Ha a szabálytalanságok túl nagyok, és a falak egyenetlenek a téglák felhelyezésénél, javasoljuk, hogy a profilkereten gipszkarton-szintet alkalmazzanak.

Mint a gitt

A gipsz, függetlenül attól, hogy milyen fali dekoráció van a fürdőszobában, olyan tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint:

 • Ellenáll a nedvességnek.
 • Hőálló.
 • A szélsőséges hőmérsékleti ellenállás.

A fürdőszobában csak kétféle töltőanyag használható:

 1. Vízálló cement. Kiváló minőségű portlandcementből, finom homokból és zúzott márványból vagy klinker zsetonból, lágyítókból, modulátorokból és keményítőkből készült. Új bevonat alkalmazása után a falat vízzel meg kell nedvesíteni az első három napra a zsugorodás csökkentése érdekében.
 2. Polimer nedvességálló. Akril vagy latex, adalékanyagok és szintetikus ásványi adalékok alapján készül. A műanyagban nem zsugorodik, az elkészítés után tovább tárolódik.

De a vakolat kompozíciók a fürdőszobában teljesen alkalmatlanok. Az első vízzel való érintkezéskor az ilyen felület visszahúzódik és megduzzad.

Mint vakolat

A vakolat mint a fal festéshez való igazítás, valamint a vakolatnak nedvességálló és hőálló tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Tekintettel a költségmegtakarításra, a cementkészítményeket festéshez vagy csempeléshez használják.

Népszerű márkájú alkalmas tapéták a fürdőszobában:

 • IVSIL THINER.
 • Profit hidrofób.
 • Ceresit CR 65.
 • UNIS SILIN.

Hogyan lehet összehangolni?

A nagyon ívelt felületekkel való összehangolás függőleges profilkeretszerkezetek formájában történik, amelyek között öntött cementhabarcs vagy gipsz. Ha gipszkarton ragasztót alkalmaz, meg kell vizsgálnia annak működési jellemzőit: fontos figyelembe venni a helyiségben a magas páratartalmat, valamint annak szükségességét, hogy megvédje az egységet a teljes életciklus alatt bekövetkező hatásoktól.

Milyen festéket választani a fürdőszobában

A fürdőszobai festék megválasztását nemcsak külső jellemzők, hanem teljesítmény alapján is meg kell indokolni. Fontos, hogy nedvességálló, mosható készítményeket válasszon, és ne féljen a meleg gőz és vízcseppek képződésétől a felületen.

Melyik szaga nélkül használható

Az alkid és az olajvegyületek természetesen a legjobb agdezii-kkel rendelkeznek, nem félnek a nedvességtől és moshatók, de ezeknek a vegyületeknek van egy jellemző különbsége - egy kellemetlen, tartós kémiai illat, amely nem hederíti több hétig.

A vízbázisú, vízzel lehullott festékeket szaga nélkül alkalmazzák. Az ilyen készítmények nem csak szagtalanok, hanem gyorsan száradnak is, sokszor moshatók és újrafesthetők.

Mi fog szolgálni nem sokáig

A fal teljes felületére felhordott vízbázisú festékek nem tartanak sokáig a víz és a csepegtető folyamatos eltávolítása miatt, amelyből a festék folyamatosan lemosódik. Ajánljuk, hogy a helyet részben vízalapú emulzióval helyezzük el, és az aljzatat még vízállóbb anyaggal dísszeljük - műanyag panelek, csempék.

Olyan festékek, amelyek nem ajánlottak a fürdőszobában való festéshez

Olyan festékek, amelyek szigorúan tilosak használni, nem. Valamennyi színező kompozíció viszonylag részben vagy teljesen alkalmazható. Bizonyos esetekben azonban a festék megfelelősége a magas költségek és működési jellemzők miatt megkérdőjelezhető.

Vízálló

Szilikon, akril, zománc és alkid, valamint latex festékek tartoznak a vízálló festékek osztályába. Az ilyen készítményeket nemcsak a fürdőszobában, hanem a folyosón, a konyhában is használják, ahol gyakran szükséges a szennyeződés eltávolítása a felületekről.

Milyen festéket festeni, nehogy lehúzódjon

Amikor egy nagyjavítást végeznek, nem úgy érzi, hogy újra megtapasztalja az ilyen rémálomot, ezért az ésszerű kérdés, hogy mennyi ideig használható a festék, mennyi ideig tarthat a magasabb páratartalom és hőmérséklet-csökkenés esetén.

Akril, szilikon és latex festékek - a legmegfelelőbb megoldás a fürdőszoba befejezéséhez. Ha figyelembe vesszük a praktikumot, a zománcfestékek a legtartósabbak is. Azonban a kellemetlen szag és a hosszú távú száradás nem teszik lehetővé az ilyen vegyületek elsődleges igénybevételét.

Klórozott gumi

Hallani lehet a klór gumi festék használatáról, amely a legtöbb esetben drága, és hajók, hajók festésére használatos. Valóban, egy ilyen összetétel szó szerint felborítja a felületet, filmeket hozva létre vékony műanyagból. Ennek a kompozíciónak azonban van egy jellemzője: a klórozott gumi festékeket +27 foknál nem magasabb hőmérsékleten használják. Figyelembe véve, hogy a fürdőszobában a hőmérséklet magasabb lehet, az ilyen készítmények beltéri használatra nem ajánlottak.

texturált

A texturált festék kifinomultságot, szokatlan fényességet és személyiséget biztosít. Azonban annak érdekében, hogy hosszú ideig tartson a fürdőszobában, ajánlott betartani a következő szabályokat:

 • Csak sík, előkészített felületen alkalmazzuk.
 • Részben alkalmazható a fal tetején, kockázatos zónát hagyva.
 • Védő lakkot kell bevonni a bevonatoláshoz.

Víz diszperzió

A víz diszperziós festék általános név a festékekhez, mint például:

Az ilyen festékeket mindenhol használják, de kövesse a fal tetején lévő festési terület kialakításának szabályait.

zománc

Korábban, amikor a faldíszítésre szolgáló termékek többféle zománckészítményekre korlátozódtak, ezeket a festékeket nemcsak a fürdőszobában használták, hanem az összes többi helyiség kialakításához is. Ma az ilyen festék használata "nem" -re csökken, az alkalmazás jellemzői miatt. Azonban az adhéziós tulajdonságai és felhasználási ideje nem haladhatja meg a többi festéket. De az ilyen keverék eltávolítása a falakból a leginkább időigényes.

Lehetséges a vízemulzió

A vízalapú emulziós festék nem érintkezik a hőmérsékletekkel és a gőzökkel, nem tartósan kellemetlen szaggal rendelkezik, ezért falakon díszítheti a falakat, többek között.

A fürdőszoba falai maguk csinálják: érdekes festménytervezés

A festékek jellemzőinek és tulajdonságainak tanulmányozása után meg kell értenie, hogyan néz ki külsően a fürdőszoba. A festék kiválasztásakor a design kiválasztása a legfontosabb elem.

Milyen színt választani

A fürdőszoba színes kompozíciói ma nem korlátozódnak a könnyű, kék vagy fehér árnyalatokra. A pályán mind kontrasztos palettás gyöngyszemek, mind matt, lila, lila, kék matt árnyalatok. A legfontosabb dolog az, hogy a belső tér minden elemének megfelelő harmóniát válasszák.

Matt vagy fényes

Vízbázisú kompozíciók használata esetén átlátszó színek jönnek létre, enyhe lehangoltságot kölcsönöznek a helyiségnek, és a színek telítettek, "vastagok". Fényes színeket biztosítanak lakk, egyedi készítmények fémes adalékkal. Az ilyen színek vizuálisan kibővítik a helyet, fényt és fényt adnak neki.

Festési lehetőségek

A festési lehetőségek megválasztásánál érdemes megemlíteni, hogy kis fürdőszobákban könnyebb fényes kávé, rózsaszín, türkiz, azúr vagy kék fényárnyalatokat használni. Az ilyen kombinációk segítenek a kis helyiség hiányosságainak vizuális elrejtésében. De a nagy szobákhoz sötét és könnyű kombinációt használhat. A kiemelt sötét fal szokatlanul ellentétes a kontrasztos fény árnyékában.

Dekoratív festési módszerek

A díszítő festés egyetlen színben, vagy további díszítőelemek felhasználásával készülhet. Például a sarkoknál a formatervezési minta vagy a minta sarkai eredetiek eredetiek. A festményben lévő csíkok segítségével is játszhatsz, egy gradiens vagy a "3x1" szabály segítségével: a 3 fal sima és egy motley.

Stencilhasználat: ötletek

A stencil rajzokat mind a gitt, mind a festészetre alkalmazzák. A fürdőszobában a sablonokat horgonyok, halak vagy algák formájában használják. A speciális flexibilis stencilek segítségével alkalmazott geometriai ábrák szokatlannak tűnnek. Ha van időd és vágysz a kísérletre, akkor használhatsz háromdimenziós rajzokat vakolattal, majd festéssel.

Monokróm tervezési lehetőségek

Design egy színben - egy klasszikus, amely nem szűnik meg relevánsnak. Ugyanakkor a festés legáltalánosabb módja a fehér vagy kék falak. Azonban a sötét árnyalatú lila, azúrkék használata megengedett, ha a fürdőszobában ellentétes fény tárgyak vannak.

Festés több színben egyszerre

A színezés több színnel lehetővé teszi, hogy egy helyiséget több funkcionális teret is elosztson. Például, ha a kombinált szoba egy fürdőszoba és egy WC, akkor ezáltal korlátozhatja vagy kifejezheti a szoba egy részét. Ugyanakkor a hozzáadás gyönyörűnek tűnik gipsz vagy fából készült vízszintes bagettok formájában a falakon.

Gyakori hibák

Az elégtelen tapasztalat vagy a vágy, hogy mindent egyszerre játsszon a stílus és a szépség ellen. Így egyes lakástulajdonosok elfelejtik a színek harmonikus közelségét, a festészet szabályait. Ennek eredményeként a javítás nem kielégítő. A javítás utáni csalódás elkerülése érdekében javasolt a következő hibák elkerülése:

 • Ne használjon fényes festéket egyenetlen felületekre.
 • Ne festse falakat előkezelés, szintezés és alapozó nélkül.
 • Ne használjon több mint 3 kontrasztos színt ugyanabban a térben.
 • Vegye figyelembe a teljesítményt, mielőtt megvásárolná a kedvenc anyagát.

A falakon a falak festése egyszerű, de igényes vállalkozás, amely súlyozott döntéseket és gyakorlati készségeket igényel. Azonban még egy újonc, figyelembe véve az anyag megválasztására és a festészetre vonatkozó tanácsokat is, képes lesz arra, hogy javítsa magát anélkül, hogy építők szolgáltatásait igénybe vette volna.

A falak festése a saját kezükben

Számos módon lehet befejezni a fürdőszobát, mindkettő drága és nem annyira. A legegyszerűbb és a költségvetés a festés, és ha alkalmazni egy fantázia, akkor a leginkább dekoratív. Egyetlen festékkel teljesen megváltoztathatja a belső tér stílusát, a szobát fényes, exkluzív vagy fordítva, szigorúan, de elegáns megjelenést adhat. Ehhez nem szükséges különleges készség, a legfontosabb dolog a szükséges színező technika kiválasztása. Maga a folyamat is egyszerű, de nagyban függ a felület előkészítésétől és az anyagválasztástól.

A falak festése a fürdőszobában

Az előnyök megfestése

Tehát, hogyan fest jobban, mint más felületek?

Olcsó. Cserép, dekoratív vakolat, műanyag panelek még drágábbak, mint a festék. A fő kivitelezésen túl ehhez kapcsolódó anyagok (csemperagasztó, fugázó, panelek stb.), Valamint egy további eszköz szükséges. A fürdőszoba festéséhez festékre, alapozóra, gittre kell szintező és festőeszközöket vásárolni, ami sokkal kevesebb költséggel jár. Természetesen a csempe hosszabb, de néhány év elteltével történő újrafestés után is ilyen javítások maradnak a legkedvezőbb áron.

Festett fürdőszoba falak - gazdaságos kivitelben

Csak. A burkolatok készségeket és bizonyos készségeket igényelnek. Tapasztalat nélkül nehezen lehet szépen és szépen elhelyezni, különösen a sarkokban. A burkolat egyszerűbb, de pontos méréseket is meg kell tenni, telepíteni kell a betétet, ismernie kell a lamellák megfelelő rögzítését. A legfontosabb és legnehezebb pillanatfestés során a felület előkészítése, összehangolása. A falak igazításához nagyon keményen kell kipróbálni, és először nem mindenki tökéletes. De ez csak akkor, ha a felület túl egyenetlen, kisebb hibákkal, minden tökéletesen működik, még a kezdők számára is. Nos, a festék sima, sima falakra nem lesz nehéz.

A falak festése a legkönnyebb és legkevésbé időigényes folyamat.

Kreatívan. A modern festékek nem csak javított tulajdonságok, hanem hatalmas színváltozat is. A tervezők sok érdekes ötvözetet és festési módokat kínálnak, amelyek sokkal dekoratívabbak, mint bármely bélés. A színek és árnyalatok kombinációja lehetővé teszi a belső tér átalakítását a felismerésen, minimális költségek mellett. Különböző sablonok és speciális texturált mintázatok egyszerűsítik a festési folyamatot.

Stencilek a dekorációhoz! Egyedi belső kialakítása

Házi texturált henger

Praktikus. A kiváló minőségű festékek sokáig nem halványulnak ki, könnyen tisztíthatóak a szennyeződésektől, és ha alkalmazzák őket, akkor az alkalmazás technológia évek óta nem reped, és nem pattan. Természetesen az ilyen bevonatok könnyen megsérülhetnek, például olyankor, ha valami éles vagy nehéz tárgyat ütköznek a falhoz. De ezek a hibák könnyen kijavíthatók a károsodott terület gittével és színezésével, a legfontosabb az, hogy a festéket a hangnak megfelelően válasszák.

Sokkal könnyebb a festék javítása, mint a törött csempe cseréje.

Milyen festéket választani

A fürdőszoba eltér a többi szoba a lakás elsősorban a magas páratartalom. Ez magában foglalja a befejező anyagok használatát, beleértve a festékeket, bizonyos jellemzőkkel:

 • nedvességálló;
 • higiénikus;
 • antibakteriális tulajdonságok;
 • a levegő átadásának képessége;
 • a káros anyagok hiánya a készítményben.

Ezenkívül a festéknek ellenállónak kell lennie a kopásnak, mivel a falakon lévő falakat nagyon gyakran mosni és törölni kell. Az olajfesték és az alkid zománc részben megfelel ezeknek a követelményeknek, de a vízbázisú festékek a legalkalmasabbak. Vegye figyelembe az egyes fajok jellemzőit külön-külön.

Hogyan és mi festeni a falakat a fürdőszobában: 6 fontos ajánlás

Olajfesték

Mostanra az olajfestékek nem olyan népszerűek, mint 10-15 évvel ezelőtt, de még mindig vannak bizonyos igényeik. Fő előnye a magas tapadás és tartósság kombinációja alacsony áron. Kevés modern festék tarthat olyan hosszú ideig anélkül, hogy elveszítené vizuális vonzerejét. A festett felület nem nedves, tökéletesen tolerálja az újrahasználható mosást, nem reagál a háztartási vegyi anyagokra.

Olajfesték fürdőhöz

Az olajfestékek fő összetevői a lenolaj és pigmentek. Alkalmazásától függően különböző összetevőket adunk a készítményhez: mangán és kobalt sók, talkum, barit, csillám. Az eladási festék kétféleképpen jelenik meg: folyékony és pasztellikus (vastag dörzsölés). Az első típus azonnal használatra kész, és a festéket csak alaposan kell összekeverni, amíg sima. A második típus a lenolaj összetétel hígítását kívánja a kívánt konzisztenciáig. A festék hígításához kerozint, terpentinet, fehér szellemet is használhat, de kis arányban - a teljes tömeg legfeljebb 5% -ánál.

Az olajfestékek nagy sűrűséggel rendelkeznek, ami növeli a kompozíció fogyasztását. Ez a tulajdonság egyidejűleg hozzájárul a megnövekedett rejtőképességhez, és gyakran ahhoz, hogy egyenletes bevonatot kapjon egy elegendő rétegből. Ezenkívül ez a struktúra lehetővé teszi, hogy eltakarja a kicsi hibákat a falakon. Ajánlott kemény ecsettel ellátni, keményen dörzsölni a festendő felületre. A legmagasabb minőségi eredmény elérése érdekében nemcsak a falakat gondosan elő kell készíteni, hanem a megfelelő festék kiválasztását is a kívánt célra. Minden típusú felület (fém, fa, beton, vakolat stb.) Saját összetételű, ezért gondosan olvassa el a csomagoláson lévő információkat.

Festékolaj Diteks MA-15

Az olajfestékek hátránya hosszú szárítási idő. Ez az időszak általában 5-7 nap, +20 fokos hőmérsékleten. Alacsonyabb hőmérsékleten a festék még tovább szárad. Néhány gyártó a különleges töltőanyagok összetételét adja hozzá, csökkentve a szárítási időt 2-3 napig. Ez az információ szerepel a csomagoláson is.

Alkid zománc

A zománc víztaszító tulajdonságai lehetővé teszik, hogy széles körben alkalmazzák ezt a festéket a fürdőszobában. A festett felületek nem nedvesítenek, könnyen tisztíthatók különböző tisztítási megoldásokkal, hosszú ideig nem unalmasak és nem kopnak ki. A szabályok szerint alkalmazott két réteg festék 4 évig védőhatást biztosít. A zománc oldószert tartalmaz, ezért szükség esetén a festéket terpentinnel, oldószerrel, fehér szellemmel hígítjuk 1:10 arányban a zománc tömegére.

A kiváló minőségű bevonathoz az alkalmazási hőmérséklet 5 és 35 ° C közé esik, különben a ragasztási tulajdonságok csökken. Minden réteg 20 ° C-on szárítja a napot, ha a helyiségben forró, a száradási idő csökken. Tipikusan beton-, vakolt- és téglafalak esetén 2-3 réteg festék szükséges a bevonat számára, amennyire csak lehetséges. Az olajfestékektől eltérően a zománc kevésbé viszkózus, ezért gyakorlatilag nem rejt magában kisebb hibákat a festett felületre.

A zománc fényes és matt. A fő színspektrum meglehetősen széles, ráadásul a festék tökéletesen kevert és színezett, ezért a kívánt árnyalat megtalálása nem nehéz. A modern zománcok részét képező pigmentek magas ellenállást mutatnak az UV fénynek, és a festett felületek sokáig megőrzik a gazdag színt. A választás során ügyeljen a címkézésre - a PF 115 univerzális zománc a legalkalmasabb a belső használatra.

Zománc alkid PF-115

Az alkid zománc fő hátránya a toxicitás. A csípős, szúrós szag hosszú időn át kikerül a helyiségből, a folyamat során légzésvédő szükséges. Érdemes megjegyezni, hogy csak friss festékek mérgezőek, szárítás után, és a szag eltűnése nem jelent veszélyt az emberi egészségre. Egy másik hiba a festék tűzveszélyességének is nevezhető, de sok gyártó égésgátlót ad hozzá a kompozícióhoz, csökkentve ezzel a gyulladás kockázatát.

A PF-115 fő műszaki jellemzői

PF-115 zománcfogyasztás 1 és 2 rétegű bevonattal

Víz diszperziós festék

Az ilyen típusú festékek alapja a polimerek vizes diszperziója, főként akril és vinil-acetát. Összetételükben gyakorlatilag nincs illó szerves oldószer, így a festék nem toxikus. Szárítás után egy vékony, nagyon tartós és rugalmas film keletkezik a felületen, amely lehetővé teszi a levegő szabadon való átjutását, de nem teszi lehetővé a víz áthaladását. A készítménytől függően a víz-diszperziós festékek akril, szilikon és PVA diszperziókra oszthatók. A fürdőszobai PVA alapú festékek ritkán használatosak, és csak a mennyezetre, mert nem vízállóak és nem moshatók.

Az akrilfesték a legnépszerűbb:

 • legszélesebb színtartomány;
 • magas víztaszító képesség;
 • a fakulással szembeni ellenállás;
 • a kis repedések meghúzására és a szabálytalanságok kiegyenlítésére;
 • száradás után egy órán belül;
 • jó takaró képesség.

Az ilyen festékekhez gyakran hozzáadnak gombaellenes összetevőket, így a festett felület nem öntődik. Az akril illata nagyon gyenge, és gyorsan eltűnik.

Falak és mennyezetek festése nedvességálló

A szilikon és a szilikát festékek sokkal jobbak, mint az akril. A vizet és a szennyeződést jobban taszítják, könnyebben moshatók, jobban ellenállnak a kopásnak. Az alkalmazás után kialakított film könnyen lefedi a repedéseket legfeljebb 2 mm szélesre. Még a megismételt mosás után a felület megtartja a fényes fényt, a színek telítettnek maradnak, mint az első napon. Az ilyen festékek hátránya az egyik - a magas költségek, bár a csempéhez képest ez az opció továbbra is költségvetésnek számít.

Szilikonfesték falakhoz és mennyezetekhez

Fényes és matt - ami jobb?

Nagy szerepe van a festék megválasztásában. Mint tudják, a festékek fényes, félig matt és matt felületekre oszlanak, ami befolyásolja a festett felület megjelenését. Fényes tökéletesen tükrözi a fényt, a felületet ragyogja és vizuálisan növeli a helyet.

Milyen festéket választani - matt vagy fényes?

Ha fényes festék fedezi a mennyezetet, a fürdőszoba nagyobbnak és könnyebbnek tűnik. Ezenkívül a fényes kivitel nagyon sima, ami azt jelenti, hogy sokkal könnyebb megmosni. Ezeknek a festékeknek az a hátránya, hogy még a legkisebb hibák is jól láthatóak a fény alatt. Ezért használják a fényes kompozíciókat tökéletesen lapos falakon, például gipszkarton burkolva.

A matt és fényes felületek kombinációja lehet design elem.

A matt és fényes festékcsíkok kombinációja

A matt festék, éppen ellenkezőleg, jól maszkolja a hibákat, nagy fedési képességgel rendelkezik, még egy réteggel is alkalmazható. Felszíne porózusabb, ezért nehezebb a szennyezés megszüntetése. Más tekintetben nem rosszabb, mint a fényes. A félig matt fény csak kicsit tükröződik, és jól néz ki a mennyezeten és a falakon egyaránt.

Festett matt festett falak

Texturált festék

A texturált festékek különböznek a szokásos nagyobb vastagságtól és viszkozitástól, mivel nagy mennyiségű töltőanyagot tartalmaz. Az ilyen festékeket egy vastag rétegben alkalmazzák, amely megkönnyebbítő felületet képez. Az alkalmazási módtól függően a dermedési réteg teljesen másképp nézhető ki. A standard összetételnek fehér színe van, így a falak színezéséhez színes sémát kell vásárolnia. Színezett festék egyszerű keveréssel a kiválasztott pigmenttel. Hengerrel, kefével, spatulával és egyéb kényelmes eszközökkel alkalmazható.

Texturált falfesték

Texturált vízoldható festékek, ezért ha szükséges, vízzel hígíthatók. Túl folyékonyak, nem tehetők meg, különben a kompozíció elveszíti dekoratív tulajdonságait. A dombormű szerkezet lehetővé teszi, hogy tökéletesen elrejtse a kisebb hibákat, de a 3-4 mm-nél nagyobb szabálytalanságok már láthatóak lesznek. Ha megfigyelik a festési technológiát, évekig szolgálnak, szinte nem fakulnak ki, nem félnek a nedvességtől és a hőmérséklet csökkenéstől.

Eredeti mintázat a zöld textúrák festékén

Érdemes megjegyezni, hogy a texturált falburkoláshoz jelentős strukturális festékfogyasztás szükséges - kb. 500-1500 g / m 2

Ami a mínuszokat illeti: a textúrázott festék a szokásosnál drágább, nagyon elfogyasztott, igényel alkalmazást. Ha meg szeretné tudni, hogyan oszlatja el egyenletesen a kompozíciót a felszínen, először egy különálló rétegelt lemezréteget kell gyakorolnia. A legegyszerűbb módja egy széles henger használata.

Hogyan készítsünk kiváló minőségű festéket

A fürdőszoba színezésére irányuló minden erőfeszítés csökkentheti a festék rossz minőségét. Repedések, leválások, szennyeződések, a festék szárítás után duzzadt - mindez rossz minőségű összetétel vagy a tárolási feltételek megsértésének eredménye. A kisgyártók gyakran készítik a festéktermékeket a GOST szerint, olcsó töltőanyagokkal és rákkeltő anyagokkal. Próbálj pénzt megtakarítani, csak növeled a költségeidet, mert mindent újra kell festeni.

Falfestékek - hogyan válasszunk és mit keressünk

De még akkor is, ha a festékminőség, sok attól függ, hogy tárolták. A boltokban és a fűtés nélküli raktárakban a festék télen lefagy, majdnem teljesen elveszíti tulajdonságait. Különösen vízalapú festékekre vonatkozik. Az ilyen hibák elkerülése érdekében csak nagyméretű hardverraktárakban és szupermarketekben vásároljon festéket. Minden termék tanúsítvánnyal rendelkezik, a tárolási feltételeket szigorúan betartják, nincsenek lejárt áruk.

Jobb festék

Mint tudod, ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal festhetsz. Ha mégsem kellett volna megjavítania a javítást, akkor jobb, ha megismerkedsz az egyes módszerek előnyeivel és hátrányaival a legjobb kiválasztása érdekében.

Ha csak a fürdőszobát kell festeni, és szerény méretekkel rendelkezik, akkor nem praktikus pénzt költeni a szórópisztolyra. Jobb, ha egy hengeret és 1-2 keskeny kefét vásárolsz a sarkok felett.

Festékfogyasztás és további anyagok

Mielőtt elkezdené a javítást, előre kell kiszámítania a munkaterületet és meg kell határoznia, hogy milyen anyagokra van szüksége. A legfontosabb kiadási tétel a festék, emellett szükség van egy szintetizáló és alapozó gittre. Annak érdekében, hogy ne tegyen túlfizetést és ne fusson a boltba, ha valami nem elég, akkor számítsa ki ezeknek az anyagoknak a hozzávetőleges fogyasztását.

A csipkét 2 mm-nél nagyobb szabálytalanságok eltávolítására használják. Néhány kisebb hibát különítettek el, de ha túl sok szabálytalanság van, akkor legalább két réteg folyamatos alkalmazása szükséges. A számításokhoz ismerni kell a gitt négyzetméterenkénti fogyasztásának mértékét, a kiegyenlítendő felületek területét és a réteg vastagságát. A fogyasztót mindig a gyártó jelzi a csomagoláson, átlagosan 0,9-1,8 kg / m2. Az eredeti adatok szorzatával megmutathatja, mennyi anyagot kell vásárolnia.

Mázoló falak

Példa a számításokra: az egyik fal területe 3 × 4 m = 12 m2. A szintező réteg vastagsága - 3 mm. A fogyasztás mértéke 1,2 kg / m2. Többszöröse 1,2 kg x 12 m2 x 3 mm = 43,2 kg. Ez azt jelenti, hogy egy falhoz kb. 45 kg gitt (kb. Hasonlóképpen számítsa ki a fennmaradó falak összegét, majd összegezze.

A felületet kétszer kell földelni - a gitt és a szintezés után. Ez hozzájárul a megnövekedett víztaszító képesség és az egyenletesebb festékfelhordáshoz. A primer keverék fogyasztási sebessége átlagosan 0,1-0,15 kg / m2. A primer mennyiségét ugyanúgy számítjuk ki, mint a gittek: szorozzuk meg a területet a fogyasztási sebesség és a rétegek számával.

Alapozó falakhoz

A tintafogyasztási arányok összetételétől és fedési képességétől függően különböznek.

A táblázatban szereplő adatok kissé eltérhetnek a tényleges fogyasztási aránytól. Az alap porózusságától és a festékezés módjától függ. Az előző esetekhez hasonlóan a számításokhoz a festett felületet és a rétegek számát használják, amit a megadott fogyasztási arány szoroz.

A fogyasztás a színtől is függ.

A fürdőszoba elkészítése a festéshez

Az előkészítő folyamat két lépést tartalmaz - a régi bevonat eltávolítása és a felületek kiegyenlítése. Bizonyos esetekben nem szükséges a bevonat eltávolítása az alapra, például ha a falak már festettek és nincsenek hibák. Ezután a felületet egyszerűen tisztítani kell a portól és a szennyeződésektől, meg kell őrölni és megszáradni, mielőtt új festéket alkalmazna. De ez nagyon ritka, és szinte mindig megtalálható a hámlasztott területek, repedések, lyukak, helyek fertőzött gomba.

1. lépés. Először is, mindent, ami felesleges, ki kell venni a fürdőszobából, a padlót és a régi bélést (ha van ilyen) el kell távolítani. A festék lehúzását könnyű eltávolítani egy kaparással vagy simítóval, éles széleit. Ahol a festék szorosan illeszkedik, a legjobb, ha csiszológépet használnak hajlékony lemezzel.

Hogyan lehet eltávolítani a festéket a falról

Videó - A régi festék eltávolítása a falakról

2. lépés: A kis lyukakat és repedéseket csiszolópapírral dörzsöljük.

Nagy repedéseket hímeznek a későbbi beépítéshez.

A meszelést egyszerűen vízzel, szilárd alapra kell mosni.

Mossa meg a falfestéket a hagyományos szivacs és víz használatával

3. lépés: A penész által megkenett területeket külön kezeljük: alaposan tisztítsuk meg a lehúzóval, törölje le és alkalmazzon antiszeptikus készítményt. Különösen körültekintően vizsgálja meg a csövek mögötti helyeket, ahol a piszok leggyakrabban felhalmozódnak és a gomba fejlődik.

Eszközök penész és penész megsemmisítésére

4. lépés: Miután a falakat megtisztították, el kell távolítania az összes törmeléket, port és szennyeződést. A falakon tapasztalt nagy repedések gipszoldattal töltöttek, hagyják száradni őket.

Tömítsük meg a falakon repedéseket és rést

5. lépés Következő lépésként földelje a felületet, a tetejétől kezdve. Száraz helyiségekben egyszerre előkezelhető, közvetlenül a festéshez, de a fürdőszobában megbízhatóbb védelmet igényel. Az alapozó biztosan mélyen behatol, vízálló. A primer felhordásához húzza meg a henger egy finom halom. A habkumik nem erre alkalmasak.

Mély áttörési alapozó

A primer összetételt egy festő tálcába öntjük, és a felületet egyenletesen felhúzzuk. Ha a henger hiányzik, alapozza meg a kefét. Győződjön meg róla, hogy nincsenek száraz területek és foltok. A kompozíciótól függően az alapozó 4-12 óráig szárad. Ha a falak alapja eléggé porózus, célszerű újra feltölteni, miután az első réteg teljesen száraz volt. Egy erős beton felületre elég egy idő.

6. lépés: A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően tegyen fel egy csipetkeveréket vízzel és töltsön fel minden szabálytalanságot. A keveréket egy spatulával kell felhordani, és eltávolítják a felesleges gitt. Ha a felületet egy folyamatos réteggel szeretné szintre helyezni, vegyen egy széles spatulát, helyezze fel a megoldást a penge teljes hosszában, és a spatulát a falhoz képest szögben tartva egy egyenletes mozgást használjon. Erős nyomás a spatulára nincs szükség, mindaddig, amíg a penge jól illeszkedik a felülethez. Mozgás az alulról felfelé történik, ügyelve arra, hogy nincsenek túlfeszültségek és üregek.

Tintapaszta - fotó

7. lépés: Amikor a gitt szárazon van, a falakat alaposan csiszolják finom szemcsézett csiszolópapírral. Ez megkönnyíti a kívánt felület simaságát. Mivel a csiszolás során nagy mennyiségű por keletkezik, a munka befejezésekor mindenki nedves, tiszta ruhával dörzsöli.

8. lépés Az előkészített felületet másodszor indítjuk el, újraindítva a tetejétől. Ezután csak várni kell a szárítási összetételre.

Festse a fürdőszobát

A legegyszerűbb módja a fürdőszobának egy színben történő festése. Annak érdekében, hogy ne véletlenül foltolják a mennyezetet és más területeket, amelyek nem képeznek festést, a maszkoló szalag ragaszkodik ezen zónák határaihoz. Ezt óvatosan kell elvégezni, ellenőrizve a vonalak síkságát, különben szükség lesz a hibák kiküszöbölésére.

1. lépés: A festéket alaposan összekeverjük, amíg egységes. Ha a festék felületén film keletkezik, nagyon óvatosan kell eltávolítani, különben a film apró darabjai a falra esnek, és az egész kinézet elrontja.

Színezéssel kevert festék

2. lépés Általánosságban színes kompozíciókat használnak a falakhoz, nem fehérekhez, ezért a festéket megfelelően festeni kell. Ez elsősorban a víz-diszperziós festékekre vonatkozik, mivel a zománcokat és az olajokat már árnyalták. Vékony színű vödörben öntsön egy kis színt a palackból, és keverje össze egy keverővel a legalacsonyabb sebességgel. Amikor a kompozíció egységes színt kap, öntsön egy kicsit több színt és keverje össze. Így pontosabban megtalálhatja a kívánt árnyalatot. Ha azonnal kiönti a teljes színsémát az üvegből, akkor a festék színe sötétebb lehet a szükségesnél.

Kohler a festékhez

Tanács. A falak nem különböztek hangon, festettek egy festékmennyiséget, ami elég az egész terület számára. Ha minden egyes falra hígítja a kompozíciót, valószínűleg nem fog sikerrel felvenni az azonos színt.

3. lépés: Először festse be az ízületeket a sarkokban, az ajtóban és a nehezen elérhető területeken keskeny ecsettel. A festéket alaposan megdörzsölte, eltávolítja a cseppeket és folyik. A kefe mozgásának ugyanabban az irányban kell lennie.

4. lépés: Vegyen egy széles kefét vagy görgőt, és kezdje el festeni a falakat. A szerszámot ne merítse nagyon erősen a festékbe, és csepegés és fröccsenés képződéséhez vezet. Ha görgőt használ, akkor a kád dombornyomott felülete fölé gördül, hogy a festék egyenletesen áthatoljon az anyagon. Festse párhuzamosan a falakat felülről lefelé, görgesse le a görgőt, amíg az alap nem ragyog. Így az egész területet festették, és a falakat szárazra hagyják.

Hogyan helyesen festeni a falakat?

Tanács. Miközben a falak száraznak, a görgőt műanyag zacskóba kell helyezni és szorosan lezárni. Ez nem engedi kiszáradni, és használhatja a második réteg alkalmazására. Így van egy festékkefével is.

5. lépés. Szárítás után az egész eljárást ismét ugyanabban a sorrendben ismételjük meg. Amikor a falak teljesen festettek, óvatosan távolítsa el a maszkoló szalagot. Ezt egy ideig, de lehetőleg a második festékréteg teljesen szárazra teheti.

Általában két réteg elegendő, de néha más is szükséges. Ezt vizuálisan lehet meghatározni: ha a falak nem egyenletes hangzással rendelkeznek, különálló részek jelennek meg, kenetek nyomai láthatók, akkor szükség van egy harmadik rétegre. Ha a falak színe mély és egyenletes, nincs látható hibája, nincs szükség további festésre.

Az első és a második festékréteg rajzolása

Dekoratív festési módszerek

Sajnos, nem mindegyik képes festeni, így csak néhányan díszíthetik a falakat kézzel festett fürdőszobával. A szakemberek felvétele túl drága, ami azt jelenti, hogy egyszerűbb módszereket kell keresnie. A modern festékek széles palettája csodálatos lehetőséget nyújt a belső tér díszítésére, kis erőfeszítéssel.

Stencil használata

Ez az egyik legnépszerűbb módja. Most már sok elkészített stencil a festészethez, olcsó és kényelmes használatra. Az eldobható stencilek vinil fóliából készülnek a tapadó alapon, újrahasznosítható sablonok akril és tartós műanyag előállítására. Az ilyen stencilek szorosan rögzítve vannak a falon, ami egyszerűsíti a kép alkalmazását.

1. lépés: A falakat a fent leírt módon festettük, teljes száradásra várva. Válasszon egy megfelelő képet, és meghatározza a helyét.

2. lépés: Vegye le a védőfóliát a sablonról, és óvatosan csatlakoztassa a falfelülethez. Ha az öntapadó réteg nincs jelen, a sablon minden oldalról maszkoló szalaggal van rögzítve.

Szerelje fel a sablont a falra

3. lépés: A görgőt festékbe mártották, először a fürdő fölött keltették, hogy eltávolítsák a felesleget, majd a sablon felületén. Minden darabot egyenletesen kell bevonni festékkel, különben a minta nem lesz világos.

Festékréteg festék. Hengerrel vagy ecsettel használjon

Mozgassa a sablont, és festesse a falakat

4. lépés: Óvatosan vegye le a sablont a falról és hagyja megszáradni a mintát.

Stencil színezés

A minta színét jól össze kell kapcsolni a fő színnel és ki kell tűnnie a falakról. A helytelenül megválasztott árnyalatok mindent elrontanak, és az eredeti ötlet elveszíti az összes varázsát.

Videó - Stencil a falhoz

Csíkos falak

A falakon egy egyszerű, sokszínű csík segítségével külön fürdőszobát vehet fel, vizuálisan bővítheti a belső tér határait. Rengeteg lehetőség van, így minden a képzeletedtől függ. Kísérletezhet a csíkok szélességével és elrendezésével, a színek és árnyalatok számával. Érdekes az azonos színű csíkok vizsgálata, de eltérő felülettel - matt és fényes.

Festse a csíkos falakat

Fürdőszoba belső csíkos falakkal

Csíkos falú fürdőszoba tervezési projektje

A legjobb megoldás kiválasztásához a legjobb, ha a csíkok elrendezését papíron rajzolja, és festse azokat tetszés szerint.

Ekkor csak a kívánt színű festék és néhány maszkoló szalag megvásárlása marad. A falakat már alapszínként kell festeni.

1. lépés: A munka a fürdő egyik sarkából indul. Egy épület szintjén egy függőleges vonal húzódik a mennyezetről a padlóra egy egyszerű ceruzával. Mérje meg a kiválasztott sávszélességet, és tartsa a második sort. Hasonlóképpen végezze el a fennmaradó sávok elrendezését a sarkon.

2. lépés Szigorúan a sorok mentén ragassza be a maszkoló szalagot. Ebben az esetben a szalagnak azon sávokon belül kell maradnia, amelyek az alapszínben maradnak. A ceruza húzott vonalakat nem lehet megragadni, mert látható lesz a festett felületen.

A szalag jól ki van simítva, így nincs benne levegő alatt, különben a festék behatol és a csíkok pontatlanok lesznek. Ezenkívül a mennyezet és a falak közötti ragasztási illesztéseket.

3. lépés Helyezze be a festéket a kádba, csavarja be a görgőt és indítsa el az első szalag mentén. A rétegnek egyenletesen kell lennie, foltok nélkül. Miután festett egy sávot, átmegyek a következőre, megfigyelve a színes csíkok váltakozását. Szükség esetén egy második festékréteget alkalmazzon, és várja meg, hogy az első megszáradjon.

Ragasztó maszkoló szalag

Csíkos falfestés

Festőhenger falat

4. lépés: A festés befejezése után óvatosan vegye le a szalagot a falról. Ezt lassan, sima mozdulatokkal kell végezni, mivel egy éles leválás a festék letöréséhez vezethet.

Hasonlóképpen vízszintes csíkot, valamint átlós és összetettebb mintákat készíthet. Ha egy maszkoló szalagot merőleges vonalra ragaszt, majd festeni néhány területen, akkor színes négyzeteket kap.

Kreatív a falakon

A legfontosabb dolog ebben a festményben - a legmagasabb pontosság minden szakaszban. A festék könnyen behatol a rosszul rögzített ragasztószalag alá, megnöveli a vonalakat, elhagyja a foltokat. Mindezeket törölni és újrafestni kell.

Hengerek alkalmazásokhoz

Ez valószínűleg a leggyorsabb és legkényelmesebb módja a díszítésnek. A különleges mintázott henger két fúvókával rendelkezik - a festék és a gumit abszorbeáló hab, szűkített díszítéssel a nyomtatáshoz.

Mintázott henger az állatok képével

Először a falakat szabványos módon készítik el, alapszínként festve. A minta alkalmazásához egy kontrasztos színt választunk, összhangban a fõvel. Ezután a festéket öntjük, a henger mártott, úgyhogy a habos fúvóka jól áztatott, mindkét fúvókát a fürdőben együtt forgassuk.

Hogyan festhetünk falat mintázott hengerrel

A legfontosabb kérdés itt egy minta alkalmazása. A görgőt simán kell vezetni, felülről lefelé, szigorúan függőleges irányban. A következő sávnak párhuzamosan kell lennie az elsőhöz, pontosan a kép határáig. Ha a szalagok szélei átfedik egymást, akkor gondatlanságból kiderül, de ennek megoldásához teljesen át kell festeni a falat.

Gyakori hibák falfestéskor

Még miután tanulmányozta a falak festésére vonatkozó utasításokat, sokan idegesítő hibákat okoznak, ezért a következő évre vagy még korábban javítani kell a falakat. Az ilyen hibák fő oka az, hogy a legtöbb ember javítást végez. Néhányan nem felelnek meg a szárítási feltételeknek, mások eltérnek a gyorsabb kezelés érdekében, és ennek eredményeként a minőség szenved. Ezért nézd meg a leggyakoribb hibákat és próbáld meg megismételni őket.

A fő hibák falfestéskor

Felkészületlen falak színezése. Még akkor is, ha a felület simának és tisztanek tűnhet, még mindig lehet szőre, zsírfolt, por, apró dudorok. Mindez azonnal megjelenik az új festék alatt, különösen akkor, ha fényes. Ezenkívül a por- és zsírfoltok csökkentik a festék tapadását, és hamarosan ezeken a helyeken leválaszthatóak lesznek. A felület csiszolása, szappanoldatok tisztítása, porból történő törlés segít elkerülni ezt.

A primer hiánya. Sokan a felesleges feleslegesnek tartják, mert a festék és a rossz a falakon esik. Ennek eredményeképpen a festékfogyasztás nő, a festés egyenetlenül megy végbe, majd később gumi alakul ki. Az egyetlen módja ennek a helyzetnek az lesz a helyreállítása.

Helytelenül elkészített festék. A túl vastag festék rosszul van felhordva, csomókat képez, amelyeket szárítás után nehéz eltávolítani, nem egyenetlenül fekszik. Túl folyékony szétterül, rosszul fedezi a felszínt, több réteget igényel. Rosszabb, ha az oldószert nem megfelelően választják ki. Például ha fehér szellemet adunk hozzá egy vízben oldódó festékhez, akkor a polimerek össze fognak állni és összetörni fognak. Használja ezt a festéket már nem lehetséges. Óvatosan olvassa el az egyes csomagok utasításait, vegye figyelembe a megadott arányokat hígítás esetén, alaposan keverje fel a festéket a felhordás előtt.

Kaotikus kenet. A fal megjelenése a szárítás után a festékezés módjától függ. A mozgásnak mindig vízszintesnek vagy függőlegesnek kell lennie, és kaotikus koptatással jól látható nyomok maradnak a felszínen. Javasoljuk, hogy a második réteg merőleges legyen az elsőre, majd a bevonat minősége a lehető legmagasabb.

A festési eszközök mintái a festés során

A szárítási feltételek figyelmen kívül hagyása. A gyártók nem hiába jelzik a festékdobozokat, amikor a rétegek teljesen szárazak. Még akkor is, ha a falak nem ragadnak meg, amikor megérinti, ez nem jelenti azt, hogy a bevonat elég erős. Ha korábban elkezd festeni, mint amilyennek lennie kellene, akkor az alsó réteg elkezd kijönni, és darabokra vágja a görgőt. Vagy pár nap múlva buborékok alakulnak ki a falon, ami szintén nem járul hozzá az esztétikához. Jobb várni egy kicsit, és mindent megtenni a szabályok szerint, akkor az eredmény teljes mértékben megfelel az Ön elvárásainak.