Legfontosabb > Bútor

Lefújhatom a fürdőszobát?

Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

Alla Tolmachyova
Hogyan ragasszanak kerámia lapokat a falra az alabástronból? a falat krétával mártják, és a csempe leesik. Köszönjük, hogy Mel elhúzza és ragasztja a folyékony körmöket. Mossa le a mészetet, prémium, használjon csempe ragasztót. A lehető legteljesebb mértékben tisztítsa meg a falat, de nem feltétlenül, három rétegben lévő alapozó után, és bármiért ragaszkodjon a fürdőszoba javításához, a falakat krétával is lefedtem, aztán krémet - véletlenszerűen gipszválasztékot, gittből és festékből tisztítottam, alapozott. vakolatlan (vékony), kerek, alapozott és ragasztott lapokkal problémamentesen

Milyen gipsz falak a fürdőszobában a csempe alatt?

Melyik keveréket jobb használni a falak vakolásához a fürdőszobában? A cement vagy gipsz alapján jobb venni? Megértem, hogy rendelkeznie kell a fertőtlenítő tulajdonságokkal? Örülök, ha konkrét márkákat ajánlok.

Röviden és pontosan fogok válaszolni. Ahogy ezt megértem, aggódsz attól a ténytől, hogy a fürdőszobában magas páratartalom van, és félsz a gombától, vagy hogy a gipsz teljesen lemerül az alapjáról.

Már több mint tíz éve javítottam, és mindig használjuk a szokásos gipszkeveréket (Rotband, Knauf).

Megmagyarázom, miért nincs értelme félni a nedvességtől.

-Amikor a falakon csempeburkolást készít, a varratokat dörzsölje (és a habarcsok többsége cement alapú, kivéve, ha természetesen szilikont használsz)

-amikor a mennyezet be van szerelve (legyen az feszített vagy műanyag), a padlóburkolat illeszkedik a fali csempehez, és akkor is beragad

a víznek a vakolathoz való hozzáférése egyszerűen lehetetlen.

Ezért ebben az esetben valójában nem számít, hogy melyik gipszkeveréket használja, csak arra van szüksége, hogy a falak egyenletesek legyenek és egy szinttel álljanak. Természetesen egyáltalán nem érdemes megmenteni a régiót, de nem szabad túlfizetnie azon, amit nem kell. Mint említettük, a legjobb megoldás a Rotband gipszkeverék.

Ha megfelel a technológiának a vakolás során, ne kímélje meg a talajt, és mindent megtegyen, minden rendben lesz.

Mint mondják annyi ember és annyi különböző, és néha rossz vélemény. Őszintén szólva, még soha nem hallottam, hogy gipszalapú habarcsot próbáltak a fürdőszobában vakolni.

Ezenkívül, mielőtt a gipsz vakolat csak a fa mennyezeteken dolgozott volna, csak szükségszerűen újabb gipsz húzódott le.

Természetesen a különböző gipsz sms üzletek választéka változatos. És mindez függ a tárcájától.

De nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a modern gipszkeverékek olyan összetevőket is tartalmazhatnak, amelyek - mint mondják - ártalmasak az egészségre, és nem tudják, milyen erősek lesznek 10 éven belül. Tehát mi a bizonyítottan régimódi módszer. nevezetesen a cementhabarcs az évek során bizonyította nélkülözhetetlenségét.

Igen, majd a csempe fel lehet tüntetni cement keverékkel. És megbízható és tesztelt, már 20 éve állunk és nem okoz problémákat.

A fürdőszoba magas páratartalmú helyiség, ezért az anyagok kiválasztását felelősségteljesen és az ügy ismeretében kell megközelíteni.

Az anyagok kiválasztásának fő feltételei:

 • a rétegek egyenletessége kerámia burkolólapok alatt (a fal alapja, a vakolat keveréke, a ragasztónak ugyanabban az alapon kell lennie). Mivel a ragasztók többsége cement alapon készül, jobb a cement vakolat alkalmazása;
 • célszerű olyan építőanyagokat használni (vakolat, ragasztó, egy gyártó mélyen behatolva, van benne valami, néhány titkos "zsetont").

Szkeptikus vagyok a fürdőszobában lévő vakolat vakolattal kapcsolatban. A gipsz természetes higroszkópos anyag, és nedvességálló fugával nem megfelelő tömítéssel garantált a nedvesség behatolása.

Csak a megfelelő anyagokat használja, és jó lesz.

Én is kerestem a választ erre a kérdésre, amikor javításokat végeztem, és egy hétig elhalasztottam a falak vakolását, mert régóta és jó minőségű fürdőszobát akartam készíteni. Két kérdés izgatott: az első kérdés - a rejtett nedvesség elkerülése érdekében, mivel nagyon nehéz kiszáradni, és a második kérdés a gombák telepeinek kialakulásáról és a baktériumok létfontosságú aktivitásának feltételeiről. A javítás előtt volt némi gondja ennek és az érzésnek, hogy kúsznak a csempe alatt.

Az építők véleményét megosztották, egyfelől a gipszvakolatok több tulajdonsággal rendelkeznek a gomba ellen, másrészt a cementhabarcsok jobban tolerálhatók.

A félelem megsemmisült a bátyámtól, aki már abban az időben körülbelül 7 éve foglalkozott a fürdőszoba csempével. Mindazonáltal mindenképpen tanácsolta a cement vakolat használatát, és ehhez hozzá egy vízszigetelő keveréket, de nem sokkal drágább (40 kgért fizetett 10 kg-ot), és a teljes szárítás után a falat három lépésben szárítsa meg.

5 év telt el, és nedvesség és gombák nem érezhetők a fürdőszobában.

Fürdőszobai vakolat, annál jobb a gipsz

A vakolat a csempe alatt a fürdőszobában dolgozik.

A fürdőszoba magas páratartalmú hely, ezért a szoba felújítása során emlékeztetni kell arra, hogy a fürdőszobai vakolatnak saját tulajdonságai vannak.

Először is, szükség van a fürdőszoba vakolására, vagy nem szükséges? Természetesen szükség van a gipszre ezen a helyiségen, és 90 fokos szögek beállításával azon a helyen, ahol kád vagy zuhany lesz. Ellenkező esetben a fürdőszoba és az ütköző fal közötti rés keletkezik, ami nagyon nehéz zárni. Tedd minőségi csempe csak egy sík felületen, amely biztosítja a vakolat a fürdőszobában!
Kevés, az indítási javítás, tudni kell ezeknek vagy más gipszkeverékek tulajdonságainak. Jelenleg kétféle vakolat van (leggyakrabban használt):

 1. Gipsz vakolat alapján (Knauf Rotband, Knauf MP-75, Volma Layer, Volma Layer MN, alapított Gipswell T25, alapított Gipswell MN T26). Ezek a gipszkeverékek nedves területeken nem javasoltak, mivel a gipsz ilyen tulajdonsága a nedvességet elnyeli.
 2. A cement alapú vakolatot (Knauf Unterputts, Knauf Grünband, Volma Aquasloy, Volma Aquasloy MN, Alapozó Flywell T24) ezeknek a gipszkeverékeknek ellenkezőleg nedves környezetben való használatra tervezték (homlokzati munkák, fürdőszobák, medencék, szaunák, pincék stb.). )..

A fenti keverékek mind gépi úton készülnek, mind a fürdőszobában, mind a fürdőszobában. A gépi technológia használata csökkenti az időtermelést és javítja a minőséget.

Gipszkeverék nedves helyiségekhez

A falak vakolását a fürdőszobában vagy más, magas páratartalmú helyiségben cement alapú vakolattal végezzük. Ez a vakolat a felhordás és simítás után porózus és durva felülettel rendelkezik, amely a csempe és porcelán csempe legjobb tapadását biztosítja a falhoz. Nem szabad elfelejtenünk a porcelán kőzet súlyát, amelyet a fürdőszobában szembe kell néznünk, a gipsz vakolat alatt a falaknál a magas páratartalmú és nagy gipszréteggel eltávolíthatók.

Lehetőség van gipszalapú vakolatok használatára a fürdőszobában? Bizonyos szabályok és technológiák betartásával teljesen lehetõvé vált:

 1. A fürdőszobát teljesen csempével borítják, az ízületeket letörölik. A vakolatréteg vastagsága nem haladja meg a 2 cm-t.
 2. A vakolat vakolat elkészítése után nem szükséges sima lehúzni, a felületnek durvanak kell lennie. A csempe vagy porcelán kőzet alkalmazása előtt a felületet alaposan el kell kezdeni az Aquastop alapozóval.

A Knauf cég az "alkalmazás" szakaszban a "Rotband" gipszkeverék leírásában hivatalos honlapján a következőket írta: "A normál páratartalmú helyiségek, valamint a konyhák és a fürdőszobák végső használhatósága érdekében".

A fürdőszobai vakolat egy bizonyos szakszerűséget és a gipszkeverékek tulajdonságainak ismeretét igényli. Nem állítjuk, hogy a gipszkarton használata a fürdőszobában helyes, de ha követjük a fenti intézkedéseket és követelményeket, garantálhatjuk, hogy a fürdőszobában a vakolat minősége nem fog szenvedni!

Végtére is, nedvességálló gipszkarton is csak elméletileg nedvességálló, bizonyos feltételek mellett. Magas páratartalomban, nedvességgel és rossz telepítéssel "vezethet".

Tehát a fürdőszobai vakolat szükséges, mind cement alapú, mind gipszvakolat készítéssel, a fenti feltételek betartásával.

Azt is felajánljuk Önt, hogy megismerkedjen a vakolási munkákra vonatkozó fontos információkkal (jelenlegi SNiP, rácsszerelés, maximális megengedett tűréshatárok, jelzőfények eltávolítása, speciális alapozó kompozíciók, jelzőtestek vakolás stb.).

A csempék vakolásának megrendeléséhez kérjük, hívja: 8 (812) 953-50-25, utazási szakértő és költségbecslések ingyen.

Plasztikus Rotband a konyhában és a fürdőszobában?

Lehetőség van arra, hogy a magas szellőzésű helyiségekben a Rotbandot vakolják?
És ha nem, akkor mi lehet? Mennyi legyen a gipsz száraz?
Szükségem van egy antiszeptikus primerre ilyen helyiségekben?

Igen, a konyhában és a fürdőszobában is nedves helyiségekben vakolhatunk. Körülbelül körülbelül 5-7 napig tart. Antiszeptikus alapozóra van szükség, ha van egy penész, és mindig ott van, ahol nedves, még akkor is, ha a szem nem látható.

Hostess 2009 írta:
Lehetőség van arra, hogy a magas szellőzésű helyiségekben a Rotbandot vakolják?

A Rotband nem alkalmas a magas páratartalmú helyiségekben!

Szó szerint (a zsákból idézek): "a normális páratartalmú helyiségek vakolásához, valamint a KONYHA ÉS FÜRDŐBEN".
Megjegyezzük, hogy a kifejezés értelmében a nem orosz gyártók egyenértékűek a normál páratartalmú helyiségekkel rendelkező konyhákkal és fürdőszobákkal.
Mindenesetre ezeken a helyiségeken az átlagos napi páratartalom nem erős és emelkedik. Feltéve, természetesen, megfelelő szellőzés.
És mi a szobád, úrnőm? - Ha fürdő vagy. autómosás))), akkor az elforgatható sáv nem lehetséges.

Hostess 2009 írta:
És ha nem, akkor mi lehet?

Lehetőség van a vakolat vakolására a fürdőszobában

Mint a gipszkarton a falak alatt

2017. november 27

Mielőtt felveszed a cserépet, meg kell tanulnod, hogyan kell vakolni a ház falát
és milyen keverékkel dolgozni...
Fektetés csempék - az egyik legnépszerűbb és praktikus módja annak, hogy befejezze a falakat. A burkolat különbözik a tartósságtól, az ütközésérzetért, a nedvesség hatásától és a háztartási vegyi anyagokkal szemben. Különben is szép. De ahhoz, hogy megfelelő kerámia burkolatot készítsenek, a fal felszínét jól fel kell készíteni. Így kell egy meglehetősen lapos falat kell használni (különben sok csempe ragasztót kell töltenie, és drágább, mint a falak kiegyenlítéséhez használt keverékek), és felülete erősnek kell lennie, mert az összeomló vagy összeomló vakolat nem engedi meg a csempe ragasztását. mi lesz a csempe, majd elpirul.
Ha a szobát csempével csempézik, de a falak nem alkalmasak arra, hogy megerõsítsék és kiegyenlítsék, más szóval, vakolva kell lennie. Nincs egyértelmû válasz arra a kérdésre, hogy mi kell a csempék alá falazni. De a gipsznél csak két közös lehetőség van: egy speciális keverék vagy gitt és a szokásos cement-homok keverék.
Mikor érdemes speciális keveréket használni?
Rendszerint speciális keverékek a burkolólapok közötti szintező falakhoz cement alapú keverékek. A gipszkészítmények ritkábban használatosak, mivel kevésbé ellenállnak a víznek, és a csempe a legmagasabb a magas páratartalmú környezetekben. Az egyetlen kivétel a Rotbant, mivel ez a keverék használható a magas páratartalmú helyiségekben.
A kész gipszkeverékek mindenki számára mindenkinek jók: könnyű használni, egyszerűen felszínre vághatók, gyorsan száradnak és monolitikusak lesznek. De van egy hátránya - a költségek magasak, mint a szokásos házi cement-homok keverék. Emiatt célszerű egy speciális összetételt használni, csak akkor, ha vékony réteg habarcsot kell alkalmazni, sokkal könnyebb lesz, mint a falak falazása egy csempével cement-homok keverékkel, és nem fog sok pénzt felvenni.
Mikor jobb a cement-homok keverék használata?
De a falakon, a régi gipsztől mentesen vagy nagyon görnyedt, általában mindenütt, ahol sok habarcs kell, akkor jobb, ha a régi, cement-homok keveréket alkalmazzák. A cementet és a homokot külön kell megvásárolni, de ez a legolcsóbb megoldás, amely ugyanúgy szinte ugyanolyan jó minőségű, mint a boltraktárból készült univerzális kész keverék. Az ilyen egyszerű megoldás nagy előnye, hogy tökéletesen ragaszkodik szinte minden olyan felülethez, amelyet egy házban vagy egy lakásban lehet elkapni, így nem lesz probléma a beton vagy a téglafal vakolásával.

Érdemes megjegyezni, hogy a cement-homok habarcs vakolata nem rendkívül nehéz - a kezdõ el tudja kezdeni ezt a munkát, ha elméletileg jól felkészült rá, hogy tudja, mit kell tennie. Általánosságban elmondható, hogy mi a gipsz a falak alatt a csempe alatt, a legjobb a cement-homok keverék kiválasztása.
Hogyan kell egy téglafalat vakolni a csempe alatt?
Leggyakrabban, mielőtt a kerámia csempe, szükség van a vakolat tégla falak. Ezért egy ilyen példa, amelyet részletesebben ismertetni kell.
műszerek
A munka kemény és piszkos, de ehhez nincs sok szükséges eszköz, nevezetesen:

 • a tartályt, amelyben az oldat összekeveredik, egy egyszerű műanyag vödörrel vehetsz;
 • fúró keverővel a gyors keveréshez;
 • egyszerű és vízszint;
 • kanál;
 • reszelő;
 • profil vagy szabály, amellyel a falak igazodnak a jelzőfényekhez.

Ez egy szükséges minimum. Persze, szükség lehet valami másra, mert minden esetben egyedi.
Beaconok telepítése
Mindez a jelzőfények telepítésével kezdődik - függőlegesen telepített vékony fém profilok. A világítótornyok egymáshoz képest egy síkban és egy síkban helyezkednek el, ezért a vájatos falak igazán egyenletesek lesznek. Nem számít, hogy a csempék alatt levő falak hogyan vannak bevonva - ha az alap görbe, célszerű a jelzőtáblákat használni.
Mindenekelőtt a függőleges vonalakat egy függőleges vonallal és egy ceruzával látják el a falra. Először két sorozatot kell elhelyezni a fal különböző sarkaiban, és ezeken a megoldásokon, kb. Öt darab 2,5 méteres soron. A szobrokra egy beacon kerül telepítésre, amelyet be kell fojtani az oldatba úgy, hogy a perforált lyukak a tömegbe süllyedjenek. Ezt követően a világítótornyot függőlegesen kell szintetizálni, amelyre a szokásos építési szintet használják.
Ha mindkét világítótorony telepítve van, és már jól van rögzítve, akkor közöttük két vezetéket kell húzni - fent és lent, ami lehetővé teszi, hogy a vakolat után a fal jövőbeli síkját láthassa. Ugyanilyen módon vannak elhelyezve a közbenső jelzőfalak is.
A jelzőfények távolsága attól függ, milyen hosszú a szerszám, amellyel a vakolathabarcsot kiegyenlítik. Például, ha a két méteres szabályt használja, a jelzõoszlop távolsága legfeljebb 1,9 méter lehet.
Fő vakolat
Amikor a világítótornyok kiszáradnak, a falakat meg lehet őrölni és elindítani a fő munkát. By the way, sok újonc nem tudja, lehet-e télen vakolni a falakat, hogy a gipsz nem eshet le másnap. A tartomány kiterjedt, de legalább 8 fokos hőnek kell lennie ahhoz, hogy a vakolat megszáradjon.
Ha elég meleg vagy, akkor folytathatja. Először az oldatot gyúrjuk: homok és cement 4: 1 arányban, mindez vízzel telik. Az oldatnak nem szabad folyékony vagy kő sűrűnek lennie, hanem közepesnek.
Hogyan oldhatjuk meg a megoldást a falra, nem tudjuk megmondani - meg kell venni és kipróbálni. Tíz perc általában elég ahhoz, hogy megragadja a működés elvét. Az oldatot egy vékony réteggel öntjük, így a falat leggyakrabban 2-3 alkalommal kell feldolgozni.
Ha a megoldás már a világítótornyok fölött is kiálló, akkor meg kell tennie a szabályt, és a világítótornyokra való nyomással távolítsa el a felesleget. Kisebb területeken kell dolgozni, a szerszámot alulról felfelé húzva. Így a felesleges oldat levágódik, és helyén továbbra is feltételesen sima fal marad.

Milyen gipsz falak a fürdőszobában a csempe alatt?

Sima, vízzel mártott rácsával történik, melyet körkörös mozdulatokkal kell dörzsölni.
Ez alapvető információ, de ez a tudás még mindig túl kevés ahhoz, hogy pontosan tudja, hogyan kell a téglafalat vakolni.
a csempe alatt, mert még mindig kezelni kell a sarkokat.
Stukkó szögek
Az a tény, hogy a sarkok vakolása nem fog azonnal működni a fűtetlen habarcs miatt: egy fal beigazítása és a második vázolása után nem tudod azt a végét kidobni, mert a megoldás csomópontjai egy már összehangolt felületre repülnek, és nem fogják ki a szöget.
Elvileg egy fal azonnal teljesen vakolható, de a szomszédos - csak egy idő után, amikor az első jól szárad. Az alapelv pontosan ugyanaz - a megoldás vázlatosítása és szintre állítása, a többlet elvesztése a jelzőfénybe nyomott szabály szerint. Annak érdekében, hogy a szöget a lehető legpontosabbá tegye, a szabály egy éle éles szögben vágható le, így a munkához nem fog érinteni a következő falat.
Ha mindent szépen és lassan csinálsz, akkor tökéletesen lapos sarokot kapsz, ami fontos, mert ha a szoba sima falakkal és sarkokkal rendelkezik, tökéletesen illeszkedik a csempe tökéletes mintázatához és tökéletesen lapos varratokhoz. Éppen ezért fontos tudni, hogyan kell a sarkokat egy jó mesterrel vakolni.

A vakolat a csempe alatt a fürdőszobában dolgozik.

A fürdőszoba magas páratartalmú hely, ezért a szoba felújítása során emlékeztetni kell arra, hogy a fürdőszobai vakolatnak saját tulajdonságai vannak.

Először is, szükség van a fürdőszoba vakolására, vagy nem szükséges? Természetesen szükség van a gipszre ezen a helyiségen, és 90 fokos szögek beállításával azon a helyen, ahol kád vagy zuhany lesz. Ellenkező esetben a fürdőszoba és az ütköző fal közötti rés keletkezik, ami nagyon nehéz zárni. Tedd minőségi csempe csak egy sík felületen, amely biztosítja a vakolat a fürdőszobában!
Kevés, az indítási javítás, tudni kell ezeknek vagy más gipszkeverékek tulajdonságainak. Jelenleg kétféle vakolat van (leggyakrabban használt):

 1. Gipsz vakolat alapján (Knauf Rotband, Knauf MP-75, Volma Layer, Volma Layer MN, alapított Gipswell T25, alapított Gipswell MN T26). Ezek a gipszkeverékek nedves területeken nem javasoltak, mivel a gipsz ilyen tulajdonsága a nedvességet elnyeli.
 2. A cement alapú vakolatot (Knauf Unterputts, Knauf Grünband, Volma Aquasloy, Volma Aquasloy MN, Alapozó Flywell T24) ezeknek a gipszkeverékeknek ellenkezőleg nedves környezetben való használatra tervezték (homlokzati munkák, fürdőszobák, medencék, szaunák, pincék stb.). )..

A fenti keverékek mind gépi úton készülnek, mind a fürdőszobában, mind a fürdőszobában. A gépi technológia használata csökkenti az időtermelést és javítja a minőséget.

Gipszkeverék nedves helyiségekhez

A falak vakolását a fürdőszobában vagy más, magas páratartalmú helyiségben cement alapú vakolattal végezzük. Ez a vakolat a felhordás és simítás után porózus és durva felülettel rendelkezik, amely a csempe és porcelán csempe legjobb tapadását biztosítja a falhoz. Nem szabad elfelejtenünk a porcelán kőzet súlyát, amelyet a fürdőszobában szembe kell néznünk, a gipsz vakolat alatt a falaknál a magas páratartalmú és nagy gipszréteggel eltávolíthatók.

Lehetőség van gipszalapú vakolatok használatára a fürdőszobában? Bizonyos szabályok és technológiák betartásával teljesen lehetõvé vált:

 1. A fürdőszobát teljesen csempével borítják, az ízületeket letörölik. A vakolatréteg vastagsága nem haladja meg a 2 cm-t.
 2. A vakolat vakolat elkészítése után nem szükséges sima lehúzni, a felületnek durvanak kell lennie.

Gipsz a fürdőszobában.

A csempe vagy porcelán kőzet alkalmazása előtt a felületet alaposan el kell kezdeni az Aquastop alapozóval.

A Knauf cég az "alkalmazás" szakaszban a "Rotband" gipszkeverék leírásában hivatalos honlapján a következőket írta: "A normál páratartalmú helyiségek, valamint a konyhák és a fürdőszobák végső használhatósága érdekében".

A fürdőszobai vakolat egy bizonyos szakszerűséget és a gipszkeverékek tulajdonságainak ismeretét igényli. Nem állítjuk, hogy a gipszkarton használata a fürdőszobában helyes, de ha követjük a fenti intézkedéseket és követelményeket, garantálhatjuk, hogy a fürdőszobában a vakolat minősége nem fog szenvedni!

Végtére is, nedvességálló gipszkarton is csak elméletileg nedvességálló, bizonyos feltételek mellett. Magas páratartalomban, nedvességgel és rossz telepítéssel "vezethet".

Tehát a fürdőszobai vakolat szükséges, mind cement alapú, mind gipszvakolat készítéssel, a fenti feltételek betartásával.

Azt is felajánljuk Önt, hogy megismerkedjen a vakolási munkákra vonatkozó fontos információkkal (jelenlegi SNiP, rácsszerelés, maximális megengedett tűréshatárok, jelzőfények eltávolítása, speciális alapozó kompozíciók, jelzőtestek vakolás stb.).

A csempék vakolásának megrendeléséhez kérjük, hívja: 8 (812) 953-50-25, utazási szakértő és költségbecslések ingyen.

Bizonyos esetekben, mielőtt megkezdené a burkolólapokat a fürdőszobában, elő kell készíteni a falakat.

Fürdőszobai vakolat, annál jobb a gipsz

Ez azért szükséges, hogy kiküszöbölje a régi bevonat eltávolításakor jelentkező görbületet vagy hibákat. Az egyik legelterjedtebb módszer a szintezés a vakolat falak.

Mikor szükséges?

Az ívelt falak olyan problémák, amelyekkel sokan találkoztak. Ugyanolyan gyakorisággal fordulnak elő, mint a régi házakban és az új épületekben. Ha a hiba kicsi, és a görbület nem több, mint 1 cm, akkor közvetlenül a lefektetés során kiküszöbölheti.

De 2-3 cm-es hiba nélkül előzetes igazítás nélkülözhetetlen. Ha változatlanul hagyja a falat, akkor nagyon nehéz lesz egyenletesen elhelyezni a lapokat.

Ezen kívül, a csempe alatt üreg alakulhat ki, ami az eltűnését az egyes csempe. Ilyen helyzetben (görbe 2-3 cm) a legjobb megoldás a vakolat.

Mi a legjobb szint falak?

A kérdés, hogy hogyan kell vakolni a falakat a fürdőszobában a csempe alatt elég egyszerű válaszolni.

Sok mester szívesebben használja ezt a célra cement-homok keveréket. Ez a legkedvezőbb és legelterjedtebb összetétel.

Különböző arányban hajthatja végre - leggyakrabban 1: 3, vagyis 1 cementkészlethez 3 db vödör homok van. Ez a keverék kiváló víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik - és ez fontos követelmény a fürdőszobai falak feldolgozásánál.

Jelentős mennyiségű száraz vakolat keveréket mutatnak be a modern piacon. Használhatók is, de óvatosan kell választani.

Tehát a csomagoláson feltétlenül jelezni kell, hogy a keverék nedvességálló. Ha nincs ilyen jelölés, jobb egy másik kompozíciót keresni. Ellenkező esetben a nedvesség okozhatja a gipsz feltörését, és a csempe megduzzad vagy leesik.

A kész gipszkeverékek közül a leggyakoribb, amikor a fürdőszobák falait kiegyenlítik, a Rotband vakolat. A falak részletesebb igazítását gipszal és más módszerekkel ismertetjük itt: http://kvarremontnik.ru/vyravnivanie-sten-v-vannojj-pod-plitku-3-luchshikh-sposoba/

A munka a fürdőszobában nem kap gipsz vakolat - nedvességnek van kitéve, és gyorsan elveszíti tulajdonságait.

A munka főbb szakaszai

A falak falburkolása a csempe alatt meglehetősen egyszerű folyamat. Még az, aki soha nem tett ilyeneket, képes kezelni. A legfontosabb dolog nem sietni és megfigyelni a cselekvési sorrendet.

Hagyományosan a folyamat több fő szakaszra osztható.

Falkészítés

A falak vakolását megelőzően a régi festék, csempe és homlokzati vakolat eltávolítására kell használni. Ezenkívül a falakat zsírtalanítani kell, távolítani kell a porról, le kell fedni egy primert. Ha mindez nem történik meg, akkor a vakolat tapadása meglehetősen gyenge lesz. Vagyis a gipsz csak leeshet.

Fontos: minden kommunikációt (víz, szennyvíz, kábelezés) a vakolás megkezdése előtt kell elhelyezni.

Beaconok telepítése

A fal összes hibájának kiküszöbölése érdekében vakolatot kell alkalmazni, a jelzőfényekre összpontosítva. Fel vannak szerelve vertikálisan, gipsz alabástra, 1-1,5 méteres távolságra.

Amikor telepíti mindegyiket, akkor használja a szintet - így beállíthatja a jeladó helyét.

vakolás

Ha a görbület 2-3 cm., Akkor a legjobb a gipsz alkalmazása több rétegben. Ezenkívül mindegyiknek ki kell száradnia.

Az első gipszréteg esetében a megoldás meglehetősen műanyag és puha. Ezt fokozatosan a falra kell dobni. Ha a falak egy részét a jelzőfények közé lefedik, a felületet alaposan kiegyenlíti a szabály. A szabályt egyértelműen a jelzőfényeken végezzük, eltávolítva a felesleges keveréket. Gyorsan dolgozzon addig, amíg a vakolat el nem kezd.

Miután az egész fal vakolt, várjon egy kis időt - a vakolatnak jól kell száradnia. A szárítási idő függ a rétegvastagságtól és az alkalmazott keverék típusától.

Száradás után a falat alapozni kell. Amikor az alapozó száraz - kezdeni új réteg vakolat létrehozására. Már alkalmazott a világítótoronyok felett, a többletet is megszünteti a szabály. A munka során rendszeres időközönként használja a szintet, így szabályozhatja a szintezési folyamatot.

Ha kisebb hibák maradnak fenn, akkor kijavíthatók, ha kis mennyiségű megoldást okoznak egy spatulával, és kihagyják a szabályt.

Részletes videó utasítás - az alábbi videó.

következtetés

Gipsz a fürdőszoba alá a csempe alatt - elég fontos lépés, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni. Jobb időt és pénzt költeni rajta, de később ne nézzen egyenetlenül elhelyezett vagy leeső csempékre.

Reméljük, hogy cikkünk hasznos volt számodra.

Vitaly Demulin
Használhatok egy rotbandet a fürdőszobában? Ez lehetetlen! és a lényeg! csak cementen alapul! Hová menjen? Nem éri meg, olcsóbb út van.

10 év a jelenlegi és használta, nem merült fel probléma Olvassa el az utasításokat ott minden kijelentett! Lehetséges, de nem sokáig. Ne hallgass, lehetetlen, ellenőrizhető. A cement homok vakolat mind olcsóbb, mind tartós. A csempe alatt lehet Moooooooooooozhno! Csak 2 alkalommal ültetett!

Szergej Dubasov
Miután szintező a falak a fürdőszobában "rotband" keresztül mennyit rakja csempe? Le kell hagynom, hogy száraz legyen? Ha igen, akkor ne kelljen sietni, olvassa el az utasításokat (kb. Egy hét) Persze, hagyja, hogy száraz legyen a maximális fehér szín. Ezután kívánatos, hogy a falat csiszolópapírral szintre helyezzük. És akkor a csempe. Míg a színes rotbandan e a lehető legegyszerűbb és egyformán mérhető lesz, a fennmaradó nedvesség pedig az öntőformával 1 lesz. 2. A csempe leesik

Pavel Kunkov
A javítás a fürdőszobában Ha a gipsz a Teplon sorozat a Yunis, akkor ezt lehet tenni félelem nélkül az eredményre. A többiekről nem tudok mondani. Elvben. a szennyeződések vagy vegyületek száraz keverékhez történő hozzáadása elfogadhatatlan. Új anyag lesz. és hogyan... 10 évvel a fürdőszobákat a gipszkartonhoz Rotband. Aztán, amikor megszárad, beviszem egy Vodostop alapozót. Problémák soha nem fordultak elő.

Vorilina Veronika
Hogyan és mi a szint a falak (standard vakolat válaszfalak a fürdőszobában), ha egy kicsit túlterheltek? Mi a szokásos gipsz? GVL? GCR? gipszbeton? a vakolat először jobb, ha nem illeszkedik egymáshoz, ha a padlót egy centiméterrel dobja, akkor ragasztással nyithatja meg a csempeit, a monolitikus bevonatokat a Rotband vakolattal egyenrangúvá teheti... ez attól függ, hogy mit szeretne a jövőben ezekből a falakból, ha egyszerűen ragaszthatja a vakolatot a csempe alá, ha festeni ez határozottan stukkó

Vladimir Korelin
Tóra egyszer hallott egy figyelmeztetést: nem tudja vakolni a fürdőszobát, mielőtt a falakhoz csempével találkozna. 8 éve dolgozom, a zsákon van írva - nedves helyiségekben, nem lzya! Az a tény, hogy NEM lehet a forgószalagot használni a fürdőszobában, nem írt sehol, megpróbálom megmagyarázni, hogy miért van ilyen elfogadva, a dekoráció minden további rétege nem lehet "erősebb", mint az előző.

Artur Topchienko
A kézművesek esztrichpadlót készítettek a rotbanta fürdőszobájában. Még lehetséges? és mit tegyen most? A rozsdamentes gipsz vakolat a normál nedvességtartalmú helyiségekben végzett munkákhoz, valamint a habarcs fürdőkhöz és konyhákhoz használható. A padló kiegyenlítése elfordulási sávval nem történik. Karcolás teljesen részre... Cool esztrich! A Rotband gipsz vakolat. a homok beton márka az esztrich kell M300 rotband az ilyen márka nem veszi fel, a forgó sávot alkalmazzák a maximális réteg 50mm, és a vastagsága az esztrich 10 cm alatt, továbbá rotband drágább, mint a homok beton...

Konstantin Tichkin
Lehetséges-e megszakítani egy öt emeletes épület szerkezetét perforátorral? Könnyen Esla a perforátor 2,2J-ot termel, majd az impulzus megőrzésének törvénye szerint 1400t háztömeggel a falak 1,5714 * 10 ^ -6 mm-es sebességet kapnak. Elhanyagolható érték A csempe hőtágulása sokszor több arról, hogy miként tenyésztettem, amikor a reflektorfényben egy dzsipben karcoltam meg, ami vezette a pisztolyokat

Gennady Pankov
Lehet használni gipsz vakolat további csempézés a konyhában és a fürdőszobában? A Rotband típusú gipsz vakolat egyszerűbb és gyorsabb, de mindig arról van szó, hogy hosszabb és megbízhatóbb a száraz cement-homokos helyiségeknél. Vobschem Rotband - ez Moldáv. és száraz keverék - német nyelven :) A vakolat legjobb változata Rotband. Vélemény a tapasztalat szerint (maga a csempe került elő) A legfontosabb dolog a technika, a primer szárítás és így tovább.

Timofey Levonyev
Lehetséges-e a falak falburkolását a csempe alatt egy fürdőszobában, rozsdás vagy roggipelen? Ez volt az a forgótárcsa, amelyet 10 évvel ezelőtt festettem, aztán impregnáltam és ragasztóval ragasztottam, tíz éve nem volt egyetlen mozdulat. egymás nem barátságos.

Daniel Sosnin
Gipsz vakolat Rotband a fürdőben Rotband - univerzális gipsz vakolat és használható a fürdőszobában. De a gipsz rossz "barátai" csempe cement alapú ragasztóval. Vannak speciális alapozók, amelyek közbenső réteget hoznak létre, és mindent megteszünk... Jobb, ha nem kockáztatjuk és nem veszünk cement gipszet. Ezenkívül, ha ragasztja a csempeit, akkor cement alapú ragasztót használ, és nem alkalmazhat cementet a gipszre (épp ellenkezőleg, akkor is, ha lakásban élsz, és felülről áradtál, Khan...

Natalia Titova
Nos, itt vannak olyan szakértők, akik nem dolgoznak, mondja meg nekem, a falak legjobb aljzatai a fürdőszobában? Gipsz a rácson, ha minden teljesen fut. Ha nem indul el, akkor a főzőlap mindent megtesz. És ha nem a mester, akkor egy tökéletesen lapos felületre tegye, bár sírva, húzza ki a kezét. A legfontosabb dolog az A széken található, a falakat egyszerűen nedvességálló gipszkartonra, majd egy cserépre kell vinni.

Oksana Strelkova
Mi a jobb Beton megoldás vagy Rotband? Amint azt a mondás elmondja, már használjuk, és tudjuk, hogy a fürdőszobában a Rotband "Beton Megoldása"? Ez egy gipsz kötőanyag. Masters gnat, meghajtó, meghajtó, Természetesen a cement-homok habarcs jobb, erősebb, a nedves helyiség nagyon jó erőt szerzett. Csak az úgynevezett "mesterek" közül sokan egyszerűen nem tudják, hogyan kell vakolni. Már megszoktam, hogy a falakon kavargó zabkását vakolják, és már nem...

Maria Alexandrova
Lehetséges-e a fürdőszobában a falak elfordulása, és a régi olajfestékre esik? Szükséges a festék eltávolítása, úgy tűnik számomra, ha átmész a primeren, de biztonságosan be tudja hozni a rotbandet és az aranyat. Lehetséges, hogy csak ezt megelőzően a falakat "beton érintkezéssel" kell feldolgozni, majd a szokásos módon dolgozunk. A fentiek mindegyike helyes, kivéve egy dolgot - a rotbant nem alkalmas nedves helyiségekre. Ehhez nedvességálló shtaplevka-t kell alkalmazni.

Alena Dektereva
Lehetséges a csempe behelyezése a forgószalagra, a csempe ragasztására és többszörös összehangolására, mindig is szeretem ezeket a kérdéseket, miért találtam ki valamit, amikor csempe ragasztója van, vagy a semmiből menni, ragadjunk itt. Először a 3 centiméteres falápolásnak a Rotband segítségével vágja le, majd ragassza a csempeit a csemperagasztóhoz, ez egy vakolat, nem ragasztó. A csempe repülni fog.

Zhanna Rybnikova
Lehetőség van a fürdő falainak gipszelésére (rotband, fugenfuler) gipszre a csempe ragasztása előtt? M 150 gyorsabban dolgozik, mint egy gipsz. Egy kos azt mondta, hogy egy gipszal és egy ívvel, a kos ismétlődő, ne essen le. Nem, éppen most minden forgócsap még jobban megtörténik, hogy szinte mindenhol a falak falán lévő falak készülnek, itt a csempék leírják és megbeszélik a kőműves gipszkarton használatát a http://www.mastercity.ru/vforum/archive/index részletesen..php / t-69860.html JÓ LUCK!

Vaszilij Rusinov
Ki tudja, rotband nedvességálló? Mona vakoljon falat a fürdőszobában a csempe alatt (egy réteg valahol 2,5 cm)?

Lehetséges és még inkább szükséges, ha a falak íveltek (a ragasztott rétegek vastagsága ragasztott és nem feküdt, a ragasztás csak szárítás után legfeljebb 1 cm, hangsúlyozom a rottanta DRYING-t), így javasolná a Volma-réteg... tudod. Jobb ragasztó A falak falát a falba burkolhatom.

Natalya Kuzmina
Milyen gipszkarton falak a fürdőszobában? Forgószalagok A gipszkarton lapokat impregnálással kezeljük, és a ragasztót korábban vakolat nélkül vakoljuk.

Gipszkarton burkoló falak a fürdőszobában.

Az egyértelműség érdekében a fotók http://foto.mail.ru/bk/volkov.71/2027?page=2#photo=/bk/volkov.71/2027/2068 Rotgips, Rotband Trinitrotruluol, de a lényeg az, hogy semmi fény És hogyan vette be a gipsz fal a fürdőszobába?

Lily Glebovskaya
Van különbség a rotband között? Szürke vagy fehér És milyen fürdőszobát szeretne felvenni - öntöttvas - acél? A Rotband, ha nem teszed meg, nincs különbség, még mindig rózsaszín, van egy öntöttvas fürdő. A fürdőszobák akrilból vásárolnak - és könnyebb telepíteni és felmelegíteni nem szükséges. Egy öntöttvas szamárban ülj le és hideg - a szürke fürdőt fel kell melegíteni egy cementalapra, fehér gipszre, a körülményektől függően. Fürdő - természetesen öntöttvas.

Polina Kozina
Rotand gipsz alkalmas nedves helyiségekhez, például fürdőszobához? Mindig ragasztóbetéteket készítek, mindig vannak bevonatok! gyors és normális! igények 8 év nem volt! Ha majd áztatja és fedezi a csempeit, akkor általában hosszú ideig szárazon szárít, néha egy teljes hónapot érnek el, mielőtt kiszáradnak (személyes tapasztalatból), ezért egy nedves helyiségben nem ajánlom, jobb cement-homok keverék, és természetesen csak halk habarcs...

Mi igazítja a falakat a fürdőszobában?

Jó napot! Ragaszthatja a csempeit a fürdőszobában? Elhagyták a régi cserépet, minden fal könyörtelen és repedezett. Mi tud igazítani a falakat a fürdőszobában?

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Legjobb válasz

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Jó napot! Segítségre van szüksége a mosogató alatti mosogató megtalálásához, vagy hol tud rendelni? Előnyösen fából készült.

Egy barát (hamarosan perezzhaet az új épületben) kérdése volt a falak felállításával és a fürdőszobában történő befejeződéssel kapcsolatban: szükséges-e falakat felépíteni (hogyan kell kiszámítani, hogy a fürdő végül beilleszkedik), befejeződik (a csempe előtte vagy utána illeszkedik?.

Egy fal mellett, de a fürdő különböző sarkában vannak fűtési és víz / szennyvízcsövek. Valószínűleg fel kell raknod két dobozt, köztük egy rést. Pitertsy, mondja meg, kérem, hol lehet rendelni a költségvetési ajtókat (nem fából faragott, nem.

Soha nem tapasztalt gázoszlopokat. Fűtött törülközőtartó a fűtőtestből. Mi köze hozzá? A ház 50 éves, és a csövek ugyanazok. Adja meg, mit kezdjen vele?

Kérem, mondja meg, hogyan lehet hozzáférést biztosítani az átlós csempe elrendezésű csövekhez? Természetesen, ha a csempe vízszintes elrendezéssel rendelkezik, egyszerű rejtett nyílást hozhat létre, és nincs probléma. Mondja meg, mit tegyen az én esetemben.

Milyen gipsz falak a fürdőszobában a csempe alatt?

A zuhanytálcában végzett javítás fontos lépcső, amely nemcsak a gondosságot, a pontosságot, hanem az anyagok megfelelő választékát is magában foglalja. Ez annak köszönhető, hogy ezt a helyiséget nehéz üzemi feltételek jellemzik: magas páratartalom, valamint állandó hőmérsékletváltozás. Ezért érdemes gondolkodni, hogyan kell vakolni a falakat a fürdőszobában a csempe alatt?

A zuhanyzó helyiségének finiselési lehetőségeit alaposan elemezni kell, és megfelelő módszert kell választani mind a külső, mind a működési tényezők számára. Mindenesetre sík felületre van szüksége. A modern piacon a fürdőszoba befejezésének lehetőségei közé tartozik a falak kötelező vakolása.

A fürdőszobai vakolatot szakemberek osztják meg a következő altípusok szerint:

 1. A gipsz összetétele. Bizonyos esetekben használják, mivel a gipszkompozíció elnyeli a nedvességet.
 2. Cement alap. Megváltozik a magas nedvességállóság.

Ezen kívül különböző adalékanyagok, valamint összetevők keverékei antibakteriális adalékanyagok vagy lágyítók formájában, amelyek meggátolják a repedések kialakulását, a mikroorganizmusok kialakulását és reprodukcióját.

Cementösszetétel

Azt is meg kell jegyeznünk, hogy a cement vakolatnak számos előnye van:

 1. Biztosítani kell a tartószerkezet megbízható vízszigetelését, azaz a nedvességtől és a sótól való védelem.

Tudnia kell! A vízszigetelésnek köszönhetően jobb, ha a fertőtlenítő gipszet csak a zuhanyzó helyére használják. Meg kell azonban érteni, hogy a cementhabarcs használata csak a belső tér számára alkalmas, mivel ez az anyag nem alkalmas a socle számára.

Gipsz összetétel

A gipszkarton a fürdőszobában különbözik tulajdonságaitól a fertőtlenítő oldatból, de ez nem akadályozza meg, hogy ilyen komplexumban, működési szempontból, helyiségben használják. Ehhez bizonyos szabályokat és tippeket kell követnie. ajánlások:

 • A vakolást követően a falakat csempével kell díszíteni, majd az ízületeket különleges nedvességálló habarcsgal dörzsölni kell.

Tudnia kell! A legjobb a gipsz vakolat használata a zuhanyzón kívül. Ha mindazonáltal lehetőség van arra, hogy a fürdőszobában használják, akkor ehhez a gipszet cementkomponensekkel kell hígítani a teljesítmény növelése érdekében.

folyamat

Mi a jobb a gipsz használata, már döntöttünk. Ezután alaposan meg kell terveznie a fürdőszoba vakolásának teljes folyamatát. Az előkészítő munka kezdetén. szakaszból áll:

 • A felületet alaposan meg kell tisztítani a régi bevonatból.
 • A régi foltok, foltok, rozsda vagy gomba jelenléte szintén az elsődleges fontosságú a eltávolításhoz. Például a festék égethető egy fúvóka segítségével, és a mész rozsda nyomai savas oldattal.
 • A legjobb, ha a vájatokat túlságosan sima felületen alkalmazzuk, ami a falnak durvaságot és a kompozíció tapadási képességét javítja.

Az első réteg alkalmazása

Gipsz a fürdőszobában kell alkalmazni több rétegben. Számos szakasz van elkülönítve az összetétel időben és alkalmazási módjában. Milyen rétegre és mikor alkalmazzuk ugyanazt a szuszpenziót, pontosan az elején kell tudnunk.

 1. A felületet enyhén meg kell nedvesíteni vízzel, kefével vagy permetezéssel.
 2. A folyékony készítményt a felületre 5 mm-nél nem rétegzett rétegben alkalmazzák, rendszeres simítóval.
 3. Erősen sík vagy sima ez a felület opcionális.
 4. Fa falréteg feldolgozásakor legalább 9 mm-t kell alkalmazni.

Magréteg

A következő lépésben a fürdőszobát a következő ajánlások szerint kell alkalmazni:

 • Ezt a réteget egy előre elkészített felületre lehet helyezni, és a régire. Ugyanakkor a vastagságának legalább 5 mm-nek kell lennie.

Befejezés réteg

Milyen gipsz falak a fürdőszobában? Megfelelő anyag kiválasztása után szakaszosan kell alkalmazni. Az utolsó lépés - a befejező réteg, amelyet a kerámia burkolólapok előkészítése előtt alkalmaznak. tippek:

 1. Az utolsó szakaszban a bevonatot egy viszonylagos vékony réteg különbözteti meg, amely legfeljebb 2 mm.

Szakemberek ajánlása

Milyen gipszet nem használ, csak olyan megoldást használhat, amely jól ellenáll a nedvességnek, a gőznek és a hőmérsékletváltozásnak. Azonban még mindig vannak olyan buktatók, amelyek megnehezítik a zuhanyzó dekorációját és működését. Külön tanácsok segítenek elkerülni őket. ajánlások:

 • A keverék előállításához szobahőmérsékleten szennyeződés nélkül kell használni a vizet. A megoldás szükséges a gyúrásra, a száraz por vízzel való megszórására, folyamatos keverés közben.
 • A készítménynek bizonyos vastagsággal kell rendelkeznie, a réteg kívánt vastagsága alapján.
 • A megoldás összekeverésével meg kell értened, hogy ezt az összeget kb. 25-30 perc alatt kell alkalmazni, különben a készítmény keményedni fog.
 • A falak és a tégla vakolásakor az ízületeket fel kell tölteni, hibákat és szabálytalanságokat ki kell simítani, majd a habarcsot fel kell használni az előkészített felületre.

Dekoratív kompozíciók

A tisztítószerek a legmegfelelőbb módja annak, hogy a falat a zuhanyzóban kiegyenlítsék. Ez a lehetőség azonban nem használható teljes díszítésre. Ebben az esetben a legjobb, ha segítségre lenne szükséged a speciális készítményekből. Például a megoldás viasz hozzáadásával, amely a leginkább ellenáll a nedvességnek.

Ezenkívül az ilyen készítmény alkalmazása előtt a felületet speciális nedvességálló alapozóval kell kezelni. Ez hozzáad egy réteg tartósságot és tartósságot. Szárítás után a falakat speciális viaszos alapanyaggal kell feldolgozni a víztaszító tulajdonságok javítása érdekében.

Különösen érdemes megjegyezni, hogy amikor különféle építőanyagokat választanak a fürdőszobában, olyan termékeket kell kiválasztania, amelyek ellenállnak a szélsőséges hőmérsékletnek, a magas páratartalomnak és a mikroorganizmusok megjelenésének.

Lehetőség van csempék elhelyezésére a gipsz vakolaton

A gipsz és a mész széles körben igényelt építőanyagok mind tiszta formában, mind a keverékek kiegyenlítésének alapjaként. Ezért, annak ellenére, hogy a gipsz nem kívánatos alapja a kerámia bélésének, most már gyakoriak a gipszkarton burkolólapok.

A gipsz- és mészalapalapú keverékek, különösen a Knauf "Rotband" gipszkarton, széles körben használatosak a lakóhelyiségek normál nedvességtartalmával. De a rotband számos jellemzővel rendelkezik, amelyek alkalmatlanok a nedves helyiségek befejezésére.

A kerámia burkolólapok elhelyezése a forgódobon nagyon lehetséges.

A forgószél porozitás nagy vízfelszívódási tényezőt eredményez, és csökkenti a tapadási szilárdságot a felületéhez. Ezenkívül az elforgatható sáv higroszkópiás, vagyis önmagában szívódik fel a környezet nedvességének felszívódása és felhalmozódása miatt, ami nem kívánatos a ragasztással történő csempézés alapjául. Összefoglalva, a gipsz, ha fémekkel érintkezik, felgyorsítja oxidációját és alacsony ütésállósággal rendelkezik.

A mészvakolatnak számos pozitív tulajdonsága is van: a hatékonyság, az alkalmazási folyamat egyszerűsége és a falak felületére való megbízható tapadás. Azonban, nem is beszélve a hátrányokról: az ilyen vakolat nem elég erős, könnyen megsérül, fél a nedves és alacsony hőmérsékletektől.

A csempék alapozásának előkészítése ragasztó a fürdőszoba vagy a konyha nem keverhető gipsz vagy mész alapon.

Azonban a tipikus magas emelkedők újonnan érkeztek, gyakran találnak falakat a konyhában és a fürdőszobában, ahol a felületek folyamatosan magas páratartalmú és vízzel érintkeznek. Ha már befejeztük az ilyen kikészítést, vagy a falakat gipszcement tömbökkel bélelték fel, akkor felmerül a kérdés, hogy sikerül-e megoldani ezt a helyzetet, és a meglévő alap fizikai jellemzői javíthatók a kerámia további béléssel szemben. Tekintsünk olyan technológiákat, amelyek semlegesíthetik az elforgatható sáv negatív jellemzőit, és még a fürdőszobában is elhelyezhetik a burkolólapokat.

A felépítés előkészítése a forgócsíkkal a csempe alatt

Először is el kell távolítania a díszítő burkolatot (tapéta, festék vagy vinil csempe) és a gipsz vakolatát. Ezután egy lyuk és egy sín segítségével értékelje a fal síkságát, és ha szükséges, szintelje őket. A kidudorodásokat eltávolítják, a vakolat vakolat 5 mm-nél nagyobb mélyedésekkel történik, és az 5 mm-nél kisebb mélységű héjak kezelés nélkül maradhatnak.

Száraz univerzális vakolat keverék Knauf Rotband

Ezenkívül a véső vagy az asztalos fejlécet sima felületre kell felhordani, gyakori kis lyukkal, ami megakadályozza a nagy károkat és forgácsolást. Ezután a helyiségnek elegendő időt kell hagynia, hogy teljesen megszáradjon, a belső fűtőegység bekapcsolásával, hogy felgyorsítsa a folyamatot.

Most el kell döntenie, hogy milyen típusú csempe fog felhasználni a helyiség befejezéséhez, mert az alap további előkészítésének technológiája a kiválasztott kerámiák súlyától függ.

Gipsz vakolat a csempe alatt

A sokféle kerámiatípus közül a legkisebb 6 mm vastag üvegezett kerámia csempe van a legkisebb, így a ragasztáshoz való felhordás nem nehéz. A szárított forgószalagot három réteg primerrel kell előkezelni. Az első két rétegben mélyen behatoló alapozót használnak, amely erősíti az alapot, nagyfokú vízállósággal rendelkezik, és a felülettel tapad a felülethez. A Knauf (Knauf Tiefengrund) és a Ceresit (CT-17, Moment) által szintetikus gyantákon alapuló mély penetrációjú alapozók alkalmazása hatékony.

Az alapozás hengerrel vagy ecsettel történhet. Az első réteget 6-8 órán át hagyjuk megszáradni, a második rétegnek egy napig száradnia kell. Ezután a felületet egyrétegű vízszigetelő primer (hidrofób primer), például Ceresit CT-17, Iceberg VD-AK-013, vizes latex oldat (DVHB-70) aránya 1: 3 arányban alapozzák. A teljes szárítás után, vagyis egy nap alatt a falak készen állnak a ragasztó ragasztására.

A vízszigetelő alapozó helyett a "Glims-Vodostop" vízszigetelést használhatja.

Hermetikus teszt a cement alapú GLIMS-en

Az oldat elkészítése: a szükséges mennyiségű tiszta vizet öntsük a tartályba, majd öntsük a száraz keveréket 330 kg vízre 1 kg száraz keverékre. A keveréket alaposan keverje vízzel homogén tömegig (csomók nélkül), és hagyja állni 10 percig. Az érlelés után alaposan keverje össze az oldatot, és készen áll a használatra.

A "Glims-Vodostop" réteget egy ecsettel vagy spatulával készítsük az előkészített felületre, kezeletlen területeket és hibákat hagyva. Az alkalmazott réteg minimális vastagsága 2-3 mm legyen. A felületet alaposan meg kell szúrni egy irányban, hogy folyamatos réteget kapjunk. Egy másik nap után a második réteget kell alkalmazni. Egy újabb nap után a felület lefedhető.

A csempe elhelyezésére a rotbanden valóságos

A gipszkartonhoz ragasztani kell a burkolólapokat, ami tovább erősíti a gipsz vakolat rétegét és növeli nedvességállóságát. Az Eunis Plus, az Eunis Pool, a Litokol K 80 és a Ceresite CM 11 ragasztókon a kerámia burkolaton a fürdőszobában kiválónak bizonyult.

A Rotbant egyszerű töltőanyag

Az ilyen megoldások hozzáférhető formában való előállítására szolgáló módszereket a csomagolásukon ismertetik, és a gipszalapon történő felhasználásra szolgáló technológia nem rendelkezik jellemzőkkel. A cserép lefektetése befejeződése után a csempeburkolat illesztése nedvességálló habarccsal történik. Az ilyen ragasztó például a Ceresit CE 40 aquastatic, amely rugalmas, deformálódással szemben ellenálló, a gomba és penészképződés ellenálló, ezért optimális a fürdőszobában, a zuhanyzókonyhában és a konyhában való használathoz.

Gipsz felület előkészítése nagy kerámiák készítésére

Ha kerámia gránitot tervez a forgótengelyre vagy más nehéz csempe ragasztására, akkor a felületkészítést alaposabban végezzük. A fentebb leírt alapozás mellett kétféle alapozóval a gipsz teherbírása többszörösen megnövelhető más módon.

A falak teljes felületén, egy kockarendszeren 15-20 cm-es lépésekben 5 mm átmérőjű lyukakat fúrnak betonban beton fúróval.

A lyukak mélysége 2-3 cm-nél nagyobb legyen, mint a forgószalag vastagsága.

Az ütközésig a megfelelő méretű üregek kerülnek be a lyukakba, amelyekhez széles üvegszálas csavarok rögzítik az üvegszálas műanyagot vagy acél horganyzott hálót egy 2x2 vagy 3x3 cm-es cellával.

A cement - homok vakolathoz először jobb betölteni a rácsot, vakolatot

A feszített háló tetején egy vékony réteg cement-homok habarcs van vakolva, de leállíthatja a vakolat végleges fugázását. Most, a csempe súlyának terhelését a jövőben nem az elforgatható sáv fogja hordani, hanem a fal fő anyaga. Ez növeli a kerámia kötési szilárdságát az alapanyag változásai miatt.

A vakolatnak meg kell szabadulnia és szárazon kell lennie, vízzel nedvesíteni kell az alkalmazás első napjaiban.

Ezután a nedvesedés leáll, és a vakolat a teljes száradás után a Ceresit CT-17 vízszigetelő alapozó egy rétegével földelve van. Egy nappal a felhordás után a burkolólapokat "Eunice Plus", "Eunis Pool", "Litokol K 80" vagy "Ceresite CM 11" nedvességálló csemperagasztókra helyezzük, majd töltsük be a közbenső rétegeket a nedvességálló, Ceresit CE 40 aquastatiis habarcsgal.

Előkészítés a gipszkarton csempe felületén

Mielőtt a kerámiákat vakolatblokkok falaira helyezi, akkor fel kell mérnie a felületek állapotát:

 • mérni és felszínre állítani a felületet, ha eltérések vannak a függőlegesektől;
 • ha a falak simaak, a Knauf által gyártott Betonokontakt alapozóval cipeljük őket.

Alapozó A betonkontakt a szárítás után a sima felületet durvává alakítja és vízálló filmet képez rajta. A falakat előzetesen tisztítják szennyeződéstől, delaminált anyagoktól, és egyrétegű vizes DVHB-70 arányú 1: 5 arányú oldattal kezeljük. A betonkontaktot a felületre egy görgővel, kefével alkalmazzák, akkor is spatulát használhat. A betonkontakt 12 óra múlva megszárad, majd csempéket készíthet az alapon.

Ha a betonfelhordás utáni betonfelhordást két napnál hosszabb időre elhalasztják, szükségessé válik továbbá egy közönséges alapozóréteg felhordása annak érdekében, hogy helyreállítsa az adhéziót, amelyet a falon felhalmozódott por okozott.

A Betonokontakt alapozó száradása után a nedvességálló Unis Plus, Lithok K 80 vagy Ceresit CM 11 nedvességálló ragasztókhoz a csempézéshez juthat. A fektetés végén a csempecsatlakozások Ceresit CE 40 nedvességálló ragasztóval vagy azonosakkal vannak ellátva.