Legfontosabb > Bútor

Hogyan lehet helyreállítani az akril fürdőt?

Az akrilfürdő helyreállítása a hétköznapi élet egyik gyakori mindennapi problémája, hiszen még a legmodernebb és legmagasabb színvonalú akrilfürdő is kopásnak, mechanikai sérüléseknek és korróziónak van kitéve.

Szóval, hogyan kell vissza a fürdőszobába tiszta fény és újdonság? Lássuk ezt a kérdést.

Hogyan lehet helyreállítani az akril fürdő bevonatot?

A folyékony akrilfülke helyreállításához a következő utasítások szerint kell eljárni:

 1. A folyadék akrilának a fürdő felületén való alkalmazása előtt tisztítsa meg a rozsdás felső rétegből (ha van ilyen), és a fürdőkád felületét csiszoló fúvókával vagy csiszolópapírral fúróval csiszolja. A csiszolás során különös figyelmet kell fordítani.
 2. El kell mosni a mosdóból származó maradék szennyeződést.
 3. Meg kell zsírtalanítani egy akrilfürdő felületét szódával vagy egy speciális oldószerrel.
 4. Abban az esetben, ha repedések vagy forgácsok vannak, az akril kád felületét át kell átszúrni a hibák helyett.
 5. Folyékony akril alkalmazása esetén először meg kell melegíteni a fürdő felületét forró vízzel, mivel az akril csak meleg felületre esik.
 6. Távolítsuk el a felső és alsó szilvákat, vagy ragaszkodjunk az akrilhoz, nem esik bele a csatornába. Helyettesítő speciális ételeket.
 7. Kezdje visszaállítani a folyékony akril.

Ha mindent jól csináltál, akkor tökéletes lesz a fürdőed megjelenése, és érezni fogod, hogy az akril kád teljesen új.

Hogyan készítsünk egy akril fürdőt?

Az akril fürdők egyre népszerűbbek. Elegánsak, könnyen beilleszthetők a belső térbe, és nem igényelnek gondos kezelést, így még ha kisebb hibák is megjelenhetnek karcolás formájában az akril fürdők felszínén, nagyon könnyű helyreállítani és polírozni, így a megjelenés visszatér és az akril fürdőszoba újszerű lesz.

Annak érdekében, hogy az akril fürdőjét lehessen polírozni, a következő eszközöket kell felvenni: viaszpolírozás, ecet vagy citromlé, króm felületekhez való permetezés, mosószer, ezüst polírozás, fogkrém.

Az akrilfürdő felszínének polírozásához az alábbi utasításokat kell betartania:

Ha az akrilfürdő nem túl piszkos, akkor fel kell használni egy mosószert vagy tisztítószert szivacsjal a felületén, és hagyja 10 percig.

Ebben az esetben a piszok felső rétege kiküszöbölhető, de ha a felületen nagy mennyiségű piszok nyomai vannak, akkor ezüstre nincs polírozás.

A méretarányokat ecetsavval vagy citromsavval távolítjuk el. Abban az esetben, ha karcolások jelennek meg a fürdők falán, törölje le a kádat a hiba helyén egy mázas ruhával, majd helyezze át a koptató gélt réteggel, törölje le a sérült területet és törölje le.

Ezután viaszpolírozást kell alkalmazni, törölje le a felületet, és hagyja néhány percig. Ha az akril kád krómozott szerelvényréteggel rendelkezik, akkor törölje le a fürdőt aeroszollal és hagyja 5 percig, majd hideg vízzel öblítse le.

Hogyan festhetünk akril fürdőt?

Valószínűleg mindenki az életében szembesült a fürdőszoba javításával, helyreállításával és festésével. Érdemes megemlékezni, hogy először is a festészet és a helyreállítás kérdése felmerülhet a fürdőszobának szétszerelésére vagy cseréjére vonatkozó vágy hiányában.

A fürdőszobát le kell cserélni, ha a dobozban lyukak, zsetonok és repedések vannak, és ha a megjelenés idővel romlott, de nincsenek mechanikai sérülések, egyszerűen festeni a fürdőszobát. Különleges technikákat használnak az akril fürdők festésénél.

Ebben az esetben, ha szükség van az akrilfürdő színének megváltoztatására, elegendő csak üveg töltéséhez. Abban az esetben, ha az akril fürdők felszínén hibák vannak, először a sérült felület őrlését végezzük el.

Ezután különleges építési fegyverrel akrilfestéket alkalmaznak a helyreállításhoz, amely bármely nagyméretű hardverraktárban megvásárolható, és a felület szárítása után különleges pasztát alkalmaznak.

Olyan fényt ad, amely briliáns hatással bír, és megújult és helyreállított megjelenést kölcsönöz az akril fürdőnek.

Az akril fürdőt semmilyen esetben nem lehet más kémiai kompozíciókkal festeni, hengerrel vagy kefével. Ebben az esetben a felső réteg lehúzódik, vagy idővel minden festék leesik a felületről.

Az akril fürdők javítására szolgáló eljárás

Az akrilhálózat idővel nem kevésbé népszerű, mint az öntöttvas és fém társaik. Az akril fürdőkádak a praktikumban, a hosszú élettartamban és a különböző típusú kialakításokban különböznek egymástól. A bevonat azonban súlyos mechanikai sokkok miatt jelentősen károsodhat. Az akrilfürdők helyreállítása akkor szükséges, ha mély repedések, lyukak és forgácsok jelentek meg rájuk, és ön is elvégezheti azt, ami pénzt takarít meg.

Az akril fürdők javításának jellemzői

Az akril termékek károsodásának leggyakoribb típusa a következők:

 • mechanikusan, gondatlanul ütődött a felszínen vagy égette fel. A fürdőben robbanás következhet be erős terhelés következtében;
 • kémiai anyagok, amelyek agresszív tisztítószerek használatából származnak, amelyek foltokat és foltokat hagynak.

Ha a hibák nem súlyosak, akkor a fürdőt egyszerűen megjavítják, és nem cserélik ki újból. Mielőtt frissítené a fürdőt, meg kell választania a megfelelő árnyékolást és bevonatot, különben a munkát kétszer kell elvégezni a színhiba miatt.

Mit kell javítania

A fürdőszobának felújítása és a sekély karcolások eltávolítása csak akkor szükséges, ha csiszolásra van szükség, míg a súlyosabb repedések egy speciális készlettel kerülnek kiküszöbölésre. Ez a következő elemeket tartalmazza.

 • Folyékony akril. Különböző fehér árnyalatokban található, így nehéz lesz kiválasztani a megfelelőt egy adott fürdőre. Mielőtt megjavítaná az akril fürdőt, írja ki a vízvezetékgyártó cégét, modelljét és egyéb adatait.
 • A keményítő, amely lehetővé teszi a folyékony akril megkeményedését.
 • Csiszolópapír, ami károsabbá teszi a sérült területet.
 • Polírozó papír. Ezzel elvégzik a termék már visszaállított részének befejező kezelését.
 • Oldószer, amely zsírtalanította a javított területet.
 • Epoxi ragasztó. Szükséges az 1 mm-nél kisebb mélységű karcolások megszüntetésére.

A különböző javító készletek összetétele változhat, de mindegyik akrilt tartalmaz egy keményítővel és egy epoxi ragasztóval.

A modern boltokban kész készleteket vásárolhat, melyeket az akril kád javítására használhat a saját kezével.

 1. NNREPAIR. Mérgező, szellőztetett helyen kell kezelni. Ha a fürdőt otthon megjavítják, személyi védőfelszerelést kell használni. A készletből készült akril hosszú ideig szárad ki - körülbelül 6-12 óra. Ha nagy lyukak vannak kiküszöbölve, ahol az akril rétegekben van felhordva, a munka több napig késhet.
 2. BYsan 3000. Teljesen ártalmatlan az ember kit, fél órán keresztül szárítva. A készítmény nagyfokú tapadást mutat az akrilnal. A készlet tartalmaz folyékony akril, por alakú keményítő és kétféle polírozópapír.

A készletek összetételében az ilyen különbségeknél az akril fürdőkben fellépő hibák eltávolításának lépései majdnem azonosak. Csak a javításra fordított idő különbsége van.

Javítsák meg a kisebb károkat

A bevonat kisebb karcolásokkal történő helyreállítása a legegyszerűbb és leggyorsabb. A 3 mm-es méretig terjedő repedések kiküszöböléséhez epoxigyanta szükséges. Nagyobb hibák esetén használjon speciális szalagot. Ebben az esetben az akrilfürdő helyreállítása előtt feltétlenül zsírtalanítani kell, majd a szalagot a repedéshez kell ragasztani, miután korábban eltávolította a filmet.

A helyreállítási fürdőket a következő utasítások szerint végezzük.

 • Annak érdekében, hogy a ragasztó jobban illeszkedjen a fürdő bevonathoz, a repedéseket a kés éleinél szélesebbé kell tenni.
 • A testet zsírtalanítják és megtisztítják a portól.
 • Keverje össze a keményítőt akrilnal. Ha NNREPAIR-t használunk, akkor 100 rész akril-2 arányú keményítő arányban készítünk oldatot. A BYsan 3000 használatával végzett javításokhoz az összetevőket a gyártó ajánlása szerint keverik össze. Ezután az oldatot körülbelül 40 másodpercig üvegedényben összekeverjük. A készterméknek a gyantához hasonlónak kell lennie.
 • Fedezze le a javítandó hely kialakulását.
 • A feldolgozás után a padlóburkolattal ellátott síkokat várjuk, és várjuk, hogy a felület teljesen megszáradjon. BYsan esetében 30 percig tart, az első készlet esetében pedig 6-12 óra. A szárítás idején a fürdőnek nem szabad semmilyen stressz alatt lennie, így a régi és az új akril elég ahhoz, hogy ragaszkodjon. Elakadás is kialakulhat.
 • A filmet eltávolítják, és a vízvezetéket alkohollal töröljük le, majd csiszoljuk.
 • A helyreállított helyeket polírozással kezeljük, hogy a bevonat fényét képezzük.

Ha a fürdőt helyreállítják egy javítószalag segítségével, akkor a bevonat előtti munkavégzés első szakaszait a fent leírt módszerrel analóg módon végezzük. Ezután vágja le a szalagot, amíg az egyik oldalán 1 cm-rel átfedi a repedést. Távolítsák el a védőfóliát, és a tapadós oldalt erősen ragasztják a hibához.

Győződjön meg róla, hogy buborékok nincsenek a bevonatban. Három óra elegendő a teljes fogáshoz. Ebben a pillanatban nem használhatja a fürdőszobát, ellenkező esetben a víz a szalag alá kerül, és a munkát át kell dolgozni.

A felület kézzel is fúrható és polírozható, vagy elektromos fúróval és polírozó kerékkel. Ezután a vízvezeték a javítást követő egy nap után is felhasználható.

Ha az akril hámlik

Néha akrilfürdő vásárlása után hólyagok képződnek a felületen. Ebben az esetben az akril elhagyja az üvegszálat. Az anyag hámlásának okai a következők.

 • A vízvezeték gyakori ingadozásával a termékre nehezedő nyomás egyenetlen, ezért az akril eltávolodik a fürdő falától.
 • Alacsony minőségű termékek vásárlása, amelyek előállításához használt olcsó nyersanyagok.
 • Enyhén láncfürdõ, ami repedéshez vezetett, amelynek szélét eltávolították egy üvegszálas rétegbõl.

Az akril fürdők felszínének helyreállításához ragasztót kell használni a polimer termékekhez, amelyeket szaküzletekben lehet megvásárolni. A duzzadt szakaszon lyukakat fúrnak és beleöntetik a ragasztót.

Amikor a rétegek tökéletesen tapadnak, javításra kerül sor, mint a normál repedés eltávolításakor. A repedt akril fürdők javítása nem ragasztóval végezhető, hanem 3100 készletben. Különösen nagy felületű hulladékok bevonása esetén.

Hogyan készítsünk mennyezetet a műanyag panelek fürdőszobájában ebben a cikkben.

Javítsd meg a fő hibákat

Az akrilfürdő folyamán a terméken jelentős károsodás következett be. Ezt a problémát nem megszünteti a hibák szokásos eltávolítása, hanem megerősítéssel. Ha a vízvezeték görbe konfigurációja jobb, akkor újratelepíteni kell, különben idővel szivárog.

Ahhoz, hogy a fürdőt saját kezével rögzítse, üvegszálat kell vásárolnia, aminek meg kell javítania a lyukakat. A javítás a következő lépésekben történik.

 • Határozza át a lyukakat késtéssel.
 • Finom szemcsézett csiszolópapír a sérült területek kezelésére szolgál.
 • Ezután a bevonatot alaposan kezeljük alkohollal.
 • A repedésre epoxi réteget alkalmaznak.
 • Ezután engedje a felületet több órán át száradni.
 • A kezelt hibát csiszolópapírral tisztítják.
 • Amikor a bevonat simává válik, az alkohollal dörzsölni kezd.
 • A termék zsírtalanítása után egy száraz, puha ruhával felhordott lengyel felületre kell kezelni.

Törés megelőzése

A sérült fürdő helyreállításának elkerülése érdekében gondosan tanulmányoznia kell a lehetséges problémák jelét.

 1. Ha akrilos fürdők vannak, akkor blokkjait vagy más stabil tárgyakat helyezhet el az alapja alatt. Ez a megoldás segíti a zárt képernyős vízvezetéket. A módszer jelentősen csökkenti a fürdő belső részének nyomását és megelőzi a repedések kialakulását.
 2. A fürdő működése közben megnyomja, hogy a vízvezetéket azonnal helytelenül helyezték üzembe. Ennek oka lehet túl vékony fal és a termék alja is. De ez a probléma is megoldódott.
 3. Figyelmesen nézze meg a vásárolt fürdőt napfényben. A termék nem ragyoghat át. Ha vannak látható rések, akkor használhat latex festéket, amelyet ömlesztve alkalmaznak a felületre a fürdő. Ez segít növelni a vízvezeték erősségét és megakadályozni sok hiba előfordulását.

Sok ember érdekli, mennyi lesz a helyreállított vízvezeték?

Mindenesetre, a berendezések javítása 2 évnél hosszabb ideig növeli élettartamaikat. De figyelembe véve az alacsony készpénzes költségeket, az akril fürdők javítása saját kezűleg gazdaságos megoldásnak tekinthető.

Az akrilfürdő javításának okainak és módszereinek megismerése után megjavíthatja a különböző vízvezetékeket. Az alacsony komplexitású termékek javítása segítség nélkül végezhető el, de súlyos károk esetén bízhat a szakértőktől. Frissítheti a fürdőt akrilnal, ami nagyszerű módja a helyreállításnak. Nem szabad elfelejteni, hogy a polimer fürdők minden károsodás esetén helyreállíthatók. Ezért jobb, ha nem dobja el a régi akril fürdőt, mert a javítás lehetővé teszi, hogy még többet szolgáljon.

Az akril fürdők restaurálása. A károk típusai és jogorvoslat

Az elmúlt években az emberek egyre inkább elkezdték telepíteni a polimer vízvezetékeket fürdőszobájukba. Ez nem meglepő, mivel az ilyen termékek sokkal kevesebbet tesznek, mint az öntöttvas és acél higiéniai eszközök, ráadásul nagyon esztétikusnak tűnnek. De amikor a vízvezeték élettartama véget ér, az akril fürdők saját kezével történő helyreállítása jelentősen megnövelheti a vízvezeték-termékek tartósságát.

Néha a berendezés meghibásodik a polimer berendezések pontatlan kezelése miatt. Ha a víz a vízvezeték szerelvény felszínén esik, vagy egy tárgy darabja leesik, rajta zúzódások vagy repedések jelennek meg rajta. Ezután valóban szükség van az akril kupak helyreállítására.

A vízvezeték-károk típusai

A mechanikai és kémiai hatások által okozott hibák súlyosan károsíthatják a termékek megjelenését, ezek közé tartoznak a következők:

 • sárga foltok;
 • karcolások és repedések a vízvezetéknél;
 • csiszolt akrilfürdő;
 • duzzadt és hámlásos területek a felszínen;

Szerencsére a kisebb javítási akril fürdõk önállóan, független szakemberek nélkül is megvalósíthatók. Természetesen az egészségügyi berendezés naprakésszé tétele sokkal kevésbé fog kerülni, ha Ön maga elvégzi a javítást.

A bevonat helyreállítási folyamatának főbb részletei

Mielőtt elkezdené a munkát, pontosan meg kell határoznia a termék színét, ez lehetővé teszi, hogy megvásárolja a szükséges hanganyagokhoz illő anyagokat a vízvezetékhez.

Milyen eszközökre van szüksége:

 • egy vagy két pár kesztyű;
 • polírozó szivacs;
 • speciális plasztika a vízvezetékhez;
 • másfajta kavicsos smaragd lemezek;
 • latex festék (folyékony akril összetétele);
 • koncentrált alkohol;
 • tiszta, puha, szálmentes rongyok.

Az akril fürdők felújítása e szerszámok nélkül nehéz lesz. Továbbá részletesen tárgyalja a karcolások és más kisebb hibák eltávolítását a polimer bevonatról.

Útmutató a vízvezeték helyreállításához

A szakértők javasolják, hogy kissé bővítse a károsodás területét, ez javítja a régi és az új akril tapadását. Az akrilfürdő helyreállítása saját kezével nem könnyű folyamat, ezért minden lépést jóhiszeműen és lassan kell elvégezni. Amint a repedés vagy forgácsolás éleit megtisztítják, a felületet koncentrált alkohollal kezeljük.

Ezután be kell vinni a latex festéket a sérülés helyére. Ne feledje, hogy az alkalmazott anyag nem nyúljon fel a régi bevonat felett. Amint befejeződik a csiszolt akrilfürdők közvetlen javítása, zárja le a kezelt területet csőszalaggal.

A kezelés után 6-7 órával homokkal homokkal homokosodjon fel. Ha a javított területek homályosnak bizonyulnak, polírozhat a bevonatra, akkor a vízvezeték fényt ad.

Mi a teendő a karcolásokkal és égési sérülésekkel?

Hogyan lehet helyreállítani a fürdő akril bevonatát, ha karcolásai és égési sérülései vannak? Valójában nagyon könnyű megszüntetni az ilyen hibákat.

Először meg kell tisztítani a szükséges területeket smaragdal, kezdve a nagy és finom finom szemcsékkel. Az akril kád karcolásának teljesen eltűnik. Ezután polírozásra van szükség a fürdő felületéhez és puha szivaccsal, hogy a bevonat ragyogjon. Ez a kisebb javítási karcolások véget ér. Ha valaki megkarcolta az akril kádat, akkor latex festéket kell használnia.

Hogyan lehet megszabadulni a repedésektől?

Repedések esetén az akril bevonat javítása a fürdőszobában azonnal megtörténik, ellenkező esetben a kisméretű repedés hamarosan áthalad. Frissítéséhez a vízvezeték kell vakolat, előnyösen epoxi. Hogyan történik a folyamat:

 • a sérült oldal csiszolópapír;
 • egy építési fúró segítségével apró lyukak vannak a repedés mindkét oldalán;
 • a kezelt területet szappanos vízzel mossuk;
 • majd gitt;
 • a készítmény körülbelül tíz órán keresztül megszárad, majd alaposan polírozva.

Amint láthatja, az akrilfürdő frissítése ilyen típusú károkkal nem időigényes.

Húzza le a bevonatot

Ne pánik, ha az akrilfürdő duzzadt.

Tipp: A probléma megoldása nagyon egyszerű lehet. Ha a felső réteg a bevonat eltér üvegszálas a szíve, hogy nem a nyitó és töltse speciális ragasztó, amely eladta a javítókészlet. Ha a ragasztó megkötődik, a lyukat vakolni kell, majd alaposan alaposan homokozni.

Gyakran előfordul, hogy a műanyag fürdők visszaállítása gyakorlatilag bármilyen típusú károsodással lehetséges.

Mi a javítási szalag?

Egyes esetekben az akril fürdők saját kezével történő helyreállítása speciális szalagok használatát jelenti. A bevonatban lévő repedést a fent leírt módon kezeljük. Ezután egy szalagot ragasztanak a visszaállítandó területhez, ami erősen kötődik a hibához. A lényeg az, hogy a kazetta alatt nincsenek buborékok. Három órával a ragasztás után a fürdő használható.

Hogyan kezeljük a lyukakat a polimer fürdőszobai berendezésekben?

Sokan érdekli az akrilfürdő helyreállításának kérdése, ha lyukak vannak benne? Egyesek azt gondolják, hogy a vízvezeték reménytelenül hibás ebben az esetben, de nem az. Természetesen jobb, ha az ilyen jellegű károk felszámolását szakértőkre bízzák, mert a probléma nagyon komoly. De a szakemberek számára ez a probléma könnyen megoldható, mivel az akril fürdőt könnyű megerősíteni egy adott helyzetben.

következtetés

Összefoglalva, érdemes megjegyezni, hogy az akril termékek - az acél vagy az öntöttvas ellenére - szinte mindig helyreállnak. Ha egy polimer termék esetén keletkező repedés egy órán belül megjavítható, akkor az acélfürdőt nem lehet egyszerűen megjavítani. Most, miután úgy döntött, hogy helyreállítja a vízvezetékeket, tudni fogja, hogyan kell eltávolítani az akril a fürdőből, és hogyan lehet megszüntetni a karcolásokat és a kis forgácsokat a vízvezetékben, kis erőfeszítéssel.

Helyreállító fürdő folyékony akril - gyors és olcsó módszer

A fürdőváltozás a "másodlagos javítás" legproblémásabb szakaszának nevezhető. Rendszerint nemcsak a szétszereléssel és a vízvezetékkel kapcsolatos munkák, hanem a csempe részleges megsértése is társul a falon és a padlón. Szerencsére a modern építési technológiák jelentősen leegyszerűsíthetik ezt a folyamatot, nevezetesen a fürdő saját kezével történő helyreállítását. Az egyik legnépszerűbb módszer a folyékony akril használata. Ebben a cikkben elmondjuk.

Vissza kell állítanom a kádat?

Mielőtt közvetlenül az adott technológia megfontolásába lépnénk, nézzük meg, van-e értelme visszaállítani a fürdőt, és nem könnyű újból helyettesíteni.

A fürdők általában és az ömlesztett akril helyreállítása számos tagadhatatlan előnnyel jár. Először is, nincs szükség a meglévő javítás megszakítására, függetlenül attól, hogy ez egy csempe vagy tapéta. Ez nemcsak nagymértékben leegyszerűsíti a folyamatot, hanem jelentősen megtakaríthatja a fürdőszoba helyreállítását is. Másodszor, még a "halott" fürdő helyreállítása sokkal olcsóbb, mint helyettesíteni, akkor is, ha ez a legolcsóbb egyenértékű. És végül, a helyreállítás sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint a csere, mert az eljárás nem igényli a víz átfedését és egyéb "vízvezetékkomplikációkat".

A folyékony akril lehetővé teszi, hogy akár a "halott" fürdőt is megmentse

A folyékony akril előnyei és hátrányai

A fürdő helyreállításának egyik leggyakoribb módja a folyékony akril helyreállítása.

Az anyag egy kétkomponensű folyadék, amely összekeveredve megszilárdul, szilárd felületet képezve, amely tökéletesen elrejti a régi fürdő károsodását.

A többi helyreállító anyaghoz képest a folyékony akril számos előnnyel jár:

 • Lehetővé teszi a kisebb és nagy hibák elrejtését.
 • Ellenáll a károsodásoknak és szennyeződéseknek. A megfelelő gondossággal az akrilfürdő 10-15 évig vonzó megjelenést kölcsönöz.
 • Növeli a hő- és hangszigetelő fürdőt. A folyadék akrilbevonatú fürdőben lévő víz sokkal hosszabb ideig hűl, mint az acél vagy az öntöttvas vastagsága.
 • Az akrilfürdő könnyen visszaállítható. Ha a fürdőben folyékony akril behelyezése után karcolás volt, problémamentesen eltávolítható, és nem kell frissíteni az egész bevonatot. Ez elég ahhoz, hogy viszonylag olcsó "javító készletet" használjon. Az olcsó javító készlet lehetővé teszi a karcolások és forgácsok szinte semmilyen nyomon követését.
 • A folyékony akril helyreállítása viszonylag alacsony költség mellett kiváló eredményt ad.

Bár tisztázni kell, hogy a fent felsorolt ​​előnyökkel a folyékony akrilnak több hátránya van. Szárad elég hosszú ideig (24-48 óra), különleges szaga van az alkalmazás során, és nagyon érzékeny a szennyeződésre a szárítási fázis alatt, így a munka során a fürdőt minél alaposabban meg kell védeni a portól és a piszoktól.

Azonban mindezen hiányosságok többet ellensúlyoznak az anyag előnyei miatt, így biztonságosan elmondhatjuk: az "árszínvonalú" folyékony akrilfülkék helyreállítása első helyen áll a hasonló módszerek között.

A folyamat előkészítése

Tekintsük a teljes folyadék akril helyreállítását. Kezdésként nézze meg a "forrásanyagot". Ez a látszólag helyrehozhatatlanul sérült fürdő, amit megpróbálunk helyreállítani.

Tömeges akril még egy ilyen fürdőszobával is

A folyékony akril helyreállításának technológiája nem túl bonyolult, azonban ahhoz, hogy minden sikeres legyen, a fürdőt megfelelően fel kell készíteni.

Először a felületet csiszolóanyaggal kezeljük. Erre a célra a legjobb illeszkedő csiszolót csiszoló fúvókával.

A felület tisztítása a legmegfelelőbb egy daráló használatával

Ez először lehetővé teszi a fennmaradó szennyeződések eltávolítását a fürdőfelületről, másrészt felülete durvább lesz, ami nagyban megkönnyíti az akril "beállítását".

A fürdő feldolgozását követően a por és a piszok maradványait eltávolítják a felületéről, alaposan megtisztítják és zsíroldják bármely improvizált gyógymóddal (például rendes aceton alkalmas erre a célra).

Ebben az eljárásban az akrilsav alkalmazásának előkészülete teljesnek tekinthető.

A régi csatorna cseréje és a túlfolyás miatt a felújított fürdő teljesen friss.

Ideális esetben, mielőtt a folyadékot akril bevinni a fürdőbe, érdemes eltávolítani a régi túlcsordulást és túlfolyást, majd a helyreállítás után cserélje ki őket újakkal. De mivel ez nem érinti a helyreállítási folyamatot, annak érdekében, hogy megmentse ezt a fázist, kihagyhatja azt.

Lépésről lépésre

 1. Az első lépés az akril megkötése a keményítővel, és hagyjuk 15-20 percig letelepedni a szükséges kémiai reakciók megkezdéséhez. Az akril megkötődés elkerülése érdekében nagyon óvatosan kell keverni.

Ne feledje, hogy ezt azonnal meg kell tenni a munka megkezdése előtt, mert különben az akril sűrűsödik, és alkalmatlanná válik az öntésre.

 • Az enyhén hígított akrillát közvetlenül a fürdő aljára öntjük, és speciális műanyag spatulát használva elkezd "átfedni" az oldalakon, így a maradék anyag szabadon áramlik a fürdőbe. Az akril alkalmazása a legjobb a műanyag spatula-spatula használatához
 • Amikor a gyöngyök teljesen fel vannak fedve egy akril réteggel, az anyagot továbbra is a fürdő falának középső részén alkalmazzák. Az akril felülről lefelé kerül, amíg a fürdő minden oldalát le nem fedik.

  Ha a kisméretű apró darabok csöpögő folyamatában keletkeznek, akkor ugyanolyan műanyag spatulával simíthatók ki.

 • Ha az egész fürdőt, az alját is beleértve, egy akril réteggel borítják, az elmosódott felületek kissé szintre állnak, és a töltés befejezése befejezettnek tekinthető. Néhány óra múlva a régi fürdő gyakorlatilag felismerhetetlen!
 • Most meg kell várni, amíg az akril teljesen száraz - általában az anyag márkájától függően 24-48 órát vesz igénybe, új túlcsordulást és túlcsordulást telepít (ha természetesen eltávolította a régieket), és ez a helyreállítási munkálat befejezettnek tekinthető.

  Videó: a fürdő helyreállítása töltéssel

  Lehetséges hibák

  Bár a töltési eljárás meglehetősen egyszerű, még a gazdaság hibái során is előfordul, ami hátrányosan befolyásolhatja a végeredményt.

  • Rossz fürdőelőkészítés. Ha a fürdő felületét rosszul megtisztították, rozsdás, szennyeződést vagy zsírt tartalmaznak rajta, akkor a jövőben az akril hámlását okozhatja. Ugyanez vonatkozik a rosszul szárított fürdőre.
  • Helytelen keverés. A folyékony akril komponensek rossz minőségű keveredése esetén, valamint a keveréknek az ajánlott időtartam utáni használatakor a fürdő felülete szivárgást és kidudorodást okozhat, ami nagyon nehéz lesz eltávolítani.
  • A munkát nem megfelelő hőmérsékleti körülmények között végzik. Ajánlott 16-25 ° C-os hőmérsékleten tölteni. Az ilyen mutatóktól való jelentős eltérés hátrányosan befolyásolhatja a végeredményt.

  Nos, és mint valójában bármely munka elvégzése során a fürdő helyreállítása során nem szabad sietni, hanem mindent megtenni, ahogy azt mondják, "érzéssel, érzelmileg, elrendezéssel". Ezután a folyadék akrilnal való fürdő visszanyerésének folyamata gond nélkül áthalad.

  Megfelelő gondoskodás

  Mint mondtuk, az akril több mint tíz éve képes megtartani eredeti vonzó megjelenését. Ennek ellenére gondosan törődnie kell vele. Az akril felületet mosószerrel nem szabad mosni egy csiszolóanyaggal. Ez vonatkozik a ruhákra és a mosogatórongyokra is, amelyekkel törölni fogja a fürdőt. Egy hagyományos folyékony termék, amelyet edényekhez használnak, tökéletes az akril mosásához, bár speciális "tisztítószerek" is beszerezhetők speciális folyékony akril készítményekkel.

  Különleges ápolószerek vannak az akril számára, de ha nincsenek meg a szokásos mosogatószerekkel, akkor megteheti.

  Mégis, ha nagy akváriumot fürdesz akril fürdõbe, akkor egy speciális gumi matracot kell megvásárolnia, amely megvédi az akril felületet a karmaiktól.

  Amint láthatja, a fürdő folyadék akril helyreállítása viszonylag egyszerű eljárás, és nem igényel komoly kiadásokat. Biztosak vagyunk abban, hogy tanácsunknak köszönhetően könnyen megbirkózhatunk vele. Sok szerencsét a javítással!

  DIY akril fürdõ javítás - technológia és funkciók

  Szükséges eszközök és anyagok

  Az akril kádak saját kezével történő javítása lehetővé teszi, hogy ezt a designt visszaadja a korábbi fényesség és integritás vízfolyamatok elfogadásához.

  Az akril fürdőkárosodás típusai - mikor szükséges a helyreállítás?

  A sok ember lakóhelyén telepített akril fürdõszerkezeteket nagy gyakorlatiasságuk, könnyû használatuk és kiváló higiénia jellemzi. De idővel vagy az alkalmazásokra vonatkozó előírások megsértésével különböző károsodások fordulhatnak elő a fürdők felületén. Ilyen helyzetekben nincs szükség új formatervezésre. Teljesen képesek az akril fürdők javítására a saját kezével.

  Akkumulátoros fürdő design

  Az általunk ismertetett termékek károsítása általában a következő típusokra oszlik:

  • Vízzáró lyukak és mély repedések. Gyakran előfordul, hogy ilyen hibák fordulnak elő agresszív mosószerek használatakor, amikor a dohányzás a fürdőben és gondatlanul kezelik.
  • Felszíni repedések. Leggyakrabban akkor keletkeznek, amikor a fürdőt erősen csiszoló anyagokkal tisztítják. A szerkezet hosszabb használatakor a felszíni hibák is megjelennek.
  • Csorba. A legveszélyesebb károsodás, amely a nehéz tárgyak az akril konstrukcióba esésével következik be. Ezek a hibák a legnehezebben kiküszöbölhetők, helyreállításuk több szakaszban történik.

  Az összes károsodást a kezek javítják. Fontos, hogy a helyreállító munkához megfelelő technológiát válasszon, és megvásárolja a megfelelő anyagokat.

  Készletek a helyreállításhoz - mi a különbség?

  Az akril kivitelek különböző módszerekből készülnek. A késztermékek az akril réteg vastagságában különböznek egymástól. A legdrágábbak a fürdők, amelyeket vákuumformázó technológiával gyártanak. Az ilyen szerkezetek akril rétegének vastagsága meghaladja a 4 mm-t. A gyártók egy anyaglapot vesznek fel, felmelegítik speciális berendezéssel, majd egy bizonyos minta szerint vákuum atmoszférában alakítják ki.

  Akril vákuum formázott kád

  Az olcsóbbak azok a termékek, amelyekhez az akrilát öntéssel vagy üvegszálas alapra permetezik. Az ilyen szerkezetek akril rétege soha nem haladja meg a 2 mm-t. Elég egyszerű megállapítani, hogy melyik fürdő van előtted. Vessen egy pillantást a vágott termék szélére, látni fogja az akril réteg vastagságát.

  Ellenőrizze, hogy a fürdő nem szükséges az üres érdeklődés kedvéért, hanem annak megértéséhez, hogy milyen javító készletre van szüksége ahhoz, hogy visszaállítsa azt. Az alacsony költségű konstrukciók készlete általában epoxigyanta, kis mennyiségű speciális adalékkal keverve. De a vastag bevonattal ellátott fürdők restaurálását speciális keményítő- és folyékony akril-készletjavító készlettel kell elvégezni.

  Pro tippek az akril dizájn javításában

  Ahogy megérted, először is meg kell választanod a fürdőkád javításának megfelelő készletét. Ettől függ a helyreállítási tevékenységek sikere. Ezenkívül a fürdők restaurálását mindig a következő alapvető követelmények figyelembevételével végzik el:

  • Ne alkalmazzon akril réteget a repedéseken a szerkezeten. Nincs ilyen értelme az ilyen javításoknak.
  • A fürdőt zsírtalanítani kell a helyreállítás megkezdése előtt. E célból olyan oldószereket használnak, amelyeket kifejezetten akril bevonatokhoz fejlesztettek ki. Tilos a vízvezetékhez kialakított tisztítószereket más típusú védőrétegekkel használni.
  • Az akrilfürdő helyreállítását gumi kesztyűvel végezzük. Szintén szükséges egy szénszűrővel ellátott légzőkészülékben dolgozni. Ha lehetséges, kapcsolja be a fedelet a helyiségben, ahol a szerkezet áll, és szellőztesse. Ne felejtse el, hogy az akril káros illékony vegyületeket bocsát ki melegítés közben és folyékony javító szerekkel kezelve.
  • A restaurálást nem kivitelezik az akrilgyártással, amelyet szaküzletekben értékesítenek. A fürdőt csak speciális egészségügyi anyagokkal lehet megjavítani.

  Akril a helyreállításhoz

  És még egy finomság. Annak érdekében, hogy a helyreállítási munka biztosítsa a várt eredményt, javításra alkalmas anyagokat kell használni a kompresszió és a terjeszkedés mutatóival, amelyek hasonlóak a fürdő akril lapjának jellemzőihez. Ezek az értékek megtalálhatók a tervezési útlevélben és a javító készletekhez mellékelt utasításokban.

  Hozzáteszik, hogy a fürdők akril bevonásával történő helyreállítását számos eszközzel és eszközzel végzik. Villamos fúróra kell raktározni (rajta egy csiszolótárcsát a szerkezet felületének feldolgozásához), különböző csiszolópapírszámokat és egy különleges paszta csiszoláshoz.

  A kisméretű égési sérülések és karcolások javítása egyszerű eljárás.

  A fürdő felületén kisebb hibákat javítanak az akril fürdők és csiszolópapír csiszolásával. Gyengéden le kell húznia egy apró károkat egy 80-as finomságú kavicspapírral. Ezután befejeződik (2000-es jelölésű csiszolópapír).

  Akrilfülke lengyel

  Abban az esetben, ha a fürdő elégetése elég mély, a felülete egyszerű csiszolása nem eredményez eredményt. Először a folyadékot akrillal töltsük be, és csak ezt követően alkalmazzuk a csiszolópapírt.

  A felület őrlése után polírozással kezelik. Ne feledje, hogy a leírt helyreállítási technológia nem változtatja meg a fürdő színét. Ez annak köszönhető, hogy az akril homogén anyag. A legfontosabb dolog az, hogy ne köhessenek túlzásba. Nagyon óvatosan kell elvégezni, anélkül, hogy a kezelendő felületre csiszolópapírt préselne.

  Crack helyreállítás - kövesse a technológiát

  Az ilyen típusú károk azonnali felismerése után ajánlott javítani. Ha a repedések egyre szélesebbek és mélyek lesznek, nagyon nehéz lesz megbirkózni velük. Néha szinte lehetetlen. A repedt fürdő helyreállítását javító szalag vagy javító készlet segítségével végezzük el (ne felejtsük el, hogy az akril réteg vastagságát figyelembe véve kell kiválasztani). A szerkezet sértetlenségének helyreállítása különleges készletek használatával a következő:

  1. Az Emery 400 jelzéssel megtisztította a fürdő területét a repedés közelében.
  2. Fúrjon egy 1 mm-es furatot a sérülés mindkét oldalán egy elektromos fúróval (ebben az esetben a repedés nem fog kitágulni).
  3. Tisztítsa meg a felszínt a morzsáktól és apró törmelékektől, mosson szappanos vízzel, várja meg a fürdő száradását.
  4. Keverjük össze a javító készlet részét képező alkatrészeket.
  5. Egy felhordó készülékkel (a készítmény gyártói közé tartozik a helyreállítási készlet), alkalmazza az elkészített keveréket a lyukra és a repedésre.
  6. Várjon 10-12 órát.
  7. A fürdő javított részét teljesen sima felületre csiszoljuk.

  Javító készlet akril építéshez

  Javítási szalag használata esetén az operációs algoritmus kissé eltérõ:

  1. Legyen lyukak, tisztítsa meg a felületet.
  2. Vágjon egy darab szalagot (10 mm-es repedést kell lefednie mindkét irányban).
  3. Ragassza fel az oldalt, hogy a szalagot a felszínhez ragassza. A szalag alatt légbuborékok képződhetnek, amelyeket azonnal el kell távolítani.

  Ezután 3-5 óráig várja meg a helyreállított terület kiszáradását. Semmilyen esetben ne szárítson vízbe a fürdőbe!

  A legnehezebb helyreállítás - lyukak és forgácsok

  Maga is megszabadulhat a károsodástól. Tartsa be az alábbi munkatervet:

  1. Vegyünk egy javító készletet egy durva megjelenéssel. Fogja meg egy mély chip vagy lyuk.
  2. Várakozás a gitt teljes száradására.
  3. Emery a homokkal homokos.
  4. Vegye ki a javító készletben szereplő finom összetételt, és fedje fel a hibás területet.
  5. A szárított felületet finom csiszolópapírral csiszoljuk.
  6. A fürdő felújított részének polírozása.

  A hibás terület lezárása finom összetételű

  Amint látja, az akrilszerkezetek szinte bármilyen károsodását kármentesítheti. Csak kövesse a fenti utasításokat.

  Javítsa az akril fürdőt otthon saját kezével

  Megfelelő gonddal az akril tálca évtizedekig tart, de előbb-utóbb a bevonat még mindig elveszíti fényét és fehérségét. A saját kezével akril kád javítását is elvégezheti, elegendő tudni a fényes helyreállítás különböző módjairól, tényleges hatékonyságáról és a munka teljesítményének technikájáról. Minden rendben.

  Hogyan lehet kármentesíteni a testet?

  Az akril fürdők rendkívül alacsony mechanikai károsodással szemben ellenállnak. Ha meg kell javítani a károkat okozott a poharat véletlenül elejtette a témát, mielőtt pályás helyreállítása integritását az alapítvány. Ne feledje, hogy az alábbiakban ismertetett lépések csak akkor szükségesek, ha az üvegszálas réteg sérült, csiszolt vagy delaminált. Ha az alap megőrzi az integritást, használhatja a szokásos javító készletet.

  Tehát először távolítsa el az összes szakadt töredéket, és gondosan ellenőrizze a lyuk széleit. Biztosítani kell, hogy a szélein ne legyen rétegzett lépték. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy eltávolítani kell az exfoliált rétegeket, hogy a töredékek jobban kiszivárogjanak.

  A bázis helyreállításához 200 g / m 2 sűrűségű üvegtáp van szükség. Ha nem biztos abban, hogy impregnáló között üvegszálak, matt szárnyak jobban éget a láng a gázégő. A kötőanyag egy kétkomponensű epoxi ragasztó, elegendő költségvetési EDP lesz.

  A javítás lényege, hogy 5-7 réteg üvegszálat helyeznek el a tisztított és zsírtalanított felületen a lebomlás helyén. Először a ragasztót egy ecsettel, a lyuk széleire, 3-4 cm-es lyukra kell felhúzni, majd az üvegszálas fülkét, amely 2-3 cm-nél nagyobb lyukakkal nagyobb, mint a lyuk, minden irányban lefektetett és gondosan simított.

  Az ezt követő foltokat az előző réteg részleges polimerizációja után ragasztják. A folyamat felgyorsítása érdekében ajánlott a keményítő koncentrációjának növelése 2-2,5-szer, így a tapaszok alkalmazása közötti idő 15-20 perc. A következő tapasz mérete 3-4 cm-rel nagyobb, mint az előző. A fürdő készen áll a további munkára, miután a gyanta teljesen polimerizálódott, vagyis a következő napon. A bevonat helyreállítása előtt a meghibásodás helyét a standard akriljavító készlet összetételével egyenlítjük ki, és a közös felületen őröljük.

  Egyszerű festmény lehetséges?

  Csak két lehetőség van az akril bevonat fényességének és fehérségének helyreállítására. A legegyszerűbb az aeroszolos epoxi festék, Kerámia jelzéssel. Ez a módszernek joga van az élethez, különösen a folyékony akril magas költsége és alkalmazásának összetettsége miatt.

  A festészet fő hátránya a vékony réteg képtelen felszíni hibák elrejtésére. A fürdőnek hosszú és fárasztó homokja lesz, fokozatosan növelve a gabonaindexet, és eltávolítja a nagy karcolásokat és a forgácsokat. Természetesen ez lehetővé teszi az akril réteg vastagságát - az olcsó fürdők polimer bevonata kb. 0,5-0,7 mm, és valószínűleg nem lehet helyreállítani festéssel.

  Egyébként minden egyszerű: az egész felületet megtisztítják, hogy eltávolítsák a fényt, majd acetonnal törölték a zsírtalanításhoz. Ezután a festéket 40-45 cm-es távolságban egy vagy két vékony rétegben permetezik 20-30 perc intervallummal. A permetezés során lehetetlen megakadályozni a cseppképződést, ha még mindig megjelennek - meg kell nedvesíteniük egy tiszta habszivaccsal és újra festeni kell. Szükséges kizárólag légzőkészülékben dolgozni, és kizárni a nyitott láng előfordulását a helyiségben.

  Egy aeroszolos dob elég 1,8-2 m 2 felületre. Azonban a festékfogyasztás kiszámításakor kb. 50% -os mozgást kell alkalmaznia. Először is, valahogy kénytelen lesz kijavítani a hibák és hibák a festészet, és másodszor, akkor lesz egy "javítási készlet" anélkül, hogy bármilyen színbeli különbség.

  Mennyire folyékony akril működik

  Röviden, az akril polimer ugyanaz a fehér színű epoxigyanta. Az anyag különlegessége a nagy tapadású, beleértve a fényes felületeket is. Ennek ellenére a felújítás előkészítésének nagyon alaposnak kell lennie.

  Először is a hőmérséklet és a páratartalom fontos. Minél szárazabb a helyiség levegője, annál jobb és a fröccsenő vagy cseppek jelenléte teljesen ki kell küszöbölni. Az akril alkalmazása optimális hőmérséklet 25 º. Ebben a hőmérsékleten az epoxi vegyület az ecset nélküli alkalmazáshoz a legoptimálisabb viszkozitást érte el.

  A fluencia és a pár fokos hőmérsékletváltozás közötti különbség igen jelentős. 28-30 ° C-on a réteg túl vékony lesz, és 23 ° C alatti hőmérsékleten a normál polimerizáció nem következik be, és a bevonat nem fogja meg a szükséges tulajdonságokat. Természetesen a fürdőben és a helyiségben lévő levegőnek ugyanolyan hőmérsékletnek kell lennie.

  Az ömlesztett akril 4 és 6 óra elteltével elveszíti a tapadást, és két nap múlva teljesen polimerizálja. A helyiségben ez a helyig fenn kell tartani az optimális hőmérsékletet és az alkalmazást követő első órákban - bármilyen módon, hogy kiküszöböljék a por porlasztását.

  Felület előkészítése a helyreállításhoz

  A tálat felülről mindenesetre csontozott. Ezt manuális csiszolással végezzük, vízálló sürgősségi papír használatával. Kezdje a kezelést 200 szemcseméretű szemcsemérettel, majd minden 2-3 lépésben 100-150-es szemcsével növelje meg. A 600 szemcsézett kezeléssel végzett csiszolás után az ilyen kezelés után a bevonat matt fehérséggé válik, és gyakorlatilag hibás. A gabona minden emelkedésénél a fürdőt vízzel kell öblíteni, meg kell szabadulnia a nagyobb csiszolószemcsékből.

  A következő szakaszban a legnagyobb felszíni hibák, zsetonok és karcolások megszűnnek. Erre a célra egy tűzálló kocsit és egy javító készletet is használhatunk az akril fürdők számára. Ez utóbbi előnyösebb abban az esetben, ha a fényezés és a szín helyreállítását polírozással tervezik, nem pedig új bevonattal. Ebben az esetben a fehérségbeli különbség feltétlenül látható lesz, bár nem túl sok.

  A felszíni hibák lezárása után ezek a területek a felület kiegyenlítése előtt újra lesomlanak. Mielőtt folytatná a munkát, a fürdőt alaposan meg kell mosni bőséges meleg vízzel, az összes fehér port el kell távolítani, majd a vízvezetéket le kell szerelni, és a szennyeződéseket el kell távolítani a korábban lecsapott rácsokkal lezárt helyeken.

  Tisztítás és zsírtalanítás

  Az akrilfürdő helyreállítása érdekében különleges készleteket értékesítenek, beleértve 30-50 gramm egykomponensű polimert, csiszolóanyagokat és polírozó pasztát. Különös figyelmet kell fordítani a tisztító és alapozó önterülő akril készletekre. Ez utóbbit közvetlenül a polimer öntése előtt kell alkalmazni, de akkor van értelme tisztítószert használni, ha nem használtak őrlést.

  A felület zsírtalanítására aceton vagy 646 oldószer használható. Az olaj alapú termékek nem érdemesek, nem nagyon barátságosak az akrilát polimerekhez. Ne feledje, hogy a felület bevonása előtt teljesen tisztának és száraznak kell lennie.

  Polimer bevonat

  Mielőtt új bevonatot önt, először fel kell készítenie. A gyantát a gyártó által megállapított arányban összekeverjük a keményítővel. Ajánlott az ajánlott keményítő dózis körülbelül 80-90% -át a folyékonyság hosszabb ideig tartani. Így lehetőség nyílik a kompozíció egyenletes eloszlására kefével.

  A polimert csak manuálisan kell összekeverni, fúró vagy keverő segítségével számos légbuborékot kell a folyadék tömegébe vinni. A folyékony akril azonnali és teljes felhígítása szükséges, tiszta, száraz tartály használatával. Ezt követően a készítményt ugyanabba a térfogatú másik tartályba öntjük, ezt úgy végezzük, hogy elkerüljük az egyenetlen keverést a sarkokban és a falak közelében.

  A kiürített edényt a fürdő leeresztőnyílásába helyezzük, egy másik akrilból pedig egy vékony szalagot öntünk az oldalak mentén. Javasoljuk, hogy a kompozíciót természetes sörtékkel egy ecsettel eloszlassa, és a bilincsekkel jól nedvesítse meg az oldalakat, hogy megakadályozza a drága epoxi kifolyását. Ezután elegendő lesz a kompozíciónak a legbelső élre önteni, a legegyenletesebb terjedést elérni a falakon.

  Amikor a teljes készítmény kiömlik, 15-20 percet kell várnia, és összegyűjti a lecsapolt lyukon keresztül leadott polimer maradványait, helyette egy üres tartályt. A polimer egy új része az oldalakra öntve azokon a helyeken, ahol a réteg nem elég vastag, és hiányosak. Az eljárást meg kell ismételni mindaddig, amíg a gyanta le nem folyik. Ugyanakkor nyomon kell követni azokat a helyeket, ahol egyenetlen vastag sávok alakulhatnak ki.

  Nem számít, mennyire keményen próbálkozol, nem lesz tökéletesen sima bevonat a gyári minőséggel. Az eredmény javítása érdekében könnyedén átengedheti a még friss polimert a gázégő lángjaival, miután az akril átterjedt a felületen. Az éles felmelegedés segít megszabadulni az érintett gázok maradványaitól, és a lehető legmagasabb minőséget kihasználni.

  Szárítás után a fürdőt polírozni kell, de nem annyira időigényes. A polírozó pasztát apró adagokban kell felhordani, és egy szálas ruhával fel kell dörzsölni. A polírozást széles körkörös mozdulatokkal végezzük, időnként a szalvétán a friss tészta hozzáadásához.

  Ahogy látta, az akrilfürdő javítása nem könnyű feladat, de minden bizonnyal könnyebb és olcsóbb egy új tálat vagy bélést telepíteni.

  Akrilfürdő helyreállítása

  Sokan úgy vélik, hogy az akril fürdők azonosak, és a költségek különbsége a márka népszerűségének köszönhető. Miért fizet többet ugyanazon a minőségen? Az utcán az átlagos ember úgy gondolja, hogy ha az akril kád szerepel az árucikk árcédulán, akkor szükségszerűen polimetil-metakrilátból (PMMA) készül. Ez egy tévhit, javasoljuk, hogy tekintse meg a "Fürdõtípusok" cikket. Akár akrilból is, akkor más is lehet.

  Az akril fürdők visszaállítása előtt a mesterek értékelik a fürdő minőségét, attól függően, hogy mit és hogyan készülnek. Ellenőrizze az anyagok kompatibilitását. Az akril különbözik, és rossz reakció nem fordulhat elő azonnal. A felületet csak etil-alkohollal zsírtalanítsa. Az aceton műanyag azonnal feloldódhat vagy sárga színűvé válhat és néhány hónap múlva megrepedhet.

  Nagyon fontos megérteni a károkozás okait: a termék minősége meghibásodott vagy helytelen működés volt. Minél jobb a vályú, annál könnyebb helyreállítani az akril fürdőket. Az internetet beültetik, hogy a fürdőkádak és a "akril" bélések (fürdőkád) karcolások és karcolások könnyen polírozhatók és polírozhatók.

  Egy kombinált műanyagból (többrétegű) ABS / PMMA-ból készült szendvicset nem szabad polírozni. Az akril legvékonyabb filmje eltávolításra kerül és egy másik gumi alapú műanyag kerül rá. A vízvezeték műanyag különböző árnyalatú, magas higroszkópossággal és jól felszívja a vizet, gyorsan sárgul. Anélkül, hogy ezt figyelembe venné, a végén a fürdő megjelenését elrontaná.

  A tiszta PMMA polírozható, de vigyázzon: legalább négyféle műanyag található a fürdőben. Minél jobb az akril minősége, annál könnyebb polírozni. A gyártás során a vályú "összenyomásával" a műanyag nem elégedhet eléggé. A "hideg" öntés során az akril hűtés után túl nagy feszültségek keletkeznek az anyagban.

  A poliésztergyantának vastag erősítő rétegének alkalmazása esetén az üvegszál nagyvonalú zsugorodása következik be. A fürdő "zsugorodik", minden pillanatban megrepedhet. Ezeket a túlzott feszültségeket az anyagokban eltávolítják a fürdő kemencében való melegítésével. Ha nem, akkor észre fogod venni, hogy a termék megbénítja a kémiát. Csak a fűtéssel a sztirén maradványai eltávolíthatók a megerősítő rétegből.

  POST CURING - Az üvegszálas és öntött termékek felmelegedése az alábbiakhoz kell:
  30% szabad sztirol kötegek és egy kopolimer kialakítása, amelyben

  • Mechanikus jelzőszámok növekedése (25-30% -kal).
  • A kémiai ellenállás nő
  • A belső feszültségeket eltávolítják, ezért nincsenek alkatrészek torzulása (különösen összetett alakú és különböző vastagságú). Sztirol kibocsátása nem fordul elő (fontos a lakóhelyeken)

  A háztartási vegyszerek és a forró víz hatására a műanyag deformálódik, de különböző módon. Az akril, ami rosszabb, lágyabb, buborékok jelennek meg, hámlás. Ami tisztességesebb, zsugorodik, sűrűsödik, megreped.

  Van egy koncepció "a forma emlékezete". A magas hőmérséklet hatására a műanyag vályú megpróbál visszatérni a lemez lapjához, ahonnan készült. Az akril, ha rosszul tapad, elszakad a poliészter vagy poliuretán burkolattól, és közöttük üres.

  Egy kis külső hatás elég ahhoz, hogy a megmaradt feszültségek megakadályozzák, előfordul, közvetlenül a szemünk előtt, még az akril megszakító hangja is hallható. Ugyanebben az esetben, amikor a vastag, szilárd akril jól ragasztva van, kialakul a repedések mély, nagy "szövedéke". A műanyag apró darabokra van vágva, a felfelé ívelt szélekkel.

  A szendvicsen apró repedések keletkeznek az ABS / PMMA műanyag deformációjának különböző hőmérsékleteiből. Az akrilben a lágyulási hőmérséklet magasabb, mint az ABS. A forró vízből a műanyag kissé elveszíti a merevségét. A terhelés alatt a vízvezeték műanyag van feszítve, és az akril filmje szakadt. Ezért az akril fürdők helyreállítását nagyon óvatosan végezzük.

  A felkészületlen személy nem tudja kijavítani a fenti károkat, még akkor sem, ha részletesen kifejtettük. Önmagában megpróbálhatja kiküszöbölni a tisztességes fürdőkészülék zsetonjait és karcolásait német javító készletekkel, amelyek fehér poliészter gittből és szórófestékből állnak.

  Az öntöttvas kád és acél kis helyreállítása önmagában is elvégezhető, bár persze jobb, ha szakemberekre bízzák. A fő probléma a szín kiválasztásában. Amikor az akril fürdõk helyreállítása porlasztással történik, áttetszõ átmenet történhet. A festett és a festetlen felület színének enyhe különbségei kiegyensúlyozottak.

  Az akrilfürdők helyreállítása speciális folyékony akril anyaggal is elvégezhető.

  A folyékony akril ragasztó plexihez (átlátszó akril, diklór-etánban oldva). Kereshet a "diklór-etán HCh" (kémiailag tiszta, gyengén tisztított sárgára változik), és feloldja egy fürdőrészecskét 1: 1 arányban. Szerezzen egy szerszámot az akril fürdõk javítására. Megkenni egy lyukat, várjon, amíg száraz, polírozó, lengyel - készen áll.

  A "Liquid Acrylic", "Bulk Acrylic", a "Stakril" epoxigyamika márkák, amelyek semmi köze az akril ("Reaflex" a finn "Tikuril" is). Ez csak az anyag nevét jelenti, amely nem kapcsolódik összetételéhez. Az epoxi gyantának nincs a legjobb tapadása az akrilnal, máshogy hajlik, és ennek következtében egyszerűen "lövés".

  Az akril fürdõk széles körben reklámozott helyreállítása miatt a fürdõk folyadék akril helyreállítása egyszerűen ellenjavallt az akril termékek esetében. Ezek mind epoxi vegyületek.

  Számos epoxi- vagy poliésztergyanta-készítmény fecskendõkben az akril fürdõk helyreállításához valóban pénzt és idegeket veszít. Ezeknek az anyagoknak a foltja nagyban kiemelkedik a fürdő felületén. Csak rosszabb lesz.

  Néhány külföldi gyártó valódi, folyékony akrilból álló javító készleteket tartalmaz, amelyek színkódoltak, hogy megfeleljenek a fürdők színének. A probléma az, hogy ártatlanul drágák (mint például a háztartási fürdők), és ideális esetben semmit sem lehet megjavítani.

  A repedt akril fürdők javítása nehezebb. A legtöbb vályú kissé kanyarodik. Nem számít, hogy a fürdő feltörődik-e abból a tény miatt, hogy a hajlítás hatása az ütközéstől, az oldószertől, a háztartási vegyi anyagoktól, a magas hőmérséklettől stb.

  Ilyen esetekben a tapadást fel kell tüntetni. Minél mozgékonyabb a fürdõfelület, annál erõsebb az erõsítés az acélhálóig.

  Van egy gyári házasság - akril akril üregek. Leggyakrabban észrevehető, amikor a "pattanások" az alján crack. Meg kell vágni az akril, eltávolítani a nedves szennyeződés alatt, tedd egy tiszta patch.

  Még akkor is megjavíthatja az akril bevonatokat, ha nem nagyon vékonyak. A kis zsetonokat és az égési folyamatokat saját maga javíthatja. Ha a betét deformálódott és megrepedt, akkor könnyebb eldobni vagy kapcsolatba lépni egy szakemberrel.