Legfontosabb > Csapok

Mi az első: cserép vagy fürdés? Határozza meg a sorozatot

2015. október 17-től

Amikor meg kívánja javítani a fürdőszobát, el kell döntenie a munka sorrendjét. Mi az első: feküdt csempe vagy telepíteni a fürdő? Melyik algoritmus a leginkább helyes és ésszerű? A kérdésre adott válasz számos tényezőtől függ. Fontos a helyiség mérete, a fürdõ anyaga, és azoknak a készségeinek a szintje, akik elvégzik a befejező és vízvezeték munkát. Vannak más árnyalatok is.

Sorozat opciók

1. lehetőség: csempe először, majd fürdő

A fürdő a bélelt fürdőszobába kerül. Csak telepíteni kell. Leggyakrabban tömítőanyagot használnak a fürdő és a fal közötti rés kitöltésére. Megvédi a vizet és megtartja a tálat.

Ha a fürdőszoba nagy, és a kád a lábakon van, egyáltalán nem lehet falra helyezni.

2. lehetőség: a fürdés előtt, majd a cserép

A fürdőt a falak elkezdése előtt kell bevinni. Telepítve, rögzítve. Csak a csempe lefektetése után kezdődik.

Valójában a fürdőt kerámiával borítják, vagy más szavakkal beágyazják. A csempe a fürdő oldalához érkezik, de nem pihent, hanem több milliméteres résszel. A rést ezután tömítőanyaggal és / vagy nedvességálló habarccsal (előnyösen epoxiddal) töltjük. Ezenkívül a csomópont külön kerámia szegély vagy műanyag sarok segítségével is elrendezhető.

3. lehetőség: Először meg kell mérni a fürdőt, majd le kell rakni.

A fürdő be van kapcsolva a befejezetlen helyiségbe. Méréseket végeztek, a jelölés a csempe számára készült. Ezután a fürdőt eltávolítják vagy visszahúzzák. A csempe nem a padlóról, hanem a fürdő oldalán található, figyelembe véve a szükséges távolságot. Amikor befejezte a befejezést, a fürdőt a már lefektetett burkolat alá helyezi.

A hibák itt elfogadhatatlanok: egy kicsit felülmúltak a mérésekkel - és a fürdő nem léphet be.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő opciót?

A szoba méretétől függően

Ha a fürdőt pontosan falról falra helyezi, az első lehetőség kiválasztása kockázatos. Előfordulhat, hogy a falak simítása és a csempe lefektetése után a távolság csökken, és a fürdő egyszerűen nem illeszkedik be. Ezért, ha a fürdőszoba nagyon kicsi, akkor először telepítenie kell a fürdőszobát és fel kell tüntetnie a cserépet. Tehát biztonságosabb.

Ha a fürdőszoba ellenkezőleg nagy, akkor választhatod a harmadik opciót: hozzáadhatsz, installálhatsz, méretezheted, markolhatod, elmozdolhatsz, és nem lapozhatod a padlót, hanem a fürdő oldalán.

A fürdő típusától függően

Olvassa el az új fürdőre vonatkozó utasításokat. Az akril fürdők gyártói általában azt javasolják, hogy először csempét készítsenek, majd egy fürdőt építsenek be, a falat tömítőanyaggal tömítve.

Az acél fürdők gyártói nem annyira kategorikusak, de nem javasolják, hogy a csempe szélét közvetlenül az oldalra helyezze. Az acélfürdő képes "sétálni". Ennek eredményeképpen az egyik oldalán fekvő csempecsomót ki lehet húzni. Lehetőség van acélkád csempézésére, de el kell hagyni a rést.

Az öntöttvas kádat leggyakrabban "beágyazották" egy csempe, és nem csatoltak egy olyan falhoz, amely már csempézett. Ezek a fürdők a legmegbízhatóbbak, legsúlyosabbak, stabilabbak. És általában hosszú ideig szolgálnak. Ezért ezek beágyazása nem jelent különleges kockázatot.

Van még egy fontos szempont az öntöttvas fürdőhöz. Ha a csempe a fürdőszobába kerül, és csak akkor hozza be a fürdőt, akkor a befejezés szenvedhet. Az öntöttvas kemény és nehéz, így még egy nagyon erős csapást sem okozhat a forgács és a repedés.

Az öntöttvaszal ellentétben az akril fürdő, különösen olcsó, csak néhány éven belül pótlást igényelhet. Ha be van ágyazva a cserépbe, meg kell szakítani a szerkezetet. Mielőtt eldöntené a sorozati opciót, el kell döntenie - készen áll a nem tervezett javításokra? Ha a fürdőt a bélelt fürdőszobában szerelik fel, és a falhoz való csatlakozás csak tömítőanyaggal van feltöltve, akkor nem lesz különösebb nehézség a cserével.

A fürdő mérete is fontos. Ha nagyon nagy (például szögletes modellek ilyen méretekben különböznek), akkor kényelmetlen lesz a burkolólapok elhelyezése, enyhén szólva. Hogyan befolyásolja ez a stílusminőség? A befejező munka során megsérül az új fürdő? Lehet, hogy ezt a fürdőt csak a bélelt fürdőszobában kell elhelyezni?

Itt persze nagymértékben függ a kerámia készségétől és tapasztalatától. Ha készen áll arra, hogy ilyen körülmények között dolgozzon, és ugyanakkor biztosítja, hogy a fürdő károsodása nélkül legyen, a "beépített" opciót előnyben részesítheti.

Ha a fürdő további funkciókkal (hidromasszázs) van felszerelve, akkor a "varrni" a csempe tele van. Ha bármilyen sérülés történt, akkor fel kell vennie, vagy meg kell rombolnia a szerkezetet.

Összefoglalva a fürdő típusát.

Ajánlott a csempékkel bélelt fürdőszobába telepíteni:

 • akril fürdők, különösen olcsóak
 • atipikusan nagy fürdők
 • kádak további jellemzőkkel

Javasoljuk, hogy csempe:

A kivétel természetesen öntött öntöttvas fürdők, beleértve a lábakat is. Soha nem épülnek be, és gyakran nem csatlakoznak a falhoz.

A költségvetéstől függően

A kád oldalán csak a burkolólapok elhelyezése teszi lehetővé az anyag megtakarítását. Végtére is, a falak alatt a fürdőszobában nem furnérozott.

Ha a javítás a bérelt lakásban történik, ajánlatos a fürdőt a már bélelt fürdőszobába juttatni. Itt jobb megmenteni a fürdőt. Ennek a telepítési lehetőségnek a megváltoztatásának előnye nem sok erőfeszítést igényel.

Attól függően, hogy a felújítás során használja-e a fürdőszobát

Ha a tulajdonosok olyan lakásban élnek, ahol javítások zajlanak, azt akarják minimalizálni, hogy a fürdőszobák ne működjenek. Ebben a helyzetben kényelmesebb lesz a fürdő bevezetése és felszerelése egy előkészített, de még nem bélelt fürdőszobában, majd csempével. A javítás ideje alatt a fürdőszobát használhatja.

A mesterek véleményétől függően

Ha a feltételek lehetővé teszik a lehetőségek bármelyikének kiválasztását, bízhat a javításokat végző mesterekkel. A széles körű tapasztalattal rendelkező szakértők maguk határozzák meg az optimális szekvenciát, és elmondják az összes lehetséges előnyről és hátrányról.

tippek

1. Ha a fürdő oldaláról egy egész csempe van, és nem törmelék, akkor a kép vonzóbb. Amikor a fürdőt a bélelt fürdőszobába kívánja hozni, célszerű meghatároznia, hogy az oldal mennyi magasságban van a csempe behelyezése előtt.

2. Mielőtt a fal és a fürdőszoba közötti "varrat" elkenődne szilikon tömítőanyaggal, javasoljuk, hogy a tálat vízzel ütögesse le. A víz csak a tömítőanyag száradása után üríthető. Azt állítják, hogy ha "lezárja" az üres fürdőt, akkor a töltés után a fal lecsaphat. A fürdõ és a falak védelme érdekében a tömítõanyag nyomait meg kell elõzõleg ragasztani.

3. Ha a fürdőt "megfulladni" kell egy régen kialakított csempebe, akkor egy sekély büntetést hozhat a cserépben. A horony szélessége - a fürdő mérete szerint. A fürdő jól mozog, a kötést tömítőanyaggal és / vagy nedvességálló habarccsal kezelik.

A csempe és az akrilfürdő közötti varrat megsemmisítése

A PI-vel kötött szerződés alapján javításokat végzett a fürdőszobában. Tegye a csempe a kötés egy akril kád nélkül ferde oldalát. A fürdő első használatakor a fürdőkád hosszú oldalán levő varratok megrepedtek, összeomlottak, és most a víz áthaladt a falakon és a padlón. Elemezni kezdtem, rájöttem, hogy a fürdőszoba oldalai kissé megremegnek, amikor belevetik. Nem látom újra a varratok jelentését, ugyanaz lesz. Feltételezhető, hogy az ilyen fürdőkád és a burkolólapok telepítésének technológiája megszakadt. Mit tehetünk a helyzet megoldására?

a csempe és a fürdőszoba között gondosan tisztítani kell a tömítést, és szilikon, higiéniai tömítőanyaggal kell lezárni a serpenyőket, hasonló helyzetben szembesülve, a szilikon ellenállhat egy kis deformációnak.

De csak szilikon az akril, a másik csak lehúzni.

Hello Alexey. A probléma megoldható egy polimer tapasszal a fürdő oldalán. Ez így néz ki: http://www.safali.ru/catalog/Stayer/Prochee/Lenti-klejashhie/?g=3770-Lenta-STAYER-PROFI-bordjurnaja-dlja-vann-i-rakova-samoklejashhajasja-profil-L -cvet-belij-20h20-mm-h-335-m, a szélességtől függően 200-300 rubel lesz. Üdvözlettel, Egor

A szilikon egy hónap után fekete lesz, csak a pad és alatta szilikon, és az akril egyáltalán nem ér, mert Nem tartja a nedvességet.

Helló Sajnos nem tapasztalták gyakran akril fürdõket. De tudom, hogy a kevésbé megereszkedett, a fürdő alja alatt megerősítést tesznek, tégla vagy blokk falazatot habzó habokkal. Azt is csinálják akril zuhanyzók alatt. És a többi tipp nagyon igaz. Itt csak egy pad, nem tudom, hogy bárki, de bosszant engem. De ha ez az egyetlen út, akkor éljenzés.

Az a tény, hogy a fürdő alatt a csempe már jó, de az a tény, hogy ez a jogsértés a telepítési technológia hajlik. - a szettben sarkok vannak, amelyek a falhoz vannak kötve, és két oldalról (a falnak ütköző) fürdőt helyeznek rájuk, a kötés ebben az esetben egyszerűen MS-polimer alapú tömítőanyaggal van bevonva.

Alexey, nagyon gyakran akril fürdővel kiegészítve van egy kiegészítő rögzítő az oldalak számára: a falon a fal hosszú oldalán van elhelyezve, és a fürdő szélét rögzítik benne. Ezzel a terhelés alatt elkerülhető a mosogató szélessége. Ha a terhelés alatt túl nagy a szabad tér (1,5-2 mm vagy annál nagyobb), akkor csak a bélés megtakarít. Ha a rések kisebbek, akkor a megoldás két lehetséges megoldás: 1. Csomagolja be a fürdőszobát és a csempe közötti epitózt "ragasztani" a fürdő szélét a burkolólapra és ellenállni a terhelésnek.) 2. A tömítést tömítőanyaggal zárja le. Azt javasolnám, hogy azokat, amelyeket akváriumokhoz terveztek - leginkább ellenállnak a penész megjelenésének

Engedje le a fürdőt 2 mm-rel (beállítócsavarok). Tisztítsa meg a kötést a habarcsból. Tegyen egy teljes fürdővizet és adja át a varratot (a csempe vagy a habarcs színe) Mapecil szilikon tömítőanyaggal (Mapei, 24 szín van). A cső ára körülbelül 500 rubel. de a jövőben nem lesz probléma a szivárgás vagy a gomba.

Természetesen a technológia megszakadt. A zsugorodás megmaradt? Két vagy három millimétert kell hagyni, és a lengéscsillapítót belsejében (gumi, szilikon, gumi, poliuretán). Az akril nem öntöttvas, hőre keményedő anyag, nem is beszélve többet. Alexey, próbálja varrni egy varrást a fürdőszoba és a csempe között, és tömítsen tömített tömítőanyaggal (szilikon vagy gumi), ha a kád túlságosan sagging, inkább görbe (öntési vastagság) vagy görbe. Nézze meg, van-e játék az egyik oldalán, és ha van, próbáljon kicsit játszani a beállító csavarokkal.

Tisztítsa meg a varratot, és töltse be tömítőanyaggal, szárítás után kb. 24 óra múlva csatlakoztassa a szalagot, 3,5 m-es tekercsben öntapadó alapon.

A régi injektálószert el kell távolítani.. előmelegíteni.. hagyni, vagy hajszárító.. töltsön a vödröt vízzel.. Ragasztó ragasztószalaggal a vályú és a csempe találkozásánál.. töltse meg a varrást szilikon habarccsal.. távolítson el bármit.. várjon 24 órát és használja!

Ha a kád akril, akkor bontani lehet, és egy sor csempét kell elhelyezni, amely után behelyezni és lezárni a varratokat.

Szilikon alaplap

vásárolni műanyag profil és tömítőanyag

Feladatunk az, hogy egy lakás, iroda vagy ház kiváló minőségű javítását elvégezzük, amennyit tervezünk, és meghaladjuk a becslést, nincs joga. Szakembereink mindig ösztönözni fogják és segítenek az anyagok kiválasztásában és beszerzésében, tanácsokat adnak arról, hogy mit menthettek meg, és hol lehet jobb, ha nem kegyetlenül, és ugyanakkor csak a költségvetés és a kívánságok irányítják őket. Kapcsolat Elit-Stroy Telefon: 8 926 90 585 09 Vitaly Alexandrovich (menedzser) E-mail: [email protected] Hívjon minket tanácsért vagy rendelésért

Ami a fürdőt illeti: a fürdőkád falhoz való rögzítésére szolgáló sarkok a készletben találhatók (2db) Ellenőrizze, hol vannak: a fürdőszobában vagy az "extra pótalkatrészekben" Hogyan rögzíthetjük: tisztítsuk meg a csontozatot a csempe és a fürdőszoba között (a habarcsot nem szabad csak a résen tartva, a szárítás során fellépő bõvítés következtében), egyenletesen rögzítse a papírszalagot, és szilikonnal vagy akril tömítéssel lezárja a fürdõt és a falat, vagy "Leroy Merlin" szögletes fürdõszalagot.

http://vk.com/club47484293 Minden kérdésre válaszolok. szakértői válaszok

Semmi sem törött. Igen, egy olcsó fürdő vagy taposós telepítés vízzel megtöltött vízhez vezet. Igen, az akrilfürdőt nagyon óvatosan kell rögzíteni. A drága fürdőknél ez nem történik meg (sok lakást átmentem akril fürdővel). A csempe 0,5 mm-es varrással van ellátva, ferde oldalúak (.), A lapított oldalak egy kanál, majd egy jó fehér (a fürdő színe, nem csempe) szilikon, például Lugato vagy más jó. Miután óvatosan (.) Szilikon behelyezése a varratba, permetezze a szappanoldatot közvetlenül a varratra, majd távolítsa el a felesleget egy ruhával vagy spatulával a szilikonhoz. Szappan A GARANTÁLT nem engedi, hogy a külsõ felületeket szilikonnal kenõdjön meg, a szilikon csak a varratban lesz. A fenébe, pénzt kell venned magadtól a tanácsodért.

Először is, a fürdő valóban nem megfelelően van felszerelve. Egyszerűen megfogták, és a falhoz támaszkodtak, bár akrilfürdőt kell dobni mankókon. Másodszor, miért a pokol az akril fürdõhabarcs, az ízület jobban zárja le az egészségügyi betétet, hanem szorosan és határozottan befogja a fürdõt a falhoz. És helyezze vissza a fürdőt. Igen, használja a Krass tömítőanyagot, ne sötétedjen.

Akrilfülke cserép


Kedves tapasztalt elvtársak! A végén, ki döntötte el ezt a kérdést? Hogyan működik a kizsákmányolás? A mester ragaszkodik egy műanyag sarkához, mert "az akril fürdő vízzel kibővül, majd szűkül, és a csomóponttal való összekötés lazul és összeomlik". És szépet szeretnék. A fürdő a kereten lesz

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Legjobb válasz

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Hello mindenkinek! Jó emberek, kérlek tanácsot. Vásároltunk egy kis csemegét a fürdőszobában, de egy nagy (15x40), az alábbi fotót. Azt akarjuk, hogy készítse el az egész falat, ahol van egy fürdőszoba, és a többi fal kissé felett van. Nagyon szeretem, ha a fal többi része.

Helló Van egy megkönnyebbítő kerámia csempe, mozaikszerű mintával, gondolkodás nélkül megvettem, hogyan kell lefektetni és vágni a sarkokban?

Egy hétig tanulmányoztam a csodálatos helyszínedet, egy csomó új ötlet van a fejben, és különböző irányokban szétszóródnak, irreálisan összegyűlni egy csomóba. most már a dobozban választottam egy csempe cseréjét egy WC-vel kombinált fürdőszobában. Szeretem mind a sertést, mind Marisko ötleteit.

Hello, másnap megcsináltam a javítást, de még mindig nem értem, hogyan és hol helyezzük el, hogy legalább egy kis hely legyen, és célszerű lenne egy mosógépet felakasztani, ahol felakasztani a bolert, hogy ne álljon meg, és ne hagyja el a fürdőszobát, vagy jobb.

Az interneten nagyon keveset tudunk erről. Tud valaki látni a folyékony csempe élőben, hogy néz ki? Drága technológia, érdemes zavarni?

Mi a teendő előtt - csempék vagy fürdőkád felszereléséhez?

Írta: Seyn · Közzététel dátuma 2013-04-20 · Frissítve: 2015-01-14

A csempe régóta és határozottan megnyerte az első helyet a fürdőszobák befejező anyagainak sorozatában. A különböző színek és textúrák, valamint a csempeburkolatok praktikussága, valamint a szinte bármilyen alakú felületek kialakításának lehetősége, megkönnyítik ezt az anyagot. És amikor a fürdőkád és a fali anyag választásakor felmerül a kérdés:

Mi a teendő előtt - csempék vagy fürdőkád felszereléséhez?

(By the way, zárójelben megjegyzem, hogy ha a fürdő cseréjét az okozza, hogy a régi rozsdásodott, akkor talán vissza kell állítania a zománcozott bevonatot vagy telepítenie kell az akril bélést)

Az akril fürdõk kis súlya és könnyû szerelése megkönnyíti a fürdést, ha szükséges. Az öntöttvas nehézfürdők felszerelése a leszerelés lehetősége nélkül történik. Ezért eltérő megközelítés a csempék a különböző fürdőszobás szobák. Az akril fürdők esetében előnyösebb, ha a csempe először a padlóra, majd a falra kerül. Az öntöttvas fürdők esetében általában az első burkolólapot kell elhelyezni (ha van egy csempe a fürdőszobában, ha nem, a cementcementet legalább alapozni kell a felület megerősítésére), akkor a fürdőt be kell építeni, és csak akkor lehet a csempe a fürdő szintjétől.

De a tojásrendet nem mindig határozza meg a fürdő anyaga. Előfordul, hogy a fürdő nem illeszkedik a falak közé. Például a szoba szélessége 172 cm, a kád hossza 170 cm. Ha a kád felhelyezése előtt telepíti a csempe, akkor (figyelembe véve a falak összehangolását) 168 cm marad, vagyis a kád nem illeszkedik. Ebben az esetben a kád körüli csempe a felszerelés után kerül megterhelésre, és a fürdő kb. Különösen körültekintően kell eljárni a kád burkolásával, elkerülve a leeső csempéket és szerszámokat, hogy ne zavarja a zománcot vagy az akrilát. Győződjön meg róla, hogy lezárja a fürdő felületét. A csemperagasztók elleni védelemhez használhat maszkoló szalagot vagy egy burkolófóliát, amely egy szalag maszkoló szalaggal rendelkezik.

De gazdasági okok miatt nem javaslom, hogy tagadja meg a fürdőszoba cseréjét. A fürdőszobai csempe nemcsak díszítő, hanem vízszigetelő funkciókat is ellát. A fürdőszobában lévő, a képernyő által bezárt tér megnehezíti a szivárgás időben történő észlelését.

Az akrilfürdő alatt feküdt a csempe?

Írta lsk2406, július 16, 2012 Kerámia csempe

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

A fürdő a csempe előtt vagy után?

Ez a kérdés minden bizonnyal zavaros, mert minden tekintetben elég rajongó. De kevés tény és bizonyíték. Általában érzelmek és egyoldalú kitágult érdemek.

A döntéshozatalhoz ki kell térni az összes lehetőség előnyeiről és hátrányairól. A helyes választás, sok tekintetben, függ egy adott fürdőszoba jellemzőiről.

Fürdő a csempe után.

A fürdő telepítése után a szaniter blokk összes befejező munkája befejeződik, a RAVAC cég által ajánlott klasszikus változat.

A technológia leegyszerűsíti a munkát. A fő előnye - a fürdőt a bélés idején nem fogják eldobni.

Rengeteg ilyen pillanat létezik:

 • Csepplemezek (különösen akril felületen).
 • Ragasztás és fugázás (különösen epoxi) nyomai a felületen a film törött védőrétegével.
 • A burkolólapok akrilfürdőben történő lefolyásának következményei szintén kiszámíthatatlanok.

A második előny, ha más kézművesek vesznek részt a vízvezeték szerelésében, nem kell többször eljutni a berendezéshez.

A legfontosabb érv az ellenfelek más telepítési módok: "Hogyan lehet helyettesíteni a fürdőszobát, ha valami történik?"

 • A fal és a fal közötti varrás a süllyesztett szélek miatt jelentős lesz. Általában a fürdő oldalán középen egy dudor van, és kerekítés a sarkokban:

Ezenkívül bizonyos típusú akril fürdők esetében a véglapnak az alja felé húzódó vége van.

Ilyen esetekben a varrat szélessége még nagyobb lesz:

A kád felső széle sem egyenletes. Ráadásul a csempe és a fürdőszoba közötti szilikonragasztás homorúvá válik. A víz felhalmozódik ott. Idővel a szilikon formája és aláásása:

Kinek kellett eltávolítania a régi szilikont, akkor ismert, hogy milyen feltételekhez kötött a szilikon kötőereje és szilárdsága. Ha kihúzza a tömítőanyagot az élről, akkor az összes szilikont egy kolbásszal húzza ki.

Az ilyen helyzetekben opcióként a sarok további ragasztása lehetséges.

Egy jó hírű forrásból származó ilyen nyilatkozat leállhat más megközelítések keresésére.

A rajz egyik érdekes részlete a zuhanásgátló szalag a fürdőszoba és a fal között. Ezek a részletek ritkán figyelnek:

Szerelje be a kádat a csempe előtt.

Ez a módszer nagymértékben függ az előadóművésztől.

A videóban a szembenézési folyamat komornak tűnik. De a végén egy tisztességes eredményt kaptak (semmilyen részlet nem látható). Ez nem mindig így van.

Ez a módszer gyakran megtalálható az Egyesült Államok mesterének hengerén. Érdekes részlet - a fürdő telepítése után vízszigetelés történik. A szigetelő masszázs körülbelül egy centiméterre jut a fürdőbe. A peremén, a fürdő és a fal találkozásánál ragasztott üvegszál. A fürdő teljes felületét, kivéve a centiméteres szalagot a kerület körül, papírra és elektromos szalagra van burkolva.

Talán ez a technológia a megbízható vízszigetelés miatt elfogadott.

A fürdőszobában és a padló alatt - farostlemezből készült fa keret. Láthatatlan szivárgás az épület kereteinek romlását és összeomlását okozhatja.

Talán további érvek szólnak ehhez.

Ezzel ellentétben - egy másik, teljesen ellentétes vélemény:

A harmadik megoldás a fürdõ beépítése a bélés folyamatába.

Ezt a lehetőséget már korábban javasolták. Ez a legoptimálisabb (véleményem).

Ez a módszer magában foglalja a fürdő kiválasztását és megvásárlását a vakolat és a vízszigetelés kezdetekor.

Előfordulhat, hogy a szoba mérete egyáltalán nem egyezik meg a fürdőkád méretével, 1-2 cm-rel. A gipsz növelése 1 cm-rel, vagy a falon belüli hornyolás, majd a vízszigetelés a munka ezen szakaszában nem okoz nehézségeket.

A munka sorrendje a következő:

A fürdő behelyezése a csempeburkolás folyamatába.

Ez a technológia nem rendelkezik a fent tárgyalt hátrányok közül.

 • Esélye van a fürdőben biztonságban maradni.
 • A tömörséget a szilikon kettős alkalmazásával érik el - először a falnak a falhoz való csatlakozásával, majd a szilikon és a csempe összekapcsolásával.
 • A szilikon varrat minimális, 2-3 mm lehet. Tömítőanyag jön a csempe, és megnehezíti.
 • A fal melletti szilikonvarral szemben nincs víz felhalmozódása, mivel a kád kék oldalának csíkja csempével van burkolva.

Egy másik vélemény a következő témában:

Egy egész csempe maradványa, amelyet a fürdőszoba alá szereltek, többször is segíthet:

Egy megjegyzés

Ő maga készítette a fürdőszobát. Ez a változatom: először megkötözte a fürdőt (öntöttvas), állítsa be. Aztán elkezdett burkolni a padlóra, majd a falakon.

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.

Akril csempefürdő telepítése

Az akrilfürdő használatának kényelme nagyban függ a telepítés helyességétől. Sok fajta fürdők, akkor csak lehet szerelni a lábak, a lábak a kerettel, műanyag vagy kő képernyőkön. Ezen túlmenően, a fürdő lehet telepíteni egy teljesen kész szobában, úgy, hogy befejezze a falak kerámia.

Akril csempefürdő telepítése

A végső döntés meghozatala előtt célszerű megismerni az egyes módszerek előnyeit és hátrányait.

A fürdő felhelyezése a csempere

A fürdő behelyezése a csempere, de a zárt tér a fürdő alatt nem fejeződött be

Fürdő telepítése a csempe alá

A cikkben megfontoljuk a harmadik lehetőséget - egy fürdő telepítését a csempe alá. A kád összegyűjtésének és felszerelésének fő figyelmet nem fordítanánk, nem különbözik a többiektől. Részletesebben fogunk beszélni a fal- és padlóburkolat technológusainak megváltoztatásáról, ez egy nagyon fontos kérdés. A technológiai problémák helytelen megoldása súlyos problémákat okozhat a fürdőszoba üzemeltetése során.

A fürdő telepítése követi a csempézés

Fürdőszobai csempék és fürdőlapok

Miért válassza az akrilfürdő telepítésének lehetőségét a csempe alatt?

Csak igaz szakemberek ezt csinálják. Miért? A csempeburkolat falainak előkészítése során a fő figyelmet a sarkok függőlegességére fordítják. Ha van egy elfogultság egyik vagy másik irányba, a csomópont lesz, hogy vágja le a lapok a kúp mindig látható, csúnya, és úgy vélte házasság. De milyen szög a csempék falai között kevéssé érdekes. Mindegyik lehet 90 °, 85 ° és 95 °. Csak azért, hogy sima és függőleges falak legyenek. De ha a fürdőt közvetett szögben telepítik, akkor problémák merülnek fel.

Fontos, hogy a fürdőszoba sarkai egyenesek legyenek, majd a vízvezeték pontosan és pontosan felszerelhető.

Az a tény, hogy a helyzet a falak függ a rések szélességét közötti zuhanytálca peremén, és kerámia, ha egy helyen fürdőben szűk, a másik végén a rés növelheti centiméter szögétől függően.

Ha a falak egyenetlenek, akkor köztük és az oldaluk között hiányos lesz

Ezt a diszkrepanciát még a modern építőanyagok és technológiák használatával sem lehet észrevenni. Az akril csempefürdő telepítésekor az ilyen szakadékok könnyen kiküszöbölhetők a befejező munkák során.

A hagyományos szerelési technikával kapcsolatos további probléma a tömítőanyagokkal történik. Idővel nemcsak lerakódnak, hanem eredeti színüket is megváltoztatják. Ideális esetben a fehér anyagok elhalványulnak, egy tömítőanyag réteg láthatóvá válik.

A régi tömítőanyag rétege

A hátrány kiküszöbölésének egyik módja, hogy eltávolítsa a régi tömítőanyagot, és újabbat alkalmazzon. Hosszú és tele van az akrilfürdő felszínének károsodásával.

Az öreg tömítőanyagot csak mechanikusan lehet eltávolítani.

Az akrilfürdőnek egy cserép alatt történő telepítésének javasolt módja szerint ez a probléma elvben nem jelentkezhet.

A csempefürdő felszerelésének lépései

Minden munkát egy bizonyos sorrendben kell elvégezni, a technológia megsértése további nehézségeket okozhat.

 1. A szoba előkészítése. Illessze a falakat és a padlót, javítsa meg a nagy repedéseket. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az akril fürdők csak erős felületekre telepíthetők. Ez azt jelenti, hogy a falak csak vakolhatók, a gipszkarton lemezek szintre való használata szigorúan tilos. Az a tény, hogy a legtöbb terhelés a telepítés során a fürdő pártját megáll, és biztonságosan rögzítse azokat csak a tégla vagy beton falak. Még a habblokkok sem rendelkeznek a fizikai erősség szükséges mutatóival.

Gipszkarton és padlószintezés

Példa az elhelyezett kommunikációra

Csempék kiszámítása a fürdőszobában

Néhány alapvető eszköz a csempe lefektetéséhez

Fektesse a csempe a padlóra, tegyen egy jelölést. Alkalmazzon primert és ragasztót

Fektetés a padlón

Továbbá a technológia nagymértékben függ a fürdő típusától.

Fürdő telepítése

Az akrilfürdő megvásárlásakor gondosan ellenőrizni kell állapotát és a szerelőelemek teljességét. Soha ne vásároljon nagyon olcsó, ismeretlen gyártók termékeit, az ilyen megtakarítások valódi és kézzelfogható veszteségekké válnak.

A kiváló minőségű öntött akril gyártásában a vezetők Németország, Hollandia, Anglia

Sniff és nézd. A szegény akril fürdőszoba éles és kellemetlen kémiai illatát és "áttetsző" fürdőszoba falakat ad

Otthon olvassa el az utasításokat és megértse részei: szifon lefolyó, a lábak és a fém keret (ha értékesítik kit), TV. Készítsen egy helyet a telepítéshez. Gyűjtse össze az akril fürdőt az asztalon. A telepítés nagy odafigyelést igényel, és hosszú ideig hajlított helyzetben kényelmetlen. Például a legnehezebb megoldást az akril fürdőszobák cseréje alá helyezésére - a kereten.

Fürdő csomagolás

1. lépés: Fordítsa fejjel lefelé a fürdőt, és helyezze az előkészített helyre a padlón vagy asztalon, távolítsa el a védőcsomagolást. Keresse meg és olvassa el a szerelési utasításokat.

Helyezze a fürdőt a kartonra

2. lépés: Ellenőrizze a szállítás teljeskörűségét, megtalálja az összes támogató elemet, tartót, állványt, csapot a leltár szerint. Ügyeljen a rögzítők számára és céljára, olvassa el a mellékelt ábrát.

Telepítse a szerelési eszközöket

3. lépés Helyezzen egy fémkeretet az aljára. Becsülje meg pozícióját, még ne rögzítsen semmit.

4. lépés Telepítse a függőleges támaszokat egyenként. Ügyeljen arra, hogy a fürdőkád speciális betétjeire fókuszáljon. A tartóknak szigorúan függőlegeseknek kell lenniük, ezt a paramétert épületszintű szabályozással kell ellenőrizniük.

Állványok csavart M10 anyákkal és alátétekkel

Rácszáró anya

5. lépés Csavarja be a csavaranya anyáját, ugyanazon az oldalon rögzítse a műanyag lábat. Ezért minden lábat fel kell készíteni.

Fontos. Néhány fürdõmodell öt lábas lehet, négy a kerületen és egy a fürdő közepén. A középső lábhoz egy rövid csapot kell használnia.

6. lépés: A csavar másik oldalán csavarja be az anyát, dugja be a végét a keret speciális furatába, és húzza meg a záróanyát. Erősen nincs szükség munkára, vízvezeték nélkül.

7. lépés: Állítsa be előre a fürdő magasságát. A 60 cm-es magasságban, ebben a méretben, minden lábat ki kell emelni.

Szerelt lábak, képernyő pozicionálás

8. lépés Csavarja be a keretet a fürdő hátsó oldalára megfelelő hosszúságú csavarokkal. Ügyeljen a csavarok hosszára, a vége ne érje el az elülső felületet 0,5-1,0 cm-rel, a csavarok alatt 1-2 mm átmérőjű lyukakat fúrhat át, mint az átmérőjüket, és nélkülük csavarozhat. A végső döntés az akril fürdő jellegzetességeitől és gyakorlati készségeitől függ. A szakemberek javasolják, hogy a csavarokat lyukak nélkül rögzítsék, így a tartó sokkal megbízhatóbb.

Csavarja rá a keretet a keretre

Miután a keret be van építve, indítsa el a szifont és a túlcsordulást. Ez a munka egyszerű, mindent szigorúan a gyártó utasításai szerint hajtson végre, és nem lesz gond. Döntse a kádat a normál helyzetbe, és ragassza a falhoz. De az akrilfürdőnek a csempék alatt történő telepítésével kapcsolatos további munka jelentősen eltér a többiektől.

A csempefürdő telepítésének jellemzői

A beépítés jellemzői a minőségi falburkolatok igényléséhez szükségesek, kerámia burkolólapokkal. Fentebb megemlítettük, hogy a fürdő magasságának végleges beállítása nem végezhető el a fektetés megkezdése előtt. A fürdőmagasságot úgy kell megválasztani, hogy az első sor a csempe felett legyen teljes alátámasztás nélkül.

A képen látható példa az első sor csempék elhelyezése a fürdő oldalán.

 1. Ez a sor a csempe erősen feltűnő, és csökkenti a magassága a csempe jelentősen károsítja a megjelenését a teljes dekoráció a szobában.
 2. A vágást egyenletesen és nem észrevehetően csak egy speciális vágóeszközzel, gyémántlemezzel és mozgatható asztallal készítsük el. Nem minden szakember rendelkezett ilyen felszereléssel, nagyon drága, és csak állandó felhasználással fizethet. Az egyik fürdőhöz való gép megvásárlása gazdaságilag nem kivitelezhető.
 3. Időbe telik, hogy minden egyes cserépet lefedjen, majd beilleszkedjen, ami meghosszabbítja a fürdő telepítési idejét.

Most már láthatja, hogy miért nem szükséges pontosan beállítani a fürdőt és rögzíteni az oldalsó ütközőkkel. A telepítés befejezéséhez egy jelölést kell elhelyezni a csempe alatt. Indítsa el a sorokat az egyik oldalfalról. Adja hozzá a csempe méretéhez a használt keresztezések szélességét, és ezen a távolságon párhuzamos vonalakat húzzon a falra. Ha a magasságmérés megközelítőleg magasságban van az oldalról, emelje fel vagy csökkentse le a fürdőt néhány centiméterre, amíg az egész csempe nem illeszkedik az oldalakon.

Csak ezt követően rögzítheti a fürdő oldalsó támaszát, igazítsa a falak helyzetét a szinttel és húzza meg a lábakat a kívánt magasságban a reteszelő anyákkal. Ezután csatlakoztasson egy szifoncsövet a lefolyóhoz, és ellenőrizze a csatlakozás tömítettségét. Javasoljuk, hogy a zuhany és a csaptelep csak a szerelés és a befejezés után kapcsolódjon.

Bath szifon minta

Ábraíves vázkeret készítése akril fürdőlap

A kerethez profilokra van szükség a gipszkartonhoz, egy fúrógéphez a kerámia burkolólapok fúrásához és a legszegényebb fúróhoz, szinthez, fém ollóhoz vagy egy bolgár vágódarabhoz és jelölőhöz.

1. lépés: Hosszú szinten készítsen jeleket a padló alatt a profil alatt. Csatlakoztassa a kanyargó oldal különböző helyeihez, és függőleges helyzetben tartva jelölje meg a profil alatti padlózatot. A jelek közötti távolság 15-20 cm Csatlakoztassa egymáshoz a pontokat.

Jelölés a padlón

2. lépés: Annak érdekében, hogy a burkolólap az oldalakkal egy síkban feküdjön, a profilt kissé elmozdítani kell a vonal alatti vonallal a fürdő alatt. Mennyire egyszerű megismerni: összefoglalni a gipszlapok, mozaik csempe és ragasztó vastagságát. Az új helyen rajzoljon egy másik görbét, a régi törölhető.

3. lépés: Csiszológépet vagy fém ollót használjon, vágja le a profilpolcokat és fokozatosan hajlítsa meg, ellenőrizze a görbületet a húzott vonal mentén.

Gyakorlati tanácsok. A vágások helyének hajlított profiljának növelésére ajánlott forrasztható. A horganyzott vaslemezt egy hagyományos forrasztópáka tökéletesen forrasztja.

4. lépés Helyezze fel a hajlított profilt a padlón folyékony körmökkel.

A profil vágása és rögzítése a padlón

Ezt megelőzően alaposan zsírtalanítsa a felületeket, kövesse a gyártó utasításait. Ha attól tart, hogy a ragasztó nem tartja jól magát, akkor állítsa le a profilt. Ehhez rögzítse a kisméretű szegmenseket a dübelekkel a padlóra, a szegmensek egyik végének az ívelt profil belső oldalán kell lennie.

5. lépés: Szerelje fel a függőleges állványokat. Jobb külön-külön mérni a magasságot. Helyezze az alsó profilra, és kösse le a fürdő oldalán. Jelölje meg a hosszúságot 1,5-2,0 cm-es szélességgel, a tartalék szükséges a profilrögzítő polcnak a perem aljához történő előállításához.

6. lépés: Vágja le a függőleges állványt, vágja le a hajlítási szögeket a margó mennyiségével, hajlítsa a lapos részt derékszöggel.

Lépés 7. A függőleges állványt rögzítse az alsó profilra és a fürdőre. Ne felejtsük el, hogy a kád alá kell fújni a gipszkarton, csempe és ragasztó vastagságához.

Gyakorlati tanácsok. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, készítsen egy mintát magának, és használja minden egyes rackhez.

A rögzítőknek öncsapoló csavarokat kell tenniük, a felső részen pedig a felületet folyékony körmökkel kenje be. Az akril kádak vastagabbak az oldaluk alatt, rögzítik a rácsokat. Ne felejtse el figyelni a csavarok hosszát. Ezeket az állványokat az alsó profil minden kanyarában meg kell csinálni. Ha a kád nagy, akkor a keret erejének növelése érdekében helyezze el a vízszintes áthidalót.

A kötéseknek gittnek kell lenniük

Mozaik burkolat

Gyakorlati ajánlások

A tapasztalatlan építők nehezen végeznek bizonyos műveleteket. A hibák valószínűségének csökkentése érdekében több szakmai választ adunk a gyakran feltett kérdésekre.

Hogyan javítható a csempék illesztése a fürdő oldalára?

Csempe és oldalcsukló

Az ízületek további tömítését nem szükséges elvégezni. A fürdő oldalát szorosan a falhoz kell nyomni, a ragasztó vastagsága körülbelül 5 mm, ehhez az értékhez hozzá kell adni 2-3 mm-t a csempe vastagságához, és kiderül, hogy a burkolat kb. 7-9 mm-re lefedi az oldalakat. Ez elég ahhoz, hogy megakadályozza a víz bejutását a fürdőszoba és a fal közé. De ha nem biztos benne, akkor az ízületeket is tömítheti. Ez nagyon óvatosan történik, a varrat teljesen láthatatlan. Milyen módon? Hajtsa fel a tömítőanyagot a csempe végén, mielőtt ragasztaná. A tömítőanyag kb. 1-2 mm vastagságú, igazítsa az ujjához. Ragassza fel az elkészített burkolólapot a cementragasztóhoz, és üljön le a fürdő oldalán. Ha megjelenik egy kis felesleges tömítőanyag, azonnal távolítsa el őket tiszta ruhával.

A tömítőanyag alkalmazása a csempe végén jobb a ragasztási folyamat során

Ez a módszer több előnnyel rendelkezik a megszokottnál:

 • a gitt teljesen láthatatlan;
 • a tömítőanyag fogyasztása jelentősen csökken;
 • gyorsított munka;
 • a felületek leválasztásának veszélye csökken;
 • a tömítőanyag színe nem változtatja meg a teljes működési időt - az ultraibolya sugárzás nem érinti;
 • a tömítőanyag mechanikai károsodásának valószínűsége kizárt;
 • a fürdő oldalainak kisebb eltérései kompenzálva vannak.

Hogyan csökkenthető a hibalehetőség a csempe elrendezés során? Ha a csempe nem fekszik, ahogy fent említettük, akkor az akril kádnak a csempe alá helyezésének egyik súlyos előnye kiegyensúlyozott. A kezdők hibáinak elkerülése érdekében két módszer használatát javasoljuk.

 1. A fürdő végleges rögzítése oldalsó ütközőkkel és magasságállítással még nem történt meg, de a szomszédos falfalak egyikét csempézni kezdik. Illessze a csempék sorát a fürdő magasságába, majd csak akkor, ha a lábak fokozatosan megváltoztatják helyzetüket. Ugyanakkor gondosan ellenőrizze az összes oldal vízszintes helyzetét, ellenőrizze a padló és az oldalak közötti távolságot. Minden egyes magasságváltozás után a padlóburkolatot ragasztás nélkül a fürdő peremén kell elhelyezni, és meg kell vizsgálni helyességének helyességét. Minden rendben van - rögzítse a lábak magasságát záróanyákkal és folytassa a falak befejezését.

A célminőség a jelölés pontosságától függ.

Fontos. Kerülje a kád belső felületének mechanikai károsodását. Szigorúan tilos a védősapka eltávolítása a munkához. Fedje le a filmet egy vastag ruhával, csak gumi tartállyal használja a ragasztót a csempe alá. Ne dolgozzon a fürdőszobában cipővel, kemény talppal és sarkokkal.

Óvja a fürdő felületét a befejező munka végéig

 1. A kerámia burkolólapok helyzetének vízszintes vonalának jelölésekor vízszintet kell használni, nem pedig egy átlagos épületszintet. Rendes szintje jelentéktelen eltéréseket eredményezhet, ez nem kritikus a falazáshoz, de negatív hatással lesz a csempe befejezése minőségére. Használja az egyszerű, megbízható és olcsó vízszintet. Ezzel nagy pontosságú átadó címkékkel lehet a fal körül a fal körül. Jelölje meg a csempék sorainak helyzetét a legkényelmesebb helyen, majd adja át a felső sor szintjét a fürdőkád melletti falakhoz.

Hogyan kell alkalmazni a vízszintet?

Melyik képernyő a legjobb az akril fürdőhöz? Nincs egyértelmû válasz, túl sok szubjektív és objektív tényezõ befolyásolja a választást. Adunk néhány tippet, amely segítséget nyújt a döntéshozatalban. Mit kell szem előtt tartani a képernyőválasztás során?

 1. Méretek fürdő. Minél nagyobb az akrilfürdő mennyisége, annál több víz van, ami azt jelenti, hogy nagyobb a terhelés. Már említettük, hogy az alacsony fizikai szilárdság az akril termékek jelentős hátrányát jelenti. A nagyobb fürdők számára a gyárilag megállóktól eltekintve a tartós díszítő képernyők miatt extra eredményt jelent. Ezekben az esetekben javasoljuk a falazóanyag építőanyagainak megjelenítését.

Képernyő tégla a sarokkád alatt

Szükség van-e egy kikötésre a csatorna állapotának felülvizsgálatára? Igen, ez minden típusú fürdőre kötelező, nem csak akril. Helyezze el a műszaki kommunikációhoz. Ha biztos vagy benne, hogy nincs szivárgás, akkor nem lehet felnyitni a nyitott nyílókat, és bizonyos helyeken biztosítani kell a csempék kármentesítését. Ez egyszerűen megvalósítható: a ragasztót csak a keskeny sávra kell felhúzni a peremre, ez csökkenti a tapadás mértékét, és ha szükséges, engedje meg, hogy aláássa. Természetesen ezen csempék rögzítésének helyén a csapágyfelületeknek speciális nyílásokkal kell rendelkezniük.

Ellenőrző műanyag nyílás

Csúszó fürdőkád

Hatch a fürdőszoba alá a csempe alá

Hogyan tapasztalható szivárgás? És van egy nagyon hatékony módszer. Az a tény, hogy a fürdés alatt lévő vízcseppek nagyon nehézek. Sötét van ott, ráadásul hosszabb ideig is figyelni kell, és ez nagyon kellemetlen. A szakemberek minden lapon papírlapot helyeznek el, összegyűjtik és kiürítik a vizet, majd vegyék ki a papírt a fürdő alatt. Minden szivárgás tökéletesen látható rajta, a nedves területek helyének megfelelően, könnyen meghatározhatja pontosan hol jelenik meg a probléma.

a fürdő telepítése - csempe a fürdőn vagy a fürdő alatt - tanácsokkal kell rendelkeznie

Kezdjük telepíteni egy akril fürdőt - az építők azt javasolják, hogy telepítsenek egy fürdőt, és elkezdjenek csempézni a falon, azaz úgy, hogy a csempe néhány mm-t takar. a fürdő szélén. Azt állítják, hogy ez jobb és hermetikusabb lesz. de számomra úgy tűnik számomra, hogy jobb, ha a csípő és a csukló egy szilikon sarok vagy más tömítőanyag. Ebben az esetben, ha meg kell változtatnod a fürdőt, akkor nem kell csempézni, mint az első kiviteli alaknál.

tanácsot adjon - hogyan kell helyesen, és milyen szempontok lehetnek a beépítési segédeszközök esetében. köszönöm

Csináljon a padlóról. A jövőben sokkal kevesebb pénzügyi probléma merül fel. Mentse el egy kicsit, sokat veszít.

A fűtési rendszerek hidraulikus számítása. Házak és lakások hő számítása (hőszigetelés).

Barakoa A "fürdő és csempe csomópontja" témája volt. Egyetértek azzal, hogy építészeink öntöttvas fürdővel rendelkeznek. de a közös akril és a csempe jobb, hogy rajzoljon egy profilt.

A helyes építők tanácsot adnak. így a legjobb és nem zavarja a sarkokat. „>

Barakoa
Akril csak a már megtervezett csempefalra. Öntöttvas a csempe alatt.

Inch1964 írta:
Csináljon a padlóról.

teljesen egyetértek. csak vegye figyelembe a fürdő szélén áthaladó varrás magasságát - ha a fürdõ feletti varrás néhány centiméter nem hasonlít a jégre. Ezután be kell állítanod egy járdát, vagy pedig torzítanod tervezőként, vagy vágd le az alsó sort. Igen! és nézze meg, hogy ha lehetséges, a kupola díszítő elemei a kupola szélén konvex részekkel nem kellenek. Nem halálos, de vérzéses.

A javasolt opció, az ajánlattevő tapasztalatától függetlenül, csak "kollektív gazdaság".
Először is, minden csempe lefektetett, majd a kád fel van szerelve.

Makarone írta:
Először lefektetett ALL
csempe, majd telepítse a fürdőt.

+1
ez pontosan az akril fürdő

A vízvezeték Moszkva és régió

Ugyancsak kínos a kérdés, hogy hogyan kell a fürdőt. Akril akril. Mindenütt a csempék alatt vannak, bár valahol olvastam, hogy a gyártó azt ajánlja, hogy ne fedje le a csempe alatt. a fürdő kanyarodik nyomás alatt és megreped.
A fórum számos tagjának fotói - a csempe alatt, különösen a Technician-san'a ugyanazok a képek (csempe, amennyire én tudom, még nem történt meg).
Ki foglalkozik egészségügyi munka és csempe, mondja meg, hogy a tapasztalatoktól még jobb, persze, már telepített egy pár akril, már véleményeket, miután az n-es idő.

Alexander_B írta:
az n-es idő után

Ha a fürdõ felszerelés nélkül van (hidromasszázs, világítás, beépített keverõ), akkor sokan nem fognak beakni, ha a felszereléssel, akkor tanácsos ne belekerülni, soha nem tudhatod, de a falhoz való párosítás mindenképpen fontos pont, vegye komolyan ezt. maguknak, vagyis érteni kell a Technician-San-t, lépésről lépésre különböző anyagok példáival festettek, és a gyártó ezt nem ajánlja, mert tudja, hogy lehetséges a szolgáltatási vagy jótállási ügy, viszont nem csak azért, mert a fürdő kanyarodik, hanem később is korlátlan ideig felejtsd el, hogyan kell felvenni)

A merevség hiánya és az eltérések jelenléte (a jacuzzi 5 mm-es normával rendelkezik, bár 20-nál is találkoztam), ami miatt az akrilfürdőt egy csempe alá helyezik ésszerűtlen.
A keverő jelenléte a falon, amikor a "ragasztás" gyakran bonyolítja a (keverő) karbantartását.
És az aggregátumok jelenléte megfosztja a "tolóerő" bármely jelentését, azaz. a lehetséges javítás veszélye mindent, mind a fürdőt és a cserépet.
A kontúron lévő tömítőanyag, majd a márkás lábazat elrendezés a legjobb gyakorlati eredményt nyújtja.

AppolloRussi írta:
Ha a fürdõ felszerelés nélkül van (hidromasszázs, világítás, beépített keverõ), akkor sokan nem falaznak fel.

Mint mindig - megfejtem a fordításomat fordítás nélkül. és így, és nem fal fel. minden világos.

AppolloRussi írta:
Mivel magad csinálod, érthető, hogy elolvashatod a Technician-San-t, lépésről lépésre íródott a különböző anyagok példáival.

Tehát a képeket bárhol láttam, akrilok a csempék alatt készülnek.
És még mindig nem egyértelmű: miért van szükség, hogy lebontja a csempe és mindent körül a lehetőség "a csempe alatt"? Végtére is, a fürdő a tömítőanyag, nem kapja le szét, egyszerűen szakítás a falról, tisztítsa meg a tömítőanyagot?

Húzza le a tömítőanyagot. Kell valaha? Tisztítsa meg a "sarok" minősítéssel ellátott tömítőanyag miatt. egy erősen helyezett csempe alatt.
Megérteni a jogot, különböző lehetőségek vannak, az eredmény még mindig a kéz és a tapasztalat függvénye. Kihúzom a fürdőt a csempe alatt
Nem tanácsom, de amikor helyet készítenek nekem, az isten szerelmére, de akkor, amikor javításra kerülnek, maguk is elszakadnak!
Mégis szükség van egy burkolat kivágására a csempe alatt, ha biztosan vannak. És újra könnyen eltávolíthatónak kell lennie
szolgáltatás. És mi az esztétika? Számomra ez egy axióma, de bármi megtörténhet, mer, a legfontosabb, hogy figyelmeztesse.

Alexander_B írta:
ez a tapasztalat még mindig jobb, biztos

Csak csinálom a csempe alatt. úgyhogy a perem előre nem esik le, vagy egy profilt vagy egy szabályt csavaranak a falhoz. a fürdő egy halálos hidromasszázzát is érdemel, nem ragaszkodom, mert ha valami megváltozott

Nem lesz g / m.
vitaon, ez a Bas a képen? a képernyőn hasonló. Nem értem a fotó - a fürdő mellett csempe a tábláról, vagy a díjat a csempézett és néhány területen.

PS Itt írják, hogy ezáltal egy fürdõ robbanhat meg, ha szilárdan be van kötve a met között. sarok és csempe. Mi a teendő?

Alexander_B írta:
ez a bázis a fotón?

Nem emlékszem. valamit az orosz gyártók. a perem csekély volt. után felfekszik a vasúti és tapadt a falhoz az oldalán lábakkal lett ms polimer.ya fedélzetén ellenőrzése megjelenése egy rés csempe fórumon. halott

Ie ilyen telepítés, igen? „>

Tehát itt minden tiszta, és szerettem volna csinálni, csak annyit írj, hogy idővel nem tört akril kád, így ha rögzül. Ha öntöttvas - nincsenek kérdések. Hogy legyenek itt? Nem tudod, hogy ez a fürdő később működésképtelenné vált? És mégis: a gyártó szabványos vázlata a telepítéshez, vagy érdemes bízni valamit? Itt például, mint a fotódon, ott van egy hely, ahol ülni lehet. 100 kg állandó nyomással, az él nem hajlik meg? talán megéri (és alul egy időben))) hozzá valamit.

Alexander_B írta:
Itt írják, hogy a fürdõ kipukkanhat, ha szorosan be van kötve a találkozó közé. sarok és csempe.

Személyes élményre tesztelt - ez félelmetes a félelmetes, ebben az alkalomból itt válaszolt ">

Azok az emberek, akik a víz és a meleg otthonukban töltöttek.

Oké, olvasd el. Ha van egy csekket ideje akril kádak így jelezzük, az olcsó a drága, és nem minden tört)), amely az érvelés. Ezt fogom tenni, köszönöm a visszajelzést.

PS És adj hozzá. a megerősítés nem szükséges? elég keret?

ez a kép azt mutatja, hogy a szél nem érinti a szabályt. A szabály egyenlőtlenül van megállapítva, vagy csak vízzel nem töltődik?
„>

Mindenkinek megvan az előnye és a telepítési mód tapasztalat, valamint különböző fürdők, én is a saját, amely osztom, de senkit, és nem alkalmaz. Mert ahogy egy tapasztalt mester - ő nem tehet magának semmilyen hibát, akkor van esélye, és a többi tapasztalt emberek kell megvalósítani ebben a tekintetben

Azok az emberek, akik a víz és a meleg otthonukban töltöttek.

Nem szeretném megvalósítani ezt a tervet)) Szeretnék tanulni a tapasztalatokból, mivel készek megosztani. Elfogadom, nem szabad újból feltalálni a belsőégésű motort, ha sikeresen kihasználták. csak vásárolni és használni. lehetőleg együtt autókkal))

Tudomásom a fürdők telepítéséről. Egy téglára fürdöm (habszivacsokra). A padlózatba helyezett lábak nagyon torzítatlanok. Minden falazó habarcs, sem hab. Felszívja a vizet + zsugorodást. A merev aljzat támasztékának peremén. Például a falikaron. Elhagyom a hőtágulatot, és nem tudsz kék mosni a falak között, hézag nélkül. Fürdőkötés a csemperagasztóhoz, vízálló. A szilikon tömítőanyagok nem használhatók, az MC polimer helyettesítője jó, de. vannak hátrányai: hosszú kúrák, 24 -48 óra és 3 óra a csemperagasztó. A vékonyabb a csempe ragasztó réteg, annál jobb, 1 mm. MS-polimer 1,5-2 mm, előnyösen 2-3. A modern csempe ragasztó már tartalmazza a szükséges polimer adalékokat, stb Továbbá a gomba, amely eszik - mindent, beleértve tömítőanyagok gyorsan.

A kád felhelyezése előtt és után - mi módon kényelmesebb?

Lehetőség van a fürdőszoba felszerelésére a csempézés előtt és a munka befejezése előtt. Az akciók sorrendjét számos tényező határozza meg, amelyek között szerepel a fürdő mérete, mérete és alakja. Fontolja meg, hogy e kettő melyik lehetősége jobb választani, és miért.

A javítási szekvencia megfelelő karbantartásával lehetővé válik a fürdő kényelmes működésének meghosszabbítása. Nagyon fontos a munka során, hogy kellő figyelmet fordítsanak a szennyvíz és a villamosenergia-vezetékezésre, általában a szakemberekhez forduljanak. Ma már nem ritka az a lehetőség, amikor a vízvezeték szerelése a fal és padló befejezése után történik. Leggyakrabban az öreg fürdőt egy új helyettesíti: acél, öntöttvas vagy akril. Rendszerint a tulajdonosok ritkán vásárolják meg az azonos típusú eszközt, amelyet a javítás előtt működtetett, ezt a tényt a kényelmesebb megoldások keresése magyarázza.

Az akril fürdők vonzó designt mutatnak, de törékenyek.

Amikor a zuhany és a vízellátás be van kapcsolva, egy acéltermék sok zajot kelt, gyorsan felmelegszik és lehűl. Az öntöttvas fürdő falai hosszabb ideig felmelegednek, hosszú ideig tartják a hőt, nagyon megbízhatóak, de súlya nem teszi lehetővé, hogy a termék zökkenőmentesen mozogjon a beépítési területen. Az akrilból készült termék viszonylag hosszú ideig hőt tart, vonzó kialakítású, kényelmes telepítést, de érzékeny a háztartási vegyszerekre és törékeny.

Az akrilfürdő elhelyezése egy csempe után történik, miután a csatorna és a vízvezetékek csatlakoznak a munkapadhoz. A helyiségeket úgy kell elhelyezni, hogy az egészségügyi berendezések telepítése után a be- és kiáramló rendszer továbbra is elérhető legyen a karbantartáshoz. Ebben az esetben a csövek nem zavarhatják a termék széleinek a falhoz történő csatlakozását.

Az akrilfürdő állítható lábakkal van rögzítve

A készlethez mellékelt utasításoknak megfelelően rögzítse a kádat a szabályozó lábak segítségével, a vízcsatorna segítségével csatlakoztatjuk a csatornarendszert. Telepítjük a keverőket és a zárt paneleket. Szükség esetén a fürdőszobát hidromasszázs segítségével különös figyelmet fordítsuk az elektromos vezetékek kialakítására. A tápkábel a lehető legközelebb van ahhoz a zónához, ahol az örvénykamrás berendezések elemei találhatók.

A vízkezelés helyisége a méretétől függ:

 • Ha a szoba tágas (ha elegendő hely van a WC-vel kombinált fürdőszobával), akkor a fürdőszobát nem kell közvetlenül a fal mellé helyezni. Ebben az esetben az akrilfürdő felszerelése a helyiség közepén történik, a legfontosabb az, hogy egy fém keretkeret tartja biztonságosan, amelyet meg lehet vásárolni vagy megvenni.
 • Egy kis helyiségben a termék mindig a falhoz közel helyezkedik el (a támasztólábak segítségével). De az a tény, hogy négyzetméterre illeszkedik, gondoskodik a dobogólapok állapotáról. Ehhez ellenőrizze, hogy a fal és a fal közötti távolság mennyivel csökken a készítésük után.

A burkolólapok és a tömítőanyaggal töltött oldalak között ez a módszer abban az esetben alkalmazható, ha a termék nincs beágyazva a falba. Javasoljuk, hogy az akril kádat a csempe alá helyezze. Az a tény, hogy az akril hajlamos deformálódni a terhelés alatt, és egy járó perem elszakíthatja a bélést az idő múlásával.

Ha nem vagy készen a többletköltségekre, vagy nincs tapasztalat a vízvezeték-szerelésben, akkor a legjobb módszer az alábbi módszer:

 1. 1. helyezze a fürdőt a szabályhoz illesztett esztrichre;
 2. 2. a szint használatával meghatározzuk a telepítés pontosságát, rögzítsük a terméket a padlóra;
 3. 3. Ezután dobja a csempéket.

Fektesse a csempeet nem a padlószintre, hanem a fürdő széleire, néhány milliméter mélyedéssel. A kialakított rés tömítőanyaggal van lezárva. Az ilyen befogadást követően úgy tűnik, hogy a fürdőszoba oldalai be vannak ágyazva a falba.

Általában a kád csempézés után kerül telepítésre.

A fürdőszoba javításának sorrendje jelentősen eltérhet a fenti opciótól. A műveletek sorrendje így néz ki:

 1. 1. kádat és egyéb egészségügyi berendezéseket hozunk a helyiségbe, hogy "beilleszkedjünk"; jeleket rajzolunk a falakon;
 2. 2. vegye ki a vízvezetéket és folytassa a befejező munkálatokat;
 3. 3. a mennyezet irányába helyezett csempe, az oldalak szintjén lévő jelölésre összpontosítva;
 4. 4. a befejező munkálatok befejezése után visszaadjuk a vízvezetékberendezést, a szomszédság pontjait a falakkal egy szilikonkompozícióval rögzítjük.

Annak ellenére, hogy a felületek felülete úgy tűnik, átengedés nélkül halad, nem javasoljuk, hogy egy centiméterrel eltérjenek a tervezett kiviteli tervtől, különben a fürdő nem illeszkedik az előkészített térbe.

Amint már említettük a cikk elején, ebben az esetben iránymutatásként szolgálnak:

 • szobai paraméterek;
 • termék anyag;
 • a fürdő alakja és mérete.

Ha a fürdőszoba helyisége korlátozott, akkor jobb, ha a csempe behelyezése előtt telepíteni kívánja a terméket, különben nehéz lesz a fürdőszobába behelyezni a helyre, és ezzel egyidejűleg nem károsítja a felületet. A változat, amikor a fürdőt először behelyezzük, és rögzítjük a helyén, szintén alkalmazható egy tágas helyiségre. Például ha nehéz acélötvözetet telepít, majd problémamentesen mozgatja a rendeltetési helyre, valószínűleg nem fog működni. Ezért egy ilyen vízvezetékszerelőt kell felszerelni a cserép felhelyezése előtt. Acél és akril vízvezeték sokkal könnyebb, de ennek a terméknek hátrányai vannak. A termékek oldalai nem telepíthetők a cserépbe, mert terhelés alatt lazítják meg a befejező réteget, és idővel összeomlik.

Ha a fürdőszobai hely korlátozott, akkor a csővezeték felhelyezése előtt a vízvezetékeket telepítik

Ha szükség van a falba ágyazott vízvezeték szerelvények cseréjére, meg kell szüntetni a csempe alsó sorát, a mellette lévő fürdőkád pedig eltávolítható a felület integritásának zavarása nélkül. Mindössze annyit kell tenni, hogy levágja a tömítőanyag réteget egy késsel, amelyet az oldal és a fal közötti rés lezárására használt.

Normál fürdőkád alakú téglalap kialakításakor általában nem merül fel. De ha egy szögkészülék hidromasszázzsal történő felszerelésére kerül sor, akkor nehézségek merülnek fel az elektromos vezetékek bekötése és a lefolyó csatlakoztatása során. Az ilyen termékeket nem javasoljuk a falba ágyazni, mivel a hidraulikus berendezés lebomlása esetén lehetetlen hozzáférni az elemeihez. Ezért a hidromasszázs rendszerrel ellátott sarokkád csak a csempézés után telepíthető, ha hidromasszázs nélkül van, ez a befejezés előtt elvégezhető.

Ha a munka befejeztével szükség van a fürdőszoba üzemeltetésére, javasoljuk, hogy azonnal válassza ki a végső telepítési lehetőséget. Még akkor is, ha a kád könnyű anyagból készült, nagyon kevés ember képes nap mint nap megtalálni az időt a vízvezeték beviteléhez és eltávolításához.