Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan kell mosni a fürdőt: a fehéret visszaadni

Időnként a házi tisztítás szükségtelenül sok időt tölt. A nők kényelmesen kénytelenek lesznek, egész héten át dolgozni, a hétvégén vákuumot kenni, bedörzsölni a padlót és áztatni a fürdőt. Ezért sok hölgy logikus kérdés - van-e mód arra, hogy gyorsan és könnyedén mossa le a fürdőt, hogy ragyogjon. Erre a kérdésre igenlő válasz adható - a cikkben meg fogjuk tekinteni, hogyan kell mosni a fürdőt a háztartási szerszámokkal.

A szennyezés típusai

Amit meg kell küzdenie, a szokásos fürdõmosást:

 • Penész. Megjelenik azokon a helyiségekben, ahol nedves és hűvös.
 • Gomba. A fekete, zavaró plakk nem érinti a kád felszínét, hanem az ízületeket, ahol a szerkezet csatlakozik a falhoz.
 • Rust. A csaptelepből kifolyó rossz minőségű víz miatt jelenik meg. A csövek, amelyeket nem cseréltek sok éven át, máris jelentősen rozsdásodtak belülről. Magától értetõdik, hogy ez a rozsda vízhez jut a lakásainkhoz.
 • A vízkő. A leggyorsabban feltörekvő és leggyakoribb szennyezés. Úgy tűnik, hogy a csapból származó víz mesterséges mennyiséget tartalmaz. Azon országokban és területeken, ahol az alacsony kalciumtartalmú lágy víz folyik, nincs ilyen probléma.

Hogyan kell mosni

Tekintsük a legegyszerűbb és leghatékonyabb technikákat, hogy a fürdőt ragyogó állapotba hozzuk.

fehér

Ez egy olcsó eszköz - híres vadászgép tisztasága. A szovjet időkben élő anyukáink és nagymamáink tiszta folyadékot is használtak erős fehérítő szaggal. Valójában a fehérséget vízzel hígítják, és fehérítőt használnak fel. A helyszínen megöli az összes mikroorganizmust, fehéríti a fürdő felületét.

A műanyag fürdőt nem tisztítják fehérséggel, mivel a fehérítőpor képes akril felületek feloldására. A fehérség másik hátránya az, hogy meglehetősen korrozív és agresszív folyadék, kellemetlen szaggal. Előnyök: alacsony költség és hatékonyság.

savak

Ezek az eszközök kiváló munkát végeznek erős szennyezéssel - rozsda és virágzás. Az ecetsav, a sósav, az oxálsav vagy a citromsav felhasználható bármilyen fürdésre. Ugyanakkor biztonsági intézkedéseket kell hozni, és természetesen nem szabad az akril fürdőket savas vegyületekkel tisztítani.

Citromsav

Ez az eszköz segít eltávolítani a plakkot a fürdő felületéről. Természetesen nem koncentrált citromsav, amelyet a fürdő tisztítására használnak, de megoldás. És ne rontsd el az igazi citromot erre - elegendő a mesterséges citromsav port vásárolni, amelyet a cukrászipari részlegek eladnak.

A savat vízben oldjuk - 1 tasakot 300 gramm folyadékban - és a kapott oldatot a fürdő felszínére viszik fel. Ezután időt kell adnia az eszköz működéséhez. Általában 15 percet vesz igénybe. Ezután használjon szivacsot, hogy törölje le a fürdő felületét, majd vízzel leöblítse az anyagot.

 • A felületet alaposan öblítse le a citromsavval való kezelés után, így nem marad. Ellenkező esetben a sav elkezd elkorrodálni a zománcot.
 • A citromsav hatékonyan kezeli a mosdókat és a WC-ket, és teljesen eltávolítja a plakkot minden vízvezetékből.
 • Ne feledje, hogy viseljen kesztyűt, amikor ezt a maró folyadékot használja.

Domestos

Ismert eszköz a plakk és a rozsda elleni küzdelemhez, vízvezetéknél. A termék biztonságos és a háztartási használatra szánt egészségügyi szolgáltatások ajánlott. Alkalmas akril felületek tisztítására.

Ecet és szóda

Ezeknek az anyagoknak a kombinációja, amelyek minden konyhában vannak, halálosak a gomba számára. A kesztyűket fel kell hordani az oldott állapotban. Az olcsó háztartási termékek tökéletesen tisztítják a régi rozsdát.

Zománc fürdők

Ezeket a fürdőket leggyakrabban apartmanaink találják. Ezek olcsóak, ez egy standard opció, amelyet az építés során beépítettek az összes standard költségvetési apartmanba. Leggyakrabban egy öntöttvas vagy acél alap van elrejtve a zománc alatt. A felső bevonat alapos tisztítást és gondos kezelést igényel. A zománc gyorsan elhalványul és elveszíti eredeti fényét.

A zománcozott fürdő foltoktól és virágzástól való hatékony cseréléséhez használhatja a vízben feloldott fehérséget - ez a szerszám még a nehéz szennyezéssel is megbirkózik. Ha a szennyezés nagyon erős, akkor ebben az esetben lehetetlen a savakat tartalmazó termékek nélkül.

A zománcozott felületek tisztításához merev habszivacsot kell használni, amely nem tartalmaz fém betéteket. Jobb, ha nem használunk műanyag, nagyon kemény szivacsokat - megkarcolhatják a zománcot, nem pedig a piszkos lerakódások gyors felhalmozódását okozhatják a felületen.

A csiszolóporok jól tisztíthatják a zománcozott felületet, de nagyon karcolódhatnak. Az ilyen tisztítás után hagyott hornyoknál a szennyeződés újra gyorsan behatol. Ezért jobb a zománcozott felületek tisztítása folyékony termékekkel.

Akrilkád

A modern tudomány gyorsan fejlődik. Évek óta jelen vannak akril fürdők mindennapi életünkben - könnyű és kényelmes. Az akril jó, mert bármilyen formát adhat, így az akrilfürdő bármi lehet - kerek, ovális és egyenletes bordázott. De a legtöbb ember még mindig a klasszikus ovális fürdőket preferálja, mivel a fürdőszobák mérete és formája szinte normális.

Hogyan és mit lehet tisztítani akril felülete, fontolja meg.

Az akril nem tolerálja a kemény csiszolóanyagok használatát. Felejtsd el a port, még a mosást és az intenzív súrlódást is, ha van egy műanyag fürdőd. Erősen dörzsölje az akril fürdőt pemolux vagy más súrolóporral, megkarcoljuk a felületet - és ezek a karcolások láthatatlanok a szemnek, majd újra szennyeződnek és gyorsan leülnek, ragaszkodva a durva felülethez. Ezért a koptató tisztítás után a fürdő kétszer gyorsabban fog megjelenni.

Mi nem tisztítható fürdő akril:

 • Savak és lúgok.
 • Alkohololdatok szintén nem alkalmasak.
 • Az ammónia és a klór a finom műanyag felület ellenségei.

A kausztikus komponenseket - a lúgokat és az agresszív savakat - tartalmazó szerek ebben az esetben szintén nem alkalmasak. Nem szükséges tisztítani az akril fürdőt és a népszerű fehérséget. De használhatja ezt a kompozíciót: feloldhat néhány fehérséget a vízben, és adj hozzá folyékony szappanokat vagy samponokat. Ezt a készítményt finom akril felületen kell megtisztítani. Ugyanakkor a szivacs szokásos habszivacs, nem kemény.

A folyékony szappan mellett hígíthatja a mosószert meleg vízben, és ezzel a megoldással megtisztíthatja a műanyag felületet. Próbálja meg tartani a megoldást meglehetősen koncentrált, nem gyenge.

tippek

Hasznos tanácsok a gazdagnak az illetékes tisztítófürdőben.

Javasoljuk, hogy legyen óvatos, ha agresszív vegyi anyagokkal dolgozik, különösen ha savakat tartalmaz. Ne felejtsd el a gumi kesztyűt, ha savval dolgozol, és a légzőkészüléket, ha ömlesztett porokkal foglalkozol. Ne hajoljon közel a fürdőhöz, ha lehetséges, ne lélegezze be a port a levegőbe. A tüdő kémiai égése olyan dolog, ami távol áll tőlünk, mégis teljesen valós.

A fürdés után tisztítsa meg törölközővel vagy puha ruhával. Ebben az esetben a vízkő gyorsan nem alakulhat fel újra a felületen.

A havonta egyszer vagy kétszer egy általános tisztítás megszervezésével, egy már alaposan szennyezett felület tisztítására törekszik, jobb, ha naponta néhány percet szánnak a fürdésre. Azaz minden egyes mosás vagy zuhanyozás után kívánatos a fürdőfelület törlése - ebben az esetben egy általánosan kimerítő tisztítás nem feltétlenül szükséges hosszú ideig. És a fürdő felső bevonata jóval hosszabb időt vesz igénybe károsodás és zseton nélkül.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 módja a tisztításnak, mint a kefék és szivacsok használata

Gyakran a háziasszonyok szembesülnek a problémával, mint az otthoni akrilfürdő mosása? A falak és a fenék érzékenyek a csiszolószerekre, így a véletlenszerűen kiválasztott eszköz nem működik. A cikk célja az alapvető tisztítási szabályok és módszerek ismertetése, gyakorlati tanácsok és ajánlások megtétele.

 • a tisztítószerek jellemzői, jellemzőik;
 • tisztítási lehetőségek - melyek a fő különbségek;
 • tippeket a fürdő életének ápolása és meghosszabbítása érdekében.
Az akril egy kopásálló anyag, egy műanyag típus, amely egy telítetlen szerves sav szintetikus származékainak csoportjából származik.

tartalom

Mit kell tudni az akril fürdők jellemzőiről, mielőtt megtisztítanák őket?

Mielőtt megválaszolná azt a kérdést, hogy hogyan és hogyan kell mosni egy akril fürdőt, beszéljünk a gyártás anyagáról. Az akril szennyeződést gátló hatást fejt ki: mikroorganizmusok, baktériumok és gombák nem alakulnak ki a fürdőben. Az anyag tartós, ellenáll a sokkoknak. Érthető mínusz - könnyen karcolódnak és hajlamosak viselni.

A fő különbség a csiszoló és kémiailag aktív összetevőkre való hajlam. A műanyaghoz hasonlóan a magas lúgosságú vagy savas anyagok a szerkezet lebomlásához vezetnek, és a csiszolóanyagok karcolják a felületet, mélyen hornyokat hagyva.

Mosáskor fontos tiszteletben tartani a pontosságot. Ne vásároljon csiszolóanyagokat, ammóniát, klórt, savakat és lúgokat tartalmazó paszták. A porított termékek károsak, karcolások és sérülések. A kefék (fém és merev sörtékkel) használata ellenjavallt.

Mi a kefék és szivacsok használata?

A tisztításhoz használjon puha ruhát vagy szivacsot. Használjon szalvétát és szalvétát. Speciális megoldásokban nedvesítik (továbbiakban). Mosás után szárítják és polírozással kezelik.

Ha nem lehet speciális szivacsot vásárolni, akkor használjon puha szopós ruhát, például mikroszálas anyagból. Szükség esetén használja a szokványos ruhát - a legfontosabb az, hogy a felületen nincsenek kopásálló termékek.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 mód

Számos lehetőség közül választhatunk, mint otthoni akrilfürdő tisztítására:

Az ajánlott módszerek használata javasolt, ha a fürdőszobában jelentkező szennyezés jelentős (javítás után, rozsdától). Más esetekben használjon speciális folyadékokat a piacon.

Mosószerek

Megfelelő és egyszerű módszer a speciális mosószerek használata. Költségük ritkán haladja meg az elfogadható határértékeket. A megfelelő kiválasztáshoz győződjön meg arról, hogy nincsenek csiszolószerek. Gyakran az áruk csomagolásán jelzik a kompozíciót, vagy külön jegyzeteket készítenek.

Az akril fürdőtisztítót kis és nagy mennyiségű tisztításra használják. A foltok a következők segítségével jelennek meg:

 • Cif - fürdő, mosogató, csempe és WC. A készítmény nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ami biztonságos az akril számára. Az elfogadható ár és a különböző típusú kompozíciók (spray, paszta, krém) teszi népszerűvé a vevők körében. A tisztítás után megjelenik egy film, amely megvédi azt a mészkamra további kialakításától.
 • Akril - hab fürdőszoba és zuhanykabinok számára. Használat közben csak addig hagyja teljesen megszáradni, és ne öblítse le.
 • Bass - tisztító, naponta. Folyékony formában értékesítik.
 • A Tim-Profi egy környezetbarát termék, segít kellemetlen szagok leküzdésében, hatásos a nagy szennyezés esetén
 • A Cinderella népszerű anyag, csípős szagot bocsát ki, mert permetezéskor (spray-ként eladva) viseljen kesztyűt és különleges maszkot.
 • Chister - összetétele a szennyeződés gyors eltávolítására, hozzájárul a foltok és zsírszennyező anyagok bomlásához. Olyan polimerből áll, amely megvédi a gombákat.

A fentiek mellett a saját felelősségére az alábbi alapokat is felhasználhatja és kockáztathatja:

Citromsavoldat

A citromsav viszonylag magas pH-oldatú szerves savakra vonatkozik. Az anyagok tökéletesen tisztítják a plakkot, zsírt és más szennyeződéseket. A különösen hatékony szerves sav a közönséges anyagokra hat, mivel egyszerűen egyszerűen tisztítja a zsírt. A tiszta formában hátrányosan befolyásolja az akrilt, ezért keverje össze a megoldást:

 1. On ⅔ töltse fel meleg vízzel;
 2. Töltsünk fél liter savat;
 3. Keverjük össze a konzisztenciát és hagyjuk el egyik napról a másikra;

A módszer hatékony, de akrilsavra agresszív, és nem ajánlott 0,5 évnél régebben használni.

Kb. 12 óra elteltével a megoldás leesik. Keverje össze a citromsavat óvatosabb, mint az ecet - teljesen feloldja a további csapadék. Végül a szerkezetet vízzel átöblítjük és puha ruhával letöröljük. Ezenkívül dörzsölje a fényt.

Apple Ecet

Gyakorlati anyag, de nem mindig pozitív hatást gyakorol az akrilra. A fő jellemző az alacsony pH és a magas savasság. Egy anyag esetében ez a tényező kritikusnak bizonyul, különösen ha karcolások vannak. Gyorsan és pontosan dolgozik. Az ajánlott módszer az, hogy bőven nedvesítse a rongyot egy oldatban, csatlakoztassa a szennyeződéshez és vizet. Javasoljuk a módszer alkalmazását legalább hathavonta.

Súlyos szennyezés esetén:

 • Készítsünk 9% ecetet 1 literes mennyiségben;
 • Töltse fel a kétharmad meleg vizet;
 • Öntsük az ecetet;
 • Várj az éjszakára;
 • Mossa le és törölje le

A plakett eltávolítja a hagyományos szódát. A készítmény magas lúgos környezetet, zsírokat és erős vegyületeket oszt fel. A legtöbb termékben jelen van a vegyületek vagy a szokásos formában. Kétféle létezik: élelmiszer és kalcinált.

3-5 hónaponként alkalmazott módszer.

A szódabikarbóna gyenge lúgos, kalcinált - erős, erőteljes csiszoló hatással. Csak szódabikarbónát használjon.

 • Tegyen 2-3 evőkanál szódát egy tálba;
 • Öntsünk egy pohár vizet;
 • Nedvesítse meg a szivacs puha oldalát oldattal;
 • A keveréket inkább áztassa, hanem dörzsölje;
 • 15 perc múlva öblítse le vízzel és tegyen rongyot.

Soha ne használjon hígítatlan szódát! Erős csiszolóhatása van, és károsítja a testet.

Ha a felületet eredeti formában kívánja hagyni, akkor desztillált vagy szűrt vizet vegyen be. Néhány városban a csapvíz nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz, amely reagál a szódával, ami finom apró csipeket képez, amelyek homokszerűnek tűnnek. A víz használata megszabadul tőle. A tanácsadás a kémiailag aktív anyagok használatával kapcsolatos egyéb tisztítási módszerek szempontjából fontos.

fogkrém

Az akril a fogászatból érkezett a vízvezetékbe - a fogsor kereteit bélelték és koronát készítettek, mert a fürdő fogmosással történő tisztítása elég elfogadható.

Az eljárás két hónapnál nem gyakrabban történik.

Vegyél egy nem-súroló pasztát. Ezt a gyártó a csomagoláson nem feltüntetheti. A csiszoló részecskék olyanok, mint a kis homokszemcsék, amelyek levágják a plakkot a fogakról, de károsítják a fürdő felületét. Használat előtt nyomja le egy kis pasztát az ujjára és dörzsölje - homok azonnal észrevehető.

 • A pasztát szivacsra vagy ronggyal kell felhordani;
 • Törölje a piszkos felületet;
 • Tiszta vízzel;
 • Dörzsölje a ragyogást

Videó: hogyan kell lemosni az akril fürdőt?

Az alábbi videó részletes tippeket nyújt az akrilfürdő mosásához.

Táblázat: a szennyezés típusa - ajánlás a tisztításhoz

Tekintsük az akril kád tisztítására vonatkozó alapvető módszereket:

Akril fürdő ellátás - hogyan kell tisztán tartani?

Az akril fürdők számos fontos előnnyel rendelkeznek, ami nagyon népszerűvé teszi őket. Az ilyen termékek könnyen elkényeztethetők, ha agresszív keverékeket használnak fel. Az akrilfürdő ellátás számos fontos szabályt tartalmaz, és tudnia kell, mely termékeket lehet használni, és amelyek nem.

Mit lehet tisztítani akril fürdő?

Sokan inkább a hagyományos, biztonságos, mind a termékre, mind a személyre vonatkozó receptek tisztítására használják. Mindenképpen személyes védelmet kell viselnie ezen eljárások során. Számos hatékony és megfizethető népi recept a megfelelő gondozáshoz:

 1. Nos harcol a foltos fogkrémtől, és jobb, ha fehérítő hatással jár. Tegyen egy kis pasztát a szennyeződésre, majd dörzsölje szivaccsal és öblítse le.
 2. Ha a fürdő felülete sárgára vált, akkor olyan oldatot kell használni, amelyhez azonos mennyiségű hidrogén-peroxidot és ammónia keveredik. A keveréket szivaccsal alkalmazzuk, dörzsöljük és alaposan öblítsük le.
 3. A kisebb foltokat háztartási szappannal vagy baba szappannal lehet eltávolítani. Vigye rá egy ruhára, majd tisztítsa meg a felületet.

Az akrilfürdő gondozásához kövesse néhány szabályt:

 1. Folyamatosan tartsa fenn a termék tisztaságát és elkerülje a komoly szennyeződést. Ha hetente egyszer megelőző tisztítást végeznek szappanos víz használatával, előfordulhat, hogy speciális eszközökre nincs szükség.
 2. A megfelelő gondozás azt jelenti, hogy minden használat után feltétlenül mossa le a fürdőt, és szárítsa meg jól, törölje le a felületet egy rongyal.
 3. A tisztítás során ne használjon olyan kemény szivacsokat és keféket, amelyek károsíthatják a felületet.
 4. Az akril fürdõk otthoni ápolásához a felületet forró vízzel kell öblíteni, ami megvédi a bevonat fényét.
 5. A rozsda kialakulásának megakadályozása érdekében vigyázzunk olyan csapokra, amelyekből nem kell vizet csöpögtetni.
 6. Ha fürdőtálatba és egyéb fémtermékekbe helyezi vagy mossa az állatokat, akkor győződjön meg róla, hogy az aljára helyezett matracot véd a felületen.
 7. Az akrilfürdő gondozása során a fertőtlenítés kötelező eljárás, amelyet évente egyszer kell végrehajtani. Töltse fel a tartályt vízzel, amelynek hőmérséklete körülbelül 20 ° C legyen. Adjunk hozzá fertőtlenítőszert, keverjük össze és hagyjuk 10 percig. Ezután ürítse ki a vizet, és mossa le a felületet egy zuhanyzóval.

Meg tudom tisztítani az akril szóda fürdőt?

Használható szóda az akril felület tisztításához a szappanos lerakódások eltávolításához. Ne feledje, hogy élelmiszerporra van szüksége, és nem kalcinált. Fontos, hogy ne csak megértsük, vajon lehetséges-e az akril fürdő szódával mosni, hanem azt is, hogyan kell ezt csinálni:

 1. Alkalmazzuk a szódát egy nedves szivacsra, és kissé dörzsölje az ujjaival, hogy lágy legyen a részecskék. Ezután dörzsölje a szennyeződéseket, és 1-1,5 óra hosszat hagyja el, gyenge ecetsavas oldattal öblítse le a felületet.
 2. A megfelelő ellátás azt jelzi, hogy a friss rozsdát egy pépes szóda keverék eltávolítja, amelyet a problémás területekre kell felhordani és alaposan dörzsölni. Ha a foltok régiek, akkor használjon asztali sót, amelyet a foltra kell felhordani, és terpentinbe helyezett szivaccsal kell törölni.
 3. Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a jelentős szennyeződéssel, szükség van az étel és a szóda hamu keverésére vízzel, hogy zagyot kapjunk. Dörzsölje meg a problémás területeket, és hagyjon egy ideig. Keverjük össze 0,5 sz. ipari fehérítőt és ecetet, majd ezt az ágenst alkalmazza az előző réteg tetejére. Tartsa 30 percig, dörzsölje szivaccsal és bő vízzel öblítse le.
 4. A megfelelő gondosság érdekében 15 g baba szappant és dörzsölje finomabb rántással. Töltse fel 0,5 liter forró vízzel, és hagyja feloldani a szappant. Ennek eredményeképpen körülbelül 10 óra elteltével sűrű krém keletkezik. Adjunk hozzá 100 g szódát, és ha kívánjuk, 10 csepp citrus-étert szagolunk. Keverjük össze jól és használjuk. Alkalmazza a kész krémet a problémás területeken fél óráig, dörzsölje szivaccsal és öblítse le vízzel.

Mosható-e az akril fürdő ecettel?

Az asztali ecet népszerű a háztartási tisztítók körében. Megszünteti a rozsdát és a meszet. Az akrilfürdő gondozása az alábbiak szerint történik:

 1. A fehér és a plakett eltávolításához csak ecetet használhatunk (7%). Adjuk hozzá a fürdőbe körülbelül 2 liter oldattal. Meg kell hagyni 10 órát, de nem több. Ha ezeket a szabályokat nem követik, előfordulhatnak mikrolemezek.
 2. Van egy másik módja annak, hogy tisztítsuk meg az akril fürdőszobát a sárgaságból, amelyhez előkészítjük az ecetet 9% -ot és a boraxot, amely kiváló fehérítő tulajdonságairól híres. Ezeket az összetevőket egyenlő mennyiségben kell összekeverni. A kész keverékben nedvesítse meg a szivacsot és törölje le a szennyezett területet. Amikor a folyamat befejeződött, öblítse le az edényt tiszta vízzel.

Lehetséges fehér akril fürdő mosni?

A vízvezeték-tisztítás és a megfelelő gondozás egyik legköltségesebb és leghatékonyabb eszköze a fehérség. Évtizedek óta használják, és nehéz találkozni olyan személyrel, aki ismeretlen a kellemetlen szagú szagával. Aki nem tudja, a fehérség vízzel hígított fehérítőt jelent. Az akrilfürdő mögött az ápolás nem vonatkozik a fehérségre, mivel hatása agresszív, és károsíthatja a felületet. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a fürdőt, jobb egy másik tisztítási módszert használni.

Lehetőség van mosni mosószerrel az akrilfürdő mosására?

Az olyan termékek listája, amelyek nem használhatók tiszta formában az akril termékek ellátásához, tartalmaz mosószereket. Az a helyzet, hogy apró szilárd részecskéi vannak, és megkarcolhatják a felületet, és a fürdő még gyorsabban szennyezett lesz. Azok számára, akik érdeklődnek az akrilfürdő tisztításában, az otthoni jogorvoslatokat gondosan kell kiválasztani, por esetén pedig olyan szappanoldatot készítenek, amely eltávolítja a kisebb szennyeződéseket.

Lehetséges lemosni az akril fürdőt citromsavval?

Biztonságos népi jogorvoslat, amely jól mészköves és fehérít - citromsav. Megfelelő gondossággal az akrilfürdő tisztítása az alábbi séma szerint történik:

 1. A savat vízben oldjuk fel, figyelembe véve, hogy egy standard tasaknak 2 liter folyadékra kell esnie.
 2. A kész oldatban nedvesítse meg a szivacsot, kezelje a foltokat és hagyja 20 percig.
 3. Ezután ismételje meg a nedvesítést, és az alapot a felület tisztításához. Csak mindent lemosni.

Akril fürdőápolási termékek

A legjobb, ha a fürdõk szennyezésével foglalkoznak, amelyeket a háztartási vegyszerek üzleteiben széles körben mutatnak be. Annak megítélésénél, hogy melyik akrilfürdő mosásához szükséges, érdemes megfontolni, hogy a fürdők egyes gyártói sajátos keverékeket gyártanak, amelyek gondosan ápolják a felületet. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a kompozíciót, hogy elkerülje az agresszív komponensek jelenlétét.

Mosószer akril fürdőhöz "Avar"

Az AVUAR cég kiváló minőségű háztartási tisztítószereket gyárt, de fontos figyelembe venni, hogy az akril fürdők számára foszfátmentes vegyületeket szabad használni. Koncentrált formában kerülnek értékesítésre, így sok szennyező anyaggal jól mennek. Akkumulátoros mosószert 5 percig fel kell használni. a szennyezést, majd dörzsölje a szivacsot. Ha a folt marad, akkor megismételheti a kezelést.

Lehetőség van a "Domestos" akrilfürdő tisztítására?

A háztartási vegyi anyagok piacán ez a gyártó nagy presztízset élvez, ezért sokan megvásárolják, hogy gondoskodjanak a vízvezetékről. A Domestosnak sósav van, amely jól szennyezett különböző szennyező anyagokkal. Leírja, hogy a "Domestos" akril fürdőt megmoshatja, vagy sem, érdemes megemlíteni az eszköz egyéb előnyeit: a biztonságot, az ésszerű költségeket, a hatékonyságot és a felület károsodásának veszélyét. Vigyük fel a gélt szivacsra, menjünk át a szennyeződésen, hagyjuk 5 percig, majd bő vízzel mossuk le.

Lehet mosni az "Sanoksom" akril fürdőt?

A mosószerek vezető oroszországi gyártója, az Aist, gyártja a Sanoks gélt, amely a legfrissebb tisztítási formula alapján készül. Az akrilfürdő fürdésének jobb módja, hogy érdemes kiemelni a Sanox fő előnyeit, amelyek magukban foglalják a fertőtlenítő tulajdonságokat és a hatékonyságot a különböző szennyeződések elleni küzdelemben. A hatóanyagok nagy koncentrációja miatt jelentősen megtakarítható a tisztítás. Annak érdekében, hogy ápolja az akril fürdőt, a gélt 10 percen át a piszoktól vigye fel, majd egy szivacsjal haladjon át a felületen.

Lehetőség van a "Pemolux" akrilfürdő mosására?

A háztartási vegyszerek üzleteiben e márkájú tisztítószereket vásárolhat. A por a legnépszerűbb, de nem alkalmas akril fürdőre, mert szilárd anyaga van. Van egy gél a márka sorában, amely gyengéd tisztítást végez. Ha akril fürdőt szeretne, alkalmazza a terméket a szabályoknak megfelelően, alkalmazza problémás területekre, és óvatosan súrolja szivacsjal.

Lehetőség van a "Cif" akril fürdő tisztítására?

Az ideális eszköz a vízvezeték gondozásához - Sif, amely krém vagy spray formájában vásárolható meg. Az első lehetőség népszerűbb. Ha érdekel, minél jobban tisztítod az akril fürdőt, akkor tudd, hogy a szif univerzális, és képes megbirkózni a különböző szennyeződésekkel. Tartalmaz ásványi anyagokat és biológiai adalékanyagokat tartalmazó mikrogranulátumokat, amelyek eltávolítják a különböző foltokat és rozsdát. A legjobb, ha Cif-et alkalmazunk a szennyeződésekre, hagyjuk őket 5-10 percig, majd dörzsöljük őket szivacsjal és öblítsük le.

Mi nem tisztítható akril fürdő?

Fontos megfontolni, hogy mely eszközöket nem lehet kategorikusan használni az akril felület védelmére.

 1. Az akril fürdõmosás kiválasztásánál figyelembe kell venni, a készítmény nem tartalmazhat csiszolószemcséket, például granulátumokat, porokat és így tovább. Ez annak köszönhető, hogy károsíthatják a felületet, és károsíthatják a terméket.
 2. Azok a keverékek, amelyek klórt, acetont, formaldehidet, ammóniát, savakat és lúgokat tartalmaznak, nem alkalmasak akrilra. A hatásuk miatt az anyag elveszíti vonzó megjelenését, és hibák is megjelenhetnek. Emiatt, mielőtt bármilyen új eszközt használna, tanulmányozza a kompozíciót.
 3. Az akrilfürdő gondozása nem végezhető benzinnel és acetonnal.

Lehetőség van a fürdő fehérítésére

A fehérség egy közös eszköz, amelyet a háziasszonyok sikeresen használnak különböző felületek mosásához és tisztításához. Ez azonban meglehetősen agresszív folyadék, ezért nem alkalmas az összes anyag feldolgozására. Lehetőség van az akril kád fehérre mosására, valamint az acél és az öntöttvas egészségügyi termékek zománcára?

Mi a célja a fehérnek és hogyan működik?

A fehérség egy nagy teljesítményű folyékony fehérítő és fertőtlenítőszer. Ennek hatása a nátrium-hipoklorit összetételében való jelenléte, vagy egyszerűen a klór - aktív, erős oxidálószer, 95,2% -os koncentrációban.

 • a pamutból és a lenből készült textilszövet fehérítésére - eltávolítja a szürkeséget, foltokat, fehérnemű fehérneműt készít;
 • a zománcozott, porcelán, agyagtermékek, csempe, műanyag felületek, fém vízvezeték-alkatrészek kezelésének fertőtlenítésére.

Néhány anyag esetében hígítatlanul, mások számára - csak megoldás formájában.

Vasalattisztítás

Öntöttvas fürdő esetében ez a folyadék alkalmas, a zománcozott felület eredeti árnyalatának visszaszerzésére használható. A fehérség eltávolítja a zsíros lerakódásokat, a színező anyagok után maradt foltokat, továbbá a klórkomponens megöli a legtöbb patogén baktériumot.

Ha azonban rozsdás vagy mészlerakódást kell eltávolítani, akkor egy klór tartalmú szer nem eredményez jó eredményt.

A fehérség megmoshatja a fürdőt, csempe, ízületek, műanyag panelek. Megszünteti a kezelt területeket a penészgombával.

Jobb tisztítani a zománcozott tálat egy kemény szivacs, amely nem rendelkezik fémszállal. Ajánlott a termék vízben történő hígítása 1: 2 arányban.

Akril tálalás

Az akril egy termoplasztikus polimer, amely instabil a legagresszívebb anyagokhoz, beleértve a klórt is. Ha az akrilfürdőt Belize-szel vagy egyéb klórtartalmú készítménnyel tisztítja, a tál felületét károsíthatja:

 • az első alkalmazás után a fürdő felső rétege zavarossá válik;
 • akkor - a nátrium-hipoklorit elkezd korrodálni a polimert, megzavarva annak szerkezetét, így porózus;
 • a rozsda pórusaiban, kőplakett.

A sérült termék időigényes helyreállítást igényel, és bizonyos esetekben az egyik lehetőség a tálca cseréje.

Zománc ellátás acél tál

Az acél fürdőkád, mint az öntöttvas, zománcozott réteggel borítja, csak vékonyabb. Fehérséggel moshatja, de ne használjon merev keféket vagy szivacsokat.

A folyadékot előnyösen vízzel előhígítottuk - 1: 2 vagy 1: 3 arányban.

Fehérség fertőtlenítés

Ha a fehérség nem alkalmas az akril fürdők tisztítására, akkor elfogadható a fertőtlenítésre, amelyet 10-12 hónaponként végezni. Ezenkívül a folyadékot hagyományos és hidromasszázs modellekben is használják.

Az eljárást a következőképpen végezzük:

 • a tálat szobahőmérsékleten vízzel töltötték;
 • 2-2,5 liter fehérséget öntünk bele, hogy 7% -os oldatot kapjunk;
 • ha a fürdőszoba rendes, akkor az ügynök 10-15 percig marad, hidromasszázs eszköz esetében a rendszert ugyanabban az időben kell bekapcsolni;
 • akkor ki kell üríteni a vizet, fel kell tölteni a tálat és újra üríteni.

A maró hatású fehérség, amely számos szabálynak való megfelelést igényel: kerülje a bőrrel és a nyálkahártyákkal való érintkezést, ügyeljen arra, hogy védőkesztyűt viseljen.

Ez a folyadék kiváló anyagi segítséget nyújt a gazdasági ügyekben - hatékony és költséghatékony, de ha tisztán tiszta és hófehér, akkor az akril teljesen elrontja, akkor figyelembe kell venni.

Hogyan kell lemosni az akril fürdőt: 5 tiltott anyag

Az akril fürdőkád megfelelő gondozása biztosítja Önnek a vízvezeték hosszú élettartamát, és csak a piacra lépéssel az akril kádak univerzális szeretetet nyertek, és mindenütt jelen voltak. Az akril fürdők népszerűsége nem meglepő: a termékeket megfizethető ár, tartósság, alacsony hővezetőképesség, könnyedség és, ami még fontosabb, vonzó megjelenés jellemzi. De, mint minden vízvezetékhez, az akrilfürdő hajlamos a szennyeződésre, és különös gondot igényel. Hogyan tartsuk fenn az akril felülete fehérségét és simaságát, miközben nem károsítjuk - olvassuk le lent!

Akril mosdók: mit ne használjunk

Az akril vízvezeték felületének tisztítására szolgáló tisztítószerek és rögzítőeszközök közül melyik az elsősorban az anyag tulajdonságaitól függ. Az akril egy folyékony fém, amely kémiai reagensek hozzáadásával szilárdvá válik. Annak érdekében, hogy ne zavarja meg a bevonat szerkezetét (végül is egyes termékek egyszerűen korrodálják az akrilát), meg kell választani a takarékos anyagokat és puha szivacsokat a mosáshoz. A fürdő felületének megtisztítása előtt alaposan át kell tekinteni a kiválasztott eszköz alkatrészeit.

Szigorúan tilos különféle csiszolóanyagokat használni az akril fürdők tisztításához, mivel károsítják az anyag felületét.

Tehát az akril tisztításához nem megfelelő keverékek találhatók:

 1. Klór. Hagyja az ötletet a klórral történő fertőtlenítés elvégzésére: az anyag egyszeri használatakor az akril nagyon felhős lesz, rendszeres használatkor finom pórusok jelennek meg a fürdő felületén.
 2. Aceton (és egyéb oldószerek), alkohol. Ezek az anyagok a fürdő felületével való hosszú érintkezés után korrodálják az akrilt.
 3. Az ammónia, a savak és az alkáli anyagok, valamint az oldószerek károsítják az akrilfürdő felületének épségét.
 4. A formaldehid. Habár a háztartási vegyipari vállalatok fokozatosan eltávolítják ezeket az anyagokat a kompozícióktól (az emberi egészség veszélye miatt), még mindig érdemes tudni az ilyen komponens akriltal való összeférhetetlenségéről.

Ezenkívül az akril tisztítószereknek "puha "nak kell lenniük, vagyis nem tartalmazhatnak olyan csiszoló részecskéket, amelyek kicsi karcolásokat hagyhatnak a fürdő sima felületén. Bár lehet akril felület polírozása önmagában (nagy repedések és zsetonok eltávolítása is lehetséges), de ez rendkívül nehéz feladat. És miért van az a munka, amelynek végrehajtását könnyen el lehet kerülni egy speciális eszköz megvásárlásával.

Háztartási vegyi anyagok: fehéríthetem az akril fürdőt?

Lehetséges, hogy a fürdőt egy akril bozótban meg lehet tisztítani a rendelkezésre álló és szokásos fehérséggel: a termék többször felhasználja a felszínt, ami porózus. A felső védőréteg nélküli porózus felület ideális hely a rozsda, a kőzet lerakódások kialakulásához. Az így károsított fürdőt vagy hosszú ideig meg kell javítani, vagy ki kell cserélni.

Az akril csak speciális eszközökkel mosható.

A detergensekkel eltávolítható helyeket mechanikusan kell eltávolítani: törölje le a felületet puha csiszolópapírral és fedje le a sérült területet folyékony akrilnal.

Néhány háziasszony választja a fehérítő és a fehérség gyenge megoldásait a forró kádakban lévő fúvókák fertőtlenítésére. Ezzel meg kell tölteni a tartályt vízzel oldatokkal, ami szintén nem túl hasznos a bevonáshoz. Továbbá, ilyen rendszerek esetében ma különálló összetételeket fejlesztettek ki, amelyek figyelembe veszik az anyagok összes tulajdonságát. Közülük: Mellerud, Cascade Complete, Edel Weiss, Santech.

Milyen mosható akril fürdő

Az akril fürdők mosására szolgáló speciális készítmények a tisztaságot növelik a fürdőkád vékony, vízálló filmmel való védelmével. Ezenkívül az akril fürdőt gyorsan és egyszerűen speciális eszközökkel mossák: a készítményeket hosszú ideig nem kell hagyni a felületen, de normál vízzel nyomás alatt mosnak le. A legnépszerűbb akril-mosóeszközök az akril-krém-gélek, a Sarma, a Star-Acrylat.

A legjobb eredmény érdekében:

 1. A gélt lágy szivacsra kell felhordani.
 2. Dörzsölje a fürdő felületét, és hagyja 5 percig a kompozíciót.
 3. Le kell mosni vízzel 30 foknál nem magasabb hőmérsékleten.
 4. Szárítsa meg a fürdő felületét egy ruhával.

Az akril fürdőt csak olyan különleges termékekkel szabad mosni, amelyek finoman tisztítják a felületet, és fényt és simaságot biztosítanak.

Ha nem talál egy speciális akril tisztítószert, alkalmazhat univerzális kompozíciót. Az akril felületek számára a legmegfelelőbb a RAVAK Desinfectan tisztítószer: speciális technológiával készült, gyengéden eltávolítja a szennyeződéseket és hatékonyan küzd a mikrobák ellen.

Mosószeres mosószeres mosószer mosásakor 14 napig egyszerre egyszer kell mosni, míg a készítmény mosása után a fürdő felületét szárazra kell törölni puha, nedvességet elnyelő szivaccsal.

Az akril felületeken megszabadulhat a rozsdától San Klin, Mr. Chester, Triton segítségével. Ha a tisztaság mellett a baktériumok és a mikroorganizmusok felületének tisztítását is célul tűzi ki, akkor válasszon antibakteriális és gombaellenes adalékanyagokat tartalmazó mosószert. Ezek között szerepelnek: Luxus professzionális, Cillit Bang, Cif.

Lehetőség van tisztítani az akril fürdő szódát

Segít a fürdő akril felülettel és a szokásos szódával való tisztításához. Az anyagot két változatban adják el: élelmiszerek és kalcinált. A második lehetőség erős lúg, és nem alkalmas az akril felületek tisztítására.

Annak érdekében, hogy mossa az akril medencét hétköznapi szódával, meg kell:

 1. A kompozíciót puha, nedves szivaccsal kell felhordani, dörzsölni ujjával a részecskék lágyítására.
 2. A felszínt szerkezettel dörzsölje, és hagyja 60 perc - 1,5 óra.
 3. Teljesen mossa le a terméket a felületről meleg vízzel alacsony nyomással.

A szóda tökéletes a szappanos bevonat kezelésére a fürdőben, de a rozsdától és a súlyos szennyezéstől való megszabadulni nem fog működni

A fürdő mindenféle eszközzel történő mosogatásakor gumi kesztyűkkel meg kell védeni a kezek bőrét, ne érintse meg a tisztítás, az arc és a test bőrét, háztartási készülékeit, hogy vegyi anyagok ne mérgezzenek vagy irritálódjanak.

Ezért gyakran a szokásos szódabikarbóna egyenlő arányban kevert szódával, és kis mennyiségben vízzel hígítva. A keveréket ugyanúgy alkalmazzák, mint a szódabikarbóna, de 25 perc elteltével a készítmény felett egy fehérítőoldatot (fél csésze) ecettel, 1: 1 arányban alkalmaznak. Fél óra múlva a felületet puha szivaccsal dörzsöljük, és a készítményeket lemossuk. Ez a módszer, bár hatékony, veszélyes lehet az akril (különösen rossz minőségű) esetében. Ezért azt javasoljuk, hogy csak akkor használja fel, ha feltétlenül szükséges. Ezt az eljárást állandó tisztítószer használata miatt tilos az oldószer és az alkáli akrilsav hátrányos hatása miatt.

Tipp: mint a mosó akril fürdő (videó)

Tiszta vízvezeték - az egész családtagok egészségének kulcsa. Az akrilfürdő mosásához megfelelően megválasztott eszköz lehetővé teszi, hogy ne csak a felület fényességét és fehérségét tartsa fenn, hanem kiterjessze a szaniteráruk működési idejét, megóvja felületét a nedvesség, kórokozók és gombák káros hatásaitól. Válassza ki az ajánlott termékeket, és élvezze a fürdő tisztaságát és biztonságát!

Hogyan kell mosni a fürdőt: a fehéret visszaadni

Időnként a házi tisztítás szükségtelenül sok időt tölt. A nők kényelmesen kénytelenek lesznek, egész héten át dolgozni, a hétvégén vákuumot kenni, bedörzsölni a padlót és áztatni a fürdőt. Ezért sok hölgy logikus kérdés - van-e mód arra, hogy gyorsan és könnyedén mossa le a fürdőt, hogy ragyogjon. Erre a kérdésre igenlő válasz adható - a cikkben meg fogjuk tekinteni, hogyan kell mosni a fürdőt a háztartási szerszámokkal.

A szennyezés típusai

Amit meg kell küzdenie, a szokásos fürdõmosást:

 • Penész. Megjelenik azokon a helyiségekben, ahol nedves és hűvös.
 • Gomba. A fekete, zavaró plakk nem érinti a kád felszínét, hanem az ízületeket, ahol a szerkezet csatlakozik a falhoz.
 • Rust. A csaptelepből kifolyó rossz minőségű víz miatt jelenik meg. A csövek, amelyeket nem cseréltek sok éven át, máris jelentősen rozsdásodtak belülről. Magától értetõdik, hogy ez a rozsda vízhez jut a lakásainkhoz.
 • A vízkő. A leggyorsabban feltörekvő és leggyakoribb szennyezés. Úgy tűnik, hogy a csapból származó víz mesterséges mennyiséget tartalmaz. Azon országokban és területeken, ahol az alacsony kalciumtartalmú lágy víz folyik, nincs ilyen probléma.

Hogyan kell mosni

Tekintsük a legegyszerűbb és leghatékonyabb technikákat, hogy a fürdőt ragyogó állapotba hozzuk.

fehér

Ez egy olcsó eszköz - híres vadászgép tisztasága. A szovjet időkben élő anyukáink és nagymamáink tiszta folyadékot is használtak erős fehérítő szaggal. Valójában a fehérséget vízzel hígítják, és fehérítőt használnak fel. A helyszínen megöli az összes mikroorganizmust, fehéríti a fürdő felületét.

A műanyag fürdőt nem tisztítják fehérséggel, mivel a fehérítőpor képes akril felületek feloldására. A fehérség másik hátránya az, hogy meglehetősen korrozív és agresszív folyadék, kellemetlen szaggal. Előnyök: alacsony költség és hatékonyság.

savak

Ezek az eszközök kiváló munkát végeznek erős szennyezéssel - rozsda és virágzás. Az ecetsav, a sósav, az oxálsav vagy a citromsav felhasználható bármilyen fürdésre. Ugyanakkor biztonsági intézkedéseket kell hozni, és természetesen nem szabad az akril fürdőket savas vegyületekkel tisztítani.

Citromsav

Ez az eszköz segít eltávolítani a plakkot a fürdő felületéről. Természetesen nem koncentrált citromsav, amelyet a fürdő tisztítására használnak, de megoldás. És ne rontsd el az igazi citromot erre - elegendő a mesterséges citromsav port vásárolni, amelyet a cukrászipari részlegek eladnak.

A savat vízben oldjuk - 1 tasakot 300 gramm folyadékban - és a kapott oldatot a fürdő felszínére viszik fel. Ezután időt kell adnia az eszköz működéséhez. Általában 15 percet vesz igénybe. Ezután használjon szivacsot, hogy törölje le a fürdő felületét, majd vízzel leöblítse az anyagot.

 • A felületet alaposan öblítse le a citromsavval való kezelés után, így nem marad. Ellenkező esetben a sav elkezd elkorrodálni a zománcot.
 • A citromsav hatékonyan kezeli a mosdókat és a WC-ket, és teljesen eltávolítja a plakkot minden vízvezetékből.
 • Ne feledje, hogy viseljen kesztyűt, amikor ezt a maró folyadékot használja.

Domestos

Ismert eszköz a plakk és a rozsda elleni küzdelemhez, vízvezetéknél. A termék biztonságos és a háztartási használatra szánt egészségügyi szolgáltatások ajánlott. Alkalmas akril felületek tisztítására.

Ecet és szóda

Ezeknek az anyagoknak a kombinációja, amelyek minden konyhában vannak, halálosak a gomba számára. A kesztyűket fel kell hordani az oldott állapotban. Az olcsó háztartási termékek tökéletesen tisztítják a régi rozsdát.

Zománc fürdők

Ezeket a fürdőket leggyakrabban apartmanaink találják. Ezek olcsóak, ez egy standard opció, amelyet az építés során beépítettek az összes standard költségvetési apartmanba. Leggyakrabban egy öntöttvas vagy acél alap van elrejtve a zománc alatt. A felső bevonat alapos tisztítást és gondos kezelést igényel. A zománc gyorsan elhalványul és elveszíti eredeti fényét.

A zománcozott fürdő foltoktól és virágzástól való hatékony cseréléséhez használhatja a vízben feloldott fehérséget - ez a szerszám még a nehéz szennyezéssel is megbirkózik. Ha a szennyezés nagyon erős, akkor ebben az esetben lehetetlen a savakat tartalmazó termékek nélkül.

A zománcozott felületek tisztításához merev habszivacsot kell használni, amely nem tartalmaz fém betéteket. Jobb, ha nem használunk műanyag, nagyon kemény szivacsokat - megkarcolhatják a zománcot, nem pedig a piszkos lerakódások gyors felhalmozódását okozhatják a felületen.

A csiszolóporok jól tisztíthatják a zománcozott felületet, de nagyon karcolódhatnak. Az ilyen tisztítás után hagyott hornyoknál a szennyeződés újra gyorsan behatol. Ezért jobb a zománcozott felületek tisztítása folyékony termékekkel.

Akrilkád

A modern tudomány gyorsan fejlődik. Évek óta jelen vannak akril fürdők mindennapi életünkben - könnyű és kényelmes. Az akril jó, mert bármilyen formát adhat, így az akrilfürdő bármi lehet - kerek, ovális és egyenletes bordázott. De a legtöbb ember még mindig a klasszikus ovális fürdőket preferálja, mivel a fürdőszobák mérete és formája szinte normális.

Hogyan és mit lehet tisztítani akril felülete, fontolja meg.

Az akril nem tolerálja a kemény csiszolóanyagok használatát. Felejtsd el a port, még a mosást és az intenzív súrlódást is, ha van egy műanyag fürdőd. Erősen dörzsölje az akril fürdőt pemolux vagy más súrolóporral, megkarcoljuk a felületet - és ezek a karcolások láthatatlanok a szemnek, majd újra szennyeződnek és gyorsan leülnek, ragaszkodva a durva felülethez. Ezért a koptató tisztítás után a fürdő kétszer gyorsabban fog megjelenni.

Mi nem tisztítható fürdő akril:

 • Savak és lúgok.
 • Alkohololdatok szintén nem alkalmasak.
 • Az ammónia és a klór a finom műanyag felület ellenségei.

A kausztikus komponenseket - a lúgokat és az agresszív savakat - tartalmazó szerek ebben az esetben szintén nem alkalmasak. Nem szükséges tisztítani az akril fürdőt és a népszerű fehérséget. De használhatja ezt a kompozíciót: feloldhat néhány fehérséget a vízben, és adj hozzá folyékony szappanokat vagy samponokat. Ezt a készítményt finom akril felületen kell megtisztítani. Ugyanakkor a szivacs szokásos habszivacs, nem kemény.

A folyékony szappan mellett hígíthatja a mosószert meleg vízben, és ezzel a megoldással megtisztíthatja a műanyag felületet. Próbálja meg tartani a megoldást meglehetősen koncentrált, nem gyenge.

tippek

Hasznos tanácsok a gazdagnak az illetékes tisztítófürdőben.

Javasoljuk, hogy legyen óvatos, ha agresszív vegyi anyagokkal dolgozik, különösen ha savakat tartalmaz. Ne felejtsd el a gumi kesztyűt, ha savval dolgozol, és a légzőkészüléket, ha ömlesztett porokkal foglalkozol. Ne hajoljon közel a fürdőhöz, ha lehetséges, ne lélegezze be a port a levegőbe. A tüdő kémiai égése olyan dolog, ami távol áll tőlünk, mégis teljesen valós.

A fürdés után tisztítsa meg törölközővel vagy puha ruhával. Ebben az esetben a vízkő gyorsan nem alakulhat fel újra a felületen.

A havonta egyszer vagy kétszer egy általános tisztítás megszervezésével, egy már alaposan szennyezett felület tisztítására törekszik, jobb, ha naponta néhány percet szánnak a fürdésre. Azaz minden egyes mosás vagy zuhanyozás után kívánatos a fürdőfelület törlése - ebben az esetben egy általánosan kimerítő tisztítás nem feltétlenül szükséges hosszú ideig. És a fürdő felső bevonata jóval hosszabb időt vesz igénybe károsodás és zseton nélkül.

Lehetséges az akrilfürdő fehér mosása?

Lehetséges az akrilfürdő fehér mosása?

Az akrilfürdő nagyon szép. De teljesen kizárt, és különleges fogva tartási feltételeket igényel. A felület viszonylag puha, és olyan mosószereket kell használni, amelyek nem tartalmaznak koptató elemeket a mosáshoz. Ezekben a fürdőkben nem lehet mosni vagy fürdőbe helyezni, például edényeket. Mindez megkarcolhatja a felületet. A megfelelés nem olyan nehéz. A családom gyorsan hozzászokott hozzá, és most azok a háztartási házimunkák, amelyeket a fürdőszobában szoktak tenni, átköltöztek a konyhai mosogatóba. Határozottan, egy akril fürdő egy ilyen kis áldozatot érdemel.

Az akril fürdős palackokon láthatónak kell lennie az akril feliratozásnak.

Persze, ha el akarod varázsolni és pénzt költeni egy újra :)

De komolyan, az akril felületeken sok speciális tisztítószer van: Acryl-Net, Cif, Acrylan, Sarma, Star-Acrylat, Cillit. Mivel az akril gyorsan és egyszerűen karcos, mindezek a termékek krémmel vagy habokkal készülnek. Ezeket egy szalonnára vagy egy nagyon puha szivacsra, majd a fürdő felületére 15 percen át öblítik, meleg vízzel mossák. Ezt követően a fürdőt le kell törölni NAUCHO-ra.

Az akril fürdőt nem lehet agresszív szerekkel tisztítani, mivel a felszíni réteg megsemmisíthető. Ezenkívül tilos az akrilfürdő kemény szivacsokkal történő tisztítása stb. karcolások és repedések fordulhatnak elő, ami a réteg megsemmisülését is eredményezheti.

Az akril fürdők tisztítására jelenleg nagyon sok speciális tisztítószer van, amely nem finoman tisztítja a fürdőt.

fehérség; - egy régi és megpróbált ellenség a szennyezés és a penész a fürdőszobában, mert szinte hígított klór. A falakon és a mennyezeten sötét penészgombákat távolíthat el, fehérítheti és fertőtlenítheti a mosdók és a WC-tálak felületét. Különös óvatossággal: fehérség; fel lehet használni az akril felületek mosásához. De csökkenteni kell koncentrációját, vízzel hígítani, és hozzá kell adni a lágyítót samponná. Az ilyen enyhe akril fürdő tisztító koncentrációja a következő: adjunk hozzá 3 evőkanálnyi "fehérséget" 1 liter vízhez; " és azonos mennyiségű sampon. Ez a módszer segít megtakarítani az akril felületek tisztítására tervezett drága termékeket. De nem szabad elfelejteni a klór agresszív hatásait a bőrre, a légzőszervekre és az esetleges allergiára.

Hogyan tisztítsuk meg az otthoni akril fürdőt, tippeket és trükköket

Az akril fürdők a világpiacon gyorsan helyettesítik a jó minőségű öntöttvasot. És ennek okai vannak: egyszerűbbek, könnyebbek telepíthetők, esztétikusabbnak tűnnek.

Az akril nem rozsdás, nem befolyásolja a gomba és egyéb különböző baktériumok. Mindez egyszerűvé teszi a vízvezeték gondozását. A cikk elmondja, hogyan kell tisztítani az akril fürdő otthon.

Milyen gyakran kell a fertőtlenítési eljárást végrehajtani?

Akril - az anya elég szerény. A vízvezeték csúszós és sima, így a felület hosszú ideig nem szennyezett. A gyártóknak ajánlott az akril fürdőzést rendszeresen, minden vízkezelés után.

Ez csak egy percet vesz igénybe, de megakadályozza az elenyészett nyomok megjelenését, és nem kell birkózni a hófehér felület tisztításával. A "általános" tisztítást a tisztítószerek használatával legalább 2 hetente egyszer kell elvégezni.

Mit szabad kerülni az akrilfürdő tisztítása közben?

Mielőtt az akrilfürdőt otthon kímélné, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg az "ellenjavallatok" listájával. Az ilyen típusú műanyagból készült dolgok általában fényes, fényes felületet tartalmaznak.

Ezért a művelet szigorúan korlátozott:

 • Tipikus por alakú termékek, mint például a "Domestos", "Komet" stb.
 • Ecsetek merev sörtékkel, vasszivacsokkal.

Ezek az anyagok könnyen károsítják a fürdőt, és mély karcolásokat hagynak rajta. Csak szivacsos vagy súroló párnák puha oldalát, valamint ruhadarabokat használja.

Az agresszív oldószerek használata nem ajánlott:

 • Fehérek és hasonló klórtartalmú termékek;
 • aceton;
 • ammónia;
 • A formaldehid.

Az akril, mint a legtöbb műanyag típus, nagyon érzékeny az olyan oldószerekre, amelyek "korrodálhatják" a felületét. Ebben az esetben a fürdőfelület elveszíti fényét, szörnyű foltok, apró repedések keletkeznek.

Akkor hogyan tisztíthatja meg az akril fürdőket? A leginkább megfizethető eszköz - közönséges szappan. Puha szivacsot kell felhordani, és a habot fel kell itatni a fürdőre. 10 perc elteltével mossa le.

Jelentősen megtakarítja az idő előfőzött szappanpasztát:

 1. Bar dörzsölje egy nagy konyhai reszelővel;
 2. Egy serpenyőben, hő 1,5. liter víz;
 3. Szappanozzon a folyadékhoz, forralja fel, távolítsa el a hőt;
 4. Intenzíven keverje össze a készítményt, amíg a szappan teljesen fel nem oldódik.

Lehűlés után a keverék pépes állapotba kerül. Ez lehetővé teszi, hogy ne veszítsen értékes másodperceket a mosogatórongy végtelen szappanozásában.

Szükség esetén a szappan mosogatószerrel, samponnal vagy tusfürdővel helyettesíthető - mindegyiknek megközelítőleg azonos a detergens tulajdonsága, és alkalmas a finom tisztításra.

Hogyan kell lemosni az akril fürdőszobát a mészből?

Az akril csodálatos piszoktól mentes tulajdonságokkal rendelkezik. De a házak és apartmanok vízminősége sok kívánnivalót hagy maga után: rendszeresen készít mészkőzetet a vízvezeték szerelvényekből.

Általában könnyen eltávolítható mosogatószerekkel és vasalótörésszel, de akril fürdővel nem tisztíthatóak. Ebben az esetben használjon citromsavat.

A készítmény esetében kívánatos folyékony koncentrátumot vásárolni, de a termék alkalmas kristályokra. Ugyanakkor alaposan gondoskodni kell arról, hogy alaposan feloldódjanak annak érdekében, hogy elkerüljék a fürdő karmolását.

Hígítsuk fel kb. 1 tk. 2 liter vízzel. A keveréket puha szivaccsal alkalmazzuk a fürdő falain és alján. Meg kell várni legalább 2 órát, és rendszeresen ismételni kell az eljárást, ha a folyadék száraz.

Ezután ajánlott a fürdő szokásos módon mosni, tisztítva a lágyított mész betéteket. Minden használat után törölje le a fürdőt. Ez megakadályozza a vízkő és sárgás foltok képződését.

Egy másik recept szerint a palackot langyos vízzel töltötte fel, és 7-9 kanál citromsavat adtak hozzá. Keverjük össze és távozzunk egy éjszakán át. Reggel egyszerűen ürítse ki a folyadékot, és nedves ruhával törölje le a fürdőt.

A citromsav könnyedén helyettesítheti a citromot. A módszer pénzügyileg meglehetősen költséges, de hatékony. A citrusfélék 3-4 egyenlő részre vágódnak. A cellulóz oldalával dörzsölje meg a mész által érintett területeket. 2-3 óra múlva hideg vízzel mossa le a fürdőt.

Hogyan tisztítsuk meg az akril kádat az öreg, gyökerezett piszoktól?

Ha ezt a kérdést felteszi, akkor a szokásos ecet meg fog menteni. Mind a háztartás, mind a tábla, a legfontosabb dolog - hígítani.

Videó ajánlások az akril felületek tisztítására

A készítmény előállításához 50 ml ecetet és 500 ml vizet kell összekeverni. A kapott keveréket ronggyal vagy mosogatóronnyal alkalmazzuk, feldolgozzuk a fürdő falát és alját. Hagyja 30 percig, majd alaposan öblítse le.

Természetesen semmi, amikor a tisztítás nem segít, valamint egy speciálisan tervezett eszköz akril fürdők tisztítására.

A szupermarketben vásárolható:

 • A fű - óvatosan gondoskodik a fürdőszobai felszerelésről. A gél különböző szennyeződéseket tartalmaz. A mínuszok közül kiemelheti a magas fogyasztást: egy standard 500 ml-es üveg elegendő 2-3 tisztításhoz. A termék ára 100 p.
 • Hamupipőke. Így tisztíthatja az akril fürdőket anélkül, hogy károsítaná a pénztárcáját: a költségvetési lehetőség azok számára, akik szeretni menteni, csak 60 rubel. a buborékért. Az alacsony ár ellenére a szerszámot nagyon gazdaságosan használják vastag sűrűsége miatt. Könnyen lemosható a felületről;
 • Cif. A készítményt spray formájában készítik el, ami nagyon kényelmes - nem kell 10 percig állni, a kád fölé hajolva, a gélt egy mosogatóronnyal dörzsölve. A keveréknek nagyon különleges a "kémiája" illata, és a palack gyorsan véget ér - kb. 3 felhasználásban.
 • Akril. Ez az eszköz meglehetősen drága - körülbelül 400 r / 700 ml. De kiválóan mossa meg a makacs mész betéteket.


Semmiképpen ne keverjen össze több különböző készítményt, mert olyan anyagokat tartalmazhat, amelyek kölcsönhatásba lépnek egymással, és olyan anyagot bocsátanak ki, amely veszélyes az emberi egészségre.

Hogyan lehet mosogatni a rozsdafoltokat egy akrilfürdőből?

A rozsda kialakulása az akril esetében meglehetősen ritka jelenség, mivel a műanyag nem hajlamos a korrózióra. A rossz minőségű víz vagy a szivárgó csapadék közelében azonban vöröses nyomok keletkezhetnek.

A nátrium-tetraborát, amelyet népszerűen "borásznak" neveznek, több szennyvíztisztító anyagot takar, mint sok kereskedelmi forgalomban kapható tisztítószer. Lehetőség van arra, hogy mossa a fürdőt koncentrált borászattal?

A válasz egyértelmű - nem. Függetlenül attól, hogy milyen típusú nátrium-tetraborátot kap (folyadék vagy por), minden bizonnyal vízzel kell hígítani.

Élethúzás vagy rozsda tisztító tippek akril fürdővel

3 evőkanál. l. Borászatot adunk 500 ml vízhez, jól keverjük össze. Ragassza be a ruhát a kompozícióba, majd kezelje az érintett területet vele. Dörzsölje kicsit, és hagyja 10-15 percig. Mossa le a fürdőt, miután ilyen eljárásra van szükség, kívánatos további szappant használni.

Hogyan tisztítsuk meg a színes foltokat akril fürdővel?

Ez a szennyeződés kellemetlen zavarok következménye lehet: a hajfesték esése, ragyogó zöld színű. Ebben az esetben a feladat bonyolultabbá válik, mivel ezeket a nyomokat nem könnyű eltávolítani.

Bevált tisztítószer akril fürdőkhöz színezett foltokból

De van néhány recept:

 • Fogkrém. Préselj egy kis borsót a foltra, majd puha szivaccsal óvatosan szárítsd meg. Várjon 15 percig, utána kicsit le kell dörzsölnie a szennyezés maradványait, és vízzel ki kell öblíteni;
 • Soda. Bár a por csiszolóanyag, még használható. Forró vízben hígítsuk fel néhány nátronlatot úgy, hogy folyékony szuszpenziót kapjunk. Alkalmazza színes helyszínen. Soha ne dörzsölje, hagyja a felületen 30 vagy 40 percig, majd gyorsan távolítsa el a maradékot vízzel.