Legfontosabb > Fürdő

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt?

Az akril fürdőknek sok előnyük van: megjelenés, tartósság, súly, ár. Mindazonáltal speciális, gondos ellátást igényel.

A szabályosság a fő szabály az akril fürdők tisztításához. Az ideális megoldás a mosogatószer használata minden fürdés után.

A szennyezés típusai

A fő szennyeződések a rozsda, a vízkő és a sárgaság. Általában rozsda és vízkő jelenik meg, ahol a víz hosszú ideig stagnál, ezért elkerülheti ezt úgy, hogy a fürdőt úgy helyezi el, hogy a víz teljesen a vízelvezetőbe kerüljön.

A sárgaság jellemző az olcsóbb műanyag fürdőkre. Ez annak köszönhető, hogy a felső védőréteg idővel törlődik, és a külső környezet hatására sárga színű műanyagot bocsát ki.

Tisztítószerek

Az értékesítés során óriási mennyiségű akril tisztítószert talál, itt csak néhány:

 • A Cif egy univerzális gyógyhatású készítmény, amelyet akril fürdőkhöz is használnak. Kitűnő ár-érték arány. Van egy spray és krém.
 • RAVAK Cleaner - eltávolítja a zsírt és a mészkőt.
 • Basszus - kiváló eszköz az akril fürdők tisztításához.
 • A Triton Akril tisztító egy univerzális orvosság, amely lebontja a zsírt, és képes eltávolítani a sötétséget és a rozsdát.
 • Az Acrylan egy nagyon gazdaságos termék, spray-ként permetezve, és néhány perc múlva egyszerűen lemossák a felületről.
 • Kolpa-San CLEANER - eltávolítja a vízkőlerakódásokat, spray-ként permetezik, majd 5 perc múlva lemossák.
 • Mr. Chister - eltávolítja a zsírt és a rozsdát. Gombaellenes hatást fejt ki.
 • Tim Profi - tisztítja és fertőtleníti.

Ezen kívül ajánljuk a következőket:

 • L.O.C az Amway-ból;
 • Mellerud;
 • Krém Domestos (nem rendes, de krémes);
 • Pemo Lux krém;
 • Acryl-Net.

Az értékesítés is egy nagyon hatékony eszköz - Cillit Bang, de óvatosan kell használni, mert a vélemények szerint az akril fürdő zománcot fogyaszt.

Mi nem tisztítható fürdő

Ne tisztítsa meg a fürdőt koptató termékekkel - csak a fürdőt karcolja meg.

Agresszív anyagokat tartalmazó szerek kizárása: klór (Domestos), aceton, ammónia, formaldehid, alkohol, savak (Sanoks).

A fürdő ellátás

Ha a permetezés alkalmazása nem okoz nehézséget, akkor a folyékony eszközöket az alábbiak szerint kell alkalmazni:

 1. A szerszám puha ruhával vagy szalvétával egyenletesen eloszlik a fürdő teljes felületén.
 2. 5-15 perc elteltével (kövesse a gyártó utasításait), a terméket puha szivaccsal távolítják el, és vízzel leöblítik.
 3. A felület fényes megtartása érdekében a fürdő felületére egy lencsét helyezünk egy szalvétával.
 • Tisztítsa meg a fürdőt havonta legalább 1 alkalommal.
 • Csak folyékony tisztítószereket használjon.
 • Ne helyezzen fémtárgyakat (medencék, vödrök) a fürdőbe.
 • Amikor fürdésre házi kedvenceket használ, használjon gumi szőnyegeket.

"Home" alapok

Általánosságban elmondható, hogy az akril kád tisztításához minden olyan folyékony (!) Tisztítószert, amelyet mosogatószer és test mosásához használ. A legjobb megoldani ezt a folyékony szappant és folyékony mosogatószert (Fairy, Bingo...).

Rozsda eltávolítás

A rozsda eltávolításának legegyszerűbb módja az akrilfürdő használata citromsav használata:

 1. A citromsavat teljesen fel kell oldani meleg vízben (1/2 csésze 1 csésze víz). Ne hagyja fel a fel nem oldódó részecskéket - megkarcolják a fürdőt.
 2. A kapott oldatot óvatosan lágy szivacsra helyezzük a fürdőbe.
 3. 10 perc elteltével a szivacsot újra feloldjuk az oldatba, és könnyű körkörös mozdulatokkal elkezdjük eltávolítani a rozsdát és a vízkőzetet a fürdőből.

Ismételje meg az eljárást 2-3 alkalommal - a foltok teljes eltávolításáig.

Vélemények

Vika80:

Az én akril fürdõm nagyon piszkos a nyár folyamán, mert nagyon gyakran az utcáról érkezik, meg kell mossania a lábát egy gyermek számára. A por és a piszok a fürdőben helyezkednek el.

A tisztításhoz folyékony CIF-t használok. Először öblítse le a fürdőt vízzel, majd alkalmazzon Cif krémet egy cellulóz törléssel. A szag ez minden bizonnyal olyan... hogy jobb, ha bekapcsoljuk a fürdőszobában lévő kaput)

10 perc elteltével minden mosnivalót vízzel mosak le, és törölje le egy puha ruhával. Mindenről mindent, körülbelül fél órát vesz igénybe.

amin:

A tündér és a puha szivacs - minden rendben van!

csillag:

Glorix spray-t használok - nincs klór, ami kiválóan alkalmas az akril kezelésére, a fertőtlenítés mellett.

Kat rádiószolgáltató:

A háztartások. a szappan. Tetszik. Olcsó, biztonságos és nagyszerű mosás.

Hogyan tisztítsuk meg az otthoni akril fürdőt, tippeket és trükköket

Az akril fürdők a világpiacon gyorsan helyettesítik a jó minőségű öntöttvasot. És ennek okai vannak: egyszerűbbek, könnyebbek telepíthetők, esztétikusabbnak tűnnek.

Az akril nem rozsdás, nem befolyásolja a gomba és egyéb különböző baktériumok. Mindez egyszerűvé teszi a vízvezeték gondozását. A cikk elmondja, hogyan kell tisztítani az akril fürdő otthon.

Milyen gyakran kell a fertőtlenítési eljárást végrehajtani?

Akril - az anya elég szerény. A vízvezeték csúszós és sima, így a felület hosszú ideig nem szennyezett. A gyártóknak ajánlott az akril fürdőzést rendszeresen, minden vízkezelés után.

Ez csak egy percet vesz igénybe, de megakadályozza az elenyészett nyomok megjelenését, és nem kell birkózni a hófehér felület tisztításával. A "általános" tisztítást a tisztítószerek használatával legalább 2 hetente egyszer kell elvégezni.

Mit szabad kerülni az akrilfürdő tisztítása közben?

Mielőtt az akrilfürdőt otthon kímélné, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg az "ellenjavallatok" listájával. Az ilyen típusú műanyagból készült dolgok általában fényes, fényes felületet tartalmaznak.

Ezért a művelet szigorúan korlátozott:

 • Tipikus por alakú termékek, mint például a "Domestos", "Komet" stb.
 • Ecsetek merev sörtékkel, vasszivacsokkal.

Ezek az anyagok könnyen károsítják a fürdőt, és mély karcolásokat hagynak rajta. Csak szivacsos vagy súroló párnák puha oldalát, valamint ruhadarabokat használja.

Az agresszív oldószerek használata nem ajánlott:

 • Fehérek és hasonló klórtartalmú termékek;
 • aceton;
 • ammónia;
 • A formaldehid.

Az akril, mint a legtöbb műanyag típus, nagyon érzékeny az olyan oldószerekre, amelyek "korrodálhatják" a felületét. Ebben az esetben a fürdőfelület elveszíti fényét, szörnyű foltok, apró repedések keletkeznek.

Akkor hogyan tisztíthatja meg az akril fürdőket? A leginkább megfizethető eszköz - közönséges szappan. Puha szivacsot kell felhordani, és a habot fel kell itatni a fürdőre. 10 perc elteltével mossa le.

Jelentősen megtakarítja az idő előfőzött szappanpasztát:

 1. Bar dörzsölje egy nagy konyhai reszelővel;
 2. Egy serpenyőben, hő 1,5. liter víz;
 3. Szappanozzon a folyadékhoz, forralja fel, távolítsa el a hőt;
 4. Intenzíven keverje össze a készítményt, amíg a szappan teljesen fel nem oldódik.

Lehűlés után a keverék pépes állapotba kerül. Ez lehetővé teszi, hogy ne veszítsen értékes másodperceket a mosogatórongy végtelen szappanozásában.

Szükség esetén a szappan mosogatószerrel, samponnal vagy tusfürdővel helyettesíthető - mindegyiknek megközelítőleg azonos a detergens tulajdonsága, és alkalmas a finom tisztításra.

Hogyan kell lemosni az akril fürdőszobát a mészből?

Az akril csodálatos piszoktól mentes tulajdonságokkal rendelkezik. De a házak és apartmanok vízminősége sok kívánnivalót hagy maga után: rendszeresen készít mészkőzetet a vízvezeték szerelvényekből.

Általában könnyen eltávolítható mosogatószerekkel és vasalótörésszel, de akril fürdővel nem tisztíthatóak. Ebben az esetben használjon citromsavat.

A készítmény esetében kívánatos folyékony koncentrátumot vásárolni, de a termék alkalmas kristályokra. Ugyanakkor alaposan gondoskodni kell arról, hogy alaposan feloldódjanak annak érdekében, hogy elkerüljék a fürdő karmolását.

Hígítsuk fel kb. 1 tk. 2 liter vízzel. A keveréket puha szivaccsal alkalmazzuk a fürdő falain és alján. Meg kell várni legalább 2 órát, és rendszeresen ismételni kell az eljárást, ha a folyadék száraz.

Ezután ajánlott a fürdő szokásos módon mosni, tisztítva a lágyított mész betéteket. Minden használat után törölje le a fürdőt. Ez megakadályozza a vízkő és sárgás foltok képződését.

Egy másik recept szerint a palackot langyos vízzel töltötte fel, és 7-9 kanál citromsavat adtak hozzá. Keverjük össze és távozzunk egy éjszakán át. Reggel egyszerűen ürítse ki a folyadékot, és nedves ruhával törölje le a fürdőt.

A citromsav könnyedén helyettesítheti a citromot. A módszer pénzügyileg meglehetősen költséges, de hatékony. A citrusfélék 3-4 egyenlő részre vágódnak. A cellulóz oldalával dörzsölje meg a mész által érintett területeket. 2-3 óra múlva hideg vízzel mossa le a fürdőt.

Hogyan tisztítsuk meg az akril kádat az öreg, gyökerezett piszoktól?

Ha ezt a kérdést felteszi, akkor a szokásos ecet meg fog menteni. Mind a háztartás, mind a tábla, a legfontosabb dolog - hígítani.

Videó ajánlások az akril felületek tisztítására

A készítmény előállításához 50 ml ecetet és 500 ml vizet kell összekeverni. A kapott keveréket ronggyal vagy mosogatóronnyal alkalmazzuk, feldolgozzuk a fürdő falát és alját. Hagyja 30 percig, majd alaposan öblítse le.

Természetesen semmi, amikor a tisztítás nem segít, valamint egy speciálisan tervezett eszköz akril fürdők tisztítására.

A szupermarketben vásárolható:

 • A fű - óvatosan gondoskodik a fürdőszobai felszerelésről. A gél különböző szennyeződéseket tartalmaz. A mínuszok közül kiemelheti a magas fogyasztást: egy standard 500 ml-es üveg elegendő 2-3 tisztításhoz. A termék ára 100 p.
 • Hamupipőke. Így tisztíthatja az akril fürdőket anélkül, hogy károsítaná a pénztárcáját: a költségvetési lehetőség azok számára, akik szeretni menteni, csak 60 rubel. a buborékért. Az alacsony ár ellenére a szerszámot nagyon gazdaságosan használják vastag sűrűsége miatt. Könnyen lemosható a felületről;
 • Cif. A készítményt spray formájában készítik el, ami nagyon kényelmes - nem kell 10 percig állni, a kád fölé hajolva, a gélt egy mosogatóronnyal dörzsölve. A keveréknek nagyon különleges a "kémiája" illata, és a palack gyorsan véget ér - kb. 3 felhasználásban.
 • Akril. Ez az eszköz meglehetősen drága - körülbelül 400 r / 700 ml. De kiválóan mossa meg a makacs mész betéteket.


Semmiképpen ne keverjen össze több különböző készítményt, mert olyan anyagokat tartalmazhat, amelyek kölcsönhatásba lépnek egymással, és olyan anyagot bocsátanak ki, amely veszélyes az emberi egészségre.

Hogyan lehet mosogatni a rozsdafoltokat egy akrilfürdőből?

A rozsda kialakulása az akril esetében meglehetősen ritka jelenség, mivel a műanyag nem hajlamos a korrózióra. A rossz minőségű víz vagy a szivárgó csapadék közelében azonban vöröses nyomok keletkezhetnek.

A nátrium-tetraborát, amelyet népszerűen "borásznak" neveznek, több szennyvíztisztító anyagot takar, mint sok kereskedelmi forgalomban kapható tisztítószer. Lehetőség van arra, hogy mossa a fürdőt koncentrált borászattal?

A válasz egyértelmű - nem. Függetlenül attól, hogy milyen típusú nátrium-tetraborátot kap (folyadék vagy por), minden bizonnyal vízzel kell hígítani.

Élethúzás vagy rozsda tisztító tippek akril fürdővel

3 evőkanál. l. Borászatot adunk 500 ml vízhez, jól keverjük össze. Ragassza be a ruhát a kompozícióba, majd kezelje az érintett területet vele. Dörzsölje kicsit, és hagyja 10-15 percig. Mossa le a fürdőt, miután ilyen eljárásra van szükség, kívánatos további szappant használni.

Hogyan tisztítsuk meg a színes foltokat akril fürdővel?

Ez a szennyeződés kellemetlen zavarok következménye lehet: a hajfesték esése, ragyogó zöld színű. Ebben az esetben a feladat bonyolultabbá válik, mivel ezeket a nyomokat nem könnyű eltávolítani.

Bevált tisztítószer akril fürdőkhöz színezett foltokból

De van néhány recept:

 • Fogkrém. Préselj egy kis borsót a foltra, majd puha szivaccsal óvatosan szárítsd meg. Várjon 15 percig, utána kicsit le kell dörzsölnie a szennyezés maradványait, és vízzel ki kell öblíteni;
 • Soda. Bár a por csiszolóanyag, még használható. Forró vízben hígítsuk fel néhány nátronlatot úgy, hogy folyékony szuszpenziót kapjunk. Alkalmazza színes helyszínen. Soha ne dörzsölje, hagyja a felületen 30 vagy 40 percig, majd gyorsan távolítsa el a maradékot vízzel.

Akril fürdő ellátás - hogyan kell tisztán tartani?

Az akril fürdők számos fontos előnnyel rendelkeznek, ami nagyon népszerűvé teszi őket. Az ilyen termékek könnyen elkényeztethetők, ha agresszív keverékeket használnak fel. Az akrilfürdő ellátás számos fontos szabályt tartalmaz, és tudnia kell, mely termékeket lehet használni, és amelyek nem.

Mit lehet tisztítani akril fürdő?

Sokan inkább a hagyományos, biztonságos, mind a termékre, mind a személyre vonatkozó receptek tisztítására használják. Mindenképpen személyes védelmet kell viselnie ezen eljárások során. Számos hatékony és megfizethető népi recept a megfelelő gondozáshoz:

 1. Nos harcol a foltos fogkrémtől, és jobb, ha fehérítő hatással jár. Tegyen egy kis pasztát a szennyeződésre, majd dörzsölje szivaccsal és öblítse le.
 2. Ha a fürdő felülete sárgára vált, akkor olyan oldatot kell használni, amelyhez azonos mennyiségű hidrogén-peroxidot és ammónia keveredik. A keveréket szivaccsal alkalmazzuk, dörzsöljük és alaposan öblítsük le.
 3. A kisebb foltokat háztartási szappannal vagy baba szappannal lehet eltávolítani. Vigye rá egy ruhára, majd tisztítsa meg a felületet.

Az akrilfürdő gondozásához kövesse néhány szabályt:

 1. Folyamatosan tartsa fenn a termék tisztaságát és elkerülje a komoly szennyeződést. Ha hetente egyszer megelőző tisztítást végeznek szappanos víz használatával, előfordulhat, hogy speciális eszközökre nincs szükség.
 2. A megfelelő gondozás azt jelenti, hogy minden használat után feltétlenül mossa le a fürdőt, és szárítsa meg jól, törölje le a felületet egy rongyal.
 3. A tisztítás során ne használjon olyan kemény szivacsokat és keféket, amelyek károsíthatják a felületet.
 4. Az akril fürdõk otthoni ápolásához a felületet forró vízzel kell öblíteni, ami megvédi a bevonat fényét.
 5. A rozsda kialakulásának megakadályozása érdekében vigyázzunk olyan csapokra, amelyekből nem kell vizet csöpögtetni.
 6. Ha fürdőtálatba és egyéb fémtermékekbe helyezi vagy mossa az állatokat, akkor győződjön meg róla, hogy az aljára helyezett matracot véd a felületen.
 7. Az akrilfürdő gondozása során a fertőtlenítés kötelező eljárás, amelyet évente egyszer kell végrehajtani. Töltse fel a tartályt vízzel, amelynek hőmérséklete körülbelül 20 ° C legyen. Adjunk hozzá fertőtlenítőszert, keverjük össze és hagyjuk 10 percig. Ezután ürítse ki a vizet, és mossa le a felületet egy zuhanyzóval.

Meg tudom tisztítani az akril szóda fürdőt?

Használható szóda az akril felület tisztításához a szappanos lerakódások eltávolításához. Ne feledje, hogy élelmiszerporra van szüksége, és nem kalcinált. Fontos, hogy ne csak megértsük, vajon lehetséges-e az akril fürdő szódával mosni, hanem azt is, hogyan kell ezt csinálni:

 1. Alkalmazzuk a szódát egy nedves szivacsra, és kissé dörzsölje az ujjaival, hogy lágy legyen a részecskék. Ezután dörzsölje a szennyeződéseket, és 1-1,5 óra hosszat hagyja el, gyenge ecetsavas oldattal öblítse le a felületet.
 2. A megfelelő ellátás azt jelzi, hogy a friss rozsdát egy pépes szóda keverék eltávolítja, amelyet a problémás területekre kell felhordani és alaposan dörzsölni. Ha a foltok régiek, akkor használjon asztali sót, amelyet a foltra kell felhordani, és terpentinbe helyezett szivaccsal kell törölni.
 3. Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a jelentős szennyeződéssel, szükség van az étel és a szóda hamu keverésére vízzel, hogy zagyot kapjunk. Dörzsölje meg a problémás területeket, és hagyjon egy ideig. Keverjük össze 0,5 sz. ipari fehérítőt és ecetet, majd ezt az ágenst alkalmazza az előző réteg tetejére. Tartsa 30 percig, dörzsölje szivaccsal és bő vízzel öblítse le.
 4. A megfelelő gondosság érdekében 15 g baba szappant és dörzsölje finomabb rántással. Töltse fel 0,5 liter forró vízzel, és hagyja feloldani a szappant. Ennek eredményeképpen körülbelül 10 óra elteltével sűrű krém keletkezik. Adjunk hozzá 100 g szódát, és ha kívánjuk, 10 csepp citrus-étert szagolunk. Keverjük össze jól és használjuk. Alkalmazza a kész krémet a problémás területeken fél óráig, dörzsölje szivaccsal és öblítse le vízzel.

Mosható-e az akril fürdő ecettel?

Az asztali ecet népszerű a háztartási tisztítók körében. Megszünteti a rozsdát és a meszet. Az akrilfürdő gondozása az alábbiak szerint történik:

 1. A fehér és a plakett eltávolításához csak ecetet használhatunk (7%). Adjuk hozzá a fürdőbe körülbelül 2 liter oldattal. Meg kell hagyni 10 órát, de nem több. Ha ezeket a szabályokat nem követik, előfordulhatnak mikrolemezek.
 2. Van egy másik módja annak, hogy tisztítsuk meg az akril fürdőszobát a sárgaságból, amelyhez előkészítjük az ecetet 9% -ot és a boraxot, amely kiváló fehérítő tulajdonságairól híres. Ezeket az összetevőket egyenlő mennyiségben kell összekeverni. A kész keverékben nedvesítse meg a szivacsot és törölje le a szennyezett területet. Amikor a folyamat befejeződött, öblítse le az edényt tiszta vízzel.

Lehetséges fehér akril fürdő mosni?

A vízvezeték-tisztítás és a megfelelő gondozás egyik legköltségesebb és leghatékonyabb eszköze a fehérség. Évtizedek óta használják, és nehéz találkozni olyan személyrel, aki ismeretlen a kellemetlen szagú szagával. Aki nem tudja, a fehérség vízzel hígított fehérítőt jelent. Az akrilfürdő mögött az ápolás nem vonatkozik a fehérségre, mivel hatása agresszív, és károsíthatja a felületet. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a fürdőt, jobb egy másik tisztítási módszert használni.

Lehetőség van mosni mosószerrel az akrilfürdő mosására?

Az olyan termékek listája, amelyek nem használhatók tiszta formában az akril termékek ellátásához, tartalmaz mosószereket. Az a helyzet, hogy apró szilárd részecskéi vannak, és megkarcolhatják a felületet, és a fürdő még gyorsabban szennyezett lesz. Azok számára, akik érdeklődnek az akrilfürdő tisztításában, az otthoni jogorvoslatokat gondosan kell kiválasztani, por esetén pedig olyan szappanoldatot készítenek, amely eltávolítja a kisebb szennyeződéseket.

Lehetséges lemosni az akril fürdőt citromsavval?

Biztonságos népi jogorvoslat, amely jól mészköves és fehérít - citromsav. Megfelelő gondossággal az akrilfürdő tisztítása az alábbi séma szerint történik:

 1. A savat vízben oldjuk fel, figyelembe véve, hogy egy standard tasaknak 2 liter folyadékra kell esnie.
 2. A kész oldatban nedvesítse meg a szivacsot, kezelje a foltokat és hagyja 20 percig.
 3. Ezután ismételje meg a nedvesítést, és az alapot a felület tisztításához. Csak mindent lemosni.

Akril fürdőápolási termékek

A legjobb, ha a fürdõk szennyezésével foglalkoznak, amelyeket a háztartási vegyszerek üzleteiben széles körben mutatnak be. Annak megítélésénél, hogy melyik akrilfürdő mosásához szükséges, érdemes megfontolni, hogy a fürdők egyes gyártói sajátos keverékeket gyártanak, amelyek gondosan ápolják a felületet. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a kompozíciót, hogy elkerülje az agresszív komponensek jelenlétét.

Mosószer akril fürdőhöz "Avar"

Az AVUAR cég kiváló minőségű háztartási tisztítószereket gyárt, de fontos figyelembe venni, hogy az akril fürdők számára foszfátmentes vegyületeket szabad használni. Koncentrált formában kerülnek értékesítésre, így sok szennyező anyaggal jól mennek. Akkumulátoros mosószert 5 percig fel kell használni. a szennyezést, majd dörzsölje a szivacsot. Ha a folt marad, akkor megismételheti a kezelést.

Lehetőség van a "Domestos" akrilfürdő tisztítására?

A háztartási vegyi anyagok piacán ez a gyártó nagy presztízset élvez, ezért sokan megvásárolják, hogy gondoskodjanak a vízvezetékről. A Domestosnak sósav van, amely jól szennyezett különböző szennyező anyagokkal. Leírja, hogy a "Domestos" akril fürdőt megmoshatja, vagy sem, érdemes megemlíteni az eszköz egyéb előnyeit: a biztonságot, az ésszerű költségeket, a hatékonyságot és a felület károsodásának veszélyét. Vigyük fel a gélt szivacsra, menjünk át a szennyeződésen, hagyjuk 5 percig, majd bő vízzel mossuk le.

Lehet mosni az "Sanoksom" akril fürdőt?

A mosószerek vezető oroszországi gyártója, az Aist, gyártja a Sanoks gélt, amely a legfrissebb tisztítási formula alapján készül. Az akrilfürdő fürdésének jobb módja, hogy érdemes kiemelni a Sanox fő előnyeit, amelyek magukban foglalják a fertőtlenítő tulajdonságokat és a hatékonyságot a különböző szennyeződések elleni küzdelemben. A hatóanyagok nagy koncentrációja miatt jelentősen megtakarítható a tisztítás. Annak érdekében, hogy ápolja az akril fürdőt, a gélt 10 percen át a piszoktól vigye fel, majd egy szivacsjal haladjon át a felületen.

Lehetőség van a "Pemolux" akrilfürdő mosására?

A háztartási vegyszerek üzleteiben e márkájú tisztítószereket vásárolhat. A por a legnépszerűbb, de nem alkalmas akril fürdőre, mert szilárd anyaga van. Van egy gél a márka sorában, amely gyengéd tisztítást végez. Ha akril fürdőt szeretne, alkalmazza a terméket a szabályoknak megfelelően, alkalmazza problémás területekre, és óvatosan súrolja szivacsjal.

Lehetőség van a "Cif" akril fürdő tisztítására?

Az ideális eszköz a vízvezeték gondozásához - Sif, amely krém vagy spray formájában vásárolható meg. Az első lehetőség népszerűbb. Ha érdekel, minél jobban tisztítod az akril fürdőt, akkor tudd, hogy a szif univerzális, és képes megbirkózni a különböző szennyeződésekkel. Tartalmaz ásványi anyagokat és biológiai adalékanyagokat tartalmazó mikrogranulátumokat, amelyek eltávolítják a különböző foltokat és rozsdát. A legjobb, ha Cif-et alkalmazunk a szennyeződésekre, hagyjuk őket 5-10 percig, majd dörzsöljük őket szivacsjal és öblítsük le.

Mi nem tisztítható akril fürdő?

Fontos megfontolni, hogy mely eszközöket nem lehet kategorikusan használni az akril felület védelmére.

 1. Az akril fürdõmosás kiválasztásánál figyelembe kell venni, a készítmény nem tartalmazhat csiszolószemcséket, például granulátumokat, porokat és így tovább. Ez annak köszönhető, hogy károsíthatják a felületet, és károsíthatják a terméket.
 2. Azok a keverékek, amelyek klórt, acetont, formaldehidet, ammóniát, savakat és lúgokat tartalmaznak, nem alkalmasak akrilra. A hatásuk miatt az anyag elveszíti vonzó megjelenését, és hibák is megjelenhetnek. Emiatt, mielőtt bármilyen új eszközt használna, tanulmányozza a kompozíciót.
 3. Az akrilfürdő gondozása nem végezhető benzinnel és acetonnal.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy ne károsítsuk a felületet. Hogyan tisztítsunk meg egy akril fürdőt?

Az akril fürdők egészséges versenyben állnak a hagyományos vas- és acélfürdőkkel.

Súlyuk sokkal könnyebb, ami kényelmes a telepítéshez, kitűnő esztétikai és teljesítményminőséggel rendelkezik, és hosszú ideig tartja a meleg vizet.

Az akril anyag azonban szeszélyes, ezért különös gonddal kell eljárni.

Mi nem tisztítható akril fürdő

Az akril felület nem okoz mechanikai hatást. A csiszolószemcséket tartalmazó bármely terméktől karcolások jelennek meg a hófehér fürdő felszínén.

Ha akril tartalmú vegyi anyagokkal kezelünk, az akrilbázist elrontsuk: a fürdõk tompa, csúnya, durva lesz. Néhány alkalmatlan termék égetheti az akril réteget.

Az akril fürdő fürdő felületének tisztítására a következő anyagokat nem szabad használni:

• rendes mosópor, mivel kis szilárd részecskék könnyen karcolják a fürdőt;

• csiszolópor a konyhai felületek tisztításához;

• klórtartalmú anyagok (a fürdőszoba zavarossá válik). A klórtartalmú eszközök másodlagos alkalmazása korrodálja a felületet: porózus lesz, durva;

• aceton oldószerek. Tartós érintkezéssel az akril nem csak felhős lesz: az aceton korrodálja a fürdő felületét;

• tisztító és fehérítőszerek ammóniával. Ugyanúgy járnak el, mint az aceton, bár kisebb intenzitással;

• A formaldehidtartalmú anyagok szintén károsítják az akril felületet.

A fürdő kemény kefével történő tisztítása lehetetlen. Különösen veszélyes szivacsok fém bevonattal. Ilyen két számla karcolja meg a finom akril felületet.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt?

Vannak bizonyos szabályok az akril fürdők használatára. A megfelelő gondoskodás hosszú időn keresztül megőrzi a fürdőszoba esztétikai vonzerejét, megakadályozza a mész betéteket, rozsdát, repedéseket és karcolásokat.

A termék rendszeres karbantartása nagyon fontos. Felhasználás után a fürdőszobában lévő felületet meleg vízzel meg kell mosni és puha, szőtt ruhával törölni kell. Nagyon jó fürdés a szokásos mosodai szappannal, amit csak szappanozni kell. Csípés közben feloldhat egy marék mosószert, és habfürdővel lemoshatja a fürdőt.

Fontos tudni, hogy az akril nem tolerálja a nagyon magas hőmérsékletet. Ha a ház saját vízmelegítő rendszerrel rendelkezik, akkor ellenőriznie kell a vízsugár hőmérsékletét. A forró víz a fürdőben deformálódást okoz. Ugyanakkor a kellően forró víz megtartja a felület kellemes fényét hosszú ideig.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt? Az ilyen termékek mosásához használt szappant vagy speciális mosószert óvatosan kell felhordani az akril felületre szivacs nélkül indokolatlan buzgóság nélkül. A tisztító spray-ket egyszerűen adagolják adagolószivattyúval.

Ha a szennyezés kicsi, 5-7 perc után mossa le a terméket forró vízzel. Más esetekben kb. Húsz percet kell várnia, majd alaposan öblítse le a terméket és törölje szárazra a felületet.

Az ilyen napi és nagyon egyszerű esti ellátás mindig tökéletes állapotban tartja a fürdőt. Ha rozsda, sárga foltok, vízkő jelennek meg a felületen, a háztartási vegyszerek vagy háztartási termékek különleges termékei segítségével orvosolhatja a helyzetet.

Hogyan lehet tisztítani az akril fürdőszobát a rozsdától és foltoktól?

A modern akril fürdők gondozásához sok nagyon aktív háztartási vegyi anyagot hozott létre. Ezek nagyon drágák, és nem mindig adják meg a kívánt eredményt. Mindenesetre, új eszköz megvásárlásakor először meg kell próbálnia a tulajdonságait feltűnetlen felületen. Ezzel elkerülheti a termék esetleges károsodását, ha a kompozíció túl agresszív.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt, ha nincs külön vásárolt termék? A fürdőkád felületén megjelenő csúnya foltok tökéletesen illeszkednek a fogkrémek tisztításához. Szükséges a készítményt a kezelendő felületre alkalmazni, hagyni, hogy a hatóanyagok működjenek, majd rongyot mossa le.

Számos módja van a rozsdafoltok kezelésére otthoni jogorvoslatokkal. Itt vannak a leghatékonyabbak.

1. Keverj össze 2-3 evőkanál szódát szappanos vízzel (egy teáskanál szappant fél pohár vízben), piszkos helyeken fél órán keresztül. Ezután öblítse le meleg vízzel.

2. Ha a folt friss, és nem volt ideje, hogy mérgező rozsdás árnyalatot érjen el, akkor egyszerűen le lehet törölni a szódavízzel. A fürdő felületét szóda szemcsékkel nem lehet megkarcolni: először a szódát keverni kell a szódával.

3. Ha a rozsda foltja régi, finomra őrölt ehető sót próbálhat meg, hogy megszabaduljon tőle. A sót nagyon óvatosan kell alkalmazni a rozsdásodásra, majd a konyhai szivacs kemény oldalát nedvesítsük meg terpentinnel és dörzsölje a foltot.

Mindenesetre az éles szélekkel rendelkező részecskéket nagyon óvatosan kell alkalmazni a felületre. Ellenkező esetben a rozsda helyett küzdeni kell a karcolásoktól.

Hogyan kell tisztítani az akril fürdőszobát a vízkőből?

Az akril fürdők tulajdonosainak gyakori problémája a mészlerakódások kialakulása. Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy megszabaduljunk? Élelmiszer citromsav segít. Négy adag porot fel kell oldani egy liter vízben és fel kell önteni egy forró vízfürdőbe. Hagyja megoldani a megoldást egyik napról a másikra.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt sok lime foltokkal? Ahhoz, hogy az egészségügyi termék fehérséggel és ragyogással térhessen vissza, töltse fel forró vízzel, öntsön egy liter asztali ecetet, és hagyja az oldatot a fürdőben egy éjszakán át. Reggel öntsük az ecet vizet, öblítsük fel a felületet meleg vízzel és törölje száraz ruhával.

Ha egyik módszer sem működik, akkor speciális akrilfürdõket kell vásárolnia. Megfelelő jelöléssel kell rendelkezniük.

Az akril felületen lévő foltok könnyebben megakadályozhatóak, mint harcolni. Ezért, miután vásárolt egy gyönyörű, tökéletesen sima, hófehér fürdőt, mindennap öt percig gondoskodnia kell róla, hogy jó szokás.

Hogyan kell tisztítani a fürdőt - 10 leghatékonyabb népi mód

Minden háziasszony azt álmodja, hogy a fürdője hófehér, és ugyanúgy ragyogott, mint a mosószerek reklámjaiban. Azonban, ahogy a gyakorlat azt mutatja, az eredmény felhasználásuk után nagyon különbözik attól, amit a hirdetők ígérnek. Azonban nem szabad idegesíteni, ebben a cikkben megmondom, hogyan kell tisztítani a fürdőt otthon "rögtönzött" eszközökkel, hogy a vízvezeték-szerelő újra fehérvé és fényessé váljon.

A fürdőt rendkívül puha szivaccsal kell megtisztítani.

Néhány tipp az ellátásról és a karbantartásról

Mielőtt elmondaná, hogyan kell tisztítani egy fehér mosott fürdőt, adok néhány tippet az ellátásról és a karbantartásról. Ragaszkodva hozzájuk, nagyban megkönnyíti a vízmosás folyamatát, valamint meghosszabbítja az élettartamát és hosszú ideig tartja fenn az eredeti megjelenést:

 • a fürdő használata után törölje száraz, puha ruhával;
 • Győződjön meg róla, hogy a víz nem csapódott le a keverőből és a zuhanyzócsövekből, mert ez rozsdás lerakódások kialakulásához vezet. Ha a szelep szivárog, meg kell javítani;
 • Soha ne próbálj meg lemosni a vízkő, rozsda vagy más szennyeződést egy fém ecsettel;

A szivárgás csapja rozsdát okozhat.

 • kerülje a hirtelen hőmérsékletváltozásokat a fürdő felületén;
 • Ne helyezzen fémtárgyakat a kádba. A vödröknek és medencéknek műanyagnak kell lenniük;
 • Mosószerek használata előtt ellenőrizze, hogy alkalmas-e a fürdőkádra. Ez különösen igaz a vegyi anyagoknak (savak, lúgok, oldószerek stb.) Kitett akril fürdők;
 • mossa a fürdőt fehér mosószerrel (nincs különbség a népi vagy a boltban vásárolt) legalább havonta kétszer.

Ha betartja ezeket a szabályokat, akkor nem kell birkózni azzal, hogy hogyan és mit tisztítson a felületen, hogy megszabaduljon a rozsda, a vízkő, a fekete foltoktól stb. Ezenkívül a vízvezeték mindig ragyog.

A fürdő tisztítására szolgáló hagyományos módszerek

Most megfontoljuk, hogyan kell a fürdőt megtisztítani a fehérre, házi jogorvoslatokkal, ha úgy történt volna, hogy a felület még mindig mindenféle behatolással és más szennyeződéssel "előzni". Azt kell mondanom, hogy óriási mennyiségű tisztítási módszer létezik. Mindazonáltal csak a leghatékonyabbnak és bizonyítottnak tartjuk.

Ezek a módszerek a következő eszközöket tartalmazzák:

Népi jogorvoslatok a piszok fürdésére és mindenféle raidre

Ezután közelebbről megvizsgáljuk ezeket a népi jogorvoslatokat és azok alkalmazási módjait, és meg fogom mondani, hogy mely esetekben vannak leghatékonyabbak.

1. módszer: Szóda ecettel és fehérítővel

Először is megjegyezzük, hogy ez a tisztítószer öntöttvas fürdésre szolgál, mivel nagyon agresszív komponensekből áll. A főzéshez szüksége lesz:

 • élelmiszer és szóda hamu;
 • fehérítőt;
 • ecetet.

Még a legolcsóbb fehérítő is használható a fürdő tisztítására.

Ezt a készítményt a következőképpen alkalmazzuk:

 1. először a szódabikarbónát egyenlő arányban keverje össze a szódabikarbónával. Használjunk néhány kanálnyi szódát - ez elég lesz;
 2. majd adjunk hozzá egy kis vizet, hogy keverjük össze a sört;
 3. a kapott készítményt szennyezett területekké kell kezelni;
 4. ezt követően egyenlő arányban keverni kell az ecettel és a folyadékot a szódával fel kell használni;
 5. fél óra múlva törölje le a felületet egy nedves szivaccsal, majd bő vízzel öblítse le.

A háziasszonyok általában nem csak a fürdéshez szükséges mosogatásban érdekeltek, hanem a csempe tisztításához is, hogy felülete csillogjon. Ez az eszköz kiválóan alkalmas erre a célra.

Meg kell mondanom, hogy ez a kompozíció jól illeszkedik a vízkőbe, azonban más típusú szennyezések eltávolítására is felhasználható.

Ha meg akarja tisztítani az akril vízvezetéket, használhat egy ecetet szóda és fehérítő nélkül. Ehhez csak vigyen el ecetsavval a szalvétát, és piszkos felületre tegye. Egy óra elteltével a szalvétákat el kell távolítani, majd törölni kell egy puha szivaccsal és bő vízzel le kell öblíteni.

A citromsav jól reagál mindenféle raidre.

2. módszer: Citromsav

A citromsav nemcsak nagyon hatékony gyógymód az összes típusú plakk, hanem univerzális, amely használható mind a zománcozott szaniterek és akril fürdő. Az egyetlen dolog, a fürdő típusától függően, különböző módon használatos.

Ha a vízvezeték vas vagy fém, a citromsav használatára vonatkozó utasítások így néz ki:

 1. egy pohár vízben fel kell oldania egy fél evőkanál citromsavat;
 2. akkor a készítményt a szennyezett felületre szivaccsal vagy szórással kell felhordani;
 3. tizenöt perccel később, a szennyezett helyeket egy citromsavval nedvesített szivaccsal le kell törölni;
 4. amikor a felületet megtisztítják, öblítsük le a fürdőt hideg vízzel.

Ha a vízvezeték az akril, akkor tisztítani egy kicsit másképp:

 1. elsősorban a fürdőben meleg vízzel kell rendelkeznie;
 2. akkor egy és fél evőkanál citromsavat kell hozzáadni;
 3. 12 óra elteltével le kell üríteni a vizet, és öblítenie kell a vízvezeték felületét. Javasoljuk, hogy egy szivaccsal szivacsot is törölje, majd mossa le. Ebben az esetben a felület garantáltan nem marad savakkal, ami káros hatással van az akrilra.

A Buru a rádiókészülékek üzleteiben található

3. módszer: Borax citromlével

Ha valamit megtisztítsz, hogy ragyogó foltokkal borított fürdőszobát csilloghatsz, használhatod a barna citromlevet. Ezenfelül ez a készítmény minden típusú vízvezetékhez alkalmas.

Ezt az eszközt az alábbiak szerint kell alkalmazni:

 1. Öntsön egy negyed csésze citromlevet egy tartályba, és öntsön boraxot bele. Az utóbbi mennyiségének olyannak kell lennie, hogy paszta konzisztencia képződjön, ugyanakkor a borax-kristályok feloldódnak;
 2. a rozsdafoltokra pasztát kell használni;
 3. amikor a paszta megszárad, vízzel kell mosni. A kompozíciónak együtt kell járnia a rozsdával;
 4. ha a foltok nem teljesen eltűnnek, az eljárást meg kell ismételni.

Ha például meg kell tisztítani a cementből a fém vagy öntöttvas fürdőt, például javíttassa meg a tisztítást, használja a szennyvízcsatorna tisztítására szolgáló kompozíciókat, például a "Mole" -t.

A hidrogén-peroxid sok "népszerű" tisztítószer összetételében jelen van.

4. módszer: Tészta a súrolóporból

Ez a készítmény a rozsdás lerakódások eltávolítására is alkalmas. Használható azonban kizárólag zománcozott szaniterárukhoz.

Ahhoz, hogy ezt a mosószert a saját kezével készítse el, elő kell készítenie a következő összetevőket:

Minél jobban mossa az otthoni akril fürdőt

Hogyan kell lemosni az akril fürdőt? Ez a kérdés a háziasszonyokból származik, akik szanitereket vettek fel ebből az anyagból, vagy a helyreállítás során fedezték fel. Mindenesetre a zománc tisztítására használt eszközök nem alkalmasak ennek a polimernek a kezelésére, könnyen károsíthatja a szeszélyes felületet, ami azt jelenti, hogy óvatosan kell választanod.

Népi jogorvoslatok

Számos anyag létezik szinte minden otthonban, és alkalmasak akril felületek tisztítására:

A mészkő betétek eltávolítására javasolt. Elég, hogy a fürdőt forró vízzel töltse, öntsön egy zsákban lévő savval, keverje össze és hagyja el néhány órát. Ezután a víz leereszkedik, és a tál felületét vízsugarakkal mossák, azt egy ruhával kell törölni, hogy ne legyenek foltok.

Ha 10-12 hónapon belül elvégzi az ilyen takarítást otthon, akkor az üzletekben értékesített speciális eszközök nélkül is megteheti.

Jelentős szennyeződés esetén a savadagot 3 tasakra kell növelni. De egy ilyen eljárást agresszívnak tekintünk, és csak akkor hajtják végre, ha különleges szükség van rá.

A rozsda és a mész elleni küzdelem érdekében egy ilyen eredeti eszköz nem fog működni, de használható a kisebb foltok eltávolítására a fürdőben. A paszta az ecsetre kerül, akkor használhatja a fogat és a bozót a kívánt területre. Miután vízzel lemossák.

Az akril fürdő jobb tisztítsa meg a sütőoldatot, ami gyenge lúg, nem károsíthatja az anyagot. Szódát és szappant kell használni a keverék elkészítéséhez, a szennyezett területekhez való alkalmazásra és fél órán át hagyni. Ezután az oldatot leöblítik, szükség esetén szivacsos vagy puha sörtéjű kefével járhat.

Továbbá szódabikarbónát és kis mennyiségű vizet is készíthet, amely a fürdő falát takarja. 20 perc elteltével nedves szivaccsal távolítják el.

Az ilyen eszköz alkalmas arra, hogy tisztítsa meg a fürdetést friss foltoktól és kisebb lerakódásoktól.

 • Ammónia és hidrogén-peroxid

Ezzel a keverékkel megszabadulhat a vízkő, a rozsda és a sárgaság. A folyadékokat 1: 1 arányban keverjük össze, rongyot vagy szivaccsal impregnálják, és a tál felületét töröljük.

Az akrilfürdő tisztításához, ha régi rozsda van, használhatja a szokásos finom sót. A szivacs felületére öntik, vizet nedvesítenek és dörzsölnek. De emlékeztetni kell arra, hogy a só csiszolóanyag, ezért nagyon óvatosan kell cselekedni.

Ez az anyag lehetővé teszi a nagyon erős piszok tisztítását az akril tál felületéről. 1 liter ecetet, amelyet meleg vízzel töltött kádba öntünk. A szerszámot 10-12 órán át hagyja, az éjszaka lehetséges, majd leöblítik és öblítik. Ez a módszer nem ajánlott, ha nincs különösebb szükség.

Ezenkívül előmelegített felületre önthetünk a szódabikarbónát, és 15 perc elteltével 9% -os ecetsavat adunk hozzá. A szennyeződés meg van szúrva.

Lehetővé teszi a rozsda eltávolítását a felületről. Frissen préselt folyadék kerül a foltra, várjon kb. 15 percet és mossa le meleg vízzel.

Akrilfürdős fertőtlenítés

Fürdőszoba - a magas páratartalmú helyiség, amelyben gyakran megjelenik a gombák és a penész, ezért fontos szempont a kötelező fertőtlenítés. A fürdőkádnak évente is szüksége van. Az akrilfürdőt az alábbiak szerint kell fertőtleníteni:

 • a tálat vízzel töltötték 20-25 ° C hőmérsékleten;
 • egy fertőtlenítő hatású mosószer csomagot öntöttek, például Ravac;
 • a tisztító készítménysel ellátott vizet keverni és 10 percen át kell hagyni;
 • a kijelölt idő elteltével a víz lefolyik, a tálat leöblítik;
 • az utolsó lépés a fürdő falainak szárítása.

Az eljárás során védőkesztyűt kell használni. Az esemény után a fürdőszobát alaposan szellőztetni kell.

Speciális ápolószerek az akril számára

Ha a háziasszony úgy dönt, hogy a boltban vásárolt tisztítószereket használja, akkor szem előtt kell tartani, hogy az akrilfedeles fürdőt lehetetlen mosogatni rendes felületű készítményekkel.

A modern kémiai termelés azonban az akril felületek gondozására specializált termékek széles választékát kínálja. A készítmények gyengéden befolyásolják az anyagot, megszüntetik a foltokat és az elmosódásokat, ugyanakkor nem károsítják. Leggyakrabban krémmel vagy gélkonzisztenciával rendelkeznek. A népszerű tisztítószerek közül megemlíthetjük a következőket:

 • Az Acrylan - átfogó gondoskodást nyújt - még a régi foltok ellen is harcol, fertőtlenít, védő réteget képez a fürdő falán, ami megakadályozza a baktériumok felhalmozódását;
 • A CIF (krém, spray, paszta) univerzális gyógymód, melyet a finom polimerek iránti óvatos hozzáállás és a nagy hatásfok jellemez.
 • Mr. Chister egy olcsó tisztító folyadék, amellyel eltávolíthatja a vízkőzetet és a rozsdát.
 • Tim-Pro - egy modern fertőtlenítőszer, amely eltávolítja a plakkot és bármilyen bonyolultság szennyeződését, a felületet tisztítja, ragyog, kiküszöböli a kellemetlen szagokat;
 • RAVAK Turbocleaner - a vízkőzetek eloszlatásához elegendő az összetétel alkalmazása és várni;
 • San Klin - többfunkciós összetételre utal, amely hatékonyan küzd a különböző ásványi lerakódások ellen.
 • A Triton fertőtlenítőszer, akkor ajánlott, ha a régi, régi szennyeződésekkel ellátott fürdő karbantartása és tisztítása szükséges.

A gélt vagy a krémet egy szivacsra vagy rongyra kell felhordani, amellyel a fürdőkád tiszta. Javasoljuk, hogy 5-7 percig hagyja el az eszközt, majd bő vízzel öblítse le és törölje szárazra.

Jellemzők ápolás akril termék

Az akril fürdőkád megfelelő ellátása növeli a termék élettartamát és hosszú ideig megőrzi az esztétikai megjelenését. Továbbá, ha megfelelő eszközt választasz és rendszeresen használ, a csésze fehér színű lesz, foltok, virágzás, repedések és karcolások nélkül.

Minden használat után öblítse le a fürdőt, majd törölje száraz ruhával. Ha nincs tartós szennyeződés, akkor az akril fürdőt mossa meg rendes háztartási vagy gyermekszappannal, mosogatószerrel. A mosógéppel vagy valamilyen porral meleg vízhez is hozzáadhat, feloldhatja, feldolgozhatja a tálat tartalmazó falakat a keletkező habtal és vízzel öblítheti.

A fóliát a polimer felületére visszük vissza, puha ronggyal, viasz alapú polírozással telíthetjük és dörzsöljük a tálat.

Az egyik caveat - akril tartós, de termoplasztikus, amely instabil a magas hőmérsékleten.

Ha a fűtővíz különálló rendszere nem engedheti meg a forrásban lévő vizet a fürdőbe, különben a felület deformálódik.

Mi nem tisztítható akril felület?

Annak érdekében, hogy a szaniterek hosszú ideig szolgálhassanak, nem szabad megfeledkezni arról, hogy sok eszközzel lehetetlen tisztítani az akril felületeket. A fürdőt a következő anyagok és készítmények alkalmazásával elkényeztetheti:

 • mosópor száraz formában, anélkül, hogy vízben oldódna - granulátumai mikroszkopikus karcolásokat hagyhatnak a felületen;
 • súroló súrolóporok;
 • klórtartalmú termékek - a csészefal első alkalmazása után felhős lehet; Továbbá a klór korrodálja a szintetikus polimert, porózusá válik, elveszíti a fényességet, nyirkos lesz;
 • acetont tartalmazó oldószerek - agresszív anyag nem csak a felület zavarosságát okozza, hanem azonnal elszínezheti az akrilt;
 • A lerakódások és az ammóniát tartalmazó más vegyipari termékek - ez az anyag kevésbé ellenséges a polimerekkel szemben, de képes elpusztítani szerkezetüket is;
 • a formaldehid toxikus összetevőjével, a vízben feloldott és korábban a vegyiparban használt gáz nem kompatibilis az akrilokkal.

Szintén koncentrált alkoholok, savak, lúgok nem alkalmasak ezen anyag feldolgozására.

A potenciális vegyi anyagok hatásaitól való eltérés változhat. Néhányan képesek egy szintetikus polimert unalmas, durva, míg mások - égetni. Ezért megfelelő gyógyszer kiválasztásánál nem feltétlenül szükséges felismerni a készítmény összetételét és használati utasításait.

A tálból származó szárított piszkot nem szabad kaparni, ami károsíthatja a bevonatot, jobb, ha a termék nedvesen tisztul. Ehhez csak tárcsázza a fürdővizet, és várjon.

A kádat nem szabad mosni egy akril bevonattal, merev ecsettel vagy szivaccsal, amely fémes permetezéssel van ellátva. Tisztítás után karcolások és egyéb károk találhatók a terméken.

Az akrilfürdő szép megjelenése, egyszerű és könnyen tisztítható. De csak akkor, ha a műveletet helyesen végzik, és megfelelő vegyületeket választanak ki gondozásra.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy ne károsítsuk a felületet. Hogyan tisztítsunk meg egy akril fürdőt?

Az akril fürdők egészséges versenyben állnak a hagyományos vas- és acélfürdőkkel.

Súlyuk sokkal könnyebb, ami kényelmes a telepítéshez, kitűnő esztétikai és teljesítményminőséggel rendelkezik, és hosszú ideig tartja a meleg vizet.

Az akril anyag azonban szeszélyes, ezért különös gonddal kell eljárni.

Mi nem tisztítható akril fürdő

Az akril felület nem okoz mechanikai hatást. A csiszolószemcséket tartalmazó bármely terméktől karcolások jelennek meg a hófehér fürdő felszínén.

Ha akril tartalmú vegyi anyagokkal kezelünk, az akrilbázist elrontsuk: a fürdõk tompa, csúnya, durva lesz. Néhány alkalmatlan termék égetheti az akril réteget.

Az akril fürdő fürdő felületének tisztítására a következő anyagokat nem szabad használni:

• rendes mosópor, mivel kis szilárd részecskék könnyen karcolják a fürdőt;

• csiszolópor a konyhai felületek tisztításához;

• klórtartalmú anyagok (a fürdőszoba zavarossá válik). A klórtartalmú eszközök másodlagos alkalmazása korrodálja a felületet: porózus lesz, durva;

• aceton oldószerek. Tartós érintkezéssel az akril nem csak felhős lesz: az aceton korrodálja a fürdő felületét;

• tisztító és fehérítőszerek ammóniával. Ugyanúgy járnak el, mint az aceton, bár kisebb intenzitással;

• A formaldehidtartalmú anyagok szintén károsítják az akril felületet.

A fürdő kemény kefével történő tisztítása lehetetlen. Különösen veszélyes szivacsok fém bevonattal. Ilyen két számla karcolja meg a finom akril felületet.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt?

Vannak bizonyos szabályok az akril fürdők használatára. A megfelelő gondoskodás hosszú időn keresztül megőrzi a fürdőszoba esztétikai vonzerejét, megakadályozza a mész betéteket, rozsdát, repedéseket és karcolásokat.

A termék rendszeres karbantartása nagyon fontos. Felhasználás után a fürdőszobában lévő felületet meleg vízzel meg kell mosni és puha, szőtt ruhával törölni kell. Nagyon jó fürdés a szokásos mosodai szappannal, amit csak szappanozni kell. Csípés közben feloldhat egy marék mosószert, és habfürdővel lemoshatja a fürdőt.

Fontos tudni, hogy az akril nem tolerálja a nagyon magas hőmérsékletet. Ha a ház saját vízmelegítő rendszerrel rendelkezik, akkor ellenőriznie kell a vízsugár hőmérsékletét. A forró víz a fürdőben deformálódást okoz. Ugyanakkor a kellően forró víz megtartja a felület kellemes fényét hosszú ideig.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt? Az ilyen termékek mosásához használt szappant vagy speciális mosószert óvatosan kell felhordani az akril felületre szivacs nélkül indokolatlan buzgóság nélkül. A tisztító spray-ket egyszerűen adagolják adagolószivattyúval.

Ha a szennyezés kicsi, 5-7 perc után mossa le a terméket forró vízzel. Más esetekben kb. Húsz percet kell várnia, majd alaposan öblítse le a terméket és törölje szárazra a felületet.

Az ilyen napi és nagyon egyszerű esti ellátás mindig tökéletes állapotban tartja a fürdőt. Ha rozsda, sárga foltok, vízkő jelennek meg a felületen, a háztartási vegyszerek vagy háztartási termékek különleges termékei segítségével orvosolhatja a helyzetet.

Hogyan lehet tisztítani az akril fürdőszobát a rozsdától és foltoktól?

A modern akril fürdők gondozásához sok nagyon aktív háztartási vegyi anyagot hozott létre. Ezek nagyon drágák, és nem mindig adják meg a kívánt eredményt. Mindenesetre, új eszköz megvásárlásakor először meg kell próbálnia a tulajdonságait feltűnetlen felületen. Ezzel elkerülheti a termék esetleges károsodását, ha a kompozíció túl agresszív.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt, ha nincs külön vásárolt termék? A fürdőkád felületén megjelenő csúnya foltok tökéletesen illeszkednek a fogkrémek tisztításához. Szükséges a készítményt a kezelendő felületre alkalmazni, hagyni, hogy a hatóanyagok működjenek, majd rongyot mossa le.

Számos módja van a rozsdafoltok kezelésére otthoni jogorvoslatokkal. Itt vannak a leghatékonyabbak.

1. Keverj össze 2-3 evőkanál szódát szappanos vízzel (egy teáskanál szappant fél pohár vízben), piszkos helyeken fél órán keresztül. Ezután öblítse le meleg vízzel.

2. Ha a folt friss, és nem volt ideje, hogy mérgező rozsdás árnyalatot érjen el, akkor egyszerűen le lehet törölni a szódavízzel. A fürdő felületét szóda szemcsékkel nem lehet megkarcolni: először a szódát keverni kell a szódával.

3. Ha a rozsda foltja régi, finomra őrölt ehető sót próbálhat meg, hogy megszabaduljon tőle. A sót nagyon óvatosan kell alkalmazni a rozsdásodásra, majd a konyhai szivacs kemény oldalát nedvesítsük meg terpentinnel és dörzsölje a foltot.

Mindenesetre az éles szélekkel rendelkező részecskéket nagyon óvatosan kell alkalmazni a felületre. Ellenkező esetben a rozsda helyett küzdeni kell a karcolásoktól.

Hogyan kell tisztítani az akril fürdőszobát a vízkőből?

Az akril fürdők tulajdonosainak gyakori problémája a mészlerakódások kialakulása. Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy megszabaduljunk? Élelmiszer citromsav segít. Négy adag porot fel kell oldani egy liter vízben és fel kell önteni egy forró vízfürdőbe. Hagyja megoldani a megoldást egyik napról a másikra.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt sok lime foltokkal? Ahhoz, hogy az egészségügyi termék fehérséggel és ragyogással térhessen vissza, töltse fel forró vízzel, öntsön egy liter asztali ecetet, és hagyja az oldatot a fürdőben egy éjszakán át. Reggel öntsük az ecet vizet, öblítsük fel a felületet meleg vízzel és törölje száraz ruhával.

Ha egyik módszer sem működik, akkor speciális akrilfürdõket kell vásárolnia. Megfelelő jelöléssel kell rendelkezniük.

Az akril felületen lévő foltok könnyebben megakadályozhatóak, mint harcolni. Ezért, miután vásárolt egy gyönyörű, tökéletesen sima, hófehér fürdőt, mindennap öt percig gondoskodnia kell róla, hogy jó szokás.