Legfontosabb > Csapok

Hogyan és mi festeni egy csempe: a funkciók és a munka árnyalatai

Ritkán jut eszembe az a gondolat, hogy csempét festenek, például egy fürdőszobában vagy egy konyhában, de remek módja annak, hogy javítsák a belsőépítészetet, és frissítsenek rá külön költségek és építési por nélkül. Gondoljunk részletesen arra, hogy milyen szabályok vannak az ilyen munkák elvégzésére.

A csempefestés egy nem szokványos, de nagyon érdekes módszer a belső tér frissítésére.

Miért festeni a csempe?

A helyiség díszítésére szolgáló ilyen módszer első említéseként, például a csempézett bélés festésénél, sokan különös zavarodottsággal rendelkeznek. Ez a tervezési módszer nem teljesen ismerős, ezért érdemes kiemelni azokat az okokat, amelyek miatt érdemes megfontolni egy ilyen jellegű javítás lehetőségét:

 • Belső megújulás. A csempefestési lehetőség nagyszerűen alkalmas a konyha vagy a fürdőszoba berendezéseinek egyszerű és gyors frissítésére. Tehát drasztikusan megváltoztathatja a padló vagy a falak színét és kialakítását, anélkül, hogy durva munkát végezne.
 • Javítás. Amikor javítás közben helyettesíti a bútorokat, új csempe behelyezése nélkül teheti meg, csak meg kell változtatnia a megjelenését a tervezési projektnek megfelelően.
 • A stílus megváltoztatása. Megváltoztathatja a belső tér stílusát, különleges tematikus jegyzeteket készíteni vagy kiemelni egy bizonyos színsémát.
 • Bevonat dekoráció. Lehetőség van egy diszkrét dekoráció létrehozására helyi minták vagy minták formájában a csempe.
 • Maszkolási hibák. Ha valami történt a csempe, akkor nem kell teljesen megváltoztatni. A kisebb károkat és hibákat sikerrel álcázzák festékkel.

Frissítse a belső tér a fürdőszobában a festett csempe segítségével

Annak érdekében, hogy eldöntsd, hogy festeni kell a lapkát, csak kreatív impulzusra van szükséged. Ezen felül rendelkezésére áll egy sima felület, amelyet Ön saját belátása szerint alakíthat át.

Szükséges anyagok és eszközök

Milyen eszközök hasznosak a munkában? A csempéknek a fürdőszobában vagy a konyhában való festése érdekében a következő szerszámkészleteket és segédanyagokat ajánljuk elő:

 • festeni;
 • primer;
 • ecset készlet;
 • festék vékonyabb;
 • roller;
 • maszkoló szalag;
 • celofán;
 • minták minták;
 • lakk;
 • paletta, ha szükséges.

A csempefestéshez szükséges alapanyagok

Ezekkel a dolgokkal előkészíthessük a felületet a festéshez, hozzuk létre a rajzot, és szépen alkalmazzuk a festéket, anélkül, hogy szennyeznénk a bútorokat és a következő befejezést.

Az összetétel megválasztása

Most vegyük fontolóra a festék kiválasztásának kérdését. Mivel bizonyos körülmények között egy lakóépületben lévő zárt helyiségekről beszélünk, a legjobb, ha előnyben részesítjük a következő kompozíciókat:

 • akril - fényes és kényelmes használat;
 • Az epoxi gyorsan szárad és gyakorlatilag nem szaga.

Ha meg akarja tartani a zománc ragyogását, akkor adja meg a fényes festék előnyeit. Szintén jó lehetőség lenne félszatén zománc. Nem olyan látható a csepegés, és a szennyeződés nem vonzza a figyelmet. Ez kellemes bársonyos hatású.

Csempe festék opciók

Válasszon festéket a neves gyártókból, mert az olcsó vegyületek alacsony minőségű komponenseket tartalmazhatnak, és bizonyos körülmények között káros anyagokat bocsáthatnak ki, például ha felmelegszik a felület, ami gyakori a konyhában és a fürdőszobában.

Tervezési változatok

Most beszéljünk a design kiválasztásáról. Hogyan festhetek a kerámia lapok a saját kezemmel? Sok lehetőség van, de a fantázia mestere számára nincs külön keret. Először is kiemelheti az alábbi tervezési ötleteket:

 • Fővárosi festészet. Teljes színű csere, a burkolólap teljes felülete festéknek van kitéve.
 • Frissítse a színt. Nem változtathatod meg az általános elképzelést, és az egyetlen különbséggel hagyhatod el mindent: frissítheted a színeket és intenzívebbé teheted őket. És csak néhány díszítőelemet választhat ki.
 • Minta létrehozása. A csempe díszítéssel vagy különálló mintázattal díszített.
 • Ábra. Ez a lehetőség a csempefestésnek a fürdőszobában való megteremtésében kiválóan alkalmas egy tematikus belső tér megteremtésére. A szoba sarkát díszítheti, vagy kiválaszthatja a padlóburkolat vagy konyhai kötény egyedi elemeit. A kényelem érdekében sablonokat használhat.
 • Kép. Festőlapok, mint a vászonképek. Bármely összetételt készíthet: absztrakció, tájkép, csendélet, portré, stb. Ez a lehetőség azonban bizonyos művészi készségeket igényel.

Lehetőségek csempék tervezéséhez festékekkel

Felület előkészítés

A csempe festése előtt gondosan fel kell készülni az ilyen kezelésre. Először is a csempe tisztítása szennyeződéstől és portól. Annak érdekében, hogy a festéket egyenletesen és egyenletesen eloszoljuk a csempe felszínén, meg kell tisztítani a zsírt, a meszet, a rozsdát, a ragasztó maradványait, a fugázószert, stb. Különösen óvatosan kell megmunkálni az elemek között a varratokat, mivel a szennyeződés felhalmozódhat, penész és penész. Ugyanez vonatkozik a bútorokkal és szerelvényekkel ellátott tömített kötésekre is.

Ezt követően a csempe zsírtalanítani kell. Ha azt tervezi, hogy teljesen felnyitja a felületet festékkel, akkor az anyagot is felboríthatja, hogy megkönnyítse a munkát. A zsetonok, karcolások és repedések kiküszöbölése érdekében speciális alapozó használata ajánlott. Ezenkívül jó tapadást biztosít a burkolólapoknak.

Piszok eltávolítása és zsírtalanítás - fontos lépés a csempefestésnél

Festék alkalmazás

Miután elkészült a felület, elkezdheti festeni. A kiválasztott kiviteltől függően helyezze el a maszkoló szalagot a festett terület határain, hogy ne szúrja be a szomszédos tárgyakat.

A festék felhordásához a legjobb, ha habszivacsot használunk, nagyon könnyen és gyorsan gyorsan festhetünk egy hatalmas területet. Ha egy meghatározott minta kivonását tervezi vagy csak néhány apró csempét fest, akkor a kefék használatával korlátozhatja magát. A kemény bolyhos képes hagyni a védjegyeket, ezért ha nem kíván könnyű megkönnyebbülést és textúrát létrehozni, válassza a lágyabb termékeket.

Két lépésben kell dolgozni. Először alkalmazza az alapréteget, és merőleges lökésekkel szárad meg, majd nyissa fel újra a lapkát. Ha a festés elegendő lesz, és egy réteg, de az ecsettel ellátott festéknek többet kell nyernie, és konzisztenciájának vastagabbnak kell lennie.

Próbálja korlátozni a helyiség használatát, amíg a festék teljesen megszárad, különben megkenheti a képet, zsírozza be vagy porrá teheti a szobát.

A csempefestészet a legjobb, ha egy görgőt használ.

A festék szárításának felgyorsítása érdekében figyelni kell a helyiség hőmérsékleti körülményeit. Hideg időben minden bevonat tovább keményedik. Ha nagy területet dolgoz fel, számos megközelítésben elvégezheti a munkát annak érdekében, hogy a helyiséget hosszú ideig ne blokkolja.

Védelmi minta

A csempefestés után a fürdőszobában megbízható védelmet kell nyújtani külső tényezők ellen, így a festék nem ragadhatja meg, és nem mossa le vízzel idővel. Ugyanez vonatkozik a konyhára és más helyiségekre is.

A minta kopása elkerülése érdekében a teljesen megszáradt festéket egy vagy két rétegű lakkal kinyitják. A felhasználásnak vízen kell alapulnia. Először is, ezek a lakkok sokkal gyorsabban száradnak, másrészt nem élesen kellemetlen szagot kapnak, harmadszor pedig szárítás után erős átlátszó film keletkezik sárgulást vagy más külsõ árnyalat nélkül. Ez egy tökéletes megoldás egy lakás számára.

A csempézett felület festése kiváló megoldás a belső felújításhoz, különösen ha kreatív személy vagy, és szeretne szép dolgokat készíteni saját kezével.

Festhetek egy csempe?

Szöveg: Nikita Sidorov

Hello Nikita. A lakásomban szeretnék festeni a csempéket. A csempe ugyanabban a szobában van, a konyhában és a fürdőszobában. Cserép cseréje még nem engedélyezi a költségvetést. Lehetőség van kerámia lapok festésére, vagy nem? Mondja el az igazat: ez hülye ötlet, ahogy a férjem azt mondja, vagy később később büszkélkedhetek vele és barátainkkal?
Daria Kuznetsova.

Hello Daria! Igazságosan elmondom: ha festeni a csempe, akkor sokáig elpirul. minden olyan búcsúktól és dicsérettől, amelyet barátaid a frissített csempe láttán mondanak. De a legjobb dolog az, hogy a megtakarított pénzzel képes lesz arra, hogy többször csökkentse a hitetlen Thomas, a férjét, egy jó étterembe. Ezt követően határozottan hallgat többet.

Hogyan érhető el jó eredmény sok éven át?

Egy ilyen projektben a legfontosabb dolog egy hosszú távú eredmény elérése. Ezért beszéljünk arról, hogy milyen kerámia burkolólapokat lehet festeni, és melyek nem. Lefesthet bármilyen csempe, amely rendszeresen nem érintkezik a vízzel. Ez azt jelenti, hogy a csempe a falra, a padlóra és a konyhába is festhető, még a tűzhely mellett. A teljes képet akár kerámia burkolólapokon is meg lehet festeni. DE! Az egyetlen csempe, amelyet soha nem festek, az az, amelyik a padlón van a zuhanyzóban vagy a fürdőszoba felett. A festék a cserépből nagyon gyorsan lehúzódik a nagy mennyiségű gőz miatt.

Az első dolog, amit meg kell tenni a mélytisztítás a csempe és a fugázás. Teljesen meg kell szüntetni az összes szennyeződést, zsírt, penészt stb. Ez minden mosószerrel elvégezhető. De személyesen egy puha csiszolóanyagot tartalmazó fürdőszobai mosószert használok. Itt emlékeznünk kell arra, hogy annál jobb lesz a csempe mosás előtt festeni, annál jobb eredményt kap később. Nagyon ajánlom a merev ecsetet a maximális agresszív mosáshoz. Hiszen minden festék nem más, mint egy színezőanyagot tartalmazó ragasztó. És leginkább, minden ragasztó szereti a kötést egy tökéletesen tiszta felületen. És még jobb, ha ez a felület kissé durva.

Tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy az olaj alapú festékeknél a legjobb minőségi eredményeket érte el a festés. Most kicsit nehezebb megtalálni őket, mert a termelési mód nem a leginkább környezetbarát. De ezek a festékek valójában szorosan ragaszkodnak a felülethez, miután megszáradtak és megkeményedtek. A vízbázisú festékek nagyon gyorsan lehúzzák a kerámia lapok sima felületét. Epoxi festékek adhatnak még egy csodálatos eredményt. De mielőtt használná, először egy kis területen gyakoroljon gyakorlatot, mert ha először találkozik epoxi festékkel, némi nehézségekkel járhat.

A csempe festéséhez használjon fényes vagy félfényes festéket. Ha a festék túl vastag, és nehezen használható ecsettel vagy hengerrel, akkor egy kevés oldószert használjon a festék kissé hígításához. Ügyeljen arra, hogy kövesse a festékkazetta utasításait, hogy ne lépje túl az oldószer megengedett legnagyobb mennyiségét.

Használjon festékszalagot a festéknek a csempehez legközelebb eső felületek védelmére. A legkényelmesebb olyan festékszalag használata, amely kevésbé agresszív akril ragasztót tartalmaz. Az ilyen szalagok nem hagynak nyomokat, és nem károsítják a felszínt, amikor levágják őket.

Milyen szép festeni a csempe. A tanácsom.

A csempefestés folyamata nem okozhat nehézséget. Sőt, ez izgalmas tevékenység lehet. Végül is számtalan lehetőség kínálkozik a kerámia burkolólapok bármilyen felületének festésére. Például használhat stencileket vagy különböző színeket keverhet. Különböző színekben különböző csempék festhetők, így különböző geometriai mintázatokat hoznak létre. Jól néz ki. Ráadásul könnyen rajzolhat kereteket vagy csíkokat.

Hagyja elképzeléseidet, és kísérletezzen egy csempecsomaggal. Ha nem tetszik neked, kezdd el. És ne felejtse el, hogy ha valaha fáradtál a csempe-tervezéshez, bármikor új designt készíthet a régire.

Ami a festés kérdését illeti, vagy nem a burkolólapok közötti habarcs, ez ízlés. Természetesen, ha a csempe színeit a varratokat festjük, akkor ez megkönnyíti és gyorsítja az összes munkát. Ha kontrasztot szeretne létrehozni, és festeni más színű varratokat, akkor kényelmesen be kell ragasztania őket egy különleges maszkolószalaggal, amely nem ragaszkodik a friss festékhez.

Ha azt szeretné, hogy a habarcs színe természetes legyen, és újra kell alkalmazni, akkor tegye meg, mielőtt festeni akarja a lapkát. Az újrahasznosítás tönkreteszi a frissen festett lapkát. De ne feledje: annak érdekében, hogy festeni a csempe nem esik a varratok kell sok türelem és a készség.

Hogyan festhető a festék a kerámia lapok sok hosszú évekig.

Miután festette a lapokat, meg kell védenie a festéket, hogy mindig úgy nézzen ki, mint új. Ez különösen fontos, ha kerámia burkolatot festett a padlóra. Adjon friss festéket két vagy három napig száradni. Ezután két réteg vízbázisú lakkot kell alkalmazni. Jól frissen festeni fog. Nem ajánlom olaj alapú lakk használatát, mert idővel kissé sárgul (bár ez a sárgás patina tervezési célokra használható), és a vízbázisú lakk mindig tiszta és átlátszó marad.

A lakkozás általában egy ilyen projekt szerves része, mint a kerámia lapok festése. A lakk nagyon tartós dolog, és fantasztikus munkát végez a festéknek a "gyalogos forgalom", a poharak, tányérok, edények stb. Folyamatos mozgatásával szemben. a konyhapulton. Mindenki tudja, hogy a lakk mennyire védi a fából készült felületeket a kopástól. Ugyanez mondható el a festett felületekről. Ez különösen igaz a padlón festett kerámia burkolólapokra. A lakk megvédi a festéket és sok év szépséget ad. Mint bizonyíték, ilyen példát adhatok. Ne feledje, hogy az edzőterem az iskolában vagy a gyerekek iskolájában van. Van egy festett padló is. És szuperintenzív használatot igényel, ami csak minimális gondosságot igényel.

Bővebben:

 • Várom a második gyermeket. A szüleim házat akarnak venni a jelzálogban, hogy nyáron ott éljek a gyerekekkel. Meg tudom fizetni a házat, amelyet meg akarok venni, ma...

A tetőn lévő hó (és gyakran megtörténik) komoly problémává válik. Emellett az üreges víz sokkal nagyobb, mint a száraz, és több...

Gránit csempe lehet nevezni a királyi dekorációs anyag. És vannak külső adatok is, az árak eléggé lehetővé teszik, hogy egy ilyen csempe...

Az ajtók nyithatják és bezárják magukat. A probléma megoldása nemcsak az ajtó számára zárható. Még mindig segíthet egy kalapács és a hozzáértés....

Az eladók azt mondják, hogy hazánkban egy újdonság jelent meg az építőanyagok piacán (ahol a nem természetes anyagok szabályozzák a labdát)...

Hogyan lehet festeni egy csempe a fürdőszobában vagy a konyhában

Itt közelebbről megnézzük, hogyan és hogyan lehet festeni a csempéket a fürdőszoba falán, a konyhában és a padlón kerámia burkolólapon. 3 részletes mesterkurzus, hogyan lehet átlapozni a régi cserépet egy másik színben, vagy akár egy-egy mintát is alkalmazni egy stencil segítségével a saját kezedbe!

Régi fürdőszoba - ELŐTT festés

A festés után

Hogyan festeni egy csempe: festék és kefék?

 1. Az epoxi festék tovább tart, mint a vízalapú festék, de az utóbbi könnyebb használni.
 2. A festés előtt nagyon fontos a csempe tisztítása, a munka minősége attól függ.
 3. A helyiséget jól szellőztetni kell, és maszkban kell dolgozni. Az epoxi festéknek erős szaga van!
 4. Eszközök: görgő - nagy repülőgépekhez, 2-3 méretű kefék kis alkatrészekhez, festéktartály.
 5. Az epoxi festékkel való munkavégzés után a szerszámokat el kell dobni, különben nem mossa meg, de elrontja a mosogatót. Kerülje a festékkel való érintkezést is ruhával, és nem is mossa meg.
 6. Ügyeljen arra, hogy a festék teljesen megszáradjon!

Csempét festünk a fürdőszobában

Egyes lakásokban a fürdőszobában lévő csempe az ókori idők óta maradt, de ha a csempe maga is kiváló minőségű, akkor a festési lehetőség megóvja a sok javítási gondot.

Ebben a mesterkurzusban megtudhatja, hogy ez a fürdőszoba - TO:

Ez lehet átalakítani - KÉP AFTER:

Vagyis, hogyan vált egy fehér tégla.

Kötelező anyagok:

 • tisztító
 • Epoxi festék
 • 6 mm-es gyapjúhenger
 • Festékkeverő botok
 • Szintetikus kefe
 • Festéktálca
 • Maszkoló szalag
 • Festékfilm
 • Eldobható kesztyű
 • Biztonsági szemüveg és maszk

Lépésről lépésre:

1. lépés: Készítse elő a felületet

Tisztítsa meg a tisztítandó felület teljes felületét. Teljesen tisztának kell lennie, így a festék simán és hatékonyan fog működni.

 • Ahol a festési terület véget ér, használjon maszkoló szalagot a véletlen festék elleni védelem érdekében.
 • Fedezze le a fürdőt (zuhanyzó) egy filmet, és ha vannak a lámpák (polcok vagy tükrök) a fal mellett a festett mellett.

2. lépés: Festse meg a csempe

 • Helyezzen védő maszkot és keverje össze a festéket az utasításoknak megfelelően.
 • Mivel a fürdőszoba rosszul szellőző, készüljön a festék illatára.

A kényelem érdekében egy ember festeni tudja a sarkokat egy szintetikus kefével, és a többi sima felületet egy hengerrel (mindent meg tud csinálni magadnak, de győződjön meg róla, hogy a festék egyenletesen fekszik, és nem szárítja ki a darabokat).

Hogyan és mit kell festeni a konyhában a fürdőszobában?

Lehetőség van egy csempe festésére?

Szüksége van speciális eszközökre a csempék festéséhez a konyhában, a fürdőszobában, vagy rendszeres falfestékkel dolgozik? Határozottan szükséges. Ennek oka két tényező:

 1. felületi specifitás (különböző típusú kerámiák);
 2. meglehetősen nehéz körülmények a fürdőszobában, konyha - páratartalom, láz, zsírfoltok.

A vakolattal vagy kerámia burkolattal bevont felületek különbözőek - eltérő szerkezetűek, eltérő módon reagálnak a festésre:

 • a vakolt fal festésénél a festék szabadon behatol a gipsz mikroszkopikus pórusaiba, kapcsolatba lépve az alapjával;
 • A kerámia csempe sűrű, kompakt, sima, ezért a festéknek nincs esélye arra, hogy behatoljon a szerkezetébe, és ne tapadjon a felületre, ezért különleges termékeket kell használni.

A konyhában, a fürdőszobában festett csempék tervezésénél meg kell említeni bizonyos körülményeket, amelyek ezeken a helyiségekben léteznek. A festéknek a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • a nedves levegővel és a vízzel történő tartós érintkezéshez igazodik;
 • ellenáll a tisztításnak, mechanikai sérülések;
 • hogy a falak és a padlók moshatók a bevonat károsodásának veszélye nélkül.

Mi festeni festeni a csempe?

A polcokon kerámia felületekhez tervezett termékeket kell keresni, azaz kerámia burkolólapokat, terrakotta. Hogyan lehet festeni egy csempe? Ne használjon ugyanazt a festéket különböző típusú kerámiákhoz. Jó, ha különböző termékeket vásárolnak a padló és a falak csempeinek festéséhez, ezek a felületek különböző intenzitással dolgoznak, és különböző hatásoknak vannak kitéve.

Számos festék és lakk a kétkomponensű festékek a kerámia burkolólapokhoz, amelyeket közvetlenül felhasználás előtt összekeverünk. Ezek az innovatív kompozíciók különböző típusú felületekre nagyon népszerűek.

Erős tapadást várunk a festék- és lakkkompozíció aljzatához a cseréphez. Meg kell választani a termékeket, hogy megfeleljen a követelményeknek ebben a szobában - festeni a falat, a padlót a fürdőszobában, konyha, meg kell figyelni, hogy ellenáll:

Arra kell gondolnunk, hogy milyen típusú bevonat segít a kívánt hatás elérésében:

 • a matt felület elegánsnak tűnik, figyelemre méltóan tükrözi a burkolólapok térfogatának minőségi láthatóságát;
 • fényes - befolyásolja a szoba optikai megjelenését, vizuálisan növeli.

A csempefesték csempecsuklókra festhető, speciális termékeket vásárolhat az ízületek festéséhez.

Népszerű festési lehetőségek:

 • V33 festék - kerámia burkolólapok festéséhez a fürdőszobában, konyha; Ez egy nedves helyiség, vízálló;
 • a V33 helyreállítási festékek helyett vásárolhat Noxan hidrográfiai festéket - ezzel együtt festheti a zuhanykabin belsejét. Ha a V33 gyártója nem javasolja a festett felület állandó érintését vízzel, a Noxannak nincs ilyen problémája.

A festékfogyasztás (a gyártó számításai szerint) egyrétegű bevonatot biztosít:

 • Noxan - 5-6 m² / kg;
 • V33 - 12 m² / l;
 • Flüggera Flutex 10 - 8-10 m² / l.

Festék véleménye

A megjegyzések szerint a kompozíciók a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

 1. Flügger Flutex 10 - vastag matt festék. Jelentős illata van, nem különösebben erős. Alkalmazható kényelmesen, nem csöpög, nem szükséges különlegesen szintetizálni. A flutex bevonat nem rossz - ez egy kefe segítségével történik. A teljes lefedettség csak 2-3 rétegben érhető el. Semmi különös A régi fürdőszoba 5-6 rétegvastagság alatt eltűnt, hengerrel festve. Nem rossz eredmény.

Fotó festett fal - matt fehér

Képek festett falról - szatén fehér csillogás

Photo. 3 V33 bevonatot alkalmaztunk

Photo. Összehasonlítva a V33 rétegek számát

Előkészítő munka - hogyan lehet elkerülni a hibákat?

Fontos az alap megfelelő előkészítése.

 1. Először ki kell venni a bútorokat, berendezéseket, berendezéseket a helyiségből, ami megnehezíti a munkát.
 2. Szükséges alaposan zsírtalanítani a csempe felületét (megszabadulni a zsírfoltoktól, lerakódásoktól, ami a festékréteg tapadásának romlásához vezethet). A mosószerrel és a szivaccsal ellátott víz szükséges.
 3. Meg kell tisztítani a varratokat. Minden penész nyomát el kell távolítani. A tisztításhoz különleges penész elleni védőeszközöket kell használni.
 4. Végül a felületet rengeteg vízzel mossuk.

Most jött a fordulat a javítási munkát! Ezek a következők:

 1. Minden karcolást, repedést, üregeket meg kell tölteni egy különleges vízálló vegyszerrel a csempe javításához, ami jobb esztétikai hatást fog elérni. A fugázásnak köszönhetően a festés után a karcolások nem láthatók, a falak és a padlók hatékonyan védettek a nedvességtől.
 2. Emiatt meg kell javítani a sérült varrásokat (a repedések megteltek, a fugázás ismételten fel van szerelve). A felesleges oldatot eltávolítjuk.
 3. A felület földi, egyenletes.
 4. Megszáradt a por.

Miután megvédte a bútor széleit (ha lehetetlen szétszerelni), és a helyeket, ahol a csempe megfelel a falnak, a padló maszkoló szalaggal, elkezdheti festeni.

Tipp: ha lehetséges, szét kell szedni, csavarni, csavarni mindent, ami lehetséges a festés előtt. Ezzel elkerülhető a további munka! Ellenkező esetben a festékszalag eltávolítása után az eredményt az alábbi képen láthatja.

Festés: mit kell emlékezni?

A legfontosabb, kötelező ajánlásokat a csempe festéséről a festékek csomagolásán találhatja meg. Szükség szerint szigorúan követni kell az egyes rétegek eljárásának, festési módjának, szárítási idejének adatait.

A helyiségben meg kell adnia bizonyos feltételeknek a páratartalmat, a hőmérsékletet:

 • a páratartalom nem haladhatja meg a 70-80% -ot;
 • optimális hőmérséklet - 24-28 fok.

A munkakörülmények befolyásolják:

 • szárítási sebesség;
 • szilárdsági paraméterek;
 • a kapott bevonat esztétikája.

Például ha a szoba túl meleg, a réteg túl gyorsan szárad, kevésbé tartós, rövid élettartamú lehet.

A legtöbb gyártó azt javasolja, mielőtt festeni kezdenek egy csempe feldolgozását egy speciális alapozó réteggel a kerámia aljzatokhoz. Az alapozó a szükséges érdességet adja a falnak, a festék a legjobb tapadást biztosítja a hordozóhoz. Különösen ajánlott a primer alkalmazása, ha a felületek állandó vízfelületnek vannak kitéve (konyha, fürdőszoba). A kezdeti réteg más helyiségek festése esetén kis mennyiségű vízzel (legfeljebb 10% -kal) hígított festékkel készíthető.

Festés lépésről lépésre

 1. Először meg kell tervezned a munka különböző szakaszait. Valószínűleg kétségei lesznek a varratok tekintetében. Szükségem van a varratok festésére az elején? Az optimális módszer a termék fokozatos alkalmazása - először a fal ezen részén található varrásokon, majd a lapon. Ha először festeni a varrásokat a teljes felületen, majd az egész csempe, akkor okozhat egyenlőtlenséget.
 2. Ha azt szeretné, hogy a varratok eltérő színűek legyenek, akkor először festse le a lapkát, ha a réteg teljesen száraz, illessze be a széleit. Mozgassa a mérőt méter felett, felülről lefelé. A varratok festéséhez egy kis ecset vesz igénybe, amely megkönnyíti az üreg terjedését, és nehéz elérni a helyeket. A rétegeket egy szivacshengerrel kell felhúzni keresztirányú módszerrel (minden további réteget egy másik irányba, például először felülről lefelé, a másik pedig vízszintesen).
 3. 15-30 perccel a festés után óvatosan távolítsa el a festőszalagot. Ha később eltávolítja a szalagot, a festék megszárad a szalagon, akkor károsíthatja az új festést.
 4. Ha szükséges egy másik réteg felhordása, a további munkálatok megkezdése előtt újra kell festeni a felületet festőszalaggal.

Hány rétegre van szüksége?

Használja a termék használati utasításában szereplő információkat, valamint a szín intenzitásával kapcsolatos saját kívánságait. A rétegek alkalmazása között 12-48 órán át kell száradni (a gyártó ajánlásaitól függően).

Az új festék bevonatának kikeményedése sokkal tovább tart:

 • néhány nap alatt mechanikai ellenállást érünk el;
 • vegyi ellenállás kb. egy hét után;
 • teljes funkcionális tulajdonságok - egy hónap alatt!

Ne használja a helyiséget az első 3-4 napra, gondosan kell kezelni a festett felületeket a következő napokra. Vigyázni kell arra, hogy ne festse a festett felületet, hogy ne permetezze a vizet.

Fotó: festés után és után

Lehetőség van egy csempe festésére, vagy jobb leütni és ragasztani egy új lapot? Ha a csempe jó állapotban van, nem kell cserélni. A festészet frissíti a belső teret, színt vált - gyorsan és olcsó.

Javítás a gyakorlatban: hogyan kell átdolgozni a kerámia burkolólapokat

Az önjavítás egyik legnehezebb feladata az, hogy a csempés csempék a konyhai kötényen, a falakon vagy a fürdőszobában vagy a padlón helyezkednek el. Kevesen ismerik, hogy ahelyett, hogy új bélést telepített volna, maga megcsereli a régiet. Válasszon - sima szín, egyszerű minta, finom festés. És elmondjuk neked, hogyan lehet ezeket a munkákat elvégezni.

1. lépés: határozza meg a határokat

Valójában még vannak helyek, ahol jobb, ha nem festeni a csempe - ez a padló a fürdőszobában vagy a zuhanyzóban, valamint a falak, amelyek a víz gyakran esnek (ugyanabban a szobában). Vagyis természetesen festeni lehet őket, de a bevonat gyorsan elhúzza és gyorsan leválik. A padló és falak a "nedves" területeken a kerület mentén festhetők.

De a padló a fürdőszobában, a konyhában és a folyosón (beleértve a porcelán kőművességet), valamint a konyhai kötényt és a fürdőszoba és WC falát, kerámiával borított, és nem tapasztalt víz állandó hatását, meg lehet és kell festeni. Az ilyen frissítés után állandóan megőrzik mind a színt és a ragyogást, mind a mintát, amelyet át szeretne adni nekik.

2. lépés: Készítse elő a felületet

Nagyon fontos a csempe és a habarcs mélysége. Vegyünk egy merev ecsetet vagy akár egy fémszivacsot, használjon csiszoló tisztítószert - ha a csempeburkolat simasága romlik, annál jobb. Mindenesetre a következő művelet finom szemcsés csiszolópapírral történik. Segítségével fontos, hogy a cserépnek durvasága legyen, amelyre a színező kompozíció később "elkapja".

Ne csak a csempe felületét, hanem a varratokat is úgy dolgozzuk fel, hogy a festék egyenletesen legyen elhelyezve. A gyorsabb eredmény érdekében használhatja a csiszolót, és vele együtt a védőeszközöket - légzőkészüléket és speciális szemüveget.

3. lépés: Alkalmazza az alapszínt

Csiszolás után alaposan öblítse le a csempe porral, majd zsírtalanít - a rendszeres ecet meg fog tenni. Miután a csempe teljesen száraz volt, a felületet erősen átható, nedvességálló alapozóval borítsa be. A legjobb eredményt az epoxialapú alapozók adják.

Alkalmazzon egy primer jobb kefét, ne görgőt. Ne próbálja meg a réteget túl vékony, nézze meg az alkalmazás egységességét. És hagyja teljesen megszáradni az alapozót festés előtt (körülbelül egy napig tart).

4. lépés: Műalkotás

A kerámia burkolólapok és a porcelán csempe festés legjobb választéka epoxigyamika: tartós és kémiailag ellenálló kemény bevonatot képez, amely gyönyörűen ragyog. De emlékeznünk kell arra, hogy az ilyen zománcok hosszú ideig szárazak, és a festés után a szobát alaposan át kell sugározni.

Néhány szakértő tanácsolja az olajfestékek használatát - mivel a szárítás után erősebbek, mint a többiek "megragadják" egy megfelelően előkészített cserépfelületen. Van még a víztartalmú latex festék festékpor festékek festésére - könnyebben alkalmazható, gyorsabban szárítható, matt felületű, az "epoxi" -tól eltérően.

Sima felületre vékony réteg festéket használjon habhengerrel. Várja meg, amíg a festék teljesen megszárad, és alkalmazza a következő réteget (epoxigyantával, a szárítási idő kb. 24 óra).

Ha egy egyszerű díszet vagy motívumot szeretne elhelyezni a falra, használjon sablonokat és maszkoló szalagot. A csempeit különböző színekben lehet festeni - így mindenféle geometriai mintázatot kapsz.

5. lépés: Válasszon színt a varratokhoz

A legegyszerűbb módja annak, hogy a habarcsot egy színben csempével festjük. Ha valamilyen oknál fogva más árnyalatot kíván adni, akkor a festett és szárított csempe maszkolószalaggal gondosan lezárja, majd vékony ecsettel festse át a varratokat.

Fontos: ha a kerámia falazat új habarcsot igényel, akkor ezt az eljárást festés előtt kell végrehajtani, majd a csempe nagyon óvatosan kell festeni, a varratok érintése nélkül.

6. lépés: Az új lefedettség védelme

A színes eredményt rögzítő bevonat a víz alapú, világos uretán-lakk. Várja meg, amíg a festék teljesen száraz (2-3 napon belül), és vékony réteget használjon ecsettel, vagy egy vastag rétegben. Ügyeljen arra, hogy a festett burkolatot lakkozzon, ha frissítette a bevonatot a padlón (bármilyen festékkel), valamint ha festett olaj alapú vegyületeket használt.

7. lépés: Kerámia festmények létrehozása

A sikeres festés után megpróbálhatja befejezni a festményt. Még ha nem is nagyon művészi - mindenképpen megvan a lehetősége, hogy saját kezűleg hozzon létre egy egyedi dekorációt a falakhoz vagy a padlóhoz.

A csempe elkészítéséhez ki kell öblíteni és zsírtalanítani kell a felületet, akkor a csempepapírral a csempe kezelésére a legjobb. De az üveg és a kerámia festésére használt akrilfestékek (és ebben az esetben kell használni őket) "sima felületen" megragadhatják.

A motívumot a ceruza felületére kell felhúzni, majd a kompozíció (vagy olajfesték) körvonala körül. Fél óra múlva, amikor a kontúr száraz, töltsön színt akril festékekkel a kerámiához. A kefét a felületre derékszögben kell tartani, a festéket pontozott mozdulatokkal kell alkalmazni (ez különösen fontos a falakon már ragasztott lapok festéséhez). A festéknek legalább 24 órát meg kell száradnia.

Ha a burkolat előtt festeni szeretné a burkolólapot, lehetősége nyílik arra, hogy egy rendes kemencében (15-20 perc 160 fokos hőmérsékleten) égesse el a képet - így a színek hosszú ideig fényesek maradnak, és a festék nem fog feltörni.

8. lépés: bölcsen használja

Próbáld ki, hogy ne tegye ki a festett burkolólapokat a víz hosszú távú hatásának és jelentős hőnek. Az epoxi zománcok a közvetlen napfény hatása alatt repedezhetnek. Kivétel nélkül a kerámiák festésére és festésére használt kompozíciókat nem szabad súrolószerekkel mosni és kemény keféket használni.

Lehetőség van kerámia csempe festésére a padlón?

A kerámia burkolólapok szinte minden fürdőszobának elengedhetetlen tulajdonságává váltak, és aktívan használják a konyhában. Mivel ez az anyag a legtartósabb, nagyon gyakran a belső stílus diktálja az új szabályokat, és nem kívánja megváltoztatni az egész új lefedettség teljes lefedettségét. Ebben a tekintetben gyakran felmerül a kérdés, hogy lehet-e festeni a csempe a padlón? A modern festékekkel a csempe teljesen festhető, sablonon keresztül alkalmazható, vagy háromdimenziós rajzot készíthet.

Az alábbiakban megnézzük, hogyan kell helyesen festeni a lapkát, milyen szerszámra van szükség ehhez, és hogy hogyan lehet a padlózat burkolatát lefedni a festék vagy a minta mentésére.

Információért. Ha a felületet olyan felületre kell festeni, amely nem esik a hőmérsékletnek vagy a gőznek, használhatja szokásos akrilfestékeket, ha előzőleg száraz ruhával törölje le a cserépet. Ha a csempe a padlón található a fürdőszobában vagy a konyhában, akkor a festék alkalmazása és védelme technológiája nehezebb lesz, mivel a felületet folyamatosan kopás és nedvesség jellemzi.

Csempefestő eszközök

Mielőtt a kerámia burkolólapot a padlóra festeni szeretné, készen kell készíteni az összes szerszámot és fogyóeszközt, az elvégzett munka minősége és minősége függ a rendelkezésre állástól és a minőségtől. A munkához szükség lesz:

 • Csiszolópapír, lehetőleg finomszemcsés;
 • Epoxi alapozó;
 • Két henger, habszivacs és rongy egy kis halomral;
 • Festékek és lakkok hígításának kapacitása;
 • Kis kerek kefe;
 • Maszkoló szalag a közeli felületek védelmére;
 • Csempefesték és vízbázisú védő lakk;
 • Alkohol vagy közönséges folyékony ammóniát tartalmazó mosószer a gyógyszertárból.

Fontos. Mielőtt festeni kívánja a burkolólapokat a padlón, meg kell védenie a bőrt gumi kesztyűvel, ügyeljen arra, hogy biztonsági szemüveget és légzőkészüléket viseljen. Szintén kívánatos a helyiség szellőztetése. A festés és festés során ne használjon elektromos fűtőberendezéseket vagy légkondicionálót.

Festék a csempe felületének festéséhez

Rengeteg fontos kérdés, hogy hogyan lehet festeni a régi csempe a padlón, mert nem minden festék alkalmas erre a felületre. Az olajtartalmú festékek a legjobb megoldásnak számítanak, mivel nagyon jól ragaszkodnak a felülethez, a kiváló minőségű előkészítés legfeljebb 20 évig tart, de hosszú ideig száraz.

Epoxi vagy latex festékek is gyakran használják. Stencil minták létrehozásakor a tervezők általában autóipari akvakrátort használnak, amely ellenáll a szélsőséges működési feltételeknek. Nagy területek festésénél általában fehér vagy színtelen festékeket használnak, amelyekhez a szükséges festék hozzáadásra kerül, hogy megkapja a szükséges tonalitást.

Fontos. Mielőtt festeni egy csempe a padlón, fontos megjegyezni, hogy a festmény minősége a felületi előkészítés minőségétől függ. Szigorúan tilos bármilyen vízbázisú festék használata, mivel az élettartamuk nem lesz hosszú. Hogyan lehet festeni a padlót a jobb minőség elérése érdekében? Ennek legjobb módja a TikkurilaLuja akrilát-latex festék vagy a Samarx 7 festék a Caparol gyártó cégtől.

A festési eljárás

A festés megkezdése előtt cserélni vagy javítani kell minden sérült burkolólapot, ha vannak ilyenek. Maga a festési folyamat meglehetősen egyszerű, több lépésből áll:

 • Felület tisztítás. A munka megkezdése előtt a burkolólapot mosószerrel és zsírtalanító szerrel kell lemosni, és fémszivacs segítségével át kell adnia az egész felületet. Rendszeres homokot használhat, szivaccsal megszórhatja és dörzsölheti a felületet. A homok vagy fémszivacs kisebb festést eredményez a mázakon, amelyek szükségesek a festékek és lakkok tapadásának növeléséhez.
 • Felületi csiszolás. Még a legjobb festék a csempe nem ragaszkodik a sima máz. A máz eltávolításához csiszolópapírt használnak, amely a csempe felületét matt állapotúra dörzsölte. Ideális esetben csiszológépet vagy csiszolót használhat. Gondosan óvatosan csiszolja az ízületeket a csempe között, mivel itt a szennyeződés felhalmozódik.
 • Alapozólap. A köszörülés után a felületet nedves ruhával töröljük, hagyjuk száradni, és egy ecsettel ellátott alapozóréteget helyezünk. Figyelje figyelemmel a talaj alkalmazásának minőségét, és ne engedje a szivárgást, különösen az ízületekben, ha a fal felületét alapozza meg. Alkalmazzon primert egy epoxi alapra, a kikeményedés után finom csiszolópapírral újra feldolgozza a felületet.
 • Felületfestés. A végső lépés a csempe festése a padlón a kiválasztott festékkel. Jobb festeni a festékhengert, gondosan összezavarva a fürdőben. Ha kevés festék van a festékben, és nem oldja át a régi színt egy rétegben, akkor az első réteget rongyhengerrel és minden további hengerhengerrel kell felhordani.

Használjon maszkoló szalagot a közeli felületek védelmére véletlenül festéssel. Scotch szalagot is használnak, ha több színben festettek, hogy világos vázlatot vagy összetett geometriai alakzatokat hozzanak létre.

A csempefelület lakkozása

Gyakran megkérdezik, hogy lehetséges-e lakkozni a padlón, hogy megvédje a festéket? A padlólapok feltétlenül bevonattal vannak bevonva, mert még a leginkább ellenálló festék sem képes ellenállni az ilyen terhelésnek és nedvességnek a fürdőszobában. A lakkozás fontos lépés, és csak a festék teljes száradása után hajtható végre.

Nagyon fontos kiválasztani a padlón a burkolólapok lakkozásának helyes módját. Ha pontosan meg kell őrizni a festék színét, akkor normál fényes lakkot használhat a vízbázisú parketták számára, mivel teljesen kikeményedik a kikeményedés után, és nem változik meg a szín. Használhat olaj alapú lakkokat, de ez a lakk egy kicsit sárgára süllyed, és ezt a hatást a belsőépítészek aktívan használják a színmélység megteremtése érdekében.

A javasolt anyagból megtudtuk, hogy lehetséges-e a padlózat burkolatának festése, helyesen és a felület védelmére, valamint a tudás megszilárdítására, javasoljuk, hogy nézze meg a videoklipet a cikk végén.

Lehetőség van egy csempe festésére

Kevés tudatában van annak, hogy a csempék a fürdőszobában vagy a konyhában lehetnek festve, de hiába. Ez segít nemcsak frissíteni a belső teret, hanem egy tisztességes pénzt megtakarítani. Ezen eljárás után nem látod porcseppeket, amelyek általában a cserép cseréje után következnek be. A legkedvezőbb megoldás a kerámia burkolólapok festése a fürdőszobában. Ma elmondjuk neked egy ilyen rendkívüli festménymód előnyeit, arról, hogyan lehet festeni a csempe. A kerámia felületek színezésére lépésenkénti mesterkurzust is megvizsgálunk, és megismerkedünk Önnel az alapkészítési lehetőségekkel. Kezdjük!

Miért festeni a lapkát?

Lehetséges festeni a csempe a fürdőszobában festékkel? Bárki, aki hallja ezt a módszert, olyan zavarba ejtő zavarba keveredik, hogy soha nem gondolta volna, hogy ez tényleg lehetséges. Igen, ez a módszer nem érthető mindenkinek, ezért kiemeljük azokat az okokat, amelyek miatt meg kell figyelned, hogy a saját kezedben élj az ilyen típusú javításokkal:

 • Gazdaság. Ha ezt a módszert használja, akkor nem kell pénzt költenie az anyag, kiegészítő szerszámok és egyéb kiegészítő bevonatok vásárlására a gitt és a hasonlók csiszolásához.
 • Belső megújulás. Mint már korábban említettük, a fürdőszobai csempék nemcsak frissíthetik a belső tér képét, hanem drasztikusan is megváltoztathatják. Ezt az eredményt a falak és a padló festése különböző formatervezési lehetőségekkel festhetjük, amelyeket egy kicsit tovább fogunk vitatni.
 • Kozmetikai javítás. Ez különösen akkor kényelmes, ha úgy dönt, hogy a régi bútorokat újra cseréli, de a régi csempe nem kívánja megváltoztatni a zajos építési munkálatokat és a hosszú munkafolyamatot. Ha csak a por és a zaj által okozott megjelenést megváltoztatja, teljesen kiküszöbölheti ezeket a pillanatokat.
 • Dekorációs bevonat. Amikor egy ecset jelenik meg a kezedben, segítséget nyújt Önnek arra, hogy a kerámia burkolólapon mindenféle tematikus mintát alkalmazzon helyeken vagy szilárd képként az egész felületen.
 • Maszkolási hibák. Gyakran előfordul, hogy egy csempe repedt, vagy egy nagy karcolás éppen rajta van. Sok hiba maszkolható festékkel, alkalmazható, például egy sötét mintával, amely elrejti az anyag felületén látható hibát.
 • Könnyű használat. A csere cseréjekor általában eltávolítják az összes vízvezetéket, majd összeszerelik. Azonnal nem kell ezt tennie. Minden bútor és csatorna csövek polietilénnel boríthatók, és csendesen festeni a csempe saját kezével.
a tartalomhoz ↑

Hogyan festeni egy csempe a fürdőszobában?

A csempe nem minden színnel festhető, csak bizonyos elemekkel. A legfontosabb itt az, hogy helyesen válaszd ki a színező összetételt, és kövess néhány javaslatot. Tekintsük azokat a legfontosabb árnyalatokat, amelyeket a legelső helyen kell figyelembe venni:

 • Vegyen fel legalább két réteg festéket a csempere.
 • Minden festés után legalább 12 órát kell várnia, majd elkezdi festeni a következő réteget.
 • Ha a csempeit egy tónusban szeretné festeni, akkor a szín átlátszatlanságához egy harmadik festékréteget, majd akril lakkot kell alkalmazni.

Szóval, milyen festéket festeni csempe a fürdőszobában festeni tartott, amíg csak lehetséges, nem morzsolt?

Fontos! Távolítsa el teljesen a vízalapú festékek használatának lehetőségét, mivel teljesen tilos a csempe számára, mert átlátszó és vízzel könnyen lemosható.

A beltéri színpaletta megváltoztatásakor ezek a festékek megfelelnek:

 • Akril.
 • Alkid.
 • Olaj.
 • Automata zománc.
 • Latex alapú festék.

A kerámiák könnyen leborulnak, teljesen lefedik, nagyon gyorsan megszáradnak, és nem rendelkeznek erős oldószaggal, az olajpótlóktól eltérően.

Fontos! A fürdőszobában kívánatos az olajfesték bevonása a csempe bevonására. Nem fél a magas páratartalmú és hőmérsékleti változásoktól. Kötelező szabály egy lakk felhordása a festett felület rögzítésére és védelmére.

Hogyan kell festeni a csempéket a fürdőszobában saját kezűleg?

Nagyon könnyű festeni a kerámia burkolólapokat az építőképességet ismerő személy számára. Ehhez szükség van néhány festőképességre és egy elektromos csiszológépben.

műszerek

Mielőtt elkezdené, elő kell készíteni a következő eszközöket és anyagokat:

 • Választható festék.
 • Oldószerben.
 • Primer.
 • Akril lakk.
 • Dye tálca.
 • Egy sor ecset.
 • Roller.
 • Cellophane vagy újság a felületek védelmére.
 • Maszkoló szalag.
 • Alkohol.
 • Minták mintákhoz.
 • Védőkesztyű, kötény.
 • Két lágy és egy fém szivacs.

Fontos! A lista nem volt kicsi. Ez nem jelenti azt, hogy maga a festési folyamat olyan bonyolult lesz - éppen ellenkezőleg. Sokkal könnyebben alkalmazható festék a felületre, mint eltávolítani a csempe, befejezni a falfelületet, és végigmenni a többi lépésben a munka befejezéséhez.

Festeni a csempe:

 • A fémszivacs eltávolítja az összes szennyeződést a csempeburkolat felületéről. Tisztítsa meg egy kis fizikai erőfeszítést. Feladatunk az, hogy távolítsuk el a makacs piszkot. A felület tisztítása után törölje le a szokásos alkohollal, hogy zsírtalanítsa a felületet, mielőtt őrölte.
 • A vízvezetékeket és bútorokat fedjük le műanyag burkolattal és a padlóval - vastag kartonpapírral.
 • Távolítsa el teljesen a fényét. Kezeljük a legkisebb, 0-as vagy 1-es számjegyű csiszolópapírt. A vastagabb csiszolópapír mély karcolásokat hagyhat a csempe felületén, és csak a homályát kell elérnünk. Lassan és óvatosan őrölje meg a felületet, új területre költözött csak az előző munka befejezése után.
 • Miután a csempe felületét őröltük, gyűjtsük össze a szemetet és mossuk meg újra a felületet, majd - zsírtalanítsuk újra és szárítsuk meg jól.
 • Alkalmazza az alapozót a már elkészített kerámia felületre.

Fontos! Ez a szakasz nem kötelező, de ajánlott. Az alapozó réteg jelentősen megnöveli a csempe festékkel való összekapcsolását, ami befolyásolhatja az ilyen típusú bevonat kopásállóságát.

 • Festeni kezdünk. Ne felejtsük el, hogy a hengergörgő "bársonyos bevonatot" hagy maga után, és keféket - az alkalmazás jellegzetes textúráját. A szalag maszkolásával minden szomszédos felületet bezárjon a festék behatolásától.
 • Abban az esetben, ha többszínű festőlapokat használunk, vagy eltérő árnyalatú mintázatot alkalmazunk, speciális stencileket töltünk be a szükséges területeken. A ragasztót óvatosan, vékony rétegben kell felhordani, így a ragasztáskor nem maradt homályos nyomai.
 • Vigye a kefét és festse a csempe a kiválasztott színnel. Ne nyomja meg az eszközt a falba, festse simán és ne simán. A színtelítettség érdekében több réteg festéket alkalmazunk, és egy ideig megszakítjuk, hogy teljesen megszáradjuk.
 • A kép kopása elkerülése érdekében a szárított festéket több réteg vízbázisú lakk bevonattal látja el. Ez a végső bevonat nagyon gyorsan szárad, erős szag nélkül, és szárítás után erős védőfilm keletkezik.
a tartalomhoz ↑

Tervezési lehetőségek

Beszéljünk a design kiválasztásáról. Hogyan kell festeni a csempéket a fürdőszobában saját kezűleg? Most megfontoljuk a terv főbb lehetőségeit:

 • Teljes festmény. A teljes kerámia cseréjének tõkecseréje, vagyis az egész csempe festéknek van kitéve.
 • Frissítse a színt. A régi színt részben kiegészítik különböző absztrakt minták, vagy egyedi színes töredékek.
 • Minta létrehozása. A csempe folyamatos díszítéssel vagy részleges mintázattal van díszítve.
 • Ábra. A fal egyes részeiben kis méretű mintázatot hozhat létre, amely a csempe egyes részeiben lehetséges.
 • Kézzel festett. A festék anyagának minden felületére festeni. A képhez hasonló összetételt készíthet: tájkép, csendélet, portré és hasonlók.

Fontos! Ne felejtsük el, hogy ez a lehetőség speciális képzést és képzőművészeti készségeket igényel.

 • 3-D hatás. Ha valami szokatlan dolgot akarsz csinálni, akkor ez az Ön számára. Ennek az eredménynek a eléréséhez géz vágni kell, és kivágni a kívánt mintákat, ragasztani őket a cserépre. Aztán jön a színezés a festett minta és a csempe. Fontos figyelembe venni, hogy a második festékrétegnek, amely a csempe felületén lesz, 2-3 tonna sötétebbnek kell lennie, mint az előző.
a tartalomhoz ↑

ajánlások:

 • Festés csak falra festhető. Nem ajánlott ilyen eljárást végrehajtani egy padlóburkolat esetében, mivel a padló pontosan az a zóna, ahol a víz folyamatosan esik. Ha a csempeit a padlóra festjük, a bevonat két héten belül gyorsan lemossá válik.
 • Ne takarja le a teljes bélésfelületet vastag réteggel egyszerre. Ezt több rétegben kell végrehajtani az egyes rétegek szárítása után. Így tökéletes telítettséget és színtelítettséget érhet el, elmosódások és más külső torzulások nélkül.
 • Ne hígítsa a már előkészített festéket, hogy ne kapjon átlátszó bevonatot. A festék konzisztenciájának hasonlónak kell lennie a vastag tejföllékhez.
 • Végezze el az összes munkát szakaszokban - előkészítés, csiszolás, festés, védő réteg alkalmazása, majd elérni a kívánt eredményt.
 • Használjon speciális vezetőképes festéket csövekhez, a fürdőszoba lábaihoz és a beépített mosdókagylóhoz. Így megvédi a fémtárgyakat a rozsdától és más kellemetlen meglepetésekből.
a tartalomhoz ↑

Videó felvétel

A régi csempe festése a fürdőszobában lesz a helyes döntés azok számára, akik gazdaságilag frissíteni szeretnék a régi cserépet. Mindenesetre meg kell próbálnod ezt az egyszerű módszert. Nem fogsz veszíteni semmit, ha minden tőlünk telhetőt megteszünk ajánlásaink szerint. Sikeres javítást kívánunk Önnek!

Saját kezek: Hogyan festeni egy csempe a padlón fehér

Milyen festék és hogyan kell festeni a padlót - a kompozíció és a munka sorrendje

Hírek partnereinkről

Amikor egy lakberendezési tervet hajtottam végre, nem találtam magas színvonalú, fehér fényű padlót. Kiderült, hogy ez egy nagyon ritka - sima kerámia gránit. Mindenféle mintákkal, textúrákkal, csíkokkal, stb., Vagy meleg színekkel, vagy undorító minőséggel volt.

Meg kellett vizsgálnom a projektet, és egy másik cserépet (szürke homokkő) kellett használni. A csempe fekszik az egész terület a lakás 62 négyzetméter. m. (mindenütt meleg padló). Ugyanabból a csempeből készült a lábazat. A cikk rám gondolt. Talán a kezdők számára megpróbálom újrafesteni az alaplapot, de látni fogjuk. Mint mindenki más, zavarja a festészet megbízhatóságát és tartósságát, valamint a varratok festését.

Abszurd, hogy a padlót festeni kell a gyermekek festékében, amely nagyon illata van, és nem lakóhelyi használatra készült. Lehetséges, hogy egy fehér, minőségi linóleumot helyezzen a csempere.