Legfontosabb > Csapok

Mennyezeti csempe a fürdőszobában

Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

Timofey Levonyev
Javítsd meg a fürdőszobát. Segítségnyújtás Igen mennyezeti csempe okle és ez az! Nedvesség és hőszigetelés, plusz minden! És nem drága! Csak a mennyezetre csempék. Tipp: menjen vásárolni, és kérje a maradványait a csempe, adja meg a bejelentést, hogy megvásárolja a maradványok a fal csempe, és így tovább. Az ár 30-50 € a teljes árból. Vásároljon színes vagy kontrasztos különböző csempe. Tanács - ne nyomja meg. csináld egyszer, hogy kedveled. a redoing mindig drágább. csempe mennyezet nem is hiszem, hogy ragasztó. Vettem egy lakást egy ilyen fürdőszobával. a horror egyszerű. és a fürdõzóna még mindig csempézett. de a boltban lévő cserépmaradványok rovására.

Hogyan ragasszuk be a mennyezetet a fürdőszobában?

A modern, zökkenőmentes mennyezeti csempe polisztirolhabból remek módja annak, hogy olcsó és egyszerűen készítsék el a mennyezetet a fürdőszobában szép és elegáns.

A mennyezeten lévő csempe lehet sima és háromdimenziós mintázattal. Az ilyen anyaggal borított felület úgy tűnik, monolitikus és zökkenőmentes. Szükség esetén csak egy csempe cserélhető, anélkül, hogy megérintené a teljes mennyezetet. Ez a legkedvezőbb megfizethető megoldás, ami még vonzóbbá teszi őket, és egy egyszerű és gyors telepítés lehetővé teszi Önnek, hogy megpróbálja megbirkózni a befejezéssel, még egy újonc javításával is. Mindez a komplexumban nagy népszerűséget adott az anyagnak. Beszéljünk arról, hogyan kell ragasztani a mennyezetet.

A szükséges mennyiségi számítás kiszámítása

Mielőtt vásárolna egy cserépet a mennyezet befejezéséhez a fürdőszobában, ki kell számítania a mennyiségét. A polisztirol burkolólapok tipikusan 8 darabos csomagolásban kerülnek értékesítésre. Minden csempe mérete 50x50 cm, valamint 100x16,5 cm.

A szükséges mennyiségű csempe számításához ki kell dolgozni egy minta rajzot - egy befejezési tervet - és néhány számítást kell készítenie. Papíron, akkor rajzoljon a mennyezetre, miközben fenntartja az arányokat, vagy akár méretezésre. A csempe többféle módon is megoldható. Az alapot a mennyezet középpontjától a szélekig kell elhelyezni. A rajzon meg kell próbálnia rendezni a burkolólapokat, ahogyan tényleg akarod. A tervhez hasonlóan a mennyezetet lefektetik, és a burkolólapokat ragasztják.

Számítsa ki a csempék számát a mennyezet oldalán többszörös 50 cm nem nehéz. Vegye figyelembe a számítási módot, amikor a rések darabolását le kell fednie. Tehát az oldalakkal ellátott mennyezetre, például 4,7 m 3,9 m-re, egyenes vonalban, szükségünk van:

 • 9 egész csempe hossza (50x9 = 450 cm, hagyva egy rést 20 cm),
 • 7 csempe szélessége (50x7 = 350 cm és 40 cm-es rés),
 • összesen 9x7 = 63 csempe.
 • A hézagok hézagainak eltakarásához további 9 csempét kell eljuttatni, amelyből 10 cm-re vágás szükséges.
 • A szükséges szélesség 7 db 20 cm-es, 50 cm-es csempe esetén kétszer használhatunk egy cserépet, ezért még négy további csempét helyezünk, hogy ezeket a réseket lefedjék.
 • Összesen 63 + 9 + 4 = 76 csempe.

A szakértők javasolják, hogy egy csekély cserépkészletet vegyenek be az elutasításért cserébe a jövőben, a sikertelen vágás érdekében. A minősített mester elég ahhoz, hogy pontosan 10 csomagot készítsen 8 csempéből. A kezdő, aki nem bízik képességeiben, javasoljuk, hogy vegyen még egy csomagot.

Hogyan illeszthetünk be zökkenőmentes mennyezeti csempe: anyagok és eszközök

Bővített polisztirol burkolólapok

A csempe megvásárlása a mennyezeten, gondosan ellenőrizni kell az egyes lapkákat, hogy megfeleljenek az űrlap pontos geometriájának és a megfelelő méretnek. Világosan meghatározott négyzet vagy téglalap alakú, pontosan 90 fokos szögben. A sarkok még a csúcson sem lehetnek gyűröttek vagy lekerekítettek. A választék alapossága garantálja a csempe tökéletes összekapcsolását egymás között.

Ugyanilyen fontos a csempe minősége. Ez meglehetősen törékeny anyag, meglehetősen alacsony áron, így érdemes figyelni a jól ismert gyártó termékeire, amely többek között kiváló minőségű. Nem lesz sokkal drágább, de egy ilyen csempe nem fog megtagadni, és erős lesz, tartós, és a mennyezet tökéletes.

A kibővített polisztirol mennyezeti csempe magjának egyenletesnek kell lennie, és éleinek élesnek és éleseknek kell lenniük. Jobb, ha a finom szemcsézettségű anyag és a nem morzsolódó élek anyagát előnyben részesítjük. A saroknál egy csempe, és egy kicsit rázza meg, nem szabad csak a saját súlya alatt törni. A burkolatra rajzolva világosnak, egyenletesnek kell lennie, a helyes megkönnyebbüléssel.

Ragasztó a csempe ragasztásához a mennyezeten

A ragasztó kiválasztásakor jobb, ha figyelni fog az orosz pillanatra vagy az úgynevezett folyékony körömre. Ez egy kiváló minőségű ragasztó, melynek alkalmazása kényelmes, mivel a cső speciális pisztollyal van felszerelve, és a csempe nem kell kézzel tartani, amíg meg nem ragadja - valóban azonnal be van állítva. Az egyetlen hátránya - egy kicsit túlértékelt, valamint a fegyver vásárlására felmerülő többletköltségek.

Ha az ár kérdése releváns, figyeljen a lengyel gyártó "Titan" vagy "Eco-nasset" ragasztójára. Kiváló tapadási képességük és megfizethető költségük van. De csak ebben az esetben a csempe lesz egy kis támogatást. A ragasztót polisztirolhoz kell tervezni. A ragasztó helyett különleges masztixet használhat.

műszerek

A varrat nélküli polisztirolhab mennyezeti csempe ragasztásához szüksége van:

 • éles építési vagy irodai kést,
 • egy ceruza
 • szinten,
 • nagy uralkodó
 • ragasztó pisztoly,
 • lépcsőfok,
 • a kötelek
 • tiszta ruhával.

Mennyezeti előkészítés

A csempe ragasztása előtt a mennyezet felületét fel kell készíteni. Laposnak, zsírmentesnek, száraznak és tisztanak kell lennie. A mennyezet egyenletessége egy szinttel ellenőrizhető. A felszínen nem lehet beton, zseton, lyukak és más szabálytalanságok beáramlása.

A rétegelt lemez vagy forgácslap, valamint a betonpadló által burkolt mennyezet előre megalapozott. Az alapozót egy hengerrel vagy egy széles ecsettel a mennyezet felületére helyezzük.

Hogyan ragasztani a mennyezetet

A terv a papírról a mennyezet felületére egy ceruzával kerül átvitelre, egy vonalzót és egy szintet használva. Fontos meghatározni a jelölés és a lemezek ragasztásának referenciapontját.

Hogyan illeszthetjük össze a zökkenőmentes mennyezeti burkolólapokat a középpontból és a falról?

Általában elkezdik ragasztani a csempeit a központból vagy a csillár helyéről. Ne feledje, hogy a csillár nem mindig a mennyezet közepén helyezkedik el. A mennyezet középpontját úgy lehet meghatároznod, hogy két sarkot vagy szálat húz át a sarkokból átlósan. Kereszteződésük helyén egy központ lesz.

Ha van egy csillár ezen a helyen, célszerű elhelyezni a vezetékeket a világítótestet egy négy négyzet alakú négyzetes négyzet közepén összekötni, és az a hely, ahol a vezetékek húzódnak, az összes csempe sarkán van levágva. Abban az esetben, ha a burkolat csempeinek összetett kialakítása - spirálisan vagy átlósan - fontos a probléma megoldása a csillár lógatásának helyével. Ne felejtse el kikapcsolni a világítóberendezés áramellátását.

Először egyenes vonal húzódik a fal mentén, amely mentén az első sor lapok lesznek elhelyezve. Ne fókuszáljon a falra, mert ez lehet egy görbe. Az így létrejövő hézag később a mennyezetfenék alá kerül.

Hogyan kell ragasztani csempe a mennyezeten a fürdőszobában: lépésről lépésre utasításokat

A ragasztót különleges módon alkalmazzák a csempere - a perem mentén, a széltől, az átlóktól mentén és a kialakult szektorok középpontjában szaggatottan. Könnyen alkalmazható a ragasztó egy speciális fegyverrel, de ugyanúgy meg is történhet a régi módon, egyszerűen a csőből való kiszereléssel.

Az első burkolatot a mennyezetre kell ragasztani egy világosan tervezett helyre úgy, hogy a szöge megegyezzen a jelölés szögével és a mennyezet középpontjával. Ez nagyon fontos, mivel minden későbbi csempe ragaszkodik hozzá, és már nem lesz lehetséges a helyük beállítása.

A cserépet néhány másodpercig finoman benyomjuk a felületre, várva, hogy a ragasztó megragadjon. Amíg ez megtörténik, a csempe helyzete még beállítható. Fontos, hogy ne nyomja meg keményen, hogy ne maradjon csípőlemez a csempéken. Ha ragasztó marad a mennyezet csempe felületén, azt azonnal el kell távolítani egy tiszta ruhával.

A fennmaradó burkolólapokat az elsővel párhuzamosan kell ragasztani a mennyezetre, próbálva szorosan egymásba helyezni, hogy ne legyenek észrevehető varratok és rések.

Ha a beillesztés a központból történik, akkor a fal sorok azonos szélességűek lesznek. Ha szélessége kisebb, mint egy egész csempe, akkor két szükséges szalag szélességet vágnak egy csempe. A cserépjelölést egy vonalzó ellenőrizze. Az építés vagy az irodai kés vágásához használják. Az is jobb, hogy vágja az uralkodón, majd a vágási vonal tisztább és egyenletesebb lesz. A cserép vágott részeit először a kívánt ragasztás helyére kell kipróbálni, és csak azt követően ragasztani kell a ragasztót.

A mennyezetcsempék közötti kötéseket szilikon tömítőanyaggal lehet betölteni, ha a bevonat valóban zökkenőmentes lesz.

Hogyan ragasszuk be a mennyezetet a fürdőszobában?

Hogyan ragasszuk be a mennyezetet a fürdőszobában?

Modern, polisztirol habból készült mennyezeti csempe remek módja annak, hogy olcsón és egyszerűen készítsék el a mennyezetet a fürdőszobában szép és elegáns.

A mennyezeten lévő csempe lehet sima és háromdimenziós mintázattal. Az ilyen anyaggal borított felület úgy tűnik, monolitikus és zökkenőmentes. Szükség esetén csak egy csempe cserélhető, anélkül, hogy megérintené a teljes mennyezetet. Ez a legkedvezőbb árú megoldás, ami még vonzóbbá teszi őket, és egy egyszerű és gyors telepítés lehetővé teszi Önnek, hogy saját maga kezelje magát, még egy újonc számára is. Mindez a komplexumban nagy népszerűséget adott az anyagnak. Beszéljünk arról, hogyan kell ragasztani a mennyezetet.

A szükséges mennyiségi számítás kiszámítása

Mielőtt cserépet vásárolna a fürdőszobában lévő mennyezet befejezéséhez. szükség van a mennyiség kiszámítására. A polisztirol burkolólapok tipikusan 8 darabos csomagolásban kerülnek értékesítésre. Minden csempe mérete 50x50 cm, valamint 100x16,5 cm.

A szükséges mennyiségű csempe számításához ki kell dolgozni egy minta rajzot - egy befejezési tervet - és néhány számítást kell készítenie. Papíron, akkor rajzoljon a mennyezetre, miközben fenntartja az arányokat, vagy akár méretezésre. A csempe többféle módon is megoldható. Az alapot a mennyezet középpontjától a szélekig kell elhelyezni. A rajzon meg kell próbálnia rendezni a burkolólapokat, ahogyan tényleg akarod. A tervhez hasonlóan a mennyezetet lefektetik, és a burkolólapokat ragasztják.

Számítsa ki a csempék számát a mennyezet oldalán többszörös 50 cm nem nehéz. Vegye figyelembe a számítási módot, amikor a rések darabolását le kell fednie. Tehát az oldalakkal ellátott mennyezetre, például 4,7 m 3,9 m-re, egyenes vonalban, szükségünk van:

 • 9 egész csempe hossza (50x9 = 450 cm, hagyva egy rést 20 cm),
 • 7 csempe szélessége (50x7 = 350 cm és 40 cm-es rés),
 • összesen 9x7 = 63 csempe.
 • A hézagok hézagainak eltakarásához további 9 csempét kell eljuttatni, amelyből 10 cm-re vágás szükséges.
 • A szükséges szélesség 7 db 20 cm-es, 50 cm-es csempe esetén kétszer használhatunk egy cserépet, ezért még négy további csempét helyezünk, hogy ezeket a réseket lefedjék.
 • Összesen 63 + 9 + 4 = 76 csempe.

A szakértők javasolják, hogy egy csekély cserépkészletet vegyenek be az elutasításért cserébe a jövőben, a sikertelen vágás érdekében. A minősített mester elég ahhoz, hogy pontosan 10 csomagot készítsen 8 csempéből. A kezdő, aki nem bízik képességeiben, javasoljuk, hogy vegyen még egy csomagot.

Hogyan ragasszuk a mennyezetet a fürdőszobában: anyagok és szerszámok

Bővített polisztirol burkolólapok

A csempe megvásárlása a mennyezeten, gondosan ellenőrizni kell az egyes lapkákat, hogy megfeleljenek az űrlap pontos geometriájának és a megfelelő méretnek. Világosan meghatározott négyzet vagy téglalap alakú, pontosan 90 fokos szögben. A sarkok még a csúcson sem lehetnek gyűröttek vagy lekerekítettek. A választék alapossága garantálja a csempe tökéletes összekapcsolását egymás között.

Ugyanilyen fontos a csempe minősége. Ez meglehetősen törékeny anyag, meglehetősen alacsony áron, így érdemes figyelni a jól ismert gyártó termékeire, amely többek között kiváló minőségű. Nem lesz sokkal drágább, de egy ilyen csempe nem fog megtagadni, és erős lesz, tartós, és a mennyezet tökéletes.

A kibővített polisztirol mennyezeti csempe magjának egyenletesnek kell lennie, és éleinek élesnek és éleseknek kell lenniük. Jobb, ha a finom szemcsézettségű anyag és a nem morzsolódó élek anyagát előnyben részesítjük. A saroknál egy csempe, és egy kicsit rázza meg, nem szabad csak a saját súlya alatt törni. A burkolatra rajzolva világosnak, egyenletesnek kell lennie, a helyes megkönnyebbüléssel.

Ragasztó a csempe ragasztásához a mennyezeten

A ragasztó kiválasztásakor jobb, ha figyelni fog az orosz pillanatra vagy az úgynevezett folyékony körömre. Ez egy kiváló minőségű ragasztó, melynek alkalmazása kényelmes, mivel a cső speciális pisztollyal van felszerelve, és a csempe nem kell kézzel tartani, amíg meg nem ragadja - valóban azonnal be van állítva. Az egyetlen hátránya - egy kicsit túlértékelt, valamint a fegyver vásárlására felmerülő többletköltségek.

Ha az ár kérdése releváns, figyeljen a lengyel gyártó "Titan" vagy "Eco-naset" ragasztására. Kiváló tapadási képességük és megfizethető költségük van. De csak ebben az esetben a csempe lesz egy kis támogatást. A ragasztót polisztirolhoz kell tervezni. A ragasztó helyett különleges masztixet használhat.

műszerek

Polisztirol hab mennyezeti csempe ragasztásához szüksége lesz:

 • éles építési vagy irodai kést,
 • egy ceruza
 • szinten,
 • nagy uralkodó
 • ragasztó pisztoly,
 • lépcsőfok,
 • a kötelek
 • tiszta ruhával.

Mennyezeti előkészítés

A csempe ragasztása előtt a mennyezet felületét fel kell készíteni. Laposnak, zsírmentesnek, száraznak és tisztanak kell lennie. A mennyezet egyenletessége egy szinttel ellenőrizhető. A felszínen nem lehet beton, zseton, lyukak és más szabálytalanságok beáramlása.

A rétegelt lemez vagy forgácslap, valamint a betonpadló által burkolt mennyezet előre megalapozott. Az alapozót egy hengerrel vagy egy széles ecsettel a mennyezet felületére helyezzük.

Hogyan ragasztani a mennyezetet

A terv a papírról a mennyezet felületére egy ceruzával kerül átvitelre, egy vonalzót és egy szintet használva. Fontos meghatározni a jelölés és a lemezek ragasztásának referenciapontját.

Hogyan kösse össze a mennyezetlapokat a középpontból és a falról?

Általában elkezdik ragasztani a csempeit a központból vagy a csillár helyéről. Ne feledje, hogy a csillár nem mindig a mennyezet közepén helyezkedik el. A mennyezet középpontját úgy lehet meghatároznod, hogy két sarkot vagy szálat húz át a sarkokból átlósan. Kereszteződésük helyén egy központ lesz.

Ha van egy csillár ezen a helyen, célszerű elhelyezni a vezetékeket a világítótestet egy négy négyzet alakú négyzetes négyzet közepén összekötni, és az a hely, ahol a vezetékek húzódnak, az összes csempe sarkán van levágva. Abban az esetben, ha a burkolat csempeinek összetett kialakítása - spirálisan vagy átlósan - fontos a probléma megoldása a csillár lógatásának helyével. Ne felejtse el kikapcsolni a világítóberendezés áramellátását.

Először egyenes vonal húzódik a fal mentén, amely mentén az első sor lapok lesznek elhelyezve. Ne fókuszáljon a falra, mert ez lehet egy görbe. Az így létrejövő hézag később a mennyezetfenék alá kerül.

Hogyan kell ragasztani csempe a mennyezeten a fürdőszobában: lépésről lépésre utasításokat

A ragasztót különleges módon alkalmazzák a csempere - a perem mentén, a széltől, az átlóktól mentén és a kialakult szektorok középpontjában szaggatottan. Könnyen alkalmazható a ragasztó egy speciális fegyverrel, de ugyanúgy meg is történhet a régi módon, egyszerűen a csőből való kiszereléssel.

Az első burkolatot a mennyezetre kell ragasztani egy világosan tervezett helyre úgy, hogy a szöge megegyezzen a jelölés szögével és a mennyezet középpontjával. Ez nagyon fontos, mivel minden későbbi csempe ragaszkodik hozzá, és már nem lesz lehetséges a helyük beállítása.

A cserépet néhány másodpercig finoman benyomjuk a felületre, várva, hogy a ragasztó megragadjon. Amíg ez megtörténik, a csempe helyzete még beállítható. Fontos, hogy ne nyomja meg keményen, hogy ne maradjon csípőlemez a csempéken. Ha ragasztó marad a mennyezet csempe felületén, azt azonnal el kell távolítani egy tiszta ruhával.

A fennmaradó burkolólapokat az elsővel párhuzamosan kell ragasztani a mennyezetre, próbálva szorosan egymásba helyezni, hogy ne legyenek észrevehető varratok és rések.

Ha a beillesztés a központból történik, akkor a fal sorok azonos szélességűek lesznek. Ha szélessége kisebb, mint egy egész csempe, akkor két szükséges szalag szélességet vágnak egy csempe. A cserépjelölést egy vonalzó ellenőrizze. Az építés vagy az irodai kés vágásához használják. Az is jobb, hogy vágja az uralkodón, majd a vágási vonal tisztább és egyenletesebb lesz. A cserép vágott részeit először a kívánt ragasztás helyére kell kipróbálni, és csak azt követően ragasztani kell a ragasztót.

A mennyezetcsempék közötti kötéseket szilikon tömítőanyaggal lehet betölteni, ha a bevonat valóban zökkenőmentes lesz.

Csempe hab műanyag a mennyezeten a fürdőszobában

Ha arra gondolsz, hogyan kell befejezni a mennyezet a fürdőszobában, fontolja meg a lehetőség a mennyezeti csempe készült hab. Ez egy nagyszerű és olcsó alternatíva a feszítő vagy lógó szerkezetekhez.

Végül is ez az anyag számos előnnyel jár, beleértve a fürdőszobában való alkalmazást, amelyek közül az egyik az egyszerű szerelés. Még mindig megteheti magad. Ezért figyelembe vesszük a habosított csempe használatát a fürdőszobában.

Mi az ilyen csempe?

Gyakran ez a csempe polisztirol habból és habból készült. Ezek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, de nagyobb figyelmet fordítunk a hab változatra, mint a legáltalánosabb.

És három típus létezik:

 • Injekciós. Legfeljebb 1,4 cm vastagságúak, amelyek egy öntőformába való öntés eredményeképpen készülnek, majd ezt követően termikus erősítéssel.
 • Nyomva. Vastagság 0,7 cm-ig.
 • Extrudált. Ezeket extrudált polisztirol csíkok préselésével állítják elő. Az ilyen anyagot filmmel lehet bevonni vagy festeni.

Ami a méretet illeti, habszegély gyakran négyszögletes, mérete 100x16,5 cm vagy négyzet, mérete 50x50 cm.

Ugyanakkor a termékek tervezése meglehetősen változatos, ez nemcsak lehetséges rajzokra vonatkozik, hanem textúrákra és domborművekre is. A minták ilyen nagy választékának köszönhetően olyan stílusban hozhatja létre, amelyre szüksége van.

Előnyök és hátrányok

A lemezek súlya kicsi. Ezért egyszerűen ragasztva vannak, és nem okoznak további terhelést a mennyezet felületén.

Ugyanakkor az anyag nagy hang- és hőszigeteléssel, valamint nedvességállósággal rendelkezik.

Az anyagot még fűtőkészülékek közelében is lehet használni, mert nem éghető nyersanyagokból készül. Ha azonban magas hőmérsékletnek van kitéve, az ilyen csempe elolvad. Ezért ne használja olyan helyeken, ahol erős fények vannak.

A termékek könnyen vághatók, ezért elegendő csak a fürdőszoba méretének beállításához igazítani.

Ezért habos csempék használata ilyen helyiségben öröm. Működés közben nincs szükség különös gondosságra.

Azonban ebben az esetben nem volt hiba. Ha a lemezek felületét folyamatosan befolyásolja a napfény, sárga színűek lehetnek. Ebben az esetben az anyag rossz minősége még a nedvességet sem tolerálja. Ezért a fürdőszobában ezt a pontot különös figyelmet kell fordítani.

A hablapot választva különös figyelmet kell fordítani a telepítés helyességére. Ehhez láthatja az anyagokat a videókról és fényképekről, valamint olvassa el a következő ajánlásokat.

dekoráció

edzés

Polifoam - szerény anyag, amely szinte bármilyen felületre ragasztható. Mindazonáltal még mindig figyelembe kell vennie bizonyos árnyalatokat, amelyek lehetővé teszik, hogy ezt minőségi szempontból elvégezzék.

Az anyagnak "fel kell használnia" az adott körülményekhez. Ez vonatkozik a páratartalomra és a hőmérsékletre. A fürdőszobában ez különösen fontos.

A folyamat végrehajtása előtt távolítsa el a régi mennyezeti felületet. Ha mész volt - mossa le, ha festék vagy tapéta - távolítsa el.

Ha a mennyezetnek nyilvánvaló hibái vannak, azokat fel kell tüntetni. A kisebb hibáknak el kell rejteniük a lapkát.

Az anyag ragasztása előtt a mennyezet felületét alapozóvá kell tenni a felületek jobb tapadásához.

jelölés

Amikor elkészült a mennyezet, meg kell jelölnie a jelölést. Ez lehetővé teszi, hogy intelligensabban helyeket tegyenek a mennyezetre.

Általában a csempe átlósan, törekvésként vagy sorokban helyezhető el. A jelölés végrehajtásához először vonalat kell rajzolni, amelynek metszéspontja a középpont lesz. Innen vonalat kell húzni az ellenkező falak közepére.

A jelölés után ragaszthatja a csempeit.

felszerelés

Először fel kell készíteni a ragasztót. A csempe (a kerületen és a középen). Az anyagot a mennyezet közepétől kell fektetni. A legtöbb ragasztót ilyen módon kell használni. A csempe felhordása után néhány másodpercig vagy percig állni kell (kövesse az adott ragasztó utasításait), majd határozottan nyomja le a mennyezetre egy tucat másodpercig. Annak érdekében, hogy ebben az esetben ne veszítsünk el időt, azonnal ragasztást alkalmazhatunk néhány termékre, hogy ne várhassuk az alkalmazás pillanatát.

Tehát a fektetést a falakig végzik, ahol gyakran szükséges méretre illesztést végezni.

A felesleges ragasztót azonnal el kell távolítani.

Szükség esetén a varratokat le lehet fedni. Ehhez szilikon tömítőanyagot használhat.

Mint látható, a mennyezet csempe hab műanyag - kiváló anyagot befejezni a plafont a fürdőszobában. Csak fontos, hogy kiválassza a megfelelő megjelenést a csempe és a minőség a telepítés. És akkor az eredmény kiváló lesz.

Mennyezeti dekorációs hablapok a fürdőszobában

A hagyományos mészkő a felejtésbe süllyedt, a modern építési piac viszont sokkal érdekesebb megoldást kínál a mennyezet díszítésére.

Ez egyrészt lehetővé teszi, hogy anyagokat vegyen fel minden alkalomra, függetlenül attól, hogy befejezi-e a mennyezetet egy faházban vagy egy városi lakás erkélyén, de másrészt bonyolultabbá teszi a választást. Ezért ebben a cikkben úgy döntöttem, hogy elmondom a leggyakoribb modern mennyezeti anyagokról és azok használatának jellemzőiről.

Példa dekoratív mennyezeti burkolatra

A mennyezet díszítése

Jelenleg a következő típusú mennyezeti felületek nagyon népszerűek:

A modern mennyezet díszítésének módjai

Ezután pedig részletesebben vizsgálja meg ezeket a mennyezeti mennyezeteket.

1. lehetőség: mennyezeti csempe

Ha szépen és egyszerre olcsóbban szeretné díszíteni a mennyezetet egy lakásban vagy házban, akkor figyeljen a mennyezet csempejére. Rendszerint hagyományos vagy extrudált polisztirolhabból készül.

Példa a plafon mennyezetek használatára a mennyezeten

Ennek a megoldásnak a fő előnyei közé tartoznak a következők:

 • a mennyezet magasságát csak a csempe vastagsága csökkenti, pl. legfeljebb egy centiméter. Így ez az anyag jó választás az alacsony mennyezetű tereknek;
 • a csempe könnyen felszerelhető, erre a célra polimer ragasztót vagy akár gittet is használnak;

Mennyezeti csempe egy modern hálószobabelsőben

 • A változatos csempefelületek lehetővé teszik, hogy bármilyen belső térre választhassanak;
 • ellenáll a nedvességnek és könnyen tisztítható;
 • lehetővé teszi kisebb hibák elrejtését a mennyezet felületén;

Példa a mennyezetcsempék használatára a nappaliban

 • a mennyezet további hőszigetelését biztosítja, ami fontos a "hideg" padlókban lévő monolit házakban;
 • A csempe akrilfestékekkel festhető, a laminált modellek kivételével.

Mennyezeti csempe vásárlásakor kívánatos a legolcsóbb extrudált anyag elhagyása, hiszen a legalacsonyabb teljesítményű. Ezenkívül ez a csempe gyorsan szennyezett, durva porózus szerkezetű és rosszul megtisztítva.

Laminált mennyezeti csempe

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a burkolat burkolattal habos burkolatokkal készülhet a ház bármely területén, a hálószobából a konyhába és a fürdőszobába. A legfontosabb dolog csak kiválasztani a designot, hogy jól illeszkedjen a szoba belsejébe.

Az alábbiakban néhány gyártótól származó extrudált mennyezet és befecskendező csempék költségei vannak:

PVC burkolatú mennyezet a konyhában

2. lehetőség: PVC panelek

Egy másik modern, a figyelemre méltó befejező anyag a PVC panelek. Igaz, gyakran vágják a falakat, ám ugyanakkor nagyon alkalmasak a mennyezetburkolásra.

Ezek a panelek széles körben elterjedtek a következő előnyök miatt:

 • nedvességgel szembeni ellenállás, szélsőséges hőmérséklet és biológiai hatások;
 • praktikusság - a PVC panelekkel díszített mennyezet könnyen tisztítható;

PVC panelek beszerelése a kereten történik

 • könnyen felszerelhető és nincs szükség a mennyezet előkészítésére, mivel az illesztést kerettel használják;
 • nagy választék a design - vinyl mennyezeti panelek a belső dekoráció jönnek a különböző színekben. Emellett márvány, fa és más természetes anyagok is utánozhatók;

Példa a mennyezet befejezésére egy PVC-ben lévő fürdőszobában

 • a felület a keretnek köszönhető;
 • a panelek költségét "demokratikusnak" nevezhetjük;
 • kissé csökkenti a szoba magasságát;
 • anyag nagyon erős és tartós.

Műanyag-bélelt mennyezet az erkélyen

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a panelek kiváló megoldást jelentenek a fürdőszobában és a konyhában való használatra. Ezen kívül gyakran használják loggiák és erkélyek.

Az alábbiakban bemutatjuk a panel költségeit a hazai piac néhány ismert gyártója közül:

Panel Nordside háttérkép alatt

Azt kell mondanom, hogy sokkal olcsóbb paneleket találsz eladásra, azonban minőségük, mint általában, sok kívánnivalót hagy maga után.

A mennyezetfinomító anyagok kiválasztásánál figyelembe kell venni a keretezést is. álmennyezet. Figyelembe veheti a falak és a fal közti összekapcsolódás lehetőségeit a portálon található egyéb cikkektől.

Hamis mennyezet a konyhában

3. lehetőség: felfüggesztett mennyezetek

A műanyag panelek helyett a felfüggesztett mennyezetek is figyelembe vehetők. Ugyanolyan teljesítményjellemzőkkel bírnak:

 • nedvességgel és biológiai hatásokkal szemben ellenálló;
 • nem fél a hőmérsékletváltozástól;
 • rendelkeznek modern vonzó megjelenéssel;
 • könnyen tisztítható;
 • könnyen telepíthető.

Rack mennyezet a fürdőszobában

Ennek köszönhetően a függesztett mennyezetek loggián, a fürdőszobában, a konyhában stb. Is használhatók. A csarnokokban és hálószobákban gyakorlatilag nem használják őket.

Meg kell jegyezni, hogy a felfüggesztett mennyezetek két típusból állnak:

 • rack - olyan hosszú panelek, amelyek a reteszekre merőleges keresztben vannak. Az utóbbiak viszont a függesztők mennyezetéhez kapcsolódnak. A panelek lehetnek műanyag vagy fémek.

A készülék rack szerkezete

Véleményem szerint a függesztett álmennyezetek modernebbek és vonzóbbak, mint a kazetták. Ezenkívül csak 4-7 cm magasságot csökkentenek, az egyetlen hátrányuk a viszonylag magas költségek;

A kazetta felfüggesztett szerkezete

 • kazetta - a kialakítás olyan függesztő profilokból áll, amelyek a függesztők mennyezetéhez vannak rögzítve. Ugyanakkor a panelek (kazetták) egyszerűen egymásra vannak helyezve a profilokon. Azt kell mondanom, hogy a kazetták nagyon különbözőek - műanyag, fém, sőt üveg.

A klaszter mennyezetének hátránya, hogy jelentősen csökkenti a mennyezet magasságát - a legkisebb érték 15 cm.

Rack mennyezet a konyhában

Az alábbiakban a felfüggesztett mennyezet egyes márkáinak ára:

Fényes feszített mennyezet a nappali belsejében

4. lehetőség: felfüggesztett mennyezetek

A nyújtható mennyezet egyre népszerűbb az utóbbi időben. Ez elsősorban a vonzó modern megjelenésüknek köszönhető. De emellett számos más előnye van:

 • ellenáll a nedvességnek, és a tömörségnek köszönhetően még a helyiséget is megóvhatja az elárasztástól a felülről;

A nyújtható vinil tartsa a vizet

 • könnyen tisztítható;
 • valamint a felfüggesztett mennyezetek, nem igényelnek alapkészítést;
 • Különböző színek, fényképek nyomtatásával is rendelhetők.

Fényes feszített mennyezet a stúdióban

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a feszített mennyezet bármely helyiségben használható. Az egyetlen dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy az anyag, amelyről a vászon készült, más.

A legnépszerűbbek a fényes és matt vinilfilmek. Vannak vonzó végei, ráadásul költsége viszonylag nem magas - az ár 200-250 rubel / négyzetméterről indul.

Matt szalagfödém a nappali belsejében

A filmes vásznak azonban hátrányai vannak:

 • könnyű szakadás ezért nagyon óvatos hozzáállást igényel velük szemben;
 • alacsony hőmérsékleten válnak törékennyé, és még elkezdenek repedezni. Ezért nem szabad olyan magánházban használni őket, amelyet nem mindig melegítenek;
 • a telepítési folyamat meglehetősen bonyolult, szakképzettséget és speciális felszerelést igényel.

Annak ellenére, hogy a feszített mennyezetek nem égnek, azokat nem szabad kemencében vagy fürdőben használni. A hőmérséklet gyakori változásai miatt elmosódhatnak.

Stretch szövet mennyezet

A szövethibák hiányoznak ezekből a hiányosságokból. Sokkal tartósabbak, nem félnek a negatív hőmérsékletektől és könnyen telepíthetők. A hátrány a magas költségek - a faburkolat ára 800-1000 rubelből indul.

Ezenkívül a textíliába burkolt mennyezet, bár ellenáll a nedvességnek, azonban a folyamatos érintkezéssel még mindig romlik.

A burkolt mennyezet burkolt házban

5. lehetőség: falburkolat

A bélés egy speciális befejezőlap. Ennek az anyagnak a fő előnyei közé tartoznak a következő pontok:

 • fa burkolat a leginkább környezetbarát megoldás;
 • a fa vonzó megjelenésű;
 • a modern impregnálásnak köszönhetően a bélés nem alkalmas a rothadásra, és jól tolerálja a környezet negatív hatásai;
 • a mennyezet további hő- és hangszigeteléssel rendelkezik.

Példa a mennyezetburkolat burkolatára az erkélyen

A fa mennyezetet általában magánfaházakból készítik. Ezenkívül gyakran járólapos loggiák és erkélyek is vannak. Az ideális megoldás egy fürdésre is bélés.

Ne feledje, hogy a fürdőben kell használni bélés az ilyen kőzetek, amelyek a szerkezetük nem tartalmaznak nagy mennyiségű gyantát. Például egy hársfaltábla kiváló megoldás.

Használható a mennyezeten egy kültéri pavilonban vagy verandán. De ehhez a fát védő impregnálással kell kezelni.

Folyékony bélésű mennyezet

6. lehetőség: folyékony tapéta

Figyelembe véve a modern mennyezeti anyagokat, lehetetlen nem mondani a folyékony tapétáról. Közvetlenül megjegyzem, hogy ez az anyag semmi köze a tapétahoz, a szó hagyományos értelmében.

Folyékony tapéta mint dekoratív vakolat

Sokkal több folyékony tapéta emlékeztet a dekoratív vakolat, mint értékesített száraz keverék formájában, amely vízzel van lezárva és a mennyezetre pépes vagy simítóval.

Falpapírt hívnak azért, mert hasonlítanak a szövetruhákhoz. Ez a hatás a keverék speciális összetétele miatt valósul meg, amely magában foglalja:

 • selyem- és pamutszálak;
 • cellulóz;
 • mindenféle töltőanyag és színezőanyag, amely egy vagy másik hatás felszínét biztosítja;

Példa a különböző folyékony tapéta lehetőségekre

 • fanyar - mivel ez az összetevő, vizes akril diszperziót használ, ami környezetbarát.

Folyékony tapéta a kis konyha belsejében

Mint minden folyékony finishing anyag, a folyékony tapéta nagyszerű megoldás a komplex alakú mennyezetek befejezéséhez. És ezeket egyszerűen és gyorsan alkalmazzák.

E bevonat hátrányaitól két fő pont különböztethető meg:

 • a nedvességre való instabilitás - ez a hátrány megszűnik úgy, hogy a folyékony tapéta felületét lakkal kezelik;
 • A magas költségek azonban nemrég megjelentek a hazai gyártóknak, amelyek olcsó, ugyanakkor kiváló minőségű termékeket kínálnak.

Példa a folyékony tapéta eredeti színkombinációjára

Az alábbiakban néhány típusú folyékony tapéta ára:

Festett mennyezet a konyhában

7. lehetőség: festés

A modern víz-diszperziós festékek megjelenésével divatossá vált a mennyezetek festése. Ezeknek a bevonatoknak számos előnye van:

 • környezetbarát - mivel oldószerként vizet használnak, ezek a festékek gyakorlatilag szagtalanok és a leginkább környezetbarátak. Különösen gyermekszobákban is használhatók;
 • eléggé tartósak - megfelelő felszín előkészítéssel, a bevonat tíz évig vagy még tovább szolgálhat;

Festett mennyezet a hálószobában

 • vonzó matt felületet képeznek a mennyezeten;
 • A fürdőszobában és egyéb magas páratartalmú helyiségekben nedvességálló festékek értékesítésre kerülnek;
 • alacsony ár a többi befejező anyaghoz képest.

Festett mennyezet a fürdőszobában

Ennek a megoldásnak a hátrányai közé tartozik a mennyezet felszínének gondos előkészítésének szükségessége, mivel a festés után még kisebb hibák is láthatók.

Nedvességálló belső festék Finncolor

Ami a festék költségét illeti, az ár a gyártótól és a kompozíció típusától függ:

A mennyezetet dekoratív vakolat díszíti

8. opció: dekoratív vakolat

A vakolatok díszes befejeződése nemcsak hogy bizonyos színű felületeket, hanem textúrát is biztosít. Ráadásul a textúrák és textúrák lehetőségei is hatalmas mennyiségűek. Ennek köszönhetően a mennyezet egyedülálló és látványos kivitelű.

A festékhez hasonlóan bármilyen helyiségben dekoratív vakolat is használható. Különösen ez az anyag lefedi az erkélyen lévő mennyezetet. Ebben az esetben csak a kültéri munkákra van szükség.

A textúra a leggyakoribb dekoratív gipsz - kéreg bogár

A konyhában való használatát jobb gyakorlati megoldás helyett hagyni. Az a tény, hogy a texturált felület mosása nem túl kényelmes.

Meg kell jegyezni, hogy az erkély belső díszítése teljesen kiegészíthető dekoratív vakolattal, azaz pl. nemcsak mennyezetre, hanem falra is kiterjedhet.

Példa a dekoratív vakolat használatára a konyhában

A dekoratív vakolat előnye, hogy nem igényel olyan alapos felkészülést a mennyezetre, mint a festészet. Azonban a bevonat bizonyos típusai meglehetősen bonyolult technológiák alkalmazásával kerülnek alkalmazásra, különösen ez a jelenleg népszerű "velencei" kifejezésre vonatkozik.

Az ilyen munka jobb, ha tapasztalatokat szerez a mestereknek. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az eredmény nem olyan, ahogy tervezte.

Venetian díszítő vakolat

A legolcsóbb dekoratív vakolat ára, a festékhez hasonlóan, a gyártótól és a kompozíció típusától függ:

Itt, sőt, és a legmodernebb mennyezeti díszítési lehetőségeket, amelyeket el akartam mondani. Természetesen vannak más anyagok is, mint például a tapéta, ők azonban hagyományosabbak és mindenki számára ismertek.

következtetés

A cikkből megtudta, milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik a modern mennyezeti felületek. A választás legfontosabb tényezői az anyag terjedelme, a szoba belseje és természetesen a pénzügyi lehetőségei.

Ha bármilyen kérdése van a mennyezetre vonatkozóan, írja meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

Iratkozzon fel Telegram csoportunkra

Ha kifejezni szeretné a hálát, hozzá pontosítást vagy kifogást, kérje meg a szerzőt valamit - adj hozzá egy megjegyzést vagy köszönetet mondjon!

 • Szerint Remont.ru
 • Kérdések és válaszok
 • mennyezet
 • Függesztett csempézett mennyezet

Javításokat végeztek a fürdőszobában, és egy fürdőszobával kombinálták. A pénz kimerült, a mennyezet pedig befejezetlen maradt. A bolt kínálta a legolcsóbb anyagot, hab négyzeteket.

De mi a garancia arra, hogy a nedves fürdőszobában nem jönnek ki az első hónapban? Tisztelt tagok a fórumon, kérlek mondd meg, lehet-e ragasztani ezeket a lemezeket a fürdőszobában, és ha igen, milyen ragasztóval. Elvben elegendő számomra, ha egy évig tartanak, akkor azt tervezzük, hogy normális plafonra tegyünk.

Regisztráljon a szavazáshoz!

Szavazott: 0 Értékelés: 0

Top oshulc felhasználók +32767 cityline +32767 Deceuninck +250 Feliratkozás a hírlevélre Legújabb kiadványok, megjegyzések, válaszok

Előfordul, hogy mindent, mindent és sokat akarsz, és a zsebében, sajnos, olaj nélkül kenyeret. A javítással ez így van: modern fürdőszobai mennyezetet akarok, és nincs pénzem ahhoz, hogy pénzt szerezzek a műanyagon. Nos, a szélsőséges esetben a mennyezet csempe. De miért "végső megoldásként"?

Ha bölcsen megközelíti az ügyet, akkor a fürdőszobában lévő mennyezeti csempe nagyon szépnek tűnhet. Természetesen az abszolút olcsó préselt termékek vásárlása kockázatos, minden megtakarításnak ésszerű korlátnak kell lennie, de az injektálás vagy az extrudált anyag nagyon alkalmas. Fontos megérteni, hogy egyes ilyen termékek másoktól eltérnek.

Mi a különbség a mennyezetlapok között?

Attól függően, hogy a mennyezeti csempe gyártási módja köztük különbözik-e jelentősen. Beszéd ebben a cikkben, ahogyan azt valószínűleg megértetted, csak a mennyezetre ragasztott lapokról szól - nem pedig felfüggesztett mintákról.

Tehát az öntési eljárással előállított hablapok jelentős vastagsággal rendelkeznek (akár másfél centiméterig), ezért kifejezőbb megkönnyebbüléssel rendelkezhetnek, míg a három milliméteres extrudált lemezeken nem sok a "stukkó", és felgyorsul.

Következő - erő. Annak ellenére, hogy az "injekció" első pillantásra észrevehetően erősebbnek tűnik, ez egyáltalán nem valós. Az extrudált csempeburkolatú fürdőszobában lévő mennyezet jobban ellenáll a károsodásoknak, könnyebben tisztítható, és általában sokkal jobban tűrhető a működési terhelés.

Másrészt viszont egy vékony laminált anyag jobban igényli a durva alap minőségét, míg a formázott lapok könnyen elrejthetik a kisebb hibákat.

FONTOS

Sok tulajdonos aggódik a laminált mennyezetek festésének lehetősége miatt.

Van egy mítosz, hogy egy ilyen felület nem festhető. Ez a vélemény rossz. Az extrudált mennyezeti csempe nem rosszabb, mint az öntött ellenpárja, és a legtöbb esetben még észrevehetően jobb is, azaz a folyamat maga is sokkal kevesebb munkát igényel a mestertől.

Meddig tart?

"Mennyi ideig tart a padló a mennyezethez a fürdőszobában?" Ez vagy egy hasonló kérdés gyakran olvasható az épület bármely fórumán, vagy hallható minden épület hipermarketben. A legváltozatosabb hangvételű válaszok - mindez az anyag működési körülményeitől és a védőbevonat jelenlététől függ.

A kibővített polisztirol becsült hasznos élettartama 50 év. A megnövekedett hőmérséklet, páratartalom, agresszív környezet, mechanikai hatás jelentősen csökkentheti az anyag várható élettartamát, ezért a PR-emberek ígéreteit bizonyos fokú óvatossággal kell kezelni.

Lehet-e használni az olcsó préselt csempe a mennyezeten a fürdőszobában?

Az a kérdés, hogy lehetséges-e olcsó csempe a fürdőszobában, egy kicsit parafrázissá kell tenni: "Vajon ez a mennyezet valóban olcsó lesz?" Az a tény, hogy:

 • Először is, a költségvetési mennyiségi anyag nagyon törékeny, és akkor biztosan túlzott kiadások az építőanyag pontosan azért, mert a kár szállítás közben vagy telepítés.
 • Másodszor, a "gyengédség" kapcsán az ilyen anyag átfedését "nyalogatják" nélkül, és ezek további költségek.
 • Harmadszor, a laminált mennyezeti burkolatokkal szemben tömörített mennyezeti csempe, és emellett kiváló minőségű festék festésére van szükség. Ebben az esetben a festékanyagok megvásárlásával kapcsolatos költségek a javítási költségvetés fő elemét képezik.

Ennek eredményeképpen olcsó árnyalatú hab mennyisége gyakran előfordul az olcsó habpanelekből. Ha azonban a "bölcsen" megközelítéssel közelíted meg a problémát, és az összes építési munkát önmagaddal, maximális gondossággal és felelősségteljesen végezzük, akkor tényleg pénzt takaríthatunk meg egy préselt polisztirolhab burkolólapra.

Hogyan válasszunk ragasztót?

Egy másik fontos probléma az otthoni kézműves előtt, és úgy dönt, hogy a mennyezetet a fürdőszobában nem a PVC, hanem a szokásos polisztirol csempe a jó ragasztó választása.

Vessünk egy foglalást azonnal - nincsenek univerzális megoldások. Vannak ragasztókeverékek, amelyek a legjobban megfelelnek a helyzetnek és azoknak, amelyek nem használhatók racionálisan.

 • A fürdőszobában a ragasztó logikai követelménye a nedvességállóság. A kompozíció, amely nedvesség hatására elveszíti tulajdonságait, a fürdőszobában nincs feltétlenül szükséges.
 • A szerelési keverék további kötelező jellemzője a sztirol kémiai semlegessége. Vagyis biztosnak kell lennie abban, hogy a ragasztó nem fog hatástalanul hatni a mennyezetlapra.

Akkor minden szigorúan egyénis. Tehát az egyenetlen mész felületéhez vastag ragasztóra lesz szükség, ami jól tapad "a tapadáshoz" és a habhoz. Egy példa lehet a gitt paszta, például a "Shitroka".

De befejezni egy sima gipszkarton szövet megfelelő vékony réteg polimer ragasztó, mint például a "Dragon", kút, vagy polivinil-acetát "Bustilat" és a "PVA".

Mennyezeti csempe - javítás egy óra alatt!

Az a kijelentés, hogy egy polisztirolhab burkolólapot csak néhány óra alatt készíthetünk, némileg eltúlzott. A burkolóanyag felépítése nem az egész munka.

Vannak olyan szakaszok is, mint

 • edzés
 • befejező (festészet),
 • maga a telepítés
 • Szerelje fel a polisztirol anyag mennyezetét egy órán belül. Standard fürdőszoba, 10-12-es mennyezeti elemek, ütésük nem sok időt vesz igénybe, még akkor sem, ha még soha nem csináltál ilyen munkát.

  • otdelka-expert.ru
  • obustroeno.com
  • poremontu.ru
  • potolkyy.ru

  Nincsenek hasonló bejegyzések, de vannak még érdekesebbek is.

  Mennyezeti csempe a fürdőszobában: 4 féle négyzet a mennyezet díszítésére

  Mennyezeti burkolólapok - látványos és egyszerű módja a mennyezet kialakításának a fürdőszobában.

  A fürdőszoba felújítása során legfőképp viták és kérdések merülnek fel a mennyezeten lévő befejező anyagok kiválasztása során. Ha a falakat általában csempével burkolják, akkor a mennyezeten ritkán találhatók ilyen anyagok. Gyakran helyettesíti a speciális mennyezetű csempe, amely különleges műszaki jellemzőkkel és működési tulajdonságokkal rendelkezik.

  Az az utasítás, amelyet ma az Ön figyelmébe ajánlanak, leírja a mennyezetlapok lehetséges típusát, előnyeit és hátrányait, valamint a választás jellemzőit. Azt hiszem, ez az információ biztosan hasznos lesz azok számára, akik saját fürdőszobai javításokat végeznek.

  Előnyei és hátrányai a mennyezeti csempe

  Először döntsük el, hogy használjuk-e a csempe díszítésére a mennyezetet. Nem fogok egyértelmű választ adni erre a kérdésre. Jobban leírnám ezt a befejező lehetőség legfontosabb előnyeit és hátrányait, amelyek után dönthet az alkalmazásáról.

  Az anyag előnyeit és hátrányait is tartalmazza.

  A bemutatás megkönnyítése érdekében elkészítettem egy kis asztalt, amelyet az Ön figyelmébe ajánlanak.

  Amint láthatjuk, az anyagnak sok előnye van, de vannak hátrányai is. Azonban ügyes kiválasztása egy adott típusú csempe, akkor minimálisra csökkenti a hátrányokat, teljesen felfedve az előnyöket.

  A mennyezetlapok típusai

  Szakmai tevékenységem során számos típusú mennyezeti burkolatot találtam. Mindegyikük az alábbi ábrán látható.

  A mennyezetlapok típusai.

  Műszaki jellemzőkben különböznek egymástól, és mindegyik többé-kevésbé alkalmas a fürdőszoba mennyezetének befejezésére. De melyik van több és melyik kisebb? Megértjük részletesebben.

  Hab műanyag

  A leggyakoribb típusú mennyezeti csempe, amelyet a mennyezet befejezésére használnak a fürdőszobában, a hab. Ez a porózus anyag többféle díszburkolatát tartalmazza.

  bélyeges

  Pecsételt hab mennyezeti csempe.

  Először is - bélyegzett csempe. A gyártás során polisztirolhabos tömböket használtunk, amelyeket speciális sajtolással lepecsételtünk. A kezelés után körülbelül 8 mm vastag, laza porózus felületet kapnak.

  Rögtön tudom mondani, hogy nem javaslom ilyen anyag felhasználását, mivel számos jelentős hátránya van:

  1. A mennyezet ilyen típusú felületének megjelenése és műszaki jellemzői sok kívánnivalót hagynak maguk után. Az anyag nem fog sokáig tartani, és nem fog tetszeni neked a gyönyörű megjelenésével.
  2. A habos csempe porózus felülete nagyon jól elnyeli a szennyeződést és a port, ezért gyorsan felhasználhatatlanná válik. Ezenkívül nem ajánlott mosni és nem tolerálja a mûködést nedves környezetben. Ezért a fürdőszoba díszítése érdekében erősen ajánlom.
  3. Az anyag nagyon törékeny és a telepítés során összeomolhat. Ezért előre kell venni néhány tucatnyi részletet, mint ami a mennyezet befejezéséhez szükséges.

  Az egyetlen előny, amely igazolja a bélyegzett csempék használatát, nagyon alacsony költség. De nem kompenzálja az elrontott hangulatot.

  extrudált

  Ez a típusú mennyezeti csempe habosított polisztirol tömegből készül, amelyet egy bizonyos alakú, 3 mm vastagságú csempékre bélyegeznek, majd ezt követően polimer védőfóliával vagy festett bevonattal látják el. Az eredmény egy sima és tartós dekoratív anyag, amely kiváló teljesítményt nyújt.

  A fontos előnyökre utalok:

  1. Különböző megjelenés. A dekoratív anyag felületét lefedi a természetes anyagok - fa, márvány vagy gránit, természetes vadkő stb. Színét és textúráját. Ez lehetővé teszi az egészségügyi helyiség kialakításának diverzifikálását.
  2. Sokoldalúságát. A fürdőszoba és a WC mellett a csempe használatával a mennyezetet a ház többi szobájába vághatja, ami egy egységes és szerves életteret teremt.
  3. Egyszerű telepítés. Az extrudált habszegélyt éles íróasztallal vágják, nem hasadnak össze, és nem szakadnak el a csatlakozási pontokon. Segítségével praktikusan homogén bevonatot készíthet, minimális szerelési varratokkal az egyes részek között.
  4. Kényelmes működés. Az extrudált mennyezeti burkolólapok előállításának egyik szakasza a termék olyan speciális vegyületekkel való kezelése, amelyek víz- és porálló tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezért nedves levegőben működik, és a fürdőszobában is elhelyezhető.

  injekció

  A befecskendező burkolat lehetővé teszi, hogy mennyezetet készítsenek varrás nélkül.

  Ez a típusú mennyezetburkolat is expandált polisztirolból készült. Azonban a gyártási folyamat során a nyersanyagot megolvasztják és öntőformákká öntik, aminek következtében a csempe felületén egy adott, tiszta, megkönnyebbítő mintázat keletkezik.

  Az injektáló csempe vastagsága körülbelül 14 mm. Ezt az anyagot gyakran használják az úgynevezett zökkenőmentes technológia mennyezetének befejezésére.

  Ennek az anyagnak az ereje enyhén gyengébb az extrudált csempe, de a megjelenés előtt messze.

  műanyag

  A fotó - a folyamat telepítése mennyezeti csempe készült műanyag.

  A hab burkolatokon kívül műanyag is használható a mennyezet befejezésére a fürdőszobában. Ezzel az anyaggal nagyon hatékonyan rendezheti a mennyezetet. Ebben az esetben a bevonat szilárdsága és tartóssága kellemesen elégedett.

  A polifoamtól eltérően a műanyag a nedves levegőben jobban működik, és könnyen tisztítható a szennyezéstől. Ezért nem alkalmas arra, hogy a szaniterhelyiségek felületét befejezze.

  A műanyag csempe általában 50 cm-es oldalú, kész négyzetes panelek formájában készül, de téglalap alakú modelleket is találhat, amelyekkel minta felállítható.

  A beépített LED-es világításhoz különféle műanyag panelek találhatók a mennyezethez. Ebben az esetben a szoba látványos megvilágítását megszervezheti látható fényforrások használata nélkül. A LED-ek lágy, diffúz fényt hoznak létre a napfény közelében.

  gipsz

  A vakolatból készült mennyezeti burkolólapok nem alkalmasak a fürdőszoba felszerelésére.

  Mennyezeti csempe vakolatból - a legelegánsabb a tervezési módszer a mennyezet design. Ezzel az anyaggal könnyedén elrendezhet egy szobát a palota stílusában, legyen az barokk vagy a birodalom. További elemek - a stukkó, a hamis oszlopok, pilaszták és így tovább segíti a szoba megjelenését.

  Sajnos azonban a vakolatnak óriási hátránya van - fél a nedvességtől és nem alkalmas a fürdőszobában vagy más hasonló helyiségekben való használatra. Ezenkívül a gipsz nagyon törékeny és megsemmisül a gondatlan kezelésével. És ha még egy apró darabot is megver, miközben ragadt, a rész sérül és meg kell cserélni.

  kerámiai

  A mennyezetet hagyományos kerámia burkolattal is elvégezhetjük.

  Számos alkalommal az én gyakorlatom során találkoztam olyan esetekben, amikor a fürdőszobában fent leírt mennyezeti csemeget ragasztották a falakhoz. Tehát az ellenkezője lehetséges. Vagyis amikor a közönséges cserépet a mennyezet díszítésére használják a vízvezetékházakban.

  Itt nincsenek külön szabályok és korlátozások. Az egyetlen pont - kerámia csempe a mennyezeten a fürdőszobában kell ragasztani egy különleges, nagy szilárdságú ragasztó. Például tudok adni Younis HiTech-nek vagy valami hasonlónak.

  Méretek és alak

  A mennyezeti csempe különböző formájú és méretű lehet.

  Az én gyakorlatomban kétféle mennyezeti csempe találkoztam:

  • négyzet - a legnépszerűbb lehetőség;
  • négyszögletes - különböző csempe az egyedi design megoldásokhoz.

  A négyzet alaprajza a díszítéshez 30 vagy 50 cm. Legjobb az én szempontom szerint tökéletesen illeszkedik a mennyezetre, és nem alakul ki rések közöttük. Azonban a magas színvonalú stílusához bizonyos készségekre van szükség.

  Van egy előre festett csempe és fehér, amelyet ezután a kívánt színben lehet festeni. Az utóbbi esetben meg kell választani a megfelelő festéket, mivel egyes dekoratív készítmények elpusztítják a habot.

  Tippek a választáshoz

  A mennyezeti csempe kiválasztása érdekében ellenőrizni kell annak minőségét.

  Végezetül szeretnék néhány tippet adni neked, amelyek megkönnyítik a mennyezeti lap kiválasztását:

  1. Ellenőrizze a helyes csempe méretét és formáját. Ha az anyag négyzet alakú, akkor minden oldalnak egyenlőnek kell lennie egymással. Ellenőrizze továbbá, hogy a szomszédos oldalak szöge 90 fokos. Használjon mérőeszközöket ehhez. Ha a csempe hibás, akkor lehetetlen díszíteni a mennyezetet az egészségügyi helyiségben minőségi és a pénzt elpazarolni.
  2. A mérésnél nem szükséges a csempe megnyújtása vagy összezúzása annak érdekében, hogy illeszkedjen a kívánt mérethez. Emiatt az anyag lebomlik, ami megnehezíti további telepítését és lerövidíti a termék élettartamát.
  3. Ügyeljen a csempe felületére, különösen ha habosított. Az elülső oldalon nem lehet semmilyen karcolás, repedés, összeomlás. És a hab egyedi celláinak szigorúan azonos méretűeknek kell lenniük.
  4. Ha textilezett vagy festett felületű csempéket vásárol, ellenőrizze a díszítő bevonat minőségét. Különösen, ha a rajz bonyolult. Általában a minta eltérése már a ragasztáskor is megtalálható, ami lehetetlenné teszi a további befejezést.
  5. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a csempe erősségét, különösen a habot. Ehhez ragaszkodnia kell a sarokban és tartani a súlyt. A rossz minőségű anyagok megszakadnak vagy megszakadnak. Akkor jobb megtagadni az akvizíciót egyáltalán.

  Összefoglaló

  A fenti információk alapján gyorsan és egyszerűen megtalálhatja a burkolat burkolatának anyagát a vízvezetékben. Bónuszként azt javasoljuk, nézze meg a cikket ebben a cikkben, amely leírja, hogyan kell csempét elhelyezni a fürdőszoba mennyezetén.

  Az alábbi megjegyzésekben hagyhatja a véleményét a mennyezet díszítésére használt csempék használatáról.