Legfontosabb > Csapok

Ragasztom a cserép a csempe: a módszer előnyeit és hátrányait

Néha egy régi csempe erősen ragasztva van a padlóhoz vagy a falakhoz, így a leszerelés nagy nehézségeket okoz. Ha ragasztom a csempe a csempe, ha meg tudod csinálni, és ha nem? A cikk tartalmazza a szükséges információkat.

Miért ragasztós csempe a csempe

A csempék telepítésének ez a módja nem népszerű megoldás, és a módszerrel kapcsolatos vélemények eltérnek egymástól. Számos oka van annak, hogy egy új csempe telepítése régire van-e előnyösebb:

 1. A régi csempék eltávolítása kemény munka. Néha a bevonat olyan erősen van rögzítve az alaphoz, hogy speciális eszközök nélkül nem távolítható el. Néha speciális szolgáltatásokat kell hívnia, ami elég penny. Emellett nagy mennyiségű törmeléket és por keletkezik, ami azt jelenti, hogy energiát veszteget a helyiség tisztítására. Meg kell szabadítani a legközelebbi helyiségeket a bútorokból, mivel a porzás jelentős lesz, és a polietilén bevonatok nem fogják megtakarítani.
 2. Ha a hátlapon megy, akkor a csempe felépítése sokkal könnyebb lesz, és sok időt takarít meg.
 3. A cement és a homokkapcsoló régi burkolat-darabjai lebontása elszakadhat. Újra meg kell tölteni, és várni kell a megoldás megkeményedésére.
 4. Ezzel a módszerrel jelentősen csökken az anyagfogyasztás: nincs szükség a felület szintre emelésére. Csökkentett és a felkészülés ideje.

Telepíteném a lapkát ezek alapján? Ne siessen. Vannak más tényezők is.

Hátrány az útról

Némi kényelem az ilyen telepítés, negatív következmények elkerülhetetlenek. Milyen elvárható a csempe és a csempe közötti rögzítés:

 1. Hatalmas centiméteres lopás, melyet különösen kis helyiségekben, például egy fürdőszobában fognak megfigyelni. Régi csempe és egy további ragasztó réteg csökkenti a helyiség területét, ha falra van szerelve. Ha a csempe a padlóra kerül, akkor szintje észrevehetően fel fog emelkedni - valószínűleg növelni kell a küszöbmagasságot, hogy az ajtólapot újra lehúzzák.
 2. A túl vastag bevonat esztétikai.
 3. Ha a régi téglagyárnak hibái vannak, akkor fennáll a veszélye annak, hogy az új bevonat ugyanazon a helyen marad. A megnövekedett terhelés miatt összeomlik, ha a régi csempe repedések és üregek voltak.
 4. A felület ragasztásával a porózus és durva anyagokat választják ki. A kerámia burkolatok nem felelnek meg ezeknek a követelményeknek, az új bevonat azonban nem nagyon biztonságos.
 5. A régi csempe további feldolgozását igényli. Ez eltér a standard munkáktól. Néha ez a felkészülés nem kevesebb időt és energiát igényel, mint egy régi csempe lebontását.

Ha ez a telepítés kategorikusan nem megfelelő

Egyértelmű ellenjavallatok egy új csempe összekapcsolására egy régire. Ezek a következők:

 1. A régi cserép rossz és hibás.
 2. A padlón lévő új csempe réteg meghaladja a küszöbszintet. A fürdőszobában javasoljuk, hogy a padló 2-3 cm-rel alacsonyabb legyen, mint a ház többi részében, vagy helyezzen be egy magas port. Ez csökkenti annak a veszélyét, hogy szivárgás esetén belép a helyiségbe.
 3. Az alap egyéni és nem kellően nagy elemekből áll, és a teljes terhelés a régi csempe és az alap közötti kötési bevonatra esik. Ez tele van az új csempe gyors romlásával. A hordozó funkciót csak monolitikus burkolatokkal lehet végrehajtani.
 4. A felület nagy meredekséggel és összehangolással rendelkezik.

Tipp Ha aggódsz attól, hogy legalább egy óvatosságot észlelsz egy régi csempe újból történő telepítésével szemben, akkor jobb, ha elhagyod ezt az ötletet. Végül is, hiba esetén két réteg csempe és a harmadik lehetőségre kell fordítanod.

Mi ragaszkodni

A bánya előkészítése régi csempe formájában különös módon történik. A bélés minősége közvetlenül függ a ragasztó kiválasztásától. A szokásos cementkeverékek alkalmasak a padlóra. A falak sűrű és rugalmas kompozíciókat választanak.

A gyorsan száradó keverékek jó választás, mivel megakadályozzák a bevonat csúszását. A ragasztónak nagy tapadásúnak kell lennie, és erős alapot kell biztosítania. Különleges ragasztók vannak a burkolólapok felhelyezésére nehéz felületeken, például Ceresit, Ivsil Profit.

Fontos! Ha a csempe túl vastag rétegrétegre van felhelyezve, a polimerizáció jelentősen megnő, a rétegezés és a felső bevonat kúszásának kockázata emelkedni fog.

Csempék telepítése: utasítás

Hogyan tapogatjuk a kerámia burkolatokat a bélésért évek óta? Először meg kell tennie az előkészítő lépéseket:

 1. Ellenőrizze a régi bevonatot, mennyire erősen csatlakozik a falhoz vagy a padlóhoz.
 2. Óvatosan vizsgálja meg a cserépdarabokat, repedéseket és egyéb hibákat. A sérült bevonatok akár 10-15% -a már a bontás oka. Ha a csempe fő része erős, és a sérülés 2-3 helyen van, akkor lehetősége nyílik rá, és új csempe felhelyezése a régire.
 3. Ha a régi bevonat jól néz ki, tesztelni kell: egy fából készült kalapáccsal érintse meg. Amikor megjelenik repedés és ugrálás, a régi bélést el kell távolítani.
 4. A burkolólapok közötti varrásoknak nem szabad elcsúszniuk és kiesnek.

A ragasztó jól tapad a porózus felületre, behatolva a szerkezetébe. A csempe, különösen fényes, minimális képessége van a nedvesség felszívására, azaz kevés pórus van. A markolat megkönnyítése érdekében meg kell tisztítani a felületet: csiszológép segítségével csiszoljon egy csíkot a csempe vagy távolítsa el a fényes réteget. A csempe alja vízelnyelő. Legalább 60% -ot kell nyitni. De ez a módszer időigényes és piszkos.

Van egy másik módja annak, hogy a felület durva: alapozó beton-érintkezés. A csempe felső rétegéhez jól illeszkedik, és megbízható alapja a csemperagasztónak.

Ajánlások a csempe azonnali telepítéséhez:

 1. A felületet tisztítani kell a szennyeződéstől és zsírtól, és törölni kell, különben a ragasztó csak nem működik.
 2. A leesett vagy instabil csempeburkolat a cementhabarcsot lefedi, hogy a felület ugyanolyan legyen. Várja meg a szárítást.
 3. Alkalmazzon alapozót hengerrel vagy ecsettel. A beállítási idő 2-4 óra.
 4. Ha a módszer a cserép felső részének eltávolításával van kiválasztva, akkor az őrlőkészülékkel való munkavégzés során biztonsági szemüveget kell viselni.
 5. A csempe ragasztót a megszáradt alapozóra kell alkalmazni fogazott simítóval.
 6. Helyezze el a csempe a szokásos módon.
 7. Az alacsony abszorpció miatt a ragasztó szárítási sebessége tovább tart.
 8. Fugázni egy különleges összetevővel gumihevederrel.
 9. Hagyja, hogy a ragasztó teljesen megszilárduljon. A végső polimerizációs idő a telepítés után 3-4 nap.

Ragasztom a csempe burkolólapokat? Végezetül, érdemes megemlíteni, hogy ezt a telepítési módot néha előnyben részesítik. De alaposan ellenőrizze a régi csempe hibák, valamint elvégzi az összes előkészítő és alapvető munka szigorúan az utasításoknak megfelelően.

Cserépezhetek a régi csempék a fürdőszobában?

A fürdőszoba komplex mikroklímája, melyet magas páratartalom, hirtelen hőmérsékletváltozás jellemez, és gátolja a levegőtömeget, lehetővé teszi csak nedvességálló anyagok felhasználását a szoba javításához. Általában a falakon és a padlón feküdt a cserép.

Hosszú és nehéz ragasztani a burkolólapokat, mivel ez a munka óvatos felületi előkészítést igényel, és a régi dekoratív burkolatot le kell szerelni a falról. Ezért sok lakástulajdonos arra kíváncsi, vajon lehetséges-e olyan csempeburkolat elhelyezése, amely már használhatatlanná vált. Ebben a cikkben beszélünk az ellentmondásos technológus előnyeiről és hátrányairól.

Használat lehetősége

Sok lakástulajdonosnak van egy pánikszerű félelme a fürdőszoba javításában. Ez a helyzet megérthető, mivel a helyszínen végzett munkálatok magas pénzügyi költségekkel és hatalmas mennyiségű építési hulladékkal járnak. Annak érdekében, hogy megfelelően ragasszák a csempe a falakon vagy a fürdőszoba padlóján, először le kell szétszerelni a régi cserép, ami sok időt és energiát igényel.

Tapasztalt mestermesterek úgy vélik, hogy egy új padlóburkolatot ragaszthat a fürdőszobában egy régi cserépbe az alábbi esetekben:

 • A fal vagy a padló tökéletes állapotban van, a burkolat tartós réteg, a burkolólapok nem lazaek, és a habarcs nem esik ki az ízületekből.
 • A régi fürdőszobai burkolat eltávolítása a fal sérülékenységének köszönhetően a fal teljes megsemmisülését okozhatja.
 • A szivattyúberendezést olyan módon szerelték fel, hogy ne szedje fel, anélkül, hogy kárt okozna.
 • A dekoratív bevonat teljes eltávolítása az esztrichtel együtt, a padlószint jelentősen csökken.

Ha eltávolítja a régi csempe a fürdőszobában, mielőtt ragasztja az új csempe, akkor töltse meg a padlót egy esztrich és fedezi le a falakat folyékony vízszigeteléssel. Ezek a tényezők a javítás időtartamának növekedéséhez és a munka költségének növekedéséhez vezetnek. A régi csempe, ha jó állapotban van, kiváló vízszigetelő rétegnek tekinthető, és új bevonatot helyez el közvetlenül rajta.

Figyelj! Ha ragasztja az új kerámia csempe a régi padló, a padlószint nő néhány centiméterrel. A fürdőszobában 2-3 cm-re kell lennie a többi szoba szintje alatt. A bejáratnál egy kis küszöböt állíthat be, amely megakadályozza a víz túlcsordulását, amikor a folyosóra szivárog.

Alapítványi ellenőrzés

Ha a burkolólapot a csempere rakják, ha nem csúnya, összeomlik, vagy esik ki, akkor sem lehetetlen. Ha egy új bevonatot egy megbízhatatlan alapra helyez, akkor egyenetlen, hanyag és nem tart sokáig.

Annak megértése érdekében, hogy van-e lehetőség egy régi cserép használatára annak érdekében, hogy újakat helyezzenek el, helyesen kell felülvizsgálni állapotát:

 1. Ha ragasztja a csempe a régi kerámia bevonat, először gondosan vizsgálja felül a falak vagy a padló. Ügyeljen minden repedésre, leesett csempére és egyéb látható hibára.
 2. Érezze kezeivel a falak és a padló felületét, keresse meg és jelölje meg a díszítés laza elemeit.
 3. Ügyeljen arra, hogy a csempe között a varratok állapota ne essen, vagy ne essen össze.
 4. Érintse meg a régi fürdőszobai berendezést kalapáccsal. Ha kopogás közben hallja a csengőhangot, a csempe valószínűleg leválik a hajlításról, ami azt jelenti, hogy nem ragaszthat hozzá új díszes csempe.
 5. Az épület szintjén ellenőrizni kell a helyet az alapterületen vagy a falakon. Erõs szabálytalanságok vagy egyirányú eltérések jelenlétében problémát jelenthet a felület öntapadó ragasztással történõ kiegyenlítése.

Fontos! A tapasztalt mestermesterek úgy vélik: ha az ellenőrzés során a bevonat állapota rámutatott arra, hogy a terület több mint 10-15% -a hibás, vagy el kell távolítani, helyes lesz a régi megmunkálás szétszerelése és a csempe ragasztása a talajra tisztított felületre.

Ragaszthatja a csempe a régi padlón, ha a hibák megszüntetése több helyen szükséges. Ellenkező esetben az alap megerősítése több időt és pénzt igényel, mint a régi csempe lebontása és a vízszigetelő réteg létrehozása a semmiből.

Alapítvány előkészítése

Nagy hiba lenne a csempék burkolata a bádog gondos előkészítése nélkül. Bár ez a technológia lerövidíti a javítási időt, nem zárja ki teljesen az előkészítő szakaszt. A fő csapás, amely zavarja a csempe ragasztó "markolattal" - a mázas felület a csempe, valamint a szokásos szennyeződést.

Annak érdekében, hogy elegendő tapadást és tapadást biztosítsanak az új kerámia cserép és a régi cserép között, amelyen a szerelést elvégzik, az alábbi műveleteket kell megfelelően elvégezni:

 • A bukott vagy laza csempe hagyományos cement-homok habarccsal festhető fel úgy, hogy a fal felületének egy szintje legyen.
 • A régi cserép felületét erős szennyeződéstől és ecsettel kell tisztítani.
 • A mázas réteget a cserép felületéről a kerámia aljzatra lehúzva csiszolótárcsával csiszolhatja a tapadás feloldásához. A fényezést és a ragasztóval való érintkezést fokozhatja a kerámia felület vagy a fúrólyukak felületén.

Fontos! A primer készítmény alkalmazása után a felület durva és szemcsés lesz, mint a csiszolópapír. A ragasztót nagyon jó ragasztóval kell ragasztani, különösen bonyolult vagy tartós alapokra, például porcelán kőzetre.

Hogyan kell ragasztani a csempe a csempe helyes - felkészítése a felület és a csempe

Javításakor egy lakás, cseréje egy régi cserép meglehetősen gyakori. De mi van akkor, ha a feltételek nem teszik lehetővé a bontást. Például, a törékeny falak vagy a csempeanyagok túl erős rögzítése a padlóra / falra. És a dolog nagyon zavaró - annyi zaj, por, szennyeződés, többlet költségek. Felmerül egy ésszerű kérdés: lehet-e új csempe a régire rakni, és hogyan lehet ragasztani a csempe a csempe? Igen, igen. Bizonyos körülmények között ez a munkamódszer nem fog történni a hagyományos módszerrel.

tartalom

Mikor tudom ragasztani a régiek tetejét

Mielőtt közvetlenül a munkához járna, meg kell tudnia, hogy milyen állapotban van a csempézett padló, akár egy új csempe is lehet rajta.

A régi csempeburkolat ellenőrzése ↑

A régi csempeburkolat állapotának megértéséhez számos konkrét eljárást hajtanak végre:

 1. A rakodási szint ellenőrzése. A megkérdezett felület szélein vagy a vetületek mentén nem lehet eltérni 20 mm-nél. Ha ezt a határértéket túllépik - sajnos a vállalkozást el kell hagyni. Ellenkező esetben a csempe, a repedés stb.
 2. A fal vagy a padló alapos vizsgálata fából készült kalapáccsal. Ha csörömpölés hallható a megérintésekor, üregek érezhetők, repedések jelennek meg, vagy a felület "játszik", akkor el kell távolítania a sérült elemeket.
 3. Ha azt tervezi, hogy ragasztja a padlózat burkolatát, akkor meg kell tudni, hogy mi lesz a padló magassága a munka befejezése után - meghaladhatja a küszöbszintet. A falak esetében a helyzet ugyanaz - túl vastag bevonat nem fog kinézni esztétikailag kellemesnek.

Mikor van ez a technológia ellenjavallt?

Vannak olyan esetek, amikor még a minőségi rögzítőanyagok sem segítenek a ragasztócsempéknek a fürdőszobában vagy a konyhában lévő csempékhez. Figyelembe kell venni őket a munka előkészítő szakaszában:

 • a régi csempézett burkolat túlnyomó része sérült, vagy közel van a leeséshez. Ezt könnyen fel lehet azonosítani a fent leírt előzetes vizsgálati szakaszban.
 • egyenetlen csempézett padló. Ha az érdesség meghaladja a 2 cm-es számot, akkor meg kell dolgozni egy ütést. Abban az esetben, ha ezt az értéket nem lépik túl, a primer és a rögzítőanyag játssza az equalizáló szerepet.
 • ha a bevonat nagyon romlott és repedéseket tartalmaz, akkor nem lehet ragasztani sem a csempézett vagy a kerámia lapkákat a régire. Valójában a keletkező "pókháló" halmozott zsír, szennyeződés, gomba, amely nem szüntethető meg.
 • a fedett kommunikáció elérhetősége. Egy ilyen padló nyilvánvalóan a leszerelés alatt áll.

Ha a lehetséges akadályok egyikét sem azonosították, a padló / fal előkészítéséhez folytathatja az új alap ragasztásához a meglévőet.

Előkészítő munka a fő ↑ kezdete előtt

Mielőtt teljes körű munkát kezdene a csempeburkolásra, meg kell győződnie arról, hogy a munkaalap, az anyagok és az eszközök teljesen illeszkednek és készen állnak a folyamat megépítésére.

A munkapad előkészítése a telepítéshez ↑

A csempe burkolatának csempéhez történő felhúzásának módszerével szembeni ellenfelek két okból kifolyólag a régi bevonat szétszerelésének jó okai:

 1. Szilárdsági alapon. Nem tartalmazhat különálló elemeket, különösen kis darabokat.
 2. Nagy porozitás és felületi érdesség a ragasztóanyaggal való tapadás érdekében.

Ezeket a két pontot figyelembe kell venni, hogy megbízhatóan ragasszanak csempe. Az első okot figyelembe vették a bevonat előzetes vizsgálata során. Ha teljes mértékben kielégíti az összes követelményt, folytathatja a második lépést. És itt a dolgok sokkal bonyolultabbak. Végül is a kerámia bevonatok elsősorban azoknak a sűrű szerkezetüknek köszönhetően ismertek, amelyek elvetik a nedvességet.

Ezért az első dolog, amit meg kell tennie, mielőtt egy csempe ragasztása egy csempe, hogy ad egy durva egy cserép alap. Ez többféleképpen is megvalósítható:

 1. Távolítsa el a felső kerámia réteget csiszolóval vagy fúróval csiszoló fúvókával. Ha az eszközök hiányoznak, a durva csiszolópapír finom.
 2. Rajzolás a bolgár nyelvvel. A bemélyedések két centiméteres lépésekben készülnek. Ez a módszer a leglassabb és ritkán használt.
 3. Egy speciális primer feldolgozása - a leggyorsabb és legegyszerűbb (és nem kevésbé hatékony) módon.

A mechanikai tisztítás után a padlót vagy a falakat alaposan porszívózni és tisztítani kell a felhalmozott szennyeződésrétegről. Erre a tökéletes szappanoldatra. Ezután jól zsírtalanított. Ezt bármely oldószer, benzin, aceton felhasználásával lehet elvégezni. A felületet vegyszer használata nélkül zsírozva használhatja marószóda. Még várnia kell mindaddig, amíg minden gondosan kiszárad.

Ha a talajkezelést választják, akkor az alapozót gumi kesztyűvel kell felhordani, mert erősen (és ugyanakkor észrevehetetlenül) a kezet megsérül.

Kiváló csemperagasztó a kiváló minőségű tapadás érdekében ↑

Tehát a munka alapja az összes szabály szerint készül. Most el kell döntenie, mi ragasztani a csempe burkolólapokat. A ragasztókészítménynek kiváló minőségűnek kell lennie, mivel a munka teljes eredményének 80% -a függ ettől.

Elvileg minden csemperagasztó működni fog, de a szakemberek még mindig javasolják, hogy figyeljünk bizonyos pontokra, hogy a választás optimális legyen:

 • a ragasztó nagy rugalmassága és a deformációval szembeni ellenállás;
 • jó tapadás, mivel a csempézett alaprész csökkentheti a kiválasztott összetétel ragasztási képességét;
 • nedvességállóságát és alacsony hőmérsékleti ellenállást. Mivel az új burkolólapot a fürdőszobában és a konyhában leggyakrabban a csempeburkolathoz ragasztják, a kiválasztott ragasztókészítmény jellemzőinek jegyzéke feltétlenül tartalmaznia kell a fentieket.
 • hőelvezetés, ha a készítményt magas hőmérsékletű helyiségben dolgozik (szauna, fürdőkád);
 • Ügyeljen arra, hogy figyeljen arra, hogy milyen típusú munkát használ a ragasztó - külső vagy belső;
 • az eltarthatóságot és a tárolási körülményeket - természetesen ne felejtsük el, hogy erre figyeljenek.

A csemperagasztó mellett rögzítő anyagként a mozaik, kő, gránit stb. Nem rosszabbak a csempézettek.

Hogyan ragasztani csempe a falak és a padló + videó ↑

Az új burkolólap régihez való ragasztásának rendszere nem különbözik szinte semmiből a szabványos technológiától, kivéve a fent leírt előkészítő pillanatokat.

Előzetes előkészítése a jövőbeli telepítésre vonatkozó sematikus terv elkészítéséhez. Ezután a betakarított anyagot "száraz helyen" helyezzük el. Ezt úgy kell elhelyezni, hogy a felső varratok az alsóbbekhez képest elmozduljanak és szilárd elemekre támaszkodjanak.

Most folytathatja a ragasztókészítmény elkészítését. Kis mennyiségű vizet adunk a száraz keverékhez és alaposan összekeverjük egy építő keverővel.

A ragasztót sima simítóval kell felvinni a munkafelületen, de egyenesen fogazott (ezáltal a szükséges hornyok létrehozása és a felesleges ragasztó eltávolítása).

Mivel a ragasztó gyorsan elveszíti rugalmasságát, a lerakás alapját kis területeken dolgozzák fel, legfeljebb 1 négyzetméterenként. m (az új burkolóanyaggal nem ragasztással dolgozzák fel).

A csempe burkolatát a burkolólemezre ragasztva kell lennie. A helyzetét kissé beállíthatjuk, amíg a ragasztó meg nem keményedik. Az elemek között kis helyet kell hagyni a tágulási ízületekhez. Műanyag keresztezéssel készülnek.

Egy nap után biztonságosan töltheti ki a tágulási pontok alatt maradt helyet.

Mivel a munkát nem szabványos munkafelületen végezték, a ragasztó 3-4 napig száradni fog az előírt napok helyett. Ez a kerámia kifejezett víztaszító tulajdonságainak köszönhető. Egy meghatározott idő elteltével a varratokat gumihevedel dörzsöljük, speciális kompozíciókkal.

A burkolatok nagyon nehézkesek és fáradságosak. De ha eleget tesz a fentiekben ismertetett összes finomságnak és alkalmazza a technológiát, akkor nem lesz nehéz ragasztani a csempe a csempere, és a munka eredménye nem csak megjelenésével, hanem erőssége és minősége is.

Hogyan ragasztani csempéket egy másik lapkán: a cselekvés célszerűségét, a működés technológiáját

A kész kerámiák kerámiatermelésének technológiája már régóta ismert. Nem nehéz ragasztani a csempe homok-cement habarccsal vakolt falra, a padló betonburkolatán levő kerámia burkolatokra, vagy ragasztani a kerámiát bármilyen hagyományos alapra, beleértve a gipszlemezt és a faalapú anyagokból készült felületeket. De lehetséges-e, és ha igen, hogyan csempézheti a csempe burkolólapokat, sokak számára érdekes.

Mielőtt úgy döntesz, hogy ragasztja a csempe a csempe kell elvégezni egy sor manipulációk

És ennek több oka is van, először is ez a probléma akkor jelentkezik, ha lehetetlen a hagyományos alapozás előkészítése, kezdve a régi bevonattal. Például egy fürdőszoba vagy más helyiség falának vagy padlószerkezeteinek kellően vékony anyagból készültek, és a csempézett furnér szétszerelésével, amely időben szolgált, ezek a szerkezetek megsemmisülhetnek. Nos, vagy a banális vágy, hogy a javítás a fürdőszobában vagy a konyhában a lehető leghamarabb, minimális erőfeszítéssel.

A csempék burkolólapjának megfelelősége és negatív jellemzői

Tágabb értelemben vegye fontolóra a falak és a padlózat javításának igénybevételét a fürdőszobában anélkül, hogy a régi kerámia bevonatot lebontaná. Bármi legyen is az oka annak, hogy egy régi cserépre cserélnek egy új kerámia cserépet, mindegyikük ugyanolyan, mint a GAZDASÁG:

 • pénzt és pénzt takarít meg az előző befejezése eltávolításával járó munkában, figyelembe véve a folyamat magas bérköltségeit;
 • megtakarítás a fenti erőforrásokra, amikor tisztításra és a javítóhelyről történő szemét eltávolítása történik;
 • amelyek az új bélés alapjának előkészítéséhez és kiegyenlítéséhez szükségesek lehetnek.

A kétségtelen előnyök közé tartozik a zaj hiánya, amelyet minden bizonnyal a régi csempe perforátorral, vagy akár csak kalapáccsal és vésővel való eltávolításának kísér. Nem hoz majd látható megtakarítást, de az el nem töltött idegek a hálás szomszédokkal való kommunikációban szép bónusz lesz.

Javítások előtt cselekvési tervet kell készíteni.

A probléma átfogó tanulmányozásához lehetetlen, hogy ne tegye közzé a burkolólap burkolólapokkal kapcsolatos lehetséges nehézségeit és problémáit:

 • garancia hiánya a régi bevonat megbízhatóságában, ami az új felület és a régi alap megsemmisítéséhez vezethet;
 • a csempe további vastagsága a ragasztóanyag-keverékkel együtt lehetetlenné teszi ezt a módszert néhány helyiségben a padlószint növelése vagy a helyiség méretének csökkentése miatt (az ajtók nem nyílnak meg, vagy bútorok és egészségügyi berendezések nem telepíthetők);
 • a bélés alapozásának magas színvonalú előkészítésének szükségessége, amely gyakran hasonló a régi kerámiák bontásához kapcsolódó munkaerőköltségekkel.

A végső döntést csak akkor lehet elvégezni, ha teljes bizalom áll fenn egy másik, a cserép cseréjéhez.

Alapítvány előkészítése

A lehetséges problémák elkerülése érdekében az előkészítő munkálatoknak fel kell készülniük és meg kell vizsgálniuk, hogy a felület melyik állapotban van, és hogy alkalmas-e arra, hogy megbízható alapul szolgáljon az új bevonat kialakulásához. A felmérés szemrevételezéssel kezdődik, amely során meg kell határozni a látható problématerületeket vagy az egyes darabok kicserélését vagy javítását. Ezután a teljes felületet készen kell készíteni, akkor meg kell csapkodnia egy csibékkel, és így azonosítani azokat a gyenge pontokat, amelyeket a vizuális ellenőrzés nem észlel.

Olyan töredékek, amelyeknek nincs elegendő tapadása a bázissal, jellegzetes csörgő hangot bocsátanak ki, ha kevés olyan elem van, akkor közvetlenül az alap készítéséhez vezethet.

A csempe felhelyezése előtt a régi felületet alaposan meg kell tisztítani zsíroktól, poroktól és egyéb szennyezőktől.

A csempe felületének előkészítésére irányuló munka a következő lépésekből áll:

 • A problémás töredékek szétszerelése, és kizárólag kézzel, kalapáccsal és vésővel ellátott elektromos kéziszerszám használata nélkül kell végezni, különben a szét nem szedhető területek szenvedhetnek.
 • Az eltávolított töredékek helyét gipszkeverékekkel vagy homokcement habarccsal töltik fel. Fektesse a kompozíciót a csempe régi felületéhez.
 • A javított területek szárítása után a régi kerámia felületét alaposan meg kell tisztítani a szennyeződés és a zsír felhalmozódott részeként a fürdőszobában vagy a konyha működésénél, különben nem lehet megbízhatóan ragasztani a cserépet a régi cseréphez.
 • Ha a régi fürdőszobai vagy konyharuházat csempével mázas, akkor helyes tisztítani a fényes felületről. Ezt egy sarokcsiszolóval és egy speciális fúvókával teheti meg: ha az elektromos kéziszerszámokkal dolgozik, ne felejtse el figyelmen kívül hagyni a biztonsági előírásokat. A szükséges elektromos kéziszerszámok hiányában ez a munka normál csiszolópapírral végezhető el. Megbízhatóbb érintkezés esetén a régi csempe gyakori bemetszéseket tesz lehetővé, de szem előtt kell tartani, hogy kialakulásukkor az alap integritása megszakadhat.
 • A problémás területek javítása után kialakított vakolt területeket mélyen behatoló alapozóval kell kezelni, és a régi cserép teljes felületét zsírtalanítják.

Kiváló eredményeket mutat a "Beton érintkezés" eszköz használata. A primer a régi cserépen egy sajátos durva felületet képez, amely jó tapadást biztosít a ragasztott töredékek számára.

A csempe burkolólapon való elhelyezésekor egy régi csempe számára durvaságot kell biztosítani.

Ragasztás kiválasztása

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba vagy a konyha új bélése szilárdan a régi felületen tartsa magát, meg kell választania a megfelelő ragasztó keveréket. Ha a hagyományos keverékek vagy akár egy közös cement-homok habarcs alkalmas padlókerámia szerelésére, akkor komolyabban kell figyelembe venni a falakon lévő csempe beültetésének összetételét. És annak érdekében, hogy ne kockáztasson, előnyben kell részesíteni a bevált ragasztókeverékek márkáit.

Az ár és a minőség optimális kombinációja a Ceresit márkájú ragasztó alkalmazása, különösen a CM 17 összetétele. Az Ivsil Profi keverék jó eredményeket mutat. De a fürdőszoba nedves környezetében vagy más, különleges körülmények között kialakított helyiségekben kívánatos a Vetonit Renovation drágább, de sokkal jobb minőségű összetételét használni.

A ragasztó kiválasztása a ragasztandó felület jellemzőitől függ.

A ragasztó egyik fontos jellemzője a beállítási sebesség, mivel a régi csempe sima felületén a ragasztó gyors száradási képessége megakadályozza a ragasztott darabok csúszását. Minden csempebeállítás első összetétele nem használható, a megfelelő keverék kiválasztásához számos paramétert kell figyelembe venni, az anyag eltarthatóságáig, tárolási és szállítási feltételeiig.

Telepítési technológia

Nincs szükség arra, hogy a régi kerámia felületen új csempe beágyazásának technológiai szakaszaival foglalkozzanak, mivel a telepítési folyamat nem különbözik jelentősen a hagyományos kerámiák ragasztásától. Csak a konkrét pillanatokat vonja be a csempe ragasztásához. A fő különbség éppen a bélés alapozásának előkészítése.

A beszerelés során biztosítani kell, hogy az új bélés és a régi bevonat ízületei ne esnek egybe. Ezt kétféleképpen teheti meg: változtassa meg a kerámia fektetési tervét, vagy válasszon más méretű szerelt darabokat. Javasoljuk, hogy a ragasztóanyag-keveréket ne a burkolólapon, hanem a bevonandó felületen terjessze.

Amikor befejezi a padlót, ellenőriznie kell a ragasztó egyenletes eloszlását a felületen, hogy megakadályozza a ragasztóanyaggal nem töltött üregek kialakulását. A padlóburkoló szerelési rendszer kiválasztásánál ajánlatos az elemek beszerelését átlósan előnyben részesíteni. Ez a módszer a szoba vizuális térének növelése mellett elrejti azokat a kis hibákat is, amelyek az alap vagy a szerelési kerámiák előkészítésében előfordulhatnak.

Lehetőség van egy új cserép létrehozására egy régi cserépen?

A konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben végzett javítások során felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e már a korábban lefektetett csempékre csempézni. Egyes mesterek úgy vélik, hogy a régi cserépet el kell távolítani, mások inkább egy új cserépet helyeznek a régire. Mindenesetre meg kell vizsgálnunk a régi csempék fektetésének állapotát, és csak utána kell döntést hoznunk.

A régi csempeburkolat állapotának értékelése

A régi bevonat eltávolítása bizonyos nehézségekkel jár: további költségek és idő, munkás munka, nagy mennyiségű törmelék, por, a szomszédok elégedetlensége. Ennek eredményeként a régi bevonat eltávolítása után szabálytalanságok alakulhatnak ki, amelyeket ki kell egyenlíteni.

A régi csempeburkolat elhelyezésekor, ha minőségi szempontból lefektetett, már a padló vagy a fal szinte sík felülete van, ami nagymértékben leegyszerűsíti a munkát.

Csempék elhelyezése csempékre

Annak érdekében, hogy az új bevonat hosszú ideig tartson, alaposan meg kell vizsgálni a régiet. Ehhez szükség van:

 • hogy mennyire tartja szilárdan. Ehhez érintse meg az egyes lapkákat egy fából készült kalapács vagy kalapács segítségével. Ha ugyanakkor hallja az üresség hangját, a csempe rezgése után, repedés formájában, azt el kell távolítani. Ha a hibás területek aránya szignifikáns, akkor le kell szüntetnie a teljes lefedettséget;
 • ha a csempe a padlóra kerül, akkor figyelembe kell venni, hogy a padló szintje emelkedni fog. Ez befolyásolhatja az ajtó kinyitását, előfordulhat, hogy módosítani kell a bútorok és az egészségügyi felszerelés rögzítését.

Felület előkészítése tojás

A cserép alapra helyezésének technikája csak az előkészítés szakaszában különbözik. Ha a korábban megtervezett kerámiáknak egyenletes és csúszós bevonata van, akkor kétséges, hogy az adhéziós (adhéziós) erők elegendőek-e ahhoz, hogy a ragasztó megbízhatóan megtartsa az új lapkát. A megbízható tapadás érdekében kétféle módon járhat el.

A régi réteg lapjain betéteket vágnak és vágják a csiszolót a betonlemezre. A lemez eltávolíthatja az egész üvegezett réteget, de 50% elegendő.

A bemélyedések lapos lyukasztással végezhetők el. Az elforgatás módot le kell tiltani. Ez a módszer kevésbé hatékony, mert túl mély mélyedések jönnek létre, ami a ragasztóanyag-fogyasztás növekedéséhez vezet.

Csiszolási hornyok

A munka fáradságos, zajos és poros. Szükséges a biztonsági intézkedések betartása: légzésvédő és védőszemüveg használata.

Egy gyorsabb és hatékonyabb mód - speciális primer "Beton kontakt" használata. Ez a primer bármilyen fényes felületet érdesíthet, ezzel növelve a felületek tapadási szilárdságát. Az alapanyagok piacán széles választék áll rendelkezésre.

Az alapozót hengerrel vagy ecsettel kell felhordani. A szárítás ideje a csomagoláson van feltüntetve, általában 2-4 óra.

Primer régi csempe

Ha nincs ilyen vagy hasonló alapozó, akkor kezelje a mázzal cementhabarcsot. Az anyag 1: 3 cement és finom szitált folyami homok arányában készül.

Miután az alapozó felület megszárad, elkezdheti a csempe elhelyezését. A ragasztót lapos simítóval kell felhordani, majd egy fogaskerékkel szintetizálni. A fogazott simító két merőleges irányban mozog, vagy körkörös mozdulatokkal.

Meg kell jegyezni, hogy az üvegezett felület nem veszi fel a nedvességet, ezért a ragasztott felületen hosszabb szárad. Ez további problémákat okoz, különösen a falak burkolásakor: a csempe "lebeg", ha nincs lefektetve a padlóról. Ezért az egész alsó sorot le kell állítani alulról, és várjon, amíg a ragasztó teljesen megszárad. Csak akkor kezdheti el a következő sorokat.

Ha nem rakja a csempe a csempe

Ha idővel a régi csempe repedt, akkor ez az első jel, hogy alacsony minőségű anyagból készült. Ebben az esetben lehetetlen a csempe burkolását. A régi bevonat tovább lebomlik, törékeny réteget képezve az alap és az új csempe között, és az új bevonat végül leesik.

Ha a csempe a padlón jelentős meredekséggel történik, akkor nem lesz ragasztással. Ebben az esetben el kell távolítania a régi padlót, és a szokásos módon kell szintetizálnia a padlót: beton esztrichevel, szintező keverékekkel. Ezután rakja le a csempe. Hasonlóképpen, ha olyan falakkal szemben helyezkedik el, amelyek eltérnek a függőlegesektől, a nyomáscsökkenéstől vagy a dudoroktól.

A padlólap repedései az alaptest egyenetlen zsugorodása vagy alakváltozása miatt keletkezhetnek. Ebben az esetben a régi bevonatot el kell távolítani. Ezután lépéseket kell tenni a beton megerősített esztrich alapozásához.

Egy új csempe kétféleképpen helyezhető el: egy régi cserépen vagy olyan alapon, amelyről a régiet korábban eltávolították. Mindkét módszer előnye és hátránya. A lefektetési mód kiválasztása a tulajdonos sajátos feltételek alapján történő döntésétől függ.

Hogyan ragasztani csempe a csempe

Néha előfordul, hogy a tulajdonosok új csempeburkolatot akarnak felhelyezni a régire.

Úgy tűnik, hogy ez a legegyszerűbb módja a bélés megváltoztatására - a felület már sima és szinte teljesen készen áll a felszerelésre. A valóságban ez nem olyan könnyű, mint a csempe, vagy inkább a külső üvegezett oldala, rossz tapadást mutat.

Eközben néha egy régi bevonat eltávolítása nemcsak poros, időigényes és munkaigényes, de néha gyakorlatilag irreális, mintha például gipszkartonra vagy más hasonló felületekre lenne alkalmazva.

Azonban lehetséges, hogy egy csempe egy másik, még mindig, ha jó, hogy előkészítse a bázisát, és válassza ki a megfelelő ragasztó keveréket.

Mi ez a cikk?

Az alap készítése egy dupla csempézett mezőre

Bármi legyen is a ragasztó, a felület nagyon óvatosan készül.

Kezdetben megvizsgálja, milyen szorosan régi csempék vannak. A megbízhatatlan helyek be vannak javítva. A hátsó elemeket megtisztítják és rögzítik. Ha a cserép mező megbízhatatlan, akkor az újak felhelyezése nem megfelelő.

Ebben a szakaszban nagyon fontos eldönteni, hogy a régi csempe előkészítésének két módja közül melyik. Ez a következő:

 1. Mázas eltávolítás;
 2. Kisméretű beakasztás az anyag mázán;
 3. A "Betonokontakt" speciális alapozó csempék feldolgozása.

A 3 a legegyszerűbb módja - nem kell sokáig elrontanod, nem lesz sok por, és nem áll fenn a károsodás veszélye. Egy ilyen megoldás durva felületet hoz létre a telepítéshez.

Az utolsó szakaszban a síkot alaposan meg kell tisztítani a portól és a szennyeződéstől, zsírtalanítani kell és alapozni kell, ha a Beton érintkezést nem választották meg (ebben az esetben az összes munkát az alkalmazás előtt végzik el).

A ragasztó kiválasztása

Ami ragasztó a mester ragasztja a csempe a csempe, az anyag tapadási ereje függ. A szokásos megoldás a kerámia ragasztására betonalapra nem alkalmas itt.

A ragasztó kiválasztásakor figyelembe kell venni néhány olyan árnyalatot, amely biztosítja a bevonat tartósságát.

A keveréknek:

 • Elég rugalmas és deformálódási igénybevétellel;
 • Feltétlenül válasszon egy olyan megoldást, amelynek nagy tapadási tulajdonságai vannak;
 • Nagy nedvességtartalmú helyiségekben nedvességálló;
 • Fagyálló - alacsony hőmérsékleten történő takarás esetén;
 • Hőálló a magas hőmérsékletű felületeken;
 • Alkalmas egy adott helyen - utcán (nyitott erkély, terasz, veranda) vagy beltéren dolgozni.

Javasoljuk továbbá az üveglapok, mozaikok és kőlapok készítéséhez szükséges megoldásokat is. Komoly felületet kapnak összetett felületeken, és nem torzítják az átlátszó termékek árnyalatait.

Csemperagasztó márkák

Ha konkrét márkákról beszélünk, akkor minden olyan csempe megoldás, amely nem alacsonyabb a C2 osztálynál, beillesztheti a lapkát. Ezek a schnell-104, fertig multi 109, MULTI Plus 108 KREISEL-ból ismert jól ismert keverékei, valamint a fertig multi 111, amelyek a nagy szilárdság mellett késztermékben is értékesítésre kerülnek.

A szakértők azt is javasolják, hogy fordítsanak különös figyelmet a Ceresit-CM17 nagy szilárdságú ragasztóanyag-oldatra.

Jellemzők csempék burkolását

Meg kell jegyezni, hogy az ilyen telepítés néhány centiméteres szintet vesz igénybe. Ezért, mielőtt elvégezné a munkát, gondosan számolni kell mindent.

Maga a fektetés gyakorlatilag megegyezik a megszokottal, kivéve, ha nem kívánatos a varratok összekötése, ez csökkenti az adhéziót. Annak érdekében, hogy könnyebbé tegye, nagyméretű csempét kell venni, vagy átlós fekvést kell készítenie.

Így egyszerűen és gyorsan le lehet szüntetni a régi burkolatot, fekvő mezőt, mind a falon, mind a padlón.

Hogyan lehet egy csempe egy régi csempe, és ez lehetséges

A javítás során megpróbálunk egyszerűsíteni néhány lépést, ezért kérdezzük magunkat egy kérdést - lehet-e új csempe a padlóra és a falakra a régen? A megközelítés nagyon nem szabványos, a vélemények eltérőek. Próbáljuk megérteni ezt a kérdést.

Ezt a módszert ritkán használják.

A művelet célszerűsége

A régi csempe matricákkal kapcsolatos lehetősége mellett van még egy kérdés - miért hagyja el az utolsó javítás befejezését? Racionális magyarázat:

 • Nem kell költséges erőfeszítéseket tenni, és néha a megelőző bürokrácia csökkentésére.
 • Az építési törmelék és a por mennyisége csökken.
 • Nincs szükség a felület szintre, ami csökkenti az anyagok fogyasztását.
 • Csökkentett felkészülési idő. Ez a tényező viszonylagos, hiszen bizonyos műveletek megmentése érdekében más műveleteket is végre kell hajtani, néha nem kevésbé fáradságos.

Mielőtt végleges döntést hozna, fontolja meg a kérdés hátoldalát. Ha a bélés illik a régi csempe, akkor elkerülhetetlenül belefog az ilyen problémák:

 • Scooping terület. A megoldás már több centiméteres réteget foglal magában. A ragasztó és csempe további alkalmazása tovább csökkenti a helyiség területét és emeli a padlót.
 • A régi falazat hibái. Fontos, hogy ellenőrizze az üregek és a laza alkatrészeket. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy az új bélés összeomlik velük, mivel a bevonat nem fogja elviselni a további terhelést.
 • Feldolgozó lapok. Mielőtt a régi anyagot óvatosan feldolgozzuk. Ez a képzés kevesebb időt és energiát eredményez, mint egyszerű szétszerelés.

Amikor a régi cserépre néznek, sok követelménynek eleget kell tennie

Összefoglalva: általában csempékre csempézhet, mindez az adott helyzeten múlik. De ha legalább egy problémás pontot aggaszt, akkor jobb, ha feladod az ötletet.

Ezután részletesen megvizsgáljuk az egyes szakaszok finomságait.

edzés

Nagyon fontos, hogy megfelelően kezeljük a felületet, mert a jövő bevonat ereje a minőségétől függ. Ehhez hajtsa végre a manipulációk sorát:

 • Zsetonok eltávolítása. Javasoljuk, hogy ellenőrizze az egész régi felületet a törékeny területek jelenlétére, és súlyos hibák esetén megszabaduljon tőlük.
 • Tisztítás A zsír és más szennyeződés réteg hosszú időn keresztül felhalmozódhat a fal vagy a padló felületén. Ezt meg kell szabadulnunk, mivel egyszerűen lehetetlen a csempéket piszkos felületen elhelyezni. Semmi sincs, ami csökkenti a bevonat és a ragasztó közötti tapadás minőségét.
 • A máz eltávolítása. A fő probléma a fényes felület. Ha a lapkát egy csillogó sima fényes zománcra helyezi, valószínűleg az új befejezés ugyanabban a pillanatban elkezd feltérképezni. Ennek megakadályozása érdekében a bevonatot megtisztítják. A legjobb, ha egy csiszológépet csiszoló fúvókával használnak. Győződjön meg róla, hogy viseljen védőszemüveget és légzőkészüléket, mivel a jegesedés sok port és apró üvegdarabokat képez. A fent említett eszköz hiányában, menjen át a csempe csiszolópapírral vagy gyakori bemetszésekkel. Az utóbbi lehetőség meglehetősen nem biztonságos, mivel sérti az előző letelepítés sűrűségét.
 • Zsírtalanító. A csempe csak egy tiszta felületre ragasszon. Továbbá, kerámia alapozó.

A bélés előkészítésének lépései

Ragasztás kiválasztása

A régi csempe burkolólapjának minősége nagymértékben függ az alkalmazott megoldástól. Ebben az esetben fontos az anyagok közötti megbízható kapcsolat biztosítása. A kerámia és a ragasztó tapadása alacsonyabb, mint a betonhoz való tapadás. Ezért fontos, hogy nyissa ki a csempe vízelnyelő réteget, és legalább 60% -kal távolítsa el a régi mázakat. Javasolt továbbá speciális beton-kontaktus alapozó keverékek alkalmazása is.

Erősen rugalmas készítmények

Annak érdekében, hogy a csempe a falakon legyen, fontos kiválasztani a megfelelő ragasztót. A padlóburkolathoz megengedett hagyományos keverékek vagy cement-homok habarcs használata. A falakat sűrű és ugyanakkor rugalmas kompozíciók választják ki.

A legjobb megoldás a gyorsan száradó megoldások ragasztása. A gyorsított szárítás meggátolja a felület csúszását, mivel a felületre és a sűrűség növelésére szolgál. Ne feledje, hogy ha ragasztja az anyagot egy túl vastag rétegre, a ragasztó beállítási sebessége csökken, és a téglafelületek rétegzésének kockázata nő.

Telepítési szabályok

Ügyeljen arra, hogy egy korlátozó rúd használatával megakadályozza a fedél csúszását. Fektesse a cserépet több lépcsőben. Ne töltsön túl sok sorozatot egy időben, különösen akkor, ha nagy méretű tárgyakról van szó.

Fontolja meg, hogyan kell megfelelően ragasztani a csempe a csempe:

 1. Először kis mennyiségű ragasztót alkalmazzon a régi bélésen.
 2. Ezután a masszát egy fogazott simítóval állítjuk be.
 3. Ezután a csempe felhordásra kerül, és az oldatba nyomódik.
 4. Az elem helyzete korrigálva, a varrat szélességét a keresztek segítségével állítjuk be. Szintén a következő lapkával.
 5. Több sor kezdeti száradása után folytatódik a fal felső részének javításával kapcsolatos munka.
 6. Miután bepattant az egész területre, várjon, amíg az oldat jól szárad. 1-2 napot vesz igénybe, a hely magas páratartalmával - növeli a 4-es időtartamot. Csak ezután folytassa a fugázást és a bevonat tisztítását.

Amint látja, az ilyen alapítvány befejezésének elve nem különbözik a szokásos módszertől. A régiek tetején kerámia lapokat raknak? Igen, ez a lehetőség lehetséges, de csak akkor, ha minden előkészítő intézkedést betartunk. Általában jobb, ha hagyományosabb módszerré fordulunk, és nem kockáztatjuk meg.

Lehetőség van csempe csempére helyezni

Lakások javításakor gyakran előfordul, hogy a régi cseréptől eltekintve egy újat kell elhelyezni. A régi csempék szétszerelése kemény munka, ami nemcsak a csempe eltávolításához, hanem a nagy mennyiségű építési törmelék eltávolításához is szükséges, hogy a padló vagy a falak szintje lehessen. Ezért igen gyakran előfordul az a kérdés, hogy "lehetséges-e csempe burkolólapok elhelyezése". Lehetséges? Igen, bizonyos feltételek mellett.

A régi csempék ellenőrzése

Annak megállapításához, hogy lehetséges-e egy új csempe felhelyezése egy régire, meg kell vizsgálni a bázishoz való csatolásának erősségét. Ehhez először meg kell vizsgálni a lapkát annak érdekében, hogy felderítsék a repedések és a forgácsok leesését. Ha a csempe szilárdan megjelenik, akkor egy fa kalapáccsal tapad, és ha fecsegés vagy repedés van, a rosszul rögzített csempe lecsapódik. Ha a csempe nagy részét gyengén tartja, és alatta van üregek, akkor le kell szedni, felszedni a padlót vagy a falakat, és csak utána új csempe lesz.

Azt is meg kell tudni, hogy a padlószint a szoba küszöbértéke fölött lesz-e. A bevonat túl sok vastagsága a falakon is nem néz ki esztétikailag kellemesnek, és ebben az esetben is jobb eltávolítani a lapkát.

Csempék elhelyezése csempékre

Ha a régi bevonat állapota kielégítő, és meg kell hozni a csempe burkolását a cserépen, meg kell érdesíteni a régi cserépet, ellenkező esetben az új cserép jó tapadása nem lesz lehetséges. Ez többféleképpen is megvalósítható:

 • Távolítsa el a csillogó fényes felső réteget;
 • Vágjon be a csempe;
 • Kezelje felületét speciális alapozóval.

Az első két módszer munkaigényes, és nagy mennyiségű port tartalmaz. A harmadik módszer további anyagköltséget igényel egy primer beszerzéséhez.

A felső réteg eltávolítását, valamint a bemélyedések végrehajtását egy daráló segítségével végezzük. Ez azért van így, hogy létrehozza a csempe ragasztó érintkezését a régi csempe alacsony nedvességtartalmú rétegével. A csempe felső rétegét nem lehet teljesen eltávolítani, míg a ragasztó érintkezési területe a csempével nem lehet kevesebb, mint 60%. A bemélyedések 1-2 cm távolságra vannak egymástól.

A korszerűbb módszer a sima vízálló felületi érdesség biztosítására - alapozó beton érintkezésének kezelésére. Ez a primer kitűnő tapadást mutat a csempe mázas felső rétegéhez, és tetejére durva bevonatot hoz létre, amelyen a csempe ragasztó tökéletesen lefektet.

Csempézési technológia:

 1. A rozsdás csempéket és helyeket cementes homok habarccsal vagy csempézett ragasztóval lefedik a felület többi részével, és várni kell arra, hogy megszáradjon. A csempe felületét szennyezik a szennyeződésektől, mészfoltoktól és foltoktól, és törölje szárazra.

Milyen esetekben nem javasoljuk a burkolást

A régi tetejére rakott csempe hűségesen szolgálhat sok évig, de vannak olyan helyzetek, amikor nem ajánlott. A csempeburkoló lapok elhelyezése nem kívánatos, ha:

 1. Amikor kopogtat, a burkolat nem összeomlik, de a hang nem egységes. Ez azt sugallja, hogy a levegő üregek vannak, és az ilyen burkolat tetejére helyezett csempe túlságosan nagy hangsúlyt fektet a régi habarcsra, ami a cserép lemorzsolódását okozhatja a régiben.
 2. A szoba, mint például a fürdőszoba, nagyon kicsi területet és rosszul igazított falakat tartalmaz. Ebben az esetben a régi csempe tetejére és a vastag gipszrétegre helyezett csempe nagymértékben csökkenti a hely hasznos méreteit, és jobb, ha eltávolítja a régi bevonatot, és a bélést a szabályok szerint végzi.
 3. A csempe nagyon régi és hajlamos kis repedések, forgácsok kialakulására, a felső réteg megsemmisítésére. Az ilyen alapokra helyezett csempe nem sokáig tart, és mindent meg kell újítani.
 4. Régi csempék alatt a régi kommunikációkat olyan eszköz nélkül helyezték el, ahol az ellenőrző nyílások és a csövekhez való hozzáférés biztosított. Ha szükséges a csövek cseréje, nagyszabású szétszerelést kell végezni, és egyszerre távolítsa el a csempe mindkét rétegét. Racionálisabb, ha egy kis időt és pénzt költenek az új csövekre és csempékre.
 5. A csempeburkolatú padló egyenetlen vagy elég nagy lejtéssel rendelkezik, amelyet ki kell egyenlíteni. Ebben az esetben jobb, ha nemcsak a cserépet, hanem néha a régi esztricheket is eltávolítjuk, és javítsuk a padlót az összes szabály szerint.

Lehetőség van csempék elhelyezésére a régi csempékre?

Javítás közben mindig menteni kíván. Amikor javítani kell egy fürdőszobát vagy fürdőszobát, különösen, mert a legdrágább befejező munkálatok vannak. Megmondjuk, mikor rakhatja a régieket, és amikor nem tudsz.

Belső falak és padlólapok, nagyon praktikus és esztétikai megoldás. A klasszikus csempék a legmodernebb konyhákhoz és fürdőszobákhoz kapcsolódnak.
Idővel szükség van a bevonat kicserélésére. Ez lehet az egyszerű vágy, hogy megváltoztassa a bosszantó színséma vagy az elavult csempe. Számunkra megtudhatja, melyik csempe közül választhat a fürdőszobában.

Munkaeszközök

 • Spatulák (sima, dombornyomott)
 • kőműveskanál
 • Épület szintje
 • A bolgár és egy lemez, melyet egy hímzőpapír alá helyeztek
 • Cserépvágó
 • Gumi kalapács és fogók

Elhagyjuk a régi cserépet

Nyilvánvaló, hogy új anyagot helyeztek el egy létező, legegyszerűbb módon. Határozottan időt és energiát takarít meg. De örülsz az eredménynek? Annak elkerülése érdekében, hogy két réteg csempét vegyen ki, és vegyen ki egy csomó betonból és építési hulladékból, meg kell tanulnia néhány egyszerű szabályt.

Ha nem tudja szétszerelni a régi csempéket:

 • A bevonat egyenletes, erős, a habarcs nem zuhanyozik
 • Nehéz áthelyezni a vízvezetékeket vagy egyéb berendezéseket károsodás nélkül (szennyvízcsövek, vízvezeték)
 • A fürdő törékeny falai súlyosan megsérülhetnek a cserép eltávolításakor

Így nyilvánvaló a lényeges megtakarítás a felületek kiegyenlítésére és a károsodások kiküszöbölésére. Ezzel a telepítéssel nincs szükség vízszigetelésre, a régi bevonat tökéletesen teljesíti ezt a funkciót.

Ha munkát végez a padló lefektetésénél, készítsen előzetes elrendezést. Ez segít meghatározni a csempe vágás helyét, hogy elkerülje az anyag túlköltetését. Világossá válik továbbá, hogy mit kap a javítás befejezésekor. Erről az anyagról többet olvashatsz.

A bevonat állapotának meghatározásához elegendő ahhoz, hogy egy "fa" vagy "gumi" kalapács segítségével megérintse. A Void hiányzik.

Felület előkészítés

Ha úgy dönt, hogy elhagyja a régi cserépet, folytathatja az előkészítő munkát:

 1. Távolítsa el a felső (fényes) réteget a lapkán. A durvaság biztosítja a ragasztó tapadását. A felső mázelt köszörűgép segítségével eltávolítják. Grit kör átlagértéke. A felület teljes tisztítása nem szükséges, elegendő a ragasztóval való érintkezés területének 60% -a.
 2. Rajzolási hornyok (1-2 cm egymástól). A daráló segítségével vagy kézi vésővel és kalapáccsal.
 3. Priming anyagok, beton érintkezés. A felület felépítése után teljesen készen áll a hagyományos ragasztók ragasztására. Ez a módszer a legmodernebb. Az egyetlen negatív - a beszerzési költsége további anyagot.

A csempe lefektetésének fő szakaszai

 1. Távolítsa el a kisebb karcolásokat és a forgácsokat cementtel. A felület tisztítása, zsírtalanítása. A szóda oldata zsíros, öreg foltokkal jól megfér. A száraz és tiszta csempe teljesen működőképes.
 2. Alkalmazás ecsettel vagy hengeres alapozóval (beton érintkezés). Győződjön meg róla, hogy a kompozíció nem kerül a vízvezeték, a csövek alkatrészeire. Eltávolítása nehéz lesz. Ezeket az elemeket előre csomagolja műanyag csomagolással. Az összetétel 2-4 óra hosszat szárad. Ez a szakasz helyettesíthető egy részleges fényvisszaveréssel egy eszközzel vagy együtt.
  Szükség esetén állítsa be a felületet az alapozón, és alkalmazzon egyenletes keveréket. Az oldat gyorsan megszilárdul és nem zsugorodik.
 3. A csempézett ragasztót széles sima eszközzel alkalmazzuk. Megkötés egy fogazott simítóval. A csempe lefektetett.

A szakértők azt tanácsolják, hogy az első csempe a fal melletti, a bejárattal szemben helyezkedjen el. Először, illessze be az egészet, majd vágja le.

Új csempe réteg kialakításakor a bevonatok varrása nem lehet azonos. A bizalmi varratok csak szilárd elemek. Ne felejtsük el a burkolat töredékei közötti tágulási kötéseket. Ezeket a csempe és a fal között is el kell hagyni. Ezekben a helyeken lezárják az alaplapot. A varrat szélessége az anyag mérete miatt felborul. Általában 1-4 mm. A szélesség rögzítésének megkönnyítése érdekében jó a keresztezések használata a csempecsuklókhoz. Egy nappal később a varratok betöltik a habarcsot.

A felület lezárása a munka befejezése után nem szükséges. A szerszámok száradása sem szükséges, a ragasztó maga kiszárad. A csempe törlése olyan anyagokkal, amelyek nem tartalmazzák a csiszoló komponenseket. A művelet 3-5 nap múlva kezdődhet.

A régi cserép felhelyezése nem lehetséges

 1. A padló egyenetlensége, erős torzítás. Itt érdemes eltávolítani nem csak a felületet, hanem az egész esztrichet, vagy legalább az esztrich javítását.
 2. A fedél alatt rejtett kommunikáció van szabad hozzáférés nélkül. Szükség van az ellenőrző nyílások elvégzésére. A nyílászáró csempeinek díszítése elrejti a lyukak jelenlétét, és nem rontja el a szoba megjelenését. A nagyszabású bontási munkák ebben az esetben teljesen indokoltak.
 3. Törékeny, törékeny burkolólapok. A lefektetés alapja monolitikus és tartós. A repedésekhez és a forgácsokhoz hajlamos felület nem feltétlenül alkalmas új réteg kialakítására. Lehetőség van külön "megbízhatatlan" töredék szétszerelésére. Az extrahálás után a helyet cementhabarccsal töltik, majd teljesen megszáradnak. 1 cm-es réteg. legalább 1 hétig befagy.
 4. Az üregek jelenléte a cél alatt. Ebben az esetben az alap nem képes ellenállni a terhelésnek és nagyon gyorsan összeomlik.

A régi házaknál az ívelt falak nem ritkák, és lehet, hogy a falakat a csempe alá kell igazítani.

A "cserép a csempe" technológiája eltér a szokásos előkészítő munkáktól. Ha elhanyagoljuk ezt a fázist, akkor nem szabad elkerülni a nagyszabású és költséges újratervezést. Az előírások teljesítése és a minőségi anyagok használata jelentősen felgyorsítja a folyamatot és biztosítja a kívánt eredményt.

Ha hibát talál, kérjük, válassza ki a szövegtöredéket, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.