Legfontosabb > Bútor

Cserépezhetek a régi csempék a fürdőszobában?

A fürdőszoba komplex mikroklímája, melyet magas páratartalom, hirtelen hőmérsékletváltozás jellemez, és gátolja a levegőtömeget, lehetővé teszi csak nedvességálló anyagok felhasználását a szoba javításához. Általában a falakon és a padlón feküdt a cserép.

Hosszú és nehéz ragasztani a burkolólapokat, mivel ez a munka óvatos felületi előkészítést igényel, és a régi dekoratív burkolatot le kell szerelni a falról. Ezért sok lakástulajdonos arra kíváncsi, vajon lehetséges-e olyan csempeburkolat elhelyezése, amely már használhatatlanná vált. Ebben a cikkben beszélünk az ellentmondásos technológus előnyeiről és hátrányairól.

Használat lehetősége

Sok lakástulajdonosnak van egy pánikszerű félelme a fürdőszoba javításában. Ez a helyzet megérthető, mivel a helyszínen végzett munkálatok magas pénzügyi költségekkel és hatalmas mennyiségű építési hulladékkal járnak. Annak érdekében, hogy megfelelően ragasszák a csempe a falakon vagy a fürdőszoba padlóján, először le kell szétszerelni a régi cserép, ami sok időt és energiát igényel.

Tapasztalt mestermesterek úgy vélik, hogy egy új padlóburkolatot ragaszthat a fürdőszobában egy régi cserépbe az alábbi esetekben:

 • A fal vagy a padló tökéletes állapotban van, a burkolat tartós réteg, a burkolólapok nem lazaek, és a habarcs nem esik ki az ízületekből.
 • A régi fürdőszobai burkolat eltávolítása a fal sérülékenységének köszönhetően a fal teljes megsemmisülését okozhatja.
 • A szivattyúberendezést olyan módon szerelték fel, hogy ne szedje fel, anélkül, hogy kárt okozna.
 • A dekoratív bevonat teljes eltávolítása az esztrichtel együtt, a padlószint jelentősen csökken.

Ha eltávolítja a régi csempe a fürdőszobában, mielőtt ragasztja az új csempe, akkor töltse meg a padlót egy esztrich és fedezi le a falakat folyékony vízszigeteléssel. Ezek a tényezők a javítás időtartamának növekedéséhez és a munka költségének növekedéséhez vezetnek. A régi csempe, ha jó állapotban van, kiváló vízszigetelő rétegnek tekinthető, és új bevonatot helyez el közvetlenül rajta.

Figyelj! Ha ragasztja az új kerámia csempe a régi padló, a padlószint nő néhány centiméterrel. A fürdőszobában 2-3 cm-re kell lennie a többi szoba szintje alatt. A bejáratnál egy kis küszöböt állíthat be, amely megakadályozza a víz túlcsordulását, amikor a folyosóra szivárog.

Alapítványi ellenőrzés

Ha a burkolólapot a csempere rakják, ha nem csúnya, összeomlik, vagy esik ki, akkor sem lehetetlen. Ha egy új bevonatot egy megbízhatatlan alapra helyez, akkor egyenetlen, hanyag és nem tart sokáig.

Annak megértése érdekében, hogy van-e lehetőség egy régi cserép használatára annak érdekében, hogy újakat helyezzenek el, helyesen kell felülvizsgálni állapotát:

 1. Ha ragasztja a csempe a régi kerámia bevonat, először gondosan vizsgálja felül a falak vagy a padló. Ügyeljen minden repedésre, leesett csempére és egyéb látható hibára.
 2. Érezze kezeivel a falak és a padló felületét, keresse meg és jelölje meg a díszítés laza elemeit.
 3. Ügyeljen arra, hogy a csempe között a varratok állapota ne essen, vagy ne essen össze.
 4. Érintse meg a régi fürdőszobai berendezést kalapáccsal. Ha kopogás közben hallja a csengőhangot, a csempe valószínűleg leválik a hajlításról, ami azt jelenti, hogy nem ragaszthat hozzá új díszes csempe.
 5. Az épület szintjén ellenőrizni kell a helyet az alapterületen vagy a falakon. Erõs szabálytalanságok vagy egyirányú eltérések jelenlétében problémát jelenthet a felület öntapadó ragasztással történõ kiegyenlítése.

Fontos! A tapasztalt mestermesterek úgy vélik: ha az ellenőrzés során a bevonat állapota rámutatott arra, hogy a terület több mint 10-15% -a hibás, vagy el kell távolítani, helyes lesz a régi megmunkálás szétszerelése és a csempe ragasztása a talajra tisztított felületre.

Ragaszthatja a csempe a régi padlón, ha a hibák megszüntetése több helyen szükséges. Ellenkező esetben az alap megerősítése több időt és pénzt igényel, mint a régi csempe lebontása és a vízszigetelő réteg létrehozása a semmiből.

Alapítvány előkészítése

Nagy hiba lenne a csempék burkolata a bádog gondos előkészítése nélkül. Bár ez a technológia lerövidíti a javítási időt, nem zárja ki teljesen az előkészítő szakaszt. A fő csapás, amely zavarja a csempe ragasztó "markolattal" - a mázas felület a csempe, valamint a szokásos szennyeződést.

Annak érdekében, hogy elegendő tapadást és tapadást biztosítsanak az új kerámia cserép és a régi cserép között, amelyen a szerelést elvégzik, az alábbi műveleteket kell megfelelően elvégezni:

 • A bukott vagy laza csempe hagyományos cement-homok habarccsal festhető fel úgy, hogy a fal felületének egy szintje legyen.
 • A régi cserép felületét erős szennyeződéstől és ecsettel kell tisztítani.
 • A mázas réteget a cserép felületéről a kerámia aljzatra lehúzva csiszolótárcsával csiszolhatja a tapadás feloldásához. A fényezést és a ragasztóval való érintkezést fokozhatja a kerámia felület vagy a fúrólyukak felületén.

Fontos! A primer készítmény alkalmazása után a felület durva és szemcsés lesz, mint a csiszolópapír. A ragasztót nagyon jó ragasztóval kell ragasztani, különösen bonyolult vagy tartós alapokra, például porcelán kőzetre.

Új burkolólapok elhelyezése régire: felületi előkészítés és telepítés

Általában a helyiségben végzett javítás magában foglalja az előző díszítés lebontását, amely után minden újból megtörténik. De vannak kivételek, amikor a "kozmetikumok" készülnek, amelyeket az egyik belső elem frissítésére terveztek. A kozmetikai intézkedések magukban foglalják a burkolólapok cseréjét a padlón lévő régi cserépen, ha az előző padlóburkolat állapota lehetővé teszi a fele intézkedések végrehajtását.

A kozmetikai kerámiák előnyei

Ideális esetben padlós kerámia cserép (csempe vagy porcelán kő), amely szilárd monolit alapra van helyezve, amely általában cement-homok vagy beton esztrich. Ha például a fürdőszobában, a WC-ben vagy a konyhában már van egy bélés, de sérült, vagy elveszítette a megjelenését, fennáll annak a vágya, hogy megújítsa a kerámia bevonatot a régi csempe fölött. Ugyanakkor, elkerülve az ilyen munkaigényes folyamatokat:

 • a régi bevonat lebontása, nagy mennyiségű törmelék keletkezésével;
 • eltávolítása az egészségügyi berendezések károsodásának kockázatával (fürdőszoba, WC, hidrobox, stb.);
 • vízelvezetés, csatornahálózatok, azok felülvizsgálata, egyes részek cseréje;
 • öreg esztrich javítása vagy az alap feltöltése, ami elkerülhetetlen a padlóburkolat lebontása után;
 • a törmelék eltávolításához kapcsolódó fizikai és pénzügyi költségek;
 • a padlóburkolat szétszerelésének károsodása, ami a helyreállítás költségeit is magában foglalja.

Röviden, a padlólap teljes cseréje rengeteg bajt, költséget és fejfájást von maga után, így érthetővé válik a vágy, hogy új szemmel nézzen át a régi felett. De mindig lehet-e távolodni az általánosan elfogadott technológiától, és újra visszaszorítani a padlót a régi kerámiák tetejére?

Ha nem lehet padlót csempézni a tetején?

A régi padlóburkolat állapota más, mint egy szorosan tapadó, biztonságosan ragasztott csempe, amelyet még egy perforátorral is nehéz eltávolítani, egy "gyalogló" csempe számára, amely jelentős erőfeszítés nélkül repül. Ha van egy másik lehetőség, jobb lemondani az ötletről, hogy azonnal új burkolatot helyezzen a régi bevonatra. Továbbá, ha a felhasznált burkolat exfoliálódik, a bontás nehézségei nem merülnek fel. Amikor a bevonat tartós, nincs jelentős üreg, amikor megérinti, a csempe nem húzza le, és nem tűnik el, van esély arra, hogy új bélés tetején a régi csempe lehetséges.

A kész homlokzat erőssége mellett fontos meghatározni a felület görbületének mértékét. Még monolitikus alapon sem ajánlott 15 mm-t meghaladó ragasztórétegű kerámiát elhelyezni.
Ha a régi cserép görbülete jelentős, a megoldás két módon megoldható:

 • vegye le a bélést és öntsön egy lapos nyakkendőt (javítsa meg, vagy töltse ki a semmiből);
 • használjon önterülő megoldásokat a megfelelő felület előkészítése előtt.

El kell készíteni, hogy egy kozmetikailag csempézett padló 1,5-ről 3-4 cm-re magasabb lesz, ha ez a helyzet nem felel meg Önnek, még mindig le kell szednie, és nem csak a burkolatot, hanem az esztrichet is.

Ha a padlólap túl öreg (nem változik 20 évig vagy annál több), repedezett pókhálókkal és erős szerves szennyeződéssel borított, akkor ilyen padlót feltétel nélkül le kell bontani.

Korábban a bélést egy hagyományos cementhabarcsra helyezték, ami jelentősen rosszabb a szilárdság és a ragasztás mértéke szempontjából a ma használt csemperagasztóknál. Nagyobb terhelés esetén, miután lefektetett egy újabb réteg csempe és betonhabarcsot, a szokásos cementkötésű kötőanyag erősen megbízhatatlan lesz. A leszerelést akkor is meg kell tenni, ha gombaölődést talál a csempézett padlón - a mikroflóra teljesen eltávolítható, különösen a csempe ízületekben, bármilyen módon.

Egy másik olyan tényező, amely meghatározza, teljesen felcseréli a bélést vagy félig mérsékelteti a tartalmat, a vízvezeték és a kommunikáció állapota. Ha az egészségügyi berendezések, a víz és a szennyvízcsatornák elavultak, és ki kell cserélni, akkor jobb, ha egy nagyjavítást végeznek a fürdőszobában vagy a WC-ben, ami lehetővé teszi a padlóburkolatok teljes szétszerelését.

Ezekben az esetekben jobb, ha elhagyjuk azt a gondolatot, hogy kerámia burkolólapokat vagy gránitot készítenek a padlón, a fürdőszobában vagy más helyiségekben. A padló befejeződésének kozmetikai lehetősége csak szilárd és még előtte álló helyzetben lehetséges, majd csak megfelelő és alapos előkészítés után.

A régi csempe felületének előkészítése a szemben

Ha a kész kerámia padlóburkolat szilárdsága nem kétséges, akkor hasonló anyaggal lehet újratölteni. De mielőtt befejeznénk az új cserépet, elő kell készíteni néhány olyan előkészítő eljárást, amelyek a felületet alkalmasak a kerámia burkolatok ragasztására. Annak érdekében, hogy a csemperagasztó tapadása elegendő legyen az alaphoz való erős tapadáshoz, az utóbbinak a következő követelményeknek kell megfelelnie:

 • érdesség;
 • porozitás;
 • mérsékelten képes nedvességet felszívni.

Ha egy régi kerámia bevonat üveges mázzal vagy polírozva van bevonva, akkor a ragasztó tapadása ilyen felületre minimális. Nem sokkal jobb ragasztani a ragasztót és gyengén felszívni a porcelán kőzetet. A szerelési felület tulajdonságainak javítása érdekében végezze el a következő előkészítő tevékenységeket.

 1. Először is, a csempézett felületet alaposan meg kell tisztítani a zsír- és olajfoltok eltávolítása érdekében. Ehhez alkoholtartalmú szódabikarbóna vagy mosószappan alkáli háztartási vegyi anyagokat kell használni.
 2. A következő lépés a fuga eltávolítása a csempecsatlakozásokból. A habarcsban gyakran gomba keletkezik, olyan helyeken, ahol a varróanyag összeomlik, a szennyeződés és a zsírlerakódások összegyűlnek.
 3. Ha a kapott csempe mázzal borított, akkor eltávolítják. Ehhez nagydarabú csiszolófejjel rendelkező csiszológépet használnak. A művelet célja, hogy eltávolítsa a hidrofób üvegtestet és a nyitott kerámia pórusokat, amelyek felszívják a nedvességet.
 4. Több kereszteződés a kerámia felületen segít növelni a csemperagasztó tapadását a régi béléshez. A lyukasztás könnyebb és gyorsabb legyen. Ennek hiányában az elektromos kéziszerszámnak még több időt és energiát kell fordítania, vésővel és kalapáccsal.
 5. Az utolsó érintés a régi csempe felületének elkészítéséhez a burkolat-feldolgozó alapozó megoldáshoz. Ebbõl a célból jobb, ha a "beton érintkezés" kategóriába tartozó láncindítót használják, amelyet az építőipari anyagok gyártására szakosodott vezető márkák gyártanak. Például a jól ismert Ceresit termék CT-19 jelzéssel ellátott terméket kínál. Ez a fajta primer kvarc homokkal van telítve, ami a felszínt minél durvaabbá teszi. Hasonló keveréket készíthet egy hagyományos akril alapozó segítségével, finom homokkal a folyadékhoz.

Vannak olyan helyzetek, amikor egy biztonságos általános felület hátterében egy vagy több csempek repedezettek vagy nem szilárdan rögzítve vannak. Ebben az esetben célszerűbb eltávolítani őket, hogy ne veszélyeztessék az újonnan elrendezett bélés erejét. A kész burkolat megbízhatatlan elemeit gondosan el kell távolítani és eltávolítani, hogy ne sérüljenek a szomszédos burkolólapok. A kialakult fészkek a szokásos csempézett felületen helyezkednek el, a csomó ragasztóval vagy hagyományos cement-homok habarccsal. Gipszalapú keverékek használata nem ajánlott ilyen célokra - nem nedvességállóak, és az ilyen oldatok szilárdsága nem felel meg a padlófelület terhelésének.

Amikor a csempézett homlokzat helyreállítása szükséges a padlón, a sérült elem cseréje szükséges. Nincs szükség arra, hogy teljesen vagy nagy töredékekben távolítsa el az elpusztult lapkát - sokkal kényelmesebb és gyorsabban apró darabokra bontani és szétbontani az egyes töredékeket.

Ha nincsenek ellenjavallatok a padlóburkolat felépítéséhez a régi cserépen, és ennek a módszernek a hátrányai nem inspirálnak a félelemtől, akkor a porcelán csempe vagy cserép közvetlenül a padlóra rakható.

Javasoljuk, hogy olvassa el a csempe eltávolítását a padlóról.

Kerámia burkolólapok elhelyezése a padlóburkolat tetején

A meglévő csempe tetején lévő padlóra való támaszkodás alapvetően nem különbözik a megfelelőbb cementalapon végrehajtott hasonló eljárástól.
A felszíni előkészítés különbsége és bizonyos különleges árnyalatok figyelembevétele, például:

 • kívánatos, hogy az újonnan kialakított csempe nagyobb legyen, mint elődje, - így a létrehozott bélés a megsemmisítés ellen biztosítva lesz, és az alatta lévő kerámia kivitelben egy kisebb elem leválasztható;
 • az új csempe elrendezését oly módon kell kiszámítani, hogy minimálisra csökkentsük a régi és az új csempecsatlakozások közötti egybeesés valószínűségét - ügyelni kell arra, hogy az új bélés a lehető legteljesebb mértékben össze tudja kötni a kész kerámia elemeket;
 • jobb lesz egy új bélés elhelyezése egy speciális ragasztóval (csempe csempére történő felszereléséhez).

A technológia szerint a kerámia burkolatot legfeljebb 5 fokos alaphőmérsékleten kell elhelyezni. Ugyanezen a hőmérsékleten az alapozó keverékek hatékonyan kezdenek dolgozni, az ízületek fugázására. A burkolólapok felépítése a primer vagy az önterülő megoldások teljes száradása után kezdődik (ha használják).

Az első lépés, amely a ragasztót lefektető burkolólapokat előrevetíti, olyan "száraz" elrendezésnek kell lennie, amely az elülső elemeknél a felületen a kívánt helyen helyezkedik el. Egy ilyen lépés lehetővé teszi a csempézett sorok helyes irányának és a szimmetriának az ellentétes falakhoz viszonyított számítását. A porcelán burkolólapok közvetlen elhelyezése kis mértékben különbözik az eljárás folyamatától, amikor betonalapra szerelik fel, és ilyen sorrendben történik.

A javítás folyamatában szükség lehet a csempe alatt látható láthatatlanná tételre is.

 1. Készítse elő a csemperagasztót a száraz keverék vízzel való keverésével a gyártó által ajánlott arányokban. Az oldat elkészítéséhez használja az építő keverőt.
 2. A padló egy részével a bejárati falon vagy a felszín közepétől távolodunk (a burkolatelemekhez kiválasztott elrendezéstől függően).
 3. Helyezze fel az oldatot a szerelőfelületre és szintelje be egy fogazott simítóval, majd helyezzük a csempeit a ragasztóba, és enyhén nyomjuk meg a szint és a irányítás alatt.
 4. A padlóburkolat következő eleme hasonlóan helyezkedik el az előző burkolat mellett, a befejezés teljes területének megfelelően. A szomszédos elemeket egy bizonyos kaliberű (2-5 mm) űrkeresztekkel elválasztják egymástól.
 5. A padlóhoz közeli falak mellett a csempe darabolását a kívánt méretű darabokra vágjuk csempevágó vagy gyémánt tárcsával ellátott csiszológép segítségével.
 6. Miután befejeztük az új kerámia burkolatot az egész területen, körülbelül egy napig adjuk a ragasztót, majd a kötést kötjük össze, és egy speciális polimer cementhabarcsot töltünk.

Régi csempe a padlón nem mindig elfogadható alapja az új bélés telepítéséhez. Ha a kész kerámia bevonat új csempe behelyezésére készülhet, minimalizálva a finanszírozás és a munkaerő költségeit, akkor miért nem használhatja ki ezt az egyszerűsített technológiát?

Lehetőség van csempék elhelyezésére a régi csempékre?

Javítás közben mindig menteni kíván. Amikor javítani kell egy fürdőszobát vagy fürdőszobát, különösen, mert a legdrágább befejező munkálatok vannak. Megmondjuk, mikor rakhatja a régieket, és amikor nem tudsz.

Belső falak és padlólapok, nagyon praktikus és esztétikai megoldás. A klasszikus csempék a legmodernebb konyhákhoz és fürdőszobákhoz kapcsolódnak.
Idővel szükség van a bevonat kicserélésére. Ez lehet az egyszerű vágy, hogy megváltoztassa a bosszantó színséma vagy az elavult csempe. Számunkra megtudhatja, melyik csempe közül választhat a fürdőszobában.

Munkaeszközök

 • Spatulák (sima, dombornyomott)
 • kőműveskanál
 • Épület szintje
 • A bolgár és egy lemez, melyet egy hímzőpapír alá helyeztek
 • Cserépvágó
 • Gumi kalapács és fogók

Elhagyjuk a régi cserépet

Nyilvánvaló, hogy új anyagot helyeztek el egy létező, legegyszerűbb módon. Határozottan időt és energiát takarít meg. De örülsz az eredménynek? Annak elkerülése érdekében, hogy két réteg csempét vegyen ki, és vegyen ki egy csomó betonból és építési hulladékból, meg kell tanulnia néhány egyszerű szabályt.

Ha nem tudja szétszerelni a régi csempéket:

 • A bevonat egyenletes, erős, a habarcs nem zuhanyozik
 • Nehéz áthelyezni a vízvezetékeket vagy egyéb berendezéseket károsodás nélkül (szennyvízcsövek, vízvezeték)
 • A fürdő törékeny falai súlyosan megsérülhetnek a cserép eltávolításakor

Így nyilvánvaló a lényeges megtakarítás a felületek kiegyenlítésére és a károsodások kiküszöbölésére. Ezzel a telepítéssel nincs szükség vízszigetelésre, a régi bevonat tökéletesen teljesíti ezt a funkciót.

Ha munkát végez a padló lefektetésénél, készítsen előzetes elrendezést. Ez segít meghatározni a csempe vágás helyét, hogy elkerülje az anyag túlköltetését. Világossá válik továbbá, hogy mit kap a javítás befejezésekor. Erről az anyagról többet olvashatsz.

A bevonat állapotának meghatározásához elegendő ahhoz, hogy egy "fa" vagy "gumi" kalapács segítségével megérintse. A Void hiányzik.

Felület előkészítés

Ha úgy dönt, hogy elhagyja a régi cserépet, folytathatja az előkészítő munkát:

 1. Távolítsa el a felső (fényes) réteget a lapkán. A durvaság biztosítja a ragasztó tapadását. A felső mázelt köszörűgép segítségével eltávolítják. Grit kör átlagértéke. A felület teljes tisztítása nem szükséges, elegendő a ragasztóval való érintkezés területének 60% -a.
 2. Rajzolási hornyok (1-2 cm egymástól). A daráló segítségével vagy kézi vésővel és kalapáccsal.
 3. Priming anyagok, beton érintkezés. A felület felépítése után teljesen készen áll a hagyományos ragasztók ragasztására. Ez a módszer a legmodernebb. Az egyetlen negatív - a beszerzési költsége további anyagot.

A csempe lefektetésének fő szakaszai

 1. Távolítsa el a kisebb karcolásokat és a forgácsokat cementtel. A felület tisztítása, zsírtalanítása. A szóda oldata zsíros, öreg foltokkal jól megfér. A száraz és tiszta csempe teljesen működőképes.
 2. Alkalmazás ecsettel vagy hengeres alapozóval (beton érintkezés). Győződjön meg róla, hogy a kompozíció nem kerül a vízvezeték, a csövek alkatrészeire. Eltávolítása nehéz lesz. Ezeket az elemeket előre csomagolja műanyag csomagolással. Az összetétel 2-4 óra hosszat szárad. Ez a szakasz helyettesíthető egy részleges fényvisszaveréssel egy eszközzel vagy együtt.
  Szükség esetén állítsa be a felületet az alapozón, és alkalmazzon egyenletes keveréket. Az oldat gyorsan megszilárdul és nem zsugorodik.
 3. A csempézett ragasztót széles sima eszközzel alkalmazzuk. Megkötés egy fogazott simítóval. A csempe lefektetett.

A szakértők azt tanácsolják, hogy az első csempe a fal melletti, a bejárattal szemben helyezkedjen el. Először, illessze be az egészet, majd vágja le.

Új csempe réteg kialakításakor a bevonatok varrása nem lehet azonos. A bizalmi varratok csak szilárd elemek. Ne felejtsük el a burkolat töredékei közötti tágulási kötéseket. Ezeket a csempe és a fal között is el kell hagyni. Ezekben a helyeken lezárják az alaplapot. A varrat szélessége az anyag mérete miatt felborul. Általában 1-4 mm. A szélesség rögzítésének megkönnyítése érdekében jó a keresztezések használata a csempecsuklókhoz. Egy nappal később a varratok betöltik a habarcsot.

A felület lezárása a munka befejezése után nem szükséges. A szerszámok száradása sem szükséges, a ragasztó maga kiszárad. A csempe törlése olyan anyagokkal, amelyek nem tartalmazzák a csiszoló komponenseket. A művelet 3-5 nap múlva kezdődhet.

A régi cserép felhelyezése nem lehetséges

 1. A padló egyenetlensége, erős torzítás. Itt érdemes eltávolítani nem csak a felületet, hanem az egész esztrichet, vagy legalább az esztrich javítását.
 2. A fedél alatt rejtett kommunikáció van szabad hozzáférés nélkül. Szükség van az ellenőrző nyílások elvégzésére. A nyílászáró csempeinek díszítése elrejti a lyukak jelenlétét, és nem rontja el a szoba megjelenését. A nagyszabású bontási munkák ebben az esetben teljesen indokoltak.
 3. Törékeny, törékeny burkolólapok. A lefektetés alapja monolitikus és tartós. A repedésekhez és a forgácsokhoz hajlamos felület nem feltétlenül alkalmas új réteg kialakítására. Lehetőség van külön "megbízhatatlan" töredék szétszerelésére. Az extrahálás után a helyet cementhabarccsal töltik, majd teljesen megszáradnak. 1 cm-es réteg. legalább 1 hétig befagy.
 4. Az üregek jelenléte a cél alatt. Ebben az esetben az alap nem képes ellenállni a terhelésnek és nagyon gyorsan összeomlik.

A régi házaknál az ívelt falak nem ritkák, és lehet, hogy a falakat a csempe alá kell igazítani.

A "cserép a csempe" technológiája eltér a szokásos előkészítő munkáktól. Ha elhanyagoljuk ezt a fázist, akkor nem szabad elkerülni a nagyszabású és költséges újratervezést. Az előírások teljesítése és a minőségi anyagok használata jelentősen felgyorsítja a folyamatot és biztosítja a kívánt eredményt.

Ha hibát talál, kérjük, válassza ki a szövegtöredéket, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Lehetőség van egy új cserép létrehozására egy régi cserépen?

A konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben végzett javítások során felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e már a korábban lefektetett csempékre csempézni. Egyes mesterek úgy vélik, hogy a régi cserépet el kell távolítani, mások inkább egy új cserépet helyeznek a régire. Mindenesetre meg kell vizsgálnunk a régi csempék fektetésének állapotát, és csak utána kell döntést hoznunk.

A régi csempeburkolat állapotának értékelése

A régi bevonat eltávolítása bizonyos nehézségekkel jár: további költségek és idő, munkás munka, nagy mennyiségű törmelék, por, a szomszédok elégedetlensége. Ennek eredményeként a régi bevonat eltávolítása után szabálytalanságok alakulhatnak ki, amelyeket ki kell egyenlíteni.

A régi csempeburkolat elhelyezésekor, ha minőségi szempontból lefektetett, már a padló vagy a fal szinte sík felülete van, ami nagymértékben leegyszerűsíti a munkát.

Csempék elhelyezése csempékre

Annak érdekében, hogy az új bevonat hosszú ideig tartson, alaposan meg kell vizsgálni a régiet. Ehhez szükség van:

 • hogy mennyire tartja szilárdan. Ehhez érintse meg az egyes lapkákat egy fából készült kalapács vagy kalapács segítségével. Ha ugyanakkor hallja az üresség hangját, a csempe rezgése után, repedés formájában, azt el kell távolítani. Ha a hibás területek aránya szignifikáns, akkor le kell szüntetnie a teljes lefedettséget;
 • ha a csempe a padlóra kerül, akkor figyelembe kell venni, hogy a padló szintje emelkedni fog. Ez befolyásolhatja az ajtó kinyitását, előfordulhat, hogy módosítani kell a bútorok és az egészségügyi felszerelés rögzítését.

Felület előkészítése tojás

A cserép alapra helyezésének technikája csak az előkészítés szakaszában különbözik. Ha a korábban megtervezett kerámiáknak egyenletes és csúszós bevonata van, akkor kétséges, hogy az adhéziós (adhéziós) erők elegendőek-e ahhoz, hogy a ragasztó megbízhatóan megtartsa az új lapkát. A megbízható tapadás érdekében kétféle módon járhat el.

A régi réteg lapjain betéteket vágnak és vágják a csiszolót a betonlemezre. A lemez eltávolíthatja az egész üvegezett réteget, de 50% elegendő.

A bemélyedések lapos lyukasztással végezhetők el. Az elforgatás módot le kell tiltani. Ez a módszer kevésbé hatékony, mert túl mély mélyedések jönnek létre, ami a ragasztóanyag-fogyasztás növekedéséhez vezet.

Csiszolási hornyok

A munka fáradságos, zajos és poros. Szükséges a biztonsági intézkedések betartása: légzésvédő és védőszemüveg használata.

Egy gyorsabb és hatékonyabb mód - speciális primer "Beton kontakt" használata. Ez a primer bármilyen fényes felületet érdesíthet, ezzel növelve a felületek tapadási szilárdságát. Az alapanyagok piacán széles választék áll rendelkezésre.

Az alapozót hengerrel vagy ecsettel kell felhordani. A szárítás ideje a csomagoláson van feltüntetve, általában 2-4 óra.

Primer régi csempe

Ha nincs ilyen vagy hasonló alapozó, akkor kezelje a mázzal cementhabarcsot. Az anyag 1: 3 cement és finom szitált folyami homok arányában készül.

Miután az alapozó felület megszárad, elkezdheti a csempe elhelyezését. A ragasztót lapos simítóval kell felhordani, majd egy fogaskerékkel szintetizálni. A fogazott simító két merőleges irányban mozog, vagy körkörös mozdulatokkal.

Meg kell jegyezni, hogy az üvegezett felület nem veszi fel a nedvességet, ezért a ragasztott felületen hosszabb szárad. Ez további problémákat okoz, különösen a falak burkolásakor: a csempe "lebeg", ha nincs lefektetve a padlóról. Ezért az egész alsó sorot le kell állítani alulról, és várjon, amíg a ragasztó teljesen megszárad. Csak akkor kezdheti el a következő sorokat.

Ha nem rakja a csempe a csempe

Ha idővel a régi csempe repedt, akkor ez az első jel, hogy alacsony minőségű anyagból készült. Ebben az esetben lehetetlen a csempe burkolását. A régi bevonat tovább lebomlik, törékeny réteget képezve az alap és az új csempe között, és az új bevonat végül leesik.

Ha a csempe a padlón jelentős meredekséggel történik, akkor nem lesz ragasztással. Ebben az esetben el kell távolítania a régi padlót, és a szokásos módon kell szintetizálnia a padlót: beton esztrichevel, szintező keverékekkel. Ezután rakja le a csempe. Hasonlóképpen, ha olyan falakkal szemben helyezkedik el, amelyek eltérnek a függőlegesektől, a nyomáscsökkenéstől vagy a dudoroktól.

A padlólap repedései az alaptest egyenetlen zsugorodása vagy alakváltozása miatt keletkezhetnek. Ebben az esetben a régi bevonatot el kell távolítani. Ezután lépéseket kell tenni a beton megerősített esztrich alapozásához.

Egy új csempe kétféleképpen helyezhető el: egy régi cserépen vagy olyan alapon, amelyről a régiet korábban eltávolították. Mindkét módszer előnye és hátránya. A lefektetési mód kiválasztása a tulajdonos sajátos feltételek alapján történő döntésétől függ.

Hogyan lehet új csempe lefektetni a régiet?

Mindenkinek lehet ilyen pillanata, amikor frissíteni kell a fürdőt vagy a konyhát, és különösen a csempe cseréjét. De előfordulhat, hogy nehézségek merülnek fel a régi bevonat eltávolításakor, vagy talán nincs vágy arra, hogy időt vesztegessenek rajta. Ebben a helyzetben felmerül az a kérdés, hogy lehet-e régi csempékre csempézni vagy sem. És választ fogunk adni erre a kérdésre. Igen, lehetséges, de vannak bizonyos szabályok, amelyeket tovább fogunk vitatni.

Mikor lehetséges a csempe elhelyezése egy régi cserépen?

Érdemes tudni, hogy nem mindig lehetséges új bevonat elhelyezése a régi alapon. Ezért először is meg kell határozni, hogy mikor lehet ilyen egyezség megvalósítása:

 1. Ha a régi bevonat szilárdan a földön van, akkor nem tér el, és nincsenek kudarcai.
 2. Ugyanakkor kívánatos lenne elkerülni a régi réteg eltávolítását, mivel sok törmeléket és por keletkezik.
 3. A jó minőségű rögzítéssel a következő szétszerelés károsíthatja a padlót, ami miatt további javításra van szükség.
 4. És az utolsó oka, hogy a bontás jelentősen csökkentheti a padlószintet, ami nem mindig kívánatos.

Ugyanakkor meg kell fontolni az okokat, amiért nem lehet új dobozt rakni a régire. Ezek közül:

 1. A régi felület jelentős károsodása esetén.
 2. Ha fennáll a deformáció, a burkolat sérülése, vagy a padlóról való lehúzása.
 3. Ha a megérintéssel ellenõrizve, az anyag alatti üreg jelenlétének hangja van.
 4. A szoba területe kicsi volt, és még kevésbé tehető. Különösen nagyon fontos az alacsony mennyezeteknél.
 5. Abban az esetben, ha a régi bevonat alatt van bármilyen kommunikációs rendszer, például vízvezetékek vagy elektromos vezetékek.
 6. Szükség esetén állítsa le a padlóburkolatot.
 7. És az utolsó tényező az, hogy ha a csempe a régi csempe padlójára kerül, a padlószint túl magas lesz, és meghaladja a küszöbértéket. Ebben az esetben fel kell emelni az ajtókeretet. De jobb, ha eltávolítjuk a régi bevonatréteget.
Ha egy külön cserép nem tartja jól magát, azt el kell távolítani.

Szükséges munkaanyagok

Tekintettel azoknak a szakértőknek a javaslataira, akiknek a padlón a régi csempe burkolólapjainak széles körű tapasztalata van, meg tudjuk különböztetni a munkához szükséges következő anyagokat:

 1. Először is - ez egy Primer beton érintkezés Tserezit ST-19, vagy hasonló keverék, azonos teljesítmény jellemzőkkel.
 2. A Ceresit CM-17 vagy CM117 által ajánlott ragasztókeverék kevésbé érzékeny a folyékonyságra.

Az első kérdés, hogy miért a konkrét érintkezés választott primer, mert dolgozunk csempével. Megmagyarázni egy ilyen keverék annak összetétele kis részecskék cement, vinnyog és hasonló keverékek hozzon létre egy bizonyos fokú durvaság a felszínen, ez a helyzet fényes.

Különböző betonalkatrész-gyártók

Ezért, csak egy ilyen primer használatának feltételeiben garantálhatjuk bizalommal a munka sikerét. Más módon a bevonat nem lesz erős, és nem tartós. Ha nem jön ki egyáltalán pár nap alatt.

Ügyeljen arra, hogy az új csempe behelyezése előtt hagyja jól megszáradni a kapcsolatot.

Egy kis tanácsot, mindig vegyen egy kicsit több anyagot, mint amire szükséged van a számítások alapján. Legalább 10-15% -kal többet, ami elég. Egy ilyen lépés szükséges a hátrány kiküszöbölése érdekében. Vannak meghibásodások az összes, és amikor megpróbálja elhelyezni padlólapok a régi csempék, akkor károsíthatja több anyagot, rosszul vágja őket, vagy csak csepp őket. Mert jobb, ha mindig van egy kis margó.

Hogyan tilos a csempe a régi csempe: lépésről lépésre utasításokat

Most menjünk közvetlenül a legfontosabb pontra, arra a kérdésre, hogy lehetséges-e a csempe csempére helyezni, már válaszoltunk, most kitaláljuk, hogyan kell csinálni. Mint minden mű, ez is több szakaszra oszlik, amelyeket részletesebben az alábbiakban vizsgálunk.

Felület előkészítés

Először meg kell győződnie arról, hogy a régi bevonat elég erős. Ha az egyik lapka megrepedt vagy megrepedt, akkor azt el kell távolítani. Továbbá korábban említettük a üregek esetleges jelenlétét is, ha vannak ilyenek, akkor az ilyen helyeken lévő anyagokat is el kell távolítani. Ezután minden üres helyet cementhabarccsal kell lezárni, és hagyjuk megszáradni.

Ezt követően, mielőtt elkezdené a padlólap burkolását a csempere, teljesen tisztítsa meg a padlót a szennyeződéstől és a portól. Ügyeljen a fugázásra. Ha repedések vannak, mindenképpen távolítsa el.

A következő lépés az alapréteg bevonata egy alapozóval, ami segít az érdesség megteremtésében. Egy ilyen lépés jelentősen növeli az anyagok tapadását. Annak ellenére, hogy ez a fajta primer meglehetősen drága, segít jelentősen felgyorsítani a lefektetési folyamatot és növelni a munka minőségét.

Van még egy másik előkészítési módszer, amely kizárja a drága láncindító használatát. Ebben az esetben a mázas réteget eltávolítani kell a régi bevonatból. Ez az eljárás könnyen elvégezhető egy csiszolóval és egy szabványos kézi kerékkel. Szükség van a felület karcolására, ami sokszor növeli az adhéziót.

Ezenkívül van egy kézi út, mert csiszolópapírt is használnak, vagy speciális csiszolórácsot használnak speciális fúvókával.

És az utolsó lehetőség a csempeburkolat létrehozása. A daráló segítségével a mázas rétegnek csak 60% -a kerül eltávolításra, és a felszín többi részében bemélyedések vannak. Futtathatja azokat bármely olyan eszközzel, amely lehetővé teszi, hogy ezt megtehesse. Ez a módszer a leginkább időigényes és hosszú időt vesz igénybe. Ezért nem használják nagyon gyakran a szakértők.

A csempe behelyezése a régi csempere a padlón

Itt az ideje, hogy szétszereljük közvetlenül a csempe tetején a régi csempe. Különösen lépésről-lépésre kínálunk olyan lépéseket, amelyeket a magasan képzett szakemberek osztanak meg velünk:

 1. Az első lépés a megoldás gyúrása. Az elkészítéshez kész ragasztókeveréket és közönséges vizet használnak. Öntsünk vizet a tartályba, majd töltsük fel a ragasztó keveréket. Ezután keverni kell a kompozíciót simára. Nagyon fontos, hogy a keveréket a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően hígítsuk fel.
 2. A következő lépés a megoldás alkalmazása a padlóra. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy maga az alkalmazás sima simítóval történik, míg a további beigazítás egy fogazott. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy elkerülje a felesleges ragasztót.
 3. A következő lépés az, hogy a padlólapot a régi cserépre helyezzük és szorosan nyomjuk meg. Rendkívül fontos, hogy minden egyes elemet egy szinten állítsanak be. Ez segíthet a padló kiegyenlítéséhez speciális eszközök használatához. Ne feledje, hogy ha bármilyen igazítási hiba történt, akkor vegyen egy kicsit többet a mixből, és ismételje meg a stílusot.
 4. Miután a csempe a régi csempeburkolatba helyezte a fürdőszobát, javasoljuk, hogy 3-4 napig ne járjon a padlón. A legtöbb esetben egy napra van szüksége ahhoz, hogy megszáradja a ragasztót, de nem éri meg a kockázatot.
 5. Három nap elteltével meg kell ragasztani az ízületeket, amelyet speciális keverék és gumi spatula alkalmazásával végzünk.

Tippek és trükkök

 1. Ha úgy dönt, hogy egy új csempe a régi csempe, maga a telepítés során, csak a szubsztrátot kell kezelni a ragasztókeverékkel, de nem alkalmazható az anyagon.
 2. Ezenkívül szabványos keverék alkalmazása esetén alaposabban fel kell készíteni az alapot, mivel a tapadást maximalizálni kell.
 3. A megmunkáláson kívül minden felületet le kell fedni, hogy megvédje a primer hatásait, ez a kommunikációs rendszerekre is vonatkozik.

Így teljes mértékben lefedtük a témát, és felvetettük azt a kérdést, hogy lehet-e kerámia csempe a csempere helyezni. Ezenkívül javasoljuk, hogy nézze meg a videót, amely egyértelműen megmutatja, és elmondja, hogyan helyezhet új csempe a csempere.

A kérdésekre adott válaszok összegyűjtése

Fáradságos munkára való felkészülés előtt meg kell kérdezni, hogy lehetséges-e csempeburkolat csempézni, és mennyi ideig fog tartani legalább 10 négyzetméteres befejezéshez. A kapott válaszok elriaszthatják a vágyat, hogy megpróbálják magának a lapkát elhelyezni. És mindig emlékezni kell arra, hogy nehéz fizikai munka, ami néha könnyebb elkerülni a szakemberek segítségével.

Miért van a konyha csempézve?

Leggyakrabban a burkolólapot a konyhában és a fürdőszobában választják:

 • Nagyon szép esztétikai szempontból néz ki.
 • Ez már megszokottá vált.
 • A csempézett felületet sokkal könnyebb tisztítani a piszoktól és a mikroorganizmusoktól. Nem csak, hogy sok kórházban és laboratóriumban csempéket használnak falak és padlók bevonataként.
 • A csempe jobban ellenáll a nedvességnek, mint az ugyanazon fa.

Néha még a mennyezetet is tisztelik, de sok ilyen megközelítés felvet egy ésszerű kérdést: "Mi van, ha hirtelen összeomlik a fején?" De legalább kockázatos, de nagyon érdekes és szokatlan.

Ez csak azért, hogy a csempe, hogy meg kell, hogy sokkal több erőfeszítést, mint a tapétázás vagy falfestés falak. Az anyagok és az idő költségeinek költsége - egy másik beszélgetés témája.

Szükséges továbbá az ilyen munka megvalósíthatóságának komoly mérlegelésére abban az esetben, ha kisgyerek van a családban. Amint elkezdi megtanulni, hogy járni és futni, nem kell sokáig várnia az első bukásra. A nem tervezett ütközés következményei csempével világosak mindenkinek.

Hogyan helyezzünk csempe a padlón?

Annak érdekében, hogy rosszabbá tegyük a dolgokat, alaposan foglalkoznunk kell a padlóval szemben. Nem szabad azonnal rohanni a csatába, a munka nagy részét kazettával és lemezlapokkal kell megtenni:

 1. Mérje meg az összes lehetséges hosszúságot.
 2. Számolja ki a felszíni területet, amire szüksége lesz a csempe.
 3. Számolja ki az egyes csempe területét és "becsülje" meg, hány egész és hány darab darab lesz szüksége.
 4. Rajzoljon két egyenes vonalat a padlóra, szigorúan merőleges egymásra. Vagy a szoba közepén keresztül, vagy egyik a bejáraton keresztül, a másik pedig a központon keresztül.
 5. Fektesse ki a csempe anélkül, hogy ragasztót alkalmazna, hogy megbizonyosodjon a számítások helyességéről.

A primer felhordása előtt tisztítani kell a padlót a porból és a zsírból, a tisztább lesz, annál jobb lesz egy új csempe.

Azt tanácsoljuk, hogy nézze meg azt a videót, amelyben a mester-rendező Andrei Azarov elmondja neked, hogyan kell új téglát felhelyezni a régire:

A bélés gyakorlati része

Amint befejeződik az előkészítő munka, folytassa a bélést:

 • Külön ragasztót alkalmaznak a padlóra, nem a cserépre. Egy időben jobb, ha a ragasztó nem több mint egy négyzetméter felületet.
 • A fektetésnek legfeljebb négy csempe kell lennie, köztük különleges kereszteket helyezhet el. Ez biztosítja a sima varrásokat, és segít a nehéz feladat megoldásában - pontosan meghatározni az egész padlót.
 • A munka elindítható akár a szoba közepétől, akár a bejárattól. A helyiségtől és a helyiség alakjától függően, de továbbra is szükség van a két egymásra merőleges vonal irányítására.
 • Először is tegye az egész lapkát a terv szerint. És csak akkor, ha az egész egészet lefektetik, a vágáshoz.
 • A csempék között nem szabad nagy rést hagyni. Győződjön meg arról, hogy az anyag pontosan lehetséges egy közönséges sáv segítségével. A legfontosabb dolog, hogy ő maga is sima volt.

És akkor az ízületek "simításával" megy a habarccsal. Ezt csak egy munkanap után szabad használni. Meg kell adni legalább egy ideig, hogy a ragasztó megszáradjon, és biztosítsa a csempe.

Lehet fektetni a fapadlóra?

Természetesen a fa felület nem abszolút ellenjavallat a csempék használatához, de sokkal több erőfeszítést kell tennie a kívánt eredmény elérése érdekében:

 1. Felbecsülni a felületet, ha a fa rothadt és megbízhatatlannak tűnik - meg kell tenni egy másik réteget, és fel kell áldozni néhány centiméter magasságban a mennyezetet.
 2. A további faanyag helyett használhat expandált agyagot vagy polimer keveréket. Ebben az esetben hajtsa végre a "kitöltést", de az elv ugyanaz marad.
 3. Ha a választás egy fára esett, nagyon fontos, hogy bezárja az új réteg összes repedését. Ez segít elkerülni a nedvesség behatolását a régi padlóra, és lassítja a bomlási folyamatokat.
 4. Miután egy további réteget hoztak létre a mag és a csempe között, melynek célja az adhézió javítása, továbbhaladhat a béléshez.
 5. Kezelje a felületet egy alapozóval és szintelje a padlót.
 6. A letelepedés nagyon elve nem különbözik a központtól vagy a bejárattól. Legfeljebb négy csempe vagy egy négyzetméter egy időben.

Cserépezhetek lemezeket rétegelt lemezre?

Jobb okok miatt nem szeretik a rétegelt lemezeket csempézni:

A cserép sokkal tartósabb, mint a fa.

Tíz év múlva problémák merülhetnek fel a régi padlón, és szét kell szedni a csillogó csempe.

A levegő nélküli fa rothad.

A kellemetlen szag valószínűleg nem éri el a vastag réteg alapozó és csempe alól. De idővel a felület egyenetlen lehet.

Csempe nehezebb felvenni a fát.

A rétegelt lemez nem jobb felület a rögzítés szempontjából. Több erőfeszítést kell tennie a bélés során.

Az elv ugyanaz:

 • További rétegű padlóburkolatot készítünk rétegelt lemezből.
 • A nedvesség behatolásának elkerülése végett dörzsölünk minden repedést.
 • A felületet vastag alapozóréteggel fedjük le, nem kevesebb, mint 250 g négyzetméterenként.
 • Helyezze el a csempe sorokat. Kezdve az egész részekkel, majd csak a "trim" -re.

Hogyan vannak burkolólapok a csempékre?

Általában inkább eltávolítani a régi csempe, de mentheti magát az ilyen erőfeszítések. A legfontosabb probléma, hogy a régi bevonat túl sima és sima, ami biztosítja az elégtelen tapadási szintet.

Annak érdekében, hogy ezzel megbirkózhasson, a kalapácsot a csempe mellett is el lehet vinni, de nem sok fanatizmus. Vagy használjon még egy kevésbé primert. Általában válassza a két lehetőség egyikét, a saját tapasztalatától függően:

 • Régi csempe kell a lehető legnagyobb gondossággal eltávolítani az összes szennyeződést. A legveszélyesebb a por és a szárított zsír.
 • Hozzáadhat néhány repedést a jobb rögzítéshez. Az összes cement-homok habarcsot feldolgozza.
 • Miután beköltözött a primer alkalmazásához. Megfelelő vastag réteget kell létrehozni a régi és az új bevonat között.
 • Használjon speciális szilikát ragasztót, amely biztonságosabb illeszkedést biztosít.
 • A munka befejezése után legfeljebb 4 napig tart az ízületek őrlése, a ragasztó kicsit hosszabb ideig szárad.

Nincs határozott válasz, hogy lehetséges-e csempe burkolólapok elhelyezése, mert ha nagyon jól kipróbálod, szinte bármit megtehetsz. A szakértők nem az első évtizedben vannak, így próbálják elvégezni a teljes munka mennyiségét, hogy a lehető legtöbb időt takarítsák meg. De ezt még mindig nem ajánljuk.

Videó lecke: helyes lefektetés

Ebben a videóban Anatoly Babenko mester megmutatja, hogy a "Concrete Contact" alapozó segítségével könnyen fel lehet ragasztani egy új csempe a régire:

Lehetőség van arra, hogy egy régi lapot cseréljenek anélkül, hogy megvernék

A fürdőszobában a kicsi csempék rossz ütemeket. ha önállóan emeli a padlót egy régi cserépen, majd új cserépet készít, akkor a csempe idővel késleltethető?

Mindez a meglévő cserép állapotától, az önterülő padló vastagságától függ. A megbízhatóság érdekében jobb lebontani.

Nem, nem tud ráönteni erre a lapra.

Próbálja ki a beton érintkezését, majd az önterülő padló öntése után hagyja megszáradni egy ideig - a csempe leugrik a befejezetlen padlóról.

jobb verekedni, nem játszani rulett, akkor milyen szerencsés

Hogy van egy csempe az alján kis mozaik, gyári töltse ki. Engedje meg, hogy a talaj száraz legyen, és töltsön be egy sík padlót, amelyet a gyakorlat nem ellenőriz.

Ilyen probléma merül fel gyakran. A csempe, amelyet a növényre öntünk, meghalt. A probléma szétszerelésével néha gyémántra kell vágnia a varratokat. Általában ezt tesszük, mert csak akkor tudunk valóban megadni abszolút garanciát arra, hogy idővel nem fog megtörténni egy új csempe. Különösen a gyakori használatú helyeken, például a fürdőszobákban, van egy módja annak, hogy garantálják a teljes, de nem száz százalékos garanciát: a régi csempe, ha tényleg meghalt, alaposan tisztít minden zsírfolttól, oldószerrel zsírtalanítva. Törölje száraz, majd alaposan előkészítse a beton érintkezést. ömlesztett padló és csempe ragasztó jobb használni ceretty márka.

. Ez a kisméretű csempevágó nem mozog mindenhol! Töltsön ömlesztve és egy csempe!

Igen - az összes forrás könnyebb lesz a régi bevonaton. a kockázat nem valószínű

Jó napot Vegyünk egy konkrét érintkezést, majd önszintező cementpadlót, és egy csempe, gyakorlat, mi volt.

a cserépet el kell távolítani, a lyuk könnyen eltávolítható.

Nem, minőségi stílus függvényében

A csempe nem tartja az önszintező padlót

ellenőrizze, hogy a régi csempe fekszik-e, ami visszapattan, tisztítsa meg a beton érintkezést és töltse fel, ha a magasság megengedi

ha a csempe matt, megmutatja, hogyan tud biztonságosan új lapot elhelyezni

Lehetőség van a csempe burkolatra helyezésére: megértjük az érzékeny kérdést

Javítás - minden esetben egy nagyon kellemetlen esemény. És ha feltételezzük, hogy a fal és a padlóburkolat teljes szétszerelésére kerül sor, a tervezett munka mennyisége megrémítheti egy tapasztalt javítót is, nem is beszélve egy házi kézművesről. Valóban, ebben az esetben csak a régi anyagok megszabadulása több mint egy nap intenzív munkát igényel.

Ezért a kezdő építők megpróbálják kideríteni, hogy lefedhető-e csempe a csempékre, és így időt és energiát takarítanak meg. Próbáljuk kitalálni együtt.

Miért tartsa meg a régi bevonatot?

Az SNiP-k biztosan nem javasolják, hogy egy új bevonatot rakjanak fel a régire. Be kell vallanom, hogy jó okból ezt csinálják.

De mégis, bizonyos esetekben jobb megmenteni a régi padlót vagy falburkolatot, és megalapozni egy újat. Miért? Megpróbáljuk igazolni.

A régi bázis megsemmisítése a bontás során

A régi csempe leszerelése valószínűleg a bázis megsemmisítéséhez vezet, amelyen rögzített. Tehát, ha eltávolítja a padlót, az esztrich töredékei szükségszerűen megszakadnak, a rétegelt padlóburkolatok is használhatatlanná válnak, és a gipszkarton falburkolattal történő munkája során valószínűleg meghibásodik az utóbbi.

Így a bontás és az új csempe felállítása mellett új alapot kell felállítani, amely nagyon nehézkes, költséges és sok időt vesz igénybe az anyag keményítéséhez.

"Piszkos" és költséges előkészítő munka

Teljes körültekintéssel a régi bélés megszüntetése nem tisztítható. A porzás nagyon erős lesz, mert egy ütéssel kell dolgoznia. Az építési hulladék mennyiségét, amelyet ki kell venni, szintén nagy. Ezenkívül a fürdőszobának teljesen szabadon kell lennie bútoroktól és egészségügyi felszerelésektől.

A tapasztalt kézművesek megjegyzik, hogy a szomszédos szobák porból is szenvedhetnek. A berendezéseket és bútorokat borítással ellátott polietilénnel kell lefedni, lehetőség szerint védeni és befejezni a helyiséget, különben komolyan szenvedhet.

"Ellenjavallatok" a régi bevonat megőrzése érdekében

Amint már világossá vált, további problémák merülnek fel a leszerelés során. Minimálisra csökkentése érdekében érdemes elhagyni a régi bélést. Ez azonban nem mindig lehetséges. Számos olyan eset van, amikor nem feltétlenül ajánlott elhagyni a lapkát:

 • A befejezés után a várható padlószint magasabb lesz, mint a többi helyiségben. A fürdőszobák azokhoz a helyiségekhez tartoznak, ahol a szivárgás veszélye különösen magas, ezért a padlószintet a fürdőszobában 3-5 cm-esre kell csökkenteni, így baleset esetén a víz nem folyhat ki a szobából. E szabály megszakítása nem ajánlott.
 • A régi burkolat rossz minőségű anyagai. Ez mind a ragasztóra, mind a burkolólapra vonatkozik. A kis repedések bélésének hálózata nem lehet jó alapja egy új bevonatnak. A repedések már megjelent gomba, kitörölhetetlen zsír és szennyeződés. A rossz ragasztó nem képes biztonságosan megtartani a csempe, elszakad, és lazítsa meg az új bélés alapját.
 • A szoba kis méretű. Meg kell jegyezni, hogy a csempe lefektetése a régi bevonat tetejére csökkenti a már kis helyiséget.
 • A csempézett burkolat alá helyezett műszaki kommunikáció és az ellenőrző kapu hiányzik. Ha egy ilyen bázis tetejére új bélést helyez el, baleset esetén két réteg csempe lesz bontva, ami sokkal drágább és időigényes.
 • Egyenetlenség vagy egy tiszta előítélet, amelyet igazítani szeretne. A csempeburkolat elhelyezésekor a 4 mm-nél kisebb magassági eltérések megengedettek minden 2 m-es felületen. Ha a csepp nagyobb, akkor le kell szedni a régi bevonatot.

Az SNiP szerint a burkolólap alapja monolitikus, durva és porózus. Mindez nem felel meg a kerámia burkolat jellegzetességeinek, amelyek egyéni, kis méretű elemekből állnak, és emellett nagy sima is.

Így úgy tűnik, hogy egy új csempe lefektetése a régire teljesen lehetetlen. Ez nem teljesen igaz. Tekintsük a bevonat szilárdságát. Megfelelően helyezett a jó ragasztóminőségű csempe szilárd monolit alapot képez, alkalmas egy másik burkolatburkolat felállítására.

Az anyag porozitása némileg bonyolultabb. Az épület kerámiák legjelentősebb előnye a nagy sűrűség, amely a nedvességelnyelő pórusok minimális mennyiségével van kombinálva. Minél kisebb a piszok a csempe felületén, annál jobb.

Mindenesetre a bélés abszorpciós együtthatója körülbelül 0,5%. Ez elhanyagolható annak érdekében, hogy a ragasztó behatoljon a csempebe, beilleszkedjen benne, és új kerámiaelemre támaszkodjon. Ezért az új csempe behelyezése előtt el kell távolítani a mázat a régiből, hogy megnyissa a kerámia pórusait és ugyanakkor növelje az érdességét.

A probléma háromféleképpen oldható meg:

 • A régi csempe tisztítása egy speciális fúvókával rendelkező darálóval. Ennek eredményeképpen a felső mázas réteg eltávolításra kerül, és az anyag pórusai nyitva vannak.
 • A csempe felületén kialakuló hornyok kialakulása. Ez egy csiszolótárcsával ellátott csiszoló segítségével történik. Tehát kerámiákra is alkalmazható a keresztmetszetek, amelyek javítják az alap tapadását.
 • Olyan speciális primer alkalmazása, amely javítja az anyag tapadását. Lehet bármilyen készítmény, amely tűkagylóval vagy normál homokkal dúsított. Az ilyen megoldásokat az építőelemek összes gyártója gyártja.

A szakértők megjegyzik, hogy a legjobb eredmény akkor érhető el, ha a fent ismertetett mind a három módszert együttesen alkalmazzák. Ezért erősen ajánlott ezt megtenni.

Telepítési eljárás

Az eljárást több lépésben végezzük.

1. szakasz: Erősítse meg a régi bevonatot

Először is meg kell értenünk, mennyire megbízható a régi szembenézés. Ehhez egy speciális kalapácsot használunk egy réz betéttel, ha nincs ott, egy kis acél kalapács illeszkedik, és óvatosan kopog a rácsos padlón. Nagyon gondosan végezzük el a műveletet, anélkül, hogy hiányoznánk egyetlen elemet sem.

A részletek és a sarkok középpontját kopogtatjuk. A burkolat alatt levő üregek csengő visszhanggal érezhetők, amit a kerámiák alatt hallhatunk. Meg kell érteni, hogy az ilyen üregek jelenléte azt sugallja, hogy az ilyen alapra helyezett új bevonat összeomlik.

A hibás elemeket azonnal lebontjuk kalapáccsal és vésővel. Az üregeket cementhabarccsal töltik meg, és várják, hogy teljesen megszilárduljon. A készítmény szilárdulási ideje függ a réteg vastagságától. Például a centiméteres réteg 7 nap alatt teljesen keményedik. Húzza meg a varratokat finoman vésővel, és töltsön csemperagasztóval vagy cementhabarcsgal. Szárításra is vár.

2. lépés: A kerámia felület előkészítése tojásrakáshoz

Elkezdjük a csupasz csillogást. Ehhez csiszoljon egy darálót, közepes szemcsés köszörűkorongot, és dolgozzunk. Óvatosan kezelje az egész kerámia felületet. Mi eltávolítjuk a mázat a csempe, miután végzünk bemélyedéseket a csempe alapon, ami javítja az anyag tapadását.

Most fel kell készíteni a felületet az alapozásra. Ehhez alaposan mossa le. Először tiszta vízzel, a por eltávolításával, majd a szappanoldattal. Segít eltávolítani a zsírt és a szennyeződéseket.

Ha alapja van régi foltok vagy gyengén mosott zsírok, adjunk hozzá szódát a vízhez. Alaposan öblítse át a kerámia felületet, tiszta vízzel többször mossa le. A kerámiák szárítása után az alapozásig folytatódik. Megpróbáljuk egyenletesen alkalmazni az oldatot, finoman osztogatjuk ecsettel vagy hengerrel.

Szigorúan kövesse az utasításokat, alkalmazza a megadott mennyiséget. Annak érdekében, hogy a padlóhoz kapcsolódó szerkezetek ne legyenek foltosak, a munka előtt polietilénnel zárjuk őket. Várjuk, hogy a primer kiszáradjon. 3 vagy 4 órát vesz igénybe.

3. szakasz: A felszín felhelyezése és a megállók felszerelése

A burkolólapok elhelyezése előtt meg kell jelölni és be kell szerelni azokat a tartószerkezeteket, amelyeken az első burkolat sorát támogatják. A legjobb, ha olyan diagramot rajzolunk, amelyen feltüntetik a helyiség minden tervezési jellemzőjét. Ezzel elemek hozzávetőleges elrendezését végezzük. Kívánatos, hogy a felső részek varrása szilárd cserepeken helyezkedjen el. Ehhez tolja a felső ízületeket az alsó részek közé.

A fal alsó részén levő falak burkolásánál az első sor csempékhez rögzítjük. Lehet fadarab vagy műanyag sarok. Vonunk egy vonalat, és egy vonalat vonunk le, amely merőleges a bázisállomáson. Szükség van a függőleges szerelés ellenőrzésére. Ha különböző színű csempeit szeretné telepíteni, akkor jelölheti meg a különböző hangszín részei ragasztásának helyét.

A padlólapok felépítése a szoba túlsó sarkából indul. Megrajzoljuk az első sor sorát, és megkülönböztetjük azokat az elemeket, amelyek különböznek egymástól a színekben vagy a textúrákban, amelyek alkotják a képet. Meggyőződünk róla, hogy a szoba bejáratánál egy egész darabot lefektetett a vágás nélkül.

Számítások során nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy nem csak a csempe méretét, hanem az elemek közötti rés méretét is figyelembe kell venni.

4. szakasz: Az egész csempe lefektetése

A legnehezebb az, hogy kirakja az első sort. Kezdjük a megoldás alkalmazásával. Ehhez használjon speciális fogazott simítót, amelynek fogainak magassága megegyezik a ragasztóréteg vastagságával.

Helyezzük az előkészített cserét a tartóhoz, majd óvatosan fordítsuk át és helyezzük a habarcsra. Erősen nyomja le a részt nem szükséges. Jobb, ha az elemet kissé elforgatjuk a tengely körül könnyű mozgással. Ily módon maximális tapadás érhető el. Fektetés esetén meg kell emlékezned arra, hogy nehéz lesz feltörni a felületről.

Lehetőség van arra, hogy csak kissé mozgassuk az oldalt, ezért a lehető legpontosabban helyezzük el a helyet. Mindenképpen ellenőrizze a telepítés helyességét az épület szintjén. Ha egy kicsit elmélyítené a csempe, akkor gumiütközővel.

Az alkatrészek sarkaiban műanyag kereszteződést telepítünk, ami segít a kiegyensúlyozottságnak. Egy másik fontos pont: a réseknek a lehető legtisztábbnak kell maradniuk. Ne nyomja túl keményen a részeket, hogy a megoldás a széleken haladjon.

Egy kis tapasztalatszerzés után megpróbálhatja megoldani a megoldást egyszerre több csempék alatt. Aztán gyors, de precíz mozdulatokkal a helyüket helyezzük, kissé megfordítva. A kereszteződést a résekbe terítjük, kissé lefelé nyomjuk lefelé a szintet, ellenőrizve annak helyességét.

Az első sor lefektetése után szünetet tartunk, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon. Tehát kényelmesebb lesz a többi csempe elhelyezése. Fontos pont: a felesleges megoldást a vágott csempe behelyezésére szánt helyeken azonnal eltávolítani kell. Egyébként kiszáradnak, és mielőtt folytatnák a munkát, le kell vágni a megkötött ragasztót, ami feltétlenül befolyásolja a lerakott alkatrészek kapcsolatának erősségét. Hasonló módon dolgozunk, és a munka megszakítása előtt eltávolítjuk a megoldást a kész sor szélén.

5. szakasz: A vágott cserép telepítése

Az alap többi részét fel kell tölteni csempefragmentumokkal. Teljes darabokra kell vágni. Ezt egy üvegvágóval vagy cserépvágóval végezzük. Jelölje fel a részt, ne felejtse el a rések méretét.

Az elem egyenes élét alkotjuk egy speciális gépen, gyémánt kerékkel vagy csempefúróval. Az elkészített fragmens ugyanúgy van elhelyezve, mint egy egész csempe.

6. lépés: Fugázás vagy kötés

Az utolsó lépcső, amely a csemperagasztók különleges megoldásként való kitöltéséből áll. Mielőtt elkezdené a munkát, várjon addig, amíg a ragasztó, amelyen a bélést lefektetik, teljesen száraz. Ezután óvatosan távolítsa el az összes kereszteződést a csempe közötti rések között. Most megtisztítjuk a varratokat és a részeket a porról és a törmelékről. Ez a cél a porszívó használata.

Ha epoxi vagy szilikon oldatot használunk, a csempe széleit maszkoló szalaggal ragasztjuk, ami megakadályozza, hogy a keverék feljusson a csempere, mivel nagyon nehéz eltávolítani azt a szárítás után.

A fugázó oldat epoxigyanta, szilikon vagy cement alapján készülhet. Ezek jellemzői szinte hasonlóak, ugyanabban az előkészítési és felhasználási módszerben különböznek egymástól. Az epoxi és a szilikon vegyületeket késztermékben értékesítik, légmentesen lezárt tartályba csomagolva.

A cementhabarcsot külön kell elkészíteni, a száraz keveréket vízzel hígítva. Vegyünk egy gumi spatulát, és kis mennyiségű kész készítményt alkalmazunk a varratra. Enyhén nyomja be mélyen az ízületbe. Ezután távolítsa el a felesleges összetételt. Ehhez helyezze a spatulát a varraton, és tartsa kicsit. A varrás egy időben kissé elmélyül és emelkedik. Töltsük meg így az összes csempe ízületet, hagyjuk őket szárazra.

Mi eltávolítjuk a habarcs és a maszkoló szalag maradványait. Tisztítsa meg és mossa le a fedelet.

Videó utasítások a mesterektől

Így azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az építési szabályzat ajánlásai ellenére lehetetlen a régi csempe tetejére helyezni a burkolólapokat. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnhet. Nagyon fontos, hogy helyesen értékeljük a régi bevonat állapotát, és határozzuk meg, hogy ez alapul-e az új csempe felállításához. Ezenkívül rendkívül fontos az előkészítő munka megfelelő elvégzése. Csak ebben az esetben jó eredményre számíthat.