Legfontosabb > Tervezés

Hogyan lehet egy csempe egy régi csempe, és ez lehetséges

A javítás során megpróbálunk egyszerűsíteni néhány lépést, ezért kérdezzük magunkat egy kérdést - lehet-e új csempe a padlóra és a falakra a régen? A megközelítés nagyon nem szabványos, a vélemények eltérőek. Próbáljuk megérteni ezt a kérdést.

Ezt a módszert ritkán használják.

A művelet célszerűsége

A régi csempe matricákkal kapcsolatos lehetősége mellett van még egy kérdés - miért hagyja el az utolsó javítás befejezését? Racionális magyarázat:

 • Nem kell költséges erőfeszítéseket tenni, és néha a megelőző bürokrácia csökkentésére.
 • Az építési törmelék és a por mennyisége csökken.
 • Nincs szükség a felület szintre, ami csökkenti az anyagok fogyasztását.
 • Csökkentett felkészülési idő. Ez a tényező viszonylagos, hiszen bizonyos műveletek megmentése érdekében más műveleteket is végre kell hajtani, néha nem kevésbé fáradságos.

Mielőtt végleges döntést hozna, fontolja meg a kérdés hátoldalát. Ha a bélés illik a régi csempe, akkor elkerülhetetlenül belefog az ilyen problémák:

 • Scooping terület. A megoldás már több centiméteres réteget foglal magában. A ragasztó és csempe további alkalmazása tovább csökkenti a helyiség területét és emeli a padlót.
 • A régi falazat hibái. Fontos, hogy ellenőrizze az üregek és a laza alkatrészeket. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy az új bélés összeomlik velük, mivel a bevonat nem fogja elviselni a további terhelést.
 • Feldolgozó lapok. Mielőtt a régi anyagot óvatosan feldolgozzuk. Ez a képzés kevesebb időt és energiát eredményez, mint egyszerű szétszerelés.

Amikor a régi cserépre néznek, sok követelménynek eleget kell tennie

Összefoglalva: általában csempékre csempézhet, mindez az adott helyzeten múlik. De ha legalább egy problémás pontot aggaszt, akkor jobb, ha feladod az ötletet.

Ezután részletesen megvizsgáljuk az egyes szakaszok finomságait.

edzés

Nagyon fontos, hogy megfelelően kezeljük a felületet, mert a jövő bevonat ereje a minőségétől függ. Ehhez hajtsa végre a manipulációk sorát:

 • Zsetonok eltávolítása. Javasoljuk, hogy ellenőrizze az egész régi felületet a törékeny területek jelenlétére, és súlyos hibák esetén megszabaduljon tőlük.
 • Tisztítás A zsír és más szennyeződés réteg hosszú időn keresztül felhalmozódhat a fal vagy a padló felületén. Ezt meg kell szabadulnunk, mivel egyszerűen lehetetlen a csempéket piszkos felületen elhelyezni. Semmi sincs, ami csökkenti a bevonat és a ragasztó közötti tapadás minőségét.
 • A máz eltávolítása. A fő probléma a fényes felület. Ha a lapkát egy csillogó sima fényes zománcra helyezi, valószínűleg az új befejezés ugyanabban a pillanatban elkezd feltérképezni. Ennek megakadályozása érdekében a bevonatot megtisztítják. A legjobb, ha egy csiszológépet csiszoló fúvókával használnak. Győződjön meg róla, hogy viseljen védőszemüveget és légzőkészüléket, mivel a jegesedés sok port és apró üvegdarabokat képez. A fent említett eszköz hiányában, menjen át a csempe csiszolópapírral vagy gyakori bemetszésekkel. Az utóbbi lehetőség meglehetősen nem biztonságos, mivel sérti az előző letelepítés sűrűségét.
 • Zsírtalanító. A csempe csak egy tiszta felületre ragasszon. Továbbá, kerámia alapozó.

A bélés előkészítésének lépései

Ragasztás kiválasztása

A régi csempe burkolólapjának minősége nagymértékben függ az alkalmazott megoldástól. Ebben az esetben fontos az anyagok közötti megbízható kapcsolat biztosítása. A kerámia és a ragasztó tapadása alacsonyabb, mint a betonhoz való tapadás. Ezért fontos, hogy nyissa ki a csempe vízelnyelő réteget, és legalább 60% -kal távolítsa el a régi mázakat. Javasolt továbbá speciális beton-kontaktus alapozó keverékek alkalmazása is.

Erősen rugalmas készítmények

Annak érdekében, hogy a csempe a falakon legyen, fontos kiválasztani a megfelelő ragasztót. A padlóburkolathoz megengedett hagyományos keverékek vagy cement-homok habarcs használata. A falakat sűrű és ugyanakkor rugalmas kompozíciók választják ki.

A legjobb megoldás a gyorsan száradó megoldások ragasztása. A gyorsított szárítás meggátolja a felület csúszását, mivel a felületre és a sűrűség növelésére szolgál. Ne feledje, hogy ha ragasztja az anyagot egy túl vastag rétegre, a ragasztó beállítási sebessége csökken, és a téglafelületek rétegzésének kockázata nő.

Telepítési szabályok

Ügyeljen arra, hogy egy korlátozó rúd használatával megakadályozza a fedél csúszását. Fektesse a cserépet több lépcsőben. Ne töltsön túl sok sorozatot egy időben, különösen akkor, ha nagy méretű tárgyakról van szó.

Fontolja meg, hogyan kell megfelelően ragasztani a csempe a csempe:

 1. Először kis mennyiségű ragasztót alkalmazzon a régi bélésen.
 2. Ezután a masszát egy fogazott simítóval állítjuk be.
 3. Ezután a csempe felhordásra kerül, és az oldatba nyomódik.
 4. Az elem helyzete korrigálva, a varrat szélességét a keresztek segítségével állítjuk be. Szintén a következő lapkával.
 5. Több sor kezdeti száradása után folytatódik a fal felső részének javításával kapcsolatos munka.
 6. Miután bepattant az egész területre, várjon, amíg az oldat jól szárad. 1-2 napot vesz igénybe, a hely magas páratartalmával - növeli a 4-es időtartamot. Csak ezután folytassa a fugázást és a bevonat tisztítását.

Amint látja, az ilyen alapítvány befejezésének elve nem különbözik a szokásos módszertől. A régiek tetején kerámia lapokat raknak? Igen, ez a lehetőség lehetséges, de csak akkor, ha minden előkészítő intézkedést betartunk. Általában jobb, ha hagyományosabb módszerré fordulunk, és nem kockáztatjuk meg.

Cserépezhetek a régi csempék a fürdőszobában?

A fürdőszoba komplex mikroklímája, melyet magas páratartalom, hirtelen hőmérsékletváltozás jellemez, és gátolja a levegőtömeget, lehetővé teszi csak nedvességálló anyagok felhasználását a szoba javításához. Általában a falakon és a padlón feküdt a cserép.

Hosszú és nehéz ragasztani a burkolólapokat, mivel ez a munka óvatos felületi előkészítést igényel, és a régi dekoratív burkolatot le kell szerelni a falról. Ezért sok lakástulajdonos arra kíváncsi, vajon lehetséges-e olyan csempeburkolat elhelyezése, amely már használhatatlanná vált. Ebben a cikkben beszélünk az ellentmondásos technológus előnyeiről és hátrányairól.

Használat lehetősége

Sok lakástulajdonosnak van egy pánikszerű félelme a fürdőszoba javításában. Ez a helyzet megérthető, mivel a helyszínen végzett munkálatok magas pénzügyi költségekkel és hatalmas mennyiségű építési hulladékkal járnak. Annak érdekében, hogy megfelelően ragasszák a csempe a falakon vagy a fürdőszoba padlóján, először le kell szétszerelni a régi cserép, ami sok időt és energiát igényel.

Tapasztalt mestermesterek úgy vélik, hogy egy új padlóburkolatot ragaszthat a fürdőszobában egy régi cserépbe az alábbi esetekben:

 • A fal vagy a padló tökéletes állapotban van, a burkolat tartós réteg, a burkolólapok nem lazaek, és a habarcs nem esik ki az ízületekből.
 • A régi fürdőszobai burkolat eltávolítása a fal sérülékenységének köszönhetően a fal teljes megsemmisülését okozhatja.
 • A szivattyúberendezést olyan módon szerelték fel, hogy ne szedje fel, anélkül, hogy kárt okozna.
 • A dekoratív bevonat teljes eltávolítása az esztrichtel együtt, a padlószint jelentősen csökken.

Ha eltávolítja a régi csempe a fürdőszobában, mielőtt ragasztja az új csempe, akkor töltse meg a padlót egy esztrich és fedezi le a falakat folyékony vízszigeteléssel. Ezek a tényezők a javítás időtartamának növekedéséhez és a munka költségének növekedéséhez vezetnek. A régi csempe, ha jó állapotban van, kiváló vízszigetelő rétegnek tekinthető, és új bevonatot helyez el közvetlenül rajta.

Figyelj! Ha ragasztja az új kerámia csempe a régi padló, a padlószint nő néhány centiméterrel. A fürdőszobában 2-3 cm-re kell lennie a többi szoba szintje alatt. A bejáratnál egy kis küszöböt állíthat be, amely megakadályozza a víz túlcsordulását, amikor a folyosóra szivárog.

Alapítványi ellenőrzés

Ha a burkolólapot a csempere rakják, ha nem csúnya, összeomlik, vagy esik ki, akkor sem lehetetlen. Ha egy új bevonatot egy megbízhatatlan alapra helyez, akkor egyenetlen, hanyag és nem tart sokáig.

Annak megértése érdekében, hogy van-e lehetőség egy régi cserép használatára annak érdekében, hogy újakat helyezzenek el, helyesen kell felülvizsgálni állapotát:

 1. Ha ragasztja a csempe a régi kerámia bevonat, először gondosan vizsgálja felül a falak vagy a padló. Ügyeljen minden repedésre, leesett csempére és egyéb látható hibára.
 2. Érezze kezeivel a falak és a padló felületét, keresse meg és jelölje meg a díszítés laza elemeit.
 3. Ügyeljen arra, hogy a csempe között a varratok állapota ne essen, vagy ne essen össze.
 4. Érintse meg a régi fürdőszobai berendezést kalapáccsal. Ha kopogás közben hallja a csengőhangot, a csempe valószínűleg leválik a hajlításról, ami azt jelenti, hogy nem ragaszthat hozzá új díszes csempe.
 5. Az épület szintjén ellenőrizni kell a helyet az alapterületen vagy a falakon. Erõs szabálytalanságok vagy egyirányú eltérések jelenlétében problémát jelenthet a felület öntapadó ragasztással történõ kiegyenlítése.

Fontos! A tapasztalt mestermesterek úgy vélik: ha az ellenőrzés során a bevonat állapota rámutatott arra, hogy a terület több mint 10-15% -a hibás, vagy el kell távolítani, helyes lesz a régi megmunkálás szétszerelése és a csempe ragasztása a talajra tisztított felületre.

Ragaszthatja a csempe a régi padlón, ha a hibák megszüntetése több helyen szükséges. Ellenkező esetben az alap megerősítése több időt és pénzt igényel, mint a régi csempe lebontása és a vízszigetelő réteg létrehozása a semmiből.

Alapítvány előkészítése

Nagy hiba lenne a csempék burkolata a bádog gondos előkészítése nélkül. Bár ez a technológia lerövidíti a javítási időt, nem zárja ki teljesen az előkészítő szakaszt. A fő csapás, amely zavarja a csempe ragasztó "markolattal" - a mázas felület a csempe, valamint a szokásos szennyeződést.

Annak érdekében, hogy elegendő tapadást és tapadást biztosítsanak az új kerámia cserép és a régi cserép között, amelyen a szerelést elvégzik, az alábbi műveleteket kell megfelelően elvégezni:

 • A bukott vagy laza csempe hagyományos cement-homok habarccsal festhető fel úgy, hogy a fal felületének egy szintje legyen.
 • A régi cserép felületét erős szennyeződéstől és ecsettel kell tisztítani.
 • A mázas réteget a cserép felületéről a kerámia aljzatra lehúzva csiszolótárcsával csiszolhatja a tapadás feloldásához. A fényezést és a ragasztóval való érintkezést fokozhatja a kerámia felület vagy a fúrólyukak felületén.

Fontos! A primer készítmény alkalmazása után a felület durva és szemcsés lesz, mint a csiszolópapír. A ragasztót nagyon jó ragasztóval kell ragasztani, különösen bonyolult vagy tartós alapokra, például porcelán kőzetre.

Lehetőség van csempék elhelyezésére a régi csempékre?

Javítás közben mindig menteni kíván. Amikor javítani kell egy fürdőszobát vagy fürdőszobát, különösen, mert a legdrágább befejező munkálatok vannak. Megmondjuk, mikor rakhatja a régieket, és amikor nem tudsz.

Belső falak és padlólapok, nagyon praktikus és esztétikai megoldás. A klasszikus csempék a legmodernebb konyhákhoz és fürdőszobákhoz kapcsolódnak.
Idővel szükség van a bevonat kicserélésére. Ez lehet az egyszerű vágy, hogy megváltoztassa a bosszantó színséma vagy az elavult csempe. Számunkra megtudhatja, melyik csempe közül választhat a fürdőszobában.

Munkaeszközök

 • Spatulák (sima, dombornyomott)
 • kőműveskanál
 • Épület szintje
 • A bolgár és egy lemez, melyet egy hímzőpapír alá helyeztek
 • Cserépvágó
 • Gumi kalapács és fogók

Elhagyjuk a régi cserépet

Nyilvánvaló, hogy új anyagot helyeztek el egy létező, legegyszerűbb módon. Határozottan időt és energiát takarít meg. De örülsz az eredménynek? Annak elkerülése érdekében, hogy két réteg csempét vegyen ki, és vegyen ki egy csomó betonból és építési hulladékból, meg kell tanulnia néhány egyszerű szabályt.

Ha nem tudja szétszerelni a régi csempéket:

 • A bevonat egyenletes, erős, a habarcs nem zuhanyozik
 • Nehéz áthelyezni a vízvezetékeket vagy egyéb berendezéseket károsodás nélkül (szennyvízcsövek, vízvezeték)
 • A fürdő törékeny falai súlyosan megsérülhetnek a cserép eltávolításakor

Így nyilvánvaló a lényeges megtakarítás a felületek kiegyenlítésére és a károsodások kiküszöbölésére. Ezzel a telepítéssel nincs szükség vízszigetelésre, a régi bevonat tökéletesen teljesíti ezt a funkciót.

Ha munkát végez a padló lefektetésénél, készítsen előzetes elrendezést. Ez segít meghatározni a csempe vágás helyét, hogy elkerülje az anyag túlköltetését. Világossá válik továbbá, hogy mit kap a javítás befejezésekor. Erről az anyagról többet olvashatsz.

A bevonat állapotának meghatározásához elegendő ahhoz, hogy egy "fa" vagy "gumi" kalapács segítségével megérintse. A Void hiányzik.

Felület előkészítés

Ha úgy dönt, hogy elhagyja a régi cserépet, folytathatja az előkészítő munkát:

 1. Távolítsa el a felső (fényes) réteget a lapkán. A durvaság biztosítja a ragasztó tapadását. A felső mázelt köszörűgép segítségével eltávolítják. Grit kör átlagértéke. A felület teljes tisztítása nem szükséges, elegendő a ragasztóval való érintkezés területének 60% -a.
 2. Rajzolási hornyok (1-2 cm egymástól). A daráló segítségével vagy kézi vésővel és kalapáccsal.
 3. Priming anyagok, beton érintkezés. A felület felépítése után teljesen készen áll a hagyományos ragasztók ragasztására. Ez a módszer a legmodernebb. Az egyetlen negatív - a beszerzési költsége további anyagot.

A csempe lefektetésének fő szakaszai

 1. Távolítsa el a kisebb karcolásokat és a forgácsokat cementtel. A felület tisztítása, zsírtalanítása. A szóda oldata zsíros, öreg foltokkal jól megfér. A száraz és tiszta csempe teljesen működőképes.
 2. Alkalmazás ecsettel vagy hengeres alapozóval (beton érintkezés). Győződjön meg róla, hogy a kompozíció nem kerül a vízvezeték, a csövek alkatrészeire. Eltávolítása nehéz lesz. Ezeket az elemeket előre csomagolja műanyag csomagolással. Az összetétel 2-4 óra hosszat szárad. Ez a szakasz helyettesíthető egy részleges fényvisszaveréssel egy eszközzel vagy együtt.
  Szükség esetén állítsa be a felületet az alapozón, és alkalmazzon egyenletes keveréket. Az oldat gyorsan megszilárdul és nem zsugorodik.
 3. A csempézett ragasztót széles sima eszközzel alkalmazzuk. Megkötés egy fogazott simítóval. A csempe lefektetett.

A szakértők azt tanácsolják, hogy az első csempe a fal melletti, a bejárattal szemben helyezkedjen el. Először, illessze be az egészet, majd vágja le.

Új csempe réteg kialakításakor a bevonatok varrása nem lehet azonos. A bizalmi varratok csak szilárd elemek. Ne felejtsük el a burkolat töredékei közötti tágulási kötéseket. Ezeket a csempe és a fal között is el kell hagyni. Ezekben a helyeken lezárják az alaplapot. A varrat szélessége az anyag mérete miatt felborul. Általában 1-4 mm. A szélesség rögzítésének megkönnyítése érdekében jó a keresztezések használata a csempecsuklókhoz. Egy nappal később a varratok betöltik a habarcsot.

A felület lezárása a munka befejezése után nem szükséges. A szerszámok száradása sem szükséges, a ragasztó maga kiszárad. A csempe törlése olyan anyagokkal, amelyek nem tartalmazzák a csiszoló komponenseket. A művelet 3-5 nap múlva kezdődhet.

A régi cserép felhelyezése nem lehetséges

 1. A padló egyenetlensége, erős torzítás. Itt érdemes eltávolítani nem csak a felületet, hanem az egész esztrichet, vagy legalább az esztrich javítását.
 2. A fedél alatt rejtett kommunikáció van szabad hozzáférés nélkül. Szükség van az ellenőrző nyílások elvégzésére. A nyílászáró csempeinek díszítése elrejti a lyukak jelenlétét, és nem rontja el a szoba megjelenését. A nagyszabású bontási munkák ebben az esetben teljesen indokoltak.
 3. Törékeny, törékeny burkolólapok. A lefektetés alapja monolitikus és tartós. A repedésekhez és a forgácsokhoz hajlamos felület nem feltétlenül alkalmas új réteg kialakítására. Lehetőség van külön "megbízhatatlan" töredék szétszerelésére. Az extrahálás után a helyet cementhabarccsal töltik, majd teljesen megszáradnak. 1 cm-es réteg. legalább 1 hétig befagy.
 4. Az üregek jelenléte a cél alatt. Ebben az esetben az alap nem képes ellenállni a terhelésnek és nagyon gyorsan összeomlik.

A régi házaknál az ívelt falak nem ritkák, és lehet, hogy a falakat a csempe alá kell igazítani.

A "cserép a csempe" technológiája eltér a szokásos előkészítő munkáktól. Ha elhanyagoljuk ezt a fázist, akkor nem szabad elkerülni a nagyszabású és költséges újratervezést. Az előírások teljesítése és a minőségi anyagok használata jelentősen felgyorsítja a folyamatot és biztosítja a kívánt eredményt.

Ha hibát talál, kérjük, válassza ki a szövegtöredéket, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A csempe burkolólapok elhelyezése - lehet, vagy nem? Mondd el!

A csempe burkolólapok elhelyezése - lehet, vagy nem? Mondd el!

Sok mester írja és mondja, hogy lehetetlen új padlólapot elhelyezni a fürdőszobában és a WC-ben a régiben!

szolgáltatások írta:
Idézet: A RBeerman üzenete
(régi cseréppadló)

Kétlem, hogy ez sokáig tart.
__________________
Elektromos: electrical-services.narod.ru

Yuri-Electr írta:
exfoliate a csempe a régi. Nem azonnal, aztán.

Néhányan azt mondják, hogy feltörni fog és felrobban...
Vannak, akik azt mondják, hogy meg fogják szaggatni!

Milyen jellegűek ezek az állítások?
Miért kell hámlasztani és miért hámlani?
Miért kellene feltörni vagy felrobbanni?
Mi az oka (ha van ilyen) a későbbi felosztás nagy valószínűségére?

Egy szakértő sem indokolta a véleményét.
Lásd a "tapasztalatodat".

Szeretném részletesen megoldani ezt a kérdést...

fel lehet ragasztani, amelynek leírásában ilyen típusú felület van (például ">"), ha a régi cserép jól megmarad és nehéz elszakítani.

idővel minden el fog esni, ezt nem ajánlom, szükséges az otkovyrivat..

A lapkát 2005-ben fektettem, tökéletesen megtartva, egy kicsit valahol 80 és 80 mm között, a tetején 40 cm-t raktam a szokásos cserépragasztóra.

Nos, ez a kis ember egy nagy, és ha éppen ellenkezőleg, ez már nem roll, én határozottan azt mondom.

sok évvel ezelőtt dolgozott, elkezdett tetejébe rakni, úgyhogy régóta elmondták nekünk, hogy mi tévedünk)
átdolgozták, és még két nap alatt megverték a régi cserépet, aztán fel.

Miért nem emlékszem, de a csempe leesik, ha a csempere rakja.

A felhelyezett alatt a lemez öntése a gyárban lehetséges. Nehéz lebontani. Jól működik, és alig vannak üresek. A szokásos ragasztóval csak a padlót és az egymásra rakható lapokat kell megkennie, hogy ne legyen üreg.
Jobb, ha kiszabadítjuk az építtetőket.

vanilin írta:
Nos, ez a kis ember egy nagy, és ha éppen ellenkezőleg, ez már nem roll, én határozottan azt mondom.

És ez nem tény, a padlón lévő fürdőszobában egy kis zöld csempe volt

5x5, nem csíptek le - nagy téglát raktak a tetejére

30x30 - és „akkor is, ha a pokol a falu”, és ez volt még 2000-ben (I. fomam hitetlenek, hogy képet, ahol látható a régi és az új csempe - az anya az ajtó is szeretnék tenni egy új lapka, igen, és keze nem éri el, akkor vártunk, amíg be nem helyezzük az új ajtókat, majd a folyosót, majd túl lusta vágott csempe stb.),

Ha az ilyen engedéllyel rendelkező gyártók, mint a Knauf és a Henkel speciális csempe ragasztókat készítenek a régiek tetejére új csempék felhelyezésére, akkor ezeket fel kell tüntetni, csak szigorúan követni kell a technológiát.

Kíváncsi vagyok, hogy a csempe a "máz" (annyira sima és fényes), mi teszi a ragasztó rajta
plusz a padlólapot, hogy nincs sehová esni, és nem ragaszkodik a lábához - hová megy.

Lehetséges, feltéve, hogy az alap erős és nincs üreg. Betonos érintkezéssel készítettek egy alapozót, majd ragasztották a csempe ragasztóanyaggal. Több mint 3 éve nincs panasz: Yu

Tiszta, zsírtalanított, pormentes (mossuk detergenssel) mázzal, a cement tökéletesen tapad "érintkezés" nélkül. A konkrét csempe fekszik, ráadásul a betonlapkát ragasztják. További intézkedések az ellenőrzés eredményein alapulnak. Természetesen azonnal megkenheti a kátrányt, majd konkrét érintkezéssel.

Andrey1812 írta:
Kíváncsi vagyok, hogy a csempe a "máz" (annyira sima és fényes), mi teszi a ragasztó rajta

A felület előkészítése folytatódik - a gyémánt kerékkel (grinder, essno) a mázas csempe fölé kell vinni, hogy a felület egyenetlen és matt legyen.
Ezután -

ssrr írta:
Tiszta, zsírtalanított, pormentes (mossuk mosogatószeres) mázzal, a cement tökéletesen tartja magát

.
És jobb, ha nem cement, hanem csempe ragasztók, mint a ">

Cserépre, festésre stb. ne!
A cserép egy idő után elkezd lélegezni.

Nem tudja elkezdeni a lélegeztetést - minden szájat be kell zárni!

1991-ben letette a cserépet egy másik cserép tetejére (valamilyen barna, durva felületen). Mostanáig semmi sem esett le, sem repedt, sem lélegzett. Spread a szokásos cementhabarcsra.

"> CERESIT CM 115
Márványlapok és üvegmozaik ragasztója
tulajdonságok
• nem okoz elszíneződést és festést a márvány burkolaton;
• víz és fagyálló;
• csúszólapokkal szemben ellenálló;
• fűtött esztrichekhez használható;
• beltéri és kültéri használatra alkalmas;
• ökológiailag biztonságos.

alkalmazási körét
Clay SM 115 tervezték rögzítő lapok minden típusú márvány, világos mészkő, áttetsző kő sziklák és üvegmozaik ásványi nem deformálódó aljzatok, falak és padlók, száraz és nedves területeken belül és kívül az épületek, civil és ipari építkezéséhez.
A CM 115 lehetővé teszi, hogy elkerülje a foltok megjelenését a márvány burkolatokon és a vékony áttetsző csempe elszíneződésén.
CM 115 használható:
• pincék, parapetek, erkélyek és teraszok falai;
• épületeken belüli fűtött esztrichek esetén;
• üvegmozaik rögzítésére fedett tározókban és medencékben;
• természetes kő márványból és könnyű fajtákból készült burkolatok javításához;
• világos, sejtes és "fiatal" ("1 hónapos kor") beton a belső munka során.
Az SS 83 rugalmas anyag hozzáadásával a CM 115 ragasztó használható:
• külső lépcsőkön, bejárati csoportokon, erkélyek és teraszok padlóján, használatban lévő tetők stb.;
• fűtött esztrichek kültéri munkák során;
• üvegmozaikok szereléséhez nyitott tartályokban és medencékben;
• deformálható felületeken (forgácslemez, gipszkarton, OSB és más lemezek);
• gipsz és anhidrit alapokon;
• kerámia (beleértve az üvegezett) és kőburkolatokat;
• jó tapadású, tartós festékbevonatokon;
• könnyű, mobil és "fiatal" ("1 hónapos kor") beton kültéri munka során.
CERESIT CM 17 Nagyon rugalmas, összkomponensű ragasztó
tulajdonságok
• nagy tapadású, sima és nem abszorbens;
• rendkívül rugalmas;
• víz és fagyálló;
• csúszólapokkal szemben ellenálló;
• fűtött esztrichekhez használható;
• beltéri és kültéri használatra alkalmas;
• ökológiailag biztonságos.

alkalmazási körét
A CM 17 ragasztót mindenféle ásványi csempe (kerámia, kő, kerámia-gránit, klinker, üveg stb.) Falra és padlóra, épületek belsejében és kívülről történő felszerelésére tervezték, elsősorban összetett és deformálható alapokra.
CM 17 alkalmazása:
• deformálható felületeken (forgácslemez, gipszkarton, OSB és más lemezek);
• talapzatokon, parapeteken, külső lépcsőkön, bejárati csoportokon, erkélyek és teraszok padlóján, használatban lévő tetők, teraszok stb.
• beltéri és kültéri tartályok és medencék;
• fűtött esztrichekre az épületeken belül és kívül;
• gipsz és anhidrit alapokon;
• az épületeken belül és kívül kerámia (beleértve az üvegezett) és kőburkolatokat;
• tartós festék bevonatokon, jó tapadóképességgel az épületeken belül és kívül;
• mobiltelefonos és "fiatal" ("1 hónapos kor") beton belül és kívül épületek.
A CM 17 ragasztó nagy rugalmassága megakadályozza a csempe és a bázis közötti nyírófeszültség kialakulását deformáció során

Lehetőség van egy új cserép létrehozására egy régi cserépen?

A konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben végzett javítások során felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e már a korábban lefektetett csempékre csempézni. Egyes mesterek úgy vélik, hogy a régi cserépet el kell távolítani, mások inkább egy új cserépet helyeznek a régire. Mindenesetre meg kell vizsgálnunk a régi csempék fektetésének állapotát, és csak utána kell döntést hoznunk.

A régi csempeburkolat állapotának értékelése

A régi bevonat eltávolítása bizonyos nehézségekkel jár: további költségek és idő, munkás munka, nagy mennyiségű törmelék, por, a szomszédok elégedetlensége. Ennek eredményeként a régi bevonat eltávolítása után szabálytalanságok alakulhatnak ki, amelyeket ki kell egyenlíteni.

A régi csempeburkolat elhelyezésekor, ha minőségi szempontból lefektetett, már a padló vagy a fal szinte sík felülete van, ami nagymértékben leegyszerűsíti a munkát.

Csempék elhelyezése csempékre

Annak érdekében, hogy az új bevonat hosszú ideig tartson, alaposan meg kell vizsgálni a régiet. Ehhez szükség van:

 • hogy mennyire tartja szilárdan. Ehhez érintse meg az egyes lapkákat egy fából készült kalapács vagy kalapács segítségével. Ha ugyanakkor hallja az üresség hangját, a csempe rezgése után, repedés formájában, azt el kell távolítani. Ha a hibás területek aránya szignifikáns, akkor le kell szüntetnie a teljes lefedettséget;
 • ha a csempe a padlóra kerül, akkor figyelembe kell venni, hogy a padló szintje emelkedni fog. Ez befolyásolhatja az ajtó kinyitását, előfordulhat, hogy módosítani kell a bútorok és az egészségügyi felszerelés rögzítését.

Felület előkészítése tojás

A cserép alapra helyezésének technikája csak az előkészítés szakaszában különbözik. Ha a korábban megtervezett kerámiáknak egyenletes és csúszós bevonata van, akkor kétséges, hogy az adhéziós (adhéziós) erők elegendőek-e ahhoz, hogy a ragasztó megbízhatóan megtartsa az új lapkát. A megbízható tapadás érdekében kétféle módon járhat el.

A régi réteg lapjain betéteket vágnak és vágják a csiszolót a betonlemezre. A lemez eltávolíthatja az egész üvegezett réteget, de 50% elegendő.

A bemélyedések lapos lyukasztással végezhetők el. Az elforgatás módot le kell tiltani. Ez a módszer kevésbé hatékony, mert túl mély mélyedések jönnek létre, ami a ragasztóanyag-fogyasztás növekedéséhez vezet.

Csiszolási hornyok

A munka fáradságos, zajos és poros. Szükséges a biztonsági intézkedések betartása: légzésvédő és védőszemüveg használata.

Egy gyorsabb és hatékonyabb mód - speciális primer "Beton kontakt" használata. Ez a primer bármilyen fényes felületet érdesíthet, ezzel növelve a felületek tapadási szilárdságát. Az alapanyagok piacán széles választék áll rendelkezésre.

Az alapozót hengerrel vagy ecsettel kell felhordani. A szárítás ideje a csomagoláson van feltüntetve, általában 2-4 óra.

Primer régi csempe

Ha nincs ilyen vagy hasonló alapozó, akkor kezelje a mázzal cementhabarcsot. Az anyag 1: 3 cement és finom szitált folyami homok arányában készül.

Miután az alapozó felület megszárad, elkezdheti a csempe elhelyezését. A ragasztót lapos simítóval kell felhordani, majd egy fogaskerékkel szintetizálni. A fogazott simító két merőleges irányban mozog, vagy körkörös mozdulatokkal.

Meg kell jegyezni, hogy az üvegezett felület nem veszi fel a nedvességet, ezért a ragasztott felületen hosszabb szárad. Ez további problémákat okoz, különösen a falak burkolásakor: a csempe "lebeg", ha nincs lefektetve a padlóról. Ezért az egész alsó sorot le kell állítani alulról, és várjon, amíg a ragasztó teljesen megszárad. Csak akkor kezdheti el a következő sorokat.

Ha nem rakja a csempe a csempe

Ha idővel a régi csempe repedt, akkor ez az első jel, hogy alacsony minőségű anyagból készült. Ebben az esetben lehetetlen a csempe burkolását. A régi bevonat tovább lebomlik, törékeny réteget képezve az alap és az új csempe között, és az új bevonat végül leesik.

Ha a csempe a padlón jelentős meredekséggel történik, akkor nem lesz ragasztással. Ebben az esetben el kell távolítania a régi padlót, és a szokásos módon kell szintetizálnia a padlót: beton esztrichevel, szintező keverékekkel. Ezután rakja le a csempe. Hasonlóképpen, ha olyan falakkal szemben helyezkedik el, amelyek eltérnek a függőlegesektől, a nyomáscsökkenéstől vagy a dudoroktól.

A padlólap repedései az alaptest egyenetlen zsugorodása vagy alakváltozása miatt keletkezhetnek. Ebben az esetben a régi bevonatot el kell távolítani. Ezután lépéseket kell tenni a beton megerősített esztrich alapozásához.

Egy új csempe kétféleképpen helyezhető el: egy régi cserépen vagy olyan alapon, amelyről a régiet korábban eltávolították. Mindkét módszer előnye és hátránya. A lefektetési mód kiválasztása a tulajdonos sajátos feltételek alapján történő döntésétől függ.

Lehetőség van a csempe burkolatra helyezésére: megértjük az érzékeny kérdést

Javítás - minden esetben egy nagyon kellemetlen esemény. És ha feltételezzük, hogy a fal és a padlóburkolat teljes szétszerelésére kerül sor, a tervezett munka mennyisége megrémítheti egy tapasztalt javítót is, nem is beszélve egy házi kézművesről. Valóban, ebben az esetben csak a régi anyagok megszabadulása több mint egy nap intenzív munkát igényel.

Ezért a kezdő építők megpróbálják kideríteni, hogy lefedhető-e csempe a csempékre, és így időt és energiát takarítanak meg. Próbáljuk kitalálni együtt.

Miért tartsa meg a régi bevonatot?

Az SNiP-k biztosan nem javasolják, hogy egy új bevonatot rakjanak fel a régire. Be kell vallanom, hogy jó okból ezt csinálják.

De mégis, bizonyos esetekben jobb megmenteni a régi padlót vagy falburkolatot, és megalapozni egy újat. Miért? Megpróbáljuk igazolni.

A régi bázis megsemmisítése a bontás során

A régi csempe leszerelése valószínűleg a bázis megsemmisítéséhez vezet, amelyen rögzített. Tehát, ha eltávolítja a padlót, az esztrich töredékei szükségszerűen megszakadnak, a rétegelt padlóburkolatok is használhatatlanná válnak, és a gipszkarton falburkolattal történő munkája során valószínűleg meghibásodik az utóbbi.

Így a bontás és az új csempe felállítása mellett új alapot kell felállítani, amely nagyon nehézkes, költséges és sok időt vesz igénybe az anyag keményítéséhez.

"Piszkos" és költséges előkészítő munka

Teljes körültekintéssel a régi bélés megszüntetése nem tisztítható. A porzás nagyon erős lesz, mert egy ütéssel kell dolgoznia. Az építési hulladék mennyiségét, amelyet ki kell venni, szintén nagy. Ezenkívül a fürdőszobának teljesen szabadon kell lennie bútoroktól és egészségügyi felszerelésektől.

A tapasztalt kézművesek megjegyzik, hogy a szomszédos szobák porból is szenvedhetnek. A berendezéseket és bútorokat borítással ellátott polietilénnel kell lefedni, lehetőség szerint védeni és befejezni a helyiséget, különben komolyan szenvedhet.

"Ellenjavallatok" a régi bevonat megőrzése érdekében

Amint már világossá vált, további problémák merülnek fel a leszerelés során. Minimálisra csökkentése érdekében érdemes elhagyni a régi bélést. Ez azonban nem mindig lehetséges. Számos olyan eset van, amikor nem feltétlenül ajánlott elhagyni a lapkát:

 • A befejezés után a várható padlószint magasabb lesz, mint a többi helyiségben. A fürdőszobák azokhoz a helyiségekhez tartoznak, ahol a szivárgás veszélye különösen magas, ezért a padlószintet a fürdőszobában 3-5 cm-esre kell csökkenteni, így baleset esetén a víz nem folyhat ki a szobából. E szabály megszakítása nem ajánlott.
 • A régi burkolat rossz minőségű anyagai. Ez mind a ragasztóra, mind a burkolólapra vonatkozik. A kis repedések bélésének hálózata nem lehet jó alapja egy új bevonatnak. A repedések már megjelent gomba, kitörölhetetlen zsír és szennyeződés. A rossz ragasztó nem képes biztonságosan megtartani a csempe, elszakad, és lazítsa meg az új bélés alapját.
 • A szoba kis méretű. Meg kell jegyezni, hogy a csempe lefektetése a régi bevonat tetejére csökkenti a már kis helyiséget.
 • A csempézett burkolat alá helyezett műszaki kommunikáció és az ellenőrző kapu hiányzik. Ha egy ilyen bázis tetejére új bélést helyez el, baleset esetén két réteg csempe lesz bontva, ami sokkal drágább és időigényes.
 • Egyenetlenség vagy egy tiszta előítélet, amelyet igazítani szeretne. A csempeburkolat elhelyezésekor a 4 mm-nél kisebb magassági eltérések megengedettek minden 2 m-es felületen. Ha a csepp nagyobb, akkor le kell szedni a régi bevonatot.

Az SNiP szerint a burkolólap alapja monolitikus, durva és porózus. Mindez nem felel meg a kerámia burkolat jellegzetességeinek, amelyek egyéni, kis méretű elemekből állnak, és emellett nagy sima is.

Így úgy tűnik, hogy egy új csempe lefektetése a régire teljesen lehetetlen. Ez nem teljesen igaz. Tekintsük a bevonat szilárdságát. Megfelelően helyezett a jó ragasztóminőségű csempe szilárd monolit alapot képez, alkalmas egy másik burkolatburkolat felállítására.

Az anyag porozitása némileg bonyolultabb. Az épület kerámiák legjelentősebb előnye a nagy sűrűség, amely a nedvességelnyelő pórusok minimális mennyiségével van kombinálva. Minél kisebb a piszok a csempe felületén, annál jobb.

Mindenesetre a bélés abszorpciós együtthatója körülbelül 0,5%. Ez elhanyagolható annak érdekében, hogy a ragasztó behatoljon a csempebe, beilleszkedjen benne, és új kerámiaelemre támaszkodjon. Ezért az új csempe behelyezése előtt el kell távolítani a mázat a régiből, hogy megnyissa a kerámia pórusait és ugyanakkor növelje az érdességét.

A probléma háromféleképpen oldható meg:

 • A régi csempe tisztítása egy speciális fúvókával rendelkező darálóval. Ennek eredményeképpen a felső mázas réteg eltávolításra kerül, és az anyag pórusai nyitva vannak.
 • A csempe felületén kialakuló hornyok kialakulása. Ez egy csiszolótárcsával ellátott csiszoló segítségével történik. Tehát kerámiákra is alkalmazható a keresztmetszetek, amelyek javítják az alap tapadását.
 • Olyan speciális primer alkalmazása, amely javítja az anyag tapadását. Lehet bármilyen készítmény, amely tűkagylóval vagy normál homokkal dúsított. Az ilyen megoldásokat az építőelemek összes gyártója gyártja.

A szakértők megjegyzik, hogy a legjobb eredmény akkor érhető el, ha a fent ismertetett mind a három módszert együttesen alkalmazzák. Ezért erősen ajánlott ezt megtenni.

Telepítési eljárás

Az eljárást több lépésben végezzük.

1. szakasz: Erősítse meg a régi bevonatot

Először is meg kell értenünk, mennyire megbízható a régi szembenézés. Ehhez egy speciális kalapácsot használunk egy réz betéttel, ha nincs ott, egy kis acél kalapács illeszkedik, és óvatosan kopog a rácsos padlón. Nagyon gondosan végezzük el a műveletet, anélkül, hogy hiányoznánk egyetlen elemet sem.

A részletek és a sarkok középpontját kopogtatjuk. A burkolat alatt levő üregek csengő visszhanggal érezhetők, amit a kerámiák alatt hallhatunk. Meg kell érteni, hogy az ilyen üregek jelenléte azt sugallja, hogy az ilyen alapra helyezett új bevonat összeomlik.

A hibás elemeket azonnal lebontjuk kalapáccsal és vésővel. Az üregeket cementhabarccsal töltik meg, és várják, hogy teljesen megszilárduljon. A készítmény szilárdulási ideje függ a réteg vastagságától. Például a centiméteres réteg 7 nap alatt teljesen keményedik. Húzza meg a varratokat finoman vésővel, és töltsön csemperagasztóval vagy cementhabarcsgal. Szárításra is vár.

2. lépés: A kerámia felület előkészítése tojásrakáshoz

Elkezdjük a csupasz csillogást. Ehhez csiszoljon egy darálót, közepes szemcsés köszörűkorongot, és dolgozzunk. Óvatosan kezelje az egész kerámia felületet. Mi eltávolítjuk a mázat a csempe, miután végzünk bemélyedéseket a csempe alapon, ami javítja az anyag tapadását.

Most fel kell készíteni a felületet az alapozásra. Ehhez alaposan mossa le. Először tiszta vízzel, a por eltávolításával, majd a szappanoldattal. Segít eltávolítani a zsírt és a szennyeződéseket.

Ha alapja van régi foltok vagy gyengén mosott zsírok, adjunk hozzá szódát a vízhez. Alaposan öblítse át a kerámia felületet, tiszta vízzel többször mossa le. A kerámiák szárítása után az alapozásig folytatódik. Megpróbáljuk egyenletesen alkalmazni az oldatot, finoman osztogatjuk ecsettel vagy hengerrel.

Szigorúan kövesse az utasításokat, alkalmazza a megadott mennyiséget. Annak érdekében, hogy a padlóhoz kapcsolódó szerkezetek ne legyenek foltosak, a munka előtt polietilénnel zárjuk őket. Várjuk, hogy a primer kiszáradjon. 3 vagy 4 órát vesz igénybe.

3. szakasz: A felszín felhelyezése és a megállók felszerelése

A burkolólapok elhelyezése előtt meg kell jelölni és be kell szerelni azokat a tartószerkezeteket, amelyeken az első burkolat sorát támogatják. A legjobb, ha olyan diagramot rajzolunk, amelyen feltüntetik a helyiség minden tervezési jellemzőjét. Ezzel elemek hozzávetőleges elrendezését végezzük. Kívánatos, hogy a felső részek varrása szilárd cserepeken helyezkedjen el. Ehhez tolja a felső ízületeket az alsó részek közé.

A fal alsó részén levő falak burkolásánál az első sor csempékhez rögzítjük. Lehet fadarab vagy műanyag sarok. Vonunk egy vonalat, és egy vonalat vonunk le, amely merőleges a bázisállomáson. Szükség van a függőleges szerelés ellenőrzésére. Ha különböző színű csempeit szeretné telepíteni, akkor jelölheti meg a különböző hangszín részei ragasztásának helyét.

A padlólapok felépítése a szoba túlsó sarkából indul. Megrajzoljuk az első sor sorát, és megkülönböztetjük azokat az elemeket, amelyek különböznek egymástól a színekben vagy a textúrákban, amelyek alkotják a képet. Meggyőződünk róla, hogy a szoba bejáratánál egy egész darabot lefektetett a vágás nélkül.

Számítások során nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy nem csak a csempe méretét, hanem az elemek közötti rés méretét is figyelembe kell venni.

4. szakasz: Az egész csempe lefektetése

A legnehezebb az, hogy kirakja az első sort. Kezdjük a megoldás alkalmazásával. Ehhez használjon speciális fogazott simítót, amelynek fogainak magassága megegyezik a ragasztóréteg vastagságával.

Helyezzük az előkészített cserét a tartóhoz, majd óvatosan fordítsuk át és helyezzük a habarcsra. Erősen nyomja le a részt nem szükséges. Jobb, ha az elemet kissé elforgatjuk a tengely körül könnyű mozgással. Ily módon maximális tapadás érhető el. Fektetés esetén meg kell emlékezned arra, hogy nehéz lesz feltörni a felületről.

Lehetőség van arra, hogy csak kissé mozgassuk az oldalt, ezért a lehető legpontosabban helyezzük el a helyet. Mindenképpen ellenőrizze a telepítés helyességét az épület szintjén. Ha egy kicsit elmélyítené a csempe, akkor gumiütközővel.

Az alkatrészek sarkaiban műanyag kereszteződést telepítünk, ami segít a kiegyensúlyozottságnak. Egy másik fontos pont: a réseknek a lehető legtisztábbnak kell maradniuk. Ne nyomja túl keményen a részeket, hogy a megoldás a széleken haladjon.

Egy kis tapasztalatszerzés után megpróbálhatja megoldani a megoldást egyszerre több csempék alatt. Aztán gyors, de precíz mozdulatokkal a helyüket helyezzük, kissé megfordítva. A kereszteződést a résekbe terítjük, kissé lefelé nyomjuk lefelé a szintet, ellenőrizve annak helyességét.

Az első sor lefektetése után szünetet tartunk, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon. Tehát kényelmesebb lesz a többi csempe elhelyezése. Fontos pont: a felesleges megoldást a vágott csempe behelyezésére szánt helyeken azonnal eltávolítani kell. Egyébként kiszáradnak, és mielőtt folytatnák a munkát, le kell vágni a megkötött ragasztót, ami feltétlenül befolyásolja a lerakott alkatrészek kapcsolatának erősségét. Hasonló módon dolgozunk, és a munka megszakítása előtt eltávolítjuk a megoldást a kész sor szélén.

5. szakasz: A vágott cserép telepítése

Az alap többi részét fel kell tölteni csempefragmentumokkal. Teljes darabokra kell vágni. Ezt egy üvegvágóval vagy cserépvágóval végezzük. Jelölje fel a részt, ne felejtse el a rések méretét.

Az elem egyenes élét alkotjuk egy speciális gépen, gyémánt kerékkel vagy csempefúróval. Az elkészített fragmens ugyanúgy van elhelyezve, mint egy egész csempe.

6. lépés: Fugázás vagy kötés

Az utolsó lépcső, amely a csemperagasztók különleges megoldásként való kitöltéséből áll. Mielőtt elkezdené a munkát, várjon addig, amíg a ragasztó, amelyen a bélést lefektetik, teljesen száraz. Ezután óvatosan távolítsa el az összes kereszteződést a csempe közötti rések között. Most megtisztítjuk a varratokat és a részeket a porról és a törmelékről. Ez a cél a porszívó használata.

Ha epoxi vagy szilikon oldatot használunk, a csempe széleit maszkoló szalaggal ragasztjuk, ami megakadályozza, hogy a keverék feljusson a csempere, mivel nagyon nehéz eltávolítani azt a szárítás után.

A fugázó oldat epoxigyanta, szilikon vagy cement alapján készülhet. Ezek jellemzői szinte hasonlóak, ugyanabban az előkészítési és felhasználási módszerben különböznek egymástól. Az epoxi és a szilikon vegyületeket késztermékben értékesítik, légmentesen lezárt tartályba csomagolva.

A cementhabarcsot külön kell elkészíteni, a száraz keveréket vízzel hígítva. Vegyünk egy gumi spatulát, és kis mennyiségű kész készítményt alkalmazunk a varratra. Enyhén nyomja be mélyen az ízületbe. Ezután távolítsa el a felesleges összetételt. Ehhez helyezze a spatulát a varraton, és tartsa kicsit. A varrás egy időben kissé elmélyül és emelkedik. Töltsük meg így az összes csempe ízületet, hagyjuk őket szárazra.

Mi eltávolítjuk a habarcs és a maszkoló szalag maradványait. Tisztítsa meg és mossa le a fedelet.

Videó utasítások a mesterektől

Így azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az építési szabályzat ajánlásai ellenére lehetetlen a régi csempe tetejére helyezni a burkolólapokat. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnhet. Nagyon fontos, hogy helyesen értékeljük a régi bevonat állapotát, és határozzuk meg, hogy ez alapul-e az új csempe felállításához. Ezenkívül rendkívül fontos az előkészítő munka megfelelő elvégzése. Csak ebben az esetben jó eredményre számíthat.

Új csempe közvetlenül a régi: bevált módszer

Beszélhetnék még egy új cserépet a régire?

Cserépet készíthetek a csempékre? Ezt a kérdést nem lehet feltétlenül megválaszolni. Mert ritka esetekben biztos lehet benne, hogy a meglévő kerámiák szilárdan meg vannak tartva, nincsenek üregek és nem kezdik leesni az új csempe súlya alatt.

Mérjük meg az előnyöket és hátrányokat, és vizsgáljuk meg a felületet

Gyakorlatilag egy új csempe helyezhető a régire. De a fektetés előtt meg kell mérni minden előnyét és hátrányát, és ha valamilyen oknál fogva eldönti, hogy nem szünteti meg a régi bevonatot, akkor gondosan ellenőrizni kell, hogy megfelelő tapadást mutat-e a falhoz vagy a padlóhoz. Ehhez a csempe egy kalapáccsal kerül megvizsgálásra és megvizsgálásra kerül. Ha csörömpöl, amikor megérinti, vagy repedések és duzzadt, akkor nincs lehetőség új rétre helyezni. Le kell bontani. Ha az elemek szorosan feszülnek, akkor új csempe behelyezése után kezdhet dolgozni.

Egyszerű és megbízható stílustechnika

Azok a módszerek, amelyeket a mesterek használnak, amikor új kerámia cserépet helyeznek a régire, különbözőek. Sokan azt tanácsolják, hogy megcsípjék, levágják a mázas csiszolót stb. De ha speciális primert használsz, akkor minden ilyen tevékenység fölösleges lesz. A konkrét érintkezés pontosan az alacsony vízfelszívódású felületekre van szükség.

Mielőtt a régi csemperagasztóhoz alkalmazna, alaposan tisztítani kell a szennyeződéstől és a zsírtól. Tegyen konkrét érintkező görgőt vagy kefét. Az anyag használata előtt és az eljárás során alaposan kevert. Ne engedje, hogy a primer a szemébe kerüljön, de ha a keverék a szemébe kerül, bő vízzel kell lemosni.

A gumi kesztyűben betonokontak használata szükséges. A primer fogyasztás átlagosan 300 g / m2.

Hagyja betonokontakt akril alapon. A keverék tapadását növelő speciális töltőanyagok mellett a talaj összetételébe homok és cement is szerepel. A betonkontakt bármilyen keményen felszívódó felületet kezel. Miután a talajt felhordta a felületre, durva lesz. Ha a korábbi bevonatot feldolgozzuk, három órán keresztül szárítjuk.

Miután az alapozó megszáradt, a felület alkalmas új anyag felhordására a ragasztó oldatban. Hogyan kell csinálni, akkor olvass ide.

Videó: a technológia működik

Ne felejtsük el, hogy ha nem verte le a régi csempe, és feküdt rá egy új csempe, akkor csökkenti a területet a szobába. Az apartmanokban lévő fürdőszobáknak általában van egy kis területe, ezért gondolnia kell arra, hogy még többet kell-e csökkenteni.

Helyezhetek egy új cserépet a régi tetejére

Arra gondolunk, hogy a fürdőszobában (kozmetikumok) megkezdjük a javításokat, és azért, hogy a régi csempe tetejére ne ültessünk piszkot és csempéket. Ez normális vagy nem?

Nehéz egyértelműen megválaszolni a kérdést: vajon lehetséges-e egy csempe csempét elhelyezni? Fontos figyelembe venni a sok árnyalatot. De elvileg nem merülhet fel a probléma, ha a régi felület üres, és nem játszik.
A helyzet értékelése: az előnyök és hátrányok

Elméleti szempontból minden lehetséges, de amennyire egy ilyen megoldás gyakorlati és célszerű lenne, ez az érme másik oldala. Először érdemes megfontolni, hogy az új burkolat elhelyezése csak akkor lehetséges, ha a régi bevonat megfelel bizonyos követelményeknek.

 • A burkolólapok alatt semmiféle üreg nem létezhet;
 • Magának a csempenek meg kell különböztetnie az integritást. Ha az egyéni burkolólapok repedések vagy elszakadási területek vannak, és a többiek normálisak, jobb részleges javítást végezni;
 • Gyakran előfordul, hogy a régi épületek bevonata egyenletesen nem vízszintesen különbözik egymástól, ez hatással lesz az új minőségre és tartósságra. A cserép esetében az elfogadható különbség megállapításra kerül: a sínre 4 mm 2 m-re van elhelyezve;
 • Egy másik hátrány (csak ritkán plusz) az, hogy a padlómagasság vagy a falvastagság növekedni fog. Ezt figyelembe kell venni, különösen akkor, ha a padlót a fürdőszobában vagy a WC-ben kell elhelyezni, ahol a padló szintje alacsonyabb, mint a folyosón.
 • Ha a régi bevonatot, mint mondják, a lelkiismeretre helyezi, és önmagában szilárd alapot jelenthet egy új számára, akkor megfontolható a csempe csempe opció. Ezenkívül segít elkerülni az időigényes és poros szétszerelést, ami minden bizonnyal további munkát jelent a vízszigetelés, a padló vízszintes leszerelésével és az építési törmelék eltávolításával.

A felület előkészítésének jellemzői

Ha a problémát a "for" egyértelmű javára rendezik, továbbhaladhat az előkészítő szakaszban. A ragasztó tapadásának javítása a régi csempékhez.

 • A régi bevonaton csiszolják vagy eltávolítják az üvegezett réteget. Ha ez nem történik meg, akkor a sima máz visszaverheti a ragasztót. Meg kell mondani, hogy más típusú csempe nem különböztethető meg elegendő porozitással.
 • A következő lépés az, hogy a felületet egy speciálisan kifejlesztett keverékkel - "beton érintkezéssel" takarja le. Sok gyártó gyártja, és akril alapú alapozó, amely cementből, homokból és töltőanyagokból áll. Keményen felszívódó felületekre tervezték, hogy növeljék tapadásukat.
 • Mielőtt a kompozíciót a csempére alkalmaznák, el kell távolítani a szemét maradványait, porát és zsírtalanítani. A "Betonokontakt" -ból fontos, hogy lezárja a csöveket, csapokat polietilénnel. Különösen akkor, ha kiemelkedő helyen helyezkednek el, mivel a szárított készítményt gyakorlatilag nem távolítják el a felületről.
 • Az alapozó készítményt görgővel vagy ecsettel használják. A kezeket gumi kesztyűvel kell védeni. A feldolgozás után a csempefelületnek durvanak kell lennie, mint egy durva csiszolópapír.
 • Az előkészített bázist teljesen megszáradni hagyjuk, általában 3-5 óra alatt.
 • Ha vannak szabálytalanságok, és a falak vagy a padló szintje sok kívánnivalót hagy maga után, a vakolatra vagy az esztrichre és az azt követő alapozóra is időbe kell kerülnie.
 • Csak alapos előkészítés után elkezdheti új bevonat készítését.

Milyen ragasztó használható

A ragasztó kiválasztásakor ajánlatos figyelni a problémás és kritikus szubsztrátumokra vagy fokozott rögzítésre szánt keverékekre. Ha az anyagot helyesen választotta ki, kövesse a felszíntől függően a szabványos mintázatot.

Csempék elhelyezése a régi cserépen

A falak vagy padlók burkolásának folyamata alapvetően nem különbözik egymástól. A fő jellemző az alap és a különböző árnyalatok előkészítésének technológiája:

 • Az új csempe elrendezésének oly módon kell történnie, hogy varrása nem egyezik meg a régiekkel;
 • Csak a talp (fal vagy padló) van kenve ragasztó oldattal;
 • A spatula fogainak magassága eltérő lehet, jobb, ha a ragasztó gyártójának ajánlott a csomagoláson;
 • Számos hiba jelentkezik, mivel a szokásos nem megfelel a lefektetés síkságának, a szintet gondosan ellenőrizni kell.