Legfontosabb > Bútor

Lehetőség van a padlóburkolatok falazására?

A padlólapok különböznek a falburkolatok tömegétől, ami kritikus paraméter a falburkolatokhoz. Lehetséges, senki sem tiltja, hogy padlólapokat használjon falaként. Az egyetlen kérdés, hogy hogyan lehet a nehéz falat csempezni?

A padlólapok úgy vannak megtervezve, hogy járnak rajta, nehéz tárgyakat dobnak rá, homokot és iszapot dörzsölnek. Tartós és nehéz.

A falburkolatok viszont a lehető legkönnyebbek, így a ragasztó biztonságosan megtartja a falon. Nem tapasztal erőteljes erőhatásokat, rendszeres dörzsölés homokkal és iszappal. Ezért törékeny, de könnyű. A hátlapja pedig gyakran mikroporózus, a ragasztóval való jobb tapadás érdekében. Mivel a padlólap hátlapja nem porózus, de kúp alakú kiemelkedésekkel rendelkezik a cement habarcs rögzítésére.

Ha mindezt figyelembe veszi, akkor a padlólapokat a falra szerelheti.

Lehetőség van falcsempékre helyezni a padlót

Sok vásárló, miután úgy döntött, hogy padlóburkolatot vásárol, eldönti a kérdést, hogy lehet-e fali burkolólapokat elhelyezni a padlón? Nézzük ezt a problémát minden oldalról szakemberekkel együtt.

Fali burkolatok

Az ilyen bevonat jellemzői, mint a falburkolatok:

 • A szexuális partnerekkel szembeni szétaprózottság;
 • A tartósság kis százaléka;
 • Nem ellenáll a mechanikai sérülésnek;
 • Siklós.

Éppen ilyen anyag létrehozásakor a gyártók többet gondolnak a dekoratív szerepéről, mint a kopásállóságról.

Padlóra vonatkozó követelmények

A padló bármely típusának minőségi lefedettsége a következő követelményeknek kell megfelelnie:

 • Tartósnak kell lennie

Vagyis, ha ilyen bevonattal jár, kívánatos, hogy ne törölje a képet, és ne mossa ki a színt. Ez azt jelenti, hogy a padlón a járólapon sétálsz, és ne dörzsöld azt háromhavonta egy ronggyal, amikor a falon van. A gravitáció, az állandó súrlódás hatása alatt olyan bevonat, amely nem erre az expozíciós célra készült, elveszítheti megjelenését.

 • A vegyi anyagokkal szemben ellenállónak kell lennie.

Vagyis megmossák a padlót legalább három napig, de a fal cserép - háromhavonta, ha törölni, akkor jó. És kiderül, hogy ha a padlólap nem rendelkezik stabilitással a kémiai anyagokkal való érintkezés előtt, akkor nagyon rosszul fog véget érni.

 • Nem lehet csúszós.

A falburkolat esetében nincs feladat, hogy valamit ne tartson a felületén, míg a padlólapnak csúszásgátló felülete legyen.

 • Meg kell, hogy legyen az ereje

A falburkolatok nem rendelkeznek megfelelő szilárdsággal, és egyes esetekben még egy bukott pohár is okozhatja a csempe repedését.

És most, a tények fényében, tetszik az a felfogás, hogy fali burkolólapokat rakjon a padlóra?

Végső döntés

Ezért válaszolunk arra a kérdésre, hogy a falazólapot fel lehet-e venni a padlóra. Természetesen te is tudsz. Az egyetlen kérdés az, hogy szükséges-e?

Végtére is, akkor pénzt költeni, erőfeszítéseket tesz a csempe a padlón, és minden lehet csökkenteni a semmi egyetlen pillanat. És a baj még egy repedt cserépben sem cserélhető, hanem olyan esetleges sérülésekre, amelyeket családtagjai kaphatnak. Végül is egy ilyen csempe egyáltalán nem szándékozik járni, de mi fog történni, ha véletlenül megérkezik a víz, és a gyermeke, észrevehetően, megy előre? Semmi jó, a legjobb esetben - csak esik.

Ezért, válaszolva arra a kérdésre, hogy lehet-e falat burkolólapot elhelyezni a padlón, a szakértők kategorikusan azt mondják, hogy "nem", és maguk döntik el - a saját döntéseit.

Ragasztom a padlót a falakhoz?

Sobssssno, az egész kérdés a téma címében. Csak választott egy csempe, de nem szeretem a fal és a padló kombinációját. Néhány más emelet sem található. Tehát úgy tűnik, az egyetlen módja. Tehát hogyan lehet vagy van valamilyen ok, miért nem?

nem kívánatos, kevésbé tartós, és a papucsok mintázatát dörzsölhetjük, és a fürdő lábát nem szabad ilyen csempere helyezni

FARAON7575 írta:
nem kívánatos, kevésbé tartós

és általában csúszósabb.

Kár, ha nem tudsz

ezért a csempe és oszlik falra és padlóra. így azonnal egyértelmű volt, mire számíthat. És így ragaszthatsz, akkor nem tudsz járni rajta

A padlóra falcsempeket lehet elhelyezni, ahol nem viselnek kültéri cipőt. Semmi sem lesz vele, és amikor dörzsölik, akkor itt az ideje egy másik javításnak. Az egyetlen dolog az, hogy nem lehet sima és fényes. Karcolások jelennek meg a padlólapon, de lágyan láthatók. Szüksége van olyan textúrára, amelyen a karcolások lágyan láthatók.

Körülbelül 15 éve a szovjet csempe a WC-n fekszik, a falakon és a padlón ugyanaz. A viselet nem volt látható. A csempe önmagában szörnyű volt, a minőség nem kiemelkedő, semmilyen mázas rétegen nem dörzsölte.

Csempézhetek a fürdőszobai falakon?

Írta lllz, április 21, 2012 Kerámia csempe

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

Lehetőség van egy új cserép létrehozására egy régi cserépen?

A konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben végzett javítások során felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e már a korábban lefektetett csempékre csempézni. Egyes mesterek úgy vélik, hogy a régi cserépet el kell távolítani, mások inkább egy új cserépet helyeznek a régire. Mindenesetre meg kell vizsgálnunk a régi csempék fektetésének állapotát, és csak utána kell döntést hoznunk.

A régi csempeburkolat állapotának értékelése

A régi bevonat eltávolítása bizonyos nehézségekkel jár: további költségek és idő, munkás munka, nagy mennyiségű törmelék, por, a szomszédok elégedetlensége. Ennek eredményeként a régi bevonat eltávolítása után szabálytalanságok alakulhatnak ki, amelyeket ki kell egyenlíteni.

A régi csempeburkolat elhelyezésekor, ha minőségi szempontból lefektetett, már a padló vagy a fal szinte sík felülete van, ami nagymértékben leegyszerűsíti a munkát.

Csempék elhelyezése csempékre

Annak érdekében, hogy az új bevonat hosszú ideig tartson, alaposan meg kell vizsgálni a régiet. Ehhez szükség van:

 • hogy mennyire tartja szilárdan. Ehhez érintse meg az egyes lapkákat egy fából készült kalapács vagy kalapács segítségével. Ha ugyanakkor hallja az üresség hangját, a csempe rezgése után, repedés formájában, azt el kell távolítani. Ha a hibás területek aránya szignifikáns, akkor le kell szüntetnie a teljes lefedettséget;
 • ha a csempe a padlóra kerül, akkor figyelembe kell venni, hogy a padló szintje emelkedni fog. Ez befolyásolhatja az ajtó kinyitását, előfordulhat, hogy módosítani kell a bútorok és az egészségügyi felszerelés rögzítését.

Felület előkészítése tojás

A cserép alapra helyezésének technikája csak az előkészítés szakaszában különbözik. Ha a korábban megtervezett kerámiáknak egyenletes és csúszós bevonata van, akkor kétséges, hogy az adhéziós (adhéziós) erők elegendőek-e ahhoz, hogy a ragasztó megbízhatóan megtartsa az új lapkát. A megbízható tapadás érdekében kétféle módon járhat el.

A régi réteg lapjain betéteket vágnak és vágják a csiszolót a betonlemezre. A lemez eltávolíthatja az egész üvegezett réteget, de 50% elegendő.

A bemélyedések lapos lyukasztással végezhetők el. Az elforgatás módot le kell tiltani. Ez a módszer kevésbé hatékony, mert túl mély mélyedések jönnek létre, ami a ragasztóanyag-fogyasztás növekedéséhez vezet.

Csiszolási hornyok

A munka fáradságos, zajos és poros. Szükséges a biztonsági intézkedések betartása: légzésvédő és védőszemüveg használata.

Egy gyorsabb és hatékonyabb mód - speciális primer "Beton kontakt" használata. Ez a primer bármilyen fényes felületet érdesíthet, ezzel növelve a felületek tapadási szilárdságát. Az alapanyagok piacán széles választék áll rendelkezésre.

Az alapozót hengerrel vagy ecsettel kell felhordani. A szárítás ideje a csomagoláson van feltüntetve, általában 2-4 óra.

Primer régi csempe

Ha nincs ilyen vagy hasonló alapozó, akkor kezelje a mázzal cementhabarcsot. Az anyag 1: 3 cement és finom szitált folyami homok arányában készül.

Miután az alapozó felület megszárad, elkezdheti a csempe elhelyezését. A ragasztót lapos simítóval kell felhordani, majd egy fogaskerékkel szintetizálni. A fogazott simító két merőleges irányban mozog, vagy körkörös mozdulatokkal.

Meg kell jegyezni, hogy az üvegezett felület nem veszi fel a nedvességet, ezért a ragasztott felületen hosszabb szárad. Ez további problémákat okoz, különösen a falak burkolásakor: a csempe "lebeg", ha nincs lefektetve a padlóról. Ezért az egész alsó sorot le kell állítani alulról, és várjon, amíg a ragasztó teljesen megszárad. Csak akkor kezdheti el a következő sorokat.

Ha nem rakja a csempe a csempe

Ha idővel a régi csempe repedt, akkor ez az első jel, hogy alacsony minőségű anyagból készült. Ebben az esetben lehetetlen a csempe burkolását. A régi bevonat tovább lebomlik, törékeny réteget képezve az alap és az új csempe között, és az új bevonat végül leesik.

Ha a csempe a padlón jelentős meredekséggel történik, akkor nem lesz ragasztással. Ebben az esetben el kell távolítania a régi padlót, és a szokásos módon kell szintetizálnia a padlót: beton esztrichevel, szintező keverékekkel. Ezután rakja le a csempe. Hasonlóképpen, ha olyan falakkal szemben helyezkedik el, amelyek eltérnek a függőlegesektől, a nyomáscsökkenéstől vagy a dudoroktól.

A padlólap repedései az alaptest egyenetlen zsugorodása vagy alakváltozása miatt keletkezhetnek. Ebben az esetben a régi bevonatot el kell távolítani. Ezután lépéseket kell tenni a beton megerősített esztrich alapozásához.

Egy új csempe kétféleképpen helyezhető el: egy régi cserépen vagy olyan alapon, amelyről a régiet korábban eltávolították. Mindkét módszer előnye és hátránya. A lefektetési mód kiválasztása a tulajdonos sajátos feltételek alapján történő döntésétől függ.

Hogyan kell kompetensen gondoskodni a folyosóról - szakmai tanácsadás

Használhatok padlólapokat a falakhoz? Ezt a kérdést sokan kérik, akik javításokat végeznek. Első pillantásra a padló- és falkerámia csempék nem különböznek egymástól. Azonban részletesebb elemzéssel a különbség még mindig megtalálható.

A fő különbségek

Tekintsük a padlólap legfontosabb jellemzőit:

 • Nagy szilárdságú - a padlóburkolat fő követelménye, mivel hatalmas terhelés.
 • Kisebb nedvesség penetráció.

Tipp: a fürdőszobában történő mosogatáshoz 20% -nál nem nagyobb nedvességtartalmú mintákat kell venni,

 • Nagy kopásállóság, amely lehetővé teszi bármilyen tisztítószer feldolgozását.
 • A vastagság többszörös. Ennek oka az erősebb követelményeknek.
 • Ez a bevonat általában nem csúszik (vannak kivételek).

Ezekkel a mutatókkal kapcsolatban egy olyan termék esetében, mint a kerámia burkolólapok, az ár valamivel magasabb, mint a fal analógjai esetében. Azonban a hosszabb élettartam miatt kifizetődik.

Mit lehet mondani a falazatokról?

Külsőleg nem különbözhet más lehetőségektől. De van néhány fontos különbség.

 • Lágyabb szerkezet. Emiatt sokkal könnyebb vágni.
 • Sokkal kisebb. A boltokban szokatlan formák (pl. Háromszög) mintái találhatók.
 • A technikai jellemzők jóval alacsonyabbak - gyorsan kopott, egyszerűen megszakad a fizikai erőfeszítés során, nedvességet vesz fel (néhány minta kivételével).

Ha egy ilyen bevonat előnyeiről beszélünk, érdemes kiemelni a textúrák és árnyalatok gazdagságát. Rendszerint sokkal több minta van a falburkolatoknál, mint a padlólapok.

Mit mondhatunk a végén?

 • Először is, a padló jól néz ki a falon. Erõsségei miatt évekig szolgál. Mindazonáltal egy ilyen intézkedés két negatív pontot fog okozni: a telepítés bonyolultsága (ez a nagy méretnek köszönhető, amely nagy mennyiségű csemperagasztó alkalmazását igényli), és a teljes költség növekedése.
 • Másodszor, feltétlenül helyénvaló egy padlóburkolat elhelyezése. Ennek eredményeképpen nagyon rövid lesz. Gazdasági szempontból nem is racionális - a sérült területeket rendszeresen meg kell javítani, eltávolítani és áthelyezni. Ez a lehetőség azonban továbbra is érvényes. A burkolólapokat olyan helyeken lehet elhelyezni, ahol fizikai aktivitás nem várható (pl. A szélein).

Egyéb kapcsolódó cikkek

A magas páratartalmú helyiségek cseréjének legfontosabb szempontja a nedvességgel szembeni ellenállás és a penész és gombák képződése.

A fürdőszobához szükséges csempék számítását a telepítés módjának megválasztása után végezzük el, mivel az átlós lefektetésnél a szokásos módszernél valamivel nagyobb számú termékre van szükség.

A kis terület és a napfény hiánya miatt a fürdőszoba nem könnyű a padló és a falak cseréjére. A választás megválasztása befolyásolja a lakberendezést, a padlót, a vízvezeték helyét és így tovább.

Lehetséges, hogy falra (falra) cserélik a WC-k padlót, ha nem, akkor miért?

Van egy csempe a falakról, vajon lehetséges-e, hogy a padlót kiveszik a WC-ben?

Nem javasolnám, hogy fali burkolatokat helyezzen a padlóra, részben a terem kerületén, és a teljes területre, lehetőleg padlólapra.

Vagyis a padló és falburkolat kombinált burkolása az azonos padlózaton és a + falburkolatokon át lehet vágni az alaplemezekre, ha a falak festettek, vagy a tapéta.

Ha a talapzat, akkor kívánatos, hogy a falazólap ugyanolyan hosszúságú legyen, mint a padló, a talapzat eltűnjön a padlólap varrataiba.

Mivel a padlólapot más technológiával készítik, más agyag használható.

Sűrűbb, tartósabb, a bevonat nem kopásálló, a falburkolattól eltérően.

A padlólapok vastagabbak, mint a falburkolatok.

A WC-ről van szó, a helyes sorrend a csempézés elején történik, majd a WC-t a csempere helyezzük (és semmi másra).

A falburkolatok egyszerűen nem tudnak állni, és a WC súlya és állandó terhelése rá, vagyis megtörik.

A fal elején a csempe "cobweb" -nek, vagyis a zománc felső rétegének mikrotömbjei lesznek, majd repedések jelennek meg a csempe teljes vastagságán.

A falak burkolólapjai a padlókon nincsenek megtakarítások, különösen a WC-vel, az 1. emeleten, az 1,5-négyzetekkel, nem szabad megmenteni egy ilyen területen.

A padlón lévő falburkolatok, ez a "lottó" legfeljebb egy hétig, talán egy évig tarthat, de az a tény, hogy repedésről van szó, még akkor is, ha teljesen feltölti a ragasztót a csempe alatt (a csempe a fésűlap alatt).

Mi következik először: csempe a padlón vagy a falon?

Hamarosan megtervezik a cserépet. Melyik lapkát kell az elején elhelyezni: csempe a padlón vagy a falon? És miért ebben a sorrendben?

Én ezt teszem; Mark fel a csempe a falon a második sorban a padlón, figyelembe véve a padlólap és a habarcs vastagsága (a padló kell lennie sima, készített burkolható egy fésű), majd tegye a csempe a falon, és csak az alsó sorban, tegye a csempe a padlón úgy, hogy a vágás az élek maximálisan a falhoz voltak illesztve, majd helyezzük be a falburkolatok alsó sorát. Így találkozásánál padló és falburkolatok kapott tökéletesen sík és nem látható a padlón kárpitozás, és a megoldás, hogy esik a földre a telepítés során a falra, ne kaparjuk új padlóburkolat. Itt van.

Én ezt teszem; Mark fel a csempe a falon a második sorban a padlón, figyelembe véve a padlólap és a habarcs vastagsága (a padló kell lennie sima, készített burkolható egy fésű), majd tegye a csempe a falon, és csak az alsó sorban, tegye a csempe a padlón úgy, hogy a vágás az élek maximálisan a falhoz voltak illesztve, majd helyezzük be a falburkolatok alsó sorát. Így találkozásánál padló és falburkolatok kapott tökéletesen sík és nem látható a padlón kárpitozás, és a megoldás, hogy esik a földre a telepítés során a falra, ne kaparjuk új padlóburkolat. Itt van.

A kérdés nem szokásos, mert mindkét lehetőség végrehajtható, de általában a mesterek gondos mérések és számítások után próbálkoznak. a helyiségek magasságát és térfogatát a második sorban a falra helyezze először, mivel fennáll a padló károsodásának veszélye.

ha az első sor nincs vágás nélkül, akkor a padló és a falburkolat garantálja, hogy blokkolja az ízületet, ha egy falat lerázunk a padlóról, akkor a padló le van vágva

azonnal a padlóra. majd az első csempe a padlóról megy

Ha a fürdőszoba kérdése az első emelet. Az első sor a falburkolat fel a fürdőre. Nincsenek csempék a fürdőszoba mögött. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy elkerüljék az aranyérmet a pecsét hézag falán. Az első sort és a fürdőszobát szilikonba zárjuk (befejező művelet). De van egy dolog: meg kell kezdeni a munkát az ügyfélgel a csempe tervezési projekt szakaszában.

Először a padlót, majd a falat, így simább lesz.

Ha ezt a fürdőszobában kell elvégeznie, akkor indítsa el a fürdőt.

Mindez a padló négyzetétől és a csempe méretétől függ, ha a nemi szervet meg kell szabni, a mester számára könnyebb eltakarni a kivágásokat a fal alatt.

Ha a fürdőszoba, majd a padlón (vízszigeteléssel). majd a falon. És más esetekben a mesterből

Mindkét módon meg tudod csinálni, ki tetszik, ki szereti használni.

Ragasztom a padlót a falakhoz?

Sobssssno, az egész kérdés a téma címében. Csak választott egy csempe, de nem szeretem a fal és a padló kombinációját. Néhány más emelet sem található. Tehát úgy tűnik, az egyetlen módja. Tehát hogyan lehet vagy van valamilyen ok, miért nem?

nem kívánatos, kevésbé tartós, és a papucsok mintázatát dörzsölhetjük, és a fürdő lábát nem szabad ilyen csempere helyezni

FARAON7575 írta:
nem kívánatos, kevésbé tartós

és általában csúszósabb.

Kár, ha nem tudsz

ezért a csempe és oszlik falra és padlóra. így azonnal egyértelmű volt, mire számíthat. És így ragaszthatsz, akkor nem tudsz járni rajta

A padlóra falcsempeket lehet elhelyezni, ahol nem viselnek kültéri cipőt. Semmi sem lesz vele, és amikor dörzsölik, akkor itt az ideje egy másik javításnak. Az egyetlen dolog az, hogy nem lehet sima és fényes. Karcolások jelennek meg a padlólapon, de lágyan láthatók. Szüksége van olyan textúrára, amelyen a karcolások lágyan láthatók.

Körülbelül 15 éve a szovjet csempe a WC-n fekszik, a falakon és a padlón ugyanaz. A viselet nem volt látható. A csempe önmagában szörnyű volt, a minőség nem kiemelkedő, semmilyen mázas rétegen nem dörzsölte.

A régi csempék burkolásának szabályai

A régi csempék cseréjével való megjavulás esélye és mélabússága gyötri. Rumble, dust, piszok, törmelék hegyek, és mindezeknek extra díjat kell fizetnie. Gazdasági tulajdonosok kezdik rágni a féreg kétség, lehet, hogy helyezze a csempe a régi csempe, és anélkül, hogy egy ilyen kellemetlen szakaszában leszerelése a cél? Próbáljuk kitalálni, hogy mikor érdemes megtagadni egy ilyen opciót, ha elfogadható vagy az egyetlen lehetséges. Tartsuk magunkra a munka technikáját, hogy figyelembe vegyük az összes finomságot, és garantált minőségi és tartós javítást kapjunk.

Fotó: obnovkadomu.ru

Egyszerűsítsék az életet: amikor a régi csempe burkolását kötelező?

A tartós kerámiával borított felület teljesen leesik bázisaként, de csak akkor, ha jóhiszeműen van elhelyezve. A régi csempe eltávolítása nélkül tett vágya nem mindig az idő és a pénz megtakarításának diktálása. A javító személyzet gyakorlása során vannak olyan esetek, amikor a bontás nélküli befejeződés nemcsak kívánatos, hanem szükséges is:

 • A cserép lecsapása a falak törésének kockázatával jár. Ez igaz a régóta duzzadt épületekre vagy a gipszkarton válaszfalakra.
 • Az egészségügyi berendezések telepítésének módja nem teszi lehetővé károsodás nélkül történő leszerelést, és a javítások nem tartalmazzák a cserét.
 • A padlólap burkolata az esztrich megsemmisítését és a padlószint jelentős csökkenését eredményezi.

Ha ennek a finomításnak közvetlen jelei vannak, és a bevonat tökéletes állapotban van, akkor teljesen lehetséges a csempe lefektetése a régi cserépre. Ne rohanjon a csemperagasztó hígításához, mivel a készítmény még mindig szükséges, és az újonnan gyártott javítás tartóssága függ a megvalósítás alaposságától.

Az alapítvány felülvizsgálata: mi akadályozza az egyszerűsítést?

Fotó a plannerweb.com.au-ból

Nagyon fontos szakasz, amely nem mellőzhető. A nem megbízható felületre fektetett csempe elkerülhetetlenül lazul az idő múlásával, kiesik vagy repedez. Tehát ne korlátozzuk magunkat egy felszínes értékelésre, és válogassunk, mint mindig:

 • Vizsgálja meg a felületet, ügyelve a kisebb repedésekre vagy egyéb hibákra. Beszélhetnek a falak deformációjáról az alapzat, a rezgés vagy a csapágyterhelés süllyedése miatt az épület szerkezeti elemeiben.
 • Érezd minden egyes csempe a kezed, próbáld meg rázni. Jelölje meg a mozgó alkatrészeket jelölővel, minden esetben el kell távolítani őket.
 • Ellenőrizze az összes csempe ízületet. Részben összeomlik, vagy leesik a fugázó felületek, hogy eltávolítsák az elégtelen ragasztást az alaplaphoz.
 • A csibékkel vagy egy hagyományos kalapáccsal felfegyverkezve gyengéden érintse meg az egyes lapokat az egész felületen. A hangos hang azt jelzi, hogy a csempe nem teljesen fel van rögzítve a felületre a hámlás vagy a meghibásodások miatt, és el kell távolítani. Ellenkező esetben egy extra nehéz ragasztó és kerámia réteg terhelése alatt a pontszerűen rögzített elemek a frissen lefektetett elemekkel együtt leesnek.
 • Az építési szint és a zuhanás határozza meg az elzáródások és szabálytalanságok jelenlétét. A cserépragasztó nem teszi lehetővé, hogy a síktól eltérjenek a 0,3 cm-nél nagyobb síktól 1 m²-enként. Ezekben a helyiségekben teljes szétszerelést kell végezni, és egy lapos esztrichet vagy újragasztót kell feltölteni fal rögzítéssel.

A szakképzett lakberendezők tapasztalata azt sugallja, hogy a régi csempék tetején lévő burkolócsempéknek csak akkor van értelme, ha a felület 85-90% -a hibás. Más esetekben könnyebb és olcsóbb a teljes szétszerelés, az alap tisztítása és a munka kezdete.

Ha az ellenőrzés eredményei szerint csak egyes elemekre vagy korlátozott területekre vonatkozó kérdések merülnek fel, akkor nincs tiltás a további lépésekre, és a következő lépéshez léphet. Még korai a dagasztani a ragasztót, mert sok erőfeszítést kell készítenie a készítményre.

Az alapok feldolgozása: korosztályokat csinálunk

fotó a www.sdelayremontsam.ru címen

Miután pozitív választ kaptunk arra a kérdésre, hogy lehet-e egy adott dobozon régi csempeburkoló lapokat elhelyezni, akkor felelősségteljes, időigényes szakaszba lépünk. A kerámia sima, üvegezett felülete nem alkalmas más anyagokkal való tapadásra. Az alábbi intézkedések segítenek megszüntetni ezt az akadályt:

 • Tisztítsa meg a szennyeződés felületét szappanoldattal és ecsettel. Ezután kezeljük aceton, alkohol vagy benzin zsírozó oldatával.
 • Minden olyan kerámiatest, amely felborul, megtör, reped, vagy csengő hangot ad, amikor könyörtelenül kopogtat.
 • Távolítsa el az összeomló varratokat bármilyen kényelmesen. Remek, ha van egy véső vagy tűzőgép a régi varratok mellett - segítségükkel gyorsan és hatékonyan csinálhatja.
 • Az összes keletkező szabálytalanság normál cement-homok habarcsot tartalmaz, hogy sík felületet kapjunk. Hagyjon időt a habarcs száradására, mivel csak egy teljesen szárított alapon lehetséges régi csempe burkolását.

A kerámiák természetes pórusai és érdessége teljesen mázzal borított, ami megkönnyíti a gondoskodást és a tisztítást, nem teszi lehetővé a szennyező anyagok behatolását az anyag szerkezetébe. Ez nem teszi lehetővé, hogy megbízható tapadást kapjunk ragasztóval, amely egyszerűen kiszárad majd egy külön rétegben, és leesik az első enyhe mechanikai hatáson.

Fotó a metabo.hu-ból

Ezek a tulajdonságok megkérdőjelezik, hogy van-e lehetőség a régi csempékre csempék elhelyezése és tartós eredmény elérése. Egyszerű és nyilvánvaló kiút a felső üvegezett réteg eltávolításával, és a rendelkezésre álló eszköztől függően számos lehetőség van annak végrehajtására:

 • Végezze el a cserepek csavarjait egy csiszolóval, betonlemezzel.
 • Vágjon be egy bemetszést egy lapos lyukasztóval, forgatás nélkül.
 • A csiszolólemez a darálón segít eltávolítani az üvegezett réteget az egész felületen.
 • Fúrjon egy csomó sekély lyukat.

A munka zajos és poros, ezért mindenképpen viseljen légzőkészüléket a légzőrendszer védelme érdekében. Annak érdekében, hogy a por és a kis darabok ne károsítsák a szemet, elővigyázatosan vegye figyelembe a védőszemüveget.

A kívánt tapadási fok biztosítása érdekében azoknak a területeknek a területe, ahonnan a máz eltávolítása legalább 50%. A bemetszések a legjobbak a grillsütés, és a lyukak fúrását a pecsétes mintában. A vélemények szerint a lyukasztás használata nem túl kényelmes, mivel túl mély bemélyedéseket képez, ami negatívan befolyásolja a ragasztóanyag fogyasztását és az anyagok összköltségét.

Fénykép vanna-expert.ru

Mielőtt a cserépedet a régi cserépre helyezi, a későbbi lefektetés területét egy primerrel kezeli, hogy durva legyen. Ez növeli a ragasztó érintkezési felületét az alaptal. Az alkalmas vegyületek számos márkát kínálnak, de a legtöbb esetben az építők az alábbi lehetőségeket használják:

 • Konkrét kapcsolat a Knauftól;
 • Ivsil Basis-Beton;
 • Ceresite CN 94;
 • Plitonit-Alapozás Superkontakt.

A rajzolás ecsettel vagy görgővel történhet, a legfontosabb dolog -, hogy ne engedjék meg a réseket. A feldolgozás eredményeképpen az egész terület a csiszolópapírhoz hasonló szemcsés textúrát kap. A primer szárítási ideje a csomagoláson van feltüntetve, általában 2-4 óra.

Fotó a order-potolok.ru címen

Néhány finisher inkább a máz mechanikus eltávolítása nélkül szeretne dolgozni, csak egy speciális alapozó alkalmazásával. De ha önmagáért dolgozik, akkor jobb, ha garantáltan tartós eredményt ér el, hogy a padlón vagy falakon lévő régi csempeburkolat csempézése ne okozzon csalódást.

Hogyan tilos a csempe egy régi csempe: szabályok és tippek

Fotó az industry-komforta.ru-ról

Ne bízz a véleményben, hogy a további munka nem különbözik a szabványos stílustól. Figyelembe kell venni az alap sajátosságait, és nem szabad elhanyagolni a kis, de fontos árnyalatokat. A vitában arról, hogy lehet-e ragasztani csempe a régi csempe, a döntés a szakmai befejezők egyértelmű. Lehetséges, de a következő pontok figyelembevételével:

 • Válasszon ragasztós keveréket nehéz anyagokhoz vagy nehéz felületekhez, például porcelán kőzethez. A viszonylag magas költségek ellenére előnyösek, mivel garantálják a kerámiák megbízható rögzítését. Bizonyított ragasztók: Ceresite CM17, Vetonit Felújítás, Ivsil Profit.
 • Ügyeljen arra, hogy új csempe vakoljon. Még ha a ragasztókészítmény gyártója is azt állítja, hogy erre nincs szükség, a gyakorlat azt mutatja, hogy a csempe öntése nélkül a tapadás megbízhatósága nagyban szenved.
 • A fektetés előtt a falakat egy vékony (2 mm) réteggel ragassza le, és hagyja teljesen megszáradni. Ez különösen igaz a falakra, ahol a gravitáció ellened dolgozik, a padlólapokat régi padlóburkolatokra helyezheti anélkül, hogy ebben a stádiumban lenne.
 • Válasszon egy lefektetési mintát úgy, hogy az új varratok ne egyezzenek a régiekkel. Az ilyen egyszerű lépés a jövőben jelentősen csökkenti annak valószínűségét, hogy mindkét bevonat rétegét hámlik.
 • A ragasztókészítményt lapos spatulával kell felhordani, és fogazott megkönnyebbülést biztosítani. A fogak magassága 10-15 mm legyen. Végezze el a spatula többirányú mozgását - vízszintes, függőleges és kör alakú.
 • Figyelembe véve, hogy az aljzat nem szívja el a nedvességet, a szárítás hosszabb ideig tart, és a falakon lévő egyes elemek a gravitáció miatt lefelé mozoghatnak. Indítsa el a fektetést az alsó sorból, rögzítse le, és hagyja teljesen megszáradni. Csak ezután folytatja a további telepítést. Természetesen könnyebb és gyorsabb lesz a csempe a régi csempe a padlón.

Fotó a dytiling.hu oldalról

Teljesítés után kilégzést és 3-4 napig elfelejtheti a szobát. Pontosan ez szükséges a ragasztókompozíció teljes száradásához, két kerámia felület között. Ettől az időponttól kezdve elfogadhatatlan, hogy járjon a padlólapon, vagy vegyen részt a vízvezeték-szerelés, a bútorok, a csatlakozók és a kapcsolók beszerelésében. 4 nap elteltével fugázzuk az ízületeket gumihevederrel.

Jobb, ha nem lehet megmenteni: amikor a leszerelés nem képes?

Fotó a bomeidesign.com-ból

Érthető, hogy nem hajlandó részt venni a csempék lebontásában, az építési törmelék eltávolításában és más kellemetlen pillanatokban. De egyes esetekben érdemes gondosan mérlegelni az előnyeit és hátrányait, hogy a végeredmény ne okozzon kényelmetlenséget. Elhagyni az ötletet, hogy a régi csempékre csempét helyezzünk, ilyen helyzetekben érdemes:

 • A helyiség kis területe. És anélkül, hogy az apró fürdőszobában a fal vastagsága szenvedne, maga a csempe és a ragasztóanyag vastagsága, és ha ehhez hozzá kell igazítani a kiegyenlítés szükségességét, az eredmény meglehetősen sajnálatos lehet.
 • Régi vagy rossz minőségű csempe a földön. Az idő múlásával vagy a gyártási technológiának való meg nem feleléssel a csempe szerkezetét meg lehet semmisíteni apró csipek, repedések és színezés miatt. Az új befejezése után a megsemmisítés folytatódik, és a javítás nem tart sokáig.
 • Az ellenőrző ajtók elrendezésének szükségessége. Ha a régi csempe teljesen elrejti a kommunikációt, érdemes korszerűsíteni a csomópontokhoz és a kapcsolathoz való hozzáférést, amikor a javítás nem szenved vészhelyzetben.
 • A padló szintjének emelésének fontossága. Egészségügyi előírások szerint a padlószintnek a fürdőszobában pár centiméterrel kell alacsonyabbnak lennie, mint a többi helyiség, így minden szivárgás egyetlen helyiségre korlátozódik. A bontási munkákra való megtakarítás bántalmazhatja a pénztárcát, ha a szomszédokat áthatja alulról a lakás egész területére. Nem is beszélve arról, hogy a víz tönkreteheti a saját laminált vagy parkettáját.
 • Annak eldöntésekor, hogy lehetséges-e egy új cserép behelyezése régire, alaposan meg kell mérlegelni, hogy a szint megváltoztatása megakadályozza-e az ajtók kinyitását, az egészségügyi berendezések és bútorok rögzítését. A hiba kijavítása után nagyon kellemetlen meglepetés lesz.

Fotók a www.signsdigital.com weboldalról

Ha az összes kockázat és hátrány értékelését követően a profik még mindig felülmúlják a hátrányokat, ne habozzon, hogy az új csempe felhelyezhető a régire. Kövesse az ajánlásokat, lelkiismeretesen végezze el az összes munkát vagy bérbe vegye a bevált eredményeket. Sikeresek lesznek, a javítások gyorsabbak lesznek, és sok éven át kifogástalan belsővel fog örülni!