Legfontosabb > Dekoráció

Dekoratív vakolat a fürdőszobában - a használati jellemzők

A fürdőszobában lévő falak befejezéséhez használt anyagok folyamatosan vízzel érintkeznek cseppek, fröccsenések vagy vízgőz formájában. Az építõk szigorúan korlátozzák a dekoratív bevonatok választékát, így az évek során arra használjuk, hogy a csempe burkolólapokat leggyakrabban a fürdőszoba csempézésére használják.

Azok a projektek, amelyek végrehajtják ezt a döntést, a leggyakoribb, de "unalmas" lakástulajdonosok, akik észrevehető ízléssel rendelkeznek. A keresletre reagáló gyártók nagy nedvességállósággal új, befejező anyagokat gyártanak. A designban új szó volt a fürdőszoba díszítő vakolat, ami friss és eredetinek néz ki ebben a teremben.

Mikrohullámú fürdőszobával rendelkezik

A fürdőszoba egy komplex mikroklímájú szoba, amelyben a magas páratartalom állandó hőmérséklet-változással kombinálódik, ahol erős mosószereket használnak. A szakképzett kézművesek kiemelik a dekoratív vakolat bevonat következő előnyeit:

 • Kiváló páraáteresztő képesség. A dekoratív vakolat vízlepergető tulajdonságai ellenére nagyfokú páraáteresztő képességgel rendelkezik. A kerámia burkolattól eltérően elnyeli a vízgőzöket, amely telített levegőt a vízkezelések során, és felszívja a nedvességet, ha a helyiség levegője túl száraz. Ennek köszönhetően a dekoratív vakolat, a tükrök vagy a szemüvegek nem páraznak fel a fürdőszobában, kevesebb gőz keletkezik, kedvezőtlenebb feltételek keletkeznek a gomba kialakulásához.

Figyelj! A fürdőszoba díszítő vakolat falainak díszítése számos formát ölthet. Ebből az eredeti anyagból sima vagy dombornyomott bevonat készíthető, fényes vagy matt felület. A színes vakolat választása nem korlátozódik semmire, és a kreatív megközelítéssel rendelkező különböző stencilek lehetővé teszik, hogy valódi alkotásokat hozzon létre a saját kezével.

Előkészítő munka

A dekoratív vakolattal végzett munka egy hosszú, fáradságos és fáradságos folyamat, amelyet saját kezével végezhet vagy hivatásos mestert kölcsönzhet. A befejeződésre fordított idő több mint felét a dekoratív bevonat alkalmazásához szükséges falak készítése végzi. A munka eredményének minősége és tartóssága attól függ, hogy a színpad megfelelő-e a megfelelő technológiával.

Először is, a régi díszítő bevonatot eltávolítják a falakról az alapra. A kezelt felületen nincs ragasztóanyag, csempe, tömítőanyag. Ezután a falakat vakolják és tisztítják a fertőtlenítő vakolattal. Ez egy speciális fajta homok-cement keverék, amelyre szükség van:

 1. Vízszigetelő falak. Miután a fertőtlenítő vakolat a megmunkálandó falhoz való érintkezés helyén szárad, megszületett egy különleges film, amely megakadályozza a nedvesség behatolását.

Fontos! A fal díszítése közvetlen érintkezésbe kerül a vízzel, érintkezésbe a vízgőzzel, a fröccsenő vízzel és a leeséssel. Ezeknek a negatív tényezőknek a kombinációjával a falak felületén penészgomba, gomba és barnulás alakul ki, ami rontja a bevonat megjelenését és veszélyezteti az emberi egészséget. A dekoratív vakolat akril alapja védi ezt az anyagot minden külső hatástól, így vízálló.

A dekoratív vakolat típusai

Dekoratív vakolat a fürdőszobában egy speciálisan előkészített falfelületre van felhordva. A keverék alkalmazásához felszíni előkészítés a régi felhordó anyag szétszereléséből, a tisztító cement-homok keverék kiegyenlítéséből és alkalmazásából áll. Ha az előkészítő lépcső megfelelő, akkor bármilyen bevonatot használhat.

A felületi dombormintának megfelelően a dekoratív vakolat 2 típusra oszlik:

 • Sima. Az ilyen vakolatnak sima felülete határozott megkönnyebbülés nélkül. A díszítő bevonatok ezen csoportjának képviselője a velencei, sima, fényes gipsz, amelyet leggyakrabban a fürdőszoba befejezéséhez használnak. A fény a víz behatolásának további gátjává válik, mivel a falra csúsztat anélkül, hogy befolyásolná a bevonatot. A velencei díszítés utánozza a természetes kő megjelenését, így a színek kiválasztása természetes, természetes árnyalatokra korlátozódik.

Fontos! A dekoratív falburkolás kezdeti száradási ideje 3-5 óra, azonban több időt vesz igénybe ahhoz, hogy teljesen megszáradjon. A mesterek javasolják, hogy a fürdőszobát 3 napig korlátozzák, és ha az idő lehetővé teszi, akkor mind a 7 napot, mivel pontosan annyi idő van a gyártók szerint, hogy a dekoratív vakolat teljes polimerizációjára van szükség.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában egy remek ötlet, hogy díszítse a belső tér stílusos és eredeti módon.

A felületek bevonatának új módszerei, például a dekoratív vakolat a fürdőszobában egyre népszerűbbek a modern befejező anyagoknak köszönhetően. Az eredmény egy megkönnyebbülés vagy sima textúra, a szoba nem szabványos kialakítása és tetszőleges színű megjelenítés.

Természetes gipszet készíthetek a fürdőszobában?

A modern keverékeknek minden megfelelő tulajdonságuk van ahhoz, hogy magas páratartalmú helyiségben használhassák őket. A legfontosabb dolog helyesen kiválasztani a kompozíciót a befejezéshez, a felületek szintjének tisztításához és tisztításához. A legsikeresebb megoldás - a nedvességálló gipsz a cementhez vagy vakolathoz. Az egyéb típusú megoldások a falakból időben elpirulnak, bőséges kondenzátum esetén.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában - az előnye és hátránya

A fürdőszoba befejezésének ez a módja előnyei:

 1. Megnövelt gőzáteresztő képesség. Még a szárított keverék is felszívja a nedvességet a levegőből, amikor bőséges, és feladja a hiányt. Így szabályozza a mikroklímát a helyiségben, és csökkenti a vízgőz vízmennyiségét, a gomba és a penészképződés kockázata minimális.
 2. Könnyű gondozás. A fürdőszobában lévő dekoratív vakolatok többsége antisztatikus tulajdonsággal rendelkezik - a szennyeződés gyakorlatilag nem rendeződik. Szükség esetén a készítmények könnyen szivacsokkal és háztartási vegyi anyagokkal is tisztíthatók.
 3. Egy egyedülálló belső tér létrehozásának képessége. A fürdőszobai dekorációs vakolat természetes anyagokat utánozhat, dombornyomott mintákat hozhat létre bármilyen színsémában.

A dekoratív bevonat hátrányai a következők:

 1. A telepítés bonyolultsága. A cél szilárdsága és tartóssága attól függ, hogy megfelelnek-e a megoldások és az írástudás alkalmazásának technológiájával a felületek előkészítésében, különben az idővel összeomlott réteg válhat eredményessé.
 2. Szükség esetén a bontás szükség esetén új javításokat végez. Szükséges, hogy szó szerint levágja az anyagot a vakolt falakról, sok időt és energiát igényel.

Fürdőszobai dekoráció díszítő vakolattal

Fontos megjegyezni, hogy a fürdőszobai díszítő vakolat befejeződik egy gondosan előkészített felületen. Ehhez tegye a következőket:

 1. Falak és mennyezetek tisztítására az utolsó burkolatból - festékek, fehérítés, csempe.
 2. Fedje le az összes apró repedést.
 3. Szerelje fel a fém jelzőt egy tiszta helyre.
 4. A jelzőfényeken új rétegű megoldást helyeztek el.

A vízszigeteléshez és a felületek kiegyenlítéséhez jobb tisztítószer alkalmazása. Felszívja a felesleges nedvességet, és idővel nem reped. A fertőtlenítő készítmény nedvességelnyelő réteget képez, ami nélkülözhetetlen követelmény a magas páratartalmú helyiségekben. Az eredmény egy tökéletesen összehangolt terület lesz, amelyen egy befejező réteg alkalmazható.

Dekoratív gipsz falak a fürdőszobában

A falak simítása után a befejező helyiségbe menjen. Több lépésből áll:

 1. A fal mély behatolású oldattal készül. Az első réteg bőséges, jól száradjon. A második a por teljesen eltávolítására tervezték, közvetlenül a vakolás előtt.
 2. Ezután díszítő vakolatot alkalmaztak a fürdő falaira. A befejező megoldást a falra dobják, kiegyenlítik, és elkezdik létrehozni a tervezett megkönnyebbülést. Ha a felületek simaak, akkor a fugázás befejeződik.
 3. Miután a befejező réteg megszáradt, a falakat viasz és festék borítja, a kialakítástól függően.

Dekoratív vakolat fürdőszoba mennyezet

A fürdőszobában vízálló dekoratív vakolat a sima mennyezetre. Az illesztés módját a padlólap átlapolásának mérete határozza meg:

 1. Ha az átmenetek vastagsága kisebb, mint 2 mm, átszúrhatja a repedéseket vagy a vakolatot.
 2. Ha a táblák cseppjei több mint 5 mm-rel vannak, akkor jobb, ha a gipszkarton segítségével szintre helyezik őket, majd az összenyomást követően simítsa ki az ízületeket.

A befejező kivitelezés módja hasonló a gitteléshez. Az anyagot alulról felfelé helyezzük, egyenletesen egyenlítjük ki, tervet készítünk - a mennyezeten lévő nyers oldatot szerkezeti görgővel, spatulával, ecsettel vagy úszóval dolgozzuk fel. A teljesítmény és az esztétikai tulajdonságok javítása érdekében festhető.

Dekoratív vakolat fürdőszobai tervezése

A nedvességálló dekoratív vakolat a fürdőszobában egy száraz keverék töltőanyagokkal, amelyekkel különböző anyagokat lehet utánozni: gránit vagy márvány, selyem vagy fém, valamint polimerek, amelyek védő réteget képeznek. Egyes készítményekben ásványi őrleményt adnak hozzá, amely esetben a fal felemelkedik. A gyönyörű dizájn kialakításához a fürdőszobában díszítő vakolatból bármilyen keveréket használhat, mindaddig, amíg vízálló. Az ideális választás a kompozíció, amely sima textúrát hoz létre. Fényesre csiszolható, védő réteggel vagy viasszal borítva.

Velencei vakolat a fürdőszobában

A legjobb befejező lehetőség a velencei díszítő vakolat a fürdőszobában, amely kő poron (gránit, kvarc, márvány) alapul. A befejeződés során az átlátszó elasztikus keveréket több rétegben (számuk eléri a tíz) a falakra helyezzük, és gondosan dörzsöljük és polírozzuk. A platform nagyon sima, tökéletesen polírozott.

A velencei vakolat a fürdőszobában követi a kőzeteket (gránit, márvány, travertin), a rétegek áttetszőek és áttetszőek lehetnek. Ezzel a kivitellel csak a kompozíció különböző színeivel működhet, és néhány effektet repedt fal formájában. A velencei ragyogást viaszos bevonattal látták el, az így kapott fényesség további vízálló védelmet jelent.

Marble gipsz a fürdőszobában

Melkofraktsionny márvány keverék készült kő liszt és polimerek. A morzsa pigmentekkel való festésének képessége miatt a kompozíciókat hatalmas színpalettán állítják elő - a fehér és pasztell tónusoktól a világos és a sötétig. Az esztétikai hatáshoz gyöngyház, csillogás adódik az oldathoz, a falakat lakkal és viasszal védik. A fürdőszobában lévő márványvakolat a rétegek tökéletes fényét és átlátszóságát vonzza, amelyek a felületet a természetes kőben rejlő mélység hatására adják.

Gipsz kéreg bogár a fürdőszobában

A klasszikus szerkezeti vakolat keverék, amely megkönnyíti a felszínen a fakéreg bogarakat. Összetételében nagy frakciójú szemcsék vannak, az oldatot festékkel festjük az alkalmazás előtt bármilyen pigment hozzáadásával. A díszítést a vízszintes vagy vízszintes mozgások által a falakon kialakított hornyok alkotják;

A textúra matt, a falak és a mennyezet a felső réteg fölé festhető. A különböző színek egymás közti használata miatt megkülönböztethetők a belső tér különböző területei - panelek, díszítések a mennyezetre vagy a falakra. A szerkezeti struktúra hiánya, hogy üregei megtartják a vizet és a szennyeződéseket. A fürdőszobában használt dekoratív vakolat (texturált kéregbogár) a jövőben problémákat okoz a felületek tisztítására.

Tippek dekoratív vakolat alkalmazására a fürdőszobában

A megkönnyebbülés kialakításához különböző alkalmazási technikákat alkalmaztak. A fürdőszoba dekoratív vakolattal a következő technikákkal készül:

 1. Egyenesen durva - műanyag zsákban elhelyezett seprő vagy roncsolt újság segítségével - a "liba-bőr" -nek megfelelő dombormű van becsomagolva. Rozsdamentes textúrák létrehozásához.
 2. Szilárd durva - miután a keveréket durva szemcsés elemekkel töltötték le úszással, kéregbogárburok képződnek.
 3. Furrowed - a módszert egy sablon segítségével hajtják végre, ha a nedvességet nedvességre kényszeríti. Például a tengeri kagylók hatását körkörös mozgások, egyenes barázdák - lineárisak. A módszer lehetővé teszi tégla vagy falazat utánzását.
 4. Modellezés - művészi módszer, ecsettel a felszínen, a szivacsok háromdimenziós rajzokat hoznak létre: virágok, levelek, matricák.
 5. A velencei vakolat a különböző árnyalatok keverékének rétegenként történő alkalmazásával történik, majd a rétegek ismételt dörzsölését és eltávolítását végzik.
 6. Színezés - egyszerűen díszíthetünk vakolt falat vagy mennyezetet készen álló boltcsíkokkal, egyedülálló mintázattal.

Típusú gipsz a fürdőszobában

A magas páratartalmú helyiségeknél csak jó nedvességállóságú anyagok alkalmasak. Bizonyos típusú vakolat tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába, mivel nagy páratartalmat, hőmérsékletváltozásokat és háztartási vegyi anyagoknak való kitettséget enged. Az ilyen készítmények alaprétegként is alkalmazhatók a további kikészítéshez, valamint dekoratív fedőrétegként.

Különlegességek

A fürdőszobai dekorációk különleges igényeket támasztanak. A beltérben nem a legkedvezőbb működési feltételek jönnek létre. A magas páratartalom, gyakori hőmérsékletváltozások hátrányosan befolyásolják a felületet, és hozzájárulnak a nedvesség, a gombák és a penész megjelenéséhez. A sima vakolat nem alkalmas a fürdőszobák számára.

A vakolat keveréknek ellenállónak kell lennie a nedvességgel és a fertőtlenítő tulajdonságokkal szemben. Az ilyen készítmények díszítő rétegként is felhasználhatók, valamint a falfelületek felületének és a nedvesség behatolásának megakadályozására.

Előnye és hátránya

Gipsz a fürdőszobában többféle. A keverék teljesítményjellemzői elsősorban összetételétől függnek.

Azonban minden fürdőkreceptornak számos előnye van.

 • Jó páraáteresztő képesség.
 • A bevonat nem adja át a nedvességet, és nem veszi fel.
 • A mikroorganizmusok terjedésének ellenállása. Az ilyen bevonaton nem jelennek meg gombák vagy formák, még az állandó páratartalom és rossz szellőzés esetén is.
 • Mint a gipszkeverékekhez hasonlóan, a fürdőszobai kompozíciók jól maszkolják a falak és a mennyezet felületén fellépő hibákat, valamint az alapszintet.
 • Az építőiparban sok dekoratív nedvességálló kompozíció található, amelyek nem csak védő funkciót látnak el, hanem gyönyörű kivitelben is szerepet játszanak.
 • A vakolat szinte bármilyen anyagon alkalmazható.
 • A nedvességálló gipsz kezdõrétege festhetõ, csempézett, díszítõkeverékekkel vagy bármilyen más anyaggal bevonva.
 • Alacsony fogyasztás négyzetméterenként. Kivétel lehet dekoratív kompozíció. Bizonyos alkalmazási technikáknál több bevonat bevonat szükséges.
 • Jó tapadás.
 • Alkalmazás egyszerű.
 • Magas szárítási sebesség.
 • Ellenálló a repedéshez.

A fürdőszobai gipszek hátrányai főként az adott felhasznált anyag típusától függenek.

Tekintsük a legtöbb keverék legfőbb hátrányait.

 • A dekoratív vakolatok meglehetősen drága anyagok. Ezenkívül bizonyos alkalmazási módszerek nagy mennyiségű keverék fogyasztását igénylik.
 • A gipszkeverékek nem tolerálják a vízzel való közvetlen érintkezést és túl magas páratartalmat a helyiségben.
 • A legtöbb dekoratív kompozíció bizonyos készségeket és kivitelezést igényel az alkalmazásokhoz. A saját kezű munkálatok elvégzése nem egyszerű. Ha helytelenül dolgozik az anyaggal, akkor nem lesz képes megbízható és gyönyörű bevonatot létrehozni.
 • Nehéz ne csak díszítő keveréket alkalmazni a falakra, hanem szétszerelni őket.
 • A cement alapú vakolatok megrepedhetnek, ha helytelenül vannak elhelyezve vagy a réteg túl vastag.

Az építőiparban számos különféle gipszkeverék található a nedves helyiségekben. A fürdőszoba alap- és befejező kompozíciókban is kapható. A vakolat típusa technikai jellemzőitől és dekoratív tulajdonságaitól függ. A legtöbb készítmény cement vagy gipsz alapon készül. Dekoratív vakolat a fürdőszoba a kompozíciót lehet osztani többféle.

 • Mineral. Az ilyen keverékek különböző ásványi anyagok (leggyakrabban márvány vagy gránit forgácsok) alapján készültek, minőségi portland cement és mész hozzáadása mellett. Ezt a típusú vakolatot gyakran használják az épület homlokzatainak befejezésére, ami azt jelzi, hogy az anyag jó ellenállást mutat a külső negatív tényezőkhöz.
 • Akril alapú. A vakolat összetétele magában foglalja az akrilgyantát, amely a fő kötőanyag komponens szerepét játssza. Ezt a bevonatot nagy szilárdság és repedésállóság jellemzi. Ha helyesen alkalmazzák, az anyag több mint 25 évig tarthat a megjelenés és a műszaki jellemzők elvesztése nélkül.
 • Természetes szilikon alapú. Ez a kompozíció tökéletesen illeszkedik a falakhoz, és dekoratív bevonatként is játszik. A szilikon mellett ez a vakolat speciális összetevőket tartalmaz, amelyek meggátolják a mikroorganizmusok kialakulását és terjedését, valamint védik a kezelt alapot a nedvességtől, a gombáktól és a penésztől.
 • Szilikát. Az ilyen keverékek alapja a nátrium- és kálium-szilikátok vizes lúgos oldata antiszeptikus komponensek hozzáadásával. A vakolat nem romlik a vízzel való érintkezéstől, és jó nedvességállóság jellemzi.

A gipsz felszabadulásának formája készre kevert és száraz porra oszlik. A kész kompozíciók kényelmesek, mivel nem kell több időt töltenie a megoldás elkészítésében.

Velence

Az esztétika és a praktika kombinálja a velencei vakolatot. Az anyagot hidratált mész alapozza. További komponensként színezékeket, mikroalkalint, akrilt és más polimer adalékokat használnak. A talajmaradvány jelenléte miatt a bevonat tökéletesen utánozza a természetes kő szerkezetét. A mikrokalkalit, a gránit és az onyx por, a kvarc liszt vagy más töltőanyagok a velencei vakolat részei lehetnek.

A velencei keverékek nagyszerűek a kis területek dekoratív díszítéséhez. A csillámló bevonat könnyedén kitölti a kis szobát, amely lehetővé teszi a szabad tér vizuális növelését. Ez a fajta felület nem csak egy nagyszerű kilátás, hanem kiváló teljesítmény.

A velencei vakolat nem fél a nedvességtől és a hőmérséklet változásoktól, és nagy ereje is van. Ez a dekoratív berendezés ideális megoldás a fürdőszobák számára.

A befejező bevonat teljesítményének és díszítő tulajdonságainak javítása érdekében ajánlott speciális viasszal ellátni.

texturált

Ez a gipsz egy heterogén keverék, amely különböző természetes szálakat, apró kavicsokat, zúzott kőzeteket tartalmazhat. Az ilyen töltőanyagoknak köszönhetően a texturált bevonat különböző textúrákat képes utánozni. Ennek a felületnek a megkülönböztető jellemzője a felszínen kialakult megkönnyebbülés.

A texturált vakolat kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik, lehetővé téve, hogy a helyiségeket kedvezőtlen üzemi körülmények között használják. A bevonatot háztartási vegyszerekkel lehet tisztítani vagy nedves ruhával rendszeresen törölni. Az anyag ellenáll a mechanikai igénybevételnek, és nem fél a vízzel való érintkezéstől.

gipsz

A gipsz vakolat környezetbarát anyag. A keveréket belső díszítésre használják annak érdekében, hogy előkészítse és felszínezze a felületet a kikészítés előtt. A kompozíciót vastag rétegre lehet felvinni a falra, amely lehetővé teszi, hogy álcázza szinte minden bázishibát. Ebben az esetben a falat korábban nem tették fel.

A gipsz vakolat gyakorlatilag bármilyen anyagon alkalmazható. A keverék jó adhézióval rendelkezik az oldat előállításához felhasznált speciális adalékok miatt.

Meg kell jegyezni, hogy a gipszkompozíció csak a közepes nedvességtartalmú helyiségekben alkalmazható. A nagy porozitás miatt a bevonat jól elnyeli a nedvességet.

A magas hőmérséklet hatására felszívódik a felesleges nedvesség, és gyorsan szárad. Azonban nedves állapotban a gipsz bevonat delaminálható. Érdemes ezt a keveréket használni az alapvető falburkoláshoz a fürdőszobában csak akkor, ha jó szellőzés van a helyiségben, és a kezdő burkolat vízálló anyaggal készült.

cement

A cement alapú vakolatok felülmúlják a vakolat keverékeket műszaki jellemzőikben. Ez a bevonat tartós és tartós. Az anyag ellenáll a nedvességnek és a szélsőséges hőmérsékleteknek.

A cement vakolat összetétele a következő típusokra oszlik:

A fürdőszobák esetében a legmegfelelőbb megoldás egy cement-homok keverék. A legtöbb cement vakolat összetétele speciális adalékanyagokat tartalmaz az anyag teljesítményének javítása érdekében.

Sanitizing megoldások

Az anyagok, úgynevezett fertőtlenítő oldatok, két vagy három összetevőből állnak.

 • Primer oldat. A primer helyett egyes gyártók alapvető gipszeket készítenek a keverék tisztítására.
 • A vakolat összetételének tisztítása.
 • A gitt bevonat bevonatának befejezése. Ez az összetevő nem kötelező, és nem szerepel a gyártók összes tisztítási rendszerének összetételében.

Ezek a rendszerek szükségesek a falak és a befejező anyagok nedvességtől való védelmére. A vakolat megtartja a vízben lévő sókat, ami hozzájárul a nedvesség gyors elpárologtatásához. A vakolat bevonat porózus szerkezettel rendelkezik, amely megakadályozza a sófelhalmozódások és a falak és falak deformációjának felhalmozódását.

A fertőtlenítő oldatok könnyen felhordhatók a felületre, és gyorsan száradnak. Ez a bevonat ellenáll a külső negatív tényezőknek, és nem repedt. A vakolat anyagának tisztítása nem a befejező dekorációhoz tartozik, hanem csak védőrétegként használható. Ez a felület lehet festett, csempézett vagy más anyag.

A gipsz falaknál nem ajánlott a fertőtlenítő rendszer. Az ilyen vakolat alá tartozó alapoknak hosszú élettartamúnak kell lenniük. Az oldatot csak a tiszta, zsírtalanított, tisztított régi felületi réteg felületén lehet alkalmazni. Az elegy több rétegben is alkalmazható, amelyek vastagsága nem lehet kevesebb, mint 2 cm.

Milyen típusú választani?

A fürdőszoba vakolat típusának kiválasztásakor meg kell ismerkednie a műszaki jellemzőkkel, valamint figyelembe kell vennie az egyes típusok előnyeit és hátrányait. Nagy szerepet játszik az elkészítendő alapítvány típusa.

Betonfalak esetén a cement alapú vagy polimer alapú vegyületek tökéletesek. Mind a cement, mind a vakolat megoldások jól feküdnek a téglaalapokon. A cellás beton befejeződéséhez ajánlott speciális anyagokat vásárolni.

És fontos annak eldöntése, hogy a vakolat a befejező bevonat vagy az alapréteg szerepét játssza-e tovább a befejezéshez. Speciális dekoratív keverékek állnak rendelkezésre a befejeződéshez, amelyek kiváló esztétikai tulajdonságokkal és magas műszaki jellemzőkkel bírnak.

A fürdőszobában használt gipszkeverékeket óvatosan kell használni. Az ilyen vakolat nem tolerálja a nedves környezetnek való kitettséget. A felszíni víz felszínén a gipsz feldarabolódhat.

Egyes gyártók nedvességálló gipszkeverékeket gyártanak. Az ilyen bevonat szerkezete azonban még porózus, ami hozzájárul a nedvesség felszívódásához és a bevonat teljes megsemmisítéséhez vezethet. A fürdőszobákon a cementen alapuló megfelelőbb keverékek.

Bármelyik vakolat típusát is választja, fontos figyelembe venni számos tényezőt, amikor anyagot vásárol.

 • Szükséges alaposan tanulmányozni a készítmény leírását és jellemzőit a csomagoláson. A terméken meg kell jelölni, hogy a vízálló anyagok kategóriájába tartozik.
 • Annak érdekében, hogy a bevonat megbízható, tartós és tartós legyen, nem szabad pénzt megtakarítani a fürdőszobai vakolat vásárlására. Először megismerkedhet a népszerű gyártók minősítésével és a termékeik értékelésével.
 • A vásárláskor fontos figyelembe venni a termék eltarthatóságát is. A lejárt eltarthatósági időtartamú anyagok nem felelhetnek meg a deklarált tulajdonságoknak, mivel részben elvesztik műszaki jellemzőiket.

technológia

A vakolat alkalmazásának technológiája a kiválasztott anyagtól és a kezelendő felülettől függ. A befejező vakolat keverékek közel azonosak, függetlenül a kompozíció típusától. A dekoratív megoldások alkalmazása nagyszerű tervezési lehetőséget biztosít a különböző befejező technikák használatának lehetősége miatt.

Előkészítés és alkalmazás

A vakolat összetétele előtt elő kell készíteni az alapot. A felületet a régi befejező rétegről megtisztítják. Ha az oldatot festett, fehérített vagy korábban vakolt felületre helyezi, akkor az új befejező réteg teret enged a régi bevonatnak. Egy idő után a régi befejezése az új réteggel leeshet.

Ha a falban mély repedések vannak, azokat cementtel és homokkal kell tisztítani és lezárni. Ezután a falakat por, szennyeződés és zsírfoltoktól tisztítani kell. Ha egy téglafalat vakolni fog, akkor a munka befejezése előtt a téglaszerkezetnek 0,5 cm-re kell mélyíteni a jobb tapadást.

Javasolt 0,4 centiméteres mélységű mélyedések kialakítása túlságosan sima téglákon vagy betonalapokon. A tapadás javítása érdekében ajánlott a felületet egy alapozóval kezelni. A legjobb, ha antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkező primert választunk.

Bizonyos esetekben világítótestek telepítésére lehet szükség. Világítótornyok szükségesek, ha a fürdőszobának meglehetősen nagy területe van, és a szabálytalanságok több mint egy centiméter. Ez a folyamat a perforált T alakú profilok rögzítéséből áll. A rögzítést gipszhabarccsal végezzük, amely kis függőleges vonallal elosztva kerül kiszerelésre. A profilokat 1 - 1,5 méteres lépésekben préselik a gipszkeverékbe.

obryzg

A permetezést a vakolatnak az alaphoz való megbízhatóbb tapadásával végezzük. A permetezésnek köszönhetően a falfelületre repedések, forgácsok és egyéb hibák vannak kitöltve. Ez a folyamat egy folyékony cement-homok habarcs használatát foglalja magában. A keverék előkészítéséhez a cement egy részét három rész homokkal kell összekeverni és vízzel hígítani a tejföl konzisztenciájához.

A megoldás alkalmazása előtt ajánlatos vízzel nedvesíteni a falat. A keveréket az alap teljes felületén szórással gipszvakolóval szórjuk. A folytonos réteg vastagsága 0,5 és 0,9 cm közötti lehet.

Vázlat réteg

Miután a permet egy kicsit megragadt (ez nem tarthat tovább három óránál), a keveréket fel kell készíteni a rétegvastagságra. Ebben az esetben az oldatnak kissé vastagabbnak kell lennie, mint a fröccsenésnél. Készítsünk cement és homok keverékét 1 és 3 arányban.

A kapott kompozíció az előző szegély nélküli réteg tetejére kerül. Ha beaconokat telepítettek, a keveréket két szomszédos profil között alkalmazzák. Ezután az alumínium szabálynak meg kell szintelnie az alkalmazott kompozíciót. A mozgást profilokat kell végrehajtani.

A cél befejezése után a rétegvastagságnak kissé kiszáradnia kell, miután a jelzőfények eltávolításra kerülnek. A profilokból a megmaradt mélyedéseket cement-homok habarccsal töltötték és spatulával simították.

Befejezés színpad

A befejező szakaszban a vakolat további bevonása vagy az utolsó díszítő bevonat eloszlása ​​előtt alkalmazható. A különbség a keverék vastagsága lesz. Az alapréteg nem haladhatja meg a 2 millimétert, ha a bevonatréteg 4-7 mm vastagságú.

Minden munkát a durva felület részleges száradása után végezzünk. Ha a rétegvastagság sikerült jól keményedni, javasoljuk, hogy nedvesítse fel a felületet vízzel. Egy keskeny spatulával egy gipszkeveréket alkalmaznak egy széles szerszámra. Legfeljebb 20 fokos szögben egy nagy spatula terjeszti az oldatot a fal felületén. A mozgásnak egyszerre legyen sima és sima.

A felület sarkában történő feltöltése megkönnyíti a keverék eloszlását, vízszintesen mozgatja a spatulát. A sarkok mellett elhelyezkedő területek a legegyszerűbb mód a vágás függőleges mozgatására. A gyengén keményített bevonatot úszóval kezeljük a vakolathoz, és körkörös mozgást végezünk az óramutató járásával ellentétes irányba. Azokon a területeken, ahol kialakult a kidudorodás, a súrlódás szükségessé válik.

Texturált keverék használata esetén a pályázati eljárás némileg eltérő lesz. Fő eszközként keskeny fémspatulát kell használnia. A szerszámmal történő mozgatáshoz szükséges irány a dekoratív vakolat alkalmazásának választott módjától függ.

Ha meg szeretné tudni, hogyan vakolja be a falakat a fürdőszobában, nézze meg a következő videót.

Hasznos ajánlások

Ha a vakolatot a fürdőszobában használják alaprétegként, akkor egy ilyen bevonat további vízszigetelést igényel. Különösen a gipszkeverék esetében, ami fontos ahhoz, hogy megbízhatóan védje a közvetlen vízzel való érintkezéstől. Az építőanyagok piacán speciális polimerek hozzáadásával speciális cement alapú szerszámokat vásárolhat.

A dekoratív vakolatokkal való munkavégzéshez a legtöbb esetben tökéletesen egyenletes bevonat szükséges. A legnehezebb a velencei keverékekkel együtt dolgozni. Ha egy ilyen kompozíciót a bázisra hibákkal lát el - a vakolat befejező rétegen keresztül láthatók. Az oldat vékony rétegekben kerül eloszlásra a felszínen, amelynek hossza elérheti a tízet.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában - már nem egzotikus

Egészen a közelmúltig a fürdőszoba dekoratív vakolatát észlelték, kissé kétértelműek. A fürdőszoba szokásos megjelenése alakult ki - az egész falat, vagy legalábbis a felét csempével borítják. Az új anyagok megjelenése tette ezt a képet már nem szükséges.

Mik a fürdőszoba jellemzői?

A válasz a felszínen van - a magas páratartalmú helyiségben. Minden, ami a fürdőszobában állandóan a nedvesség hatása alatt áll, még akkor sem, ha figyelembe vesszük azokat az eseteket, amikor közvetlen kapcsolatban áll a vízzel. Ez önmagában rendkívül komoly megoldást jelent a helyiség és a felhasznált anyagok befejezésére.

Továbbá, amint már említettük, a modern anyagok lehetővé teszik a felület befejezésének új módszereit, például dekoratív vakolatot a fürdőszobában. Az eredmény lesz megkönnyebbülés és gyönyörű felület, nem szabványos belső kialakítás és a leginkább tetszetős színű felületek. Érdemes megemlíteni a szoba díszítésének eme előnyös előnyeit:

 • a felületek jó páraáteresztő képessége;
 • a kedvező mikroklímát és a gombafejlődés feltételeinek hiányát;
 • a tükrök elcsúszása és a felesleges nedvesség felszívódása miatt a felület tulajdonságai miatt.

Mi használható a kikészítéshez?

Először is, a cementen alapuló univerzális keverékek, mint például a Rotband, amelyek bármilyen körülmények között és bármely felületen felhasználhatók. De most már léteznek új típusú anyagok - fertőtlenítő vakolat. Anélkül, hogy beleértenének összetételébe és megfogalmazásába, érdemes megjegyezni, hogy az általános keverékekkel szemben nagyobb szilárdságú, a fertőtlenítő vakolatnak más előnyei vannak:

 • létrehoz egy vízszigetelő réteget, amely a fürdőszobában használt díszítő vakolat használata esetén követelmény lehet;
 • felszívja a felesleges nedvességet és mikroklímát biztosít a fürdőszobában;
 • könnyen felhordható a felületen;
 • nem szakad meg idővel;
 • ökológiailag biztonságos és nem tartalmaz toxikus anyagokat.

Jó használni ezt a fertőtlenítő gipszet a felület és a vízszigetelés kiegyenlítésére, de más anyagok is szükségesek a fedőréteg létrehozásához.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában

Mint ilyen anyagok használhatók különböző dekoratív keverékek. Általában a dekoratív vakolat fürdőszobájának dekorációja erősen kapcsolódik a "velencei" -hez, bár valójában a választás sokkal nagyobb.

Van még egy anyagkategória - texturált vakolat, amely lehetővé teszi a kivágandó felület érdekes megkönnyebbülését. Ugyanakkor a fal nem lesz sima, egy bizonyos megkönnyebbülés jön létre rajta a munkafolyamat során. A következő típusú felületek állíthatók elő:

 • barázdált durva (dekoratív vakolat kéreg bogár);
 • egyenletesen durva ("liba bőr", "gyapjú");
 • modellezés, így tetszőleges mintát kaphat.

A legfontosabb, hogy ezek az anyagok vízállóak.

Ne felejtsd el az úgynevezett homlokzati gipszet. Szintetikus anyagokat használnak előkészítésében, és képes ellenállni a legszigorúbb időjárásnak.

A dekoratív vakolat sablonjai segítenek létrehozni eredeti design elemeket.

Ezenkívül van még egy lehetőség, hogy egyedülálló pillantást nyújtson a fürdőszoba falaira. Ehhez sablonokat kell használni a dekoratív vakolathoz. Lehetővé teszik, hogy képet adjanak a gipszréteg fölé, ami egyedi és eredeti megjelenést kölcsönöz a falnak.

Hogyan lehet ezt tenni?

A projekt megvalósításához szükséges legfontosabb dolog a vágy. A folyamat meglehetősen hosszú és bonyolult. De ha úgy döntesz, hogy a falak falburkolása a legjobb befejező lehetőség, akkor mindennek megmarad az, hogy folytassa a terveket.

Ha eldöntöd, akkor folytasd!

Az első feladat az lesz, hogy meghatározzuk, mi legyen a célnak az egész és milyen anyagokat kell használni. Ebben az esetben előzetesen meg kell határozni egy védőbevonat használatát - a gipsz felületét a fürdőszobában gyakran bevonják viasszal, hogy a bevonat vízálló legyen.

Fürdőszobai dekoráció díszítő vakolattal

Nincs értelme részletesen leírni a bevonási technológiát, minden egyes vakolatnak saját tulajdonságai vannak, de a különböző anyagokra vonatkozó közös követelményeket is figyelembe kell venni.

Ha dekoratív vakolatot használnak, akkor ez egy fürdőszoba vagy bármely más helyiség, száraz és tiszta alapon alkalmazzák, anélkül, hogy az előző festékbevonat és olajfoltok nyomai lennének. A gipsz alkalmazása előtt a fürdőszobában lévő felületet speciális módon kell elkészíteni.

Hi-Tech változata dekoratív vakolat a fürdőszobában

Kezdetben vízszigetelő réteget kell alkalmazni. Ez megakadályozza a nedvesség és a só belépését a falakból, valamint akadályt jelent a penészképződés kialakulásához. A korábban már ismertetett fertőtlenítő vakolat nagyon alkalmas erre a célra. Ezenkívül kiegyenlíti a felületet, amelyet később díszítő vakolat alkalmaz.

A felület szintre helyezése után csak a dekoratív vakolat közvetlenül alkalmazható a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.

Hogyan készítsünk egy gyönyörű belső tér a fürdőszobában díszes texturált vakolat segítségével: fotó példák

Sokan úgy vélik, hogy csak a csempe, műanyag panel vagy vízalapú festék használható a falak díszítésére a fürdőszobában. Azonban a dekoratív vakolat segít a divatosításában a belső térben, és megkönnyebbül. Ez a falburkolat nemcsak egy egyedi stílust hoz létre, hanem számos hasznos tulajdonsággal is rendelkezik. És hogy ilyen javítást végezzen bárki erejével. Részletesebben a dekoratív vakolat használatáról a fürdőszobában, ebben a cikkben beszélünk.

Milyen típusú dekoratív vakolat választani

A fürdőszobában nem használhatunk mindenféle vakolatot, mert az állandó nedvesség hátrányosan befolyásolhatja a falburkolatot. Tekintsétek azokat, akik képesek ellenállni a magas páratartalomnak:

 • Higiénikussátesz. Ez a porózus típusú vakolat alapja bármilyen falburkolatnak. Használható beltérben, ahol a falak vízzel érintkeznek. Megvédi a felületet a nedvességtől és a szulfát sóktól. Az ilyen vakolat két rétegből áll: a felső egységet fertőtleníti, megakadályozza a nedvesség behatolását, és az alsó porózus megtartja a vizet, megakadályozva, hogy behatoljon a falba. A vakolat tetején bármilyen dekoratív bevonatot alkalmazhat.
 • Gipsz. Alkalmas magas páratartalmú helyiségekhez, és nagyon könnyen alkalmazható. A nagy rugalmasságnak köszönhetően számlát lehet készíteni rajta, amíg megszárad.
 • Dekorációs homlokzat. Ez a vakolat tartós és ellenáll a legsúlyosabb időjárási körülményeknek. Azonban meglehetősen durva szerkezetű, de nem minden formatervezéshez igazodik. Megfelelő a minimalizmus stílusában kialakított helyiségekben.

Figyelem! Mielőtt ilyen gipszet vásárolna, ellenőrizze a kompozíciót. A keverék nem tartalmazhat toxikus anyagokat.

 • Velencében. A falak elegáns megjelenést kölcsönöznek egy gyönyörű fényűvé, a fürdőkádban klasszikus stílusban látványosnak tűnik. Ezzel imitálja a kő, márvány szerkezetét. Különböző lehetőségeket kaphat színes játékokkal vagy fali sablonokkal.

A fő előnyei dekoratív gipsz a fürdőszobában

Ez a bevonat páraálló. Nagy nedvesség felhalmozódásakor felszívja a felesleges vizet, és száraz levegőben, ellenkezőleg, többletet ad. Ez természetes mikroklímát teremt a szobában, ami megakadályozza a penész és a penész kialakulását.

 1. Nedvesség nem halmozódik fel az ilyen falakon.
 2. Egyszerű és egyszerű gondozás. A modern díszítő vakolat nem fél a súrolástól a szivacsokkal és a mosószerek kémiájával.
 3. Olyan gyönyörű, dombornyomott bevonatok készítése, amelyek utánozzák a természetes anyagokat.

Hogyan kell alkalmazni a dekoratív vakolatot

Először fel kell készíteni egy falat, és ehhez szüksége van:

 • Tisztítsa meg a régi bevonatból: padlólapok, festék, régi vakolat.
 • Ezután alkalmazza az első réteg vakolat, ezt a folyamatot nevezzük spray. Kezdetben a felületet vízzel nedvesítik, és 5 mm vastagságú vakolat oldatot alkalmaznak. Az alkalmazott réteget nem kell szintetizálni.
 • A "splash" felett egy rétegvastagságot alkalmaznak. Ha mész-vakolat készítményt használ, az alkalmazott réteg vastagsága 7 mm legyen, ha a cement - 5 mm. A rétegvastagságot egy 70-100 mm hosszúságú rácsos réteggel kell felhúzni és kiegyenlíteni.
 • A befejező vakolat előmelegített felületre kerül. A kompozíciót a spatula szélére helyezzük és 10-15 fokos szögben terjedünk a falra. Bár a megoldás nem száraz, különféle rajzokat és reliefeket hozhat létre.

Figyelem! Miután lefedte a bevonatot, néhány napig száradni kell. Ezért 2-3 napig a fürdőszobát nem lehet használni.

A vakolat befejezésének módjai

A dekoratív vakolaton segédanyagok segítségével a következő típusú megkönnyebbülés érhető el:

 • homorú. Az ilyen felületet puha szivacs vagy egy zúzott újság formájában lehet előállítani műanyag zacskóban. Ezekkel az elemekkel a teljes felületet kell kezelned, és könnyedén megérinted.
 • szikrázó barázdákkal. Ezt a technikát a gipsz "kéregbogár" segítségével végezzük, és hasonlít egy hígított fa hatására. Ezt olyan márványpakettekkel vagy más olyan granulákkal lehet előállítani, amelyek ilyen keveréket alkotnak. Minél nagyobb a morzs, annál nagyobb lesz a rajz.
 • barázdált. A megkönnyebbülés a spatulának a nyersanyag feletti megnyomásával történik. Ily módon a kő vagy a téglafal hatása keletkezik.
 • Velencei. Kiderül, hogy a különböző keverékek különböző árnyalatai keverednek.

Hogyan készítsünk egy durva felületet "kéreg bogár"

Annak érdekében, hogy a vakolat egyenletlensége, hornyok, a kompozícióban szilárd kis szemcséket kell hozzáadni, 1,5-2,5 mm-es méretben. A pályázati eljárás a következő:

 1. A vakolat egy alapfalát egy lapos falra helyezi, jól kiegyenlítve.
 2. Ezután a granulátumok keverékét egy vékony rétegre tesszük.

Tipp Ha korábban nem adott színt a gipsznek, akkor a szárítás után a befejezett fal festhető.

Venetian vakolat: fényűző és nehéz

Ez a fajta bevonat kifinomult megjelenést kölcsönöz a falnak, sima színeket játszik, klasszikus stílusban, rokokóban vagy barokkban. Ez nagyon kifogástalan folyamat, mivel 5-10 réteget kell elhelyezni, és várni kell az összes szárításra.

A márványmintát egy kis spatulával hozza létre. Minden új bevonatnak az előzőtől eltérőnek kell lennie. A kész megoldás gyorsan szárad, így gyorsan kell dolgoznia. Miután a rajz a kívánt formát veszi, a falat alaposan polírozzák. A bevonat nedvességtől és fénytől való védelme érdekében az utolsó lépés a fal megporlasztása. Miután megszilárdul, polírozható egy velúr ruhával.

A falburkolat megválasztása a fürdőszobában nem csak a megjelenés függvénye, hanem az is, hogy mennyi ideig nem lesz szükség a javítások újbóli elvégzésére. A díszítő vakolat nemcsak azt teszi lehetővé, hogy gyönyörű mintákat készítsen saját ízlésének, hanem védi a falakat a nedvesség káros hatásaitól.

Házi velencei vakolat: a szokásos gittek költségvetéses változata

A velencei vakolat sok embert vonz, akik szépségükkel és praktikussal javítanak javításokat. De a magas ár az anyag, vagy annak hiánya a boltokban lehet a módja annak, hogy saját ötleteket. Ebben a cikkben megmondom neked a "velencei" utánzás technológiáját a szokásos gittből. Tetszik ez a költségvetési lehetőség, és biztos vagyok benne, hogy értékelni fogja.

A kompozíció elkészítése

A "Velence" házi analógjának előállítása során felmerülő fő feladat az, hogy ugyanazt a textúrát és sima textúrát kapja a vakolatból. Ie nem lehet olyan kis érdesség, amely a vakolatban rejlik.

Ez segíteni fog nekünk akril lakkban. Amikor a festék falra kerül, fényes film keletkezik. De ha egy egyszerű gipszkendőt keveresz, kapsz egy olyan megoldást, amely nagyon hasonlít a boltba tartozó velencei vakolattól. És ez nem meglepő, mert a "velencei" gyárat akril kopolimerek alapján gyártják. Természetesen talajmaradványt és egyéb összetevőket is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a természetes kőhöz való feltűnő hasonlóságot. De mi a mi esetünkben jó alternatívát kínálunk a sima színátmenetek és áttetsző falak lefedésére. És mindezt olcsóbban lehet tenni.

Előnyök:

 • a rendelkezésre állás, az akril lakkozás és a gipszkarton számos hardverraktárban található;
 • alacsony ár;
 • nedves helyiségekhez alkalmas - fürdőkád, WC; a falak nedves tisztítása lehetséges.

Jellemzők: gyorsan szárad, nem hagyhatja el a következő napot, az elkészített térfogat üzenetet a falra kell vinni. Több mint 10 négyzetméter térfogatnál dolgozik. össze kell dolgozni, vagy kis mennyiségű anyagot kell gyúrnod. Ne felejtsük el sem keverni a vakolatot a vödörben félóránként. Ez meghosszabbítja a megoldás életképességét.

Tehát dolgozni kell:

 • Akril lakk. Bármilyen vízalapú lakk belső munkához is alkalmas, például Tikkurila Paneeli Assa, Dali vagy olcsóbb. A "velencei" előállítására szolgáló akril alapozó nem alkalmas. Túl folyékony, nem biztosítja a vakolatnak a szükséges szilárdságot, és ennek megfelelően a felületet nem lehet csillogni fényre.
 • Kemény kitt befejező. Bármely polimer vagy gipsz száraz keverék, amelyben van egy töltőanyag - márvány liszt vagy mikroalkalita. Alkalmas márkák: Knauf Polimer Finish, Found Econsilk, Bergauf Finish Polimer, Weber LR + és ezek analógjai. A gitt fehér cementre is alkalmazható.
 • Kohler. Univerzálisan használjuk a vízzel diszpergált festékekhez vagy dekoratív vakolatokhoz. Szín - amit szeretsz, elefántcsont, őszibarack vagy egyéb nyugtató árnyalatok. A Tury, Tex, Design Color színező pasztákkal dolgoztam, a különbség általában nem.

A csillogó velencei vakolat dagasztási műveleteinek sorrendje így lesz. Recept 1 liter lakkhoz:

Vigyünk egy műanyag vödröt 5l-re.

 • Az akril lakkot egy vödörbe öntjük és 10-15% -kal hígítjuk vízzel. Ie 1 liter lakkhoz adjunk 100-150 gramm vizet.
 • Ezután öntsük a gittet - kb. 2,5 kg száraz keveréket.
 • Keverjük össze az anyagot egy fúróval keverő fúvókával.
 • Színt adjon a kívánt árnyalat erejéhez. Ez általában a "velencei" térfogatának 10% -a. Keverjük újra.
 • Az eredménynek keverednie kell a szokásos gitt konzisztenciájával.

  Tipp Nagy mennyiségű munka esetén többször kell gyúrni a vakolatot. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg egy érintéssel, először színt adhat az akril lakk teljes térfogatához. És csak akkor, hogy készítsen díszítő vakolatot.

  Az egész térfogat színezése előtt azonban kis mennyiségű lakk, például 250 gramm és gitt próbatestet kell keverni. Ha megkapja a kívánt színt, a "színes lakk" aránya nagyobb mennyiségre alkalmazható.

  A gipszkeverék életképességének meghosszabbításához hozzáadhat egy kis lágyítószert a gipszhez.

  Alkalmazási technika

  Egy liter lakkról kb. 3,5 kg kész vakolatot kap, ami elég ahhoz, hogy 8 m2 falat díszítsen.

  A 1 m2-es fogyasztás 400-500 gramm késztermék.

  Hogyan működik együtt a velencei vakolat leírása ebben a cikkben. A mi esetünkben, a utánzata a pályázati technika lesz teljesen hasonló. Nem fogom megismételni, csak a főbb pontokat fogom kiemelni.

  Falak a vakolási szint és a láncindító előtt.

 • A "velencei" első réteget többirányú mozdulatokkal ellátott fémvastagsággal alkalmazzák, a gittet 1-2 mm vastagságig simítják. Hagyjon kis ütemű ráncokat anélkül, hogy az illesztések sima vonalai lennének.
 • Ügyeljen arra, hogy a szerszámon lévő anyag ne szárítsa meg, ellenkező esetben a csomók a dekoratív vakolaton maradnak. Időről időre tisztítsa meg a simító simítót.
 • 1,5 - 2 óra elteltével helyezze a második réteget a szín mélységének növelésére. Ugyanazt a kompozíciót használja. A vastagsága 0,5-1 mm legyen. Gyorsan szárad, kb. 15-20 perc.
 • A harmadik réteget "a hámozón" alkalmazzák, mintha egy befejező gittet csinálnak.
 • Fél óra múlva, amikor az egész felület száraz, csiszoljon. A legalacsonyabb csiszolópapír tisztította a felszínen lévő összes dudorokat és dudorokat. Távolítsa el a port.
 • A spatulával vagy simítóval "velencei" fényt keltünk - a szerszámot éles szögben tartjuk a falhoz, és erőfeszítéssel a gipszre futtatjuk, mintha simítást végzünk. Ebben a szakaszban már megjelenik a fény.
 • Díszítjük a viaszokat díszítő bevonatokhoz, puha anyaggal polírozzuk.
 • Ily módon saját kezűleg készíthetsz gyönyörű díszítést kész kész anyag nélkül, jól megtakarítva.

  Hasznos videó

  A cikk végén azt javasoljuk, hogy megismerkedjen a videó mester osztályával. Világosan megmutatja, hogyan készítheti el és alkalmazhatja magát a velencei vakolat költségvetési verzióját.

  Reméljük, hogy a cikk hasznos volt számodra. Hagyja kérdéseit és visszajelzéseit az alábbi megjegyzésekben.

  A fürdőszobában alkalmazott dekoratív vakolat technológiája

  A dekoratív vakolat egyediségét a fürdőszobában egy sajátos mintával hangsúlyozza, amelynek saját előnyei vannak. A keverék speciális összetétele lehetővé teszi különböző textúrájú felületek kezelését. Az ilyen esemény előnye a végeredmény, ami egyedülálló.

  Hogyan kell dolgozni a dekoratív vakolattal?

  Az anyag tartós és egyenletesen ellenáll a nedvesség hatásának, lehetővé teszi az alapozásnak a felületi hibákkal járó megkönnyebbüléssel történő kezelését. A fürdőszoba falak és más helyiségek díszítése a csempe alatt az alábbi típusú eszközök használatával jár:

  • szinten;
  • spatula;
  • úszik;
  • a szabályok;
  • kanál;
  • vízvezeték;
  • kalapács;
  • stencil;
  • alapozó görgő;
  • ráncok a megkönnyebbülés megteremtéséhez;
  • vakolókanalak, stb.

  A további anyagok közül meg lehet különböztetni a mély lökést, Kohleret. A por és a homok eltávolításához a következő esetekben szükség lehet:

  • különleges védőeszközök;
  • suede ujjatlan;
  • lakk a befejezéshez.

  A díszítő vakolat széles választékban jelenik meg, amely lehetővé teszi egyedi belső kialakítás létrehozását. Az anyag árnyalatai, a fehér és a matt és a monokrómtól, valamint a csillogó gyöngytől kezdve különböző stílusokkal kombinálhatók. Dekoratív vakolat pamut, akril, mész.

  Minden olyan munkát, amelynek során a dekoratív vakolat a csempe alatt a fürdőszobában, lehet osztani több szakaszban. Közülük:

  • a vakolat alapjainak elkészítése;
  • a felület kezdő és befejező összetételének összehangolása;
  • gitt felület;
  • alap primer.

  Az egész probléma az alap felkészített felületének megfelelő kiegyenlítése. Ha elég nagy, akkor telepítheti az útmutatókat ugyanabban a síkban. A felületi egyenletesség ellenőrzéséhez a szabályt kell használni. A beigazítást egy szál használatával kell végezni. Először rögzítse a profilt a falhoz. Ennek eredményeképpen a gép tökéletes lesz.

  Alkalmazzon díszítő vakolat a fürdőszoba a saját kezét kell csak egy tökéletesen tiszta felületre. Lehetőség van a fal porainak tisztítására építési porszívóval. Az olajfoltok eltávolítása oldószeres. A felületet szappanos vízzel kell kezelni. Ha túl sok szappant adunk a vízhez, a vakolat tapadása a felületre károsodhat.

  A felületi előkezelésre vonatkozó utasítások

  Mielőtt a csempe alatt a fürdőszobában falakat vakolnának, minden felbomlott területet fel kell azonosítani. A tisztított síkot alaposan meg kell vizsgálni. A hiányosságok felszámolásakor kétféleképpen lehet alkalmazni:

  • a lezárt anyagot teljesen eltávolítani;
  • felületkezelés megerősítő vagy regeneráló hatású alapozóval.

  Ez utóbbi lehetőség jobban megfelel azoknak a falrészeknek, amelyek alacsony sűrűséggel jellemezhetők. Egy bizonyos idő elteltével a kezelt felületnek meg kell szakadnia a felbomlással. Ehhez használhatja az Acryl-Hidrosol vagy a Tiefgrund TV alapozót. Ezt követően a csempe alatt gipsz falakat használt. A felületkezelő anyag alkalmazása előtt a gombaellenes összetételt magas páratartalmú helyiségekben használják.

  A falak falburkolatokkal történő kezelésére a fürdőszobában laza vakolattal, az összecsukott bevonat eltávolítására szolgáló eljárást teljesen alkalmazni kell. Miután ez a munka megtörtént, a felületet nedves ruhával kell tisztítani a szennyeződéstől és a portól.

  Ha a bevonat felrepedt, azokat egy csiszolóval kell hímezni, majd meg kell tisztítani és kitisztítani. Ha mély repedések és rések vannak, a rétegeket több rétegben kell alkalmazni. Az oldat repedésének megakadályozásához öntapadó serpyanku rácsot használhat.

  Amikor a gitt megszáradt, a falakat akril alapú alapozóval lehet bevonni. A legjobb módja egy mély penetrációs megoldás, amely javítja a felület tapadási tulajdonságait. Annak érdekében, hogy megakadályozza a gittbevonat felhalmozódását, telítettnek kell lennie. Tilos az olyan kendőt használni, amelynek olajat vagy az alabástrom alapja van.

  Annak érdekében, hogy az új bevonat kiváló minőségű legyen, a felületet lennie kell. Ehhez finom szemcsés csiszolópapírt használhatunk. A falak vakolását megelőzően speciális alapozót kell használni a falak fedésére. Az anyag alkalmazási technológiájának a következő követelményeket kell tartalmaznia:

  • befejező vakolat a falak a fürdőszobában történik a primer réteg, amely meghaladja a 2 cm;
  • kötelező alapozó tömörítés a fugázás során;
  • az alapozott felületet nedves kezelésnek kell alávetni, amelyet a hét folyamán naponta 3 alkalommal végzünk.

  A strukturális ásványi vakolat alkalmazásának technológiája

  A szerkezeti vakolat összetétele különbözik más típusú dekorációs anyagoktól a zárványok jelenlétével. A heterogén szemcsemérethez különféle granulátumokat, kisméretű kavicsokat, kvarcdarabokat, farostokat stb. Adunk. A szerkezeti vakolat cement-mész vagy ásványi bázissal készül kálium-szilikát vagy speciális szintetikus latexek alkalmazásával.

  A fürdő cementkötésű vakolatot szerves vagy vizes oldószerből készítik. Az anyagnak nincs szaga, és az egész folyamat nem hasonlít arra, amelyikben a bérlők a felújítás során elhagyják a lakást. A fürdőszobának a legjobb díszítése a dekoratív vakolattal vízbázisú készítménysel történik.

  A szerszám használata előtt nincs szükség más összetételű keverésre, mivel a termékeket kész formában adják el. A hasonló keverékkel ellátott vakolat, amely hihetetlen plaszticitással rendelkezik, minden eszközzel elvégezhető. A fürdőszobában alkalmazott szerkezeti dekoratív vakolat a következőképpen alkalmazható:

  1. A felület feldolgozásra kész. Nem szabad tökéletesen simítani, mivel a kis hibák jelenléte a jövőben el lesz rejtve.
  2. Az alapot egy közbenső védőréteg létrehozásával kezdjük meg, amely megakadályozza a nedvességcserét a dekoratív kompozíció és a fal között.
  3. A felületet a fürdőszobában saját kezével vakoljuk be, miután a primert teljesen megszáradtuk.
  4. A fürdőszobát díszítő vakolattal díszítik egy spatulával vagy simítóval, azaz egy simítóval, 1 rétegben, közvetlen vagy körkörös mozdulatokkal.

  Hogyan kell alkalmazni texturált díszítő vakolat

  A texturált vakolat a fürdőszobában megkönnyebbülést okozhat a falaknak. A rajz különösen bonyolult, attól függően, hogy milyen eszközöket és összetevőket használnak a tömeg alkalmazása során.

  A fürdőszobában falra alkalmazott texturált kompozíció fából, préselt papírból, vágott vagy vésett kő utánzata, amely eredeti és stílusos. Egy bizonyos helyiségtervezés alatt bármikor felveheti a gipszösszetételt, valamint alkalmazhat speciális béléstechnikát. Ennek eredményeképpen a falakon lévő falak kilátása harmonikus és teljes.

  A texturált vakolat fő összetevője mészkő liszt. A különleges tulajdonságok jelenléte a kompozícióban a töltőanyagoktól függ, amelyek márványgipszek, gránitliszt és különböző rostok. A bázis polimer anyagokból állhat, amelyek lehetővé teszik egy olyan dombornyomott vászon létrehozását, amely nem reped meg a szárítási folyamat során. Alkalmazza az összetételt az alábbiak szerint:

  1. A felületkezelést a lehető legnagyobb felelősséggel végezze.
  2. Az alapot egy alapra helyezzük, és szárítás után a festéket homokkal helyezzük a hordozóra, hogy a vakolat a legjobb tapadást érje el a felületre.
  3. A fürdőszobában használt dekoratív vakolat 1-2 rétegben szórófejjel, ecsettel vagy spatulával, valamint egyéb speciális eszközökkel, a tereptől függően.
  4. A kész felület védelme érdekében használja a kisebb kompozíciókat, így a felület gyöngyházfényű hatással bír.

  Minél összetettebb a rajz, annál nagyobb rétegek száma szükséges, és vastagságuk minimális. Felületeként festék, viasz, különböző impregnálás lehetséges. A vakolt felület bevonható egy hagyományos texturált görgővel és simítóval bevont akril kompozícióval.

  Működik velencei vakolattal

  A velencei gipsz a fürdőszobában, márványlisztből készült, lehetővé teszi a márvány illúziójának felszínre hozását. Átlátszó megjelenésű, összetételében vizes emulzió és hidratált mész. A nagyméretű edényekben értékesített kész megoldás átlátszó és viszkózus. A csomag súlya 7-25 kg. A velencei csak tökéletesen illeszkedő falakon alkalmazható.

  Az ilyen típusú vakolat fontos jellemzői közé sorolható:

  • tűzbiztonság;
  • környezetbarát;
  • kopásállóság;
  • szag hiánya;
  • gyors száradás stb.

  Minden munkát tiszta lámpatestekkel kell elvégezni. Az anyagot apró és precíz stroke-okban alkalmazzák, egy nap után az alap viaszos bevonattal és polírozva.

  Miután foglalkozott mindenféle vakolat kompozíciókkal, felfedezheti a csempe alatt a fürdőszobai vakolat alkalmazásának technológiáját. Különös figyelmet kell fordítani a sarkok összehangolására. A szoba ezen területe olyan szabály segítségével jelenik meg, amelynek szélét kényelmesen éles szögben vágják, hogy ne tapadjanak a szomszédos falra.

  Használhat modern korszerű gipszeket a falak falához. Ez az olasz selyem, ami a tapétát az érintett anyagból alkotja.