Legfontosabb > Csapok

Flying on the bath - a harc módszerei

Tiszta - az egészség garanciája! A rend mindenekelőtt! Emlékeztek ezekre a szabályokra a rajzfilmben? Nagyon fontosak, különösen a fürdőszobában. Itt tisztítsa meg, mossa le magát, mossa minden reggel, így ez a szoba tökéletesen tiszta. Illatosnak és csillogónak kell lennie, nem lehet virágzás és sárga foltok.

A fürdőkád megfelelő ellátásának diagramja.

A hölgyek mindig piszokkal harcolnak és virágzik a fürdőben. Néha ez a háború sár javára ér véget. Hogyan fürödni egy fürdőt egy raidből anélkül, hogy károsítaná? Többféle módon lehet legyőzni az ellenfeledet, de ne zavarja a zománcozott felületet.

Most a piac nagy mennyiségű tisztítószert kínál: porokat, pasztákat, géleket, permeteket. A termékek összetételét, árát, színét, illatát, konzisztenciáját különbözteti meg, de a cél ugyanaz - fürdéséhez és tökéletesen tisztításához.

A vegyszerekkel mindent nagyon egyszerű, ugyanazt a sémát kell alkalmaznod:

 • nedvesítse a fürdő szennyezett felületét;
 • alkalmazzon szerszámot, akkor használjon szivacsot, ha ilyen igény van;
 • hagyja el egy ideig, olvassa el az utasításokat, de általában körülbelül 10 perc;
 • törölje át a szennyezett területet durva mosogatószeres szivaccsal;
 • a mosószert vízzel mossuk.

A fürdő rendszere.

Ha finom bőröd van, akkor speciális kesztyűkkel tisztítási eljárásokat kell végezni, amelyek ugyanazon a helyen találhatók, ahol a mosószert vásárolta. Ne hagyja, hogy a pénz a szemébe, a következmények kellemetlenek lesznek. A mosószereket gyermekektől, háziállatoktól és ételektől távol kell tartani, ne hagyja őket napsütésben és tűz közelében.

Ne feledje, hogy a fürdőt hetente egyszer meg kell mosni és piszkos lesz. Soha ne használjon durva fém keféket. Ne mossa le a kádat WC-tisztítószerrel, nagyon erős és károsíthatja a zománcozott felületet.

Használhat népi jogorvoslati lehetőségeket, amelyek nem drágák, de ugyanakkor nagyon hatásosak, segítenek a mosdó mosásának nem rosszabb, mint a vegyszerek.

Citromsavfürdő tisztítása

Ne próbálja meg menteni és megvásárolni az olcsó fürdőszobai tisztítószereket, és olvassa el a termék címkéjét.

Használjon citromsavat, amit vásárolhat a boltban. Ez az eszköz nagyszerű harcot jelent a szappan, a zsíros foltok, a vízkőképződés nyomai között. A sav mellett rendszeres szivacsot kell használni az edények mosásához, kényelmesen, nagy szivacsot vegyen be.

A zsák elegendő lesz kétszer vagy egy alkalommal, ha elindította a fürdőt. 1 evőkanál citromsavat egy pohár vízben oldunk. Engedje meg, hogy az anyag teljesen oldódjon, hogy ne maradjon granulátum. A feloldatlan sav karcolhatja a zománcozott felületet. Miután elkészült a citrom oldat, folytathatja a tisztítást.

Mosogatószivacs segítségével helyezze a folyadékot a fürdő szennyezett felületére, és hagyja 10 percig áztatni. Amikor az idő elhalad, vegyen egy szivaccsal egy oldatot, és néhány percig alaposan törölje át a fürdő felületét. A fürdőt a szeme előtt megtisztítják. Az eljárást követően mossa le a fürdőt sima vízzel. Ha még nem éri el a kívánt eredményt, ismételje meg az eljárást, amíg elérte a célt.

A citromsav alternatívája a természetes frissen préselt citromlé. A gyümölcslevet egy pohárba préseljük, a zománcozott felületen egy szivacsot használjunk, hagyjuk 30 percig, majd egy szivaccsal töröljük le újra mindent vízzel. A kényelem érdekében szűrheti a gyümölcslevet, és öntsön egy palackba permetezéssel.

Az ecet fürdőtisztítás

Ne felejtsük el, hogy a tisztaság fenntartása érdekében a fürdőt minden nap meg kell mosni.

Az ecet tökéletesen mossa le a kádat a vízkőből. A fürdő ecettel történő tisztítására vonatkozó eljárás végrehajtása érdekében el kell viselnie a szagát, mert egész éjjel zavaró lesz.

Rendszeres ecetet, a kívánatosat, amely maximális százalékos arányban lesz. Nem kell hígítani vízzel, mert gyengéd anyag. Öntse az ecetet azon a helyen, ahol raid van, és hagyja őket átáztatni egy éjszakán át. Reggel törölje le a fürdőt mosogatószivacsral és vízzel öblítse le - azonnal észreveszi az eredményt.

Az ecetben kívül ecetsavat is használhat, erősebb. Hagyja azt is az éjszakára, és reggel is mossa, valamint ecetet. Az ecetsav lényeges. Használja a fentiek szerint.

A fürdőt sós vizes oldattal is tisztíthatja. 9% ecetet és sót vesz igénybe. Keverje össze ecetet és sót 3: 1 arányban, teljesen oldja fel a sót. A fel nem oldott kristályok károsíthatják a fürdő zománcozott felületét. Tegye fel a szennyezett helyeket, hagyja 30 percig. Az idő leteltével törölje le a fürdőt egy merev szivaccsal és öblítse le vízzel.

Szóda fürdő tisztítása

A szóda egy univerzális tisztítószer, amely alkalmas edényekhez, WC-kagylókhoz és fürdőkádakhoz. Töltsön szódát a fürdő nedves felületére, és használjon szivacsot a szennyezett területek tisztítására. A szóda öntöttvas és acél fürdőkhöz is alkalmas, mivel zománcuk megbízhatóbb. A szóda kristályok károsíthatják a fürdő finom zománcozott felületét, ezért ne tégy túlzottan a dörzsölést.

A fürdő tisztítása fogkrémmel

Ez elég drága módja, de hasznos lehet valakinek. A fürdőben lévő plakk és sárga foltok fehérítő fogkrémekkel tisztíthatók. Gyengéden megtisztítja a fürdőt, és fehérséget ad. A paszta a zománcozott felületen ugyanolyan elven működik, mint a fogak. Ecsetsz a fogakkal, és egy kemény mosogató szivacs alkalmas a fürdésre.

Ammónia és hidrogén-peroxid

Az ammóniát és a hidrogén-peroxidot 1: 1 arányban összekeverjük. Ezzel a megoldással törölje le a fürdő piszkos területeit, majd öblítse le. Ez az eljárás segít.

Mustárfürdő tisztítása

Ha a kád felszínén zsírfoltok vannak, a mustár megbirkózik velük. Vásárlás mustár por a boltban, adjunk hozzá vizet, hogy megkapjuk a tejföl konzisztenciáját. Szivaccsal törölje le a szennyezett helyeket, majd öblítse le vízzel. A mustár a csövekbe illeszkedik, nem kell hígítani.

Szappanoldat

Ne dobja ki kis szappanokat, ami már kényelmetlen a kézmosáshoz. Gyűjtsd össze őket az üvegbe, ha elegendő szappan van, töltsd fel forró vízzel. A szappan teljesen feloldódik, szappanoldatot kap. Ez a megoldás nemcsak a fürdőt, hanem a WC-t és a csapot is moshatja. Ez egy nagyon praktikus módja a tisztításnak, semmi nem veszít otthonában.

Sósav

A boltban megvásárolhatja a sósav műszaki megoldását, amely tökéletesen harcol a rozsda és a sárga foltok között. Tisztítás előtt zárja be a fürdőszoba króm és érzékeny részleteit. Ügyeljen arra, hogy a kezét kesztyűkkel védje! Öntse a savra rongyot és törölje át a sárga területeket. A tisztítás után öblítse le a fürdőt vízzel.

Ezután törölje le a mosdót néhány mosószerrel, hogy teljesen lemossa a savat. Ezután öblítse újra a fürdőt tiszta vízzel.

Most már tudod, hogyan és mire lehet mosni a fürdőt. A választás az Ön számára melyik módszert használja. Kipróbálhatja az egyes módszereket, majd kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb és leghatékonyabb megoldást. A kád tiszta legyen, ne fusson. Soha nem lesz raid a fürdőben, sárga foltok, foltok és foltok, ha mindent időben csinálsz.

A fürdő tisztítása

Fürdőszoba igényel figyelmet és gondosságot. Különösen nehéz kipróbálni a fürdő felületét a szennyeződéstől, ha évek óta használják, akkor a falon levő fényes zománc törlődött és durva, papírszerűvé vált. Ha a megfelelő ápolóterméket választja, könnyen kíméli a fürdőt, bár hosszú ideig tart. Az összes meglévő eszköz gyors és elgondolatlan használata helyrehozhatatlan károkat okozhat a fürdő felületén.

Fürdőszennyezési típusok

Annak érdekében, hogy kiválasszuk a megfelelő felületet a fürdők felületének hatékony tisztításához, meg kell különböztetni, hogy mely anyagok és feltételek okoztak piszkos betét képződését.

A főbb bűnösök, amelyek miatt a fürdők idővel elveszítik hófehér megjelenését, a károsodás nagysága és a zománc vagy az akril tisztítására irányuló nehézségek alapján rangsorolhatók:

 • A ház porának és sóinak csapvízben oldva. A fürdő hófehér felületén a piszok és a sárga lerakódások legfeljebb 80% -át teszik ki. A falak mechanikus tisztítása szinte lehetetlen;
 • Szerves szennyeződés, mikroflóra, jelen van a vízben. A mikroorganizmus fürdő a legvonzóbb és legkényelmesebb hely a kolónia kialakítására a padlón és a fürdő falán;
 • Zsír "nyomok", ez magában foglalja a bőrtől és a mosószerek, szappanok, samponok maradványaitól a hámot, ami miatt a fürdő nem változik színben, de egyidejűleg egy láthatatlan viaszos bevonatot is kap;

Egy egyszerű vizsgálat, a bevonat bevonatának tisztítása szivacsos vagy ecsettel, forró, tisztított vízzel, segít megérteni, hogy mi a pára, és milyen eszközökkel lehet a legkönnyebben eltávolítani a bevonatot anélkül, hogy károsíthatja a zománcot vagy az akrilát.

Még akkor is, ha a fürdők falai valamilyen márkájú kompozícióval megtisztulnak, a nyomokban és a cseppekben lévő mosószer mindig a varraton marad. A jövőben a mikrobák vándorolnak a csempéből és varratokból, és a fürdőt újra feltöltik csak tisztított parazitákkal.

A kalcium-magnézium-sók, vas-oxidok mikrorészecskéinek lerakódása miatt sárga vagy szürkés-sárga virágzik. De az ásványi iszapot mindig porral és maradékanyagokkal kombinálják, ez az egész csomó mélyen behatol a mikropórusokba és a cementbe.

A fürdő védelme népi módon magában foglalja a mágneses szűrő beépítését, amely a legtöbb sót megőrzi. A fürdőt hagyományos porcelánból védi a portól. De még mindig szappanos szennyeződést kell rendszeresen tisztítani a falakról. Kemény, csiszoló, sófólia és piszkos, barna házpor hiányában az akrilfürdő falai 10 perc múlva tisztíthatók.

Modern tisztítószerek

Ha nincs bizonyított és tesztelt kézműves népi gyógymód, amelynek segítségével a fürdőt hosszú évekig tökéletes állapotban tartják, akkor a legjobb megoldás a márkás késztermékek segítségével megtisztítani a falakat.

A gyakorlatban a tisztességes küzdelem legjobb eredményét bizonyították:

 • Gél tisztítószerek - "CIF - Ultra Lite" és "Comet". A fürdő szikrázik, tisztítsa meg a zománcot legalább hetente egyszer;
 • Az antibakteriális hatású folyékony "Domectos", de az ágens nagy aktivitásának köszönhetően kesztyűt kell használni, és a fürdő tisztítását követően legalább háromszor forró vízzel kell átönteni;
 • "Fehér", az alkálifém-perklorát gyenge vizes oldata. Ügyes kezekben a fürdőt nem lehet rosszabb, mint drága zselék vagy paszták;
 • Por és paszta alapú tisztítószerek. A szóda lehetővé teszi, hogy megtisztítsa a nagyon tartós szennyeződéseket, de nem szabad visszaélni, vagy nem használható lágy akril, különben a fürdő gyorsan elveszti felületét.

Mielőtt a márkás mosószert a fürdőfelületen használná, nagyon fontos, hogy kevésbé értékes tárgyakon, például falcserépen ellenőrizze képességeit. Ebben az esetben lehetséges meghatározni a pályákról, hogy hányszor kell mosni a felületet, hogy teljesen tisztítsa meg a kémiai készítmény maradványainak fürdőjét. A fényes akril zománc, hogy a nyomvonal mosószer egyszerűen lehetetlen.

Házi tisztítószerek

A probléma, mint hogy tisztítsák meg a sárga lime betéteket a fürdő falától, otthon otthoni megoldásokkal oldható meg a kézi kémia nélkül. A legegyszerűbb megoldás az ecet koktél készítése, az ablakok és kis mennyiségű kálium-mosás eszköze. Ha a munkát nem túllépi kemény merevítménnyel ellátott ecsettel, akkor a fürdők falai károsodás nélkül 20-25 percen belül tisztíthatók.

Soda szóda

Leggyakrabban a szódabikarbóna oldható csiszolóanyagként használható, amely gyorsan tisztíthatja a mechanikai szennyeződést, például letörölheti a vízkőzetet. A régi szóda rozsdát nehéz eltávolítani, de a friss plakk tisztítható, vagy többször világosodhat.

Az eszköz egyetlen hátránya a zománc fokozott kopása, a fürdő a vékony zománcburkolaton keresztül a fém áttetszőségének köszönhetően fekete lesz.

ecet

A 9% -os erősségű ecetes ecet és a jobb ecet lényege, tisztított vízzel 1: 3 arányban hígítva hatékonyan tisztíthatja a régi vízkőzet-lerakódásokat, eltávolíthatja a sárga magnéziumot és a rozsdás vasat. A művelet során a fürdőt többször öblíteni kell forró vízzel az ecetsav és az acetátok eltávolítása érdekében. Erõs megoldásokkal a fedél alatt kell dolgozni, mindig gumi kesztyûben, mivel a lényeg a súlyos égési sérüléseket okozhatja. Az akrilfürdő falai 10-15% -os ecetsavas oldattal és meleg vízzel párhuzamos mosással tisztíthatók.

Az ecet 3-5% -os erejével gyakorlatilag használhatatlan a zománcok tisztítására.

Citromsav

A citromsav alapú tisztítók sokkal aktívabbak. A fürdőt rendszeresen tisztítjuk 10 g citrom oldattal, egy pohár lúgos forrásban lévő vízben. Cselekedni olyan jó, mint a márka só eltávolító. Ráadásul a citromsavas paszta használata sokkal kényelmesebb, mint a maró ecetes oldatok.

A rozsda és a kalcium-magnézium plakett tisztításához elegendő a foltra felhordani, és óvatosan dörzsölni egy ecsettel, kemény nylon sörtékkel. Az akrilfürdőt kis mennyiségű citromhéjjal tisztítják, mindez 20-30 percig maradhat, majd először gyengéd ecettel oldja le, majd forró vízzel és szódabikarbónával öblítse le.

Még jobb tisztítani a rozsdát és a plakkot adipinsavval és oxálsavval, de mindkét termék nem biztonságos az emberi egészségre, ezért a fürdő tisztítását követően 3-4 alkalommal meleg vízzel kell mosni. Különösen azért, mert az árért többször is drágább a falak tisztítása citrommal, mint adipinsavval.

Soda Ash

Öntöttvas, acél, fajansz kád lehet tisztítani több maró nátron hamu. A frissen előkészített szóda hamu folyékony szappannal és nagyon forró vízzel kevésbé hatékony, mint a savak és a szerves oldószerek a szappan és zsír eltávolítási hatékonyságában.

Az akrilfürdőt egyszerűen 20-30 percig takarítják. és forró vízzel öblítse le. A fürdő zománcozott felülete a szükséges időtartamig súrolható, a közhiedelemmel ellentétben a szóda hamu nem távolítja el a zománcréteget, behatol a mikroporokra, és régóta benne marad.

ammónia

Az ammónia vizes oldata kifejezett lúgos reakcióval rendelkezik, de az alkál meglehetősen gyengén távolítja el a mészlerakódásokat és fémoxidokat. Az ammónia 2. számú anyagként használható, ha a fürdőt ismételten ecettel, citromfűvel vagy márkanevű mosószerrel tisztítják. Az ammónia egyike azoknak a kevés terméknek, amelyek hatékonyan eltávolíthatják a ház porát és a bőr epitéliumát a falakról.

Az ammónia nehezen tisztítható a zománcon lévő rozsdás jelölésre, de lehetséges a hajfestékek, a jódcseppek vagy más szerves festék nyomainak eltávolítása. Az ammóniaoldatnak nincs hatása a zománcra és az akrilre, így bármilyen felülettel, üveg- és ezüstcsaládtól a vízvezetékig tisztítható.

Hidrogén-peroxid

A kereskedelmi forgalomban beszerezhető 3% -os vizes hidrogén-peroxid-oldat még ilyen alacsony koncentrációban is nagyon aktív oxidálószer marad, a szerves anyagok fertőtlenítésére és biztonságos eltávolítására szolgál. Például egy zománcfürdő, amelyet rendszeresen hidrogén-peroxiddal kezelnek, gyakorlatilag nem veszíti el a zománcburkolatot, bármely olyan mikroorganizmust, amely mikroporózisba gyökerezött, gyorsan és hatékonyan elszíneződött.

A hidrogén-peroxid könnyen eltávolíthatja a fürdő szürke patináját, tisztíthatja a sárga foltokat, eltávolíthatja a mocsári szagot. Egy új megoldásnak nagyon érdekes szerepe van: Ha egy kis mennyiséget adunk hozzá 3-7 g savas tisztítószerhez, ecethez vagy citromfűhöz, a fürdőt sokkal gyorsabban és mélyebben tisztítjuk, mint egy hagyományos szerves savval.

A perhidrol fokozza a műanyag lebomlását és másodlagos polimerizációját, ezért az akril fürdők és műanyag tárgyak a szerves savak vizes oldatával tisztíthatók. Ha az akrilfürdőt peroxiddal tisztítják, nemcsak sárga foltok képződnek, hanem teljes nyomok és sávok az akril fehér vagy bézs felületén.

Sok recept van, hogyan kell tisztítani a fürdők falát a peroxid termékek ammóniával, savakkal és márkás tisztítószerekkel. Az ecetsav és a citromsav, az alkohol és a szóda mellett ne keverje össze a peroxidot más anyagokkal. Kémiai reakció eredményeként égési vagy szénmonoxid mérgezést lehet elérni.

Sósav

Öntöttvas vagy acél fürdõ, amelyet sósav vizes oldatával tisztítanak, fehérséggel és frissességgel csillog. Az egyik legerősebb ásványi sav hatékonyan eltávolítja a mészet vagy a rozsdás lerakódásokat, ha már évek óta fürdőzik. A solyanka gyenge oldatával az akrilfalakat jól megtisztítják, a porcelán kádat, szanitereket, csempe- és padlólapokat ideálisan megtisztítják.

A 13% -os erősségű sósav értékesítése azonnal elpusztíthatja a foltokat, ugyanakkor a fürdő zománcozott rétege vagy a máz a csempe vagy mosogató. A Solyanka-t 4-6% -os koncentrációra hígítjuk, és rozsdásodás vagy szulfátsókkal dörzsöljük hagyományos szivaccsal. Ha a fürdőt fémfúvóka, fogantyú, egyéb nikkel, sárgaréz és bronz részekkel látták el, a foltok tisztítása előtt a fém vastag réteg szappan vagy gél borítja. Közvetlenül a kezelés után a fürdő falát gondosan öblíteni kell szóda oldattal.

A gazdasági sósavat "nehéz" kifejezésnek nevezik, amelyet arra használnak, hogy a fürdőt más módon nem lehet tisztítani. A koncentrált savat 36-38% -ban nem lehet összetörni, egy napra a fürdő szivárgó szitává válhat, még akkor is, ha alaposan öblítse le a falakat.

terpentin

Az orvosi vagy tisztított terpentin alapja a gyanta és a fa gyanták desztillálásával kapott észterekből áll. A terpentin nagy átható képességgel rendelkezik, így a legöregebb szappan és szennyeződést is áztassa és tisztíthatja.

A terpentin a legjobb, ha megtisztítja a lefolyórendszer varrásait és kontúrjait. A legtöbb tisztítószerrel ellentétben a terpentin olajjal való polírozás után acélból vagy öntöttvasból készült fürdőkád, még erősen későbbi szennyeződéssel is, néhány perc alatt mossák és tisztítják. Míg 30-40 percet vesz igénybe a fürdő szokásos módon történő tisztításához.

A Coca-Cola használata

A Coca-Cola által nedvesített tisztítószivacs lehetővé teszi a mész és rozsda tisztítását. A standard méretű fürdő legalább két liter italból, lehetőleg étrendből áll, mivel az oldat felesleges cukorának köszönhetően a falak alapos mosása és a tartály alja lesz szükség.

A fürdő tisztítása előtt egy kis citromot adnak hozzá egy kétliteres Coca-Cola-hoz, majd egy szivacsot adnak be, és marószódában átitatva dörzsölnek egy rozsdás foltot. A fürdő tisztítását követően ecetet és tiszta vizet kell mosni.

fehér

A hipoklórsav és perklorát oldata nagy oxidáló képességgel rendelkezik a magas klórionok és oxigén mennyiségének köszönhetően. A legtöbb szerves szennyező anyag oxidálódik és bomlik a vízben oldódó anyagokhoz, és a fémsókat kloridokká alakítják át.

A fehérség nem befolyásolja az ásványi zománc minőségét, de rozsdafoltok megjelenését okozhatja nyitott fémfelületeken. Fehérítés után a fürdőt rendszerint tiszta vízzel mossák le, így a fennmaradó mosószer nem felhalmozódik az alján. Ha a fehérséget hagyja szárítás nélkül szárítani a falakon, akkor sokkal nehezebb lesz a falak tisztítása a következő kezelésben.

Hogyan kell tisztítani az öntöttvas fürdőt

Az öntöttvas fürdő zománcburkolása legalább 30 évig tarthat, de csak akkor, ha a falfelületen lévő szennyeződéseket eltávolítják anélkül, hogy agresszív folyadékokat vagy detergenseket használnának oldhatatlan zeolitokon és dolomitokon alapozva.

Hogyan kell tisztítani a fürdőt a rozsdától?

A szakértők szerint a hagyományos ortofoszforsav a leghatékonyabb eszköz a rozsda elleni küzdelemben. A fürdőt előzetesen mosni kell a szódával, majd ecettel lemostatni és vízzel leöblíteni. A szárított rozsdás területeket foszforsavval kezeljük és 3-4 órán át hagyjuk.

A kezelés után a savat bő vízzel mossuk és ismét megszárítjuk. A foszforsav lehetővé teszi a rozsda tisztítását, ugyanakkor megőrzi a zománc bevonatot. Ha a fürdőkád zománcozott felületekkel rendelkezik, a fémből készült fóliák filmje alakul ki, amely hatékonyan védi az acélt vagy az öntöttvasat a rozsdásodástól.

Hogyan tisztítsuk meg a vízkőfürdőt?

A vízben lévő kalcium-, magnézium- és alumíniumsók letéteményesei azt eredményezik, hogy a fürdő piszkos-sárga árnyékot képez. Egy szilárd és egyidejűleg porózus mészfesték forró vízzel tisztítható, amelyben a citromsav vagy az oxálsav feloldódik.

A fürdő nagyon régi, és a csillogó zománc durva bevonatká alakult, a mészkő szilárdan a pórusokba esik. A legrégebbi és legelhanyagoltbb iszapjegyeket az alján és a lefolyó körül csak egy pamutszalonnal töltött citromporral lehet megtisztítani. A folyamat felgyorsítása érdekében a felszínt forró vízzel vagy hajszárítóval melegítik. 10 perc elteltével a meleg tömörítést eltávolítjuk, a fürdőt marószóda-oldattal mossuk, szivaccsal megtisztítjuk és tiszta vízzel átöblítjük.

Hogyan kell tisztítani a fürdősapkát?

A gombaalakítások elsősorban a légmozgás és a nedvesség stagnálásának helyét érintik. Szappanok, samponok, mosószerek és fehérítő maradékok penészgombákkal táplálkoznak. Ezért a fürdőt rendszeres időközönként speciális eszközökkel semlegesíteni kell, nem lehet a szerszámot rendes ecettel vagy citromfűvel megtisztítani.

Otthoni jogorvoslatokból tisztíthatja a fürdőt:

 • A hipoklórsav fehéres vagy vizes oldata;
 • formalin;
 • Alkáli oldat vagy terpentin.

Az utóbbi a jó tartósító tulajdonságai miatt tökéletesen védi a fürdőt, és megakadályozza a gombaspórák kialakulását a penész fejlődésének nagyon korai szakaszában.

Hogyan tisztítsuk meg a sárga virágzást?

Mivel a fényesség porózus felületre változik, a fürdő szürke vagy sárgás lesz. Három szakaszban eltávolítható:

 • Kezdetben a falakat hagyományos szódával kell tisztítani, élelmiszert vagy technikai keveréket használhat;
 • A második fázisú falakat 9% -os ecettel tisztítják. A kád dörzsölttel ellátott falakkal általában 1-1,5 óráig marad a sárga lerakódás megdagadása érdekében;
 • A harmadik szakaszban a meglazult sárgaságot meg kell mosni vagy tisztítani kell ammónia segítségével.

Minden vegyszeres manipuláció után a fürdőt tiszta vízzel öblítik és fehérre szárítják. A csiszolt zománcozott felületeket terpentinnel lehet kezelni.

Hogyan kell lemosni egy régi öntöttvas fürdőt

Lehetőség van a régi öntöttvas megtisztítására és tisztítására különböző módokon. Leggyakrabban a fürdőt folyékony szappannal és nátrium-hidroxiddal keverjük össze. A fürdőt habosodásig préseljük és 20-30 percig hagyjuk. a plakett "érlelésére", amely után a szappanréteget leöblítik, és különösen a szennyezett területek tisztíthatók hidrogén-peroxiddal vagy ammóniával.

Egyéb szennyeződés eltávolítása

A sófelhalmozódás és rozsda mellett a fürdõ gyakran szivárgott színezékekbõl, fertõtlenítõkbõl és tömítõanyagokból is szenved, így a zománcot szokatlan helyzetekben meg kell keresni.

Hogyan kenje meg a fürdőt a kálium-permanganáttól és a ragyogó zöld színtől

A kiömlött, ragyogó zöld színű foltokat a kálium-permanganát hidrogén-peroxiddal vagy fehérítőszerrel távolítjuk el. Néha egy festett felület tisztításához szükség van peroxid és erős ecetsav oldat elkészítésére.

Az akril műanyag kádat ammónia és ecet keverékével tisztítják, a gyémántzöldet mosható vagy tisztítható folyékony szappannal kis mennyiségű cső tisztítószerrel.

Hogyan kell mosni a fürdőt javítás után

A javítás befejezése után a fürdőt nagy mennyiségű por borítja, ezért elsősorban a zománcot szokásos nedves szivaccsal kell tisztítani. Mechanikusan, egy ruhával vagy akár porszívóval is el kell távolítania a homokot és mindent, ami a tartály belsejében marad.

Miután eltávolította a szennyeződést mechanikusan, ablakok és falburkolatok mosására szolgáló eszköz jön létre. A mosogatószeres mosófolyadékkal mosott akrilfürdő és egy órán keresztül meleg vízzel töltött. Ily módon az összes szennyezőanyag 99% -a tisztítható.

Hogyan mosható le a tömítőanyag a fürdőből?

Azon módszer kiválasztása, amellyel az egészségügyi betét nyomai tisztíthatók, a szilikon vegyület természetétől függ. Az acetaldehid alapú anyagok könnyen tisztíthatók alkohol, ecet és hidrogén-peroxid keverékével.

Ha a fürdőt hőálló szigetelőanyaggal szennyezik, akkor várjon addig, amíg az anyag teljesen megszárad, majd mechanikusan tisztítsa meg.

A króm felületek tisztítása

A nikkelezett és krómozott részek csak alkohol-ecetsavas oldattal vagy folyékony szappannal tisztíthatók. Jobb, ha a porképződést és a szappan nyomát bármilyen alkoholtartalmú mosószerrel le kell mosni. A rétegek savas szerekkel történő megtisztítására irányuló kísérletek károsítják a krómot és a nikkelt.

A lime sókat marószóda szuszpenzióval lehet tisztítani, majd ammóniával törölni.

Hogyan kell tisztítani az akril fürdőt?

Az akril műanyag ápolására csak ammónia és folyékony szappan vizes oldatait használják. A rozsdafoltokat kis mennyiségű citromlé vagy Coca-Cola, Sprite vagy bármilyen más pezsgő vízzel lehet tisztítani, amelyben foszforsav van jelen.

A festék, a fényes zöldség, a szempillaspirál, a hajfesték nyomai a festék, az elszíneződő peroxid vagy az ammónia tisztítása előtt, és gyenge ecetsavoldattal mossák le.

Mint tisztítani a zománcozott fürdőt

A legegyszerűbb módja annak, hogy tisztítsa meg a fürdő falát a sár lerakódásoktól olyan eszközzel, mint a "CIF - Ultra Lite" vagy a "Domectos". A márkás anyagok lehetővé teszik a falak leghatékonyabb tisztítását. Ezen túlmenően az akrilfürdő nagyon érzékeny a lúg és az alkohol hatásaira, ezért a más eszközökkel végzett tisztítás egyszerűen kockázatos.

Kipróbálhatja a házi készítésű recepteket, de csak azért, hogy eltávolítsa a szennyeződés legkönnyebben eltávolítható részét és csökkentsék a drága ápolószerek költségeit.

Hogyan tisztítsunk márvány fürdőt?

A mesterséges márványból készült fürdőt citrom- és oxálsavoldattal tisztítják. A mészet vagy a rozsdagépet kis mennyiségű savas faggyúval kezeljük, majd a kefével lemosjuk a felületet.

A természetes márványt alkoholos keverékkel tisztíthatjuk, 2-3% ammónia-alkohollal keverve. Az ismeretlen eredetű foltokat peroxiddal töröljük és őrölt alkohollal tisztítjuk.

Polírozó zománcozott öntöttvas fürdő

Ha a fürdőnek nincs látható károsodása a zománcon, akkor a fényességet rutilalapú polírozó pasztákkal helyreállítják. A zománcozás megpróbálása előtt a fürdő falát Trilon B, ammónium-bikarbonát és CMC alapú pasztával dörzsöljük.

Az első polírozási pasztát víz nélkül kell elvégezni, akkor meg kell tisztítani a csiszolóanyagot, és a további polírozást a kvarcpor pelyhek alapján, terpentinben hígítják.

Hogyan lehet fehéríteni a fürdőt otthon

A zománcfehéritás helyreállítása csak akkor lehetséges, ha:

 • A fürdő mentes a zománcréteg hibáitól vagy forgácsától;
 • A zománc vastagsága nem kisebb, mint 0,1 mm;
 • A zománcozás rétegei alatt nincsenek korróziós sérülések.

Bármilyen acél vagy öntöttvas fürdő helyreállítható a kezdeti fehérség 70-80% -ának megfelelő szintre, ha a felületet hetente legalább egyszer ammónium-kloriddal és hidrogén-peroxiddal kezelik.

Hogyan lehet fehéríteni egy öntöttvas fürdő

A falak ammónia polírozása fehérítő polírozó pasztákkal a leghatásosabb módja a fürdő fehérítése. Ebben az esetben a kád elveszíti a zománc vastagságának 15% -át, az akrilgyanta és a rutil miatt a fennmaradó rész 10% -kal változtatja meg a fehérséget.

Hogyan lehet fehéríteni egy akril fürdő

Ha az akril felületének tisztítására és fehérítésére irányuló rendszeres próbálkozások nem eredményeznek eredményt, a fürdőt a felületi réteg további akrilfényezéssel történő csiszolásával lehet helyreállítani.

Annak érdekében, hogy ne alakuljon ki lyukak és leesések, a fürdőt csak manuálisan és csak akril-kréta paszták csiszolják és polírozzák.

Hogyan lehet fehéríteni egy régi fürdőt

Az egyik legszokatlanabb módja a fürdő felületének tisztítására és fehérítésére a citrom és a paradicsomlé használata. A citromlé fürdő nem rosszabb a zománcnál, mint a sósav, de ellentétben az utóbbival, nem okoz zománc vagy fém korrózió feloldódását.

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában

A csempe tisztítása a fürdőszobában az etil vagy a propil-alkohol ammónia és trilon B oldatának felhasználásával történik. Ha a felszínen oldhatatlan vízkő, ammónia és trilon 15 percig van. lazítsa meg, majd a szennyeződést száraz ruhával vagy szivaccsal tisztíthatja.

Hogyan kell tisztítani a varratokat a fürdőszobában?

A varratok fertőtlenítésére és helyreállítására manuális gőzölővel vagy folyékony szappanos alkoholos oldattal. Az első esetben kémia nélkül is meg lehet tisztítani a varratokat anélkül, hogy károsítaná a cserépet. A szappan-alkohol oldat maradványait a varratok tisztázása után tovább kell tisztítani ammóniával. A savas oldatok nem használhatók.

Az öntöttvas és akril zománcozott fürdő működésének szabályai

A szennyező anyagok felhalmozódásának elkerülése érdekében a fürdőt rendszeresen tisztítsák tisztított vízzel, egy szilárd lágyítószerrel, például Calgonnal vagy rendszeres citromfűvel, 100 gramm sebességgel. 20 liter vízben. A vízkezelés befejezése után a fürdőt meg kell mosni, a szappan és sampon maradványait ecetsavval dörzsölni és tiszta vízzel leöblíteni.

következtetés

Ha a fürdő kritikus állapotban van, használja a Trilon B-t, a szakértők azt mondják, hogy még egy kis mennyiségű termék lehetővé teszi, hogy eltávolítsa a leginkább rezisztens szulfát- és karbonátsókat, tisztítsa meg a felületet a rozsdától és a sárga foltoktól három évig. A B trilon után a fürdőt nátrium-hidroxid-oldattal és tiszta vízzel mossuk.

A fürdőt citromsavval tisztítjuk

A plakát, a sötétedés és a ragyogás a fürdőszobában - az összes hostess számára ismerős problémák. A tisztaság elleni harcban minden eszközt használnak. A citromsav hatékony és olcsó por, amelyet mind a főzés, mind a mindennapi életben használnak. De nem mindenki tudja megtisztítani a fürdőt citromsavval.

A szennyezés típusai

A szennyezés a fürdőszobában sokféle formában jön. Könnyebb kezelni néhányat, míg mások gondos kezelést és mosást igényelnek. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a bevonatot és megtartsa a színt, meg kell találnia a szennyeződés okait. Közös szennyezéstípusok:

 1. Egy kis mosogatószer: sampon, tusfürdő, szappan. A felületen olajos fólia képződik, amelyet még meleg vízzel sem lehet lemosni.
 2. Mész - a legtöbb emberben a csapok vize kemény és rosszul megtisztítva. Ez a fehérek por alakú vegyületek lerakódását okozza a fürdőszoba minden részletében.
 3. A sárgás a régi csövek szennyeződését okozza.
 4. A rozsda magas vastartalmú víz használatával jelenik meg.
 5. A színes festékkel való érintkezés eredményeképpen színes foltok jelennek meg: hajfesték, zöldfesték, kálium-permanganát, akvarell stb.
 6. Penész - a gomba, amely a burkolólapok közötti varrásokon és a fürdőszoba falán lévő ízületeken él. Nagy nedvességtartalmúnak tűnik, ha a falak gyakran nedvesek.
 7. Szennyezés javítása. A por a falon telepedik le, a munka megoldások odaérhetnek.

Az eszközök hatékonysága

A fürdő citromsavval való tisztítása segít egyszerre több problémával megbirkózni:

 • a plakk eltávolítása;
 • visszatérő fehérség;
 • fertőtlenítés.

szennyeződések eltávolításához

A citromsav legjobbja a sárgulás, a rozsda és a vízkő. Ehhez használja a megoldást: 1 csészébe forró vízzel öntse be 1 csomag porrá és jól keverje össze. A kapott folyadékot a problémás területekre kell felhordani és 15 percig hagyni, majd meleg vízzel öblíteni. Ha a szennyezés régi, akkor az időtartam 2-3 órára nő.

A kémiai égési sérülések elkerülése érdekében fontos a kesztyű viselése során. A sav nem érintkezhet sebekkel és bőrelváltozásokkal.

Szappan virágzik

A szappanos virágzás önmagában nem működik. Először meg kell mosni a falakat szappanos vízzel, és hagyja működni. Ezt követően - alaposan öblítse le meleg vagy meleg vízzel. Ha a lerakódás régi, akkor a szappan hozzáadásra kerül a szódabikarbóna, fehéríti és fertőtleníti a felületeket anélkül, hogy megkarcolná őket.

Repülés után javítás

Az építési szennyeződéseket jól eltávolítják citromlével vagy savval. Szükséges a citromlevet sajtolni és fél órát várni, vagy durva szivaccsal tisztítani és vízzel öblíteni.

A citromsav szennyeződésének eltávolításához öntsük rá a port a szennyeződésre, enyhén nedvesítsük meg és dörzsöljük szivaccsal, 30 perc múlva újra dörzsöljük, majd forró vízzel öblítsük le.

öntőforma

A gomba fekete plakk formájában jelenik meg. A megjelenés oka túlzott nedvesség a fürdőszobában. Az öntőformák elkerülése érdekében ajánlott törölni a falakat mosás után és szellőztetni a helyiséget. Ha a gomba már megjelent, a károsodás mértékétől függően ellenőrző intézkedéseket választanak.

A jól bevált szóda és mosópor. 1 evőkanál. forró víz hozzá 2,5 evőkanál. l. szóda és 1 evőkanál. l. por mosáshoz. A régi fogkefe segítségével minden egyes ízületben átdolgozza a formát. A felületeket mossák és szárítják.

Ezt követően a felszínt vízzel hígított ecettel lehet kezelni. Ez felvillan a felületre, és nem igényel öblítést.

Tisztító fürdők különböző típusúak

A fürdők eltérő bevonattal rendelkeznek:

A zománcozott fürdők mind kémiai eszközökkel, mind népi úton tisztíthatók, anélkül, hogy féltek volna a felületük károsodásától. Ez vonatkozik az öntöttvas fürdőkre is.

Akril felület

Az akrilfürdő nem tisztítható a legtöbb tisztítószerrel. Ha olyan termékeket használ, melyeket nem akrillal mosnak, akkor nyomok maradnak a felületen. A tisztításhoz speciális eszközöket használjon az akril felületekhez. Ha az akril fürdők tisztítószere vége, akkor szappannal helyettesíthető. Más népi jogorvoslat nem ajánlott az akril felületek tisztítására.

Más eszközök

A fürdő tisztításához további anyagokat is használhat.

A felület fehérítéséhez ammóniát és hidrogén-peroxidot használnak. Vízzel hígítják, majd a szivacsot a felszínre helyezzük, néhány percig hagyjuk és vízzel lemossuk.

A plakk tisztításához vegye a szokásos sós sót. Szivaccse törölje piszkos helyeket, majd mossuk meleg vízzel.

A foltok festékektől való eltávolításához zöld dörzsölje a felületet fehér fogpasztával. A pasztát 1 órán át állni hagyjuk, majd vízzel öblítjük.

Kezelési és karbantartási tippek

A fürdő mindig tiszta volt, fehér és csillogó, be kell tartania az ilyen szabályokat:

 • a fürdőszobai ápoló termék kiválasztásakor előnyben részesítik a géleket, pasztákat vagy oldatokat, hogy ne karcolják meg a felületet;
 • ne használjon csiszoló keféket és szivacsokat;
 • a fal mosása után be kell léptetni a szobát;
 • ne helyezzen vas tárgyakat a fürdőszobába, hogy elkerülje a rozsdásodásokat;
 • mindenképpen tisztítsa meg a fürdőszobát hetente egyszer, és súlyos szennyezés esetén azonnal.

következtetés

A hófehér fürdőszoba minden hostess büszkesége. Könnyen tisztán tartható, ha időben mossa le, és nem tesz lehetővé erős szennyeződést. A népi és kémiai termékek sokféle választéka segít a legtöbb szennyezés leküzdésében.

A citromsav egy univerzális megoldás, amely egyszerre több probléma megoldását is szolgálja. A fürdőt citromsavval könnyű tisztítani, fontos, hogy kövesse a bemutatott utasításokat.

Lehetőség van a zuhany és a fürdő citromsav tisztítására

Hogyan fürdeni vagy zuhanyozni a különféle szennyezettségektől, miközben minimális pénzt költenek és időt és energiát takarítanak meg? Előbb vagy utóbb, a modern élet ritmusának körülményei között ez a kérdés minden háziasszonynak szól.

A legegyszerűbb megoldás, ha a fürdőt szódával és citromsavval tisztítjuk. Ezek a népi jogorvoslatok minden otthon polcain fekszenek, és gyakran hatékonyabban kezelik a mészet és a rozsdát, mint a legelterjedtebb gélek és permetezők. A "nagymama módszerei" előnyeiről beszélünk ebben a cikkben.

Általános szabályok

Fontos mindig emlékezni arra, hogy a megelőző ellátás a tisztaság kulcsa a fürdőszobában. Minél gyakrabban végezünk napi takarítást, annál kevesebb erőfeszítést kell alkalmazni a jövőben. A fürdőszobában háromféle tisztítás van:

 • Megelőző vagy napi takarítás

Elég, ha a fürdőkádat vagy a zuhanyzót meleg vízzel, majd hideg vízzel öblítik ki, majd törölje szárazra.

Hetente egyszer kerül sor. A súlyosabb szennyezés elleni küzdelemre és aktív tisztítószerek használatára van szükség.

Ennek oka a fürdő napi gondozásának hiánya. Abban az esetben, ha agresszív harci módszereket alkalmaznak egy mészárlással és egy rozsdával.

A zuhany tisztítása

Sok nő elismerte, hogy a fürdőszoba tisztítása igazi kihívás számukra. Különösen nehéz a zuhanykabin tökéletes tisztaságát fenntartani, mivel különféle anyagokból áll, amelyek sokféle higiéniai manipulációt igényelnek. Azonban van egy univerzális és megfizethető eszköz, amely megbirkózik minden szennyeződéssel - citromsavval.

A citromsav hatékonyan eltávolítja a szappanfoltokat az üvegzuhanyra, a vízkő és a zsírfoltokra.

A megoldás receptje:

 1. Adjunk hozzá egy evőkanál citromot egy pohár sima vízbe. Kívánatos, hogy a víz forró legyen, majd a savkristályok gyorsabban feloldódnak. Ha a granulák lebegnek a felületen, akkor tisztításkor lehetőség van a zománc vagy az üveg karcolására.
 2. A nem szőtt szálakból készült hagyományos szivacs vagy rongy segítségével a terméket problémás területekre alkalmazzuk. A kefék elkerülése végett karcolja meg a felületet.
 3. Hagyja az oldatot 10-15 percig, mossa le meleg vízzel.
 4. Élvezze a tisztaságot.

Fontos! Ne felejtsd el kesztyűt használni, mert a citromsav károsíthatja a kezed bőrét.

Kis trükk: a zuhanycsarnok varratainak kezelésére rendszeres citrommal. A lé segít megszabadulni a mész és a szappan virágzásától.

Citromsav és szóda

A mosdókagyló tisztítása citromsavval és szódával kiváló megoldás a baktériumok ellen.

Ehhez keverjünk 30 gramm szódát és citromot. A víz felületén vízpermetet alkalmazzon a zuhany felületén. Hagyja fél óráig, majd meleg vízzel öblítse le a hagyományos edényt tartalmazó mosószerrel.

Legyen óvatos, ha a szódát műanyag zuhanytálcákon használja. Megkarcolhatja az anyagot.

Tisztító fürdő

A citromsav és a szóda egyszerű és megfizethető fürdőtisztító. A citrom természetes fehérítő, és a sav koncentrációs termék, amely könnyen eltávolítja a szennyeződéseket.

Halk és rozsda receptje:

 • Egy zsák citromot meleg pohárban hígítunk egy pohárban.
 • Tegyen rá egy szivaccsal és dörzsölje a fürdő felületére.
 • 15 perc múlva mossuk le vízzel.

A szóda és a citromsav kombinációja jól működik:

 1. Nedvesíti a vízszennyezést. Elkészítettük egy kis szódát.
 2. Töltse fel a citromsav és a víz keverékét (evőkanál egy üveghez).
 3. Elkezdjük dörzsölni ezt a keveréket a foltba. A szennyeződés folyamata eltávolításra kerül, tiszta felületet hagyva.
 4. Végül öblítse le a fürdőt meleg vízzel rendes mosószer használatával.

Ez a módszer az egyetlen negatív - inkább éles szag. Ez ártalmatlan, ellentétben a háztartási tisztítószerek szagával, így nincs ellenjavallat a megoldás alkalmazása során.

Végül, ne feledje:

 • Ügyeljen arra, hogy az öblítés után törölje le a zuhanyzó és a fürdő felületét. Ez megakadályozza a mészméretet.
 • A fürdőfolyamatok befejezésekor hagyja kissé nyitva a kabinot. Ez megakadályozza a nedvesség felhalmozódását, ami a gomba és a fekete penész megjelenéséhez vezet.
 • Óvatosan tisztítsa meg az akril fürdő szódát. Ez károsíthatja a zománcot.
 • A citromsav más népi jogorvoslatokkal együtt is alkalmazható. Az interneten videoanyagokat találhat, amelyekben a szokásos hostessek megosztják tapasztalataikat.

Mossuk le a zuhanyzót és a fürdőt, rendszeresen tisztítsunk, időigényes eszközöket használjunk - akkor nem kell aggódnia a mész és a rozsda miatt. És ne feledje, a népi módszerek sok időt és pénzt takarítanak meg, ha azokat helyesen és időben használják.

Hogyan kell tisztítani a fürdő szóda, ecet, citromsav

Még a drága és magas minőségű vízvezeték-berendezések is elveszítik eredeti megjelenését. Kemény víz, nem megfelelő működés, időszerű ellátás hiánya - mindezek a tényezők a rozsdafoltok és a mészkő megjelenéséhez, majd később - a zománc károsodásához vezetnek. Hogyan lehet megbirkózni ezekkel a problémákkal, ha nem akarja megváltoztatni a vízvezetékeket, és a modern tisztítószerek nem okoznak bizalmat?

Kiderült, hogy a fürdőt szódával, ecettel vagy citromsavval tisztíthatja - ezek a tisztítószerek a különböző drága vegyi anyagok helyettesítésére szolgálnak. Nem csak a vízvezeték-felszerelés otthoni tisztításának gyors és hatékony megóvását segítik elő, hanem a szennyvízcsatorna kellemetlen szagát is eltávolítja.

Hogyan kell tisztítani a fürdő szódát és ecetet

Sok háziasszony egyre inkább elhagyja a széles körben nyilvánosságra hozott eszközöket, kedvelve a népszerű módszereket. Mi az oka ennek a választásnak? A válasz egyszerű - a szódával és ecettel végzett tisztításnak számos előnye van a kémiai kollégáival szemben:

 • Biztonság. Az ilyen anyagok nem károsítják a környezetet, ugyanakkor fertőtlenítő hatással is járnak.
 • Sokoldalúságát. Használható acél, öntöttvas vagy akril fürdők tisztítására.
 • Hatékonyságát. Rövid idő alatt jó eredményt érhet el, minimális erőfeszítéssel.
 • Olcsó és megfizethető. Megvásárolhatja a szükséges összetevőket bármely hardverraktárban alacsony áron.

A legnépszerűbb ecetsavas fehérítő módszer:

 • A nedvesített felületet rengeteg NaHCO3-mal öntse;
 • 2-3 óra múlva meg kell itatni ecettel és dörzsölni egy szivaccsal vagy ecsettel;
 • Alaposan öblítse le a maradékokat.

Ha meg kell tisztítani az öntőformát, vagy el kell távolítani az erős szennyeződést, szódabikarbónát és ecetsavas szódát kell használnia:

 • Keverje össze mindkét szódapor egyenlő arányban;
 • Kis mennyiségű vizet adjon hozzá homogén tömeg eléréséhez;
 • Dörzsölje meg a szennyezett területeket a kapott összetétellel, majd 30-40 percig áztassa;
 • Az alkalmazott keverék mosása nélkül, 9% ecetet használjon. Várjunk még fél órát;
 • A fürdőt puha kefével vagy szivaccsal tisztítják. Jobb, ha nem használunk kemény anyagokat - a csiszolóanyagok megkarcolhatják a felületet.

Még a régóta fennálló plakk jelenlétében is könnyű lesz a kádas vízzel és ecettel való mosása. A legfontosabb az, hogy óvintézkedéseket és szellőztetni a fürdőszobát a tisztítás befejezése után.

Hogyan kell lemosni a fürdőt sütő- és nátronpapírral?

A vízvezetékezés időben történő gondozása - a tisztaság és a rend fenntartásának minden házban szükséges eljárása. Sajnos a modern tisztítószerek nem büszkélkedhetnek a megfizethető áron és a hipoallergén, így sok háziasszony a "nagymama" titkait használja, megfizethető és biztonságos alkatrészeket használva.

A legegyszerűbb megoldás, ha a fürdőszobát sütő- vagy nátronpapírral rendezik.

A fürdő szódával történő mosásához egyszerűen dörzsölje be, így 2-4 órán keresztül hagyja őket. Az idő meghatározása a szennyeződés mértékétől függ: a sárgaság fehérítése érdekében 1-1,5 óra elegendő, és az ellenállóbb piszok miatt 2-4 órát kell várnia. Amikor a tisztítás befejeződött, mindent le kell mosni meleg vízzel, további anyagok használata nélkül.

Mosogatót is kénsavval moshat. Szükséges a gondozáshoz - az élelemtől eltérően - a Na2CO3 erőteljesebb reakciója, amely még a régóta fennálló és a szennyezés nehezen eltávolítható. Ne feledje, hogy a nátrium-karbonát csak acél vagy öntöttvas fürdőkhöz alkalmas, akril fürdővel nem tisztítható, mivel a lúgos anyag lerontja az anyagot.

Többféleképpen mosható marószódával:

 1. Készítsünk apróra vágott szappan és Na2CO3 keverékét 1: 1 arányban. Csepegtetünk 3-5 csepp ammóniát, kis mennyiségű vizet hígítva. Alkalmazzunk 2 órát, majd alaposan mossunk le.
 2. Keverjünk össze bikarbonátot, nátrium-hidroxidot, 9% ecetsavat és a legegyszerűbb fehérítőt egyenlő arányban. A szennyezett területeket kezelje, tartsa a keveréket 20 percig. Puha ruhával vagy szivaccsal le kell mosni.
 3. Kezelje a fürdő felületét Na2CO3-val, tetejére fehérséget kell alkalmazni. A keveréknek 20-30 percig "állnia kell". Használjon sok vizet öblítéshez. Így könnyű megszabadulni a rozsdától és a rajtoktól, hogy visszatérjen a sötét zománc ragyogására.

Most pedig próbálj meg bemegy a konyhába és tisztítani a mikrohullámú sót.

Hogyan kell tisztítani a fürdő szódát és a citromsavat

A fürdő szóda és a citromsav gyors tisztítása mészből és rozsdából:

 • Alkalmazzon szóda megoldást a problémás területekre, várjon 15-20 percet;
 • Hígítsuk fel a citromsavat meleg vízben, és törölje le az üléseket szódabikarbónával, így még egy fél órát.

A szóda-citrom keveréke segít a fertőtlenítésben, fehérítésben és a penész megölésében, csíráztatásnak és kellemetlen szagoknak.

Hidrogénperoxid fürdő és szódás tisztítás

A csapvízben található szennyeződések a sárgaság forrásaivá válnak, ami megdönti a megjelenést és fokozatosan "megeszi" a bevonatot. A hidrogén-peroxid és a szóda segít megoldani a problémát. Ezeknek az összetevőknek a kombinációja olyan reakciót vált ki, amelyben a hatóanyagok mélyen behatolnak az anyagba, elfogyasztva a sárga foltokat.

A tisztításhoz a nátrium-hidrogén-karbonátot és a hidrogén-peroxidot 1: 2 arányban kell összekeverni. 1 evőkanál. l. NaHC03-ot adunk hozzá 2 evőkanál. l. peroxid. Szükséges keverni egy pépes keverék kialakulásához, amelyet egy órán át kell alkalmazni a tisztítandó helyekre.

A csempe és varratok tisztítása a fürdőszobában és a medencében

A burkolólapok közötti rendszeres ápolás nemcsak a hibátlan megjelenés garanciája, hanem egyúttal az egészség és a szeretteinek is, mert az ízületek az emberi test számára veszélyes penész forrását képezik.

A mosás receptje egyszerű:

 • Forraljuk 1,5 liter vizet, hűtsük szobahőmérsékletre. Oldjuk fel 1/4 csésze 9% ecetet, 1/2 csésze szódapor és 1/3 citromlé. Szükség esetén a gyümölcslé helyettesíthető a citromsav kristályokkal.
 • Feloldás után vegyen egy régi fogkefét, nedvesítse meg egy oldatot és dörzsölje a fürdőszobában lévő csempék között. Ez megkönnyíti őket, visszaállítja a tisztaságot, miközben fertőtlenítő hatást fejt ki.

A szóda segíti és tisztítja a csempe és mezhshovnoe helyet a medencében. Azonban ebben az esetben sokkal több habarcs szükséges, és jobb, ha a csempe ízületét dörzsöljük egy moptel.

A videóban egy élénk példa arra, hogy a háziasszony hogyan tisztítja a fürdőt szódával és citromsavval.

Hogyan kell tisztítani a fürdőt - 10 leghatékonyabb népi mód

Minden háziasszony azt álmodja, hogy a fürdője hófehér, és ugyanúgy ragyogott, mint a mosószerek reklámjaiban. Azonban, ahogy a gyakorlat azt mutatja, az eredmény felhasználásuk után nagyon különbözik attól, amit a hirdetők ígérnek. Azonban nem szabad idegesíteni, ebben a cikkben megmondom, hogyan kell tisztítani a fürdőt otthon "rögtönzött" eszközökkel, hogy a vízvezeték-szerelő újra fehérvé és fényessé váljon.

A fürdőt rendkívül puha szivaccsal kell megtisztítani.

Néhány tipp az ellátásról és a karbantartásról

Mielőtt elmondaná, hogyan kell tisztítani egy fehér mosott fürdőt, adok néhány tippet az ellátásról és a karbantartásról. Ragaszkodva hozzájuk, nagyban megkönnyíti a vízmosás folyamatát, valamint meghosszabbítja az élettartamát és hosszú ideig tartja fenn az eredeti megjelenést:

 • a fürdő használata után törölje száraz, puha ruhával;
 • Győződjön meg róla, hogy a víz nem csapódott le a keverőből és a zuhanyzócsövekből, mert ez rozsdás lerakódások kialakulásához vezet. Ha a szelep szivárog, meg kell javítani;
 • Soha ne próbálj meg lemosni a vízkő, rozsda vagy más szennyeződést egy fém ecsettel;

A szivárgás csapja rozsdát okozhat.

 • kerülje a hirtelen hőmérsékletváltozásokat a fürdő felületén;
 • Ne helyezzen fémtárgyakat a kádba. A vödröknek és medencéknek műanyagnak kell lenniük;
 • Mosószerek használata előtt ellenőrizze, hogy alkalmas-e a fürdőkádra. Ez különösen igaz a vegyi anyagoknak (savak, lúgok, oldószerek stb.) Kitett akril fürdők;
 • mossa a fürdőt fehér mosószerrel (nincs különbség a népi vagy a boltban vásárolt) legalább havonta kétszer.

Ha betartja ezeket a szabályokat, akkor nem kell birkózni azzal, hogy hogyan és mit tisztítson a felületen, hogy megszabaduljon a rozsda, a vízkő, a fekete foltoktól stb. Ezenkívül a vízvezeték mindig ragyog.

A fürdő tisztítására szolgáló hagyományos módszerek

Most megfontoljuk, hogyan kell a fürdőt megtisztítani a fehérre, házi jogorvoslatokkal, ha úgy történt volna, hogy a felület még mindig mindenféle behatolással és más szennyeződéssel "előzni". Azt kell mondanom, hogy óriási mennyiségű tisztítási módszer létezik. Mindazonáltal csak a leghatékonyabbnak és bizonyítottnak tartjuk.

Ezek a módszerek a következő eszközöket tartalmazzák:

Népi jogorvoslatok a piszok fürdésére és mindenféle raidre

Ezután közelebbről megvizsgáljuk ezeket a népi jogorvoslatokat és azok alkalmazási módjait, és meg fogom mondani, hogy mely esetekben vannak leghatékonyabbak.

1. módszer: Szóda ecettel és fehérítővel

Először is megjegyezzük, hogy ez a tisztítószer öntöttvas fürdésre szolgál, mivel nagyon agresszív komponensekből áll. A főzéshez szüksége lesz:

 • élelmiszer és szóda hamu;
 • fehérítőt;
 • ecetet.

Még a legolcsóbb fehérítő is használható a fürdő tisztítására.

Ezt a készítményt a következőképpen alkalmazzuk:

 1. először a szódabikarbónát egyenlő arányban keverje össze a szódabikarbónával. Használjunk néhány kanálnyi szódát - ez elég lesz;
 2. majd adjunk hozzá egy kis vizet, hogy keverjük össze a sört;
 3. a kapott készítményt szennyezett területekké kell kezelni;
 4. ezt követően egyenlő arányban keverni kell az ecettel és a folyadékot a szódával fel kell használni;
 5. fél óra múlva törölje le a felületet egy nedves szivaccsal, majd bő vízzel öblítse le.

A háziasszonyok általában nem csak a fürdéshez szükséges mosogatásban érdekeltek, hanem a csempe tisztításához is, hogy felülete csillogjon. Ez az eszköz kiválóan alkalmas erre a célra.

Meg kell mondanom, hogy ez a kompozíció jól illeszkedik a vízkőbe, azonban más típusú szennyezések eltávolítására is felhasználható.

Ha meg akarja tisztítani az akril vízvezetéket, használhat egy ecetet szóda és fehérítő nélkül. Ehhez csak vigyen el ecetsavval a szalvétát, és piszkos felületre tegye. Egy óra elteltével a szalvétákat el kell távolítani, majd törölni kell egy puha szivaccsal és bő vízzel le kell öblíteni.

A citromsav jól reagál mindenféle raidre.

2. módszer: Citromsav

A citromsav nemcsak nagyon hatékony gyógymód az összes típusú plakk, hanem univerzális, amely használható mind a zománcozott szaniterek és akril fürdő. Az egyetlen dolog, a fürdő típusától függően, különböző módon használatos.

Ha a vízvezeték vas vagy fém, a citromsav használatára vonatkozó utasítások így néz ki:

 1. egy pohár vízben fel kell oldania egy fél evőkanál citromsavat;
 2. akkor a készítményt a szennyezett felületre szivaccsal vagy szórással kell felhordani;
 3. tizenöt perccel később, a szennyezett helyeket egy citromsavval nedvesített szivaccsal le kell törölni;
 4. amikor a felületet megtisztítják, öblítsük le a fürdőt hideg vízzel.

Ha a vízvezeték az akril, akkor tisztítani egy kicsit másképp:

 1. elsősorban a fürdőben meleg vízzel kell rendelkeznie;
 2. akkor egy és fél evőkanál citromsavat kell hozzáadni;
 3. 12 óra elteltével le kell üríteni a vizet, és öblítenie kell a vízvezeték felületét. Javasoljuk, hogy egy szivaccsal szivacsot is törölje, majd mossa le. Ebben az esetben a felület garantáltan nem marad savakkal, ami káros hatással van az akrilra.

A Buru a rádiókészülékek üzleteiben található

3. módszer: Borax citromlével

Ha valamit megtisztítsz, hogy ragyogó foltokkal borított fürdőszobát csilloghatsz, használhatod a barna citromlevet. Ezenfelül ez a készítmény minden típusú vízvezetékhez alkalmas.

Ezt az eszközt az alábbiak szerint kell alkalmazni:

 1. Öntsön egy negyed csésze citromlevet egy tartályba, és öntsön boraxot bele. Az utóbbi mennyiségének olyannak kell lennie, hogy paszta konzisztencia képződjön, ugyanakkor a borax-kristályok feloldódnak;
 2. a rozsdafoltokra pasztát kell használni;
 3. amikor a paszta megszárad, vízzel kell mosni. A kompozíciónak együtt kell járnia a rozsdával;
 4. ha a foltok nem teljesen eltűnnek, az eljárást meg kell ismételni.

Ha például meg kell tisztítani a cementből a fém vagy öntöttvas fürdőt, például javíttassa meg a tisztítást, használja a szennyvízcsatorna tisztítására szolgáló kompozíciókat, például a "Mole" -t.

A hidrogén-peroxid sok "népszerű" tisztítószer összetételében jelen van.

4. módszer: Tészta a súrolóporból

Ez a készítmény a rozsdás lerakódások eltávolítására is alkalmas. Használható azonban kizárólag zománcozott szaniterárukhoz.

Ahhoz, hogy ezt a mosószert a saját kezével készítse el, elő kell készítenie a következő összetevőket: