Legfontosabb > Dekoráció

A csempe és az akrilfürdő közötti varrat megsemmisítése

A PI-vel kötött szerződés alapján javításokat végzett a fürdőszobában. Tegye a csempe a kötés egy akril kád nélkül ferde oldalát. A fürdő első használatakor a fürdőkád hosszú oldalán levő varratok megrepedtek, összeomlottak, és most a víz áthaladt a falakon és a padlón. Elemezni kezdtem, rájöttem, hogy a fürdőszoba oldalai kissé megremegnek, amikor belevetik. Nem látom újra a varratok jelentését, ugyanaz lesz. Feltételezhető, hogy az ilyen fürdőkád és a burkolólapok telepítésének technológiája megszakadt. Mit tehetünk a helyzet megoldására?

a csempe és a fürdőszoba között gondosan tisztítani kell a tömítést, és szilikon, higiéniai tömítőanyaggal kell lezárni a serpenyőket, hasonló helyzetben szembesülve, a szilikon ellenállhat egy kis deformációnak.

De csak szilikon az akril, a másik csak lehúzni.

Hello Alexey. A probléma megoldható egy polimer tapasszal a fürdő oldalán. Ez így néz ki: http://www.safali.ru/catalog/Stayer/Prochee/Lenti-klejashhie/?g=3770-Lenta-STAYER-PROFI-bordjurnaja-dlja-vann-i-rakova-samoklejashhajasja-profil-L -cvet-belij-20h20-mm-h-335-m, a szélességtől függően 200-300 rubel lesz. Üdvözlettel, Egor

A szilikon egy hónap után fekete lesz, csak a pad és alatta szilikon, és az akril egyáltalán nem ér, mert Nem tartja a nedvességet.

Helló Sajnos nem tapasztalták gyakran akril fürdõket. De tudom, hogy a kevésbé megereszkedett, a fürdő alja alatt megerősítést tesznek, tégla vagy blokk falazatot habzó habokkal. Azt is csinálják akril zuhanyzók alatt. És a többi tipp nagyon igaz. Itt csak egy pad, nem tudom, hogy bárki, de bosszant engem. De ha ez az egyetlen út, akkor éljenzés.

Az a tény, hogy a fürdő alatt a csempe már jó, de az a tény, hogy ez a jogsértés a telepítési technológia hajlik. - a szettben sarkok vannak, amelyek a falhoz vannak kötve, és két oldalról (a falnak ütköző) fürdőt helyeznek rájuk, a kötés ebben az esetben egyszerűen MS-polimer alapú tömítőanyaggal van bevonva.

Alexey, nagyon gyakran akril fürdővel kiegészítve van egy kiegészítő rögzítő az oldalak számára: a falon a fal hosszú oldalán van elhelyezve, és a fürdő szélét rögzítik benne. Ezzel a terhelés alatt elkerülhető a mosogató szélessége. Ha a terhelés alatt túl nagy a szabad tér (1,5-2 mm vagy annál nagyobb), akkor csak a bélés megtakarít. Ha a rések kisebbek, akkor a megoldás két lehetséges megoldás: 1. Csomagolja be a fürdőszobát és a csempe közötti epitózt "ragasztani" a fürdő szélét a burkolólapra és ellenállni a terhelésnek.) 2. A tömítést tömítőanyaggal zárja le. Azt javasolnám, hogy azokat, amelyeket akváriumokhoz terveztek - leginkább ellenállnak a penész megjelenésének

Engedje le a fürdőt 2 mm-rel (beállítócsavarok). Tisztítsa meg a kötést a habarcsból. Tegyen egy teljes fürdővizet és adja át a varratot (a csempe vagy a habarcs színe) Mapecil szilikon tömítőanyaggal (Mapei, 24 szín van). A cső ára körülbelül 500 rubel. de a jövőben nem lesz probléma a szivárgás vagy a gomba.

Természetesen a technológia megszakadt. A zsugorodás megmaradt? Két vagy három millimétert kell hagyni, és a lengéscsillapítót belsejében (gumi, szilikon, gumi, poliuretán). Az akril nem öntöttvas, hőre keményedő anyag, nem is beszélve többet. Alexey, próbálja varrni egy varrást a fürdőszoba és a csempe között, és tömítsen tömített tömítőanyaggal (szilikon vagy gumi), ha a kád túlságosan sagging, inkább görbe (öntési vastagság) vagy görbe. Nézze meg, van-e játék az egyik oldalán, és ha van, próbáljon kicsit játszani a beállító csavarokkal.

Tisztítsa meg a varratot, és töltse be tömítőanyaggal, szárítás után kb. 24 óra múlva csatlakoztassa a szalagot, 3,5 m-es tekercsben öntapadó alapon.

A régi injektálószert el kell távolítani.. előmelegíteni.. hagyni, vagy hajszárító.. töltsön a vödröt vízzel.. Ragasztó ragasztószalaggal a vályú és a csempe találkozásánál.. töltse meg a varrást szilikon habarccsal.. távolítson el bármit.. várjon 24 órát és használja!

Ha a kád akril, akkor bontani lehet, és egy sor csempét kell elhelyezni, amely után behelyezni és lezárni a varratokat.

Szilikon alaplap

vásárolni műanyag profil és tömítőanyag

Feladatunk az, hogy egy lakás, iroda vagy ház kiváló minőségű javítását elvégezzük, amennyit tervezünk, és meghaladjuk a becslést, nincs joga. Szakembereink mindig ösztönözni fogják és segítenek az anyagok kiválasztásában és beszerzésében, tanácsokat adnak arról, hogy mit menthettek meg, és hol lehet jobb, ha nem kegyetlenül, és ugyanakkor csak a költségvetés és a kívánságok irányítják őket. Kapcsolat Elit-Stroy Telefon: 8 926 90 585 09 Vitaly Alexandrovich (menedzser) E-mail: [email protected] Hívjon minket tanácsért vagy rendelésért

Ami a fürdőt illeti: a fürdőkád falhoz való rögzítésére szolgáló sarkok a készletben találhatók (2db) Ellenőrizze, hol vannak: a fürdőszobában vagy az "extra pótalkatrészekben" Hogyan rögzíthetjük: tisztítsuk meg a csontozatot a csempe és a fürdőszoba között (a habarcsot nem szabad csak a résen tartva, a szárítás során fellépő bõvítés következtében), egyenletesen rögzítse a papírszalagot, és szilikonnal vagy akril tömítéssel lezárja a fürdõt és a falat, vagy "Leroy Merlin" szögletes fürdõszalagot.

http://vk.com/club47484293 Minden kérdésre válaszolok. szakértői válaszok

Semmi sem törött. Igen, egy olcsó fürdő vagy taposós telepítés vízzel megtöltött vízhez vezet. Igen, az akrilfürdőt nagyon óvatosan kell rögzíteni. A drága fürdőknél ez nem történik meg (sok lakást átmentem akril fürdővel). A csempe 0,5 mm-es varrással van ellátva, ferde oldalúak (.), A lapított oldalak egy kanál, majd egy jó fehér (a fürdő színe, nem csempe) szilikon, például Lugato vagy más jó. Miután óvatosan (.) Szilikon behelyezése a varratba, permetezze a szappanoldatot közvetlenül a varratra, majd távolítsa el a felesleget egy ruhával vagy spatulával a szilikonhoz. Szappan A GARANTÁLT nem engedi, hogy a külsõ felületeket szilikonnal kenõdjön meg, a szilikon csak a varratban lesz. A fenébe, pénzt kell venned magadtól a tanácsodért.

Először is, a fürdő valóban nem megfelelően van felszerelve. Egyszerűen megfogták, és a falhoz támaszkodtak, bár akrilfürdőt kell dobni mankókon. Másodszor, miért a pokol az akril fürdõhabarcs, az ízület jobban zárja le az egészségügyi betétet, hanem szorosan és határozottan befogja a fürdõt a falhoz. És helyezze vissza a fürdőt. Igen, használja a Krass tömítőanyagot, ne sötétedjen.

Akrilos padlóburkolat

Kiemelt állások

Legutóbb megtekintett 0 felhasználó

Nem regisztrált felhasználó látja ezt az oldalt.

A legjobb cikkek az IAB honlapján

 • Minden tevékenység
 • legfontosabb
 • Ötletek otthona számára
 • Anyagok és szerkezetek
 • Akrilos padlóburkolat

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

BII. Javítás és dekoráció

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

Az IVD.ru honlap egy vezető internetes projekt, amely a lakóépületek rekonstrukciójának és belső kialakításának kérdéseivel foglalkozik. A honlap legfontosabb tartalma az "Ideas of Your House" magazin archívuma - exkluzív szerzői cikkek, minőségi illusztrációk, gyakorlati tanácsok és leckék. Szakembercsapat dolgozik a projekten, neves tervezők, építészek és vezető kiadói szakemberek közreműködésével.

Honlapunkon átfogó tervezési megoldások találhatók; az építési és befejező anyagok, bútorok, gépek és berendezések részletes piaci áttekintése; hasonlítsa össze saját ötleteit a vezető építészek tervezési projektjeivel; Közvetlen beszélgetés a többi olvasóval és szerkesztővel a fórumon.

Ön egy professzionális építész vagy tervező?

Hogyan csempézzünk egy fürdőt

A legjobb anyagot keresve, hogy befejezze a fürdőszobát, akkor a legjobb választás lesz a csempe. Mindig látványos és gyönyörű. Ezenkívül a csempe az egyik legmegbízhatóbb, legtartósabb és legállóbb anyag.

Fürdünk magunkat

Az anyag nagy előnye, hogy könnyen lefedheti a padlót és a falat is. A fürdőszoba a fürdőszobában megoldható. Természetesen először fel kell készülned. A lényeg az, hogy egy burkolat alá kell képeznie. Ha félsz tévedni, akkor ezt a munkát szakmai kézművesek bízhatják meg. Szolgáltatásaik nem olcsóak, ezért a legjobb mindent megpróbálni.

Próbáljuk kitalálni, hogyan kell a saját kezű fürdőszobát csempézni. Ha egy kis időt vesz igénybe a technológia megértéséhez, a folyamat már nem tűnik ennyire bonyolultnak.

Nem számít, milyen anyagból készült a fürdő, vagy milyen alakban van, bármilyen modellt csempézhet. Ez a befejező módszer lehetővé teszi a belső tér átalakítását, hogy egyszerűbbé, de elegánsabbá váljon. Érdemes megjegyezni, hogy ez a fürdő stabilabb lesz és hosszú ideig tart.

Hogyan csempézni egy fürdőt? A forrásainkban bemutatott fotók könnyen segítenek abban, hogy megértsük a technológiát. Egy lépésről-lépésre szóló utasítás kerül bemutatásra, amelyet még a kezdő is ért.

Burkolatburkolat: kulcsfontosságú előnyök

Ha a fürdőt a keretre szerelik, akkor alatta van egy kis hely. Nem úgy tűnik a legvonzóbb módon, néha még "fáj a szemnek". Szégyen, amikor nagy mennyiségű pénzt fizettek a javításokért, de még mindig vannak hiányosságok. Ebben a helyzetben van, és használta a csempe burkolatot. A dekoratív képernyő tökéletesen elrejti a hibákat, és a fürdő teljesen más képet mutat.

A bemutatott bélésmódszer fő előnyei:

 • hihetetlenül könnyű gondozni a csempe;
 • az anyag környezetvédelmi szempontból teljesen biztonságos;
 • jól néz ki;
 • A csempe praktikus és tartós.

A fontos ismeretek:

 • a burkolólapokat valamilyen alapra kell szerelni (habblokkok, gipszkarton, tégla);
 • győződjön meg róla, hogy szellőztetést és ellenőrző nyílást biztosít;
 • Kívánatos, hogy a képernyőt ugyanabból az anyagból rendezzük el, ahonnan a falakat készítettük.

Előkészítés

Mielőtt elkezdené a fürdőszoba felé nézni, elengedhetetlen, hogy gondosan készítse el azt a felületet, amelyhez a csempe hamarosan csatlakozik. A leggyakoribb képernyő tégla, de néha használt gipszkarton. Ez az anyag is tartós, de egy kicsit olcsóbb.

A kezdeti szakaszban nincsenek különleges árnyalatok. A fürdőszoba fel van szerelve az előkészített helyre, majd csatlakozik a csatornahoz. Győződjön meg róla, hogy olyan szinten helyezkedik el, amely nem vezet lejtés irányába.

Tipp A modern kádak minden modellje már lejtős, ezért nem szükséges. Ezt csak vízszintesen kell felszerelni.

Tégla képernyő készítése

A téglát az egész fürdő peremén kell elhelyezni. Néha ezt csak a hosszabb oldalon, a végeken és a leghosszabb oldalon kell elvégezned. Mindez attól függ, hogy a fürdetés milyen méretű, és hogyan állította azt.

Ügyeljen arra, hogy elővigyázzon a kerületen, így kényelmesebb lesz az Ön számára. Az oldalnak kissé kifelé kell húzódnia, és a partíció maga 2 cm mélyebb.

Tipp Ha kiderül, hogy a perem kissé kiemelkedik nagy mennyiségben, akkor semmi borzasztó nincs benne - még kényelmesebb. Van elég hely ahhoz, hogy a téglafalat vakolni lehessen.

Sajnos nincsenek értékesített speciális téglák, amelyek eredetileg kis szélességűek, magának kell megszabadulnia az anyagtól.

Tipp A legegyszerűbb a tégla gyémántlemezekkel vagy rendszeres darálóval történő megosztására. Ha a rész apró darabokra törik, akkor a képernyő kialakításakor is használhatók. Ha üres képernyőt készít, ne felejtse el elhagyni egy kis lyukat a fürdőszifon fenntartása érdekében.

Gipszkartonból készült képernyő

Az első dolog, amit meg kell tennie a munka megkezdése előtt, hogy csináld a jelölést. Vegyünk egy szintet és jelölje meg a függőleges címkéket. Ezt a szélén kell elvégezni, de közel a fürdőszoba oldalához. Címkék készülnek a padlón is. Erre azért van szükség, hogy világosan láthassuk, hol lesz a már elkészült képernyő szegélye a telepített lapkával.

Annak érdekében, hogy a csempe ne jelenjen meg, kicsit mélyebbre kell húznia a jelölési vonalat. Annak meghatározásához, hogy hány centimétert kell adni, tudnia kell a használt gipszkarton vastagságát, a tervezett ragasztóréteg vastagságát és magát a burkolólapot. Összeadjuk az összes értéket és megkapjuk a kívánt centimétert a behúzáshoz. Ezután egy másik szintet végzünk - ez lesz az a vonal, amelyen az UD-profil külső éle fekszik. Ezt a profilot jól rögzíteni kell a padlóhoz és a falakhoz. Ezt normál cső segítségével végezheti el.

A fenti munka befejezése után beállíthatja a CD-profilt. Vágjon le olyan darabokat, amelyekre szüksége van, majd helyezze be az UD profilba, és jól rögzítse az öncsavarral ellátott csavarokat.

Amikor a keret készen áll, már lefedheti a gipszkarton lapjait. Rendkívül fontos, hogy az anyag nedvességálló, ellenkező esetben ez a design nem lesz elég hosszú ideig. A végeit maszkkal kell kezelni, nedvességet húzva.

Tipp A burkolatok árnyékolásához könnyen fel lehet használni más építőanyagokat. Ez lehet nedvességálló rétegelt lemez, amely szintén nagyon stabil vagy habblokkok.

Szembesülünk

Mielőtt elkezdené a fürdő felé nézni, döntse el, melyik csempe fogja használni. Természetesen az esztétikailag kellemesebbnek tűnik, ha az anyag ugyanaz, mint a falakon.

Már tudja, hogyan csempézheti a fürdőt, és munkába állni szeretne. Ennek a felszínnek jól fel kell készülnie:

 • amikor a kőművességről van szó, kívánatos, hogy könnyű vakolattal kezdjenek, és amikor száraznak, alkalmazzanak primert;
 • ha gipszkarton felülete van, akkor azonnal elindulhat a primerhez, de használjon víztaszító anyagot;
 • Ha hajlított lapokat terveznek egy forgácslapra, akkor egy megerősítő fém hálót kell felszerelni, majd a ragasztóval felül kell ragasztani.

Válassza ki az optimális elrendezési számításokat

A képernyő magasságának és szélességének a csempe méretének többszöröse kell lennie - ez ideális. Ebben a helyzetben az elrendezési tervek nagyon egyszerűek lesznek. Azonban nagyon gyakran előfordul, hogy minden nem tökéletes, ezért a cserépet le kell vágni. Találkozás nem éri meg. Itt mindent megverhet, oly módon, hogy a hibák nem láthatók. Helyezze a vágott lapkát olyan helyekre, ahol a legkevésbé észrevehető. A vízszintes sor tökéletesen fekszik. De a vágott csempe függőleges sorát ki kell választani attól függően, hogy mi keletkezett a legnagyobb rések között. A legjobb, ha a sarokba helyezzük, ott a darabok nem lesznek erősen feltűnőek.

A csempe rakodási folyamatának leírása

 1. Az első lépés egy csemperagasztó készítése. Az ilyen anyagot por formájában kapják. Vízzel (előnyösen szobahőmérsékleten) hígítjuk. Az arányokat fel kell tüntetni a csomagoláson, ezért vásárláskor ügyeljen arra, hogy a csomagot ne töröljék. Ha az utasítás nem látható, kérjen tanácsot az eladótól, vagy válasszon másik csomagot. A kész készítmény finoman a képernyő felületére került. Lépjen fokozatosan, először kis területet dolgozzon fel. A ragasztó felületén egy speciális spatulával van ellátva, amelyen vannak fogak.
 2. Az elkészült területen van beállítva csempe. Ne felejtsd el a jelölést, mindent meg kell tennie szigorúan hozzá. Ha látja, hogy a csempe megfelelően van behelyezve, akkor kissé nyomja be az egészbe. Ugyanúgy kell szembenézni.
 3. A cserépragasztót több napig kell szárítani. Ezután meg kell tenni a fugázó ízületeket. Erre azért van szükség, hogy a bevonat nagyobb nedvességtartalommal bírjon. Kívánt esetben a varratokat tovább feldolgozhatjuk szilikon tömítőanyaggal. Ezt a palackban értékesítik, amely kényelmesen használható.

Most már tudod, hogyan lehet gyorsan és pontosan lezárni a fürdőt a saját csempével. Ez a módszer segít a belső tér frissítésében, harmóniában és külső esztétikában. Ezenkívül a simítás segítségével elrejtheti a szeme elől a kád alatt található csatornacsöveket. Ha bármilyen kérdése van a kifogásolással kapcsolatban, próbálja meg újra megnézni videóanyagainkat és fényképeinket. Biztosak vagyunk benne, hogy biztosan megtalálja a korábban elmaradt válaszokat.

Akril csempefürdő telepítése

Az akrilfürdő használatának kényelme nagyban függ a telepítés helyességétől. Sok fajta fürdők, akkor csak lehet szerelni a lábak, a lábak a kerettel, műanyag vagy kő képernyőkön. Ezen túlmenően, a fürdő lehet telepíteni egy teljesen kész szobában, úgy, hogy befejezze a falak kerámia.

Akril csempefürdő telepítése

A végső döntés meghozatala előtt célszerű megismerni az egyes módszerek előnyeit és hátrányait.

A fürdő felhelyezése a csempere

A fürdő behelyezése a csempere, de a zárt tér a fürdő alatt nem fejeződött be

Fürdő telepítése a csempe alá

A cikkben megfontoljuk a harmadik lehetőséget - egy fürdő telepítését a csempe alá. A kád összegyűjtésének és felszerelésének fő figyelmet nem fordítanánk, nem különbözik a többiektől. Részletesebben fogunk beszélni a fal- és padlóburkolat technológusainak megváltoztatásáról, ez egy nagyon fontos kérdés. A technológiai problémák helytelen megoldása súlyos problémákat okozhat a fürdőszoba üzemeltetése során.

A fürdő telepítése követi a csempézés

Fürdőszobai csempék és fürdőlapok

Miért válassza az akrilfürdő telepítésének lehetőségét a csempe alatt?

Csak igaz szakemberek ezt csinálják. Miért? A csempeburkolat falainak előkészítése során a fő figyelmet a sarkok függőlegességére fordítják. Ha van egy elfogultság egyik vagy másik irányba, a csomópont lesz, hogy vágja le a lapok a kúp mindig látható, csúnya, és úgy vélte házasság. De milyen szög a csempék falai között kevéssé érdekes. Mindegyik lehet 90 °, 85 ° és 95 °. Csak azért, hogy sima és függőleges falak legyenek. De ha a fürdőt közvetett szögben telepítik, akkor problémák merülnek fel.

Fontos, hogy a fürdőszoba sarkai egyenesek legyenek, majd a vízvezeték pontosan és pontosan felszerelhető.

Az a tény, hogy a helyzet a falak függ a rések szélességét közötti zuhanytálca peremén, és kerámia, ha egy helyen fürdőben szűk, a másik végén a rés növelheti centiméter szögétől függően.

Ha a falak egyenetlenek, akkor köztük és az oldaluk között hiányos lesz

Ezt a diszkrepanciát még a modern építőanyagok és technológiák használatával sem lehet észrevenni. Az akril csempefürdő telepítésekor az ilyen szakadékok könnyen kiküszöbölhetők a befejező munkák során.

A hagyományos szerelési technikával kapcsolatos további probléma a tömítőanyagokkal történik. Idővel nemcsak lerakódnak, hanem eredeti színüket is megváltoztatják. Ideális esetben a fehér anyagok elhalványulnak, egy tömítőanyag réteg láthatóvá válik.

A régi tömítőanyag rétege

A hátrány kiküszöbölésének egyik módja, hogy eltávolítsa a régi tömítőanyagot, és újabbat alkalmazzon. Hosszú és tele van az akrilfürdő felszínének károsodásával.

Az öreg tömítőanyagot csak mechanikusan lehet eltávolítani.

Az akrilfürdőnek egy cserép alatt történő telepítésének javasolt módja szerint ez a probléma elvben nem jelentkezhet.

A csempefürdő felszerelésének lépései

Minden munkát egy bizonyos sorrendben kell elvégezni, a technológia megsértése további nehézségeket okozhat.

 1. A szoba előkészítése. Illessze a falakat és a padlót, javítsa meg a nagy repedéseket. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az akril fürdők csak erős felületekre telepíthetők. Ez azt jelenti, hogy a falak csak vakolhatók, a gipszkarton lemezek szintre való használata szigorúan tilos. Az a tény, hogy a legtöbb terhelés a telepítés során a fürdő pártját megáll, és biztonságosan rögzítse azokat csak a tégla vagy beton falak. Még a habblokkok sem rendelkeznek a fizikai erősség szükséges mutatóival.

Gipszkarton és padlószintezés

Példa az elhelyezett kommunikációra

Csempék kiszámítása a fürdőszobában

Néhány alapvető eszköz a csempe lefektetéséhez

Fektesse a csempe a padlóra, tegyen egy jelölést. Alkalmazzon primert és ragasztót

Fektetés a padlón

Továbbá a technológia nagymértékben függ a fürdő típusától.

Fürdő telepítése

Az akrilfürdő megvásárlásakor gondosan ellenőrizni kell állapotát és a szerelőelemek teljességét. Soha ne vásároljon nagyon olcsó, ismeretlen gyártók termékeit, az ilyen megtakarítások valódi és kézzelfogható veszteségekké válnak.

A kiváló minőségű öntött akril gyártásában a vezetők Németország, Hollandia, Anglia

Sniff és nézd. A szegény akril fürdőszoba éles és kellemetlen kémiai illatát és "áttetsző" fürdőszoba falakat ad

Otthon olvassa el az utasításokat és megértse részei: szifon lefolyó, a lábak és a fém keret (ha értékesítik kit), TV. Készítsen egy helyet a telepítéshez. Gyűjtse össze az akril fürdőt az asztalon. A telepítés nagy odafigyelést igényel, és hosszú ideig hajlított helyzetben kényelmetlen. Például a legnehezebb megoldást az akril fürdőszobák cseréje alá helyezésére - a kereten.

Fürdő csomagolás

1. lépés: Fordítsa fejjel lefelé a fürdőt, és helyezze az előkészített helyre a padlón vagy asztalon, távolítsa el a védőcsomagolást. Keresse meg és olvassa el a szerelési utasításokat.

Helyezze a fürdőt a kartonra

2. lépés: Ellenőrizze a szállítás teljeskörűségét, megtalálja az összes támogató elemet, tartót, állványt, csapot a leltár szerint. Ügyeljen a rögzítők számára és céljára, olvassa el a mellékelt ábrát.

Telepítse a szerelési eszközöket

3. lépés Helyezzen egy fémkeretet az aljára. Becsülje meg pozícióját, még ne rögzítsen semmit.

4. lépés Telepítse a függőleges támaszokat egyenként. Ügyeljen arra, hogy a fürdőkád speciális betétjeire fókuszáljon. A tartóknak szigorúan függőlegeseknek kell lenniük, ezt a paramétert épületszintű szabályozással kell ellenőrizniük.

Állványok csavart M10 anyákkal és alátétekkel

Rácszáró anya

5. lépés Csavarja be a csavaranya anyáját, ugyanazon az oldalon rögzítse a műanyag lábat. Ezért minden lábat fel kell készíteni.

Fontos. Néhány fürdõmodell öt lábas lehet, négy a kerületen és egy a fürdő közepén. A középső lábhoz egy rövid csapot kell használnia.

6. lépés: A csavar másik oldalán csavarja be az anyát, dugja be a végét a keret speciális furatába, és húzza meg a záróanyát. Erősen nincs szükség munkára, vízvezeték nélkül.

7. lépés: Állítsa be előre a fürdő magasságát. A 60 cm-es magasságban, ebben a méretben, minden lábat ki kell emelni.

Szerelt lábak, képernyő pozicionálás

8. lépés Csavarja be a keretet a fürdő hátsó oldalára megfelelő hosszúságú csavarokkal. Ügyeljen a csavarok hosszára, a vége ne érje el az elülső felületet 0,5-1,0 cm-rel, a csavarok alatt 1-2 mm átmérőjű lyukakat fúrhat át, mint az átmérőjüket, és nélkülük csavarozhat. A végső döntés az akril fürdő jellegzetességeitől és gyakorlati készségeitől függ. A szakemberek javasolják, hogy a csavarokat lyukak nélkül rögzítsék, így a tartó sokkal megbízhatóbb.

Csavarja rá a keretet a keretre

Miután a keret be van építve, indítsa el a szifont és a túlcsordulást. Ez a munka egyszerű, mindent szigorúan a gyártó utasításai szerint hajtson végre, és nem lesz gond. Döntse a kádat a normál helyzetbe, és ragassza a falhoz. De az akrilfürdőnek a csempék alatt történő telepítésével kapcsolatos további munka jelentősen eltér a többiektől.

A csempefürdő telepítésének jellemzői

A beépítés jellemzői a minőségi falburkolatok igényléséhez szükségesek, kerámia burkolólapokkal. Fentebb megemlítettük, hogy a fürdő magasságának végleges beállítása nem végezhető el a fektetés megkezdése előtt. A fürdőmagasságot úgy kell megválasztani, hogy az első sor a csempe felett legyen teljes alátámasztás nélkül.

A képen látható példa az első sor csempék elhelyezése a fürdő oldalán.

 1. Ez a sor a csempe erősen feltűnő, és csökkenti a magassága a csempe jelentősen károsítja a megjelenését a teljes dekoráció a szobában.
 2. A vágást egyenletesen és nem észrevehetően csak egy speciális vágóeszközzel, gyémántlemezzel és mozgatható asztallal készítsük el. Nem minden szakember rendelkezett ilyen felszereléssel, nagyon drága, és csak állandó felhasználással fizethet. Az egyik fürdőhöz való gép megvásárlása gazdaságilag nem kivitelezhető.
 3. Időbe telik, hogy minden egyes cserépet lefedjen, majd beilleszkedjen, ami meghosszabbítja a fürdő telepítési idejét.

Most már láthatja, hogy miért nem szükséges pontosan beállítani a fürdőt és rögzíteni az oldalsó ütközőkkel. A telepítés befejezéséhez egy jelölést kell elhelyezni a csempe alatt. Indítsa el a sorokat az egyik oldalfalról. Adja hozzá a csempe méretéhez a használt keresztezések szélességét, és ezen a távolságon párhuzamos vonalakat húzzon a falra. Ha a magasságmérés megközelítőleg magasságban van az oldalról, emelje fel vagy csökkentse le a fürdőt néhány centiméterre, amíg az egész csempe nem illeszkedik az oldalakon.

Csak ezt követően rögzítheti a fürdő oldalsó támaszát, igazítsa a falak helyzetét a szinttel és húzza meg a lábakat a kívánt magasságban a reteszelő anyákkal. Ezután csatlakoztasson egy szifoncsövet a lefolyóhoz, és ellenőrizze a csatlakozás tömítettségét. Javasoljuk, hogy a zuhany és a csaptelep csak a szerelés és a befejezés után kapcsolódjon.

Bath szifon minta

Ábraíves vázkeret készítése akril fürdőlap

A kerethez profilokra van szükség a gipszkartonhoz, egy fúrógéphez a kerámia burkolólapok fúrásához és a legszegényebb fúróhoz, szinthez, fém ollóhoz vagy egy bolgár vágódarabhoz és jelölőhöz.

1. lépés: Hosszú szinten készítsen jeleket a padló alatt a profil alatt. Csatlakoztassa a kanyargó oldal különböző helyeihez, és függőleges helyzetben tartva jelölje meg a profil alatti padlózatot. A jelek közötti távolság 15-20 cm Csatlakoztassa egymáshoz a pontokat.

Jelölés a padlón

2. lépés: Annak érdekében, hogy a burkolólap az oldalakkal egy síkban feküdjön, a profilt kissé elmozdítani kell a vonal alatti vonallal a fürdő alatt. Mennyire egyszerű megismerni: összefoglalni a gipszlapok, mozaik csempe és ragasztó vastagságát. Az új helyen rajzoljon egy másik görbét, a régi törölhető.

3. lépés: Csiszológépet vagy fém ollót használjon, vágja le a profilpolcokat és fokozatosan hajlítsa meg, ellenőrizze a görbületet a húzott vonal mentén.

Gyakorlati tanácsok. A vágások helyének hajlított profiljának növelésére ajánlott forrasztható. A horganyzott vaslemezt egy hagyományos forrasztópáka tökéletesen forrasztja.

4. lépés Helyezze fel a hajlított profilt a padlón folyékony körmökkel.

A profil vágása és rögzítése a padlón

Ezt megelőzően alaposan zsírtalanítsa a felületeket, kövesse a gyártó utasításait. Ha attól tart, hogy a ragasztó nem tartja jól magát, akkor állítsa le a profilt. Ehhez rögzítse a kisméretű szegmenseket a dübelekkel a padlóra, a szegmensek egyik végének az ívelt profil belső oldalán kell lennie.

5. lépés: Szerelje fel a függőleges állványokat. Jobb külön-külön mérni a magasságot. Helyezze az alsó profilra, és kösse le a fürdő oldalán. Jelölje meg a hosszúságot 1,5-2,0 cm-es szélességgel, a tartalék szükséges a profilrögzítő polcnak a perem aljához történő előállításához.

6. lépés: Vágja le a függőleges állványt, vágja le a hajlítási szögeket a margó mennyiségével, hajlítsa a lapos részt derékszöggel.

Lépés 7. A függőleges állványt rögzítse az alsó profilra és a fürdőre. Ne felejtsük el, hogy a kád alá kell fújni a gipszkarton, csempe és ragasztó vastagságához.

Gyakorlati tanácsok. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, készítsen egy mintát magának, és használja minden egyes rackhez.

A rögzítőknek öncsapoló csavarokat kell tenniük, a felső részen pedig a felületet folyékony körmökkel kenje be. Az akril kádak vastagabbak az oldaluk alatt, rögzítik a rácsokat. Ne felejtse el figyelni a csavarok hosszát. Ezeket az állványokat az alsó profil minden kanyarában meg kell csinálni. Ha a kád nagy, akkor a keret erejének növelése érdekében helyezze el a vízszintes áthidalót.

A kötéseknek gittnek kell lenniük

Mozaik burkolat

Gyakorlati ajánlások

A tapasztalatlan építők nehezen végeznek bizonyos műveleteket. A hibák valószínűségének csökkentése érdekében több szakmai választ adunk a gyakran feltett kérdésekre.

Hogyan javítható a csempék illesztése a fürdő oldalára?

Csempe és oldalcsukló

Az ízületek további tömítését nem szükséges elvégezni. A fürdő oldalát szorosan a falhoz kell nyomni, a ragasztó vastagsága körülbelül 5 mm, ehhez az értékhez hozzá kell adni 2-3 mm-t a csempe vastagságához, és kiderül, hogy a burkolat kb. 7-9 mm-re lefedi az oldalakat. Ez elég ahhoz, hogy megakadályozza a víz bejutását a fürdőszoba és a fal közé. De ha nem biztos benne, akkor az ízületeket is tömítheti. Ez nagyon óvatosan történik, a varrat teljesen láthatatlan. Milyen módon? Hajtsa fel a tömítőanyagot a csempe végén, mielőtt ragasztaná. A tömítőanyag kb. 1-2 mm vastagságú, igazítsa az ujjához. Ragassza fel az elkészített burkolólapot a cementragasztóhoz, és üljön le a fürdő oldalán. Ha megjelenik egy kis felesleges tömítőanyag, azonnal távolítsa el őket tiszta ruhával.

A tömítőanyag alkalmazása a csempe végén jobb a ragasztási folyamat során

Ez a módszer több előnnyel rendelkezik a megszokottnál:

 • a gitt teljesen láthatatlan;
 • a tömítőanyag fogyasztása jelentősen csökken;
 • gyorsított munka;
 • a felületek leválasztásának veszélye csökken;
 • a tömítőanyag színe nem változtatja meg a teljes működési időt - az ultraibolya sugárzás nem érinti;
 • a tömítőanyag mechanikai károsodásának valószínűsége kizárt;
 • a fürdő oldalainak kisebb eltérései kompenzálva vannak.

Hogyan csökkenthető a hibalehetőség a csempe elrendezés során? Ha a csempe nem fekszik, ahogy fent említettük, akkor az akril kádnak a csempe alá helyezésének egyik súlyos előnye kiegyensúlyozott. A kezdők hibáinak elkerülése érdekében két módszer használatát javasoljuk.

 1. A fürdő végleges rögzítése oldalsó ütközőkkel és magasságállítással még nem történt meg, de a szomszédos falfalak egyikét csempézni kezdik. Illessze a csempék sorát a fürdő magasságába, majd csak akkor, ha a lábak fokozatosan megváltoztatják helyzetüket. Ugyanakkor gondosan ellenőrizze az összes oldal vízszintes helyzetét, ellenőrizze a padló és az oldalak közötti távolságot. Minden egyes magasságváltozás után a padlóburkolatot ragasztás nélkül a fürdő peremén kell elhelyezni, és meg kell vizsgálni helyességének helyességét. Minden rendben van - rögzítse a lábak magasságát záróanyákkal és folytassa a falak befejezését.

A célminőség a jelölés pontosságától függ.

Fontos. Kerülje a kád belső felületének mechanikai károsodását. Szigorúan tilos a védősapka eltávolítása a munkához. Fedje le a filmet egy vastag ruhával, csak gumi tartállyal használja a ragasztót a csempe alá. Ne dolgozzon a fürdőszobában cipővel, kemény talppal és sarkokkal.

Óvja a fürdő felületét a befejező munka végéig

 1. A kerámia burkolólapok helyzetének vízszintes vonalának jelölésekor vízszintet kell használni, nem pedig egy átlagos épületszintet. Rendes szintje jelentéktelen eltéréseket eredményezhet, ez nem kritikus a falazáshoz, de negatív hatással lesz a csempe befejezése minőségére. Használja az egyszerű, megbízható és olcsó vízszintet. Ezzel nagy pontosságú átadó címkékkel lehet a fal körül a fal körül. Jelölje meg a csempék sorainak helyzetét a legkényelmesebb helyen, majd adja át a felső sor szintjét a fürdőkád melletti falakhoz.

Hogyan kell alkalmazni a vízszintet?

Melyik képernyő a legjobb az akril fürdőhöz? Nincs egyértelmû válasz, túl sok szubjektív és objektív tényezõ befolyásolja a választást. Adunk néhány tippet, amely segítséget nyújt a döntéshozatalban. Mit kell szem előtt tartani a képernyőválasztás során?

 1. Méretek fürdő. Minél nagyobb az akrilfürdő mennyisége, annál több víz van, ami azt jelenti, hogy nagyobb a terhelés. Már említettük, hogy az alacsony fizikai szilárdság az akril termékek jelentős hátrányát jelenti. A nagyobb fürdők számára a gyárilag megállóktól eltekintve a tartós díszítő képernyők miatt extra eredményt jelent. Ezekben az esetekben javasoljuk a falazóanyag építőanyagainak megjelenítését.

Képernyő tégla a sarokkád alatt

Szükség van-e egy kikötésre a csatorna állapotának felülvizsgálatára? Igen, ez minden típusú fürdőre kötelező, nem csak akril. Helyezze el a műszaki kommunikációhoz. Ha biztos vagy benne, hogy nincs szivárgás, akkor nem lehet felnyitni a nyitott nyílókat, és bizonyos helyeken biztosítani kell a csempék kármentesítését. Ez egyszerűen megvalósítható: a ragasztót csak a keskeny sávra kell felhúzni a peremre, ez csökkenti a tapadás mértékét, és ha szükséges, engedje meg, hogy aláássa. Természetesen ezen csempék rögzítésének helyén a csapágyfelületeknek speciális nyílásokkal kell rendelkezniük.

Ellenőrző műanyag nyílás

Csúszó fürdőkád

Hatch a fürdőszoba alá a csempe alá

Hogyan tapasztalható szivárgás? És van egy nagyon hatékony módszer. Az a tény, hogy a fürdés alatt lévő vízcseppek nagyon nehézek. Sötét van ott, ráadásul hosszabb ideig is figyelni kell, és ez nagyon kellemetlen. A szakemberek minden lapon papírlapot helyeznek el, összegyűjtik és kiürítik a vizet, majd vegyék ki a papírt a fürdő alatt. Minden szivárgás tökéletesen látható rajta, a nedves területek helyének megfelelően, könnyen meghatározhatja pontosan hol jelenik meg a probléma.

a fürdő telepítése - csempe a fürdőn vagy a fürdő alatt - tanácsokkal kell rendelkeznie

Kezdjük telepíteni egy akril fürdőt - az építők azt javasolják, hogy telepítsenek egy fürdőt, és elkezdjenek csempézni a falon, azaz úgy, hogy a csempe néhány mm-t takar. a fürdő szélén. Azt állítják, hogy ez jobb és hermetikusabb lesz. de számomra úgy tűnik számomra, hogy jobb, ha a csípő és a csukló egy szilikon sarok vagy más tömítőanyag. Ebben az esetben, ha meg kell változtatnod a fürdőt, akkor nem kell csempézni, mint az első kiviteli alaknál.

tanácsot adjon - hogyan kell helyesen, és milyen szempontok lehetnek a beépítési segédeszközök esetében. köszönöm

Csináljon a padlóról. A jövőben sokkal kevesebb pénzügyi probléma merül fel. Mentse el egy kicsit, sokat veszít.

A fűtési rendszerek hidraulikus számítása. Házak és lakások hő számítása (hőszigetelés).

Barakoa A "fürdő és csempe csomópontja" témája volt. Egyetértek azzal, hogy építészeink öntöttvas fürdővel rendelkeznek. de a közös akril és a csempe jobb, hogy rajzoljon egy profilt.

A helyes építők tanácsot adnak. így a legjobb és nem zavarja a sarkokat. „>

Barakoa
Akril csak a már megtervezett csempefalra. Öntöttvas a csempe alatt.

Inch1964 írta:
Csináljon a padlóról.

teljesen egyetértek. csak vegye figyelembe a fürdő szélén áthaladó varrás magasságát - ha a fürdõ feletti varrás néhány centiméter nem hasonlít a jégre. Ezután be kell állítanod egy járdát, vagy pedig torzítanod tervezőként, vagy vágd le az alsó sort. Igen! és nézze meg, hogy ha lehetséges, a kupola díszítő elemei a kupola szélén konvex részekkel nem kellenek. Nem halálos, de vérzéses.

A javasolt opció, az ajánlattevő tapasztalatától függetlenül, csak "kollektív gazdaság".
Először is, minden csempe lefektetett, majd a kád fel van szerelve.

Makarone írta:
Először lefektetett ALL
csempe, majd telepítse a fürdőt.

+1
ez pontosan az akril fürdő

A vízvezeték Moszkva és régió

Ugyancsak kínos a kérdés, hogy hogyan kell a fürdőt. Akril akril. Mindenütt a csempék alatt vannak, bár valahol olvastam, hogy a gyártó azt ajánlja, hogy ne fedje le a csempe alatt. a fürdő kanyarodik nyomás alatt és megreped.
A fórum számos tagjának fotói - a csempe alatt, különösen a Technician-san'a ugyanazok a képek (csempe, amennyire én tudom, még nem történt meg).
Ki foglalkozik egészségügyi munka és csempe, mondja meg, hogy a tapasztalatoktól még jobb, persze, már telepített egy pár akril, már véleményeket, miután az n-es idő.

Alexander_B írta:
az n-es idő után

Ha a fürdõ felszerelés nélkül van (hidromasszázs, világítás, beépített keverõ), akkor sokan nem fognak beakni, ha a felszereléssel, akkor tanácsos ne belekerülni, soha nem tudhatod, de a falhoz való párosítás mindenképpen fontos pont, vegye komolyan ezt. maguknak, vagyis érteni kell a Technician-San-t, lépésről lépésre különböző anyagok példáival festettek, és a gyártó ezt nem ajánlja, mert tudja, hogy lehetséges a szolgáltatási vagy jótállási ügy, viszont nem csak azért, mert a fürdő kanyarodik, hanem később is korlátlan ideig felejtsd el, hogyan kell felvenni)

A merevség hiánya és az eltérések jelenléte (a jacuzzi 5 mm-es normával rendelkezik, bár 20-nál is találkoztam), ami miatt az akrilfürdőt egy csempe alá helyezik ésszerűtlen.
A keverő jelenléte a falon, amikor a "ragasztás" gyakran bonyolítja a (keverő) karbantartását.
És az aggregátumok jelenléte megfosztja a "tolóerő" bármely jelentését, azaz. a lehetséges javítás veszélye mindent, mind a fürdőt és a cserépet.
A kontúron lévő tömítőanyag, majd a márkás lábazat elrendezés a legjobb gyakorlati eredményt nyújtja.

AppolloRussi írta:
Ha a fürdõ felszerelés nélkül van (hidromasszázs, világítás, beépített keverõ), akkor sokan nem falaznak fel.

Mint mindig - megfejtem a fordításomat fordítás nélkül. és így, és nem fal fel. minden világos.

AppolloRussi írta:
Mivel magad csinálod, érthető, hogy elolvashatod a Technician-San-t, lépésről lépésre íródott a különböző anyagok példáival.

Tehát a képeket bárhol láttam, akrilok a csempék alatt készülnek.
És még mindig nem egyértelmű: miért van szükség, hogy lebontja a csempe és mindent körül a lehetőség "a csempe alatt"? Végtére is, a fürdő a tömítőanyag, nem kapja le szét, egyszerűen szakítás a falról, tisztítsa meg a tömítőanyagot?

Húzza le a tömítőanyagot. Kell valaha? Tisztítsa meg a "sarok" minősítéssel ellátott tömítőanyag miatt. egy erősen helyezett csempe alatt.
Megérteni a jogot, különböző lehetőségek vannak, az eredmény még mindig a kéz és a tapasztalat függvénye. Kihúzom a fürdőt a csempe alatt
Nem tanácsom, de amikor helyet készítenek nekem, az isten szerelmére, de akkor, amikor javításra kerülnek, maguk is elszakadnak!
Mégis szükség van egy burkolat kivágására a csempe alatt, ha biztosan vannak. És újra könnyen eltávolíthatónak kell lennie
szolgáltatás. És mi az esztétika? Számomra ez egy axióma, de bármi megtörténhet, mer, a legfontosabb, hogy figyelmeztesse.

Alexander_B írta:
ez a tapasztalat még mindig jobb, biztos

Csak csinálom a csempe alatt. úgyhogy a perem előre nem esik le, vagy egy profilt vagy egy szabályt csavaranak a falhoz. a fürdő egy halálos hidromasszázzát is érdemel, nem ragaszkodom, mert ha valami megváltozott

Nem lesz g / m.
vitaon, ez a Bas a képen? a képernyőn hasonló. Nem értem a fotó - a fürdő mellett csempe a tábláról, vagy a díjat a csempézett és néhány területen.

PS Itt írják, hogy ezáltal egy fürdõ robbanhat meg, ha szilárdan be van kötve a met között. sarok és csempe. Mi a teendő?

Alexander_B írta:
ez a bázis a fotón?

Nem emlékszem. valamit az orosz gyártók. a perem csekély volt. után felfekszik a vasúti és tapadt a falhoz az oldalán lábakkal lett ms polimer.ya fedélzetén ellenőrzése megjelenése egy rés csempe fórumon. halott

Ie ilyen telepítés, igen? „>

Tehát itt minden tiszta, és szerettem volna csinálni, csak annyit írj, hogy idővel nem tört akril kád, így ha rögzül. Ha öntöttvas - nincsenek kérdések. Hogy legyenek itt? Nem tudod, hogy ez a fürdő később működésképtelenné vált? És mégis: a gyártó szabványos vázlata a telepítéshez, vagy érdemes bízni valamit? Itt például, mint a fotódon, ott van egy hely, ahol ülni lehet. 100 kg állandó nyomással, az él nem hajlik meg? talán megéri (és alul egy időben))) hozzá valamit.

Alexander_B írta:
Itt írják, hogy a fürdõ kipukkanhat, ha szorosan be van kötve a találkozó közé. sarok és csempe.

Személyes élményre tesztelt - ez félelmetes a félelmetes, ebben az alkalomból itt válaszolt ">

Azok az emberek, akik a víz és a meleg otthonukban töltöttek.

Oké, olvasd el. Ha van egy csekket ideje akril kádak így jelezzük, az olcsó a drága, és nem minden tört)), amely az érvelés. Ezt fogom tenni, köszönöm a visszajelzést.

PS És adj hozzá. a megerősítés nem szükséges? elég keret?

ez a kép azt mutatja, hogy a szél nem érinti a szabályt. A szabály egyenlőtlenül van megállapítva, vagy csak vízzel nem töltődik?
„>

Mindenkinek megvan az előnye és a telepítési mód tapasztalat, valamint különböző fürdők, én is a saját, amely osztom, de senkit, és nem alkalmaz. Mert ahogy egy tapasztalt mester - ő nem tehet magának semmilyen hibát, akkor van esélye, és a többi tapasztalt emberek kell megvalósítani ebben a tekintetben

Azok az emberek, akik a víz és a meleg otthonukban töltöttek.

Nem szeretném megvalósítani ezt a tervet)) Szeretnék tanulni a tapasztalatokból, mivel készek megosztani. Elfogadom, nem szabad újból feltalálni a belsőégésű motort, ha sikeresen kihasználták. csak vásárolni és használni. lehetőleg együtt autókkal))

Tudomásom a fürdők telepítéséről. Egy téglára fürdöm (habszivacsokra). A padlózatba helyezett lábak nagyon torzítatlanok. Minden falazó habarcs, sem hab. Felszívja a vizet + zsugorodást. A merev aljzat támasztékának peremén. Például a falikaron. Elhagyom a hőtágulatot, és nem tudsz kék mosni a falak között, hézag nélkül. Fürdőkötés a csemperagasztóhoz, vízálló. A szilikon tömítőanyagok nem használhatók, az MC polimer helyettesítője jó, de. vannak hátrányai: hosszú kúrák, 24 -48 óra és 3 óra a csemperagasztó. A vékonyabb a csempe ragasztó réteg, annál jobb, 1 mm. MS-polimer 1,5-2 mm, előnyösen 2-3. A modern csempe ragasztó már tartalmazza a szükséges polimer adalékokat, stb Továbbá a gomba, amely eszik - mindent, beleértve tömítőanyagok gyorsan.

Fürdőlap csempe

Kérem, mondja meg, hogyan kell megfelelően lezárni a fürdőszobai és szilikon csempe közötti kapcsolatot, egy műanyag sarkot, vagy van egy racionálisabb kiút?

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Legjobb válasz

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Uraim, tanácsoljuk, mit válasszon: 1. Serena SE-9C-4K - Kína (8600r.) 2. Nosztalgia - Oroszország. (9200r.) Nem találtak normális visszajelzést az USERS adatcsomagokból.

Mi az oka és mit tehet bármi a szeleppel? A lakás soha nem folyik a csatornába. Csak a víz szomszédainak manipulálására reagál

Mondja meg, hogy St. Petersburgban hol vásároljak egy akril fürdőt 30-35 cm mélységig, és vannak ilyenek?

Tegnap elmentem a fürdőszobába, és találtam egy pocsolyát a padlón. Teljesen érthetetlen, hogy honnan jött a víz - minden csőcsatlakozás száraz. Aztán kiderült, hogy kikapcsolták a forró vizet. Ez egy 18 emeletes ház, és a víz egy csővel van ellátva, amelyhez fűtött törülközőtartó van csatlakoztatva..

Konyha-nappaliban akarok dolgozni, de a konyha alatt a szoba kicsi és nem túl kényelmes. Ebben a helyzetben hogyan lehet a szomszédos helyiségben a vízvezetékeket áthelyezni? hogyan és hol jobb átadni a csöveket. A felszálló maga a piros körben található.

Hogyan kell az akril fürdőlapot

Hogyan csempe a fürdő: videó a bélés folyamat

Mindannyian tudjuk, hogy az apróságokból valami egész, egy van kialakítva. Ez nem csak életünkre, hanem mindennapi helyzetekre is vonatkozik. Tegyük fel, hogy a fürdőszobában javításokat tervez. Ha azt szeretné, hogy a formatervezés tökéletesen tökéletes legyen, és a gondtalanul ragadós mop vagy a vízvezetékek ne rontsák el a belső teret, meg kell nézniük, hogyan kell fürdőlapot elhelyezni a videón. Egy ilyen egyedi eszközről beszélünk, mint egy vízvezeték-képernyő. A lehető legnagyobb erőfeszítéssel és képzelőerővel a díszítőelem funkcionális eleme dekoratív lehet.

Annak érdekében, hogy egy belső teret alakítson ki, amelyben minden harmonikus és egységes lesz, érdemes megfontolni a fürdőszoba felé mutató lehetőségét

Funkciók és képernyő típusok

Mit jelent a cserépfürdő? Ez azt jelenti, hogy előzetesen építeni kell egy konstrukciót, amelynek fő funkciója a szennyvízcsatorna elemeinek és az emberi szemek vízellátásának elrejtése lesz. Erre azért van szükség, hogy a szoba általános megjelenése ne sérüljön meg. Miután elkészült az alap, díszítik. És hogyan csempézheti a fürdőszobát, láthatja a fotót.

Ezt komolyan kell kezelni, mert ez az eljárás a hangulatos légkör kialakításának végső időpontja.

Fontos! Hol találkozik először a fürdőszobába való belépéskor? Természetesen a képernyőn. Hatékonyan és hatékonyan kell fedezni, mert a jövőben ez lesz a helyiségek központi helyszíne.

Mielőtt egy csempeburkolatot helyezne el egy vízvezeték szerelvényre a saját kezével, meg kell értenie, hogy milyen szerkezetek épülnek alá. Különböző kialakítású lehet és különböző anyagokból készülhet. Az első mutató esetében a képernyők a következőkre oszthatók:

 • süket - a tervezés teljesen zárt és nincs ajtó. Hátránya, hogy vis maior esetén az akadálymentes csatorna-javítás lehetősége nem lesz;
 • részben nyitott - különböző funkcionalitás és biztonság. Egy további hely a tételek tárolására;
 • csúszó és lejtős.

Figyeljük meg, mennyit költ a fürdő csempe, nem csak a felület összetettségétől, hanem az anyagtól is, amelyből a bázis fel van szerelve. A költség 1 m2-enként kerül kiszámításra. By the way, az anyagok tekintetében, a befejezése nem csak kerámia burkolólapok felhasználásával lehetséges. A tulajdonos belátása szerint választható nyelv és horony lemezek, akril, PVC panelek, MDF, tükörlemezek, szerves üveg.

Az internet segítségével egyszerűen megtudhatja, hogyan kell megfelelően csempézni egy fürdőszobai videót. Így például eldöntheti, hogy milyen anyagokkal jobb a képernyő csatlakoztatása. Mint a gyakorlat azt mutatja, a legegyszerűbb módja annak, hogy nedvességálló gipszkarton, mert ebben az esetben nem rendelkezik összetett összetett elemek.

Az első lépésekhez el kell döntenie, hogy mit szeretne keretből készíteni - fa- vagy fémprofilokból.

Az Ön információiért! Kerámia burkolólapok a befejeződéseknél nem. Sőt, kissé le kell merülnie.

Tehát a jelölés a következő: először a falon levő függőleges vonalak kapcsolódnak a helyiség alján lévő jelöléshez. A séma útmutatók szerint van felszerelve, jobb PP27 * 28 használata. Ehhez, valamint a gipszkarton profilhoz történő rögzítéséhez öncsapos csavarokat használnak. Miután a képernyő készen áll, továbbhaladhat. By the way, a döntést arról, hogy csempe a fürdő vagy sem, a döntésnek pozitívnak kell lennie, különösen akkor, ha van ilyen lehetőség. Így gyönyörű belső teret hozhat létre hibák nélkül.

A képernyő nem csak esztétikai funkciót képes elvégezni, hanem egyúttal további tárolási hely is

Hasznos lehet számodra figyelembe venni a szakemberek hasznos tanácsát.

 1. A keretet a lehető legközelebb kell felszerelni a külső élhez.
 2. Mielőtt elkezdené a felületet, a felületet előzetesen fel kell tölteni, és még kétszer is meg kell tennie, különös figyelmet fordítva az ízületekre.
 3. Az ajtó / nyílás szigorúan középen helyezkedik el.
 4. Ne hagyja ki sok fogyóeszköz, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy egy lap gipszkarton elég.

A tér részleteit díszítik

Most már az építési üzletekben számos készenléti lehetőség áll rendelkezésre, és különböző árnyalatok és minták kaphatók. De ha mindent meg akarsz csinálni magad, akkor érdekel, hogy hogyan kell megfelelően törölni a fürdőszobába.

Annak érdekében, hogy az épület esztétikai harmóniája ne zavaródjon, fontos, hogy kövessük az alapvető szabályokat és a telepítés sorrendjét. Ha ezt teszed, akkor is, ha kezdetek vagyunk ebben a kérdésben, nem lesz gond. Ha tudni szeretné, hogyan kell használni az épület szintjét, egyszerűen megbirkózhat a sík felület kerámiatermékekkel szemben. By the way, már említettük, hogy adózik egy fürdőszobán kívül cserép, és rengeteg lehetőséget erre.

Fontos, hogy kövessük a csempe lefektetésének szabályait és sorrendjét.

A fektetés antiszeptikus felületkezeléssel kezdődik, hogy megakadályozza a gomba és a penész növekedését. Ezt követõen a vázlat képernyõje alaposan elkezdõdik. Mielőtt az akril kád csempét készítené, elrendezési elrendezést kell végrehajtania. Ugyanakkor a homlokzati anyagot vízben áztatják, és kis mennyiségű ragasztókeveréket is hígítanak.

Ezután a megoldás a képernyőre kerül, azzal a várakozással, hogy egyszerre 3-4 csempét készíthet. A művelt terület nem lehet több, mint 1 m2. Egyenletes megoldás fogazott simítóval. Ha jobban megnézzük a képet, mivel a fürdőszoba burkolólapokkal van burkolva, akkor észre fogod venni, hogy a kivágás a legjelentősebb helyről és a szilárd lemezről indul.

Figyelem! A falon levő varrások és a szaniterek burkolatának tökéletesen illeszkednie kell egymáshoz. Ehhez el kell kezdeni az anyag ragasztását a második sor alján. A hiányzó töredékeket a felületkezelés végén levágják és ragasztják. Jobban elhelyezettek finom helyeken.

Sok szakértő egyetért abban, hogy ha kitaláljuk, hogyan kell egy csempe körül egy fürdő, akkor is megbirkózni vele. A legfontosabb dolog egy fontos kérdésben - figyelmesség és kitartás.

Hogyan lehet a fürdő kontúrját csempézni?

Csempe - a legtartósabb befejező anyagot használt a dekoráció. Csempék használata esetén a helyiségek díszítése gyönyörű, egyedülálló a maga módján. De mielőtt egy fürdőszoba csempe, meg kell érteni, hogy először egy különleges képernyő jön létre, amelyen a csempe lesz elhelyezni. A munka egyszerű, de van néhány árnyalat.

Burkoló fürdőkád

A munkálatok elkezdéséhez egy kicsit el kell mondanunk a csempékkel kapcsolatos munkák minőségéről. Bármilyen fürdőt is bevonhat: akril, öntöttvas vagy fém. A folyamat lényege, hogy létrehoz egy képernyőt, amelyen a csempe kerül alkalmazásra. Így a fürdő alatti üresség bezáródik, és a padlóhoz hasonlóan egészséges lesz.

Valójában a kiindulási pont a képernyő. Téglából, habblokkból vagy gipszkarton dobozból készülnek. Először egy fürdőt szerelnek be, vagy ha már fel vannak szerelve, a munka fele kész.

Tégla képernyő Ha ilyen modellt választanak ki, akkor először meg kell tisztítani a régi cserép padlóját, vagy új házban dolgozni, a meglévő padló leszerelése. A felület alapozó, és a kő lefektetésének helyét jelöli. Tégla szükséges ahhoz, hogy fedezze a fürdő peremét a hosszúság mentén. Ez ugyanazon típusú helyiségekre vonatkozik. Az új lakásokban a zuhanyzók mérete nagyobb. Gyakran szükség van arra, hogy a fürdőt több oldalról csempével lefedjék.

A lefektetés előtt a vonalat úgy kell elhelyezni, hogy a tégla kb. 2-3 cm-re legyen a kád szélén. A hátrányt plasztikkal lehet lezárni, de ez további munka, ezért a helyszínen kell navigálnia, és általában 3 cm kell. A tégla egy sorban ligálódik. A kupak alatt lévő fal felemelésével meg kell erősíteni a csemperagasztó felső sorát.

Szükséges az utolsó sor összetételét pontosan lezárni, hogy a víz ne essen alá, és nem teremt előfeltételeket az öntés szaporításához. Amikor a kádat burkolólapokkal helyezzük el, akkor persze egy gát akadályt hozunk létre a csempe varratainak összezúzásával, de tovább kell erõsíteni a tégla ragasztását a felsõ peremre.

Fontos! A téglafal építésénél a szifon kilépési pontján egy revíziós lyukat kell hagyni. Szükséges az utóbbit kiszolgálni. Az ablakot műanyag betétekkel díszítheti.

Gipszkarton doboz összeállítása

Ebben a tervben a munka a jelöléssel is kezdődik. A doboz összegyűjtése annak érdekében, hogy fürdőszobát csempékkel horganyzott profilokból készítsenek. Aki nem tud velük dolgozni, a sávok használata is megengedett, de antiszeptikával előkezeltek.

A felett azt mondták, hogy a fürdőkád alatt lévő képernyő egy kis oldalról van kialakítva. Ebben az esetben lehetetlen kategorikusan beszélni kb. 3 cm-re.A kiszabályozást a gipszkarton vastagságát, a csempe hozzáadásával 10-15 mm-rel lehet hozzáadni a szintező vakolat anyagához.

A rudak a helyükön vannak rögzítve. Az egyik hosszú, a padlón van elhelyezve, majd két kis hossz a falak mentén, és a tetején, a fürdés alatt egy hosszú fa is van. Közöttük több jumpert rögzítettek a szerkezet megerősítésére.

A varrás nedvességálló gipszkartonnal történik. Ezután nem fog felduzzadni, amikor a kádat csempézik. A ragasztókészítményben lévő víz nem szívódik fel a nedvességálló anyagba. A képernyő összeragasztása után a felület egy alapozóval kezelhető a ragasztási tulajdonságok javítása érdekében.

A képernyőt más anyagokkal, pl. Nedvességálló rétegelt lemezzel vagy szokásos módon lehet bevonni, majd később tűzgátló hatású kezeléssel.

Az összeszerelést megelőzően vagy azt megelőzően el kell dönteni, hogy melyik csempe a legalkalmasabb a fürdésre? Ma nincsenek különleges tippek a választáshoz. Mindez az ízlésektől függ. A legfontosabb dolog a stílus teljes összhangja.

Felkészülés a képernyőre a munka befejezéséig

A képernyő típusától függően a készítményt különböző módon hajthatjuk végre:

 • A falazatot egy kis gipszréteg borítja, és a felület szárítása után kétféle megközelítést alkalmaznak.
 • A gipszkarton vakolásához az ízületeket gipszkeverékkel kell rögzíteni, és fel kell állítani.
 • Ha a képernyőt farostlemez lapokkal varrták össze, akkor először egy megerősítő hálót kell felakasztania, amely fölött egy kis gipszréteg van felhordva.

Bármelyik cselekedetet, amelyet egy alapozóval impregnál vagy a felületet vakolva végez, az anyagot 24 órán belül teljesen meg kell szárítani. Csak így folytathatjuk a további munkát.

A fürdéshez vagy a sütéshez: kiválasztjuk a tojás sémáját

Ideális esetben a csempe méretének meg kell egyeznie a képernyő szélességével és magasságával. Az átfogó nézet vonzóbb lesz, és az elrendezés a legegyszerűbb. Azonban gyakran nem lehet a méreteket a szükség szerint felszerelni. És ahhoz, hogy egy fürdőlapot lefektethessen, le kell vágnia a fürdőszobában lévő cserépet. Az ilyen hibákat elrejtheti úgy, hogy az elzáró lapokat kevéssé látható helyen helyezi el, vagyis közelebb van a mosogatóhoz vagy egy falhoz.

A vízszintes sor az alján található, tömör csempékből készül. A következő sorok függőlegesen vannak elhelyezve a helyükön. A látható pontból egy egész csempe látható. Ha eléred a falat, megérted, hogy ki kell vágni vagy sem. Szükség esetén mérjük a méretet és a csempe értékét a mérés során kapott adatok alapján állítjuk be.

Egyedi megoldások: tartóoszlopok és lépcsők

A nagy helyiségek tulajdonosai irigyelhetik: a tér mindig vonzó nem csak az esztétikai oldalról, hanem a befejező lehetőségekről is. Hatalmas kádcserét lehet alkalmazni. Ilyen esetekben nem könnyű létrehozni egy lapot, amely csempével van bevonva. Számos szintet tehetsz, amelyek az elméhez igazolják az eredetiséget.

Természetesen a munka ebben a tekintetben bonyolult, de az eredmény a költségeket fedezi. E tekintetben elegendőek a döntések. Egyszerű lépéseket tehet fel, eredetileg különböző méretű és színű csempékkel. Bonyolultabb megoldások is megengedettek: félköríves kilyukasztások, kis boltívek és különböző méretű lépcsők.

A képzeletedtől függően gyökeresen átalakíthatod a fürdőt a csempékkel átfedve. Az anyag az évek során is bizonyítottnak bizonyult, és még nem feltalálta az eredeti burkolati lehetőségeket, mint a cserép.

Burkoló fürdőkád

Hogyan csempézzünk egy fürdőt

 • Dátum: 03-02-2015
 • Megtekintések száma: 216
 • megjegyzések:
 • Értékelés: 25
 • edzés
  • Tégla képernyő
  • gipszkarton
 • cserepezés

A javítás során a fürdőszobát leggyakrabban a csempe befejezéséhez használják. Ez egy nagyon megbízható anyag, amely sok éven át szolgál. A különböző színű és mintájú csempe lehetővé teszi, hogy egyedülálló javítást végezzen. Nemcsak a falak, hanem a fürdők is csempézhetnek, amelyek segítenek az összes kommunikáció elrejtésében és a megjelenés javításában. Hogyan csempézni egy fürdőt a saját kezével? A szakértők könnyedén megbirkózhatnak az ilyen javításokkal, de néhány finomsággal és építési készséggel kapcsolatos ismeretekkel ezt megteheti.

Amikor a fürdőszoba felé fordulnak, rendszerint csempét használnak, mivel ellenáll a nedvességnek, könnyen felszerelhető, nem válogatós az ápolásban.

Annak érdekében, hogy a fürdõszoba magas színvonalú legyen, fel kell készíteni azt a felületet, amelyen a csempe be van szerelve. Először is, maga a fürdő a padlón fekszik. Ezt egy épület szintjén kell elvégezni. A fürdetés minden formáját már úgy tervezték, hogy a leeresztés irányába meredjen, így a fürdőt nem szabad megdönteni. Ezután csatlakoztassa a csatornába. A csempék alatt lévő alap tégla vagy gőzbetonból, valamint gipszkartonból készülhet.

Vissza a tartalomjegyzékhez

A téglákkal ellátott fürdőkád lefedése olcsóbb lesz, ráadásul megbízhatóbb. A fürdő teljes hosszát téglával borítják, és ha a szoba mérete lehetővé teszi, akkor az oldalakon. Biztosítani kell, hogy a kád oldalának legalább 2 cm-re legyen a falazat felülete. Fontos, hogy vízszintes vonalat használjon, hogy a fal pontosan függőleges legyen. A falazott téglák felső sorainak elvégzésére a szélességre vágott gyémántlemezekkel ellátott csiszológépet használva. Csempe ragasztóval közvetlenül a fürdő külső falára ragasztják őket.

Tégla fürdő olcsóbb, ráadásul nagyon megbízható.

Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy a szifonhoz a fürdőszoba alatt kell hagyni a hozzáférést, így további felhasználással tisztítható vagy cserélhető. Ennek érdekében a téglafal alján legalább 15 cm-es oldalú ablakokat kell elhelyezni, a szifon oldalán pedig egy vízvezeték ellenőrzésére szolgáló nyílás van elhelyezve, másrészt egy szellőztető rács. Alkalmazzon réteg gipszet a felületre. És ha az oldat jól szárad, a felületet fungicid oldattal és alapozóval kezeljük. Csak ezután léphet a fürdőlapok felé.

Vissza a tartalomjegyzékhez

A fürdőzés másik módja a gipszkarton beépítéséhez. Először is, a horganyzott fémprofil vezetői a padlón és a fürdő oldalán vannak elhelyezve. A padlót dugóval lehet rögzíteni.

Ha a kád öntöttvas vagy fém, akkor a profil hozzá van erősítve egy merevítő segítségével, amely a padló és a kád között van. Az akril kádban vannak fából készült kockák, amelyekhez a profil csavarokkal van rögzítve.

Miután rögzítette a gipszkartonot a dobozhoz, meg kell csinálni a külső bélést.

Az oldalvezető profilok közvetlenül a falhoz vannak rögzítve. Munka előtt végezze el a jövő képernyő minden mérését, hogy meghatározza a rackek számát.

A profil minden része fém sarkokkal van összekötve. Ilyen szitán vízzáró gipszkarton használható, amely ellenáll a csempe súlyának, és tökéletesen viselkedik, ha magas páratartalmú szobát használ.

A gipszkarton a kívánt méretű darabokra van vágva és csavarokkal rögzítve a fém kerethez. Ügyeljen arra, hogy a képernyő ne nyúljon az oldal felett, miután megszorult. A fürdőszoba alatt lévő megtekintési nyíláshoz az ajtót a csuklós fűzőlyukakra szerelheti. Ez lehetővé teszi a berendezés ellenőrzését.

A képernyőpanel összeszerelési sémája kád alatt gipszkartonból készül.

Nagyon fontos, hogy a gipszkarton lapok telepítése előtt védje őket nedvességtől. Általában az anyag széleit leginkább a nedvesség befolyásolja.

Ezért vízzáró membránnal ragasztva vagy nedvességálló gittal kell bevonni, majd egy alapozóval kell bevonni.

Ne feledkezzen meg arról, hogy más anyagokat is használhat a gipszkarton lapok helyett. Például sűrű rétegelt lemez.

Ehhez ugyanúgy kell megjavítani, csak győződjünk meg arról, hogy a rétegelt lemez nem hajlik meg, és annyira lapos, mint az egész területére. És egy másik dolog: bármilyen anyagot választott, győződjön meg róla, hogy kitölti az ízületeket egy gitt, mielőtt dolgozik a csempe.

Vissza a tartalomjegyzékhez

De hogyan lehet csempézni egy fürdőt? Amikor elkészül a felület, meg kell határoznia a falazat mintázatát. A legjobb megjegyezni minden előre, hogy ne vágja le a csempe kiemelkedő helyeken. Ehhez indítsa el a jelölést a középső részből, úgy, hogy a széleken, ha szükséges, vágja le a burkolólapokat az azonos darabok beillesztéséhez. Ami az alját illeti, akkor jegyezze meg, mennyit kell vágnia a csempebõl, amelyet vízszintesen kell elhelyezni. A legjobb, ha a tetején egy díszes csempe van elhelyezve (ha van a szoknya a fürdőszobában, amely elrejti).

Amikor eldönti a sémát, azonnal rendezze a lapokat és a panelek helyeit a javításhoz. A vágást nem szabad azonnal elvégezni, ugyanúgy, mint a ragasztás során, a távolságok enyhén elmozdulnak. A nagyobb pontosság érdekében a metszés azonnal megtörténik, mielőtt a nem teljes csempe behelyezése a képernyőn megtörténik.

A csempe különleges ragasztóanyagon belül marad.

Most biztonságosan megkezdheti a fürdőszoba alá helyezését a képernyőn. Tehát elõször készítsd el a ragasztót. Jellemzően az ilyen munkák keverékét egy por alakban adják el, amelyet bizonyos mennyiségű vízzel kell hígítani. És ahhoz, hogy a tökéletes konzisztenciát beillesztsük, használjon egy fúrógépet egy speciális kis fúvókával a keveréshez.

A ragasztót a képernyőre fokozatosan kell alkalmazni, kezdve az első számozott négyzetből a csempe alatt. Nem kell sok ragasztót egyszerre alkalmazni, mert gyorsan hajlik. A legkényelmesebb 4 csempe alá helyezni, majd azonnal megpróbálja gyorsan felragasztani őket. A keveréket először a felületre helyezzük a spatula sima oldalával, majd a felesleg eltávolítása érdekében egy fogazott egységet szintetizálunk. A csempékre nem ragasztanak ragasztót.

Ezután egyszerűen alkalmazza a burkolólapokat a felületre, enyhén nyomja őket a széleken és a középen, hogy sima bevonatot érjen el. A vágott darabokat utolsóan ragasztják.

Amikor ragasztja a ragasztót, ragassza be az ízületeket, és szilikonnal tömítse őket, hogy idővel a nedvesség ne kerüljön az anyagba.

Tehát fürdőt kérek. A csempe különböző felületekre helyezhető. Melyik közül választhat az alapja, attól függ, csak a képességek és preferenciák. A csempe ugyanaz a munkája továbbra is egységes.

Hogyan csempézheti a fürdőt: részletes utasításokat

Ha úgy dönt, hogy egy fürdőszobai javítást végez, akkor gondosan el kell rendezni a helyet a fürdőszobában. Nagyon népszerű és praktikus megoldás egy különleges képernyő létrehozása. Különböző anyagokból készülhet, díszítő vagy funkcionális. Sokkal inkább attól függ, hogy a falak befejeződnek-e, és milyen a fürdő helyzete a helyiségben. Például, ha a fürdő falai teljesen kerámia burkolattal vannak ellátva, a fürdőkupaknak ugyanabból az anyagból kell készülnie. Hogyan csempézzünk egy kádat egy könnyű fém keret segítségével, megtanuljuk a lépést.

Hogyan lehet egy vagy két fal melletti, vagy egymás mellett álló fürdőt kenni?

Ha kőműves tapasztalattal rendelkezik, ez a feladat elég egyszerűnek tűnik. Lényege, hogy szilárd építési habszivacsok, majd feküdt a csempe vagy csempe. Ehhez a falazó válaszfalakhoz használt szokásos habblokk is megfelelő. Egy speciális fűrész segítségével 2 egyenlő részre kell vágni - ilyen "téglák" lesz a falazat fő anyaga.

Csempe - az egyik legmegfelelőbb megoldás a fürdőszoba befejezéséhez

Szintén fontos a jó minőségű habarcs és csempe ragasztó beszerzése. Az ügyesen elvégzett munka nem lesz szükség a vakolásra.

A habosított tömbök vagy téglák burkolása nem lesz nehéz még a kezdők számára sem. A szárítás után bizonyos helyeken homályosodni kell, és folytatni kell a következő lépést. És a következő lépés az, hogy csempe a fürdő (jobb, hogy bízza ezt a munkát a mesterek, különösen akkor, ha használsz mozaik vagy kis elemek).

A kis méretű burkolat meglehetősen kihívást jelent

A kész szerkezetekkel végzett munka ↑

Az épület hipermarketekben különféle lehetőségek állnak rendelkezésre a készenléti alapok számára a képernyők gyártásához. Nagyon kényelmes dolgozni velük, mert nagyon gyorsan telepítik és ideális felületük van. A legfontosabb dolog itt - kiválasztani a munkadarab megfelelő méretét. Ráadásul azonnal ragaszthatja a kerámiákat.

Az eladásra kész keretek a béléshez

A fürdés alatt egy saját kezű képernyővel ↑

Javasoljuk, hogy saját maga készítsen egy fürdőszoba képernyőt. Ehhez elő kell készíteni:

 • nedvességálló gipszkarton;
 • folyékony körmök (vagy pillangós ragasztók);
 • Kerámia burkolólapok;
 • cserépvágó;
 • fúrófej 6 mm-es fúvókával;
 • szinten;
 • ceruza, kréta és párnázás jelöléshez;
 • fém profilok UD és CD;
 • ollók fémhez;
 • több fa ék;
 • 25 és 55 mm hosszú fém csavarok.
 • hagyományos és fogazott simító;
 • csempe ragasztó;
 • építő mixer;
 • kis kapacitás a megoldáshoz.
Ez a bélés lehetőség akkor alkalmazható, ha a kád három falat érint.

A keret gyártásának fő szakaszai ↑

A fürdőképernyő nagyon elegáns és tetszetős. De mielőtt a kádra néző burkolattal szembenézne, számos munkát kell elvégeznie a keret jelölésénél és felszerelésénél.

 1. A képernyő határainak megjelölése. Miután a szintet a fürdőbe helyezte, függőlegesen kell beállítani és vonalakat húzni a tartály külső szélei mentén.
 2. Kiszámítjuk azt a mélységet, amelyre a jövő konstrukcióját át kell tolni. Ehhez összefoglaljuk a csempe, a gipszkarton és a cementhabarcs rétegét. Ezzel az értékkel a jelölést a fürdő alatt mozgatjuk, és megkapjuk az UD profiltartó vonalat. Így a kész pajzs a fürdő széleinél süllyed, és nem lép túl rajta.
 3. Jelölje meg a vonalat a padlón, és helyezze a vezetéket az oldaljelek legszélén. Szereljük fel a keretet, rögzítjük az UD profilt a padlón és a falakon 6 mm-es dugóval.
 4. A tetején meg kell erősíteni a CD profilját (lásd az ábrát). Ehhez vágjuk le a kívánt hosszúságnak ezt a profilját, és óvatosan illesszük be a már rögzített UD-be.
 5. Csavarokkal rögzítjük. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a szegmens megereszkedését, feltárjuk az ékeket a stop számára, és ragasztjuk be őket a fürdő testébe. Ezt nagyon fontos elvégezni, mielőtt kádcserét készítenénk: egy hasonló eljárás fotója nem szükséges - elegendő megérteni a folyamat lényegét.
Képernyő keret A szabványos fürdőkád képernyő méretének mérete.

A nyílás összeállítása speciális javítóműhelyen ↑

 1. Amikor a ragasztó végül megragadja, folytassa a szerelést. Most az ajtó fordulata a javítási nyílás alatt. Új CD-profilra lesz szükségünk. Nagyon fontos, hogy központja pontosan egybeessen a gipszkartonhoz. Balról jobbra kiszámítjuk, hogy hol legyen ez a központ:
  • Mérje meg a csempe és becsülje meg a varrat szélességét: például 20 cm és 2 mm.
  • Kiszámítjuk centiméterben: 0,2 + 20 + 0,2 + 20 - 1,5 = 38,9 cm.
  • Mérjük meg ezt az értéket a falról balra, és jelölje meg a talált központot a felső és alsó profilra.
  • Vágjon le 10 cm-t az UD-profilból és rögzítse közvetlenül a jelre a felső profil alsó széléhez.
  • Most fém ollóval mérjük és vágjuk a CD legnagyobb részét, amely a nyílás oldalának szolgál.
  • Szereljük fel a profil ezen részét, rögzítve csavarokkal.
 2. Most ki kell számolnod a nyílás magasságát. Ez ugyanúgy történik, mint a szélesség kiszámítása, de 20 cm helyett 30 (ez a csempe magassága). Megkapjuk: 2 + 30 +2 + 30 - 1,5 = 58,9 cm.
 3. Ezt a magasságot fémprofillal jelöljük, és ismét tíz centiméter darab UD-t rögzítünk erre a helyre.
 4. Mérje meg és vágja le a sávot a CD-ről. Ezután behelyezzük a keretbe, és biztonságosan rögzítjük.

A keretet nedvességálló gipszkartonhoz köpjük

 • Ha összeszerelik az összes szerkezeti elemet, a gipszkarton vágásához továbbhaladhat. Mivel ez lesz a képernyő alapja, a lehető legpontosabban elhalasztjuk az összes mérést, és kivágjuk (még nem csinálunk lyukat a sraffozáshoz).
 • Most csavarokra van szükségünk (25 mm). Csavarozza rá a pajzsot a profilra.
 • Ezután gondosan vágja le a nyílás alatt egy lyukat. Ugyanakkor próbálja meg se károsodni semmit, mert a kapott részt fedőlapként használják. Most foglalkozunk vele, és a csempe felé néző kád kissé vár. Tehát kiválasztjuk a csempe és az "ajtón" fekszünk. Előfordulhat, hogy a kerámia méretének beállításához csempefűrészt kell használni.
 • A részt eltakarítottuk és félóránként 12 órán át száradtuk (de jobb, ha megadjuk az időt a ragasztócsomag utasításaiban).
 • Szárítás után fúrjon egy lyukat a jövő "ajtójának" minden sarkában. A lyuk átmérője - 6 mm.
 • Most rögzítse a fedelet csavarokkal (55 mm), és helyezze be őket az előkészített lyukakba.
 • Dörzsölje újra a ragasztót, és nyírja ki a teljes képernyős területet.
 • Miután a ragasztó megszáradt, az ízületeket speciális fugázó anyaggal kezeljük. A nyílás körül levő varratokat vastagabb sűrűségű masszával dörzsölhetjük, így szükség esetén az ajtó könnyen kinyitható. A csavarok kupakjait a kerámia színű bútorokhoz dugaszolják. A képernyő készen áll.
A kézművesekkel együttműködve a lehető legrövidebb idő alatt gyönyörű fürdőszobát kap.

Videó történet a fürdőszobában lévő ellenőrző nyílások elrendezéséről ↑

Ez nem az egyetlen lehetőség a fürdőkád kezére a saját kezével. Amint korábban említettük, ezek a lehetőségek csak azoknak szólnak, akiknek már van némi tapasztalata. Ha még soha nem végeztek ilyen munkát, jobb tapasztalt kézművesek szolgáltatásait használni. Rendelkezésére áll minden szükséges eszköz, sok szakmai trükkök és természetesen különleges ismeretek. Tudják, hogyan kell hatékonyan és gyorsan elvégezni a munkát.