Legfontosabb > Fürdő

Fürdőmozaik

A fürdőszoba szerves része az otthonának, mint egy konyha vagy egy hálószoba. Ennél több! Ez a tisztaság, a frissesség és a pontosság koncentrációja minden részletében. Ha a kérdés az elnyelő anyagok tervezésére és kiválasztására vonatkozik, számos további kérdés merül fel, mivel csak ebben a helyiségben folyamatosan magas a páratartalom és gyakori hőmérséklet-csökkenés az év bármely szakában. Az egyik leginkább praktikus, kényelmes és egyszerűen elegáns megoldás a mozaik mozaik. A tényleges üvegből, és néha csillám hozzáadásával a mozaik rendkívül tartós és immár a nedvesség és a hőmérséklet hatásaival szemben. Ráadásul még a vegyi anyagok és a csiszolóanyagok sem befolyásolhatják.

A fürdőszoba mozaikjának előnyei:

 • Teljes vízálló. Még akkor is, ha nagy mennyiségű víz kerül a felületre, ez nem okoz semmilyen kárt az anyagban;
 • Könnyen törődhet. A felület tisztításához nincs szükség speciális szerszámokra. A legtöbb esetben egyszerűen törölje le nedves ruhával;
 • Exkluzív design. Kiválaszthatja, hogyan kell elhelyezni a mozaikot, létrehozni saját rajzokat, geometriai formákat stb.
 • Űrgazdálkodás. A mozaik, mint bármely más nézőanyag, nem teszi lehetővé, hogy vizuálisan bővítse a szobát, növelje azt, hozzon hozzá egyfajta szabadságot és könnyedséget, összpontosítson a megfelelő elemekre, és elvonja a feleslegeseket;
 • Kedvező ár. Ellentétben sokféle csempe és más anyagok, mozaik valóban olcsó;
 • Könnyű dolgozni. Mozaik, akkor is könnyedén fel tudsz tenni magát még egy minimális mennyiségű tudással és készséggel.

A fürdőmozaik kialakítása mindig stílusosnak tűnik, és nem veszíti el lényegét. Eredeti panelek, határok és élek, modern mozaikokkal díszítettek, nagyon látványosak és fényesek. De ezzel egyidejűleg, túlzott boncolás és nyomorúság nélkül. Ráadásul a mozaik jól illeszkedik más burkolóanyagokkal is. Használhatja a szokásos kerámia burkolatokat, de kiegészíti a design-betétek a többszínű mozaik. Az ilyen kompozíciók nagyon stílusosak. A különböző kombinációk száma minden ízhez korlátlan. Most azonnal megrendelheti a fürdőszobának megfelelő mennyiségű mozaikot, a gyártótól, kedvező áron, és igazán egyedivé teheti fürdőszobáját. Engedje szabadon a fantáziáját, legyen kreatív és még nagyobb választási szabadságot hozzon velünk.

Üvegmozaik a fürdőszobában

Az "Art Real" online áruház több mint 120 gyűjteményt kínál üvegmozaikból Spanyolországból, Olaszországból, Törökországból és Kínából. Megvásárolhat egy olcsó monokróm mozaikot, keveréket, stretch jelzéseket, paneleket, valamint egy exkluzív művészeti mozaikot tőlünk.

Az üvegmozaik mintákat az Art Real szalonban láthatja.

Boltunkban vásárolhatunk üvegmozaikot a fürdőszobában 2603 rubel / m² áron. Raktáron 122 mozaikgyűjtemény.

Üvegmozaik - szépség és praktikum

A mozaik üveg alkalmas szinte bármilyen felületre - falakról és padlókról a bútorokra és a vízvezetékre. Nagyon praktikus, mivel nem fél a hosszú távú vízzel és mosószerekkel szemben.

Az üvegmozaik választéka az Art Real katalógusban

A Salon "Art Real" mindenféle színes üveg mozaikot árul. Akkor kaphat tőlünk:

 • monokróm mozaik a rácson,
 • színes keverékek (mozaik keverék) és szalagok sima színátmenet,
 • különböző kész panelek üveggombokból.

Szokatlan dizájner mozaik: dombornyomott csipke, cseppecskék formájában, gyöngyszemű és féldrágakövek hozzáadásával.

Üvegmozaik árak

Mennyibe kerül a mozaikköltség négyzetmétere a megjelenése és a nyersanyagköltségek függvényében. Elég olcsó egy négyzet alakú mozaik - monofonikus vagy kevert. A drágább a tervező mozaik, valamint az aventurine, a gyöngyház vagy az arany hozzáadásával készült.

Az üvegmozaik ára is jelentősen befolyásolja a termelési országot. A legolcsóbb (de ugyanakkor minőség) - kínai és török ​​üvegmozaik. Drágább - Olaszország és Spanyolország termékei.

Hírek és kapcsolódó cikkek

Ne hagyja ki a legfrissebb divatbemutatót a spanyol Baldocer gyárból katalógusunkban: a Code, Woodland és Boulevard gyűjteményekről.

Örömmel kínáljuk Önnek a legfrissebb híreket a katalógusunkban: Ibero Intuition és Impronta Square.

Tekintse meg a legfrissebb trendeket a katalógusunkban: Mirage Quarziti 2.0, Mirage Reve, Mirage Signature, Mirage Stones 2.0 szemcsés felületen.

Vessen egy pillantást az új gyűjtemények a porcelán csempe a katalógusban: Casainfinita Leeds, Undefasa Royal Gold, Grespania Cubana.

Ebben a cikkben válogattunk a "travertin alatt" porcelán és kerámia burkolólapok közül. Válassz!

Vessen egy pillantást az új katalógusok gyűjteményeiről: Equipe Evolution és Naxos Surface.

Ebben a cikkben röviden leírjuk, hogy milyen kerámiatípusok leginkább a vízzel érintkezésbe kerülő felületek befejezéséhez szükségesek.

A cikk szerzői: Ügyfélkapcsolati menedzserek az ART-REAL szalonban, Victoria Strukova, Inna Zotova és Nelli Glebova.

A belső mozaik díszítésének módjait a mozaikpanelekkel, a vázlat szerinti panelgyártási technikákkal, valamint a kész megoldások előnyeivel és hátrányairól olvassa el cikkünket.

A mozaikot szinte bárhová lehet elhelyezni. A legjobb eredmény elérése érdekében válasszon egy megfelelő típusú mozaikot, és kövesse néhány ajánlást a telepítéshez.

Mozaik a fürdőszobában - mit kell tudni

Annak érdekében, hogy egyedi megjelenést biztosítson minden egyes szobának, bizonyos tervezési technikákat alkalmaznak. Ma a fürdőszobában lévő mozaik még a legközönségesebb belső térben is vonzerejét, eredetiségét és kifinomultságát mutatja. Mindez azonban csak akkor történik meg, ha a mozaikpanelt mindenféle finomsággal lefektetik, és a fürdőszoba általános kialakítását gondosan átgondolták. Jelenleg a fürdőszoba mozaikja hatékony eszköz a szoba díszítésére.

A fal vagy a padló egyenetlen részei kis méretű kerámialapokkal is megmunkálhatók. És a mozi kép egy igazi fénypontja lesz a szobának. A fürdőszobai regisztrálási folyamatot megkülönböztetik a meggondolatlanság, a bonyolultság és a munkásság. Ez annak köszönhető, hogy egy ilyen módszernek figyelembe kell vennie minden részletet, legyen az megjelenése, a különböző árnyalatok vagy az elemek teljes száma. Ezen túlmenően, padlózott padló, felszerelt fűtési rendszer.

Típusok és jellemzők

A fürdőszobában lévő mozaikok különböző alapanyagokból készülnek, kőből, zománcból vagy üvegből, fémből, kerámiából vagy porcelánból készült kőből. Különleges esetekben más anyagokat is lehet használni, még akkor is nagyon ritka, mint például mesterséges akvamarin, aranyozott fólia, gyöngyház, valamint drágakövek. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de mind padló- vagy falfelületként használják őket. Mozaik típusai a fürdőszobában:

 • Glass. Ez az anyag főként a velencei nyersanyagokból készült. Az így kapott termékeket a hosszú élettartam, a vízállóság, a nagy terhelés ellenállóképessége, valamint a különböző gombák, penész és egyéb mikroorganizmusok ellenállása jellemzi. A fürdőszobában lévő üvegmozaik kültéri esztétikájához is alkalmas, ráadásul hatalmas színekkel és textúrájú változatokkal rendelkezik, és fémes és tükörstílusú.

Alkalmazási lehetőségek

Nem titok, hogy a fürdőszoba mozaikját különböző célokra és igényekre használják. Ez mind teljesítményt, mind megjelenést jelent. A lapokból, az általános panelekből és a kombinált lehetőségekből külön lapkák találhatók. Miért válik széles körben a mozaikok használata, amit a tapasztalt tervezők aktívan használnak. Ehhez tudnia kell, hogy milyen és milyen formában kíván díszíteni. A csempe a következő műveletekre alkalmas:

 • fal dekoráció;
 • a padló lefektetése;
 • egy kötény formájában nézve;
 • beágyazott rések létrehozása;
 • nem szabványos formanyomtatványok regisztrálása és egy másik.

Gyakran előfordul, hogy sok házban és apartmanban a fürdőszobákat nem nagyméretű, vagy külön fürdőszoba és WC nem osztja meg. Általában egy jól megválasztott mozaik vizuálisan kibővíthet egy korlátozott helyet, valamint vizuálisan különböző zónákra oszthatja azt. Például egy jó lehetőség kerámia burkolólapokkal szemben helyezkedik el a nagy tükörrel szemben lévő falon.

A mozaikelemek a szoba vizuális bontásán túl külön funkcionális zónákat hoznak létre. Ehhez a részleges falvágás ugyanolyan hangszínnel történik, mint a padló, ami a szintek közötti zökkenőmentes átmenet érzetét kelti. A felület többi részét rendes csempékkel lehet bevágni. Az ízlésesen keretezett területek egyenként vagy egészben egyenletes vagy torzított csíkok formájában néznek ki.

A helyiség díszítése során a csíkokat néha jelentős szerepet játszhatják, de a design segédelemeként is működhetnek. Például a falon több vékony vonal, hasonlóan a padlóhoz hasonló mintákkal kombinálva, sokféle változatot hoz az egyszerű belső térben. Kiváló vétel, ha kicsi és nagy csempéket választanak egymással szemben.

Igény szerint a fürdőben lévő mozaik nemcsak a padlón, hanem a fal felszínén is elhelyezhető. Ez lehetővé teszi, hogy kissé hígítsa a kép egyhangúságát, és ha színes játékot alkalmaznak, akkor a benyomás még fényesebb lesz. Ezenkívül egy egyszerű, de nagyon hatékony technikát használnak a térhígítás egy vagy két falra monokróm mintázattal való megosztására.

Ha eredeti helyiséget kíván hozzáadni a zuhanyzóhoz, akkor kérjen segítséget a téglalap alakú elemektől. Lehetővé teszik, hogy a szoba teljesen nyitott legyen minden dicsőségében az egyszerű vétel miatt - vízszintes beépítés.

A mozaik használata a saját otthonában mindig tele van érdekes felfedezésekkel. Széles körű lehetőségek nyílnak meg képzelete segítségével, még egy korlátozott területen is. És nem számít, milyen stílust fognak megvalósítani ebben a teremben, legyen az antik vagy modern, vagy avantgarde.

Figyelj! A mozaikelemek nemcsak kaotikus rajzok, hanem összképek, sőt műalkotások is. Az ilyen panel a tulajdonosának büszke forrása lehet, mivel stílusa és bizonyos hatása van, különösen a vendégek számára. Ugyanakkor a megjeleníthető megjelenés nem befolyásolja az anyag teljesítményét, amely egy évig tart.

Szín kiválasztása

A mozaikos termékek fő jellemzője az univerzalizmus. Ezek az elemek egy hangon játszhatók le, kontrasztot játszhatnak, vagy egyszerre több árnyalatot kombinálhatnak. Az ilyen paletta lehetővé teszi a legigényesebb tulajdonos kérését is. A végső választás azonban még jobb, ha egy előre kiválasztott koncepcióra összpontosít, különben lehetőség van arra, hogy valami olyasmit kapjunk, ami nem volt várható.

A mozaikot zökkenőmentes átmenetként használják a meglévő szabálytalanságok, a mennyezet és a padló, a két fal és így tovább. A klasszikus lehetőség az átmenet a sötétről a szürkére, valamint a kontrasztos színek - fekete-fehér. A szabályoknak megfelelően egy sötét aljnak óvatosan fényesnek kell lennie, bár néha érdemes ellenkezőjét tenni. A különböző árnyalatok kombinációját sokkal ritkábban alkalmazzák, de kevésbé lenyűgözőnek tűnik.

Az elemek pixelelrendezését kaotikus sorrendre tervezték, mivel a fő akcentusok itt nem léteznek. A monoton zuhanyzó is előnyös. Egy ilyen kialakításban nem rossz, hogy adjunk hozzá egy kis gyöngyházat, vagy helyezzen ki néhány csíkot a háttérben a matt falakon. A fémelem mindig stílusosnak, dráganak, de hidegnek tűnik. Miért ajánlott használni az egyes elemek hangsúlyozására?

Üvegmozaik

Az öngyűjtés lehetősége az irodákban

Az exkluzív belső rajongók értékelni fogják az üvegcserép mozaikját. Annak ellenére, hogy a "törékeny" név a minőségi jellemzők szerint képes megadni a díjak legdrágább és legmegbízhatóbb elemeit. A jól ismert márkák Porcelanosa, Dune, Colorker, L'antic Colonial (Spanyolország) és Atlas Concorde Rus (Oroszország) elit üvegmozaikja a Zodiac Online Shop "Belső Kerámiát" vásárolja meg.

Az üvegmozaik csempe számos előnnyel rendelkezik, így kiváló választás a belső terek dekorációjához:

 • nedvességállóság;
 • hosszú élettartam;
 • a biológiai szervezetek és vegyi anyagok hatása;
 • UV-sugárzás elleni védelem, az eredeti szín megőrzése;
 • hatalmas változatosság és széles színpaletta.

Kiváló tulajdonságai a vizuális szépséggel kombinálva teszik ezt a finom anyagot ideális választás medencékhez, szaunákhoz, szökőkutakhoz, homlokzatokhoz, konyhákhoz. Különösen népszerű a fürdőszobai üvegmozaik.

A termékek előállításához használt fehér finom homok. Először egy folyékony masszát készítenek elő, amelyet ezután öntöttek (standard méretű négyzetek 1-5 cm oldalával). A kimenet egy matt, átlátszó csempe, díszítőelemek tartalmával. Elite "arany" zsetonokat kapunk, ha aranyfóliát adunk az üveghez. A csillogó és irizáló mozaik az ásványi anyagok keverékéből adódik.

Az üvegmozaik hosszú távú felhasználása kiemelkedő erejéből adódik. Az egyes elemek kis formátumának és az anyag általános tulajdonságainak köszönhetően mindegyik fragmensnek nagy a biztonsága. Az üveg gyártásakor speciális kemencékben pörkölnek, ami növeli a mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállását.

Az anyag fő előnyei között a magas hőmérséklet és nedvesség ellenáll. Még a vízzel történő folyamatos érintkezés esetén sem a bevonat nem rosszabb. A hideg és a hő ellenállása, a szélsőséges hőmérsékletek lehetővé teszik a termék használatát bélés kemencékhez, kandallókhoz, épületek homlokzataihoz.

Az üvegmozaik burkolólapok tervezésének és színeinek változatai

A gazdag színséma lehetővé teszi, hogy az anyagot bármilyen belső térben felhasználhassa a tervező legambiciózusabb terveinek megvalósításához. A hagyományos formátumot üveglapok formájában, egyetlen színben festették, melynek kombinációja csodálatos eredményeket produkál. Nem kevésbé vonzóak szilárd megoldások mályvával, aranygal, aventurinnal.

A katalógusunkban megtalálható a spanyolországi luxus üvegmozaik gyűjtemények széles választéka, amely minden belső tér méltó dekorációját fogja szolgálni. A választás segít a kiváló minőségű fotóknak. Nézze meg magának a minőséget és a stílus tökéletes kombinációját Moszkvában, Szentpéterváron és Nizhny Novgorodban működő bemutatótermünkben. Spanyol mozaikot árusítunk termelői áron.

Ha úgy dönt, hogy díszíti otthona belsejét, először döntse el a kompozíciót és a formatervezést. A fantázia vagy a kész weboldalakhoz rendelkezésre álló megoldások felhasználásával szellőződhet.

Üvegmozaik csempe kiváló dekoráció minden olyan szobában, amely a belső luxus és egyedülálló.

Üvegmozaik a fürdőszobában

Cégünk honlapján nagy mennyiségű ilyen finomanyag van, mint például a mosogató üvegmozaik. Ha érdekli a termékek bármely gyűjteménye, egyszerűen lépjen kapcsolatba a vezetőinkkel.

Mi különbözteti meg a fürdőszobai üveg mozaikját:

 • biztosan tetszik neked és a szeretteidnek;
 • garantáltan sokáig tart;
 • képes megfelelni a legigényesebb ügyfelek preferenciáinak;
 • a legmodernebb berendezéseken.

Büszkék vagyunk rá, hogy miután kapcsolatba léptünk cégünkkel, ügyfeleink újra és újra visszatérnek hozzánk.

Kerámia és üvegmozaik elhelyezése önmagát csinálja

A mozaik tervezési ötletek megvalósításának folyamata nagyon nehézkes és fáradságos, de nem hiszem, hogy a mozaikok lefektetése lehetetlen feladat egy megfelelően tapasztalt és rendezett otthoni mester számára.

Kevéssük azt állítja, hogy a mozaik sokkal érdekesebb és gazdagabb, mint a hagyományos kerámia burkolatok, egyenetlen a díszítő és befejező konvex elemekben, de a telepítési munkák költsége is arra késztet, hogy mindent magunkhoz vegyünk. Itt semmi sem lehetséges, de az a személy, aki először találkozott ilyen típusú munkával, nehéz lesz. A fő nehézség egy minőségi alapozás előkészítésében rejlik, melynek tökéletesen zökkenőmentesnek kell lennie, valamint az elvégzett munkának és a technológiának megfelelő kemény munkának.

Mozaik: az anyag típusai és előnyei

Teljes vízállóság, tartósság, tartósság és egyedülálló megjelenés teszi majd tökéletesnek ezt az anyagot. A csempe nem mozdul el a mozaikban, nem zavaros, savakkal és lúgokkal szemben ellenáll. Megáll a magas hőmérséklet és a hirtelen csepp. Minden felkészített felületen elhelyezhető, és a használati élettartam gyakorlatilag korlátlan. Az anyag tökéletesen ellenáll a nedvesség- és fénykémiai vizsgálatoknak, emellett nem fél a mechanikai sérüléstől. Semikirkuláris elemek vagy oszlopok esetén semmi sem egyenlő a mozaikokkal.

A mozaik sok anyagból készül, de a legnépszerűbb kerámia és üveglapok.

 • Az üvegmozaik egy homok ötvözet, más komponensekkel és színező adalékokkal. Jó víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, széles színskála. Fő jellemzője a csempe és az elfogadható ár változó átláthatósága. Előnyös az üvegmozaik a fürdőszobában, mert teljesen vízálló.
 • A kerámia mozaik különböző árnyalatú kerámia lapokból készül, lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen rajzot készítsen, különböző textúrájú. Erõsebb, mint az üveg, és nagyon ellenáll a kopásállóságnak.

A mozaiklapok különféle méretű modulok formájában kerülnek értékesítésre, amelyekben az egyes mozaikforgácsok egy speciális sorrendben vannak rögzítve egy speciális hátsó rácson vagy egy, az elülső részen levő papír hátlapon. A bélés folyamat meglehetősen bonyolult, de a mozaik a saját kezével teljesen lehetséges, komoly megközelítéssel, a technológiával való ismerkedéssel és néhány munkamegálsággal.

Kerámia és üvegmozaik alapú technológia

A mozaik csempés munkája számos lépést tartalmaz:

 • alapítvány előkészítése;
 • vázlat készítése;
 • elrendezése;
 • csomagolva;
 • injektálás.

Alapítvány előkészítése

A mozaik felhelyezése előtt alaposan fel kell készíteni a felületet. Kezdje el a tisztítást a régi bevonat maradványaiból, ha vannak ilyenek. Ha a felületen cseppenként több mint 5 mm 1 m2-enként, a falak vakolattal és alapozottak. Minőségi alap készítése és minden rendellenesség eltávolítása után az alapot 7-10 napig teljesen megszáradni hagyjuk. A legkisebb különbségek jelenlétében a mozaik modul rugalmas bázisa megismétli formáit, és ennek következtében a felület egyenetlen lesz.

A ragasztó választékának jellemzői

A ragasztókeverék kiválasztása során számos tényezőre kell összpontosítani, amelyek között a felhasznált csempe típusa alapvető fontosságú.

 • A legtöbb kerámia ragasztóbázis alkalmas kerámiamozaikra. De itt a helyes választás nagyban függ attól, hogy milyen alapon ragasztják meg a csempe. Amikor egy csatlakozóra, vakolatra vagy betonra néz, ragasztót használjon
  kerámia keverék. Ha a telepítés vízszigetelésen történik, akkor a rendszer "meleg
  padló vagy régi csempe rugalmas ragasztóval. És mivel a kerámia mozaik mozaikjának sűrű, átlátszatlan szerkezete van, a ragasztó színe bármilyen lehet.
 • Az üvegcserép szerkezete általában áttetsző vagy átlátszó, ami azt jelenti
  az alatta látható alap látható, ezért csak fehér ragasztó keveréket ajánl. Ez lehet csemperagasztó vagy egyéb, nagy nedvesíthetőségi jellemzőkkel rendelkező fehér ragasztóanyag. A poliuretán alapú ragasztókeverékek és a kész vízbázisú csempe ragasztók üvegmozaikokhoz is alkalmazhatók. Ha a mozaik nem átlátszó, bármilyen színű, rugalmas keverékre ragaszthatja.

Tipp Egyes mesterek, papíralapú mozaikcsempék ragasztják fel epoxi habarcsot, ennek az eljárásnak az az előnye, hogy a ragasztás után az egyes forgácsok végei félig telnek.

A mozaikra helyezett tapadóoldat vastagabb konzisztenciájú, mint a cserép esetében. Ezt úgy végezzük, hogy az egyes lapkák ragasztása során ne ragasszunk ragasztórétegbe.

Fal jelzések

Mielőtt megkezdené a mozaik megmunkálását, papírra és jó minõségû jelölésre van szükség, vonalainak pontossága, elsõsorban a kezdõ, nagymértékben függ a végleges burkolat egyenletességétõl és megjelenésétõl. Monofonikus vagy vegyes csempékkel néha néha a felszínen azonnal megjelölés történik, mivel minden egyes sík felületre helyezett egyes mozaikmodul mérésre kerül, és a kapott mérést vízszintesen és függőlegesen átvisszük a felületre, hogy a rácsot elérjük.

Mozaik fektetés

A javított helyiség hőmérséklete +5 és +30 között legyen.
A mozaikot a második sor kezdetétől olvassuk le és a felszínre helyezzük, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a minta kombinációja helyes, és a kényelem érdekében a helyes sorrendben a padlóra van helyezve.
A ragasztót a tojás helyére egy 3-4 milliméter fogú hézaggal ellátott fogazott simítóval kell felhordani, és egyenletesen meg kell húzni, anélkül, hogy feltöltené a területet 1 m2-nél nagyobb területre.
Néha egy vékony rétegragasztó-keveréket alkalmaznak a mozaikmodulra, hogy elemei jobban tapadjanak a felületre.

A csempe gyengéden alkalmazható, anélkül, hogy túlzott erőt fejtene ki, és simítóval vagy gumi sisakkal lenne egyenetlen. Ha a ragasztó behatolt a mozaik közötti varratokba, akkor a megfelelő méretű illesztéssel vagy keresztvel tisztítják. A modulok közötti varrásoknak meg kell egyezniük a zsetonok közötti távolsággal.
15 - 20 perccel a modul telepítését követően visszakerül a védőpapír eltávolításához. Nedves szivaccsal előre nedvesítse. Távolítsa el a jobb alsó szélről.
A teljes bélelési folyamat során szigorúan figyelik a mozaik blokkjai közötti távolságokat, mivel egy puszta falon kissé lecsúszhatnak a saját súlyuk alatt. Ha a ragasztókeverék réteget egy filmréteggel borították fel, akkor egy hornyolt simítóval frissítik, és csak ezt követően ragasztják fel a mozaikot.
A sorok mentén a mozaikmodult egy építő késsel vágják le, az egyedi forgácsokat különleges mozaikvágókkal vágják.

Jellemzői a frize lefektetése a mozaikból

A mozaik frizura a fő csempe lefektetése után van elhelyezve, és benne van egy passz. A kerámia burkolatok vastagsága azonban általában többszörös, mint a mozaik vastagsága, amely a beépítés után egyenesben vagy minimálisan süllyesztett. Ezért a frize alatt szükséges az alap készítéséhez.

A lefektetett csempe sarkait maszkoló szalaggal tölti be. A bal oldali átjárót tégla ragasztóval tölti meg, és egy egyszerű farostlemez-sablonral nyújtja, amelyen egy párkány van. A kiemelkedés szélessége megegyezik a passz szélességével, és a mélység megegyezik a mozaik csempe magasságával. A szükséges mennyiségű ragasztó alkalmazása után eltávolítják a burkolólap szélét védő maszkoló szalagot. A ragasztó egy napig marad. Miután megszáradt, egy mozaikból készült frízet felvisszük az előkészített felületre, ha a csempe szintjét jelöli, a felületet csiszolják. És csak ezt követően, a mozaikra kiválasztott ragasztókeveréket alkalmazzák, és a frize elkezd ragasztani.

A varratok kitöltése

Fugázásnál ajánlott kétkomponensű keveréket választani a mozaiklap típusától függően, mivel különbség van a kerámia és üveganyagok keverékei között. A simítóelegyet vízzel hígítjuk az utasításokban meghatározott arányban. Ha a fürdőszobában lévő mozaikot dörzsöljük, akkor a keveréknek továbbá gombaellenes tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

Mielőtt megkezdi a fugázást, a mozaik felületét alaposan megtisztítják a maradék ragasztóról, és ahol a csíkok között áll, eltávolításra kerül. A habarcsot csak vízszintes és függőleges irányban gumi spatulákkal alkalmazzuk. Körülbelül 0,5 m2-t kezelünk egyszerre.
A spatula átlós elmozdulásaival a felületen maradt felesleges habarcsot eltávolítjuk, és az elegyet az utasításoknak megfelelően egy ideig hagyjuk megszáradni. A mozaikot nedves szivaccsal tisztítják a habarccsal, a felületet flanelszal és minden flannelette ruhával csiszolják.

Mozaik a fürdőszobában

Mozaik a fürdőszobában

A mozaik ugyanolyan előnyökkel jár, mint a kerámia csempe. Tartós, kopásálló, könnyen tisztítható és ellenáll a magas páratartalomnak és a szélsőséges hőmérsékletnek. A színek és textúrák hatalmas változatossága lehetővé teszi eredeti és elegáns mozaikok létrehozását.

Ezenkívül ez az anyag további tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megkülönböztetik a kerámia burkolólapoktól. Közülük:

 • az ívelt és homorú síkok, rések, valamint a komplex alakú felületek díszítésének lehetősége;
 • a felületek burkolatának felhasználására;
 • képes kombinálni és létrehozni a különböző minták és dísztárgyak.

Mozaiküveg

 • Cél:
 • A konyha számára
 • szín:
 • zöld
elrejt

Egy népszerű befejező anyagot ma mozaiknak nevezhetünk. Az ilyen kikészítő anyagok különböző típusúak és típusúak. Az üvegmozaik egyre népszerűbb. Az ilyen burkolat ideális lehet a falak és padlók dekoratív elemeként. Ez a bélés lehetővé teszi, hogy díszítse minden szobát a fürdőszobából a gyermekszobákba. Az ilyen jellegű falak nemcsak modern anyagok, hanem falak és padlók készítésére is alkalmasak, ez egy igazi művészet, amely a múltra nyúlik vissza. Ha úgy gondolja, hogy megvásárolja ezt a befejező anyagot, akkor a megfelelő választást választotta, mert ez a bélés egy eredeti és praktikus megoldás bármilyen helyiség befejezéséhez.

Olcsó üvegmozaik vásárlása

Üvegmozaik egy különleges csempe, amely egyfajta négyzet alakú üveg, kerámia és különböző színárnyalatok. Ezek a darabok a lap alapjára vannak szerelve, így könnyebb ilyen anyaggal dolgozni.

Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amelyek megkülönböztetik ezt a bélést sok mástól. A mozaik nagy szilárdságú és ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek. Különböző felületeket díszíthet, ezért nagyon gyakran a tervezők díszítőelemként választják. Ez a fajta anyag hatalmas színválasztékkal rendelkezik, amelyek segítenek bizonyos rajzok létrehozásában.

Tartós és nem szeszélyes anyag, amely nagyon egyszerűen tisztítható, és nem okoz különleges bajokat a tisztítás során. Moszkvában ez a művészet megvásárolható tőlünk a CeramTrade online boltban. Mozaik vásárlása az üveglapok online áruházában, olcsó, de nagyon jó minőségű és kiváló anyagot kap otthonában.

Az üvegmozaik költsége Moszkvában.

Amikor a valóságban a csempe nagyon drága lenne, kivételesen keresett a nemesség között, bár az idők változtak, most ez a nézet nem olyan drága, mint első pillantásra. Ön cégünkben üvegmozaikot vásárolhat, melynek segítségével a kerámia burkolólapok világos és színes világába merülhet. Honlapunkon különböző üvegburkolatok nagyméretű katalógusa látható.

A költségek attól függenek, hogy milyen textúrát és színt választasz a modellnek. A legmegfelelőbb árat kínáljuk, ezért nem tagadhat meg semmit. Itt találja meg magának a legjobb és minőségi lehetőségeket a befejező anyagok számára, amelyek nem hagynak közömbösek. Az online áruházunknak köszönhetően bármikor megrendelheti a tetszőleges lapkát, függetlenül attól, hogy hol érkezett a megrendelés helye és ideje. Mindig számíthat a segítségünkre a választás során.

Mozaik a fürdőszobában - mit kell tudni

Annak érdekében, hogy egyedi megjelenést biztosítson minden egyes szobának, bizonyos tervezési technikákat alkalmaznak. Ma a fürdőszobában lévő mozaik még a legközönségesebb belső térben is vonzerejét, eredetiségét és kifinomultságát mutatja. Mindez azonban csak akkor történik meg, ha a mozaikpanelt mindenféle finomsággal lefektetik, és a fürdőszoba általános kialakítását gondosan átgondolták. Jelenleg a fürdőszoba mozaikja hatékony eszköz a szoba díszítésére.

A fal vagy a padló egyenetlen részei kis méretű kerámialapokkal is megmunkálhatók. És a mozi kép egy igazi fénypontja lesz a szobának. A fürdőszobai regisztrálási folyamatot megkülönböztetik a meggondolatlanság, a bonyolultság és a munkásság. Ez annak köszönhető, hogy egy ilyen módszernek figyelembe kell vennie minden részletet, legyen az megjelenése, a különböző árnyalatok vagy az elemek teljes száma. Ezen túlmenően, padlózott padló, felszerelt fűtési rendszer.

Típusok és jellemzők

A fürdőszobában lévő mozaikok különböző alapanyagokból készülnek, kőből, zománcból vagy üvegből, fémből, kerámiából vagy porcelánból készült kőből. Különleges esetekben más anyagokat is lehet használni, még akkor is nagyon ritka, mint például mesterséges akvamarin, aranyozott fólia, gyöngyház, valamint drágakövek. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de mind padló- vagy falfelületként használják őket. Mozaik típusai a fürdőszobában:

 • Glass. Ez az anyag főként a velencei nyersanyagokból készült. Az így kapott termékeket a hosszú élettartam, a vízállóság, a nagy terhelés ellenállóképessége, valamint a különböző gombák, penész és egyéb mikroorganizmusok ellenállása jellemzi. A fürdőszobában lévő üvegmozaik kültéri esztétikájához is alkalmas, ráadásul hatalmas színekkel és textúrájú változatokkal rendelkezik, és fémes és tükörstílusú.

Alkalmazási lehetőségek

Nem titok, hogy a fürdőszoba mozaikját különböző célokra és igényekre használják. Ez mind teljesítményt, mind megjelenést jelent. A lapokból, az általános panelekből és a kombinált lehetőségekből külön lapkák találhatók. Miért válik széles körben a mozaikok használata, amit a tapasztalt tervezők aktívan használnak. Ehhez tudnia kell, hogy milyen és milyen formában kíván díszíteni. A csempe a következő műveletekre alkalmas:

 • fal dekoráció;
 • a padló lefektetése;
 • egy kötény formájában nézve;
 • beágyazott rések létrehozása;
 • nem szabványos formanyomtatványok regisztrálása és egy másik.

Gyakran előfordul, hogy sok házban és apartmanban a fürdőszobákat nem nagyméretű, vagy külön fürdőszoba és WC nem osztja meg. Általában egy jól megválasztott mozaik vizuálisan kibővíthet egy korlátozott helyet, valamint vizuálisan különböző zónákra oszthatja azt. Például egy jó lehetőség kerámia burkolólapokkal szemben helyezkedik el a nagy tükörrel szemben lévő falon.

A mozaikelemek a szoba vizuális bontásán túl külön funkcionális zónákat hoznak létre. Ehhez a részleges falvágás ugyanolyan hangszínnel történik, mint a padló, ami a szintek közötti zökkenőmentes átmenet érzetét kelti. A felület többi részét rendes csempékkel lehet bevágni. Az ízlésesen keretezett területek egyenként vagy egészben egyenletes vagy torzított csíkok formájában néznek ki.

A helyiség díszítése során a csíkokat néha jelentős szerepet játszhatják, de a design segédelemeként is működhetnek. Például a falon több vékony vonal, hasonlóan a padlóhoz hasonló mintákkal kombinálva, sokféle változatot hoz az egyszerű belső térben. Kiváló vétel, ha kicsi és nagy csempéket választanak egymással szemben.

Igény szerint a fürdőben lévő mozaik nemcsak a padlón, hanem a fal felszínén is elhelyezhető. Ez lehetővé teszi, hogy kissé hígítsa a kép egyhangúságát, és ha színes játékot alkalmaznak, akkor a benyomás még fényesebb lesz. Ezenkívül egy egyszerű, de nagyon hatékony technikát használnak a térhígítás egy vagy két falra monokróm mintázattal való megosztására.

Ha eredeti helyiséget kíván hozzáadni a zuhanyzóhoz, akkor kérjen segítséget a téglalap alakú elemektől. Lehetővé teszik, hogy a szoba teljesen nyitott legyen minden dicsőségében az egyszerű vétel miatt - vízszintes beépítés.

A mozaik használata a saját otthonában mindig tele van érdekes felfedezésekkel. Széles körű lehetőségek nyílnak meg képzelete segítségével, még egy korlátozott területen is. És nem számít, milyen stílust fognak megvalósítani ebben a teremben, legyen az antik vagy modern, vagy avantgarde.

Figyelj! A mozaikelemek nemcsak kaotikus rajzok, hanem összképek, sőt műalkotások is. Az ilyen panel a tulajdonosának büszke forrása lehet, mivel stílusa és bizonyos hatása van, különösen a vendégek számára. Ugyanakkor a megjeleníthető megjelenés nem befolyásolja az anyag teljesítményét, amely egy évig tart.

Szín kiválasztása

A mozaikos termékek fő jellemzője az univerzalizmus. Ezek az elemek egy hangon játszhatók le, kontrasztot játszhatnak, vagy egyszerre több árnyalatot kombinálhatnak. Az ilyen paletta lehetővé teszi a legigényesebb tulajdonos kérését is. A végső választás azonban még jobb, ha egy előre kiválasztott koncepcióra összpontosít, különben lehetőség van arra, hogy valami olyasmit kapjunk, ami nem volt várható.

A mozaikot zökkenőmentes átmenetként használják a meglévő szabálytalanságok, a mennyezet és a padló, a két fal és így tovább. A klasszikus lehetőség az átmenet a sötétről a szürkére, valamint a kontrasztos színek - fekete-fehér. A szabályoknak megfelelően egy sötét aljnak óvatosan fényesnek kell lennie, bár néha érdemes ellenkezőjét tenni. A különböző árnyalatok kombinációját sokkal ritkábban alkalmazzák, de kevésbé lenyűgözőnek tűnik.

Az elemek pixelelrendezését kaotikus sorrendre tervezték, mivel a fő akcentusok itt nem léteznek. A monoton zuhanyzó is előnyös. Egy ilyen kialakításban nem rossz, hogy adjunk hozzá egy kis gyöngyházat, vagy helyezzen ki néhány csíkot a háttérben a matt falakon. A fémelem mindig stílusosnak, dráganak, de hidegnek tűnik. Miért ajánlott használni az egyes elemek hangsúlyozására?

Üvegmozaik a belső térben: 19 fénykép

A belső tér díszítésére szolgáló mozaikok még a távoli őseinket is megtanulják és szeretik. Mivel a köztünk és a világ többi részének zátonya összeomlott, rengeteg lehetőség nyílt arra, hogy végtelen variációkkal díszítsük a szobákat. A mozaik ismét trendgé vált. Számos fajta, az egyik leglátványosabb és praktikusabb - üvegmozaik.

Spanyol mozaik Ezarri koktél.

Gyors cikk navigáció

Az üvegmozaik jellemzői

Átlátszó mozaik ragasztva üveglapra.

méltóság

Stone Emphasis gyűjtemény a spanyol gyár Dune.

 • Tartósság. Az üveg egy nagyon tartós anyag, amely ellenállhat a fagynak és a nedvességnek. Ez nyilvánvaló plusz, mindenki ismeri az ablaküveg válaszát az éghajlati problémákra. A padlóburkolat nem ijesztő kopás.
 • Könnyen tisztítható. Az anyag ellenállása a gombák és foltok kialakulásának köszönhetően a csempe könnyen tisztítható. A mozaik nem fél az agresszív háztartási vegyi anyagoktól, így az utóbbi nem károsítja őt. A mozaik tisztításához általában elegendő dörzsölés nedves ruhával.

  Mozaik a gyárból a Grand Taps-ból.

  hiányosságokat

  • Ár. A szépségért fizetnie kell, az üvegmozaik költsége a zsír mínusz. A piac kínál költségvetési lehetőségeket is (bár a költségvetés feltételes), de az elit, a tervezési vonzerő szempontjából, a gyűjtemények érezhetően megverték az átlagos fogyasztót. Száz dollár négyzetméterenként nem ritka az üvegmozaik esetében.
  • A stílus összetettsége. Egyrészt az üvegből készült mozaikkal szemben szinte egyáltalán nem különbözik a szokásos mozaikcseréptől. Másrészt a jelentős költségekkel járó árnyalatok gyakrabban kényszerülnek, mint más esetekben, hogy a kijárókhoz forduljanak, ahelyett, hogy saját kezükben elvégeznék a telepítést.

  Mozaik a padlón.

  Mozaikválasztás

  A készre szabott megoldások választéka hatalmas. Néhány évvel ezelőtt monokróm mozaikszőnyegekre és tónusosan különböző zsetonhálókra szorítkoztunk. Minden más lehetőség egyedi volt és rendelésre készült. Ma kollekciókat állítanak elő, díszítéssel vagy mintával díszítve. A négyzet alakú rácsok egy csoportot képezhetnek az egész falon.

  Díszített medence mozaik világítással.

  Létrehozása panel "Khokhloma" a üveg mozaik TAURUS és SAGITTA.

  Ha nem fogad el ilyen megoldásokat, használjon készen.

  A konyhában népszerű választás a bécsi üveg mozaikja.

  A zománc egy másik trendi anyag: megbízható, tartós és ellenáll az időjárásnak és a kémiai agressziónak. A képen látható a Basic Sicis mozaikja (Olaszország).

  A divat-gradiens "technika" burkolat-mozgató mozaik fényes tónusú átmenetekkel, látványos megjelenést nyerhet, színes spektrumban, mozaikos stílusban. A gradiens jó megoldás kis helyiségekben, mivel vizuálisan növeli a helyet. Ugyanakkor a kompozíció csak egy színes négyzetek színkombinációja, de sokkal hozzáférhetőbbek, mint a bonyolult dekorok.

  A rendelkezésre álló (és divatos!) Opciók közül - az unalmas hangszín keverék. A mozaikelemek miniatűr formátumú árnyalatainak keveréke a szokásos belső térben forgatható és telített.

  A viszonylag alacsony költség miatt a legnépszerűbb üvegmozaik a kínai. Nem rosszabb a minőségi európai, de sokkal hozzáférhetőbb.

  Példa erre a JNJ Mosaic. Az Ice Jade kollekció példája a gyöngy-jég effektek megvalósításának - a világítással erősített színes fény a legtöbb belső térben fog megjelenni.

  Mozaik a gyárból My building shop (Kína).

  A kínai Alizia cég követi az olasz mesterek elveit, egyszerű és merész megoldásokat hozva: "arany", "gyöngy", "aventurin". A gyártó aranysorai gazdag gyűjteményekben - a figyelem a kicsi és nagy textúrájú, fehér és vörös arany, ragyogó és célzatosan zavaros csempe. Egy képen a Real Gold kollekció. Az üvegréteg alatt rejtett aranyozás található.

  Üveg gyöngy mozaik a Grand Taps-tól.

  Példa dekoratív hatású üvegmozaikra. Caleidos gyűjtemény a Petra Antiqua gyárból.

  Mozaik fektetés

  A modern mozaikot gyárilag vagy papírra vagy rácsra ragasztják (leggyakrabban 30x30 cm-es méretben). Ebben a különbség alapvető: az összetevők ragasztva vannak a papírokhoz az elülső részhez, a rácshoz - hátul. Ennek megfelelően a mozaikot különböző módon ragasztják. Az első, "papír" esetben az üveg ragasztva van a bázison, a másodikban, egy rácsban. A mozaikkal szemben egy papírtartóval a telepítés után a papír eltávolítása szükséges.

  Érdekes cikk: a denevérlapok és az üveg mozaikjai.

  Ragasztás kiválasztása

  Fehér ragasztó.

  • Jó tapadás az üveggel és a hordozóval.
  • Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás.
  • Nedvességállóság. Üvegmozaik gyakran fekszik a medencében, a fürdőszobában, a török ​​szaunában, így ez fontos paraméter.