Legfontosabb > Dekoráció

Milyen ragasztó, hogy rögzítse a mozaikot a mennyezetbe a fürdőszobában?

A mozaik lehet:

Porcelán mozaik.

SLR és így tovább.

A ragasztót a mozaik készítéséhez használt anyag alapján választják ki.

Itt van egy nagyon méltó változata a "Ceresit CM 115" üvegmozaik ragasztónak.

A tapadás egyszerűen gyönyörű, ezzel a ragasztóval dolgozik, függetlenül attól, hogy milyen felületre helyezi a mozaikot, függőleges felületet, vízszintes vagy mennyezetet.

A mennyezet előkészítése pontosan ugyanolyan, mint a falak, a felületet szintetizálták és alapozva.

Majd helyezzen egy mozaikot.

Ha a mennyezet egy lemez és a felület sík, akkor betonozható "Betonkontaktom" -val, és helyezzen mozaikot.

A mennyezetre egy mozaik és egy nagy csempe kerül, ez egy közös "jelenség." Itt nincs tudás, a technológia a Szovjetunió alatt kidolgozott, a mennyezeten lévő csempe és mozaik divatos volt.

Ha nem sérti az előkészítés technológiáját, a mozaik garantáltan nem esik le a mennyezetről.

Ha a mozaik kerámia, akkor minden csemperagasztó alapértelmezésben vízálló, ami plusz a fürdőszobában.

Nem ugyanaz a rossz lehetőség, amely ugyanazt a Ceresite-t használja, mint a Ceresite SM-11 vagy a Ceresite SM-9 (ez a belső munkák ragasztója).

Mozaik a fürdőszobában a mennyezeten

Szeretnék varrni a fürdőszobában mennyezet nedvességálló gipszkarton és pokleit mozayku.
Ki tette?

Körülbelül tíz évvel ezelőtt, sokan tettek, most már nem, én személy szerint tetszett.

evgeny78, miért nem csinálják ezt most, és mennyi ideig fog ilyen mennyezet szolgálni?

Vannak már kész mennyezetek, tükröződnek, sötétek, változatos mintákkal, talán most csinálják, de 10 éve nem találkoztunk vele, örökké tart, ha minden rendben van, különösen a keret.

Könnyebb a feszültség megteremtése, ugyanazzal a mintával.

Szergej, csináld, ktozh akadályozza? Milyen választ vár, lehet vagy nem lehet, jó vagy rossz? Tudod, ha csak tetszett neked!
Nem lesz rosszabb, mint a rack!
És milyen falak lesznek? A legfontosabb dolog, hogy a mennyezet és a falak csomópontja gyönyörű volt

Sergey316 írta:
Szeretnék varrni a fürdőszobában mennyezet nedvességálló gipszkarton és pokleit mozayku.
Ki tette?

Több mint 20 éve dolgozom, soha nem találkoztam olyan lehetőséggel, mint a fővárosban, nem pedig a régióban, miután láttam mozaikokat a területen a mester fürdőszobájának vakolt mennyezetén, és egyszer a fővárosban, a második pedig egy 30 cm-es csíkban (mozaiklemez) alacsonyabb szinten.

dmitrovski írta:
Szergej, csináld, ktozh akadályozza? Milyen választ vár, lehet vagy nem lehet, jó vagy rossz? Tudod, ha csak tetszett neked!

Igen, uram uram.

A GFL (gipszrostlemezek) használatát a felfüggesztett mennyezet mozaikjának kell alapulnia, nedvesség helyett vagy egyszerűen rossz minőség miatt a kartonpapír lehúzható. A GVL szerves szerkezet.
Akár a mennyezet mozaikja is gyönyörűvé válik, magától értetődik, és maga megérti, hogy figyelembe kell venni a jövő fürdőszobájának teljes részleteit, különös figyelmet kell fordítani a lámpák elrendezésére és a fény eloszlására, például a spotlámpák fényes fényt a munkaterületeken, de a mennyezetetek "árnyékban" maradnak. Ezért sokan választhatnak könnyű mennyezeteket, és ebben az esetben ha a mennyezet közelében lévő falak köré mozaikot helyeznek el, akkor a fénysugarakban "eljátszhatatlanul" játszhat.
Sok szerencsét neked.

A mennyezetre jellemző mozaikok és beépítés

Nem gondoljuk, hogy klasszikus módon lehetne létrehozni mozaik paneleket a padlón ebben a cikkben, mert a technológia nagyon bonyolult, és olyan művészi tehetségre van szüksége, hogy megvalósítsa ezt az elképzelést, valamint ismeri a folyamat sokféle finomságát. Nem valószínű, hogy egy személy, aki ismeri mindezt, online megoldást keres. Egy sokkal egyszerűbb megoldás lenne a mennyezetre ragasztott mozaik, amely előregyártott tömbökből készült - ez nem olyan nehéz, hogy magad csináld.

Mi ez és hogyan néz ki

A kész mozaik készletek bármely hardverraktárban kerülnek értékesítésre. Néhány szállodai csempe vagy díszítésű töredék, külön papír vagy filmalapon. Az ilyen blokkok segítségével bármilyen felületet sokkal könnyebbé és gyorsabbá tehet. Elég, hogy előkészítse az alapot és elterjedt csempe ragasztóval, csak csatlakoztassa hozzá a bevonat kész darabját.

Az ilyen blokkok sokféle változata létezik - a négyzetes csempék egyszerű készletétől egészen a mozaikos rajzokig, amelyek egy külön sorba beillesztett különálló töredékekből állnak. A csempe anyaga lehet üveg, kerámia és még kicsi kövek is. Rengeteg lehetőség van, és könnyű kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Az ilyen lapokból létrehozott felület nagyon szép lesz. Különösen akkor, ha különböző árnyalatú csempeit használja, helyesen helyezze őket egy síkra. Annak érdekében, hogy gyönyörű eredményt érhessen el, először meg kell rajzolnia a jövő dekorációjának vázlatait, és a mennyezetre helyezett mozaikot a kifejlesztett rendszerrel összhangban kell végrehajtani.

Mi szükséges

Az Ön számára az eredmény, és a díszített mennyezet a lehető leghosszabb ideig szolgál, nem csak a cserépet és ragasztót kell megvásárolnia, hanem más anyagokat is. A mozaikblokkok befejezéséhez szükséges teljes lista a következő:

 • Maga a csempe, amelyet a megfelelő mennyiségben ragasztanak. Érdemes megvenni egy bizonyos árréssel, hogy lehetősége legyen a rajz javítására a munka során, és nem kell az üzletbe futnia, ha egy vagy két csempe nem elegendő.
 • A megoldás, amelyet a padló felületének vízszigetelésére használnak, így a dekor nem esik le a víz után.
 • Speciális ragasztó a mozaikhoz vagy annak változatához a csempe ragasztásához.
 • A habarcs, amelyet az ízületek feltöltésére kell kitölteni a dekoráció szomszédos töredékeinek részei és illesztése között.
 • Alapozó a padlókhoz.
 • A ragasztócsík ragasztásához legfeljebb három és fél milliméteres fogazású spatula.
 • Rongyok, szivacs vagy gumi spatula az egyes mozaikcsempe közötti ízületek ragasztásához.

Ha a mozaik burkolását a fürdőszobában vagy a konyhában lévő mennyezeten kell elvégezni, egy különleges ragasztós megoldásra van szüksége - vízálló. Az ilyen ragasztó képes ellenállni a víz közvetlen bejutásának és nem veszíti el tulajdonságait ilyen hatás alatt. Továbbá, ha a mennyezet hibákkal és szabálytalanságokkal jár, akkor előzetesen ki kell igazítani, ami azt jelenti, hogy mindent megkapjon, amire szüksége van.

akció eljárás

Először is gondosan fel kell készíteni a gépet, amelyen dolgozni fog. Az előkészítés a kiegyenlítés és az alapozás. Ha a munka a fürdőszobában vagy a konyhában történik, a vízszigetelő vegyületekkel való impregnálás hozzáadásra kerül. Ezután a pontos jelölés a területre, ahol a mozaik beillesztésre kerül. Még ha az átfedés teljes felületét teljesen lezárja, akkor hozzávetőleges vonalakat kell rajzolni.

Ráadásul minden nagyon egyszerű lesz, de különös figyelmet kell fordítani a burkolótöredékek lefektetésének pontosságára - még egy kis hiba is nagyon észrevehető, mivel a rajz világos geometriai vonalakkal érhető el. Először olyan ragasztót alkalmaznak ilyen területen, amelyről a bevonat egy vagy két töredékét kell lefedni, kis tartalommal a széleken. Ezután az első mozaikoszlopokat helyezzük el. Ha minden simán kiderül, addig folytassa a munkát, amíg az első sort le nem fektetik. Következő csak fekszik mellette egy másodperc, és így tovább. A mozaik közötti szomszédos töredékek közötti távolságnak meg kell egyeznie a bázisra ragasztott burkolólapok közötti távolsággal.

Kiválasztás és típusok mennyezeti csempe a fürdőszoba befejezéséhez

Ha elérte a mennyezet befejező szakaszát, a javítás eltarthat egy ideig. Ennek az az oka, hogy választani kell az anyagot. Az a tény, hogy a fürdőszoba álmennyezetét a legszélesebb textúrájú, texturált, színes megoldás képviseli, a burkolat gyártására szolgáló anyagok mellett túl sok. Ha "régimódi módon" akarja - csempével, praktikus és ésszerű, de inkább kemény - a kerámiák nagyobb tömeggel rendelkeznek, ami nem mindig lehetséges otthonunkban. Meg fogjuk érteni a fürdőszobák mennyezeti lapjainak teljes skáláját, minőségét és gyakorlati mutatóit.

A mennyezetek előnyei és hátrányai

A tekercsburkolatok, például a tapéta és a burkolólapok közötti választás során vegye figyelembe a dekoráció előnyeit és hátrányait.

Előnyei a homlokzati anyagnak:

 1. Az anyagok költségének megválasztása. Például a műanyag tárgyakat nagyon olcsó, de magas színvonalú fa, corkboard, alumínium vagy gyűjtő csempe a mennyezeten lévő fürdőszobában drágább.
 2. Nincs szükség gondosan illeszteni az alapot. A mennyezeti dekor jól illeszkedik az alapra, kis hibákkal. Különbség szerint, például falfestékből.
 3. A szerelési technológia elérhetősége. Annak érdekében, hogy megbirkózzon a munkával és pokleit csempe a mennyezeten a fürdőszobában lesz képes otthoni mester tapasztalat nélkül.
 4. Alapos ellátás. A magas páratartalmú helyiségek dekorációja száraz, nedves úton tisztítható. Az ilyen csempe mindig védő réteggel rendelkezik, és nem halmoz fel por, piszok, statikus elektromosság. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a termékeket univerzálisnak tekintik, és azokat olyan területeken használják, ahol magas a tisztaság, környezetbarátság.
 5. Kis vastagságú A felfüggesztett, feszítő szerkezetekkel ellentétben a csempeanyagok nem lopják a mennyezet magasságát, mivel a töredékek vastagsága nem több, mint 3-5 mm.
 6. Az egyszerű szétszerelés plusz, de nem minden formában. Nehéz megütni egy csempe, és könnyen eltávolítható műanyag csempe.

Természetesen nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a termékeket formák, formátumok, színek hatalmas választékában gyártják. Ezenkívül a gyártók mind a készen álló gyűjteményeket kínálják mintázattal, mind az azonos típusú szabványos elemekkel, amelyek segítségével a tulajdonos fantáziát képes megvalósítani.

Most a hátrányok miatt:

 • a műanyag tűzveszélyes anyag, amely káros anyagokat bocsát ki olvadás és égés során;
 • a műanyag mennyezetek olyan különleges világítótestek használatát követelik meg, amelyek nem melegítik a díszítést;
 • tapadó tapéta nem hagy varrásokat, de az elrendezés a csempe levelek.

Tipp Ha sima bevonatot szeretne kapni, akkor jobb, ha egy habmentes mennyezeti csempe közül választanak. Különleges módon a töredékek pereme a dokkolás során vizuális hatást fejt ki a határok hiányára.

A miniszterelnökök számára a lehető legkevesebb mínusz, ami nagyszámú plusz jön létre, segít a tulajdonosnak a befejező anyag kiválasztásában.

A mennyezetlapok típusai

Az alábbi típusú anyagok kerülnek értékesítésre: gipsz, kerámia (cserép), műanyag és hab. Minden fajnak megvan a maga sajátossága, amely meghatározza a hatókört és a célt. Ezenkívül a hab különböző típusú. Mindegyik formát részletesebben meg fogjuk érteni.

Habos csempe

A habtermékeket a legkedveltebbnek tartják, mivel alacsony tömegük, megfizethetőségük és sokféle lehetőségük van. Többféle anyagból kapható.

Pecsételt elemek

Alkalmazott polisztirol blokkok gyártásához, speciális présekhez. Az eredmény olyan termék, amelynek laza felülete legfeljebb 8 mm vastag.

Az anyag nem eléggé alkalmas a fürdőszoba felé nézve számos hátrány miatt:

 • a fröccsenő szerkezet esztétikusnak tűnik, a csempe nem sokáig szolgál;
 • porózus anyag nedvességet, port, szennyeződést;
 • csak a száraz tisztítás látható;
 • a termékek törékenyek, megszakadhatnak a befejező és üzem közben.

De az ár megfizethető, de a kár kockázata magas, gyakran meg kell változtatni a bélést.

Extrudált elemek

A nyersanyag habosított polisztiroltömeg. Az elegyet legfeljebb 3 mm vastagságú csempékké alakítják, majd a lamellákat polimer védőfóliával bevonják és festik. Az anyag meglehetősen tartós, sima és nagy teljesítményű.

 1. Nagy választék. A filmbevonat különböző színű lehet, ismételjük meg a természetes anyagok textúráját, a tervezési lehetőségek korlátlanok.
 2. Sokoldalúságát. A termékek alkalmasak fürdőszobák és egyéb helyiségek befejezésére.
 3. Egyszerű telepítés. Az elemek könnyűek, papírszalaggal vágva, nem vágódnak el a vágási ponton, a varratok lerakása szinte láthatatlan - egyenletes és vizuálisan varrat nélküli bevonat keletkezik.
 4. A működés kényelme. A gyártási folyamat során a lamellákat por-, iszapbiztos vegyületekkel, valamint jó víztaszító tulajdonságokkal és éghajlati különbségekkel szemben nem hajlamossá teszik - a dekor alapvető előnyei.

A csempe a magas páratartalmú helyiségek befejezéséhez és kiválasztásához szükséges.

Fröccsöntő elemek

A gyűjtemények előállításához polisztirol habot is használnak, amelyet először megolvasztanak, majd a masszát formákká öntik. Ennek a feldolgozási módnak köszönhetően különböző textúrákkal, mintázatokkal tér el. Az elemek vastagsága legfeljebb 14 mm, a széleket úgy kell feldolgozni, hogy a csomóponton nincsenek varratok. Ezért az injekciós csempe zökkenőmentesnek nevezhető.

Gyakorlati jellemzői szerint a termékek valamivel gyengébbek az extrudált anyagnál, de az esztétikában jelentősen nyer.

Műanyag csempe

Erős, tartós, vékony, olcsó - ezek a bélés fő jellemzői. PVC csempe a fürdőszobában ellenáll a nedvességnek, tisztán szennyezett, jön a különböző színes és textúra megoldásokat. A szabványos forma 50 cm-es négyzetek, de megtalálhatók téglalapok, különleges gyűjtemények beépített LED háttérvilágítással.

Gipszkarton

Nagyon szép anyag, amely lehetővé teszi, hogy megtestesítse a dekorációt a birodalmi stílusban, klasszikus, barokk és mások. Kiegészítésként falshbalki, oszlopok, pilaszták, díszlécek és egyéb elemek kerültek felhasználásra.

A gipsz előnyei a következők:

 • esztétika;
 • hosszú élettartam.

Hátrány - a dekoráció nem tolerálja a nedvességet. Ezért jobb, ha nem telepít törékeny gipszkartonokat a fürdőszoba mennyezetére.

kerámia

Univerzális anyag falakhoz, padlókhoz és mennyezetekhez. A csempe hatalmas színválaszték, lenyűgöző, textúrális döntések, egyszerű telepítés, működési kényelem, elengedhetetlen a távozáskor. A csempézett mennyezeti csempe a fürdőszobában nem fél a vízektől, lehetővé teszi, hogy kirakjon bármilyen mintát, díszítse a mennyezetet bármely lámpával. Az anyag könnyedén átadja mind a magas, mind az alacsony hőmérsékletű rendszereket, egyszerűen vágva és egyetlen követelmény - az áramlási számítások pontossága és a jelölés pontossága.

Tipp A mennyezet alján lévő elemek szilárd rögzítéséhez Eunis HiTech ragasztót vagy más hasonló összetételt használnak. Különleges ragasztóként használható a csempékhez.

Méretek, alak

Figyelembe véve a fürdőszobában a mennyezet csempe a fotó megtalálható két népszerű formája csempe: négyzet, téglalap. A négyzetek mérete szabványok 30 vagy 50 cm, 60x30 cm-es téglalap. Ha a tulajdonos szereti, hogy egy sima, zökkenőmentes szövet, akkor jobb, hogy válasszon egy cserép az ilyen típusú, de a telepítés szükséges tapasztalat és szakértelem.

Ami a színes megoldásokat illeti, akkor minden a mester képzelőerejétől és képességeitől függ. A fürdőszoba mennyezetén található mozaik jól néz ki. Ezenkívül a gyűjtemény azonnal megvásárolható a készletben, vagy saját mozaikszerű mintát vesz fel. Az utolsó lehetőség pénzt takarít meg: vásárolja meg a gyűjtemény csempe maradványait, és helyezze a mozaik mintát először a padlóra, majd átviheti a mennyezetre.

Tipp A mozaik vászon kivitele jobban megfelel a kis csempéknek. A nagy töredékeket előre meghatározott elrendezéssel vágjuk, hogy megkapjuk a kívánt képet.

A habszemcsék színes és fehér színű oldatban kaphatók. Ez utóbbi lehetőség azok számára, akik kedvelik a mennyezet díszítését. A legfontosabb dolog -, hogy kiválassza a megfelelő festéket, hogy ne károsítsa a hab bevonatot.

Tippek a választáshoz

Hogy a dekoráció gyönyörűnek, hosszú ideig szolgálva volt, és nem igényelte a megújulásra fordított kiadásokat, a mesterek ötlete hasznos lehet:

 1. Stabil forma. Az elemek méretének és alakjának egyeznie kell. Ha négyzet van, ellenőrizze az oldalak síkságát, szögét. Jobb mérni mindent egy vonalzó segítségével. A hibás gyűjtés nem szükséges a vásárláshoz, több pénzt költenek az ízületek szabálytalanságainak befuggatására és más hibák megszüntetésére.
 2. Mérőelemek, nem szabad a lamellákat méretre állítani: összetörni, nyújtani. Kopott a csempe, majd távolítsa el semmit, és a víz és a por a repedések gyorsan eltávolítja az anyagot a szolgáltatás.
 3. Sima felület csipek, gömbök, cseppecskék nélkül - meghatározó tényező. És minden nyersanyagból származó anyagot érinti. Ha ez a hab, akkor az egyes celláknak szigorúan azonos méretűeknek kell lenniük, a csempe mintát minden egyes lapon megfigyelni kell.
 4. A dekoratív bevonat minősége. A textúrázott, festett elemeknek minden összetettséggel azonosnak kell lenniük. Ha eltérések vannak a mintákban, a mennyezet furcsának tűnik. Ugyanez érvényes a védőréteg színének erősségére is: a csempe felületének nem szabad szennyeződnie, hámozni vagy lehámozni.
 5. A hablapok minősége könnyen ellenőrizhető: vegye le az egyik végét és emelje fel az elemet. Nem szakadt meg, de hajlott - egy jó termék, egy terem jelent meg, repedéseket raktak le és nem vásároltak.

Kiválasztása mennyezeti felület, nem szabad menteni. Megfelelő minőségű anyagok értékesítése kedvező áron, amely ellenáll a várható élettartamnak. És az esztétek számára a szerzői jog, az egyedi design megfelelő gyűjteménye. Lehet aranyozott díszítésű, origami laminált mennyezeti burkolólap, kivágott vagy dombornyomott elemek, vad kő, fa, bőr utánzása - a választás a tulajdonos pénzügyi lehetőségeitől és preferenciáitól függ.

Csempe a mennyezeten))) van tapasztalata?

Idézet a SNelen-tól))
„Annak érdekében, hogy a ragasztó a csempe a mennyezet, meg kell adni egy elvált ragasztó jól állni hosszabb, mint a fal, aztán hamarosan tart egy cserép, a megfelelő időben, hogy kijavítsa sokkal kevésbé lesz”
.
Látom, hogy a "hogyan kell a mennyezetet felmutatni" kérdés nemcsak számomra releváns. ))

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Legjobb válasz

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Itt láttam, vagy sem, nem emlékszem a konyhára, amelynek étkezőjében cseresznye volt háttérkép. Nem találom! Ki találkozott - adjon hivatkozást

2013. október 20., 00:44 • Válasz

Jó napot! Nem olyan régen ültem ezen az oldalon, de sikerült megértenem, hogy valószínűleg vannak olyanok, akik segítenek nekem! Már megtörte a fejét, és nem tudta kitalálni, hogyan kell "rendezni" a WC-t (1,4 négyzetméter). Számos képet nézett az interneten, de ez az.

Tervezői tanács szükséges. Van egy konyha-nappali, két ablak. Az ablak, ahol a konyha, tükrös lejtőkkel, úgyhogy nem szándékozom bezárni, és egy rózsaszín függönyöt akasztani vastag anyagból. De az ablak, ahol a nappali, nem tudom, hogyan kell összehangolni.

Eye a tapéta a nappaliban 2-es szám a tervet (18,7 négyzetméter) a jobb falon a bejárat (3,08 m), amely a tervek szerint csak a TV - szélein egy csík szürke tapéta közepén díszített tapéta. A fal, szemben (2,91 négyzetméter, tervezett szögletes.

Mozaik (videó) fektetése: hogyan készítsünk mozaikcserépet magunknak?

A mozaik ősi módja a falak, padlók és mennyezetek befejezésének. Ezt az ősi egyiptomiak, később az ősi rómaiak idején használták.

Ma már nem veszítette el a jelentőségét, és teljesen más helyiségek díszítésében is látszik: a konyha, a fürdőszoba, a nappali vagy a folyosó.

Mozaikok, valamint minden egyéb csomagolóanyagot megy keresztül egy speciális folyamat, és meg kell felelnie a magasan képzett, de ha bízik a saját képességeit, és készen áll, hogy vizsgálja meg a különböző cikkeket és videókat, majd Mozaikok saját kezébe válhat nagyon is valóságos.

Hogyan készítsünk mozaikot a rácson? csempe mozaik: lefektetés nagyon egyszerű

Mozaiklapok elhelyezése - videók és cikkek megtalálhatók az interneten, szakosodott erőforrásokkal, amelyek segítik a javításokat. A hőmérsékleti szabályokat is követni kell - a hőmérő nem eshet 5 fok alá, vagy 30 fok fölé emelkedhet.

A telepítés azonnali megkezdéséhez egy sor szakaszos műveletet kell végrehajtania. Mielőtt mozaikot állítana fel, óvatosan fel kell készíteni a felületet, nevezetesen: homokot, tiszta, majd száraz.

Az elkészítés után helyén kell elhelyezni a lapkát. Ehhez méréseket kell végezni, jegyzeteket kell készíteni, és végül rácsot kell alkotnia, amely több szektorra oszlik, amelyek területe kilenc lap lesz.

A következő lépés közvetlenül a mozaikot helyezi a rácsra. Ehhez egy különleges megoldás szükséges, ugyanabból a nyersanyagból, mint maga a mozaik. A munka megkezdése előtt alaposan tanulmányozza a megoldáshoz mellékelt utasításokat, és ügyeljen arra, hogy a lapok ne csússzanak bele. Ezt a megoldást egyenletesen alkalmazzák a falra, és a felesleget spatulával tisztítják. Ha a megoldás azonnal és teljesen eloszlik az egész felületen, akkor ennek következtében film alakulhat ki.

Egy simító segítségével a mozaiklapot úgy viselik, hogy a hátsó oldala tökéletesen megoldható. A lemezeket elválasztó varratokat úgy kell elhelyezni, hogy elhagyják a szegmensek közötti távolságot. A bélés után csak egy nap után indítsa el a fugázást. Mielőtt az összetevőt a lemezekre telepítené, el kell távolítania az összes ragasztót. Ehhez egy normál nedves szivacsot használhat papír alapon. Ezután spatulával a habarcsot olyan területre terítik fel, amely nem haladhatja meg a két négyzetmétert. A felesleges mennyiséget szimuláltan átlósan eltávolítják egy simítóval. Nem szükséges túlzott erő alkalmazása. A habarcs körülbelül húsz percig szárít, majd észrevehetően sötétedik.

A mennyezeten és falakon levő mozaik mozaikjának technológiája: üvegmozaik elhelyezése

A mozaik nemcsak tartós, hanem gyönyörű anyag, amely lehetővé teszi a fantázia széles körét. Mint már említettük, minden helyiség díszítésére használják, és néha még a mennyezeten is látható.

A mennyezeti mozaik egy egész művészet és egy nagyon szokatlan dekoráció. Egy ilyen mennyezeten teljes képeket vagy paneleket láthat, amelyek kis méretű darabokból állnak.

A mozaikozás technikája bizonyos ismereteket igényel, mert valójában nem könnyű folyamat. A lapok behelyezésére vonatkozó összes munkát milliméterre kell kiszámítani, mert minden pontatlanság nyilvánvaló lesz.

Egy közös anyag ma üvegmozaik csempe, amelyet széles körben használnak a fürdőszobák és mennyezetek díszítésében. Ez egy kiváló formatervezési megoldás, és lehetővé teszi, hogy valami rendkívüli és fényűző legyen a belső térbe.

A mozaikos üveglapok technológiája bizonyos tulajdonságok betartását teszi szükségessé, például nem minden ragasztó képes lesz a lapokat a felületen tartani. A szakaszos cselekvés többi része ugyanaz lesz, mint más típusú mozaikokkal.

A kiválasztás és a stílus

Milyen anyagok alkotnak mozaikot, milyen jellemzők minden típusúak?

A mozaik csempe az ár / minőség és a kifogástalan fizikai és kémiai jellemzők nagyszerű kombinációja. Az adalékok és a modern feldolgozási módszerek miatt hatalmas színpalettával és különböző textúrákkal rendelkezik.

A mozaik a piacon van: csempe rácson vagy papíron, valamint különböző anyagokból származó töredékek:

 • üveg - egyedülálló nedvességálló tulajdonságok;
 • enyhén - a sütésnek köszönhetően a töredékek kissé eltérnek egymástól, ami megnehezíti a formázást, de mindig kivételes formatervezést kap;
 • kerámia - ugyanazt az elvet illeti, mint a cserép, a hatalmas paletta köszönhetően részletes rajzokat készíthet;
 • fémből;
 • kő - általában padlók díszítésére;
 • nemesfémekből - arany, platina, pite: a vékony lemezek két üvegréteg között helyezkednek el, exkluzív, drága belső dekorációs lehetőséggel;
 • Mix - agglomerátum különböző üveg, természetes kő, fém bevonatokkal.

Hogyan állítsuk elő a mozaik alapozását?

A mozaiklapok nemcsak egyenesek, hanem ívelt felületek is, amelyek komplex megkönnyebbülést biztosítanak. Az alapnak tiszta, száraznak, egyenletesnek kell lennie, minden repedés és csomópont cementkompozícióval van lezárva, felülről felfelé kell alapozni a tapadás növeléséhez.

De ezen felül vannak némi árnyalatok is. A mozaik burkolólapok elhelyezése a medencében vagy a szökőkútban időigényes vízszigetelő munkákhoz kapcsolódnak. A falakat be kell ragasztani több réteg tetőfedő anyaggal vagy bolyhos bitumennel. A második réteg - vízálló membrán, több lépcsőben alkalmazható, és cement-homok keverék latex adalékokkal vagy köztes üvegszálas bevonattal.

A mozaik mozdulata a padlón saját kezekkel - egy egész készség, a munkát szakaszokban végzi, mindenképpen nézze meg a videó utasításokat. Erősíteni kell az alapot, párazáró réteget, rétegelt lemezeket vagy OSB-t kell felhúzni, 300 mm-enként megerősíteni, és csak akkor rakható le.

Milyen tulajdonságokat kell figyelembe venni a fürdőszoba mozaikjában történő elhelyezésekor?

A fürdőszobában egy speciális helyiség sok sarkokkal, kiugrásokkal, dobozokkal, állandó hőmérséklet és páratartalom változásokkal, így a javítás itt egy gondos és időigényes feladat. De először is, mielőtt a mozaikot a fürdőszobába rakja, elő kell készíteni a rajzot vagy mintát, amely szerint az anyagot ragasztják.

Természetesen a kivitelezésnek különböző módjai vannak, de a fürdőszoba mosogatója a legjobb megoldás a modern, szép és exkluzív javítás elvégzésére a saját kezével. Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze a belső tér esztétikáját, mielőtt a csempéket a falakon elhelyezné, fontos, hogy megerősítse a sarkokat egy speciális erősítőszalaggal. A "nedves" zónák esetében, ahol a zuhanyzó, a fürdőkád, a mosdó található, előkészítésre van szükség: vízszigetelés, szintezés, szárítás, alapozás, és csak akkor lehet mozaikot felhelyezni.

Milyen technológiák vannak mozaikszereléssel, hogyan készítsünk rajzot?

A mozaik az egyik legszebb módja a befejező helyiségeknek, különböző technikákat alkalmaznak a burkolólapok kialakítására, amelyek a szoba kialakításától függenek. Leggyakrabban használt mozaik a rácson vagy papíron. Ez gyári technika, általában felületi monokróm.

Amikor a mátrix technika a felhalmozás egy számítógépes tervezési minta. Az átfogó kép kis formátumú szegmensekre van felosztva, amelyek szintén hozzárendelt számok. A különböző színű töredékek gyártási környezetében szegmenseket készítenek, összegyűjtöttek, és ennek eredményeképpen paneleket kapunk. Annak érdekében, hogy ne keverjük össze a rajzot, mielőtt a mozaiklapot ragasztanánk az ilyen típusú rácsra, meg kell rajzolnunk egy falat és számozni kell a szegmensek szerint.

A legnehezebb technológia a darab mozaik művészi stílusa. A rajz vázlatát, ágazatokra osztva, teljes méretben nyomtatva, áthelyezve a falra, és kézzel rendezve. Fontos kiválasztani a megfelelő színt.

Melyik ragasztó jobb a mozaikozáshoz?

A megfelelő ragasztó kiválasztása segít a minőségi és esztétikai tulajdonságok biztosításában. A mozaik elhelyezése a falon és a padlón, valamint a medencék bélelése cement alapú ragasztóval, polimer hozzáadásával vagy epoxigyantával alapuló reakcióképes kétkomponensű ragasztóval hajtható végre.

A cementkompozíciók könnyebben működhetnek, lassabban fagyaszthatóak, a csempe hibák esetén kijavítható. A kétkomponensű megoldások gyorsan vannak beállítva, ezért velük való együttműködés nagyfokú készségeket igényel. De az ilyen ragasztó használható vibráló, instabil felületek mozaikozásához.

A ragasztó kiválasztásánál fontos, hogy melyik mozaikot választja a falon, és ha átlátszó, akkor jobb, ha fehér keverékben leáll, sűrű anyag csempe esetén szürke habarcs használható. Nedves helyiségek befejezéséhez: falak a fürdőszobában, zuhanyzók, házak külső burkolása, szökőkutak és medencék tervezéséhez, ajánlott különleges oldószereket vásárolni adalékokkal, amelyek a megoldás nedvességállóságát biztosítják.

Melyik mozaik alkalmas a padlóburkolásra?

Nagyjából az egész csempe padlóra alkalmas, de a szoba sajátossága saját választási szabályokat követel meg. Például az üvegmozaik a konyhában a padlón nem illeszkedik, törékeny, így megtörheti egy háztartási elem bukását. Ez karcos, nem ajánlott dörzsölni csiszolóanyagokkal, és valójában itt van, hogy forró és zsíros, és a tisztítás paszták nagyon fontos ebben a szobában. A folyosó üveglapján gyorsan csiszolt homokkal a talpakon.

A fürdőszobának saját környezete van: a víz és a szappan oldala, ezért a mozaik mozaikjának kiválasztása és elhelyezése itt a textúrát választja. Javasolt sárgás és hullámosított anyagot használni. Megfelelő kő, kerámia és keverőlapok. A fém betétekkel ellátott mozaik nedves helyiségekben nem ajánlott.

A padlózat a nappaliban minden típusú csempével kivitelezhető. Az ízületek díszítéséhez a habarcsnak sötétben vagy enyhén sötétebbnek kell lennie, a könnyebb piszkos, és a bevonat elveszíti az esztétikumot.

Csempe és mozaik a fürdőszobában: 26 fotó, mozaik elemekkel díszítve

A fürdőszoba belső kialakítása nehéz feladat, hiszen a magas páratartalom, a bőséges párolgás és a hirtelen hőmérsékletváltozás esetén a burkolófelületek tartós, vízálló anyagokat igényelnek. A mosogató a fürdőszobában segít a fal- és padlóburkolatok megbízhatóságának és tartósságának biztosításában, és elegáns belső teret hoz létre.

Mozaik a fürdőszobában: az árnyalatok

A mozaik remekül néz ki, mint a fő alapanyag, és más bevonatokkal együtt - nagy és közepes méretű csempék, vinil tapéta, festett felületek, szerkezeti vakolat. A hruscsov apró szobák díszítéséhez és a tágas szobákhoz egy tipikus panelházban a legelterjedtebb fürdőszobát lehet átalakítani. Példák a fürdőszobai belsőépítészeti kialakításra a mozaikban.

A mozaikcsempe egyik fontos előnye a domború vagy homorú formák burkolatának lehetősége: a kád és a mosogató külső oldala, valamint a kialakított fali rés.

A fürdőszoba mozaikjának megválasztása:

 • anyag, amelyből a csempe készül;
 • űrlapelemek;
 • színét.

Mozaik típusok

Mozaiklapok változatai a gyártási anyagon:

 • A kerámia praktikus anyag, az egyik legmegfizethetőbb mozaik. A színek és árnyalatok széles választékában jelenik meg, falpanelek, festmények, freskók díszítésére használható.
 • A polimerekből készült műanyag mozaik - egy költségvetési lehetőség - elég erős és alkalmas a magas páratartalmú helyiségekben lévő falak és padlók ellen. A csempe teljes és részleges falburkolathoz használható, tökéletesen a padlón. A fürdőszoba előtti műanyag elemek által elhelyezett dekoratív szőnyeg kevésbé traumatikus, mint egy csúszós csempeburkolat.
 • Üveg, amelyet szilícium-dioxid-homok előállítására használnak különböző szennyeződések hozzáadásával.
 • Az onyx csempe - vörösbarna, barna, mézes, fehér tónusú, különböző színű csíkokból álló réteges áttetsző ásvány. Természetes onyx mozaik drága, de választhat egy sokkal kedvezőbb utánzást. Szintén népszerűek az apró csempék obsidian (vulkanikus üveg), borostyán, lapis lazuli, jade és jáspis.
 • A travertin mozaikja, barnás, fehér, halványsárga, barna, krémszínű árnyalatú aranysárga fröcsköl.
 • Csempe az enyém, amelynek előállításához színes üvegdarabokat használnak.
 • Tükör, amelynek gyártása kis tükörtöredéket használt. Díszítés arany vagy ezüst bevonattal a csempe különleges fellebbezést nyújt.
 • Lágy műanyagból készült fém, amely tetején egy vékony fémlemez van rögzítve. Mozaik sárgaréz, bronz, dombornyomású acélhoz, díszes felületburkolatokhoz alkalmas tágas helyiségekben, minimális nedvességtartalmú területeken.
 • Gránitból, márványból, tufából készült padlóburkolat csempe, padlóburkolatokhoz.

Űrlapelemek

A belső tér díszítésére nagy jelentőségű a termék formája. A csempe lehet:

 • téglalap alakú;
 • négyzet alakú;
 • gyémánt alakú;
 • hatszög;
 • kerek;
 • szabálytalan formák (kövek, ferde téglalap, egyenetlen ovális).

Mozaik egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobát ajánlatos vizuálisan megnövelni. Ez segíteni fogja a csempék különböző módszereit. Vizuálisan bontsa ki a helyet:

 • a padlóról a mennyezetre szegélyezett falak fényes felületű négyzetes mozaikokkal;
 • a négyszögletes, gyémánt alakú, hatszögletű elemek használata a célba;
 • keskeny függőleges függőleges betétek a szabványos csempe háttérén;
 • mozaikos zuhanytálca;
 • egy színkombináció játék egy monokróm gamutban - a sötétebb elemek lefektetik az alsó felületet, a falak felső töredékeit könnyebbé teszi a csempe;
 • függőleges minták, virágok, festmények;
 • kontrasztos paletta használata;
 • fürdõszoba, kültéren bélelve négyzet vagy téglalap alakú csempékkel, harmóniában a padlóburkolattal.

Fontos! Egy kis fürdőszobában nem szabad különböző színekkel kísérletezni. Két vagy három világos szín elegendő. Kék, bézs, világoszöld, lila, tejszínes fehér árnyalatú, tejjel vagy gyöngyház szürkével kombinált kék színű kombinációja. A kontrasztos kivitelnél legfeljebb két színű elemet választhat ki, és szigorúan ragaszkodik egyetlen koncepcióhoz.

Tágas fürdőszoba design

A nagy fürdőszobák belsejének díszítésének lehetőségei szinte végtelenek.

 • A padlóról a mennyezetre helyezett monokromatikus mozaikra fektetett fal nagyon jól néz ki, amikor egy kontrasztos színű téglalap alakú vagy négyzet alakú csempe szomszédos és ellenkező oldalát tervezi. A malakit bézs és barna színű, málna - azúr, arany - fekete.
 • A fekete-fehér csempe mozaik, amely teljesen lefedi a falakat és a padlót, meglehetősen homályosnak tűnik, nem számít, milyen fényes lehet. A monokróm vagy kontrasztos mozaik kompozíciók élénkítik a belső térséget, és bevezetik a sokszínűség elemét.
 • A díszítés nem megemlékezhetetlen részleteit nagyméretű figurális kompozíciók alkotják, amelyek fényes mozaikokkal, csempézett válaszfalakkal és nagyszerű mintákkal vannak a padlón.
 • A mozaiklapok színe és szerkezete jelentős szerepet játszik abban, hogy a terület zónába kerüljön. A könnyűfényű bevonat jobban használható a funkcionális területeken - zuhanyzó, fürdőkád, tükör, törölközőmelegítő, WC. A sötét matta a kiegészítőkre, bútorokra, dekorációs elemekre fókuszál.

Dekoratív elemek a fürdőszoba belsejében

Az alábbi tippek segítenek a fürdőszobai dekoratív dizájn kialakításában mozaik segítségével:

 • Meglepő belsőépítészet - mozaik panel, festés vagy freskó az egész falon. Az ellenkező és a szomszédos oldalakat a fő kép különálló elemeivel kell díszíteni.

Fontos! A különféle tartalmú és színpalettával rendelkező szobák díszítése nem kívánatos.

 • A kép tereit a belsőépítészet általános elgondolásának megfelelően kell kiválasztani. Fürdőszoba nagy virágok jönnek fel a klasszikus stílus vagy lelkipásztori jelenetek pásztorlány és juhok Afrikában - szavanna legelésző zsiráfok, elefántok, antilopok, a Földközi-tenger - a tenger, sziklák, hajó a japán - Sakura ágak, bambusz cserjések, Fujiyama.

Nem szabad megpróbálnod önállóan létrehozni egy művészi kompozíciót különböző színű lapokból, jobb egy kész készletet venni egy panelhez egy építési piacon vagy egy online áruházban.

 • Ha a fürdőszoba belseje nagy levelekkel rendelkező, cserepes beltéri növényeket tartalmaz, akkor a fal fényes képének díszítése fölösleges lenne.

Amire szüksége van a kiváló minőségű tervezéshez

A mozaik csempékkel díszített belsőépítészet egy nehézkes és összetett folyamat, amely türelmet és koncentrációt igényel. Tapasztalat nélkül jobb, ha nem kockáztathatja a drága anyagokat és a kapcsolattartó szakembereket.

Úr A Build ajánlja: az önkialakításhoz ne válaszd a kisebb elemeket ömlesztve, hanem a vászonokat a hordozón készítsd el. Könnyebb használni és gazdaságosabb.

Érdekes tervezési lehetőségek a következő videót mutatják.

A lakberendezési útmutató

Mozaik mint befejező anyag a fürdőszobában használható falak és padlók számára. Főbb előnyei - erõsség, nedvességállóság, kiterjedt tervezési potenciál. Valójában egy mozaik bármely kis darabból származó anyag - a csempe és az üveg, a PVC és a fém között.

A modern mozaikpanelek ritkán laza elemekből állnak. Gyakran előfordul, hogy már gyűjtött vászonokat papírra vagy hálószubsztrátumra. Ezek lényegesen olcsóbbak, mint azok a bevonatok, amelyeket kézzel kell beírni. A szétosztó készletek - többszínű vagy áttetsző anyagok, különböző képek (nagyon gyakran - tengeri tárgyak).

A mozaik használható minden falburkolat vagy csak töredékes - pl. Munkalapok, tükör vagy fürdőszoba kialakítására, falra vagy padlókra, a kád vagy a mosdó felületének burkolására.

Mozaik anyagok

A mozaik klasszikus változata a kerámia. Erõssége, sûrûsége, az árnyalatok fényessége és a geometriai méretek pontossága jellemzi.

Üvegből

Üvegmozaik áttetsző, sima, fényes és hihetetlenül tartós. Az ilyen elemeket finom árnyalatok díszítik, gyöngyházporral vagy akár aranyozással díszítik. Az üvegmozaik jellemzői közül:

 • abszolút nedvességállóság;
 • a képesség, hogy egyedi fényt játsszon;
 • megnövekedett szilárdság, mechanikai feszültség mentes.

Tanács. Üvegmozaikblokkok használata esetén a megfelelő habarcsot kell használni, hogy a panel átlátszó és nem zavaros maradjon.

kobaltkék

Az enaméta drágább típusú üvegmozaik, ahol fémoxidokat adnak az üveghez, és az elegyet magas hőmérsékleten préselik. Olyan mozaikelemeket kapnak, amelyek hasonlítanak az üveg és a fémfelületekhez - ugyanolyan fényes és átlátszatlan. Az enyv elsődleges előnye egyedülálló megjelenés és esztétika.

A tükör

A tükörmozaikkot, mint általában, töredékes, és nem fáklyázzák a falakon. Az ilyen modulok segítségével hozzon létre egy bizonyos mintát. De használhatsz tükörbetéteket is a zonáláshoz - pl. A mennyezet díszítésével vagy csak egy fal kiválasztásával, hogy a szoba határai "elmenjenek".

Fémmozaik

A fémdarabokból létrehozott elemek - ez a fürdő különleges stílusa és eredetisége. Az ilyen mozaiknak nem feltétlenül kell fémesnek lennie - ez a fajta kombinált többrétegű bevonatot is magában foglal, amelyben a fémfólia az üvegdarabok között "zárt".

Természetes kő

A természetes kő mozaikja klasszikus döntés, tartós és nagyon szép. Különféle kőzeteket használ - a kvarcból és a márványból az ónixba, a malachitba vagy a jáspisbe. A bevonat költsége közvetlenül arányos a kő értékével, de ez a lehetőség szinte mindig a luxus osztályra vonatkozik.

Egy látványos kő mozaik teszi a fürdőszobát fényűzővé, még akkor is, ha töredékekben használják, csak a tükör körül, a fürdőszoba közelében, mint padlólap.

Polimer anyagok

A modern fürdőszoba mozaik is polimer anyagokból készülhet. A szoba falain lévő PVC modulok segítségével bármilyen reális képet készíthet. A polimer mozaik előnyei közé tartozik:

 • az adott képhez szükséges méretek és formák kiválasztásának lehetősége;
 • egyszerű telepítés, mert a mozaik panel rugalmas;
 • alacsony súly - a felület alatt a felületet nem kell tovább erősíteni;
 • nincs toxikus összetevő;
 • sokoldalúság;
 • nedvességállóság;
 • ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek és a különböző típusú mosószereknek.

De bármilyen típusú mozaikot választasz, figyeljen a telepítés finomságaira is, hogy a felület valóban minőségi és stílusos legyen.

Népszerű díszek

A mozaik által végzett népszerű rajzok és dekorációs módszerek közül érdemes megemlíteni:

 1. A panel, amely a nem-kontrasztos árnyalatok elemeiből épül fel, a hagyományos díszek - az ókori görög, az etnikumok egyikének felújításával.

 • A modulok dekorációval történő bevonása gyöngyházfényű. A matt falak háttámlájára helyezhetők - még a színeket sem tudják összeilleszteni, mert a különbség a gyöngyporozás miatt látható. Ez a mozaik ünnepélyes és fényes.

 • Gradiens létrehozása, sima átmenet egyik színről a másikra - itt a kis mozaikelemek kombinációja jobban megmutatkozik, mint soha.

 • Monokróm elrendezés. Elég egy költségvetési lehetőség egy mozaik számára, de még mindig nagyon hatékony. Nagyobb kifejeződést érhet el, ha a bélés kontraszt fugázását választja.

 • Szabálytalan alakú mozaik - téglalapok, rombuszok, körök. Itt a forma, nem pedig a szín, amely uralkodni fog, így több mint két árnyalat egyetlen felületen nem egyesül.

 • Használja az elrendezés elvét, elhelyezve a falra a fürdőszobában vízszintes vagy függőleges csíkok.

 • Virág motívumok - a grafikus és kontúrképektől a buja csokrokig, egy motívum vagy egy virág kivágott képe, csak egy része a makrofotó technikájában.
 • Mozaik fürdő díszítő ötletek: fotók

  Mozaik telepítésének jellemzői

  A mozaikpanelek felszerelése csak előre beállított felületeken végezhető el. Ez lehet egy esztrich a padlóhoz, gipsz falak, de néha szakemberek tanácsot adnak a cementkötésű forgácslap, DSP használatára.

  Tanács. A DSP a fahulladék és a cement sűrített keveréke, melyet fából készült kereten végzünk.

  A mozaik munkái bizonyos anyagokat és eszközöket is igényelnek - ezek a következők:

  • maga a mozaik, a megfelelő előre elkészített elrendezés számának megfelelően;
  • száraz ragasztó;
  • nedvességálló alapozó;
  • fugázó ízületekhez.

  Ami az eszközöket illeti:

  • az építő keverő - a ragasztó keveréséhez szükséges;
  • a mozaik elemek feldarabolódásához;
  • bunkó;
  • spatulák: gumi és felszerelés;
  • ecsettel vagy hengerrel primer alkalmazásához.

  Az összehangolt falakat szükségszerűen primerrel kezeljük - ez biztosítja az alap és az anyag legjobb ragasztását. A mozaik behelyezése csak akkor kezdődik, amikor a primerréteg megszárad.

  Előzetes jelölés az elrendezésen - annak érdekében, hogy ismerje a díszítéssel rendelkező modulok ragasztásának sorrendjét. Ezután a ragasztóanyagot a keverék gyártójának ajánlásainak megfelelően hígítsa. A kész ragasztót fel kell használni a felület egy kis területére, valamint a csempere. Az első sor egyenletességét gondosan ellenőrizzük. Ezután a csempe "préselésre" kerül az oldatba, miközben a kiálló felületi oldatot eltávolítják.

  A telepítés után 2 nappal kezdheti el az ízületek ragasztását. A habarcsot gumihevítővel terítjük fel a felületen, egy idő után a felesleget eltávolítjuk, és a csempefelületet alaposan megtisztítjuk ruhával.

  Fontos. Először is, minden sík felületet furnérozott, majd ívelt.

  Ne felejtsük el, hogy egy mosogatóval ellátott fürdőszobának a kezelése olyan gondos munka, amely elegendő hosszú időt igényel. Az eredmény azonban hihetetlen lesz, így a felhasznált erőfeszítések megtérülnek.

  Kerámia és üvegmozaik elhelyezése önmagát csinálja

  A mozaik tervezési ötletek megvalósításának folyamata nagyon nehézkes és fáradságos, de nem hiszem, hogy a mozaikok lefektetése lehetetlen feladat egy megfelelően tapasztalt és rendezett otthoni mester számára.

  Kevéssük azt állítja, hogy a mozaik sokkal érdekesebb és gazdagabb, mint a hagyományos kerámia burkolatok, egyenetlen a díszítő és befejező konvex elemekben, de a telepítési munkák költsége is arra késztet, hogy mindent magunkhoz vegyünk. Itt semmi sem lehetséges, de az a személy, aki először találkozott ilyen típusú munkával, nehéz lesz. A fő nehézség egy minőségi alapozás előkészítésében rejlik, melynek tökéletesen zökkenőmentesnek kell lennie, valamint az elvégzett munkának és a technológiának megfelelő kemény munkának.

  Mozaik: az anyag típusai és előnyei

  Teljes vízállóság, tartósság, tartósság és egyedülálló megjelenés teszi majd tökéletesnek ezt az anyagot. A csempe nem mozdul el a mozaikban, nem zavaros, savakkal és lúgokkal szemben ellenáll. Megáll a magas hőmérséklet és a hirtelen csepp. Minden felkészített felületen elhelyezhető, és a használati élettartam gyakorlatilag korlátlan. Az anyag tökéletesen ellenáll a nedvesség- és fénykémiai vizsgálatoknak, emellett nem fél a mechanikai sérüléstől. Semikirkuláris elemek vagy oszlopok esetén semmi sem egyenlő a mozaikokkal.

  A mozaik sok anyagból készül, de a legnépszerűbb kerámia és üveglapok.

  • Az üvegmozaik egy homok ötvözet, más komponensekkel és színező adalékokkal. Jó víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, széles színskála. Fő jellemzője a csempe és az elfogadható ár változó átláthatósága. Előnyös az üvegmozaik a fürdőszobában, mert teljesen vízálló.
  • A kerámia mozaik különböző árnyalatú kerámia lapokból készül, lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen rajzot készítsen, különböző textúrájú. Erõsebb, mint az üveg, és nagyon ellenáll a kopásállóságnak.

  A mozaiklapok különféle méretű modulok formájában kerülnek értékesítésre, amelyekben az egyes mozaikforgácsok egy speciális sorrendben vannak rögzítve egy speciális hátsó rácson vagy egy, az elülső részen levő papír hátlapon. A bélés folyamat meglehetősen bonyolult, de a mozaik a saját kezével teljesen lehetséges, komoly megközelítéssel, a technológiával való ismerkedéssel és néhány munkamegálsággal.

  Kerámia és üvegmozaik alapú technológia

  A mozaik csempés munkája számos lépést tartalmaz:

  • alapítvány előkészítése;
  • vázlat készítése;
  • elrendezése;
  • csomagolva;
  • injektálás.

  Alapítvány előkészítése

  A mozaik felhelyezése előtt alaposan fel kell készíteni a felületet. Kezdje el a tisztítást a régi bevonat maradványaiból, ha vannak ilyenek. Ha a felületen cseppenként több mint 5 mm 1 m2-enként, a falak vakolattal és alapozottak. Minőségi alap készítése és minden rendellenesség eltávolítása után az alapot 7-10 napig teljesen megszáradni hagyjuk. A legkisebb különbségek jelenlétében a mozaik modul rugalmas bázisa megismétli formáit, és ennek következtében a felület egyenetlen lesz.

  A ragasztó választékának jellemzői

  A ragasztókeverék kiválasztása során számos tényezőre kell összpontosítani, amelyek között a felhasznált csempe típusa alapvető fontosságú.

  • A legtöbb kerámia ragasztóbázis alkalmas kerámiamozaikra. De itt a helyes választás nagyban függ attól, hogy milyen alapon ragasztják meg a csempe. Amikor egy csatlakozóra, vakolatra vagy betonra néz, ragasztót használjon
   kerámia keverék. Ha a telepítés vízszigetelésen történik, akkor a rendszer "meleg
   padló vagy régi csempe rugalmas ragasztóval. És mivel a kerámia mozaik mozaikjának sűrű, átlátszatlan szerkezete van, a ragasztó színe bármilyen lehet.
  • Az üvegcserép szerkezete általában áttetsző vagy átlátszó, ami azt jelenti
   az alatta látható alap látható, ezért csak fehér ragasztó keveréket ajánl. Ez lehet csemperagasztó vagy egyéb, nagy nedvesíthetőségi jellemzőkkel rendelkező fehér ragasztóanyag. A poliuretán alapú ragasztókeverékek és a kész vízbázisú csempe ragasztók üvegmozaikokhoz is alkalmazhatók. Ha a mozaik nem átlátszó, bármilyen színű, rugalmas keverékre ragaszthatja.

  Tipp Egyes mesterek, papíralapú mozaikcsempék ragasztják fel epoxi habarcsot, ennek az eljárásnak az az előnye, hogy a ragasztás után az egyes forgácsok végei félig telnek.

  A mozaikra helyezett tapadóoldat vastagabb konzisztenciájú, mint a cserép esetében. Ezt úgy végezzük, hogy az egyes lapkák ragasztása során ne ragasszunk ragasztórétegbe.

  Fal jelzések

  Mielőtt megkezdené a mozaik megmunkálását, papírra és jó minõségû jelölésre van szükség, vonalainak pontossága, elsõsorban a kezdõ, nagymértékben függ a végleges burkolat egyenletességétõl és megjelenésétõl. Monofonikus vagy vegyes csempékkel néha néha a felszínen azonnal megjelölés történik, mivel minden egyes sík felületre helyezett egyes mozaikmodul mérésre kerül, és a kapott mérést vízszintesen és függőlegesen átvisszük a felületre, hogy a rácsot elérjük.

  Mozaik fektetés

  A javított helyiség hőmérséklete +5 és +30 között legyen.
  A mozaikot a második sor kezdetétől olvassuk le és a felszínre helyezzük, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a minta kombinációja helyes, és a kényelem érdekében a helyes sorrendben a padlóra van helyezve.
  A ragasztót a tojás helyére egy 3-4 milliméter fogú hézaggal ellátott fogazott simítóval kell felhordani, és egyenletesen meg kell húzni, anélkül, hogy feltöltené a területet 1 m2-nél nagyobb területre.
  Néha egy vékony rétegragasztó-keveréket alkalmaznak a mozaikmodulra, hogy elemei jobban tapadjanak a felületre.

  A csempe gyengéden alkalmazható, anélkül, hogy túlzott erőt fejtene ki, és simítóval vagy gumi sisakkal lenne egyenetlen. Ha a ragasztó behatolt a mozaik közötti varratokba, akkor a megfelelő méretű illesztéssel vagy keresztvel tisztítják. A modulok közötti varrásoknak meg kell egyezniük a zsetonok közötti távolsággal.
  15 - 20 perccel a modul telepítését követően visszakerül a védőpapír eltávolításához. Nedves szivaccsal előre nedvesítse. Távolítsa el a jobb alsó szélről.
  A teljes bélelési folyamat során szigorúan figyelik a mozaik blokkjai közötti távolságokat, mivel egy puszta falon kissé lecsúszhatnak a saját súlyuk alatt. Ha a ragasztókeverék réteget egy filmréteggel borították fel, akkor egy hornyolt simítóval frissítik, és csak ezt követően ragasztják fel a mozaikot.
  A sorok mentén a mozaikmodult egy építő késsel vágják le, az egyedi forgácsokat különleges mozaikvágókkal vágják.

  Jellemzői a frize lefektetése a mozaikból

  A mozaik frizura a fő csempe lefektetése után van elhelyezve, és benne van egy passz. A kerámia burkolatok vastagsága azonban általában többszörös, mint a mozaik vastagsága, amely a beépítés után egyenesben vagy minimálisan süllyesztett. Ezért a frize alatt szükséges az alap készítéséhez.

  A lefektetett csempe sarkait maszkoló szalaggal tölti be. A bal oldali átjárót tégla ragasztóval tölti meg, és egy egyszerű farostlemez-sablonral nyújtja, amelyen egy párkány van. A kiemelkedés szélessége megegyezik a passz szélességével, és a mélység megegyezik a mozaik csempe magasságával. A szükséges mennyiségű ragasztó alkalmazása után eltávolítják a burkolólap szélét védő maszkoló szalagot. A ragasztó egy napig marad. Miután megszáradt, egy mozaikból készült frízet felvisszük az előkészített felületre, ha a csempe szintjét jelöli, a felületet csiszolják. És csak ezt követően, a mozaikra kiválasztott ragasztókeveréket alkalmazzák, és a frize elkezd ragasztani.

  A varratok kitöltése

  Fugázásnál ajánlott kétkomponensű keveréket választani a mozaiklap típusától függően, mivel különbség van a kerámia és üveganyagok keverékei között. A simítóelegyet vízzel hígítjuk az utasításokban meghatározott arányban. Ha a fürdőszobában lévő mozaikot dörzsöljük, akkor a keveréknek továbbá gombaellenes tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

  Mielőtt megkezdi a fugázást, a mozaik felületét alaposan megtisztítják a maradék ragasztóról, és ahol a csíkok között áll, eltávolításra kerül. A habarcsot csak vízszintes és függőleges irányban gumi spatulákkal alkalmazzuk. Körülbelül 0,5 m2-t kezelünk egyszerre.
  A spatula átlós elmozdulásaival a felületen maradt felesleges habarcsot eltávolítjuk, és az elegyet az utasításoknak megfelelően egy ideig hagyjuk megszáradni. A mozaikot nedves szivaccsal tisztítják a habarccsal, a felületet flanelszal és minden flannelette ruhával csiszolják.