Legfontosabb > Csapok

Csempézett mozaik használata a fürdőszobában: 67 fotó gyönyörű fal- és padlóburkolási lehetőségekkel

A mozaik csempe a fürdőszoba megfelelő díszítésére alkalmas; Ez megfelel a szoba minden követelményének.

Mi mozaik?

A mozaik dísze több apró kerámiából, üvegből vagy kőből készült. A legtöbb esetben a darabok négyszögletesek.

A mozaik és a csempe közötti fő különbség a kis méret.

A díszítő felületek mozaikja nagyon hosszú ideig kezdett használni. Az ókori Görögországban és Rómában használták rajzokat a templom falaira.

A mozaik kiválóan alkalmas olyan díszítő helyiségekben, ahol magas a páratartalom, elsősorban a fürdőszobákban.

A mozaik szilárd anyagból készült anyagokból készül. Termikusan feldolgozott agyagot leggyakrabban használják, de mozaikból készült fa paneleket is találhat.

Számos mozaik bevonat létezik. Az egyik legnépszerűbb a kerámia mozaik. A mozaik ilyen darabjai jól illeszkednek a nedvességhez, könnyen elhelyezhetők.

A piac különböző színű kerámiamozaikkal rendelkezik. A széles választékból kiválaszthatja a megfelelő beltéri egységet. Az ilyen mozaikok előállításához használják a porózus szerkezetű kerámiákat.

Gyakran megtalálja a kő mozaik bevonatát. Gránitból, márványból, néha jáspisből készült. Ezen anyagok keménységének köszönhetően az anyag nagy szilárdsága és tartóssága érhető el.

Az üvegmozaik üvegből készül, amelyet különleges kezelésnek vetnek alá, ennek köszönhetően nagy szilárdság érhető el. A felület matt, színező komponensek hozzáadásra kerülnek az üveghez. A kis üvegcserép jól néz ki a fürdőszoba kialakításában.

Különös figyelmet érdemel az enyv mozaik. Smaltoy-t olyan üvegnek nevezik, amely szokatlan tulajdonsággal rendelkezik: a fényben rejlik. A zománc mozaik másképp néz ki, a fénytől függően változhat. E tulajdonság miatt a lakkozott mozaik bevonat világos rajzokat, absztrakciókat generál.

A mozaik fémet ritkán használják. Általában egy ilyen mozaik kiegészíti a csempe alapvető mintáját. A fém mozaik acéllemez, amelynek vastagsága gumi alapon történik.

Nézze meg, hogyan választhat egy csillárt a fürdőszobában: fotók, modellek modern és klasszikus dizájnnal, beépített csillárral készített készenlétben.

Tekintse meg a jelen cikkben szereplő fürdőszobai csúszdákról készült fotókat.

A mozaik bevonat előnyei

A mozaiknak számos előnye van. Az olasz "mozaik" -ról lefordítva a "kis alkatrészek összetétele".

A kicsi méret a legfontosabb előnye ennek az anyagnak. Ezzel mozaikot használhat a nehezen elérhető felületek kialakításához, például kerekített formában. Ez a funkció nagy jelentőséggel bír a fürdőszoba dekorációjánál - egy kis helyiséggel rendelkező helyiségben, ahol sok díszes alak van.

Egy másik előnye a formák sokfélesége. A mozaiklapok eltérő alakúak lehetnek, és nagyon fontos a helyiségek kialakításához. Köszönhetően a sokszögű darab a mester hoznak létre érdekes kompozíciókat. Az ismerős csempe nem rendelkezik ilyen képességekkel.

A mozaik környezetkímélő anyag, szinte minden összetevő természetes eredetű. A mozaik cseréje egészségre kímélő.

Az egyik fő oka a nagy népszerűsége mozaik csempe - tartósság. Ez az anyag könnyen használható. A mozaik bevonat fő minősége nagy nedvességállóság.

A fürdőszobában lévő kerámia mozaikcsemek egyáltalán nem szívják fel a folyadékot, a vízabszorpciós együttható nulla. Ennek a bevonatnak köszönhetően, amely mozaikból készül, nem nagyon összeomlik, és nem igényel különösebb gondosságot. Könnyű tisztítani.

A mozaik jó mechanikai károsodással és hirtelen hőmérsékletváltozással szembeni ellenállóképessége, nem fakul, nem sötétedik. A mozaik a szokásos lapokkal kombinálható.

A fürdőszoba belső burkolatának mozaikjai kiválóak az ékezetek elhelyezése, díszítő funkciók elvégzésére és a belső kialakítás különleges eredetiségére.

Minták és képek

A mozaikcsempe fő jellemzője, hogy különféle színekben szokatlan dísztárgyakat készíthet. Számos évszázaddal ezelőtt mozaikból készített rajzok túlélték a mai napig. Ez a legjobb bizonyíték arra, hogy egy ilyen kikészítés tartós.

Vannak elkészített mozaikblokkok, amelyek már alkalmazzák a mintát, csak felületüket díszítik.

A fürdőszobák belső részében gyakran talál egy színes virágdíszt egy mozaikból. Ilyen mintázattal a szoba falain átalakul, egy ilyen design valódi csodálatot kelt. Ez a dekoráció egyéni, mivel a design vonzza a figyelmet az egyediségével és tükrözi a lakástulajdonosok preferenciáit.

Virágos minták a fürdőszobában - az egyik legnépszerűbb. A virágdíszek sima vonalakat tartalmaznak, ebből a dekorációból természetes energia származik. A frissesség és a könnyedség hangulata uralkodik a szobában, a személy úgy érzi, hogy közel áll a természeti világhoz. Néha, hogy átalakítsanak egy fürdőszobát, elegendő még egy kis dísz virágból.

A mozaik nemcsak virágos, hanem keleti díszeket is létrehozhat. A keleti mozaik dísztárgyak hátterében fényűző tükör, háttérvilágítással.

A fürdőszobában lévő mozaik kicsi kavicsokkal kombinálható. A kis kavicsok, ha együtt használják egy mozaik, nagyon hatékony dekoráció a falak.

Nagyszerű lehetőség a mozaik mintázata a tengeri témában. Ez a kép a legjobb a fürdőszobában. A víz alatti világ (egzotikus hal, hínár) a fürdő falain mindig előnyösnek tűnik. A kék mozaik a könnyű felületeken klasszikus design a tisztaság sarka számára.

Kis darabok használatával bármilyen képfelületen létre lehet hozni. Használhat mindkét színes darabot egy egyedi kialakításhoz, és blokkolja a kész rajzokat. Az ilyen blokkok elhelyezése hasonló a kirakós gyűjtéséhez.

Kiválaszthat egy mozaik mintát a személyes preferenciáitól, a divatirányzatoktól és a stílustól, amelyben a belső tér díszíti.

A fürdőszoba befejeződik

Az öntöttvas régi fürdőszobája mozaikokkal díszíthető, és így frissítheti, átalakíthatja a helyzetet.

A nagy méretű fürdőszobában a padló és a falak felületének díszítése mozaikszerű mintákkal néz ki.

Egy jó lehetőség az, hogy csak a fal alját díszítse mozaikokkal, például a mosdó mellett.
A zuhany alatt díszítse a padlót mozaik segítségével, és a tükör körül háromdimenziós mozaikkeretet készít.

Érdekes, de nem feltűnő mintacsaládból készült mintázat exkluzív a falak díszítése, míg a ház lakói békésen élvezik a szobát, mert az ilyen légkör nyugalmat biztosít, ami különösen fontos a fürdőszobai tervezés szempontjából.

A mozaik segítségével megvédheti a munkaterületet a nedvességtől, és a díszítéssel megelégedést és eredetiséget biztosít. Úgy tervezhető, mint egy nagy terület, és kis felületek.

A mozaik lehetővé teszi, hogy kiemelje a dekor konkrét elemét. Ezeknek a díszítő kerámiáknak köszönhetően akár egy kis fürdőszobát zónákra is fel lehet osztani.

A fürdőszoba bejáratától az ellenkező oldalra telepített nagy tükör segít megtervezni a helyiséget: ennek köszönhetően vizuálisan kibővítheti a terem határait. A tükör egyik oldalán díszítse a falat mozaikos, amely gazdag kék árnyalatú, és világos kék mozaik díszíti a másik oldalt.

A mozaik betétek nem csak a tükörben, hanem a dekor egyéb elemei mellett is készíthetők, például egy polcra. A mozaikok díszíthetik a rést: harmóniát hoznak a szobába.

Nagyon esztétikusan néz ki a fürdőszoba körüli mozaik falfelületek felé nézve. A panel mozaikkerete szintén jó megoldás.

Ha van egy ablak a fürdőszobában, ajánlatos elvégezni az ablakpárkány mozaikburkolatát.

A mozaik gyönyörű paneleket hozhat ki. A falfelület ilyen díszítése vonzza a figyelmet, ráadásul a falnak egy ilyen díszítéssel ellátott része válik a fő design elemévé.

A mozaik tökéletes nem csak díszítő falak számára, hanem a padló díszítésére is.

Kis csempe lehet elhelyezni nyomokat, vagy hogy egy szőnyeg. A mozaikok gyakran a padlót a fürdőszoba mellé vágják, ráadásul ilyen padlóburkolat sokkal biztonságosabb, mint a cserép.

Ha a fürdőszobát élénk színekben készítik el, akkor egy fényes mozaik egy részéből állhat ki fényes felület. Könnyűvé teszi, és az eredmény elképesztő lesz: különleges légkört teremt a fürdőszobában.

A mozaiklapok pótolhatatlanok többszintű padló befejezésekor. A lépcsők kényelmesebbek a kis csempe díszítésére, mint a hagyományos méretű lapok.

A díszítéshez mindkét sík mozaik csempe és mintázat használható. A tervezők általában több árnyalatot kombinálnak, ezért látványos kompozíciókat hoznak létre.

Példák a fürdőszoba kialakítására Hruscsov - a képen: megtudja, hogyan lehet leginkább felszerelni egy kis fürdőszobát, annál több kombinált - a tervezési technikákat a vizuális terjeszkedés a közeli tér részletes leírása.

A szekrények részletes áttekintése fürdőszobai tükrökkel világítással vagy anélkül itt található.

A sarokkáddal felszerelt fürdőszobák fotói a cikkben találhatók: http://prostilno.ru/komnaty/vannaya/uglovaya-vanna.html

Csempézési módszerek

A mozaikok letelepítési lehetőségei nagyon kevések. Leggyakrabban a mozaikot rácsként rakják le - ez a legegyszerűbb lehetőség. Ez a módszer lehetővé teszi bármilyen alakú mozaikok használatát, de előnyösen monofonikus.

A sarok módszer egy mozaikot egy rombusz alakjában állít fel. Van egy mozaik ez a formában eladó, de át lehet vinni átlósan, és egy mini-csempe, amely téglalap alakú, eltolva a varratokat, vagy egymással párhuzamosan. A varratoknak átlósan kell igazodniuk.

Javasoljuk, hogy két kontrasztos színt használjon, mivel egy ilyen kivitel dinamikusnak tűnik, lehetővé teszi egyenetlen felületek kiegyenlítését, és ennek a telepítési módnak köszönhetően vizuálisan bővítheti a szobát. Ez a design nem triviális, és nagyon szépnek tűnik.

Egy másik lehetőség az egymásra rakáshoz egy sakk mintázat. Ehhez használja a csempe két kontrasztos árnyalatát, a varratok nincsenek eltolva. A legjobb a fekete-fehér mozaik használata. Ez a módszer alkalmas 3d-s rajzok készítésére, mozaikos és simító falhibákkal.

Kisebb helyiségekben lineáris formázás végezhető el. Ebben az esetben különböző árnyalatokat és textúrákat választanak ki.

A vonalak eltörhetnek, metszhetnek, oldalra tolódhatnak. Ez lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a helyet. Ezt a módszert alkalmazhatjuk modern és csúcstechnológiájú belső terekben, eklektikus kialakítással.

A mozaikot karácsonyfa formájában lehet elhelyezni: ebben az esetben sík csempéket használnak.
A termék elhelyezését is "futtatás alatt" vagy az oldalra való elmozdulással kell megtervezni.

A mozaikos fürdőszoba díszítése praktikus megoldás: ez a dekoráció nagyon vonzónak tűnik, és a mozaik tartós.

A csempe-mozaik egy nagyszerű anyag, amely lehetővé teszi, hogy szép fürdőszobákat készítsenek.

Mozaik a fürdőszobában: design ötletek és design (100 fotó)

Nagyon nehéz kiválasztani a fürdőszoba befejező anyagait. Az ilyen típusú helyiségekben a belső térnek nemcsak gyönyörűnek kell lennie, hanem praktikusnak is.

A legtöbb esetben nem a legnagyobb területet osztják el a fürdőszobának, így a teljes légkör függ a csempe kialakításától. A tökéletes megoldás egy mozaik a fürdőszobában.

A mozaik dekoráció előnyei közé tartozik a csodálatos megjelenés és az egyszerű gondozás. Így bármilyen méretű szobát rendezhet.

anyagok

Még egy kis lakásban egy mozaik segítségével megtestesítheti a legmerészebb kreatív ötleteket. A fürdőszobák mindenféle díszítéssel, geometrikus mintázattal és festményekkel díszíthetőek.

Az ilyen kialakítás nem függ a divattól, így a szoba mindig modern megjelenést kölcsönöz.

A mozaikos anyagok közé tartoznak a legnépszerűbb kerámiák, természetes kő és üveg. Az első lehetőség a leggyakrabban a fürdőszoba befejezésére szolgál.

A kerámia mozaik jól illeszkedik a sima csempékhez, és az egyes elemek mintaként szolgálhatnak.

A köveket általában márványból, jáspisból, gránitból és más természetes kövekből készítik, amelyek polírozottak és a kívánt formát öltik.

Ha megnézzük egy mosogatós fürdőszoba fürdőszobájának fényképét, győződjünk meg arról, hogy az üvegmozaik a legeredetibb.

A színes megoldásoknak köszönhetően népszerű, fényes, átlátszó és matt. Az üveg hőkezelése nagyon tartós.

Ez a mozaik egy nagy díszítés a falak számára, nem fél a nedvességtől és a hőmérséklet változásoktól.

Annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül kielégítse a lakótársak tulajdonosait, komolyan fontolja meg a vízálló ragasztó választékát.

Nem szabad elfelejteni, hogy egy üvegmozaikban nincsenek apró pórusok, mint a kerámia, ezért nem ragadhatja meg a ragasztót. A falaknál a legjobb, ha olyan viszkózus ragasztót használunk, amely ragaszkodik a felülethez és a padlóhoz - rugalmas.

bélés

A fürdőszobának a befejeződése mozaik béléssel sokkal nehezebb, mint amilyennek tűnhet. A lakás tulajdonosai, akik nem ismerik a csempék technológiáját, jobb, ha kapcsolatba lépnek a szakértőkkel.

Mindenesetre a munka elvégzése előtt figyelembe kell venni a fontos pontokat:

 • A mozaik fából, fémből vagy betonból lehet fektetni, ami feltétlenül tökéletesen sima.
 • A habarcs elkészítése előtt egy napnak kell lennie. Jobb az epoxi habarcs választása.

Helyes mozaik telepítés

Amikor a felület teljesen elkészült, folytassa közvetlenül a telepítést. Ebben a szakaszban a mesternek szüksége lesz a ragasztó és a fésű spatula.

További információk itt:

Fontos megfontolni a fürdőszoba mozaikcsempe méretét: a spatula fogainak kétszer akkora legyen.

Kezdje a jelölést. Ezután tegyen egy kis ragasztót egy kis területre.

Amikor a mester meg van győződve arról, hogy a vonalak tökéletesen simaak, és a munkaterület már elegendő mennyiségű ragasztóval van elkenve, finoman benyomhatja a mozaik darabjait a falba.

Biztosítani kell, hogy a csempe elülső részéről ne maradjon ragasztó nyoma.

Mielőtt folytatná a többi lépést, meg kell várnia, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon. Ellenkező esetben az elemek oldalra mozoghatnak, és a kép elkényeztetett.

További információk itt:

Amikor a ragasztó száraz, elkezdheti a csempe ízületek csiszolását. Ezt megelőzően védőfóliát el kell távolítani a mozaikból.

Az előréteg nedves és törölve van. A habarcsot először vízszintesen alkalmazzák. Távolítsa el a felesleges a csempe segít szivacs.

Két hét után szabadon használhatja a fürdőszobát. Ne felejtsd el a jó szellőztetőrendszert és a speciális anyagokkal való varrásokat hat hónaponként. Ez segít megakadályozni a penészesetet és a penészgombást, és hosszú ideig tartja fenn a kiváló megjelenésű mozaikos képet.

tervezés

A mozaikos fürdőszobában kialakított modern kialakítás sok helyet biztosít a kreativitásnak. Például mozaikos az egész szoba vagy fényes ékezeteket.

Az utóbbi lehetőség különösen fontos, ha a belső teret javítás nélkül kívánja frissíteni.

További információk itt:

Egy igazi fénypont egy fényes fal. A színek kiválasztása szükséges, mivel a belső árnyalatok érvényesek. Mozaik lehet kötény a mosogató fölött.

Mozaikszőnyeg

A fürdőszoba kialakítása a legexkluzívabbnak tűnik egy csempézett szőnyeg jelenlétében, amely a dekoráció szerepét végzi.

Készíthet egy mozaikhatárt egy szövetszőnyegen belül. A lábmasszázs esetén kavicsos csempe közül választhat.

tusoló

Sok, helytakarékos hely, kád helyett egy zuhanykabin telepítése. Dekorációként használhatja a mozaik mozaikját a padlón. Még pohár is lehet. Minél szélesebb a mozaik darabjai közötti varrás, annál kevésbé csúszós a padló.

Öltözőasztal

A tágas fürdőszoba tulajdonosai számára kiváló formatervezési megoldás az öltözőasztal mozaikjának díszítése. Ez az opció jó a fényűző félig antik belső térben.

Hogyan válasszunk mozaikot?

Kiválasztásakor figyelembe kell venni a helyiség és a mozaik elemek méretét, mivel a vásárolt anyag mennyisége függ attól.

Azonban még mindig érdemes megvenni egy kicsit több mozaikot raktáron, mint amit kiszámított (kb. 10%).

A színséma kiválasztásakor meg kell jegyezni, hogy az élénk színek vizuálisan növelik a helyet. A fürdőszobában a legnépszerűbb mozaik árnyalatok fehérek és kékek. Az árnyalat gyönyörű.

Ez is fontos minőségű anyag. Az első osztály a legtartósabb. Könnyen meghatározható: a mozaikos csomagoláson pirossal jelöljük. A második osztály kék jelzéssel, a harmadik pedig zöld.

Az árnyékban lévõ háttámlával történõ rajzolás a tartósságot jelenti, és az izzó képe azt jelzi, hogy a burkolat ellenáll az agresszív környezetnek.

Fürdőmozaik

A fürdőszoba szerves része az otthonának, mint egy konyha vagy egy hálószoba. Ennél több! Ez a tisztaság, a frissesség és a pontosság koncentrációja minden részletében. Ha a kérdés az elnyelő anyagok tervezésére és kiválasztására vonatkozik, számos további kérdés merül fel, mivel csak ebben a helyiségben folyamatosan magas a páratartalom és gyakori hőmérséklet-csökkenés az év bármely szakában. Az egyik leginkább praktikus, kényelmes és egyszerűen elegáns megoldás a mozaik mozaik. A tényleges üvegből, és néha csillám hozzáadásával a mozaik rendkívül tartós és immár a nedvesség és a hőmérséklet hatásaival szemben. Ráadásul még a vegyi anyagok és a csiszolóanyagok sem befolyásolhatják.

A fürdőszoba mozaikjának előnyei:

 • Teljes vízálló. Még akkor is, ha nagy mennyiségű víz kerül a felületre, ez nem okoz semmilyen kárt az anyagban;
 • Könnyen törődhet. A felület tisztításához nincs szükség speciális szerszámokra. A legtöbb esetben egyszerűen törölje le nedves ruhával;
 • Exkluzív design. Kiválaszthatja, hogyan kell elhelyezni a mozaikot, létrehozni saját rajzokat, geometriai formákat stb.
 • Űrgazdálkodás. A mozaik, mint bármely más nézőanyag, nem teszi lehetővé, hogy vizuálisan bővítse a szobát, növelje azt, hozzon hozzá egyfajta szabadságot és könnyedséget, összpontosítson a megfelelő elemekre, és elvonja a feleslegeseket;
 • Kedvező ár. Ellentétben sokféle csempe és más anyagok, mozaik valóban olcsó;
 • Könnyű dolgozni. Mozaik, akkor is könnyedén fel tudsz tenni magát még egy minimális mennyiségű tudással és készséggel.

A fürdőmozaik kialakítása mindig stílusosnak tűnik, és nem veszíti el lényegét. Eredeti panelek, határok és élek, modern mozaikokkal díszítettek, nagyon látványosak és fényesek. De ezzel egyidejűleg, túlzott boncolás és nyomorúság nélkül. Ráadásul a mozaik jól illeszkedik más burkolóanyagokkal is. Használhatja a szokásos kerámia burkolatokat, de kiegészíti a design-betétek a többszínű mozaik. Az ilyen kompozíciók nagyon stílusosak. A különböző kombinációk száma minden ízhez korlátlan. Most azonnal megrendelheti a fürdőszobának megfelelő mennyiségű mozaikot, a gyártótól, kedvező áron, és igazán egyedivé teheti fürdőszobáját. Engedje szabadon a fantáziáját, legyen kreatív és még nagyobb választási szabadságot hozzon velünk.

Mozaik a fürdőszobában - példák exkluzív és elegáns design a fürdőszobában (100 fotó)

A megfelelő anyag kiválasztása nem olyan egyszerű, amilyennek első pillantásra tűnik. Végül is nemcsak gyönyörűnek, hanem praktikusnak is lennie kell.

Végül is egy fürdõ olyan hely, ahol a páratartalom magas, és nem minden anyag képes átvinni ezt a tényezõt.

Általános szabály, hogy nem egy nagy szoba van elosztva egy fürdőszoba. És nagyon fontos kiválasztani a megfelelő színt és anyagtípust. Ebben a cikkben megismerjük a csempe mozaikot a fürdőszobában. Megtanuljuk az előnyöket és hátrányokat.

Anyag - mozaik csempe

Az első dolog, amire figyelni akarsz, a megjelenés. A mozaik csempézett fürdőszoba mindig érdekes és gyönyörű lesz. Könnyen törődni vele, képes lesz ellenállni minden belső tényezőnek. Ezzel teljesen lemondhat a kreativitásról, és az ötleteit közvetlenül a falakra helyezheti.

A mozaik kerámiából, átlátszó üvegből és természetes kőből készül. Ismert minden kerámiához. Kombinálható rendes csempékkel, és mint akcentussal, mozaikszerű mintázatot vagy mintát rajzolhat ki.

Ami a kő mozaikot illeti, természetes kőből készült. Gránit, tufa stb. Magában a termelésben feldolgozva, polírozva alakul ki.

A fürdőszobai üvegmozaik kezdetben hőkezelt, mivel ez a mozaik tartóssá válik. Ez a tervezési lehetőség szokatlannak tűnik, kombinálhat különböző árnyalatokat, sokan ma vannak.

Nagyon ritkán, de még mindig van egy kis mozaik, nagyon tartós. Átlátszó üvegből készül, színezékeket adnak a folyamatba. Ennek eredményeképpen a kijáraton eredeti és határozottan nem ismételhető mozaik található.

A legkedvezőbb az Ön vállalkozása. Minden lehetőség eltérő, jellemzői, árai, színei stb. A teljes kép megtekintéséhez a fürdőszobában lévő fotómozaik látható, és győződjön meg az egyedi szépségről.

Falfelület előkészítés

A fürdőmozaik befejezése előtt gondoskodni kell a falak felületéről. Az előkészítést az alábbi sorrendben kell elvégezni:

 • Győződjön meg róla, hogy a felület egyenletes. Nem számít, milyen anyagból lehet fából, fémből, betonból, minden esetben a mozaik egyenletesen csökken.
 • Fugázás előtt hagyja el a helyiséget egy napig. A habarcs jobb az epoxid használata, a nedvességgel szemben.

Elvileg minden tevékenység függetlenül vagy szakember segítségével végezhető el.

Mozaik lefektetési folyamat

Felület készült, most halad a fő. Annak érdekében, hogy elindítsa a mozaik mosogatását a fürdőszobában, egy speciális ragasztót, spatulát kell fésülni. Fontos! A spatulafogaknak 2-szeresnek kell lennie a csempe méretének megfelelően.

Ezenkívül egy olyan jelölést is végzünk, ahol mozaikot találunk. Kenet ragasztóval. Ne töltse azonnal az egész felületet, a ragasztó képes megszáradni. Csak azon a darabon, ahol a mozaik azonnal ragasztva van. Nézze meg, hogy a ragasztó nem megy az elülső oldalra.

Amikor a csempe a mozaik alatt a fürdőszobában lesz elhelyezni tovább a fugázás az ízületek között. Készítse elő a habarcsot, a gumi spatulát és a közönséges szivacsot. Kezdetben dörzsölje vízszintesen a vonalakat, és már inkább függőleges. Távolítsa el az összes felesleges habarcsot szivaccsal.

Ez minden készenléti. 2 héten belül használhatja. Ne felejtse el törődni a csempékkel, gondolja át azonnal a szellőzőrendszeren, hogy ne jelenjen meg a gomba.

A mozaik lehetővé teszi, hogy a fürdőt különböző stílusokban díszítse. Az egy darabból álló design mellett árnyalatokon is különböző hangsúlyokat készíthet. Különböző formákat és színeket alkalmazzon. A mozaikos fürdőszoba kialakítása mindig kellemes a szem számára, és elég hosszú lesz.

Csempe és mozaik a fürdőszobában: 26 fotó, mozaik elemekkel díszítve

A fürdőszoba belső kialakítása nehéz feladat, hiszen a magas páratartalom, a bőséges párolgás és a hirtelen hőmérsékletváltozás esetén a burkolófelületek tartós, vízálló anyagokat igényelnek. A mosogató a fürdőszobában segít a fal- és padlóburkolatok megbízhatóságának és tartósságának biztosításában, és elegáns belső teret hoz létre.

Mozaik a fürdőszobában: az árnyalatok

A mozaik remekül néz ki, mint a fő alapanyag, és más bevonatokkal együtt - nagy és közepes méretű csempék, vinil tapéta, festett felületek, szerkezeti vakolat. A hruscsov apró szobák díszítéséhez és a tágas szobákhoz egy tipikus panelházban a legelterjedtebb fürdőszobát lehet átalakítani. Példák a fürdőszobai belsőépítészeti kialakításra a mozaikban.

A mozaikcsempe egyik fontos előnye a domború vagy homorú formák burkolatának lehetősége: a kád és a mosogató külső oldala, valamint a kialakított fali rés.

A fürdőszoba mozaikjának megválasztása:

 • anyag, amelyből a csempe készül;
 • űrlapelemek;
 • színét.

Mozaik típusok

Mozaiklapok változatai a gyártási anyagon:

 • A kerámia praktikus anyag, az egyik legmegfizethetőbb mozaik. A színek és árnyalatok széles választékában jelenik meg, falpanelek, festmények, freskók díszítésére használható.
 • A polimerekből készült műanyag mozaik - egy költségvetési lehetőség - elég erős és alkalmas a magas páratartalmú helyiségekben lévő falak és padlók ellen. A csempe teljes és részleges falburkolathoz használható, tökéletesen a padlón. A fürdőszoba előtti műanyag elemek által elhelyezett dekoratív szőnyeg kevésbé traumatikus, mint egy csúszós csempeburkolat.
 • Üveg, amelyet szilícium-dioxid-homok előállítására használnak különböző szennyeződések hozzáadásával.
 • Az onyx csempe - vörösbarna, barna, mézes, fehér tónusú, különböző színű csíkokból álló réteges áttetsző ásvány. Természetes onyx mozaik drága, de választhat egy sokkal kedvezőbb utánzást. Szintén népszerűek az apró csempék obsidian (vulkanikus üveg), borostyán, lapis lazuli, jade és jáspis.
 • A travertin mozaikja, barnás, fehér, halványsárga, barna, krémszínű árnyalatú aranysárga fröcsköl.
 • Csempe az enyém, amelynek előállításához színes üvegdarabokat használnak.
 • Tükör, amelynek gyártása kis tükörtöredéket használt. Díszítés arany vagy ezüst bevonattal a csempe különleges fellebbezést nyújt.
 • Lágy műanyagból készült fém, amely tetején egy vékony fémlemez van rögzítve. Mozaik sárgaréz, bronz, dombornyomású acélhoz, díszes felületburkolatokhoz alkalmas tágas helyiségekben, minimális nedvességtartalmú területeken.
 • Gránitból, márványból, tufából készült padlóburkolat csempe, padlóburkolatokhoz.

Űrlapelemek

A belső tér díszítésére nagy jelentőségű a termék formája. A csempe lehet:

 • téglalap alakú;
 • négyzet alakú;
 • gyémánt alakú;
 • hatszög;
 • kerek;
 • szabálytalan formák (kövek, ferde téglalap, egyenetlen ovális).

Mozaik egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobát ajánlatos vizuálisan megnövelni. Ez segíteni fogja a csempék különböző módszereit. Vizuálisan bontsa ki a helyet:

 • a padlóról a mennyezetre szegélyezett falak fényes felületű négyzetes mozaikokkal;
 • a négyszögletes, gyémánt alakú, hatszögletű elemek használata a célba;
 • keskeny függőleges függőleges betétek a szabványos csempe háttérén;
 • mozaikos zuhanytálca;
 • egy színkombináció játék egy monokróm gamutban - a sötétebb elemek lefektetik az alsó felületet, a falak felső töredékeit könnyebbé teszi a csempe;
 • függőleges minták, virágok, festmények;
 • kontrasztos paletta használata;
 • fürdõszoba, kültéren bélelve négyzet vagy téglalap alakú csempékkel, harmóniában a padlóburkolattal.

Fontos! Egy kis fürdőszobában nem szabad különböző színekkel kísérletezni. Két vagy három világos szín elegendő. Kék, bézs, világoszöld, lila, tejszínes fehér árnyalatú, tejjel vagy gyöngyház szürkével kombinált kék színű kombinációja. A kontrasztos kivitelnél legfeljebb két színű elemet választhat ki, és szigorúan ragaszkodik egyetlen koncepcióhoz.

Tágas fürdőszoba design

A nagy fürdőszobák belsejének díszítésének lehetőségei szinte végtelenek.

 • A padlóról a mennyezetre helyezett monokromatikus mozaikra fektetett fal nagyon jól néz ki, amikor egy kontrasztos színű téglalap alakú vagy négyzet alakú csempe szomszédos és ellenkező oldalát tervezi. A malakit bézs és barna színű, málna - azúr, arany - fekete.
 • A fekete-fehér csempe mozaik, amely teljesen lefedi a falakat és a padlót, meglehetősen homályosnak tűnik, nem számít, milyen fényes lehet. A monokróm vagy kontrasztos mozaik kompozíciók élénkítik a belső térséget, és bevezetik a sokszínűség elemét.
 • A díszítés nem megemlékezhetetlen részleteit nagyméretű figurális kompozíciók alkotják, amelyek fényes mozaikokkal, csempézett válaszfalakkal és nagyszerű mintákkal vannak a padlón.
 • A mozaiklapok színe és szerkezete jelentős szerepet játszik abban, hogy a terület zónába kerüljön. A könnyűfényű bevonat jobban használható a funkcionális területeken - zuhanyzó, fürdőkád, tükör, törölközőmelegítő, WC. A sötét matta a kiegészítőkre, bútorokra, dekorációs elemekre fókuszál.

Dekoratív elemek a fürdőszoba belsejében

Az alábbi tippek segítenek a fürdőszobai dekoratív dizájn kialakításában mozaik segítségével:

 • Meglepő belsőépítészet - mozaik panel, festés vagy freskó az egész falon. Az ellenkező és a szomszédos oldalakat a fő kép különálló elemeivel kell díszíteni.

Fontos! A különféle tartalmú és színpalettával rendelkező szobák díszítése nem kívánatos.

 • A kép tereit a belsőépítészet általános elgondolásának megfelelően kell kiválasztani. Fürdőszoba nagy virágok jönnek fel a klasszikus stílus vagy lelkipásztori jelenetek pásztorlány és juhok Afrikában - szavanna legelésző zsiráfok, elefántok, antilopok, a Földközi-tenger - a tenger, sziklák, hajó a japán - Sakura ágak, bambusz cserjések, Fujiyama.

Nem szabad megpróbálnod önállóan létrehozni egy művészi kompozíciót különböző színű lapokból, jobb egy kész készletet venni egy panelhez egy építési piacon vagy egy online áruházban.

 • Ha a fürdőszoba belseje nagy levelekkel rendelkező, cserepes beltéri növényeket tartalmaz, akkor a fal fényes képének díszítése fölösleges lenne.

Amire szüksége van a kiváló minőségű tervezéshez

A mozaik csempékkel díszített belsőépítészet egy nehézkes és összetett folyamat, amely türelmet és koncentrációt igényel. Tapasztalat nélkül jobb, ha nem kockáztathatja a drága anyagokat és a kapcsolattartó szakembereket.

Úr A Build ajánlja: az önkialakításhoz ne válaszd a kisebb elemeket ömlesztve, hanem a vászonokat a hordozón készítsd el. Könnyebb használni és gazdaságosabb.

Érdekes tervezési lehetőségek a következő videót mutatják.

Mozaik a fürdőszobában

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: fehér Kivitelezés: üveg Felület: csiszolt

Ár: 732 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: szürke Felület: domborított

Ár: 732 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: fehér Kivitelezés: üveg Felület: csiszolt

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: fehér Kivitelezés: üveg Felület: csiszolt

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Kék Design: Üveg Felület: Polírozott

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Kék Design: Üveg Felület: Relief

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: kék, kék Design: üveg Felület: Relief

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Kék Design: Üveg Felület: Relief

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: zöld Felület: Relief

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Zöld Design: Glass Felület: Relief

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Design: üveg Felület: domborított

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Design: üveg Felület: domborított

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Kék Design: Üveg Felület: Relief

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Kék Design: Üveg Felület: Relief

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Bézs Design: Üveg Felület: Relief

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Zöld Design: Glass Felület: Relief

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Kék Design: Üveg Felület: Relief

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Lila Design: Üveg Felület: Domborított

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Lila Design: Üveg Felület: Domborított

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Sandy Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Lila Design: Üveg Felület: Domborított

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Gyűjtemény: Alma Popular

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: kék, többszínű kivitel: üveg Felület: csiszolt

Ár: 813 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Hall Collection: Avantage sorozat

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Kék Design: Üveg Felület: Polírozott

Ár: 831 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Hall Collection: Avantage sorozat

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Bézs Design: Üveg Felület: Polírozva

Ár: 831 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Hall Collection: Avantage sorozat

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Többszínű Kivitelezés: Üveg Felület: Polírozva

Ár: 831 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Caramelle Gyűjtemény: Mix üvegmozaik

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: kék, kék Design: üveg Felület: keverjük össze

Ár: 843 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Camelot kerámia Gyűjtemény: standard keverék

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Kék Design: Üveg Felület: Polírozott

Ár: 869 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Camelot kerámia Gyűjtemény: standard keverék

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: kék, kék Design: üveg Felület: csiszolt

Ár: 869 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Camelot kerámia Gyűjtemény: standard keverék

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Kék Design: Üveg Felület: Polírozott

Ár: 869 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Camelot kerámia Gyűjtemény: standard keverék

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Zöld Design: Üveg Felület: Polírozott

Ár: 869 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Camelot kerámia Gyűjtemény: standard keverék

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: szürke Design: üveg Felület: csiszolt

Ár: 869 rubel / m 2

A befejező anyagok egyik legnépszerűbb típusa a csempe, de nem minden gyűjteménynek egyedi dekoratív elemei vannak. Ilyen esetekben sok vásárló és tervező vesz további elemeket más gyűjteményekből. A közelmúltban sokan a lakberendezésre szakosodtak, megoldást nyújtottak a fürdőszoba mozaikjának megválasztására. Így a színes és texturális belső megoldások kiválasztásával számíthat több száz, de nem több ezer mozaik típusra. Természetes kőből, tengeri kavicsok, üveg vagy tükör mozaik és sok más típus között.

Egy csempe vásárlásához egy mozaik mozaikját:

Mi is lépést tartunk az idővel, ezért kínálunk Önnek sok lehetőséget a szükséges finiser kiválasztásához. A katalógus részében található szűrő lehetővé teszi, hogy mindkét gyűjteményt és terméket kiválasztsa a szükséges feltételeknek megfelelően, például:

Természetesen a Moszkva, Moszkva régió és Oroszország összes városa számára a legjobb áron vásárolhat egy mozaikot a fürdőszobában.

A gyártók és a minőség:

Minden vevő és potenciális vásárló a legjobb áron és a legjobb minőségben keresi a befejező anyagokat. Az arany középen egy kínai mozaik. Egy évtizeddel ezelőtt olasz és spanyol volt a legnépszerűbb, de az ilyen anyagok ára jelentősen megemelkedett a többi analóghoz képest, átlagosan többször. A kínai gyárak, miután megértették, mi ez az "ízletes" szegmens, néha nagyobb sávot hoztak létre, és áron jövedelmezőbbé váltak, és az ilyen anyagok minősége továbbra is magas volt.

Termékek a mozaik csempe promóciójára a fürdőszobában:

A fürdőszoba magas páratartalomnak és gyakori hőmérsékletváltozásoknak van kitéve, ami teljesen kiküszöböli a dekoráció legtöbb építőanyagának használatát. De használták széles körben:

- stílusos, praktikus beton,

- eredeti, univerzális mozaik, változatos a színe, a textúra, a forma és az anyag.

A fürdőszoba mozaikok megrendelésének előnyei

Az anyagot speciális speciális mozaikos ragasztóval lehet egy speciális felületen felhúzni. A fürdőszobában lévő cserépmozaik lehetővé teszi számodra, hogy valódi tervezői remekműveket alkosson, ideálisan a komplex domború és homorú formák - medencék, szökőkutak, padok, szegélyek, oszlopok, vázák, szobrok kiemelésére és kiemelésére. Az anyag apró részleteit a titokzatosság és a komplexitás belsejébe helyezi, biztosítva a felhasználó állandó érdeklődését. Ha szeretné, megváltoztathatja a színeket és a textúrákat, akkor művészi vásznat hozhat létre.

A fürdőszobában található mozaik nagy plusz szerkezete, amely nem veszi fel a nedvességet, a szagokat, könnyű tisztítani speciális eszközök nélkül, fertőtlenítsen anélkül, hogy elárvulna és változatlan színű lenne - hosszú ideig érintetlen maradt, és tisztán tartotta a fürdőszobát.

Az előnye a mozaik a fürdőszobában - az ár

Minden vonzerővel az ár nagyon megfizethető lehet. Bár nem kizárt az elit, exkluzív, drága modellek természetes kőből, fa, tükrök.

A csempe egy fürdőszoba mozaikja sokkal gazdaságosabb, mint a nagyobb formájú anyagok. Abban az esetben, ha újra meg kell vásárolnia az egész dobozt egy cseréphez vagy egy teljes méretű műanyag laphoz. A mozaik formájában lévő befejező anyag "segíti" a miniatűr részleteket a rácson, amely dokkoláskor nem különböztethető meg az egész vászonból. Ha nem lehetett ugyanazt az árnyalatot felvenni, teljesen le lehet szétszedni a kiegészítő lemezt az alkatrészeibe, vagy színben játszani, zavarba hozni őket, vagy meghatározni a sötét, rejtett, másodlagos helyeket a fürdőszobában.

Cserép a mozaik alatt

A mozaik alatt a mozaik mozaikszerű, de egy egész csempe. Az előnye az, hogy a fugázás után jó mozaiklapot nem lehet megkülönböztetni egy valódi mozaikból, és az anyag ára sokkal alacsonyabb, és a beszerelési munka olcsóbb lesz. Egy másik plusz, hogy a mozaik csempe vizuálisan megnöveli a helyiség méretét. A mozaik burkolólap elvben nincs elválasztva - a fürdőhöz vagy a konyhához, ezért az alábbi kiválasztás használható a kötény díszítésére.

Mozaik csempe a fürdőszoba, bemutatott a boltokban a Santa Kerámia

A Moszkvában lévő összes üzletünkben bármelyik alábbi csempe vásárolható meg. Ha más városban lakik, elrendezheti a kézbesítést a címére. Például Szentpétervárra történő szállítás körülbelül 3 napig tart. A legtöbb csempe raktáron van, a többiet 30-45 napon belül szállítjuk.

Mozaik csempe a fürdőszobában

Ár: rubel / négyzet. méter

Származási hely: Spanyolország

Raktáron

Csempe mérete: 25x75 cm

Felület: fényes

Egy nagyon népszerű kék ​​csempe mozaik a fürdőszobában, tökéletesen kombinálva a kék háttér csempe. A fényes felületnek köszönhetően bővíti a helyet.

Patchwork mozaik csempe

Ár: 3 095,50 rubel a negyedévben. méter

Származási hely: Spanyolország

Raktáron

Csempe mérete: 25x75 cm

Felület: fényes

A szokatlan stilizált patchwork minta a patchwork stílusban teszi ezt a burkolólapot a mozaik legjobb értékesítése miatt. Az anyag kiválóan alkalmas modern és Provence stílusú fürdőszobák díszítésére. A csempe jól kombinálható kék, bézs, fehér és barna színekkel a fa alatt lévő padló és padlóburkolatok között.

Mozaik csempe a fürdőszobában

Ár: 1800,00 rubel / négyzet. méter

Származási hely: Oroszország

Raktáron

Csempe mérete: 25x45cm

Felület: fényes

Kék csempe mozaik - hagyományosan az egyik legnépszerűbb fürdőszobai színek. Ez a csempe nem igényel további fugázást a barázdák kis méretének köszönhetően. A legegyszerűbb stílus.

Cserép a mozaik alatt

Ár: 3 965,52 rubel / négyzetméter. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 25x45 cm

Felület: fényes megkönnyebbülés

Kiváló minőségű olasz csempe mod mozaik, mély résekkel. A fektetés után vizuálisan megkülönböztethetetlen a valódi mozaikból.

A mozaik chip felszíne egyenetlen, ami lehetővé teszi, hogy minden egyes cellán fényt játsszon. Ezt a burkolólapot önmagában, vagy más színű mozaikokkal kombinálhatja a gyűjteményben (rózsaszín, zöld, narancssárga, barna).

Cserép a mozaik alatt

Ár: 4 191,02 rubel / négyzetméter M. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 25x45 cm

Felület: fényes megkönnyebbülés

A cserép másik árnyalata a Vivace mozaik alatt. A csempe mély résekkel készült.

Narancssárga csempe lehet az egész fürdőszoba, és csak a zuhanyzó területén. Ugyanakkor a fennmaradó falak fehér, szürke vagy fekete színűek lehetnek.

Mozaik csempe a fürdőszobában

Ár: rubel / négyzet. méter

Származási hely: Spanyolország

Raktáron

Csempe mérete: 25x75 cm

Felület: fényes

Konvex csempe alatt egy mozaik utánozza a kő. 25x75 cm-es háttér kerámia lapokkal használható, ott és önállóan.

Töltse le a Villae csempe teljes katalógust (0,6 Mb)

Csokoládé mozaik csempe

Ár: 900 rubel / négyzet. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 20x20 cm

Felület: matt

Csempe a mozaik alatt, sötétbarna. Tökéletes a modern fürdőszobákban. Kedvelt választás a fürdők fürdőszobájának bérbeadásához és díszítéséhez. Minden bútorhoz jól illik.

Mozaik csempe a fürdőszobában

Ár: rubel / négyzet. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 20x20 cm

Felület: matt

A csempe kétféle mozaik: egy zöld és egy zöld, konvex képekkel. A 20x20 cm-es kényelmes kis méret megkönnyíti a telepítést. A gyűjteményben virágok (callas) és határok formájában díszítenek. Minden fehér csempe jól megy.

Kerámia mozaik csempe

Ár: 1652,39 rubel / négyzet. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 20x20 cm

Felület: matt

Vidám narancssárga mozaik mozaik, lekerekített csip. Kiváló a kisebb helyiségek számára, amelyeknek eredetinek kell lenniük, és kissé ki kell terjeszteniük vizuálisan.

Mozaik csempe a fürdőszobában

Ár: 3 965,52 rubel / négyzetméter. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 25x45 cm

Felület: fényes megkönnyebbülés

Rózsaszín csempe mozaik, mély résekkel. Fugázás után úgy néz ki, mint egy igazi mozaik. Használható önmagában, vagy 20x50 cm-es háttér rózsával a Gioia kollekciótól.

Kombinált fehér, fekete és fából készült fürdőszobai bútorok.

Kerámia csempe mozaik a fürdőszobában

Ár: 1890 rubel / négyzet. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 20x20 cm

Felület: matt

A kék csempe egy hosszúkás mozaik alatt egyhangú változatban és díszítmények formájában (konvex zsetonokkal) van kiadva. A gyűjteményben díszek is - virágok (íriszek).

Minden fehér csempe jól megy.

Zöld csempe mozaik

Ár: rubel / négyzet. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 25x45 cm

Felület: fényes megkönnyebbülés

Bézs mozaik csempe

Ár: 2 921,66 rubel / négyzetméter. méter

Származási hely: Spanyolország

Raktáron

Csempe mérete: 25x75 cm

Felület: fényes

Konvex csempe egy bézs és rózsaszín árnyalatú mozaik alatt, apró képekkel a zsetonoknál. A mozaik négyzetek különböző árnyalatai miatt látványos a zuhanyzóterületeken.

Kerámia csempe egy négyszögletes mozaikhoz, eladó!

Ár: 899 rubel / négyzet. méter

Származási hely: Spanyolország

Raktáron

Csempe mérete: 25x60cm

Felület: matt

A gyengéd rózsaszín csempe mozaik alatt magas minőségű mázzal és jól mosható.

Fehér csempe mozaik

Ár: 3 915,50 rubel / négyzetméter M. méter

Származási hely: Spanyolország

Raktáron

Csempe mérete: 31,6 x 59,2 cm

Felület: matt

Szokatlan fonott csempe mozaik, egy csipet egyenetlen folt formájában. Önellátó gyűjtemény, további dekorációk nélkül használható. Ezen kívül. a Terület sorozatban fekete mozaikcsempe, arany és ezüst mozaiklapkák ugyanolyan textúrájúak (kérésre elérhetők)

Kerámia csempe mozaik, eladás!

Ár: 849 rubel / négyzet. méter

Származási hely: Spanyolország

Raktáron

Csempe mérete: 25x60cm

Felület: Bélelt

Stílusos spanyol barna csempe egy nagy mozaik alatt tégla formájában. Nagyszerű lehetőség a fürdőszoba díszítésére. A csokoládé színe ajánlott kombinálni fehér vízvezetékkel.

Konvex csempe mozaik

Ár: 2 527,24 rubel / négyzetméter. méter

Származási hely: Spanyolország

Raktáron

Csempe mérete: 25x40 cm

Felület: fényes

Népszerű mozaik mozaik nagy konvex mintával és mély résszel. Vannak bézs színűek is. Tökéletes a modern stílusban berendezett fürdőszobák díszítéséhez.

Mozaik csempe a fürdőszobában

Ár: 2 311,58 rubel / négyzetméter. méter

Származási ország: Portugália

Lila színben kapható, a többi megrendelést kapja

Csempe mérete: 25x55 cm

Felület: fényes

Fényes csempe mozaikos nyomtatással. Jól mossa, nem igényel további injektálást.

Univerzális mozaik csempe 19 színben

Ár: 3,489,10 rubel / négyzetméter. méter

Származási ország: Portugália

Rendelkezésre áll egy raktárban, több lehetőség szürke, fehér és bézs színben, más színekben is megrendelés alatt szállítjuk

Csempe mérete: 20x20 cm

Felület: matt

Ez a csempe padlóra és a falra történő felhelyezésre alkalmas, színben és méretben gazdag. A 19 szín közül mindegyik 2,5x2,5 cm-es, 2,5x5 cm-es, 5x5 cm-es, 5x10 cm-es, 5x20 cm-es, 10x10 cm-es és 10x20 cm-es méretű nyomatokkal rendelkezik.

Mozaik csempe a fürdőszobában

Ár: 1890 rubel / négyzet. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 20x20 cm

Felület: matt

Piros-rubin csempe mozaik, kényelmes kis formátum. A gyűjteménynek virágai is vannak (vízi liliomok).

Használható önmagában vagy bármilyen fehér háttér csempe.

Kerámia mozaik csempe

Ár: 1731,24 rubel / négyzet. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 20x20 cm

Felület: matt

A csempe mozaik alatt, egy csokoládé árnyékában, vágásokkal és nagy számú határral. Tökéletes a fürdő modern stílusban történő befejezéséhez. Maga a csempe, a kis méret 20x20 cm, könnyen illeszkedik, és szinte nem szükséges vágás.

Cserép a mozaik alatt

Ár: 1725,00 rubel / négyzet. méter

Származási hely: Oroszország

Raktáron

Csempe mérete: 25x45cm

Felület: fényes

Csempék egy nagy olasz Atlas Concorde gyár mozaikjai alatt, az orosz piacon. A nyugodt, semleges árnyalat tökéletesen alkalmas fürdőszobák tervezésére, amelyek soha nem zavarják.

Mozaik falburkolat

Ár: 3 965,52 rubel / négyzetméter. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 25x45 cm

Felület: fényes megkönnyebbülés

Mély csokoládé árnyalatok a mozaik alatt. Tökéletes a modern belső terekhez, üveggel, fényes sima felületekkel és modern bútorokkal kombinálva.

A csempe mély résekkel készült. Miután a fugázás megkülönböztethetetlen a mozaikból.

Quatrefoil mozaik csempe

Ár: 3 098,78 rubel / négyzetméter. méter

Származási hely: Spanyolország

Raktáron

Csempe mérete: 20x59.2 cm

Csempe felület: fényes

Szokatlan csempe mozaik díszíti a fürdőszoba klasszikus vagy keleti stílusban. A gyűjtemény mozaikos négyzetméteres négyzetméteres csempe, valamint aranyozott dísztárgyak mozaikcserép formájában.

Türkiz mozaik a fürdőszobában

Mi a jobb - mozaik vagy mozaik csempe?

A valódi mozaik és a mozaik csempe közötti legfontosabb különbség egy rács. Ez a mozaik apró darabokból áll, szintetikus vagy papírhálóra ragasztva (kevesebb papír). A rács rugalmas és minden irányba hajlít, aminek köszönhetően oszlopok, falkerekítés és egyéb egyenetlen felületek mozaikokkal vághatók. Egy csempe egy mozaik, ez nem fog működni, lehet elhelyezni csak lapos falak.

De egy igazi mozaik megterhelése nehezebb, különösen, ha ragasztották rá egy papírhálóra - ilyen alapot nedves lesz, és a forgácsok egymáshoz képest eltolódnak, ami miatt a varratokat görbékkel kapják. A mozaik nehezen összehangolható, így a mester kőzet valószínűleg több pénzt számít fel a telepítéshez. Csempe a mozaik stack alatt sokkal könnyebb, mint a mozaik mozaik.

Költség szerint a mozaik alatt lévő csemege olcsóbb, mint mozaik. Például egy jó mozaik ára kb. 10-15 ezer rubel lehet négyzetméterenként (és szinte nincs felső határ, 200 ezer méteres opció van), és egy mozaik csempe költsége 1,5-4 ezer rubel / négyzetméter. hogy a mozaik gyártásánál több további műveletet hajtanak végre (a hálórácsot előkészítve, a hálóra tapadva, egyes esetekben a csempe apró darabokra vágása).

Ezenkívül a mozaik alatt a burkolólapon nincs különösebb követelmény a ragasztó számára, maga a mozaik általában vékony, és ragyoghat, így egy speciális neutrális mozaikragasztót választanak ki, ami gyakran a betonozás szerepét játssza. Leggyakrabban átlátszó fehér. A mozaiklapok általában sokkal vastagabbak és sűrű kerámiatesttel rendelkeznek, így használhatják a szokásos ragasztót a kerámia burkolatokhoz.

Mozaiklapok típusai

Néha a mozaik nem látszik másnak a képen, és a költségek különbsége eléri a több ezer főt. Mi az oka? A különbség a külső felületen történő vágás mértékétől függ. A legegyszerűbb lehetőség - a mozaik egyszerűen rajzolódik a csempe felületén. Ugyanakkor némi vizuális hatás érhető el, bár túlságosan optimista lenne mondani, hogy egy ilyen mozaiklap mozaikszerűnek tűnik.

A második esetben apró mélyedések vannak a csempe felületén. és maguk a "chipek" is úgy működnek, mintha.

Ez a csempe nincs dörzsölve középen, mivel nincs felülírva.

De ha a fugázó hang megegyezik a felületen nyomtatott interchip-árnyalat hangjával, akkor egy ilyen csempe vizuálisan hasonlít egy mozaikra. Az ilyen csempe mozaik alatt nagyon szépnek tűnhet, mivel a gyártók nem félnek a csempe drága díszes felületét vágni.

A harmadik esetben. mély csiszolás készül a csempe felületén. Egy ilyen csempe a fugázás után valódi mozaiknak fog kinézni. Azonban a vágási művelet meglehetősen drága, ezért ez a fajta csempe a mozaik alatt lesz a legdrágább.

Amint láthatja, a cserépen látható egy kerámia bázis - vörös vagy fehér agyag.

A fugázó szín ebben az esetben, magad választasz.

Piros cserépmozaik a fürdőszobában. Belső példák

A piros szín nagyon aktív, ezért gondosan keverni kell más színekkel. A legbiztonságosabb lehetőség az, hogy csak vörös mozaik burkolólapokat használjon a teljes fürdőszoba befejezéséhez. A második lehetőség a vörös mozaik és a fehér csempe kombinációja. A fehér szín semleges, a szín és a telítettség vörös mozaikjával kombinálódik, ráadásul enyhén hígítja a szín intenzitását. Vörös mozaik csempe is kombinálható szürke vagy fekete lapokkal (még két semleges szín). A szürke burkolólapok használata esetén a korszerűbb belső tér (különösen akkor, ha konkrét betonlapokat használ), és egy fekete színnel egy színházibb lehetőséget kaphat - egy drámai kontrasztos fürdőszobát. Sima háttér vörös csempe is használható, de jobb, ha ugyanolyan árnyalatú lesz, mint a mozaiklap (kivéve, ha professzionális tervező vagy, aki ízlés szerint megkóstolhatja a színátmenetet).

Kék csempe mozaik a fürdőszobában. Belső példák

A kék szín emlékeztet bennünket a vízre, és a víz sok kék árnyalattal rendelkezik, így egy-egy fürdőszobában több árnyalatú kék mozaik csempe kombinálható. A klasszikus csempe kék mozaikokkal kombinálva, természetesen fehér. A felhők és az ég, a hullámok és a kis báránybőr, számos példát találtak a természetben - ez az örök kombináció harmonikus és a fürdőszobájában.

Hol és hogyan vásárolhat meg egy mozaikot?

A Santa Ceramics lánc minden üzletében mozaiklapokat vásárolhat. Az ezen az oldalon látható csempe mellett az üzlet katalógusában alternatív lehetőségeket is választhat. Minden boltban elkészíthet egy kész, ingyenes tervezési projektet egy elrendezéssel, a választott lapokkal. A szalonok fogadják el a hitelkártyákat, készpénzt és nem készpénzes átutalásokat. A vásárlást magán- és jogi személytől is megfizheti.

Emellett csempéket is vásárolhat egyszerűen a + 7 495 737 48 32 telefonszámon, számlázással és kártyával történő fizetéssel a honlapon vagy készpénzben azonnal raktáron.