Legfontosabb > Csapok

Fürdőszoba tervezés a fa alatt: 20 fotó

A belsejében lévő fa elegáns és drága. A természetes anyag kellemes légkört teremt, amely alkalmas a helyiség elrendezésére, segít kialakítani a fürdőszobát kreatívan és a dobozon kívül. Csendes természetes színek dominálnak: barna, fehér, sárga árnyalatok. Az ilyen hangok segítenek kikapcsolódni, elfelejteni a problémákat és gyorsan visszanyerni. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a fa igényes az ápolásra, állandó nedvességtartalomra romlik, és a nedvességgel szemben ellenálló fajták nem olcsóak. A fák alatt díszített fürdőszobai terv álmainak megvalósításához természetes fából vagy anyagból választhat, amely utánozza.

A belsőépítészeti kialakítások, amelyekben a fadarab különösen alkalmas:

A természetes fa használata a fürdőszobában

A fürdőszoba egy nedves helyiség, amely konkrét igényeket támaszt a minőségi színvonalon. Egyrészt szükséges, hogy meleg és kényelmes legyen. Ebben az esetben jobb a természetes fa használata. A nedvesség miatt azonban az anyag gyorsabb bomlást, penészgombást és deformációt okoz. Az egyedi faanyagok ellenállnak az ilyen hatásoknak:

Ezért vásárláskor figyelmet kell fordítani az anyag minőségére, a fajtára és a feldolgozás helyességére.

Fontos! Minden fa elemet speciális összetevőkkel kell kezelni, amelyek védik a bevonatot a nedvesség hatásától.

A fürdőszobában használt fafeldolgozás árnyalatai:

 1. A fát meg kell csiszolni, gombaellenes készítménnyel, lakkal vagy speciális viasszal impregnálva.
 2. Ha kívánja, a folt felületén járhat, ez az eszköz megváltoztatja a bevonat színét.
 3. Ha a természetes anyag olajozott, jobban ellenáll a mechanikai károsodásoknak, és némi fényt kap.

Egy kis fürdőszobában jobb, ha világos árnyalatokat használunk.

Az alábbiakban érdekes ötletek, fotók és értékes tippek a fürdőszoba díszítésére.

Fa vágási lehetőségek

Vegyük figyelembe a fadobozok típusát a fürdőszobában.

 • Le tudja vinni a szobaház házat. Nagyon nagy, ezért csak tágas fürdőszobákra alkalmas.
 • A kisebb helyiségekhez ajánlott lemezek vagy vékonyabb lapok használata.
 • Felszerelt bélés, panelek vagy egyszerű alaplapok.

A fenti anyagok megtartják a fa természetes színét és textúráját. Ennek köszönhetően a szoba különösen hangulatos.

Egy másik fontos elem a vízvezeték. A mosdó és a mosdó is fából készülhet. Ezek drágák, és külön gondosságot igényelnek, de teljesen elképesztõnek látszanak, amint az az alábbi fotók megtekintésével látható.

A fa a szaniterekhez hagyományos anyagokkal kombinálva: fajansz és krómozott felületek.

Lehetőségek más anyagok befejezéséhez a fa alatt

Természetes anyagok - ez nem az egyetlen módja annak, hogy egy fürdőszobát tervezzenek egy fa alatt. Számos befejező anyagot állítanak elő, amelyek utánozzák a fa színét és textúráját, ugyanakkor jobb teljesítményt nyújtanak, mint pl. Csempe vagy nedvességálló MDF panelek. Ezek jobban alkalmazkodnak a nedvesség, a vegyi anyagok és a penész megjelenésének hatásához, gyakorlatilag nem deformálódnak és hosszú élettartamuk van.

A kerámia csempe különösen praktikus: nehéz károsítani, tartós, csúszásmentes bevonattal ellátott változatokat gyártanak. Ráadásul a fürdőszoba cseréje csempe lesz olcsóbb, mint a fa. A modern gyártók olyan kerámiákat készítenek, amelyeket vizuálisan nehezen lehet megkülönböztetni a valódi fából.

Ha úgy döntenek, hogy a természetes anyag helyett a helyettesítő anyagokat használják, akkor bölcsen kell megközelítenie választását:

 • A kellemes légkör megteremtése érdekében a lehető legjobban megközelítjük a valódi faanyagot, vagyis kívánatos természetes vagy színes csempe vagy panel megvásárlása.
 • Kiegészíti a texturált anyagok hatását. Ráadásul a durva csempe nem hagyja, hogy a lábad elcsúszik.
 • A padló jól néz ki a parketta vagy rétegelt lemez alatt. A falakon - egy egyszerű utánzás táblák.

Lehetőség van az anyagok egymással való összekapcsolására: például helyezze a padlót és a falakat csempével, és a mennyezetet panelekkel varrja.

Az anyagok kombinációja

A fa jól kombinálható minden anyaggal, beleértve az utánzást is. Ezért a fürdőszoba kialakítása kombinációkkal sok helyet nyit a képzelet számára:

 • A fa nem feltétlenül a fő, hanem egy további elem a helyiség kialakításában. Például a táblákból polcokat vagy szekrényeket készíthet a fürdőszobába, és a többiet csempével rakhatja. A fa díszítőelemként való használata különleges bája a belső térnek. Helyénvaló természetes anyagot találni és a zuhanyzást befejezni.
 • Egyébként megteheti: a falakkal, vagy a falakkal ellentétes táblákat, és a többi pár - paneleket. Fektesse le a padlót. Ez a design rendkívül szokatlannak tűnik.

Kiválaszthatja a paneleket úgy, hogy szinte megkülönböztethetetlen a tábláktól, vagy éppen ellenkezőleg, éppen ellentétes hangon vannak.

 • Van egy másik lehetőség: fa kád vagy mosogató, a falakon - csempe vagy panel.

A fák alatt fekvő fürdőszoba kialakításának megfelelő megközelítésével könnyen kombinálhat többféle stílust, kényelmesebbé, funkcionálisabbá és kényelmesebbé teheti a szobát.

Kitűnő javítás

Csodálatos fürdőszoba mozaik, mozaikok a medencékhez, falakhoz és válaszfalakhoz

Sok évszázaddal ezelőtt a kínaiak elkezdték összegyűjteni a színes üvegek és kerámia töredékek paneljeit és díszeit. Azóta természetes arculatgá és egyúttal gyerekjátéksá alakult át. A kis csempe a fürdőszobának tekinthető magas színvonalú tiszta környezet szempontjából. A falak, medencék, homlokzatok és különböző díszítőelemek díszítésére és díszítésére használják.

Kis csempe a fürdőszobában

A barátom matematikus. Mint ismerős személy, folyamatosan törekszik a fejlődésre, új képességek megszerzésére. A házban, amelyet épít, a kör a vízvezeték szerelvények befejező munkájához jött. Kérdések a különböző anyagok minőségéről és céljáról ismét rám esnek. Vadik elsajátította az alapjait, hogy létrehoz egy mozaikpanelt a falak felületén a fürdőszobában.

Mozaik csempe a fürdőszobában

Mozaik fürdőszoba csempe

A mozaik csempe eredetileg egy kis, többszínű csempe volt. 20-50 mm-es oldalú négyzet alakú. Az új kis fürdőszobai csempe más formájú, tiszta, ökológiai anyagokból készül:

A faalkatrészeket impregnálják olyan vegyületekkel, amelyek védik a nedvesség és a rovarok megnyilvánulását. A fém bevonat korrózió ellen. Kétféle mozaikot használnak a fürdőszobában, de bizonyos idő elteltével összeomlik.

Mozaik falburkolat

A párás levegő sokáig tarthat bizonyos típusú kőt. A kavicsokat természetes formájukban használják, válogatják és aprítanak apró frakciókat. A márvány és palasz forma négyzet alakú és összetett alakú. A kőszobában lévő kis csempe 7% nedvességet képes felszívni. Ennek köszönhetően a panelek a falak felületén készülnek, és különleges védőfelszereléssel vannak bevonva.

Üveg és cserép, hosszú ideig vízben vannak, megtartva saját tulajdonságait és kezdeti megjelenését. Nem csak faldíszítésre használják őket. Most már divatossá vált a mozaikos medencékhez és még a fürdőszoba kád felszínének kezeléséhez is. A világ minden nagyobb szállodájában az úszómedencék egy üveg mozaik egyediségét mutatják.

A "rács" és a "chip"

Mozaik falburkolat

A chip szakemberek egy kis mozaiklapot hívnak. Az anyag ebben az esetben nem számít.

Nehéz összeszerelni egy panelt az egész falon, vagy teljesen befejezni a szobát 15 mm-es csempezel ellátott fürdőszobával. Ha kidolgozza a mintát és a rajzot, sok időbe telik. Ennek következtében a burkolat vagy az egész panel több mint egy méteres elemeinek összegyűjtött része értékesítésre kerül az értékesítési pontokon. Alapjuk van:

Az anyag kiszámításánál a rácsméret jelzi, függetlenül az alaptól. Ezek 300 - 500 mm oldalú négyzetek. A kis csempe a fürdőszobában ragasztott egy rácson a falon. A papír a chipeket elölről tartja. Ennek köszönhetően a csempe ragasztva van a felületre. Miután a ragasztó megszárad, az alapot eltávolítják és vízzel eltávolítják. A rács lehetővé teszi, hogy mozaikot ragadjon fel egy gömbölyű felületen egy bizonyos sugárral.

A belső mozaik teljesíti a szükséges hangulatot

Kis csempe a falak felületén a fürdőszobában

A kisméretű csempék a fürdőszobában tartósak és a barátom hosszú időn át tanulmányozta a fotókat a díszítők formatervezésével. A tervezés és a szín függ a hangulat a fürdőszobában és a tulajdonos. Valójában ott kezdődik a saját napja.

Megfért a fekete üveg kontrasztja. A szín, amelyet sötétnek tekintenek, a felület minden egyes forgács visszaverődő fényének fényes hatásával ragyogó színt és üzleti stílust hoz létre. A Vadik-ban a szoba, ahol a kád be van építve, tágas, matt üvegből készült ablak. Fürdő és vízvezeték a fehér csempe. Nagy tükör a fal felszínén és LED-foltok a mennyezet felületén. Ő és én vettünk több kristályfüggönyöt a fal felszínén. Most reggel felébred a lélek patakjai alatt a fényes tűzijátékok közepette az éjszaka fényes hátterében.

A gyerekek számára a fényes napelemeket választotta. A hegyek és a tengerparton különböző méretű és árnyalatú háromszög alakú kavicsok voltak. A többi ólomüveg. A különböző anyagok és textúrák kombinációja jól néz ki, és nem zavart egy bizonyos ideig.

Egy barátja a földszinten hagyta el a vízvezeték egységet saját kísérleteihez. Úgy döntött, hogy a rajzot külön zsetonokba rendezi.

Helyváltoztatás mozaik megoldásokkal

Tervezzen egy szobát egy fürdőszobával egy tengeri témában, mozaik segítségével

A megfelelően kiválasztott kis csempe a fürdőszobában helyettesítheti a vizuális helyet. Fehér színű és fényes felület teszi a szobát nagy és világos. Könnyű részek nélkül azonban a helyiség, ahol a fürdőt beépítik, alakszerűvé válik, és elveszíti határait. Lesz egy poliklinikus vagy nyilvános WC-vel.

A fényes meleg színek és a Jacquard kis hullámai kis vízvezeték szerelvényekhez alkalmazhatók. Ez a kis cserépkamra többet, levegőt hoz. Emelje fel a mennyezet segít a függőleges díszek és részletek sötétebb, mint a fő háttér. Ezzel szemben egy vízszintes panel leereszti a mennyezetet és a falakat távolabbra tolja.

A kisméretű csempék teljesen lefedik a falakat, és az egyedi díszítőelemek formájában fekszenek. Az egyéniség az üvegből készült tükörlemezek zárványainak köszönhető. Arany és bronz furnérok fényűző megjelenést kölcsönöznek. A luxus színei burgundi és türkizkék.

Főzőfelület

Mozaik falburkolat

A mozaik alatt a fal síkjának nagyon egyenletesnek kell lennie. A gittkitöltés földelt, alapozott, és újra kell alkalmazni. Minden típusú csempéknél, a sötét színű árnyalatokat nem számítva, a legjobb a fényes kompozíció alkalmazása. Az üvegcserép fehér alapozó keverékre támaszkodik, és ugyanaz a ragasztó nem függ a chip színétől. A ragasztókészítményt kis felületen fogazott simítóval alkalmazzuk. Gyorsan keményedik és elveszti saját tulajdonságait.

A ragasztó megragadása után a mozaikot vízzel alaposan átmossák, eltávolítva a por és a keverék maradványait. A teljes felhordás után a habarcsot felhordják, és a felszínt alaposan eltörik a feleslegéből.

Kemény felületeket helyezünk

A panel apró frakciói lehetővé teszik az alakzatok felületét. Ovalos fülkék és nehéz oszlopok, a lélek félköríves határai és a font körül álló pódium. A felületnek nagyon simanak kell lennie. Egy másik esetben a kis csempe a fürdőszobában hangsúlyozni fogja a szabálytalanságokat, majd mérlegre esik.

Nem ajánlatos kis csempe önállóan elhelyezni. Megfelelő tapasztalattal kell rendelkezni a mozaikos munkákkal és a helyes számítási képességgel. A panelek vylazhivat elkezdenek a középső vagy az ajtó legjelentősebb helyéről. A kis alkatrészeket rosszul vágják. Az anyag kemény, de könnyen megsemmisíthető a kerámia csiszolótárcsával.

A barátom megpróbál csinálni egy mozaikot a saját kezével

Falcserép kivitel mozaikos kivitelben

Vadik egy félig keretes kerítéssel ellátott sarok típusú zuhanyzóra képezett. Először segítettem neki megtalálni a közepét, és az első hálót a legmagasabb csúcson ragadta meg. Előtte vylazhivat paneleket nyitott és lefelé. Az élek mellett segített neki vágni a méreteket. Aztán az egyes csíkok végét a sugár mentén rendezte el. A sarkokat díszítő csíkkal finomítottuk csempeburkoló lapkákhoz. Kapható sarokcsuklókkal is.

A barátom úgy döntött, hogy megpróbálja saját erejét, és paneleket készít egyes részekről. Segítettem neki felkészíteni a felületet. A Vadik vízszintes és függőleges jelöléseket adott minden sorra. Mivel nincs tapasztalata, beállíthatta a varrat szélességét és mozgathatja a csempe. A panel rajzolása nehéz, többszínű színt vett fel. Egy hajlékony barát, az egyszerűség kedvéért, tegyen színes pontokat minden téren. Aztán felhelyezte a ragasztót a forgácsra, és óvatosan beakasztotta a helyére. Agyag, aki azonnal eltörölte.

Még az 50 mm-es legnagyobb oldalával ellátott csempe esetében is, néhány napot töltött, a fal egyik részét a fürdőszobában. De megszerettem a készségeket és a magabiztosságot saját képességeimben.

A fürdőszoba csempe utánzatai: befejező lehetőségek és választás

Sok tervező szeretné használni a természetes fából készült anyagokat, hogy egyedi fürdőszobai dekorációs projekteket hozzon létre, de számos nehézséggel és akadálytal szembesülnek. A fa csempe magas költséggel, a hőmérséklet csökkenése, a kondenzátum és a gőz negatív hatásaitól függ, ami jelentősen csökkenti működési időtartamát, és felhasználását gyakorlatilag megnehezíti. A befejező anyagok előállításához használt modern technológiák lehetővé teszik a tervezők számára, hogy a fa alatt díszített kerámia burkolólapok természetes anyagának egyedi textúráját és színskálait alkalmazzák. A természetes faanyag textúrája egyedülálló alternatív megoldás a tervezési projektek végrehajtásához nehéz üzemi körülmények között.

Különlegességek

A fa csempe természetes anyagokból - homokból és agyagból készül - a szerkezetet javító módosító adalékokkal kiegészítve.

A gyártók mázas és nem üvegezett lapokat készítenek egy vagy két tüzeléssel. Az alkalmazott máz növeli a csempe erősségét, megnöveli az UV sugárzás ellenállását és a hőmérséklet-változásokat, meghosszabbítja a működési időszakot.

Az építőanyagok piaca kétféle kerámia burkolólapot kínál:

A fa alatt lévő padlólapok saját tulajdonságokkal rendelkeznek, és kétféle formában kaphatók:

 • A négyzet alakú anyag egy művészi mintát alakít ki parketta formájában.
 • A négyszögletes változat padlólap formájában készül. A nehéz zökkenőmentes telepítést csak tapasztalt építők végezhetik.

A falburkolat klasszikus formájú, és lehet:

Négyszög alakú csempe a klasszikus stílusú fürdőszoba díszítésére használható. Mozaiklapok - a népszerű lakberendezés magas páratartalmú és hőmérsékleti változásokkal. A mozaik egy rácson történő egyszerű telepítése lehetővé teszi a munkák elvégzését még a kezdők számára is.

A legnépszerűbb porcelán cserép, amely ideálisan reprodukálja a fafajok szerkezetét, nagyfokú erőt és alacsony hőmérsékletnek ellenáll. Természetes anyagokból - fehér agyagból, kvarc homokból és természetes festékekből áll.

Előnye és hátránya

A befejező anyag a modern gyártók egyedülálló fejlődése, és számos előnye van:

 • a természetes fa egyedülálló textúrája;
 • esztétikai megjelenés;
 • nedvességgel és hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás;
 • szilárdság;
 • hosszú üzemidő;
 • ellenáll a tisztító készítmények agresszív hatásainak;
 • magas vízállóság;
 • megfizethető árkategóriában;
 • környezetbiztonság;
 • rövid befejezési idő.

hátrányai:

 • Néha ilyen csempék telepítése magában foglalja a telepítés bonyolultságát.
 • Ez a felület alacsony hőmérsékleten van.

Annak érdekében, hogy eltávolítsa a hidegérzetet a csempézett felületről a fürdőszobában, a tapasztalt építők javasoltak egy fűtési rendszert a padlólapok alá helyezni. Ez lehetővé teszi a természetes fafelület érzését. Ez a lehetőség ideális a szobák hideg alsó szintjén található szobákhoz. Csak pozitív visszajelzést kap az ügyfelektől és az építőktől.

Mi lehet kombinálni?

Egy egyedi kialakítás a fürdőszobában, a felhasznált anyag textúráját és színtartományát helyesen kell összekapcsolni. A fa cserép egyedülálló anyag, amely bármely projekt alapja lehet. Összhangban van a műanyag, a tapéta, a természetes kő, a márvány, a fém és a tégla.

Számos tervezési trend alakul ki a természetes anyagokat utánzó burkolólapok használatával:

 • rusztikus;
 • Ecostyle;
 • skandináv;
 • Provence;
 • minimalista.

A több színű habarcs használata befejező anyag telepítésekor a szoba még kifejezőbb lesz, és egyedülálló fénypontot ad. Az ilyen típusú munkákhoz használt leggyakoribb színek bézs, csokoládé, fekete, méz.

Meleg hangok adják a szobát meggyőző és nemes szépség, hogy lágy átmenetet falakról a padlóra. A fából készült csempe és a természetes kő kombinációja nyer-győzelem a kényelmes pihenéshez és pihenéshez. A márványanyagok jelenléte nemcsak eleganciát kölcsönöz, hanem diszkrét luxus és nemesség stílusát is.

A természetes kő elemeinek hozzáadása a természet és a természeti szépség benyomását kelti. A fémalkatrészeket a modern és kreatív vásárlók modern projektjeiben használják. A világ különböző országaiból származó kiegészítők az adott ország etnikai színéhez adják a szobába.

Különös figyelmet kell fordítani a szürke tégla és a természetes fa cserép kombinációjára. Minden szürke árnyalatnak egyedülálló képessége van a különböző anyagokhoz való illeszkedéshez, a szükséges stílusok és trendek megteremtéséhez.

Hogyan válasszunk?

A kerámia lapok kiválasztását felelősségteljesen kell megközelíteni, részletesen meg kell vizsgálni az anyag tulajdonságait és műszaki jellemzőit.

A szükséges anyag megvásárlásakor tudnia kell, hogy milyen típusú csempe szükséges az ilyen típusú munkákhoz:

 • Majolica - a préselés során kapott és átlátszatlan mázzal burkolt csempe. Erõssége és ellenállása az agresszív vegyületeknek.
 • Terralia - olyan anyag, amely két égetést enged, és üvegréteggel van bevonva.
 • A Cotto egy csempe világos textúrájával és természetes anyagok természetes anyagával.
 • A kerámia gránit a nagyobb terhelésű padlók lefedésére szolgál.
 • A klinkert magas hőmérsékleten dolgozzák fel, magas páratartalmú helyiségekben.

Mozaik a fürdőszobában: design ötletek és design (100 fotó)

Nagyon nehéz kiválasztani a fürdőszoba befejező anyagait. Az ilyen típusú helyiségekben a belső térnek nemcsak gyönyörűnek kell lennie, hanem praktikusnak is.

A legtöbb esetben nem a legnagyobb területet osztják el a fürdőszobának, így a teljes légkör függ a csempe kialakításától. A tökéletes megoldás egy mozaik a fürdőszobában.

A mozaik dekoráció előnyei közé tartozik a csodálatos megjelenés és az egyszerű gondozás. Így bármilyen méretű szobát rendezhet.

anyagok

Még egy kis lakásban egy mozaik segítségével megtestesítheti a legmerészebb kreatív ötleteket. A fürdőszobák mindenféle díszítéssel, geometrikus mintázattal és festményekkel díszíthetőek.

Az ilyen kialakítás nem függ a divattól, így a szoba mindig modern megjelenést kölcsönöz.

A mozaikos anyagok közé tartoznak a legnépszerűbb kerámiák, természetes kő és üveg. Az első lehetőség a leggyakrabban a fürdőszoba befejezésére szolgál.

A kerámia mozaik jól illeszkedik a sima csempékhez, és az egyes elemek mintaként szolgálhatnak.

A köveket általában márványból, jáspisból, gránitból és más természetes kövekből készítik, amelyek polírozottak és a kívánt formát öltik.

Ha megnézzük egy mosogatós fürdőszoba fürdőszobájának fényképét, győződjünk meg arról, hogy az üvegmozaik a legeredetibb.

A színes megoldásoknak köszönhetően népszerű, fényes, átlátszó és matt. Az üveg hőkezelése nagyon tartós.

Ez a mozaik egy nagy díszítés a falak számára, nem fél a nedvességtől és a hőmérséklet változásoktól.

Annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül kielégítse a lakótársak tulajdonosait, komolyan fontolja meg a vízálló ragasztó választékát.

Nem szabad elfelejteni, hogy egy üvegmozaikban nincsenek apró pórusok, mint a kerámia, ezért nem ragadhatja meg a ragasztót. A falaknál a legjobb, ha olyan viszkózus ragasztót használunk, amely ragaszkodik a felülethez és a padlóhoz - rugalmas.

bélés

A fürdőszobának a befejeződése mozaik béléssel sokkal nehezebb, mint amilyennek tűnhet. A lakás tulajdonosai, akik nem ismerik a csempék technológiáját, jobb, ha kapcsolatba lépnek a szakértőkkel.

Mindenesetre a munka elvégzése előtt figyelembe kell venni a fontos pontokat:

 • A mozaik fából, fémből vagy betonból lehet fektetni, ami feltétlenül tökéletesen sima.
 • A habarcs elkészítése előtt egy napnak kell lennie. Jobb az epoxi habarcs választása.

Helyes mozaik telepítés

Amikor a felület teljesen elkészült, folytassa közvetlenül a telepítést. Ebben a szakaszban a mesternek szüksége lesz a ragasztó és a fésű spatula.

További információk itt:

Fontos megfontolni a fürdőszoba mozaikcsempe méretét: a spatula fogainak kétszer akkora legyen.

Kezdje a jelölést. Ezután tegyen egy kis ragasztót egy kis területre.

Amikor a mester meg van győződve arról, hogy a vonalak tökéletesen simaak, és a munkaterület már elegendő mennyiségű ragasztóval van elkenve, finoman benyomhatja a mozaik darabjait a falba.

Biztosítani kell, hogy a csempe elülső részéről ne maradjon ragasztó nyoma.

Mielőtt folytatná a többi lépést, meg kell várnia, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon. Ellenkező esetben az elemek oldalra mozoghatnak, és a kép elkényeztetett.

További információk itt:

Amikor a ragasztó száraz, elkezdheti a csempe ízületek csiszolását. Ezt megelőzően védőfóliát el kell távolítani a mozaikból.

Az előréteg nedves és törölve van. A habarcsot először vízszintesen alkalmazzák. Távolítsa el a felesleges a csempe segít szivacs.

Két hét után szabadon használhatja a fürdőszobát. Ne felejtsd el a jó szellőztetőrendszert és a speciális anyagokkal való varrásokat hat hónaponként. Ez segít megakadályozni a penészesetet és a penészgombást, és hosszú ideig tartja fenn a kiváló megjelenésű mozaikos képet.

tervezés

A mozaikos fürdőszobában kialakított modern kialakítás sok helyet biztosít a kreativitásnak. Például mozaikos az egész szoba vagy fényes ékezeteket.

Az utóbbi lehetőség különösen fontos, ha a belső teret javítás nélkül kívánja frissíteni.

További információk itt:

Egy igazi fénypont egy fényes fal. A színek kiválasztása szükséges, mivel a belső árnyalatok érvényesek. Mozaik lehet kötény a mosogató fölött.

Mozaikszőnyeg

A fürdőszoba kialakítása a legexkluzívabbnak tűnik egy csempézett szőnyeg jelenlétében, amely a dekoráció szerepét végzi.

Készíthet egy mozaikhatárt egy szövetszőnyegen belül. A lábmasszázs esetén kavicsos csempe közül választhat.

tusoló

Sok, helytakarékos hely, kád helyett egy zuhanykabin telepítése. Dekorációként használhatja a mozaik mozaikját a padlón. Még pohár is lehet. Minél szélesebb a mozaik darabjai közötti varrás, annál kevésbé csúszós a padló.

Öltözőasztal

A tágas fürdőszoba tulajdonosai számára kiváló formatervezési megoldás az öltözőasztal mozaikjának díszítése. Ez az opció jó a fényűző félig antik belső térben.

Hogyan válasszunk mozaikot?

Kiválasztásakor figyelembe kell venni a helyiség és a mozaik elemek méretét, mivel a vásárolt anyag mennyisége függ attól.

Azonban még mindig érdemes megvenni egy kicsit több mozaikot raktáron, mint amit kiszámított (kb. 10%).

A színséma kiválasztásakor meg kell jegyezni, hogy az élénk színek vizuálisan növelik a helyet. A fürdőszobában a legnépszerűbb mozaik árnyalatok fehérek és kékek. Az árnyalat gyönyörű.

Ez is fontos minőségű anyag. Az első osztály a legtartósabb. Könnyen meghatározható: a mozaikos csomagoláson pirossal jelöljük. A második osztály kék jelzéssel, a harmadik pedig zöld.

Az árnyékban lévõ háttámlával történõ rajzolás a tartósságot jelenti, és az izzó képe azt jelzi, hogy a burkolat ellenáll az agresszív környezetnek.

Mozaik a fürdőszobában - a dekorációs lehetőségek és a dekoráció lehetőségei

A fürdőszobában a modern befejező anyagok választéka sokszínűséget mutat. Ebben a cikkben egy olyan népszerű díszítésről beszélünk, mint egy mozaikról, és megismerhetjük a különböző méretű fürdőszobák és zuhanyzók beépítésének jellemzőit.

A mozaik dekoráció előnyei és hátrányai

A mozaik eredeti és hatékony megoldás a fürdőszobák befejezéséhez. Mint minden befejező anyaghoz, előnyei és hátrányai is vannak. Előnyök:

 • magas minőségű minőségi anyag;
 • ellenáll a hőmérsékletváltozásnak és a magas páratartalomnak;
 • a mozaikelemek festésénél egy speciálisan ellenálló festéket használnak, ami idővel nem piszkál;
 • a színek és formák széles választéka - mindenki választhat egy mozaikot saját ízlésének megfelelően;
 • a mozaik biztonságosan rögzíthető bármely felületre: gipsz, fa, fém;
 • alkalmazások sokfélesége - nem csak faldíszítéshez, hanem dekoratív vetítésekhez, résekhez és egyéb elemekhez is használható.

Vannak hátrányai is:

 • telepítési nehézség;
 • nem pedig az anya leginkább megfizethető árának köszönhetően;
 • magas beszerzési költség.

a mozaik tartós és ellenáll a hőmérséklet-változásoknak

mozaik helyezhető a padlóra és a falra

A csempe mozaik számos alakja és színe változik

Anyagok mozaikok gyártásához

A mozaik előállítására szolgáló anyagok széles választéka azt jelenti, hogy minden ízhez és pénztárcához választható. Beszéljünk a gyártás legnépszerűbb anyagairól.

Természetes kő

A legdrágább anyag a mozaik előállításához - természetes kő. Nehéz feldolgozni, ezért a természetes kőből készült építőanyagok nem olcsóak. De a legmagasabb minőség, megbízhatóság és tartósság. A kőből készült mozaikból kitöltött évtizedekig szolgál. Leggyakrabban a padló befejezésére használják, és a legnépszerűbb kövek gránit és márvány. Az olyan anyagok, mint a jázepár vagy az onyx, mozaikpanelek és díszítőelemek kialakítására használják.

faipari

Egy másik természetes anyag, de nem a legmagasabb minőség. Általában egy ilyen típusú mozaikot tömörfa, például bükk vagy cédrusból készítenek, majd speciális összetételű bevonattal látják el. Ez védi az elemeket a gomba és a hasadás. De ez a mozaik csak jól szellőző fürdőszobákban használható, általában ott, ahol nagy ablak van.

kerámia

A legnépszerűbb anyag az ár-érték arány miatt. Az ilyen típusú mozaikok színe és formája kielégíti a leglátogatottabb vevőt is. A kerámia lehet matt és fényes. A mattot gyakrabban használják a padlón, mivel meggátolja a csúszást. De nehezebb gondozni, mint a fényes lehetőség. A kerámia mozaik előnye, hogy jól illeszkedik a cseréphez.

üveg

Az üvegmozaik nem reagál a hőmérséklet- és páratartalom-ingadozásokra, könnyen tisztítható és stílusos. Az ilyen mozaik homokból és sparból készült. Először az anyagot megolvasztják, majd bélyegzik és lőttek. A gyártási technológia miatt az üvegmozaik kitart fújásokat.

fém

A mozaik fém nagyon érdekes. De sajnos ez a leginkább kiszámíthatatlan anyag, mert általában rozsdásodik és oxidálódik a fürdőszobában.

Fürdőszobai dekorációs lehetőségek

A mozaik stílusú fürdőszoba vagy zuhanyzó befejező lehetőségeit csak a képzelőereje korlátozza. Általában mozaik díszíteni:

 • falak vagy padlók;
 • a fal vagy a padló egy része, amely kiemelni kíván (falfestmény);
 • szegélyek, szegélyek és más térbeli elemek.

Fogjuk meg ezeket a lehetőségeket részletesebben.

A mozaikpadlók leggyakoribb felhasználási területei:

 • sakk-rendezési sorrend;
 • falfestmény a fürdőszoba padlóján, vagy a mosdó és a kád közelében.

A mozaik padlózat díszíti a fürdőszobát, és érdekes hangsúlyt helyez. Az ilyen lefedettség megbízható lesz és hosszú ideig tart. Általában a díszítéséhez a padlót mozaik választani üveg termék, úgy néz ki, fényes és érdekes. Jobb a sötét színek árnyalatainak kiválasztása, mivel a padló gyorsan elszennyeződik. A sötét mozaik nyomok nem olyan érezhetőek.

falak

A mozaik segítségével a legnépszerűbb falfelületek:

 • a falmozaik teljes kiépítése (például a falak kiválasztása, ahol a zuhany található);
 • keretes tükör vagy szekrény;
 • a fülkék és polcok kiemelése;
 • a minta panelje.

Ahhoz, hogy a mozaik a falon érdekessé váljon, a tervezők nemcsak az elemek mintázatával és színével, hanem textúrájával is játszanak. A mozaik elemek sima és durva, gyémánt alakú, négyzet alakú, kerek és sokoldalú lehet. Nagyon látványos díszítésű a partíció a fürdőszobában, a WC-vel kombinálva. Ez nem csak vizuálisan különbözteti meg a helyet, hanem esztétikát is ad.

Mozaik panel

A 18. században egy mozaikpanelt a vizuális művészet egyik formájának tekintettek. A császárok és királyok portréi és a város életéből származó jelenetek egy egész művészeti oldal. Ezek a hagyományok elérték a napjainkat, ezért egyre többen választanak egy panelt, amikor befejezi a fürdőszobát. A mozaikpanel ilyen változatai vannak:

 • a csempék utánzással történő felhasználása a leginkább költségvetési lehetőség, szorosabb vizsgálat, "mesterségessége" azonnal látható;
 • rajzolni a zsetonok képét saját kezével, vagy egy mester segítségével gondos és drága munka, de a leglátványosabb;
 • kész blokkok telepítése - egy közbenső opció az átlagos árkategóriából.

A mozaikpanelek mintái nagyon változatosak lehetnek. Nézzük a legnépszerűbbet.

virágok

Virágos minta - időtálló klasszikusok, amikor befejezi a fürdőszobát. Ez a szoba friss és világos jegyzetet kölcsönöz. A virágok bármilyen színben és bármilyen méretben készülhetnek, szinte tökéletes kivitel, amely bármilyen méretű fürdőszobához alkalmazható. A virágminták a levelek és a bimbók könyvei, amelyek eleganciájával kellemessék a szemet.

Nautikus téma

Talán a legnépszerűbb befejező lehetőség, mert minden kék árnyalat a fürdőszobában megfelelőnek tűnik. A héj és a hal formájú figurák harmonikusan illeszkednek a belső térbe. Amikor mozaikos paneleket játszik ebben a stílusban, olyan anyagokat használhat, mint a kicsi kövek. Az ilyen anyagok kombinációja a jelenlét hatását hozza létre. A türkizkék üveghullámok a padlón nagyon elegáns és érdekes módon helyezkednek el a felületre.

absztrakciók

Ha nem tudja eldönteni a befejezési témát, az ilyen minta végrehajtása a falon vagy a mennyezeten - ez az Ön választása. Ez a minta lehet monokróm és diszkrét, vagy világos és színes. Az absztrakció formájában történő rajzolás oka annak, hogy elgondolkodjon a képzeleted.

Egyedi elemek díszítése

Annak érdekében, hogy egy fürdőszobát kiemelhessenek, de pénzt takarítanak meg, sokan erre a módra használják a mozaikok díszítő rések és határok használatát. A mozaik, ellentétben a befejeződés alapvető hangjával, elterjeszti a fülkék és a polcok belső felületét, vagy keretezi azt a talapzót, ​​amelyen a kád fel van szerelve. Egy másik népszerű lehetőség, hogy a tükör kereteit mozaik elemekkel helyezzük el.

Kis terület díszítése

Természetesen, ha egy nagy fürdőszobával rendelkező házban lakik, könnyedén megtalálhatja a helyet egy panelhez, vagy más megoldást kínálhat a fal dekorációjához. Sajnos a legtöbben nem tudnak büszkélkedni a fürdőkádra vagy a zuhanyzásra. Azonban egy mozaik segítségével akár egy kis fürdőszobát is díszíthet (például Hruscsov stílusú szobájában), így nagyobbnak és elegánsnak tűnik.

Ötletek a magas és közepes költségvetéshez

Általában a mozaikok használata a fürdőszoba díszítésében drága javítási lehetőség. De ha elég pénzed van, engedheti meg magának:

 • a természetes kő befejeztével. Még a legmuvasabb fürdőszoba is ilyen típusú javításra fog kinézni gazdag és látványos;
 • bérel egy profi matematikát a számításokból, akik jó munkát végeznek és pontosan elhelyezik a mozaikot;
 • jöjjön ki a panel saját tervezési opciójához.

barna és sárga mozaik

stílusos mozaik ötlet

Költségvetési lehetőség

Ne hajlandó megjavítani mozaik használatával, ha szerény költségvetésed van. A modern anyagok sokféleségével minden tárcába mozaik dekorációt választhat. Íme néhány tipp, hogy pénzt takarítson meg:

 • ne hajtsák be teljesen a falakat és a padló mozaikot, mert minél több anyag kerül a munkába, annál drágább a javítás. Ezenkívül vizuálisan csökkentheti a már szerény helyet;
 • Ha falakat vagy padlókat díszít a panel segítségével, válassza ki a kis rajzokat vagy betéteket. Például mozaik segítségével keretet helyezhet el egy tükör körül. Ha a tükör az ajtóval szemben van, vizuálisan kiterjeszti a teret;
 • Előnyben részesíti a kerámia mozaikot - könnyen karbantartható, megbízható és olcsóbb. Ugyanakkor ez egy minőségi anyag, amely különböző formákat és színeket kelt;
 • kombinálj mozaikot más anyagokkal: a mozaikokkal kombinált kerámia csempe nagyon harmonikus és elegáns;
 • Ha nagyon szerény költségvetésed van, válaszd ki a mozaik utánzatot. A minőségi modelleket nagyon nehéz megkülönböztetni az eredetitől;
 • A javítás költségeinek csökkentésére a legegyszerűbb mód az, hogy magad csináld. Ezért tanuljátok meg a mozaikot. Hogyan csináljuk ezt?

mozaikos fürdő dekoráció

eredeti mozaik dekoráció

fürdőszoba mozaik dekoráció

Hogyan állíts ki egy mozaikot a saját kezével?

Úgy döntöttél, hogy maga hozza a mozaikot. Lássuk, hogyan történik a számítások folyamata.

Előkészítés

Kezdje az előkészítő szakaszt:

 • Mérje meg a falakat és a padlót, és rögzítse azokat. Becsülje meg a panel és a fülke méretét, ha a díszítés módját választja; / li>
 • kiválaszthatja a boltban lévő mozaik elemeket, hogy megfeleljenek méretének, színének és textúrájának. Kérjen tanácsot a szakembertől, hogy mennyi mozaikot igényel a fürdőszobának megfelelően. Ez a szolgáltatás rendszerint ingyenes a vásárlással;
 • Helyezzen be egy speciális ragasztót, attól függően, hogy milyen típusú felületre helyezi a mozaikot. Azt javasoljuk, hogy vegyen egy vízszigetelést, mivel a fürdőszoba nedves helyiség. Ne felejtsd el beszerezni az ízületek habarcsát;
 • vásároljunk néhány spatulas különböző szélességű, attól függően, hogy a méret a mozaik elemek. Ne felejtsd el a gumi spatulát a fugázáshoz.

mozaikos mozaikot a falon

mozaikos mozaikot a padlón

Fektetési technológia

Van egy bizonyos rend a munkában a mozaik felállításán.

Felületi igazítás

Mozaik - a szeszélyes díszítőelem, tökéletesen sík felületet igényel. Töltsük fel a padlót cementhabarcsmal és értékeljük egy szinttel. A falakat is alapozni kell, ezáltal a mozaik nemcsak lapos fekvést eredményezhet, hanem jó tapadást biztosít a felülethez.

jelölés

Jelölje meg azt a felületet, amelyen a mozaikot lefektetik. Ehhez rakjon ki mozaikot egy üres térben, mérje meg a falon lévő vezérlőpontokat.

cérna

A mozaikvágás nagyon gondos folyamat, amely megköveteli a kitartás kitartását és pontosságát. Helyezze el a képet papírra és vágja le az extra darabokat.

lefektetés

A sima falakat vagy padlókat ragacsos habarccsal kezelje, és folytassa a mozaik kiépítését. Legyen különösen körültekintõ az elsõ sorok készítésénél: ha rosszul fekszenek, az egész kép "megy". Nem kell azonnal ragasztót alkalmazni az egész felületre, kiszáradni és megnehezíteni a kirakást. Részben dolgozni. Ne nyomja túl erősen a mozaikot. Csak győződjön meg róla, hogy a kép lapos, nyomja be a ragasztó oldatba. A felesleges ragasztót törölje le a mozaik felületéről, nehogy eldobja a tojásanyagot.

Fugázó

Győződjön meg róla, hogy a mozaik erősen a ragasztóval ült, és száraz, megdörzsölheti a varratokat. Általában a mozaikelemeket védő réteggel borítják, ezért először az utasításoknak megfelelően kell eltávolítani, és csak ezután folynak. Gumi lapát segítségével végezze el az eljárást függőleges és vízszintes irányban. Fél óra elteltével távolítsa el a felesleges oldatot.

takarítás

A mozaikot nedves ruhával törölje át (speciális mosószert lehet hozzáadni). Ezt közvetlenül a fugázás után kell elvégezni, amíg a termék száraz. A mozaik készen áll!

Ebben a cikkben megvizsgáltunk különböző lehetőségeket egy mozaikos fürdőszoba díszítésére, és megtanultuk, hogyan készítsük el a saját kezünket.

Fából készült mozaik a fürdőszobában

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból készült: Keverjük össze

Ár: 6614 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 6621 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból készült: Keverjük össze

Ár: 6648 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna, többszínű kivitel: fa alapfelület: keverjük össze

Ár: 6648 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból készült: Keverjük össze

Ár: 6701 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból készült: Keverjük össze

Ár: 6768 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 6768 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 6768 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból készült: Keverjük össze

Ár: 6788 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 6795 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból készült: Keverjük össze

Ár: 6889 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 6902 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 6942 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból készült: Keverjük össze

Ár: 6942 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 6969 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból készült: Keverjük össze

Ár: 6982 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 6989 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 7002 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna, többszínű kivitel: fa anyagból Felület: domborított

Ár: 7002 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 7009 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 7022 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból készült: Keverjük össze

Ár: 7049 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból készült: Keverjük össze

Ár: 7049 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 7049 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból készült: Keverjük össze

Ár: 7056 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 7096 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból készült: Keverjük össze

Ár: 7123 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 7156 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 7196 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Opera Decor Collection: Wood Opera

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: barna Kivitelezés: Fa anyagból Felület: domborított

Ár: 7196 rubel / m 2

Látogatók a kerámiatermékek boltjaiba, akik gyakran érdeklődnek a fürdőszobában lévő mozaikok iránt. És most a vásárlók megpróbálnak valami szokatlan dolgot találni, egy eredeti megjelenéssel, amely lehetővé teszi, hogy egyedülálló legyen. Az egyik módja annak, hogy valami nagyon emlékezetes legyen egy mozaik alatt egy fa a fürdőszobában.

A fa alatt levő mozaik jó, mert a rendes faktól eltérően nem félek a nedvességtől és évekig tarthat. Ugyanakkor a zsetonjait úgy alakítják ki, hogy szinte megbízhatóan kicsi elemeket utánozzanak a természetes fából, amelyből vonzó mozaik mintát szerelnek össze.

A fa alatt található mozaik megfelelő változatát választja a Decotrade online áruházunk honlapján, katalógusunkban nagyon érdekes gyűjtemények vannak!

Mozaik a fürdőszobában - példák exkluzív és elegáns design a fürdőszobában (100 fotó)

A megfelelő anyag kiválasztása nem olyan egyszerű, amilyennek első pillantásra tűnik. Végül is nemcsak gyönyörűnek, hanem praktikusnak is lennie kell.

Végül is egy fürdõ olyan hely, ahol a páratartalom magas, és nem minden anyag képes átvinni ezt a tényezõt.

Általános szabály, hogy nem egy nagy szoba van elosztva egy fürdőszoba. És nagyon fontos kiválasztani a megfelelő színt és anyagtípust. Ebben a cikkben megismerjük a csempe mozaikot a fürdőszobában. Megtanuljuk az előnyöket és hátrányokat.

Anyag - mozaik csempe

Az első dolog, amire figyelni akarsz, a megjelenés. A mozaik csempézett fürdőszoba mindig érdekes és gyönyörű lesz. Könnyen törődni vele, képes lesz ellenállni minden belső tényezőnek. Ezzel teljesen lemondhat a kreativitásról, és az ötleteit közvetlenül a falakra helyezheti.

A mozaik kerámiából, átlátszó üvegből és természetes kőből készül. Ismert minden kerámiához. Kombinálható rendes csempékkel, és mint akcentussal, mozaikszerű mintázatot vagy mintát rajzolhat ki.

Ami a kő mozaikot illeti, természetes kőből készült. Gránit, tufa stb. Magában a termelésben feldolgozva, polírozva alakul ki.

A fürdőszobai üvegmozaik kezdetben hőkezelt, mivel ez a mozaik tartóssá válik. Ez a tervezési lehetőség szokatlannak tűnik, kombinálhat különböző árnyalatokat, sokan ma vannak.

Nagyon ritkán, de még mindig van egy kis mozaik, nagyon tartós. Átlátszó üvegből készül, színezékeket adnak a folyamatba. Ennek eredményeképpen a kijáraton eredeti és határozottan nem ismételhető mozaik található.

A legkedvezőbb az Ön vállalkozása. Minden lehetőség eltérő, jellemzői, árai, színei stb. A teljes kép megtekintéséhez a fürdőszobában lévő fotómozaik látható, és győződjön meg az egyedi szépségről.

Falfelület előkészítés

A fürdőmozaik befejezése előtt gondoskodni kell a falak felületéről. Az előkészítést az alábbi sorrendben kell elvégezni:

 • Győződjön meg róla, hogy a felület egyenletes. Nem számít, milyen anyagból lehet fából, fémből, betonból, minden esetben a mozaik egyenletesen csökken.
 • Fugázás előtt hagyja el a helyiséget egy napig. A habarcs jobb az epoxid használata, a nedvességgel szemben.

Elvileg minden tevékenység függetlenül vagy szakember segítségével végezhető el.

Mozaik lefektetési folyamat

Felület készült, most halad a fő. Annak érdekében, hogy elindítsa a mozaik mosogatását a fürdőszobában, egy speciális ragasztót, spatulát kell fésülni. Fontos! A spatulafogaknak 2-szeresnek kell lennie a csempe méretének megfelelően.

Ezenkívül egy olyan jelölést is végzünk, ahol mozaikot találunk. Kenet ragasztóval. Ne töltse azonnal az egész felületet, a ragasztó képes megszáradni. Csak azon a darabon, ahol a mozaik azonnal ragasztva van. Nézze meg, hogy a ragasztó nem megy az elülső oldalra.

Amikor a csempe a mozaik alatt a fürdőszobában lesz elhelyezni tovább a fugázás az ízületek között. Készítse elő a habarcsot, a gumi spatulát és a közönséges szivacsot. Kezdetben dörzsölje vízszintesen a vonalakat, és már inkább függőleges. Távolítsa el az összes felesleges habarcsot szivaccsal.

Ez minden készenléti. 2 héten belül használhatja. Ne felejtse el törődni a csempékkel, gondolja át azonnal a szellőzőrendszeren, hogy ne jelenjen meg a gomba.

A mozaik lehetővé teszi, hogy a fürdőt különböző stílusokban díszítse. Az egy darabból álló design mellett árnyalatokon is különböző hangsúlyokat készíthet. Különböző formákat és színeket alkalmazzon. A mozaikos fürdőszoba kialakítása mindig kellemes a szem számára, és elég hosszú lesz.