Legfontosabb > Bútor

Mozaik pvc panelek

A mozaik PVC panelek ésszerű alternatívája a drága kerámia burkolatoknak. Ezt a bevonatot nagy kopásállóság jellemzi, nem karcolja meg, nem átadja a nedvességet, nem érzékeny a gőz és a hőmérséklet különbségekre. Egyedi tulajdonságainak köszönhetően ezek a panelek a fürdőszobában, a konyhában lévő kötényben, a folyosón vagy a kamrában helyezhetők el. Ez az anyag nem igényel semmilyen jelentős karbantartást - egyszerű és egyszerű nedves tisztítás, és speciálisan elkészített alumínium vagy fa keretre, vagy hagyományos folyékony körömre szerelhető.

Különlegességek

A modern PVC panelek praktikus polimer anyagok bármely helyiség belsőépítészetéhez. Ez a bevonat vinil alapú műanyagból áll. Ez utóbbi az anyag ellenállását biztosítja a legtöbb kémiai detergenssel, lúgos savakkal szemben. A PVC panelek nagyon tartósak és kemények, nem szívják fel a nedvességet, és ellenállnak a hőmérséklet változásainak. Használhatók a fürdőszoba, a szauna, a konyha vagy a veranda felé. Szükség esetén az ilyen paneleket más anyagokkal együtt lehet használni.

A PVC panelek gyártásának jellemzői miatt szinte bármilyen textúrát utánozhat, és számos árnyalatban és színben festett. Gyakran használja a csempe mintákat a konyhában a kötényre.

A mai napig PVC panelek - elég népszerű anyag. Nem igényel speciális előkészítést, sőt, képes megakadályozni néhány építészeti hibát és a falak hibáit.

Olvassa el részletesebben, hogyan kell ragasztani a csempe a falon.
Az ilyen bevonatok felszerelése szintén nagyon egyszerű.

Ezt kétféle módon lehet elvégezni:

 • Fém vagy fa ládák segítségével. Alapjául szolgál a panel rögzítése közvetlenül csavarokkal vagy konzolokkal. Ráadásul a fal és a padló között kialakított térben elhelyezett szigetelés vagy elektromos vezetékezés elrejthető.

Készülj fel, hogy ez a kialakítás 3-5 cm-t tesz el tőled.

 • Szintetikus ragasztóval. Ebben az esetben az anyag közvetlenül a díszítendő felületre van ragasztva. Az ilyen manipulációk folyékony köröm segítségével is elvégezhetők. A ragasztót a lap teljes felületére kell felhordani, és szilárdan a falhoz kell nyomni. A bevonat száradása legalább 4-5 nap lesz.

Ebben az esetben a falnak fel kell készülnie. Meg kell tisztítani a régi bevonat alaposan száraz és zsírtalanítani.

gyártók

A PVC panelek az átlagár szegmenséhez tartoznak. Az orosz építkezésekben nagyrészt a belföldi cégek és márkák termékei vannak képviselve. Természetesen, ha kívánja, megtalálja a külföldi cégek termékeit, de költségei jelentősen magasabbak lesznek.

A hazai gyártó mozaik PVC panelek, mint a vállalatok, mint:

 • A Plastdecor - a polivinil-klorid bevonatok gyártására szakosodott legjobb hazai vállalatok egyike. A cég 2003-ban kezdte meg tevékenységét, ma pedig a legnagyobb gyártója az iparágban. A Plastdecor számos építőipari céggel és szaküzletággal együttműködik, így a márka szinte minden országában jelentős termékcsaládot találhat. Az összes anyag gyártása modern high-tech felszereléssel készül. Ugyanakkor a vállalat nem csak az általánosan elfogadott termelési rendszereket használja, hanem bemutatja saját technológiai módszereit is, ami lehetővé teszi a gyártott bevonatok minőségének jelentős javítását.
 • Dekoplast - a cég 1999 óta gyárt PVC paneleket. A márka saját gyárával rendelkezik a befejező anyagok előállításához, és az új módszerek és munkamódszerek folyamatos bevezetése nemcsak jelentősen javítja a minőséget, hanem alapvetően új típusú bevonatokat is termel. A vállalat minden terméke kétszintű ellenőrzési rendszeren esik át, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kizárjuk a nem megfelelő termékeket a gyártás kezdeti szakaszában. PVC lemezek A Decoplast teljes mértékben megfelel a hazai és nemzetközi szabványoknak. E márka termékeit gyakran díjak és minőségi tanúsítványok jellemzik.

Fajták és jellemzők

Általában különbséget tenni a következő típusú műanyag panelek:

 • Panelek betöltése. Keskeny járólap. Az ilyen anyagok hossza legfeljebb 3 méter lehet, szélessége legfeljebb 60 cm.
 • Mozaik panelek. Ez a borítás téglalap alakú vagy négyzet alakú lapokat jelent, felülről eltávolított reliefmozaik mintával.
 • Csempe. Ebben az esetben a bevonat négyszögletes vagy négyzet alakú. Az utóbbi méretei 30x30 és 100x100 cm között lehetnek.

A legtöbb esetben a mozaik PVC paneleket 955x480 cm-es méretben állítják elő, bevonatuk lehet fényes és matt is, és ezek mindegyike könnyen illeszthető SVP-vel a csempékhez.

Kezdetben az ilyen panelek belsőépítészeti gyártása meglehetősen drága volt. A panelek maguk is túlságosan nehézkessé váltak, ami lehetetlenné tette a belsőépítészet használatát. De a polivinil-klorid szabad habosítási eljárásával a könnyű és viszonylag megfizethető anyagokat lehetett gyártani.

A kapott panelek a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • Tűzállóság A leírt lemezek tűzhőmérséklete több mint 500 fok.
 • A műanyag nem tapad és nem hagyja nedvességet. A tömítőanyagok használata miatt a folyadék behatolása még a lemezek közötti varrásokban is kizárt.
 • A mozaikpanelek sejtszerkezete megvédi a helyiséget az idegen hangoktól. Ezt az anyagot gyakran használják nyilvános helyeken, kávézókban és más helyeken, ahol magas a zajszint.
 • A PVC panelek nem esnek mechanikai sérüléssel, így a karcolások vagy repedések nem félhetnek.
 • A mozaikpanelek jól hajolnak. Számukra bármilyen komplexitású tervet hozhat létre. Plusz, ha szükséges, a panel egyszerűen fűrészelhető, fúrható, őrlődhet vagy kivágható. Javasoljuk, hogy fordítsanak figyelmet a Leroy mozaikra.
 • A polimer anyagok felhasználása miatt ezek a lemezek nem rothadnak és korlátlan élettartamuk van.
 • A megadott bevonat nem tartalmaz veszélyes kémiai vegyületeket és nehézfémeket, így bármely lakóhelyiségben használható.

Vélemények

Daniil, 26 éves

Vásároltam mozaik PVC paneleket a fürdőszobában. Az anyagot a közepes árkategóriából választották, ezért a Decoplast lapokon álltam. Elvileg a pénzének fedezése teljesen indokolt. A szín világos, nincsenek hibák is. Igen, és olyan lehetőségek, mint a textúrák, és sok szín - rengeteg közül választhat. Szerelt panelek egymástól függetlenül folyékony körmökön. A lapok tökéletesen mentek. Sehol sem indul el semmi, és a varratok nem láthatók.

Valerij 44 év

A konyhai kötényt "Plastdecor" mozaik PVC panelekkel díszítem. Vizuálisan nem tudod megmondani egy csempe, és a költség többszörösen alacsonyabb. Igen, és időnként könnyebb és gyorsabb. Ha a mozaik burkolólapok esetében szakembereknek kell fordulnia, akkor a PVC panelek kézzel is felszerelhetők. Itt nincs külön ismeret. A lefedettség viszonylag olcsó, de teljes mértékben igazolja az összes költséget. Ráadásul nem igényel különösebb gondosságot. Egyszerű nedves tisztítás elegendő, és bármilyen mosószert használhat.

Laminálás lefektetése, lásd itt.

A PVC csempék telepítésének videofelvétele

következtetés

A befejező anyagok modern változatai közül kiemelkedő figyelmet érdemel a mozaik PVC panelek lefedettsége. Ez az anyag rendkívül tartós és ellenáll a hőnek és nedvességnek. Az ilyen panelek könnyen felszerelhetők magas páratartalmú helyiségekben, például fürdőszobában vagy konyhában. Gyakran hasonló panelvakkal látják el a falakat a boltokban, kávézókban és más közintézményekben. Ráadásul ez az anyag teljesen környezetbarát. Nem tartalmaz sem káros vegyületeket, sem nehézfémeket.

PVC panel "mozaik": fajta, installáció, fotó

A ház javításánál mindig a magas páratartalmú helyiségek falának befejeződésének kérdésére van szükség. Hogyan érhető el az esztétika és a gyárthatóság kombinációja a belső térben? Ebben az esetben jó megoldás a PVC mozaik panelek használata.

PVC panelek típusai mozaikhoz és azok alkalmazásához

A PVC egy vinil-klorid-polimerből álló termoplasztikus műanyag. Kémiailag ellenálló savakkal, lúgokkal, különböző oldószerekkel és ásványi olajokkal szemben. Többek között ez a nyersanyag a panelek gyártásához, amelyeket széles körben használnak a modern konstrukcióban. Ennek a nyersanyagnak a használata lehetővé teszi, hogy végtelenül bővítse a panelek textúráit és színeit.

A mozaik tökéletes a fürdőszobában

Vannak lehetőségek, amelyek különböző mintázatokkal, rajzokkal, absztrakciókkal, fa-, kő- és egyéb anyagok utánzatokkal rendelkeznek, de a "mozaik" képen szeretnék élni, mivel jobban megfelel ennek az anyagnak a lehetséges hatókörébe.

A PVC mozaik panelek használata

 • PVC-panelek a mozaikos minta fürdőszobájához;
 • panelek a WC-ben;
 • falpanelek a fürdőben és zuhanyzókban;
 • falak a folyosón és a folyosókon;
 • a konyha befejezése, különösen a munkahely az asztal, mosogató és tűzhely területén.

Műanyag panelek típusai

Annak érdekében, hogy megfeleljen az összes követelménynek, még a leginkább válogató fogyasztóknak is, az építőipar elsajátította több méretű műanyag panel gyártását.

 1. Keskeny lapok betétkészítéssel, összekötő zárral, megjelenésében hasonlít a béléshez. Szélesség 25 - 50 cm, hosszúsága pedig 3 méter.
 2. Lemez PVC panel mozaik 95 x 48 cm Ezeket a paneleket más néven lemezeknek is nevezik, és a fentiek mellett széles mérettartományuk van.
 3. Négyzetes pvc mozaik csempe, oldalméret 30-98 cm.

Mozaik panel tulajdonságai

Szabad habzástechnikával a polivinil-klorid, amely a panelek alapját képezi, az építőanyagok elitére emelkedett. Ennek köszönhetően a mozaikpanelek valóban egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • Nedvességállóság. A sima felület és a porozitás hiánya kedvez a víz gyors lefolyásának, és teljesen megszünteti a sötétedés és a penészedés kockázatát.
 • Növelje a helyiség hangszigetelését.
 • Jó munkavégzés. Könnyen fűrészelt, fúrt, őrölt, hajlított, göndör kontúrt vághat. Ugyanakkor fokozott ellenállás a mechanikai stressz.
 • A mozaik alatt található műanyag panelek dekoratív tulajdonságai jó fogyasztói minősítést kaptak.
 • Tűzbiztonság. A gyulladási hőmérséklet 100 ° C-kal magasabb, mint a többi készítő anyagé.
 • Könnyű és rugalmas, egyszerű és egyszerű telepítés
 • Képes telepíteni a falra bármilyen összetettség.
 • Semlegesítés a különféle kémiai hatásokra, valamint a kapcsolódó környezetvédelmi és higiéniai biztonságra.
 • Könnyen mosható és karbantartható.
 • A szolgáltatás garantált időtartama közel 10 év.

Telepítés és telepítés

Az egyik előnye, hogy a PVC paneleknek mozaikosnak kell lenniük, az egyszerű és gyors beszerelés lehetősége. Ebben az esetben, ha a felület sík, akkor egyszerűen ragaszkodnak.

Hogyan kell ragasztani panelek "mozaik"

Az ilyen panelek falra ragasztására szolgáló algoritmus a következő:

 • a fal felületének előkészítése a lemezek felhelyezéséhez: nagy szabálytalanságok tisztítása és tömítése gitttel;
 • expozíciós panelek szobahőmérsékleten tíz órán belül;
 • a panelek munkafelületének zsírtalanítása;
 • a ragasztó alkalmazásának helyén a panel megfelelő helyre történő felszereléséhez és nyomja meg;
 • távolítsa el a ragasztó és a szennyeződés nyomát.

A telepítés folyékony körmökkel hasonló.

Telepítés a láncra

Egy durva falú változat esetében mozaikpaneleket helyeznek el a betonra. Fából készült rudakból áll, előkezeltek egy speciális fertőtlenítő oldattal a penész és a gomba megjelenéséig. A rudak közötti távolság nem haladhatja meg az 50 cm-t, a falhoz pedig a rudakat tüskékkel vagy szegekkel rögzítik.

További telepítéssel ugyanazokkal az algoritmusokkal, mint a panelek ragasztása esetén.

Mozaik PVC panelek a belső térben - a funkcionalitás és a dekoráció jó kombinációja

A nagy páratartalmú fürdőszobák és más irodahelyiségek javításakor a mozaik dekoratív PVC panelek a szépség és a praktikum jó kombinációját jelentik. Ezt az olcsó falburkolatot fel lehet szerelni, függetlenül a mozaik bevonat régi művészetéhez.

Fürdőszobai mozaikváltozatok

Mozaik - rendkívül művészi, kiváló minőségű, érdekes anyag. A fürdőszobában a mozaikcsempe felületkezelése kiváló dekorációs lehetőség.

A mozaikok különböző felületeket díszítenek, és elegáns, esztétikus, látványos belső teret hoznak létre.

A mozaik csempe előnyei

 • szilárdság, tartósság, kopásállóság;
 • nem fél a nedvességtől és a magas hőmérsékletektől;
 • lehetővé teszi a világos geometriai és bonyolult fantázia minták létrehozását;
 • bármilyen forma és konfiguráció felületi kikészítéséhez;
 • a mozaiklapok ápolása nem nehéz;
 • alkalmas bármilyen méretű fürdőszoba befejezésére;
 • széles színekkel rendelkezik.
 • Hol van mozaik?

  A különböző méretű mozaiklapokat használják:

  • falburkolat (egészben, panelek és frízek készítéséhez);
  • padlóburkolatok (sakk mintázat, friz, mat);
  • kötények létrehozása a mosogató körül;
  • a képernyő és más felületek kialakítása;
  • niche befejező és beépített polcok. A kiemelés fokozza a hatását.

  A mozaik szó, olaszul lefordítva, azt jelenti, hogy "a darabokból hajtva". Az egyes részek kis méretének köszönhetően az eredeti kádak szabálytalan alakzattal díszítik. Az eredmény egy exkluzív, rendkívül művészi belső részlet. Ez például:

  És ez a cikk leírja, hogyan kell helyesen vinni a linóleumot.

  Mozaik típusok

  Különféle anyagok alkalmasak a gyártásra. Felhasználás: üveg, márvány, porcelán, kő, fém. Exkluzív mosószőnyegek a fürdőszobában, díszítéssel, drágakövekkel, aranyfóliával, mesterséges akvamarinnal készülnek. Ezt a művészt olasz mesterek tökéletesen elsajátították.

  Kerámia csempe mozaik fürdőszoba

  A kerámia mozaikpanel és a cserép közös eleme a díszítésnek. A Mesterek azt tanácsolják, hogy ezt az anyagot egy olyan falon végezzük, amelyen nem esik vízzel. Tehát az élet tart. A darabok méretét, formáját a master-finisher választja ki.

  A tervezők szeretik a kísérleteket, és gyakran nagyméretű, fényűző szobák kerámiatárgyak tulajdonosainak kínálják a falakon egyedülálló falfestést. Ezen anyag felhasználásával létrehozhatod ezeket a remekműveket.

  Üvegmozaik

  Az esztergált üvegdarabokat a fürdőszobák fedeleinek és paneljeinek bevonására használják, a medencék és a zuhanytálcák kikészítéséhez. Mindenütt, ahol a páratartalom folyamatosan emelkedik.

  Az üveg felületén fellépő fény játéka emelkedett hangulatot teremt. A lámpák helyes elhelyezkedése a látványos fényességet hangsúlyozza. Az új technológiák lehetővé teszik az üveg színének bármilyen színben történő színezését, arany és pigmentek hozzáadását fantasztikus árnyalatokhoz.

  A jó öreg zománcot egyedülálló technológiával készítik el, az üvegeket porrá dörzsölve és eredeti állapotába visszatérve fémoxidokkal és speciális festékekkel együtt. Minden darab egyedi árnyalatot és kellemes ragyogást kap.

  A természetes kő mozaikja

  A mozaikkőlapok mestereinek exkluzív munkái lehetővé teszik, hogy a fürdőszobát fényűző, elegáns szobákká alakítsa át. A drága padlóburkolatot, a gazdag falpaneleket házak, házak tulajdonosai rendezik, az elit kúriák tágas fürdőszobái tulajdonosai.

  A különleges összetétel védi a természetes kő felületét a nedvességtől. Különböző színek és árnyalatok, szépség, tartósság - a természetes anyag előnyei.

  Öntapadó mozaik

  A tervezők azonnal elismerték az öntapadó mozaik minden előnyét a piacra lépés után. Könnyű ragasztani bármilyen sima felületre. A fürdőszoba területe lehetővé teszi, hogy megtestesítse a legmerészebb ötleteket és fantáziákat. És a pici zuhanyzóban, és a tágas medencében, ez a fajta befejező anyag lesz kereslet.

  A mozaikrészek vastagsága nem haladja meg az 5 mm-t. Összetétel: polimerek külső rétege és vékony öntapadós réteg. A külső réteg klaszterekre oszlik, amelyek mozaikos felületet hoznak létre.

  Ez a látványos befejező anyag rögzítése egyszerű.

  Lépésről lépésre. Szükséges:

  • ideális esetben a felületet (falak, padló stb.
  • távolítsa el a réteget az öntapadó részből;
  • csatoljon egy lapot a felületre, óvatosan rögzítse le;
  • vegye le a védőréteget a polimer felületéről;
  • törölje szét.

  PVC mozaik csempe fürdőszoba

  A PVC-paneleket évek óta használják a fürdőszoba befejezéséhez. A mosogató a polimer anyagokból készült fürdőszobában helyettesíti a hagyományos befejező anyagot.

  Az új anyag dekoratív tulajdonságai lehetővé teszik, hogy reális alkotásokat hozzon létre az arányok megőrzésével és a legkisebb részletekkel. Bármelyik kép, kép, kép, amit a falon újra létrehozhat.

  A műanyag (polimer) mozaik számos előnnyel jár, amelyek lehetővé teszik, hogy a helyiséget magas páratartalmú helyiségekben ajánljuk. Ez az egyedülálló anyag sok szempontból jobb a természetes mintáknál.

  Használat előnyei:

  • a technológia lehetővé teszi, hogy kiválassza a dekoratív elemek kívánt méretét és alakját;
  • rugalmas panelek a rácson könnyen felszerelhetőek bármilyen felületre;
  • nedvességet, magas hőmérsékletet, mosószereket;
  • alacsony tömege lehetővé teszi olyan felületek díszítésére, amelyek nem képesek ellenállni a nehéz terheknek;
  • a polimerek nem toxikusak, a fürdőszobát kivéve bármely lakóövezetben használhatók;
  • sokoldalúságát. Létrehozhat egy látványos panelt vagy teljesen díszítheti az egész falat egy műanyag mozaik segítségével;
  • reális képek. A kerámia panelek nem mindig adják meg pontosan a kívánt színeket és árnyalatokat. A polimer bevonat előállításának innovatív technológiái kiküszöbölik ezt a hátrányt. Beállíthatja az eredeti színét és megváltoztathatja az Ön kívánságainak megfelelően.

  Oroszországban a vállalat MOZAIKO polimer mozaikot gyárt.

  És itt van egy cikk a tükörlemezről a foltról.

  Mennyibe kerül egy fürdőszobai mozaik? Az öntapadó mozaik mozaikcserépének vagy tekercsének ára függ az anyag típusától, a gyártótól, a kizárólagosságtól és az ilyen típusú mozaik gyártásának bonyolultságától. Ez a befejező anyag meglehetősen drága. Néhány exkluzív típus, például a márvány és az üveg kombinációja kiváló teljesítményt és magas dekoratív tulajdonságokat biztosít a felületek számára. Drágák.

  1. GLASS rugalmas alapon. Lapformátum: 30x30cm. Ár 1 darab: 532 rubel. Intermatex (Spanyolország).
  2. Stella di Mare. Lapformátum 32,7 cm x 32,3 cm. Ár 1 darabért: 440 - 1600 rubel. Gyártó (Kína).
  3. Fényes QUARTZ - Lemezformátum: 30x30cm. 834-ből dörzsölje. 1 darabért Gyártó Intermatex (Spanyolország).
  4. Grand Cerama. Lap mérete 30x30 cm Ár 1 db - 560 - 1565 rubel. Gyártó Grand Cerama (Ukrajna).
  5. Mozaik márvány Vivacer üveg (matt márvány + fényes üveg). Az ár 1 négyzetméter M - 3000 rubel. Gyártó - Kína.

  Úgy döntöttél, hogy díszítik a fürdőszobát mozaikokkal? Figyeljünk a tervezési lehetőségekre ezzel az érdekes befejező anyaggal. A szemek szétszóródnak a különböző lehetőségek közül: a legegyszerűbbektől az igazi remekművekig.

  PVC panelek belsőépítészeti mozaikokkal

  Gyönyörű és technikai PVC panelek mozaikokkal a belső kialakításban gyakran láthatók. Ez főként a termékek változatosságának és az alacsony költségnek köszönhető.

  Előnye és hátránya

  A mozaikos PVC panelek számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek.

  Ennek a befejező anyagnak a megválasztása a következő előnyökkel jár:

  • olcsó;
  • nagy választék;
  • szilárdság;
  • biztonság;
  • nem adnak egy szerszámot;
  • nem fél a nedvességtől;
  • csak vigyázzon rájuk (csak sétáljon a felületen egy szappan ronggyal);
  • könnyen fűrészelhető és hajlított;
  • az ultraibolya sugárzás nem érinti;
  • nem fél a károktól;
  • jó hőszigetelés;
  • ellenáll a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak;
  • enyhíteni;
  • eltakarják a falak hibáit;
  • kiváló hangszigetelés;
  • bármilyen felületre helyezhetők;
  • egyszerű telepítési folyamat;
  • könnyű leszerelni és cserélni.

  A hiányosságok között megállapítható, hogy a panelek a telepítés során legfeljebb 5 centiméter hasznos helyet foglalnak el, és az évek során sárga színűek lehetnek.

  Alkalmazási kör

  A PVC panelek jó választás lehetnek a következők számára:

  • fürdőszoba belső;
  • mosdóburkolat;
  • falak a folyosón és a folyosón;
  • zuhanyzók és fürdő;
  • a konyha kialakítása, leggyakrabban a terület, ahol a tűzhely, az asztal és a mosdó található.

  faj

  A műanyag panelek nagy eltérést mutatnak.

  Számos típusba sorolható.

  • Keskeny - 25-50 cm széles és kb. 3 méter hosszú. Úgy néz ki, mint egy csapólap.
  • Lemez - a mérete 95-48 cm, egy másik névtábla. Nagyon tágas, ami megkönnyíti a tágas fürdő befejezését.
  • Négyzet vagy négyszögletes mozaik, melynek oldala 30-98 cm-es, dekoratív felülete lehet matt, fényes és félig fényes, dombornyomott mintával rendelkezik.

  Hogyan válasszunk ki egy műanyag lapot?

  Vásárlásakor vegye figyelembe a következő paramétereket:

  • a termék ütés előtti ellenállása;
  • milyen sima a felület;
  • a díszítő felület tiszta mintázata;
  • a béléskomponensek keménységéért felelős szélek száma, amelyek közül soknak kell lennie.

  gyártók

  Hazánkban az építési üzletek főként orosz gyártmányú választékot kínálnak. Külföldi vállalatok termékei is megtalálhatók, de az ár sokkal magasabb. Az orosz piacon az idő múlásával olyan vállalatok listája alakult ki, amelyek megnyerték az ügyfelek bizalmát.

  Ezek közé tartozik több vállalat.

  • "Plast-Dekop". A cég 2003 óta dolgozik a poli (vinil-klorid) bevonatok gyártásában, és jelenleg az egyik vezető. A műanyag panelek itt a legmodernebb high-tech készülékeken készülnek. Az üzletekkel való sikeres együttműködésnek köszönhetően termékei országunk minden városában megtalálhatóak.
  • "Dekoplast". 1999 óta gyárt PVC paneleket. Saját gyára van, amely új típusú lefedettséget fejleszt. A cég műanyag termékei teljes mértékben megfelelnek az orosz és a nemzetközi szabványoknak.
  • LLC Planet műanyag. 2001-ben született. Munkája egy gyártósorral kezdődött, és az évek során jelentős gyártókká vált.

  A külföldi gyártók közül néhányat meg kell jegyezni.

  • Venta. Kiváló minőségű és divatos márka Belgiumból. Az egyik növény a hazánkban található, amely lehetővé teszi, hogy a legjobb áron vásároljon árut.
  • Fort. Olasz márka, amely széles skáláját kínálja a PVC termékeknek, beleértve a Le Murino márványcsípős modelleket.
  • Deceuninck. A francia ügyek A Deceuninck csoport már több mint 75 éve létezik, és irodái vannak számos oroszországi városban.
  • Shanghai Zhuan. Van egy kínai márka, a cég képviseleti irodája hazánkban.

  felszerelés

  Meg kell kezdeni a telepítést a falak tisztításával a por és a régi anyagok maradványaitól. Ezenkívül azokat ki kell egyenlíteni és felállítani. Ezt követően a paneleket szobahőmérsékleten kell hagyni körülbelül tíz órán keresztül. Ezután zsírozza meg a panel munkaterületét. A következő lépést a mélyedés mélyedése falára tapasztjuk. Miután a falak tökéletesen szárazak voltak, ragasztót észleltek rájuk, a cseppek közötti távolságot 25-30 cm-re kell beállítani.

  Az agyag még jobb, ha az egyiket:

  • szintetikus gyantából áll;
  • nem félnek a nedvességtől;
  • gyorsan szárad;
  • nagy a kötési felületek képessége;
  • nem félnek az éles hőmérsékleti ingadozásoktól;
  • nincs erős kémiai illata.

  Hogyan kell ragasztani panelek mozaik PVC - típusok és tulajdonságai az anyag

  A mozaik PVC panelek kiváló költséghatékony megoldást kínálnak a fürdőszoba, a konyha befejezéséhez. Ez az anyag alternatívája a drága kerámiacsempéknek, ezért nagyon népszerű az építők, a javítóműhelyek között.

  A PVC tulajdonságai nem rosszabbak, mint a kerámiaé, - a falburkolat nem hagyja nedvességet, kopásállóságot. Mielőtt ragasztaná a PVC mozaik panelt, meg kell ismerkednie a jellemzőivel, megtalálnia a legjobb módot a telepítéshez.

  Mozaik panelek a belső térben

  A poli (vinil-klorid) egy speciális típusú hőre lágyuló műanyag, amely vinil-klorid polimert tartalmaz. Ez a műanyag a különböző alapanyagok nyersanyaga, a tervező hatalmas képzelőerejét adja. Az értékesítés során sok mozaik mozaik van. Használhatók az egész fürdőszobában, csak néhány fal, külön csíkok. A fürdőszobán kívül ezek a falpanelek beragadhatnak:

  • fürdőszoba, WC;
  • zuhanyzó, spa;
  • folyosó, raktár;
  • konyha a munkaterületen;
  • egy vidéki ház az országban.

  A panelek felületét mozaikszerűen stilizálták, apró négyszelvényűek is, varrással elválasztva. Kiválaszthatja a bélés a lakás, attól függően, hogy az egyéni preferenciák. Végrehajtott termékek a fa, kő, absztrakció, geometria, virág dísz alatt. Vannak arany, ezüst, gyöngyház és márvány panelek is a boltokban. Különösen népszerűek a kávé, a türkiz, a tenger, a kristály, a malachit és mások árnyékai.

  Mozaiklapok típusai

  A lappanelek nem csak megjelenésükben, hanem méretükben is különböznek egymástól. Íme a fő típusok:

  1. Keskeny szedés. Legyen összekötő zára, emlékeztesse a bélést. A hossza 2,10-3 m, szélessége 25-50 cm.
  2. Lapok vagy téglalap alakú fallemezek. Mérete 485 * 960 mm, de vannak más formátumok, beleértve az egyéni megrendelést is.
  3. Tértől. A mozaik oldala 30-100 cm.

  Ennek a bevonóanyagnak a külső bevonata fényes lehet, matt. A termékek közötti különbség az ár. A hazai gyártók a gazdasági szegmensek paneljeit gyártják, de drágábbak. A külföldi vállalatok hasonló termékeket mutatnak magas áron. A legjobb márkák a következők:

  1. "PlastDekor" - a habosított poli (vinil-klorid) -ból származó építési termékek legnagyobb gyártója, amely modern berendezések mozaikjait gyártja. A márka termékei a legtöbb szaküzletben megtalálhatók.
  2. "Decoplast" - nem kevésbé ismert gyártó, folyamatosan gyártja a legmodernebb PVC termékeket. Minden termék minősített, nagyon jó minőségű.

  A panel tulajdonságai

  A műanyag falburkolatok nagy teljesítményt és egyszerű használatot tesznek lehetővé, ami magyarázza népszerűségét. A PVC panelek tulajdonságai egyedülállóak:

  1. Vízállóság. A lap felülete sík, szinte nincs pórus, ezért a víz nem bújik be benne. Ez kiküszöböli a gomba, penész, sötétedés kockázatát.
  2. Hangszigetelési tulajdonságok. Ha az anyagot a fürdőszoba, a konyha, a falak sokkal kevésbé áthaladnak hangok.
  3. Tűzbiztonsági. A többi befejező anyaghoz képest a műanyagból készült mozaik nagyobb tűzveszélyességi küszöböt tartalmaz.
  4. Egyszerű telepítés. A panelek könnyen fűrészelhetők, megmunkálhatók, fúrhatók, vághatók, őrlődhetnek, meghajolhatnak, és kivághatják a kontúrt kontúrt is. Még a kezdő is tapadhat mozaikot a falakon.
  5. Ellenáll a károsodásnak. A termékek nem könnyűek megkarcolni, elrontani, tökéletesen megtisztítani minden folttól, nem reagálnak a háztartási vegyi anyagokra, lúgokra, savakra.

  A panelek élettartama - legalább 15 év, míg dekoratív tulajdonságaik lenyűgözőek. Általában a termékek a leginkább ellenállóak a kopásálló festékekkel, ezért nem fakulnak el vagy fakulnak ki. A műanyag bélés különböző típusú drága felületeket szimulál, miközben mindenki számára elérhető.

  Telepítés és telepítés

  A dekoratív panel segít a falak hibáinak elrejtésében, segítsége révén elrejteni még a jelentős hibákat is. Mégis, egyenetlen falak, gödrök és dudorok okozhatják az anyagot lehúzni. A ragasztás előtt célszerűbb egy műanyaghoz megfelelő ragasztót kiválasztani, és gondosan előkészíteni a falakat. Az anyag felszerelését kétféleképpen végezzük, az alábbiakban ismertetjük.

  Ragasztási sorrend

  A mozaik mozaikjának ragasztása a legegyszerűbb és legkedveltebb megoldás. A felületnek vakolatnak, szintnek, földnek kell lennie. A nagy cseppek a vékony műanyag duzzadásához vezetnek, ezért minden rendellenességet ki kell küszöbölni.

  A ragasztási sorrend a következő:

  • tartsa az anyagot szobahőmérsékleten legalább 12 órán keresztül;
  • cseppentsen a műanyagon minden zsírtalanítót, törölje;
  • alkalmazzon ragasztót a kerület körül és a közepén;
  • a lapot a jelölésnek megfelelően a falhoz támassza;
  • nyomja meg, tartsa a megfelelő időt (az adott ragasztó összetételére vonatkozó utasításoknak megfelelően).

  A "folyékony szögek", poliuretán vagy szilikon ragasztók alkalmasak a telepítésre. Mivel az egyes elemek elkerülhetetlenül megjelenik a rések, szilikon tömítőanyagot használnak elrejteni őket. Ugyanebből a célból speciális formázást használhat. Lehetőség van mozaik vágására erős ollóval vagy építő késsel.

  Telepítés a láncra

  Ha a fal túl durva, nincs lehetősége arra, hogy rendben legyen, más módon lehet a paneleket elhelyezni. Ehhez olyan fadobozokból álló dobozt kell készíteni, amely gombaölőszerrel kezeli őket. Az egyes sávok közötti távolság - 50 cm, a láda a falhoz rögzítve, körmökkel, tüskékkel. Ezután ragaszthatja a mozaikot ugyanúgy.

  A láda és a fal közötti szabad térben megengedett a vezetékek elrejtése, a szigetelés stb. A műanyag panelek gondozása egyszerű. Moshatók, nedves ruhával törölve, a félelemtől való félelem nélkül.

  PVC panelek mozaikokhoz

  A szoba befejeződése nagyon fontos folyamat. Olyan anyagokat kell felvenni, amelyek nem csak a belső térben helyezkednek el, hanem modernek is, kiváló minőségűek. Például a polivinil-kloridból készült mozaikpanelek. Ez méltó helyettesítő kerámia burkolólapok számára, amelyek nem mindenki engedhetik meg maguknak.

  Jellemző mozaik panelek

  A panelek számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek megkülönböztetik őket más felületektől. Például kopásállóság, nedvességállóság. A vízgőz nem érinti őket, és szinte lehetetlen megkarcolni őket. Ezek a funkciók lehetővé teszik az anyag használatát a fürdőszobákban, konyhákban és raktárakban.

  A panelek gondozása nagyon egyszerű, elegendő nedves törlés. Alumínium keretre vagy fadobozra van szerelve. Ha a felület sima, cseppek nélkül, akkor használhatja a szerelőszegeket.

  A modern mozaik polimer panelek a belső terek praktikus felületét képezik. A bevonat polivinil-klorid összetételében. Top - műanyag, amely védi a külső réteget az agresszív detergensektől, savaktól és lúgos oldatoktól. A műanyag összetétel keménységet és erőt biztosít.

  Az anyag teljesen mentes a nedvességtől és az ingadozó hőmérsékleti viszonyoktól. Ezért elősegíti a fürdőszoba, a szauna felnevelését. A mozaik jól kombinálható más befejező anyagokkal.

  A mozaik panelek különböző színekben és textúrákban kaphatók. Ez a gyártás jellemzőinek köszönhető. Bármely eredeti tervezési megoldás megvalósítható a segítségükkel.

  Könnyű és kényelmes munkát vállalni velük, mert nem kell különösebben felkészíteni az alapot. Ezenkívül a mozaiklemezek használatával felszíni hibákat rejthet.

  Néhány évvel ezelőtt a PVC panelek használata összetett folyamat volt. Az anyag nehéz volt, termelési költsége magas volt. Az új technikáknak köszönhetően a gyártási folyamat olcsóbb és egyszerűbb.

  előnyök

  Tekintsük az alapvető tulajdonságokat.

  • Tűzállóság Az a hőmérséklet, amelynél a panel felgyulladhat, több mint 500 ° C. De a legfontosabb különbség a többi paneltől, hogy nem lángra lobban.
  • Nedvességállóság. A mozaik nem hagyja a vizet még a csomóponton sem. Ezért széles körben alkalmazható a szaunák, fürdők, fürdőszobák és fürdőszobák díszítésében.
  • Fejlett hangzásvédelem. A panel felépítése feloldja a hangot, és csendesebbé teszi. Ez lehetséges annak a celláknak köszönhetően, amelyekből készült.
  • Rugalmasság. A mozaikpanelek rugalmasságuk miatt számos tervezési megoldásban használatosak.
  • Nem fél a mechanikai sérüléstől, nem kell aggódnia a bevonat biztonsága miatt.
  • Könnyű súly és gyors telepítés.
  • Nagy működési idő. Az anyag összetétele olyan elemeket tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gomba reprodukcióját. A panelek nem rothadnak.
  • Jó hőszigetelés.
  • Antibakteriális tulajdonságok.
  • Könnyű feldolgozás. A mozaiklemezek hajlíthatóak, vághatók, fűrészelhetők, vághatók geometrikus formákban, lyukak könnyen elkészíthetők benne.
  • Környezetbarát. Nem tartalmaz nehézfémeket és mérgező anyagokat.
  • Vegyi ellenállás. A bevonatok nem félnek a háztartási vegyszerektől való rendszeres törléstől.

  A mozaiklemezeket a polivinil-klorid szabad habzástechnikájával állítják elő. Ez a módszer nemcsak az összes fenti tulajdonságot adja az anyaghoz, hanem lehetővé teszi, hogy különböző vastagságúak legyenek. A nyitott pórusú habosított PVC biztonságosan használható beltérben, mivel páraáteresztő képességgel rendelkezik.

  A bevonat összetételében olyan adalékanyagok vannak, amelyek növelik az ultraibolya sugárzással szembeni ellenállását.

  Falburkolat szerelése

  A mosaic PVC felülete jól néz ki a falakon. Ezenkívül hibákat, hibákat rejt fel a felületen.

  A telepítéshez kétféle módszert használhat.

  • Töltsön fel egy fadobozt vagy szereljen fel egy fémkeretet. A mozaik vázak az előkészített felülethez csatlakoznak az építőelemek vagy az öncsavarró csavarok segítségével. A doboz és a fal tér között marad. Ott elrejtheti a kommunikációt vagy a szigetelést.
  • Ragasztáshoz szintetikus vagy folyékony szögek alapján. A mozaik az előkészített alapra van ragasztva, száraz, zsírtalanítva, tisztítva. A ragasztókészítményt a panel teljes területére helyezzük, szorosan a falra nyomjuk, majd 5 napig hagyjuk teljesen megszáradni.

  A nyílások láthatóak lesznek a szerelt felületen. Ez elkerülhetetlen, mivel a mozaikokhoz nincs illesztési profil. Megoldhatja a problémát szilikon tömítőanyag (fehér, színes) használatával, vagy egy patch dokkoló lemez megvásárlásával.

  A PVC panelek plaszticitásuk és rugalmasságuk miatt összetett geometriai formák díszítésére használják. Rendszeres késsel vághatók le. Ha valahol kis repedések vannak, akkor egyszerűen díszítik a részleteket, konvex szalag formájában.

  Mozaiklapok típusai

  A főbb típusok között szerepelnek:

  • plakátlemezek;
  • négyzet vagy négyszögletes lapok konvex mintával;
  • csempe, mérete 30-100 cm (szélesség).

  A mozaikpanelek kiválasztásánál ügyelni kell a következő jellemzőkre:

  • a minta legyen világos, jól festett, sötét foltok nélkül;
  • a bevonat nagy szilárdságú panelje hatással van a bevonat szilárdságára;
  • a csempefelületnek simanak kell lennie, szabálytalanságok és hibák nélkül.

  A panelek standard mérete 95 cm x 48 cm, felülete lehet matt és fényes is.

  gyártók

  A mozaik vásárok az átlagos árkategóriába tartoznak. Az oroszországi építési és befejező anyagok piacán a hazai gyártók képviselik őket. A külföldi cégek is bevonják az ilyen bevonatokat, de költségeik meglehetősen magasak.

  A gyártók közül két hazai vállalat létezik.

  • A "Plastdekor" cég PVC-mozaik bevonatok gyártásával foglalkozik. 2003-ban alakult, jelenleg az iparág legnagyobb vállalata. A vállalat értékesítési csatornákat hozott létre és kapcsolatot létesített az építőipari üzletekkel. Ezért a tartomány széles körben jelen van minden városban. A cég nem áll meg, de folyamatosan fejlődik. A menedzsment a tőke jelentős részét a berendezések korszerűsítésében és javításában fekteti be. A folyamatmérnökök személyzete felelős a termékek előállításának új módszereihez és technológiáihoz, ami jelentősen befolyásolja a minőséget.

  Kitűnő választás a fürdőszoba befejező anyagához: helyesen válasszon műanyag paneleket

  A PVC egyre népszerűbbé válik, méltó versenyt jelent a csempe számára. Miért kell ezt az anyagot kiválasztani, és hogyan használhatja a fürdőszobai dekoráció előnyeit? - olvasd el a cikkünket.

  Műanyag táblák műszaki jellemzői a fürdőszobában

  A polivinil-klorid meglehetősen tartós anyag, amely ellenáll a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak. Tulajdonságai miatt a műanyag panelek ideálisak a fürdőszobában végzett munkák befejezéséhez, ahol a hőmérséklet és a páratartalom indikátorok jelentősen eltérhetnek a lakás többi részének mikroklímájától.

  A legelterjedtebb PVC panelek tíz évig megfelelő megjelenésűek. Vásárlásakor vegye figyelembe a hőmérsékleti tartományt, amelyre az anyagot tervezték. Egyes fajok legfeljebb 20 ° C-os különbséget jelentenek, mások pedig -40 és +115 fok között képesek ellenállni.

  A panel rajzolásának technológiája meglehetősen egyszerű: egy különleges nyomtatási módszer használatával díszítő dísz megjelenik, amelyet fényes vagy matt hatásúvá varítanak, hogy megvédje a mintát a deformációtól. A védő lakkréteg antisztatikus hatású, UV-sugárzásnak ellenálló, fokozott ellenáll a hamu, vegyi anyagok, karcolások és egyéb destruktív külső tényezők. A panelek egyéb műszaki jellemzői közül a legértékesebb a nedvesség bármilyen mértékű védettségét és a nedvességgel való közvetlen érintkezést.

  Hogyan ragasszuk be a műanyag lapot, amikor befejezi a falakat a fürdőszobában (videó)

  A fürdőszobai műanyag panelek típusának leírása

  A piac a legkülönbözőbb típusú műanyag falpanelek széles választékát kínálja, de csak néhányan alkalmasak a fürdőszoba befejezésére. Az Ön által választott befejező anyag típusa meghatározza a javítás költségeit és a telepítés bonyolultságát. Minden panel méret szerint méretezett.

  Bélés (rack lemezek)

  A legnépszerűbb PVC-anyagok közül. Figyelemre méltó varrat, belső és külső dekorációhoz is használható. A festéket a bázis alapanyagainak gyártási folyamatában adják hozzá, és nem fedezi le a paneleket, így a bélés nagyon hosszú ideig képes megtartani a színt. Szabványos méretek: szélessége 10-12,5 cm, hossza max. 3 m. Tökéletesen alkalmas kicsi, sarkokból álló szobák befejezésére.

  Négyszögletes / négyzet alakú lemezek

  Ezek könnyen telepíthetők és karbantarthatók. A paraméterek 30x30 és 100x100 cm között mozognak. A típus fő előnye, hogy képes egy exkluzív tervrajzot létrehozni. Úgy gondolják, hogy ez a típus jobban alkalmas a falak falba történő befejeződésére, a bélés helyett, és az ügyfelek pénzügyeinek megtakarítását teszi lehetővé a szükséges mennyiségű anyag számításának egyszerűsége miatt.

  Lemezpanelek

  A lehető legrövidebb idő alatt tökéletesen megbirkózik a kiterjedt felületek kikészítésével. Mivel a lapok lenyűgöző méretben különböznek egymástól - 2,4 m hosszú és 1,2 m széles - a varrások számát minimalizálják. A szerelés ragasztóval vagy klyammery-szel történik; Ezt a típust a megnövelt ütésállóság jellemzi, azonban az elemek meglehetősen nagy méretének köszönhetően kevéssé lehetőséget ad a tervező fantázia repülésére.

  Hogyan lehet vágni a fürdőszobában PVC (videó)

  Miért jobb a műanyag panelek cseréje

  A polivinil-klorid panel viszonylag olcsó és ugyanakkor praktikus anyag. A PVC panelek egyik előnye a telepítés során a vizuálisan észrevehető csatlakozások szinte teljes hiánya. Az anyag kiválasztásakor fordítsanak különös figyelmet a minőségére: az elemeken nem lehet érdesség és "hullám", a jó panelek felülete ideálisan sima. Ezenkívül ellenőrizze az összes panel színegyeztetését; A különböző tételek kissé eltérhetnek, és ez a telepítés befejezése után nagyon észrevehető lesz.

  Az olcsóság mellett a falra szerelhető műanyag panelek szinte nem igényelnek karbantartást, és nem érzékenyek arra, hogy a forma a nedvességgel való folyamatos kölcsönhatás következtében megakadályozza az öntőforma felhalmozódását. Könnyen felszerelhetők, és károsodás vagy deformáció esetén ugyanolyan egyszerű és zajmentes, hogy a régi elemeket újakkal helyettesítsék (a csempével ellentétben, ami sok időt és erőfeszítést igényel a leszereléshez).

  Galéria: a fürdőszobai műanyag panelek katalógusa (50 fotó)

  A műanyag "mozaik" harmadik előnye a biztonság. A minõségileg gyártott termékek környezetbarátak és a telepítést követõ néhány év elteltével nem bocsátanak ki toxikus anyagokat. Emellett az anyag technikai jellemzői lehetővé teszik a gyártók számára, hogy széles választékban forgalmazzák a paneleket minden ízlés és szín tekintetében: tekintse meg az első katalógust, amely a kezedbe került és nézd meg magad! A sok példa közül csempékkel, téglákkal vagy akár fafajtákkal díszített paneleket, valamint a flóra, az állatvilág és a geometriai minták mindenféle variációját találja.

  A kiváló minőségű műanyag nem szívódik fel, és nem bocsát ki szagokat, és a beépítési funkciók miatt elrejtheti az egészségügyi kommunikációt is. Bármelyik ember, még az építőipar kezdõje is, képes lesz a falakat műanyaggal fedni egy nap alatt. A helyiség a javítást követő napon is használható.

  Nem kevésbé fontos a panelek szigetelő tulajdonsága is. Az a tény, hogy az anyag a fő faltól bizonyos távolságban van felszerelve, ezért a fal és a felület között valamilyen szigetelő légréteg keletkezik, ami nem engedi, hogy túl gyorsan jöjjön ki a hő. A PVC panelek a fürdőszobában mindig melegek és kényelmesek lesznek! Mindazonáltal meg kell jegyezni, hogy amikor a falakat műanyaggal végezzük a fürdőszobában, jó szellőzést kell biztosítanunk - magas hőmérséklet és páratartalom esetén a penész könnyen elindulhat. Gyakran szellőztesse ki a helyiséget.

  Műanyag panelek a fürdőszoba belsejében

  Bármely helyiség belseje megváltozik az eredeti paneldísz falai megjelenésével. A falak díszítését csak saját fantáziája és a rendelkezésre álló hely nagysága korlátozza. Az Ön által választott változat függ a telepítés bonyolultságától és a szoba általános képétől.

  Fekete és fehér műanyag fürdőszobai burkolat

  A fehér és a fehér kombináció egy nyerő, klasszikus változat, amely nem csak a ruhákra vonatkozik, hanem a belső művészetre is. Ha úgy döntenél, hogy ezt a színsémát alkalmazza, akkor a legjobb, ha vázlatos vagy mozaikos paneleket vásárolna - így könnyebb lesz egy nem triviális minta létrehozása az eredeti anyagból. Egy nagyon egyszerű dísz formájában egy sakktáblát vagy különböző változatai csíkok adnak a fürdőszoba megszorítás, és előnyösen játszani az árnyalatok kontrasztját.

  A tandem "fekete-fehér" legfontosabb előnye a sokoldalúság. Bármi legyen is a belső dekoráció elemei, a legfontosabb lajtéma továbbra is releváns marad. Így a kontrasztos paletta kiválasztásakor a tervezési döntések száma szinte korlátlan.

  A fehér és a fehér kombináció egy nyerő, klasszikus változat, amely nem csak a ruhákra vonatkozik, hanem a belső művészetre is.

  Hogyan használjunk műanyag mozaik panelt a fürdőszobában?

  A mozaik falpanelek sikeresen illeszkednek a fürdőszobai stílus bármely stílusába. Ezek kombinálják a kényelmet és az elegáns megjelenést. Különösen gyönyörű lesz a sötét elemek, amelyek további mélységet biztosítanak a térnek. A mozaik segítségével látványos illúziókat és érdekes kompozíciókat hozhat létre a mediterrán stílusban, ami egyedülállóvá teszi a belső térséget. A természetes anyagok utánzata még inkább érdekesebbé teszi a fürdőszobai megjelenést.

  Nem szükséges a falak teljes területét mozaikos panelekkel lefedni: kiválaszthat olyan területeket, amelyek vonzzák a néző figyelmét, ellentétben az általános semleges háttérrel. Mint tudják, helyesen helyezett ékezetek - a sikeres belső tér fele.

  A mozaik falpanelek sikeresen illeszkednek a fürdőszobai stílus minden formájába

  A fürdőszoba díszítése műanyag panelekkel, mintával

  A szakértők tanácsot adnak arra, hogy a paneleket egy mintával válasszák, és ne olyan anyagokra, amelyek más bevonatokat utánozzanak. Így a fürdőszoba nem olcsó és nagyon szerves. A legjobb megoldás a képeket tartalmazó betétek, amelyek színtartománya megfelel az alap hangnak. A katalógusokban valószínűleg megtalálja a sikeres hátterek és díszítések kombinációját.

  A dizájn nagyon jól néz ki, ahol külön helyek vannak világos mintákkal a sima háttéren - így funkcionálisan fontos területeket, például mosdót vagy törülközőtartót lehet kiválasztani. A rajzokon található összes fal, éppen ellenkezőleg, vizuálisan szűkíti a helyet, és nem megfelelő rendellenességet okoz.

  Nézd és a fő színt. A legtöbb "nemes" árnyalat barna, bézs, bordó, fekete és más hasonló hangok, míg a rózsaszín, zöld vagy kék színek a belső tér hangulatot adhatnak a nyilvános helyiségekben.

  Miután úgy döntött, hogy megvásárolja a nyomtatott anyagokat, gondosan fontolja meg a vásárlást. Óvatosan ellenőrizze, hogy minden alkatrész a helyén van-e, és elkészíti-e a kívánt kompozíciót, és győződjön meg róla, hogy az összes elem azonos tételben készült és azonos színárnyalatokat tartalmaz.

  Fürdőszobai tervezés PVC panelekkel

  A műanyag panelek vagy falfestmények panelje digitális nyomtatással jön létre, és széles lehetőséget kínál a fürdőszobai belső tér díszítésére, hiszen egyedi rajzot készíthet, és egyedi képet hozhat létre. Csak képzeljük el, hogy bármi lehet a fürdőszobában, a velencei utcáktól az egzotikus tájig! Nemcsak különböző képeket, hanem különböző méreteket is választhat, amelyeket minden vásárló külön-külön választ ki. A készítményekben lévő panelek száma 2 és 10 darab között változik.

  Díszítő falak a fürdőszoba egyszólamú műanyag panelek

  Először is ez a lehetőség unalmasnak tűnhet, de nem szabad elhamarkodott következtetéseket levonni. Először is, egy semleges háttér, amely klasszikus faltervezés, kedvezően hangsúlyozhatja a belső tér és a bútorok többi részét. Ezenkívül mindig lehetősége nyílik arra, hogy a belső tér különböző színeit használva egyszerű sík paneleket használjon, és a legegyszerűbb összetételt hozzon létre: a kontrasztos árnyalatok keskeny színeinek váltakozása nagyszerűen néz ki, vagy a falak alsó és felső részekre vannak osztva, színeik különböznek. Az alsó rész javasolt, hogy sokkal sötétebb tete legyen. A monofonikus panelek kiválasztásánál ne menjen bele a gyönyörködésekbe: ne vásároljon nagyon egyenetlen textúrájú anyagot és sok bemélyedést. Sokkal valószínűbb, hogy kialakítanak egy olyan formát, amelyet nehéz eltávolítani.

  Le tudom fejezni a fürdőszobát PVC panelekkel (videó)

  Milyen paneleket lehet legjobban használni egy kis fürdőszoba befejezéséhez

  A kis helyiségekben a szakértők javasolják, hogy válasszanak egy bizonyos típusú paneleket - csíkos, világos árnyalatokkal. Az ajánlást a függőleges vágás lehetőségei szabják meg keskeny lamellákkal, amelyek tökéletesen illeszkednek a méretű helyiségekbe, valamint az élénk színek vizuálisan kiterjesztésére. A fénytáblák utolsó tulajdonsága miatt a már korlátozott terület enyhe szűkítése kissé simított lesz a telepítés során. Ráadásul a PVC panelek lánctípusának felbecsülhetetlen előnye van, ami az egyszerű anyagszámítási számítások egyszerűségén alapul - ez jelentősen megmenti a kis fürdőszoba tulajdonosainak pénzt.

  A szokatlan könnyű telepítés, a széles választék és a praktikus használhatóság teszi a műanyag paneleket az egyik legjobb költségvetési lehetőség a falburkolat a fürdőszobában. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ilyen anyag minden előnye ellenére nem alkalmas minden belső stílusra. Szükség van a helyzet érzékelhető felmérésére, és lehetőség szerint a műanyag és egyéb burkolóanyagok kombinációjára. Panelek megvásárlásakor gondosan figyelemmel kíséri a minőségét, és nem esik olyan gátlástalan eladók csaliért, akik túl alacsony áron ígérnek magas környezetbarátságot.