Legfontosabb > Tervezés

Mozaik fürdőszoba panel

FÜRDŐ PAN

A kiváló minőségű fürdőszoba falpanel kiváló megoldás a szoba sikeres dekorációjára és stílusára. A tervek széles választékának köszönhetően az ügyfelek vásárolhatnak kerámia, lakk, fém, gyöngyház, kő vagy üveglapokat a fürdőszobában, különböző mintákkal vagy képekkel. Hihetetlenül népszerű kerámia burkolólapok a fürdőszoba számára, kiváló minőségű anyagok alapján, a korszerű berendezések és a legjobb gyártási technológiák felhasználásával.

Számos globális márka, amely a mozaik divatjogalkotójává vált, készen áll arra, hogy érdekes változatokat kínáljon a kádak kivitelezésében. Meg kell jegyezni, hogy a fürdőszoba kialakítása a panelen keresztül a falon és a mennyezeten is alkalmazható mozaik tapéta, festmények, szőnyegek és kis mintás elemek felhasználásával.

A mosogató mozaikpanelek használatának előnyei a fürdőszobában

A fürdőszobák bármelyik ház külön helyisége, amely erősen ki van téve a környezeti tényezők - a nedvesség, a párolgás, a hirtelen hőmérsékletváltozások és a kórokozó mikroorganizmusok - penészgombák és gombák negatív hatásának. A falpanelek segítségével a fürdőszobát meg lehet védeni az ilyen megnyilvánulásoktól, minimálisra csökkentve az ártalmat és a negatív hatást. A mozaikos fürdőszoba panelek nem fogják megváltoztatni a vizuális, funkcionális és gyakorlati jellemzőit, idővel - ugyanolyan gyönyörű, világos és könnyen tisztítható minden szennyeződéstől, köszönhetően a kopásálló vagy agresszív mosószereknek és tisztítószereknek.

Az ügyfelek megrendelhetik a mozaik-fürdő paneleket a megfelelő katalógus szerinti verzió kiválasztásával, vagy egy olyan exkluzív projekt kidolgozásával, amely a tenger, orchideák, homokos strandok, víz alatti mélységek, égbolton, vagy kedvenc könyvek, képregények, mesék meséléseit ábrázolja. A kliens fantázia és kreatív gondolkodása segíteni fog a gyártónak abban, hogy egy igazi mûvészeti alkotást hozzon létre mozaikpanel formájában, közvetlenül a házában!

A fürdõszobában elhelyezett gyönyörû mozaik panelek ára

Lehetséges, hogy egy boltban egy fürdőszobához egy panelet cserélnek, és még jobb - megrendelni az interneten - gyors szállítással és ésszerűbb költségekkel jár. Ha egy standard panelt szeretne vásárolni a fürdőszobában, a gyártó által javasolt anyagok és képek felhasználásával, a megrendelés megfizethető és egyszerű végrehajtás lesz. Azonban sok kifinomultabb ügyfelünk exkluzív falfestményt szeretne kapni a fürdőszobában, amely magas áron és egyedi projekten alapul. Bármi legyen is a fürdőszobában megrendelt falpanel, az eredmény biztosan meghaladja az elvárásait, segít megteremteni a tartós és stílusos designt!

A Montreal Mosaic cég ügyfelei számára a moszkvai Moszkva és a térségben igen kedvező áron vásárolhat kiváló minőségű mozaikot a fürdőszobában. A cég honlapján megismerheti az egész világ legjobb márkáinak stílusos gyűjteményeinek lenyűgöző választékát.

Mozaik a fürdőszobába.

A fürdőszoba tervezés valódi kreatív folyamat bármely hostess számára. A művészi vagy mátrixmozaik falpanelei, valamint maga a fürdő művészi stílusa vagy a mosogató bélése a fürdőszobát a szépség és kifinomultság színvonalává változtatja.

Ebben a részben bemutattuk mind a munka, mind a külföldi vállalatok mintáit. Szükség esetén tervezõink segítenek Önnek egy vázlat és színséma kiválasztásában a fürdőszobában.

A panel a művészi aprítás technikáján készül. Virágcsokor (piros). A panelt a méretedben lehet végrehajtani.

A klasszikus fehér sötét virágok sötét alapon tökéletesen hormonok fehér márvánnyal fekete vénákkal. A panelt a méretedben lehet végrehajtani.

A fürdőszoba fölött fekete-fehér mozaikpanel a tulajdonos finom ízléséről beszél. A panel művészi technikával készült. A panel méretéhez igazodik.

Modern stílusú fürdőszoba. Mozaik 20x20mm. A panel méretének megfelelően készíthető.

A mozaik ideális a fürdőszobákhoz, inkább az üvegmozaikhoz. Végtére is teljesen nincsenek kitéve a páratartalomnak és a hőmérséklet változásának. A mozaik praktikus működés, könnyen tisztítható a háztartási vegyi anyagokból, a jól fejlett telepítési technológiák lehetővé teszik a fürdőszobának minden ízléshez való díszítését, valamint a LITOKOL lerakó mozaikok építőanyag-piacának termékeit.

A fürdőszobában lévő mozaikragasztó jobb az epoxid használatához, tökéletes ragasztással az üveghez, valamint az ahhoz való idővel, hogy bármilyen összetett telepítést könnyedén elvégezhessen. Ez sok segítséget jelent, ha egy mozaikmintát kombinál, ami sok időt vesz igénybe.A mozaik burkolólapok ideális dokkolása a fürdőnek további fényt biztosít, a mozaikpanel falra, padlóra, mennyezetre vagy a fürdőszoba tálba szerelhető.


Amikor a mozaikot nedves helyiség padlóján helyezzük el, használjuk a litoelasztikus elasztikus ragasztót, amely nem gyűrődik meg rezgés közben. A mozaik papírból vagy rácsból ragasztott lapkákból áll.


A mozaik chip kis méretének köszönhetően az anyag segítségével vizuálisan kinagyíthatja a szobát, a mennyezet magasságát. Az üvegmozaik ragasztva van az összehangolt, alapozott felülethez, a falat úgy állítják be, mintha festették volna, az epoxi habarcs a mozaikos ízületekhez pedig nem engedte a nedvességet, ami további vízszigetelést eredményezett.

A fürdőszoba tökéletes mintája.

Ha nem szeretne készen kész képeket látni a belső téreden, hanem inkább a képzeletbeli geometriai formák különböző kombinációit preferálja, akkor az Antique City tervezői figyelmeztessék Önt, hogy fordítsanak figyelmüket a díszekre.

Katalógusunkban számos elkészített vázlatot talál a fürdőszobai belsőépítészethez. Ha azonban nem találtad meg magadnak a legjobb megoldást, nincs okod aggódni. Tervezőink a megrendelés teljesítése során figyelembe veszik az Ön egyedi kívánságait. Segítségével létrehozhatja a tökéletes helyet a fürdőszobában, amely ötvözi az elegáns megjelenést és a funkcionalitást.

Mozaik díszek a fürdőszobában minden ízlésért.

Biztosan szeretnéd, ha otthonod valóban fényűző lenne. A modern lakonikus design, amelyben felesleges elemek nem megengedettek, nem mindenki szereti. Ha kedveled a gyönyörű mintákat, akkor a mesterek képesek lesznek életre kelteni minden elképzeléseit.

A fürdőszobai dísztárgyak vagy virágpanelek, amelyeket készen állunk az Ön számára, tartalmazhatják a következő elemeket:

Mindezek a részek külön-külön használhatók, és egy termékben kombinálhatók egymással. Mindenesetre, ha megrendel egy mozaik panelt tőlünk, akkor kap egy fényes részleteket a házat, amely azonnal vonzza a vendégek figyelmét.

Most a keleti stílusú stílus kialakítása egy lakóépület egyre népszerűbb. Használata remek módja annak, hogy egy házigazda nyilatkozzon saját gazdag és fényűző belső részéről. Azonban a díszítés megrendelésének költsége elég elfogadható.

A cégünkkel kapcsolatban megtalálja magának a legjobb árakat és a legjobb szolgáltatást. Az ügyfeleink rendelkezésére bocsátja a munkánkhoz szükséges anyagokat, de rendelkeznek az összes szükséges minőségi tanúsítvánnyal is.

A mozaik határolja a fürdőszobát.

A fürdőszobai füleket a szaniterek és a falak közötti légmentesen záró ízületek beszerelésére telepítették. Nemcsak nagyon funkcionális, hanem esztétikus is. Az ilyen jelentéktelen, úgy tűnik, részletekkel, kiemelheti a belső téredet, valamint finomítani a szobádat. A legfontosabb, hogy alkalmazzunk egy kompetens megközelítést a probléma megoldására.

Ha kapcsolatba kíván lépni a "Antique City" céggel, akkor kihasználhatja tapasztalt tervezőink szakmai segítségét, akik segítenek Önnek a fürdőszoba elit belső kialakításában. Számunkra egyedülálló lehetőséget kapsz arra, hogy a szobád határainak kialakítása érdekében készenléti vázlatok közül választhatsz. Katalógusunk tartalmazza:

· Különféle színárnyalatok;

· Kiváló kombinációik;

· Fancy geometrikus alakzatok.

Egyedi fürdőszoba belső kialakítás.

Mi viszont segítséget nyújthatunk Önnek, amikor kiválasztunk egy járdát a következő szempontok figyelembe vételére:

· A fürdőszoba díszítéséhez a tökéletes szín egy celadonra és minden kék és zöld színárnyalatra alkalmas.

· Ha a béke és a kényelem ismerője, javasoljuk, hogy olyan sürgető hangokat használjunk, mint a sárga és a világosbarna.

· Rózsaszín és lila is jól néz ki belsejében.

Fürdőszoba mozaik panel

A fürdőszoba mozaikja, mintái, keverékei, határai. Termelés a lehető legrövidebb idő alatt. Stab és mátrix panelek. Bármilyen mozaikos műtárgy. Gyorsan. Minőségileg. Kedvezmények. Megdermedt. Szállítás.

 • felajánljuk a befejező lehetőségeket és azonnal kiszámítjuk a munka költségeit;
 • Az üvegmozaikokkal szerzett tapasztalataink több mint 10 éve vannak;
 • üvegmozaik panel árak 20% -kal a piaci árak alatt vannak;
 • minden panel összehangolódik Önnel és szigorúan meghatározott feltételekkel teljesítik;
 • minden mozaikot egy átlátszó öntapadó fólián hajtanak végre;
 • megrendelheti egy panel telepítését tőlünk;
 • egyedülállóvá tesszük szobád belsejét!

A mozaik jellemzői magukért beszélnek:

- a vízfelvétel hiánya;
- nagy szilárdság és tartósság;
- kopásállóság / fading;
- agresszív szerekkel szembeni ellenállás;
- az egyszerű gondozás;
- hajlítható felületeken történő elhelyezése.

A fenti előnyök mellett a fürdőszobai felületek mozaikjának díszítése során az anyag további finomítása nélkül is megakadályozható, és elkerülhető a ráncos varrások kialakulása, amelyek kerámia burkolólapokkal vagy porcelán kőzetekkel szemben állnak.


Különösen szép a fürdőszoba belsejében fog kinézni panelek a mozaik, akkor hozzá elegancia a belső. Cégünk bármely összetett mozaikpanel gyártásával foglalkozik! A Sicis, a Bisazza, a Trend vezető gyártói szimulált paneleket kínálunk Önnek. Vegyünk egy reprodukciót egy kép vagy egy plot által kínált. Vegyünk egy eredeti mintát vagy egy díszet.
Amikor paneleket rendel a cégünkhöz, tanácsot adunk Önnek, hogy milyen formában használja a mozaikot a szobájához. Szükség esetén megszervezzük a mérő távozását. Azt javasoljuk, hogy melyik anyagot kell használni a panel felszereléséhez.

panel

A mozaik paneleket falra vagy padlóra díszítik. Kínálunk mozaik panelek különböző stilisztikai döntéseket. Maga is kiválaszthatja a képet. Miután digitalizálta a képet számítógépes programok segítségével, kidolgozta a színes megoldást és kiválasztotta a szükséges elemeket, a mesterek létrehoznak neked egy exkluzív mozaikpanelt.
Katalógusunkban kész üvegből, kőből és márványból is választhat. Az üveg és a kő mozaik paneljeinek egyedi stílusa lesz, hangsúlyozva a szoba esztétikai eredetiségét, az eredeti falakat vagy padlókat az előszobában, a teremben, a fürdőben. A mozaikpadlók szokatlan megoldást jelentenek a lakás kialakításában. Emellett mozaikpanelek is használhatók a medence fenekének bélésére. A kopásálló anyag miatt a mozaikpanelek évek óta nem veszítik el megjelenésüket.

Miért választják a vásárlókat a boltunk? Olvassa el véleményét:

Mozaik fürdőszoba panel

37200 COMPOSIZIONE MEDUSA BEIGE / SILVER 118.4x118.4

panel, 118,4 x 118 cm, Vanitas Versace (Gardenia Orchidea)

37201 ÖSSZETÉTEL MEDUSA ORO / NOCE / SILVER 118.4х118.4

panel, 118,4 x 118 cm, Vanitas Versace (Gardenia Orchidea)

37210 ÖSSZETÉTEL MEDUSA BEIGE / GOLD 118.4x118.4

panel, 118,4 x 118 cm, Vanitas Versace (Gardenia Orchidea)

37211 ÖSSZETÉTEL MEDUSA ORO / NOCE / GOLD 118.4x118.4

panel, 118,4 x 118 cm, Vanitas Versace (Gardenia Orchidea)

Mozaik panelek a fürdőszobában. Vásároljon mozaikot a fürdőszobában

Mozaik panelek a fürdőszoba, könnyen választhat a honlapunkon Mosaica-Design.Ru. Már most, mielőtt több mint 500 panelbeállítást tervezel a fürdőszobában. Dupla színű megoldás és mozaik kombinációk a panelben. A matt felületről a finom aranyra és a pohár fényére. A fürdőszobában kialakított mozaikpanelek fontosak a fürdőszobák kialakításában. Teljes megoldás mozaik és panel, beleértve a népszerű értékesítési lehetőségeket. Itt van az értékesítés és létrehozása csak a jelenlegi panelek a fürdőszobában. Minden ár csalás és kereskedelmi árrés nélkül. Mi gyártunk, minden mosogatópanelt a fürdőszobában, a stúdióban megadhatja a tartományt a +7 (495) 7642-37-62 tárcsázásával. A gyártás kész, mozaikos paneleket állít elő, és csak a fürdőszobában készen áll

Moszkva mosogatószobájának vásárlása

Moszkva moszkvai mosogatószobájának vásárlására a Mosaic Design cég honlapján vásárolhat. Az online áruház meglehetősen széles választékot kínál a különböző gyártók fürdőszobájának mozaikmozaikjához. A legnépszerűbb ma az olasz termelés mozaikja, olyan híres márkáktól, mint a Sicis és a Bisazza. Ezen kívül az oldal széles választékát kínálja mozaik mozaik panelek egyaránt híres kínai gyártók - Rose mozaik és a Granite Hall. Ha kérdése merül fel egy mozaikgyártó vagy -panel kiválasztásánál, mindig forduljon a vállalat szakembereihez segítségért.

Típusai jelenetek mozaik panelek a fürdőszobában

Mozaik panelek - klasszikus módja a fürdőszoba dekorációjának. Ez a módszer azért kényelmes, mert a mozaik rendkívül tartós és ellenáll a nedvességnek, a baktériumok terjedésének, és azon kívül, hogy a fürdőszobában olyan látványosnak tűnik, ahol a mozaikpanel felületén villogó mesterséges fény és vízcseppek keverednek.

A fürdőszoba mozaikpanelének kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a telek kiválasztására. Tehát a legnépszerűbb telek természetesen fantáziák a tengerről - mindenféle tengeri halak és növények, hullám és hab díszek, képek a sellők vagy tengeri istenek, delfinek, korallok... Hagyományosan kék-zöld hangokat használnak a tengeri képek. Azonban a mozaik a tenger téma nem lehet egyhangú egyáltalán - a design a szokásos minta szokatlan színek teszik a fürdőszoba egyéni. A kagylók, a halak, a növények és a hullámok összetétele semleges színekkel hajtható végre, ennek megfelelően a fürdő egészének hangszínével. A semleges fehér és bézs színű ezüst vagy aranyszínű csillogással a fürdőszoba stílusa kifinomult és kifinomult.

Egy másik népszerű telek a táj. Egy hatalmas plusz a fürdőszobában az, hogy univerzális, ebben a szobában minden táj kinézni fog, az egyetlen feltétel az egyetlen tervezési stílusnak. Tehát a fürdőszobában egy virágos virágot vagy egy hatalmas szürke várost ábrázoló mozaikpanelt helyezhetünk el - a lényeg az, hogy a szoba többi része ugyanazokat az elemeket tartalmazza, mint a mozaikban, ugyanolyan színekben, formákban, ötletekben és hangulatban.

Az egyik fajta táj - Marina, a táj a tengeri téma. A dühöngő vizek és a veszélyben lévő hajók, vagy éppen a nyugodt és békés kikötő a fényes nap sugaraiban - mindez egy kikötő. Ez a táj egyaránt alkalmas mind a fürdőszoba, mind a medence számára. Az egyetlen olyan dolog, amelyet ebben az esetben figyelembe kell venni, hogy kívánatos egy elég nagy fal kiosztása a panel elhelyezéséhez.

A fürdőszobában található tájképeket ábrázoló mozaikpanelek egyik fontos pluszja - lehetővé teszik a tér bővítésének benyomását. Általában a fürdőszobák nem különböznek a lenyűgöző méretűek, így a határok vizuális terjeszkedése - az egyik sürgős feladat.

Virágdíszek is gyakran választják fürdőszoba dekoráció. A tervezők közé tartoznak a virágdíszek, egyedülálló növények, vékony szirmok és szárak, valamint buja virágfejek. Az ilyen panelek legfontosabb pluszja szinte teljes stilisztikai semlegesség. Színkeverékek regisztrálásához bézs, finom rózsaszín, sárga, szépia és zöld tónusokkal. Rendszerint azért, hogy valóban vonzzák a figyelmet, az ilyen paneleket megfelelően árnyékolni kell - egy kontrasztos sötét csempe vagy a megfelelő megvilágítás tervezésével. Ugyanakkor, ha úgy dönt, hogy javít, akkor nincs szükség a panel cseréjére, mivel semleges alapja tökéletesen illeszkedik a stílus és a belsőépítészeti területekhez.

Hogyan válasszunk ki egy kész mozaik panelt a fürdőszobának

A fürdőszoba mosogatópanelének megválasztásánál több részletre kell gondolnia:

 • Felület (fal, padló, mennyezet)
 • Anyagok (üveg, kerámia, kő)
 • méretek
 • kép
 • Stílus, összefüggés, amelyben a mozaik illik

Fürdőszobai felület mozaikpanelek alatt

Amikor kiválaszt egy mozaik a fürdőszobában kell különös figyelmet fordítani a kérdés a felületek. Ha a mozaikot a zuhany alá helyezi, akkor ellen kell állnia a gomba, a penész és a nedvesség ellen - a természetes üveg, az enyém, a porcelán kőedény és néhány más anyag rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. A padlót, akkor válasszon egy mozaikot bármilyen anyag, a fő feltétel itt - erő. A padlólapot alkotó mozaikmodulok vastagabbak és sűrűbbek, ami lehetővé teszi, hogy ne féljenek a repedések.

Ha nem biztos abban, hogy melyik anyagot választja, akkor jobb tanácsadást kérni egy szakembertől. Az a tény, hogy az üveg és az enyém a fürdőszobának a legbiztonságosabb anyagnak számít, ugyanakkor pontosan meg kell értenie, hogy mi a hely átjárhatósága, függetlenül attól, hogy az üveg és az üveg üvegje nem veszíti el a tulajdonságait. Másrészt nem minden kövek alkalmasak a fürdőszoba befejezésére, mivel sötétednek és öregednek, és a kerámia nem ellenáll a túl magas páratartalomnak. Természetesen vannak kompromisszumok, de a döntés meghozatala előtt jobb, ha a szakemberhez fordul.

A kész mozaik kiválasztásakor vegye figyelembe a fal tényleges méreteit. Néha a kész panel többféle méretben jelenik meg, különböző részletességgel, de leggyakrabban egy panel csak egy méretben létezik. Ha egy kis panelt választasz, ne töltsd túl a részleteket - távolról nehéz lesz észlelni. Ezenkívül egy kis mozaikpanel különösnek tűnik egy tágas monokróm falon, ezért tanácsos az egész falat elrendezni a panelben vagy kiválaszthatja a panel alatt lévő területet, és háttérként rajzolni a falat.

Fürdőszoba kép

A kész mozaik panelen található kép a fürdőszobai belső tér legfontosabb része. A fürdőszobában azonban szinte minden terület alkalmas. Azonban a telek kiválasztásakor el kell kerülni a főbb hibákat, mert a panelnek nemcsak harmonikusan kell beilleszkednie a belső térbe, hanem vonzza a figyelmet is, mivel ez a fürdőszobai tervezés összetett középpontja. Tehát nagyon jó, ha az egész fürdőszobát ugyanabban a stílusban díszítik, például pipacsok, piros-zöld méretű elemek és elemek díszítik, de rosszul, ha a panel nem tűnik ki a tömegből. Annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, a panelnek kicsit fényesebbnek és világosabbnak kell lennie a falaknál.

A mozaikpanel kiválasztása során ügyeljen arra, hogy illeszkedjen a fürdőszoba általános koncepciójába. Tehát, ha világos kontrasztos színekkel ellátott fürdőszobát tervezett, például zöld-narancssárga színben, akkor a tengeri téma kékes-fehér-kék lapja a legjobb esetben nevetségesnek tűnhet. És fordítva - a fürdőszobában nem megfelelő ékezetek, amelyek nyugtató pasztell színeket terveznek, nem okoznak csodálatot.

Az így kiválasztott fürdőszobai panel a dekor világos és egyedi eleme lesz, és a lehető leghosszabb ideig tart.

Ár és lépések egy mozaikos fürdőszoba panel létrehozásához

A mozaikpanel létrehozása hosszú és fáradságos folyamat. A panel jövőjének minőségére vonatkozó felelősség a művész-mosaicistól függ, aki kiválasztja a vázlatot és a színsémát. Még mielőtt elkezdődik a mozaikszerkezet, a szakember tudja, mi fog történni és hogyan, tehát egy mozaikpanel létrehozásakor minden részlet és részlet jelentős. Hagyományosan ez a folyamat a következő lépésekre osztható.

 1. Festmények vagy rajzok kiválasztása

Mozaik formájában megvalósítandó kép kiválasztásakor a művész meghatározza jövőbeli munkájának dimenzióit, arányait és összetételét - az ilyen alapok megértése lehetővé teszi, hogy következtetéseket vonjon le arról, hogy ez a kép mennyire fog kinézni mozaik panelnek. A szakember szintén alaposan tanulmányozza a kép színskáláját - már ebben a szakaszban megérti, milyen színeket és árnyalatokat fog használni.

Vázlat készítésével a mozaikikus eldönti, hogy milyen és milyen mértékben egyszerűsíti a bemutatott munkát. Az egyszerűsítés szinte elkerülhetetlen, hiszen a mozaik színei korlátozottabbak, mint a festés festékeinek színei (nem keverhetők például), de minél nagyobb a panel formátuma és annál több színeket használ a művész, annál részletesebb a munka. Rendszerint a sok árnyalatú részletes panelek sokkal drágábbak, mint az egyszerűsített analógok.

Vázlat készítése és a munka elsődleges színeinek meghatározása után a művész meghatározza a végrehajtás technikáját és kiválasztja az anyagokat. Ebben a pillanatban például üvegben vagy kerámiában dönt, a legelőnyösebb a panel áttekintése, a római vagy firenzei technika használata, stb.

 1. A vázlattal összhangban mozaikmodulkészlet

Az utolsó szakasz - egy mozaikpanel készlet az alapon. Itt a szakember teljes egészében követi a vázlatot: még a legkisebb kijátszások is végzetesek lehetnek, mivel a mozaikpaneleket szinte lehetetlen kijavítani az ilyen jellegű monumentális jelleg miatt.

Ha a mozaikpaneleket az alapra írja, vázlatot ábrázol, vegye figyelembe a színeket és az alakzatokat. Ezután a művész megszakítja és kiállítja a szükséges modulokat. A munkát az egyik részről a másikra szigorúan a rendszer szerint végezzük, a felső sarktól az alsó részig.

Ez a rendszer meglehetősen feltételes, de általában közel áll a valósághoz. Amint az a részletes leírásból látható, egy mozaik létrehozása óvatos folyamat, amely időt és türelmet igényel.

Ennek megfelelően a mozaik panel ára számos tényezőtől függ. Az egyik legfontosabb a mozaik költsége, mivel nyilvánvaló, hogy egy kínai kerámia panel sokkal kevesebbet fog fizetni, mint az olasz enyv. De ne felejtsük el a munka tényezőjét. Tehát, amikor egy részletes művészi panelrel dolgozik, ahol a modulok hasonlóak a kefe-löketekhez, és mindegyiket megfelelően vágják és rakják le, ahol sok árnyalatot és finom részleteket, vonalakat és könnyű árnyalatokat találnak, a mozaikművész sokkal több időt fog költeni, ami azt jelenti, hogy a keletkező a panel költsége.

Fürdőszoba mozaik panel

Napjainkban a fürdőszoba belsejének hatalmas választéka van a különböző dekoratív anyagoknak. Az egyik legjobb tervezési lehetőség egy mozaik panel a fürdőszobában. Hogyan lehet a megfelelő választást vásárolni egy falfestmény a fürdőszobában? Egyszerűen hívja a +7 (495) 642-37-62 telefonszámunkat, és minden kérdés 10 percen belül megoldható. Annak érdekében, hogy a mozaik és a panel tökéletesen illeszkedjen a dekoráció és a szaniteráruk többi részéhez, először figyelembe kell venni a fürdőszoba méretét és alakját. A legjobb, ha egy közepes méretű panelt választasz, hogy az ne fedje teljes egészen az egész falat, és gyönyörű szegéllyel van körülvéve.

Mozaik falpanel a fürdőszobában

A mozaikpanel alakjának meghatározása a falon a fürdőszobában, a legjobb a belsőépítészeti stílusra összpontosítani, vagy egy ingyenes tervezési projektre való jelentkezéshez a [email protected] mail címre való írásban. Modern és modern stílusban egy négyzet vagy téglalap alakú panel tökéletes, és egy ovális és kerek mozaik tökéletesen illeszkedik a falon lévő klasszikus belső térbe. A színséma és a mozaikpanel textúrája teljesen változatos lehet, minden a választott stílustól függ. Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy a panel a díszítés eleme, és nem csak a faldíszítés, így világosabb színárnyalatokkal kell történnie, és kedvezően hasonlítható össze a fürdőszoba alapszínével.

Vásároljon egy kész mozaik panelt a fürdőszobában

Sokan próbálnak saját paneleket díszíteni sajátos üres, mozaikos és ragasztóval (többet tudhat meg a dobozok technológiájáról a +7 (495) 642-37-62 telefonon). De ennek eredményeképpen megértik, hogy nem egyszerűen, hanem biztonságosabb is, hogy szakemberektől vásároljon egy kész mozaikpanelt a fürdőszobában. A mai napig hatalmas választék található a mozaik különböző színű dekorációs panelekhez, amelyek különböznek az összeszerelés típusától, az anyagtól, a gyártási országtól és a gyártótól, valamint annak céljától. Például az értékesítés során speciális panelek vannak a zuhanyzókabin és a fürdőszoba díszítésére. Mindegyik alakja és mérete különbözik egymástól, valamint a további fürdőszoba dekorációra szánt tárgyak geometriai formáinak és görbéinek figyelembe vételével készül. Például vásároljon egy panelet egy hengerlőhöz, amelynek kerek alakja van, és egy hosszúkás téglalap alakú zuhanykabin. Ezen kívül vannak speciális mozaik panelek tervezték a belsőépítészeti a fürdőszoba. Ezzel az elemekkel a dekoráció, akkor hozzá egy bizonyos extravagáns és elegáns, hogy a fürdőszoba vagy fürdőszoba, hangsúlyozva finomítás és a kifinomultság az Ön ízét.

Vásárolni egy panelt egy mozaikból egy fürdőszobában

Annak érdekében, hogy megfelelő módon válassza ki a panelt, és vásároljon a mozaikból a fürdőszobába, fontos megfontolni a szerelési típusát. Három fő típus létezik:

- szúrás (art) összeszerelés

Ha a fürdőszoba mátrix szerelvényei a megfelelő alakú lapokból állnak, akkor biztosan egy adott méret (10 mm x 10 mm, 15 mm x 15 mm, 20 mm x 20 mm stb.) Ez a szerelvény gazdaságosabb változata. Szúrással vagy művészi összeszereléssel minden egyes csempe megkeményíti a kívánt alakot és mérett, ami további anyagköltségeket eredményez. A legnehezebb és legköltségesebb a fürdőszobában használt mikromózisos módszer, amelyben kézi készlet kisebb méretű, kevesebb, mint egy centiméteres méretű. Van egy közvetlen tessera készlet, amelyben a mester látja a mozaik elejét, és azonnal javíthatja a panelképet, valamint a fordított, mechanikusabb módszert, amellyel a lapokat felfelé hajlik egy már elkészített mintán. A Mosaica-Deign.Ru szakértői segítenek megérteni a panel megfelelő választékát.

Mozaik panel a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő mozaikpanelek előállításához használt anyag tekintetében a gyártás teljesen eltérő alapanyagokat használ. Ezért a fürdőszoba választékának megválasztása meglehetősen széles - üveg, kerámia, kő, tükör és még fa mozaik is van. A fürdőszobai panelek példái a Mosaic Design cég honlapján találhatók.

Vásároljon mozaikot a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy egy mozaikfalakat vegyen egy fürdõszobába, amely jól illeszkedik a többi helyiségbe, fontos, hogy kiválassza a helyes tervezési választást is. Tehát, ha a fürdőszoba elég nagy, akkor a választás tetszőleges panelre leállítható. De ha a fürdőszoba mérete kicsi, akkor válasszon egy díszet vagy egy kis paneles rajzot, ami vizuálisan megnöveli a fürdőszoba térségét a mozaik miatt. Ebben az esetben jobb, ha elhagyjuk a különböző absztrakciókat és bonyolult rajzokat, és előnyben részesítjük egy egyszerű díszítést, amely a mozaik panel élénk színeiben készült.

Ár mozaik panelek a fürdőszobában

Egy fürdőszoba mozaikpanelének ára teljesen elfogadható és megfizethető. Ezért a kedvenc otthon belseje valóban exkluzív és egyedülálló, meglehetősen olcsó. A fürdőszoba díszítésére szolgáló mozaikpanel valóban egyedi és kellemes hangulatot teremt. Ezenkívül egy megfelelően megválasztott fürdőszoba-világítási minta, amely mozaikból készül, teljesen új színt fog játszani, és még nagyobb kényelmet nyújt otthonának.

Mozaik és fürdőszoba panelek

A Mosaic Design Company 2002 óta létezik a piacon, ebben az időben több mint 5000 mozaikpanelt készítettek szakemberek és kézművesek. A cég honlapja meglehetősen széles választékban áll a különböző gyártók mozaikjai és fürdőszobai paneljei között. Ezen túlmenően, a panel weboldalán történő kiválasztásakor Moszkvában és a térségben egy mérőműszer ingyenes, és egy ingyenes tervezési projekt jön létre a kiválasztott panelt a fürdőszobában.

Mozaik kép a fürdőszobában fotó

A Mosaic Design cég honlapja a fürdőszobai belsőépítészeti tervek széles választékát mutatja be. A fürdőszobában készült mosogatólapok képei megtekinthetők a helyszín megfelelő részeiben. És ha a fotómozaik megválasztása meglehetősen nehéz, akkor mindig tanácsot kérhet a cég szakembereitől, akik segítenek abban, hogy a panel megfelelő döntést hozhasson.

Mozaik a fürdőszobában

A MOZAICO cég az eredeti mozaikok legszélesebb választékát kínálja a fürdőszoba hálón. Ez egyedülálló a tulajdonságaiban és a könnyű beépítési megoldásoknál. A különleges üvegszálas háló miatt a mozaik szinte bármilyen felületre helyezhető. Világos dekoráció lesz minden lakó- és kereskedelmi helyiségben.

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

Polimer mozaik a fürdőszobában

A rácsos mozaik felfedezés a belsőépítészet és a befejező anyagok területén. Az innovatív gyártási technológiának és a modern polimer anyagok felhasználásának köszönhetően rendkívüli könnyű telepítés és praktikusság jellemzi. A mosogató a rácson nem kevésbé fényűző és elegáns a fürdőszoba belsejében, mint a klasszikus változat. Könnyű és nedvességálló, könnyű karbantartani, és ami a legfontosabb - nem igényel kemény munkát a telepítés során.

A rácsmozaik modern megoldás azok számára, akik értékelik az egyéniséget a belső térben, és a dekoráció racionális megközelítését. Soha nem volt olyan egyszerű és gyors a dekorációs panelek felszerelése. A MOZAICO cég lehetővé teszi, hogy egy fényes író belsejét megteremtse. A panel az otthoni, irodai vagy kereskedelmi helyiség kialakításában a legelegánsabb akcentus lesz, amely mindig vonzó pillantásokat vonz. A minimális munkaerő- és pénzügyi költségekkel a fürdőszoba belsejét egyedivé teheti.

Technológia szóló mozaik a fürdőszobában

A fürdőszoba falain levő mozaik elegánsnak tűnik, ugyanakkor a gyakorlati szempontok szerint megfelel a jelenlegi követelményeknek. De annak érdekében, hogy ne veszítse el a tulajdonságait, a tojás során különleges technológiát kell megfigyelni. Először is gondosan elő kell készíteni a padló vagy falak felületét a fürdőszobában. A padlón elég lesz ahhoz, hogy egy szokványos cementhabarcsot készítsen, és a falat ki kell egyenlíteni.


A felületek elkészítése után folytathatja az anyag lefektetését. Egy nagy mozaikmintát a padlóra kell teríteni, majd kis töredékeket át kell vinni a megfelelő szakaszokra. A mozaik megbízható rögzítéséhez gondosan kell felhordani egy 3-4 cm vastag ragasztóréteget a felületre, és óvatosan nyomja rá a mozaik befejező elemét erre a helyre. Amint a lap rögzítve van, győződjön meg róla, hogy pontosan meg van határozva (ezt egy szint segítségével lehet elvégezni), és folytassa a következő töredék létrehozását.

A mozaik befejeződés utolsó fázisa. A ragasztó tökéletesen megszáradhat. A fürdőszobákhoz cementcementet vagy habarcsot kell választani epoxigyantával. Megvédik a bevonatot a nedvességtől.

Mozaik a fürdőszobában tervező fotó

Felújítása a fürdőszobában - fontos döntéseket meghozni. A szoba jellemzői gondos megközelítést igényelnek az anyagok kiválasztásánál: magas páratartalom, magas és alacsony hőmérséklet, gőzfejlesztés - mindezek a tényezők hátrányosan befolyásolhatják a felületet. Ellenőrizze a nedvesség káros hatásait, és még vonzó megjelenésű is legyen - a fürdőszoba mozaikja kiváló munkát végez ezzel.

A fürdőszobai mozaik kivitelezés jellemzői

A fürdő falai rendszeresen nedvességvizsgálatnak vannak kitéve, kondenzátumot halmoznak fel, ráadásul mechanikai terhelésnek vannak alávetve, a vegyi anyagok hatására a tisztaság fenntartása érdekében. A fürdőszobának való kiadás helyett érdemes megfontolni a mozaikos fürdőszoba kialakítását. Megfelel minden követelménynek:

 • Nedvességgel szembeni ellenállás, hőmérséklet csökkenés;
 • Képes ellenállni a kondenzátum és a gőzképződésnek;
 • tartósság;
 • Környezetbarát;
 • A különböző színek, minták;
 • Ellenáll a fakulásnak.

A mozaik fő előnyei

Úgy tűnik, hogy más anyagok megfelelnek ezeknek a követelményeknek, például csempe vagy műanyag panelek, de csak mozaikokkal:

 • Ívelt, félköríves, konvex és homorú felületekkel szemben;
 • Fektesse ki a rajzokat, beleértve a legösszetettebb díszeket, portrékat, tájakat.

A stílusos mozaik ihletésű kompozíciók egyéniséget kölcsönöznek a szobába.

Ideálisan ragasztva bármilyen felületre, nem igényel komplex előkészítő munkát, és ebben a tekintetben előnye van a kerámia burkolólapnak, amely a leggyakrabban a fürdőszobában van.

Az esztétika és az ergonómia

De legfontosabb előnye az esztétika. Egyetlen más anyag sem képes újragondolni egy művészi falfestményt a falon: egy reális táj, a híres művészeti remekek képe. A kis négyzetek, mint a hímző vászonján lévő keresztek, a számítógép képernyőjén lévő képpontok, csodálatos festményeket hoznak létre.

Mozaik segítségével szinte bármilyen képet ki lehet állítani.

A munka kifogástalan, maga a mozaik drága, és a munkálatok kiépítése sokkal többet jelent, mint a hagyományos cserép. Azonban sokkal hosszabb ideig szolgálja a tulajdonosokat, ezért gazdasági és esztétikai szempontból a fürdőszobában lévő mozaik jövedelmezőbb.

Hasonló mintát lehet létrehozni laza mozaikból.

Mozaiklapok típusai

Amint az a bemutatott fotókból látható, a fürdőszoba mozaik burkolólapjai nemcsak más kialakításúak lehetnek, hanem különböznek az anyagtól, ahonnan készült. Az alak lehet más is - egyenlő négyzetekből, téglákhoz hasonló téglalapokból egyenetlen elemekké, amelyek kaotikus módon helyezhetők el. Vannak olcsó lehetőségek, költségvetés, vannak - méltó drága kúria.

Kerámia mozaik csempe

A legáltalánosabb és megfizethető lehetőség azonban hatalmas színpalettával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen képet a falra helyezzen. Az előnyök közül az ár mellett az egyszerű gondosság, a mosószer-készítmények használatának lehetősége, a tartósság.

Kerámia mozaik csempe a fürdőszobában

A mozaiklapok csak a szokásos kerámiacsempékektől különböznek. Ez az előnye ennek a fürdőszobai díszítési módnak. A kicsi burkolólapok, amint a képen látható, még azokon a felületeken is elhelyezhetők, amelyek sima görbékkel rendelkeznek. Így egy mozaik segítségével a fürdőszoba kialakítása különleges, egyedi lehet.

A mozaik burkolat segítségével rugalmasan lehet befejezni a lekerekített felületeket

Üvegmozaik

Az üveg előnyei a dekorációban az agresszív hőmérsékletváltozásoknak, a nedvességnek és a gőznek kitett helyiségekben érthetőek - évekig a fürdőszobában üveg vagy tükör mozaik díszíti a falakat. Az üveglemez ellenáll a vegyi tisztítószereknek - könnyen tisztítható a szoba, de az üvegfestékhez hasonló üvegfal egyedülálló pillantást vethet az egészségügyi helyiségre.

A speciális technológiai üvegből készült zománc - a megnövelt szilárdság érdekében - alapja a mozaiknak. Könnyű mosni és tisztítani a szennyeződésektől, továbbá hatással van egy belső ragyogásra, aminek köszönhetően látványos a mosogatós fürdőszoba kialakítása.

Természetes kő

Drága választás luxus fürdőszobai díszítésre - a fénykép természetes kőből készült mozaikból - márványból, gránitból készült. Ezenkívül a jázepit és az onyxet használják, amelyek önmagukban festőiek. A márvány mozaikos fürdőszoba hasonlít az ókori görög és római termek belsejébe - apró kődarabokkal díszítették őket.

A mai napig megőrzött épületek mozaikos belső részei bizonyságot tesznek az ilyen anyagok tartósságáról.

Fémmozaik

A kisméretű csempék speciális típusa alacsony nedvességállósága miatt csak ritkán használatos, ahol kevésbé esik a korrózió, de csodálatosnak tűnik. Számos fémmozaik létezik:

 • Rézlemez, rozsdamentes acél, sárgarézlemez, rugalmas alapra szerelve;
 • Kerámia darabok, tetején bevonva, összetételű, fémes fényt kölcsönözve;
 • Üveg elemek, amelyek belsejében ezüst vagy ezüstfólia van. A legimpozánsabbnak tűnnek, de a környező éghajlatra törekszenek.

A fém mozaik a fürdőszobában, amint látható a képen, lehet matt, fényes, texturált - ez utóbbi különösen látványosnak tűnik: az arcok fénylik a fényben.

Mozaik fürdőszobai dekorációs lehetőségek

Tekintettel a mozaikos fürdőszobás valódi formatervezésű fotókról, láthatjuk, milyen sokszínű az alkalmazás: mozaikokkal díszítik mind a falat, mind az egész teret, valamint az egyes zónákat:

 • Fal vagy a fal részben a fürdőszobában;
 • Díszíteni a képernyőt a fürdőszoba alatt;
 • Apró díszítés a mosogatón, a fürdő;
 • A zuhanyzó felületének befejezése;
 • Niches, beépített polcok, ablaknyitás, tükör keretezés.

Mozaik panel

A leggyakoribb lehetőség a fürdőszoba befejezésére, egyedülállóvá tételére - egy mozaikpanelre, az egész falra vagy annak egy részére. Rendszerint a tengeri, virágkertészeti, vidéki motívumokat választják.

Ha mozaikpanelt helyeztek el a falon, akkor a többiet csempével lehet díszíteni, például a fényképen. Ez a kombináció megtakarítja a költségvetést, csökkenti a javítások idejét a fürdőszobában - a kerámia burkolatok olcsóbbak, könnyebb és gyorsabbak a telepítéshez, mint a mozaikok.

Nagyon nehéz egyedi rajzokból rajzot készíteni, ezért leggyakrabban öntapadós, készmozaik töredékeket használnak, amellyel falon feküdnek a fürdőszobában. A fotó a fürdőszoba mozaikpaneljeinek változatait mutatja be.

Zuhanyzó felület kialakítása

Ha egy fürdőszobát felkészítetlen zuhanyzóval állítanak fel, és a zuhanytartományt partíciók választják el, látványos lesz, ha egy kis mozaik díszíti. A kialakítás különböző lehet, gyakran fekete-fehér, világosbarna színű monokróm verziót használva.

Ebben az esetben a mozaik a zónák eszköze, elválasztja a zuhanyzó sarkát a fürdőszobától. Hogy néz ki a fürdőszobában látható a bemutatott képek.

Belsőépítészet

A mozaikot gyakran használják a bútorok, bizonyos belső tárgyak összpontosítására. Tehát egy mozaik díszítésű mosdó, egy szokatlan fürdőkagyló forma a pódiumon egy nagy teremben látványosnak tűnhet.

Ha a fürdőszobának van egy ablakja, az eredeti tervezési döntés mozaikszerű mintázattal fogalmazódik meg. A fürdőszoba falán egy nagy tükör is díszíthető. Az esztétikai funkció mellett ez a dekor praktikus is: védi a lejtőket, a tükröt a nedvesség behatolásától.

Fontos! A mozaik mozaikjának csempével kombinált csempe kombinációja egy díszes és szokatlan megjelenésű. Lefuttathat egy vízesést, amely lefolyik a falakról a padlóra a víz áramlásával.

Ha a fürdőszobában van egy szekrény, akkor az ajtót csempével lehet díszíteni. Hozzáadva a bádogos kötényt a mosogatóhoz, harmonikus egyensúlyt érhet el a dekorációban. Gyakran használt ez a fém mozaik, csempe gyöngyház hatása.

Mozaik egy kis fürdőszobában

A kis szobát stílusosan díszítik, és a helyiséget apró csempefestékkel díszítik. A fürdőszoba fehér mozaikja a tisztaság és a sterilitás érzését hozza létre. A kék csempe bézs. Vegye figyelembe a fotót: vizuálisan növelje a fürdőszoba területét egy mozaikos, kontrasztos színű szegéllyel, ha alacsony a padlóról. Az ilyen, egy fél méteres magasságból lefutó járdaszegély, ellenkezőleg, felemeli a falakat.

Egy kis fürdőszobában jobb az úgynevezett pixelmozaik - egyszólamú elemek használata, amelyek ugyanolyan színtartományú, de eltérő árnyalatú burkolatokkal vannak kiegészítve. Számos ilyen árnyalat létezik, és "hígítják" a célzat monotóniáját.

Rajzok és dísztárgyak a fürdőszobában

A mozaikpanelek történelmi mesterművei feltűnőek. A falak több százezer apró darabjairól az ősi mítoszok, történelmi jelenetek, bonyolult díszek - állatok, növények jelenetei vannak.

Az egész mozaik kézzel készült, sok remekmű maradt a mai napig. Most a technológiák messzire haladnak előre, és lehetőség van arra, hogy minden olyan mintát megrajzoljon a fürdőszobai falon - ez az, hogy a kereszt mögötti hímzőkereszt alkotja a bonyolult szövevényeket a szöveten.

Virág motívumok

A fal dekorációhoz kiválasztott kép tükrözi a tulajdonos belső világát, ízlését és preferenciáit. A fürdőszobai mozaikpanelek bármely területe egyedülálló.

A fürdőszobai falak legnépszerűbb tervei floristák. A vonalak simasága, a természethez való egységet hangsúlyozó vágy frissességgel teli. Nagy mennyiségűek lehetnek, a fürdőszoba egyik falát elfoglalva, vagy kicsiek, színes akcentussal.

Tengeri motívumok

Nagy képzelőerő. Egy mozaik segítségével egyedi elemeket készíthet, amelyek öt csempe kombinációját képezik, amelyek kerámia csempe, tapéta mintázatát alkotják. Ez lehet a hal, kagyló vagy panelek határa, ami egy világos színű akcentus egy sima falon.

A fürdő kialakításának nagyon gyakran a kék színt, a víz színét választják, ezért a víz alatti világot ábrázoló rajzok - a delfinek, a sirályok és a vitorlások népszerűek. Szokatlan és látványos - kék csempe kombinációja finom kavicsokkal. Azok a jelenetek, amelyek a falról a padlóra áramló vizet utánozzák, szépnek látszanak.

Művészi remekművek

Minták és dísztárgyak, művészeti jelenetek - a mozaik díszítésének lehetősége lehetővé teszi, hogy a falon egy híres festmény, a saját portré másolatát is beillessze. Grafikus és többszínű motívumok kész készletből álló készletként vásárolhatók meg, amely a rendszer szerint könnyen elhelyezhető a falon. Egy kis idő, türelem és pontosság - és Michelangelo képe életre kel a fürdőszobában.

Fontos! Ha saját panelet szeretne létrehozni, speciális számítógépes programokhoz fordulhat, amelyek megtörhetik a beírt képet különböző színű kis elemekké. Ezután a rendszer szerint fel kell venni a színes csempe - mozaik elemeket.

Az ilyen munka különleges gondosságot igényel, de a hatás lenyűgöző lesz, és örömet szerezhet szeretteinek és vendégeinek.

A mozaikot gyakran használják egyedi fürdőszobai dizájn készítéséhez - ez a leginkább harmonikusnak tűnik, nem csak faldíszítési módszernek, hanem a helyiség fő szervező központjának, amely körül a többi elem összeszerelésére kerül sor. Nagy térben válhat a zónázás módja, ha a helyiség egyes szektorainak mozaikját állítja be.

Egy kis fürdőszobában, amelyre nehéz látványos megjelenést találni, mozaikos mozdulattal színes kiejtéseket hozhat létre, valamint egy megfelelően megválasztott színkombináció és a kis díszítőelemek használata segít a szobai paraméterek vizuális megváltoztatásában. Ritkán, de néha a mozaikot a padlóra használják, akkor a fürdőszoba belseje teljesnek tekinthető.

Mozaikpanel: anyagtípusok és ágyazási módszerek

A többszínű mozaikelemekből összeállított mozaikpanel rendkívül művészi dekoratív tárgy. Hozzáadhatja a szeszélyt és az eredetiséget a belső térben, összpontosít valami konkrét vagy vizuálisan változtatni a szoba arányait.

A panel a padlón használható, bonyolult szőnyeg után, vagy a falon egy portré, egy fénykép, egy híres művész képe vagy egy kedvenc film keretéből.

Különlegességek

A mozaikpanelek tagadhatatlan előnyei vannak a működésben, például magas környezeti hatásokkal, tartóssággal, esztétikával, tartóssággal és színtelítettséggel szemben. Ez egy univerzális felületkezelő anyag, amely ideális bármely görbület és konfiguráció felületén való felhasználásra. Nemrégiben egyre népszerűbbek a természetes kőből vagy osztott csempékből készült padlómozaik panelek.

A színátmenetek simaságának átvitelére és a legfinomabb elemek részletezésére a legkisebb méretű mozaikdarabokat használják. Ez a képintegritás és a színpaletta telítettségét eredményezi. Ezzel a technikával művészi mesterművet hozhat létre nem csak a falra, a mennyezetre és a padlóra, hanem a bútorfelületek díszítésére is.

Az ilyen belsőséget nem szabad figyelmen kívül hagyni, és ha egy tükrözött mozaikot használnak a panel kialakításában, akkor a helyiségben lévő helyet fénytől és árnyékoktól fogják játszani a visszavert fényből és bútorokból. Az ilyen mozaikpanel elhelyezkedése teljesen más lehet: fürdő, fürdőszoba, konyha, medence és nappali.

Érdemes megjegyezni, hogy a mozaik tapasztalata nagyon fontos, mert nagyon nehéz telepíteni, és nem bocsát meg sem kisebb hibákat. A sikeres elrendezés első lépése egy tökéletesen felkészített, sima és egyenletes felület.

Annak érdekében, hogy a réteg nem pelyhesítsen, és a gipsz alkalmazása során nem reped, és nem deformálódik, cementes homok vakolatot kell használni ragasztóval és megerősítő bázissal.

A gyártás anyaga alapján a mozaikpanelek kerámia, üveg, kő, tükör, márvány, fém és kombinált típusok.

A végrehajtás technikája szerint művészi és mátrix típusú. A művészi mozaikpanelek összeszereléséhez különböző alakú és méretű elemeket, anyagokat és textúrákat használnak. Mátrixpanel létrehozásához a szigorú képpontrács felépítésű sémákat kell használni. Az ilyen konvex sokszögekből álló panel össze van szerelve.

anyagok

A mozaikpanel megjelenése és jellemzői az alkalmazott anyagtól függenek.

 • Az üvegmozaik egy nagyon praktikus és sokoldalú anyag. A domborított felület visszaverődik a fényből, ezáltal további térfogatot és kifejezőképességet teremt. Ezenkívül számos irigylésre méltó tulajdonsággal rendelkezik, mint pl. Vízállóság, tűzbiztonság, higiénia, deformálódás.
 • A smalt Murano üvegből származik, azonos fényerővel, tartóssággal és homályossággal rendelkezik. Az üvegből készült üvegből készült festékek festékporral vannak bevonva. A zománc felülete fényes és matt, fényes hatással.
 • A tükörlapot (az egyik üveg opciót) csak háttérként használják. A fényvisszaverő képesség miatt a szoba arányai vizuális változást mutatnak. Számos jelentős hátránya van: a törékenység, a nagyfokú hajlam a deformálódásra és az intoleranciára az állandó páratartalomig.
 • Kerámia - ideális minden felületre és működési körülményekre. Nagy kiterjedésű színes és textúrájú hatótávolsággal rendelkezik. Ellenáll a fagy, a nedvesség, a vegyi anyagok és a kopás ellen.
 • Stone - a legősibb módja annak, hogy díszítse a falakat és a padlót. Az ilyen mozaikot gyakran egy rácson lévő modulok formájában állítják elő, mivel könnyebb összeszerelni őket. A kőzet tulajdonságaitól függően eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, például a homokkő porózus, és nem alkalmas a konyhában lévő kötény elkészítéséhez, és a márvány könnyen elszívja a szennyeződéseket, ezért időszakos polírozást igényel.
 • A fémmozaik nemrégiben kezdte meg működését. Az alumínium, rozsdamentes acél, réz felhasználásával történő termeléséhez ritkán használták a réz, bronz, ezüst és arany beporzást. Szűkös színekkel a textúrák széles választéka áll rendelkezésre. Csak gumi alapon modulárisan készül, ami miatt nem igényel tökéletes felületet a felületen.
 • A fa mozaik keményfa furnérból készül. A legtöbb esetben különbözõ fafajokból származó furnér keverékét különbözõ színekben használják, ritkábban olyan érdekes megoldásokat alkalmaznak, mint például a fa törzs keresztmetszetei. Az ilyen eredeti mozaik különböző stílusok belsejébe illeszkedik: a padlótól a hi-techig. Nagyobb hatás elérése érdekében a felület szerkezetét elárulják, ha a mozaikot a felszínhez képest eltérő meredekségben helyezik el.

A rajzok változatai

Eddig a tervezők képzeletének nincs korlátai a mozaiklapok alkalmazása során. Szinte mindenütt használják: a szobák szokásos dekorációjától a bútorok exkluzív dekorációig.

A mozaik panel festményeinek változata is nagyszerű, és népi, antik, klasszikus, etnikai díszeket és motívumokat, népszerű művészekből, fotókból, gyermekképekből, filmekből, feliratokból, textilszőnyegek utánzatából, állati bőrökből és még sok másból másolhat. Ezt a rengeteget csak fantázia és pénzügyi lehetőségek korlátozzák.

A mozaikpanel könnyedén ábrázolja mind az egyszerű, mind a komplex ábrákat, valamint a virágos, heraldikus és akár geometriai mintákat. Az ilyen panel létrehozására szolgáló mozaikok rendszeres konvex sokszögek. Számos lehetőség van.

 • A kaotikus stílus a tetszőleges szín és alakzat kis részének tetszőleges összeszerelése. Az eredmény egy pockmarked vagy egyszínű felület. A rendszer alkalmazása nem igényel ilyen telepítést.
 • Az ismétlődő motívum. Egy egyszerű mintán (csíkok, hullámok, geometriai változatok) alapul, amelyek ismétlődő elemekkel vannak ellátva, és a munkaterület teljes felületén helyezkednek el. Alkalmas önkialakításra.
 • Grafikai rajz. A legegyszerűbb változat a kép, amely kevés színt használ a csempe, elsősorban akromatikus skála.
 • Koncentrikus minta. Ez egy olyan ponton alapul, amely körül egy szimmetrikus kompozíció keletkezik, azonos vonalakkal és elemekkel, amelyek egy kör mentén ismétlődnek.
 • Kép. A képpont-elv képének újrateremtése. Ehhez kész vázlatot és minimális művészi készségeket, türelmet és kitartást igényel. Az eredmény visszaadja a felhasznált erőket.
 • Helyi beillesztési módszer. Ez egy könnyű verzió, amikor egy képet egyetlen egyszerű elem megjelenítésével hoznak létre egységes háttérrel, például delfinnel vagy sárkánnyal.

Styling módszerek

A tojásnak két módja van: közvetlen és hátra.

Ha közvetlenül a képre helyezi a képet közvetlenül a felületre és rögzíti a gipszrétegben.

A lefektetés ellentétes módján a sablont átlátszó öntapadó film vagy papír alapzat borítja, amelyen a mozaikrészeket az elülső oldalon helyezik el. Miután a panel teljesen lefagyott, a papírt nedves szivaccsal nedvesítik, és maradványait etil-alkohol vagy lakk oldószerrel nedvesített puha ruhával távolítják el.

Hogyan gyűjtsd össze a saját kezedet?

Sok évszázadon keresztül a mozaikpanelek nem veszítik el jelentőségüket különböző felületek díszítése során. Idővel a mozaikok hozzáférhetőbbé és változatosabbá váltak, ami egy valóban egyedi belső tér kialakítását segíti elő.

Az ilyen méretű mozaikok professzionális összeszerelésénél egy portré, kép vagy szőnyeg szinte megkülönböztethetetlen változata áll rendelkezésre.

A mozaik gyártása során a komponensek független gyártását jelenti a bázisról a készlet elemeire. A lerakás pedig a késztermékből készült panelek létrehozását jelenti. Ezek a készletek tartalmaznak mindent, amire szüksége van a mozaikelemekből a jövő panel vázlatához. Ez az opció igényesebb, mert nem igényel semmilyen művészi képességet.

A közvetlen rakodási módszer a kép felfelé helyezése. Jobb kezelni a panelet vízszintes felületen. A panel elemeit ragasztották az üvegszálas rácsra, majd átvitték a tervezett helyre. A varratokat dörzsölni kell, miután a felületet a felületre rögzítették.

Ez a módszer csak lapos felületekre alkalmas, különben a kép kanyarokban deformálódik.

A magas páratartalmú helyiségekben, például a hammamban szilikon ragasztót kell használni, más esetekben a szokásos cserép megoldás.

Először is, rajzoljon a jövőbeli termékről, ez segít egy kis műhelyben.

A fantázia fogantyújának megvalósításához el kell döntenie egy rajzról, majd digitalizálnia kell, és egy számítógépes program segítségével diagramot kell készítenie a jövő panelről. A rajz vétele után meg kell választani, hogy milyen méretű legyen a mozaik, és meg kell határoznia a színpalettáját.

A mozaikozásnak van néhány trükkje.

 1. A felület előkészítéséhez csavaros kör alakú csiszolót és homokfúvást használjon. Az eredménynek sík és durva felületnek kell lennie.
 2. Ez a módszer csak tökéletesen zsírtalanított felületre alkalmas.
 3. Teljes hiánya a rozsda, a gumi, a cementhabarcs vagy más eredetű nyers nyomok alapján.
 4. A habarcs nem tartalmazhat homokot, hogy elkerülje a mozaik elemek károsodását. Keményedés után a habarcsot lágy, nedves ruhával törölni kell, és ugyanazzal a ruhával kell bevonni, de száraz és teljesen tiszta.

A fordított forma kényelmes az ívelt és ívelt felületeken.

Ehhez egy rajzot használnak - egy sablont, melyet átlátszó öntapadó fóliával borítanak ragasztóval felfelé, és a mozaiktöredékek lefelé vannak lefektetve. A védőfóliát eltávolítják a mozaikelemek megjelenítésekor.

A telepítés befejezéséhez a kapott panel apró alkatrészekre van osztva, amelyek mindegyike váltakozva átkerül az alapra. Ragasztással bevont alapbetét. A panel egy részének átvétele előtt jobb számot adni annak érdekében, hogy ne zavarja meg a töredékeinek sorrendjét. A rögzítést óvatosan kell elvégezni, hogy a ragasztó teljesen lefedje a tengelykapcsoló felületét. A panelek méretét tekintve a panelnek kicsinek kell lennie ahhoz, hogy a mozaik ne törjön össze és ne sérüljön meg, nem változtatja meg helyzetét.

Az első kiviteli alaknál, miután a panel végül befagyott, az öntapadó fóliát eltávolítjuk. A második opció használata esetén a papírt nedves szivaccsal lehet áztatni, és a tojásfehérje maradványait átlagos páratartalmú szivaccsal tisztítják.

A fugázás és a polírozás hasonlóan történik közvetlen tárcsával. Érdemes emlékezni arra, hogy amikor a képen lévő kép behelyezése megfordul, a képmintához viszonyítva tükörként kiderül.

A mozaikpanel összeszerelése és elrendezése kézzel történik. Ez egy összetett és kifogástalan folyamat, amely minimális tapasztalatot, nagy türelmet és kitartást igényel. Epoxi anyagokat kell használni a mozaikpanel az alapra való rögzítéséhez. És az epoxi habarcs használata további megerősítő hálót hoz létre. Ez további védelmet nyújt a mozaikpanel számára a véletlenszerű forgácsokból.

A panel legegyszerűbb megjelenítési módja a kész üres elemek összeszerelése, amikor a kiválasztott mintázat alkalmazása a fotónyomtatás elvét követi. Ez a technológia tagadhatatlan előnye - az összeszerelés sebessége és az érdekes modern vásznok megszerzésének hatékonysága.

A mozaikos panelekből kész készleteket vásárolhat mind a cég üzleteibe, mind az egyéni vázlattól a gyárban.

Gyönyörű példák a belső térben

Van egy stiláris felosztás római, kerámia, velencei, marokkói. Például a marokkói stílust narancssárga, barna, kék, kék, sárga, fehér és sötétzöld szín jellemzi.

Ezért ha kívánja, díszek és romantika segítségével díszítheti a keleti tájat a belső térben a finom virágok, vagy a naplemente képe a tengerparton.